Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Team USA
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
morfi
QUOTE(maik23 @ Apr 9 2012, 01:04 ) *
αποτι βλεπω τα στατιστικα της ομαδας δεν σε αγγιξαν για το αν ηταν η' οχι σπουδαια ομαδα οι καβς για να παρει τον τιτλο και αρχισες τις συγκρισεις στους παικτες.πιανεσαι απο μια λεξη και το πας αλλου.πιανεσαι απο τα πολλα παραδειγματα σε ενα και προσπαθειςενα βρεις κατι να μου πεις.
δεν ξερω που πας την συζητηση.μου ειπες οτι δεν ηταν και τοσο σπουδαια ομαδα οι καβς και εγω σου απεδειξα οτι ηταν,αν και αυτο δεν εχει σχεση.γιατι οι μαιαμι που ηταν και ειναι σπουδαια ομαδα και ειχε 3 σταρ δεν το πηρε.μιλαμε οτι ο λεπρον κακως εφυγε ετσι οπως εφυγε.ηταν νωρις και μαλιστα σε μια ομαδα που εκεινη την στιγμη οπως σου απεδειξα ηταν σπουδαια,οχι τοσο σε παικτες αλλα σε αποδοση και το κυριοτερο συνεχεια ανεβαινε.αυτο.
τωρα αν θες να μιλησουμε για συγκρισεις εκτος θεματος να σου πω το εξης.οτι ολοι αυτοι που ανεφερες δεν ηταν σταρ ,ηταν καλοι παικτες.που αναδειχθηκαν απο τον λαρυ.το οτι καποιοι παιξανε στο ολ σταρ η' πηρανε δαχτυλιδι δεν ειναι το ιδιο με τον τιτλο του σταρ μιας ομαδας.μετα ο ειντζ στο φινιξ δεν το πηρε.γιατι δεν ειχε λαρυ.αν ο λεπρον εμενε ισως καποτε ο ντελοντε ,ο μο και ο σμιθ ,ο ιλγκαουσκας να γραφανε την ιδια ιστορια με τον λεπρον και να μιλουσαμε καποτε για μια ιστορικη ομαδα.να λεγαμε ο λεπρον ειχε διπλα του τον ιλγκαουσκας και τον ντελοντε.αλλα δεν εγινε.αυτη ειναι η διαφορα.γιατι αν ο λαρυ εφευγε πριν ερθουν ολοι αυτοι τοτε ολοι αυτοι απο μονοι τους στην ομαδα μπορει να μην ανεδεικνυαν τοσα πολλα οσο ανεδειξαν και γινανε τοσο καλοι.
δλδ με την δικια σου λογικη ο ντιρκ επρεπε να ειχε φυγει εδω και πολλα χρονια και να παει μαζι με αλλους.αλλα δεν πηγε.οτι εκανε ο ντιρκ προσπαθησαν και οι καβς,μονο που πανω στο καλο το διελυσε ο σταρ.

Πιάστηκες από τον Ντάνι Έιντζ, το τελευταίο όνομα που ανέφερα. Οι άλλοι τρείς που μάλιστα οι δύο από αυτούς είχαν ήδη μεγάλο όνομα πριν παίξουν με τον Λάρυ Μπερντ;

QUOTE(maik23 @ Apr 9 2012, 01:04 ) *
τι εννοεις ??????? ντεν καταλαβαινει!!!!

Σου απάντησα σε αυτό που έγραψες, πως οι παλιοί παίκτες δεν είχαν κολλήματα στους τελικούς του ΝΒΑ. Και σου ανέφερα ένα αντίστοιχο παράδειγμα.
maik23
QUOTE
Εσύ είπες χαρακτηριστικά καμιά 10αρια.Εγώ δεν ανέφερα πουθενά αριθμό.Εσύ το έκανες.και σίγουρα δεν ήταν 10


οταν λες καμμια δεκαρια δεν εννοεις 10.το λεμε για να τονισουμε στην γλωσσα μας το ''πολλες''.αν δεν το εχεις χρησιμοποιησεις σαν ιδιωματισμο ποτε, τοτε λες ψεμματα.αν δεν το καταλαβες τοτε δεν γνωριζεις την ελληνικη wink.gif
επειδη εγω μιλαω επι της ουσιας,εσυ το πηγες τοσο παλια,εγω μιλουσα για συγκεκρμενους παικτες που παιξανε στην πρωτη ντριμ τιμ.το πηγες σε πιο παλιους γιατι επρεπε κατι να πεις να ικανοποιησεις τον εγωισμο σου.και αφου ειδες οτι και συατους ειχες λαθος,ακομα την ψαχνεις.

QUOTE
Τώρα το ποιος κουράζει ποιον εδώ μέσα άσε να το κρίνουν οι άλλο


ακριβως,δεν εχω να προσθεσω τιποτα rolleyes.gif



QUOTE
Τα στατιστικά και τα ρεκόρ κάτι λένε αλλά όχι τα πάντα.Αυτό το ρεκόρ έγινε στην Ανατολή.Πάρε την ίδια ομάδα και βάλτην στην Δύση.25+ ήττες for sure.Όσο dominant και να ήταν αυτή η ομάδα στην Ανατολή για μένα με τους παίχτες που είχε δεν θα έπαιρνε ποτέ πρωτάθλημα.Γιατί ποτέ δεν θα ήταν αρκετά καλή.Και που πήγε τελικό τι έγινε?Δεν ήταν καν ανταγωνιστική.Η μήπως πιστεύεις ότι ΑΝ ξαναπήγαινε θα είχαμε μεγάλη διαφορά στο απετέλεσμα?Coach of the year ο μυρωδιάς ο Brown μου λες μετά.Που πήγε στην Δύση και τον κράζει όλος ο κόσμος.Δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά δυναμικότητας που υπήρχε τότε στις 2 περισσότερες.και έτσι ναι,κουράζομαι και εγώ μαζί σου.Κάτσε λίγο καιρό ακόμα στο φόρουμ να γράψεις για τις γνώσεις σου και να καυχηθείς λίγο και αν αρχίσουν και άλλοι να διαφωνούν μαζί σου αναρωτήσου λίγο.


δεν χρειαζεται καν να σου απαντησω,τα ''επιχειρηματα''????!!!! σου τα λενε ολα icon_bored.gif

QUOTE
Πιάστηκες από τον Ντάνι Έιντζ, το τελευταίο όνομα που ανέφερα. Οι άλλοι τρείς που μάλιστα οι δύο από αυτούς είχαν ήδη μεγάλο όνομα πριν παίξουν με τον Λάρυ Μπερντ;


κοιτα αν εχεις κατι σοβαρο να πεις ,πες το.μην κανεις σαν παιδακι,που προσπαθει να βρει το δικιο του.και επειδη συνεχιζεις να εκτιθεσαι,εκτος απο τον ντενις κανενας απο τους αλλους 2 δεν ηταν καλος παιχτης γιατι απλα ο ενας ηταν στο κολλεγιο και ο αλλος ενας κουβαλητης στους γουοριορς.
στους σελτικς εγιναν γνωστοι και το οφειλαν στην ευφυια του λαρυ.οπως θα το οφειλαν και οι παιχτες των καβς στον λεπρον,αλλα δεν εγινε.αλλα το θεμα μας δεν ειναι αυτο.ειναι οτι δεν μπορεις να παραδεχτεις οτι εχεις λαθος αποψη,ενω το ξερεις.προσπαθωντας να το υπερασπιστεις αυτο πεφτεις στο κενο γιατι δεν βρισκεις επιχειρηματα.και μετα πιανεσαι απο τα δικα μου και την πας την συζητηση οπου ναναι.μου λες οτι μια ομαδα πρεπει ναχει παικταραδες διπλα τους για να παρει τιτλο και εγω σου εδωσα παραδειγματα τα οποια τα αγνοησες.διαβασες απο το παραπανω κειμενο που εγραψα μονο οτι σε συνεφερε και αυτα που εβαλες σε παραθεση και ηταν σκουρα και υπογραμισμενα και ηταν πιο σημαντικα τα αγνοησες γιατι λενε την αληθεια.αυτην που δεν μπορεις να αποδεχθεις σαν σωστος συνομιλητης.
εγω ομως τα ξαναβαζω για να σε εκθεσω ακομα πιο πολυ,γιατι μιλαω με επιχειρηματα και οχι με χαρακτηρισμους παικτων και υποθεσεις του στυλ τι θα γινοταν αν οι καβς ηταν στην δυση και αλλα τετοια παιδικα.

