Final Four στη Μόσχα!!!



Επιτέλους, η πορεία της φετινής Ευρωλίγκας καταλήγει στην παγωμένη, ακόμη και αυτήν την εποχή, Μόσχα και στο αχανές Ολυμπίνσκι όπου και θα φιλοξενηθεί το φετινό final 4.

Εκεί, στις 8 Μαΐου θα έχουμε την τελική πράξη με τους δύο τελικούς.

Πρώτα όμως, στις 6 Μαΐου θα έχουμε τους ημιτελικούς:

bball.gif Μακάμπι - Παναθηναϊκός
Η περσινή πρωταθλήτρια ευρώπης Μακάμπι που τέλειωσε τη φάση των 16 με 6-0 και σάρωσε την Μπενετόν στα προημιτελικά, θα βρεί στο δρόμο της προς τον τελικό τον Παναθηναϊκό ο οποίος σύμφωνα με ψηφοφορία του site της ευρωλίγκας έχει 3% πιθανότητες να κερδίσει και να πάει αυτός στον τελικό....
...για μισό λεπτό όμως...
Όποιος νομίζει ότι η παρέα των Γιασικεβίτσιους - Πάρκερ (το καλύτερο δίδυμο guard της φετινής Ευρωλίγκας) - Μπαστόν - Βούιτσις, θα περάσει πολύ εύκολα το εμπόδιο των πρασίνων, στην χειρότερη δεν ξέρει τι του γίνεται, και στην καλύτερη, απλά έχει κοιτάξει τα στατιστικά των παικτών - ομάδων.
Αν ρίξει, όμως, μια ματιά στο όνομα του προπονητή του Παναθηναϊκού, θα δει ένα γνώριμο όνομα...ένα όνομα που έχει κατακτήσει 6 ευρωπαϊκά τρόπαια και που φέτος σίγουρα δεν κατεβαίνει για να χαρίσει το έβδομο....
Ο κύριος μη-με-λέτε-γκαστόνε Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει την προϊστορία και τις ικανότητες να θεωρείται το βασικό χαρτί μίας ομάδας, αντί ενός σούπερσταρ παίχτη.
Κάτι ήξερε ο Πίνι Γκέρσον όταν είχε δηλώσει "ξέρω πως θα αντιμετωπίσω τον Παναθηναϊκό...θα βάλω έναν να μαρκάρει τους παίκτες και τέσσερεις να μαρκάρουν τον Ομπράντοβιτς!"

bball.gif ΤΣΣΚΑ - Ταού
"Back in the USSR!!" τραγουδούσε το πρώην σκαθάρι, ο Paul McCartney πριν πολλά χρόνια στην κόκκινη πλατεία ενώπιον ενός εκστασιασμένου ρωσικού πλήθους που δεν είχε ζήσει ξανά παρόμοια εμπειρία στο παρελθόν.
Έτσι, λοιπόν, ελπίζουν πως φέτος θα λάβει χώρα η ποθητή επιστροφή του τίτλου του κυπέλλου πρωταθλητριών στη Μόσχα και συγκεκριμένα στο παλμαρέ της CSKA, ύστερα από 34 χρόνια...
Η αλήθεια είναι πως όλη η μπασκετική υφήλιος περιμένει πως η ρωσική αρκούδα θα σηκώσει τελικά τον τίτλο την 8η Μαΐου, καθώς τα λεφτά που έχουν πέσει στην ομάδα την έχουν κάνει μία απόλυτη μπασκετική μηχανή που πολύ απλά...δεν χάνει!
Α, το final4 γίνεται και στην έδρα της...
Πρώτα όμως, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Ταού Κεράμικα Baskonia Βιτόρια (όπως και στα ισπανικά ονοματεπώνυμα, έτσι και αυτήν την ομάδα δεν ξέρουμε πως να την αποκαλούμε) του τρελού λιθουανού (που τα ποσοστά του στα τρίποντα είναι ψηλότερα και από ποσοστά σε 2ποντα άλλων παιχτών) Μασιγιάουσκας και του αφηνιασμένου Αργεντίνου Σκόλα που στο τελευταίο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, όταν και η Ταού πέρασε σαν σίφουνας τα προημιτελικά σκουπίζοντας την Μπένετον με 2-0, είχε 34 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής με 15/16 2ποντα, 4/4 βολές!
Έτσι όπως τα έφερε η μοίρα, το θεωρητικό φαβορί για τον τίτλο, τίθεται αντιμέτωπο με την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης που στην μέρα της μπορεί να στραγγαλίσει τον κάθε αντίπαλο...
Με μία λέξη...ντέρμπυ.


Με τέτοιες αναμετρήσεις, λοιπόν, το φετινό final 4 αναμένεται με τρομερό ενδιαφέρον από όλους τους φιλάθλους στην Ευρώπη (και όχι μόνο...6 χώρες εκτός ευρώπης, έβλεπαν το τουρνουά όλη τη χρονιά και ασφαλώς δε θα λείψουν από το ραντεβού στη μόσχα) και εμείς το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε...είναι να μας φέρουν οι παίχτες του παναθηναΐκού το τρόπαιο "από τη Ρωσσία με αγάπη".

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! icon_wave.gif