QUOTE(legend33 @ Sep 5 2013, 13:29 )
απο αυτους που αναφερει μονο οι ντρεξλερ,ουειντ και μιλλερ εχουν κανει μια καριερα που μπορει να συγκριθει με του κομπε, ισως και ο αλλεν. off topic αυτο σορρυ
φιλε μη μου μιλας για "καριερες".... το σπορ ειναι ομαδικο. Ολοι κανουμε το μεγαλο λαθος και στο μπασκετ και στο ποδοσφαιρο οταν μιλαμε για παικτες να βαζουμε στη ζυγαρια τα πρωταθληματα και τα mvp κτλπ. Για μενα καμια σημασια δεν εχουν αυτα τα πραγματα. Ας επαιζε και ο μιτσ ριτσμοντ με τον σακ και τον παου και ας ειχε στο παγκο τον φιλ και θα εβλεπες τι "καριερα" θα ειχε κανει. Ο ρεη αλεν πριν παει στη βοστωνη και πριν παιξει σε "championship" team θα τον εβαζες σε καποια λιστα με τους καλυτερους? Ας ειχε ο Ρετζι αντι για τον Ρικ Σμιτς τον Σακιλ και θα εβλεπες ποσα δαχτυλιδια θα ειχε τωρα και τι καρριερια θα ειχε. Ολοι οσοι ανεφερα αν ειχαν συμπαικτη τον σακιλ και τους κoουτσαριζε ο Φιλ τζακσον θα ειχαν πετυχει τα ιδια ,ισως και περισσοτερα γιατι δε θα ειχαν σκοτωθει με τον Σακιλ και δε θα ειχαν διαλυσει τα αποδυτηρια, με οσα πετυχε ο κομπε. Παικτουρα ο κομπε , σκυλος , πολεμιστης , τεραστιος σκορερ , παθιασμενος και εθισμενος στη νικη αλλά συμπαικτη μου δε θα τον ηθελα. Απο αυτην την αποψη η συγκριση με Ματζικ δε μπορει να γινει. Φαντασου τον κομπε με προπονητη τον πατ ραιλι και στην ιδια ομαδα με μια καλαθομηχανη σαν τον Τζαμπαρ. Φαντασου αποδυτηρια που θα ειχε η ομαδα.
QUOTE(morfi @ Sep 5 2013, 17:11 )
Να πάρει πέντε πρωτάθληματα και να οδηγήσει το ίσως χειρότερο ρόστερ στην ιστορία των Λέικερς όχι μία άλλα δύο φορές στα πλέι οφ. Όταν βρήκε και σοβαρούς συμπαίκτες σήκωσε και δύο πρωταθλήματα. Επίσης, την εποχή του three-peat, έχει καταφέρει να σκοράρει σταθερά 28 πόντους και να είναι ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας του.
Στην καλύτερη εποχή του ΝΒΑ μαζί με αυτή των 80's. Οι αντίπαλοι του είναι μία γενιά περιφερειακών που είναι από τις καλύτερες που έχουν υπάρξει ποτέ και σε μία περιφέρεια που τα τελευταία 10+ χρόνια υπάρχουν από 3-4 ομάδες που πάνε για πρωτάθλημα και άλλες τόσες που είναι επιπέδου, στην χειρότερη, ημιτελικών Δύσης.
μη μου βαζετε τα πρωταθληματα σαν επιτευγμα. ελεος με αυτη την αμερικανια. Αν εισαι στη σωστη ομαδα τη σωστη στιγμη θα παρεις πρωταθλημα. Δηλαδη ο σακιλ ειναι καλυτερος απο τον χακημ επειδη εχει 2 δαχτυλιδια παραπανω? Και ο γκαρνετ εχει μονο ενα... Ο Μπαρκλευ κανενα. Aν δεν ειχε τραυματιστει ο Κεντρικ Περκινς στον 6ο τελικο το 2010 θα το ειχαν παρει οι Λεηκερς? Πολυ πιθανο οχι... Το πρωταθλημα ειναι να εισαι στη σωστη ομαδα στη σωστη στιγμη. Οσο παικταρας και να εισαι δε θα παρεις τιτλο διαφορετικα. Το 95 ο Σακιλ παλεψε με τον Χακημ τα πηγε αρκετα καλα αλλα ο Κενυ σμιθ ειχε ξεπατωθει στα τριποντα , μπουμπουναγε ο Ρομπερτ χορυ απο παντου , και ο σακιλ ειχε τον Νικ Αντερσον να χανει 4 σερι βολες στα τελευταια δευτερολεπτα και τον ντενις σκοτ το πιο δεινο σουτερ εκεινης της εποχης να μη μπορει να σταυρωσει τριποντο...