QUOTE
.γιατι οι μαιαμι που ηταν και ειναι σπουδαια ομαδα και ειχε 3 σταρ δεν το πηρε


γιατι στο ενμπιει δεν ειναι σταθερος παραγοντας αυτο,το να εχεις δλδ παιχταραδες-σταρ για να παρεις τιτλο.θελει ομαδικη δουλεια και υπαρχουν πολλα παραδειγματα γιαυτο.ενα απο αυτα μπορει να ηταν και οι καβς.αφου το εκαναν και αλλοι στο παρελθον μπορει να το εκαναν και αυτοι.και αποτι εδειχναν και στατιστικα και αγωνιστικα,μπορουσαν.και καλους παιχτες ειχε.
τι ειναι δλδ καλος παιχτης?ενας παιχτης που εχει καλη αγωνιστικη αποδοση.και πως κρινεται αυτη?βαση της εικονας του και των στατιστικων του.και σε αυτα και ο ντελοντε και ο μο ηταν καλοι.οπως ακριβως και οι υπολοιποι παιχτες των αλλων ομαδων που ειχαν νεους παικτες στην ομαδα τους οχι καταξιωμενους και πηραν πρωταθλημα.οπως και οι τοτε σελτικς.αν αυτοι οι καλοι σε αποδοση τωρα παικτες των καβς περναν τιτλο μαυτες τις επιδοσεις που ειχαν τοτε θα ελεγες οτι ο λεπρον ειχε διπλα του παιχταραδες.αρα αυτο πους διεκρινε απο τους αλλους για την καταξιωση τους σαν καλους παικτες,οπως τοτε οι μπουλς,και οι σελτικς ηταν ενας τιτλος.αυτη ειναι η διαφορα γιατι σε επιδοσεις ειναι ολοι τους ιδιοι και οι τοτε και οι τιμειτς του λεπρον στους καβς.

και εδω ολοκληρωνω την απαντηση μου συατο το θρεντ γιατι δεν μπορω να αναλωνομαι επανειλημενα στα ιδια και να πεισω καποιους οι οποιοι δεν θελουν να ακουσουν. νομιζω οτι ειχα να πω το ειπα.
morfi
QUOTE(maik23 @ Apr 9 2012, 12:39 ) *
κοιτα αν εχεις κατι σοβαρο να πεις ,πες το.μην κανεις σαν παιδακι,που προσπαθει να βρει το δικιο του.και επειδη συνεχιζεις να εκτιθεσαι,εκτος απο τον ντενις κανενας απο τους αλλους 2 δεν ηταν καλος παιχτης γιατι απλα ο ενας ηταν στο κολλεγιο και ο αλλος ενας κουβαλητης στους γουοριορς.

Νεροκουβαλητής ένας παίκτης που έπαιζε ήδη σε All-Star επίπεδο (δεν εννοώ ότι έπαιξε σε All-Star Game) πριν γίνει συμπαίκτης με τον Λάρυ Μπερντ και είχε μέσους όρους στους Σέλτικς μόλις έναν πόντο λιγότερο και πάνω-κάτω τα ίδια ριμπάουντ από ότι στους Γουόριορς; Επίσης όταν αναφερόμαστε στον ΜακΧέιλ, αναφερόμαστε στον καλύτερο PF της δεκαετίας εκείνης. Και αυτή η διάκριση περισσότερο από το δικό του ταλέντο πήγαζε παρά από έναν συμπαίκτη του.

QUOTE(maik23 @ Apr 9 2012, 12:39 ) *
μου λες οτι μια ομαδα πρεπει ναχει παικταραδες διπλα τους για να παρει τιτλο και εγω σου εδωσα παραδειγματα τα οποια τα αγνοησες

Ίσα-ίσα που απάντησα σε όλα. Αν θες γίνε λίγο πιο συγκεγκριμένος σε τι ακριβώς δεν απάντησα για να το κάνω τώρα.
hlias_lebron
QUOTE (maik23 @ Apr 9 2012, 01:04 ) *
θελω να πω ρε παιδια οτι το να παρει καποιος μεγαλος σταρ πρωταθλημα δεν χρειαζεται να εχει διπλα του παντα το ιδιο μεγαλους σαν αυτον παικτες.μπορει και με ρολιστες οπως οι μπουλς.ροντμαν,γκραντ ριμπαουντ αμυνα,παξον,κερ τριποντα,τζορνταν και πιπεν σκοραρισμα και θεαμα.και ο λεπρον ειχε βαρεχαο και ιλγκαουσκας για ριμπαουντ συν τον ευατο του,μο και σμιθ βοηθεια για σκοραρισμα,σακ για αλλαγη ,παλιοτερα μπουζερ που βγαζει ματια φετος και γκουντεν.γιατι ασχημοι ηταν αυτοι σε σχεση με τους αλλους παικτες των μπουλς?
ομως ειναι και αλλα 2 θεματα.μου δινετε συνεχεια παραδειγματα ενος σεντερ και ενος ποιντ γκαρντ-φοργουορντ για διδυμο επιτυχιας.αυτο δεν ειναι αναγκαιο παντοτε γιατι μπορει μια ομαδα με τον λεπρον που ειναι ηδη τερας να μην χρειαζεται ενα τοσο καλο ψηλο για σκοραρισμα αλλα μονο για ριπαουντ και τετοιους ειχε.δλδ για το νταλλας τι λετε? ντιρκ και τσαντλερ?!!! αστειο θαταν...γκαροομαδα ηταν με ολαραουντ οπως οι μπουλς και το πηρε.και ο 2ος λογος ειναι οτι ο λεπρον και για λογους βελτιωσης και για λογους αγωνιστικους και εξωαγωνιστικους(ναικ) να μην ηθελε αλλον σταρ διπλα του για να φανει ο ιδιος οταν το παρει.μπορει λεω εγω να ηταν και δικια του επιλογη.και τωρα να ειδε οτι δεν του βγηκε και να πηγε μαζι με αλλους.
μποτομ λαιν.δεν επρεπε να φυγει για πολους λογους και εφυγε για εναν και μονο.οτι και να κανει απο εδω και περα αυτο γραφτηκε ασχημα.μπραβο στον ντιρκ και σε ολους τους αλλους που δεν τοκαναν.αυτοι ειναι μεγαλοι σταρ με προσωπικοτητες.


εχεις δικιο σε ολα σχεδον.απλα γνωμη μου ειναι οτι ακομα και οι παιχτες που ανεφερες των μπουλς ειναι αρκετα καλυτεροι απο τους καβς..για εμενα δικαιολογειτε ο λεμπρον στους καβς που δε το πηρε,περυσι δε δικαιολογειτε που το εχασε απο τους νταλας απλα πιστευω ειναι ενα προβλημα ψυχολογιας που του εχει δημιουργηθει και του εχει επιδυνωθει απο τα μμε.τρωει μεγαλη καθημερινα πιεση ο λεμπρον οσο κανενας αλλος παιχτης.μακαρι να το παρει να ξεμπουκωσει και πιστευω μετα θα παρει κιαλλα μεχρι να τελειωσει τη καριερα του.για το τελευταιο που ειπες ναι δε θα πω οτι εχεις αδικο με τη μεταγραφη του νταξει ναι μεν ειναι ενα βημα στη καριερα του η μεταγραφη του, αλλους ομως τους πειραξε..συμφωνω οτι εγραψε οτι πηγε μαζι με αλλους αλλα οι υπερβολες που λενε οτι τωρα πλεον και 5 και 6 δαχτυλιδια να επερνε απο τη στιγμη που πηγε με ουειντ δεν θα εχουν σημασια ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ..Γιατι ενας παιχτης που εχει σπασει πολλα ρεκορ μεχρι στιγμης ακομα και του τζορνταν για παραδειγμα ποντων εχει βγει 2 φορες mvp και εχει κανει τοσα επιτευγματα και παρει μεχρι το τελος της καριερας του συνολικα 2-3 δαχτυλιδια δε μπορει κανεις να πει οτι με ολα αυτα δεν τον υπολογιζουμε γιατι πηγε με αλλους..αυτο θα ειναι τραγικο..
Gravedigger
QUOTE (maik23 @ Apr 9 2012, 12:39 ) *
οταν λες καμμια δεκαρια δεν εννοεις 10.το λεμε για να τονισουμε στην γλωσσα μας το ''πολλες''.αν δεν το εχεις χρησιμοποιησεις σαν ιδιωματισμο ποτε, τοτε λες ψεμματα.αν δεν το καταλαβες τοτε δεν γνωριζεις την ελληνικη wink.gif
επειδη εγω μιλαω επι της ουσιας,εσυ το πηγες τοσο παλια,εγω μιλουσα για συγκεκρμενους παικτες που παιξανε στην πρωτη ντριμ τιμ.το πηγες σε πιο παλιους γιατι επρεπε κατι να πεις να ικανοποιησεις τον εγωισμο σου.και αφου ειδες οτι και συατους ειχες λαθος,ακομα την ψαχνεις.

