Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Π.Α.Ο.Κ. - Άρης - Playoffs 2014-2015
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΠΑΟΚ
SteelGandalf
Basket League Playoffs 2015

3η Φάση (Μικροί Τελικοί - 3η-4η Θέση) - 3ος Αγώνας

Σάββατο, 13/6/2015, 19:30 (novasports1 & 1HD)

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης


QUOTE(olapaok.gr)
Ολοι "μέσα" εν όψει του ντέρμπι

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο Κέβιν Λάνγκφορντ συμμετείχε στο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ


Κανονικά συμμετείχε στο πρόγραμμα της Παρασκευής ο Κέβιν Λάνγκφορντ και η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με τον Άρη ολοκληρώθηκε δίχως προβλήματα. Ο Αμερικανός για δεύτερη συνεχόμενη μέρα συμμετείχε στην προπόνηση του "Δικεφάλου" και φυσικά θα είναι στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου για το ντέρμπι με τους "κίτρινους", αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί πως είναι 100% έτοιμος. Την Τετάρτη, ως γνωστόν, δεν πήρε μέρος στο πρόγραμμα των "ασπρόμαυρων" λόγω της τενοντίτιδας στο δεξί πόδι ενώ την Πέμπτη συμμετείχε σε σημαντικό μέρος της προπόνησης.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Αποστολή νίκης στη Πυλαία, μέσα και ο Νέιμικ!

Ο Ντρου Νέιμικ έβγαλε κάποιο μέρος της σημερινής προπόνησης, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον τρίτο μικρό τελικό στην Πυλαία και θα εξαρτηθεί αύριο αν θα αγωνιστεί ή όχι.


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΚΑΕ «η προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων» ολοκληρώθηκε με μία απογευματινή προπόνηση, στο «Nick Galis Hall». Ο Άντριου Νέιμικ ακολούθησε και πάλι μόνο ένα μέρος της προπόνησης και η συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα εξακολουθεί να παραμένει αμφίβολη. Οι υπόλοιποι παίκτες, πλην των Όγκο Αντεγκμπόγιε και Γιάννη Καραθανάση, ήταν κανονικά στη διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη.

Πριν από την προπόνηση, οι παίκτες του Άρη είδαν το τεχνικό τιμ να αναλύει τον αντίπαλο με τη βοήθεια του βίντεο.

Τη 12άδα του Άρη για τον αυριανό αγώνα απαρτίζουν οι: Τόρεϊ Τόμας, Στέλιος Πουλιανίτης, Δημήτρης Φλιώνης, Μουχάμεντ Πάσαλιτς, Σπύρος Μούρτος, ΛαΜάρκους Ριντ, Τάσος Δήμας, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Γιώργος Τσιάρας, Άντριου Νέιμικ, Κώστας Χαρίσης, Βασίλης Σίμτσακ».


Νομίζω πως ήρθε η ώρα για το break. Το κάνουμε και αποκτούμε το πλεονέκτημα στην προσπάθεια μας για κατάκτηση της 3ης θέσης. Όμως το παιχνίδι είναι δύσκολο και χρειάζεται να επαναλάβουμε την θετική εμφάνιση του πρώτου αγώνα, χωρίς τα νεκρά ή αρνητικά διαστήματα αυτού. Οι δυνατότητες υπάρχουν. Χρειάζεται συγκέντρωση, προσοχή και "καθαρό" μυαλό. Δυνατή άμυνα, κατέβασμα των ριμπάουντς και μεστές επιθετικές επιλογές.
hagi
Καλή επιτυχία στην ομάδα μας. Ελπίζω σε ένα break. Είναι μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι αφού δείχνουμε ότι μπορούμε. Μακάρι να βοηθήσει και ο Νέϊμικ.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 22-13

Επιεικώς τραγικός ο Άρης σε ολόκληρο το 1ο δεκάλεπτο. Μετά το 0-3 (τρίποντο του Βεζένκοφ) ο εκνευρισμός, η έλλειψη συγκέντρωσης και οι κάκιστες επιθετικές επιλογές, για τους φιλοξενούμενους, υπερίσχυσαν στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι, που επίσης δεν έδειξαν να μπαίνουν ζεστοί, να καταφέρουν να βρουν ρυθμό και ψυχολογία.

Ο Άρης δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος στο παιχνίδι του και ο Βεζένκοφ, για την ώρα, είναι εκτός τόπου και χρόνου και, φυσικά, παιχνιδού...
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 40-26

Η παρακάτω στατιστική απεικόνιση, τα λέει όλα για το παιχνίδι που παρακολουθήσαμε σε αυτό το 1ο ημίχρονο.

