Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Δημήτρης Διαμαντίδης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
PARISINOS
QUOTE(baskethood @ Jan 27 2012, 20:18 ) *
Παρισινέ αυτό είναι μεγάλη υπερβολή για τους εξής λόγους.
I) Ο ΔΔ όσο τεράστιος παίκτης είναι στην Ευρώπη (με κανόνες FIBA καλύτερα) τόσο υστερεί στα απαραίτητα που χρειάζονται για να ξεχωρίσει (η να διατηρηθεί σε παρόμοιο επίπεδο) στο ΝΒΑ. Δύναμη-Ταχύτητα-Έκρηξη.
Μιλάμε για τη θέση του point guard. Αυτό που θα πω ίσως είναι μεγάλη υπερβολή από τη δική μου πλευρά, αλλά το πιστεύω (το εικάζω με βάση τις εικόνες που έχω από το πως παίζεται το μπάσκετ εκεί):
Ο Διαμαντίδης στο ΝΒΑ ΔΕΝ μπορεί να αμυνθεί (στα αντίπαλα point guards) όση διάθεση-όρεξη-αμυντικές ικανότητες και αν διαθέτει. Μπορεί απλά να γίνει ένας καλός role player κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και βέβαια σε συγκεκριμένη ομάδα.


θα μπορουσα να δεχτω αυτο που λες αν δεν ειχαμε το παραδειγμα το ρουμπιο , ο οποιος ειναι κυριολεκτικα μια φωτοτυπια του ΔΔ σε αρκετα χειροτερο.
http://www.youtube.com/watch?v=3tKIQPFWHKQ

Κοιταξε πως τρεχει το γηπεδο στα 50 δευτερα του βιντεο κατι το οποιο κανει ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ στον ΠΑΟ απλα γιατι ο ΠΑΟ αρεσκεται να πηγαινει σε σετ επιθεσεις.

Ο ΔΔ δεν ειναι ο κλασσικος ευρωπαιος πλευ. Ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ αθλητικος μεχρι και σημερα (καλα για εποχες ηρακλη δεν μιλαμε καν, το παιδι μεχρι και στο ενα βιντο που παρεθεσε κανει φολοου καρφωμα ερχομενος τρειλερ στον αιφνιδιασμα).και το βλεπεις απο την ταπα που εφαγε χθες στα ισα το αντιπαλο τεσσαρι, απιστευτα δυνατος (μην μου πει κανεις οτι ο ρουμπιο ειναι πιο δυνατος) και εχει και μια χαρα εκρηξη.

Οτι μου λες τωρα για τον ΔΔ θα μπρουσα να τα δεχθω μεχρι πριν απο 1 μηνα. Τα μειονεκτηματα που λες οτι θα ειχε ο ΔΔ , λεγανε ΟΛΟΙ οτι θα τα ειχε ο ρουμπιο. Οτι δηλαδη δεν ειναι αρκετα δυνατος, δεν θα μπορει να μαρκαρει αποτελεσματικα κοντα πλευ με εκρηξη κλπ. Ως ενα σημειο ειχα και εγω τις αμφιβολιες μου. Τωρα ομως που βλεπω εναν παιχτη φωτοτυπια του ΔΔ να εχει νταμπλ νταμπλ μεσο ορο καταλαβαινω οτι μια χαρα θα στεκοταν ο ΔΔ που ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ αμυντικος ειναι απο το ρουμπιο, ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ και καλυτερος παιχτης γενικα.

QUOTE(baskethood @ Jan 27 2012, 20:18 ) *
II) Θα πήγαινε δηλαδή στους Λέικερς και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χωρίς να γνωρίζει καν πως παίζεται το μπάσκετ εκεί και χωρίς να έχει προϋπάρξει έστω μία χρονιά προσαρμογής, και θα ανέβαζε επίπεδο τους Λέικερς των δεκάδων προβλημάτων (ο Fisher είναι το τελευταίο απ'αυτά);


Επειδη εχω δει σχεδον ΟΛΑ τα παιχνιδια των λεικερς τα τελευταια 3 χρονια, γνωμη μου ειναι οτι απο περσυ ειδικα το μεγαλυτερο προβλημα τους ειναι η κακιστη περιφερειακη τους αμυνα (ετσι αποκλειστηκαν και απο το νταλλας περσυ με τον τερρυ και τον στογιακοβιτς να τους διαλυουν απο την περιφερεια) και ΕΙΔΙΚΑ ο φισερ που ειναι ο χειροτερος βασικος πλευ της λιγκας (με διαφορα). Αμυνα ειναι κυριολεκτικα ανυπαρκτος, εκρηξη δεν εχει καθολου, ενω πλεον δεν μπορει ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ.

Ο ΔΔ θα ανεβαζε επιπεδο τους λεικερς οχι επειδη θα ηταν ο ηγετης της ομαδας. Ενας καλος ρολιστας θα ηταν , απο αυτους ομως που δινουν τα πρωταθληματα. Θα μπορουσε να προσδωσει εξαιρετικη ατομικη και ομαδικη αμυνα, σταθερο και κλατς περιφερειακο σουτ, και βοηθεια στον μπραιαντ να οργανωσει. Ολα αυτα τα πραγματα που εκανε ο γερολυκος φισερ μεχρι πριν απο κανα δυο χρονια και οι λεικερς ηταν πρωταθλητες, και που σταματησε να κανει γιατι πλεον ειναι 45 χρονων.
Δεν θα ειχε καμια εκπληκτικη στατιστικη (γυρω στο 8-4-5 θα τον εκαβα) αλλα επαναλαμβανω , για μενα θα τους ανεβαζει επιπεδο.

QUOTE(baskethood @ Jan 27 2012, 20:18 ) *
Όλη αυτή η υπερτίμηση των δυνατοτήτων κάποιων παικτών αλήθεια για ποιον λόγο υπάρχει; Γιατί πρέπει να υποθέσουμε τι θα κάνει ο ΔΔ στο ΝΒΑ (και για μένα το λέω); Σημαίνει κάτι; Δεν μας αρκεί ότι είναι εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη;


Απλα κουβεντα να γινεται. Ο ΔΔ παντως δεν ειναι απο τους παιχτες που δεν θα πιαναν ΝΒΑ , πχ σαν τον σισκα η και τον μποντιρογκα, επειδη δεν ειχαν αθλητικα προσοντα. Ο ΔΔ εχει απιστευτα αθλητικα προσοντα για λευκος αθλητης οποτε σιγουρα δεν θα ηταν προβλημα τα αθλητικα του προσοντα. Στην τελικη αν δεν οντως δεν μπρουσε να παιξει ασσος, μπορει να παιξει στο 2 οπως επαιζε ο ναβαρο με απλα ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ. Ενα δυαρι με φονικο σουτ και εκπληκτικος αμυντικος.

QUOTE(baskethood @ Jan 27 2012, 20:18 ) *
ΥΓ. Μου έχει μείνει χαραγμένη μια φάση από το φιλικό με την Αμερική στο ΟΑΚΑ.
Ο ΔΔ παίρνει τη μπάλα στο δεξί block και προσπαθεί να ποστάρει τον Billups. Δεν μπόρεσε να τον κουνήσει ΟΥΤΕ εκατοστό.


Ενταξει και εμενα μου εχει μεινει η απιστευτη ταπα που εσκασε στον πολ , που γυρισε ενα ΟΛΟΚΛΗΡΟ παιχνιδι και που διαλυει ολο το επειχειρημα οτι δεν μπορει να μαρκαρει πιο κοντους ασσους. Τετοια chase down ταπα , αν την εριχνε ο λεμπρον, θα επαιζε στο ΝΒΑ TV 50 φορες.
Μια φαση δεν λεει τιποτα. Ο ΔΔ αν παρει την μπαλα στο ποστ εναντια στο Μπιλαπς σε καλη θεση , ο μπιλαπς εχει προβλημα απλα και μονο γιατι ο ΔΔ αν υπολογισεις και το μεγεθος των ακρων του, ειναι καμια 10ρια ποντους ψηλοτερος. Και να μην μπορει να τον κουνησει, αμα παρει τη μπαλα σε καλη θεση , θα σουταρει απο πανω του. Και αν αυτο ισχυει μια για τον μπιλαπς που ειναι και 1,90, φαντασου ποσο ισχυει για τον πολ που ειναι νανος.


QUOTE(baskethood @ Jan 27 2012, 20:18 ) *
ΥΓ. Μιλάμε πάντα για κανόνες FIBA και κανόνες ΝΒΑ. Τεράστια διαφορά, άλλο μπάσκετ, άλλοι ρυθμοί, άλλο, άλλο........


Προφανως και υπολογιζω τους κανονες. Οπως εχω πει για μενα για κανονες ΦΙΜΠΑ ο ΔΔ ειναι ο καλυτερος πλευ στον κοσμο αυτη τη στιγμη. Αν μου προτειναν οι σικαγο ανταλλαγη τον ροουζ , δεν θα τον επαιρνα. Σε κανονες ΝΒΑ , προφανως και το ιμπακτ του ΔΔ θα ειναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ, και προφανως ο ροουζ πχ ειναι ΠΟΛΥ καλυτερος πλευ σε κανονες ΝΒΑ. Ωστοσο περιεργος ετσι οπως ειναι δομημενες ΟΛΕΣ οι μεγαλες ομαδες του ΝΒΑ, πιστευω οτι ο ΔΔ θα ηταν ΚΟΥΤΙ σε σχεδον ολες τις ομαδες που ειναι φαβορι για τον τιτλο. Οι λεικερς και οι χιτ θελουν εναν πλευ που να μην κουραζζει τη μπαλα με ντριμπλες, να παιζει αμυνα , να εχει εμπειρια απο μεγαλα παιχνιδια, και να ειδικευεται στο σουτ. Φωτοτυπια του ΔΔ ειναι αυτο. Το ιδιο ισχυει και για τους νταλλας με τον γερασμενο αλλα πληθωρικο ακομα κιντ.

Τεσπα οφ τοπικ η συζητηση και γενικα αποψη μου. Δεν περιμενω να συμφωνησουν πολλοι.
PARISINOS
QUOTE(KingCrimson @ Jan 27 2012, 20:45 ) *
Δε μπορει να τα κανει 5 φορες καλυτερα,,,,ουτε μια μη σου πω
αλλωστε και σε τοσο μεγαλο μεγεθος-μεσα στους 15 καλυτερους παγκοσμιως- δεν εχει περασει ποτε ουτε απ εξω και απορω που το στηριζεις


Κοιταξε εγω ημουν απο τους λιγους που ελεγα τοσο καιρο οτι ο ρουμπιο θα παιξει ΠΟΛΥ καλυτερα στο ΝΒΑ απ οτι στην ευρωπη , απλα και μονο γιατι η αδυναμια του στο σουτ, στο ΝΒΑ μπορει να καλυφθει ενω στην ευρωπη ειναι μεγαλο μειονεκτημα ο πλευ να μην σουταρει.
Σε καμια περιπτωση λοιπον δεν προσπαθω να μειωσω τον ρικι, ο οποιος ομως καλως η κακως ουτε το σουτ το ΔΔ εχει (καλα αυτο δεν το εχει ουτε στα ονειρα του), ουτε το υψος, ουτε την αμυνα σε τετοιο τελειο επιπεδο (ειδικα την ομαδικη), ουτε την εμπειρια παρ οτι και ο ρικι ειναι εμπειρος αν και μικρος.

καλος ο ρικι αλλα οτι κανει καλα , το κανει καλα και ο ΔΔ, και οτι κανει ασχημα, βασικα ο ΔΔ το κανει καλα.

Τωρα για το που το στηριζω. καταρχας το μπασκετικο περιοδικο με την μεγαλυτερη κυκλοφορια στην γαλλια , που λεγεται basketnews , στο αφιερωμα στην αρχη της χρονιας, τον εχει νουμερο 40 παγκοσμιως και 7ο καλυτερο πλευ μεικερ (παλι παγκοσμιως).
Το περιοδικο θα το σκαναρω (απλα σε λιγο), πρωτον γιατι μ αρεσει να μιλαω με στοιχεια εμπρακτως , και δευτερων γιατι ειναι και ενα ενδιαφερον ντοκουμεντο γενικα.
Τωρα προφανως δεν λεει τιποτα το εν λογω περιοδικο, απλα ειναι ενδιαφερουσα η αποψη ενος περιοδικου που ουτε καλο λογο εχει πει ποτε για ελληνες (στην γαλλια την ελληνικη σχολη μπασκετ την μισουνε σχεδον smiley.gif ) ουτε ειναι ο πρωταθλητης η η πρασσινη , που μπορεις να πεις οτι εχει καποιο λογο να αβανταρει τον ΔΔ.
Μιλαμε για ενα εντυπο που ασχολειται μονο με ΝΒΑ σχεδον και που την μπασκετικη ευρωπη τηναντιμετωπιζει οπως οι ελληνικες αθλητικες εδω το πολο. smiley.gif
γενικα παντως πολλοι εδω στην ελλαδα μαλλον δεν εχουν καταλαβει τι μεγεθος ειναι πλεον ο ΔΔ στο εξωτερικο.

Τωρα προφανως αυτοι τον εχουν νουμερο 40 , ενω εγω 15. Ε ενταξει εγω τον ξερω καλυτερα , και του εχω και αδυναμια!!! Θα μπορουσα να στηριξω και την λογικη μου με μια ακρως αναλυτικη αποψη με νουμερα, στατιστικα, επιδωσεις κλπ, απλα πρωτον επειδη το σκεπτικο ειναι λιγο πολυπλοκο , δευτερων επειδη βαριεμαι , και τριτων και κυριως επειδη καταλαβαινω οτι η αποψη μου ουτως η αλλως θα παρεξηγηθει και δεν θα βρει ανταποκριση, απλα θα περιοριστω λεγοντας οτι ειναι απο τους ελαχιστους παιχτες παγκοσμιως που απλα δεν εχουν ΞΕΚΑΘΑΡΟ μειονεκτημα.
baskethood
@parisinos
Κλώνος του ΔΔ ο Rubio; Διαφωνώ. Διαφορετικοί παίκτες. Ο Rubio γεννήθηκε για να παίξει ΝΒΑ, τρέχει καλύτερα το γήπεδο από κάθε άλλον Ευρωπαίο και αυτό είναι που θέλουν στο ΝΒA, από εκεί ξεκινάμε. Υστερεί σε πολλά, αλλά διαθέτει το βασικό πακέτο ενός σύγχρονου Αμερικάνου play maker σε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό επίπεδο.
Ο ΔΔ είναι δυνατός και αθλητικός αλλά είναι τουλάχιστον average για το ΝΒΑ σε αυτούς τους τομείς.
Η γνωστή σύγχυση που γίνεται πάντα. Ο ΔΔ είναι καλύτερος παίκτης γενικά αν τους συγκρίνουμε ψυχρά ατομικά και με βάση τις εικόνες τους με κανόνες FIBA. Ο Ισπανός είναι καλύτερος για το ΝΒΑ, ταιριάζει απόλυτα με βάση τα πλεονεκτήματα του (πάσα, ρυθμός, transition, get everybody involved) ενώ το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ΔΔ (άμυνα) στο ΝΒΑ εξασθενεί λόγω των αθλητικών προσόντων και της δύναμης των άλλων γκάρντ.
Από εκεί και πέρα δε θέλω να απαντήσω στα υπόλοιπα, διαφωνώ σε όλα (σχεδόν) και είμαστε και off topic.
Θα απαντήσω μόνο σε αυτό.
QUOTE
Ενταξει και εμενα μου εχει μεινει η απιστευτη ταπα που εσκασε στον πολ , που γυρισε ενα ΟΛΟΚΛΗΡΟ παιχνιδι και που διαλυει ολο το επειχειρημα οτι δεν μπορει να μαρκαρει πιο κοντους ασσους.

Είσαι νομικός και λες κάτι τέτοιο; Διαλύεται αυτό το επιχείρημα επειδή ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ FIBA (θα το λέω συνέχεια) έκανε chase down block; Δηλαδή ο ένας με ευνοϊκούς κανόνες-αποστάσεις-διαστάσεις έκανε block στον άλλο και ταυτόχρονα διαλύεται κάθε επιχείρημα ; Και όλα αυτά από μία φάση. Εγώ τουλάχιστον ανέφερα τι μου έμεινε από τον αγώνα, δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα.
Δεν περίμενα να διαβάσω κάτι τέτοιο από εσένα.
KingCrimson
QUOTE(PARISINOS @ Jan 27 2012, 22:15 ) *
Θα μπορουσα να στηριξω και την λογικη μου με μια ακρως αναλυτικη αποψη με νουμερα, στατιστικα, επιδωσεις κλπ, απλα πρωτον επειδη το σκεπτικο ειναι λιγο πολυπλοκο , δευτερων επειδη βαριεμαι , και τριτων και κυριως επειδη καταλαβαινω οτι η αποψη μου ουτως η αλλως θα παρεξηγηθει και δεν θα βρει ανταποκριση, απλα θα περιοριστω λεγοντας οτι ειναι απο τους ελαχιστους παιχτες παγκοσμιως που απλα δεν εχουν ΞΕΚΑΘΑΡΟ μειονεκτημα.


κατ αρχην δεν εχω καμοια συμπαθεια στη μπασκετικο ταλεντο του Ρικι και μπορεις να λες οτι θες ...αλλα και για αυτον ειναι πολυ νωρις ακομα για να πεις οτι κανει καποια πραγματα καλα στο ΝΒΑ
για το Διαμαντιδη τωρα επι εποχης Ηρακλη τον εβλεπα και χαζευα...καπου στη πορεια αρχισε να μη μου αρεσει το στιλ παιχνιδιου του, πολυ θυσια για την ομαδα ρε παιδι μου, για να καταταξεις καποιον τοσο ψηλα θες και λιγο σταριλικι, θες και 2-3 θεαματικες, περιτεχνες φασεις να κανει στο παιχνιδι του και επι της ουσιας δεν τον εχεις δει και ποτε να αναμετρατε σε βαθος χρονου με τους καλυτερους του κοσμου για να χεις σιγουρη εικονα
PARISINOS
QUOTE(baskethood @ Jan 27 2012, 20:40 ) *
@parisinos
Κλώνος του ΔΔ ο Rubio; Διαφωνώ. Διαφορετικοί παίκτες. Ο Rubio γεννήθηκε για να παίξει ΝΒΑ, τρέχει καλύτερα το γήπεδο από κάθε άλλον Ευρωπαίο και αυτό είναι που θέλουν στο ΝΒA, από εκεί ξεκινάμε. Υστερεί σε πολλά, αλλά διαθέτει το βασικό πακέτο ενός σύγχρονου Αμερικάνου play maker σε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό επίπεδο.
Ο ΔΔ είναι δυνατός και αθλητικός αλλά είναι τουλάχιστον average για το ΝΒΑ σε αυτούς τους τομείς.
Η γνωστή σύγχυση που γίνεται πάντα. Ο ΔΔ είναι καλύτερος παίκτης γενικά αν τους συγκρίνουμε ψυχρά ατομικά και με βάση τις εικόνες τους με κανόνες FIBA. Ο Ισπανός είναι καλύτερος για το ΝΒΑ, ταιριάζει απόλυτα με βάση τα πλεονεκτήματα του (πάσα, ρυθμός, transition, get everybody involved) ενώ το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ΔΔ (άμυνα) στο ΝΒΑ εξασθενεί λόγω των αθλητικών προσόντων και της δύναμης των άλλων γκάρντ.
Από εκεί και πέρα δε θέλω να απαντήσω στα υπόλοιπα, διαφωνώ σε όλα (σχεδόν) και είμαστε και off topic.


Το μεγαλο πλεονεκτημα του ρουμπιο ειναι οτι ειναι πλευ κανονικος, Αμα πας στο realgm θα δεις οτι εχουν ανοιξει τοπικ για χαρη του ρουμπιο που ειναι σε στυλ pass first vs shoot first pg . Το μεγαλο πλεονεκτημα του ρουμπιο και γι αυτο εχει μεταμορφωσει τη μινεσσοτα , ειναι οτι ξερει να ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ επιθεση. Ουτε το οτι τρεχει πανω κατω ειναι , ουτε τιποτα απο αυτα. Ο ανθρωπος ειναι πλευ και αυτο ειναι ολα τα λεφτα. Χαρακτηριστικο που το εχει και ο ΔΔ. Μεχρι περσυ η μινεσσοτα ειχε κατι απαραδεκτους (με πρωτον τον ριντναουρ ) που τρεχαν, τρεχαν και κανανε ολο @@@ (με το συμπαθειο κιολας).

