O Kόλινς και τα χθεσινά του καμώματα δεν πρέπει να συγκρίνονται με περιπτώσεις παικτών και των δυο ομάδων (ή και όλων των ομάδων) που στο παρελθόν πάνω στην ένταση του αγώνα έχασαν την ψυχραιμία τους και κατέληξαν σε ενέργειες απαράδεκτες. Ο τύπος μπήκε κρύος και κατ' ευθείαν άρχισε την προσπάθεια να προκαλέσει καβγά ή να χτυπήσει κάποιον αντίπαλο. Ήταν απαράδεκτος, έκανε ακριβώς αυτή τη δουλειά που κάποτε στην ΑΕΚ αναλάμβανε ο Κικίλιας, και ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Θυμάμαι επίσης και τον Τσαρτσαρή (νομίζω σε τελικό του 2009 ή του 2010, σε παιχνίδι στο ΟΑΚΑ) να μπαίνει κάπως έτσι, με σκοπό τότε να εκνευρίσει τον Κλέιζα. Οι διαιτητές κατά τη γνώμη μου πρέπει να διακρίνουν έγκαιρα παίκτες που έχουν τέτοια πρόθεση και να τους σφυρίζουν με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα, αποθαρρύνοντάς έτσι κάθε παίκτη από ενέργειες αντιαθλητικές και αντιεπαγγελματικές. Είναι άλλο το "παίζω σκληρά και δυνατά", άλλο το "έχασα την ψυχραιμία μου και κοπάνησα κάποιον", και άλλο, εντελώς διαφορετικό το "μπαίνω απ' τον πάγκο πιστεύοντας πως είμαι αλλαγή του Ultimate Warrior σε tag team αγώνα κατς". Ο Ολυμπιακός σίγουρα χρειάζεται να αυξήσει την ένταση με την οποία συμμετέχει στις διεκδικήσεις κατοχών και στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, εγώ αυτό το χα επισημάνει όταν ακόμα (σχεδόν) όλοι πανηγυρίζατε για το "εκπληκτικό" μπάσκετ που παιξε με τη Φενέρ και για το αήττητό του, αλλά ΔΕΝ είναι αυτός ο τρόπος. Οι αντίπαλοι σε αυτό το επίπεδο δεν είναι από την Δ' ΕΣΚΑ για να πέσουν συχνά σε τέτοιες παγίδες.