Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Κολεγιακό Πρωτάθλημα 2014-15 + NBA Draft 2015
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2, 3
GK_23
Λοιπόν, όσοι πιστοί προσέλθετε...

Το κολεγιακό πρωτάθλημα ξεκινάει στις 14 του μήνα αλλά εδώ και δύο ημέρες κυκλοφόρησε το preseason poll του Associated Press, οπότε η σεζόν είναι σαν να έχει ήδη ξεκινήσει.

http://collegebasketball.ap.org/poll

Για 2η συνεχόμενη σεζόν, το Kentucky ξεκινάει από το #1 αλλά δεν θυμάμαι άλλη ομάδα τα τελευταία χρόνια να ξεκινάει τη σεζόν ως τόσο ξεκάθαρο φαβορί. Ταλέντο, εμπειρία, βάθος πάγκου και ύψος είναι τέσσερεις τομείς όπου η φετινή ομάδα του Kentucky υπερέχει σε σχέση με τους άλλους μνηστήρες του τίτλου. O Calipari στρατολόγησε 4 εξαιρετικούς πρωτοετείς, όλοι οι περσινοί παίκτες (πλην Young και Randle) επιστρέφουν, υπάρχει τουλάχιστον μια 10άδα παικτών ικανοί να ξεκινήσουν ως starters και στο ρόστερ βρίσκονται τρεις 7-footers, γεγονός σπάνιο για κολεγιακή ομάδα.

Δύσκολο να προβλεφθεί ποιοι παίκτες θα πρωταγωνιστήσουν από στατιστικής άποψης στο φετινό Kentucky. Θεωρώ όμως ότι οι δίδυμοι guards Harrison θα τραβήξουν το μεγαλύτερο κουπί στο σκοράρισμα.



Όσον αφορά το καλύτερο NBA prospect της ομάδας, αυτός είναι ο Δομινικανής καταγωγής πρωτοετής PF/C Karl Towns, ο οποίος πλασάρεται στις περισσότερες προβλέψεις για το επόμενο Draft ως top 5 pick. To επόμενο draft ίσως αποτελέσει ορόσημο για την ομάδα του Kentucky μιας και υπάρχει η προοπτική περισσότεροι από 5 παίκτες του Calipari να επιλεγούν στο πρώτο γύρο. Αυτό θα σημάνει την κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ που διατηρεί το ίδιο Πανεπιστήμιο από το 2010, όταν στον πρώτο γύρο είχαν επιλεγεί οι: John Wall, DeMarcus Cousins, Patrick Patterson, Eric Bledsoe, και Daniel Orton.



Υ.Γ.: Έβαλα και poll rolleyes.gif
benchwarmer
Δυστυχώς φέτος λόγω στρατού δεν θα μπορέσω να παρακολουθήσω τα πράγματα. Δηλώνω όμως ως φετινό μου πουλέν τον Georges Niang του Iowa State και ανανεώνω την αντιπάθειά μου στο Kentucky tongue.gif

Ελπίζω να υπάρχουν άτομα να ποστάρουν στο thread και να ενημερώνομαι όσο γίνεται smiley.gif
BasketZilla
Χθές κάθισα τα βραδοχαράματα να ιδώ το πραγματικά πολύ ενδιαφέρον ματσάκι μεταξύ του αγαπημένου μου Gonzanga, καταραμένα γόνατα δεν αφήσατε τον θεούλη Adam Morrison να γίνει ο νέος Larry ... , και του Arizona. To Gonzaga για εμάς τους Ευρωπαίους , τρομάρα μας, είναι πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα καθώς έχει τον καλύτερο coach του κόσμου τον Mark Few , τον Steve Nash των πολύ φτωχών τον Kevin Pangos, τον Robert Gulyas του 21ου αιώνα τον Πολωνό Przemyslaw Karnowski και τα καμάρια του Greg Wiltjer και του Arvydas Sabonis. Θα μπορούσα να πω ότι το Κολλέγιο των Ιησουιτών του Ειρηνικού είναι μια καθαρά Ευρωπαική ομάδα, τόσο στην σύνθεση όσο και στο στυλ παιχνιδιού.

Απέναντι λοιπόν στο Arizona που είναι η επιτομή του ''Αμερικάνικου'' κολλεγιακού τρόπου προσέγγισης του παιχνιδιού το match up περίμενα , και ήταν , σούπερ παιχνίδι καθώς εξάλλου ήταν και μονομαχία μεταξύ του Νο3 και Νο8 του NCAA. Οι Αγριόγατες νίκησαν τελικά τα Μπουλντόγκ στην παράταση με 66-63, με τον υιό Wiltjer να χάνει τρίποντο στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας και τον Byron Wesley να χάνει 3 βολές με τις οποίες θα μπορούσε να στείλει τον αγώνα σε 2η παράταση με όλους τους πιθανούς τρόπους, airball - σίδερο και επίτηδες την τρίτη ο αθεόφοβος !

Το ματσάκιο όμως το κέρδισε η καταπληκτική πραγματικά άμυνα του Arizona , καθώς έχουν 3 παίκτες που θα κάνουν σίγουρα καριέρα στο ΝΒΑ χάρη στα αθλητικά τους προσόντα. Τον πολυδιαφημισμένο υπεραθλητή , αλλά όχι ακόμη μπασκετμπολίστα , Stanley Johnson - τον , χωρίς υπερβολή έναν από τους καλύτερους αμυντικούς που έχω δει ever , Rondae Hollis-Jefferson και το stretch 4 Brandon Ashley, που εάν δεν πιάσει ως draft pick 2ου γύρου στο ΝΒΑ, θα γίνει σούπερ σέντερ - τσέπης στην Ευρωλίγκα. Η big-4 του Gonzaga από την άλλη πλευρά είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ομάδων της Ευρωλίγκας. Χθες ήθελα να δω τι ψάρια θα πιάσει ο Υιός του Θεού απέναντι σε αντιπάλους που δεν θα μπορούσε να επιβληθεί με τα αθλητικά του προσόντα όπως στην Ευρώπη και ψιλοεπιβεβαίωσα αυτό που πίστευα για τον μικρό Sabonis. Εάν δεν αυξήσει το shooting range του , ώστε να απειλεί και έξω από το ζωγραφιστό , χαίρι στο ΝΒΑ δεν πρόκειται να κάνει καθώς δεν έχει το σουτ για να παίξει στο 4 και το ύψος και τη δύναμη για να παίξει στο 5. Αντίθετα στην Ευρώπη , θα είναι άνετα ο καλύτερος center της Ευρωλίγκας. Από τους υποδέλοιπους του Gonzaga , η μεγάλη αδυναμία μου είναι ο θεούλης Karnowski. Κοιλίτσα - μπουτάκια - καραφλίτσα και πραγματικές ''old school'' κινήσεις πενταριού. Σαν να έχει βγει από Ευρωμπάσκετ των 80s είναι ο παίδαρος !
SG3ptshooter
Προσπαθώ να δω τους projected 1st freshmen όποτε προλάβω, ο frontrunner "παίκτης μου" φέτος, εκείνο το πάντα ανισόρροπο prospect που μ' αρέσει, αν και έχει δύσκολο έργο χωρίς το mop του Elfrid, είναι ο D' Angelo Russell του -αντιπαθούς- Ohio State.
Το χτεσινό του χτύπημα.
Άλλη εικόνα:


Κι άλλοι ανέτοιμοι παίκται όπως ο Looney και ο Turner είναι εδώ για να τους σνομπάρει επιδεικτικά ο bench ενώ ενδιαφέρεται για τους seniors που θα βάλουν stop στο Kentucky. Αφού χρειάζομαι να φτάσω στο #7 των rankings αυτής της εβδομάδας για να συναντήσω συμπαθητική ομάδα, τους Wisconsin Badgers, μάλλον δε θα μ' αρέσει το τέλος αυτή τη χρονιά.

Kansas στο 9, Wichita State στο 13, North Carolina στο 15. Ryan Boatright περιμένει να τον χαρακτηρίσω draft steal στα μέσα του δεύτερου γύρου.
GK_23
Η αυριανή Κυριακή θα είναι πιθανότατα μια μεγάλη μέρα για το κολεγιακό μπάσκετ μιας και ο προπονητής του Duke, Mike Krzyzewski, θα έχει την πρώτη του ευκαιρία για να συμπληρώσει 1,000 νίκες στην καριέρα του ως κολεγιακός προπονητής. Μοναδικό επίτευγμα, το οποίος δεν έχει καταφέρει κανείς προπονητής στο ανδρικό κολεγιακό μπάσκετ μέχρι σήμερα.

Ο μόνος που έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο είναι o Pat Summitt, πρώην προπονητής της γυναικείας ομάδα του Tennessee, με 1,098 συνολικά νίκες στην καριέρα του.

Ο Gary Payton II δεν είναι τόσο προβεβλημένος, ούτε φαίνεται να έχει την προοπτική του πατέρα του αλλά πριν από ένα μήνα περίπου έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Oregon State που έκανε triple double σε ένα παιχνίδι. Ο πρώτος ήταν ο ...πατέρας του το 1988.



Τα νούμερα του Payton είναι πλούσια σε κάθε κατηγορία: 12,2π-8,4ρ-3,1ασ-3,1κλ.
Είναι ο δεύτερος καλύτερος "κλέφτης" σε ολόκληρο το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο καλή επαγγελματική καριέρα θα κάνει στο μέλλον. Είναι τριτοετής και τα δύο προηγούμενα χρόνια έπαιξε σε junior college, πιθανότατα λόγω φτωχών ακαδημαϊκών επιδόσεων.
SG3ptshooter
QUOTE(SG3ptshooter @ Jan 18 2015, 11:44 ) *
D' Angelo Russel

Όχι πως δεν έσπερνε ήδη, έκανε κι άλλη one handed bounce πάσα στην ρακέτα, αλλά στα 2 παιχνίδια τις τελευταίες 5 μέρες απέναντι σε ομάδες του top25 έχει συνεχίσει σε πολύ ψηλό επίπεδο. Για το χτεσινό δεν έχουμε εικόνα ακόμα, επί της προσμονής ας μοιραστώ το vs Indiana breakdown:

Nαι, δεν είναι highlights, από τέτοια το χουμε τερματίσει.
SG3ptshooter
Έχω τελικιάσει το πότε θα κάνει ξαστεριά να βγάλουμε κανά Λιθουανό pg μετά κι απ' αυτό:
QUOTE
Arturas Gudaitis will likely enter NBA draft


Αν έχουμε σύντομα 4 NBAers ψηλούς χωρίς βασικό maker αξιώσεων θα κοντεύουμε να γίνουμε Μαυροβούνιο.

