Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Βία στα γήπεδα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3
Warrior
Δεν ξερω αν υπαρχει αλλο τοπικ παρομοιο...

http://www.contra.gr/Volleyball/Hellas/Pan...cos/147965.html

Εδω φτασαμε λοιπον...
CK13gr
QUOTE(Warrior @ Mar 29 2007, 07:34 PM) *
Δεν ξερω αν υπαρχει αλλο τοπικ παρομοιο...
http://www.contra.gr/Volleyball/Hellas/Pan...cos/147965.html
Εδω φτασαμε λοιπον...

μπραβο ρε ρεζιλια........ ειναι μαγκες αυτοι????
αυτα που κοροιδευαμε τα λουστικαμε.
ηταν θεμα χρονου.... αντε να δουμε το επομενο επεισοδιο τωρα στο σηριαλ.... και ο Μπερτομεου λεει οτι δεν ανησυχει για το φιναλ4 αν περασουν και οι δυο.......
jjc
δεν παλευεται αυτο ρε γαμω το... sad.gif
klearxos
ΑΠΑΙΤΩ ο ανθρωπος που ειναι σε βιντεο να συμμετεχει σε βιαιοτητες(πετοντας αντικειμενα εντος αγωνιστικου χωρου) να μην κανει υποδειξεις σε θεματα βιας!
Warrior
Ουτε δικαιουται να εχει το υφος και τον τονο εισαγγελεα.. angry.gif

Παντως αυτοι για μενα δεν ειναι οπαδοι.Ειναι εγκληματιες με τη "μασκα" του οπαδου...
klearxos
QUOTE(Warrior @ Mar 29 2007, 08:45 PM) *
Παντως αυτοι για μενα δεν ειναι οπαδοι.Ειναι εγκληματιες με τη "μασκα" του οπαδου...

Αυτο φιλε warrior ειναι το μονο σιγουρο!
Οσοι ειδαν πριν απο κανα μηνα την εκπομπη του Παπαχελα-αν θυμαμαι καλα-για τα συγκοινωνουντα δοχεια της βιας θα εβλεπαν οτι ατομο που ειχε δωσει ο Νικολαιδης στις αρχες με φωτογραφιες μετα απο επεισοδια στο ΟΑΚΑ αναγνωριστηκε ως μελος της ομαδας που ξυλοκοπησε τον προεδρο της ΑΔΕΔΥ, Πολυζωγοπουλο.
Das Kapital
Το Νικολαιδη τον παραδεχομαι πολυ για αυτο που κανει και ολοι οι προεδροι το ιδιο θα επρεπε να κανουν!!!
NBAholic
Κανένα πρόβλημα, παίδες, μη σκοτίζεστε. "Σύσσωμος ο ελληνικός λαός και ο πολιτικός κόσμος καταδικάζουν το ατυχές αυτό γεγονός" και εν συνεχεία πάμε γι'άλλα...
CK13gr
QUOTE(klearxos @ Mar 29 2007, 08:49 PM) *
Οσοι ειδαν πριν απο κανα μηνα την εκπομπη του Παπαχελα-αν θυμαμαι καλα-για τα συγκοινωνουντα δοχεια της βιας θα εβλεπαν οτι ατομο που ειχε δωσει ο Νικολαιδης στις αρχες με φωτογραφιες μετα απο επεισοδια στο ΟΑΚΑ αναγνωριστηκε ως μελος της ομαδας που ξυλοκοπησε τον προεδρο της ΑΔΕΔΥ, Πολυζωγοπουλο.

Οι ιδιοι ηταν με τον Πολυζωγοπουλο... οι ιδιοι προχτες με την εθνικη στο Καραισκακη ,οι ιδιοι που καινε τις σημαιες και τα μαγαζια του κοσμου .και ποιος τιμωρηται??? κανεις
Warrior
QUOTE(NBAholic @ Mar 29 2007, 06:08 PM) *
Κανένα πρόβλημα, παίδες, μη σκοτίζεστε. "Σύσσωμος ο ελληνικός λαός και ο πολιτικός κόσμος καταδικάζουν το ατυχές αυτό γεγονός" και εν συνεχεία πάμε γι'άλλα...

Αυτο ακριβως!

Ολοι βγαινουν στα παραθυρα σοκαρισμενοι και θρηνουνε για τον νεο που χαθηκε και αρχιζουν τα ευχολογια
και τα ΘΑ....ΘΑ...ΘΑ....
Η αστυνομια λεει ζηταει την αναβολη ολων των αγωνων για το Σαββατοκυριακο....

Τι σκ@τ@ κανουνε τοσο καιρο ολοι τους??
Σε 2 μηνες θα το θυμομαστε?Ή θα το θυμηθουμε στον επομενο νεκρο?

Ηταν θεμα χρονου ποτε θα συμβει...με μαθηματικη ακριβεια.
Pierce
QUOTE(Warrior @ Mar 29 2007, 08:45 PM) *

QUOTE(klearxos @ Mar 29 2007, 08:49 PM) *

δειγμα κοινωνικης σαπιλας το ολο θεμα. αυτα που ειπατε με βρισκουν απολυτα συμφωνο! αυτοι δεν ειναι οπαδοι ειναι ενα τσουρμο τραμπουκων.ειναι οι ιδιοι που τα σπανε στο κεντρο της αθηνας ,στα γηπεδα και καθε σεπτεμβρη στη θεσ/κη. τα αιτια ειναι πολυ βαθυτερα και εκει θα πρεπει να εστιαστουν επιτελους σε αυτη την χωρα η οποια παει απο το κακο στο χειροτερο! ημαρτον και ελεος μαζι! βαρεθηκα καθε μερα τα ιδια και τα ιδια! ειναι το λιγοτερο τραγικοι ολοι τους οι καρεκλοκενταυροι οι οποιοι μενουν απαθεστατοι στην κοινωνικη βια. επεισοδια καθε μερα και καθε μερα ο ενας ριχνει την ευθυνη στον αλλον. ευχαριστω δεν θα παρω. ανυπομονω την ωρα και τη στιγμη που θα φυγω απο αυτη τη χωρα που οσο την αγαπαω αλλο τοσο με πικραινει,που φανταζομαι συμβαινει το ιδιο και με εσας...
και να υπαρχει ΕΝΑΣ ανθρωπος που να θελει να τα αλλαξει ολα αυτα δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφησουν γιατι ολους του βολεύει να γινεται ο χαμος και αυτοι να τρωνε με χρυσα κουταλια

και το καλυτερο για το τελος...

Μαχαιρωμένος ποδοσφαιριστής του Μαρκό επειδή φορούσε πράσινα!
ναι καλα διαβασατε! επειδη φοραγε πρασινο τον μαχαιρωσαν. τι αλλο θα δουμε
kolossos
QUOTE(lebron15 @ Mar 29 2007, 09:06 PM) *
Το Νικολαιδη τον παραδεχομαι πολυ για αυτο που κανει και ολοι οι προεδροι το ιδιο θα επρεπε να κανουν!!!

