Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ρέθυμνο Cretan Kings 2015-16
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ρέθυμνο Cretan Kings
jvalin
Η νέα εποχή του Ρέθυμνο CRETAN KINGS

QUOTE (Ανακοίνωση ΚΑΕ Ρέθυμνο)
Σε νέα εποχή μπαίνει η ομάδα μπάσκετ της Ρέθυμνο ΚΑΕ, με το σήμα και τα χρώματα να αλλάζουν και την νεοσύστατη εταιρεία CRETAN KINGS να γίνεται ο βασικός χορηγός ονόματος της ομάδας που θα λέγεται πλέον Ρέθυμνο CRETAN KINGS, με στόχο να γίνει η ομάδα των απανταχού Κρητικών με επίκεντρο και έδρα πάντα το Ρέθυμνο.

Όπως ανακοίνωσε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας, κ. Κωστής Ζομπανάκης, στο γεύμα που παρέθεσε η ΚΑΕ στους εκπροσώπους Τύπου της Κρήτης στην παραδοσιακή ταβέρνα «Κορφή» στο Ρέθυμνο, η ομάδα μας αλλάζει το όνομα της σε Ρέθυμνο CRETAN KINGS. Μαζί με το όνομα αλλάζει και το σήμα, με τον Μινώταυρο, σύμβολο της Μινωικής Κρήτης, να αποτελεί πλέον το νέο σημείο αναφοράς της ομάδας. Παράλληλα, το μπλε χρώμα στην φανέλα θα το διαδεχτεί το κεραμιδί, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα χρώματα της Κνωσού.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζομπανάκης, «Η ομάδα Ρέθυμνο CRETAN KINGS έχει στόχο να γίνει η ομάδα όλων των απανταχού Κρητικών με επίκεντρο το Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο είναι η βάση μας».

Η εταιρεία «CRETAN KINGS» θα έχει πολλές προεκτάσεις, ενώ θα αποτελείται από τον κ. Ζομπανάκη, ο οποίος θα διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ενώ οι υπόλοιποι μέτοχοι θα είναι Κρητικοί που αγαπούν το μπάσκετ και τον τόπο τους.

Η εταιρεία «CRETAN KINGS» είναι ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα και έχει 3 στόχους:

1) Να ενισχύει την ομάδα μπάσκετ Ρέθυμνο CRETAN KINGS μαζί με τους άλλους σπόνσορες.

2) Να ενισχυθεί το κοινωνικό πρόγραμμα RETHYMNO ASSIST.

3) Όλοι οι μέτοχοι να προσπαθήσουν να βρουν επενδύσεις για την Κρήτη.

Ο μεγαλομέτοχος της Ρέθυμνο ΚΑΕ, Κωστής Ζομπανάκης, ξεδίπλωσε τις σκέψεις του και τις ιδέες που βασίζονται στην εταιρεία CRETAN KINGS, δηλώνοντας:

«Στόχος μας είναι την επόμενη πενταετία να γίνουμε η ομάδα των απανταχού Κρητικών με βάση το Ρέθυμνο. Η CRETAN KINGS είναι μία εταιρεία που ιδρύεται τώρα. Εγώ θα είμαι ο μεγαλομέτοχος και θα αποτελείται από πολλούς Κρητικούς και φίλους της Κρήτης. Μέσω της ομάδας κατάλαβα πως δουλεύει η Ελληνική κοινωνία και τι λείπει. Εγώ πιστεύω πάρα πολύ ότι η Ελλάδα πρέπει να χτιστεί από κάτω προς τα πάνω. Η εμπειρία μου στο Ρέθυμνο είναι πολύ θετική. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι να κάνουμε πράγματα για την κοινωνία μας. Η CRETAN KINGS θα αποτελείται από 3 κομμάτια.

Το 1o είναι να ενισχύσει την ομάδα μπάσκετ. Μία ομάδα μπάσκετ σου επιτρέπει να κάνεις γνωριμίες. Είναι ένα «όχημα» διασκέδασης και βέβαια είναι το αθλητικό κομμάτι το οποίο αρέσει σε όλους.

Το 2ο κομμάτι είναι κάτι που ήδη άρχισε και λέγεται «RETHYMNO ASSIST». Η CRETAN KINGS θα ενισχύσει το ASSIST. Εγώ προτιμώ την κοινωνική διδασκαλία του εθελοντισμού και σε μικρούς και σε μεγάλους. Θα έχει σαν βοήθεια την ομάδα μπάσκετ. Η σύμπραξη με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι μεγάλη υπόθεση. Το να συμπράξεις με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι μεγάλη τιμή. Το πρόγραμμα «RETHYMNO ASSIST» που πραγματοποιήσαμε ήταν επιτυχημένο και θέλουμε να το επεκτείνουμε.

Το 3ο κομμάτι που προσθέτουμε είναι το κοινωνικό «επιχειρείν». Δηλαδή όλοι αυτοί που μπαίνουμε να προσπαθήσουμε να βρούμε επενδύσεις καλές για την Κρήτη. Βλέπω πολύ σημαντικό να ψάξουμε για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και να προωθήσουμε την κρητική διατροφή. Η δική μας αγροτική κουλτούρα είναι πολύ σημαντική, πολύ μεγάλη και δεν την έχει πιάσει κανείς. Οι επενδυτές στο μπάσκετ θα είναι επενδυτές και σε άλλα πράγματα. Το φιλανθρωπικό. Γιατί να μην δούμε πως να ενισχύσουμε μία από τις τοπικές τράπεζες; Όλοι θα μου πείτε τι μπορείς να κάνεις αυτές τις εποχές στην Ελλάδα. Εγώ τις αγνοώ και προχωράμε.

Τι θέλει να κάνει η CRETAN KINGS στην Κρήτη; Μας έρχονται πολλές ιδέες. Όπως να κάνουμε ακαδημία στα Χανιά. Να κάνουμε το ίδιο στο Ηράκλειο. Θα μπορέσουμε τα φιλανθρωπικά μας να τα διοχετεύσουμε μέσω των ακαδημιών».


Ιδού και η νέα εμφάνιση

SteveNashidis
ΤΡΕΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ. ΤΡΕΛΟ ΣΗΜΑ . εύγε ! Αγοράζω φανέλα τους !
yorgos
Δεν κατάλαβα προς τι το αγγλικόν και γιατί δεν ονομάζονται μινώταυροι οι Μίνωες ή κάτι τέτοιο. Μάλλον λεμπρονικοί είναι.

Όντως η κερατούκλικη φανέλα τα σπάει.
jvalin
QUOTE (Georgia State University)
Congratulations to Ryan Harrow for signing a contract with Rethymno of the Greek League

http://www.georgiastatesports.com/ViewArti...TCLID=210229497

Εκτός του Harrow έχουμε ανακοινώσει τους Yaroslav Korolev, Marcus Relphorde, Derek Cooke και Charlon Kloof. Υπάρχει από πέρυσι ο Schaftenaar επομένως κλείσαμε με την 6άδα των ξένων. Λογικά θα πάρουμε και 2-3 Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων θα είναι point guard. Δυστυχώς ο Άρης τσίμπησε τον Ξανθόπουλο, οπότε πάμε μάλλον για Ματαλών. Θέλουμε επίσης Σαλούστρο για το 3 με εναλλακτική τον Αθανασούλα και Καμπερίδη για το 4, υπό την προϋπόθεση ότι θα τον αφήσει ελεύθερο η ΑΕΚ. Γενικά μια χαρά θα μαστε και φέτος. Εκτός από ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, μόνο εμείς η ΑΕΚ και ο Άρης δείχνουμε να κινούμαστε λίγο στην αγορά.
jvalin
Ο Μάριος Ματαλών στο Ρέθυμνο Cretan Kings

QUOTE (Ανακοίνωση ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings)
Η ΚΑΕ ΡΕΘΥΜΝΟ Cretan Kings ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον αθλητή, Μάριο Ματαλών, για δύο χρόνια.