Ο τέταρτος είναι η δεύτερη αφορμή να ποστάρω, καθώς στη νίκη χτες 59-39 του -βαρετού - Gonzaga, o ικανός υιός Sabonis ξεχώρισε ξανά, με 11 πόντους χωρίς να χάσει fg και 7 rebs σε 23 λεπτά. Οι 10 πόντοι και τα 7 rebs σε 21 λεπτά που κουβαλά περίπου ως τρίτος ψηλός της frontline τους, στην πρώτη του χρονιά στο NCAA, είναι άριστα νέα.



Η πρόσφατη ήττα του Wisconsin απ' το Maryland πόνεσε. Είναι η ελπίδα μας, οφείλει να παίζει ως τέτοια.
De De Dekkουρας:
SG3ptshooter
Έχει ξεκινήσει η Championship Week, ακόμα όμως είναι νωρίς για συγκινήσεις. Tέσσερα απ' τα πρώτα πέντε seed του τελευταίου ranking ξεκινούν απόψε μόλις στο δικό τους tournoix. Η μόνη ομάδα εκ των ισχυρών που κλήθηκε να τα καταφέρει και εξασφάλισε το auto-bid ως τώρα ήταν το συμπαθές σε άλλους Gonzaga, ενώ παρότι έχει σίγουρη παρουσία στο bracket μας πούλησε το Wichita State, που ηττήθηκε στον ημιτελικό κι όχι στο derby που προεξοφλούσα πως θα είχαμε στον τελικό με εκείνους τους όχι-με-Niang Αϊόβες, που πήραν την τυπική σε αυτήν την περίπτωση απευθείας πρόκριση.

Στη μητέρα των μαχών της cultίλας το North Dakota State επικράτησε του South Dakota State 57-56 σε ένα φινάλε τοπικού πρωταθλήματος σε ένα πραγματικό thriller. Και παρότι απ' ότι ξέρουμε εμείς οι fans του ο Taylor Braun αγωνίζεται πλέον στο Βέλγιο με νούμερα Matt Lojeski απ' τη rookie season του. Αν και έχω δει κι άλλους πρωτάρηδες της Ευρώπης να ξεχωρίζουν πιο γρήγορα στο Βέλγιο, δεν ξέρω τελικά πόσο καλό πρωτάθλημα γίνεται να είναι, παιχτάκια πάντως κατά καιρούς έχει βγάλει ξανά, άλλο πχ o Copeland.

Είναι ξεκάθαρο πως δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάω αλλά το top25 μας λέει πως δύο απ' τα σπουδαιότερα παιχνίδια της ημέρας είναι ανάμεσα στα ranked Louisville - North Carolina και West Virginia - Baylor.

Το Σάββατο έχουμε επανάληψη του λατρεμένου μου περσινού τελικού της America East, Albany vs Stony Brook. Ώρα εκδίκησης για το ρυάκι με τις πέτρες, αν και πάλι είμαστε το outsider.

****************
Αmerican football alert:
https://www.youtube.com/watch?v=0iBztCZUKO8
Το είδα στα related, πηγαίντε στις 2 ώρες (02.03.20 ξεκινάει) και δείτε το τελευταίο drive να καταλάβετε τι θα πει αρμάδα. Αν και απ' ότι καταλαβαίνω ήμασταν γραφικά φαβορί και τα σκατώναμε, δεν έχει σημασία.
SG3ptshooter
H ομάδα που δυσκολεύτηκε περισσότερο χτες ήταν τελικά το Iowa State, που χρειάστηκε αυτό το buzzer beater για να αποκλείσει το Texas.

Στο προαναγγελθέν σπουδαίο ματς, το North Carolina κατάφερε να επικρατήσει του Louisville με το Brice Johnson να βάζει 22 πόντους και να αντιστέκεται όσο μπορούσε στο Harrell, που όπως μπορείτε να δείτε στο recap είναι το 1st round project των δύο ομάδων για εμφανή λόγο:


Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα που τίμησε με την παρουσία του ο Jordan o Rasheed Wallace απέναντι στην ομάδα του Virginia, κορυφαία ομάδα της περιφέρειας και τρίτη overall στην τελευταία λίστα της regular season. Παρότι δεν βάζουν το Νεοζηλανδό prospect, όνειδος και δε μ' άρεσαν και προηγούμενες φορές καθόλου, είναι το φαβορί για το ματς που έρχεται.
benchwarmer
Έφτασε λοιπόν η αγαπημένη εποχή του χρόνου, αλλά είναι τόσο πολλά τα θέματα που πρέπει να καλύψω με τόσους μήνες απουσίες που θα είμαι πολύ περιληπτικός..


Για άλλη μια χρονιά η team-to-beat είναι το Kentucky, αήττητο μέχρι στιγμής (31-0), με ένα θετικό ακόμα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ότι έχει διατηρήσει κάποιους παίκτες του, όπως τους αφούς Harrison στην περιφέρεια, και τον τερματοφύλακα Cauley-Stein στο 5. Σε αυτούς προσθέτουμε δύο εκρηκτικούς freshmen: τον top-5 draft pick Karl Towns στο 4, και τον σουτέρ Devin Booker στο 3, και έχουμε μία πεντάδα (που πλαισιώνεται και από έναν πολύ αξιόλογο πάγκο) που οι περισσότεροι περιμένουν να κατακτήσει το τουρνουά, ολοκληρώνοντας μια τέλεια χρονιά.

Το ποια ομάδα θα είναι αυτή που θα προσπαθήσει να απειλήσει το Kentucky δεν είναι απόλυτα σαφές, αλλά ας αναφέρουμε μερικές:

Το Duke, του σχεδόν σίγουρο no1 του draft Jahlil Okafor, του πολύπειρου Quinn Cook και του πολυτάλαντου Tyus Jones
To Virginia με μία από τις καλύτερες άμυνες της χώρας.
Το Arizona, με τους γεμάτους ενέργεια forwards Stanley Johnson, Hollis-Jefferson και Ashley, αλλά και με τον σπουδαίο floor general TJ McConnell
H προσωπική μου αδυναμία, το Wisconsin, του πιθανού player of the year Frank Kaminsky και με μία πολύ δεμένη πεντάδα από πέρυσι, αρκεί να επιστρέψει υγιής ο Traevon Jackson.
To Gonzaga που και πάλι βρίσκεται πολύ ψηλά στα rankings, με την πολύ δυνατή frontline των Kyle Wiltjer, Karnowski και Sabonis.
To Notre Dame του σπουδαίου Jerian Grant
To τρελο-Iowa State, που είναι λίγο χειρότερο από ότι το περίμενα φέτος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις σε τι μέρα θα βρεθεί.
Και βέβαια ποτέ δεν μπορείς να ξεγράψεις κάποιες από τις χαρακτηριστικές "ομάδες του προπονητή", όπως το Michigan State του Tom Izzo (με ελάχιστο ταλέντο βέβαια στα χέρια του φέτος), το SMU του Larry Brown που είναι ο άγνωστος Χ καθώς δεν το έχουμε δει σε μεγάλα ματς, το αθλητικότατο North Carolina κλπ..
SG3ptshooter
QUOTE(benchwarmer @ Mar 14 2015, 15:41 ) *
Karl Towns

Το Duke, του σχεδόν σίγουρο no1 του draft Jahlil Okafor

Πρόσφατα υπήρξε μια συζήτηση στο first take για το πως ο Towns per minute έχει περάσει τον Okafor εκτός του σκοραρίσματος βέβαια, σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες και είδα κι ένα άλλο άρθρο που εν ολίγοις ισχυριζόταν πως είναι μέτριο pick o Τζελίλης γιατί δε μπορεί το πιο θετικό πράγμα που βγάζουν απ' το report του είναι πως είναι η πιο "safe" επιλογή. Προσωπικά μ' αρέσουν και οι δύο.

Το Duke πάλι δε το συμπαθώ αλλά είναι στα φαβορί, στα ματς της ACC και χτες έγινε πόλεμος με North Carolina (έλα ρε Brice Johnson ΗΡΩΙΚΕ) και Notre Dame, που έχει κάνει κι άλλες ζημιές μέσα στη χρονιά, να αφήνουν έξω τους ψηλότερους στα rankings Virginia και Duke. Το Virginia παίζει αναχρονιστικό μπάσκετ και θα χαιρετήσει ξανά, ας είναι ό,τι seed θέλει. Ας έβαζαν Salt..

QUOTE(benchwarmer @ Mar 14 2015, 15:41 ) *
Το Arizona, με τους γεμάτους ενέργεια forwards Stanley Johnson, Hollis-Jefferson και Ashley, αλλά και με τον σπουδαίο floor general TJ McConnell

Τι ντουγάνι είναι αυτός ο Stanley Johnson για SF δεν υπάρχει, αλλά θα χρειαστούν και τους υπόλοιπους για να πάνε μακριά, δεν μπορεί ο συγκεκριμένος freshman να σηκώσει συστηματικά το βάρος και λογικό είναι.
QUOTE(benchwarmer @ Mar 14 2015, 15:41 ) *
H προσωπική μου αδυναμία, το Wisconsin, του πιθανού player of the year Frank Kaminsky και με μία πολύ δεμένη πεντάδα από πέρυσι, αρκεί να επιστρέψει υγιής ο Traevon Jackson.

To Wisconsin μου άρεσε και πέρυσι πολύ, είπαμε φέτος είναι η ελπίδα μου να μην επικρατήσει το cheat που κατεβάζει το Kentucky, έχει κορμί στο C, γυρνάει καλύτερα όλων τη μπάλα, έχει σουτ να ανοίξει τους χώρους. Δε θα παίξει όμως στο 100% ο Jackson ποτέ φοβάμαι.
QUOTE(benchwarmer @ Mar 14 2015, 15:41 ) *
To Gonzaga που και πάλι βρίσκεται πολύ ψηλά στα rankings, με την πολύ δυνατή frontline των Kyle Wiltjer, Karnowski και Sabonis.

Είναι τρομερή η frontline του Gonzaga αλλά έχουν και Pangos να τους θυμίζει που θα έπρεπε να βρίσκεται. smiley.gif
SG3ptshooter
Αρχικά βασιζόμενος μόνο στα γραφόμενα του bench ξέχασα το χτεσινό buzzer beater του άρρωστα σουτερικού Ryan Boatright:

Δεν πάει φέτος πουθενά ο Όλοι δυστυχώς.

