Ο Μαρκ Γκασόλ τεράστιος όπως άλλωστε το συνηθίζει τα τελευταία 5 χρόνια. Και πιν εν ρολ και πικ εν ποπ και πάσες άλα Σαμπόνις και νούμερα που ζαλίζουν. Ο ξυλοκόπος μωρέ
, που είναι σταθερά μέσα στους καλύτερους σέντερ του ΝΒΑ.
Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι ο Σρέντερ είναι μια ταχύτητα πάνω από όλους όσοι παίζουν στο Ευρωμπάσκετ, ενώ ακόμα κι με την έλλειψη του Γιουλ η περιφέρεια των Ισπανών είναι τοπ για τέτοιες διοργανώσεις. Απλά παίζουν στο ρελαντί. Αυτή είναι η άποψη μου, μιλάμε για το χειρότερο Ευρωμπάσκετ των τελευταίων χρόνων σχετικά με το επίπεδο των 5-6 μεγάλων-παραδοσιακά- ομάδων.
Ο Ρούμπιο τα έβαλε πάντως με την Τουρκία και έχει φτιάξει το σουτ του και στην αντίπερα.
Οι 2 Ερνανγκομεθ θα είναι εδώ για χρόνια, με τον Μίροτιτς δεν ξέρω τι θα γίνει, ενώ υπάρχουν και μερικοί ακόμα ξένοι που πήραν ισπανική υπηκοότητα που είναι στα +-20.
Δεν την βλέπω να μένει εκτός μεταλλίων τα επόμενα χρόνια, ακόμα και χωρίς τους δυο Γκασόλ. Προφανώς βέβαια και θα χάσει σημαντικό μέρος της δυναμικότητας της, όπως άλλωστε έχει ήδη χάσει, από την στιγμή που Καλντερόν, Ρούντι και κυρίως Ναβάρο πήραν την κάτω βόλτα.
Αυτό που έχει καταφέρει πάντως την τελευταία δεκαετία δύσκολα να το επαναλάβει άλλη ομάδα στην Ευρώπη.