Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΑΡΗΣ - Α.Γ.Ο. Ρεθύμνου 06/01 17.00
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
weirdo1977
κινητικότητα παρατηρείται στον κόσμο του Αρη μετά τις τελευταίες μεταγραφές k την σχεδόν πρόκριση στο TOP-16, ευελπιστώ πως το γήπεδο θα χει περισσότερο από 2500 κόσμο, ο μποίσα δεν θα αγωνιστεί γιατί δεν ήρθε το letter of clearance από την ρωσία.

πάμε για ένα καλο χαλάρωμα...
Alexmei
Ο Ουάσινγκτον θα παίξει;
Warrior
O Ουασινγκτον δεν εχει ανακοινωθει επισημα ακομα,οποτε ας κραταμε και μια επιφυλαξη γιατι πολλα
εχουμε ακουσει κατα καιρους! rolleyes.gif

Δεν εχει και τηλεοπτικη μεταδοση το παιχνιδι.Μακαρι να εχει ζεστη ατμοσφαιρα μετα απο καιρο το παλε.
Για το παιχνιδι με Λιετουβος δεν εχει νοημα καν να το συζηταμε...

Ζητουμενο του αγωνα να φτασει στην 6η συνεχομενη νικη η ομαδα και να αποδωσει ομορφο μπασκετ.
Κριμα που δεν θα το δουμε εμεις οι εκτος Θεσσαλονικης και περιχωρων! sad.gif
hagi
Ανακοινώθηκε και επίσημα :

QUOTE(WWW.ARISBC.GR 05.01.2008)
Στα κίτρινα ο Ντάριους Oυάσινγκτον

Ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοινώνει την απόκτηση του Ντάριους Oυάσινγκτον. Ο Αμερικανός γκάρντ συμφώνησε να φοράει την κίτρινη φανέλα για τον επόμενο ενάμιση χρόνο και έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας. Σήμερα μάλιστα πρόκειται να κάνει το υπέρ ατλαντικό ταξίδι από το Ορλάντο των Η.Π.Α. και αναμένεται αύριο το απόγευμα να φτάσει στην Θεσσαλονίκη. Ο Oυάσινγκτον θα καταλάβει θέση κοινοτικού στο ρόστερ του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αφού οι άνθρωποι της ομάδας ξέχωρα από το ενδιαφέρον τους για τον εν λόγω καλαθοσφαιριστή έκαναν παράλληλα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να γίνει κάτοχος σκοπιανού διαβατηρίου.


Θέλω να πιστεύω ότι θα έχει κόσμο το γήπεδο και θα πάρουμε τους βαθμούς της νίκης άνετα κάνοντα καλή εμφάνιση ώστε να είμαστε έτοιμοι για την συνέχεια..Καλή επιτυχία..
basketaris
Χαιρετω την υπολοιπη μπασκετοπαρεα!! smile.gif
Επειτα απο ενα απαραιτητο Χριστουγεννιατικο διαλειμμα, κατα το οποιο δεν μπορουσα -δυστυχως- να ποσταρω, επεστρεψα στη βαση μου!
Χρονια πολλα, καλη χρονια και μακαρι το 2008, εκτος απο υγεια, να μας φερει και κανα τιτλο στην ομαδα μας! wink.gif

Για το συγκεκριμενο ματς, μετα τη μεγαλη νικη στο Ζαγκρεμπ, πιστευω πως ειναι μια καλη ευκαρια να δοθει συνεχεια σε ενα πολυ θετικο σερι που εχουμε ξεκινησει. Ο ΑΓΟΡ χωρις το Γκαγκλαουδη και γενικα με αρκετα προβληματα (εσωτερικα), δυσκολα μπορει να αντεξει στο Παλε. Ο κοσμος, ομως, που θα παει (θα ηταν σιγουρα περισσοτερος αν δεν επεφτε την ιδια ωρα με τη μπαλα) θα θελει να δει εξισου καλο μπασκετ, οπως με Τσιμπονα, αλλα και σαφη δειγματα ανακαμψης.