ΠΑΟΚ : 9/18 2p FG - 5/13 3p FG - 7/12 FT - 19 rebs (3 off) - 5 assists - 2 blocks - 5 steals - 7 turnovers

ΑΡΗΣ : 7/18 2p FG - 3/9 3p FG - 3/7 FT - 15 rebs (1 off) - 3 assists - 3 steals - 8 turnovers

Οι γηπεδούχοι κάνουν αυτό ακριβώς που πρέπει, προσπαθώντας να επιτεθούν, ως επί το πλείστον, με σύνεση και λογική, χτυπώντας στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου τους. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί κι έχουν δημιουργήσει κάποια πολύ ισχυρά δεδομένα στην προσπάθεια τους για επικράτηση.

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι, ακόμη δεν έχουν παίξει μπάσκετ. Τουλάχιστον όχι οργανωμένο, με προσπάθειες που θα προκύπτουν από τακτική, αλλά και προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τα επιθετικά τους όπλα.

Η αστοχία του Άρη δεν έχει να κάνει, τόσο, με το γεγονός πως οι παίχτες του δεν βρίσκονται σε καλή βραδιά, αλλά περισσότερο στο ότι αγωνίζονται με άγχος και πίεση, τα οποία η ίδιοι δημιούργησαν μέσα στο μυαλό τους. Δεν κάνουν τα στοιχειώδη και το απότελεσμα είναι, εφόσον ο αντίπαλος τα κάνει με αρκετή συνέπεια, να βρίσκονται πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά.

Δεν υπάρχει ούτε ένας παίχτης τους που να ξεχωρίζει και, ειδικά, όταν ο Βεζένκοφ βρίσκεται σε τόσο κακή βραδιά, δεν θυμάμαι και πολλές φορές να έχει καταφέρει η ομάδα του να επικρατήσει. Πολύ δε περισσότερο σε εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα με δυνατό αντίπαλο. Το 1/7 σουτ που έχει (0/3 2p FG και 1/4 3p FG), τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν τραβηγμένα, βιαστικά και πάντως όχι μέσα από κυκλοφορία της μπάλας ή ελεύθερα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ένας Άρης πραγματικά σε ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα της σεζόν. Αν δεν παρατηρήσουμε εντελώς διαφορετική εικόνα στο 2ο ημίχρονο, προβλέπω ευρεία νίκη των γηπεδούχων, οι οποίοι, κακά τα ψέματα, έχουν βρει και ρυθμό και πολύ καλή ψυχολογία πλέον. Δεν θεωρώ και πολύ πιθανή την επιστροφή μας στο παιχνίδι και τολμώ να προβλέψω, αν και πολύ νωρίς ακόμη, πως χάσαμε πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας...
SteelGandalf
Αν είχα την δυνατότητα να σχολιάζω το παιχνίδι φάση-φάση, τότε θα έγραφα μυθιστόρημα. Θα ήμασταν εδώ για τις επόμενες δύο μέρες...

Αυτό που αποδίδει σήμερα ο Άρης, αποτελεί την δυσφήμιση του αθλήματος από πλευράς θεάματος. Αποτελεί τον ορισμό του "τι να ΜΗΝ κάνεις" σε έναν αγώνα μπάσκετ...

3η Περίοδος

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 51-35

Δεν αλλάζει τίποτα μέχρι στιγμής. Όσες καλές άμυνες κι αν έβγαλε ο Άρης, δεν κατάφερε στην επίθεση να πετύχει τους πρόσθετους πόντους, ώστε να μαζέψει την διαφορά.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 62-51

Όπως προέβλεψα, ήττα και μάλιστα με κάτω τα χέρια. Το παιχνίδι, ουσιαστικά, κερδίθηκε στο 1ο ημίχρονο, αφού από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ, δεν κινδύνεψε καθόλού, την στιγμή που ο Άρης δεν μπορούσε να ηρεμήσει και να βρει εύκολους τρόπους να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι. Οι γηπεδούχοι πήραν μεγάλες διαφορές και τις διατήρησαν σχετικά εύκολα, αφού ο Άρης μόνο σε μία περίπτωση μπόρεσε να πλησιάσει κάπως, μειώνοντας στους 8 πόντους (53-45), έχοντας και δυο-τρεις ευκαιρίες για να κατεβάσει την διαφορά ακόμη περισσότερο, αλλά η νευρικότητα του, σήμερα, αποτέλεσε το "αγκάθι" του ματς.