Και δυστυχέστατα με άκυρο τρίποντο στη λήξη, ενώ στο μαγικό ματς που είχε προηγηθεί το Albany δεν ήταν καλύτερο και δεν είχε καταφέρει καν να σκοράρει έξω απ' τα 6,75, το Stony Brook για άλλη μια φορά χάνει τον τελικό της America East. Προδότες guards που ξεφτιλίσατε τη μεγάλη εμφάνιση του junior MAP Jameel Warney, που τελειώσε με 20-14-3. Ο περιγράφων μάλιστα είπε πως έχει τα περισσότερα double doubles σε όλο το NCAA! Respect τουλάχιστον στο ότι έβαλε ένας πετροβολημένος περιφερειακός 4 απ' τα 6 τρίποντα που είχαν μπει στα πρώτα 39,5 λεπτά. tongue.gif Θα ήταν -ξανά- η πρώτη παρουσία των Stony Brook Seawolves σε bracket. Πάλι έξω..... Δεν πειράζει τιμούμε την προσπάθεια και τη ματσάρα που μας χάρισαν, πρέπει να έκαναν 10 αβίαστα λάθη απόλυτο minimum.
SG3ptshooter
Hey, το φετινό bracket:
http://www.ncaa.com/interactive-bracket/basketball-men/d1

Στον πιο ενδιαφέροντα τελικό της ημέρας όπως αναμενόταν και αποδείχθηκε, το Wisconsin παρότι 7,5 λεπτά πριν το τέλος έχανε 57-46 απ' το Michigan St, κατάφερε να γυρίσει το ματς κι έπειτα να κερδίσει με άλλους 11 πόντους διαφορά την παράταση, όπου δε δέχτηκε μάλιστα κανέναν για το τελικό 69-80. How 'bout them Badgers.
kondoros
Σώστε με forumites!!!

Πέρσι είδα το NCAA στο ESPN Player μέσω IPAD.

Έχετε κάποια άλλη εναλλακτική να προτείνετε?
smiley.gif
GK_23
Στα δύο πρώτα ματς που έγιναν χθες:

Hampton-Manhattan: 74-64
Brigham Young-Mississippi 90-94

Αδιάφορο το 2ο ματς, από τότε που έφυγε ο Jimmer δεν μπορώ να παρακολουθήσω BYU.

Το Hampton πάει στην ...αγκαλιά του Kentucky τώρα αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος για να στηρίξω την μεγάλη έκπληξη:

http://www.hamptonpirates.com/coaches.aspx...amp;path=mbball

SG3ptshooter
QUOTE(GK_23 @ Mar 18 2015, 13:09 ) *
Brigham Young-Mississippi 90-94
Αδιάφορο το ματς

Καταλαβαίνω πως και ο μπασκετικός έρωτας γεννήθηκε για δύο, αλλά με σκορ ημιχρόνων 49-32 κι έπειτα 41-62 δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αδιάφορο το ματς, κατευθείαν για το recap του πάω. Οk δε θα είναι Τζήμερος o Chase Fischer αλλά προσπαθεί.

Nιώθω έντονα φιλικά προς το Maryland από προχτές. Και Notre Dame, που το τελευταίο διάστημα είχα προσέξει κάποια καλά παιχνίδια. Γενικά ότι βλέπει κανείς πάνω αριστερά εκτός του #1 tongue.gif

GK_23
QUOTE(SG3ptshooter @ Mar 18 2015, 14:43 ) *
Nιώθω έντονα φιλικά προς το Maryland από προχτές. Και Notre Dame, που το τελευταίο διάστημα είχα προσέξει κάποια καλά παιχνίδια. Γενικά ότι βλέπει κανείς πάνω αριστερά εκτός του #1 tongue.gif

H Midwest μοιάζει να κρύβει παγίδες, το Kentucky ίσως δυσκολευτεί.

Τo (#2) Kansas είναι παραδοσιακή δύναμη, το (#3) Notre Dame κέρδισε το πρωτάθλημα της ACC, το (#4) Maryland έχει κερδίσει το Wisconsin νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Υπάρχουν ομάδες που έχουν σαφέστατα υποτιμηθεί όπως το (#10) Indiana και το (#11) Texas, σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν διψήφιο seed. Το (#5) West Virginia πιθανότατα θα παίξει χωρίς τον καλύτερο του παίκτη, τον Juwan Staten, και βλέπω να την "πατάει" από το (#12) Buffalo.

Με μια πρόχειρη ματιά στις άλλες περιφέρειες, δεν συμφωνώ με το Νο 1 seed του Villanova στην East , το (#4) Louisville και το (#2) Virginia είναι μάλλον καλύτερες και πιο "ψημένες" ομάδες. Ούτε με το Νο 2 seed του Gonzaga συμφωνώ, με μόλις 2 παιχνίδια απέναντι σε ranked ομάδες μέσα στη σεζόν δεν έχει καμία λογική η αξιολόγηση αυτή. Το (#3) Iowa State είναι δυνατή ομάδα και πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει το (#1) Duke.

Στη West, είναι πολύ πιθανό να έχουμε επανάληψη του περσινού τελικού της ίδιας region, μεταξύ Wisconsin και Arizona. Ισχυρό αουτσάιντερ το North Carolina, σε αυτήν την περιφέρεια.

Οι προβλέψεις μου για το Φ4: Kentucky, Virginia, Iowa State, Wisconsin.
SG3ptshooter
Σίγουρα λίγα ξέρω και λίγα καταλαβαίνω στο αντικείμενο αλλά:
-Η πίστη μας -το λιγότερο για f4- είναι γνωστή:

Αυτό από West, αν και είναι επικίνδυνη η Arizona, το ίδιο και το UNC, χαίρομαι που συμφωνείς γιατί ο bench δε δείχνει πίστη στο φίλο τον Tokoto.
-Το Kansas παρότι το συμπαθώ δεν ξέρω αν άξιζε το #2 ή αν αυτό το seed αντικατοπτρίζει ορθά τις πιθανότητες που έχει, δεν μου εμπνέει την εμπιστοσύνη που θα περίμενα. Έκανε παράδοξα καλά ματς ο Shelden στο tournoix τους αλλά ο "Ουκρανός Ginobili" ακόμα δεν. Το Notre Dame σαν ομάδα αν αντέξει ο ψηλός τους τα εκάστοτε matchups μ' αρέσει περισσότερο.
-Το Villanova μου είναι παντελώς αδιάφορο, το Virginia όποτε το έχω δει δεν μου αρέσει για κανένα λόγο σε σχέση με το ρεκόρ του και δεν μπορώ να το εμπιστευτώ, αν και μου είπε... μια ψυχή πως φτάνω στο σημείο να "γίνομαι TWIsM". 21.gif Σίγουρα με ομάδες όπως το Louisville αλλά και το Michigan St χαμηλότερα είναι απ' τις ενδιαφέρουσες περιφέρειες και περιμένει κανείς ανατροπές. Θα πάω να δω πόσο δίνει και το Providence. tongue.gif Tρομερό ανέβασμα του sophomore ηγέτη τους κι έχασαν μόνο στο σουτ απ' το "πρώτο" Villanova την περασμένη βδομάδα.
-Από south θέλω να δω SMU, που έχω δει ελάχιστα και προφανώς ο Larry ξέρει τι κάνει.
SG3ptshooter
Tρομερή πρώτη τετράδα ματσακιών. Το Notre Dame δυσκολεύτηκε αλλά οι παίκτες - κλειδιά (Grant - Auguste) ήταν εκεί, το Iowa St όπως προανήγγειλε ο ειδικός θα πήγαινε ως το τέλος απ' την πρώτη μέρα και αποκλείστηκε, ενώ στο κλασσικά αποτυχημένο σχέδιο να φας πρόωρα το χρόνο ενώ προηγείσαι αρκετά, το Baylor θα την γλίτωνε αν σε μια παντελώς ασυντόνιστη τελευταία επίθεση για το Georgia St δε σηκωνόταν ο ΘΕΟΥΛΗΣ RJ Hunter να γράψει μια ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΡΙΠΟΝΤΑΡΑ απ' το σπίτι του. EIKONA. Το Arizona -παίζουν ακόμα αλλά είναι +20- απλά δικαιώνει τις προσδοκίες για την πρεμιέρα.
SteveNashidis
QUOTE
Tρομερή πρώτη τετράδα ματσακιών. Το Notre Dame δυσκολεύτηκε αλλά οι παίκτες - κλειδιά (Grant - Auguste) ήταν εκεί, το Iowa St όπως προανήγγειλε ο ειδικός θα πήγαινε ως το τέλος απ\' την πρώτη μέρα και αποκλείστηκε, ενώ στο κλασσικά αποτυχημένο σχέδιο να φας πρόωρα το χρόνο ενώ προηγείσαι αρκετά, το Baylor θα την γλίτωνε αν σε μια παντελώς ασυντόνιστη τελευταία επίθεση για το Georgia St δε σηκωνόταν ο ΘΕΟΥΛΗΣ RJ Hunter να γράψει μια ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΡΙΠΟΝΤΑΡΑ απ\' το σπίτι του. EIKONA. Το Arizona -παίζουν ακόμα αλλά είναι +20- απλά δικαιώνει τις προσδοκίες για την πρεμιέρα.




bball.gif Πάμε μωρή Αριζόνα τρέλανε μας . smiley.gif

bball.gif bball.gif
QUOTE
Marc J. Spears ‏@SpearsNBAYahoo
Texas freshman F-C @Original_Turner is projected to be a Top 10 pick assuming he enters the draft.


bball.gif bball.gif bball.gif Τρελό σφύριγμα -> https://t.co/wxkZDJvHd7
Boom Dizzle
QUOTE(SG3ptshooter @ Mar 19 2015, 21:55 ) *
Tρομερή πρώτη τετράδα ματσακιών. Το Notre Dame δυσκολεύτηκε αλλά οι παίκτες - κλειδιά (Grant - Auguste) ήταν εκεί, το Iowa St όπως προανήγγειλε ο ειδικός θα πήγαινε ως το τέλος απ' την πρώτη μέρα και αποκλείστηκε, ενώ στο κλασσικά αποτυχημένο σχέδιο να φας πρόωρα το χρόνο ενώ προηγείσαι αρκετά, το Baylor θα την γλίτωνε αν σε μια παντελώς ασυντόνιστη τελευταία επίθεση για το Georgia St δε σηκωνόταν ο ΘΕΟΥΛΗΣ RJ Hunter να γράψει μια ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΡΙΠΟΝΤΑΡΑ απ' το σπίτι του. EIKONA. Το Arizona -παίζουν ακόμα αλλά είναι +20- απλά δικαιώνει τις προσδοκίες για την πρεμιέρα.