Δυστυχως, Μποϊσα και Ουασινγκτον δεν θα αγωνιστουν, οποτε ειναι μια καλη ευκαιρια να δουμε Καστλ-Σεραπινας στο τελευταιο τους "εγχωριο" παιχνιδι. Ειδικα για τον Τερελ, που μπορει και να παιζει απο τα τελευταια του παιχνιδια, πρεπει να ειμαστε εκει για να του δειξουμε την αγαπη και την αναγνωριση που του αρμοζουν... 41.gif
Warrior
Welcome back basketaris!! smile.gif


Τι γινεται ρε παιδια...χανουμε 32-33 στο ημιχρονο! ohmy.gif
Πρεπει να δειξουμε το καλο μας προσωπο στο 2ο ημιχρονο,μην εχουμε καρδιοχτυπια...
Warrior
Tελικα βελτιωθηκαμε και...κερδισαμε! biggrin.gif

QUOTE(sport.gr)
Εξι στα έξι και τρίτη θέση


Για ένα ημίχρονο ο ΑΓΟΡ κοίταξε στα ...μάτια τον Αρη και απειλούσε με μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ σοβαρεύτηκαν, ανέβασαν την απόδοσή τους και τελικά έφτασαν σε μία εύκολη νίκη με 72-55. Ο Μάσεϊ και ο Καστλ, που πιθανότατα φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του Αρη ήταν οι κορυφαίοι για τους κίτρινους. Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με την ήττα του Πανελληνίου από τον ΠΑΟΚ, έφερε τον Αρη μόνο, πλέον, στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Κορυφαίος του Αρη για ένα ακόμη παιχνίδι ο Μάσεϊ

Ο ΑΓΟΡ εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο το ...παγωμένο ξεκίνημα των παικτών του Αρη. Οι Φρίμαν και Τόπιτς ξεκίνησαν "ζεστοί" το παιχνίδι και έβαλαν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ (10-6). Ο Ράιτ έσωσε τα προσχήματα στην πρώτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (20-20, 10`).

Στην δεύτερη περίοδο παίχτηκε κακό μπάσκετ και κυριάρχησαν οι άμυνες. Αυτό αποδεικνύεται και από το επί μέρους σκορ του δεκαλέπτου, που ήταν 13-12 υπέρ του ΑΓΟΡ (33-32, 20`).

Ο ΑΓΟΡ είχε αρχίσει να πιστεύει ότι θα μπορούσε να πετύχει το ...απίστευτο και να νικήσει τον Αρη μέσα στο Αλεξάνδρειο. Καστλ και Τσαλδάρης, όμως, είχαν αντίθετη γνώμη και από τα μέσα της τρίτης περιόδου, ο Αρης άρχισε να χτίζει ένα μικρό προβάδισμα (46-41).

Τελικά, η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Αρη να έχει προβάδισμα πέντε πόντων (49-44, 30`) και τον Τερέλ Καστλ να τα πηγαίνει πολύ καλά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κοινοτικός άσος πιθανότατα αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα του Αρη, καθώς όπως όλα δείχνουν θα αντικατασταθεί από τον Ντάριους Ουάσινγκτον.

Εκτός του Καστλ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Τζερεμάια Μάσεϊ. Στην τέταρτη περίοδο ο Αρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και έφτασε σε μία άνετη τελικά νίκη με 72-55. Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη νίκη του Αρη στην Α1, που συνέχισε την ανοδική του πορεία. Ο ΑΓΟΡ από την άλλη βρίσκεται, μαζί με την Ολυμπιάδα στον πάτο της βαθμολογίας, έχοντας μόλις 2 νίκες μετά από 11 ματς.

Stats




Περισσοτερα απο τα παιδια που ηταν στο γηπεδο μιας και οι υπολοιποι δεν ειχαμε εικονα!
Απο τα στατιστικα βλεπω οτι ο Καστλ ηταν καλος στο τελευταιο(;;) παιχνιδι με την ομαδα μας
στο ελληνικο πρωταθλημα..
klearxos
Επαγγελματικη νικη.
Καλοι οι Μασευ, Καστλ, Τσαλδαρης.
Κακος ο Μοτολα.
Ο Τερι προσπαθουσε αλλα δεν του εβγαιναν οι προσπαθειες(ισως να ηταν και λιγακι αγχωμενος με την παρουσια του Μπλακμαν)
Ο Ραιτ απλα θετικος.
Ο Ηλιαδης δεν επαιξε πολυ οπως και ο Αγαδακος παροτι εδειξαν-πιστευω-οτι μπορουσαν να βοηθησουν περισσοτερο σε αυτο το παιχνιδι μιας και εχουμε δυσκολο αγωνα την Τεταρτη.
Σε ρηχα νερα ο Καλαιτζης
Ο Σεραπινας δεν επαιξε πολυ.