Απολύτως δίκαιη η επικράτηση των γηπεδούχων που, πλέον, έκαναν το 2-1 στην σειρά, απέχοντας μόλις μία νίκη από την κατάκτηση της 3ης θέσης κι επίσημα.

QUOTE(pressaris.gr)
Πρίφτης: «Η ομάδα είναι ήρεμη, μην αμφιβάλλετε γι' αυτό»

Ο Δημήτρης Πρίφτης είπε για άλλη μια φορά τα πράγματα με το όνομά τους και ξεκαθάρισε πως η ομάδα του παραμένει ήρεμη και ενωμένη και θα κάνει ότι μπορεί για να επιστρέψει στην Πυλαία το επόμενο Σάββατο, ισοφαρίζοντας την Τετάρτη στο Παλέ σε 2-2.


Ο τεχνικός των κίτρινων τόνισε: “Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Εμείς ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά πιο σκληρά, έδειξε ότι το θέλει περισσότερο και δίκαια κέρδισε. Θα περιμενουμε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδό μας, να εμφανιστούμε πιο συνεπείς, δυστυχώς χωρίς κόσμο, αλλά αυτό είναι δεδομένο”.

Ρωτήθηκε αν θεωρεί σήμερα μεγάλη χαμένη ευκαιρία τον πρώτο αγώνα και απάντησε: “Υπήρχε μεγάλη ευκαιρία, δεν τη διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε, όμως έχουμε ακόμα δύο ματς. Εμείς θέλουμε δύο νίκες, ο ΠΑΟΚ μία”.

Για τις αιτίες που δεν του βγήκε το πλάνο είπε ότι “για οποιοδήποτε πλάνο το βασικό συστατικό είναι η ενέργεια, η σκληρότητα, να βάλουμε τα κορμιά μας. Κάναμε δύο αμυντικά δεκάλεπτα στο δεύτερο ημίχρονο, κάναμε δύο πολύ άσχημα αμυντικά και επιθετικά δεκάλεπτα στο πρώτο ημίχρονο. Είναι συνισταμένη πολλών πραγμάτων η κακή εικόνα, τα (γρήγορα) φάουλ του Τόμας συν το ότι δεν ήμασταν όσο σκληροί όσο ο ΠΑΟΚ, δεν είχαμε σωστή συγκέντρωση και χάσαμε εύκολα καλάθια και ανοικτά σουτ…”.

Πρόσθεσε πως “υπάρχει κούραση, αγωνία, μεγάλη επιθυμία, όταν δεν σου βγαίνουν εκφράζεσαι διαφορετικά… Έχουμε περάσει πολλές δυσκολίες μέσα στη χρονιά, για να μας επηρεάσει κάτι τώρα… Προσπάθησα να είμαι ήρεμος, πολλές φορές μέσα στον αγώνα δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Ξέρω ποια είναι η χημεία που έχουμε μεταξύ μας, ξέρω τι να επιτρέψω και τι να μην επιτρέψω. Η ομάδα είναι ήρεμη, μην αμφιβάλλετε γι’ αυτό”.

Κατέληξε λέγοντας πως “ο ΠΑΟΚ είχε τη σωστή προσέγγιση, εμείς όχι και αυτό φάνηκε από την σκληρότητα που έπαιξε. Έπαιξε πιο δυνατά και εμείς όχι… Την έχουμε, δεν την έχουμε, την ενέργεια, πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά για να ξανάρθουμε εδώ το Σάββατο. Υπάρχει κούραση κυρίως ψυχολογική που δεν παλεύεται με τίποτα…”.


1ον Η ευκαιρία χάθηκε στο 1ο ματς και αυτό νομίζω πως έχει αποδειχθεί ήδη.

2ον Που και να μην το θέλαμε πολύ σήμερα. Το θέλω κάτι πολύ, σημαίνει πως το άγχος μου πρέπει να είναι δημιουργικό και όχι καταστροφικό.

3ον Κουραστήκαμε περισσότερο από σας, να ακούμε πως είσαστε κουρασμένοι. Αυτό είναι γνωστό και ισχύει για όλες τις ομάδες αυτή την εποχή. Βάλτε το κεφάλι κάτω και δουλέψτε. Αν είστε κουρασμένοι και δεν μπορείτε, τελειώνετε και πάτε για διακοπές.

Μας κουράσατε...

Box Score



Key facts of the match

hagi
Δεν κατάφερα να δω το παιχνίδι. Παρακολουθούσα το σκορ συνέχεια από τον Εσακε. Φάνηκε ότι δεν διεκδικήσαμε καθόλου το παιχνίδι σε κανένα σημείο. Κρίμα. Πρέπει να συγκεντρωθουμε και να κερδίσουμε την Τετάρτη.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.