Το να ξερεις να τρεξεις το γηπεδο ειναι πλεονεκτημα μεγαλο αλλα οσοι βλεπουμε πλευ οφ ξερουμε οτι οι αιφνιδιασμοι εκει κοβονται σχεδον με το μαχαιρι. Γι αυτο πχ και ο λεμπρον ακομα εμενα δεν με εχει πεισει. Το να σουταρει με 60 τις εκατο επειδη τρεχει το γηπεδο μετα απο αμυνα η κλεψιμα και τελειωνει με καρφωμα δεν μου λεει τιποτα. Οταν σουταρει με 50 τις εκατο σε σετ παιχνιδι, τοτε θα πειστω.

Ο ΔΔ λοιπον εκτος οτι και στο τρανζισιον ειναι καλος (οχι οσο ο ρικι συμφωνω ) σε ολα τα υπολοιπα ειναι τοσο πολυ καλυτερος που στα πλευ οφφ θα ηταν πολυτιμος. Αλλωστε οπως ειπα ποσα καλα ετρεχε ο φισερ το γηπεδο, που ηταν 365 χρονων. Τι παραπανω μπορει να κανει ο φισερ αυτη τη στιγμη??
Θα απαντήσω μόνο σε αυτό.

QUOTE(baskethood @ Jan 27 2012, 20:40 ) *
Είσαι νομικός και λες κάτι τέτοιο; Διαλύεται αυτό το επιχείρημα επειδή ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ FIBA (θα το λέω συνέχεια) έκανε chase down block; Δηλαδή ο ένας με ευνοϊκούς κανόνες-αποστάσεις-διαστάσεις έκανε block στον άλλο και ταυτόχρονα διαλύεται κάθε επιχείρημα ; Και όλα αυτά από μία φάση. Εγώ τουλάχιστον ανέφερα τι μου έμεινε από τον αγώνα, δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα.
Δεν περίμενα να διαβάσω κάτι τέτοιο από εσένα.



Εγραψα ξεκαθαρα απο κατω οτι ΜΙΑ ΦΑΣΗ δεν ΛΕΕΙ τιποτα. Ποσο πιο ξεκαθαρο να κανω οτι το εγραψα απλα θεωρητικα το παραδειγμα. Επρεπε να προσθεσω οτι το λεω θεωρητικα, συμφωνω και πηγα να το κανω, αλλα θεωρησα οτι φαινοταν οτι το νοημα ηταν οτι μια φαση δεν λεει τιποτα.

Υ.Γ. Το chase down ειναι μια κλασσικη one on one φαση. Ειτε με κανονες ΦΙΜΠΑ , ειτε με ΝΒΑ ο πολ την ταπα δεν την γλυτωνε. Τον ειχε κανει lock ο ΔΔ οταν του πηρε τα βηματα στο αιφνιδιασμο .

επαναναλαμβανω οτι εγω προσωπικα εχω μια αποψη που ειναι καπως αιρετικη και το παραδεχομαι. Ωστοσο πουθενα δεν υποστηριξα οτι ο ΔΔ θα ηταν σουπερ σταρ στο ΝΒΑ. Ενας πολυ καλος ρολιστας θα ηταν κατι το οποιο ειναι κατ εμε πολυ δυσκολο να καταριφθει. Απλα αντικειμενικα να δεις τα πλεονεκτηματα που προσφερει ο ΔΔ καταλαβαινεις οτι υπαρχουν πολλοι πλευ στο ΝΒΑ που δεν μπορουν να κανουν ουτε αυτα.

Και ασε τον ρικι που μπορει σε 1 χρονο να ειναι ολ σταρ. Ας μου βρει κανενας τι μπορει να κανει καλυτερα ο ριντναουρ (τωρα που τον θυμηθηκα και αυτον) απο τον ΔΔ . Μηπως τρεχει και αυτος τοσο καλα το γηπεδο, η ειναι το μπασκετικο του IQ που τον κανει καλυτερο?

Για μενα , και κλεινω το οφ τοπικ, ο ΔΔ δεν παιζει στο ΝΒΑ επειδη απλα δεν θελει. Το γιατι δεν θελει δεν το ξερω (ισως θελει να ειναι βασιλιας καπου και οχι ρολιστας αλλου, ισως θελει να ειναι κοντα στην καστορια να πηγαινει για ψαρεμα, ισως θεωρει οπως λεει οτι δεν μπορει, ισως ειναι δεμενος με τον ΠΑΟ, πολλοι λογοι μπορει να υπαρχουν). Σιγουρα ομως ο λογος δεν ειναι επειδη αντικειμενικα δεν μπορει. Αν ηθελε, ομαδα εβρισκε και μαλιστα ΑΝΕΤΑ (γνωμη μου)...


baskethood
QUOTE (PARISINOS @ Jan 27 2012, 23:04 ) *
επαναναλαμβανω οτι εγω προσωπικα εχω μια αποψη που ειναι καπως αιρετικη και το παραδεχομαι.

Αυτό αρκεί.
Ψάχνω να βρω τι καλύτερο μπορεί να κάνει ο Ridnour από τον ΔΔ. Όταν το βρω ίσως απαντήσω tongue.gif

QUOTE (sixama23 @ Jan 27 2012, 21:39 ) *
Ο Διαμαντίδης σε δηλώσεις του έχει πει πως δεν έχει τα προσόντα για το NBA. Για εμένα κάνει λάθος...
Συμφωνώ καταρχάς ΑΠΟΛΥΤΑ με το σχόλιο σου. Ο Διαμαντίδης των 2-3 τελευταίων χρόνων θα μπορούσε να γίνει ένας εξαιρετικός role player στα "φτερά" πολλών εκ των ομάδων του NBA. Με ειδίκευση σε αμυντικούς ρόλους κυρίως και στην επίθεση απειλώντας κυρίως ως στατικός σουτέρ. Π.χ. νομίζω πως θα ταίριαζε στους Νικς στο ρόλο του Λάντρυ Φιλντς...

Και εγώ θεωρώ πως με την μπάλα στα χέρια, δεν θα μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ. Τη φάση με τον Μπίλαπς την θυμάμαι και εγώ χαρακτηριστικά. Το ύψος είναι κάτι που μπορεί να το εκμεταλλευτεί στην Ευρώπη απέναντι στα αντίπαλα γκαρντ, στην Αμερική όμως οι παίκτες είναι πιο δυνατοί. Δεν βρίσκω ένα πλεονέκτημα που θα είχε ο Διαμαντίδης απέναντι στα PGs του NBA. Αλλά σαν wing player θα μπορούσε να ταιριάξει πολύ καλά σε ορισμένες ομάδες και να αναδειχθεί σε ρολίστα πολυτελείας.

Το γεγονός πως εμφανίστηκε στο προσκήνιο σε κάπως προχωρημένη ηλικία και δεν αγωνιζόταν σε διεθνή τουρνουά ως έφηβος/νέος μάλλον του κόστισε. Οι Αμερικανοί θα τον είχαν προσέξει σίγουρα και ίσως είχε τσιμπήσει μια θεσούλα σε κάποιο ντραφτ.

Συμφωνώ.
Θα μπορούσε να σταθεί ως ένας αξιόπιστος spot up shooter ο οποίος θα μπορούσε περιστασιακά να αναλαμβάνει και έναν περιορισμένο αριθμό PNRs. Το μοναδικό του πλεονέκτημα θα ήταν το ανεπτυγμένο μπασκετικό IQ και θα ήταν πολύ καλός στις βοήθειες χάρη σε αυτό. Ούτε εγώ μπορώ να βρω τίποτα άλλο.
Anaz
Ρε συ Παρισινε εχεις μια ταση οταν αναλυεις τον ΔΔ να παιρνεις ως σημειο αναφορας ξεχωριστες περιοδους της καριερας του στις οποιες διεπρεψε σε ξεχωριστους τομεις.. Δεν εχει αυτη τη στιγμη σε σταθερη βαση ο ΔΔ τα αθλητικα προσοντα που ειχε στα 23 του, την αμυνα που επαιζε στα 26 οταν επικεντρωνοταν σε αμυντικους ρολους, και την επιθεση της σειρας με την Μπαρτσελονα.. Αλλο τι ΜΠΟΡΕΙ ενας παιχτης να κανει, κι αλλο να τα κανει ταυτοχρονα σε σταθερη βαση και βαθος χρονου.

Τωρα στη κουβεντα που κανετε για το ΝΒΑ, περα απο το αγωνιστικα χαρακτηριστικα του παιχτη που πολυ σωστα λετε, παιζουν ρολο και οι ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ για το αν θα πιασει ενας Ευρωπαιος στο ΝΒΑ. ΕΙΔΙΚΑ οταν μιλαμε για πλευ!! Ποτε θα παει, κατω απο ποιες προυποθεσεις, σε ποια ομαδα, με ποιον προπονητη.. Αυτοι οι παραγοντες παιζουν τεραστιο ρολο, κατ'εμε ισως και περισσοτερο απο τα αγ.χαρακτηριστικα καθε αυτα. Δυσκολα μια ομαδα ΝΒΑ θα εμπιστευθει να επενδυσει σε ενα "ευρωπαικου τυπου" πλευμεκερ, οπως αντιστοιχα δυσκολα ενας προπονητης κορυφαιας ομαδας Ευρωλίγκας θα επενδυσει σε Αμερικανο.. ( Και τον Ρουμπιο ακομα σε μεγαλο βαθμο τον εσωσε ολο αυτο το hype που ειχε απο τις πολυ μικρες ηλικιες ακομα, και η ψηλη επιλογη στο ντραφτ. Αλλιως πολυ πιθανο να ειχε παει ακλαφτος υπο αλλες προυποθεσεις-συγκυριες.. )
Κι αν κ ΓΕΝΙΚΑ ειναι σωστο και δικαιολογημενο αυτο, ΔΕΝ ειναι επ'ουδενι απολυτο, παντα θα υπαρχουν μεγαλοι παιχτες κ στους 2 κοσμους που θα μπορουν να αποτελεσουν εξαιρεση!

Για τον ΔΔ λοιπον που συζητατε, επειδη θεωρω οτι ανηκει σε μια ξεχωριστη ΕΛΙΤ μεγαλων παιχτων, κατ'εμε το αν και ποσο θα επιανε εξαρταται κυριως απο το ποτε και κατω απο ποιες προυποθεσεις θα πηγαινε..

btw ο Ρουμπιο περισσοτερο μοιαζει με τον Παπαλουκα, οχι τόσο με τον ΔΔ..
PARISINOS
QUOTE(Anaz @ Jan 27 2012, 23:55 ) *
Ρε συ Παρισινε εχεις μια ταση οταν αναλυεις τον ΔΔ να παιρνεις ως σημειο αναφορας ξεχωριστες περιοδους της καριερας του στις οποιες διεπρεψε σε ξεχωριστους τομεις.. Δεν εχει αυτη τη στιγμη σε σταθερη βαση ο ΔΔ τα αθλητικα προσοντα που ειχε στα 23 του, την αμυνα που επαιζε στα 26 οταν επικεντρωνοταν σε αμυντικους ρολους, και την επιθεση της σειρας με την Μπαρτσελονα.. Αλλο τι ΜΠΟΡΕΙ ενας παιχτης να κανει, κι αλλο να τα κανει ταυτοχρονα σε σταθερη βαση και βαθος χρονου..


Βασικα για μενα αυτα που εκανε στη σειρα με τη μπαρτσα στην επιθεση μπορουσε να τα κανει απο τα 26 του , απλα οπως ειχα πει και πιο πριν , δεν υπηρχαν οι συγκηριες για να γινει.

Χωρις να θελω να ευλογησω τα γενια μου, οταν ειδα περσυ στην αρχη της χρονιας τη συνθεση της ομαδας μας, φωναζα οτι η ομαδα για πρωτη φορα ειναι ΙΔΑΝΙΚΗ στημενη γυρω απο τον ΔΔ. Οταν ολος ο κοσμος ελεγα οτι χασαμε τις επιθετικες σταθερες των σπανουλη, πεκοβιτς και σαρας, εγω ελεγα οτι επιτελους θα δουμε τον πραγματικο διαμαντιδη και δεν με διεψευσε.

Ο ΔΔ στην κατασταση που ηταν περσυ , ηταν απο το 2007 και μετα. Αλλωστε αν δεις ολους του τους τελικους ευρωλιγκας, εχει καπου 15-16 ποντους μεσο ορο, ειτε μιλαμε για το 2007, ειτε για το 2009 , ειτε για το 2011.
Αν δεις τα στατιστικα του σε ολα τα παιχνιδια φαιναλ 4 που εχει παιξει, εχει καπου 20-21 ρανκινγκ μεσο ορο (και μαλιστα του το χαλαει η χρονια του 2009 που επαιζε μετα απο τραυματισμο), και οχι 14 που ειχε σε σχεδον ολες τις ρεγκιουλαρ σιζον.

Ο κοσμος εχει την ταση να κρινει το επιθετικο παιχνιδι του ΔΔ απο την εικονα που δινει στο 90 τις εκατο των παιχνιδιων , οπου ο ΠΑΟ κερδιζε με 20 (ειδικα τις χρονιες μεχρι το 2010) και ο ΔΔ τελειωνει το παιχνιδι με 2 στα 3 τριποντα, 2 βολες και 1 διποντο.

Ο ΔΔ αν ηθελε να διαλυσει επιθετικα τη μιλανο την προηγουμενη αγωνιστικη, θα μπορουσε να το κανει. Ξερετε ποιο ηταν το ρανκινγκ το στο τελος του πρωτου δεκαλεπτου ? 9. Ξερετε ποιο ηταν το ρανκινγκ στο τελος?Παλι 9. Επαιξε ενα δεκαλεπτο και μετα η διαφορα ξεφυγε και αυτος απλα οργανωνε αφηνοντας τον λογκαν να κλεψει τη παρασταση. Το ιδιο και σε παιχνιδια οπως στο ζαγκρεμπ που ειχε 6 ασσιστ απο το πρωτο 5λεπτο . Αν ηθελε εκεινο το ματς το τελειωνε με 20 ασσιστ , τετοιο καφενειο που ηταν οι κροατες εκεινη την εποχη.

Τον ΔΔ τον καταστρεφει η (μεχρι αηδιας ) αλτρουιστικη νοοτροποια του.

Για μενα ειδικα απο το 2007 που εγινε ελιτ σουτερ, ο ΔΔ ειχε το επιθετικο ρεπερτοριο αλλα και τα αθλητικα προσοντα να ειναι παιχτης 15 ποντων μεσο ορο στον ΠΑΟ.

Απλα στον ΠΑΟ λογω υπερπληροτητας στον Ασσο, και επειδη μονο αυτος μπορουσε να παιξει σε τοσες θεσεις, αναλωνοταν στο να καλυπτει τρυπες παντου, ειτε στην αμυνα κανοντας τον χαμαλι πολυτελειας, ειτε στην επιθεση παιζοντας ως σποτ απ τριαρι για να μπορει ο σπανουλης και ο σαρας να ειναι αποδοτικοι στους μονους ρολους που μπορουν να ειναι, δηλαδη με τη μπαλα στα χερια.

Προφανως λοιπον ο ΔΔ αν ηταν παιχτης των 12-15 προσπαθειων ανα αγωνα οπως εκανε με τη μπαρτσα, δεν θα επαιζε την αμυνα που επαιζε παλιοτερα, αλλα οταν εισαι ελιτ αμυντικος , εισαι ελιτ αμυντικος. θα χασεις λιγο απο την αμυνα, αλλα θα κερδισεις πολυ στην επιθεση, την οποια ο κοσμος προσεχει ΠΟΛΥ περισσοτερο.

Ο ΔΔ θα μπορουσε σε σταθερη βαση να ειναι ενας εξαιρετικος αμυντικος αλλα και ενας πολυ καλος σκορερ χωρις να ξεχναει τα οργανωτικα του καθηκοντα. Οπως ηταν πχ ο αντονι παρκερ (απο τη θεση τρια βεβαια). Τα προσοντα τα ειχε, απλα η μονη χρονια που δεν ειχε καποιο κομπο ασσο να του χαλαει το παιχνιδι ηταν περσυ και το 2007.

Για να τελειωνω, γνωμη μου ειναι οτι αν ο ΠΑΟ ηταν δομημενος οπως περσυ για την 5ετια μεταξυ 2006-2011, θα τελειωνε ολες τις χρονιες με 12,5/5/6 . Δεν βελτιωθηκε επιθετικα ο ΔΔ. Απλα επετρεψαν επιτελους οι συνθηκες να δειξει αυτο που παντα ειχε.

ο ΔΔ στον ηρακλη (που ηταν ομαδα επιπεδου σουπρολιγκ, τοτε που η σουπρολιγκ δεν ηταν για γελια) ηταν παιχτης που εβαζε 15 ποντους μεσο ορο. Το οτι ηρθε στον ΠΑΟ που ειχε στην περιφερεια 49 σταρ , για την ομαλη συνυπαρξη των οποιων αυτος θυσιαστηκε, δεν σημαινει οτι το 2006 μπορουσε να ειναι μονο αμυντικο πολυεργαλειο.

Για το τελευταιο που ειπες, για τις συγκυριες που χρειαζεσαι για να πετυχεις στο ΝΒΑ, συμφωνω ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ.
Αν πχ εβαζες τον ΔΔ στο σικαγο στη θεση του ροουζ, θα γινοταν ρεζιλι. Αν τον εβαζες να διευθηνει ομαδα που χρειαζεται σκορ απο τον ασσο, παλι θα ειχε προβλημα μεγαλο. Αν τον εβαζες να παιξει ασσο σε μια ομαδα που εχει παιχτη επιπεδου τζειμς η μπραιαντ στην περιφερεια, για μενα θα ηταν τελειο φιτ. Δεν θα επαιρνε προσπαθειες απο αυτους , μιας και χρειαζονται τη μπαλα στα χερια για να ειναι αποτελεσματικοι, θα τους βοηθουσε στο κατεβασμα, και μετα θα επαιζε οφ μπολ κατι που κανει πολυ καλα γενικα μιας και εχει εξαιρετικο σουτ. Θα προσεδιδε εμπειρια και αμυνα , η ομαδα λογικα θα ρολαρε καλα και ολοι θα ηταν ευτυχησμενοι.