για το σχολιο περι εποχων δε σχολιαζω. τι να σχολιασω για μια εποχη που καθε ομαδα εχει 3 και 4 γκαρντ στο παρκε και βαρανε ολοι τριποντακια.
QUOTE(legend33 @ Sep 5 2013, 02:19 )
καταρχην κανεις το κλασσικο λαθος να υπερτιμας την δεκαετια του 80 και του 90 και να υποτιμας την σημερινη(συνηθως οι ιδιοι κανουν το λαθος να υποτιμουν και την δεκαετια του 60, δεν αναφερομαι σε σενα γιατι δεν ξερω). ουτε εγω τον θεωρω καλυτερο του ονειλ και του ντανκαν αλλα τους υπολοιπους τους εχει ξεπερασει και επισης πολλοι απο την γεννια του κομπε επαιξαν τα 90s και τα καταφεραν μια χαρα, οποτε δεν καταλαβαινω γιατι τους μειωνεις σε σχεση με τους προγενεστερους. για να μην ξεφευγουμε ομως, να προσθεσω οτι παικτικα μια χαρα μπορουν να συγκριθουν, ο ενας αποστευτος σκορερ και ο αλλος απιστευτος πασερ( που φυσικα δεν ειναι τα μονα τους πλεονεκτηματα). θα συμφωνησω σε αυτο που λες για τον χαρακτηρα και οπως ειπα οταν με το καλο γινει το poll θα ψηφισω τον ματζικ γιατι τον θεωρω καλυτερο παικτη αλλα να μου λες οτι δεν υπαρχει συγκριση δεν το δεχομαι και το λεω εγω αυτο που δεν τον παω καθολου τον κομπε αλλα καποια πραγματα πρεπει να τα παραδεχομαστε.
Φιλε μου δεν υπαρχει κανενα "κλασσικο λαθος" ματακια ειχα και εβλεπα και τις εζησα τις εποχες ζωη να εχω να ζησω και αλλες πολλες εποχες. Δε μπορει να συγκριθει το μπασκετ του τοτε με το τωρα οσον αφορα τη βρωμια , την ομοτητα , τη σκληροτητα , τους κανονισμους. Ειναι μερα με τη νυχτα. Αν εσενα σου αρεσει το μπασκετ σημερα πιο πολυ με 5 γκαρντ η καθε ομαδα μεσα στο γηπεδο και τους σεντερ να βαρανε σουτακια και οι αμυνες να ειναι αυτοματοποιημενες μεν , αλλα με τα ματια , ακομα και το handchecking εβγαλαν. Σε λιγο αν πηγαινεις με αβουρτσιστα δοντια στον αγωνα και μυριζει η ανασα σου δυσαρεστα θα τρως τεχνικη. Αν σου αρεσει το σημερινο μπασκετ πιο πολυ απο τα 8ο'ς και τα 90'ς παω πασο. Δες τη προπερσινη ντρημ τημ και πες μου ειλικρινα ποσοι παικτες απο αυτη θα ειχαν θεση στη ντρημ τη του 92. Λεμπρον Ντουραντ κομπε τελος... Για ψηλους δε συζηταω γιατι θα γελασει και το ποικιλοχρωμον εριφιον που ελεγε και ο Κατακουζηνος. Μετα τους αδελφους γκασολ και τον ραντολφ το χαος... οφ τοπικ σορρυ