Ο Ματαλών είναι 26 ετών (γεν. 16/2/1989) έχει ύψος 1.85μ. και αγωνίζεται στην θέση «1». Ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα από την ακαδημία «Αστέρια» και εν συνεχεία αγωνίστηκε στην ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη (2η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα), στον Άρη, στο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Γουάιομινγκ, στον Κολοσσό Ρόδου, στην ΑΕ Λάρισας, στη Χάποελ Μεγκίντα του Ισραήλ, στον Κόροιβο Αμαλιάδας, στον Ηλυσιακό, στον ΟΦΗ, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν με την ομάδα των Τρικάλων. Την περσινή σεζόν σε 21 παιχνίδια είχε 5.19 πόντους (42.19% δίποντα, 31.82% τρίποντα, 82.93% βολές), 1.1 ριμπάουντ, 2.24 ασίστ, 0.9 κλεψίματα σε 17.31 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Όμως, ο αριστερόχειρας πόιντ γκαρντ εκτός από την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο έχει αγωνιστεί και στις εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών, με τις οποίες αριθμεί 67 διεθνείς συμμετοχές. Ως μέλος της Εθνικής Εφήβων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2007 στη Μαδρίτη.
tuareg
καμπεριδης?
http://www.eurobasket.com/Greece/news/4143...alis-Kamperidis

(τι εγινε το συμβολαιο με την Αεκ?)
jvalin
QUOTE (tuareg @ Jul 29 2015, 16:39 ) *
καμπεριδης?
http://www.eurobasket.com/Greece/news/4143...alis-Kamperidis

(τι εγινε το συμβολαιο με την Αεκ?)

Δανεικός για 1 χρόνο ήρθε.

Ο Μιχάλης Καμπερίδης στο Ρέθυμνο Cretan Kings
QUOTE (Ανακοίνωση ΚΑΕ Ρέθυμνο)
Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή, Μιχάλη Καμπερίδη, με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την ΚΑΕ ΑΕΚ.

Ο Καμπερίδης είναι 21 ετών (γεν. 24/4/1994), έχει ύψος 2.05μ. και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Πέρυσι συμμετείχε στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τα χρώματα της ΑΕΚ, ενώ έχει φορέσει και την φανέλα της Εθνικής Εφήβων και Νέων.
g_dask
Κραζουν ορισμενοι τις κινησεις της ομαδα να αλλαξει ονομα και να κανει ενα ευρυτερο ανοιγμα στην κρητη. Εγω παντως χαιρομαι που αυτοι που ειναι πισω απο την ομαδα εχουν οραμα και ας μην ξεχναμε οτι αν δεν υπηρχε αυτη η στηριξη μπορει και να ημασταν γ εθνικη.
rchos
Την διοίκηση του Ρεθύμνου την κράζουν εκεί αρκετοί για αρκετούς λόγους.

Το όνομα είναι αφορμή για περαιτέρω κράξιμο.

Πάντως αμερικανιά είναι το όνομα 'όπως και να το κάνουμε.
jvalin
QUOTE (g_dask @ Aug 20 2015, 21:10 ) *
Κραζουν ορισμενοι τις κινησεις της ομαδα να αλλαξει ονομα και να κανει ενα ευρυτερο ανοιγμα στην κρητη. Εγω παντως χαιρομαι που αυτοι που ειναι πισω απο την ομαδα εχουν οραμα και ας μην ξεχναμε οτι αν δεν υπηρχε αυτη η στηριξη μπορει και να ημασταν γ εθνικη.

QUOTE (rchos @ Aug 24 2015, 17:45 ) *
Την διοίκηση του Ρεθύμνου την κράζουν εκεί αρκετοί για αρκετούς λόγους.

Το όνομα είναι αφορμή για περαιτέρω κράξιμο.

Πάντως αμερικανιά είναι το όνομα 'όπως και να το κάνουμε.

Το θέτω όσο πιο απλά μπορώ : φανταστείτε να μετονομαστεί ξαφνικά αύριο ο Ολυμπιακός σε Piraeus Olympians ή πχ ο Παναθηναϊκός σε Athens Shamrocks και η ΑΕΚ σε Νέα Φιλαδέλφεια Double-headed Eagles. Υπάρχει περίπτωση να μην αντιδράσει ο κόσμος?

Τι βλακείες είναι αυτές? Η ομάδα λέγεται ΑΓΟΡ. Ούτε Ρέθυμνο Cretan Kings, ούτε κρητικοί βασιλιάδες, ούτε Μινώταυροι, ούτε Μίνωες, ούτε τίποτα. Είμαστε ένα μικρό επαρχιακό σωματείο αλλά έχουμε κι εμείς τη διαδρομή μας, για την οποία προσωπικά αισθάνομαι περήφανος. Δεν μπορεί ο εκάστοτε παράγοντας να κάνει ό,τι γουστάρει μόνο και μόνο επειδή βάζει λεφτά και το αντεπιχείρημα να είναι «ντάξει κάνε τουμπεκί γιατί αν φύγει ο Ζομπανάκης η ομάδα θα πάει για φούντο». Ε λοιπόν ας πάει. Ας πέσει ξανά στα τοπικά. Την ομάδα την αγαπάω γιατί αγαπάω τον τόπο μου, όχι γιατί παίζουμε στην Α1. Αν αυτό που με ένοιαζε ήταν οι επιτυχίες θα ήμουν Ολυμπιακός / Παναθηναϊκός, δε θα ήμουν Ρέθυμνο. Και στην τελική ποιες επιτυχίες? Η Α1 είναι πρωτάθλημα 2 ομάδων και όλοι οι υπόλοιποι παλεύουμε για τα ψαροκόκαλα. Δε λέω ότι τόσα χρόνια είχα παράπονο, κάθε άλλο. Απλά στο μυαλό μου οι (όποιες) επιτυχίες έρχονται και παρέρχονται. Η ομάδα μένει. Τα λεφτά του ο Ζομπανάκης να τα πάρει και να τα βάλει…ας τα βάλει τέλος πάντων όπου θέλει. Πιστεύεις αρχηγέ ότι το πράμα δεν τραβάει οικονομικά και δε θες να μπαίνεις άλλο μέσα? Μαζί σου. Παράτα τα και φύγε. Δεν πρόκειται να σου πει κανείς τίποτα. Θα σε καταλάβουμε, θα σε ευχαριστήσουμε από καρδιάς για όσα προσέφερες και θα σου είμαστε για πάντα ευγνώμονες.

Δε μου αρέσει ούτε το όνομα, ούτε το σήμα, ούτε η φανέλα, ούτε τα χρώματα, τίποτα. Από παιδάκι ακόμα, την ομάδα την ήξερα ως ΑΓΟΡ. Έτσι ιδρύθηκε, με αυτό το όνομα έγινε γνωστή και με αυτό το όνομα την αγάπησα.


----------------------------------------------------------------------------
Παίκτης του Ρέθυμνο Cretan Kings ο Χάρης Γιαννόπουλος
QUOTE (Ανακοίνωση ΚΑΕ Ρέθυμνο)
Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον αθλητή, Χάρη Γιαννόπουλο, για ένα χρόνο.

Ο 26χρονος (13/07/1989) παίκτης έχει ύψος 2.00μ. και αγωνίζεται ως σούτινγκ γκαρντ και σμολ φόργουορντ. Ο Χάρης Γιαννόπουλος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές στην χώρα μας, έχοντας φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ενώ έχει παίξει σε όλες τις νεανικές Εθνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2006 στον ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε για δύο σεζόν. Την περίοδο 2008/09 έπαιξε στον Ολυμπιακό, ενώ τις επόμενες δύο χρονιές φόρεσε την φανέλα του Πανιωνίου ως δανεικός. Το 2011/12 μετακόμισε στο Περιστέρι, για να τον επιλέξει ο Παναθηναϊκός την σεζόν 2012/13, κατακτώντας Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, ενώ συμμετείχε και σε αγώνες Ευρωλίγκας. Στην συνέχεια επέλεξε να αφήσει την Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα, πηγαίνοντας στην Ισπανία για λογαριασμό της Μανρέσα. Πέρυσι, μετεγγράφηκε στην Ομπραντόιρο, έχοντας 3.1 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 0.6 ασίστ σε 11.28 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε 30 παιχνίδια.