Πότε μίλησα εγώ για παίχτες??Συγκεντρώσου,εκτίθεσαι..!και επίσης μάλλον εσύ δεν ξέρεις να μιλάς ελληνικά..!εγώ όταν λέω καμιά 10αρια δεν εννοώ 3..!Τώρα αν εσύ το εννοείς έτσι δεν θα ήθελα να είσαι γιατρός και να σε ρωτάω πόσες μέρες ζωής μου απομένουν.Philadelphia Warriors/San Francisco Warriors είναι ουσιαστικά η ίδια ομάδα,αφού απλά άλλαξε πόλη.Philadelphia 76ers και Los Angeles Lakers.Και δεν σου λέω ότι το όλο Philadelphia-San Francisco πιάνεται για 1 ομάδα.Βάλε 2.Μέτρα και τους Harlem Globetrotters για να σου κάνω την χάρη και έχεις με το ζόρι 4.Ε,καμιά 10αρια δεν της λες.



QUOTE (maik23 @ Apr 9 2012, 12:39 ) *
δεν χρειαζεται καν να σου απαντησω,τα ''επιχειρηματα''????!!!! σου τα λενε ολα icon_bored.gif

Βασικά εγώ δεν ξέρω γιατί κάθομαι και σου απαντάω.Είχα δει κάτι άλογα παλιότερα με παρωπίδες,μου τα θυμίζεις πάρα πολύ.
maik23
''Στις Η.Π.Α. με χρήματα κι ο Γουέιντ!
Ο Ρέι Άλεν δεν είναι ο μόνος που είπε δημοσίως πως οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Η.Π.Α. θα πρέπει να πληρώνονται, αφού ο Ντουέιντ Γουέιντ συμμερίζεται την άποψή του.
Ως επί το πλείστον οι ΝBAers που θα ταξιδέψουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχουν υπέρογκα συμβόλαια με τις ομάδες του. Παρόλα αυτά ο Ντουέιν Γουέιντ επίσης πιστεύει πως η ομοσπονδία δεν πρέπει να τους στέλνει... τσάμπα!
Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, π.χ. πουλάς πολλές φανέλες είπε αρχικά ο γκαρντ των Χιτ και συνέχισε: Παίζουμε όλο το καλοκαίρι. Πιστεύω πως οι παίκτες πρέπει να αποζημιώνονται. Το ίδιο κι οι παίκτες απ τα κολέγια. Δυστυχώς αυτό σε γίνεται. Αλλά πιστεύω πως κάτι πρέπει να γίνει .

Ο... τζάμπας ζει για ΛεΜπρον!
Άλεν και Γουέιντ θεωρούν πως οι παίκτες που εκπροσωπούν σε εθνικό επίπεδο τις Η.Π.Α. πρέπει να πληρώνονται, όχι κι ο ΛεΜπρον Τζέιμς, που το κάνει για την τιμή και μόνο.

Το θέμα της αμοιβής ή όχι των NBAers κατά τις συμμετοχές τους με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται ψηλά αυτές τις ημέρες, αφού Άλεν (Σέλτικς) και Γουέιντ (Χιτ) τοποθετήθηκαν σχετικά και τόνισαν πως η ομοσπονδία δεν πρέπει να τους αφήσει ξεκρέμαστους. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς (Χιτ) έχει διαφορετική άποψη.

Μου αρέσει να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Το κάνω απ το 2004 κι ανυπομονώ για το Λονδίνο. Περί αμοιβής δεν ξέρω. Δεν με ενδιαφέρει. Χαίρομαι να είμαι μέλος της ομάδος, να με καλούν είπε χαρακτηριστικά στο _ESPN.com_.''

πηγη gazzetta.gr



η εθνικη ομαδα αποτελει περηφανια,τιμη και δοξα για εναν αθλητη.τον καταξιωνει στα ματια του εθνους του σαν εκπροσωπο του .
αποψη μου ειναι οτι σαυτην την ομαδα δεν θα επρεπε καν να μιλανε για χρηματα ακομα και στην αμερικη,τον ναο του χρηματος.βεβαια επειδη καταλαβαινω οτι κατα την διαρκεια της σεζον καταπονουνται σωματικα και ψυχολογικα δεν θελουν να αγωνιστουν.ομως εκει η προετοιμασια της ομαδας αρχιζει πολυ αργοτερα και εχουν ολο τον χρονο να ξεκουραστουν.και αν και δεν θα επρεπε να εχουν κινητρο αλλο εκτος απο την ανατριχιλα που νιωθεις οταν κατακτας το χρυσο μεταλιο και εισαι πρωτος στον κοσμο ,καποιοι απο αυτους ωφελουνται απο την εθνικη ομαδα γιατι αν εχουν μια τρομερη αποδοση,μπορουν να δειξουν ο καθενας για τους λογους του(μετεγραφες,επανενταξη μετα απο τραυματισμο κ.α) ποσο αξιζουν η' εχουν βελτιωθει η' οτι σε ενα συνολο σταρ ποιος ειναι το αφεντικο,ποιος ειναι καλυτερος απο τους αλλους συμπαιχτες του,μιας και ειναι σιγουρο οτι θαναι πρωτοι.
δεν το περιμενα απο τον αλλεν και σιγουρα οχι απο τον ουειντ.μπραβο στον λεπρον απο τον οποιο το περιμενα!!!
morfi
Μπερδεμένο είναι το θέμα και σηκώνει πολύ κουβέντα. Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι και εγώ την άποψη ότι είναι τιμή η κλήση σε κάθε εθνική ομάδα αλλά τιμή δεν είναι να παίξεις και στον Ολυμπιακό και να εκπροσωπήσεις τον Πειραιά και την Ελλάδα στην Ευρώπη, τον Παναθηναικό και την Αθήνα αντίστοιχα, ή να εκπροσωπήσεις τη πόλη του Μάντσεστερ σε Αγγλία και Ευρώπη; Σίγουρα όχι το ίδιο όσο η εκπροσώπηση της χώρας σου αλλά με αυτό το σκεπτικό όπου συμπεριλαμβάνεται η λέξη "τιμή" δεν θα έπρεπε να πληρώνεσαι. Δεν ξέρω και δεν θα ήθελα και πολύ να μπω σε αυτή τη διαδικασία να σκεφτώ κάτι τέτοιο.
ViC
Νομίζω είναι ντροπή να ζητάνε λεφτά για να παίξουν στην εθνική τους. Δεν είμαι και κανένας φανατικός πατριώτης, αλλά αυτά τα λεφτά, που προφανώς θα τα πάρουν από την ομοσπονδία, θα βγούνε από τις τσέπες των πολιτών (εν προκειμένω της Αμερικής, αλλά στη θέση της θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε χώρα). Για σκεφτείτε να έβγαιναν ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης και ο Φώτσης και να έλεγαν: "κατεβαίνουμε μόνο αν μας πληρώσετε".
και σιγά πια... λεφτά δεν έχουν αυτοί οι παίκτες τόσα εκατομμύρια που παίρνουν όλο το χρόνο, θέλουν κι άλλα για το καλοκαίρι;
άμα δε θέλουν, ας μην παίξουν το καλοκαίρι στην εθνική τους. Αλλά αυτό έλλειπε, να πληρώνονται κιόλας!