Ο κοσμος δεν ξερω τι περιμενει για να γεμισει το γηπεδο. Ενταξει παιζαμε με το Ρεθυμνο αλλα 2000 ατομα το πολυ!!??? 68.gif 68.gif

Αν δεν εχουμε τουλαχιστον 5000 ατομα την Τεταρτη τοτε ειμαστε τουλαχιστον απαραδεκτοι!
hagi
Σημαντική νίκη αν και μάλλον δυσκολεύτηκαν αρκετά μέχρι να έρθει.Σημασία έχει πάντως η νίκη και τώρα Λιέτουβος...
saou
Ρε παιδιά τι σοι κονέ έχει κάνει ο Άρης με τα Σκόπια και τους βγάζει όλους Σκοπιανούς? Δεν πρόλαβε να έρθει ο Ουάσινγκτον και θα τον κάνουν και αυτόν Σκοπιανό blink.gif

Δεν μου αρέσει όλη αυτή η φάμπρικα που έχει στηθεί, όχι μόνο από τον Άρη, γενικότερα μιλάω. Αφού βρίσκουν παραθυράκια οι παράγοντές του, καλά κάνουν. Αλλά ίσως είναι καιρός να ξανασκεφτούν οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος τον κανονισμό με τους 2 αμερικάνους και τους 4 κοινοτικούς. Ας επιτρέψουν 6 ξένους, χωρίς περιορισμούς στην καταγωγή, να τελειώνει και αυτή η κωμωδία. Ούτως ή άλλως οι περισσότερες ομάδες έχουν περισσότερους των 2 αμερικανών ήδη.
pivot
QUOTE(saou @ Jan 7 2008, 04:08 ) *
Ρε παιδιά τι σοι κονέ έχει κάνει ο Άρης με τα Σκόπια και τους βγάζει όλους Σκοπιανούς? Δεν πρόλαβε να έρθει ο Ουάσινγκτον και θα τον κάνουν και αυτόν Σκοπιανό blink.gif

Δεν μου αρέσει όλη αυτή η φάμπρικα που έχει στηθεί, όχι μόνο από τον Άρη, γενικότερα μιλάω. Αφού βρίσκουν παραθυράκια οι παράγοντές του, καλά κάνουν. Αλλά ίσως είναι καιρός να ξανασκεφτούν οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος τον κανονισμό με τους 2 αμερικάνους και τους 4 κοινοτικούς. Ας επιτρέψουν 6 ξένους, χωρίς περιορισμούς στην καταγωγή, να τελειώνει και αυτή η κωμωδία. Ούτως ή άλλως οι περισσότερες ομάδες έχουν περισσότερους των 2 αμερικανών ήδη.



Συμφωνώ! Παλιότερα είχαμε τις "ελληνοποιήσεις" τώρα αρχίσαμε τις σκοπιανοποιήσεις, βουλγαροποιήσεις, κ.λ.π.
Θα είναι πιο τίμιο 6 ξένοι και τέρμα.
basketaris
Moνο το 2ο ημιχρονο απο το χθεσινο παιχνιδι ηταν αξιο σχολιασμου... Η ομαδα επαιξε πολυ καλη αμυνα, επιθετικη αμυνα θα τη χαρακτηριζα, εκανε πολλα κλεψιματα, βρηκε ανοιχτο γηπεδο και εκμεταλλευτηκε την προωπικοτητα 3-4 παιχτων της.

Ο Μασευ ηταν για αλλη μια φορα απιστευτος, με καλαθια, κλεψιματα, επιθετικα ριμπαουντ και 2 θεαματικες φασεις! 77.gif Ο Τζερι ειναι απο τους λιγους παικτες στην Ευρωπη που μπορει να βρει ρυθμο μεσα σε 1 μονο λεπτο κι αυτο γιατι βγαζει πολυ παθος και καθε καλαθι του του δινει τρομερη αυτοπεποιθηση...

