Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Basketforum ΝΒΑ Power Rankings: Σχολια
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2
morfi
H νέα σεζόν του ΝΒΑ αργεί ακόμα όμως οι ιδέες για νέες δημιουργίες δίνουν και παίρνουν. Το basketforum.gr πρώτο καθιέρωσε μία λίστα με συγκεντρωμένα μερικά από τα πιο ενδιαφέρον στατιστικά της χρονιάς. Πρώτοι κάναμε τόσο εκτενές αφιέρωμα για τους τελικούς του ΝΒΑ. Και είμαστε πολύ περήφανοι για όλα αυτά μιας και οτιδήποτε ακολουθήσει κάπου αλλού πιθανόν να είναι απλά μια αντιγραφή. icon_wave.gif
Έτσι λοιπόν, δύο και κάτι μήνες πριν από την Τρίτη 30 Οκτωμβρίου όπου και ξεκινάει η νέα σεζόν του ΝΒΑ, αποφασίσαμε να πρωτοτυπήσουμε για μία ακόμη φορά ! Μια ιδέα που ελπίζουμε να αγαπηθεί και να στηριχτεί ακόμη και από αυτούς που δεν θα πάρουν μέρος, να πετύχει και να καθιερωθεί (και να αντιγραφεί από άλλο site, έτσι για να νιώσουμε ακόμα πιο μεγάλοι). "Basketforum ΝΒΑ Power Rankings" λέγεται λοιπόν αυτή η νέα (για εμάς) πρωτοπορεία.

Λίγα λόγια :
Το "Who’s hot/Who’s not" είναι η προσωπική λίστα του καθενός με τους καλύτερους παίκτες η οποία θα ανανεώνεται κάθε βδομάδα.
(είπα, λίγα λόγια)

Για την ομαλή διεξαγωγή και για να μην κάνει ο καθένας ότι θέλει, θεσπίσαμε μερικούς κανονισμούς καθώς και θα διευκρινήσουμε μερικά πράγματα.

Κανονισμοί :

- Η λίστα θα πρέπει να περιλαμβάνει το λιγότερο 25 παίκτες. Αν θέλετε παραπάνω, δεν υπάρχει όριο.
- Για κάθε μία ανακατανομή της λίστας θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε και η απαραίτητη δικαιολόγηση. Αλλιώς μην κάνετε τον κόπο.
- Η ανανέωση της λίστας θα γίνεται κάθε βδομάδα ενώ μόνο για την αρχή της σεζόν θα αφήσουμε να περάσουν δύο εβδομάδες.
- Δεν είναι απαραίτητο μόλις τελείωσει η εβδομάδα να ποστάρετε αμέσως αλλά μην μας πάρει και η επόμενη.
- Η ημερομηνίες των εβδομάδων θα είναι για όλους ίδιες και θα τις ανακοινώσουμε εκείνο το διάστημα.
α) Oι εβδομάδες θα είναι έτσι όπως τις ορίζει επίσημα το ΝΒΑ. Π.χ. πέρσυ ήταν :
Oct. 31-Nov. 5, 2006
Nov. 6-12, 2006
Nov. 13-19, 2006
Κτλ

- Η λίστα θα έχει την εξής morfi :

Από 22-01 εώς 28-02 :

1) - Κόμπι Μπράιαντ (φοβερός απέναντι στους Νικς 43π με 57% και 6ασ. , συνέχισε με τους Κλίπερς σημειώνοντας σχεδόν τριπλ-νταμπλ με 37π. Δεν βρίσκω λόγο να πέσει από το Νο1)
2) +2 Τιμ Ντάνκαν (25π, 10ρ στα τελευταία 5 συνεχόμενα παιχνίδια και με την ομάδα του να τα νικάει όλα δεν μπορεί παρά να είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή)

25) -4 Πο Γκασόλ (Κακή περίοδο. Δεν μπορεί να βρεί διχτάκι με τίποτα, κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και μαζί παρασέρνει και τους συμπαίκτες του)

Πολύ σημαντικό !
- Αναρωτιέστε τι θα γίνει σε περίπτωση που ένας παίκτης παίζει καλά αλλά δεν νικάει η ομάδα του και αν αξίζει να είναι πάνω από κάποιων που παίζει λιγότερο καλά αλλά η ομάδα του είναι αρκετά πιο πάνω.
Τα κριτήρια θα είναι κυρίως ατομικά (άλλωστε παίκτες συγκρίνουμε, όχι ομάδες wink.gif ). Όμως αρκετές φορές η κατάταξη θα κρίνεται στις λεπτομέρεις οπότε δεν θα ήταν λάθος να επιχειρηματολογήσετε με βάση την πορεία της ομάδας. Έτσι θεσπίσαμε ένα ποσοστό αξιολόγησης περίπου 80% ατομικά - 20% ομαδικά.
- Η λίστα θα είναι μία και απλά θα ανανεώνεται κάθε βδομάδα. Δεν θα χρειαστεί να φτιάχνετε νέα λίστα κάθε φορά.

Διευκρινήσεις :

Θα ξεκινήσω με τους δύο σημαντικότερους παράγοντες :

α) Οποιοσδήποτε πάρει μέρος σε αυτό, θα πρέπει να έχει την απαραίτητη τρέλα. Ξέρετε, όταν σηκώνεστε το πρωί και το πρώτο πράγμα που κάνετε πριν καν φτιάξετε καφέ ή πάρετε τηλέφωνο τη κοπέλα σας να δείτε τι κάνει, είναι να δείτε τα αποτελέσματα του ΝΒΑ ? Κάτι τέτοιο και ακόμα χειρότερα ! (πολύ πιθανό μετά από αυτό να μην έχετε κοπέλα) Καλό θα ήταν να μη χαθεί ούτε μία ημέρα από την κανονική περίοδο μιας και αυτό ίσως αλλοιώσει κατά πολύ τα αποτελέσματα.

β) Χρόνος. Ότι πιο σημαντικό. Η μέρα έχει 24 ώρες και δυστυχώς όχι παραπάνω (θα βλέπαμε περισσότερο ΝΒΑ 38.gif ).
Για να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο, εκτός από την αδιάκοπη και καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων (το οποίο από μόνο του απαιτεί αρκετή ώρα) χρειάζεται και τον κατάλληλο χρόνο για την αξιολόγηση του κάθε παίκτη ξεχωριστά κάτι που θα είναι αρκετά χρονοβόρο και καθόλου εύκολο. Για αυτό βγάζουμε αυτή την ανακοίνωση από τώρα, ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας και να μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις. Θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα είστε ενεργοί από την αρχή μέχρι το τέλος ενώ για την οποιαδήποτε διακοπή καλό θα είναι να έχετε κάποιον σημαντικό λόγο.

γ) Θα ανοιχτούν δύο τόπικ. Στο ένα θα είναι οι λίστες και στο άλλο τα σχόλια. Καλό θα είναι να μην τα μπερδέψετε.

δ) Αν είναι να γίνει σοβαρή δουλειά, συμπάθειες και εμπάθειες να μείνουν μακριά.

ε) Πολύ πιθανό να υπάρξει και playoff edition.

ζ) Υπάρχουν και άλλες πολλές δυσκολίες που δεν μπορώ να σας εξηγήσω και θα σας βγούν στην πορεία. Ένας ακόμα παραπάνω λόγος να το μελετήσετε και να σκεφτείτε αρκετά παραπάνω.

η) Στο τέλος της χρονιάς, ο πρώτος θα είναι και ο προσωπικός μας MVP της σεζόν.

ζ) Προσπαθούμε να πετυχούμε κάτι που αν τελικά το καταφέρουμε εκτός του ότι θα είμαστε οι πρώτοι, θα ανεβάσει το κύρος του φόρουμ και θα βοηθήσει στην ανάπτυξή του. Για αυτό λοιπόν είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως όποιος μας το χαλάσει θα τον καταστρέψω. Δεν ξέρω πως αλλά αμά σκεφτώ μπορώ να κατεβάσω άπειρες και πανέξυπνες ιδέες (η ολοκαίνουργια LG οθόνη της πρώην μου λούστηκε με κόκα-κόλα. Επίτηδες άφησα σταγόνες να πέσουν στο πληκτρολόγιο με το σκεπτικό ότι θα μαζευτούν μυρμήγκια. Πριν καν το σκεφτώ είχαν ήδη κάνει 33 αποικίες).
saou
Μια μικρή ένσταση που έχω είναι ότι 25 παίκτες μου φαίνονται πολλοί. Ακόμα και σε ενα αμερικάνικο site που είχα δει κάτι αντίστοιχο, ο δημοσιογράφος έκανε το δικό του top 20 κάθε βδομάδα. Ειδικότερα εφόσον
είναι επιθυμητό η λίστα να είναι στοιχειωδώς εμπεριστατωμένη, ίσως ένας μικρότερος αριθμός, πχ το top 10 του καθενός να είχε περισσότερη συμμετοχή. Τώρα αν φοβάσαι ότι το τόπικ θα γίνει πανηγύρι, μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά έχω την εντύπωση ότι διαφορετικά ενδέχεται οι συνεπείς να είναι 2-3 άτομα.
Air Kef
Ναι,κι εγω αυτο ακριβως του ελεγα στο μσν.
25 ειναι παρα πολλοι παικτες για να προσεχεις τι εκαναν ολοι σε καθε αγωνα.Ακομα και ενα τοπ 10 θα ειναι δυσκολη υποθεση,ποσο μαλλον τοπ 25.

Τι λετε για κατι παρομοιο στην Α1.

Υ.Γ.: Ωραια ιδεα ρε Μπιλ! wink.gif smile.gif
NBAholic
Εγώ να επισημάνω απλώς ότι η λίστα που θα κάνουμε είναι ουσιαστικά μία για όλη τη σεζόν, η οποία απλώς θα ανανεώνεται κάθε βδομάδα, ανάλογα με την άνοδο ή την πτώση ενός παίκτη. Δεν ξέρω αν γίνεται να ενεργοποιηθεί το edit για το συγκεκριμένο τόπικ (αρχηγέ Ζαλισμένο Δάχτυλο, γίνεται; biggrin.gif ), αλλά αν όχι, θα κάνετε απλώς copy-paste τις λίστες σας ανά βδομάδα, μαζί με τα up-down και ένα μικρό σχολιασμό για τον κάθε παίκτη του τοπ-25 τη βδομάδα που πέρασε.
Pierce
δεν εχω να προσθεσω κατι παραπάνω απλα να ευχηθω καλο καψιμο!
δυσκολο εγχειρημα αλλα και εμεις ειμαστε για τα δυσκολα cool.gif
saou
QUOTE(NBAholic @ Aug 18 2007, 20:07 ) *
Εγώ να επισημάνω απλώς ότι η λίστα που θα κάνουμε είναι ουσιαστικά μία για όλη τη σεζόν, η οποία απλώς θα ανανεώνεται κάθε βδομάδα, ανάλογα με την άνοδο ή την πτώση ενός παίκτη. Δεν ξέρω αν γίνεται να ενεργοποιηθεί το edit για το συγκεκριμένο τόπικ (αρχηγέ Ζαλισμένο Δάχτυλο, γίνεται; biggrin.gif ), αλλά αν όχι, θα κάνετε απλώς copy-paste τις λίστες σας ανά βδομάδα, μαζί με τα up-down και ένα μικρό σχολιασμό για τον κάθε παίκτη του τοπ-25 τη βδομάδα που πέρασε.