QUOTE(morfi @ Apr 12 2012, 23:03 ) *
Μπερδεμένο είναι το θέμα και σηκώνει πολύ κουβέντα. Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι και εγώ την άποψη ότι είναι τιμή η κλήση σε κάθε εθνική ομάδα αλλά τιμή δεν είναι να παίξεις και στον Ολυμπιακό και να εκπροσωπήσεις τον Πειραιά και την Ελλάδα στην Ευρώπη, τον Παναθηναικό και την Αθήνα αντίστοιχα, ή να εκπροσωπήσεις τη πόλη του Μάντσεστερ σε Αγγλία και Ευρώπη; Σίγουρα όχι το ίδιο όσο η εκπροσώπηση της χώρας σου αλλά με αυτό το σκεπτικό όπου συμπεριλαμβάνεται η λέξη "τιμή" δεν θα έπρεπε να πληρώνεσαι. Δεν ξέρω και δεν θα ήθελα και πολύ να μπω σε αυτή τη διαδικασία να σκεφτώ κάτι τέτοιο.

πρόσεχε: το να παίζεις στον Ολυμπιακό, δε σημαίνει ότι εκπροσωπείς τον Πειραιά. Τότε θα έπρεπε όλες οι ομάδες να είχαν παίκτες μόνο από την πόλη από την οποία προέρχονται. Το να παίζεις στον ολυμπιακό σημαίνει ότι εκπροσωπείς τους Αγγελόπουλους και φυσικά πληρώνεσαι γι' αυτό. Άντε, για σπάνιες περιπτώσεις παικτών, μπορούμε να λέμε ότι εκπροσωπούν ένα συγκεκριμένο έμβλημα ή μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων (οπαδοί) και πάλι όμως λίγη διαφορά έχει αν το έμβλημα είναι ένας κόκκινος έφηβος ή ένα πράσινο τριφύλι ή ένας κίτρινος αετός. Ακόμα μικρότερες διαφορές έχουν μεταξύ τους οι οπαδοί. Κάποιοι πετάνε φωτοβολίδες, κέρματα και μάρμαρα στο ΟΑΚΑ, κάποιοι στο ΣΕΦ, κάποιοι στο κλειστό της Ν.Σμύρνης κλπ κλπ... Άρα δε μιλάμε για κανενός είδους τιμή στις συγκεκριμένες περιπτώσεις...

(όπου ολυμπιακός μπορείτε να βαλετε παναθηναϊκός και όπου Αγγελόπουλοι μπορείτε να βάλετε Γιαννακόπουλοι)
hlias_lebron
η εθνικη ομαδα αποτελει περηφανια,τιμη και δοξα για εναν αθλητη.τον καταξιωνει στα ματια του εθνους του σαν εκπροσωπο του .
αποψη μου ειναι οτι σαυτην την ομαδα δεν θα επρεπε καν να μιλανε για χρηματα ακομα και στην αμερικη,τον ναο του χρηματος.βεβαια επειδη καταλαβαινω οτι κατα την διαρκεια της σεζον καταπονουνται σωματικα και ψυχολογικα δεν θελουν να αγωνιστουν.ομως εκει η προετοιμασια της ομαδας αρχιζει πολυ αργοτερα και εχουν ολο τον χρονο να ξεκουραστουν.και αν και δεν θα επρεπε να εχουν κινητρο αλλο εκτος απο την ανατριχιλα που νιωθεις οταν κατακτας το χρυσο μεταλιο και εισαι πρωτος στον κοσμο ,καποιοι απο αυτους ωφελουνται απο την εθνικη ομαδα γιατι αν εχουν μια τρομερη αποδοση,μπορουν να δειξουν ο καθενας για τους λογους του(μετεγραφες,επανενταξη μετα απο τραυματισμο κ.α) ποσο αξιζουν η' εχουν βελτιωθει η' οτι σε ενα συνολο σταρ ποιος ειναι το αφεντικο,ποιος ειναι καλυτερος απο τους αλλους συμπαιχτες του,μιας και ειναι σιγουρο οτι θαναι πρωτοι.
δεν το περιμενα απο τον αλλεν και σιγουρα οχι απο τον ουειντ.μπραβο στον λεπρον απο τον οποιο το περιμενα!!!
[/quote]

εχουνε ενα μικρο δικιο οι παιχτες λογο κουρασης αλλα συμφωνω με maik..στο Nba ολοι οι παιχτες το παιζουνε πατριωτες και οτι αγαπανε τη χωρα..εδω πρεπει να δειξουνε αν την αγαπανε.να ακολουθησουνε τη προσκληση με χαρα και οχι να ζητανε αμοιβες..κανονικα θα επρεπε να το περιμενουν πως και πως να πανε να εκπροσωπισουν τη χωρα τους..βεβαια δε λεω παιζουνε πολλα ματσ συνεχομενα αλλα οπως ειπε και ο maik η προετοιμασια ξεκιναει ποιο μετα..εξαλλου τι αναγκη να εχουνε στο Nba απο λεφτα?εχουνε σπιτια σα σουπερ μαρκετ χαχα
bballbill
Εδώ θέλει λίγο τρέλα η υπόθεση. Θα 'ταν ωραίο να βγει κάποιος απ'την ομοσπονδία και να πει εντάξει αφού είναι να πληρώνονται οι αθλητές ας καλέσουμε κι εμείς τους πιο φτηνούς. Θα μαζέψουμε 12 κολεγιόπαιδα με τα χαμηλότερα κασέ ώστε να μη χαλάμε λεφτά κι όλα καλά. Κι ας μην προκρινόμαστε στους Ολυμπιακούς έτσι κι αλλιώς το ζήτημα στις εθνικές διοργανώσεις είναι να εκπροσωπείται η χώρα κι όχι να κάνουμε κάποιους πλούσιους. Και μετά γίνεται της πτνς.
ViC
QUOTE(bballbill @ Apr 13 2012, 17:28 ) *
Εδώ θέλει λίγο τρέλα η υπόθεση. Θα 'ταν ωραίο να βγει κάποιος απ'την ομοσπονδία και να πει εντάξει αφού είναι να πληρώνονται οι αθλητές ας καλέσουμε κι εμείς τους πιο φτηνούς. Θα μαζέψουμε 12 κολεγιόπαιδα με τα χαμηλότερα κασέ ώστε να μη χαλάμε λεφτά κι όλα καλά. Κι ας μην προκρινόμαστε στους Ολυμπιακούς έτσι κι αλλιώς το ζήτημα στις εθνικές διοργανώσεις είναι να εκπροσωπείται η χώρα κι όχι να κάνουμε κάποιους πλούσιους. Και μετά γίνεται της πτνς.

δε χρειάζεται καν να φέρουν κολεγιόπαιδα. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν στο NBA και που όχι μόνο δε θα ζητούσαν λεφτά, αλλά θα πλήρωναν κιόλας για να παίξουν στην team usa. Αν δε θέλει ο Ουέιντ ή οποιοσδήποτε Ουέιντ, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. Απλώς αυτοί που απαιτούν λεφτά για να παίξουν το κάνουν γιατί έχουν αντιληφθεί τη μεγάλη βιομηχανία εκμετάλλευσης κερδών που υπάρχει πίσω από αυτούς. Από αυτή τη σκοπιά έχουν δίκιο και γι' αυτό έκαναν και το λοκ άουτ και μαγκιά τους. Όμως, η εθνική είναι άλλο πράγμα. Μην τα μπλέκουμε. Εκεί παίζεις για την τιμή της φανέλας και αυτό είναι ξεκάθαρο. Άσε που με μερικές καλές καλοκαιρινές εμφανίσεις ανεβάζουν και τα κασέ τους...
pete7
στο τελος ποιος θα παιξει καλα υπαρχουν πολλοι αλλα πολλοι βασικοι τραυματιστηκαν με τελευταιο τον ροουζ κ χαουαρντ
KingCrimson
QUOTE(pete7 @ Apr 29 2012, 13:30 ) *
στο τελος ποιος θα παιξει καλα υπαρχουν πολλοι αλλα πολλοι βασικοι τραυματιστηκαν με τελευταιο τον ροουζ κ χαουαρντ

βαλε ρε pete που και που και κανα κομμα, σε αυτα που γραφεις ..γιατι σπανιως βγαινει νοημα
Manu7
QUOTE(KingCrimson @ Apr 30 2012, 16:54 ) *
βαλε ρε pete που και που και κανα κομμα, σε αυτα που γραφεις ..γιατι σπανιως βγαινει νοημα


offtopic.gif
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα....tongue.gif

Pete εγω μαζι σου ειμαι μην μασας κατω τα σημεια στιξης συνεχισε ανενδοτα τον αγωνα σου

smiley.gif

offtopic.gif
pete7
βγαζει νοημα ,αν δεν εβγαζε θα εβαζα σημεια στηξης.