Σε επίπεδο Εθνικής, έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων του 2007 στην Μαδρίτη, ενώ συγκαταλέγεται στην «χρυσή» ομάδα Νέων του 2009, όταν και είχαν ανεβεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στην Ρόδο.

(έχει ανακοινωθεί από 14 Αυγούστου απλά το βάζω για λόγους πληρότητας)
reth1
Συνέλθετε....

Η ομάδα από ΑΓΟΡ έγινε (ΚΑΕ) Ρέθυμνο για να "διώξει" τη ρετσινιά του Σειραγάκη... Αυτό μόνο τίποτα άλλο.

Από τοτε και μετά ακολουθεί την επιχειρηματικη κίνηση των Ιταλικών ομάδω να βαφτίζουν το σωματείο (βλ. Τρέισερ Μιλάνο, μετά Αρμάνι Μιλάνο, Σκαβολίνι Πεζαρο, Μοντεπάσκι Σιένα, Μπενετον Τρεβιζο, Μεσατζέρο Ρόμα, κλπ). Στην Ελλάδα χαρακτηριστικά παραδείγματα Skoda Ξάνθη, Chipita Πανιώνιος, ΚΑΟΔ American Genetics ή κάπως έτσι... Τελευταίο παράδειγμα το Ρέθυμνο Aegean! ή μήπως ξεχάσατε κιόλας το Ρέθυμνο Almeco (χρονιά Πεδουλάκη Α1);;

Τωρα ναι, η ...παραπομπή στην Κνωσσό μέσω σημάτων και χρωμάτων ξενίζει! Ναι, η στολή πλέον είναι άπαιχτη και το μπλε - άσπρο είναι το χρώμα των μισών Ελληνικών ομάδων, αλλά το Δελφίνι και το άσπρο μπλε ήταν τα χρώματα του ΑΓΟΡ...

Όσον αφορά το σύνολο, φαίνεται πολύ καλό! Ο Ρέλφορντ από τις πρώτες προπονήσεις φαίνεται και "ταυράκι" αλλά και εξαιρετικός σουτέρ! Δε χανει τρίποντο! Εντυπωσιακή σωματοδομή έχει και ο Κουκ το οποίο περίμενα πιο πολύ να θυμίζει Πετγουει και Γκάμπριελ. Είναι πιο γεροδεμένος, αλλα τα ελατήρια στα ποδια δεν κρύβονται παρά τον τραυματισμό του!

Ο Χάροου, αέρινος, καλός σουτέρ και πασέρ, με 2-3 τρεις μερίδες γύρο για κανα μηνα και πολλά βάρυ θα στρώσει κι αυτος smile.gif

Γιαννόπουλος εγγύηση στο τρίποντο, ενώ ο Καμπερίδης θα προσφέρει περισσότερα από Σίννη. Αυτός που επίσης με εντυπωσίασε είναι ο πιτσιρικάς από Ηράκλειο, ο Θεοδωρίδης. Ψηλός άσος, παρά τα 18 του, το κορμί του και το σουτ θυμίζουν 24χρονο. Θεωρητικά θα είναι ο 3ος άσος μας και αυτό είναι καλό!
jvalin
Αδελφέ δεν είναι μόνο το όνομα του χορηγού. Εδώ άλλαξαν τα πάντα. Και εν πάση περιπτώσει νομίζω συμφωνούμε ότι η πρώτη μετονομασία σε Ρέθυμνο BC δεν ξένισε κανέναν γιατί έγινε με γνώμονα την ανάδειξη του ονόματος της πόλης. Τα παραδείγματα που φέρνεις για τις υπόλοιπες ομάδες είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πέρα για πέρα άστοχα. Δε θυμάμαι πχ ο Πανιώνιος να άλλαξε χρώματα και σήμα όταν ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Chipita και το ίδιο ισχύει λίγο πολύ για τις περισσότερες από τις ομάδες που αναφέρεις.

Να στο πω αλλιώς. Ο Ζομπανάκης προχώρησε σε όλες αυτές τις αλλαγές σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την εμπορική εικόνα της ομάδας, να διευρύνει την οπαδική της βάση και εν τέλει να αυξήσει τα έσοδα. Αναρωτιέμαι, αν αύριο μεθαύριο ανακοινώσει ότι στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η ομάδα μετακομίζει στα Χανιά, τότε τι θα λες? Ή μήπως κάτι τέτοιο σου φαίνεται απίθανο? Ήδη από φέτος ξεκίνησαν να κυκλοφορούν διάφορες φήμες περί μετακόμισης, ασχέτως αν τελικά διαψεύστηκαν από την ΚΑΕ. Το σκεπτικό βάσει του οποίου η ομάδα εδρεύει στο Ρέθυμνο συνοψίζεται στο παρακάτω βίντεο



Καθαρά επιχειρηματικά ο Ζομπανάκης έχει απόλυτο δίκιο. Στο Ηράκλειο τα πάντα κινούνται γύρω από τον ΟΦΗ, οπότε φαντάζει λογικό η πλειονότητα όσων ασχολούνται με τα αθλητικά να είναι καμένοι με την μπάλα. Το μπάσκετ ως εναλλακτικό προϊόν δε βρίσκει χώρο να αναπνεύσει. Στα Χανιά όμως? Ο ΑΟΧ μια ζωή παλεύει για το βήμα παραπάνω και μια ζωή αποτυγχάνει και ο Πλατανιάς είναι η ομάδα ενός μικρού χωριού, κάτι σαν τη δική μας Επισκοπή που έπαιζε μέχρι φέτος στη Football League. Έπειτα, στα Χανιά υπάρχει το (σχετικά) νεόδμητο κλειστό του Κλαδισού και ο Ζομπανάκης (ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει καταγωγή απ τα Χανιά-απ τις Καλύβες) έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι το κλειστό στο Ρέθυμνο χρειάζεται επέκταση χωρητικότητας και γενικά αρκετές βελτιωτικές εργασίες.


QUOTE (reth1 @ Aug 27 2015, 11:43 ) *
Τωρα ναι, η ...παραπομπή στην Κνωσσό μέσω σημάτων και χρωμάτων ξενίζει! Ναι, η στολή πλέον είναι άπαιχτη και το μπλε - άσπρο είναι το χρώμα των μισών Ελληνικών ομάδων, αλλά το Δελφίνι και το άσπρο μπλε ήταν τα χρώματα του ΑΓΟΡ...

Συγχώρα με αλλά προσωπικά η στολή μου φαίνεται μάπα. Το δε σήμα μου μοιάζει επιεικώς κακόγουστο. Δλδ τι είχε το δελφινάκι μας? Στην τελική το δελφίνι δεν αποτελεί σύμβολο μονάχα της πόλης του Ρεθύμνου, αλλά ολόκληρου του νησιού. Κατά την Μινωική περίοδο (από την οποία αντλείται η θεματολογία του νέου σήματος) το δελφίνι είχε βασική θέση στην κρητική μυθολογία και χρησιμοποιείτο ευρέως ως διακοσμητικό μοτίβο. Έχουν διασωθεί αρκετές τοιχογραφίες με δελφίνια τόσο στην Κνωσό, όσο και αλλού.



Αλλά όχι, εμείς το αλλάζουμε για να βάλουμε στο έμβλημα 2 κέρατα που παραπέμπουν σε ένα μυθολογικό τέρας που έτρωγε ανθρώπους. Και σημειολογικά να το πάρεις δηλαδή, η αλλαγή προσωπικά μου φαίνεται απολύτως άστοχη.