Εννοείς δηλαδή ότι η 25άδα θα είναι σταθερή και απλά οι θέσεις θα αλλάζουν? Και αν πχ κάποιος τραυματιστεί/κάποιος άλλος ξεπεταχτεί κτλ?

Τι λετε για κατι παρομοιο στην Α1.

Και στην ευρωλίγκα θα ήταν καλή ιδέα, πιθανότατα σε μηνιαία βάση, ή έστω ανά 2 βδομάδες.
morfi
QUOTE(saou @ Aug 18 2007, 22:56 ) *
Τώρα αν φοβάσαι ότι το τόπικ θα γίνει πανηγύρι, μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά έχω την εντύπωση ότι διαφορετικά ενδέχεται οι συνεπείς να είναι 2-3 άτομα.

Πιστεύω πως όσο λιγότεροι είμαστε, τόσο καλύτερα. wink.gif

QUOTE(saou @ Aug 19 2007, 14:24 ) *
Εννοείς δηλαδή ότι η 25άδα θα είναι σταθερή και απλά οι θέσεις θα αλλάζουν?

Ναι, αυτό εννοεί.

QUOTE(saou @ Aug 19 2007, 14:24 ) *
Και αν πχ κάποιος τραυματιστεί/κάποιος άλλος ξεπεταχτεί κτλ?

Αυτό είναι στην κρίση σου.

Θα σου πω όμως τι θα έκανα εγώ :
- Αν μείνει έξω για το υπόλοιπο της σεζόν (όπως ο Κένυον Μάρτιν πέρσι) τότε θα τον άφηνα έξω ειδικά αν ήταν στις αρχές της σεζόν (ακόμη και αν μέχρι τότε ήταν στην λίστα).
- Αν κάποιος έμενε έξω 1-2 βδομάδες, τότε πολύ πιθανό να έπεφτε μερικές θέσεις κάθε βδομάδα (αν φυσικά υπήρχε κάποιος να τον ρίξει).
- Αν τώρα κάποιος ξεπεταχτεί ξαφνικά (π.χ. Τζέιμς Πόζει) και βάλει δύο συνεχόμενες πενηντάρες δεν λέει και πολλά. Αν συνεχίζει (όχι απαραίτητα με πενηντάρες biggrin.gif ) τότε πιθανότατα να είναι άξιος για να έχει και αυτός μία θέση. Αυτά που θα παίξουν όμως ρόλο είναι :
α) Η διάρκεια.
β) Ο αριθμός των παικτών. Αν είναι Top10 πιστεύεις ότι είναι άξιος να μπει και να πετάξεις κάποιον έξω που θα ξέρεις ότι είναι πιο σταθερός ? Αν είναι π.χ Τop50 (όπως σχεδιάζω να κάνω εγώ rolleyes.gif ) ίσως να τον έβαζα στις τελευταίες θέσεις, αλλά και πάλι δύσκολο.

(φυσικά για όλα τα παραπάνω παρ'όλο που είναι προσωπική θέση μιλάω υποθετικά μιας και δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν ξέρω πως θα αντιδράσω σε αρκετές περιπτώσεις)

Όπως έγραψα και στο αρχικό ποστ-ανακοίνωση οι δυσκολίες είναι πολλές παραπάνω από όσες φαίνονται. Ο Air Kef έχει πιάσει κάπως το νόημα. wink.gif

Θα υπάρχουν παίκτες που θα είναι κοντά στο να μπουν στην λίστα αλλά για κάποιο λόγο δεν θα μπαίνουν. Αυτοί θα θέλουν στενή παρακολούθηση. Για να πάει κάποιος από 49 στο 47 και για να κάνει κάποιος το αντίθετο θα πρέπει να είναι μελετημένο.

Προτείνω το εξής :
Κάντε μία δοκιμή με το περσινό schedule. Κοιτάξτε το πρωί ή το απόγευμα (όποτε σας βολεύει) τα αποτελέσματα μιας τυχαίας ημέρας. Κάντε το για 3-4-5 ημέρες και μετά προσπαθήστε να φτιάξετε μια λίστα. Ξανακάντε το ίδιο για άλλες τόσες ημέρες. Μόνο έτσι θα καταλάβετε τι παίζει.

Μην σκάτε. Έχουμε (δυστυχώς) δυόμιση μήνες μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν. 38.gif
NBAholic
Εννοείς δηλαδή ότι η 25άδα θα είναι σταθερή και απλά οι θέσεις θα αλλάζουν?

Εντάξει, δε θα επιλέξετε 25 παίκτες απ'την πρώτη βδομάδα για να μείνουν εκεί μέχρι τέλους. Μπορεί, π.χ, να ξεκινήσει σούπερ τη σεζόν ο Ζέρμπιακ (τυχαίο παράδειγμα). Άρα θα μπει ίσως στην αρχική 25άδα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα παραμείνει εκεί μέχρι τέλους, αν η απόδοσή του κυμανθεί στα αναμενόμενα επίπεδά του από εκεί και πέρα. Άρα, καλό θα είναι να έχετε υπόψη σας και τι κάνουν οι παίκτες που βρίσκονται λίγο κάτω από την 25άδα.

Και αν πχ κάποιος τραυματιστεί/κάποιος άλλος ξεπεταχτεί κτλ?

Μπορείς να θέσεις ένα μίνιμουμ αγώνων όπου μπορεί να μείνει εκτός και να μην επηρεάζει τη θέση του (εκτός κι αν βρισκόταν κάποιος άλλος υγιής σε μικρή απόσταση από πίσω του, οπότε, αν ο υγιής παίξει καλά, τον προσπερνά). Προσωπικά, σκέφτομαι να θέσω σαν όριο για τη λίστα μου για μη επιρροή της θέσης κάποιου το να έχει παίξει στο 80-85+% των έως τότε αγώνων. Έτσι, βέβαια, θα μείνει εκτός ο Έλτον Μπραντ που θα χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν, αλλά τι να κάνουμε; Παίζει και η διάρκεια ρόλο.
Αν κάποιος ξεπεταχτεί, πρέπει να τον έχεις τουλάχιστον στους υπόψη.
Gravedigger
Πολύ αξιόλογο τόπικ και πολύ καλή ιδέα!Πάνω κάτω κατάλαβα τι γίνεται αν και θα είναι καλύτερα να το δούμε στην πράξη.Μου θυμίζει τα rookie rankings του ΝΒΑ.Ανανεώνονται κάθε βδομάδα νομίζω και δείχνει τις αυξομιώσεις στις θέσεις και αυτούς που είναι πολύ κοντά στο να μπουν όπως είπε και ο morfi.Πάντως από την αρχή της σεζόν θα έχουμε 1 παραπάνω ασχολία! biggrin.gif
morfi
- Η ημερομηνίες των εβδομάδων θα είναι για όλους ίδιες και θα τις ανακοινώσουμε εκείνο το διάστημα.

Tελικά ανακοινώθηκαν λίγο πιο πριν banana.gif :

30 οκτ (- 4 νοε, 5 νοε - ) - 11 νοε - Αρχή κανονικής περιόδου (δύο εβδομάδες)
12 Νοε - 18 Νοε
19 Νοε - 25 Νοε
26 Νοε - 2 Δεκ

3 Δεκ - 9 Δεκ
10 Δεκ - 16 Δεκ
17 Δεκ - 23 Δεκ
24 Δεκ - 30 Δεκ

31 Δεκ - 6 Ιαν
7 Ιαν - 13 Ιαν
14 Ιαν - 20 Ιαν
21 Ιαν - 27 Ιαν
28 Ιαν - 3 Φεβ

4 Φεβ - 10 Φεβ
11 Φεβ - 17 Φεβ
18 Φεβ - 24 Φεβ
25 Φεβ - 2 Μαρτ

3 Μαρ - 9 Μαρτ
10 Μαρτ - 16 Μαρτ
17 Μαρτ - 23 Μαρτ
23 Μαρτ - 30 Μαρτ

31 Μαρτ - 6 Απρ
7 Απρ (- 13 Απρ) - 16 Απρ
- Τέλος κανονικής περιόδου.

Για οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερώσουμε.
morfi
Το παραπάνω πρόγραμα είναι όλο λάθος. Πρέπει να ήμουν υπό την επήρρεια ουσιών όταν το έφτιαχνα. Θα διορθωθεί σύντομα.
geosider
QUOTE(morfi @ Oct 23 2007, 14:26 ) *
Καλησπέρα και αέρα στα πανιά σας.

Το ΝΒΑ ξεκινάει σε λιγότερο από μία βδομάδα. Αυτό.
Στο παρών τόπικ θα ποστάρονται οι λίστες και μόνο αυτές. Για ερωτήσεις, σχόλια, αλλαγές, spam κτλ υπάρχει το Who's hot/who's not: Σχολια.

Τέλος μηνύματος

Xαίρε morfi διδάσκαλε

δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα από τις οδηγίες
θέλω να παίξω αλλά μοιάζει περίπλοκο με την πρώτη ματιά
morfi
Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ. Φτιάχνεις μια λίστα με τους καλύτερους παίκτες της σεζόν και κάθε βδομάδα, σύμφωνα με την αποδοσή τους, την ανανεώνεις.
Tο Power Rankings και Rookie Rankings του nba.com τα ξέρεις ; Αυτό είναι. wink.gif
morfi
Eπειδή είναι αρκετοί αυτοί που δεν κατάλαβαν, τι καλύτερο από ένα ζωντανό παράδειγμα (περιττό να πω πόσο θα αλλάξουν οι λίστες τις επόμενες ημέρες).