σου αρεσει τωρα εβαλα σημεια στηξης smiley.gif
pete7
οι ιδιοι οι αμερικανοι δεν προβληματιζονται με τους τραυματισμους αλλα οτι δεν υπαρχουν πολλοι σεντερ
μπαινουμ γιατι δεν παιζει?
hunkturner
QUOTE (pete7 @ May 2 2012, 14:36 ) *
οι ιδιοι οι αμερικανοι δεν προβληματιζονται με τους τραυματισμους αλλα οτι δεν υπαρχουν πολλοι σεντερ
μπαινουμ γιατι δεν παιζει?


Γιατί δήλωσε ο ίδιος ότι θέλει να ξεκουραστεί και να ακολουθήσει κάτι σαν θεραπεία για τα γόνατά του...

Έχουν να αντιμετωπίσουν Γκασόλ επι δύο και Ιμπάκα εναντίον Ισπανίας και θέλουν να εκμηδενίσουν τις πιθανότητες να το πάρουν χαλαρά...
pete7
γκασολ ειναι πεσμενος
σεντερ 4αρια με λαβ κ γκριφιν ο οποιος μονο καρφωνει δεν θα παει καλα η αμερικη
θα πρεπει να καλεσουν αλλους ακομα κ τον γερολυκο αλλα πολυ αποτελεσματικο ντανκαν

ξεχασα υπαρχει κ ο δκος μας τσαντλερ
captain charisma
εδω ο τζειμς στα ματς χιτ-λεικερς εκανε πλακα στο γκασολ στους ολυμπιακους θα κολωσει να τον μαρκαρει?παλι πλακα θα τον κανει
morfi
Η σύνθεση της select team:
http://espn.go.com/chicago/story/_/id/7955...mage-vs-us-team
Flash
Roster 16 παιχτών αυτή τη στιγμή που θα γίνουν 12 στις 7 Ιουλίου:

Carmelo Anthony F
Kobe Bryant G
Tyson Chandler C
Anthony Davis F
Kevin Durant F
Rudy Gay F
Eric Gordon G
Blake Griffin F
James Harden G
Andre Iguodala G/F
LeBron James F
Kevin Love F
Lamar Odom F
Chris Paul G
Russell Westbrook G
Deron Williams G

Μόνο καθαρό center ο Chandler συνεπώς θα χρειαστούν αρκετά forwards. Δεδομένοι οι Carmelo, LeBron ,Kobe, Durant, Griffin, Chandler, Love, Paul, Deron. Μένουν 3 θέσεις. Τον Iggy θα τον πάρουν γιατί είναι γαλλικό κλειδί (θα παίξει και SG και SF) και πολύ coachable. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε

Westbrook, Odom (δύσκολο, σχεδόν δεν έπαιξε), Gay, Gordon, Harden και τον μικρό. Θέλουν σίγουρα ένα G και ένα F ακόμα. Το θέμα είναι ότι με Paul και Deron συν όλους τους άλλους ο Westbrook περισσεύει και θα προτιμηθεί ο Harden. Δίνω και ένα προβάδισμα στον Gay και απο εκεί και πέρα είναι πως θέλουν να συμπληρώσουν την εικόνα.
SG3ptshooter
Για το Russell δεν ξέρω.

Με τον Billups και τον Curry και το Rose έξω θα είναι ο μόνος συνδετικός κρίκος με το 2010 στη θέση του, ενώ και στην Τουρκία απλώς ήταν τόσο γρήγορος και διεισδυτικός που οι αντίπαλοι τον κοιτούσαν λες και τους πέρναγε πάνω σε scooter. Βryce Moon reference. Προφανώς και ένα Paul - Williams αρκεί αλλά δεν πιστεύω ότι θα τον ξεγράψουν εύκολα, ούτε πως ο Deron έχει απαραίτητα μεγαλύτερο status στο μυαλό του Kzyzewski. Πάντως ακόμη κι αν δεν πάρουν 3 παίκτες στη θέση οποιοδήποτε δίδυμο το ίδιο max επικίνδυνο μοιάζει ούτως ή άλλως.

Το Davis δεν τον βλέπω σίγουρα έξω πάντως. A la Laettner ή Okafor. Μόνο τον Odom δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα δω ως το τέλος, παρά την προϋπηρεσία του. Αυτοί οι 2 και ο Harden πιστεύω ότι είναι λίγο πιο πίσω.
Flash
Ναι, η λογική μου ήταν ότι επειδή έχουν Kobe και Lebron στην ομάδα οι οποίοι χρειάζονται την μπάλα στα χέρια τους, συν την λειψανδρία σε ψηλούς, δε θα πάρουν 3 PGs. Ίσως είναι υπερβολική η βεβαιότητα μου για τον Deron αλλά αφενός θεωρώ ότι έναν παίκτη που είναι στο peak του και δεν είναι και παιδαρέλι δε θα τον καλούσαν αν δεν είχαν σκοπό να τον πάρουν και αφετέρου είναι καλύτερος στο να φτιάχνει plays για τους συμπαίκτες του από τον Russel. Όπως και να έχει νομίζω ότι θα ήταν λάθος να πάρουν και τους τρεις (όσο λάθος μπορεί να είναι για μια ομάδα με τόσο αθλητικό και μπασκετικό ταλέντο τέλος πάντων).
GMF80
To σίγουρο είναι οτι με τέτοια ποιότητα στο roster ειναι ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Σιζέφσκι η επιλογή, που να ειχε και Howard, Rose και Wade η λίστα....
SG3ptshooter
QUOTE(Flash @ Jun 30 2012, 15:38 ) *
Ναι, η λογική μου ήταν ότι επειδή έχουν Kobe και Lebron στην ομάδα οι οποίοι χρειάζονται την μπάλα στα χέρια τους, συν την λειψανδρία σε ψηλούς, δε θα πάρουν 3 PGs. Ίσως είναι υπερβολική η βεβαιότητα μου για τον Deron αλλά αφενός θεωρώ ότι έναν παίκτη που είναι στο peak του και δεν είναι και παιδαρέλι δε θα τον καλούσαν αν δεν είχαν σκοπό να τον πάρουν και αφετέρου είναι καλύτερος στο να φτιάχνει plays για τους συμπαίκτες του από τον Russel. Όπως και να έχει νομίζω ότι θα ήταν λάθος να πάρουν και τους τρεις (όσο λάθος μπορεί να είναι για μια ομάδα με τόσο αθλητικό και μπασκετικό ταλέντο τέλος πάντων).

Δεν θα έλεγα πως είναι απαραίτητα λάθος να πάρουν 3 pg, αλλά σίγουρα δε διαφωνώ στο ότι δεν χρειάζονται απαραίτητα 3 pg. Και δε νομίζω ότι είναι "υπερβολική" η βεβαιότητά σου, οι ισορροπίες στην επιλογή ανάμεσα σε μια τέτοια 16αδα είναι εξαιρετικά λεπτές όμως, οπότε δεν πιστεύω ότι υπάρχουν δεδομένα σε μεγάλο βαθμό. Και το Rondo τον πάρκαραν σαφώς διακριτικά το 2010, κάποιος ίσως να την πληρώσει έτσι και φέτος χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγάλο περιθώριο να το προβλέψουμε ανάμεσα σε τόσους top παίκτες. Κάλλιστα μπορεί να αποχωρήσουν κι άλλοι στο κάτω κάτω, λόγω κούρασης ή ενοχλήσεων ή οτιδήποτε, ήδη χάσαμε 2/3 ζέστες χτες αρκετά αναίμακτα. Όποιοι 12 και να κατέβουν, οι 12 "χειρότεροι" αν θες, θα είναι το φαβορί ούτως ή άλλως.
T.W.Is.M.
QUOTE(Flash @ Jun 30 2012, 15:13 ) *
Roster 16 παιχτών αυτή τη στιγμή που θα γίνουν 12 στις 7 Ιουλίου:

Carmelo Anthony F
Kobe Bryant G
Tyson Chandler C
Anthony Davis F
Kevin Durant F
Rudy Gay F
Eric Gordon G
Blake Griffin F
James Harden G
Andre Iguodala G/F
LeBron James F
Kevin Love F
Lamar Odom F
Chris Paul G
Russell Westbrook G
Deron Williams G

Μόνο καθαρό center ο Chandler συνεπώς θα χρειαστούν αρκετά forwards. Δεδομένοι οι Carmelo, LeBron ,Kobe, Durant, Griffin, Chandler, Love, Paul, Deron. Μένουν 4 θέσεις. Τον Iggy θα τον πάρουν γιατί είναι γαλλικό κλειδί (θα παίξει και SG και SF) και πολύ coachable. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε

Westbrook, Odom (δύσκολο, σχεδόν δεν έπαιξε), Gay, Gordon, Harden και τον μικρό. Θέλουν σίγουρα ένα G και ένα F ακόμα. Το θέμα είναι ότι με Paul και Deron συν όλους τους άλλους ο Westbrook περισσεύει και θα προτιμηθεί ο Harden. Δίνω και ένα προβάδισμα στον Gay και απο εκεί και πέρα είναι πως θέλουν να συμπληρώσουν την εικόνα.