QUOTE (reth1 @ Aug 27 2015, 11:43 ) *
Αυτός που επίσης με εντυπωσίασε είναι ο πιτσιρικάς από Ηράκλειο, ο Θεοδωρίδης. Ψηλός άσος, παρά τα 18 του, το κορμί του και το σουτ θυμίζουν 24χρονο. Θεωρητικά θα είναι ο 3ος άσος μας και αυτό είναι καλό!

Κι εμένα μου αρέσει ο Θεοδωρίδης! thumbsup.gif
Zoys
Συνεχίστε τη συζήτηση στο νέο topic.
BasketZilla
Εγώ θα προτιμούσα να είχαμε 1 ομάδα για όλο το νησί και να μοιράζονται οι αγώνες στους 4 νομούς. Λίγο δυσλειτουργικό βέβαια για την ομάδα αυτό αλλά είναι μια κάποια λύσις ...
Δεν μπορώ βέβαια να αντιληφθώ τον παράγοντα του τοπικιστικού στοιχείου, καθώς εγώ δεν είμαι Κρητικός, για να κρίνω αν κάτι τέτοιο θα γινόταν αποδεκτό.
Πάντως κάθε φορά που βρίσκομαι Ρέθυμνο, συχνά καθώς με διαφορά είναι το πιο ωραίο μέρος στην Κρήτη το χειμώνα η πόλη, το συνδυάζω με κάνα ματσάκι αλλά το γήπεδο οφείλω να παραδεχθώ δεν είναι για αγώνες Α1.

Υ.Γ. Εδώ στο Ηράκλειο είναι τέτοια η ΟΦΗίλα που δεν νομίζω ότι στον αιώνα που διανύουμε θα δούμε ξανά ομάδα στην Α1 !
Από την φετινή ομάδα μου αρέσει πολύ η frontline του ΑΓΟΡ. Πολύ δύσκολα δεν θα είναι στην εξάδα φέτος.
jvalin
QUOTE (BasketZilla @ Aug 27 2015, 18:20 ) *
Εγώ θα προτιμούσα να είχαμε 1 ομάδα για όλο το νησί

Κι εγώ θα το προτιμούσα αλλά αυτό δε συνεπάγεται ότι πρέπει να διαλύσουμε τις υπόλοιπες ομάδες ή ότι πρέπει να θυσιάσουμε τον ΑΓΟΡ στο βωμό της εμπορικότητας σβήνοντάς τον από το χάρτη. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι φίλοι των μεγάλων ομάδων βλέπουν τις μικρότερες σαν τους χρήσιμους ηλίθιους που απλά υπάρχουν για να συμπληρώνουν τις θέσεις στα πρωταθλήματα. Στο ποδόσφαιρο πχ υποστηρίζω τον Εργοτέλη. Ακούω διάφορους να λένε «στο Ηράκλειο υπάρχει μόνο ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης δεν έχει λόγο ύπαρξης, είναι παράρτημα του Βαγγέλα (που όντως είναι), να διαλυθεί και να χουμε μόνο μία Ηρακλειώτικη ομάδα ώστε να ναι κατά το δυνατόν ισχυρότερη». Σόρρυ, δεν πάει έτσι. Πώς να το κάνουμε, όλα τα σωματεία όσο μικρά κι αν είναι έχουν τη διαδρομή τους. Με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια (μετά το θάνατο του αείμνηστου Παπουτσάκη), νιώθω πολύ περήφανος για την ιστορία της ομάδας και δε θα θελα σε καμία περίπτωση να αφομοιωθεί από τον ΟΦΗ. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι κάπου κάπου δεν υποστηρίζω και τον ΟΦΗ ως την ομάδα που παραδοσιακά εκπροσωπεί την Κρήτη στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενίοτε και στην Ευρώπη. Υπό μία έννοια ο ποδοσφαιρικός ΟΦΗ είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτό που γράφεις περί μίας ομάδας που εκπροσωπεί όλο το νησί.

Πάμε όμως πίσω στο μπάσκετ. blove.gif Ο Ζομπανάκης πασχίζει με τη σειρά του να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο, μια ομάδα την οποία – ιδεατά - θα την αγκαλιάσουν οι πάντες. Εφόσον πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό όσο μπαίνει μπροστά το όνομα του ΑΓΟΡ, ας φτιάξει μία ομάδα όπου αυτός νομίζει κι ας κάνει τα κουμάντα του. Αν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, θα στηρίξω κι εγώ την καινούρια αυτή προσπάθεια, όπως ακριβώς στηρίζω κάποιες φορές τον ΟΦΗ στο ποδόσφαιρο. Άλλο όμως αυτό και άλλο να διαγράφει οτιδήποτε θυμίζει τον ΑΓΟΡ και εν συνεχεία να τον καπελώνει χτίζοντας την καινούρια του ομάδα από πάνω.
reth1
δεν ξερω αν το καταλαβες αλλά συμφωνω μαζί σου για την αλλαγή χρωμάτων και logo....

για το όνομα λέω ότι είμαστε υπερβολικοί. αν του χρόνου πάει άλλος χορηγός μπορεί η ομάδα, π.χ., να λέγεται "Ρέθυμνο Ψητοπωλείο Θράκα".

όσο αστείο και αν ακούγεται.

με αυτή την έννοια το λέω...

τωρα αν ο Ζομπανάκης θέλει σταδιακή μετακόμιση της ΚΑΕ στα Χανιά... άλλο αυτό... δεν το ξερω, αλλα δεν το πολυπιστεύω. πιο πολύ για "πίεση" μου κάνει. είχε ζητήσει πρόπερσι χώρο για να κάνει επέκταση του Μ. Μερκούρη, αλλά τον έγραψαν. όλα παίζουν...


QUOTE(jvalin @ Aug 27 2015, 17:00 ) *
Αδελφέ δεν είναι μόνο το όνομα του χορηγού. Εδώ άλλαξαν τα πάντα. Και εν πάση περιπτώσει νομίζω συμφωνούμε ότι η πρώτη μετονομασία σε Ρέθυμνο BC δεν ξένισε κανέναν γιατί έγινε με γνώμονα την ανάδειξη του ονόματος της πόλης. Τα παραδείγματα που φέρνεις για τις υπόλοιπες ομάδες είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πέρα για πέρα άστοχα. Δε θυμάμαι πχ ο Πανιώνιος να άλλαξε χρώματα και σήμα όταν ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Chipita και το ίδιο ισχύει λίγο πολύ για τις περισσότερες από τις ομάδες που αναφέρεις.

Να στο πω αλλιώς. Ο Ζομπανάκης προχώρησε σε όλες αυτές τις αλλαγές σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την εμπορική εικόνα της ομάδας, να διευρύνει την οπαδική της βάση και εν τέλει να αυξήσει τα έσοδα. Αναρωτιέμαι, αν αύριο μεθαύριο ανακοινώσει ότι στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η ομάδα μετακομίζει στα Χανιά, τότε τι θα λες? Ή μήπως κάτι τέτοιο σου φαίνεται απίθανο? Ήδη από φέτος ξεκίνησαν να κυκλοφορούν διάφορες φήμες περί μετακόμισης, ασχέτως αν τελικά διαψεύστηκαν από την ΚΑΕ. Το σκεπτικό βάσει του οποίου η ομάδα εδρεύει στο Ρέθυμνο συνοψίζεται στο παρακάτω βίντεο



Καθαρά επιχειρηματικά ο Ζομπανάκης έχει απόλυτο δίκιο. Στο Ηράκλειο τα πάντα κινούνται γύρω από τον ΟΦΗ, οπότε φαντάζει λογικό η πλειονότητα όσων ασχολούνται με τα αθλητικά να είναι καμένοι με την μπάλα. Το μπάσκετ ως εναλλακτικό προϊόν δε βρίσκει χώρο να αναπνεύσει. Στα Χανιά όμως? Ο ΑΟΧ μια ζωή παλεύει για το βήμα παραπάνω και μια ζωή αποτυγχάνει και ο Πλατανιάς είναι η ομάδα ενός μικρού χωριού, κάτι σαν τη δική μας Επισκοπή που έπαιζε μέχρι φέτος στη Football League. Έπειτα, στα Χανιά υπάρχει το (σχετικά) νεόδμητο κλειστό του Κλαδισού και ο Ζομπανάκης (ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει καταγωγή απ τα Χανιά-απ τις Καλύβες) έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι το κλειστό στο Ρέθυμνο χρειάζεται επέκταση χωρητικότητας και γενικά αρκετές βελτιωτικές εργασίες.