O Nικολαίδης δεν ήταν αυτός που σαν παίχτης πουλούσε οπαδιλίκι και σκαρφάλωνε στα κάγκελα; Αυτός δεν ήταν που στηρίχτηκε στην Original για να γίνει πρόεδρος στην ΑΕΚ; Που ήταν ο Ντέμης όταν οι οριτζιναλ τα καναν μπουρδέλο στους θρακομακεδόνες και απειλούσαν τον Τσάρτα επειδή δεν ήθελε να χαρίσει τα λεφτά στην ΑΕΚ; Ή μήπως τότε τον συνέφεραν όλα αυτά; Όχι να τον κάνουμε και εθνικό ήρωα επειδή τάχα πολεμάει την βία. Να ξέρουμε και τι λέμε...
Για τα σημερινά, κακά τα ψέματα η συνέχεια αναμένεται σκληρή... Αν βρεθούν και οι 2 στο f4 τότε άστε το καλύτερα...
Pierce
QUOTE(kolossos @ Mar 29 2007, 09:28 PM) *
O Nικολαίδης δεν ήταν αυτός που σαν παίχτης πουλούσε οπαδιλίκι και σκαρφάλωνε στα κάγκελα; Αυτός δεν ήταν που στηρίχτηκε στην Original για να γίνει πρόεδρος στην ΑΕΚ; Που ήταν ο Ντέμης όταν οι οριτζιναλ τα καναν μπουρδέλο στους θρακομακεδόνες και απειλούσαν τον Τσάρτα επειδή δεν ήθελε να χαρίσει τα λεφτά στην ΑΕΚ; Ή μήπως τότε τον συνέφεραν όλα αυτά; Όχι να τον κάνουμε και εθνικό ήρωα επειδή τάχα πολεμάει την βία. Να ξέρουμε και τι λέμε...
Για τα σημερινά, κακά τα ψέματα η συνέχεια αναμένεται σκληρή... Αν βρεθούν και οι 2 στο f4 τότε άστε το καλύτερα...

ναι στην πλειοψηφια αυτων που λες εχεις δικιο . (για να μην παρεξηγουμαστε μου ειναι ψιλοαδιαφορος ο κοντος) . αλλα για το συγκεκριμενο γεγονος εχει δηλωσει(και τον πιστευω) και ολοι οι ρεπορτερς της αεκ υποστηριζουν οτι προσπαθησε να το αποτρεψει κανοντας οτι μπορουσε αλλα απο την μαδριτη του ηταν αδυνατο να κανει παραπανω πραγματα. δεν τον εκανε κανεις εθνικο ηρωα. κανει μια προσπαθεια που πιστευω οτι ειναι αληθινη για να διωξει απο το γηπεδο τη σαπιλα. εσυ πιστευεις οτι εχει να κερδισει κατι αλλο??
CK13gr
μαγκες τρελενομαι... αυτο το βρηκα σε φορουμ του ΠΑΟ.

"Το ραντεβου ηταν γνωστο εδω και καιρο το ελεγαν στο φανατικο-ψυχασθενικο πεταλο στο ματς του κυππελου με το ΑΓΟΡ στο μπασκετ

και θυμαμαι χαρακτηριστικα που λεγαμε μα καλα σε ποιο αθλημα παιζουμε κι εχουν δωσει ραντεβου???

δεν μπορεις να σχολιασεις τιποτα

Συλληπητηρια στους συγγενεις"

το εγραψε ενα παλικαρι. Μιλαμε ειναι καμμενοι τελειως ολοι...
Das Kapital
QUOTE(kolossos @ Mar 29 2007, 09:28 PM) *

Ποιος τον εκανε εθνικο ηρωα?

Εγω λεω πως αυτο που κανει τωρα ειναι σωστο!!! Δε με ενδιαφερει καθολου τι εκανε παλια!!!
kolossos
δεν τον εκανε κανεις εθνικο ηρωα. κανει μια προσπαθεια που πιστευω οτι ειναι αληθινη για να διωξει απο το γηπεδο τη σαπιλα. εσυ πιστευεις οτι εχει να κερδισει κατι αλλο??

Οχι και δεν τον έχει κάνει κανείς εθνικό ήρωα... Όλοι τον παρουσιάζουν σαν τον μεγάλο παράγοντα που είναι αποφασισμένος να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από την βία. Συγγνώμη αλλά από το συγκεκριμένο άτομο το οποίο έχει ένα συγκεκριμένο και γνωστό παρελθόν δεν μπορώ να δεχτώ τέτοιες υποκριτικές κινήσεις...
losers can win
κάτσε ρε συ κολοσσε επειδή ανέβαινε στα κάγκελα είναι χουλιγκαν;
ο νικολαιδης είναι ο μόνος που δείχνει έμπρακτα ότι θέλει να καθαρίσει τα γήπεδα από τους αλήτες και τους κάφρους
Το σημερινό ήταν θέμα χρόνου, ολοι το βλέπαμε να έρχεται και το μόνο που καναμε είναι ευχέλαια
CK13gr
QUOTE(losers can win @ Mar 29 2007, 10:01 PM) *
ο νικολαιδης είναι ο μόνος που δείχνει έμπρακτα ότι θέλει να καθαρίσει τα γήπεδα από τους αλήτες και τους κάφρους
Το σημερινό ήταν θέμα χρόνου, ολοι το βλέπαμε να έρχεται και το μόνο που καναμε είναι ευχέλαια

και η κλασικη εκφραση ''παλι καλα που δεν σκοτωθηκε κανεις'' καραμελα στα στοματα ολων
οπως και το ''παλι καλα δεν θρηνησαμε θυματα''.
τωρα αν κλεισουν ολους τους συνδεσμους θα εχουν αδικο?
και μην μου πει κανεις οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι....
ΟΛΟΙ ιδιοι ΕΙΜΑΣΤΕ και βαζω και τον εαυτο μου μεσα για να μην παρεξηγηθει κανεις.
losers can win
όλοι ίδιοι δεν είμαστε αλλά φέρουμε τεράστια ευθύνη για ότι έγινε
αν οι οργανωμένοι θέλουν να διώξουν τους κάφρους απο τους συνδέσμους ήρθε η ώρα
kolossos

O Nικολαιδης χρησιμοποιησε την original. Όταν του ήταν πλέον άχρηστοι ουσιαστικά προσπάθησε να τους ξεφορτωθεί. Όποιος παρακολουθεί λίγο την κατάσταση μπορεί να καταλάβει τι λέω...

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Τώρα απλά θα αρχίσουν οι αναλύσεις τω ειδικών στην τηλεόραση και απλά θα πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας να μην υπάρξει συνέχεια σε μορφή βεντέτας.
Anaz
Αντε παλι με τον Ντεμη.. Πραγματικα ρε Κολοσσε δεν μπορω να καταλαβω τι προσπαθεις να αποδειξεις.. Οκ,δεν πειθεσαι εσυ απ'τον κοντο?Μαγκια σου!Ασε εμας που "τρωμε το κουτοχορτο" να επικροτουμε τετοιες κινησεις..απο οποιον κ αν προερχονται κ ανεξαρτητα τις προθεσεις ή το όλο επικοινωνιακο πλαισιο υπερβολης και αυτοπροβολης που τις περιβαλει..

ΑΠΑΙΤΩ ο ανθρωπος που ειναι σε βιντεο να συμμετεχει σε βιαιοτητες(πετοντας αντικειμενα εντος αγωνιστικου χωρου) να μην κανει υποδειξεις σε θεματα βιας!
Μιλαμε για τον ιδιο που με υφος εισαγγελεα εκρινε και κατεκρινε τις πορειες των φοιτητων...