Νομιζω ο Ζαχαριας Αυγουστος εχει καταγωγη απο Ελλαδα....Δεν ειμαι σιγουρος ομως!
Πολυ καλος παικτης παντως...Ας τον προσεξουν οι απο δω rolleyes.gif
SG3ptshooter
QUOTE(Voyager @ Mar 19 2015, 23:31 ) *
Πάμε μωρή Αριζόνα τρέλανε μας

Tώρα που πάτε και για trade να πάρετε τον Peterson στο NFL άσε να περάσουμε εμείς το τίμιο Wisconsin ρε άνθρωπε να χαρούμε κάπου.
QUOTE(Voyager @ Mar 19 2015, 23:31 ) *
Texas freshman F-C @Original_Turner is projected to be a Top 10 pick assuming he enters the draft.

Κατώτερη των προσδοκιών η πρώτη χρονιά του "νέου LaMarcus", είναι σαφώς λιγότερο έτοιμος απ' όσο χρειάζεται και σήμερα δεν με 1/5 και 4 λάθη -> αποκλεισμό ερχόμενος απ' τον πάγκο δε βοήθησε καθόλου τις μετοχές του. Μάλλον θα του έκανε περισσότερο καλό να μείνει στο NCAA για έναν ακόμα χρόνο και βλέπει.
QUOTE(Voyager @ Mar 19 2015, 23:31 ) *
Τρελό σφύριγμα -> https://t.co/wxkZDJvHd7

Απίστευτα ξενέρωτο τελείωμα. Τι έγινε λοιπόν στο δεύτερο σετ αγώνων; Το SMU παρότι πιο συγκροτημένο, ίσως λιγότερο ικανό σε ατομικό ταλέντο, έχασε με ένα τρίποντο που δε θα έμπαινε ποτέ αλλά δόθηκε goaltending κατά του Ανγκολέζου Moreira, χάνοντας μάλιστα και 2 συνεχόμενες ευκαιρίες να κερδίσει το ματς με σουτ ο δικός τους καλύτερους πάικτης, ο Nic Moore, που δεν τα πήγε και τόσο καλά. Το Xavier εκμεταλλεύτηκε το C και σούταρε καλύτερα και καθάρισε τους Rebels, το Texas δέχτηκε ένα 10-0 απ' το Butler σε ένα παιχνίδι που δε μπορούσε να σκοράρει κανείς και τέλος, κανείς εδώ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Και στο ματς της τετράδας στο Moda Center, ο D' Angelo Russell απέδειξε γιατί πρήζω τον εγκέφαλο όλων σας μισό χρόνο τώρα. Το παιδί είναι έτοιμο να μπει ΝΒΑ προχτές και είναι δεδομένα top5 pick λέμε. Τόσο που θα αρχίσω να σας τα πρήζω με τη νέα μου συμπάθεια τον Kris Dunn:

Στο ματς λοιπόν του Ohio State κλασσικά ο μοναδικός ψηλός του VCU θα είχε πρόβλημα με τα fouls, κλασσικά το VCU θα τα έδινε όλα πιέζοντας, είναι συμπαθέστατο, έβαλε κάτι κολλητά τρίποντα, αλλά τελικά... έχουμε παράταση. tongue.gif

Που αρχίζει σε ελάχιστα. Συνδεθείτε.

https://vine.co/v/OYaienAHmq9 wacko.gif biggrin.gif
SG3ptshooter
Στα επόμενα 8 παιχνίδια:
-Το Villanova νίκησε συντριπτικά δείχνοντας μια δυναμική που αμφισβητούμε αλλά οκ απέναντι σε #16, το Cincy την ίδια ώρα που ο Kilpatrick, ο περσινός τους ηγέτης, ντεμπούταρε στο ΝΒΑ με τους Timberwolves, νίκησε δύσκολα στην παράταση το Purdue σε μια μάχη #8-#9 seeds, το Harvard πήγε το North Carolina ως το σουτ εκμεταλλευόμενο τα 17! λάθη των Tar Heels και η Utah δεν το "καθάρισε" μεν πειστικά αλλά απ' ότι καταλαβαίνω ήταν η καλύτερη ομάδα.
-Το Kentucky αναμενόμενα κέρδισε υπερβολικά εύκολα, το #4 Georgetown κέρδισε πιο πειστικά απ' τους υπόλοιπους ενώ το Arkansas δεν περίμενα να κινδυνεύσει τόσο και το LSU προηγούνταν για ώρα, μάλιστα και με 14 πόντους στο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να αποκλείσει το NC State.

Σήμερα που δε θα δω κανένα περιμένω ο λαός του forum να κάνει το καθήκον του.

edit: Οπότε συνοψίζοντας ο πρώτος scorer της χτεσινής βραδιάς ήταν ένας freshman που τον έπαιζαν συχνά πυκνά full πίεση και double teams παίκτες μιας ομάδας που ειδικεύεται σε αυτό. smilie_schal1.gif tongue.gif
SteveNashidis


To μενού μέχρι στιγμής και οι 16 ομάδες που έμειναν.

Υ.Γ. Sg3 πώς πήγε το bracket σου ; smile.gif
SG3ptshooter
QUOTE(Voyager @ Mar 23 2015, 22:13 ) *
To μενού μέχρι στιγμής και οι 16 ομάδες που έμειναν.

Υ.Γ. Sg3 πώς πήγε το bracket σου ; smile.gif

Αυτό που παρέθεσες δεν έχει τις τελευταίες, χτεσινές εξελίξεις, τα ζευγάρια των 16 εδώ:Click to view attachment
ή στο espn:
http://espn.go.com/mens-college-basketball...rnament/bracket
Πέμπτη και Παρασκευή σε ψιλοαπαγορευτικές ώρες δυστυχώς.

Μidwest
Το Kentucky θα συνεχίσει να είναι φαβορί σε κάθε ματς και το φετινό, αξιόμαχο West Virginia δεν θα τους προκαλέσει ξανά τόσο σύντομα κι άλλον άδοξο αποκλεισμό, το Notre Dame είπα ξανά πως είχε κάνει καλά παιχνίδια τελευταία και μάλλον είναι φαβορί απέναντι στο Wichita St. που αγαπάμε και απέδειξε όπως φώναζα στo... hater tongue.gif πως πέρυσι απλά ήταν πολύ άτυχο το τόσο νωρίς σταύρωμα με το περσινό Kentucky.

West
Wisconsin - North Carolina είναι δύσκολο test για τους Badgers που παρότι στιβαροί δεν πετάνε και φωτιές ως τώρα. Να κατεβάσεις την άλλη μέρα να δεις και την Arizona απέναντι στο Xavier, να μας πεις αν πρέπει να κάνουν και trade up για το Stanley Johnson οι Suns. biggrin.gif

Εast
Η πιο ανοιχτή απ' όλες, χαιρέτησε το Βιλαμπάχο που ακόμα τρίβουν και βέβαια ο Αργύρης ο Πεδουλάκης και τώρα τα 2 παιχνίδια των 16 που έμειναν έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το Michigan St και το Louisville είναι ομάδες τουρνουά, το NC State έχει κάνει καλές βραδιές πρόσφατα και η Oklahoma μπορεί να μην πείθει αλλά είναι το ψηλότερο seed, δεν μπορώ να πω ξεκάθαρα πως της δίνω και τις λιγότερες πιθανότητες εκ των τεσσάρων.

South
Το Duke δεν ξέρω πιστεύω θα περάσει τη Utah, είναι κι αυτοί ομάδα υπολογίσιμη οκ, αλλά άλλο Αυστριακός 7footer freshman, άλλο ο projected #1 pick στη μεταξύ τους μονομαχία. Το Gonzaga πάλι έχει ισχυρότατη frontline αλλά συνεχίζουν να κουβαλάνε τη στάμπα του μη επιτυχημένα δοκιμασμένου απέναντι σε top ανταγωνισμό, το UCLA μπορεί να μην είναι απαραίτητα τέτοιος αλλά έχει πολύ ταλέντο στην 5αδα του (ο Looney είναι top10 projected freshman) και εκεί που ήταν τραγικοί σε επιθετική αποτελεσματικότητα και λίγο freedom, γράφουν τα πάντα τις τελευταίες μέρες.


Έχω μερικά brackets με καλό ποσοστό επιτυχίας θεωρητικά αλλά είναι σκέτο λαχείο, πες ότι παίζεις μερικά upsets που φαντάζεσαι στο καθένα ξεχωριστά, ο κατάλληλος συνδυασμός τους είναι τελείως θέμα τύχης και με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας στο να πετύχεις το απόλυτο σύνολο σωστών επιλογών. Το μόνο άχαστο απ' τις τόσες αμέτρητες συμμετοχές στο espn έχει την Arizona να χάνει απ' το Χavier στον επόμενο γύρο, που δεν το πιστεύω. Και δε θέλω να επαληθευτεί ιδιαίτερα το καλύτερό μου ως τώρα, γιατί έχει ως τελικό νικητή το Duke. dry.gif
SG3ptshooter
Sweet 16 strengths and weaknesses
http://espn.go.com/mens-college-basketball...ncaa-tournament

Δε θα λεγα πως δεν υπάρχουν 1-2 πράγματα που τα έχω διαβάσει κάπως διαφορετικά ως δεδομένα σε εκτενέστερες αναλύσεις μέσα στη χρονιά, αλλά είναι ένα καλό starter point τώρα που χοντραίνει το πράγμα να μάθουμε κάποιους βασικούς παράγοντες ανά roster.
SteveNashidis
http://e-ptolemeos.gr/pios-ine-o-talantouc...e-to-ethnosimo/

QUOTE
O Ζακ Όγουστ (Zach Elias August) είναι ένας παίκτη -ταλέντο που πρόκειται να μας απασχολήσει άμεσα.
Πρόκειται για ένα ομογενή γεννημένο στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στις 8/7/1993, με ύψος 2.08 μέτρα. Γεννήθηκε στο Κέιμπριντζ της Μασαχουσέτης, πήγε σε Ελληνορθόδοξο γυμνάσιο και τώρα σπουδάζει σε Καθολικό Κολέγιο με Ιρλανδέζικη παράδοση, το περίφημο Νοτρ Ντέιμ στην πολιτεία της Ιντιάνα.
Ποιά είναι η σχέση του όμως με την Κοζάνη;



