Έχασα τα πρώτα 6 λεπτά του αγώνα (πήγα αμέσως μόλις έφτασα Θεσσαλονίκη, αλλά τα έχουμε πει για τον ΟΑΣΘ..
). Το Ρέθυμνο στάθηκε πολύ καλά μέχρι το ημίχρονο, εκμεταλλευόμενο τη σχετικά χαλαρή παρουσία των γηπεδούχων. Ούτως ή άλλως, στο γήπεδο δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, αφού έλειπαν αρκετοί από τους οργανωμένους που κάνουν κερκίδα. Ο κόσμος πάντως ήταν περισσότερος από ματς όπως με τη Λε Μαν, ή τον Πανελλήνιο κι αυτό τουλάχιστον είναι θετικό, αφού ο ΑΓΟΡ αποτελεί μια από τις πιο αντιεμπορικές ομάδες του πρωταθλήματος, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο κομμάτι του αθλητικού κοινού.
Πρώτα από τους φιλοξενούμενους, ο Πεδουλάκης φαίνεται πως έχει κάνει δουλειά στην ομάδα, αν και σίγουρα θέλει κάτι παραπάνω. Λείπει ένας βασικός πλέι μέικερ (ο Νικολαϊδης προσπάθησε πολύ, αλλά να παίζει 30+ λεπτά είναι υπερβολικό), ενώ και στο 2-3 υπάρχουν κάποια κενά. Ο Φρίμαν έμπειρος, καλός (με τα πολλά fakes του), αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Χρειάζεται κάποια βοήθεια εκεί. Η γραμμή που είναι σε αρκετά καλό επίπεδο είναι αυτή των ψηλών με Βουγιούκα, Νάντζφεϊ (δεν έχει φτάσει στο 100% ακόμα) και Τόπιτς.. Πού να ερχόταν και ο ΜπούμπτσεΧ2.. Οι ψηλοί πάντως έκαναν πολύ καλή δουλειά, εξουδετέρωσαν τους αντιπάλους τους, με την εξαίρεση του Μάσεϊ, που επανήρθε στις μεγάλες εμφανίσεις, αν και οι πόντοι του ήρθαν περισσότερο από την άμυνα και την ομαδική δουλειά (κι από τα επιθετικά ρημπάουντ, μετά από καιρό) κι όχι τόσο από καθαρά ατομικές προσπάθειες, αφού ο Βουγιούκας έδειξε ότι είναι εξαιρετικός αμυντικός. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο μικρός (όχι στο μάτι), αφού πέρα από τις κινήσεις στο ποστ, διαθέτει πολύ καλή αντίληψη του παιχνιδιού. Ιδιαίτερα στην άμυνα μ' εντυπωσίασε. Λίγο πιο παχουλός μου φάνηκε από την τελευταία φορά που τον είδα στην TV. Οι ψηλοί του ΑΓΟΡ πάντως με τη σειρά τους, επιθετικά δε φάνηκαν ιδιαίτερα, καθώς εκτός των άλλων, δεν τροφοδοτήθηκαν σωστά. Ο Μάσεϊ στο δεύτερο ημίχρονο βαρέθηκε να κλέβει τη μπάλα (6 από τα συνολικά 7 κλεψίματά του σ' αυτό το διάστημα).
Από τον Άρη, εκπληκτικός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Τσαλδάρης (μόλις 2 πόντοι στο πρώτο), ο Ράιτ ξεκίνησε πολύ δυνατά, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος κάπου χάθηκε (όχι ότι χρειαζόταν ιδιαίτερα), ενώ στο Τέρι πράγματι, δεν του βγήκε στο ματς, με αποτέλεσμα ν' αναλωθεί σε κακές επιλογές στην επίθεση. Το ματς ήταν σε αρκετά σημεία κακό, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο κι γι' αυτό μάλλον ευθύνεται ο Καστλ, που χρησιμοποιήθηκε σαν να έπαιζε το τελευταίο του παιχνίδι με την ομάδα (δεν ξέρω και τι ακριβώς έχει γίνει, πού θα παίζει ο DC, αν θα συνεχίσει ο Καστλ κτλ, θα επισκεφθώ τα υπόλοιπα τόπικς αμέσως μετά), τόσο από τον Χέρμπερτ, όσο και από τους συμπαίκτες του, που προσπαθούσαν συνεχώς να τον βρουν.. Το παιχνίδι σε μερικά σημεία έγινε ...ψιλομπάχαλο. Ασφαλώς, ο Άρης με την υπεροπλία του, κυρίως στους ξένους, κατάφερε να το εκμεταλλευτεί αυτό. Εκτελεστικά πάντως, ο Καστλ ήταν πολύ καλός, ο κλασικός παίκτης των προηγούμενων χρόνων στον τομέα αυτό. Από τους υπόλοιπους δε φάνηκε κάποιος ιδιαίτερα.
Στο τέλος, πέρασαν στο παρκέ και οι Παντελιάδης, Τσαϊρέλης.
Κατά τη διάρκεια των τάιμ άουτ, προβάλλοταν από τους ηλεκτρονικούς πίνακες ο αγώνας της ποδοσφαιρικής ομάδας (εγώ εξακολουθούσα να βλέπω τη Λίτσα...
), αλλά όχι μόνο τότε. Όταν μπήκε το γκολ, όλο το γήπεδο πανηγύρισε (κι έχω την εντύπωση ότι αμέσως μετά και όχι πριν, το έδειξε στον πίνακα!! Όλοι με τα ραδιόφωνα είναι; ) και η εικόνα του γηπέδου είναι αξιοπερίεργη, με τους 10 παίκτες στο παρκέ απλά να παίζουν μπάσκετ, χωρίς να γίνεται δηλαδή κάτι το εντυπωσιακό και ολόκληρο το γήπεδο να πανηγυρίζει.
Η φάση του ματς, ήταν ένα από τα αρκετά καρφώματα του Μάσεϊ, μετά από πάσα του Τσαλδάρη από τη βασική, ενώ ο Αμερικανός ήταν σχεδόν ακίνητος στις βολές και με δυο βήματα έφτασε στο εντυπωσιακό κάρφωμα. Νομίζω πραγματοποίησε άλλο ένα πολύ ωραίο, αλλά δεν το θυμάμαι.
8-3 για την ομάδα, καθόλου άσχημα, αν θυμηθούμε και το ξεκίνημα. Το καλό είναι ότι το Αιγάλεω στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει απογοητεύσει και λογικά δεν είχε καμιά σχέση με την ομάδα που εντυπωσίαζε πιο πριν. Είναι πάντως άκρως επικίνδυνη στην έδρα της.