Να το πω..να μη το πω.. Ε ναι λοιπόν θα το πω!
οχι δεν σοκαριστηκα απ'το γεγονος ούτε απ'τον θανατο του παιδιου!Να πω οτι στεναχωρηθηκα?κι αυτο ψεμα θα'ναι!Αδιαφορο κυριοι με αφησε..Δε πανε να βγαλουν τα ματια τους?Δε 'πα να πεθανουν ολοι μεταξυ τους..?Δεν θα το χαρω κιολας γιατι ειμαι καλος ανθρωπος και σεβομαι γενικα την ανθρωπινη ζωη περισσοτερο απ'ότι σεβονται αυτοι την δικη τους, αλλα ναι..Στα @@ μου!! Οι ανθρωποι πηγαν εκει εις γνωσην τους γι'αυτο..Για να σκοτωσουν και να "σκοτωθουν".Και το παιδι που πεθανε,πιθανο αν δεν πεθαινε να'χε σκοτωσει η τουλαχιστον μαχαιρωσει ή τραυματισει καποιον αλλο..
Για το μονο που στεναχωριεμαι ειναι για τους αθωους ανθρωπους που τυχε να περνανε απο'κει ή να εχουν ενα μαγαζι η ενα αυτοκινητο παρκαρισμενο εκει κοντα..!
Και για τις μονο 18 συλληψεις. Θα στεναχωρηθω επισης αν δεν φανε απο μερικα χρονακια εκαστος..

ΟΛΟΙ ιδιοι ΕΙΜΑΣΤΕ και βαζω και τον εαυτο μου μεσα για να μην παρεξηγηθει κανεις.

χαζη γενικοτητα..Τι εννοεις ολοι??Θεος φυλαξοι.. rolleyes.gif
Zmac
http://www.youtube.com/watch?v=63Q16Ib1tWA

Ενα βιντεο που υποβαθμιζει την χωρα μας εντελως.
Anaz
Ενα βιντεο που υποβαθμιζει την χωρα μας εντελως.
Αντε παλι τα ιδια.. Γιατι παρακαλω?? παιδια βαλ'τε λιγο στο μυαλο σας οτι καποια στραβα που βλεπουμε στη χωρα μας δεν αποτελουν παγκοσμια αποκλειστικοτητα..
Δεν μπορω τις αποψεις κλισε.
Μαλλον θα την κανω απ'το τοπικ..
Das Kapital
QUOTE(Anaz @ Mar 29 2007, 10:15 PM) *
Να το πω..να μη το πω.. Ε ναι λοιπόν θα το πω!
οχι δεν σοκαριστηκα απ'το γεγονος ούτε απ'τον θανατο του παιδιου!Να πω οτι στεναχωρηθηκα?κι αυτο ψεμα θα'ναι!Αδιαφορο κυριοι με αφησε..Δε πανε να βγαλουν τα ματια τους?Δε 'πα να πεθανουν ολοι μεταξυ τους..?Δεν θα το χαρω κιολας γιατι ειμαι καλος ανθρωπος και σεβομαι γενικα την ανθρωπινη ζωη περισσοτερο απ'ότι σεβονται αυτοι την δικη τους, αλλα ναι..Στα @@ μου!! Οι ανθρωποι που πηγαν εκει εις γνωσην τους γι'αυτο..Για να σκοτωσουν και να "σκοτωθουν".Και το παιδι που πεθανε,πιθανο αν δεν πεθαινε να'χε σκοτωσει η τουλαχιστον μαχαιρωσει ή τραυματισει καποιον αλλο..

Τα λες πολυ χοντρα και δε κανει
Zmac
QUOTE(lebron15 @ Mar 29 2007, 10:21 PM) *
Τα λες πολυ χοντρα και δε κανει

Μπα δεν νομιζω ρε Λεμπρον.Μια χαρα τα λεει.Η αληθεια μερικες φορες ποναει
Das Kapital
QUOTE(kolossos @ Mar 29 2007, 10:13 PM) *
O Nικολαιδης χρησιμοποιησε την original. Όταν του ήταν πλέον άχρηστοι ουσιαστικά προσπάθησε να τους ξεφορτωθεί. Όποιος παρακολουθεί λίγο την κατάσταση μπορεί να καταλάβει τι λέω...
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Τώρα απλά θα αρχίσουν οι αναλύσεις τω ειδικών στην τηλεόραση και απλά θα πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας να μην υπάρξει συνέχεια σε μορφή βεντέτας.

Δε με ενδιαφερει καθολου!!! Το επαιξε διπλωματια και καλα εκανε και στο κατω κατω αυτο που κανει ειναι καλο
dizzy_fingers
Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Ανάζ σε γενικές γραμμές...τόσο καιρό δε λέγαμε "αφού δεν κρατιούνται να πάνε να σκοτωθούν μεταξύ τους σε κάποιο έρημο μέρος"?

Κατά προσέγγιση το πετύχανε...
Warrior
Eγω παιδια δεν συμφωνω....
Αν γεμισουνε οι δρομοι νεκρους και τα γηπεδα ειναι εκκλησιες θα εχουμε λυσει το προβλημα??

Αφηστε που ο καθενας μπορει να βρεθει στην θεση του ποδοσφαιριστη του Μαρκο που μαχαιρωθηκε σημερα.
Das Kapital
QUOTE(CK13gr @ Mar 29 2007, 10:10 PM) *
και η κλασικη εκφραση ''παλι καλα που δεν σκοτωθηκε κανεις'' καραμελα στα στοματα ολων
οπως και το ''παλι καλα δεν θρηνησαμε θυματα''.
και μην μου πει κανεις οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι....

Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι εγω ειμαι ακομα και κατα των υβριστικων συνθηματων ακομα και αυτων που λενε ''με μαστουρωνεις και τετοιες ηλιθιοτητες''

αντι να κοιταξει ο καθενας την ομαδα του και να μην κανει βλακειες........

εδω πηγαινουν κατι ζωα στα γηπεδα βγαζουν τη μπλουζα και δε βλεπουν τους αγωνες αλλα αρχιζουν τα συνθηματα!!!

που ζουμε????? 68.gif
Anaz
Προσεξε καλυτερα το ποστ μου warrior! Eiπα:Στεναχωριεμαι μονο για τους αθωους περαστικους.(αναμεσα τους κι ο ποδοσφαιριστης φυσικα).
Και που δεν εγιναν περισσοτερες συλληψεις,κ αν δεν τιμωρηθουν..
-Δεν βρισκω καποιον πιο αμεσο ουσιαστικο κ ρεαλιστικο τροπο αντιμετωπισης.-
Δεν ειπα "σφαχτειτε ελευθερα!"..
Οποτε ουσιαστικα απαντω σε ολα τα ζητηματα που εθεσες! wink.gif
kolossos
Αντε παλι με τον Ντεμη.. Πραγματικα ρε Κολοσσε δεν μπορω να καταλαβω τι προσπαθεις να αποδειξεις.. Οκ,δεν πειθεσαι εσυ απ'τον κονταο?Μαγκια σου!Ασε εμας που "τρωμε το κουτοχορτο" να επικροτουμε τετοιες κινησεις..απο οποιον κ αν προερχονται κ ανεξαρτητα τις προθεσεις ή το όλο επικοινωνιακο πλαισιο υπερβολης και αυτοπροβολης που τις περιβαλει..