Η μητέρα του, Λία Τζιμούλη με καταγωγή απο την Κοζάνη, λοιπόν, φαίνεται να είναι ο συνδετικός κρίκος που ψάχνουν στην ΕΟΚ προκειμένου να τον ντύσουν στα γαλανόλευκα καθώς τον παρακολουθούν τα τελευταία 2 χρόνια. Ο λόγος που δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο οφείλεται στα χαρτιά του και στο ότι ακόμα δεν έχει Ελληνικό διαβατήριο, παρόλο που γίνανε κάποιες προσπάθειες πέρυσι.
Σύμφωνα με το gazzetta.gr η πορεία του στο ΝCAA (κολλεγιακό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ) έχει ως εξής: Η φανέλα με τον αριθμό #30 του Notre Dame ανήκει στον Ζακ Όγκουστ. Εκεί κατέληξε μετά το Boston High School, που ήταν ο πρώτος σταθμός της μπασκετικής του καριέρας. Η ρούκι σεζόν του ήταν το 2012, όταν πήρε μέρος σε 25 ματς και έμενε στο παρκέ για 10.6 λεπτά ανά αγώνα. Είχε κατά μέσο όρο 3.7 πόντους και 2.7 ριμπάουντ, αλλά ακόμα ήταν νωρίς. Στη δεύτερη του σεζόν αγωνιζόταν 16.3 λεπτά κατά μέσο όρο και αναμενόμενα ανέβασε τους αριθμούς.Η σεζόν 2013-2014 ολοκληρώθηκε με τον Όγκουστ να έχει 6.7 πόντους & 4.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως βελτιώθηκε, ωστόσο το ταβάνι του βρισκόταν ακόμα πιο ψηλά!
Φέτος είναι βασικός και αναντικατάστατος! Βρίσκεται (σχεδόν) πάντα στη βασική πεντάδα της ομάδας του, μένει στο παρκέ κοντά στα 24 λεπτά κατά μέσο όρο και μετράει 12.4 πόντους – 6.2 “σκουπίδια” ανά συμμετοχή. Όλα αυτά με πάνω από 60% στα σουτ εντός πεδιάς, αριθμός που επιβεβαιώνει τα όσα γράφαμε πιο πάνω. Όταν δηλαδή πάρει τη μπάλα κοντά στο καλάθι θα τελειώσει τη φάση και θα φορτώσει με πόντους το αντίπαλο καλάθι. Μάλιστα η Νοτρ Ντέιμ ξεπέρασε φέτος τις 30 νίκες, κάτι που δεν είχε συμβεί τα τελευταία 100 χρόνια.
Θα δούμε τον “Ζαχαρία” με το εθνόσημο; Ας ελπίσουμε τα γραφειοκρατικά να μην σταθούν εμπόδιο όπως πήγε να γίνει κάποτε (αλλά ευτυχώς δεν έγινε) με τις περιπτώσεις των αδερφών Αντετοκούμπο…


SG3 τον ήξερες;
SG3ptshooter
QUOTE(Voyager @ Mar 26 2015, 22:26 ) *
SG3 τον ήξερες;

Eίτε ονομαστικά είτε έμμεσα τον έχουμε αναφέρει αρκετά στη σελίδα -και το γεγονός της καταγωγής του-, είναι ο βασικός ψηλός του Notre Dame που εκτιμάται αρκετά φέτος και θα είναι κλειδί στο πιθανό ματσάρισμα με τη frontline του Kentucky αν συναντηθούν στον επόμενο γύρο.
http://espn.go.com/mens-college-basketball...56/zach-auguste
Moυ είπαν πως αντίστοιχη ρητορική είχε πρόσφατα και ο Long του Iowa State. Τον Auguste πάντως μπορείς να τον δεις απόψε κιόλας, σε μια ώρα περίπου ξεκινάει η φάση των 16 και το πρώτο παιχνίδι είναι Notre Dame - Wichita State. Λίγο μετά στην πρώτη δόση, παράλληλα για την περισσότερη ώρα, το Wisconsin αναμετράται με το North Carolina, ενώ αύριο θα μάθουμε τι έκαναν η Arizona και τo Kentucky ως φαβορί στα πολύ αργά ματς.
jasonick
28-28 η Arizona με τους Musketeers. Οι Wildcats έχουν πρόβλημα με τη ζώνη του Xavier και δεν έχουν βρει ρυθμό επιθετικά, ιδιαίτερα οι ψηλοί τους αλλά το καλό για αυτούς είναι ότι ο Johnson δεν έχει πρόβλημα με τη ζώνη μέχρι ώρας. Από το Xavier ξεχωρίζει ο Stainbrook με 10 πόντους, δείχνοντας πολύ καλό touch κάτω από το καλάθι.
Στο άλλο παιχνίδι το Kentucky το έχει καθαρίσει πριν καν αρχίσει ο αγώνας, 60-26 είναι αυτή τη στιγμή με 9:30 να απομένουν.

edit: λολ, τι ρουτινα είναι αυτή του Hollis-Jefferson στις βολές; κανονικά όταν πάει να τις εκτελέσει πρέπει να παίζει αυτό από πίσω.

tongue.gif
jasonick
Νίκη τελικά των Wildcats με 68-60. Το Xavier στέρεψε από λύσεις στην επίθεση στο τέλος ενώ αντίθετα η Arizona κατάφερνε να παίρνει πόντους από τη γραμμή των βολών.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο McConnell (μου θύμισε μπασκετικά Steve Blake) ανέβασε την απόδοση του και ενώ η ομάδα του δυσκολευόταν επιθετικά από τη ζώνη 1-3-1 του Xavier αυτός έκανε μεγάλα plays που κράτησαν την Arizona στο παιχνίδι. Μεγάλη συνεισφορά είχαν επίσης ο York από τον πάγκο με τα τρίποντα του αλλά και ο Tarczewski σκοράροντας είτε με βολές είτε κάτω από το καλάθι αλλά παίρνοντας μεγάλα επιθετικά ριμπάουντ επίσης.
Από το Xavier ο Stainbrook μου άρεσε, ο οποίος ήταν σχεδόν άχαστος στο post όταν πήγαινε προς τα αριστερά, είχε καλό footwork και αντιδρούσε καλά σε double teams. Στο τέλος φαινόταν πάντως κουρασμένος και το Xavier όπως είπα δυσκολεύτηκε επιθετικά, αφού δεν υπήρχε άλλος παίκτης που να μπορούσε να δώσει σκορ.
SG3ptshooter
Noμίζω οι 4 καλύτερες ομάδες West και Midwest είναι αυτές που προκρίθηκαν χτες και θα αναμετρηθούν το Σάββατο.

Σε αυτά που είδα, το Notre Dame κέρδισε το Wichita State στο ίδιο του το στυλ παιχνιδιού με πολύ καλούς "Έλληνα" + Pat Conaughton και το Wisconsin παρά τα προβλήματα τα κατάφερε στο πιο "δύσκολο" για το φαβορί χτεσινό παιχνίδι. Ο Jackson όσο μπήκε δε βλεπόταν -σε σημείο που επιμένω πως δε θα προλάβει ποτέ να είναι 100%- και το foul trouble του Koenig έμοιαζε να δυσκολεύει πάρα πολύ τα πράγματα, αλλά όταν το προσπέρασμα έγινε με 2 συνεχόμενα καλάθια του Showalter άλλαξε το momentum κι άρχισε να βάζει και κανάς άλλος πλην του -τρομερού χτες- Dekker. Στο τέλος το καθάρισε ο Kaminsky με τις άνιωθες βολές και καλές άμυνες, που μούγκωσαν το αστείο λαμόγιο του forum που τον συνέκρινε με τον Ante Tomic, που σε τέτοιο χρονικό σημείο μάλλον θα είχε βάλει τα κλάματα. 19.gif

Στα αργότερα το Kentucky τρόμαξε τους πάντες χτες, πως να μην το κάνει όταν έχει 10 παίκτες που θα ξεκινούσαν βασικοί στις περισσότερες ομάδες, οι 9 απ' αυτούς είναι τουλάχιστον 6'6 και 4 από 6'10 και πάνω , ενώ άλλες ομάδες ξεκινάνε με 4 guards κι έναν ψηλό, που συχνά δεν είναι καν πάνω από 6'9. Ασταδιάλα cheat mode. mellow.gif Και η Arizona περίμενα να περάσει πιο εύκολα, αλλά μάλλον είναι πιο φορμαρισμένη απ' τους Badgers αυτή τη στιγμή. Ο πρώτος προημιτελικός το Σάββατο προμηνυόταν εξ' αρχής να είναι ο πιο αμφίρροπος, το Wisconsin - Arizona μπορεί έως και να αποδειχθεί πως ήταν το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι σε όλο το φετινό tournoix. Το Kentucky - Notre Dame ευτυχώς που είναι τόσο αργά που δε θα κάτσω να δω live sleep.gif
Αν και υπάρχει κάποια ελπίδα.

Η σημερινή βραδιά μου είναι γενικώς σαφώς πιο αδιάφορη, το Michigan St και το Louisville δικαίωσαν τις προσδοκίες να φτάσουν τουλάχιστον ως εδώ και πλέον όλα είναι ανοιχτά. Aν θέλω να δω κάτι είναι να κερδίσουν τα χαμηλότερα seeds απ' το South, μου λένε πως δεν πρόκειται αλλά ελπίζω το 1/2, αφού δεν είχε και upsets χτες.

Αφού έχουμε και υπερνυχτερινούς viewers, το σημερινό πρόγραμμα:
QUOTE
7:15 PM (11) UCLA vs (2) Gonzaga
7:37 PM (8) NC State vs (4) Louisville
9:45 PM (5) Utah vs (1) Duke
10:07 PM (7) Michigan St vs (3) Oklahoma
benchwarmer
Το Kentucky μοιάζει να είναι cheat mode, θα δούμε.

Το Notre Dame είναι μία πάρα πολύ ωραία ομάδα στο μάτι, επιθετική, αλλά δεν νομίζω να έχει το βάθος και το ύψος να τα βάλει με το Kentucky. Παρόλα αυτά, εάν μπουν τα σουτ και πάει ψηλά το σκορ, ίσως είναι ένα ελάχιστο τρωτό σημείο του Kentucky.

Το Wisconsin-Arizona θα είναι λογικά ματσάρα, θα έπρεπε να είναι ματς του final4. Προγνωστικά δεν χωράνε.

