Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γιατί οι Έλληνες Δεν παίζουν NBA???
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
ektoreas
Μήπως νομίζουν ότι θα διασύρουν το όνομά τους,
Μήπως δεν είναι τελικά και τόσο μεγάλοι παίκτες 'οσο θέλουν να φαίνονται?
Γιατί για παράδειγμα ο Πέτροβιτς τόλμησε να πάει ΝΒΑ, ΌΤΑΝ όλη η Ευρώπη του έταζε γην και ύδωρ?
Μήπως τελικά οι δικοί μας μεγάλοι παίκτες είναι βολεμένοι στον τόπο τους?

Ποιός θα μου λύσει αυτήν την απορεία?
(Γιατί απέτυχαν να κάνουν κάτι αυτοί που προσπάθησαν, πχ. Σπανούλης, Φώτσης??)
PARISINOS
QUOTE(ektoreas @ Aug 12 2009, 15:20 ) *
Μήπως νομίζουν ότι θα διασύρουν το όνομά τους,
Μήπως δεν είναι τελικά και τόσο μεγάλοι παίκτες 'οσο θέλουν να φαίνονται?
Γιατί για παράδειγμα ο Πέτροβιτς τόλμησε να πάει ΝΒΑ, ΌΤΑΝ όλη η Ευρώπη του έταζε γην και ύδωρ?
Μήπως τελικά οι δικοί μας μεγάλοι παίκτες είναι βολεμένοι στον τόπο τους?

Ποιός θα μου λύσει αυτήν την απορεία?
(Γιατί απέτυχαν να κάνουν κάτι αυτοί που προσπάθησαν, πχ. Σπανούλης, Φώτσης??)


Γιατι οι ελληνες δεν θελουν να φευγουν απο τον τοπο τους.

Οταν καποιος σου προσφερει τελειες συνθηκες εργασιας ( μεγαλο συμβολαιο και υψηλους στοχους) γιατι να πας καπου μακρια απο την οικογενεια σου, τους φιλους σου κτλ?

επισης υπαρχει καθαρα μπασκετικα ο παραγοντας αθλητικοτητα. Οι ελληνες δεν εχουν κατα κανονα αρκετα αθλητικα σωματα.
ο μονος ελληνας που δεν υστερει αθλητικα σε σχεση με εναν αμερικανο αντιστοιχης θεσης ειναι ο φωτσης.

il postino
εγω πιστευω οτι επειδη δεν ειμαστε και πολυ της υπομονης σα λαος!

εδω πηγε ο ντραζεν στο πορτλαντ και 2 χρονια εκανε λακουβα στον παγκο επειδη ειχε τον ντρεχλερ μπροστα. εκατσε ομως και του δοθηκε η ευκαιρια. ελληνας αυτο δεν το κανει! υπαρχουν πολλοι λιγοτερο ποιοτικοι παικτες που κανουν καριερα εκει. απο ευρωπαιους , ο ουκιτς ειναι καλυτερος απο τους δικους μας? ο ουντριχ , ο βουγιασιτς , ο ντραγκιτς? ακομα και ο μπελινελι εκατσε β σεζον και φετος ειχε 9 ποντακια μ.ο!!! ειναι καλυτερος απο τον σπανουλη??? ειναι θεμα υπομονης καθαρα κατ εμε!
panos75
Όπως ακριβώς τα λένε οι προλαλήσαντες.
Οι Έλληνες είναι μαμάκηδες. Δεν αντέχουν μακριά από το σπίτι τους, ειδικά όταν εκεί που πάνε απαιτείται να δουλέψουν δυό φορές πιο σκληρά προκειμένου να καθιερωθούν.

Εδώ είχαμε τον Γεωργάτο ο οποίος ζούσε στο Μιλάνο, από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις του κόσμου, κι'αυτός νοσταλγούσε τους φραπέδες στο Πασαλιμάνι με τους κολητούς του.
Ή τον Σπανούλη ο οποίος επιστράτευσε τα παρακάλια της μάνας του προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο το Χιούστον.