Ετσι και ο ρουμπιο. Εβλεπα περσυ πολυ μινεσσοτα λογω πεκοβιτς, και ελεγα ποσο τυχερος ειναι ο ρουμπιο που θα παει σε αυτη την ομαδα. Η ομαδα κραυγαζε οτι εχει ταλεντο μπολικο, αλλα δεν εχει καποιον απλα να τους οργανωσει σωστα. Δεν θελανε σκορερ στον ασσο. Εναν καλο οργανωτη θελανε που να ηταν καλυτερος απο το μπασκετικο ανεκδοτο που λεγεται ριντναουρ (καλος σουτερ, καλος σχετικα αμυντικος, εχει και ματι, αλλα η μπασκετικη του νοημοσυνη ειναι υπο του μηδενος).
T.W.Is.M.
Καποιοι θα με κραξουν γι αυτο που θα γραψω τωρα, αλλα δεν μπορεσα να διαβασω αναλυτικα ολοκληρη τη σημερινη συζητηση γιατι παρακολουθω Smackdown και δε θελω να χασω κανενα ματς! smiley.gif
Στο μπασκετικο κομματι τωρα, εγω θα συμφωνησω με τον ιδιο το Διαμαντιδη! Δεν το λεω μονο για τα παιχνιδια του εναντιον των ΗΠΑ, που γινονταν με κανονες FIBA(που δεν ηταν και απο τους διακριθεντες της εθνικης σε σχεση με αλλα ματς και με τις δυνατοτητες του). Θυμαμαι και τα 2 φιλικα του Παναθηναικου εναντιον του Χιουστον και του Σαν Αντονιο πριν 4-5 χρονια. ΟΚ, ηταν φιλικα, η διαιτησια ηταν περιεργη, ισως ηταν και αγγαρεια τα συγκεκριμενα ματς, αλλα οτι ισχυε για το Διαμαντιδη ισχυε και για τους αλλους. Ε λοιπον σε εκεινα τα ματς ο Διαμαντιδης εμοιαζε σαν τους Αγκολεζους που αντιμετωπιζαν την Ντριμ Τιμ το 1992! Ηταν ο χειροτερος παιχτης του Παναθηναικου και δε νομιζω οτι εγινε μονο απο αδιαφορια ή απο σκαουτινγκ των αντιπαλων(ποιο σκαουτινγκ? αυτοι αντε να ηξεραν τον Μπατιστ επειδη ειχε παιξει στους Γκριζλις). Οι κανονισμοι του ΝΒΑ δεν τον ευνοουν, η σωματοδομη των αντιπαλων επισης, η ολη αντιμετωπιση του παιχνιδιου εκει δεν ειναι τετοια που να τον βοηθαει. Να δωσω κι ενα αντιθετο παραδειγμα για το πως η διαφορα των κανονισμων επηρεαζει την αποδοση? Στα αντιστοιχα φιλικα του Ολυμπιακου με Κλιβελαντ και Σαν Αντονιο θυμαστε ποιος ηταν απο τους διακριθεντες 3 χρονια πριν? Ο Βον Γουειφερ!!! Ο παιχτης που ηξερε τους κανονισμους, που ηξερε πως να κινηθει στο γηπεδο, που αισθανοταν σε πιο οικειο περιβαλλον. Αλλα και ο παιχτης που οταν ηρθε στην Ευρωπη και επαιξε με κανονισμους FIBA ηταν σαν το ψαρι εξω απο το νερο. Καπως ετσι ηταν και ο Διαμαντιδης στα φιλικα στις ΗΠΑ. Αυτος βεβαια θα προσαρμοζοταν πιο γρηγορα απ οτι θα εκανε ο Γουειφερ εδω, αλλα μεχρι τοτε μπορει να ηταν αργα και σιγουρα το impact του παιχνιδιου του εκει δε θα ειχε καμια σχεση με αυτο εδω.
Κι εγω ειμαι απ αυτους που πιστευουν οτι αυτα που εδω εχει ως μεγαλα πλεονεκτηματα ο Διαμαντιδης, εκει θα ηταν συνηθισμενα στοιχεια και δε θα μπορουσε να τα εκμεταλλευτει. Πιστευω μαλιστα οτι η κινηση του να μην επιχειρησει ποτε να παει στο ΝΒΑ ηταν εξυπνη και ακομα πιο εξυπνο ηταν οτι απεφυγε να συνδεσει το ονομα του σε οποιαδηποτε φαση της καριερας του με το ΝΒΑ. Δεν ειναι τυχαιο οτι δεν ακουστηκε ποτε(ή τουλαχιστον δεν ετυχε να ακουσω εγω) για ενδιαφερον ομαδας απο εκει. Οχι γιατι δεν ειναι αρκετα καλος για να παιξει, αλλα γιατι δεν ηθελε εκεινος και γιατι ειναι ασυμβατος ως παιχτης με το μπασκετ που παιζεται εκει. Δεν ηταν μονο θεμα ηλικιας και οτι τον εμαθαν σε σχετικα μεγαλη ηλικια. Αλλωστε ο Γιασικεβιτσιους πηγε στα 29 και για τον Παπαλουκα υπηρξε φημολογουμενο ενδιαφερον στην ιδια ηλικια. Νομιζω ομως οτι και οι Αμερικανοι σκαουτερ θα ειδαν εναν παιχτη που για την Ευρωπη ειναι κορυφαιος, αλλα στην Αμερικη δε θα ξεχωριζε.
Οσο για τους Λεικερς που αναφερθηκαν πιο πανω, επειδη κι εγω εχω παρακολουθησει πολλα παιχνιδια τους περσι και φετος, αλλα και στα πλει οφ των προηγουμενων χρονων, πιστευω οτι αν ξεκινουσαν τη σεζον με το Διαμαντιδη αντι του Φισερ, πολυ πιθανον να την τελειωναν με βασικο ποιντ γκαρντ το Στιβ Μπλεικ!
baskethood
QUOTE (T.W.Is.M. @ Jan 28 2012, 01:26 ) *

Πάνω που πήγα να πιστέψω ότι μόνο εγώ τα βλέπω tongue.gif
Ποιον Blake; Σημείωσε την μέρα που στο λέω smile.gif ο Darius Morris είναι πολύ καλή περίπτωση. Ίδιο ύψος με τον ΔΔ, καλός με τη μπάλα στα χέρια, ποστάρει, καλό vision. Υστερεί λίγο σε αθλητικά προσόντα και άμυνα αλλά έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Για μένα έχει πολλά κοινά με τον ΔΔ και σίγουρα θα άξιζε να προτιμηθεί (στην υποτιθέμενη πάντα περίπτωση που ο ΔΔ πήγαινε ΝΒΑ) για παρά πολλούς λόγους.
T.W.Is.M.
QUOTE(baskethood @ Jan 28 2012, 01:38 ) *
Πάνω που πήγα να πιστέψω ότι μόνο εγώ τα βλέπω tongue.gif
Ποιον Blake; Σημείωσε την μέρα που στο λέω smile.gif ο Darius Morris είναι πολύ καλή περίπτωση. Ίδιο ύψος με τον ΔΔ, καλός με τη μπάλα στα χέρια, ποστάρει, καλό vision. Υστερεί λίγο σε αθλητικά προσόντα και άμυνα αλλά έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Για μένα έχει πολλά κοινά με τον ΔΔ και σίγουρα θα άξιζε να προτιμηθεί (στην υποτιθέμενη πάντα περίπτωση που ο ΔΔ πήγαινε ΝΒΑ) για παρά πολλούς λόγους.


Κοιτα...πριν λιγο ειπα οτι δε διαβασα τη συζητηση αναλυτικα γιατι βλεπω Smackdown. Ο Darius Morris λοιπον μου μοιαζει με την αλλη εκπομπη του WWE: RAW! Εχει προσοντα και καποιες δυνατοτητες, αλλα ειναι τοσο απειρος και ατσαλος σε μερικα τελειωματα που αυτη τη στιγμη κανει μονο για το NBDL. Θελει δουλεια ακομα. Αφου οποτε εμπαινε μεσα στα 2-3 ματς που τον ειδα(ομολογω οτι δεν ειδα το προχτεσινο με τους Κλιπερς), περιμενα ποτε θα ξαναμπει ο Φισερ! Εχει μεν καλα στοιχεια, αλλα ακομα δεν ειναι ετοιμος.
Αν βεβαια επαιζε στην Ευρωπη, θα ηταν αναπληρωματικος του Σλουκα με τις διαφορες στο μπασκετ που παιζεται... 19.gif

Με την ευκαιρια να πω οτι τιποτα απ ολα αυτα που εγραψα δεν εχουν να κανουν με συλλογικες προτιμησεις. Οταν ειχε παει ο Σπανουλης στο Χιουστον και ηταν πρωην παιχτης του ΠΑΟ, οσο δεν επαιζε κατηγορουσα το Βαν Γκαντι οτι επρεπε να του δωσει ευκαιριες(κατακρινω και τον ιδιο το Σπανουλη που δεν εμεινε να προσπαθησει κι αλλο, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα). Αν πηγαινε ο Διαμαντιδης στις ΗΠΑ, θα ηθελα να παει καλα, γιατι δε θα τον εβλεπα σαν παιχτη του Παναθηναικου, αλλα σαν Ελληνα παιχτη στο ΝΒΑ. Απλα δεν πιστευω οτι ειναι τοσο καταλληλος για αυτο το μπασκετ, σε αντιθεση με το ευρωπαικο.
PARISINOS
QUOTE(T.W.Is.M. @ Jan 27 2012, 23:26 ) *
Καποιοι θα με κραξουν γι αυτο που θα γραψω τωρα, αλλα δεν μπορεσα να διαβασω αναλυτικα ολοκληρη τη σημερινη συζητηση γιατι παρακολουθω Smackdown και δε θελω να χασω κανενα ματς! smiley.gif
Στο μπασκετικο κομματι τωρα, εγω θα συμφωνησω με τον ιδιο το Διαμαντιδη! Δεν το λεω μονο για τα παιχνιδια του εναντιον των ΗΠΑ, που γινονταν με κανονες FIBA(που δεν ηταν και απο τους διακριθεντες της εθνικης σε σχεση με αλλα ματς και με τις δυνατοτητες του). Θυμαμαι και τα 2 φιλικα του Παναθηναικου εναντιον του Χιουστον και του Σαν Αντονιο πριν 4-5 χρονια. ΟΚ, ηταν φιλικα, η διαιτησια ηταν περιεργη, ισως ηταν και αγγαρεια τα συγκεκριμενα ματς, αλλα οτι ισχυε για το Διαμαντιδη ισχυε και για τους αλλους. Ε λοιπον σε εκεινα τα ματς ο Διαμαντιδης εμοιαζε σαν τους Αγκολεζους που αντιμετωπιζαν την Ντριμ Τιμ το 1992! Ηταν ο χειροτερος παιχτης του Παναθηναικου και δε νομιζω οτι εγινε μονο απο αδιαφορια ή απο σκαουτινγκ των αντιπαλων(ποιο σκαουτινγκ? αυτοι αντε να ηξεραν τον Μπατιστ επειδη ειχε παιξει στους Γκριζλις). Οι κανονισμοι του ΝΒΑ δεν τον ευνοουν, η σωματοδομη των αντιπαλων επισης, η ολη αντιμετωπιση του παιχνιδιου εκει δεν ειναι τετοια που να τον βοηθαει. Να δωσω κι ενα αντιθετο παραδειγμα για το πως η διαφορα των κανονισμων επηρεαζει την αποδοση? Στα αντιστοιχα φιλικα του Ολυμπιακου με Κλιβελαντ και Σαν Αντονιο θυμαστε ποιος ηταν απο τους διακριθεντες 3 χρονια πριν? Ο Βον Γουειφερ!!! Ο παιχτης που ηξερε τους κανονισμους, που ηξερε πως να κινηθει στο γηπεδο, που αισθανοταν σε πιο οικειο περιβαλλον. Αλλα και ο παιχτης που οταν ηρθε στην Ευρωπη και επαιξε με κανονισμους FIBA ηταν σαν το ψαρι εξω απο το νερο. Καπως ετσι ηταν και ο Διαμαντιδης στα φιλικα στις ΗΠΑ. Αυτος βεβαια θα προσαρμοζοταν πιο γρηγορα απ οτι θα εκανε ο Γουειφερ εδω, αλλα μεχρι τοτε μπορει να ηταν αργα και σιγουρα το impact του παιχνιδιου του εκει δε θα ειχε καμια σχεση με αυτο εδω.
Κι εγω ειμαι απ αυτους που πιστευουν οτι αυτα που εδω εχει ως μεγαλα πλεονεκτηματα ο Διαμαντιδης, εκει θα ηταν συνηθισμενα στοιχεια και δε θα μπορουσε να τα εκμεταλλευτει. Πιστευω μαλιστα οτι η κινηση του να μην επιχειρησει ποτε να παει στο ΝΒΑ ηταν εξυπνη και ακομα πιο εξυπνο ηταν οτι απεφυγε να συνδεσει το ονομα του σε οποιαδηποτε φαση της καριερας του με το ΝΒΑ. Δεν ειναι τυχαιο οτι δεν ακουστηκε ποτε(ή τουλαχιστον δεν ετυχε να ακουσω εγω) για ενδιαφερον ομαδας απο εκει. Οχι γιατι δεν ειναι αρκετα καλος για να παιξει, αλλα γιατι δεν ηθελε εκεινος και γιατι ειναι ασυμβατος ως παιχτης με το μπασκετ που παιζεται εκει. Δεν ηταν μονο θεμα ηλικιας και οτι τον εμαθαν σε σχετικα μεγαλη ηλικια. Αλλωστε ο Γιασικεβιτσιους πηγε στα 29 και για τον Παπαλουκα υπηρξε φημολογουμενο ενδιαφερον στην ιδια ηλικια. Νομιζω ομως οτι και οι Αμερικανοι σκαουτερ θα ειδαν εναν παιχτη που για την Ευρωπη ειναι κορυφαιος, αλλα στην Αμερικη δε θα ξεχωριζε.
Οσο για τους Λεικερς που αναφερθηκαν πιο πανω, επειδη κι εγω εχω παρακολουθησει πολλα παιχνιδια τους περσι και φετος, αλλα και στα πλει οφ των προηγουμενων χρονων, πιστευω οτι αν ξεκινουσαν τη σεζον με το Διαμαντιδη αντι του Φισερ, πολυ πιθανον να την τελειωναν με βασικο ποιντ γκαρντ το Στιβ Μπλεικ!


Η διαφορα των κανωνισμων ειναι πολυ σημαντικη αλλα παιζει ρολο γιατι χρειαζεται να βλεπεις τις αδυναμιες του καθενος για να δεις αν θα κολησει στο καθε συστημα.
Πχ ο τσιλντρες με το σουτ που (δεν) ειχε για τριαρι , ηξερες οτι δεν θα κολησει καλα στην ευρωπη. Ο ουειφερ με το αναρχο παιχνιδι που τον διεκρινε και την ανυπαρκτη αμυνα, παλι ηξερες οτι σε ομαδα ευρωπαικη που το συστημα ειναι βασιλιας και η αμυνα ευαγγελιο, δεν θα χωρουσε.

Αντιστροφα παιχτης που δεν εχει γρηγορα ποδια (σαρας) δεν μπορει να παιξει πλευ στην αμερικη, γιατι θα ειναι μονιμο μις ματς για τους αντιπαλους κλπ.

δεκτα ολα αυτα αλλα ακομα δεν εχω διαβασει κανεναν που να μου λεει ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ πιο χαρακτηριστικο του ΔΔ λειπει απο το παιχνιδι του ωστε να παιξει στο ΝΒΑ.
Ναι δεν τρεχει το γηπεδο σαν τον πολ, ναι δεν εχει εχει το ντραιβ του ροουζ, ναι δεν εχει τις εμπνευσεις του κιντ αλλα μην τρελαθουμε τωρα , αυτοι δεν αποτελουν τον μεσο αμερικανο παιχτη. Αυτοι ειναι επιπεδου χολ οφ φειμ παιχτες.

Δηλαδη τι παραπανω κανει ο ριντναουρ ρε παιδια? Μηπως τρεχει το γηπεδο, μηπως εχει καμια εκπληκτικη πασα η μπασκετικη νοημοσυνη. Εδω ρε παιδια ειχε 10 ποντους μεσο ορο ο βουγιασιτς ρε παιδια. Που δεν μπορει να πηδηξει εφημεριδα, θελει γερανο για να στριψει και δεν κανει τιποτα αλλο παρα να σουταρει (πολλες φορες ανεπιτυχως )τριποντα.

Λετε οτι ο ΔΔ δεν κανει τιποτα καλυτερο απ οτι ο μεσος παιχτης στο ΝΒΑ. Δηλαδη εσεις ξερετε πολλους παιχτες στο ΝΒΑ που να σουταρουν 7 χρονια τωρα με σχεδον 50 τις εκατο στα τριποντα? Παιχτες με τετοιο σουτ (σαρας, ναβαρο) παιξανε εκει και μαλιστα αρκετα παιχνιδια και ας ηταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ και ας μην ειχαν ουτε το 1 δεκατο απο τα αθλητικα προσοντα του ΔΔ.

Ο κιρκ χαινριχ ηταν σχεδον επιπεδου ολ σταρ στα καλα του ρε παιδια, μονο και μονο επειδη ειχε σουτ και αμυνα. Τι αλλο εκανε αυτο το παλικαρι? Μηπως ετρεχε το γηπεδο σαν τον ροντο η τον πολ και αυτος? Ο στιβ μπλεικ που αναφερθηκε?

και μονο να σουταρεις εκπληκτικα , παιζοντας καλη αμυνα σε κανει να εχεις θεση στη λιγκα. Αν μπορεις να κανεις και μερικα αλλα τοτε εισαι ακομα καλυτερος. Ο στιβ μπλεικ ειναι το καλυτερο παραδειγμα. κανει οτι ξερουμε οτι μπορει να κανει σιγουρα ο ΔΔ. Δηλαδη να σουταρει καλα και να αμυνθει.

Υ.Γ. γεγονος οτι στα φιλικα του ΠΑΟ στην αμερικη , ο μητσος ηταν εντελως οφ, αλλα στο ματς που πραγματικα μετραγε ειχε 12-4-5-2-1 παιζοντας εκτος θεσης και κανοντας μια προσωπικη ενεργεια που πολλοι θεωρουν οτι αλλαξε ολο το παιχνιδι (χωρια αλλες δυο τρεις φασεις για χαιλαιτ). Το να λεμε οτι δεν επαιξε καλα ειναι για μενα καπως ατοπο. Οταν χρειαστηκε , μια χαρα εσκασε το ταπιδι στον πολ, μια χαρα εσκασε το τριποντο στα μουτρα του τζειμς, και μια χαρα εσπαγε τους αστραγαλους του χαινριχ. και μιλαμε για φασεις one on one. Εκει δεν παιζουν ρολο οι διαφορετικοι κανονισμοι. Το τριποντο ο τζειμς θα το ετρωγε και στο ΝΒΑ στα μουτρα μιας και ηταν σε κατασταση ιζολεισον αλα ΝΒΑ. Ο χαινριχ η μπορει να μεινει μπροστα στον ΔΔ η δεν μπορει . Δεν παιζουν ρολο οι κανονες, ουτε εκμεταλευθηκε τιποτα σκριν, βοηθειες κλπ .
Ξεκαθαρες καταστασεις one on one εναντια στην αφροκρεμα της λιγκας.

τελος παντων φιλολογικη και εντελως υποθετικη συζητηση, που μαλλον δεν θα λαβει ποτε απαντηση μιας και ο μητσος δεν προκειται να παει ποτε στο ΝΒΑ, ο καθενας εχει την αποψη του.
baskethood
QUOTE (PARISINOS @ Jan 28 2012, 02:02 ) *
Δηλαδη τι παραπανω κανει ο ριντναουρ ρε παιδια? Μηπως τρεχει το γηπεδο, μηπως εχει καμια εκπληκτικη πασα η μπασκετικη νοημοσυνη.

Ακριβώς αυτά.
Το κακό με τον Luke είναι ότι πρόκειται για πολύ κακό αμυντικό. Στο επιθετικό κομμάτι έχει πάρα πολλές δυνατότητες και είναι πολύ πιο χρήσιμος από τον ΔΔ. Καλύτερος σκόρερ, καλύτερος δημιουργός.

QUOTE
δεκτα ολα αυτα αλλα ακομα δεν εχω διαβασει κανεναν που να μου λεει ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ πιο χαρακτηριστικο του ΔΔ λειπει απο το παιχνιδι του ωστε να παιξει στο ΝΒΑ.

Ποιος είπε ότι δεν μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ;
slok
Εγω προσωπικά πστευω η αληθεια ειναι καπου στη μεση. Ουτε για γελια θα ηταν αλλα ουτε και κατι τρομερο.
Πιστευω οτι με προσπαθεια θα μπορουσε να κανει μια καριερα με χρονο συμετοχης 10-12 λεπτα μαξ σε καποιες ομαδες.
Ειδικα επιθετικα ειναι πολυ λιγος για τις περισσοτερες ομαδες. Δεν ειναι παιχτης που θα παρει προσπαθειες και για τον λογο αυτον δεν θα συγκινουσε κανεναν.Προσωπικα πιστευω σε σχεση με τον ρουβιο τρεχει πολυ χειροτερα το γηπεδο σε αντιθεση με το σετ παιχνιδι που υπερτερει σε μεγαλο βαθμο.ΑλλΑ στο nba to prvto metraei.