Από 30-10-07 εώς 31-10-07

1) Κόμπι Μπράιαντ (παραλίγο να κερδίσει μόνος τους Ρόκετς. Μελανό σημείο της αποδοσής του το 13-32FG αλλά όχι αρκετό για να μην είναι στην κορυφή)
2) Καρμέλο Άντονι ( τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους : 32, 5, 5)
3) Κάρλος Μπούζερ (ηγετική εμφάνιση απέναντι στους Γουόριορς)
4) Μπαρόν Ντέιβις ( ότι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι Γουόριορς απέναντι στους Τζαζ)
5) Άλεν Άιβερσον (το δίδυμο Άιβερσον-Άντονι σταμάτησε από εκεί που ξεκίνησε πέρσι. Ο ΑI3 θα ήταν πιο ππάνω αν είχε <7 λάθη)
6) Κρις Πολ (δεν υπήρχε κάτι που να μην έκανε)
7) Τρέισι ΜακΓκρέιντι (Αλάνθαστος. Μοναδικό μελανό σημείο το 0-4 3PT)
8) Τζαμάλ Τίνσλει (όσοι έχουμε απόλαύσει τον παλιότερο Τίνσλει, μόνο έκπληξη δεν θα πρέπει να θεωρούμε τη σημερινή του εμφάνιση απέναντι στους Γουίζαρντς (20π, 9ρ, 8ασ) )
9) Τιμ Ντάνκαν ( στα πρώτα παιχνίδια βλέπουμε τον Ντάνκαν που τόσο μας έλειψε από την περσινή κανονική περίοδο)
10) Γιάο Μινγκ (ίσως ο καλύτερος σέντερ του πρωταθλήματος κάτι που φάνηκε στον αγώνα με τους Λέικερς. Πέφτει στο 10 λόγω των 4 λαθών)
11) Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας ( πάλευε μόνος του απέναντι στους Μάβερικς. Η στατιστική του (17π, 18ρ) μου έφερε στο μυαλό εποχές 60’s !)
12) Μάικ Ντανλίβι (έλεος και αν είναι δυνατόν μαζί. Ο Ντανλίβι ήταν ότι καλύτερο δίπλα στον Τίνλσει. Δεν θα αργήσει να βγεί από τη λίστα)
13) Ντερόν Γουίλλιαμς (ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε πέρσι)
14) Τ.Ζ. Φορντ (έτρεξε όλοι την ομάδα των Ράπτορς)
15) Ντάνι Γκρέιντζερ (ο μελλοντικός all-star των Πέισερς.Τα 5 λάθη του τον ρίχνουν στης 15η θέση)
16) Τζέισον Τέρι (αλάνθαστος στα σουτ, γυρίσε πολύ όμορφα την μπάλα στην επίθεση)
17) Λούολ Ντεγκ ( ότι καλύτερο είχαν να δείξουν οι Μπουλς (22π 11ρ) )
18) Μάικλ Ρεντ (ο μοναδικός που σώθηκε από το ναυάγιο των Μπακς)
19) Αντρέ Ιγκουοντάλα (μα τα χάλασε στις ασσίστ (μόνο 2 ) αλλά γενικά ήταν ο κλασσικός Ιγκουοντάλα)
20) Ρασάρντ Λιούις (ήταν μία επίθεση μόνος του)
21) Μπεν Γκόρντον (Καλό all-around παιχνίδι με άσχημα ποσοστά όμως στα σουτ)
22) Ρίτσαρντ Τζέφερσον (ο καλύτερος των Νετς, 10ρ και 29π με καλά ποσοστά)
23) Μανού Τζινόμπιλι (και στα δύο παιχνίδια τα έκανε τα όλα)
24) Σάλμονς (κάλυψε με επιτυχία το κενό του Μπίμπι)
25) Τάισον Τσάντλερ (το παιδί συνεχίζει να «μεγαλώνει». 15π, 13ρ και όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή)
26) Κέβιν Μάρτιν (ο καλύτερος μετά τον Σάλμονς)
27) Γκίλμπερτ Αρένας
-) Άντουαν Τζέιμισον (παρόμοιες εμφανίσεις. Πολλοί πόντοι αλλά τραγικά ποσοστά)
28) Χινταγιέτ Τούρκογλου (πολύ καλός βοηθώντας επιθετικά τους Μάτζικ)
morfi
Από 30-10-07 εώς 01-11-07

1) +6 Tρέισι ΜακΓκρέιντι (no doubt ότι είναι οι πιο
-) +2 Κάρλος Μπούζερ (ασταμάτητοι παίκτες μέχρι στιγμής)
2) -1 Κόμπι Μπράιαντ (εκθρονίστηκε από τους δύο παραπάνω λόγω του μόνο ενός αγώνα που έχει δώσει η ομάδα του. Πολύ πιθανό να μην αργήσει να ξαναπάρει τη πρώτη θέση)
3) -1 Καρμέλο Άντονι (θύμα και αυτός όπως ο Κόμπι)
4) +1 Άλεν Άιβερσον (σε αντίθεση με τον συμπαίκτη του, ο Άιβερσον ευνοήθηκε από αυτή τη συγκυρία και σκαρφάλωσε μία θέση. Περιμένω ανάλογες εμανίσεις σε όλη τη διάρκεια της περιόδου)
5) -1 Μπαρόν Ντέιβις
6) - Κρις Πολ (δεν υπήρχε κάτι που να μην έκανε)
7) +1 Τζαμάλ Τίνσλει (όσοι έχουμε απόλαύσει τον παλιότερο Τίνσλει, μόνο έκπληξη δεν θα πρέπει να θεωρούμε τη σημερινή του εμφάνιση απέναντι στους Γουίζαρντς (20π, 9ρ, 8ασ) )
8) +1 Τιμ Ντάνκαν (στα πρώτα παιχνίδια βλέπουμε τον Ντάνκαν που τόσο μας έλειψε από την περσινή κανονική περίοδο)
9) Στιβ Νας (Σκοράρει, πασάρει και παίρνει ριμπάουντ. Κλασσικός Νας)
10) +1 Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας (η αποδοσή τους συνεχίζει να με εντυπωσιάζει τόσο ώστε να είναι πάνω από Στανταμάιρ)
11) Αμάρε Στανταμάιρ (κυριάρχησε κάτω από τη μπασκέτα όπου δεν είχε αντίπαλο απέναντι στους Χιτ)
12) +1 Ντερόν Γουίλλιαμς (μπορεί να σούταρε λίγο άσχημα αλλά συνέχιζει να βάζει τη μπάλα στο διχτάκι και να μοιράζει τη μία ασσίστ)
13) -1 Μάικ Ντανλίβι (ήταν τόσο καλός που παραμένει ακόμα σε ψηλή θέση. Ελπίζω να μην αργήσει πολύ να φύγει)
14) Τεσόν Πρίνς (λείπει ο Χάμιλτον και ο Πρινς κάνει πάρτι ! Νέο ρεκόρ καριέρας σε πόντους (34) ισοφάρισε το αντίστοιχο στα ριμπάουντ (12) )
15) Κρις Γουίλκοξ (μας θύμησε τον Γουίλκοξ του 2005 (23π 11ρ). Μάλλον δεν θα αργήσει να πέσει και αυτός)
16) -2 Τ.Ζ Φορντ (χαμηλή θέση λόγω νέων εισόδων)
17) -2 - 4 Ντάνι Γκρέιντζερ (ο μελλοντικός all-star των Πέισερς)
18) -8 Γιάο Μινγκ (σε αντίθεση με τον συμπαίκτη του, δεν συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και ήταν τραγικός απέναντι στους Τζαζ)
19) Τσόνσι Μπίλαπς (καλός αλλά τον έχουμε δεί και καλύτερο ιδίως στα σουτ)
20) -4 Τζέισον Τέρι
21) -4 Λούολ Ντεγκ
22) -4 Μάικλ Ρεντ
23) -4 Αντρέ Ιγκουοντάλα
24) -4 Ρασάρντ Λιούις
25) -4 Μπεν Γκόρντον
26) -4 Ρίτσαρντ Τζέφερσον
27) -4 Μανού Τζινόμπιλι
28) -4 Σάλμονς
29) -4 Τάισον Τσάντλερ
30) -4 Κέβιν Μάρτιν
31) -4 Γκίλμπερτ Αρένας
-) Άντουαν Τζέιμισον
32) -4 Χινταγιέτ Τούρκογλου (πολύ καλός βοηθώντας επιθετικά τους Μάτζικ)
33) Ρίκι Ντέιβις (είναι εξαιρετικός σκόρερ και το έχει δείξει πολλές φορές. Σήμερα ήταν ο καλύτερος των Χιτ)
34) Κέβιν Ντουράντ (μέτριος εώς κακός στο πρώτο παιχνίδι, πήρε το αίμα του πίσω και έκανε τον NBAholic να σκάσει από το κακό του στο σημερινό απέναντι στους Σανς)
NBAholic
Μια παρατήρηση μόνο: Στις κατατάξεις, αν κάπου υπάρχει ισοπαλία (π.χ στην πρώτη σου θέση), συνηθίζεται η καταμέτρηση να συνεχίζεται χωρίς το νούμερο που παραλείφθηκε λόγω της ισοπαλίας. Δηλαδή, ο Μπράιαντ είναι #3.

ΥΓ. Προσωπικά, θα πάρω το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και θα ποστάρω 30άδες.
morfi
QUOTE(NBAholic @ Nov 2 2007, 21:38 ) *
Μια παρατήρηση μόνο: Στις κατατάξεις, αν κάπου υπάρχει ισοπαλία (π.χ στην πρώτη σου θέση), συνηθίζεται η καταμέτρηση να συνεχίζεται χωρίς το νούμερο που παραλείφθηκε λόγω της ισοπαλίας. Δηλαδή, ο Μπράιαντ είναι #3.

Και είχα μπει σε δίλλημα για αυτό... rolleyes.gif

QUOTE(NBAholic @ Nov 2 2007, 21:38 ) *
ΥΓ. Προσωπικά, θα πάρω το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και θα ποστάρω 30άδες.

Me too. Παραδειγματάκι ήταν για όσους δεν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται.
morfi
Ύστερα από επίθεση χάκερ στο φόρουμ του ΝΒΑ το "Who's hot/Who's not", όπως θα παρατηρήσατε και εσείς, μετατράπηκε σε "Basketforum NBA Power Rankings" ! Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιός το έκανε και τι σκοπό είχε αλλά θέλουμε να του αφήσουμε αυτό το μήνυμα-προειδοποίηση :

"Lovely dear χάκερ,
Ήταν εξαίσια η κινησή σου και αν μας διαβάζεις τώρα θέλουμε να ξέρεις ότι σε ευχαριστούμε.
Μπες καμμιά μέρα να σε δούμε. wink.gif

Φιλικά

edit by morfi Όταν ξαναμπείς κάνε με moderator. cool.gif "

Λοιπόν προχωράμε...
Οι ημερομηνίες για αυτό το μήνα είναι οι εξής :

30 οκτ (- 4 νοε, 5 νοε - ) - 11 νοε - Αρχή κανονικής περιόδου (δύο εβδομάδες)
12 Νοε - 18 Νοε
19 Νοε - 25 Νοε
26 Νοε - 2 Δεκ
Gravedigger
Εγώ έχω σκεφτεί πάνω κάτω την λίστα μου,περιμένω κάποιος να κάνει την αρχή!Αυτό για τον hacker ισχύει η είναι άλλη μια πλάκα του Morfi???
morfi
QUOTE(Gravedigger @ Nov 10 2007, 16:47 ) *
Αυτό για τον hacker ισχύει η είναι άλλη μια πλάκα του Morfi???

Iσχύει.
Hacker
dear morfi

οι κινησεις μου ειναι παντα εξαισιες γιατι τις κανω εγω.-
δεν θελω να σε κανω moderator. Aναφερθηκες δημοσια στο προσωπο μου και αυτο ειναι βλασφημια. Σε εξοριζω στο off topic.