Πολλα μπραβο στον Τερελ που εδειξε χαρακτηρα και επαιξε παρα πολυ καλα, αν αναλογιστουμε και τις αλλαγες που επικεινται στην ομαδα. Δικαιως και καταχειροκροτηθηκε! 41.gif

Ο Τσαλδαρης, για αλλη μια φορα, προσφερε χρησιμους ποντους με το καλο του σουτ, ενω ο Ραιτ, μετα απο το ζεστο του ξεκινημα (2 τριποντα), δεν πηρε πολλες προσπαθειες, αλλα προλαβε να βαλει καποια σουτ.

Ο Τερυ φανηκε να ειναι αγχωμενος απο την παρουσια του Μπλακμαν στις κερκιδες, μιας και υπεπεσε σε πολλες βεβιασμενες ενεργειες στην επιθεση, αν και στην αμυνα ηταν ογκολιθος για αλλη μια φορα! Επισης, δεν βοηθησε ο Μοτολα, ο οποιος αγωνιστηκε λιγο και ηταν φανερα αστοχος, ειδικα απο τα 6.25.

Κραταμε μονο το διποντο της νικης και προχωραμε για το μεγαλο ματς με τη Λιετουβος, οπου σφραγιζουμε την προκριση στο ΤΟΡ 16...

QUOTE(Warrior @ Jan 6 2008, 15:49 ) *
Welcome back basketaris!! smile.gif

Τhnx! smile.gif Kαλως σας βρηκα...
thrylos7
Έχασα τα πρώτα 6 λεπτά του αγώνα (πήγα αμέσως μόλις έφτασα Θεσσαλονίκη, αλλά τα έχουμε πει για τον ΟΑΣΘ.. biggrin.gif ). Το Ρέθυμνο στάθηκε πολύ καλά μέχρι το ημίχρονο, εκμεταλλευόμενο τη σχετικά χαλαρή παρουσία των γηπεδούχων. Ούτως ή άλλως, στο γήπεδο δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, αφού έλειπαν αρκετοί από τους οργανωμένους που κάνουν κερκίδα. Ο κόσμος πάντως ήταν περισσότερος από ματς όπως με τη Λε Μαν, ή τον Πανελλήνιο κι αυτό τουλάχιστον είναι θετικό, αφού ο ΑΓΟΡ αποτελεί μια από τις πιο αντιεμπορικές ομάδες του πρωταθλήματος, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο κομμάτι του αθλητικού κοινού.

Πρώτα από τους φιλοξενούμενους, ο Πεδουλάκης φαίνεται πως έχει κάνει δουλειά στην ομάδα, αν και σίγουρα θέλει κάτι παραπάνω. Λείπει ένας βασικός πλέι μέικερ (ο Νικολαϊδης προσπάθησε πολύ, αλλά να παίζει 30+ λεπτά είναι υπερβολικό), ενώ και στο 2-3 υπάρχουν κάποια κενά. Ο Φρίμαν έμπειρος, καλός (με τα πολλά fakes του), αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Χρειάζεται κάποια βοήθεια εκεί. Η γραμμή που είναι σε αρκετά καλό επίπεδο είναι αυτή των ψηλών με Βουγιούκα, Νάντζφεϊ (δεν έχει φτάσει στο 100% ακόμα) και Τόπιτς.. Πού να ερχόταν και ο ΜπούμπτσεΧ2.. Οι ψηλοί πάντως έκαναν πολύ καλή δουλειά, εξουδετέρωσαν τους αντιπάλους τους, με την εξαίρεση του Μάσεϊ, που επανήρθε στις μεγάλες εμφανίσεις, αν και οι πόντοι του ήρθαν περισσότερο από την άμυνα και την ομαδική δουλειά (κι από τα επιθετικά ρημπάουντ, μετά από καιρό) κι όχι τόσο από καθαρά ατομικές προσπάθειες, αφού ο Βουγιούκας έδειξε ότι είναι εξαιρετικός αμυντικός. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο μικρός (όχι στο μάτι), αφού πέρα από τις κινήσεις στο ποστ, διαθέτει πολύ καλή αντίληψη του παιχνιδιού. Ιδιαίτερα στην άμυνα μ' εντυπωσίασε. Λίγο πιο παχουλός μου φάνηκε από την τελευταία φορά που τον είδα στην TV. Οι ψηλοί του ΑΓΟΡ πάντως με τη σειρά τους, επιθετικά δε φάνηκαν ιδιαίτερα, καθώς εκτός των άλλων, δεν τροφοδοτήθηκαν σωστά. Ο Μάσεϊ στο δεύτερο ημίχρονο βαρέθηκε να κλέβει τη μπάλα (6 από τα συνολικά 7 κλεψίματά του σ' αυτό το διάστημα).