. στην συγκριση με το rubio υπαρχει και ακομα μια μεγαλη διαφορα. Η ηλικια . Οταν ο ΔΔ ηταν 20 ουτε στο μικρο του δακτυλακι δεν του εμοιαζε του rubio .αρα στον πρωτο υπαρχουν περιθωρια κ αλλης βελτιωσης σε αντιθεση με τον ΔΔ. και οι αμερικανοι το λαμβανουν αυτο υποψη στα σιγουρα.

T.W.Is.M.
QUOTE(PARISINOS @ Jan 28 2012, 02:02 ) *
δεκτα ολα αυτα αλλα ακομα δεν εχω διαβασει κανεναν που να μου λεει ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ πιο χαρακτηριστικο του ΔΔ λειπει απο το παιχνιδι του ωστε να παιξει στο ΝΒΑ.
Ναι δεν τρεχει το γηπεδο σαν τον πολ, ναι δεν εχει εχει το ντραιβ του ροουζ, ναι δεν εχει τις εμπνευσεις του κιντ αλλα μην τρελαθουμε τωρα , αυτοι δεν αποτελουν τον μεσο αμερικανο παιχτη. Αυτοι ειναι επιπεδου χολ οφ φειμ παιχτες.

Δηλαδη τι παραπανω κανει ο ριντναουρ ρε παιδια? Μηπως τρεχει το γηπεδο, μηπως εχει καμια εκπληκτικη πασα η μπασκετικη νοημοσυνη. Εδω ρε παιδια ειχε 10 ποντους μεσο ορο ο βουγιασιτς ρε παιδια. Που δεν μπορει να πηδηξει εφημεριδα, θελει γερανο για να στριψει και δεν κανει τιποτα αλλο παρα να σουταρει (πολλες φορες ανεπιτυχως )τριποντα.

Λετε οτι ο ΔΔ δεν κανει τιποτα καλυτερο απ οτι ο μεσος παιχτης στο ΝΒΑ. Δηλαδη εσεις ξερετε πολλους παιχτες στο ΝΒΑ που να σουταρουν 7 χρονια τωρα με σχεδον 50 τις εκατο στα τριποντα? Παιχτες με τετοιο σουτ (σαρας, ναβαρο) παιξανε εκει και μαλιστα αρκετα παιχνιδια και ας ηταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ και ας μην ειχαν ουτε το 1 δεκατο απο τα αθλητικα προσοντα του ΔΔ.


Λειπει το να τελειωνει φασεις και να μην επιμενει στα διαρκη σπλιτ αουτ. Αυτο που εκανε στα καλα του χρονια ο Παπαλουκας με λει απ και που κανει ακομα και τωρα ο Γιασικεβιτσιους με τα σουτακια απο τα 3-4 μετρα. Λειπει η αυτοπεποιθηση που θα πρεπε να εχει για να παιξει το μπασκετ που μπορει. Αυτη που εχει στην Ευρωπη γιατι ξερει οτι ειναι καλυτερος απο παρα πολλους αντιπαλους του και δε θα αποκτουσε στο ΝΒΑ γιατι δε θα μπορουσε να πλεονεκτει εναντι των περισσοτερων αντιπαλων. Θα του ελειπε αυτη η αισθηση υπεροχης που εχει και βγαζει στο παιχνιδι του στην Ευρωπη.

Στο μεταξυ το παιχνιδι που ανεφερες ηταν το καλο του ματς εναντιον των ΗΠΑ. Γιατι στο Πεκινο ειχε 0/4 σουτ και 7 λαθη και στο φιλικο στο ΟΑΚΑ το 2010 ειχε 1 ποντο(δεν μπορεσα να βρω πληρη στατιστικα γι αυτο το ματς). Και στην Ιαπωνια που οντως ηταν καλος, μην ξεχνας οτι ο μεν Σπανουλης ειχε 22 ποντους και οδηγησε την ομαδα επιθετικα, ο δε Παπαλουκας ειχε 8-5-12! Δεν ηταν μονο ο Διαμαντιδης καλος τοτε, ηταν και οι αλλοι δυο γκαρντ και μαλιστα ηταν ακομα καλυτεροι.
PARISINOS
QUOTE(baskethood @ Jan 28 2012, 01:09 ) *
Ακριβώς αυτά.
Το κακό με τον Luke είναι ότι πρόκειται για πολύ κακό αμυντικό. Στο επιθετικό κομμάτι έχει πάρα πολλές δυνατότητες και είναι πολύ πιο χρήσιμος από τον ΔΔ. Καλύτερος σκόρερ, καλύτερος δημιουργός.


Ο ριντναουρ εχει μεγαλυτερη μπασκετικη νοημοσυνη απο τον ΔΔ? Για τον ιδιο ριντναουρ λεμε που οταν ειχε τη μπαγκετα των τιμπεργουλβς περσυ κανανε μολις 15 νικες (με απλη αντικατασταση του απο τον ρομπιο φετος ειναι οn pace για να κανουν 40) με παιχτες οπως ο μπισλι και ο κεβιν λοβ? Για αυτον που οταν ειχε την μπαγκετα των τιμπεργουλβς, δεν μπορουσες να στοιχηματισεις υπερ τους ουτε αν προηγουντουσαν με 25 ποντους 5 λεπτα πριν απο το τελος?
Για αυτον τον ριντναουρ μιλαμε? Που τη φαση του σαρας προχθες που χανει ολο το παιχνιδι επειδη αποφασισε να σουταρει τριποντο στον 3 vs 1 αιφνιδιασμο , την εχει αναγαγει σε επιστημη?

Ο ριντναουρ οχι μονο δεν εχει τη μπασκετικο IQ του ΔΔ, αλλα μιλαμε οτι εχει ανυπαρκτο ταλεντο στην οργανωση.


QUOTE(baskethood @ Jan 28 2012, 01:09 ) *
Ποιος είπε ότι δεν μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ;


Αν συμφωνουμε σε αυτο , τοτε συμφωνουμε γενικα. Αλλωστε ειπα οτι στους λεικερς θα ειχε καπου 8-4-5 , στατιστικα εφαμιλα με αυτα του 34 χρονου φισερ (πριν απο δυο χρονια ο φισερ ειχε και παραπανω ποντους). Αν πιστευουμε οτι τοτε ο 34 χρονος φισερ ειχε καλυτερα αθλητικα προσοντα, η ετρεχε καλυτερα το γηπεδο απο τον πραιμ ΔΔ, τοτε παω πασο.
baskethood
QUOTE (PARISINOS @ Jan 28 2012, 02:22 ) *
Ο ριντναουρ εχει μεγαλυτερη μπασκετικη νοημοσυνη απο τον ΔΔ? Για τον ιδιο ριντναουρ λεμε που οταν ειχε τη μπαγκετα των τιμπεργουλβς περσυ κανανε μολις 15 νικες (με απλη αντικατασταση του απο τον ρομπιο φετος ειναι οn pace για να κανουν 40) με παιχτες οπως ο μπισλι και ο κεβιν λοβ? Για αυτον που οταν ειχε την μπαγκετα των τιμπεργουλβς, δεν μπορουσες να στοιχηματισεις υπερ τους ουτε αν προηγουντουσαν με 25 ποντους 5 λεπτα πριν απο το τελος?
Για αυτον τον ριντναουρ μιλαμε? Που τη φαση του σαρας προχθες που χανει ολο το παιχνιδι επειδη αποφασισε να σουταρει τριποντο στον 3 vs 1 αιφνιδιασμο , την εχει αναγαγει σε επιστημη?

Ο ριντναουρ οχι μονο δεν εχει τη μπασκετικο IQ του ΔΔ, αλλα μιλαμε οτι εχει ανυπαρκτο ταλεντο στην οργανωση.

Εντελώς φιλικά, και επειδή σε συμπαθώ, θα σου πω ότι σήμερα έχεις χάσει τη μπάλα. Στην προσπάθεια σου να υποστηρίξεις μια άποψη έχεις απαξιώσεις ένα σωρό παίκτες και έχεις παρουσιάσει απίθανα επιχειρήματα.
Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από τον να συζητάω για τον ΔΔ και τις "επιτυχίες" του στο ΝΒΑ.
Καληνύχτα.


QUOTE
Αν συμφωνουμε σε αυτο , τοτε συμφωνουμε γενικα. Αλλωστε ειπα οτι στους λεικερς θα ειχε καπου 8-4-5 , στατιστικα εφαμιλα με αυτα του 34 χρονου φισερ (πριν απο δυο χρονια ο φισερ ειχε και παραπανω ποντους). Αν πιστευουμε οτι τοτε ο 34 χρονος φισερ ειχε καλυτερα αθλητικα προσοντα, η ετρεχε καλυτερα το γηπεδο απο τον πραιμ ΔΔ, τοτε παω πασο.

ΟΧΙ. Δεν είπες αυτό.
Είπες, "Πειτε με υπερβολικο αλλα πιστευω οτι αν στη θεση του φισερ , οι λεικερς ειχαν φετος τον ΔΔ, θα ηταν για μενα πρωτο φαβορι για τον τιτλο"
T.W.Is.M.
QUOTE(PARISINOS @ Jan 28 2012, 02:22 ) *
Αν συμφωνουμε σε αυτο , τοτε συμφωνουμε γενικα. Αλλωστε ειπα οτι στους λεικερς θα ειχε καπου 8-4-5 , στατιστικα εφαμιλα με αυτα του 34 χρονου φισερ (πριν απο δυο χρονια ο φισερ ειχε και παραπανω ποντους). Αν πιστευουμε οτι τοτε ο 34 χρονος φισερ ειχε καλυτερα αθλητικα προσοντα, η ετρεχε καλυτερα το γηπεδο απο τον πραιμ ΔΔ, τοτε παω πασο.


Ο Φισερ ομως ηξερε πολυ καλα τι επρεπε να κανει στην τριγωνικη επιθεση που επαιζαν τοτε οι Λεικερς. Μεχρι να συνηθισει σε τετοιο ρολο οχι ο Διαμαντιδης, αλλα ο οποιοσδηποτε πλει μεικερ, οχι μονο Ευρωπαιος, αλλα και Αμερικανος(βλεπε τον Μπλεικ περσι και φετος), θα περνουσε ολοκληρη η σεζον.
Τωρα που ειπες Φισερ, μη με βαλεις να ψαξω τα στατιστικα του απο τους τελικους του 2010. Ειδικα αυτο το τριτο παιχνιδι μεσα στο Γκαρντεν ηταν μισο πρωταθλημα. Απλα για να δειξω οτι σε ενα παιχνιδι μπορει κανεις να πιασει καλυτερη αποδοση απο τα στανταρντς του ανεξαρτητως κρισιμοτητας(και ειδικα οταν μιλαμε για το Φισερ η κρισιμοτητα ειναι αναλογη της αποδοσης). Οταν εγραψα οτι ο Διαμαντιδης δεν ειχε καλη αποδοση εναντιον των ΗΠΑ, εννοουσα οτι σε 3 ματς που επαιξε δεν ειχε συνολικα καλη αποδοση σε σχεση με τις δυνατοτητες του. Θεωρω οτι 1 καλο ματς(οπου ολη η ομαδα επαιξε καλα) και 2 πολυ ασχημα δικαιολογουν αυτο που ειπα. smile.gif
PARISINOS
QUOTE(T.W.Is.M. @ Jan 28 2012, 01:21 ) *
Λειπει το να τελειωνει φασεις και να μην επιμενει στα διαρκη σπλιτ αουτ. Αυτο που εκανε στα καλα του χρονια ο Παπαλουκας με λει απ και που κανει ακομα και τωρα ο Γιασικεβιτσιους με τα σουτακια απο τα 3-4 μετρα. Λειπει η αυτοπεποιθηση που θα πρεπε να εχει για να παιξει το μπασκετ που μπορει. Αυτη που εχει στην Ευρωπη γιατι ξερει οτι ειναι καλυτερος απο παρα πολλους αντιπαλους του και δε θα αποκτουσε στο ΝΒΑ γιατι δε θα μπορουσε να πλεονεκτει εναντι των περισσοτερων αντιπαλων. Θα του ελειπε αυτη η αισθηση υπεροχης που εχει και βγαζει στο παιχνιδι του στην Ευρωπη.


Το μειονεκτημα του τελειωματος το εχει και ο ρουμπιο και σε πιο ανεπτυγμενο βαθμο (για να μην μιλησω για το ροντο που τον εχουν πιασει να κανα πασα μεχρι και οταν ηταν μονος με το καλαθι στον αιφνιδιασμο) . Αν ο ενας μπορει να εχει 10 ποντους μεσο ορο χωρις σουτ, πιστευω οτι μπορει και ο ΔΔ.
Το επιχειρημα της αισθησης της υπεροχης μπορει να ειναι δεκτο, αλλα ισχυει για ολους τους νεους στη λιγκα. Στο χερι σου ειναι να το αποκτησεις αν το αξιζεις.


QUOTE(T.W.Is.M. @ Jan 28 2012, 01:21 ) *
Στο μεταξυ το παιχνιδι που ανεφερες ηταν το καλο του ματς εναντιον των ΗΠΑ. Γιατι στο Πεκινο ειχε 0/4 σουτ και 7 λαθη και στο φιλικο στο ΟΑΚΑ το 2010 ειχε 1 ποντο(δεν μπορεσα να βρω πληρη στατιστικα γι αυτο το ματς). Και στην Ιαπωνια που οντως ηταν καλος, μην ξεχνας οτι ο μεν Σπανουλης ειχε 22 ποντους και οδηγησε την ομαδα επιθετικα, ο δε Παπαλουκας ειχε 8-5-12! Δεν ηταν μονο ο Διαμαντιδης καλος τοτε, ηταν και οι αλλοι δυο γκαρντ και μαλιστα ηταν ακομα καλυτεροι.


Το παιχνιδι που αναφερα ηταν ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ πρωταθληματος που ηταν και το ΜΟΝΟ DO OR DIE παιχνιδι που εχει παιξει. Δεν νομιζεις οτι ειναι δικαιο να δωσω πολυ μεγαλυτερη βαρυτητα απο μερικα φιλικα η ενα παιχνιδι ομιλων? Για να καταλαβεις την αξια των παιχνιδιων του ομιλου, θα σου πω οτι οι ισπανοι το 2008 εχασαν το παιχνιδι των ομιλων με 37. Την εικονα παλι του τελικου, ολοι την ξερουμε.

Σαν να μου συγκρινεις τα στατιστικα του ΔΔ με την μπαρτσα προπερσυ στους ομιλους που χασαμε με 20 (ειχε 2 ποντους) με αυτα των προημητελικων. Ε σορρυ αλλα αν εχει 20 στους προημιτελικους , μαλλον εκει θα δωσω βαρος.

Για τους πλευ συμφωνω οτι οι αλλοι φανηκαν περισσοτερο ωστοσο επαναλαμβανω ο ΔΔ παλι επαιζε εκτος θεσης. και ετσι ομως επαιζε αριστα. Ακομα και να δεχτω οτι αλλοι παιξανε καλυτερα , δεν αλλαζει οτι και αυτος ηταν μεγαλος πρωταγωνιστης.
slok
QUOTE(PARISINOS @ Jan 28 2012, 02:22 ) *
Ο ριντναουρ εχει μεγαλυτερη μπασκετικη νοημοσυνη απο τον ΔΔ? Για τον ιδιο ριντναουρ λεμε που οταν ειχε τη μπαγκετα των τιμπεργουλβς περσυ κανανε μολις 15 νικες (με απλη αντικατασταση του απο τον ρομπιο φετος ειναι οn pace για να κανουν 40) με παιχτες οπως ο μπισλι και ο κεβιν λοβ? Για αυτον που οταν ειχε την μπαγκετα των τιμπεργουλβς, δεν μπορουσες να στοιχηματισεις υπερ τους ουτε αν προηγουντουσαν με 25 ποντους 5 λεπτα πριν απο το τελος?
Για αυτον τον ριντναουρ μιλαμε? Που τη φαση του σαρας προχθες που χανει ολο το παιχνιδι επειδη αποφασισε να σουταρει τριποντο στον 3 vs 1 αιφνιδιασμο , την εχει αναγαγει σε επιστημη?

Ο ριντναουρ οχι μονο δεν εχει τη μπασκετικο IQ του ΔΔ, αλλα μιλαμε οτι εχει ανυπαρκτο ταλεντο στην οργανωση.




Αν συμφωνουμε σε αυτο , τοτε συμφωνουμε γενικα. Αλλωστε ειπα οτι στους λεικερς θα ειχε καπου 8-4-5 , στατιστικα εφαμιλα με αυτα του 34 χρονου φισερ (πριν απο δυο χρονια ο φισερ ειχε και παραπανω ποντους). Αν πιστευουμε οτι τοτε ο 34 χρονος φισερ ειχε καλυτερα αθλητικα προσοντα, η ετρεχε καλυτερα το γηπεδο απο τον πραιμ ΔΔ, τοτε παω πασο.





αν ψαχνεις να βρεις παιχτες χειροτερους απο τον Διαμαντιδη στο nba θα βρεις αρκετους.Το θεμα ειναι πως αυτοι ειναι αμερικανοι και για να παρει μια ομαδα εναν ευρωπαιο στη θεση τους (ειδικα αν αυτη η ομαδαειναι απο τις top) αυτος πρεπει να ειναι πολυ καλυτερος και πολυ υποσχομενος. Εδω ολοκληροι σαρας ,ναβαρο και αλλοι δεν πιασανε se mikroteres ομαδες για το λογο αυτο.
Για τον ιδιο λογο που προτιμας και εσυ στην ομαδα σου εναν μετριο ελληνα απο εναν μετριο αμερικανο.Θα ερθουν οι οπαδοι των λαικερς και θα πουν.Ποιος διαμαντιδης.????


T.W.Is.M.
QUOTE(PARISINOS @ Jan 28 2012, 02:34 ) *
Το μειονεκτημα του τελειωματος το εχει και ο ρουμπιο και σε πιο ανεπτυγμενο βαθμο (για να μην μιλησω για το ροντο που τον εχουν πιασει να κανα πασα μεχρι και οταν ηταν μονος με το καλαθι στον αιφνιδιασμο) . Αν ο ενας μπορει να εχει 10 ποντους μεσο ορο χωρις σουτ, πιστευω οτι μπορει και ο ΔΔ.
Το επιχειρημα της αισθησης της υπεροχης μπορει να ειναι δεκτο, αλλα ισχυει για ολους τους νεους στη λιγκα. Στο χερι σου ειναι να το αποκτησεις αν το αξιζεις.




Το παιχνιδι που αναφερα ηταν ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ πρωταθληματος που ηταν και το ΜΟΝΟ DO OR DIE παιχνιδι που εχει παιξει. Δεν νομιζεις οτι ειναι δικαιο να δωσω πολυ μεγαλυτερη βαρυτητα απο μερικα φιλικα η ενα παιχνιδι ομιλων? Για να καταλαβεις την αξια των παιχνιδιων του ομιλου, θα σου πω οτι οι ισπανοι το 2008 εχασαν το παιχνιδι των ομιλων με 37. Την εικονα παλι του τελικου, ολοι την ξερουμε.

Σαν να μου συγκρινεις τα στατιστικα του ΔΔ με την μπαρτσα προπερσυ στους ομιλους που χασαμε με 20 (ειχε 2 ποντους) με αυτα των προημητελικων. Ε σορρυ αλλα αν εχει 20 στους προημιτελικους , μαλλον εκει θα δωσω βαρος.

Για τους πλευ συμφωνω οτι οι αλλοι φανηκαν περισσοτερο ωστοσο επαναλαμβανω ο ΔΔ παλι επαιζε εκτος θεσης. και ετσι ομως επαιζε αριστα. Ακομα και να δεχτω οτι αλλοι παιξανε καλυτερα , δεν αλλαζει οτι και αυτος ηταν μεγαλος πρωταγωνιστης.


