QUOTE(apkat @ Sep 27 2009, 15:16 )
Δεν ειναι ακριβως ετσι παντως..Και δεν αναφερομαι αυστηρα στον Σερμαντινι τωρα αλλα γενικοτερα..
Ο Βασιλειαδης θυμαμαι πριν 2 χρονια σε ματς Οσφπ παο στο ΣΕΦ που ειχε διακοπει στην διαρκεια της διακοπης ειχε παει στην σεντρα και εκανε σουτ..Καμια 20αρια εκτελεσε και ειναι ζητημα να εχασε 2-3..Αυτο τι σημαινει;;Οτι θα σουταρει κατα την διαρκεια του αγωνα απο την σεντρα;;Το σουτ ειναι σε τεραστιο βαθμο θεμα ρυθμου και αυτος οποιος εχει παιξει μπασκετ το καταλαβαινει.Τα συνεχομενα ευστοχα σουτ γενικα σε τετοιες συνθηκες δεν λενε και πολλα.Το θεμα ειναι ποσο το εχεις σε συνθηκες αγωνα..Για τον Σερμαντινι remains to be seen..
Το βιντεο που ειδες ειναι απο προπονηση.
Απο μια απο τις πολλες? Και το γεγονος οτι προπονειται απο μακρινη και μεση αποσταση σημαινει οτι ειναι στο ρεπερτοριο του. Τωρα τι σχεση εχει η συστηματικη προπονηση με τα σουτακια του Βασιλειαδη οταν διακοπηκε ενας αγωνας εγω δεν ξερω. Αν ξερεις εσυ εγω παω πασο.
Και εγω σου λεω οτι σε αγωνα της δεκαετιας του 80 ο Τζαμπαρ εβαλε τριποντο απο την γωνια αλλα ποτε του δεν προπονηθηκε σε 20 χρονια καριερα για να σουταρει απο το τριποντο. Αρα ο Τζαμπαρ που εβαλε τριποντο κατα την δδιαρκεια του αγωνα το εχει απλα δεν σουταρε πολυ ε?
Ανακαλυψαμε την Αμερικημε το οτι το σουτ ειναι θεμα ρυθμου. Οπως ειναι για τον Σερμαντινι ειναι και για τον Μπουρουση ειναι και για τον Αντερσεν ειναι και για τον Λορμπεκ. (τυχαια τα ονοματα καμι συγκριση παικτων σε θεμα επιπεδου)
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ολοι αυτοι συν τον Σερμαντινι αν σουταρουν απεξω μπορει και να μην ειναι σε καθε ματς ευστοχοι και γενικα να μην κανουν καλες επιλογες σουτ αλλα αν καθεσαι πισω απτο καλαθι δεν θα σε σκοτωσουν κιολας. Αυτο εχω σχολιασει αλλα αν θελει καποιος να καταλαβει καταλαβαινει.
Ο Σερμαντινι προπονειται στο μακρινο σουτ απο τοτε που αρχισε να παιζει μπασκετ πριν 4-5 χρονια και αυτο το δηλωνουν και προπονητες του απο την Γεωργια.
Και οπως το σουτ ειναι θεμα ρυθμου ειναι και θεμα συμπαικτων και συστηματος. Αν δηλαδη θα βρεις τα ελευθερα σουτ.
Ο Σερμαντινι στην προετοιμασια ευστοχησε ηδη σε 2-3. Φυσικα και πρεπει να τον δουμε στο γηπεδο. Αλλα οχι για να διαπιστωσουμε αν "το εχει".
Φετος ηδη ο Σερμαντινι εχει παρει μυικο ογκο. Αλλα και παλι το σωμα του δεν ειναι φτιαγμενο για να εξελιχθει και παρα πολυ. Στην καλητερη
σωματικα να γινει οτι εγινε ο Γκασολ. (ο Παου οχι ο Μαρκ που ειναι λιγο πιο σωματωδης)
Και αυτος ειναι και ενας επιπλεον λογος για να παιξει και μακρια απο το καλαθι. Και αφου εχει τα προσοντα (σουτ καλη ντριμπλα και ευκινησια για το υψος του) γιατι οχι.
Και για να κανουμε και λιγο πιο λιανα το τι συζηταμε τωρα. Λεμε οτι ο Ζοτς εδιωξε τον Σακοτα απο την ομαδα που ηταν και Ελληνας για να αφησει στην ομαδα ως 6ο
ξενο εναν παικτη που θα εχει την ιδια αποδοση και θα βοηθησει το ιδιο την ομαδα με τον Σακοτα.
Επισης αυτη την αξιολογηση ο Ζοτς την εκανε βλεποντας τον Σερμαντινι μια χρονια απεναντι στον Μπατιστ και τον Πεκοβιτς.
Μαλιστα...και μετα ειμαι εγω ο παραλογος.