Από τον Άρη, εκπληκτικός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Τσαλδάρης (μόλις 2 πόντοι στο πρώτο), ο Ράιτ ξεκίνησε πολύ δυνατά, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος κάπου χάθηκε (όχι ότι χρειαζόταν ιδιαίτερα), ενώ στο Τέρι πράγματι, δεν του βγήκε στο ματς, με αποτέλεσμα ν' αναλωθεί σε κακές επιλογές στην επίθεση. Το ματς ήταν σε αρκετά σημεία κακό, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο κι γι' αυτό μάλλον ευθύνεται ο Καστλ, που χρησιμοποιήθηκε σαν να έπαιζε το τελευταίο του παιχνίδι με την ομάδα (δεν ξέρω και τι ακριβώς έχει γίνει, πού θα παίζει ο DC, αν θα συνεχίσει ο Καστλ κτλ, θα επισκεφθώ τα υπόλοιπα τόπικς αμέσως μετά), τόσο από τον Χέρμπερτ, όσο και από τους συμπαίκτες του, που προσπαθούσαν συνεχώς να τον βρουν.. Το παιχνίδι σε μερικά σημεία έγινε ...ψιλομπάχαλο. Ασφαλώς, ο Άρης με την υπεροπλία του, κυρίως στους ξένους, κατάφερε να το εκμεταλλευτεί αυτό. Εκτελεστικά πάντως, ο Καστλ ήταν πολύ καλός, ο κλασικός παίκτης των προηγούμενων χρόνων στον τομέα αυτό. Από τους υπόλοιπους δε φάνηκε κάποιος ιδιαίτερα.
Στο τέλος, πέρασαν στο παρκέ και οι Παντελιάδης, Τσαϊρέλης.

Κατά τη διάρκεια των τάιμ άουτ, προβάλλοταν από τους ηλεκτρονικούς πίνακες ο αγώνας της ποδοσφαιρικής ομάδας (εγώ εξακολουθούσα να βλέπω τη Λίτσα... biggrin.gif ), αλλά όχι μόνο τότε. Όταν μπήκε το γκολ, όλο το γήπεδο πανηγύρισε (κι έχω την εντύπωση ότι αμέσως μετά και όχι πριν, το έδειξε στον πίνακα!! Όλοι με τα ραδιόφωνα είναι; ) και η εικόνα του γηπέδου είναι αξιοπερίεργη, με τους 10 παίκτες στο παρκέ απλά να παίζουν μπάσκετ, χωρίς να γίνεται δηλαδή κάτι το εντυπωσιακό και ολόκληρο το γήπεδο να πανηγυρίζει.

Η φάση του ματς, ήταν ένα από τα αρκετά καρφώματα του Μάσεϊ, μετά από πάσα του Τσαλδάρη από τη βασική, ενώ ο Αμερικανός ήταν σχεδόν ακίνητος στις βολές και με δυο βήματα έφτασε στο εντυπωσιακό κάρφωμα. Νομίζω πραγματοποίησε άλλο ένα πολύ ωραίο, αλλά δεν το θυμάμαι.

8-3 για την ομάδα, καθόλου άσχημα, αν θυμηθούμε και το ξεκίνημα. Το καλό είναι ότι το Αιγάλεω στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει απογοητεύσει και λογικά δεν είχε καμιά σχέση με την ομάδα που εντυπωσίαζε πιο πριν. Είναι πάντως άκρως επικίνδυνη στην έδρα της.
basketaris
QUOTE(thrylos7 @ Jan 7 2008, 13:55 ) *
Κατά τη διάρκεια των τάιμ άουτ, προβάλλοταν από τους ηλεκτρονικούς πίνακες ο αγώνας της ποδοσφαιρικής ομάδας (εγώ εξακολουθούσα να βλέπω τη Λίτσα... biggrin.gif ), αλλά όχι μόνο τότε. Όταν μπήκε το γκολ, όλο το γήπεδο πανηγύρισε (κι έχω την εντύπωση ότι αμέσως μετά και όχι πριν, το έδειξε στον πίνακα!! Όλοι με τα ραδιόφωνα είναι; ) και η εικόνα του γηπέδου είναι αξιοπερίεργη, με τους 10 παίκτες στο παρκέ απλά να παίζουν μπάσκετ, χωρίς να γίνεται δηλαδή κάτι το εντυπωσιακό και ολόκληρο το γήπεδο να πανηγυρίζει.