Nα τον μετρησεις περισσοτερο τον ημιτελικο, αλλα να μην τον απομονωσεις. Αν η αποδοση του ημιτελικου ηταν για 8(θα μπορουσαμε να την αξιολογησουμε και με 7 δεδομενης της υπερβολικα καλης αποδοσης ολης της ομαδας), οι αλλες δυο μοιαζουν με κακη ζαρια στο ταβλι:ασοδυο! Οσο παραπανω κι αν μετραει το νοκ αουτ παιχνιδι, το συνολο βγαινει στην καλυτερη περιπτωση μετριο.
Δεν μπορουμε αλλωστε να μετραμε μονο τα πιο σημαντικα ματς. Τοτε ο Φισερ θα ηταν ενας απο τους καλυτερους πλει μεικερ των προηγουμενων χρονων, γιατι στα μεγαλα ματς ανεβαζε την αποδοση του. Στους τελικους με τους Σελτικς τα δυο καλυτερα παιχνιδια του ηταν το 3ο ματς που οι Λεικερς εκαναν το μπρεικ και ξαναπηραν το πλεονεκτημα εδρας και το 7ο που κριθηκε ο τιτλος.
PARISINOS
QUOTE(baskethood @ Jan 28 2012, 01:30 ) *
Εντελώς φιλικά, και επειδή σε συμπαθώ, θα σου πω ότι σήμερα έχεις χάσει τη μπάλα. Στην προσπάθεια σου να υποστηρίξεις μια άποψη έχεις απαξιώσεις ένα σωρό παίκτες και έχεις παρουσιάσει απίθανα επιχειρήματα.
Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από τον να συζητάω για τον ΔΔ και τις "επιτυχίες" του στο ΝΒΑ.
Καληνύχτα.


Εντελως φιλικα και εγω , αλλα το "εχεις χασει τη μπαλα " δεν ειναι επιχειρημα . Επειδη ακριβως στην αρχη γενικα δεν ειχες γραψει κανενα επιχειρημα , σου ζητησα να μου πεις εμπρακτως πιο ειναι το πλεονεκτημα του ριντναουρ , απαντησες και εκει διαφωνησα . Το οτι ο ριντναουρ εχει υψηλοτερο μπασκετικο IQ απο τον ΔΔ και εγω το θεωρω ατοπο , αλλα δεν εγραψα οτι εχασες τη μπαλα . Αποψεις ειναι αυτες. Απλα επειδη ειδα την περσυνη σεζον των τιμμπεργουλβς, και επειδη γενικα το προβλημα τους ηταν οτι χανανε πολλες διαφορες μεγαλες και κανανε μερικες απιστευτες αυτοκτονιες ( που χρεωνεται στον πλευ) μου εκανε εντυπωση και το ειπα.

και παλι εντελως φιλικα, αλλα αν εχεις καλυτερα πραγματα να κανεις, τοτε καλυτερα να μην εμπαινες γενικα στη συζητηση. ουτε σε αναγκασα , ουτε απαιτω να αλλαξεις γνωμη. Ασε με εμενα που εχω χρονο σημερα, να ασχολουμε με τις "επιτυχιες " του ΔΔ στο ΝΒΑ.


QUOTE(baskethood @ Jan 28 2012, 01:30 ) *
ΟΧΙ. Δεν είπες αυτό.
Είπες, "Πειτε με υπερβολικο αλλα πιστευω οτι αν στη θεση του φισερ , οι λεικερς ειχαν φετος τον ΔΔ, θα ηταν για μενα πρωτο φαβορι για τον τιτλο"


Οταν η ευρυτατη μπασκετικη κοινοτητα συμφωνει οτι ο ΔΔ ειναι μεσα στους 50 καλυτερους παιχτες στον κοσμο, τοτε ναι θεωρω οτι η προσθηκη του σε ενα ροστερ ηδη γεματο και σχετικο φαβορι (οι λεικερς παραμενουν σχετικα contender) , αντικαθηστοντας τον πιο αδυναμο κρικο (τον γερασμενο πλεον φισερ) , θα ανεβαζε τους λεικερς ενα κλικ, οσο χρειαζεται για να γινει το φαβορι. γενικα πιστευω οτι αν βαλεις εναν αρκετα ικανο πλευ στους λεικερς γινονται φαβορι, εναν που να μπορει να εχει 10 ποντους, να βαζει τα ελευθερα σουτ και να παιζει αμυνα.

Υ.Γ. Μην παιρνεις ποτε προσωπικα μια συζητηση. τη γνωμη μας λεει ο καθενας. Με το να τσαντιζεσαι , το μονο που καταφερνεις ειναι να χασει το (οποιο) δικιο σου.



Για να τελειωνουμε επειδη κουρασα κιολας (σορρυ αλλα περιμενω το παιχνιδι των μινεσοτα και των λεικερς) φιλε ΣΛΟΚ και φιλε TWISM γενικα συμφωνουμε (και με τον μπασκετχουντ που αδικα εφυγε τσαντισμενος). Για μενα ο ΔΔ ειναι ενας πολυ καλος ρολιστας στο ΝΒΑ. Αν καταλαβα καλα , και εσεις συμφωνειτε οτι μπορει να παιξει ως ρολιστας οποτε μια χαρα. Ουδεποτε ειπα οτι του ταιριαζει γενικα το ΝΒΑ, ουτε οτι θα γινοταν ροουζ.

Η ολη συζητηση ξεκινησε απο το οτι θεωρησα οτι θα ανεβαζε επιπεδο τους λεικερς, το οποιο το ειπα επειδη οι λεικερς ειναι τραγικοι (για μενα) στη θεση 1, και επειδη για μενα ο ΔΔ ταιριαζει στο στυλ παιχτη που θελουν. εναν δηλαδη που να παιζει αμυνα, να βαζει τα ελευθερα και μεγαλο σουτ , και να μπορει να βοηθησει στην οργανωση.
baskethood
QUOTE (PARISINOS @ Jan 28 2012, 02:51 ) *
Εντελως φιλικα και εγω , αλλα το "εχεις χασει τη μπαλα " δεν ειναι επιχειρημα . Επειδη ακριβως στην αρχη γενικα δεν ειχες γραψει κανενα επιχειρημα , σου ζητησα να μου πεις εμπρακτως πιο ειναι το πλεονεκτημα του ριντναουρ , απαντησες και εκει διαφωνησα . Το οτι ο ριντναουρ εχει υψηλοτερο μπασκετικο IQ απο τον ΔΔ και εγω το θεωρω ατοπο , αλλα δεν εγραψα οτι εχασες τη μπαλα . Αποψεις ειναι αυτες. Απλα επειδη ειδα την περσυνη σεζον των τιμμπεργουλβς, και επειδη γενικα το προβλημα τους ηταν οτι χανανε πολλες διαφορες μεγαλες και κανανε μερικες απιστευτες αυτοκτονιες ( που χρεωνεται στον πλευ) μου εκανε εντυπωση και το ειπα.

και παλι εντελως φιλικα, αλλα αν εχεις καλυτερα πραγματα να κανεις, τοτε καλυτερα να μην εμπαινες γενικα στη συζητηση. ουτε σε αναγκασα , ουτε απαιτω να αλλαξεις γνωμη. Ασε με εμενα που εχω χρονο σημερα, να ασχολουμε με τις "επιτυχιες " του ΔΔ στο ΝΒΑ.

Το πότε θα συμμετάσχω, πότε θα αποχωρώ, πότε θα επανέρχομαι και πότε θα εγκαταλείψω διαπαντός το φόρουμ είναι δικό μου θέμα. Μέχρι τότε θα μπαίνω-βγαίνω χωρίς να ζητώ την άδεια σου.



QUOTE
Υ.Γ. Μην παιρνεις ποτε προσωπικα μια συζητηση. τη γνωμη μας λεει ο καθενας. Με το να τσαντιζεσαι , το μονο που καταφερνεις ειναι να χασει το (οποιο) δικιο σου.

Δεν εκνευρίζομαι με σενα. Με τον εαυτό μου τα βάζω. Που όλο λέω ότι πρέπει να αποστασιοποιηθώ από το φόρουμ και όλο μπαίνω στο τριπάκι και συνεχίζω.

ΥΓ. Είπα ότι έχεις χάσει τη μπάλα από έλλειψη επιχειρημάτων. Επειδή δεν ήξερα τι έκανε πέρσι ο Luke είπα να το γυρίσω "στην τρελή" για να γλιτώσω.
PARISINOS
QUOTE(baskethood @ Jan 28 2012, 02:00 ) *
Το πότε θα συμμετάσχω, πότε θα αποχωρώ, πότε θα επανέρχομαι και πότε θα εγκαταλείψω διαπαντός το φόρουμ είναι δικό μου θέμα. Μέχρι τότε θα μπαίνω-βγαίνω χωρίς να ζητώ την άδεια σου.




Δεν εκνευρίζομαι με σενα. Με τον εαυτό μου τα βάζω. Που όλο λέω ότι πρέπει να αποστασιοποιηθώ από το φόρουμ και όλο μπαίνω στο τριπάκι και συνεχίζω.

ΥΓ. Είπα ότι έχεις χάσει τη μπάλα από έκλειψη επιχειρημάτων. Επειδή δεν ήξερα τι έκανε πέρσι ο Luke είπα να το γυρίσω "στην τρελή" για να γλιτώσω.


Δεν εχω καταλαβει γιατι τσαντιζεσαι , πραγματικα. Ουτε σου ειπα τι να κανεις , ουτε ποτε θα γραψεις, ουτε τι θα γραψεις.

Επειδη και εγω εκτιμω τη γραφη σου και τις συζητησεις που εχουμε , το κοβω εγω εδω, μιας και σημερα δεν θα συννενοηθουμε (ισως και να κανω κατι εγω λαθος , μην το παρεις προσωπικα).

γενικα παντως εντελως φιλικα (μην το παρεις στραβα και αυτο) συνεχισε να μπαινεις στο φορουμ. Αν φυγεις και εσυ και καμια δεκαρια αλλοι, δεν θα αξιζει να μπει κανεις.

Αντε αρχιζει και η μινεσοτα.
captain charisma


η διαφορα του ριντνουρ με το μητσο ειναι οτι ο πρωτος μπορει να βαλει καλαθια εκτος λογικης.. smiley.gif smiley.gif smiley.gif smiley.gif
Anaz
Στη συζητηση για το ΝΒΑ εγω θεωρω οτι εχει καποιο δικιο ο Parisinos, αν το δουμε καθαρα αγωνιστικα.

Κι εγω συμφωνω οτι το παιχνιδι του ΔΔ ταιριαζει περισσοτερο στην Ευρωπη, ΑΛΛΑ ειναι τετοια η κλαση του συγκεκριμενου που με τις καταλληλες συγκυριες-προυποθεσεις θα μπορουσε να εχει μια καλη παρουσια και στο ΝΒΑ, αν το ηθελε και ο ιδιος βεβαια..
Ποσο καλη, ειναι μια υποθετικη συζητηση που εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Καθαρα αγωνιστικα εγω πιστευω οτι με ιδανικες προυποθεσεις, δηλαδη να πηγαινε την καταλληλη στιγμη σε μια ομαδα που θα του ταιριαζε και θα τον πιστευε και θα τον δουλευε, θα μπορουσε ΜΕΧΡΙ και να κανει μεγαλη καριερα. Πρακτικα αν πηγαινε τωρα μαλλον δεν θα επιανε ΚΑΝ, καθως θα δυσκολευοταν πολυ και να προσαρμοστει, και να κερδισει κ την εμπιστοσυνη, ενω κ τα αθλητικα του προσοντα δεν ειναι αυτα που ηταν καποτε..

Τωρα,ρε παιδια..αν παρουμε τον ημιτελικο με τις ΗΠΑ σαν παραδειγμα, τοτε σχεδον ολοι μας οι παιχτες θα μπορουσαν να κανουν μεγαλη καριερα στο ΝΒΑ!! Αν μπορουσαν ο ΔΔ, ο Τεο, ο Σπαν, ο Σοφο κι οι υπολοιποι να κανουν σταθερα καθε βραδυ αυτα που εκαναν τοτε στους Αμερικανους αντιπαλους τους, θα ειχαμε 5-6 αλλ-σταρ παιχτες στο ΝΒΑ τωρα.. rolleyes.gif

Αυτο ηταν και ΕΝΑ σημειο που ηθελα να θιξω με το προηγουμενο ποστ μου. Αλλο ενα ματς, μια σειρα, μια χρονια, κι αλλο μια ΚΑΡΙΕΡΑ. Αλλο τι μπορει η θα μπορουσε ενας παιχτης να κανει, και αλλο τι εχει αποδειξει οτι μπορει να κανει ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ καθε φορα.

Επισης το οτι ο ΔΔ θα μπορουσε επιθετικα να συνεισφερει πολυ περισσοτερα αν δεν ειχε διπλα του Σπαν, Σαρας, ΣΙσκα και λοιπους, και δεν ηταν κ τοσο αλτρουιστης, ΙΣΧΥΕΙ.
ΟΜΩΣ μην ξεχναμε οτι το επιθετικο παιχνιδι του εξελισσοταν με τα χρόνια, μεσα απο πολυ δουλειά, για να ερθει στο αποκορυφωμα το τωρινο. Δεν ηταν εξ'αρχης τοσο καλος σουτερ και δημιουργος. Και ο τωρινος ΔΔ δεν ειναι ουτε ο αθλητης που ηταν, ουτε ο αμυντικος που ηταν, οταν μάλιστα επιπλεον καταναλωνει κ περισσοτερη ενεργεια πλεον και στο επιθετικο κομματι.
Εξαλλου το οτι παραγκωνιστηκε ΑΥΤΟΣ επιθετικα, δεν εχει να κανει ΜΟΝΟ με το γεγονος οτι μπορουσε να λειτουργησει καλα μακρια απο την μπαλα σε αντιθεση με τους αλλους, αλλα προφανως και με το γεγονος οτι οι αλλοι ηταν καλυτεροι του σε αυτο που ηξεραν να κανουν -σκορ, δημιουργια-.

Γενικα πιστευω οτι ο ΔΔ πραγματι ηταν-ειναι υποτιμημενος επιθετικα, αλλα κι εσυ Παρισινε ωρες-ωρες νομιζω το πας στο αλλο ακρο, της υπερ-εκτιμησης. Tα παιχνιδια που φερνεις σαν παραδειγμα αποτελουν ουσιαστικα το επιθετικο ΤΑΒΑΝΙ του. Απο'κει μεχρι το να το κανει καθε βραδυ, υπαρχει ΜΕΓΑΛΗ αποσταση, κ το κομματι της συνεπειας δεν ειναι απλο. παιζει τεραστιο ρολο, ισως κ τον μεγαλυτερο.

Σε τελικη αναλυση, ο ΔΔ ειναι αυτος που ειναι, και ο χαρακτηρας και ο αλτρουισμος του ειναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ στοιχεια που τον εκαναν αυτο. Αν ηταν διαφορετικος χαρακτηρας, και λειτουργουσε διαφορετικα στο γηπεδο, μπορει να εβαζε περισσοτερους ποντους, αλλα μπορει να μην ηταν κι ο ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ παιχτης που ειναι..

Για να μιλησω και με νουμερα αν θες.. Σιγουρα δεν ειναι σκορερ των 9 ποντων, και θα μπορουσε ανετα να εχει 12π ΜΟ αν απλα επαιρνε περισσοτερες πρωτοβουλιες, χωρις να αλλαξει ιδιαιτερα το παιχνιδι του. Μεχρι εκει ομως. Γιατι απο'κει και πανω δεν μπορουμε να κανουμε εκτιμησεις για το ποσο θα μπορουσε αυτη η διαφοροποιηση στο παιχνιδι του να επηρρεασει την συνολικη αποτελεσματικοτητα του κ στις 2 πλευρες του παρκε..
paodynasty
QUOTE(Anaz @ Jan 28 2012, 06:01 ) *
...

Γενικα πιστευω οτι ο ΔΔ πραγματι ηταν-ειναι υποτιμημενος επιθετικα, αλλα κι εσυ Παρισινε ωρες-ωρες νομιζω το πας στο αλλο ακρο, της υπερ-εκτιμησης. Tα παιχνιδια που φερνεις σαν παραδειγμα αποτελουν ουσιαστικα το επιθετικο ΤΑΒΑΝΙ του. Απο'κει μεχρι το να το κανει καθε βραδυ, υπαρχει ΜΕΓΑΛΗ αποσταση, κ το κομματι της συνεπειας δεν ειναι απλο. παιζει τεραστιο ρολο, ισως κ τον μεγαλυτερο.

...



H διαφορά με το Διαμαντίδη είναι ότι μπορεί να απέχει από το ταβάνι του στους πιο πολλούς αγώνες όμως το φτάνει ή το πλησιάζει σε όλους (σχεδόν) τους μεγάλους και κρίσιμους κι αυτό είναι ένα στοιχείο που διαχωρίζει το μεγάλο από τον τεράστιο παίκτη, αυτό λέει κι ο Παρισινός νομίζω, που για μένα ακόμη μια φορά έχει αναλύσει πολύ σωστά το φαινόμενο 3D.
il postino
συμφωνω με Παρισινο αν και προσωπικα θεωρω οτι αν, οπως ειπε και ο Αναζ, πηγαινε ο δδ την καταλληλη χρονικη στιγμη στο νβα ο μητσος θα εκανε πολυ μεγαλυτερα πραγματα απο αυτα που γραφονται οτι θα μπορουσε απλα να κανει !!

για μενα αυτο ειναι το θεμελιωδες ερωτημα, για ποιον μητσο μιλαμε?το μητσο των 31,5 ετων που παιζει χρονια στην ευρωπη ή το μητσο των 24-25 ετων?αν πηγαινε πχ φευγοντας απο τον ηρακλη και πηγαινε σε μια ομαδα με κοουτς σοβαρο θα ειχε την ιδια και καλυτερη εξελιξη απο οτι ειχε ως σημερα!!οπως λεει ο Αναζ, εχει να κανει και με τις συνθηκες..

αν πηγαινε τωρα σιγουρα θα αντιμετωπιζε θεματα και οσο μεγαλη κλαση και αν ειναι ισως καποιοι παικτες τυπου ραιντναουρ να φαινονταν το ιδιο ή και ακομα καλυτεροι απο το δδ!!το να δοκιμασει τωρα δεν ειναι το πιο ασφαλες κριτηριο!!εδω ειναι βαρυς φετος παιζοντας στην ευρωπη δε θα χε θεμα στο νβα?

διμετρο ποιντ, με χερια σαν κουπια, γυμνασμενος, γρηγορος, με χειρισμο streetballer, με σουτ καλο, να βλεπει γηπεδο και με μυαλο ξυραφι και δε μπορει να παιξει στο νβα?το μητσο του 2007 για παραδειγμα τον επαιρνες , τον εβαζες σε οποιαδηποτε ομαδα του νβα και την ανεβαζε αυτοματα!!

απλα ο τυπος δεν ηθελε να παει προς τα κει, οχι οτι δε μπορουσε!!αν ειναι δυνατον να μη μπορουσε να βρει ενα συμβολαιο απεναντι ο mvp του φ4 της αθηνας στα 27 του χρονια με ενα ευρωπαικο απο πισω του και μια δευτερη θεση σε παγκοσμιο!!!εχουν παιξει στο νβα καραβιες αμπαλων και δε θα μπορουσε να παιξει ο μητσος επειδη και καλα δεν ηρθαν οι αμερικανοι να τον ζητησουν!!τι επιχειρημα ειναι αυτο?

για ποιους παικτες συζηταμε αλλωστε και τους συγκρινουμε με τον δδ?για τον λιουκ ή για τον χαινριχ ή για το μπλεικ?τι ειναι αυτοι?παιζουν εκει μονο και μονο επειδη γεννηθηκαν αμερικανοι!!αλλα ειπαμε, εχουμε δει και πολλους χειροτερους!!

παιζει ρε παιδια ο μπελινελι στη ν.ορλεανη!!και αν μου πει κανεις οτι ο ιταλος ειναι ικανος να κανει τα μισα απο αυτα που κανει ο δδ εγω ξεβρακωνομαι, με τραβαω και μια φωτογραφια και την ανεβαζω στο διαδικτυο!!!