ΥΓ: Το μηνυμα αυτο θα αυτοκαταστραφει
captain charisma
ποιος εισαι ρε χακερακο?μας απειλεις?
B for Basketball
QUOTE(big dirk @ Nov 12 2007, 16:45 ) *
ποιος εισαι ρε χακερακο?μας απειλεις?

24.gif 24.gif
Βαλτον στην θεση του...Ακους εκει να μας απειλει...το παλιοπαιδο..! 19.gif
morfi
QUOTE(Gravedigger @ Nov 10 2007, 16:47 ) *
Εγώ έχω σκεφτεί πάνω κάτω την λίστα μου,περιμένω κάποιος να κάνει την αρχή!

Το ξέρω ότι θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουμε αρχίσει να ποστάρουμε τις λίστες μας. Ο NBAholic δεν θα μπορεί για λίγο καιρό να μπαίνει στο ίντερνετ, εγώ συνάντησα μερικές δυσκολίες αλλά μέχρι αύριο θα την έχω φτιάξει. Οπότε Gravedigger ποσταρέ την αμά την έχεις έτοιμη.
morfi
Καταρχάς την πόσταρες σε λάθος τόπικ.

Δεύτερον, τις δύο πρώτες εβδομάδες τις έκανες μία ;

edit by me: wtf happen ? laugh.gif
Pierce
the mod is in da house, that's what happened 19.gif
Gravedigger
QUOTE(morfi @ Nov 16 2007, 16:11 ) *
Καταρχάς την πόσταρες σε λάθος τόπικ.

Δεύτερον, τις δύο πρώτες εβδομάδες τις έκανες μία ;

edit by me: wtf happen ? laugh.gif

Το κατάλαβα ότι την πόσταρα σε λάθος τόπικ και μου την διόρθωσε ο Pierce.Η λίστα είναι από την αρχή της χρονιάς γιατί τα είχα μαζεμένα και δεν μπορούσα να τις ξεχωρίσω.Την επόμενη θα είναι ΟΚ. Α,και κάτι άλλο...Η εβδομάδα πότε ξεκινάει?

Edit:Άκυρο,το λέει στην προηγούμενη σελίδα.Τελικά η λίστα μου είναι χάλια γιατί δεν είχα δει τις ημερομηνίες και είναι μπερδεμένα....Πάντως η επόμενη θα είναι εντάξει... sad.gif
morfi
Βάζω τις τελευταίες πινελιές ( cool.gif ) στη λίστα και σήμερα-αύριο θα είναι έτοιμη. Σχεδόν αμέσως θα ετοιμάσω και της δεύτερης εβδομάδας και όλα ( ; ) επιτέλους ( ; ) θα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα ( ; ).

ΥΓ ( ; ) Δεν έχει.
NBAholic
Ουφ, για μια στιγμή νόμιζα ότι είχα φτάσει πολύ αργά...Επανήλθα, ελπίζω μονίμως. Είχα έτοιμο ένα τοπ-30 από την προπερασμένη βδομάδα. Στο τέλος αυτής, ελπίζω να κάνω ντεμπούτο...
Gravedigger
Πως θα μπορέσω να τροποποιήσω την λίστα που έχω φτιάξει για να ποστάρω της καινούριας βδομάδας?Μόνο με καινούριο ποστ?
NBAholic
Ναι, με καινούριο ποστ. Θα ήταν λάθος να χάνονται τα ποστς προηγούμενων εβδομάδων, μιας και τα rankings γίνονται σε στιλ "ημερολόγιο".
Morfi, βλέπω ότι πόσταρες τη λίστα της προηγούμενης περιόδου. Δε σε πειράζει να ξεκινήσουμε οι υπόλοιποι από τη λίστα αυτής της εβδομάδας, όσο έχουμε και τη δυνατότητα σύνδεσης, ε...;
morfi
QUOTE(NBAholic @ Nov 23 2007, 15:53 ) *
Morfi, βλέπω ότι πόσταρες τη λίστα της προηγούμενης περιόδου. Δε σε πειράζει να ξεκινήσουμε οι υπόλοιποι από τη λίστα αυτής της εβδομάδας, όσο έχουμε και τη δυνατότητα σύνδεσης, ε...;

Nαι, με πειράζει.

χε, γιατί να με πειράζει ; tongue.gif
Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να μην έκανα καλά. Ίσως να έπρεπε να τις ποστάρω όλες σε μία και να συνεχίσω από αυτή...

QUOTE(NBAholic @ Nov 23 2007, 15:53 ) *
όσο έχουμε και τη δυνατότητα σύνδεσης, ε...;

Τι παθαίνεις εσύ συνέχεια ; Επέστρεψες για τα καλά τουλάχιστον ή θα μας αφήσεις πάλι ; laugh.gif
NBAholic
Τι παθαίνεις εσύ συνέχεια ; Επέστρεψες για τα καλά τουλάχιστον ή θα μας αφήσεις πάλι ;

Αυτό δεν μπορώ να το εγγυηθώ ούτε για το επόμενο λεπτό. Ό,τι πει η @#$% hol. Χαρακτηριστικά σου λέω ότι 15 λεπτά μετά το προηγούμενο ποστ μου, χάθηκε το ίντερνετ για 1 ώρα.
morfi
Όσοι είχατε τη τύχη ( ; ) να παρακολουθήσετε έστω και μία φορά το "Race to the MVP" του nba.com, το αντίστοιχο δηλαδή του δικού μας "Basketforum ΝΒΑ Power Rankings", θα γνωρίζετε το άτομο που είναι υπεύθυνο για αυτές τις επιλογές, τον θρυλικό Μορίς Μπρούκς. Ναι αυτός ο χόντρος ο μαύρος. Ο είρωνας που μοιάζει με χαρακτήρα που ήταν το παιδί της σφαλιάρας σε κινούμενα σχέδια.
Εκτός του ότι ειρωνεύεται συνέχεια πρέπει να καταπίνει το ένα LCD μετά το άλλο και να το συνδυάζει με αλκοόλ. Είναι η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω για το απίστευτα προκλητικό του ύφος και τις ιστορικές επιλογές του.
Ακουλουθεί μία μίνι συζήτηση μεταξύ του Ρόκι και το Mr. Ecko, ο οποίος μάλλον κατάφερε να την κάνει από το νησί και βρέθηκε στις Φιλιπίνες...

Ecko in Philippines: What are your picks for the all-time greatest starting five? I got, Magic Johnson, Michael Jordan, LeBron James, Larry Bird and Bill Russell. Do you have the same lineup as me?

Brooks: Not a bad lineup, Ecko. My lineup would be Magic at the point, Michael at the two, Charles Barkley at small forward, Wilt Chamberlain at power forward and Russell at the five. So basically, it comes down to having Bird and James or Barkley and Chamberlain. Hmmm ... my team wins. P.S., I read in Gilbert's Blog that he wants to buy Barry Bonds' 756th home run ball from you.

Ο κύριος Έκο δικαιολογείται. Τόσο καιρό στο νησί και με αυτά που έχει δει τα έχει χάσει. Πάμε στον άλλον :
"Magic at the point, Michael at the two, Charles Barkley at small forward, Wilt Chamberlain at power forward and Russell at the five"
Έχει δύο παίκτες τελείως εκτός θέσης (δεν έχει πέσει ποτέ στην υποληψή μου να παίζουν σε αυτές τις θέσεις (ιδίως ο Γουίλτ) αλλά ακόμα και αν έγινε θα ήταν για μικρό χρονικό διάστημα). Αυτό. Θέλετε και άλλο ;
Και φυσικά η σπαστική απάντηση που δίνει πάντα : " Έχω αυτόν και αυτόν... Hmmm ... my team wins."
"Yeah man, it's just that Brakley can't play at small forward and Wilt at 4, even Chris Webber can compete. So I guess my Larry Bird - Bob Pettit team wins. wink.gif "

οκ, στο τελευταίο εκεί με τον Γουέμπερ, ήμουν λίγο υπερβολικός. smile.gif
Gravedigger
QUOTE(morfi @ Nov 24 2007, 14:22 ) *
LCD

LSD μάλλον ήθελες να πεις!Δεν νομίζω να καταπίνει TV! smile.gif
Πάντως πρέπει να παραδεχτείς ότι ο χοντρούλης έχει πλάκα!Στις απαντήσεις του μου θυμίζει τον τύπο που απαντάει στα γράμματα του Slam.Πολύ ειρωνία!
morfi
QUOTE(Gravedigger @ Nov 24 2007, 14:27 ) *
LSD μάλλον ήθελες να πεις!Δεν νομίζω να καταπίνει TV! smile.gif

χε, αυτό εννοούσα. biggrin.gif

QUOTE(Gravedigger @ Nov 24 2007, 14:27 ) *
Πάντως πρέπει να παραδεχτείς ότι ο χοντρούλης έχει πλάκα!Στις απαντήσεις του μου θυμίζει τον τύπο που απαντάει στα γράμματα του Slam.Πολύ ειρωνία!

Εντάξει, το παραδέχομαι. Γελάω με αυτά που γράφει. Μου αρέσει ο τρόπος που τους τη λέει. Και το καλύτερο είναι ότι δεν τους δίνετε η δυνατότητα να του απαντήσουν εκείνη τη στιγμή οπότε σχεδόν πάντα βγαίνει κερδισμένος. laugh.gif
NBAholic
"Magic at the point, Michael at the two, Charles Barkley at small forward, Wilt Chamberlain at power forward and Russell at the five"
Έχει δύο παίκτες τελείως εκτός θέσης (δεν έχει πέσει ποτέ στην υποληψή μου να παίζουν σε αυτές τις θέσεις (ιδίως ο Γουίλτ) αλλά ακόμα και αν έγινε θα ήταν για μικρό χρονικό διάστημα). Αυτό. Θέλετε και άλλο ;

Αυτό ακριβώς. Ο Γουιλτ ποτέ δεν έπαιξε 4άρι κι αν κάποιος πρέπει να αλλάξει θέση οπωσδήποτε, αυτός θα έπρεπε να είναι ο Ράσελ, όντας πιο μικρόσωμος και ευέλικτος. Ο Μπάρκλεϊ έπαιξε φόργουορντ (γενικώς) σιτς Ολυμπιακές ομάδες του '92 και του '96, αλλά υπό συνθήκες ΝΒΑ όλοι τον έχουν 4άρι. Και 3άρι βέβαια να έπαιζε, τον Μπερντ θα επέλεγα. Ουδέν σχόλιο για τον άλλο τύπο, τον Έκο, που επέλεξε σαν κορυφαίο τριάρι το Λεμπρόν...