Για σήμερα επιλέγω Gonzaga, Duke, IzzoMichigan State και PitinoLouisville.
SG3ptshooter
wav.gif


Σε ομάδα του Wisconsin παίζει ο "δικός μας" Αντετοκούνμπο. Και τον πάμε τρελά. Επίσης σε ομάδα του Wisconsin παίζει ο αγαπημένος quarterback των forumιτών, που ήταν και στο γήπεδο σήμερα μετά της γυναικός.

Ε διάολε αυτές τις μέρες ο σπουδαιότερος παίκτης που παίζει σε ομάδα με έδρα το Wisconsin είναι ο Sam o Dekker. Τόσο απλά. bball.gif

Στα 4 παιχνίδια ως τώρα στο τελικό tournoix έχει 60,4% fg και σήμερα 27π με 8/11 και 5/6 τρίποντα, το ένα πιο κρίσιμο απ' το άλλο. Στο προηγούμενο ματς πάλι που ήταν άστοχος απέξω είχε 9/10 δίποντα και 10 rebs παίζοντας SF για την περισσότερη ώρα.

https://vine.co/v/OLa3U2t9xJu
https://vine.co/v/OLWB0vaq31F

Όπως καταλάβατε η πρώτη ομάδα που πέρασε f4 είναι οι αγαπημένοι μου για φέτος Badgers. Μετά έχει Kentucky - Notre Dame όπως είχαμε ήδη πει, θα το δω στον ύπνο μου tongue.gif , αύριο έχουμε αγώνες νωρίτερα, στις 9.20 Ελλάδος Michigan State - Louisville και 12.05 Gonzaga - Duke.
BasketZilla


Εμπρός μόνο τα βουτυρένια πλουσιόπαιδα του Duke έμειναν. Ελπίζω να έχει μείνει ατάιστος ο γίγαντας Karnowski και να κάνει μια χαψιά τον Jahlil. Με τα παιδιά των λουλουδιών του UCLA μέχρι και πάσες πίσω από την πλάτη έβγαλε ο Πολωνός.
GK_23
QUOTE(BasketZilla @ Mar 29 2015, 09:05 ) *
Εμπρός μόνο τα βουτυρένια πλουσιόπαιδα του Duke έμειναν. Ελπίζω να έχει μείνει ατάιστος ο γίγαντας Karnowski και να κάνει μια χαψιά τον Jahlil. Με τα παιδιά των λουλουδιών του UCLA μέχρι και πάσες πίσω από την πλάτη έβγαλε ο Πολωνός.

Στη φάση που λες, θύμισε Σαμπόνις πραγματικά ο Πολωνός. Το Gonzaga δεν έχει παίξει ποτέ σε Φ4, είναι μόλις η 2η φορά που φτάνει στους 8. Εννοείται ότι οι ευχές μας είναι μαζί τους απέναντι στο Duke 19.gif

Και στο άλλο ματς αναμένεται να γίνει χαμός.

Πάμε για πολύ δυνατό F4 πάντως, ήδη δύο από τα #1 seeds προκρίθηκαν, και οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση είναι παραδοσιακές δυνάμεις.

Αν ο Jackson μπορεί να προσφέρει 15 ποιοτικά λεπτά την άλλη εβδομάδα, πιστεύω ότι το έμπειρο Wisconsin μπορεί να κερδίσει το Kentucky.
SG3ptshooter
Eίχα παρέα τελικά και έβαλα να βλέπω και το Notre Dame - Kentucky, είπα αν ανοίξει διαφορά θα το κλείσω να κοιμηθώ και οι... αθεόφοβοι είχαν να κάνουν λάθος κανά 25λεπτο και έμειναν στο ματς ως την τελευταία στιγμή. Δυστυχώς στις 3 τελευταίες φάσεις το μάκρος του Kentucky μίλησε συστηματικά και οριακά δεν είχαμε το upset. Ούτως ή άλλως μόνο το πως δε μπορούσαν να σταματήσουν τον Towns στο post, με τον -TΡΟΜΕΡΟ επιθετικά- Auguste να έχει σχεδόν αναγκαστικό μόνιμο foul trouble, ήταν αυτό που πραγματικά έγερνε την πλάστιγγα, σε σχεδόν απαγορευτικό βαθμό αλλά οι Irish δεν παραδίνονταν με τίποτα.. Κρίμα που δεν τα κατάφεραν.
QUOTE(GK_23 @ Mar 29 2015, 12:51 ) *
Αν ο Jackson μπορεί να προσφέρει 15 ποιοτικά λεπτά την άλλη εβδομάδα, πιστεύω ότι το έμπειρο Wisconsin μπορεί να κερδίσει το Kentucky.

Ο Jackson ξανά χτες δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη πάντως, δεν βλέπεις άνεση ούτε καν στην κίνησή του στο χώρο ως τώρα. Δύο σπαστά τρίλεπτα που έμοιαζε σίγουρο πως δε θα βρεις λύσεις απ' αυτόν είχε. Μπορούμε πάντως, οι 3 της frontline με τη χτεσινή τους επιθετική συνοχή σαφώς γίνεται να αποκλείσουν το χτεσινό Kentucky αν δεν πάρουν τη σκυτάλη του foul trouble.
SG3ptshooter
Eίχε ποστάρει ο Voyaς:
QUOTE
Marc J. Spears ‏@SpearsNBAYahoo
Texas freshman F-C @Original_Turner is projected to be a Top 10 pick assuming he enters the draft.


QUOTE(SG3ptshooter @ Mar 20 2015, 02:04 ) *
Κατώτερη των προσδοκιών η πρώτη χρονιά του "νέου LaMarcus", είναι σαφώς λιγότερο έτοιμος απ' όσο χρειάζεται και σήμερα δεν με 1/5 και 4 λάθη -> αποκλεισμό ερχόμενος απ' τον πάγκο δε βοήθησε καθόλου τις μετοχές του. Μάλλον θα του έκανε περισσότερο καλό να μείνει στο NCAA για έναν ακόμα χρόνο και βλέπει.

Πλέον έχει πέσει στο 14 στο .net. Συνεχίζω να πιστεύω πως μια χρονιά ακόμη θα τον βοηθούσε πολύ.
Well, :
QUOTE
Texas F Myles Turner announces decision to enter NBA Draft

http://www.cbssports.com/collegebasketball...enter-nba-draft

Και δανείζομαι τα σχόλια από κάτω για να προσπαθήσω να φανούν και οι δύο όψεις του νομίσματος:
QUOTE
V for Velveeta
3 hours ago
Mind boggling. He could not even earn a starting job against an underperforming Cam Ridley or Connor Lammert. And he was legitimately outplayed by Johnathan Holmes, who is only a marginal NBA prospect.

FlagShareLikeReply
jazzcat10
2 hours ago
I thought the same thing about Deandre Jordan when he came out early at A & M. He hardly played at all for the Aggies, now he's an all star. The NBA draft is all about projecting potential. That's probably why there are so many first round busts. GM's have to project how much an 18 - 19 year old well develop into his early 20's. This kid does have a decent turn around jumper in the low post. Who knows, maybe he'll grow into his man body in five years and become an all star too.

FlagShareLikeReply
DBowman
4 hours ago
Poor choice, young man. There's no other way to say it. He was the third scorer on a team that wasn't great at scoring. He's good from the FT line and rebounds nicely. Congrats, you're tall. So is the majority of the NBA. He'll be lucky to go in the back half of the first round.


Άμεσο impact στο ΝΒΑ σίγουρα χλωμότατο, όποιος έχει δει και την κασέτα του απέναντι στους ψηλούς του Kentucky το ξέρει. Ο Αuguste μπορεί οκ να είναι 2 χρόνια μεγαλύτερος και να μην έχει range, αλλά έμοιαζε 3 κλάσεις πάνω προχτές. bball.gif Μακροπρόθεσμα δεν είμαι σε θέση να ξέρω από την άλλη άκρη του Δυτικού κόσμου όταν βεβαιότατα δεν έχει καταλήξει η πλειοψηφία των scouters εκεί έξω, μάλλον δε θα ρίσκαρα. Ο περσινός αντίστοιχος παίκτης είναι ο Noah Vonleh, δεν ξέρω πόσοι σκάβουμε τα box των Βοbcats να δούμε αν έπαιξε, είμαστε σίγουρα λίγοι. Έχει καλύτερο upside o γυριστρούλης βέβαια:
QUOTE
Overall: Turner is a very intriguing prospect due to his length, offensive foundation, and defined NBA position ... At just 18 years of age, he has plenty of room to grow, and a very high ceiling ... A lot of his early shortcomings, are things that can be ironed out or improved upon with experience and physical maturation ... The biggest hump for him will be adjusting to the size and strength of NBA players ... The fact he has such a good jump shot, and the length to help make up for defensive mistakes will aid in his transition ... Not really an NBA ready guy, how well he's able to adjust and how much he grows as a player will determine whether he's a star or a role player, but he already has a fantastic foundation for an NBA stretch 4 at just 18 years of age ...

http://www.nbadraft.net/players/myles-turner

Γραμμένο όμως πριν την "μέτρια" πρώτη σεζόν του. Απ' τις πιο ενδιαφέρουσες αποφάσεις τον ερχόμενο Ιούνιο, αυτή της ομάδας που θα τον επιλέξει.
SteveNashidis
Συμφωνώ με όσα λες και ότι θα του κάνει καλό αν συνέχιζε στο κολεγιακό. Αλλά αν έκανε 2η συνεχόμενη μέτρια προς κακή χρονιά τότε θα ήταν στα αζήτητα. Είναι τακτική πολλών μικρών που έχουν κάποια προβολή και προσόντα να μπαίνουν νωρίς στα Draft γιατί θα έχουν μεγαλύτερη αξία και συμβόλαιο . Αλλά δεν τους κάνει και πολύ καλό στην καριέρα τους γενικότερα γιατί τρώνε πάγκο.

Για τον Volneh τον έψαχνα τις προάλλες στο fantasy να τον κάνω add αλλά δεν μου φάνηκε ότι θα δώσει άμεσα σκορ tongue.gif
BasketZilla
Δεν θα ήταν και η χειρότερη ιδέα του κόσμου να αύξανε το όριο ηλικίας στο draft στα 20 χρόνια όπως συζητείται. Θυμάμαι το πρώτο draft που παρακολούθησα, αυτό του 1992 μέσω των αναλύσεων του Παπαδάκη στο Τρίποντο και τότε ήταν δεδομένο ότι οι ομάδες έπαιρναν έτοιμο παίκτη πεντάδας στη λοταρία και όχι prospect.