ο μητσος ειναι ακριβως ιδια περιπτωση με εναν αλλο μεγαλο σταρ του ευρωπαικου μπασκετ που δε σκεφτηκε καν να παει απεναντι!!το ντεγιαν!!ο σερβος ανετα επαιζε απεναντι σα ποιντ!!2.05 ποιντ με την ευφυια του ντεγιαν δεν εχουν δει οι αμερικανοι απο την εποχη του ματζικ !!

απλα δε γουσταρε ποτε ο μητσος και οσον αφορα αυτα που υποστηριζει (και τα χρησιμοποιουν καποιοι σαν επιχειρημα) οτι δε μπορει να παιξει εκει ειναι φουμαρα (μπασκετικα) και προιον της μετριοφροσυνης ενος παικτη που οταν τους λες οτι ειναι καλος παικτης αυτος κοκκινιζει απο ντροπη και αρχιζει κατι κλισε τυπου "η ομαδα πανω απο ολα"!!

αλλα οπως λεει και ο Παρισινος , θα πρεπε να ηταν λιγοτερο ανιδιοτελης και να κοιταγε την παρτη του περισσοτερο!!τοτε θα ικανοποιουταν πληρως το λαικο αισθημα!!δεν ειναι ομως και γι αυτο υπαρχουν καποιοι , για τους οποιους ακομα και σημερα ο δδ ειναι ενας καλος αμυντικογενης παικτης και υπερεκτιμημενος που δεμπορει να παιξει στα ισια τους διαστημικους αμειρκανους!!!

υ.γ ολοι θυμομαστε το ανεπιτυχες ποσταρισμα στο μπιλαπς αλλα εγω θυμαμαι και το παρτυ του τσαρτσα στους ψηλους τους!!αρα, με αυτη τη λογικη ο τσαρτσα του 2010 θα κανε all star καριερα στο νβα....

υ.γ ομοιως και ο παπαλουκας, πλακα θα κανε απεναντι!!!δε θα παιζε απλα καλα, θα τους εκανε ΠΛΑΚΑ!!!

υ.γ ελεος με αυτη τη θεοποιηση του νβα και οτι εκει παιζουν παικτες με αθλητικα προσοντα!!δηλαδη στην ευρωπη δεν υπαρχουν δυνατοι και εκρηκτικοι παικτες?λιγοι αμερικανοι παιζουν στην ευρωπη?ή εχουμε μεινει ακομα στην εποχη που ενας απο τους καλυτερους παικτες (ο πρελεβιτς) ειχε κοιλια?
vastravoud
Πάντως,όπως και να έχει ο ίδιος δεν το σκέφτεται καν. Θεωρώ μάλιστα ότι θα ήταν χαζός να δοκιμάσει απέναντι, από τη στιγμή που εδώ παίρνει καλύτερα λεφτά, κερδίζει τίτλους, τον έχουν Θεό και συνεργάζεται με προπονητή που πίνει νερό στ' όνομα του(όπως και εκείνος άλλωστε).

Σίγουρα μπορούσε να πάει απέναντι, όμως, ΓΙΑΤΙ να το κάνει; Ασχέτως αν μπορούσε να ταιριάξει εκεί, το παιχνίδι του είναι κομμένο και ραμένο για την Ευρώπη.

Έπραξε το απολύτως σωστό IMHO, και κάνει πάρα πολύ καλά που κόβει μαχαίρι κάθε σχετική κουβέντα.

rchos
QUOTE(il postino @ Jan 28 2012, 12:28 ) *
υ.γ ομοιως και ο παπαλουκας, πλακα θα κανε απεναντι!!!δε θα παιζε απλα καλα, θα τους εκανε ΠΛΑΚΑ!!!


διαφωνουσα με το μεγαλυτερο μερος του ποστ σου αλλα οταν το ματι μου επεσε σε αυτη την προταση ολα αλλαξαν.

ναι εχεις απολυτο δικιο σε οτι λες tongue.gif smiley.gif
kurtz
Δυστηχώς κανένας Έλληνας δεν μπορει να παίξει στο ΝΒΑ γιατί όλοι είναι λίγο τεμπέληδες ή κάνουν κακή ζωή, δεν ξέρω τι ισχύει από τα δύο. Πέστε μου έναν Έλληνα που να αντέχει άνετα 30 λεπτά στους αργούς, σχεδόν στατικούς ρυθμούς του Ελληνικού μπασκετ. Αυτό πυ είμαστε ιδανικοί είναι στις συνεργασίες γιατί οι περισσότεροι πέκτες γνωρίζονται καλά οπότε πάντα φαινόμαστε σαν σύνολο καλύτεροι του αναμενώμενου. Εδώ ολόκληρος Φώτσης δεν τα κατάφερε που ήταν σε επίπεδο ΑΚ47 όταν πήγε και ήταν και μικρός να συνηθήσει θα τα κατάφερνε ο ΔΔ. Ακόμα γελάω που κάποιοι περίμεναν από τον Σπαν να κάνει καριέρα εκεί. Μόνο στον Καλάθη ελπίζω πια και αυτός όμως δεν είναι προιόν του Ελληνικού συστήματος και πρέπει να πάει πριν αλλοιωθεί το παίξιμό του από την Ελληνική νοοτροπία.
T.W.Is.M.
QUOTE(il postino @ Jan 28 2012, 12:28 ) *
διμετρο ποιντ, με χερια σαν κουπια, γυμνασμενος, γρηγορος, με χειρισμο streetballer, με σουτ καλο, να βλεπει γηπεδο και με μυαλο ξυραφι και δε μπορει να παιξει στο νβα?το μητσο του 2007 για παραδειγμα τον επαιρνες , τον εβαζες σε οποιαδηποτε ομαδα του νβα και την ανεβαζε αυτοματα!!


Χαιρομαι που αναφερεις ετσι τα πλεονεκτηματα που εχει. Γιατι η ουσια οσων εγραφα χτες βραδυ περιμενοντας να αρχισουν τα ματς του ΝΒΑ ηταν οτι ολα αυτα φαινονται στο επακρο στην Ευρωπη, αλλα στο ΝΒΑ δεν τον κανουν να ξεχωριζει.
Θα μπορουσε να παιξει εκει? Ναι, αλλα οχι ικανοποιωντας τις προσδοκιες που θα ειχαμε. Ειπε καποιος(Parisinos?) για το Ναβαρο που επαιξε. Μα ο Ναβαρο επαιξε ως spot shooter που λεει και ο Χατζη! Στηνοταν και σουταρε με το κιλο. Ειναι πιο δυσκολο για εναν all-around Ευρωπαιο να παει εκει και να παιξει με τον τροπο που παιζει εδω απ οτι για ενα μονοδιαστατο ρολιστα. Γι αυτο μπορει και παιζει(ετσι οπως παιζει) ο Βουγιασιτς πχ που κανει μονο ενα πραγμα στο γηπεδο. Ο μονος Ευρωπαιος που εκανε all-around παιχνιδι εκει τα τελευταια χρονια ηταν ο Κιριλενκο(που στην Ευρωπη παιζει το ιδιο καλα 3 θεσεις κι εκει επαιζε 1).
il postino
QUOTE(T.W.Is.M. @ Jan 28 2012, 13:59 ) *
Χαιρομαι που αναφερεις ετσι τα πλεονεκτηματα που εχει. Γιατι η ουσια οσων εγραφα χτες βραδυ περιμενοντας να αρχισουν τα ματς του ΝΒΑ ηταν οτι ολα αυτα φαινονται στο επακρο στην Ευρωπη, αλλα στο ΝΒΑ δεν τον κανουν να ξεχωριζει.
Θα μπορουσε να παιξει εκει? Ναι, αλλα οχι ικανοποιωντας τις προσδοκιες που θα ειχαμε. Ειπε καποιος(Parisinos?) για το Ναβαρο που επαιξε. Μα ο Ναβαρο επαιξε ως spot shooter που λεει και ο Χατζη! Στηνοταν και σουταρε με το κιλο. Ειναι πιο δυσκολο για εναν all-around Ευρωπαιο να παει εκει και να παιξει με τον τροπο που παιζει εδω απ οτι για ενα μονοδιαστατο ρολιστα. Γι αυτο μπορει και παιζει(ετσι οπως παιζει) ο Βουγιασιτς πχ που κανει μονο ενα πραγμα στο γηπεδο. Ο μονος Ευρωπαιος που εκανε all-around παιχνιδι εκει τα τελευταια χρονια ηταν ο Κιριλενκο(που στην Ευρωπη παιζει το ιδιο καλα 3 θεσεις κι εκει επαιζε 1).

υποτιμουμε φαινεται την all around ικανοτητα ενος ευρωπαιου παικτη με αυτον τον τροπο και την βαζουμε κατω απο το μονοδιαστατο στυλ!!

θα σε ρωτησω εγω το αλλο,

πες μου εναν all around παικτη απο την ευρωπη που πηγε στο νβα τα τελευταια χρονια και δεν επαιξε!!

η συνεισφορα σε ολους τους τομεις του παιχνιδιου ειναι εξισου σημαντικη και εκει και εδω και εκτιμαται εξισου!!για το ιδιο αθλημα μιλαμε, δεν παιζουν ποδοσφαιρο στο νβα!




KingCrimson
παιδια οσο θαυμαστης και μη του μπασκετικου ταλεντου του Διαμαντιδη να ναι καποιος δεν αλλαζει το γεγονος οτι για να κανει καριερα ευρωπαιος στο ΝΒΑ πρεπει ηδη απο την ηλικια των 18-20 να χει δειξει εξαιρετικες ικανοτητες, πολυ πανω απο το ΜΟ των αντιστοιχων κολεγιοπεδων της ιδιας ηλικιας στην Αμερικη και αντιστοιχα να εχει το prospect οτι αν δουλευτει εκει και του δωσουν ευκαιριες θα εξελιχτει σε παικτης που μπορει να αυξησει τα εσοδα τους. Ο μεσος αμερικανος φιλαθλος εχει πολυ διαφορετικη οπτικη πανω στο παιχνιδι απ οτι ο ευρωπαιος, θελει εκτος των αλλων να βλεπει και ωραιο θεαμα...ο Διαμαντιδης λοιπον με το μπασκετ που εμαθε εδω και στα 23 και στα 25 και στα 27 να πηγαινε στο ΝΒΑ θα σκουπιζε το παγκο κανα 2 χρονια και μετα θα γυρνουσε πισω, οχι κατ αναγκη γιατι δεν θα ταν ισαξιος με το ΜΟ του ΝΒΑ αλλα λογω νοοτροπιας, χαρακτηρα και μονο
Και οπως και να το κανουμε τωρα για τους λατρεις και μη του ΝΒΑ ...ειναι γεγονος οτι μονο οι κορυφαιοι ευρωπαιοι με τα προαναφερομενα χαρακτηριστικα μπορουν να σταθουν εκει για μεγαλο διαστημα, ενω αντιθετα ακομα και πιτσιρικαδες αμερικανοι της σειρας ερχονται εδω και στεκονται ανετα σε ομαδες τοπ-16 τοπ-8 της ευρωλιγκας, ειπαμε οτι η ψαλιδα εχει μικρυνει αλλα απο αποψη ποιοτητας και ποσοτητας οι διαφορες παραμενουν χαωτικες
PARISINOS
QUOTE(Anaz @ Jan 28 2012, 04:01 ) *
Γενικα πιστευω οτι ο ΔΔ πραγματι ηταν-ειναι υποτιμημενος επιθετικα, αλλα κι εσυ Παρισινε ωρες-ωρες νομιζω το πας στο αλλο ακρο, της υπερ-εκτιμησης. Tα παιχνιδια που φερνεις σαν παραδειγμα αποτελουν ουσιαστικα το επιθετικο ΤΑΒΑΝΙ του. Απο'κει μεχρι το να το κανει καθε βραδυ, υπαρχει ΜΕΓΑΛΗ αποσταση, κ το κομματι της συνεπειας δεν ειναι απλο. παιζει τεραστιο ρολο, ισως κ τον μεγαλυτερο.

Σε τελικη αναλυση, ο ΔΔ ειναι αυτος που ειναι, και ο χαρακτηρας και ο αλτρουισμος του ειναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ στοιχεια που τον εκαναν αυτο. Αν ηταν διαφορετικος χαρακτηρας, και λειτουργουσε διαφορετικα στο γηπεδο, μπορει να εβαζε περισσοτερους ποντους, αλλα μπορει να μην ηταν κι ο ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ παιχτης που ειναι..

Για να μιλησω και με νουμερα αν θες.. Σιγουρα δεν ειναι σκορερ των 9 ποντων, και θα μπορουσε ανετα να εχει 12π ΜΟ αν απλα επαιρνε περισσοτερες πρωτοβουλιες, χωρις να αλλαξει ιδιαιτερα το παιχνιδι του. Μεχρι εκει ομως. Γιατι απο'κει και πανω δεν μπορουμε να κανουμε εκτιμησεις για το ποσο θα μπορουσε αυτη η διαφοροποιηση στο παιχνιδι του να επηρρεασει την συνολικη αποτελεσματικοτητα του κ στις 2 πλευρες του παρκε..


Για το πως αλλοιωνεται η επιθετικη εικονα του ΔΔ στη στατιστικη θα σου απαντησω με ενα ποστ που ειχα κανει παλιοτερα σε αλλο φορουμ , που ειναι χαρακτηριστικο.

εγραφα τοτε λοιπον την παρακατω αναλυση.

QUOTE
Καταρχας ξεκαθαριζω τη βαση των υπολογισμων. Υπολογιζω ολους τους αγωνες που τελειωσαν με διαφορα ιση η μικροτερη των 5 ποντων. Μιλαμε δηλαδη για ματς ντερμυ και βγαζουμε ολα τα γελοια ματς που τελειωσαν με 15, 20, 30 ποντους διαφορα υπερ του ΠΑΟ (ξεκαθαριζω οτι αν υπηρχαν ματς που ο ΠΑΟ εχανε με πανω απο 5 θα τα μετραγα μιας και εκει ο ΔΔ θα επαιζε σιγουρα αρκετα λεπτα μπας και το γυρισουμε και θα επαιζε και σοβαρα , απλα δεν υπαροχουν τετοια ματς). Επισης υπολογιζω τα ματς του φαιναλ 4 γιατι μπορει να εληξαν με πανω απο 5 αλλα ειναι τα σημαντικοτερα της χρονιας.

Ο ΠΑΟ επαιξε δεκατρια τετοια ματς. Ειναι τα ακολουθα, ολυμπια εκτος, βαλενθια εντος, ΤΣΣΚΑ εκτος, ολυμπια εντος, εφες εκτος. Αυτα ειναι για την πρωτη φαση. Μετα εχουμε τα δυο ματς με την καχα και το χαμενο απο την λιετουβος εντος για το τοπ 16. Υστερα εχουμε τα 3 πρωτα ματς με την μπαρτσα και τελος τα δυο ματς φαιναλ 4. Συνολο 13 ματς.

Σε αυτα τα ματς ο ΔΔ ειχε 185 ποντους , 47 ριμπαουντ , 85 ασσιστ και 285 ποντους στο ρανκινγκ συνολο. Ειχε δηλαδη συνολικα 14,3 ποντους μεσο/ 3,7 ριμπαουντ /6,5 ασσιστ /19,8 στην αξιολογηση συνολικα.

Με μια πρωτη ματια καταλαβαινουμε οτι τα γελοια ματς που λυγουν με +20 και +30 χαλανε τα στατιστικα του ΔΔ και δεν τα βελτιωνουν σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση ( μιας και η γενικη στατιστικη του ηταν 12,5/3,9/6,2 με 18,5 στην αξιολογηση , αρκετα κατωτερη δηλαδη).
Εν αντιθεση με κατι παιχτες σαν τον ρικι ρουμπιο πχ ( ο οποιος ειχε συνολικα 107 ποντους στην αξιολογηση στην πρωτη φαση, με 10,7 μεσο ορο και 7,4 ποντους. Ελα ομως που ο συμπαθεστατος ρικι ειχε τους 32 απο τους 74 ποντους του και τους 47 απο τους 107 της αξιολογησης του εναντια στο παιδικο της τσιμπονα που τα ματς εληξαν με +30. Ο ρικι δηλαδη αν σταθουμε στα κανονικα στατιστικα ειχε 7,4 ποντους και 10,7 στην αξιολογηση. Απολυτα σωστα νουμερα. Αν ομως παρεις advanced statistics και βγαλεις τα δυο γελοια αυτα ματς απο την εξισωση, καταλαβαινεις οτι ο ρικι ειχε καπου 5,25 ποντους μεσο ορο και 7,5 στην αξιολογηση. Πολυ χειροτερα νουμερα δηλαδη) η στατιστικη του ΔΔ βελτιωνεται θεαματικα οταν μιλαμε για σοβαρα ματς. Οταν μιλαμε για ματς τσοντες, απλα καθεται , αντε να μοιρασει μερικες ασσιστ. Τιπτα αλλο δεν κανει, μιας και ξερει οτι το ταλεντο των συμπαιχτων του ειναι αρκετο ωστε να κερδισει. Αρκει αυτος να αρκεστει στο ρολο του οργανωτη.

Ειδαμε λοιπον τα στατιστικα του ΔΔ αν βγαλουμε τα γελοια ματς. Μιλαμε για 14,3 /3,7/6,5 και 19,8 στην αξιολογηση. Ηδη ειναι εκπληκτικα νουμερα.
Αν ο μητσος σκιζοταν να φτιαξει τα στατιστικα του , θα μπορουσε ανετα να διαλυει την καθε τσιμπονα και σια . Αν μπορει να εχει 14,3/3,7/6,5 στα κρισιμα , φτανταστειτε τι θα εκανε στην τσιμπονα κλπ. Ανετε θα ανεβαζε τα στατιστικα του και ολοι θα λεγαμε για τον παιχταρα των 5 ηπειρων που βγηκε πρωτος σκορερ στην ευρωλιγκα...

Επισης ολα αυτα χωρις καν να υπολογισουμε αλλη μια παραμετρο. Το οτι εβγαλα ολα τα ματς που εγιναν τσοντες και που χαλανε τα στατιστικα του ΔΔ δεν σημαινει οτι μεχρι και στα ματς που απομενουν βλεπουμε συνεχεια τον ιδιο Διαμαντιδη. Οταν το ματς καιει, δηλαδη στα τελευταια 5 λεπτα των αγωνων που το ματς ειναι στο -/+ 5 , βλεπουμε το ακολουθω γραφημα ( κατεβειτε στα 2 τριτα της σελιδας στο ποστ του φιλου robbe ).

http://forums.interbasket.net/f11/euroleag...p-15321/p2.html

Ο ΔΔ βαζει το 46 τις εκατο των ποντων της ομαδας του στο λεγομενο money time (τα στατιστικα ειναι δυστηχως μονο για τα παιχνιδια της πρωτης φασης που ειναι ομως μια ολοκληρη φαση , οποτε αρκετα καλο δειγμα). Εχει βαλει 41 απο τους 88 ποντους της ομαδας του. Αν αυτος δεν ειναι ηγετης , ποιος ειναι???
Με αυτο το στατιστικο καταλαβαινουμε και τι διαφορα υπαρχει στον Μητσο του κανονικου αγωνα και τον μητσο του money time. Ο ΔΔ στα κρισιμα σκοραρει με ΠΟΛΥ μεγαλυτερη συχνοτητα απ οτι στην υπολοιπη διαρκεια του αγωνα γιατι ξερει οτι η ομαδα τον χρειαζεται. Αν κοιταξουμε και τα ποσοτα του ειναι πολυ υψηλα , εξωφρενικα υψηλα. 100 τις εκατο στα διποντα, 88 στα τριποντα και 84 στις βολες (ενταξει εδω αν το δειγμα ηταν μεγαλυτερο, σιγουρα δεν θα ηταν τοσο υψηλα τα νουμερα).

Απο ολα αυτα καταλαβαινουμε ενα πραγμα, και μονο ενα λογικο συμπερασμα μπορει να βγει. Οτι τον μητσο πρεπει να τον κοιταξεις με πολυ προσεκτικο ματι για να δεις τι κανει μεσα στο γηπεδο. Το παιδι , οταν φτανουν τα κρισιμα , μπορει να σκοραρει ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ.