Σου κανω quote για να μπορω να βλεπω το πιθανο ροστερ. smiley.gif

Λοιπον εχουμε και λεμε.
Paul, Deron, Kobe, Carmelo, Durant, Lebron, Love, Griffin σιγουροι, οπως φανταζομαι και ο Chandler γιατι δεν υπαρχει αλλος. Δε χρειαζεται αλλος σεντερ και ισως και αλλος ψηλος. Για τα δεδομενα των Αμερικανων στη FIBA παιζουν smallball.
Νομιζω οτι o Gay δε χωραει γιατι οι θεσεις των φοργουορντ ειναι συνωστισμενες. Νομιζω οτι θα παρουν Westbrook για να τον βαλουν να πιεζει για το κλεψιμο στην περιφερεια και να τρεχει σαν τρελος και Gordon για να στηνεται και να σουταρει. Απο τους υπολοιπους θεωρω φαβορι τον Iguodala για αμυντικους κυριως ρολους.
Αν ειναι να γινει καπου η εκπληξη, θεωρω πιο επιφοβους τους 3 ψηλους!
G-arenas
μαγκες ο ροντο γιατι δε ειναι στην προ επιλογη?
georgee
QUOTE(G-arenas @ Jul 3 2012, 01:39 ) *
μαγκες ο ροντο γιατι δε ειναι στην προ επιλογη?

ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛ,ΓΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ,ΝΤΕΡΟΝ.ΑΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΝΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ.
Flash
Τελικά το roster είναι αυτό που προέβλεψα παραπάνω με εξαίρεση ότι πήραν και τα 3 PG. Ομάδαρα είναι, τρελό φαβορί για περιπατητό χρυσό καθώς πλέον έχουν πλειάδα πρωτοκλασσάτων stars στην καλύτερη μπασκετική ηλικία (μ.ο. 26.1).

http://www.usabasketball.com/mens/national...ls=iref:nbahpt1

Με την εθνική απούσα, θα τους υποστηρίξω πλήρως στους Ο.Α. και θα έχω την τύχη να τους δω από κοντά σε ένα φιλικό που θα δώσουν.
aegeansheed
Σε πιάνει δέος στο κοίταγμα της φωτογραφίας και μόνο. Οι καλύτεροι παίκτες στο ΝΒΑ από κάθε θέση, 10 all stars, 4 μελλοντικοί hall of famers. Παρελθόν, παρόν και μέλλον στην ίδια ομάδα. Η καλύτερη εθνική ομάδα τους μετά την Dream Team. Χωρίς rooks και role players, τρομάζει..

Μόνο αρνητικό η απουσία δεύτερου ψηλού, όταν ο Chandla θα πετυχαίνει Λαζαροειδή που θα τον φορτώνουν με foul και θα παγκόνεται. Αν κάτι δεν πάει καλά στην πορεία...just fire D' Antoni...

Flash
Role players o Harden και ο Iggy σε αυτή την ομάδα icon_drunk.gif

Πραγματικά, αν έπαιζαν και οι Howard και Wade θα ήταν more or less οι καλύτεροι παίκτες που θα μπορούσαν να έχουν.

Αν δεν πάρουν το χρυσό μιλάμε για αποτυχία αντίστοιχη της δική μας IMO. Αλλά δεν πρόκειται να συμβεί. Είναι πάνω από όλους μπασκετικά ΚΑΙ αθλητικά.

Άσχετο. Ο Love δίνεται 6-10 και ο Durant 6-9. Στη φώτο ο δεύτερος ρίχνει άνετα μια ίντσα στον πρώτο (και δύο+ στον Λεμπρον).
aegeansheed
QUOTE(Flash @ Jul 8 2012, 12:55 ) *
Άσχετο. Ο Love δίνεται 6-10 και ο Durant 6-9. Στη φώτο ο δεύτερο ρίχνει άνετα μια ίντσα στον πρώτο (και δύο+ στον Λεμπρον).


Είναι τα παπούτσια (γραφική απάντηση) tongue.gif

Χαλαρά 6-11 ο KD είναι περίπου 6-7 πόντους κάτω από τον Τσάντλα, που είναι certified seven one.
Quincy
QUOTE(aegeansheed @ Jul 8 2012, 08:57 ) *
Μόνο αρνητικό η απουσία δεύτερου ψηλού, όταν ο Chandla θα πετυχαίνει Λαζαροειδή που θα τον φορτώνουν με foul και θα παγκόνεται. Αν κάτι δεν πάει καλά στην πορεία...just fire D' Antoni...



Φαντάζομαι 5αδα με ταλιμπάν Ουέστμπρουκ στο 1, Κόμπε στο 2 να παίζει ΜΟΝΟ για το mvp, Ιγκουοντάλα στο 3 για την άμυνα, Καρμέλο στο 4 έτσι για το γαμώτο και play maker ρακέτας Λεμπρόν γιατί μπορεί. Με σχολιασμό Χατζη, 38 βαθμούς Κελσίου και πολλές μπύρες!
Αν ήμουν ο προπονητής των ΗΠΑ έτσι θα κατέβαζα 5αδα στα ημίχρονα, κι αν δεν φυσήξει λιγάκι κι από δω θα με βαρέσει κι άλλο η ζέστη και θα αρχίσω να σχεδιάζω επιθετικά plays και ζώνες με προσαρμογές στην άμυνα!!
akill(45)
Ξερει κανεις τον λογο που εμειναν εξω howard και wade!(οχι οτι τωρα ειναι αδυναμη ομαδα!!!)απλα τους ειχα για σιγουρους!!!
captain charisma
τραυματιες ειναι
Akapoulkos
Τρομαζεις και μονο που βλεπεις την 12δα. Δεν χανει αυτη η ομαδα. Και με τον Deron να παιξει στο 5 αν βγει ο Chandler παλι θα κερδισει. Το μονο που θα εχει ενδιαφερον στα παιχνιδια τους ειναι ποσους ποντους θα τρωνε και στο τελος ποιος θα βγει MVP...
morfi
Από τη πρώτη στιγμή που γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ δήλωσα οπαδός της εθνικής Αμερικής και όχι της Ελλάδας. Υποστηρίζω τα Αμερικανάκια ακόμα και όταν παίζουν μεταξύ τους. Αλλά κάποια σχόλια τα βρίσκω λίγο παρατραβηγμένα. Ναι, συμφωνώ ότι αυτή την ομάδα την κοιτάς και χαζεύεις και ότι φαντάζει ανίκητη. Αλλά αυτό που έχει διδάξει η ιστορία είναι πως η νοοτροπία που θα βγάλουν μέσα στο γήπεδο θα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Αν παίξουν όπως το 2008 όπου ακόμα και ο δημοσιογράφος του ESPN Μαρκ Στέιν κρατούσε χαμηλούς τόνους, τότε είναι το πρώτο φαβορί. Αν πάλι ο ΛεΜπρόν από το πρώτο δεκάλεπτο πει πως "οι (τότε είχε πει Έλληνες, τώρα βάλτε όποιους θέλετε) δεν ξέρουν τι να κάνουν" τότε θα πάνε άπατοι όπως το 2006.
GMF80
Εγώ πάντα είμαι με τα outsider αλλά για την Εθνική μπάσκετ των ΗΠΑ κάνω μια εξαίρεση, γιατι χαίρεσαι να τους βλέπεις να παίζουν και να προσφέρουν θέαμα. Ας με κράξει όποιος θέλει αλλά εγώ βλέπω για το θεαμα και σε αγώνα Ελλάδα- ΗΠΑ θα ήμουν με τις ΗΠΑ. Όπως και δεν υποστηρίζω την εθνική ποδοσφαίρου γιατι δεν μου αρεσει το θεαμα που προσφερει.
whoever81
QUOTE (Quincy @ Jul 8 2012, 11:40 ) *
Φαντάζομαι 5αδα με ταλιμπάν Ουέστμπρουκ στο 1, Κόμπε στο 2 να παίζει ΜΟΝΟ για το mvp, Ιγκουοντάλα στο 3 για την άμυνα, Καρμέλο στο 4 έτσι για το γαμώτο και play maker ρακέτας Λεμπρόν γιατί μπορεί. Με σχολιασμό Χατζη, 38 βαθμούς Κελσίου και πολλές μπύρες!
Αν ήμουν ο προπονητής των ΗΠΑ έτσι θα κατέβαζα 5αδα στα ημίχρονα, κι αν δεν φυσήξει λιγάκι κι από δω θα με βαρέσει κι άλλο η ζέστη και θα αρχίσω να σχεδιάζω επιθετικά plays και ζώνες με προσαρμογές στην άμυνα!!