Και κάτι πιο σχετικό: Ελπίζω να ποστάρω σήμερα το πρώτο μου "power ranking". Δε θα βάλω +/-, μιας και είναι το πρώτο μου, αλλά οι αναφορές μου θα είναι για τη βδομάδα αυτή, όχι για τις 3 πρώτες.
mj23lbj23
Ο ΤΖΟΡΝΤΑΝ απο ολους που προαναφερθηκανε ειναι ο κορυφαιος ολων των εποχων.Και ο ΛΕΜΠΡΟΝ ειναι ο μονος που εχει ελπιδες να τον φτασει.Ο Τσαμπερλαιν οχι 100,200 ποντους να εβαζε την (εποχη ειδηκα που επαιζε)δεν ειναι ουτε καν στους τρεις κορυφαιους σεντερ ολων των εποχων.Τον ΛΕΜΠΡΟΝ αστον εχει δειξει το διαστημικο ταλεντο του.
NBAholic
Ο ΤΖΟΡΝΤΑΝ απο ολους που προαναφερθηκανε ειναι ο κορυφαιος ολων των εποχων.Και ο ΛΕΜΠΡΟΝ ειναι ο μονος που εχει ελπιδες να τον φτασει.Ο Τσαμπερλαιν οχι 100,200 ποντους να εβαζε την (εποχη ειδηκα που επαιζε)δεν ειναι ουτε καν στους τρεις κορυφαιους σεντερ ολων των εποχων.Τον ΛΕΜΠΡΟΝ αστον εχει δειξει το διαστημικο ταλεντο του.

Διαφωνώ με κάθε δυνατό τρόπο για τον Τσάμπερλεν και φυσικά ζητώ επεξήγηση των όσων έγραψες. Αυτό που ανέφερες μάλιστα για τους 100 πόντους που έβαλε είναι απόδειξη ότι για κάποιους ό,τι και να έκανε, θα τους οδηγούσε σε συμπεράσματα όχι για την αξία του, αλλά για τον ανταγωνισμό του. Όπως έγραψες, ακόμη και 200 πόντους να έβαζε, πάλι θα υπήρχαν άτομα να τον αμφισβητήσουν. Ίσως μάλιστα να τον αμφισβητούσαν ακόμη περισσότερο, γιατί θα έβλεπαν τον ανταγωνισμό σαν ακόμη πιο αδύναμο απ'όσο ήταν κι όχι τον ίδιο σαν καλύτερο παίκτη...
Gravedigger
Ξέχασα να βάλω τον Bosh στην λίστα μου,που έκανε καταπληκτική εβδομάδα...Το θυμήθηκα στο τέλος αλλά έπρεπε να αλλάξω πολλές θέσεις αφού δεν ήθελα να τον βάλω στο τέλος...Αν συνεχίσει έτσι πάντως την επόμενη εβδομάδα θα είναι μέσα.
mj23lbj23
QUOTE(NBAholic @ Nov 26 2007, 22:28 ) *
Διαφωνώ με κάθε δυνατό τρόπο για τον Τσάμπερλεν και φυσικά ζητώ επεξήγηση των όσων έγραψες. Αυτό που ανέφερες μάλιστα για τους 100 πόντους που έβαλε είναι απόδειξη ότι για κάποιους ό,τι και να έκανε, θα τους οδηγούσε σε συμπεράσματα όχι για την αξία του, αλλά για τον ανταγωνισμό του. Όπως έγραψες, ακόμη και 200 πόντους να έβαζε, πάλι θα υπήρχαν άτομα να τον αμφισβητήσουν. Ίσως μάλιστα να τον αμφισβητούσαν ακόμη περισσότερο, γιατί θα έβλεπαν τον ανταγωνισμό σαν ακόμη πιο αδύναμο απ'όσο ήταν κι όχι τον ίδιο σαν καλύτερο παίκτη...

Ναι διοτι πρωτον εσυ που εισαι και φαν του κιολας τον εχει δει μονο σε Ρετρο και σιγουρα εκεινη η εποχη δεν εχει καμια σχεση με την κατα τεκμηριο καλυτερη δεκατια των 80ς.Εχοντας παρακολουθησει και εγω πολλα ρετρο ο ανθρωπος ειναι χειροτερος σε τεχνικη και απο ΧΑΚΙΜ και απο Τζαπαρ καλυτερος μονο απο τον Σακιλ αλλα ο Σακ ειναι θαυμα της φυσης και δεν ειχε(ο Τσαμπερλαιν) τον ανταγωνισμο που ειχαν οι προαναφερθεντες.Η εποχη ηταν κατωτερη αλλωστε τον λενε και οι ιδιοι οι αμερικανοι.Το μπασκετ τοτε το για μενα ηταν μια λεξη Οσκαρ Ρομπερτσον.Ειναι ο μονος που δεν βαριομουνα σε ρετρο να δω.Και παλι το μπασκετ το αλλαξαν τεσσερις παιχτες ειτε το θελεις ειτε οχι Erving,Bird,MAGIC και AIR JORDAN.Και παιρνει την σκυταλη ο ΚΙΝG JAMES μιας και ειναι ευλογημενος.Σεβαστη η γνωμη σου αλλα εμενα οτι και να μου πεις γαι τον Τσαμπερλαιν δεν προκειται να με πεισεις.Οσο γαι τους 100 ποντους οι 81 του Κobe ειναι σαφως πιο δυσκολη επιδοση διοτι τους πετυχε στην συγχρωνη εποχη και γιατι ειναι guard η δυσκολια δηλαδη ηταν σαφως μεγαλυτερη.
morfi
QUOTE(mj23lbj23 @ Nov 29 2007, 20:19 ) *
Ναι διοτι πρωτον εσυ που εισαι και φαν του κιολας τον εχει δει μονο σε Ρετρο

Το λες, λες και τους έχεις δει live...

και σιγουρα εκεινη η εποχη δεν εχει καμια σχεση με την κατα τεκμηριο καλυτερη δεκατια των 80ς.Εχοντας παρακολουθησει και εγω πολλα ρετρο ο ανθρωπος ειναι χειροτερος σε τεχνικη και απο ΧΑΚΙΜ και απο Τζαπαρ καλυτερος μονο απο τον Σακιλ αλλα ο Σακ ειναι θαυμα της φυσης και δεν ειχε(ο Τσαμπερλαιν) τον ανταγωνισμο που ειχαν οι προαναφερθεντες.

Είχαν την τεχνική της εποχής. Τι περιμένεις ;

Η εποχη ηταν κατωτερη αλλωστε τον λενε και οι ιδιοι οι αμερικανοι.

Οι ίδιοι Αμερικανοί όμως βάζουν τον Γουίλτ πάνω από όλους αυτούς που ανέφερες (Χακίμ, Τζαμπάρ, Σακίλ).

Το μπασκετ τοτε το για μενα ηταν μια λεξη Οσκαρ Ρομπερτσον.

Guess what. Για μένα ήταν οι Μπόστον Σέλτικς.

Και παλι το μπασκετ το αλλαξαν τεσσερις παιχτες ειτε το θελεις ειτε οχι Erving,Bird,MAGIC και AIR JORDAN.

Γιατί είναι και ο Έρβινγκ μέσα σε αυτούς που άλλαξαν το μπάσκετ ;

Και παιρνει την σκυταλη ο ΚΙΝG JAMES μιας και ειναι ευλογημενος.

ΟΚ. Η γραφικότητα αρχίζει να γίνεται μέρος του φόρουμ. 68.gif

Και κάτι άλλο :
1) Ο Λεμπρόν δεν θα γίνει ο "νέος Τζόρνταν". Θα γίνει ο Λεμπρόν.
2) Για να είναι ο Λεμπρόν διάδοχος του Τζόρνταν θα πρέπει να κάνει αρκετά πράγματα ακόμα όπως το να δείξει ότι μπορεί να παίξει σε τελικούς και να γίνει καλύτερος αμυντικός.

Σεβαστη η γνωμη σου αλλα εμενα οτι και να μου πεις γαι τον Τσαμπερλαιν δεν προκειται να με πεισεις.

Ξέρεις κάτι ; Ούτε εσύ πείθεις κανέναν. Γιατί από αυτά που είπες, φάνηκε ότι έχεις αρκετά κενά. Αλλιώς θα ήξερες ότι ο Τσάμπερλεν είχε αξιόλογους αντιπάλους, πολύ καλύτερους από τους σημερινούς και από αυτούς που αντιμετώπισε ο Σακίλ την εποχή που κυριαρχούσε, και ισάξιους με τους επόμενους που ακολούθησαν.

Οσο γαι τους 100 ποντους οι 81 του Κobe ειναι σαφως πιο δυσκολη επιδοση διοτι τους πετυχε στην συγχρωνη εποχη και γιατι ειναι guard η δυσκολια δηλαδη ηταν σαφως μεγαλυτερη.

Να σε ρωτήσω, οι triple-double επιδόσεις του Ρόμπερτσον μετράνε ; Αν ναι, τότε γιατί δεν μετράνε του Γουίλτ ;
mj23lbj23
QUOTE(morfi @ Nov 29 2007, 22:18 ) *
Το λες, λες και τους έχεις δει live...
Είχαν την τεχνική της εποχής. Τι περιμένεις ;
Οι ίδιοι Αμερικανοί όμως βάζουν τον Γουίλτ πάνω από όλους αυτούς που ανέφερες (Χακίμ, Τζαμπάρ, Σακίλ).
Guess what. Για μένα ήταν οι Μπόστον Σέλτικς.
Γιατί είναι και ο Έρβινγκ μέσα σε αυτούς που άλλαξαν το μπάσκετ ;
ΟΚ. Η γραφικότητα αρχίζει να γίνεται μέρος του φόρουμ. 68.gif

Και κάτι άλλο :
1) Ο Λεμπρόν δεν θα γίνει ο "νέος Τζόρνταν". Θα γίνει ο Λεμπρόν.
2) Για να είναι ο Λεμπρόν διάδοχος του Τζόρνταν θα πρέπει να κάνει αρκετά πράγματα ακόμα όπως το να δείξει ότι μπορεί να παίξει σε τελικούς και να γίνει καλύτερος αμυντικός.
Ξέρεις κάτι ; Ούτε εσύ πείθεις κανέναν. Γιατί από αυτά που είπες, φάνηκε ότι έχεις αρκετά κενά. Αλλιώς θα ήξερες ότι ο Τσάμπερλεν είχε αξιόλογους αντιπάλους, πολύ καλύτερους από τους σημερινούς και από αυτούς που αντιμετώπισε ο Σακίλ την εποχή που κυριαρχούσε, και ισάξιους με τους επόμενους που ακολούθησαν.
Να σε ρωτήσω, οι triple-double επιδόσεις του Ρόμπερτσον μετράνε ; Αν ναι, τότε γιατί δεν μετράνε του Γουίλτ ;
Ξεκιναμε απο το οτι ολοι τους εχουμε δει σε ρετρο.Ακριβως η τεχνικη ηταν χαμηλοτερη τοτε και βαριεσαι να τους βλεπεις.Σταματα να κανεις τον δηκηγορο και εισαι λιγος για να μου πεις οτι εχω κενα.Ο Erving αλλαξε το μπασκετ διοτι εφερε σε πρωτο πλανο το ατομικο θεαμα που στην συνεχεια τελειοπειησε ο JORDAN διοτι αυτος εφερνε το θεαμα και οχι οι Celtics με τον Russel και τον Cousy.Δεν μηλησα για τρπλ- νταμπλ αλλα για τους ποντους.Ο Οσκαρ Ρομπερτσον ηταν μονος που ειχε μια δοση μαγειας.Τι να με καθηλωσει ο Ρασελ και ο τσαμπερλαιν που θελουν δυο πλατειες να στρειψουν.Οσο για τον ΛΕΜΠΡΟΝ οταν λεμε διαδοχος ενοουμε σαν στοφα σαν το καλυτερο παιχτη και οχι σαν το Be like MIKE που προσπαθει ο Κοbe.Γραφικος εισαι εσυ και οι αποψεις σου.Ουτε με ενδιαφερει να σε πεισω για τιποτα.Οι αμερικανοι στον υπνο σου μπορει να λενε οτι ο Τσαμπερλαιν ειναι ο καλυτερος.Στην πραγματικοτητα περισσοτεροι εκτημανε τον αμυντικογενη Ρασελ.
morfi
QUOTE(mj23lbj23 @ Nov 29 2007, 22:51 ) *
Ξεκιναμε απο το οτι ολοι τους εχουμε δει σε ρετρο.Ακριβως η τεχνικη ηταν χαμηλοτερη τοτε και βαριεσαι να τους βλεπεις.