Στο σκοραρισμα , ειναι ΜΥΘΟΣ οτι ειναι παιχτη των 10 ποντων. ΜΥΘΟΣ. Μπορει και εκει να κανει τα πραγματα εξαιρετικα . Διποντα, τριποντα, ντραιβ με το δεξι, το αριστερο , παιχνιδι στο ποστ, πασες , τα παντα...Απλα τις περισσοτερες φορες δεν χρειαζεται να τα κανει ολα αυτα μιας και τυνχανει να παιζει ΚΑΙ με εξαιρετικους συμπαιχτες. Αλλα οταν χρειαζεται τα κανει και με το παραπανω. Το να λενε οτι ειναι των 8-10 ποντων επειδη δεν σκιζεται να διαλυσει τα καφενεια οπως ο ρικι, και δεν παιζει 40 λεπτα μεχρι και στις νικες με 30 ποντους , δεν σημαινει οτι ειναι παιχτης των 8 ποντων.

Ο μητσος ειναι πρωτα απ ολα πλευ. Συνηθως οταν η ομαδα ρολαρει, αυτος φαινεται λιγοτερο. Αδικο μεν, αλλα ετσι ειναι και δεν αποτελει δικαιολογια, μιας και το ματι του ειδικου μπορει να καταλαβει την αξια του οταν το ματς κρινεται στο ποντο. Τοτε εμφανιζεται ο πραγματικος μητσος, και τοτε δυσκολα σταματιεται....


Αυτα εγραφα τοτε, αυτα ισχυουν μονο για την περσυνη χρονια βεβαια, αλλα επειδη εχω περασει απειρες ωρες να αναλυω τα σταστιστικα του σε καθε χρονια, πιστεψτε με , ισχυουν σε ολες κατα βαση τις χρονιες του στην ευρωλιγκα.

Ο ΔΔ ειναι παιχτης που περσυ στα κρισιμα (και οταν εννοω κρισιμα , εννοω ολοκληρους αγωνες , δεν εννοω σκορπια 5λεπτα για να μην μου πει κανεις οτι ειναι μικρο το δειγμα, περσυ ειναι 13 αγωνες , πανω απο τους μισους της χρονιας) ειχε 14,5 ποντους μεσο ορο χωρις να επιρεαζει την αποδοση του και εντελως φυσικα. Αν παλι το κυνηγαγε λιγο παραπανω και στα πολυ πιο χαλαρα ματς θα μπορουσε να ανεβασει αυτο το νουμερο, παλι χωρις να επιρεασει την αλτρουιστικη φιλοσοφια του γυρω απο το μπασκετ.

Το προβλημα του ΔΔ δεν ειναι οτι ειναι αλτρουιστης . Αυτο ειναι στη φυση του και ειναι οπως ειπεςειναι και αυτο που τον κανει μεγαλο παιχτη και μεγαλο πλευ μεικερ. Το προβλημα του ειναι οτι ειναι αλτρουιστης μεχρι ΒΛΑΚΕΙΑΣ. Στα ματς με την τσιμπονα που ο ρουμπιο (που και αυτος ειναι που αλτρουιστης στο παιχνιδι του) εβαλε οσους ποντους μπορουσε , ο ΔΔ θα καταφερνε να διαλυσει τα στατιστικα του απο την αναποδη. θα τελειωνε με 2 ποντους, 3 ρ και 5 ασσιστ ξερω γω.

Επαναλαμβανω λοιπον για μενα ο ΔΔ ειναι ο καλυτερος σκορερ αυτη τη στιγμη στην ευρωπη (προσωπικη αποψη). Τα στοιχεια που εχω δει αυτο μου λενε και ας ειναι δυσκολα να τα προσεξει ο πολυς ο κοσμος. Αν ειχα την τελευταια επιθεση και κρινοταν ο τιτλος, στον ΔΔ θα την εμπιστευομουν κατα βαση απ ολους τους παιχτες που παιζουν στην ευρωπη αυτη τη στιγμη (δευτεροι θα ερχονταν οι ναβαρο-σπανουλης).

Ο συνδυασμος επιθετικου πλουραλισμου (κανει τα παντα σε πολυ καλο βαθμο , απο τριποντο σε ντραιβ, ποστ , βολες , πασα κλπ),αθλητικων προσοντων και καρδιας πρωταθλητη για μενα συναντιουνται μονο στο ΝΒΑ απο ορισμενους παιχτες.

Τωρα αυτο ειναι αποψη μου και δεν περιμενω να συμφωνησει κανεις παρ οτι ειναι σχετικα δυσκολο να διαφωνησει κανεις με την ανωτερω αναλυση και με τα γεγονοτα που προκυπτουν. Γεγονος ειναι οτι οτι ο ΔΔ περσυ πχ ειχε στα σημαντικα ματς (που ηταν και πολλα) 14,5/4/6,5 μεσο ορο και 20 στην αξιολογηση, νουμερο που δεν το εχει καν ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΠΟΤΕ (τονιζω το ΠΟΤΕ) πλευ μεικερ σε ομαδα πρωταθλητρια ευρωπης , οταν μιλαμε για τη μοντερνα εποχη της ευρωλιγκας.



QUOTE(KingCrimson @ Jan 28 2012, 15:51 ) *
Και οπως και να το κανουμε τωρα για τους λατρεις και μη του ΝΒΑ ...ειναι γεγονος οτι μονο οι κορυφαιοι ευρωπαιοι με τα προαναφερομενα χαρακτηριστικα μπορουν να σταθουν εκει για μεγαλο διαστημα, ενω αντιθετα ακομα και πιτσιρικαδες αμερικανοι της σειρας ερχονται εδω και στεκονται ανετα σε ομαδες τοπ-16 τοπ-8 της ευρωλιγκας, ειπαμε οτι η ψαλιδα εχει μικρυνει αλλα απο αποψη ποιοτητας και ποσοτητας οι διαφορες παραμενουν χαωτικες


Αμα δεις τι εκανε ο μπραντον τζεννινγκς, ο ρικι ρουμπιο και ο ται λοουσον στην ευρωπη και τι 2 μηνες αργοτερα στο ΝΒΑ , θα σε πιασουν τα κλαμματα. Αλλα ας μην το παμε σε συζητηση ευρωπη vs NBA γιατι δεν ειναι το θεμα του τοπικ (παρ οτι πολυ ενδιαφερουσα) , και γενικα δεν διαφωνω οτι το ΝΒΑ ειναι και αρκετα πιο πανω απο αποψης ταλεντου.
j-kidd13
Μπορουμε να κατσουμε ωρες να μιλαμε για τον αν και τι θα μπορουσε να πετυχει ο Διαμαντιδης στο nba...
Aρχικα,ο Διαμαντιδης τη στιγμη που ηρθε στον Παναθηναικο απο τον Ηρακλη,αν πηγαινε νba θα κουβαλουσε μονο νερα και πετσετες....
Στον Παναθηναικο βελτιωθηκε ακομα περισσοτερο,αλλα το κυριοτερο ειναι οτι ωριμασε τον τροπο παιχνιδιου του.

Ο Διαμαντιδης στα 27-28 ηταν στην καλυτερη περιοδο για να κανει το αλμα στην Αμερικη....Αλλη φρεσκαδα και λιγοτερο καταπονημενος οργανισμος.Τωρα αν θα μπορουσε να πιασει,νομιζω ειναι η πιο δυσκολη περιπτωση παικτη για να απαντησεις κατι τετοιο...

Εχει πολλα στοιχεια που υστερει,και τα οποια ειναι απαραιτητα στο nba,περισσοτερο και απο το ποσο μπασκετ ξερεις...Ταχυτητα,εκρηξη και δυναμη...Με τα γκαρντ στην ευρωπη που κυμαινονται σε ιδιες ταχυτητες λιγο πολυ,δεν φαινεται καθολου η ελλειψη του Μητσου σε αυτους τους τομεις...Αλλα στο nba που οι περισσοτεροι παικτες εχουν ενα χερι οσο ειναι τα 2 χερια του Διαμαντιδη μαζι,τρεχουν και πηδανε στο θεο,τα πραγματα αλλαζουν....

Και περα απο την αμυντικη νοοτροπια,και τη γνωση του πως να παιξεις σωστη αμυνα,χρειαζεσαι και τα αντιστοιχα φυσικα προσοντα για να αντιμετωπισεις τους παικτες εκει...

Επιθετικα,τα ατου του Μητσου ειναι το σουτ απο εξω,και το ποσταρισμα του αντιπαλου πλει μεικερ,που σχεδον παντα εχει να εκμεταλλευτει το υπερ του miss match λογω του οτι στην ευρωπη δεν υπαρχουν πολλα πλειμεικερ στο υψος του Διαμαντιδη,που εχει και το πλεονεκτημα οτι εχει μακρυα χερια...

Στo nba ομως και ψηλα πλει μεικερ υπαρχουν,και οσοι ειναι κατω απο 1,90,εχουν τετοια σωματοδομη που αμφιβαλλω αν θα μπορουσε ο ΔΔ να τους σπρωξει μεσα στη ρακετα....Για ντραιβ δεν πιστευω ποσο αποτελεσματικος θα ηταν εκει,παλι κυριως λογω φυσικων προσωντων...Και το σουτ του ΔΔ,ειναι καλο,αλλα οχι για να κανει καριερα στο nba σαν σουτερ πλειμεικερ πχ....

Επιπλεον,αν θεωρητικα ο ΔΔ πηγαινε στο Nba,πιστευω οτι σε πολλα παιχνιδια,και λογω υψους,αλλα κυριως επειδη εκτιμω οτι δεν θα ειχε ευκολο εργο στην θεση 1,θα χρησιμοποιουνταν και σαν σουτινγκ γκαρντ..Οπου εκει πραγματικα δεν θα υπηρχε μεσα στο γηπεδο...

Θεση σε ομαδα θα μπορουσε να εχει πιστευω,απλα σαν μερος του ροτεισον,και οχι τοσο σαν παικτης βασικης επιλογης...
Ο Παπαλουκας κατα τη γνωμη μου,που δεν εχει καλυτερα σωματικα προσοντα απο τον ΔΔ(ισως πιο δυνατος) θα μπορουσε να πιασει καλυτερα στην αμερικη,γιατι εχει εξαιρετικο court vision και πολυ καλυτερη πασα....
Zoys
QUOTE(PARISINOS @ Jan 28 2012, 17:06 ) *
Το προβλημα του ΔΔ δεν ειναι οτι ειναι αλτρουιστης . Αυτο ειναι στη φυση του και ειναι οπως ειπεςειναι και αυτο που τον κανει μεγαλο παιχτη και μεγαλο πλευ μεικερ. Το προβλημα του ειναι οτι ειναι αλτρουιστης μεχρι ΒΛΑΚΕΙΑΣ. Στα ματς με την τσιμπονα που ο ρουμπιο (που και αυτος ειναι που αλτρουιστης στο παιχνιδι του) εβαλε οσους ποντους μπορουσε , ο ΔΔ θα καταφερνε να διαλυσει τα στατιστικα του απο την αναποδη. θα τελειωνε με 2 ποντους, 3 ρ και 5 ασσιστ ξερω γω.

Επαναλαμβανω λοιπον για μενα ο ΔΔ ειναι ο καλυτερος σκορερ αυτη τη στιγμη στην ευρωπη (προσωπικη αποψη). Τα στοιχεια που εχω δει αυτο μου λενε και ας ειναι δυσκολα να τα προσεξει ο πολυς ο κοσμος. Αν ειχα την τελευταια επιθεση και κρινοταν ο τιτλος, στον ΔΔ θα την εμπιστευομουν κατα βαση απ ολους τους παιχτες που παιζουν στην ευρωπη αυτη τη στιγμη (δευτεροι θα ερχονταν οι ναβαρο-σπανουλης).

Συμφωνώ ότι ο Διαμαντίδης αν ήθελε θα μπορούσε να είχε πολύ καλύτερα στατιστικά και να φροντίσει περισσότερο για την ατομική του επίδοση, αλλά δεν νομίζω ότι η ομαδικότητα του και ο αλτρουισμός του είναι πρόβλημα για εκείνον ή τον εμπόδισε στην καριέρα του να φανεί περισσότερο. Ίσα ίσα που χάρη σε αυτόν αναδείχθηκε και εκείνος και η ομάδα του με μαέστρο φυσικά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ούτε ο Σέρβος κόουτς θα ήθελε έναν αρχισκόρερ που θα κοίταζε πρώτα τα στατιστικά του ούτε η ομάδα θα έφτανε τόσο ψηλά τα τελευταία χρόνια. Οι δουλειές που κάνει στο γήπεδο είναι πολύ σημαντικότερες από το να βάλει απλά την μπάλα στο καλάθι.

Κι όσο για την υπερβολή που λες ότι είναι ο καλύτερος σκόρερ στην Ευρώπη (προφανώς σχετίζεται με τα παραπάνω αυτό και εννοείς ότι θα μπορούσε να είναι αν είχε άλλο στυλ παιχνιδιού λιγότερο ομαδικό) δεν συμφωνώ. Το γεγονός ότι είναι ηγέτης και στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν η μπάλα καίει μπορεί να αναλάβει να εκτελέσει με επιτυχία (όπως π.χ. φέτος στη Μάλαγα) δεν τον καθιστά μεγάλο σκόρερ. Άλλωστε η κατηγορία αυτή δεν στηρίζεται σε υποθέσεις τύπου "αν ήθελε αυτός θα..." αλλά σε νούμερα και βάσιμα στοιχεία όχι υποκειμενικά. Και εκεί υπολείπεται σημαντικά αρκετών παικτών (π.χ. Ναβάρο).
Anaz
QUOTE
Γεγονος ειναι οτι οτι ο ΔΔ περσυ πχ ειχε στα σημαντικα ματς (που ηταν και πολλα) 14,5/4/6,5 μεσο ορο και 20 στην αξιολογηση, νουμερο που δεν το εχει καν ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΠΟΤΕ (τονιζω το ΠΟΤΕ) πλευ μεικερ σε ομαδα πρωταθλητρια ευρωπης , οταν μιλαμε για τη μοντερνα εποχη της ευρωλιγκας.
Ναι, αλλα.. μιλαμε για ΜΙΑ χρονια, την ΚΑΛΥΤΕΡΗ της καριερας του στην Ευρωλιγκα. Αν θα μπορουσε να κανει το ιδιο με συνεπεια ΚΑΘΕ χρονο, ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Αυτο λεω, και ξαναλεω. Παιρνεις το ΤΑΒΑΝΙ του, και λες οτι θα μπορουσε να το κανει οποτε θελει. Ε δεν παει ετσι..
Mε μια προχειρη ματια πχ το αντιστοιχο φετινο νουμερο ειναι περιπου 13.5π/3.5ρ/4.5α/2.5λ.
Ναι, μπορεις να πεις οτι η περσινη χρονια ηταν μια απο τις πιο dominant χρονιες που εχει κανει παιχτης στην Ευρωλίγκα, ίσως και η πιο dominant αν θες, αλλα μεχρι εκει.
H διαρκεια κ η συνεπεια, παιζει τεραστιο ρολο.
Ειναι φυσικα γεγονος οτι τα μικροτερα ματς και το οτι δεν τον ενδιαφερει η ατομικη του αποδοση, του χαλανε τα νουμερα. Το ιδιο εξαλλου ισχυε λιγο-πολυ και για τον Παπαλουκα, που επισης στα κρισιμα μεταμορφωνοταν προς το καλυτερο. ΔΕΝ ειναι γεγονος ομως οτι θα μπορουσε να εχει 14.5/6.5 σε ολη την καριερα του. Ειναι καθαρα προσωπικη σου αποψη..πως να το κανουμε? rolleyes.gif smile.gif

btw αλλο σκορερ, κι αλλο δημιουργος. Μηπως ηθελες να πεις οτι θεωρεις τον ΔΔ τον κορυφαιο σε δημιουργια παιχτη της Ευρωπης?
Γιατι να τον θεωρεις τον καλυτερο σκορερ, ενταξει ειναι λιγο κουλο..
zorba
Ο ΔΔ απλά κάνει το... "σωστό". Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν είναι πρώτος σκόρερ. Το σωστό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τον αλτρουϊσμό. Το σωστό είναι η μπάλα να πάει στον παίκτη που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στην πιο πλεονεκτική θέση, είτε, όταν αυτό δεν υφίσταται, να αναλάβει την επίθεση, τίποτα παραπάνω... Αυτό κάνει ο ΔΔ τα τελευταία δέκα χρόνια κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα είναι το καλύτερο πλέι μέικερ στην Ευρώπη και ο Ζοτς τον αγαπάει περισσότερο απ' τα παιδιά του...
Όσο για ενδεχόμενη καριέρα στο ΝΒΑ, μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε... Προσωπικά πιστεύω πως θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς κι εκεί και είμαι σίγουρος πως στα αμερικανικά εργαστήρια θα έβαζε μερικά κιλά μύες που μόνο η φαντασία μας μπορεί να μας πει που θα τον οδηγούσαν (όχι απαραίτητα σε βελτίωση). Ο ΔΔ έκανε τις επιλογές του με τις δικές του παραμέτρους... το μόνο που του χρεώνω είναι το όχι στην εθνική, αλλά και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχει κάνει!
bbplayer
Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Σισκάουσκας , ο ΔΔ ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχε ποτέ. Δυστυχώς δεν κράτησα το λινκ.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με κάτι που έχει γραφτεί εδώ αλλα δε θυμάμαι από ποιον. Ότι δηλαδή είναι βλακωδώς αλτρουιστής.
bbplayer
Τώρα που ζόρισαν τα γάλατα , 1ος στο ΙΝDEX RATING o ΔΔ με μικρή διαφορά από τον Κυριλένκο.

Α ρε Μήτσο....Πώς θα γίνει να μην τον αποχωριστούμε ποτέ αυτόν ? sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
PARISINOS
QUOTE(bbplayer @ Apr 6 2012, 14:40 ) *
Τώρα που ζόρισαν τα γάλατα , 1ος στο ΙΝDEX RATING o ΔΔ με μικρή διαφορά από τον Κυριλένκο.

Α ρε Μήτσο....Πώς θα γίνει να μην τον αποχωριστούμε ποτέ αυτόν ? sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif


Χαιρομαι που καποιος ξαναποσταρε σε αυτο το τοπικ πρωτον γιατι ειναι φορος τιμης προς αυτον τον τεραστιο ελληνα παιχτη, αλλα και γιατι μου εδωσε την δυνατοτητα να ξαναδιαβασω και να θυμηθω αυτα που γραφαμε πριν κανα διμηνο.

Ειχα πει τοτε οτι τα στατιστικα του ΔΔ ανα χρονια σε καμια περιπτωση δεν αποτυπωνουν το επιθετικο ταλεντο και εν γενει το μεγεθος που λεγεται Δημητρης Διαμαντιδης.

Ειχα πει στο ποστ μου οτι τα στατιστικα του πεφτουν απιστευτα εξαιτιας ανουσιων ματς και εξαιτιας ΠΟΛΛΩΝ διαστηματων μεχρι και σε σχετικα σημαντικα ματς , οπου ο ΠΑΟ δεν αντιμετωπιζει ιδιαιτερα προβληματα , η ομαδα ρολλαρει καλα και αρα ο ΔΔ αρκειται στον ρολο του διεκπεραιωτη.

Ειχα φερει τη σειρα με τη μπαρτσα ως παραδειγμα του τι μπορει να κανει ο ΔΔ οταν χρειαζεται πραγματικα (αλλα και τα στατιστικα του στα φαιναλ 4). Ο φιλος Αναζ μου ειχε πει οτι δεν μπορω να περνει τα καλυτερα του ματς και να θεωρω οτι μπορει να τα κανει συνεχεια.
Μετα τη δευτερη ιστορικη σειρα με τη μακαμπι, πιστευω οτι ολοι μπορουμε να συμφωνησουμε οτι συμπτωση επαναλαμβανομενη , παυει να ειναι συμπτωση.