Συγχώρα με αλλά προσωπικά η στολή μου φαίνεται μάπα. Το δε σήμα μου μοιάζει επιεικώς κακόγουστο. Δλδ τι είχε το δελφινάκι μας? Στην τελική το δελφίνι δεν αποτελεί σύμβολο μονάχα της πόλης του Ρεθύμνου, αλλά ολόκληρου του νησιού. Κατά την Μινωική περίοδο (από την οποία αντλείται η θεματολογία του νέου σήματος) το δελφίνι είχε βασική θέση στην κρητική μυθολογία και χρησιμοποιείτο ευρέως ως διακοσμητικό μοτίβο. Έχουν διασωθεί αρκετές τοιχογραφίες με δελφίνια τόσο στην Κνωσό, όσο και αλλού.



Αλλά όχι, εμείς το αλλάζουμε για να βάλουμε στο έμβλημα 2 κέρατα που παραπέμπουν σε ένα μυθολογικό τέρας που έτρωγε ανθρώπους. Και σημειολογικά να το πάρεις δηλαδή, η αλλαγή προσωπικά μου φαίνεται απολύτως άστοχη.



Κι εμένα μου αρέσει ο Θεοδωρίδης! thumbsup.gif

giorgos14
Απαιτουμε ο jvalin να προσθεσει το Cretan Kings διπλα στο Ρεθυμνο στις πληροφοριες για την αγαπημενη του ομαδα.. smiley.gif smiley.gif smiley.gif
peace.gif peace.gif
jvalin
QUOTE (reth1 @ Aug 28 2015, 10:16 ) *
για το όνομα λέω ότι είμαστε υπερβολικοί. αν του χρόνου πάει άλλος χορηγός μπορεί η ομάδα, π.χ., να λέγεται "Ρέθυμνο Ψητοπωλείο Θράκα".

όσο αστείο και αν ακούγεται.

Μια χαρά! «Ρέθυμνο Ψητοπωλείο Θράκα» με σήμα ένα πιτόγυρο για να κάνουμε εμπορικό άνοιγμα και στους καλοφαγάδες. tongue.gif


QUOTE (reth1 @ Aug 28 2015, 10:16 ) *
τωρα αν ο Ζομπανάκης θέλει σταδιακή μετακόμιση της ΚΑΕ στα Χανιά... άλλο αυτό... δεν το ξερω, αλλα δεν το πολυπιστεύω.

Καθόλου άλλο, για το ίδιο πράγμα μιλάμε. Μήπως απλά δε θες να το πιστέψεις? Υπό αυτό το πρίσμα, προφανώς κανείς μας δε θέλει. Το ζήτημα είναι τι γίνεται στην πράξη. Ο Ζομπανάκης σπρώχνει μεν αρκετό χρήμα, αλλά ταυτοχρόνως έχει μία κατά βάση τεχνοκρατική αντίληψη των πραγμάτων και προσπαθεί να λειτουργεί ως επιχειρηματίας. Καθαρά από επιχειρηματική σκοπιά, η μετεγκατάσταση στα Χανιά αποτελεί το επόμενο λογικό βήμα.

Επί τη ευκαιρία, το όνομα της πόλης εξαφανίστηκε (όλως τυχαίως?) από το μπροστινό μέρος των εμφανίσεων και περνάει εν τέλει πίσω, πάνω από το νούμερο του εκάστοτε παίκτη. Καμία σχέση με ό,τι είχε διαρρεύσει στις αρχές του καλοκαιριού. Σκέτο Kings με 2 κέρατα για τη μόστρα.



QUOTE (giorgos14 @ Aug 28 2015, 10:25 ) *
Απαιτουμε ο jvalin να προσθεσει το Cretan Kings διπλα στο Ρεθυμνο στις πληροφοριες για την αγαπημενη του ομαδα.. smiley.gif smiley.gif smiley.gif
peace.gif peace.gif

Αν πάμε στα Χανιά no problem. Όσο είμαστε στο Ρέθυμνο, πιο πιθανό μου φαίνεται να βάλω το «Ψητοπωλείο Θράκα» laugh.gif laugh.gif
Air Kef
Τσαρλς Κλοφ.
Μιλάμε για παίκτη που ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Εχει κάνει όργια στο Ακρόπολις. Μπράβο στο Ρέθυμνο για την προσθήκη.
giorgos14
QUOTE(jvalin @ Aug 28 2015, 16:30 ) *



Αυτο ειναι τα προπονητικα μπλουζακια στα οποια συνηθως δεν γραφεται το πληρες ονομα της ομαδας.
jvalin
QUOTE (Air Kef @ Aug 29 2015, 21:20 ) *
Τσαρλς Κλοφ.
Μιλάμε για παίκτη που ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Εχει κάνει όργια στο Ακρόπολις. Μπράβο στο Ρέθυμνο για την προσθήκη.

Αν είχε και λίγο καλύτερο σουτ…ΟΚ το ξέρω πολλά ζητάω. Πιο πολύ μπουκάρει πάντως, παρά σουτάρει. Είναι εκρηκτικός, τρέχει γρήγορα το γήπεδο και με το run 'n gun που παίζουμε πιστεύω θα βοηθήσει.

Νομίζω προφέρεται Σάρλον Κλουφ. peace.gif


QUOTE (giorgos14 @ Aug 29 2015, 21:31 ) *
Αυτο ειναι τα προπονητικα μπλουζακια στα οποια συνηθως δεν γραφεται το πληρες ονομα της ομαδας.

Δε μου φαίνονται για μπλουζάκια προπόνησης. Αν είναι πάω πάσο, αλλά δε νομίζω.

