QUOTE(yorgos @ Jan 19 2014, 01:27 )
Διαφωνώ στο "πολύ". Θεωρώ πως φαβορί στη Βιτόρια είναι η Κούτσα, ή ότι στη χειρότερη είναι 50-50 το ματς. Κι ακόμη περισσότερο, ο Παναθηναϊκός θα είναι φαβορί στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Ασχέτως του ποιος είναι καλύτερη ομάδα από τους αιωνίους, το στιλ μπάσκετ που παίζει ο Πέδουλας είναι πιο "σκληρό" ιδανικό για να βραχυκυκλώσεις καλύτερες ομάδες εκτός ή να επιβάλλεις το ρυθμό σου εντός. Άρα πιο εύκολα θα κάνει "επαγγελματικά" διπλά από τον Ολυμπιακό, και πιο δύσκολα θα χάνει από ροστερικώς (!) ανώτερους αντιπάλους εντός. Ο Ολυμπιακός παίζει (μέχρι τώρα τουλάχιστον) πιο αφελώς, πιο "ηθικά" αν θες, πάει μέσα στο Μιλάνο κι αντί να παίξει ξύλο απέναντι σε μια ομάδα με πεντάδα σκόρερς πάει να κάνει το παιχνίδι του, έτσι δε γίνεται. Πάνε οι εποχές που είχαμε τα μεγαλύτερα μπάτζετ και άρα τους παιχταράδες να πάμε και να πούμε "έχουμε το Μποντίρογκα και το Ράτζα με το Σκοτ και το Ρότζερς και αναπληρωματικό σέντερ το Μπερκ κι ήρθαμε να σας μαμήσουμε παίζοντας και ΓΜΤ μπάσκετ". Σήμερα πας με ανταρτοπόλεμο γιατί αντί για Σάρας έχεις Ούκιτς, αντί για Πέκοβιτς έχεις Λάσμε, αντί για Σισκάουσκας έχεις Ματσιούλις. Άμα έχεις αβγά, ομελέτα θα φτιάξεις, όχι παστίτσιο.
Να στο πω αλλιώς: Για μένα ο Ολυμπιακός σε έναν ημιτελικό φάιναλ φορ απέναντι στον Παναθηναϊκό, μάλλον έχει και προβάδισμα γιατί είναι πιο ποιοτική ομάδα (λόγω περιφέρειας). Αλλά σε μια δύσκολη έδρα, ας πούμε στη Μαδρίτη ή το Γιαντ Ελιάου, ο Παναθηναϊκός θα παίξει ανταρτοπόλεμο, θα το "σπάσει" το παιχνίδι, θα το πάει στο σετ, στους 65 πόντους, θα βγάλει τα λίγα μις ματς που μπορεί και μπορεί να το πάρει, συγχύζοντας τον αντίπαλο, σπάζοντάς του τα νεύρα και με μια ηρεμία ότι "θα παίξουμε όπως θέλω εγώ". Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Πάει να τους πάρει όλους με το μπάσκετ των 85 πόντων. Θα το κάνεις απέναντι στην ποιοτική αλλά σοφτ Φενέρ, αλλά όταν το ματς πάει στην πονηριά, στο "σκεπτόμενο" μπάσκετ, στον καταστροφοπόλεμο, εκεί ο Ολυμπιακός έχει μειονέκτημα.
Γι αυτό λέω και ότι το ευρωπαϊκό που πήρε ο Μπαρτζώκας μετράει διπλά. Γιατί το πήρε παίζοντας ΜΠΑΣΚΕΤ και είναι απίστευτη μαγκιά του. Αλλά είναι και αφέλεια, δεν είναι κάθε χρόνο του Αη Γιαννιού. Αν είναι, ξαναβγάζω το καπέλο μου στο Μπαρτζώκα, που ήδη το θεωρώ προπονηταρά. Αλλά νιώθω πιο ασφαλής με τον Πεδουλάκη στο δικό μου πάγκο, από το να έχω Μεσίνες, Μπάνκιδες , Σκαριόλους (καλά αυτός είναι Η απάτη) και λοιπούς.
Με την πρόκριση στο ΦΦ να παίζεται σε διατήρηση του εντός αήττητου απένατι σε ποιοτικές ομάδες, ή με διπλά σε έδρες δύσκολες, το πλεονέκτημα το έχει ο Παναθηναϊκός. Και ήδη το έχει, άσχετα με το ποιους κέρδισε.
Έχει δύο ερμηνίες αυτό το σκεπτόμενο μπάσκετ. Ναι μεν σπάνια χάνεις εύκολα, αλλά δύσκολα κερδίζεις και εύκολα. Όπως μπορείς πχ να κοντράρεις την Φενερ μ αυτό τον τρόπο, έτσι δίνεις και το δικαίωμα στην Μάλαγα να σε κοντράρει κι όπως μπορεί να κλέψεις εσύ ένα μπορούν και να σου κλέψουν. Συμφωνώ ότι η άμυνα είναι σταθερή και πάντα εκεί, αλλά όταν θέλεις να κάνεις μια αγωνιστική υπέρβαση είναι καλύτερο να σου λείπει η άμυνα που να τη βρεις για ένα βράδυ λόγω διάθεσης και ψυχολογίας, παρά η επίθεση. Και ο Παναθηναικός χρειάζεται την αγωνιστική υπέρβαση με την Μπάρτσα, γιατί η Μπάρτσα παίζει το παιχνίδι του Παναθηναικού, αλλά καλύτερα. Με τη Φενερ συμφωνώ, στο ΟΑΚΑ τουλάχιστον φαβορί είναι ο ΠΑΟ. Το παιχνίδι στο μιλάνο από την άλλη είναι πιο επικίνδυνο από όσο φαίνεται, η Αρμάνι θα παίζει για την πρόκρισή της εκεί, και μπροστά στον κόσμο της δεν είναι το τσίρκο που είναι εκτός.
Αισιοδοξώ ότι θα κερδίσουμε στη Βιτόρια όπως πίστευα ότι θα χάναμε στο ΣΕΦ την Πέμπτη, κυρίως επειδή δεν ματσάρουμε καλά με την Μπαρτσελόνα. Με την Λαμποράλ δεν ισχύει αυτό. Αν δεν κατεβούμε με νοοτροπία αλάνας και ιδρώσουμε τη φανέλα στην άμυνα το φαβορί είμαστε εμείς. Από την άλλη αν δεν κατεβεί με νοοτροπία αλάνας η Μπάρτσα στο ΟΑΚΑ, είναι εκείνη το φαβορί. Άσχετα με το αν είναι καλή ομάδα η Λαμποράλ, κι αν ο Ολυμπιακός παραπατάει. Ο αγώνας με την Αρμάνι είναι άλλη ιστορία, για μένα δεν ευθύνονται τα αγωνιστικά κριτήρια (όπως με την Μπάρτσα), σε εκείνη την ήττα και δεν την έχω σαν κανόνα αυτή την εμφάνιση αλλά σαν εξαίρεση.
Το συμπέρασμά μου είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα μέτριας δυσκολίας παιχνίδι (αν και τείνει να γίνει δυσκολότερο όπως παμε), και ο ΠΑΟ δύο δύσκολα + την Φενερ που δεν την ξεγράφεις κιόλας. και είναι πολύ πιθανό σε αυτά τα 6 παιχνίδια να κάνει ο ΟΣΦΠ το 3-0 κι ο ΠΑΟ το 1-2
Μάλλον συμφωνούμε ότι διαφωνούμε