Σκέψου μόνο ότι μπορεί σε 20 χρόνια να λέγονται αυτά για τον Τζόρνταν και τον Λεμπρόν αφού η τεχνική τους πιθανόν να είναι ξεπερασμένη.

Ο Erving αλλαξε το μπασκετ διοτι εφερε σε πρωτο πλανο το ατομικο θεαμα που στην συνεχεια τελειοπειησε ο JORDAN διοτι αυτος εφερνε το θεαμα

Ο Έρβρινγκ και ο Τζόρνταν (σύμφωνα με σένα) άλλαξαν το μπάσκετ από άποψη θεάματος. Ο Τσάμπλερλεν και ο Μάικαν άλλαξαν τους κανονισμούς. Ποιός είχε πιο ουσιαστική επίδραση ;

και οχι οι Celtics με τον Russel και τον Cousy.

Ο Κούζι είναι ο πρόγονος του σημερινού θεαματικού μπάσκετ. Μη μου λες λοιπόν ότι δεν είχαν συμβολή στο μετέπειτα τρόπο παιχνιδιού. ΑΥΤΟΙ πρώτοι άλλαξαν το παιχνίδι.
Δεν ξέρω αν πρέπει να δεχτώ (και μάλλον δεν θα το κάνω) πως είναι και ο Τζόρνταν μέσα σε αυτούς που άλλαξαν το παιχνίδι αλλά μην είσαι υπερβολικός. Ακόμη και έτσι να είναι, δεν είναι ο μοναδικός. Υπήρξαν άλλοι παλιότερα που είχαν πιο σημαντική επίδραση.

Δεν μηλησα για τρπλ- νταμπλ αλλα για τους ποντους.Ο Οσκαρ Ρομπερτσον ηταν μονος που ειχε μια δοση μαγειας.Τι να με καθηλωσει ο Ρασελ και ο τσαμπερλαιν που θελουν δυο πλατειες να στρειψουν.

Καταρχάς δεν ήθελαν "δύο πλατείες για να στρίψουν". Ήταν και οι δύο αρκετά αθλητικοί ώστε να έχουν την απαραίτητη ευκολία για τέτοιες κινήσεις (όπως και ο Χακίμ). Δεύτερον, πρέπει να λάβεις υπόψη ότι δεν ήταν guard για να κάνουν τρίπλες κάτω από τα πόδια και άλλα τέτοια μαγικά κόλπα.

Ουτε με ενδιαφερει να σε πεισω για τιποτα.Οι αμερικανοι στον υπνο σου μπορει να λενε οτι ο Τσαμπερλαιν ειναι ο καλυτερος.Στην πραγματικοτητα περισσοτεροι εκτημανε τον αμυντικογενη Ρασελ.

Ακόμα και έτσι αναιρούνται αυτά που λες. Γιατί και ο Ράσελ στην ίδια εποχή ήταν και είναι ένας ακόμη (μαζί με τον Τσάμπερλεν) που είναι πιο ψηλά από αυτούς που αναφέρεις πιο πριν.
NBAholic
Με πρόλαβε ο morfi. Εν πάση περιπτώσει, έχω να πω τα εξής κι όποιος θέλει διαβάζει:

Ναι διοτι πρωτον εσυ που εισαι και φαν του κιολας τον εχει δει μονο σε Ρετρο και σιγουρα εκεινη η εποχη δεν εχει καμια σχεση με την κατα τεκμηριο καλυτερη δεκατια των 80ς.

Καταρχάς, το ότι είμαι φαν του δε με κάνει πιο υποκειμενικό απ'όσο κι εσένα το ότι είσαι φαν του Τζόρνταν και του Λεμπρόν.
Τώρα, για την εποχή, το λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι υποθέτουν ότι εντελώς ξαφνικά υπήρξε μια νέα φουρνιά παικτών, οι οποίοι κατέστησαν όλους τους προηγούμενους ανίκανους να ακολουθήσουν. Αν υπήρξε μια εποχή που προσεγγίζει έστω αυτό τον ορισμό είναι τα μέσα της δεκαετίας του '50, όταν το ΝΒΑ έπαψε να είναι αποκλειστικά υπόθεση λευκών. Ο Γουιλτ αποσύρθηκε μόλις 7 χρόνια πριν το Μάτζικ, τον Μπερντ και τη δεκαετία του '80. Μάλιστα, μπορούσε να διατηρείται και σε τέτοια φυσική κατάσταση ώστε να παίρνει μέρος σε καλοκαιρινά καμπ ομάδων στη δεκαετία του '80 και να δέχεται προτάσεις για επιστροφή στην ενεργό δράση. Είναι χαρακτηριστικές μάλιστα ορισμένες ιστορίες, όπως όταν ο Πάρις γύρω στο '86, ρωτήθηκε για την κατάσταση του Γουιλτ, απάντησε ότι καλά θα έκανε να παραμείνει στην απόσυρση, γιατί "αρκετά προβλήματα έχω ήδη στην άμυνα με τον Καρίμ".
Μερικοί παίκτες που αντιμετώπισαν το Γουιλτ πρόλαβαν ή σχεδόν πρόλαβαν τη δεκαετία του '80 χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, με εξαίρεση την προχωρμένη ηλικία τους. Ο Χάβλιτσεκ αποσύρθηκε το '78 στα 38 του χρόνια και παρέμενε πολύ καλός παίκτης. Ο Χέιζ αποσύρθηκε το '84 και μέχρι το '83 (στα 38 του) έπαιζε σε πολύ καλό επίπεδο. Ο Άνσελντ αποσύρθηκε το '81 και ανήκε ακόμη στους καλύτερους ριμπάουντερ του πρωταθλήματος. Δεν αναφέρομαι καν στον Καρίμ.

Εχοντας παρακολουθησει και εγω πολλα ρετρο ο ανθρωπος ειναι χειροτερος σε τεχνικη και απο ΧΑΚΙΜ και απο Τζαπαρ καλυτερος μονο απο τον Σακιλ

Καταρχάς, κανένα από τα ρετρό που κυκλοφορούν ευρέως δεν έχει το Γουιλτ σε κάποιο από τα κλασικά παιχνίδια του, ενώ τα περισσότερα φιλμάκια τον δείχνουν με τη φανέλα των Λέικερς. Σα να βλέπει κανείς το Σακίλ με τη φανέλα των Χιτ και να προσπαθεί από εκεί να βγάλει συμπεράσματα. Ευτυχώς, τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και κανά-δυο φιλμάκια από παλιότερες εποχές και αρχίζουν να επανακτούν κάπως τη δικαιοσύνη, όπως το ακόλουθο:

http://www.youtube.com/watch?v=p-Tb45UaiQI

Το συγκεκριμένο φιλμάκι έχει λίγες φάσεις του απ'το χάι σκουλ. Δες τη φάση μεταξύ 1:36-2:01 και μετά πες μου αν είχε ή όχι τεχνική και αρμονία.

αλλα ο Σακ ειναι θαυμα της φυσης

Ο Γουιλτ υπήρξε στο κολλέγιο αθλητής του στίβου σε αρκετά αθλήματα, από σφαίρα (όπου ήταν ανίκητος) μέχρι άλμα εις ύψος, έπαιξε βόλεϊ στα 40, έτρεξε σε μαραθωνίους μέχρι και στα 60, ενώ ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια (ξέρετε ποιος είναι...), μετά τα γυρίσματα του "Κόναν ο εξολοθρευτής" τον είχε χαρακτηρίσει σαν το δυνατότερο άνθρωπο που είχε δει. Αυτά, συνοπτικά, αν θέλουμε να μιλήσουμε για "θαύματα της φύσης".

και δεν ειχε(ο Τσαμπερλαιν) τον ανταγωνισμο που ειχαν οι προαναφερθεντες.Η εποχη ηταν κατωτερη αλλωστε τον λενε και οι ιδιοι οι αμερικανοι.

Δε νομίζω να αρχίσεις και εσύ το παραμύθι με τους "σέντερ των 2 μέτρων". Το έχω ήδη καταρρίψει σε άλλο τόπικ, όταν πόσταρα τη λίστα των βασικών σέντερ σε μια από τις πρώτες σεζόν της καριέρας του και ουδείς ήταν τόσο κοντός. Και μην κάνεις σα να αντιμετώπιζε ο Σακίλ τον Ολάζουον ή το Ρόμπινσον σε κάθε παιχνίδι της σεζόν...Σέντερ-σκουπόξυλα και ξυλοκόποι υπήρξαν και υπάρχουν ένα σωρό και στις δικές του εποχές.
Δεν ξέρω ποιους ακριβώς ακριβώς εννοείς με το "οι Αμερικανοί". Διότι, με εξαίρεση αρκετούς κάτω των 20-25 ετών και κάποιους λίγους δημοσιογράφους, οι υπόλοιποι διαφωνούν για θέματα ανταγωνισμού. Τυπική παράθεση: "There's no center playing today that could stop Wilt Chamberlain from scoring". Η ρήση ανήκει στον Τζέρι Γουεστ εν έτει 1990, επί εποχής Χακίμ, Γιούιν, Ρόμπινσον, Πάρις, Μόουζες Μαλόουν, κτλ.

Και παλι το μπασκετ το αλλαξαν τεσσερις παιχτες ειτε το θελεις ειτε οχι Erving,Bird,MAGIC και AIR JORDAN.Και παιρνει την σκυταλη ο ΚΙΝG JAMES μιας και ειναι ευλογημενος.

Δεδομένου ότι ολόκληροι κανονισμοί του αθλήματος μεταβλήθηκαν για να περιορίσουν τον Τσάμπερλεν (όπως το πλάτος της ρακέτας), είναι αδύνατο να έχεις δίκιο. Χώρια που κανονισμοί άλλαξαν και για χάρη του Καρίμ (στο κολλέγιο) και, στο πρώιμο ΝΒΑ του Μάικαν. Ποιοι κανονισμοί άραγε άλλαξαν για να σταματήσουν τον Τζόρνταν ή τον Μάτζικ; Δε θα έπρεπε το ΝΒΑ να αυξήσει και για τον Τζόρνταν, πχ, λίγο τον πήχυ δυσκολίας (μιας και άλλαξαν το άθλημα όσο λες), θεσπίζοντας ας πούμε την άμυνα ζώνης; Δε θυμάμαι να έκανε κάτι τέτοιο. Όσο για τον Τζέιμς, έχω δει κάποια δραματική αλλαγή στο παιχνίδι κι ούτε φαίνεται κάποια στον ορίζοντα.