reth1
μπλουζακια προπονησης είναι... δεν ειναι οι κανονικες φανελες. - ο Κλουφ είναι κλοπή! τρελά ποσοστά σε ριμπάουντ και ειναι μονο 190! δυνατο πατημα και καλο σουτ. αλλωστε απο σουτέρ φέτος έχουμε μπολικους. ο Ρελφορντ με το Γιαννόπουλο σκοτώνουν!
Μηχανολόγος
Στο Ρέθυμνο βρίσκονται από χθες το βράδυ οι Ρόλαντ Σάφτενααρ και Σάρλον Κλουφ, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες (16/9) την πρώτη τους προπόνηση με το Ρέθυμνο Cretan Kings.
Οι δύο Ολλανδοί αθλητές μας έδειξαν ιδιαίτερα ορεξάτοι στην «πρώτη» τους στο «Μελίνα Μερκούρη», μετά την συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με το Εθνικό τους συγκρότημα.
Μάλιστα, πραγματοποίησαν τις πρώτες τους δηλώσεις για το φετινή χρονιά, με τον Ρόλαντ Σάφτενααρ να αναφέρεται στην ερχόμενη αγωνιστική σεζόν, λέγοντας πως το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο αλλά θα πρέπει να παλέψουν για να είναι και φέτος ανταγωνιστικοί. «Η χρονιά που έρχεται αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στο πρωτάθλημα και πρέπει να παλέψουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε να είμαστε ξανά στην εξάδα. Θα είναι σίγουρα δύσκολο γιατί και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν δυναμώσει αρκετά αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και γιατί όχι και για το κάτι παραπάνω. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής και να παίξω εξίσου καλά όπως και την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν».
Από την άλλη μεριά, ο Σάρλον Κλουφ, μίλησε για πρώτη φορά ως παίκτης του Ρέθυμνο Cretan Kings, με τις πρώτες του εντυπώσεις να είναι πολύ καλές, ενώ τόνισε πως ανυπομονούσε να πιάσει δουλειά στη νέα του ομάδα. «Η πρώτη μου εντύπωση είναι αρκετά καλή παρά το ότι βρίσκομαι εδώ μόλις μία μέρα. Όλοι μας περίμεναν από ότι είχα διαβάσει. Αν παίξουμε όλοι μαζί σαν μία “γροθιά” τότε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
Το Ελληνικό πρωτάθλημα γνωρίζω ότι είναι ένα από τα πιο σπουδαία και δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Έχω διαβάσει αρκετά για τις ελληνικές ομάδες και είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω σε τοπ επίπεδο. Ανυπομονούσα να έρθω στο Ρέθυμνο και να ξεκινήσω τη νέα μου δουλειά στο Ρέθυμνο CretanKings».
- See more at: http://www.basketblog.gr/index.php?option=...h.kikPMsBB.dpuf
benchwarmer
Περισσότερο από την ήττα στη Ρόδο πιθανότατα πόνεσε η απώλεια του Μιχάλη Καμπερίδη, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών και χάνει όλη τη σεζόν...
Ο Σκουρτόπουλος προανήγγειλε αλλαγές, που δεν ξέρω ποιες μπορεί να είναι (Κουκ; Ρέλφορντwink.gif, το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Κλουφ και μόνο μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στον στόχο της 8άδας.
gspara
http://rethymnosports.gr/%CF%84%CF%83%CE%B...81%CE%AD%CE%B8/
Tο Ρεθυμνο ανακοινωσε την αποκτηση των ΤΑΙΛΕΡ ΣΤΟΟΥΝ (24-2.03-4,5) και ΕΥΘΥΜΗ ΤΣΑΚΑΛΕΡΗ (27-2.07-4).
Παραλληλα αποδεσμευτηκε ο ΝΤΕΡΕΚ ΚΟΥΚ.
gspara
QUOTE
Μάντεν, ο αντί - Ρέλφορντ στο Ρέθυμνο (vid)

Τον αντικαταστάτη του Μάρκους Ρέλφορντ βρήκαν στο πρόσωπο του Ρασάντ Μάντεν οι άνθρωποι του Ρεθύμνου, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA.

Ο Ρέλφορντ, που μετράει τις πρώτες εννέα αγωνιστικές της Α1 κατά μέσο όρο 8,2 πόντους και 3,3 ριμπάουντ, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την κρητική ομάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του sdna.gr, ο αντικαταστάτης του θα είναι ο 23χρονος Μάντεν.

Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στο Arkansas, στο οποίο τη σεζόν 2014-2015 μέτρησε 13 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά ματς. Η φετινή σεζόν τον βρήκε στην πολωνική Σλασκ, από την οποία πρόκειται να αποχωρήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η ομάδα.
http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/a...to-rethymno-vid


yorgos
Τα λέγαμε από τα φιλικά του καλοκαιριού ότι ο Ρέλφορντ δεν κάνει γι' αυτό το επίπεδο. Για καμιά Α2 Ιταλίας καλός είναι... Αλλά έκανε μπαμ από το καλοκαίριο, μετρίως μέτριος.
gspara
QUOTE
«Ρεθυμνιώτης» ο Τόμας Ντελινινκάιτης

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον καλαθοσφαιριστή, Τόμας Ντελινινκάιτις έως το τέλος της σεζόν. Παράλληλα ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον Σαρλόν Κλουφ. Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings τον ευχαριστεί και του εύχεται καλή τύχη στην συνέχεια της καριέρας του.

http://rethymnobc.gr/nea-anakoinoseis/arti...ininkaitis.html
SteelGandalf
25η Aγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 2/4/2016, 17:00
(novasports2 & 2HD "λεπτό προς λεπτό")

Ρέθυμνο - Άρης

Την τελευταία, εκτός έδρας, αναμέτρηση θα δώσει αύριο το απόγευμα ο Άρης στην Κρήτη, όπου θα αντιμετωπίσει το πάντα υπολογίσιμο και μαχητικό Ρέθυμνο. Πέρσι ήταν η τελευταία αγωνιστική στην οποία διεξήχθη η συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον Άρη να καταφέρνει να επιβληθεί έχοντας καλύτερη συνολική εικόνα από τους γηπεδούχους, αν και στο τέλος κινδύνεψε και λίγο έλειψε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι. Βέβαια, πέρσι, το Ρέθυμνο κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση της βαθμολογίας, κάτι που φέτος δεν μπορεί να συμβεί. Αντίθετα, ο Άρης είναι σαφώς πιο δυνατός και πιο ομάδα σε σύγκριση με την περσινή του συνολική παρουσία.

Οι παίχτες του Δημήτρη Πρίφτη πρέπει να παρουσιάσουν το γνωστό σοβαρό και συγκεντρωμένο τους πρόσωπο, ώστε να κερδίσουν και αυτό το παιχνίδι και να έρθουν στην Θεσσαλονίκη ώστε να ολοκληρώσουν μια πολύ επιτυχημένη παρουσία στην φετινή κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Εφόσον, τελικά, τα καταφέρουν, θα κατακτήσουν από αύριο και τυπικά την 3η θέση.

Το Ρέθυμνο πάντως μόνο εύκολος αντίπαλος δεν μπορεί να θεωρεί και αν υποτιμηθεί είναι σε θέση να προκαλέσει προβλήματα στον Αυτοκράτορα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως και στο Nick Galis Hall, στο παιχνίδι του 1ου γύρου, η ομάδα του Άρη κατάφερε να επιβληθεί, αλλά όχι με την άνεση που μας συνήθισε φέτος με αντίπαλες άλλες ομάδες αυτού του επιπέδου. Βέβαια, για να τα λέμε και όλα, εκείνο το παιχνίδι, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής, διεξήχθη την δεύτερη μέρα του τρέχοντος έτους, οπότε και οι παίχτες των δύο ομάδων προερχόμενοι από τις γιορτές, δεν βρίσκονταν στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση.

Ο έμπειρος Tomas Delininkaitis προστέθηκε στο ρόστερ των γηπεδούχων, από τα μέσα Ιανουαρίου και έχει βοηθήσει πολύ την Κρητική ομάδα. Ο Άρης θα παραταχθεί πλήρης και στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

QUOTE(www.pressaris.gr - 1/4/2016)
Πρίφτης: «Έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο αγώνα»

Ο Δημήτρης Πρίφτης ανέλυσε το σκεπτικό του για τον αυριανό αγώνα στη Κρήτη με το Ρέθυμνο, τονίζοντας πως είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να έρθει η νίκη που θα δώσει και μαθηματικά την τρίτη θέση.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ: «Χρειαζόμαστε ακόμα μία νίκη για να εξασφαλίσουμε και τυπικά την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο αγώνα κόντρα σε μία καλή και ποιοτική ομάδα, η οποία παρουσιάζεται ακόμα πιο δυνατή όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Το Ρέθυμνο έχει αξιόλογο ρόστερ και σωστή κατεύθυνση στο παιχνίδι του και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε οποιαδήποτε ομάδα αν επιβάλει το ρυθμό του».

Αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να φτάσει στη 19η νίκη του στο πρωτάθλημα, ο Πρίφτης επεσήμανε: «Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί στην άμυνα και να έχουμε αποτελεσματικότητα στην επίθεση, ελέγχοντας παράλληλα τα ριμπάουντ και περιορίζοντας στο ελάχιστο δυνατό τα λάθη μας».