Δεν κατέκρινα την κίνηση. Απλά το όλο σκηνικό μου φαίνεται αστείο από το άτομο που την προωθεί. Ο κοντός χησιμοποίησε την original στο σχέδιο του για να πάρει την ΑΕΚ και μετά ξαφνικά θυμήθηκε ότι είναι χουλιγκάνια. Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να δεχτώ τέτοια ρουφιανιλίκια ως ένδειξη ότι κάποιος πολεμάει την βία και να φτάνουμε στο σημείο να την προβάλουμε δεν ξέρω κι εγώ πως.

Πιστεύειες ότι θα γίνει κάτι άμα κλείσουν οι σύνδεσμοι; Το θέμα δεν είναι η βία μεταξύ πράσινων-κοκκινων-κίτρινων-πορτοκαλί και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Πέρσι μετά του τελικούς της Α1 είχε ανοίξει ολόκληρη κουβέντα και λέγαν όλοι να βγουν οι κάφροι από τα γήπεδα. Έλεγα τότε εγώ ότι αυτό θα ήταν απλά στρουθοκαμιλισμός και θα την βρίσκαμε μπροστά μας σε χειρότερες μορφές. Σήμερα τα επεισόδια γίναν εκτός γηπέδου και είδαμε και τα αποτελέσματα. Ακόμα και να σταματήσουν να πλακώνονται ως Παναθηναϊκοί-Ολυμπιακοί, θα το συνεχίσουν ως Περιστεριώτες-Πατησσιώτες, αναρχικοί-φασίστες, κλέφτες αστυνόμοι και πάει λέγοντας. Εν ολίγοις για να μην ζούμε σε μία ψευδάισθηση η βία δεν πρόκειται να σταματήσει στο άμεσο μέλλον (για να μην πω ποτέ). Αν το θέμα μας είναι απλά να σταματήσει να έχει την μορφή πράσινοι-κόκκινοι τότε πάω πάσο.
Warrior
QUOTE(Anaz @ Mar 29 2007, 07:34 PM) *
Προσεξε καλυτερα το ποστ μου warrior! Eiπα:Στεναχωριεμαι μονο για τους αθωους περαστικους.(αναμεσα τους κι ο ποδοσφαιριστης φυσικα). Και που δεν εγιναν περισσοτερες συλληψεις,κ αν δεν τιμωρηθουν. -Δεν βρισκω καποιον πιο αμεσο ουσιαστικο κ ρεαλιστικο τροπο αντιμετωπισης. Δεν ειπα "σφαχτειτε ελευθερα!"..
Οποτε ουσιαστικα απαντω σε ολα τα ζητηματα που εθεσες! wink.gif

Οσο να ναι,το..."δεν πα να πεθανουν ολοι μεταξυ τους"...ειναι λιγο βαρυ βρε συ Anaz! wink.gif
Δεν νομιζω οτι το εννοουσες ετσι οπως το γραφεις βεβαια.

Αυτα τα γεγονοτα το λιγοτερο που πρεπει να κανουν..ειναι να μας προβληματισουν ολους.

Υ.Γ.:Με προλαβες! smile.gif

QUOTE(kolossos @ Mar 29 2007, 07:36 PM) *
Πιστεύειες ότι θα γίνει κάτι άμα κλείσουν οι σύνδεσμοι; Το θέμα δεν είναι η βία μεταξύ πράσινων-κοκκινων-κίτρινων-πορτοκαλί και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Πέρσι μετά του τελικούς της Α1 είχε ανοίξει ολόκληρη κουβέντα και λέγαν όλοι να βγουν οι κάφροι από τα γήπεδα. Έλεγα τότε εγώ ότι αυτό θα ήταν απλά στρουθοκαμιλισμός και θα την βρίσκαμε μπροστά μας σε χειρότερες μορφές. Σήμερα τα επεισόδια γίναν εκτός γηπέδου και είδαμε και τα αποτελέσματα. Ακόμα και να σταματήσουν να πλακώνονται ως Παναθηναϊκοί-Ολυμπιακοί, θα το συνεχίσουν ως Περιστεριώτες-Πατησσιώτες, αναρχικοί-φασίστες, κλέφτες αστυνόμοι και πάει λέγοντας. Εν ολίγοις για να μην ζούμε σε μία ψευδάισθηση η βία δεν πρόκειται να σταματήσει στο άμεσο μέλλον (για να μην πω ποτέ). Αν το θέμα μας είναι απλά να σταματήσει να έχει την μορφή πράσινοι-κόκκινοι τότε πάω πάσο.

Συμφωνω.

Και γω πιστευω οτι αν διαλυθουν οι συνδεσμοι,ισως γινουν πιο ανεξελεγκτα τα πραγματα.Μονο με
ειλικρινη συνεργασια συνδεσμων,παραγοντων και αστυνομιας θα μπορουσε να "ελεγχθει" η κατασταση.

Και επειδη δεν το βλεπω να γινεται ποτε αυτο...δεν αισιοδοξω. sad.gif
Warrior
QUOTE(kolossos @ Mar 29 2007, 07:36 PM) *

Συμφωνω.

Και γω πιστευω οτι αν διαλυθουν οι συνδεσμοι,ισως γινουν πιο ανεξελεγκτα τα πραγματα.Μονο με
ειλικρινη συνεργασια συνδεσμων,παραγοντων και αστυνομιας θα μπορουσε να "ελεγχθει" η κατασταση.

Και επειδη δεν το βλεπω να γινεται ποτε αυτο...δεν αισιοδοξω. sad.gif
Anaz
Έλεγα τότε εγώ ότι αυτό θα ήταν απλά στρουθοκαμιλισμός και θα την βρίσκαμε μπροστά μας σε χειρότερες μορφές. Σήμερα τα επεισόδια γίναν εκτός γηπέδου και είδαμε και τα αποτελέσματα. Ακόμα και να σταματήσουν να πλακώνονται ως Παναθηναϊκοί-Ολυμπιακοί, θα το συνεχίσουν ως Περιστεριώτες-Πατησσιώτες, αναρχικοί-φασίστες, κλέφτες αστυνόμοι και πάει λέγοντας. Εν ολίγοις για να μην ζούμε σε μία ψευδάισθηση η βία δεν πρόκειται να σταματήσει στο άμεσο μέλλον (για να μην πω ποτέ). Αν το θέμα μας είναι απλά να σταματήσει να έχει την μορφή πράσινοι-κόκκινοι τότε πάω πάσο.
Σωστο αυτο που λες αλλα αλλο πραγμα η "βια στα γηπεδα" κι αλλο η βια γενικοτερα.. Φυσικα δεν ειναι ανεξαρτητα ζητηματα,αλλα δεν ειναι και ταυτοσημα!
Ετσι οπως τα λες εγω καταλαβαινω οτι " η βια στα γηπεδα ειναι τμημα της γενικοτερης βιας η οποια δεν θα σταματησει ποτε,οποτε δεν υπαρχει λύση.."
Οχι δεν ειναι ετσι!Απομονωσε αυτα τα στοιχεια απ'το γηπεδο,και μετα λαμβανει δραση η αστυνομια με σκληρα μετρα αντιμετωπίζοντας τους όπως τους αξιζει, σαν εγκληματιες..