Πολλοι λεγανε σε αλλες συζητησεις οτι ο ΔΔ κανει αυτα που κανει στην ευρωπη επειδη οι καλοι ευρωπαιοι εχουν φυγει για ΝΒΑ. Σε αυτα τα πλευ οφφ ειδαμε τι μπορει να κανει ενας απο τους κορυφαιους ευρωπαιους ολων των εποχων (κιριλενκο) σε σχεση με τον ΔΔ. Τα ιδια πραγματα (για να μην πω οτι ο ΔΔ εκανε περισσοτερα).

Πρεπει πολλοι να καταλαβουμε οτι ο ΔΔ δεν πηγε ΝΒΑ απο επιλογη. Δεν θελει, δεν γουσταρει, δεν θεωρει οτι μπορει να παιξει, βαλτε οτι θελετε, παντως σιγουρα δεν φταει το γεγονος οτι δεν τον ηθελαν. Οποτε ειναι ατοπο να του χρεωνουμε αυτο το γεγονος.

πραγματικα για να καταλαβετε πως χαλαει ο ΔΔ τα στατιστικα του , και πως δεν λενε καθολου την αληθεια, κοιταξτε τι στατιστικα ειχε στα πλευ οφφ, και τι στα δυο παιχνιδια με την ΚΚ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (τη χειροτερη ομαδα φετος στην ευρωλιγκα).
Πραγματικα εχασε 1.5 ποντους μεσο ορο στην χρονια και 2 στο ρανκινγκ μονο απο αυτα τα παιχνιδια rolleyes.gif

Το μαθημα λοιπον που πρεπει να συγκρατησουμε απο αυτα τα παιχνιδια ειναι οτι αν θελουμε να αξιολογησουμε την εκρηκτικοτητα , την ταχυτητα, τη δυναμη και στην τελικη την κλαση του ΔΔ , πρεπει να το κανουμε σε παινχιδια που αξιζουν και οχι σε παιχνιδια για γελια , εναντιον αντιπαλων που τους κερδιζει μονος του ο λογκαν και ο βουγιουκας.

και τελος , επειδη ειναι επικαιρο, και μιας και διαβαζω απιστευτα πολλα φορουμ , θα παραθεσω και ενα λινκ , με ενα τοπικ που ανοιξε στο μεγαλυτερο φορουμ πανευρωπαικα, αυτο της ισπανικης ACB (η συζητηση αυτη τη στιγμη γινεται, ειναι το βασικο τοπικ)...

http://foros.acb.com/viewtopic.php?f=1&...774&start=0

Ο τιτλος αρκετα ευγλωτος. ''Triunfaria Diamantidis en la NBA?''
Για οσους δεν ξερουν ισπανικα (αν και πιστευω μονο αγγλικα να ξερεις , καταλαβαινεις το νοημα) , η μεταφρααση ειναι "Θριαμβος του ΔΔ στο ΝΒΑ?" (με την εννοια αν θα θριαμβευε ο ΔΔ στο ΝΒΑ)...

Απο την ολη συζητηση 10 σελιδων και 100 ποστ ακυρων ισπανων, καταλαβαινεις, οτι το θεμα δεν ειναι αν θα εκανε για το ΝΒΑ (αυτο ειναι δεδομενο για αυτους), αλλα αν θα ηταν all star.

Αυτο οχι το σημαινει κατι (μιας και θα μου πειτε οτι δεν χρειαζεστε να σας πει καποιος ισπανος τι γνωμη να εχετε και δενθα εχετε αδικο) αλλα κυριως για να δειτε τι γνωμη επικρατει στον υπολοιποα κοσμο για τον ΔΔ (γιατι καλως η κακως ουτε εμεις θα επιβαλουμε την αποψη μας και τα μικροπολιτικα μας συμφεροντα στον μεσο φιλαθλο ανα το κοσμο. Αυτο ειναι το ωραιο στην δημακρατια, κανεις δεν μπορει να μας επιβαλλει την αποψη του, αλλα ουτε εμεις μπορουμε να απιβαλουμε στον αλλον τη δικη μας) και αποτελει κυριως τροφη για σκεψη.




bbplayer
κρίμα να μην έχουν αγγλική μετάφραση να το διαβάσουμε
hlias_lebron
o μητσος εδειξε στο τελευταιο ματσ ποσο μεγαλη παιχτουρα ειναι!ειναι ο καλυτερος ελληνας παιχτης ενας απο τους καλυτερους στην ευρωπη και κατα τη γνωμη μου ο ποιο ολοκληρωωμενος ελληνας μπασκετμπολιστας ολων των εποχων!!πιστευω εχει στοιχεια που κανενας δεν ειχε ποτε!!ελα μωρη αρρωστια τρελανε μας παλι!!παμε για το 7ο!!
Air Kef
QUOTE
Ο φιλος Αναζ μου ειχε πει οτι δεν μπορω να περνει τα καλυτερα του ματς και να θεωρω οτι μπορει να τα κανει συνεχεια.
Μετα τη δευτερη ιστορικη σειρα με τη μακαμπι, πιστευω οτι ολοι μπορουμε να συμφωνησουμε οτι συμπτωση επαναλαμβανομενη , παυει να ειναι συμπτωση.



Ασφαλώς υπάρχουν και άλλα τόσα ματς στα οποία ο ΔΔ είναι κοινός θνητός, όπως ο φετινος τελικος Κυπέλλου που κρίθηκε στο σουτ ή στο σφύριγμα, όπου σε 35 λεπτά πέτυχε ένα καλάθι και είχε μηδέν ριμπάουντ. Ασφαλώς τα 7 κλεψίματα+7 ασίστ ήταν εντυπωσιακά, δεν παύει όμως να είχε μια συνολικά μέτρια εμφάνιση σε ματς που έπρεπε να παίξει.

Ακομα χειρότερα, στο ματς του ΣΕΦ που κρινόταν το πλεονέκτημα, σε 30 λεπτά είχε 11 π.-5 ριμπ-4 λαθη και ράνκινγκ 7.

Και πόσα ματς της Εθνικής, τα οποία σίγουρα τα εχουμε συζητήσει 10 φορές.

Παικτάρα γενικά, (ο πιο) ολοκληρωμένος και πολλά άλλα, αλλά οι ανακρίβειες και οι λογικές που θυμίζουν τις πολιτικές θέσεις του Καρατζαφέρη αδικούν κι εσένα, και τον ΔΔ. smile.gif

Υ.Γ.: Παρακολουθούσα την συζήτηση και πριν 1-2 μηνες που ήταν hot, ήθελα να γραψω ποσο λάθος και πρόχειρη έβρισκα την επαγωγή"αφού ο Ρούμπιο τα κατάφερε ο ΔΔ θα μάγευε στο ΝΒΑ". Ευτυχώς -για την απόδειξη του σωστού και όχι για το μπάσκετ-, ο Ρούμπιο τραυματίστηκε πριν 1 μήνα αλλα οι Γουλφς στο ίδιο τέμπο συνέχισαν. Δύσκολα προλάβαιναν τα πλέι οφ, δύσκολα τα προλαβαίνουν και τώρα. Η διαφορά τους με πέρσι είναι ο κορυφαιος Έιντελμαν στον πάγκο κι όχι ο Ρούμπιο στο παρκέ.
Anaz
Παντως Παρισινε αν θυμασαι, η διαφωνια μας δεν αφορουσε την ΣΥΝΟΛΙΚΗ προσφορα του ΔΔ στα δυσκολα ματς, αλλα συγκεκριμενα στο κομματι του σκοραρισματος-δημιουργιας. Και ειδικοτερα μαλιστα, αναγνωριζω κι εγω αυτο που λες οτι τα στατιστικα του δεν ειναι αντιπροσωπευτικα του τι μπορει να κανει γιατι τα χαλανε τα μικρα ματς, αλλα διαφωνω ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ που το θετεις.
j.browning
QUOTE (bbplayer @ Apr 7 2012, 22:52 ) *
κρίμα να μην έχουν αγγλική μετάφραση να το διαβάσουμε


Visit My Website

δεν το λες και καλο αλλα κατι βγαζεις rolleyes.gif
PARISINOS
QUOTE(Air Kef @ Apr 8 2012, 11:36 ) *
Ασφαλώς υπάρχουν και άλλα τόσα ματς στα οποία ο ΔΔ είναι κοινός θνητός, όπως ο φετινος τελικος Κυπέλλου που κρίθηκε στο σουτ ή στο σφύριγμα, όπου σε 35 λεπτά πέτυχε ένα καλάθι και είχε μηδέν ριμπάουντ. Ασφαλώς τα 7 κλεψίματα+7 ασίστ ήταν εντυπωσιακά, δεν παύει όμως να είχε μια συνολικά μέτρια εμφάνιση σε ματς που έπρεπε να παίξει.

Ακομα χειρότερα, στο ματς του ΣΕΦ που κρινόταν το πλεονέκτημα, σε 30 λεπτά είχε 11 π.-5 ριμπ-4 λαθη και ράνκινγκ 7.

Και πόσα ματς της Εθνικής, τα οποία σίγουρα τα εχουμε συζητήσει 10 φορές.

Παικτάρα γενικά, (ο πιο) ολοκληρωμένος και πολλά άλλα, αλλά οι ανακρίβειες και οι λογικές που θυμίζουν τις πολιτικές θέσεις του Καρατζαφέρη αδικούν κι εσένα, και τον ΔΔ. smile.gif


Ma φιλε Αιρ Κεφ αυτο που γραφεις πραγματικα δεν εχει νοημα. Ειπα εγω ποτε οτι ο ΔΔ δεν κανει ποτε ασχημα η εστω μετρια ματς? Προφανως και κανει. Μεχρι και ο καλυτερος παιχτης ολων των εποχων, ο τζορνταν, εχει κανει απιστευτα ασχημα ματς .

Το θεμα ειναι οπως ειπα ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΜΑΤΣ. Προφανως λοιπον ο ΔΔ εχει κανει μετρια ματς εναντια στον ΟΣΦΠ, προφανως εχει κανει και ασχημα, αλλα πολυ προχειρα μπορω να θυμηθω 2 ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ματς (ενα στο ΟΑΚΑ επι γκερσον νομιζω οπου τελειωσε με το εξωπραγματικο 26-11-7 και πανω και περιπου 50 στο ρανκινγκ , ενω στον περσυνο πρωτο τελικο ειχε παλι γυρω στο 45 στο ρανκινγκ με 20-9-6).

Δεν καταλαβαινω λοιπον γιατι εγραψες αυτα που εγραψες μιας και εμενα το point μου -και ο ΑΝΑΖ το καταλαβε, ασχετα αν συμφωνει εν μερη μονο- ειναι οτι ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΔ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΣ ΑΠ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΤΣ.

Αυτο ειπα, οποτε το να μου δειξεις οτι εχει κανει και ασχημα ματς στα κρισιμα δεν μου λεει κατι.

Προφανως και το ξερω και προφανως και το εχω υπολογισει. Οταν υπολογιζα τα στατιστικα του στα ματς φαιναλ 4, υπολογισα πχ και τον ημιτελικο με τον ΟΣΦΠ το 2009 που ειχε αρνητικο ρανκινγκ. Και παλι ομως , ο μεσος ορος του βγαινει γυρω στο 20, πολυ υψηλοτερος μεχρι και απο τον καλυτερο μεσο ορο στην καλυτερη χρονια του.

Για να αντικρουσεις το επιχειρημα μου, πρεπει να αποδειξεις οτι κανει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΑΤΣ ΩΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ στα κρισιμα . Πραγμα που δεν γινεται, γιατι τα εχω ηδη υπολογισει και τα νουμερα που παραθετω ειναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΨΗ.

Επαναλαμβανω λοιπον. Ο ΔΔ εχει κανει και ασχημα ματς και εναντιον του ΟΣΦΠ, αλλα και εκει αν ψαξβ τον γενικα μεσο ορο του στο ρανκινγκ, θα δειτε οτι πραγματικα τα αποτελεσματα θα σας εκληξπουν. Πραγματικα δεν θελεις να παει εκει η κουβεντα μιας και ειδικα εναντιον του ΟΣΦΠ εχει κανει μερικα απο τα καλυτερα του ματς στατιστικα.

QUOTE(Air Kef @ Apr 8 2012, 11:36 ) *
Υ.Γ.: Παρακολουθούσα την συζήτηση και πριν 1-2 μηνες που ήταν hot, ήθελα να γραψω ποσο λάθος και πρόχειρη έβρισκα την επαγωγή"αφού ο Ρούμπιο τα κατάφερε ο ΔΔ θα μάγευε στο ΝΒΑ". Ευτυχώς -για την απόδειξη του σωστού και όχι για το μπάσκετ-, ο Ρούμπιο τραυματίστηκε πριν 1 μήνα αλλα οι Γουλφς στο ίδιο τέμπο συνέχισαν. Δύσκολα προλάβαιναν τα πλέι οφ, δύσκολα τα προλαβαίνουν και τώρα. Η διαφορά τους με πέρσι είναι ο κορυφαιος Έιντελμαν στον πάγκο κι όχι ο Ρούμπιο στο παρκέ.


Τωρα για τον τι θα εκανε στο ΝΒΑ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ. Μπορει καποιος να πει οτι δεν θα επιανε καθολου, μπορει καποιος αλλος να πει οτι θα ηταν χολ οφ φειμερ. Απο τη στιγμη που δεν εχει παει, ο καθενας εχει την αποψη του και ολα ειναι υποθετικα.

Την συγκριση με τον ρουμπιο την εκανα γιατι θεωρω οτι μοιαζουν αρκετα ως παιχτες, και εχουν τα ιδια πλεονεκτηματα πανω κατω ( ειναι εκπληκτικοι αμυντικοι, εγκεφαλικοι παιχτες, που βαζουν την ομαδα πανω απο τον εαυτο τους, με πρψταρχικο στοχο την πασα και την αξιοποιηση των συμπαιχτων τους , ενω η αθλητικοτητα τους ειναι πανω κατω ιδια). Για αυτο το λογο τους συνεκρινα. Μπορει και να κανω και λαθος, αλλα οταν κανεις μια ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ συζητηση, πρεπει να εχεις μια υπαρκτη βαση συγκρισης. Εγω θεωρω οτι ο ρουμπιο μοιαζει στον ΔΔ γιαυτο και διαλεξα αυτον. Εσυ μπορεις να θεωρεις οτι ο ΔΔ μοιαζει με καποιον αλλο, αρα διαλεγεις αλλη βαση.

QUOTE(Air Kef @ Apr 8 2012, 11:36 ) *
ο Ρούμπιο τραυματίστηκε πριν 1 μήνα αλλα οι Γουλφς στο ίδιο τέμπο συνέχισαν. Δύσκολα προλάβαιναν τα πλέι οφ, δύσκολα τα προλαβαίνουν και τώρα. Η διαφορά τους με πέρσι είναι ο κορυφαιος Έιντελμαν στον πάγκο κι όχι ο Ρούμπιο στο παρκέ.


Ενταξει τωρα πραγματικα πρεπει να μου κανεις πλακα.
Απο τοτε που τραυματιστηκε ο ρουμπιο εχουν κανει 4 νικες σε 15 παιχνιδια. Εσενα σου φαινεται να συνεχιζουν στο ιδιο τεμπο. Με τον ρουμπιο βασικο εχουν ρεκορ 18-14 (60 τις εκατο). Με τον ρουμπιο αναπληρωματικο η πολυ περισσοτερο τραυματια, το ρεκορ τους ειναι το ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΝΒΑ νομιζω (4-11 με αυτον τραυματια , 7-18 σε ολα τα ματς που δεν αρχισε βασικος)

με τα παντα μπορω να συμφωνησω η εστω να τα δεχτω, μιας και πολλα πραγματα στο μπασκετ ειναι υποκειμενικα. Αλλα το ιμπακτ του ρουμπιο δεν ειναι συζητησιμο. Οπως ειπα , η διαφορα στην αποδοση ειναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ . Και ευτηχως οπως λες που τραυματιστηκε ο ρουμπιο, ωστε ολοι να το καταλαβουν.

Υ.Γ.1.Α και ως υποσημειωση για την αμυνα του ρουμπιο, που πριν απο κανα δυο μηνες λεγαμε οτι ειναι μετρια στην καλυτερη.

http://forums.realgm.com/boards/viewtopic....6&t=1173476

Ο ιδιος ο αντελμαν, που εσυ προφανως τον θεωρεις εξαιρετικο προπονητη (συμφωνω και εγω εν μερη) παραδεχτηκε οτι χωρις τον ρικι , η περιφερειακη τους αμυνα κατερρευσε. Και οχι τοσο επειδη ειναι τοσο γρηγορος και μενει μπροστα στον παιχτη του.

Οπως λενε και ο δευτερος και ο τριτος φιλος στα ποστ τους , τα προσοντα του ειναι οτι ειναι εκπληκτικος στην ομαδικη αμυνα ("his defense was so interesting to watch, cant remember a point guard who makes such a impact playing help d.") αλλα και φοβερος στο να κοβει τις γραμμες πασας (''he was great at disrupting passing lanes-kiddesque in that regard.'' )

Το μπασκετ δεν ειναι μονο ταχυτητα. Ουτε μονο αλμα. Που ουτε σε αυτα υστερει ο ΔΔ σε σχεση με τον μεσο ΝΒΑερ (που no offense αλλα δεν ειναι ο ροουζ και ο λεμπρον ) . Το μπασκετ ειναι ΚΑΙ ΑΥΤΑ που λεει ο αντελμαν, και οι φιλοι αμερικανοι στο realgm. Η αμυνα ειναι και ομαδικη, και εγκεφαλικη, και τοποθετηση, και wingspan και πολλα αλλα πραγματα. Και αν ο ρουμπιο ειναι μια φορα καλος στις βοηθειες και στο να κοβει τις γραμμες πασας, που να δειτε ποσο καλος ειναι ο ΔΔ με μεγαλυτερο υψος, μεγαλυτερο αλμα και μεγαλυτερο wingspan .

Υ.Γ.2. οχι οτι αλλαζει κατι μιας και οπως ειπα ο ΔΔ εχει οντως κανει και μετρια και ασχημα ματς στα κρισιμα, απλα ετσι για την ιστορια, στον φετινο τελικο κυπελλου ειχε 9-7-7 και ρανκινγκ που υπολογιζω γυρω στο 20. Το οτι εβαλε ενα μονο καλαθι, δεν σημαινει οτι επαιξε μετρια.
Petran911
Πάντως απορώ που ελάχιστοι εδώ μέσα δίνετε σημασία στην στάση του απέναντι στην Εθνική, αλλά και στην συμπεριφορά του τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, δεν του δώθηκε ένα φάουλ (άδικα) και καθύβριζε τον διαιτητή επί 5', και ενώ του ήδη είχε δωθεί τεχνική ποινή. Επίσης κλώτσησε ένα μπουκάλι στην κερκίδα, και προκαλούσε τους κάφρους, που βεβαίως είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Γενικά, την προσφορά στην Εθνική την έχουμε πάρα πολύ πίσω, σε αντιστοιχία με τους δημοσιογραφάρες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Χθες διάβασα ένα άρθρο το οποίο έλεγε για το παιδί του λαού που κέρδισε την ομάδα του λαού. Μόνο ο Παπαδογιάννης και ο Μαγούλάς τον κατακρίνουν....

Μπορεί ο Διαμαντίδης να είναι καλύτερος παίχτης, αλλά στην Εθνική έχει προσφέρει λιγότερα από τον Σπανούλη, τον Ζήση, τον Παπαλουκά, ακόμα και τον Μπουρούση και είναι πιθανόν να μας κοστίσει μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες. Και όταν τελειώσει την καριέρα του, αυτό για μένα θα είναι τεράστιο μαύρο σημείο.

Είναι κρίμα να έχουμε τέτοια νοοτροπία.
bbplayer
QUOTE (j.browning @ Apr 8 2012, 15:28 ) *
Visit My Website

δεν το λες και καλο αλλα κατι βγαζεις rolleyes.gif


διάβασες καθόλου ? είδες εκεί που λέει "και έχει 32...κάστανα" ??? ohmy.gif ohmy.gif

24.gif 24.gif 24.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.