QUOTE(www.pressaris.gr - 1/4/2016)
Ο Γιαννόπουλος μπλόγκαρε στον ΕΣΑΚΕ για το Ρέθυμνο – Άρης και τα πλέι οφ

Ο Χάρης Γιαννόπουλος μπλόγκαρε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και αναφέρθηκε στον αγώνα του Ρεθύμνου με τον Άρη για την ευκαιρία που έχει η ομάδα του να μπει στα πλέι οφ.


Με αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε προς το τέλος της αγωνιστικής σεζόν της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από την 8η θέση (υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα της 7ης με συνδυασμό αποτελεσμάτων), καθώς το παιχνίδι με τον Άρη το Σάββατο κι αυτό της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό δεν είναι και τα πιο εύκολα. Είχαμε την ευκαιρία να πάμε πιο ψηλά αλλά η αδράνεια που είχαμε στα εκτός έδρας παιχνίδια μας στοίχισε.

Όταν σε όλη τη χρονιά έχεις κερδίσει μόνο ένα παιχνίδι εκτός έδρας δεν μπορείς να ελπίζεις για πλέι οφ. Παρ’ όλα αυτά εμείς είμαστε εδώ για ένα και μόνο λόγο. Για την έδρα μας. Δεν περνάει κάνεις εύκολα μέσα από το «Μελίνα Μερκούρη» και θα φροντίσουμε να το κρατήσουμε για ακόμα ένα ματς και να κλείσουμε το δεύτερο γύρο μόνο με νίκες μέσα στην πόλη μας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον κόσμο που μας στήριξε και είμαι σίγουρος πως αυτό θα κάνει και με τον Άρη.

Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ακόμα χαρά στους φίλους της ομάδας μας και να κάνουμε αυτό που πρέπει για μια θέση στην 8άδα, εκεί όπου αξίζει και πρέπει να βρίσκεται το Ρέθυμνο Cretan Kings.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 2/4/2016)
Απλά τα πράγματα: Διπλό στο Ρέθυμνο και οριστικά τρίτος! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Ο Άρης δίνει σήμερα (17:00) το πρώτο από τα δύο “ματς μπολ” για την εξασφάλιση της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια, αντιμετωπίζοντας στο “Μελίνα Μερκούρη” του Ρεθύμνου την τοπική ομάδα για την 25η αγωνιστική της Α1. Με νίκη οριστικά κατακτά την τρίτη θέση και θα έχει πλεονέκτημα σε δύο φάσεις των πλέι οφ.

Το παιχνίδι έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Ο Άρης κυνηγάει την τρίτη θέση, το Ρέθυμνο παλεύει να μπει στα πλέι οφ. Οι κίτρινοι κατέβηκαν πλήρεις στην Κρήτη. Δεν υπάρχουν απουσίες ή τραυματισμοί για τον Δημήτρη Πρίφτη, αν εξαιρέσει κανείς την κατάσταση του Σλάβεν Τσούπκοβιτς, ο οποίος αγωνίζεται με πρόβλημα στον ώμο.

Το παιχνίδι το χαρακτήρισε ο Πρίφτης πάρα πολύ δύσκολο και έχει δίκιο κυρίως ως προς τον ρυθμό που θέλουν να επιβάλλουν οι Κρητικοί. Αν ο Άρης καταφέρει να μην αφήσει το Ρέθυμνο να παίξει στον δικό του ρυθμό, τότε δεν θα έχει πρόβλημα να φτάσει στη νίκη. Είναι η κατεξοχήν ομάδα ρυθμού ο σημερινός αντίπαλος του Άρη και από εκεί ξεκινούν τα θεμέλια της νίκης.

Πώς θα ελεγχθεί ο ρυθμός; Με τον έλεγχο των ριμπάουντ σε πρώτη φάση, που δεν θα επιτρέψει στους γηπεδούχους να έχουν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις και εν συνεχεία με τις σωστές επιλογές στην επίθεση και όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη.

Ο Άρης είναι πιο γεμάτη και ποιοτική ομάδα από το Ρέθυμνο, αλλά το παιχνίδι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή πρωτίστως στο ξεκίνημά του. Εκεί θα πρέπει να βάλει ο Άρης τις βάσεις για να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα και να αφοσιωθεί μετά στα πλέι οφ…
SteelGandalf
Ήδη ο αγώνας βρίσκεται στο 2ο δεκάλεπτο του.

1η Περίοδος

Ρέθυμνο - Άρης : 17-17

Ο Άρης έχει εντυπωσιακό, για το ξεκίνημα, ποσοστό στα σουτ 3 πόντων (4/6) και γι' αυτό και προηγείται, μετά από ένα σερί 5-0, με σκορ 22-17 στην δεύτερη περίοδο.
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Ρέθυμνο - Άρης : 40-47

Με εκπληκτικό 2ο δεκάλεπτο ο Άρης, στο οποίο πέτυχε 30 πόντους, βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 7 πόντους, αλλά δείχνει να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα. Οι παίχτες του σουτάρουν με εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας (8/15 δίποντα, 9/15 τρίποντα και 4/6 βολές) την στιγμή που οι γηπεδούχοι αντίπαλοι τους έχουν (13/25 δίποντα, 1/8 τρίποντα και 11/13 βολές). Πέρα από την ευστοχία του, ο Άρης ελέγχει και τα ριμπάουντς, έχοντας 17 (4 επιθετικά), ενώ παράλληλα οι παίχτες του έχουν μοιράσει και 13 ασσίστς. Την ίδια ώρα, το Ρέθυμνο έχει επίσης 17 ριμπάουντς (7 επιθετικά), αλλά οι παίχτες του έχουν μόλις 6 ασσίστς σε αυτό το 1ο ημίχρονο.

Σε αυτό το 2ο δεκάλεπτο, ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά κι έκανε ένα σερί 10-0, με το οποίο προηγήθηκε στο σκορ (17-27), αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα δικό τους ανάλογο (8-0) κι επέστρεψαν (25-27). Η μέγιστη διαφορά που πήρε ο Άρης ήταν 11 πόντοι, δύο φορές (33-44 και 36-47), για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με την προαναφερθείσα διαφορά των 7 πόντων.

Τα λάθη για τις δύο ομάδες ήταν 6 για το Ρέθυμνο και 8 για τον Άρη. Τα κλεψίματα 5 για το Ρέθυμνο και 3 για τον Άρη. Τέλος και στα κοψίματα υπερτερεί το Ρέθυμνο με 3 έναντι ενός (1) του Άρη.

Υπάρχει παιχνίδι και στο 2ο ημίχρονο. Ο Άρης θα πρέπει να συνεχίσει σε ανάλογο τέμπο, αν θέλει να κερδίσει την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το Ρέθυμνο όμως δείχνει πως έχει τις απαντήσεις για να τον δυσκολέψει.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Ρέθυμνο - Άρης : 60-61

Το Ρέθυμνο μπήκε εντυπωσιακά στο 2ο ημίχρονο και με ένα σερί 10-0, προσπέρασε τον Άρη με 3 πόντους (50-47). Οι Θεσσαλονικείς απάντησαν και πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ με 50-52 και από εκείνη την στιγμή το παιχνίδι είχε διακυμάνσεις με πότε τη μία και πότε την άλλη ομάδα να βρίσκεται προηγούμενη στο σκορ.

Ο Άρης ελέγχει τα ριμπάουντς και γι' αυτό βρίσκεται είτε μπροστά στο σκορ, είτε σε επαφή με αυτό. Τα πολλά λάθη όμως που έχουν κάνει οι παίχτες του, δεν του επιτρέπουν να ξεφύγει ξανά.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Ρέθυμνο - Άρης : 83-88

Νίκη δια πυρός και σιδήρου.