Οσο να ναι,το..."δεν πα να πεθανουν ολοι μεταξυ τους"...ειναι λιγο βαρυ βρε συ Anaz! wink.gif
Δεν νομιζω οτι το εννοουσες ετσι οπως το γραφεις βεβαια.
Προσεξε:Δεν εκφραζει επιθυμια!Αλλα αδιαφορια...
apkat
Δε θελω να επεκταθω πολυ αφου το γεγονος ειναι τραγικο οχι για το παιδι που πεθανε αλλα για τους γονεις και την οικογενεια του..Αυτος επι τουτου πηγε εκει και εις γνωσιν του.Αν δεν το παθαινε αυτος θα το παθαινε καποιος αλλος πιθανον και απο αυτον..Συνεπως συμφωνω με τον Αναζ..
kolossos
Σωστο αυτο που λες αλλα αλλο πραγμα η "βια στα γηπεδα" κι αλλο η βια γενικοτερα.. Φυσικα δεν ειναι ανεξαρτητα ζητημα,αλλα δεν ειναι και ταυτοσημα!
Ετσι οπως τα λες εγω καταλαβαινω οτι " η βια στα γηπεδα ειναι τμημα της γενικοτερης βιας η οποια δεν θα σταματησει ποτε,οποτε δεν υπαρχει λύση.."
Οχι δεν ειναι ετσι!Απομονωσε αυτα τα στοιχεια απ'το γηπεδο,και μετα λαμβανει δραση η αστυνομια με σκληρα μετρα αντιμετωπίζοντας τους όπως τους αξιζει, σαν εγκληματιες..

H βία είναι βία. Μία έκφραση της βλέπουμε μέσα στα γήπεδα. Το θέμα είναι τι πράγμα μας ενδιαφέρει πιο πολύ, το γήπεδο ή η βία (σαν κοινωνικό φαινόμενο). Αν μας ενδιαφέρει το γήπεδο τότε αυτό που λες είναι μία λύση, δηλαδή το να πετάξεις όλα τα μυστήρια στοιχεία έξω χωρίς να σε ενδιαφέρει που θα πάνε αυτά (να τους μαέψει όλους η αστυνομία προφανώς και δεν γίνεται γιατί συνέχεια δημιουργούνται νέοι). Αν μας ενδιαφέρει η βία τότε αυτό που λες είναι απλά μία τρύπα στο νερό.
Γνώμη μου είναι ότι το να μιλάμε για βία στο γήπεδο μόνο είναι ουσιαστικά ανούσιο. Έτσι και αλλιώς σήμερα αυτά που είδαμε ήταν εκτός γηπέδου. Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι να μπορείς να πηγαίνεις ήσυχος στο γήπεδο αλλά φεύγοντας από αυτό να ξέρεις ότι στο επόμενο στενό μπορεί να σου την έχουν στημένη...
Warrior
Aλλος ενας μαχαιρωμενος πριν απο λιγο στο Χαιδαρι...
Anaz
Εδω (οχι στο συγκεκριμενο τοπικ) προφανως και μιλαμε για το προβλημα της βιας στα γηπεδα. Το να μιλαμε για τη βια ως κοινωνικο προβλημα ειναι ενα πολυ γενικο ζητημα με σαφως μεγαλυτερες προεκτασεις και δυσκολιες.
Εδω συζηταμε πως αυτη η βια να μην εκτονωνεται στους χωρους των γηπεδων οπου διακυβευονται πολλοι αθωοι και αμαυρωνεται ενα ολοκληρο αθλημα,ενω παραλληλα ειναι πιο δυσκολο να αντιμετωπιστει σε σχεση με αλλους χωρους.
Αν καποιοι τωρα επιλεγουν εσκεμμενα να συντηρουν την βια εκει για να μην εκτονωνεται αλλου,ε τοτε να τα ονομασουμε αρενες κ οχι γηπεδα,και να μην ξαναπατησουμε εμεις οι υπολοιποι εκει..

Aλλος ενας μαχαιρωμενος πριν απο λιγο στο Χαιδαρι...
Η δραση φερνει αντιδραση. λογικα δυστηχως θα'χουμε κι αλλα..
Δε θελω να επεκταθω πολυ αφου το γεγονος ειναι τραγικο οχι για το παιδι που πεθανε αλλα για τους γονεις και την οικογενεια του..
Πραγματι.. sad.gif
Dromeas7
QUOTE(CK13gr @ Mar 29 2007, 09:35 PM) *
μαγκες τρελενομαι... αυτο το βρηκα σε φορουμ του ΠΑΟ.
"Το ραντεβου ηταν γνωστο εδω και καιρο το ελεγαν στο φανατικο-ψυχασθενικο πεταλο στο ματς του κυππελου με το ΑΓΟΡ στο μπασκετ

και θυμαμαι χαρακτηριστικα που λεγαμε μα καλα σε ποιο αθλημα παιζουμε κι εχουν δωσει ραντεβου???
δεν μπορεις να σχολιασεις τιποτα

Συλληπητηρια στους συγγενεις"

το εγραψε ενα παλικαρι. Μιλαμε ειναι καμμενοι τελειως ολοι...

Ο κολλητός μου είναι οργανωμένος στον Παναθηναικό και ήξερε για το "ραντεβου του θανατου" εδώ και μέρες. Για αυτό όταν τον ρώτησα σημερα "Γιατί δεν πας στο γηπεδο" καθως του αρέσει ο κώλος της Γκαραγκούνη και δεν χάνει με τπτ βολλευ γυναικών μου είπε πως σήμερα θα έχουμε νεκρούς. Και εγώ βέβαια του είπα " Ασε τις μ@λ@κιε$". Βλέπω ειδήσεις τώρα και έχω μείνει άφωνος!!!

Πάντως επειδή το θέμα του χουλοιγκανισμού σαν κοινωνικό φαινομενο το έχω ψάξει. Λοιπόν το φαινόμενο είναι καθαρά κοινωνικό αυτό δεν το συζητάμε. Οταν κάποιος είναι απο διαλυμένη οικογένεια κάπου πρέπει να ξεδώσει...

Όσο για τα "ραντεβου του θανατου " απλά πάρτε σε DVD το Football Factory και άλλες ταινίες χουλιγκανισμού. Πλέον τα επεισόδια μέσα στο γήπεδο θεωρούνται εκτός μόδας. Σήμερα το ξύλο πέφτει απέξω..

Είχα δει ένα φοβερό Documentary του BBC για το χουλιγκανισμό στην Αγγλία. Το ψευτο ξύλο που πεφτει στο Ελλάδα λοιπόν δεν φτουράει μια σε σχέση με αυτό που γίνεται εκτός των γηπέδων στην Αγγλία. Εκεί δεν έχουν μόνο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ και ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ εκεί έχουν Arsenal-Chelsea Millwall-Chelsea Birmingham-Wolves και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό...Στην Αγγλία λοιπόν τα ραντεβού είναι εβδομαδιαίο φαινόμενο και το ξύλο πέφτει βροχύ...Αντίθετα μέσα στο γήπεδο είναι όλοι άγιοι!!