41.gif 41.gif 41.gif
Flash
QUOTE(morfi @ Jul 8 2012, 13:11 ) *
Από τη πρώτη στιγμή που γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ δήλωσα οπαδός της εθνικής Αμερικής και όχι της Ελλάδας. Υποστηρίζω τα Αμερικανάκια ακόμα και όταν παίζουν μεταξύ τους. Αλλά κάποια σχόλια τα βρίσκω λίγο παρατραβηγμένα. Ναι, συμφωνώ ότι αυτή την ομάδα την κοιτάς και χαζεύεις και ότι φαντάζει ανίκητη. Αλλά αυτό που έχει διδάξει η ιστορία είναι πως η νοοτροπία που θα βγάλουν μέσα στο γήπεδο θα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Αν παίξουν όπως το 2008 όπου ακόμα και ο δημοσιογράφος του ESPN Μαρκ Στέιν κρατούσε χαμηλούς τόνους, τότε είναι το πρώτο φαβορί. Αν πάλι ο ΛεΜπρόν από το πρώτο δεκάλεπτο πει πως "οι (τότε είχε πει Έλληνες, τώρα βάλτε όποιους θέλετε) δεν ξέρουν τι να κάνουν" τότε θα πάνε άπατοι όπως το 2006.



Η ομάδα του 2006 είχε τρομερό ταλέντο αλλά όλοι οι μεγάλοι αστέρες ήταν ακόμη μπασκετικά άγουροι και αρκετά ανώριμοι σε προσωπικό επίπεδο. Ήταν πολύ νεαροί σε ηλικία και σχεδόν κανείς δεν είχε παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο (εκτός Wade που είχε μόλις πάρει το πρωτάθλημα). Και πάλι χρειάστηκε να κάνουμε εμείς το καλύτερο (επιθετικά) παιχνίδι που παίξαμε ποτέ ως εθνική ομάδα για να μην πάρουν το χρυσό.

Η τωρινή ομάδα έχει 3 πρωταθλητές, 3 φιναλίστ, 4 ψημένους παικταράδες και τα 2 καλύτερα PFs του κόσμου που όντως θέλουν λίγο χρόνο για να φτάσουν πιο κοντά στο peak τους. Συνεπώς η πιθανότητα να επιδείξουν αλαζονία και ανωριμότητα σχεδόν όλοι συγχρόνως προσεγγίζει ασυμπτωτικά το μηδέν.
morfi
QUOTE(Flash @ Jul 8 2012, 15:27 ) *
Η ομάδα του 2006 είχε τρομερό ταλέντο αλλά όλοι οι μεγάλοι αστέρες ήταν ακόμη μπασκετικά άγουροι και αρκετά ανώριμοι σε προσωπικό επίπεδο. Ήταν πολύ νεαροί σε ηλικία και σχεδόν κανείς δεν είχε παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο (εκτός Wade που είχε μόλις πάρει το πρωτάθλημα). Και πάλι χρειάστηκε να κάνουμε εμείς το καλύτερο (επιθετικά) παιχνίδι που παίξαμε ποτέ ως εθνική ομάδα για να μην πάρουν το χρυσό.

Η τωρινή ομάδα έχει 3 πρωταθλητές, 3 φιναλίστ, 4 ψημένους παικταράδες και τα 2 καλύτερα PFs του κόσμου που όντως θέλουν λίγο χρόνο για να φτάσουν πιο κοντά στο peak τους. Συνεπώς η πιθανότητα να επιδείξουν αλαζονία και ανωριμότητα σχεδόν όλοι συγχρόνως προσεγγίζει ασυμπτωτικά το μηδέν.

Συμφωνώ σε όλα Flash. smile.gif
NBAer
QUOTE(morfi @ Jul 8 2012, 15:11 ) *
Από τη πρώτη στιγμή που γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ δήλωσα οπαδός της εθνικής Αμερικής και όχι της Ελλάδας. Υποστηρίζω τα Αμερικανάκια ακόμα και όταν παίζουν μεταξύ τους. Αλλά κάποια σχόλια τα βρίσκω λίγο παρατραβηγμένα. Ναι, συμφωνώ ότι αυτή την ομάδα την κοιτάς και χαζεύεις και ότι φαντάζει ανίκητη. Αλλά αυτό που έχει διδάξει η ιστορία είναι πως η νοοτροπία που θα βγάλουν μέσα στο γήπεδο θα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Αν παίξουν όπως το 2008 όπου ακόμα και ο δημοσιογράφος του ESPN Μαρκ Στέιν κρατούσε χαμηλούς τόνους, τότε είναι το πρώτο φαβορί. Αν πάλι ο ΛεΜπρόν από το πρώτο δεκάλεπτο πει πως "οι (τότε είχε πει Έλληνες, τώρα βάλτε όποιους θέλετε) δεν ξέρουν τι να κάνουν" τότε θα πάνε άπατοι όπως το 2006.


Δεν ειναι οι χαμηλοι τονοι αυτο που πιστευω εγω οτι εφταιγε και φταιει/θα φταιξει. Ο πρωταρχικος λογος εννοω. Ειναι η επαρση/σιγουρια οτι ειμαι ο καλυτερος και θα νικησω ανετα, που οδηγει σε οχι συγκεντρωμενο και "οχι ασφαλες"(αλλά με ρισκο) παιχνιδι. Αυτος ειναι ο κυριος λογος δηλαδη. Το παιχνιδι με ρισκο και οχι το κανονικο μπασκετ.
Το να μην προσπαθεις να παιξεις μπασκετ κανονικα δηλαδη, αλλά να προσπαθεις να εντυπωσιασεις τον κοσμο με μια πασα πισω απο την πλατη, με ατομικες προσπαθειες και ο,τι βγει, με συνεχη αλλευ-ουπ, χωρις να κάνεις box out, με μακρινες πασες ολη την ωρα μετα απο ριμπαουντ για προσπαθεια εκδηλωσης αιφνιδιασμου(αν και αυτο ισως μπαινει λανθασμενα εδω καθως μαλλον πετυχημενο ειναι) και κυριως με οχι συγκεντρωμενη αμυνα. Αφου υποτιθεται, απο τη στιγμη που ειμαστε τοσο καλυτεροι δεν χρειαζεται να παιξουμε αμυνα, ουτε να εχουμε καποιο ιδιαιτερο επιθετικο πλανο και απλως θα κανουμε αλλευ-ουπ και θα βαζουμε καλαθια, και χωρις μποξ-αουτ θα παιρνουμε ριμπαουντ οντας αθλητικοτεροι. Πλεον αυτα δεν λειτουργουν. Η ψαλιδα της αθλητικοτητας εχει κλεισει σε σχεση με παλαιοτερα.