Μόνο αν κάποιος έχει ώριμο μυαλό ή/και το έχει πάρει απόφαση να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του, πετυχαίνει στο εξωτερικό (Παπαλουκάς).
ComingUpRoses
οπως ειχε πει και ο αλβερτης οταν τον ειχαν ρωτησει " σου εχει γινει προτασει απο NBA και αν οχι και σου καναν τωρα θα πηγαινες?" απαντηση του αλβερτη : "οταν σε ενα εστιατοριο περνας εντυπωσιακα , οραια και σου αρεσει θα σταματησεις να πηγαινεις εκει για να πας καπου αλλου?" ...ο μπορουσης πχ περυση ειχε 3 προτασεις απο ομαδες του ΝΒΑ .. δεν πηγε ομως , γιατι οπως λεει και ο PARASINOS του δωσαν ακομα 3 χρονια συμβολαιο ... ελπιζω να σε βοηθεισα στην απορια σου !
vastravoud
Δεν καταλαβαίνω γιατί όμως πρέπει να είναι κατακριτέος κάποιος που προτιμάει να μείνει στον τόπο του;

Εφ' όσον κερδίζουν καλά λεφτά, παίζουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο στην Ευρωλίγκα, μένουν και στην πατρίδα τους, καλά κάνουν!
PrasiniThyella
Μπορεί στο Nba αν αξίζεις να έχεις μεγάλη προβολή και να κερδίζεις χρήματα απο διαφημιστικές εταιρίες πχ, κάνενας όμως Έλληνας δεν μπορεί να κάνει τέτοια καριέρα εκεί μιας και οι Έλληνες δεν διαθέτουμε τα σωματικά προσόντα των (μαύρων) Αμερικάνων που παίζουν εκεί.

Καθαρά μπασκετικά, παίκτες όπως ο Διαμαντίδης ή ο Παπαλουκάς,ο Μπουρούσης, ακόμα και ο Σπανούλης αν είχε υπομονή, θα μπορούσαν έχουν έναν ρόλο σε ομάδες του Nba... Όμως δεν νομίζω οτι υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος.Δύσκολα μια ομάδα απο το Nba θα δώσει περισσότερα λεφτά απ όσα παίρνουν εδώ όπου ανήκουν και στους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης.

Δεν είναι περιπτώσεις Chilldress και Wafer (2 περιπτώσεις παικτών που είχαν έναν ρόλο στις ομάδες τους στο Nba) που βρήκαν διπλά, τριπλά και τετραπλά λεφτά εδώ στην Ευρώπη.Θέλω να πω οτι δεν θα βρεθεί ομάδα του Nba που να δώσει (σε Έλληνες)τόσα χρήματα γιατί υπάρχει και ένα salary cap που δεν επιτρέπει σπατάλες.

Γιατί λοιπόν να αφήσεις την οικογένεια σου απο την στιγμή που παίζεις στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και έχεις τους συγγενείς και τους φίλους σου εκτός κι αν το έχεις όνειρο να παίξεις εκεί όπως ο Σπανούλης που πήγε μεν εκεί αλλά γύρισε τρέχοντας.(Ευτυχώς για εμάς τους πράσινους tongue.gif )
vastravoud
Ακριβώς! Συνεπώς γιατί να πάει ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης, ο Σπανουλης;

Μόνο ο Μπουρουσης θα μπορουσε ενδεχομένως να πάρει κάποια καλά χρήματα
colonel gomelsky
Για τσεκάρετε και αυτό, το βρήκα πολύ ενδιαφέρον:

http://run-n-gun.blogspot.com/2009/07/blog-post_24.html
elareperierge
Εγώ να θέσω μια άλλη παράμετρο...Γενικά όποιος ευρωπαίος πάει nba τρώει 1-2 σαιζόν στον πάγκο ή παίζει και είναι μέτριος.Θυμάμαι το nowitzki όταν πήγε στο nba να τρώει τάπες.Μετά δυνάμωσε...Έτσι και κάθε ευρωπαίος..Εμένα προσωπικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως οι αμερικάνοι βγάζουν θαύματα της φύσης(lebron james) και οι ευρωπαίοι όχι.Και μη μου πείτε είναι μαύροι...και οι Γάλλοι παίκτες κατά 90% μαύροι είναι..Επίσης είδαμε την ποινή που έφαγε ο Rashard Lewis για χρήση αναβολικών. 10 αγωνιστικές!!! Πιστεύω λοιπόν ότι κάθε ευρωπαίος που πάει εκεί θα πρέπει να προσαρμοστεί σ' αυτές τις συνθήκες του nba...μέχρι τώρα δεν έτυχε. Ο Τσακαλίδης κακά τα ψέμματα είναι άμπαλος, ο Σπανούλης έγινε Γεωργάτος Νο2 και όσον αφορά το Φώτση νομίζω ότι του λέιπουν οι κινήσεις και η δύναμη για να παίξει μέσα στο καλάθι και η διεισδυτικότητα για 3αρι..Αυτός που πιστεύω θα μπορούσε να κάνει καριέρρα εκεί είναι ο Παπαλουκάς.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.