Με τον ένα χρόνο στο κολέγιο τώρα μέχρι να είναι έτοιμοι να παίξουν τρώνε 2-3 χρόνια πάγκο και αυτό δεν νομίζω ότι βοηθά ιδιαίτερα στην εξέλιξη τους.

Αλλά και εγώ αν ήμουν από κάνα γκέτο ή κολοχώρι των ΗΠΑ και μπορούσα να τσιμπήσω 2-3 μύρια ζεστά και πράσινα , σιγά μην διακινδύνευα με το να κάτσω στο κολέγιο άλλο ένα χρόνο να μάθω μπάσκετ !
SG3ptshooter
QUOTE(Voyager @ Mar 30 2015, 22:04 ) *
Είναι τακτική πολλών μικρών που έχουν κάποια προβολή και προσόντα να μπαίνουν νωρίς στα Draft γιατί θα έχουν μεγαλύτερη αξία και συμβόλαιο . Αλλά δεν τους κάνει και πολύ καλό στην καριέρα τους γενικότερα γιατί τρώνε πάγκο.

Σίγουρα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά αν δεν είσαι dominant για το επίπεδο του κολεγίου πρέπει να μείνεις για μένα. Για παράδειγμα αν ο Noah με τον Al Horford είχαν φύγει μετά τη freshman χρονιά τους απ' το Florida, αμφιβάλλω αν θα μπορούσαν να είναι καλό fit στην τακτική των ομάδων τους με το καλημέρα, οπότε κατ' επέκταση αμφιβάλλω και για το αν θα αξίωναν συμβόλαια κορυφαίου ψηλού στο ΝΒΑ, όπως μπορούν να κάνουν τώρα.

Ένα prospect σαν τον Towns απ' την άλλη δε μοιάζει παράλογο να φύγει από φέτος. Μπορεί και γι' αυτόν ακόμα να ισχυριστείς πως είχε την αξία του να ετοιμαστεί περισσότερο.
QUOTE(BasketZilla @ Mar 30 2015, 22:24 ) *
Δεν θα ήταν και η χειρότερη ιδέα του κόσμου να αύξανε το όριο ηλικίας στο draft στα 20 χρόνια όπως συζητείται.

Όταν ο LeBron μπήκε απ' το high school οφείλουν να ρίξουν άλλον ένα χρόνο προς τα πίσω τα όρια όπως τότε μπας και περάσει κανείς το robot σε μακροζωία στη σύγχρονη εποχή. tongue.gif

Πέρα απ' την πλάκα είναι καλό παράδειγμα το πως παίκτες όπως ο LeBron, o Garnett ή ο Wall δεν ξεκίνησαν μοιάζοντας ως dominant, παρότι στη συνέχεια βελτίωσαν πάρα πολύ την εικόνα τους στο παρκέ. Δεν είναι μόνο η απόσταση απ' το εντυπωσιακό peak τους, αλλά όταν δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι ούτε καν αυτοί, πόσο μάλλον παίκτες που επιλέγονται στο 20 και στο 30, που αν χάσουν το τρένο του rookie συμβολαίου ποιος ξέρει πόσο δύσκολο θα είναι να πείσουν πως αξίζουν κάτι περισσότερο από μια θέση στον πάγκο κάποιας ομάδας. Ο Wroten πχ πόσοι λίγοι λέγαμε όταν τον "πέταξε" τζάμπα το Memphis ότι είναι έγκλημα και τι μπάλα ξέρει; Τόσο γρήγορα τόσος κόσμος δέχτηκε τη λογική πως τους ήταν afterthought! Κι ακόμα με την παρουσία του στη Philly δε θεωρείται αποδεδειγμένα ικανός να παίξει βασικό pg στο μέλλον. Αν είχε 2 καλές χρονιές κολέγιο πίσω του θα έπαιζε πιο κοντρολαρισμένα και θα είχε και αξιολογότερο status. Ακόμα χειρότερα ο εξίσου συμπαθής σε μένα pre-draft πρώην συμπαίκτης του ο Terrence Ross, που παρότι επελέγη ψηλά έχει γρήγορα κερδίσει την ταμπέλα του ασταθέστατου και του bust. Ήξεραν πως δε θα είναι έτοιμος, αλλά υπάρχουν πράγματα που δε θα στα μάθουν στο ΝΒΑ αν δεν τα φέρεις μαζί σου. Η ικανότητα διαχείρισης ενός κλειστού παιχνιδιού πχ ενός junior ή senior που έπαιξε 2 sweet 16 κι ένα final 4 φέρει τη σημασία της, ο Ross είναι εμφανέστατο πως όσο εντυπωσιακός κι αν είναι στη μέρα του, δεν ανταποκρίνεται σε διάρκεια ή απέναντι στη δυσκολία.
GK_23
Μία σημαντική μετακίνηση προπονητή σημειώθηκε λίγο πριν ξεκινήσει το Φ4...

Μετά από 6 έτη στον πάγκο του VCU, με κορυφαία στιγμή το Φ4 του 2011, ο Shaka Smart συμφώνησε να κοουτσάρει το Texas.

http://www.cbssports.com/collegebasketball...s-vcu-for-texas

Το VCU έκανε πραγματικά τα πάντα για να τον κρατήσει στο Richmond αλλά ο 37χρονος κόουτς δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόκληση του Texas. Και όταν λέμε "έκανε τα πάντα", το εννοούμε...

http://www.sbnation.com/lookit/2015/4/2/83...smart-vcu-texas
SG3ptshooter
Δεν προσφέρει Αγγλική περιγραφή το ΟΤΕ, παρότι έχει το channel του ήχου υποτίθεται όταν πατάς το κουμπί. Το είχα ρωτήσει συγκεκριμένα αυτό το πράγμα...

Μόνο 4 ωρίτσες ακόμα.
SG3ptshooter
Guess what:
https://vine.co/v/OlIX9xZQtar

wos_sport5.gif
GK_23
BasketZilla
Click to view attachment



Όσα χρόνια και αν περνούν ο μακαρίτης ο πετσέτας, ο ''γιαγιάς'' Larry, ο Graig , ο Stacey και οι λοιποί συμμορίτες της καζινοομάδας δεν ξεχνούν. Μακάρι σήμερις o Frank the Tank και ο Μπλακεντέκερς να δείξουν στον Πολωνό δημόσιο υπάλληλο της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας ποιος είναι ο καλύτερος coach στο Αμέρικα (μετά τον Mark Few βεβαίως - βεβαίως ...).
SG3ptshooter
Μαγεία.

Τα έδωσαν όλα, έπαιξαν το μπάσκετ τους όσο ήταν ανθρωπίνως δυνατόν απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο, άνοιξαν και διαφορές, δε φοβήθηκαν πραγματικά ποτέ - έως και είχαν υπερβολική αυτοπεποίθηση, για σένα λέω Koenig - ψάρωσαν τον Stein, έκλεισαν στο δεύτερο καλύτερα τους Harrison που ήταν οι πιο ψύχραιμοι των αντιπάλων ως εκεί. Ο Kaminsky έκανε μακράν το καλύτερό του παιχνίδι στο tournoix αν λάβει κανείς υπ' όψιν τη δυσκολία που είχε να σημειώσει κάτι θετικό με αυτούς που μάτσαρε, είτε προσπαθώντας να μαρκάρει τον Towns χωρίς περιθώρια για foul είτε προσπαθώντας να σκοράρει απέναντι στους υπόλοιπους της frontline του ντάκι. Kαι άμα φτάσεις τελευταίο δίλεπτο πάσα στο Dekker λέμε, νόμος. Βάζει το τρίποντο που πόσταρα, κερδίζει επιθετικό πίσω, κερδίζει βολές μπροστά με αυτή τη σειρά. Θεός.

Αν μου έκανε κάποιος κακή εντύπωση -εκτός του ΟΤΕ και των διαιτητών που αποδείχθηκαν λίγοι και σφύραγαν ό,τι να ναι, με αποκορύφωμα ένα μπουκέτο του Lyles που έγινε official review και δεν έδωσαν τίποτα- χτες ήταν ο Calipari. Όλη την ώρα γκρίνια με τους διαιτητές, όλη την ώρα θεατρικό κρεσέντο χέρια πόδια, προς το τέλος έμοιαζε πανικόβλητος, φώναζε, έκανε αλλαγές κράζοντας τον παίκτη που μπαίνει. Καληνύχτα. Προφανώς και μου έδωσε την εικόνα πως ένιωθε ότι δεν νοείται να χάσει το τρόπαιο, μια εικόνα μικρότητας. Κάτσε να έρθουν τα sanctions και για το τρίτο recruiting scheme που έχει στήσει ο άνθρωπος που εισηγήθηκε να προσπεράσουν στο draft τον Kobe Bryant θα μου πείτε, οκ περιμένω. tongue.gif

Ο Izzo μας στεναχώρησε, θα πάμε ως "outsider" κι εμείς τα ξημερώματα της Τρίτης (το επισημαίνω γιατί ο φίλος ο zilla έχει λάθος λίγο νωρίτερα), αλλά θα είναι τρομεροί ξανά. Αν περιορίσουν κάπως το Winslow είναι μισό ματς, τόσο απλά. Η frontline των τριών θα τα καταφέρει ξανά, αυτό δεν το φοβάμαι. Να πω πόσο μ' αρέσουν οι φετινοί Badgers; Ας το πω μετά και τον τελικό.

Το χω ξαναπεί, το παγίωσα απόλυτα χτες. Έπαιρνα και Towns και Okafor στο 1 ή στο 2 και μετά όλα τ' άλλα. Ας μην πήγαινε ο Mudiay στην Κίνα εν τέλει. Έχουν και οι 2 ψηλοί την τεχνική και παράλληλα το μάκρος / τη σκληράδα για να είναι top picks. Δεν έμοιασε του ξαδέρφου του Emeka ευτυχώς ο Τζελίλης.
SteveNashidis
O συγκεκριμένος ημιτελικός είναι από τα ματς που όσοι αγαπούν το μπάσκετ , γουστάρουν να βλέπουν. Το outsider να κερδίζει τους cheatαρισμένους αντιπάλους του και φαβορί για το τίτλο με κόντρα διαιτησία , με ανατροπή του σκορ , με ψυχή και ομαδικό πνεύμα . Αν το Kentucky είχε σοβαρό προπονητή και όχι αυτήν την απομίμηση -σε-συμπεριφορά-Μπαρτζώκα- θα το έπαιρνε το παιχνίδι . Από τη στιγμή όμως που επέμεινε στις αλλαγές σε όλα τα σκριν ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι Deker και Κaminsky έκαναν πάρτυ και "ζεστάθηκαν" κυριολεκτικά δεν είχαν και πολλές ελπίδες οι τσιταρισμένοι να το πάρουν. Και μόνο που πέρασαν μπροστά στο σκορ και έπειτα ακολούθησαν 3-4 απαράδεκτες επιθέσεις με σκοτωμένα iso των κοντών του UK , με μόνη επιτυχή το καλάθι και φάουλ του Harrison, διακρίνεις την ανυπαρξία ενός coach στον πάγκο όπου έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού και της ομάδας του.