Οσο γαι τους 100 ποντους οι 81 του Κobe ειναι σαφως πιο δυσκολη επιδοση διοτι τους πετυχε στην συγχρωνη εποχη και γιατι ειναι guard η δυσκολια δηλαδη ηταν σαφως μεγαλυτερη.

Ενώ το να πάρει κάποιος σέντερ τόσες προσπάθειες για σουτ ήταν εύκολο; Δε θυμάμαι κανένα μεγάλο σέντερ να έχει την άνεση να παίρνει τόσα σουτ όσα ένας γκαρντ. Ούτε τότε την είχαν. Το να σουτάρει ο Γουιλτ (του 60% στις βολές τότε) 28/32 βολές ήταν εύκολο; Το γεγονός ότι οι αντίπαλοί του, από ένα σημείο κι έπειτα, άρχισαν να κάνουν φάουλ σε άλλους παίκτες για να μην πηγαίνει η μπάλα στο Γουιλτ; Ο Κόμπι έπαιρνε την μπάλα όποτε ήθελε και σούταρε όποτε ήθελε. Χώρια το ότι ο Γουιλτ είχε και 25 ριμπάουντ, 2 ασίστ και αρκετές τάπες, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα νούμερα του Κόμπι. Κι επειδή έχω (φυσικά) δει τον αγώνα του Κόμπι, οι Ράπτορς καλά θα κάνουν να βάψουν τις ρακέτες του γηπέδου τους βυσσινί, στο χρώμα του χαλιού που έστρωναν στον Κόμπι κάθε φορά που έκανε μπάσιμο στις ρακέτες τους. Με αυτά που είπα, δε θέλω να αναιρέσω την εμφάνιση του Κόμπι. Απλώς, αμφισβητώ το ότι "81>100", επειδή το πρώτο έγινε "τώρα" και το άλλο "τότε".
NBAholic
Ο Erving αλλαξε το μπασκετ διοτι εφερε σε πρωτο πλανο το ατομικο θεαμα που στην συνεχεια τελειοπειησε ο JORDAN διοτι αυτος εφερνε το θεαμα και οχι οι Celtics με τον Russel και τον Cousy

Θέαμα δεν παράγει μόνο ο σκόρερ. Θέαμα παράγει κι ο πασέρ, αλλά και η ομάδα. Και αυτά τα έφεραν στο προσκήνιο ακριβώς οι Σέλτικς των Ράσελ-Κούζι.

Ο Οσκαρ Ρομπερτσον ηταν μονος που ειχε μια δοση μαγειας.Τι να με καθηλωσει ο Ρασελ και ο τσαμπερλαιν που θελουν δυο πλατειες να στρειψουν.

Στην πραγματικότητα, ο Ρόμπερτσον σπανίως πραγματοποιούσε θεαματικές ενέργειες. Σίγουρα πιο σπάνια από παίκτες όπως ο Κούζι ή ο Μπέιλορ.
Το αν χρειάζονταν "δυο πλατείες" να στρίψουν οι άλλοι δείχνει ότι δεν τους έχεις δει αρκετά. Ακόμη και τα ανεπαρκή mixes του Youtube έχουν φάσεις που αποδεικνύουν του λόγου σου το ψευδές.

Οι αμερικανοι στον υπνο σου μπορει να λενε οτι ο Τσαμπερλαιν ειναι ο καλυτερος.Στην πραγματικοτητα περισσοτεροι εκτημανε τον αμυντικογενη Ρασελ.

Άλλον έναν παίκτη που έπαιξε στην εποχή του "χαμηλού ανταγωνισμού";
Αυτοί οι 2, μαζί με τον Καρίμ, συγκεντρώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων για την ανάδειξη του κορυφαίου σέντερ στην ιστορία, όχι ο Χακίμ ούτε ο Σακ.
mj23lbj23
QUOTE(NBAholic @ Nov 29 2007, 23:35 ) *
Θέαμα δεν παράγει μόνο ο σκόρερ. Θέαμα παράγει κι ο πασέρ, αλλά και η ομάδα. Και αυτά τα έφεραν στο προσκήνιο ακριβώς οι Σέλτικς των Ράσελ-Κούζι.
Στην πραγματικότητα, ο Ρόμπερτσον σπανίως πραγματοποιούσε θεαματικές ενέργειες. Σίγουρα πιο σπάνια από παίκτες όπως ο Κούζι ή ο Μπέιλορ.
Το αν χρειάζονταν "δυο πλατείες" να στρίψουν οι άλλοι δείχνει ότι δεν τους έχεις δει αρκετά. Ακόμη και τα ανεπαρκή mixes του Youtube έχουν φάσεις που αποδεικνύουν του λόγου σου το ψευδές.
Άλλον έναν παίκτη που έπαιξε στην εποχή του "χαμηλού ανταγωνισμού";
Αυτοί οι 2, μαζί με τον Καρίμ, συγκεντρώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων για την ανάδειξη του κορυφαίου σέντερ στην ιστορία, όχι ο Χακίμ ούτε ο Σακ.

Σιγουρα δεν παραγει μονο ο σκορερ αλλα για ποιον Κουζι μου μηλας και για ποιες πασες οταν ο θεος ΜΑΤΖΙΚ την χρυση δεκαετια του 80 εδωσε την πιο μεγαλη ομορφια στο αθλημα .Τα youtube και αυτα αστα σε μενα δεν ειμαι ουτε πητσηρικος ουτε περημενα το ιντερνετ για να ξεστραβωθω.Εχω ζησει στην Αμερικη και εχω εκαντονταδες DVD KAI κασσετες και ημουν απο τους πρωτους συνδρομητες του αλφα ντιτζηνταλ οποτε η συλλογη απο ρετρο ειναι πολυ μεγαλη πιστεψε με.Δεν ξερω εχεις παιξει μπασκετ?Το οτι δεν βλεπεις βελτιωση στον παιχνιδι του ΛΕΜΠΡΟΝ ειναι αστειο και οτι συγκρηνεις τον Τσαμπερλαιν ειδικα με τον Χακιμ που ο ανθρωπος εσωσε το NBA την διετια της στεναχωριας με την πρωτη αποσυρση του ΤΖΟΡΝΤΑΝ χαριζοντας στιγμες μαγειας.Βλεπω ΡΕΤΡΟ της δεκαετιας του 60 και αρχες 70 και σοβαρα σου μιλαω βαριεμαι απιστευτα και τα εχω για να υπαρχουν.Εσυ μην βλεπεις τον ΛΕΜΠΡΟΝ βαζε Ρετρο να βλεπεις.Δυο πλατειες ειπα συγνωμη την πλατεια Συνταγματος επρεπε να πω.Ο Τζερι Γουεστ ας λεει οτι θελει.Ποιος τα λεει αυτα οτι εχουν τον Τσαμπερλαιν πανω απο τους αλλους?
NBAholic
Σιγουρα δεν παραγει μονο ο σκορερ αλλα για ποιον Κουζι μου μηλας και για ποιες πασες οταν ο θεος ΜΑΤΖΙΚ την χρυση δεκαετια του 80 εδωσε την πιο μεγαλη ομορφια στο αθλημα .

Δηλαδή κάτω από το επίπεδο του Μάτζικ δεν υπάρχει θέαμα; Με αυτή τη λογική, τι να τους κάνω κι εγώ τους σημερινούς πόιντ γκαρντ; Και τι να τους κάνω και τους σούτινγκ γκαρντ όταν δεν κάνουν ό,τι έκανε ο Τζόρνταν;

Τα youtube και αυτα αστα σε μενα δεν ειμαι ουτε πητσηρικος ουτε περημενα το ιντερνετ για να ξεστραβωθω.Εχω ζησει στην Αμερικη και εχω εκαντονταδες DVD KAI κασσετες και ημουν απο τους πρωτους συνδρομητες του αλφα ντιτζηνταλ οποτε η συλλογη απο ρετρο ειναι πολυ μεγαλη πιστεψε με.

Κι εγώ έχω δει πολύ περισσότερα απ'όσα έχει το Youtube. Αλλά δεν έχει και τόση σημασία το τι έχει δει ο καθένας. Όταν κάποιος θεωρεί ότι ένας παίκτης σαν το Ράσελ, ο οποίος άνοιγε αιφνιδιασμούς, έβγαινε να μαρκάρει μέχρι την περιφέρεια, ενώ το '56 είχε προκριθεί στην Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ για το άλμα εις ύψος, ήταν αργός και μη αθλητικός θεωρώ ότι είτε βλέπει τα πράγματα λάθος είτε έχει κάτι εναντίον του ίδιου του παίκτη. Κι εγώ έχω δει live παίκτες σαν το Χακίμ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορώ να έχω μια κακή άποψη γι'αυτόν κι αυτή να είναι εξίσου σεβαστή με κάποιου άλλου που βλέπει τα πράγματα ως είχαν.

Το οτι δεν βλεπεις βελτιωση στον παιχνιδι του ΛΕΜΠΡΟΝ ειναι αστειο

Αυτό που είπα είναι ότι δε βλέπω πώς ο Λεμπρόν αλλάζει το άθλημα μπάσκετ.

και οτι συγκρηνεις τον Τσαμπερλαιν ειδικα με τον Χακιμ που ο ανθρωπος εσωσε το NBA την διετια της στεναχωριας με την πρωτη αποσυρση του ΤΖΟΡΝΤΑΝ χαριζοντας στιγμες μαγειας.

Ο Τσάμπερλεν με το Ράσελ μετέβαλαν και κουβάλησαν οι ίδιοι το ΝΒΑ στην επόμενη εποχή επί μια δεκαετία και βάλε. Οπότε δε βλέπω κάτι αστείο στη σύγκριση. Κάθε άλλο, δεν μπορώ να συγκρίνω στα σοβαρά την επίδραση που είχαν οι ίδιοι στην ανάπτυξη του ΝΒΑ με αυτήν του Χακίμ.

Βλεπω ΡΕΤΡΟ της δεκαετιας του 60 και αρχες 70 και σοβαρα σου μιλαω βαριεμαι απιστευτα και τα εχω για να υπαρχουν.Εσυ μην βλεπεις τον ΛΕΜΠΡΟΝ βαζε Ρετρο να βλεπεις.

Αν δε χρειάζεσαι τα ρετρό, δωσ'τα σε κάποιον που θα τα εκτιμήσει περισσότερο...Και προφανώς θα δω όσο περισσότερα ρετρό μπορώ. Παιχνίδια του Λεμπρόν άλλωστε βρίσκω όποτε θέλω.