Πραγματικα κι εμενα αυτο μου εκανε εντυπωση! biggrin.gif
Προσωπικα τρομαξα κιολας με την ξαφνικη "εκρηξη", αφου φανηκε σαν να ηταν ολοι ετοιμοι να το πανηγυρισουν! Μεχρι και ο Τερι αιφνιδιαστηκε κι εχασε τη μπαλα! biggrin.gif

Κατα τ' αλλα, πολυ καλη η αναλυση σου, thrylos! Συμφωνω σε ολα οσα λες, ειδικα για την καλη δουλεια που φαινεται να εχει -ηδη- κανει ο Πεδουλακης στον ΑΓΟΡ. Προσωπικα, χθες, με εξεπληξαν θετικα με τη μαχητικοτητα τους. Κοντα στο καλαθι ειναι πολυ δυνατοι με την τριαδα που προανεφερες, αλλα μακρια απο αυτο υστερουν, ειδικα μετα τη φυγη Γκαγκαλουδη. Ειναι φανερο οτι...κατι λειπει απο την ομαδα των Κρητικων. Αν κανουν καποια προσθηκη, πιθανως να μπορεσουν να παραμεινουν στην κατηγορια, αλλιως τους θεωρω απο τα βασικα φαβορι για υποβιβασμο.

Τελος, να σημειωσω και την "περιεργη" φαση με τις 4 αλλαγες του Πεδουλακη, που σαν να μπερδεψε τους παικτες και δεν ηξεραν ποιος μπαινει και ποιος βγαινει. Μαλιστα, ηταν τοσο μεγαλο το μπερδεμα που θα εμπαινε και 5ος παικτης, ο οποιος και θα αντικαταστουσε καποιον που ειχε μολις περασει στο παρκε! biggrin.gif
weirdo1977
MVP 11ης αγωνιστικης....

1. Μαμούτου Nτιαρά (ΠΑΟΚ) 80
2. Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς (Μαρούσι) 75
3. Γιώργος Διαμαντόπουλος (Κολοσσός) 46
4. Ντονέλ Τέιλορ (Μαρούσι) 28
5. Κώστας Τσαρτσαρής (Παναθηναϊκός) 29
6. Τζερεμάια Μάσεϊ (Αρης) 22

Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο blink.gif

MASSEY Jeremiah

χρονος συμμετοχης: 34:55
ποντοι : 21
βολές : 5/6
διποντα : 8/11
τριποντα : 0/2
αμ. rebound : 10
επ. rebound : 5
λαθοι : 0
ασιστς : 2
κλρψιματα : 7
tendex : 1.117
basketaris
Πραγματικα απιστευτο... blink.gif
Εχει καποιες βδομαδες που τα mvp τα δινουν αβερτα στους παικτες του Παοκ...
Δηλαδη, οι 21 ποντοι, τα 15 ριμπαουντ, οι 2 ασιστ και τα 7(!) κλεψιματα του Μασει (με tendex μεγαλυτερο του 1,100), αξιολογηθηκαν ως 5η επιδοση? blink.gif
Ελεος... 68.gif
thrylos7
QUOTE
Τελος, να σημειωσω και την "περιεργη" φαση με τις 4 αλλαγες του Πεδουλακη, που σαν να μπερδεψε τους παικτες και δεν ηξεραν ποιος μπαινει και ποιος βγαινει. Μαλιστα, ηταν τοσο μεγαλο το μπερδεμα που θα εμπαινε και 5ος παικτης, ο οποιος και θα αντικαταστουσε καποιον που ειχε μολις περασει στο παρκε!