Ενώ φάνηκε πως θα το χάναμε το παιχνίδι, καταφέραμε στο τέλος να το κερδίσουμε. Δύο λεπτά πριν το τέλος του, το Ρέθυμνο βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 83-79, αλλά κάτι οι βιαστικές επιλογές των παιχτών του, κάτι η απειρία τους, επέτρεψαν στον Άρη, αρχικά να μειώσει με δύο βολές του White (83-81) και στην συνέχεια να ισοφαρίσει με lay up του McNeal (83-83). Έχασαν την επίθεση οι γηπεδούχοι και ο Waters με jump shoot, περίπου από τα 6 μέτρα, έδωσε το προβάδισμα στον Άρη (83-85) που έμελλε να ήταν και το καθοριστικό.

Με την συγκεκριμένη της νίκη, η ομάδα μας κατατάσσεται στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, μόλις μία αγωνιστική πριν αυτή ολοκληρωθεί.

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 2/4/2016)
Διπλό στο Ρέθυμνο (83-88) με ανατροπή και ελληνική σφραγίδα! Οριστικά τρίτος ο Άρης!

Ο Άρης με ανατροπή και σερί 9-0 στα τελευταία δύο λεπτά πήρε τη νίκη μέσα στο Ρέθυμνο με σκορ 88-83 και κατέκτησε και μαθηματικά την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια. Η σημερινή νίκη είχε ελληνική σφραγίδα, καθώς κορυφαίοι των κίτρινων ήταν οι Ζάρας, Πελεκάνος και Σίμτσακ και μαζί τους εξαιρετικός και ο Γουάιτ στο δεύτερο μέρος!


Μετά από ένα πεντάλεπτο λαθών και αφλογιστίας, Άρης και Ρέθυμνο βρήκαν ρυθμό επιθετικά και προσέφεραν πλούσιο θέαμα στο “Μελίνα Μερκούρη”. Το σκορ στο 5’ ήταν 7-9 για τους κίτρινους, όμως η είσοδος του Μιχάλη Πελεκάνου και του Θόδωρου Ζάρα άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Οι δυο τους ήταν “καυτοί” έξω από τα 6,75μ. και με 7/11 τρίποντα έδωσαν στον Άρη διαφορά ασφαλείας.

Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 17-17, όμως ο Άρης προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 17-27 (13’) με τον Πελεκάνο να μην σταματιέται. Η σκυτάλη δόθηκε στον Ζάρα, ο οποίος “εκτέλεσε” τους Κρητικούς στην δεύτερη περίοδο.

Το παιχνίδι είχε… τρελό ρυθμό κι αυτό δεν ευνοούσε τον Άρη, ήταν όμως τέτοια η ευστοχία από το τρίποντο (9/15τρ. στο α’ μέρος) που έδωσε στους κίτρινους το προβάδισμα σταθερά. Στο 16’ οι Κρητικοί μείωσαν σε 31-37, με τον Κάρτερ να δημιουργεί πολλά προβλήματα (12π.), όμως πολύ γρήγορα το σκορ έγινε 33-44 (18’) πριν το ημίχρονο κλείσει στο 40-47 με τους Ζάρα (12π.) και Πελεκάνο (11π.) να έχουν τους μισούς πόντους των κίτρινων.

Με σερί 10-0 το Ρέθυμνο πολύ γρήγορα όχι απλά κάλυψε την εις βάρος του διαφορά, αλλά προσπέρασε με 50-47 (23’). Οι κίτρινοι αντέδρασαν και πάλι με το μακρινό σουτ, πήραν το προβάδισμα με 50-52 (24’), 55-58 (28’) και 58-61 πριν κλείσει το δεκάλεπτο στον πόντο μετά από καλάθι του Σάφτεναρ (60-61). Τα τρίποντα του Άρη σε αυτό το δεκάλεπτο ήταν 3/5, αλλά δεν μπορούσε η ομάδα του Πρίφτη να ελέγξει τον ρυθμό μέσα από την άμυνά της…

Οι κίτρινοι προσπάθησαν να ξεφύγουν στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, προηγήθηκαν με 66-71 (33’) με τον Σίμτσακ να δίνει πολύτιμες λύσεις, όμως το Ρέθυμνο δεν τα παράτησε. Με τρία σερί τρίποντα του Ντελινινκάιτις οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 76-73 (35’), αλλά ο Άρης επανήλθε. Προηγήθηκε με 77-79 με βολές του Σίμτσακ 2.52 πριν το τέλος, όμως το Ρέθυμνο έκανε μικρό σερί 6-0 και πήρε πάλι το προβάδισμα με 83-79!

Οι κίτρινοι αντέδρασαν με τον πιο πειστικό τρόπο. Χωρίς να δεχθούν πόντο στο υπόλοιπο του αγώνα έκαναν σερί 9-0 και έφτασαν στο τελικό 83-88! Κρίσιμο σημείο ήταν όταν ο Γουότερς στα 18’’ έβαλε τον Άρη μπροστά με 83-85 και στην επόμενη επίθεση οι παίκτες του Πρίφτη με σωστή άμυνα και ψυχραιμία στις βολές έφτασαν στη νίκη και την τρίτη θέση.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-47, 60-61, 83-88.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Σχίζας 6, Γιαννόπουλος 5 (1), Χάροου 14 (1), Στόουν 8 (1), Κάρτερ 15 (7ρ.), Ντελινινκάιτις 9 (3), Μάντεν 15 (6ρ., 3ασ.), Σάφτεναρ 11, Τσακαλέρης, Θεοδωρίδης.

ΑΡΗΣ: Γουάιτ 15 (6/9β., 3/4δπ., 1/3τρ., 13ρ., 3ασ., 2κοψ.), Γουότερς 10 (6ασ.), Χάγκινς 4, Μούρτος 5 (1), Μακ Νιλ 13 (7/8β., 3/7δπ., 0/4τρ., 5ρ., 2ασ.), Ξανθόπουλος (3ασ.), Πελεκάνος 14 (1/1δπ., 4/5τρ., 4ρ.), Τσούπκοβιτς, Ζάρας 12 (4/7τρ.), Κοέν 2, Σίμτσακ 13 (3/4β., 5/5δπ., 4ρ.).
Μηχανολόγος
Κώστας Φλεβαράκης είναι και επίσημα ο νέος προπονητής του Ρεθύμνου Cretan Kings, διαδεχόμενος τον Θανάση Σκουρτόπουλο, στον πάγκο των Κρητικώ. Η διοίκηση της ομάδας παρουσίασε σήμερα (26/5) των 46χρονο τεχνικό , ο οποίος δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Φλεβαράκης:
«Το Ρέθυμνο είναι μια ομάδα από τις σοβαρότερες της κατηγορίας, βοηθά την νεολαία και υπόσχομαι να κάνουμε τον κόσμο να έχει έναν ακόμα λόγο να έρθει στο γήπεδο να δει την ομάδα μας. Μέσα από την ομαδική δουλειά και συνεργασία θα έρθουν και τα καλύτερα αποτελέσματα»
Για το πλάνο της ομάδας είπε: «Υπάρχει ένα πλάνο, αλλά χρειάζεται να κάνουμε λίγη υπομονη».
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Ηρακλής Μανουκαράκης με την σειρά του καλωσόρισε τον κοουτς Φλεβαράκη και δήλωσε:
«Είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστούμε με τον συγκεκριμένο προπονητή, που έχει δείξει τις δυνατότητές του. Στόχος μας μαζί του είναι να καταφέρουμε το κάτι παραπάνω σε αγωνιστικό επίπεδο».

- See more at: http://www.basketblog.gr/index.php?option=...h.TQYSKBQt.dpuf
ashton
Ανακοίνωσαν και Τορλιν Φιτζπατρικ που ήταν περσι στον Απόλλωνα

«Κρητικός» ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ http://www.esake.gr/el/B87ED3E2

(μήπως να φτιαχτεί νέα ενότητα για 2016/17 ? )
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.