Προβεψή μου? Ο σημερινός νεκρός είναι μόνο η αρχή.Δύσκολα τα πράγματα...
Warrior
Συμφωνω απολυτα με Δρομεα....

QUOTE(apkat @ Mar 29 2007, 08:09 PM) *
Δε θελω να επεκταθω πολυ αφου το γεγονος ειναι τραγικο οχι για το παιδι που πεθανε αλλα για τους γονεις και την οικογενεια του..Αυτος επι τουτου πηγε εκει και εις γνωσιν του.Αν δεν το παθαινε αυτος θα το παθαινε καποιος αλλος πιθανον και απο αυτον..Συνεπως συμφωνω με τον Αναζ..

Παιδια πρεπει να καταλαβουμε οτι και αυτος "θυμα" ειναι στην ουσια.Δεν ξεκινας ετσι μια μερα(οπως παμε
για καφε)να πας σε ραντεβου-θανατου ξαφνικα.
Vas
Η αρχή πρέπει να γίνει με το να κλείσουν όλοι οι συνδεσμοι!!

Διαφωνεί κανένας οτι όλοι αύτοί που πήγαν δεν ανήκουν σε κάποιο σύνδεσμο?? Πως ήταν τόσο οργανομένο??

Είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι πήγαν ή πρεζάκια θα ήταν, ή νονοί της νύκτας! Κανένας λογικός ανθρωπος δεν φθάνει σε αυτό το σημείο....

Οσο για το Νικολαίδη.... Ναι ήταν με την Original και ναι ανεβεναι στα κάγκελα! Είμαι σίγουρος όμως τώρα το έχει μετανιώσει.... Χιλιες φορές Ντέμης παρά Κόκκαλη και Γιαννακόπουλους που μια ζωή τους προστατευουν....

Και συμφωνώ με τον Anaz... Τι δουλειά είχε αυτός που σκοτώθηκε εκει?? Για να σκοτώσει πήγε και αυτός!! Απλά τον πρόλαβε κάποιος άλλος.....
kolossos
Οσο για το Νικολαίδη.... Ναι ήταν με την Original και ναι ανεβεναι στα κάγκελα! Είμαι σίγουρος όμως τώρα το έχει μετανιώσει.... Χιλιες φορές Ντέμης παρά Κόκκαλη και Γιαννακόπουλους που μια ζωή τους προστατευουν....

Aν οι χούλιγκανς είναι μία φορά για κλάματα αυτοί που πατάνε πάνω τους και του εκμεταλλέυονται και μετά μάλιστα το παίζουν και εξυγιαντές είναι 100 φορές για κλαματα. Οποιος έχει παρακολουθήσει το όλο σκηνικό μπορεί να καταλάβει τι εννοώ...
Δεν είμαι αεκτζης οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν είναι σκοπός μου να υποστηρίξω την ορίτζιναλ, απλά να ξέρουμε τι λέμε κιόλας
Anaz
Παρολο που τα πραγματα δεν ειναι οπως τα παρουσιαζεις οσων αφορα τις σχεσεις του κοντου με την original, ακομα κι ετσι να'ταν θα το ξαναπω..Δεν με νοιαζει!!
Επισης..Πως συνεδεσες εσυ τους χουλιγκανς με την Original δεν μπορω να το δεχτω..
Τι σχεση εχουν οι χουλιγκανς που "εδωσε" ο Νικολαιδης με αυτους που εκμετταλευτηκε οπως λες..? Δηλαδη για να καταλαβω..Ο Νικολαιδης ειχε αμεση αναγκη τους χουλιγκανς που κανουν τα επεισοδεια για να γινει προεδρος της Αεκ? Επισης η οριτζιναλ γιατι "κοφτεται" τοσο πολυ γι'αυτα τα παιδια που δημιουργουν φασαριες στο γηπεδο..?

Α,και κατι ακομα..Γιατι το να ανεβαινει ενας παιχτης τα καγκελα στο γκολ αποτελει τοσο κατακριτεα πράξη..? Και ποιο ειναι τελικα το "σκοτεινο" παρελθον του Ντεμη?
Vas
Ξέρω τι λες αλλά δεν συμφωνώ...

Στο κάτω κάτω τον Ντέμη τον έκανε "Θεό" η Original.... δεν έγινε από μόνος του....

Το θέμα είναι ότι για να φτάσει κάποιος κάπου δεν πάει ποτέ με το σταυρό στο χέρι... Σίγουρα τους χρησιμοποίησε αλλά δεν σημαίνει ότι συμφωνεί κιόλας μαζί τους!!

Καλά κάνει και τους πολεμεί! Και από ότι φαίνεται αυτοί που δημιουργούν τις φασαρίες δεν είναι τίποτα παραπάνω από μαστουρομένους ψευτόμαγκες που το πάιζουν και αναρχικοι....
kolossos
Το θέμα είναι ότι για να φτάσει κάποιος κάπου δεν πάει ποτέ με το σταυρό στο χέρι... Σίγουρα τους χρησιμοποίησε αλλά δεν σημαίνει ότι συμφωνεί κιόλας μαζί τους!!

Kαι αυτό εσύ το βρίσκεις λογικό και ηθικό; Ο αθλητισμός πρώτα πρέπει να καθαρίσει από τους παράγοντες και μετά από τους χούλιγκανς.

Επισης..Πως συνεδεσες εσυ τους χουλιγκανς με την Original δεν μπορω να το δεχτω..

Προφανώς και αυτοί που κάνουν τα επεισόδια κάπου ανήκουν, ίσως όχι στην ορίτζιναλ αλλά σε άλλο σύνδεσμο αλλά όταν μιλάμε για οπαδούς της ΑΕΚ αναφερόμαστε στην ορίτζιναλ συνήθως.

Τι σχεση εχουν οι χουλιγκανς που "εδωσε" ο Νικολαιδης με αυτους που εκμετταλευτηκε οπως λες..? Δηλαδη για να καταλαβω..Ο Νικολαιδης ειχε αμεση αναγκη τους χουλιγκανς που κανουν τα επεισοδεια για να γινει προεδρος της Αεκ? Επισης η οριτζιναλ γιατι "κοφτεται" τοσο πολυ γι'αυτα τα παιδια που δημιουργουν φασαριες στο γηπεδο..?