Πράγματι... ο Πιτσίλκας έπρεπε να κάνει τα στραβά μάτια και να την αφήσει! biggrin.gif Εγώ πάντως έχασα το μέτρημα και δεν κατάλαβα αν αυτός που τελικά δε βγήκε ήταν αυτός που ...περίσσεψε, ή κάποιος νεοφερμένος.

Όσο για το ΜVP, αυτά που δεν είναι φυσιολογικά είναι η διαφορά ψήφων, αλλά και η θέση του Τσαρτσαρή πάνω από τον Μάσεϊ. Οι υπόλοιποι 4 παίκτες προφανώς υπήρξαν πιο καθοριστικοί από τον τελευταίο, στο να πάρουν τις νίκες οι ομάδες τους (3 διπλά είναι εξάλλου και ως αουτσάιντερ). Αν το ματς με τον ΑΓΟΡ παρέμενε ντέρμπι για περισσότερο χρόνο, ή και μέχρι το τέλος, ο Μάσεϊ θα είχε περισσότερους ψήφους.

Ούτως ή άλλως, έχει αποδειχθεί ότι οι δημοσιογράφοι δεν κοιτούν και πολύ τα στατιστικά όταν ψηφίζουν. Θυμάμαι περσινό άρθρο του all star, τέλη του 2006 αν δεν κάνω λάθος, που αναφερόταν στους ανακηρυγμένους MVP και στους στατιστικούς MVP (BasketForum Fantasy League for ever! rolleyes.gif ) και στη διαφοροποίηση μεταξύ τους, σε κάποιες αγωνιστικές.

Νομίζω ότι η προσέγγιση των δημοσιογράφων, δηλαδή να ψηφίζουν αυτούς που υπήρξαν σημαντικότεροι (μέσα από την εικόνα του παιχνιδιού κι όχι τα στατιστικά) στο να κερδίσουν οι ομάδες τους είναι ορθότερη, αλλά σίγουρα όχι απόλυτα. Εξάλλου, στη ψηφοφορρία υπάρχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας, κάτι που a priori απουσιάζει από τα στατιστικά.

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αν ο Διαμαντίδης είχε 21 πόντους, 15 ρημπάουντ και 7 κλεψίματα σε παρόμοιο αγώνα, τότε το πιθανότερο να αναδεικνυόταν αυτός MVP (αυτό ασφαλώς δεν είναι ψόγος για τον Μητσάρα...).

Εγώ πάντως στην 1η θέση, αντί του ιδιαίτερα φορμαρισμένου Ντιαρά θα έβαζα τον Φλεβαράκη. rolleyes.gif
CHATZI
QUOTE(basketaris @ Jan 7 2008, 22:15 ) *
Πραγματικα απιστευτο... blink.gif
Εχει καποιες βδομαδες που τα mvp τα δινουν αβερτα στους παικτες του Παοκ...
Δηλαδη, οι 21 ποντοι, τα 15 ριμπαουντ, οι 2 ασιστ και τα 7(!) κλεψιματα του Μασει (με tendex μεγαλυτερο του 1,100), αξιολογηθηκαν ως 5η επιδοση? blink.gif
Ελεος... 68.gif

Εχεις δικιο να παραπονιεσαι γιατι οντως ο Μασει εκανε μεγαλο παιχνιδι,ομως υπαρχει μια ενσταση...
Για να επιλεξουν τον MVP καθε αγωνιστικης συνηθως λαμβανουν υποψη τους οχι μονο την αποδοση αλλα και τη σημασια/δυσκολια του αγωνα στον οποιο αυτη πραγαματοποιηθηκε.Γι'αυτο και ειδες να επιλεγουν τον Ντιαρα ,γιατι ο ΠΑΟΚ επαιζε εκτος με Πανελληνιο και οχι εντος με ΑΓΟΡ.Κατι αναλογο συνεβη και με τον Βεργινη στην 9η αγωνιστικη.
basketaris
Σωστη υποσημειωση chatzi!
Για να ειμαι ειλικρινης, δεν ειδα το ματς σας με τον Πανελληνιο, πιθανως να ηταν πιο καθοριστικος σε κρισιμα σημεια.