Δυο πλατειες ειπα συγνωμη την πλατεια Συνταγματος επρεπε να πω.Ο Τζερι Γουεστ ας λεει οτι θελει.

Ναι, κι ας βλέπουν και τα δικά μας μάτια ό,τι θέλουν...Τι σημασία έχει τι δείχνει η εικόνα, είναι προφανές ότι τα αμερικανάκια παίζουν τα ασπρόμαυρα βίντεο σε διπλάσια ταχύτητα για να μας εντυπωσιάζουν.

Ποιος τα λεει αυτα οτι εχουν τον Τσαμπερλαιν πανω απο τους αλλους?

Την τριάδα Τσάμπερλεν-Ράσελ-Τζαμπάρ την έχουν σχεδόν όλοι οι αθλητικογράφοι στην κορυφή. Θες ένα καλό δείγμα;
http://sports.espn.go.com/nba/dailydime?pa...GreatestCenters
Η κατάταξη ήταν Καρίμ-Γουιλτ-Ράσελ-Σακ-Χακίμ. Οι τρεις πρώτοι απείχαν πολύ λίγο μεταξύ τους σε σχέση με τους υπόλοιπους δύο και πήραν τις 19 απ'τις 20 ψήφους για την πρώτη θέση.
mj23lbj23
QUOTE(NBAholic @ Nov 30 2007, 22:48 ) *
Δηλαδή κάτω από το επίπεδο του Μάτζικ δεν υπάρχει θέαμα; Με αυτή τη λογική, τι να τους κάνω κι εγώ τους σημερινούς πόιντ γκαρντ; Και τι να τους κάνω και τους σούτινγκ γκαρντ όταν δεν κάνουν ό,τι έκανε ο Τζόρνταν;
Κι εγώ έχω δει πολύ περισσότερα απ'όσα έχει το Youtube. Αλλά δεν έχει και τόση σημασία το τι έχει δει ο καθένας. Όταν κάποιος θεωρεί ότι ένας παίκτης σαν το Ράσελ, ο οποίος άνοιγε αιφνιδιασμούς, έβγαινε να μαρκάρει μέχρι την περιφέρεια, ενώ το '56 είχε προκριθεί στην Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ για το άλμα εις ύψος, ήταν αργός και μη αθλητικός θεωρώ ότι είτε βλέπει τα πράγματα λάθος είτε έχει κάτι εναντίον του ίδιου του παίκτη. Κι εγώ έχω δει live παίκτες σαν το Χακίμ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορώ να έχω μια κακή άποψη γι'αυτόν κι αυτή να είναι εξίσου σεβαστή με κάποιου άλλου που βλέπει τα πράγματα ως είχαν.
Αυτό που είπα είναι ότι δε βλέπω πώς ο Λεμπρόν αλλάζει το άθλημα μπάσκετ.
Ο Τσάμπερλεν με το Ράσελ μετέβαλαν και κουβάλησαν οι ίδιοι το ΝΒΑ στην επόμενη εποχή επί μια δεκαετία και βάλε. Οπότε δε βλέπω κάτι αστείο στη σύγκριση. Κάθε άλλο, δεν μπορώ να συγκρίνω στα σοβαρά την επίδραση που είχαν οι ίδιοι στην ανάπτυξη του ΝΒΑ με αυτήν του Χακίμ.
Αν δε χρειάζεσαι τα ρετρό, δωσ'τα σε κάποιον που θα τα εκτιμήσει περισσότερο...Και προφανώς θα δω όσο περισσότερα ρετρό μπορώ. Παιχνίδια του Λεμπρόν άλλωστε βρίσκω όποτε θέλω.
Ναι, κι ας βλέπουν και τα δικά μας μάτια ό,τι θέλουν...Τι σημασία έχει τι δείχνει η εικόνα, είναι προφανές ότι τα αμερικανάκια παίζουν τα ασπρόμαυρα βίντεο σε διπλάσια ταχύτητα για να μας εντυπωσιάζουν.
Την τριάδα Τσάμπερλεν-Ράσελ-Τζαμπάρ την έχουν σχεδόν όλοι οι αθλητικογράφοι στην κορυφή. Θες ένα καλό δείγμα;
http://sports.espn.go.com/nba/dailydime?pa...GreatestCenters
Η κατάταξη ήταν Καρίμ-Γουιλτ-Ράσελ-Σακ-Χακίμ. Οι τρεις πρώτοι απείχαν πολύ λίγο μεταξύ τους σε σχέση με τους υπόλοιπους δύο και πήραν τις 19 απ'τις 20 ψήφους για την πρώτη θέση.

O ΜΑΤΖΙΚ ειναι ενας και μοναδικος ωστοσο οι σημερινοι point guard κυριως ο μεγαλος Κιdd(για μενα ο δευτερος μεγαλυτερος πλευμεκερ ολων των εποχων μετα τον ΜΑΤΖΙΚ) ο Νας και Μπαρον Ντειβις που μπορει να τελειωσει και φασεις χαριζουν πολυ περισσοτερο θεαμα απο τον Τζερι Γουεστ η τον Κουζι και τον Φρειζερ.Εφοσον εχεις δει τον Χακιμ και εβλεπες ενα φαινομενο με κινησεις απιστευτες εξακολουθεις να μου μιλας για τον Ρασσελ και για τον Γουιλτ.Κουβαλησαν το ΝΒΑ ειπες.Ποιο ΝΒΑ αυτο που δεν ειχε τριποντο,αν ειναι δυνατον.Το ΝΒΑ η μαγεια ΝΒΑ ξεκινησε οταν ο Julius Erving πηγε απο το ΑΒΑ στο ΝΒΑ και οταν εγινε ντραφτ ο ΜΑΤΖΙΚ.Η ιστορια εχει και αυτους που λες αλλα το αθλημα αγαπηθηκε απο τους αυτους που ειπα παραπανω.Εχω συνεντευξεις απο Τσακ Ντειλι απο Ντον Νελσον ακομα και ο συγχωρεμενος ο Ρεντ Αουερμπακ σε μια συνεντευξη την δεκατια του 80 προς το το τελος της ειχε πει αυτα που κανει ο Χακιμ δεν τα εχω ξαναδει και ειναι γνωστη η λατρεια που ειχε προς τον Ρασσελ.Τα ιδια ελεγε και ο Τσακ Ντειλι.Αν θες να δεις Ρετρο την δεκαετια του 80 στην συνηστω ανεπηφυλακτα.Εχει ΜΑΤΖΙΚ και ΤΖΟΡΝΤΑΝ.Για μενα παντως ο κορυφαιος σεντερ ειναι ο Σακιλ γιατι τεχνικη μετριοτατη αλλα αυτη η εκρηξη που ειχε και η κυριαρχια του εσβηνε τα αλλα ενω ο δικος σου επαιζε μονος του.
morfi
QUOTE(mj23lbj23 @ Dec 2 2007, 18:04 ) *
O ΜΑΤΖΙΚ ειναι ενας και μοναδικος ωστοσο οι σημερινοι point guard κυριως ο μεγαλος Κιdd(για μενα ο δευτερος μεγαλυτερος πλευμεκερ ολων των εποχων μετα τον ΜΑΤΖΙΚ) ο Νας και Μπαρον Ντειβις που μπορει να τελειωσει και φασεις χαριζουν πολυ περισσοτερο θεαμα απο τον Τζερι Γουεστ η τον Κουζι και τον Φρειζερ.

Ο καθένας χάριζε το θέαμα της εποχής του. Αν σου αρέσει να βλέπεις περισσότερο τη σημερινή εποχή ή αυτή του 60 είναι δικό σου πρόβλημα. Μη δείχνεις όμως ασέβεια σε αυτούς που τα έκαναν πριν από αυτούς. Δεν ήταν άχρηστοι, ούτε ατάλαντοι. Ήταν παίκτες της εποχής τους.

Ποιο ΝΒΑ αυτο που δεν ειχε τριποντο,αν ειναι δυνατον.

Ξέρεις, το μπάσκετ πέρασε από κάποια στάδια πριν καταλήξει στη σημερινή του μορφή. Δεν έγινε κατευθείαν έτσι όπως το ξέρουμε. Ναι, αυτό το μπάσκετ κουβάλησαν και ο κόσμος αυτό ήξερε και αυτό αγάπησε τότε. Πιο είναι το πρόβλημα ;

Το ΝΒΑ η μαγεια ΝΒΑ ξεκινησε οταν ο Julius Erving πηγε απο το ΑΒΑ στο ΝΒΑ και οταν εγινε ντραφτ ο ΜΑΤΖΙΚ.Η ιστορια εχει και αυτους που λες αλλα το αθλημα αγαπηθηκε απο τους αυτους που ειπα παραπανω.

Είσαι λάθος και στο έχω ξαναπεί. Η μαγεία και το θέαμα υπήρχαν από πιο πριν, είτε σου αρέσει, είτε όχι.

αλλα το αθλημα αγαπηθηκε απο τους αυτους που ειπα παραπανω.

Στην Αμερική πάντα το αγαπούσαν το άθλημα. Δεν περίμεναν τον Έρβινγκ και τον Μάτζικ.
Παγκοσμίος το ΝΒΑ αγαπήθηκε και το σεβάστηκαν αφού είχε και την απαραίτητη προβολή.
Αν το ΝΒΑ προβάλοταν από το 1950 σε όλες τις χώρες τότε ο κόσμος θα σεβόταν (αυτό που δεν κάνεις εσύ δηλαδή) τον Κούζι όσο και τον Μάτζικ και θα αποκαλούσε "μάγο" τον Κούζι όσο και τον Μάτζικ.

Εχω συνεντευξεις απο Τσακ Ντειλι απο Ντον Νελσον ακομα και ο συγχωρεμενος ο Ρεντ Αουερμπακ σε μια συνεντευξη την δεκατια του 80 προς το το τελος της ειχε πει αυτα που κανει ο Χακιμ δεν τα εχω ξαναδει και ειναι γνωστη η λατρεια που ειχε προς τον Ρασσελ.Τα ιδια ελεγε και ο Τσακ Ντειλι.Αν θες να δεις Ρετρο την δεκαετια του 80 στην συνηστω ανεπηφυλακτα.Εχει ΜΑΤΖΙΚ και ΤΖΟΡΝΤΑΝ.

Ευχαριστούμε για την υπόδειξη. Και εγώ με τη σειρά μου σου συνηστώ ανεπιφύλακτα να δεις ρετρό από το 60. Έχει Τσάμπερλεν, Χαλ Γκριρ και Τζέρι Λούκας !

ενω ο δικος σου επαιζε μονος του.

Ρεντ Κερ, Ντολφ Σέιζ, Γουέιν Έμπρι, Νέιτ Θέρμοντ, Γουόλτ Μπελαμί, Τζέρι Λούκας,

Κάπου είπες ότι είμαι λίγος για να σου λέω ότι έχεις κενά. Δεν είμαι εγκυκλοπαίδεια αλλά θα ξανασυζητήσω μαζί σου όταν μάθεις ποιοί είναι οι παραπάνω παίκτες.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.