Ο Ντέμης είχε την στήριξη της Ορίτζιναλ στην προσπάθεια να πάρει την ΑΕΚ. Το περιστατικό στους Θρακομακεδόνες ήταν το πιό χτυπητό. Και ας δεχτώ ότι τότε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα επειδή ήταν στην Μαδρίτη, αυτό ήταν το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε εκείνη την περίοδο με την ορίτζιναλ να αποτελεί μέτρο πίεσης προς πολλές κατευθύνσεις. Στην κατάσταση που ήταν τότε η ΑΕΚ καταλαβαίνεται πόσο σημαντικό ήταν αυτό. Και βέβαια στην σεζόν 2004-2005 (την πρώτη του κοντού), όλοι θα θυμόμαστε την ωραία ατμόσφαιρα και το "πάρτι" της ΑΕΚ με πρώτο και κύριο εκφραστή την ορίτζιναλ... Ως τότε ήταν καλά παιδιά... ΚΑι όταν αρχίζει να ορθοποδίζει η ΑΕΚ, τότε ξαφνικά θυμάται ότι κάποιοι είναι χούλιγκανς και για αρχή τους πασάρει κάτι αστειότητες με οπαδικά Pin. Όπως είναι λογικό αντιδρούν και (όσα γράφω από εδώ και πέρα δεν είμαι 100% σίγουρος γιατί δεν θυμάμαι με λεπτομέριες, σε γενικές γραμμές όμως αυτά ισχύουν) για τιμωρία δεν παίρνουν εισητήρια για το ματς της 1ης αγωνιστικής στο Περιστέρι. Μετά από όλο αυτό το σκηνικό πηγαίνουν χωρίς εισητήρια στο γήπεδο και βέβαια γίνεται της πόπης... Εκείνη την μέρα ο Ντέμης ξαφνικά μαθαίνει ότι κάποιοι είναι κακά παιδιά και πρέπει να τους δώσει στην αστυνομία. Ένας από αυτούς τους άτακτους είναι αυτός που έκανε τα χέρια στο πανηγυράκι του Ντέμη την προηγούμενη χρονιά... Τότε ήταν καλό παιδί ε; Ή μήπως δεν είχε γνώση με ποιους είχε να κάνει;
Αυτά όλα δεν τα λέω γιατί θέλω υπερασπιστώ κάποιον. Αυτούς που έδωσε, καλά να πάθουν αφού χώθηκαν σε τέτοια σκηνικά. Όμως δεν μπορώ να δεχτώ όλες αυτές τις υποκρισίες για τον τάχα εξυγιαντή Ντέμη που πολεμάει μόνος του την βία και τους χούλιγκανς, όταν πάνω σε αυτούς έχει πατήσει για να καταφέρει κάποια πράγματα. Η σαπίλα στον αθλητισμό έρχεται από ψηλά και όχι από τον ανεγκέφαλο χούλιγκαν ο οποίος θα πάει στο γήπεδο και θα τα σπάσει. Η υποκρισία μέχρι που θα φτάσει;
trefoil 13
QUOTE(apkat @ Mar 29 2007, 11:09 PM) *

Και εγώ αυτής της άποψης είμαι. Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν πήγα είναι το ότι γνώριζα τι θα συμβεί. Τι κατάφεραν λοιπόν αυτοί οι κάφροι; Να πλακωθούν έξω από το γήπεδο αφού μόνο αυτός ήταν ο σκοπός τους. Το να δουν τις ομάδες τους δεν τους ενδιέφερε καθόλου. Έτσι είχαμε ένα άδειο γήπεδο αφού και αυτοί που ήθελαν να δουν την ομάδα τους δεν τόλμησαν.
sofo4
Εμείς προκαλούμε τη βία
Του Γιώργου Κογκαλίδη
basketblog.gr

30/03/2007

Θα διαπιστώσατε πως σήμερα δεν γράψαμε ρεπορτάζ για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Θεωρήσαμε πως ελάχιστο ενδιαφέρον έχει αν ξεπέρασε την ίωσή του ο Αλβέρτης, αν απουσίαζαν από την προπόνηση ο Άκερ και ο Μπάρλος, τη στιγμή που σε όλη την Αθήνα γίνονταν "εκκαθαριστικές επιχειρήσεις", μετά το μακελειό στη Λαυρίου.
Το ότι η σφαγή έγινε με αφορμή το βόλεϊ (και δη το γυναικείο) είναι προφανές πως δεν έχει σημασία. Στο ίδιο… σπίτι ζούμε όλοι. Και ερωτώ: Θέλουμε –ως μπάσκετ ομιλώ- να πετύχουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας στη φετινή Ευρωλίγκα; Θέλουμε δύο ελληνικές ομάδες στο φάιναλ φορ;

Πριν από λίγες ημέρες, σε ένα από τα πολλά μίτινγκ ενόψει του φάιναλ φορ, συζητούσα με έναν εκ των διοργανωτών. "Όποιος με ρωτήσει, λέω ότι εύχομαι να περάσει και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός στο φάιναλ φορ. Η αλήθεια είναι πως τρέμω ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο" μού είπε. Άδικο είχε ο άνθρωπος;
Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε δύο οθόνες (βρε πως αλλάζουν οι καιροί, από μονόστηλα και σελίδες να μετράμε με οθόνες…) γράφοντας για την παροιμιώδη ανικανότητα της αστυνομίας να κάνει τη δουλειά της. Γιατί εδώ δεν έχουμε επεισόδια σε ένα γήπεδο, όπου πλέον έχουμε αποδεχθεί όλοι την ακήρυχτη "λευκή απεργία", αλλά με μια πορεία οπλισμένων μηχανόβιων από τη μια άκρη της πρωτεύουσας στην άλλη.
Αναρωτιέμαι, κανείς δεν εντυπωσιάστηκε βλέποντας μια πορεία μηχανών να ανεβαίνει από Φάληρο προς Παιανία; Δεν βρέθηκε ένας αστυνομικός να αναρωτηθεί πού πάνε όλοι αυτοί; Να δώσει ένα σήμα, να ενεργοποιηθεί ο κατασταλτικός μηχανισμός;
Λύνεται, αλήθεια, με καταστολή το πρόβλημα; Είναι, αλήθεια, πρόβλημα των γηπέδων, των σπορ, του αθλητισμού; Υπάρχει τομέας της ζωής μου που δεν εμφανίζεται κάποια μορφή βίας;
Στο σχολείο δρουν ανεξέλεγκτα συμμορίες ανηλίκων (ενίοτε και στα πάρκα), βιάζονται κορίτσια, δημιουργούνται πορνοταινίες μικρού μήκους (χωρίς με αυτό να θέλω να θίξω τους… πρωταγωνιστές).
Στους δρόμους, σε κάθε πορεία, χάνεται η μπάλα. Είμαι κάθετα αντίθετος στην προσπάθεια της κυβέρνησης (και της αξιωματικής αντιπολίτευσης) να καταργήσει τη δημόσια δωρεάν παιδεία (αν παρέχεται πλέον παιδεία), είμαι φανατικά υπέρ του αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας, όχι όμως με όπλο τη μολότοφ που καίει, αλλά τη φωνή που καίει, τη φλόγα της ψυχής, όχι την καθαρότητα του οινοπνεύματος, αλλά την καθαρότητα των επιχειρημάτων.
Βεβαίως, δεν χρειάζεται να βγεις σε πορεία για να εκτεθείς στον κίνδυνο. Αρκεί να είσαι πρώτος στο φανάρι και να καθυστερήσεις να ξεκινήσεις όταν ανάβει πράσινο, να διασταυρωθείς με κάποιον που θεωρεί υποχρέωσή του να παραβιάσει το STOP, να θελήσεις να παρκάρεις και αυτόματα γίνεσαι στόχος.
Να μην αναφερθούμε στις ληστείες, στον κόσμο της νύχτας, σε παραβατικούς διαδρόμους, που μπορεί να βρεθείς άθελά σου, απλά κοιτώντας λάθος κοπέλα, σε λάθος μπαρ, ίσως απλά επειδή επέλεξες ένα έρημο δρόμο για να βρει ο έρωτάς σου χώρο (στο πεσμένο κάθισμα του αυτοκινήτου) να εκφραστεί, αν έχεις το χόμπι του κυνηγού και τρομάξεις τα ζωντανά του άλλου, αν απλά ξεχωρίζεις στα μαθήματα...
Υπάρχουν, τελικά, πολλοί τρόποι να πεθάνει κανείς. Όσο προχωρά η κοινωνία μας (προχωράwink.gif, τόσο πιο εύκολο είναι να… βγεις από τη μέση. Πρόκειται να νοιαστεί κανείς; Όσοι σε γνωρίζουν, άντε αν πέσεις θύμα βίαιου θανάτου να παίξεις και σε ένα – δύο δελτία ειδήσεων.
Αν νομίζετε ότι το ζήτημα είναι ο χουλιγκανισμός των γηπέδων, τότε κλείστε τα γήπεδα. Το θέμα είναι να ανοίξουμε τα μάτια, να δούμε την ουσία του προβλήματος. Η βία είναι ανεξέλεγκτη, όχι γιατί είναι ανίκανη η αστυνομία, αλλά γιατί κανείς δεν λογαριάζει τη ζωή του άλλου.
Μήπως δεν είναι μορφή βίας το να πεθαίνει κάποιος αβοήθητος; Μήπως δεν είναι μορφή βίας το να μην ξέρουμε ποιοι μένουν στην πολυκατοικία μας; Μήπως δεν είναι μορφή βίας το να λέμε με το ζόρι μια καλημέρα στον γείτονα; Μήπως δεν είναι μορφή βίας όλες αυτές οι μεσημεριανές μαλακίες που αδιαμαρτύρητα τρώμε στη μάπα; Μήπως δεν είναι μορφή βίας η υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας;
Πολύ βία φίλοι μου. Και δεν είναι προϊόν παρθενογένεσης. Εμείς την προκαλούμε, εμείς τη διδάσκουμε στα παιδιά μας. Όχι κατ' ανάγκη σηκώνοντας το χέρι. Αρκεί να σηκώνουμε αδιάφορα τους ώμους σε όσα συμβαίνουν γύρω μας…