Αυτο που μου εκανε τη μεγαλυτερη εντυπωση ηταν το ποσο χαμηλα αξιολογηθηκε η επιδοση του Μασει. 21 ποντοι, 7 κλεψιματα και 15 ριμπαουντ δεν βλεπεις συχνα απο εναν ψηλο στην Ελλαδα...
basketaris

Koul
Ομολογώ ότι κι εγώ εξεπλάγην που κατέταξαν τόσο χαμηλά το Μάσεϊ στη αξιολόγηση. Εδώ παραλίγο να κάνει triple-double!

Πάντως, παρά τη νίκη μας, θα εκφράσω κάποιες απορίες μου. Γιατί ρε παιδιά πρέπει να παίζει με το Ρέθυμνο ο Μάσεϊ 35 λεπτά; Δεν είναι πιο λογικό να προφυλαχθεί παίζοντας 20 λεπτά για να είναι ξεκούραστος στην Ευρωλίγκα; Κακά τα ψέματα είναι το αστέρι και ο παίκτης βαρόμετρο της ομάδας. Και κάτι άλλο... Αν δεν παίξουν τα νέα παιδιά σε αυτά τα ματς 10-15 λεπτά, ο Καραδολάμης και ο Τσαϊρέλης, πότε θα παίξουν; Φυσικά είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη, τη βελτίωση στο παιχνίδι μας σε άμυνα (πρωτίστως) αλλά και σε επίθεση, απλά με προβλημάτισαν λίγο τα παραπάνω.
basketaris
Απο τη στιγμη που μεχρι το 20' το ματς πηγαινε ποντο-ποντο, ειναι δεδομενο οτι δε θα επαιρναν πολυ χρονο συμμετοχης οι υπολοιποι νεαροι. Συμφωνω οτι αντι για 1', θα μπορουσε να παιξει π.χ. 5', αλλα σε γενικες γραμμες, η ελλειψη διαθεσης στο α' ημιχρονο, "εκοψε" αρκετο χρονο απο τον Τσαϊρελη.

Οσο για το Μασεϋ, το αναρωτιεμαι συχνα κι εγω, αλλα βλεποντας τον μεσα στο παρκε, με ολη την ενεργεια που βγαζει και το θεαμα που προσφερει, πραγματικα αξιζει καθε δευτερολεπτο! Πιστευω πως κερδιζει με το σπαθι του καθε παραπανω λεπτο συμμετοχης και το δικαιουται 100%!
hagi
Έτσι ακριβώς..Δεν υπάρχει λόγος πάντα να προφυλλάσεται κάποιος παίχτης.Γιατί δεν είναι απαραίτητο ότι θα τραυματιστεί αν παίζει.
Εξάλλου πρέπει να διατηρούντε σε φόρμα όλοι οι παίχτες.Και για να μην παίζουν αυτοί οι παίχτες πολύ ώρα θα πρέπει να κερδίζει τέτοιους αγώνες με 20 πόντους διαφορά κατά τη διάρκεια του αγώνα ώστε ο προπονητής να βάλει τους μικρούς.Αν πηγαίνεις στον πόντο δεν μπορεί να το κάνει..
Koul
QUOTE(hagi @ Jan 9 2008, 09:55 ) *
Έτσι ακριβώς..Δεν υπάρχει λόγος πάντα να προφυλλάσεται κάποιος παίχτης.Γιατί δεν είναι απαραίτητο ότι θα τραυματιστεί αν παίζει.
Και για να μην παίζουν αυτοί οι παίχτες πολύ ώρα θα πρέπει να κερδίζει τέτοιους αγώνες με 20 πόντους διαφορά κατά τη διάρκεια του αγώνα ώστε ο προπονητής να βάλει τους μικρούς.


Παιδιά εγώ πάντως διαφωνώ. Με αυτή τη λογική του θεάματος που προσφέρει ο Μάσεϊ αξίζει να παίζει 40 λεπτά, όχι 35. Δεν είναι θέμα πιθανού τραυματισμού, αλλά κούρασης. wacko.gif Δε θα δεις ποτέ τον Ομπράντοβιτς να χρησιμοποιεί τον Διαμαντίδη για 35 λεπτά με αντιπάλους όπως το Ρέθυμνο. Θα τον έχει φρέσκο για την Ευρωλίγκα. Όσο για τον Καραδολάμη και τον Τσαιρέλη, αν θέλουμε πραγματικά να επενδύσουμε σε αυτούς πρέπει να τους δοθούν ευκαιρίες, αλλιώς δε γίνεται.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.