Το UK έβγαλε ένας άγχος και την πίεση που είχε συσσωρευτεί για την οπωσδήποτε κατάκτηση του τίτλου . Το Wisconsin έβγαλε κάτι ωραίο στο παρκέ. Ομαδικότητα στην επίθεση, αλληλοκάλυψη στην άμυνα, προσήλωση στις οδηγίες του προπονητή , που άλλοτε ζητούσε αργό τέμπο και άλλοτε έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο και προπάντων πάθος και κατάθεση ψυχής . Συγκινητικές οι μάχες των Deker, Kaminski, Koeing και των άλλων αφανών παικτών που έβαλαν μικρα αλλά ουσιαστικά λιθαράκια στη νίκη.

Μακάρι να εμφανίσουν ανάλογη εικόνα και στον τελικό και να μην παρουσιαστούν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια . Το θέμα είναι ότι ο Calipari έδειξε στο Duke πως ΔΕΝ πρέπει να παίξεις απέναντι στο Wisconsin και θα εμφανιστούν αρκετά προετοιμασμένοι εξουδετερώνοντας πρώτα τους 2 που τράβηξαν χθες όλο το κουπί .

Υ.Γ Για να λέμε και του στραβού το δίκιο , αδικήθηκε και το UK σε 2 φάσεις κρίσιμες . Ένα το εκπρόθεσμο καλάθι του Ηayes και δεύτερον το φουλ που κέρδισε ο Deker έπειτα από ολοκάθαρη άμυνα ψηλά από τον Harrison . Aλλά μετά το εγκληματικό non-call flagrant 2 foul του Lyles δεν μας νοιάζει καθόλου :Ρ
SG3ptshooter
Χαρά όλοι βλέπω, δεν πόσταρε κανείς απ' τους 5-6 υπόπτους. smiley.gif

Δεύτερη φορά στους τελευταίους τρεις τελικούς που σηκώνεται ένας #%)#%^% cockblocker απ' τον πάγκο πάνω που λέω "έλα το πήραμε" και το γυρίζει μόνος του απ' το πουθενά. Να θυμίσω απέναντι στους Wolverines ήταν ο πρώτος αναπληρωματικός MOP στην ιστορία του f4 και νυν παίκτης του Πανιωνίου ο Hancock, που λογικά θα υποβιβάζονται οι ομάδες του κάθε χρόνο για να ισορροπήσει αυτά που έγιναν εκείνο το βράδυ.

Ακόμα περισσότερο απ' ότι και τότε, αν και μετά τα πρώτα βήματα των πρόσφατων Michiganeiros στο ΝΒΑ σίγουρα σε καλό βαθμό ανέβασαν status ο ένας τον άλλο, θα ήταν νίκη της τακτικής και της λειτουργικής επίθεσης απέναντι σε περισσότερο μάκρος, περισσότερο ΝΒΑ potential και περισσότερο βάθος, με τους τόσους Αμερικανούς διεθνείς που "στρατολογεί" απ' το καλοκαιρινό του πόστο τελικά ο Krzi, νέο κόλπο και όπλο στη φαρέτρα του. Επίσης για άλλη μια φορά η διαιτησία Ο,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ, δε λέω μας έσφαξαν, αν ήθελαν να μας σφυράνε αντί- δε θα είχαν ποτέ δυσκολευτεί να κάνουν πάρτυ ούτε ο Towns ούτε ο Okafor, αλλά μετά και τα του Σαββάτου, είχαν 2 out of bounds υποδείξεις σε κρίσιμα σημεία λάθος, και οι δύο κατά των Badgers, πάλι στη μία δεν άλλαξε η αρχική τους απόφαση παρά το official review! Wtf δλδ. Από ένα σημείο και μετά ο Ryan ήταν έτοιμος να τους αρπάξει απ' το λαιμό, δεν ξέρω αν βοήθησε την κατάσταση κι αυτό, άδικο ακριβώς δεν είχε.

Θα μου πείτε πόνεσε και δεν λέω για τα του ματς. Τι να πω.. Το Wisconsin έχει 2,5 NBAers και άλλον 1,5 για Ευρώπη απόλυτο max, εδώ και μερικές ώρες δεν είναι φαβορί καν για καλό seed στο επόμενο bracket, και οι άλλοι σήκωναν μέλλοντες βασικούς του χρόνου. Κρίμα που δεν πήραμε το τρίτο σερί παιχνίδι ως outsider να γίνει η εποποιία μιας εκ των πιο overachieving ομάδων των 10s. Στο τέλος η εντολή να πάρει μπάλες ο Kaminsky δεν εφαρμόστηκε καλά και μέσα απ' το σύνηθες fluidity της επίθεσης της αρμάδας, θεωρώ στοίχισε πολύ αυτό. Δεν είχαν το καθαρό μυαλό όσο προχτές να βρουν τη σωστή προσπάθεια, όταν από in control βρέθηκαν πίσω τόσο εύκολα. Και πάλι έμοιαζαν να υπερβάλλουν εαυτόν.

Πολύ, πολύ κρίμα.



ΥΓ. Σκουντής αδιάβαστος σε σημείο απογοήτευσης, μίλησε και για το final four legacy του Andrew Wiggins κάποια στιγμή ενώ αποκαλούσε συνεχώς το Duke "πρωταθλητές της ACC", ούτε τελικό δεν έπαιξαν και νικητές ήταν το Notre Dame του Αυγούστη. Και μόνο που ήταν MVP των τριών διαφορετικών περιγραφών ο Ρήγας Δάρδαλης που μνημόνευσε τον Ταμτάκο μεταξύ διαφόρων άλλων "αστοχιών" (sic), η μη παροχή Αγγλικής περιγραφής ήταν μείον που θα τους το χρεώνω καιρό...
SteveNashidis
Εγώ περίμενα να σχολιάσεις πρώτος μιας και έπαιζε η ομάδα σου αλλά αργούσες επικίνδυνα .Σε λίγο ετοιμάζαμε με τον Jasonick αμπελαλε μετά τον δεύτερο χαμένο τελικό για φέτος , μετά τους seahawks .

Πολύ ωραίος τελικός με τρομερό πάθος και από τις δύο ομάδες. Το Duke έπαιξε άμυνα, έβγαλε τρομερή ενέργεια για να γυρίσει το ματς, και ο Σιζέφσκι έβγαλε ένα λαγό από το καπέλο ονόματι Allen . Μπήκε από τον πάγκο , έκλεψε μπάλες , έτρεξε στον αιφνιδιασμό και στα pick n roll, παρά το κοντό του ύψους του, δεν φοβήθηκε στα drive και κέρδιζε το maximum (καλάθι+φουλ). Καταλύτης εκτός του αφανή Okafor που όλοι περιμέναμε , o Jones που έβαλε κρίσιμα καλάθια και κουβάλησε το Duke.

Το Wisconsin δεν είχε άλλη λύση να πιαστεί μιας και ο Deker με τα 2 airball και την αστοχία από το τρίποντο δεν βοήθησε. Ο Kaminski κλείστηκε καλά ενώ ξεκίνησε κεφάτος στην αρχή του ματς. Οι Koeing, Jackson πιέστηκαν σωστά από το Duke ώστε να χάσουν το καθαρό μυαλό και η ομάδα για κάποιες επιθέσεις να δείχνει ακυβέρνητη . Ο Hayes προσπάθησε να ξεκολλήσει την ομάδα του με τα τρίποντα και το κάρφωμα αλλά εν τέλη το Duke είχε περισσότερες λύσεις και καθαρό μυαλό.

Για τη διαιτησία ναι το παρατήρησα και εγώ ότι σε δεύτερο παιχνίδι αδικήθηκαν οι κόκκινοι. Εκεί με τα επιθετικά φάουλ που κέρδιζε το Duke ενώ σε παρόμοιες φάσεις το Wisconsin χρεωνόταν με αμυντικό + βολές ήταν too obvious για πολλούς και φαινόταν από την ψυχολογία των παικτών που οι μεν δεν έπαιρναν σφύριγμα και οι δε διεκδικούσαν κάθε φορά την επαφή. Για το official review ακόμα απορώ τι έγινε .

Να ενεργοποιηθεί άμεσα η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης του Basketforum.gr για τον Sg3 . tongue.gif
SG3ptshooter
Nα προσθέσω, αν και ο κολεγιακός "εγκέφαλος" ο bench θα καγχάζει όταν το δει, πως το λάθος του Ryan ήταν πως έπρεπε να προσαρμόσει την πεντάδα, ειδικά όταν χαμήλωσε το Duke. Δεν μπορούσαν να περνούν ούτε μέσα από screens αν μάρκαραν το ballhandler ούτε γίνεται να βρίσκονται παντού όταν ήταν τόσο πιο δυναμικά και ογκώδη τα κορμιά των αντιπάλων ψηλών οι διάφοροι ημίψηλοι, κυρίως σε όγκο, των Badgers. Έφτιαξαν τη γωνία για μπάσιμο στον Allen που προσπερνούσε το screenaρισμένο Dekker και έτρεχε κατά πάνω στον Kaminsky, ήταν πολύ δύσκολο να υπερβάλλει εαυτόν κάποιος εκ των δύο σε τέτοια φάση. Ούτε ο Hayes με το Dukan θα προλάβαιναν στο ρόλο του πρώτου. Μετά σημάδεψαν το Frank που ούτως ή άλλως είχε εντολή να προσέχει τον Okafor κατά βάση, τον κρατούσαν μακριά απ' το τρίποντο στην άμυνα και έβγαλαν τα σουτ που μπήκαν γι' αυτούς όταν έπρεπε.

Ομολογώ το 0/2 ξενύχτια στους τελικούς ΕΝΩ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΟΛΕ πόνεσε ως τώρα, γενικά η σεζόν δε με πάει καθόλου σε τόσα μέτωπα... Θα καθαρίσει ο Steph για όλα ελπίζω.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.