συμφωνω 41.gif
grigoris
Κατ'αρχάς λουκέτο σε όλους τους συνδέσμους.Και δημιουργία μητρώου με τα ονόματα όλων των εγγεγραμμένων μελών τους ώστε με την επόμενη "παρασπονδία" να επιβάλλονται οι αντίστοιχες κυρώσεις.Άμεση φυλάκιση όσων συλλαμβάνονται να συμμετέχουν σε τέτοιες καταστάσεις (που προϋποθέτει βέβαια και σωστή παρακολούθηση από την αστυνομία) και γενικότερα αυστηρότητα.

Και 2 παρατηρήσεις:
-Συμφωνώ απόλυτα πως η βία σατ γήπεδα είναι μόνο ένα παρακλάδι του γενικότερου φαινομένου της βίας μέσα στην κοινωνία μας.Αλλά πρέπει σιγά-σιγά από κάπου να αρχίσει το κλάδεμα...
-Μην ακούσω για ατομικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες γιατί με όλα αυτά που έχουν κάνει τα τυπάκια αυτά έχουν προ πολλού απωλέσει το δικαίωμα της επίκλησης τους.Και στην τελική δικαιώματα έχουν οι άνθρωποι (με την ορθή έννοια του όρου) και όχι τα κτήνη...
Warrior
To παραπανω αρθρο θετει αρκετα ουσιαστικα ερωτηματα.Αν θελουμε να αντιμετωπισουμε το προβλημα
απο κει πρεπει να αρχισουμε.

QUOTE(kolossos @ Mar 30 2007, 05:48 AM) *
Η σαπίλα στον αθλητισμό έρχεται από ψηλά και όχι από τον ανεγκέφαλο χούλιγκαν ο οποίος θα πάει στο γήπεδο και θα τα σπάσει. Η υποκρισία μέχρι που θα φτάσει;

Ακριβως...

Οσον αφορα τον Ντεμη,επειδη τα γεγονοτα τα γνωριζω αρκετα επιφανειακα και οχι σε βαθος,δεν μπορω να
εκφερω αποψη.

Παντως αν εχει χρησιμοποιησει τετοιες ομαδες για δικους του σκοπους,εχει και αυτος μεγαλο μεριδιο
ευθυνης για οσα διαδραματιζονται και σε καμια περιπτωση δεν εχει δικαιωμα να εμφανιζεται ως
εξυγειαντης,ουτε να τον παρουσιαζουν καποιοι ετσι.

QUOTE(trefoil 13 @ Mar 30 2007, 07:23 AM) *
Και εγώ αυτής της άποψης είμαι. Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν πήγα είναι το ότι γνώριζα τι θα συμβεί.

Ειναι απιστευτο αυτο που συμβαινει!!

Η "μιση Αθηνα" ηξερε τι θα γινει,εδω και μερες...μεχρι και η ωρα ειχε κυκλοφορησει...και κανεις δεν
εκανε κατι για να το εμποδισει.Ειναι δυνατον να μην γνωριζε η αστυνομια??

Πως διεσχισαν ολη την ΑΘηνα μηχανακια με καλυμμενες πινακιδες με ατομα τοσο βαρια εξοπλισμενα
σε ωρα αιχμης??Κανεις δεν πηρε χαμπαρι τιποτα??Ειναι δυνατον?

QUOTE(grigoris @ Mar 30 2007, 08:20 AM) *
Κατ'αρχάς λουκέτο σε όλους τους συνδέσμους.

Φιλε Γρηγορη,αυτο το υπερτονισμενο "ολους",δεν μπορω να το καταλαβω,ουτε να το δεχτω.Πολυ ευκολο
ειναι να τους βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι και να γενικευουμε,αλλα ταυτοχρονα και λαθος.

Καποτε πρεπει να σταματησουμε να ειμαστε της λογικης:"ποναει το δαχτυλο...κοβουμε χερι"!Υπαρχουν
συγκεκριμενα εκτροφεια βιας,ανθρωποι που τους καθοδηγουν,τους προστατευουν και τους
εκμεταλλευονται...

Και υπαρχουν και καποιοι που "βολευονται"...

Αντε και τους κλεισανε ολους τους συνδεσμους...Παει,ξεμπερδεψαμε???Αυτο ητανε?
Τι νομιζετε οτι θα πετυχουνε?Τιποτα...

Εκτος και αν μας ενδιαφερει να αισθανομαστε ασφαλεις μεσα στο γηπεδο και μολις βγαινουμε εξω απο
αυτο να τρεμουμε μηπως βρεθουμε μαχαιρωμενοι σε κανενα στενο,οπως ειπε και ο κολοσσος.

QUOTE(grigoris @ Mar 30 2007, 08:20 AM) *
-Συμφωνώ απόλυτα πως η βία στα γήπεδα είναι μόνο ένα παρακλάδι του γενικότερου φαινομένου της βίας μέσα στην κοινωνία μας.Αλλά πρέπει σιγά-σιγά από κάπου να αρχίσει το κλάδεμα...

Με το κλαδεμα δεν κανεις τιποτα.Αν δεν αντιμετωπισεις το προβλημα στην ριζα του...
aopkv
καθε φορα που εχει προβληματα η εκαστοτε κυβερνιση γινονται επισοδεια.
εχτες γινοταν πορεια στο κεντρο,που ηταν οι κουκουλοφοροι? μηπως στην παιανια?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.