Οποτε θελει να παιξουν απλο κανονικο μπασκετ. Καποια συστηματα, συγκεντρωση στην αμυνα και οχι τοσο απολυτο ρισκο και παιχνιδι υπερ του θεαματος. Με αυτα το χρυσο δεν μπορει να χαθει. Και θα ειναι και πολυ ευκολο.
Αλλά εαν μπουνε μόνο για το θεαμα χωρις καμια προσηλωση στην αμυνα και με τον αερα "το εχουμε ηδη παρει" τοτε θα υπαρξει προβλημα.

Εαν υπηρχε ο Χαουαρντ και ο Γουειντ τοτε μαζι με DT I και ΙII θα ειχαμε το σουπερ φονικο υλικο ολων των εποχων(οχι οτι η ΙΙ ειχε παιχτακια tongue.gif ).

Πραγματικα δεν ξερω αν μπορει καποια ομαδα να μπει στα σοβαρα να νικησει (αυτες) τις ΗΠΑ. Θα πρεπει οι ομαδες να μπαινουν και να λενε παρτε το ροζ φυλλο σας ανηκει δεν εχουμε καμια δουλεια με εσας εδω περα(ειναι οπως αυτο που παντα ελεγα οτι μετα την αποσυρση(την 3η biggrin.gif ) του Τζορνταν θα επρεπε να σταματησει να παιζεται μπασκετ παγκοσμιως, αλλά ποιος με ακουει? sad.gif )!
Αλλα επειδη τοτε δεν θα βλεπαμε θεαμα και αγωνες, καλο θα ηταν και οι αντιπαλες ομαδες να προσπαθουν για το καλυτερο.

Λεμπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Κόμπι Μπράιαντ,
Κρις Πολ, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Καρμέλο Αντονι
Ντερόν Ουίλιαμς, Μπλέικ Γκρίφιν, Αντρέ Ιγκουοντάλα, Κέβιν Λοβ, Τζέιμς Χάρντεν, Τάισον Τσάντλερ.
blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Δεν γινονται αυτα.

QUOTE(Flash @ Jul 8 2012, 15:27 ) *
Η τωρινή ομάδα έχει 3 πρωταθλητές, 3 φιναλίστ, 4 ψημένους παικταράδες και τα 2 καλύτερα PFs του κόσμου που όντως θέλουν λίγο χρόνο για να φτάσουν πιο κοντά στο peak τους. Συνεπώς η πιθανότητα να επιδείξουν αλαζονία και ανωριμότητα σχεδόν όλοι συγχρόνως προσεγγίζει ασυμπτωτικά το μηδέν.

Στην πραγματικοτητα η πιθανοτητα πλησιαζει το 1 ως προς την αλαζονεια διοτι δεν ειναι δυνατον να μην επιδειξεις αλαζονεια σε αυτη την περιπτωση. Διοτι στην προκειμενη περιπτωση η διαφορά ταλεντου και αθλητικοτητας ειναι χαωδης σε σχεση με τις αλλες ομαδες οποτε η αλαζονεια γινεται ρεαλισμος.
Το να ξερεις οτι ο αντιπαλος σου ειναι πολυ κατωτερος, οποιος και εαν ειναι αυτος, ειναι απολυτος ρεαλισμος και μια μορφη αλαζονειας αλλά οχι κακη.

Οποτε δεν γινεται να μην ειναι και λιγο αλαζονες. Ξερουν οτι ειναι πολυ καλυτεροι απο ολους τους αντιπαλους. Το θεμα ειναι να καταλαβουν οτι εαν δεν παιξουν κανονικο μπασκετ(αυτα που ελεγα πριν) μπορει ο αντιπαλος να τους κοντραρει.
Θελει δηλαδη συγκεντρωση στην αμυνα κυριως και στην επιθεση οχι τοσο show-time-type-of-game. Δεν χρειαζεται να βαλουν το 100% τους δηλαδη, ουτε καν το 80%, αλλά απλως να ειναι συγκεντρωμενοι.
HLR CENATION
QUOTE(morfi @ Jul 8 2012, 15:11 ) *
Από τη πρώτη στιγμή που γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ δήλωσα οπαδός της εθνικής Αμερικής και όχι της Ελλάδας. Υποστηρίζω τα Αμερικανάκια ακόμα και όταν παίζουν μεταξύ τους. Αλλά κάποια σχόλια τα βρίσκω λίγο παρατραβηγμένα. Ναι, συμφωνώ ότι αυτή την ομάδα την κοιτάς και χαζεύεις και ότι φαντάζει ανίκητη. Αλλά αυτό που έχει διδάξει η ιστορία είναι πως η νοοτροπία που θα βγάλουν μέσα στο γήπεδο θα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Αν παίξουν όπως το 2008 όπου ακόμα και ο δημοσιογράφος του ESPN Μαρκ Στέιν κρατούσε χαμηλούς τόνους, τότε είναι το πρώτο φαβορί. Αν πάλι ο ΛεΜπρόν από το πρώτο δεκάλεπτο πει πως "οι (τότε είχε πει Έλληνες, τώρα βάλτε όποιους θέλετε) δεν ξέρουν τι να κάνουν" τότε θα πάνε άπατοι όπως το 2006.

Kαι εγω νομιζα οτι ειμαι ο μοναδικος που ειμαι ΟΠΑΔΟΣ της εθνικης των ΗΠΑ.

Ειχα την τυχη να δω καποια μεγαλα αστερια στην Αθηνα στο φιλικο με την Ελλαδα πριν δυο χρονια.

Φετος στην Ολυμπιαδα θα το παρουν δια περιπατου με τετοιο ροστερ που διαθετουν.Ισως ενα ακομα σεντερ αμα ειχαν θα μιλαγαμε για την απολυτη υπερομαδα.
morfi
QUOTE(HLR CENATION @ Jul 8 2012, 16:03 ) *
Φετος στην Ολυμπιαδα θα το παρουν δια περιπατου με τετοιο ροστερ που διαθετουν.

Την Ισπανία την υπολογίζετε;
HLR CENATION
QUOTE(morfi @ Jul 8 2012, 16:29 ) *
Την Ισπανία την υπολογίζετε;

Δεν νομιζω να μπορει να χτυπησει την Αμερικη.

Το πολυ ποολυ καμιαεπαναληψη του τελικου του Πεκινου.
georgee
παιδια καλησπερα.ξερετε αν ο τραυματισμος του πολ ειναι σοβαρος;Εγω παντως φοβαμαι τον π.γκασολ γιατι δεν εχουμε αλλο σεντερ.λογικα θα δουμε γκριφιν στο 5.

QUOTE(morfi @ Jul 8 2012, 19:14 ) *
Την Ισπανία την υπολογίζετε;

εγω την υπολογιζω....Ο ναβαρο θα παιξει;
GMF80
Mπορει να την προβληματίσει λίγο την Αμερική η Ισπανία αλλά δεν νομίζει οτι μπορεί να την κερδίσει...
geo82
Ελπίζω σε μια χρυσή επανάληψη του 2008.
aegeansheed
QUOTE(georgee @ Jul 8 2012, 16:45 ) *
παιδια καλησπερα.ξερετε αν ο τραυματισμος του πολ ειναι σοβαρος;Εγω παντως φοβαμαι τον π.γκασολ γιατι δεν εχουμε αλλο σεντερ.λογικα θα δουμε γκριφιν στο 5.


Πιστεύω ο Λοβ έχει περισσότερα τα χαρακτηριστικά ενός γιούρο πενταριού ("Ζόραν Σάβιτς με καλύτερο τρίποντο") για μπακαπ λύση του Τσάντλα, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο από αυτή την ομάδα.

Ο Πολ γύρισε τον αντίχειρα του δεξιού του χεριού. Δε θυμάμαι να μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση, αλλά δε νομίζω να πάρει πάνω από 2 εβδομάδες το πολύ.
georgee
QUOTE(aegeansheed @ Jul 8 2012, 22:04 ) *
Πιστεύω ο Λοβ έχει περισσότερα τα χαρακτηριστικά ενός γιούρο πενταριού ("Ζόραν Σάβιτς με καλύτερο τρίποντο") για μπακαπ λύση του Τσάντλα, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο από αυτή την ομάδα.

Ο Πολ γύρισε τον αντίχειρα του δεξιού του χεριού. Δε θυμάμαι να μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση, αλλά δε νομίζω να πάρει πάνω από 2 εβδομάδες το πολύ.

ευχαριστω φιλε.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.