Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 2ος ημιτελικός: Ταού-Μακάμπι
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Final 4 Prague 2006
dizzy_fingers

Η Ταού θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η "έκπληξη" του τουρνουά. Πρώτον γιατί, από την αρχή της σεζόν, πολλοί της έδιναν λίγες ελπίδες λόγω της φυγής των Μασιγιάουσκας για ΝΒΑ και του προπονητή Ιβάνοβιτς για την εταίρα Ισπανίδα του τουρνουά, Μπαρτσελόνα.
Και δεύτερον, γιατί στα προημιτελικά, έπαιζε με μειονέκτημα έδρας, ενάντια στον Παναθηναϊκό, τον οποίο έδιναν φαβορί τα πρακτορεία στοιχήματος και οι δημοσιογράφοι, κάτι το οποίο αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, λάθος.

Η Ταού δε φοβήθηκε να κάνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το μπρέηκ (πέρσι πάλι ενάντια σε πρασίνους,,,αυτούς της Μπενετόν) και βρίσκεται στο Final4 για να κατακτήσει ότι έχασε πέρσι στον τελικό από την Μακάμπι.
Με αυτό στο μυαλό, η μοίρα έριξε τα ζάρια της και έφερε την Μακάμπι αντιμέτωπη με τους Βάσκους από τον ημιτελικό κιόλας.

Ο Σκόλα παραμένει ασφαλώς το μεγάλο όπλο της ομάδας και όποτε δε μπορεί να σκοράρει, πασάρει...και όποτε δε μπορεί να πασάρει...υπάρχει ο Πριτζιόνι! Ο ιταλός που ήταν από τους πιο επικίνδυνους στους προημιτελικούς με ΠΑΟ, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σκοτώσει τον αντίπαλο.
Από την άλλη υπάρχει και ο Χάνσεν ο οποίος μπορεί να μην έχει το πλέον πλούσιο ρεπερτόριο κινήσεων στην Ευρώπη, αλλά αν τον αφήσεις ελεύθερο έξω από τα 6,25 δε θα σε συγχωρήσει.
Άγνωστο παραμένει το αν ο Ερντογάν θα επαναλάβει τις εμφανίσεις των προημιτελικών...




Η Μακάμπι...η "ομάδα του λαού"....η επικρατέστερη ομάδα στο Ισραήλ...
Δε χρειάζεται να τα ξαναλέμε, τα έχουμε γράψει στο αφιέρωμα της ομάδας και τα έχουμε ακούσει χίλιες φορές.
Τόσες πολλές που έχουμε εμπεδώσει ότι θα την βλέπουμε αυτήν την ομάδα στα final4 μέχρι να την βαρεθούμε ή να παγώσει η κόλαση ή μέχρι να...αποσυρθεί ο Πίνι Γκέρσον από τον πάγκο της.
Πέρσι πήρε το τρόπαιο στην Μόσχα...πρόπερσι το ίδιο...φέτος?
Αν το πάρει, θα κάνει ένα 3peat το οποίο έχουν καταφέρει μόνο δύο ομάδες στο παρελθόν, η ASK Ρήγας (ΕΣΣΔ) το '58,'59,'60 και η γνωστή Γιουγκοπλάστικα στα final4 των '89,'90,'91.
Νομίζω πως αυτό είναι ένα αρκετό κίνητρο για τον Άντονι Πάρκερ και την παρέα του για να προσπαθήσουν να ξανακατακτήσουν το τρόπαιο, και μετά μπορούν μπορούν να πάνε να αποσυρθούν...που λέει ο λόγος.

Τα πράγματα είναι όμως τόσο εύκολα? Σίγουρα όχι.
Η μοναδική αλλαγή που έγινε στο ρόστερ της από πέρσι, είναι αυτή του Γιασικεβίτσιους και ήταν τόσο σημαντική που άλλαξε κατά πολύ την εικόνα της ομάδας.
Ο Σόλομον που αποκτήθηκε στη θέση του, μπορεί να βάζει πόντους με το τσουβάλι, αλλά δεν οργανώνει...και για σκοράρισμα έχουν τον Πάρκερ.
Μήπως, λοιπόν, να πάρει θέση playmaker ο Βούισιτς, ο οποίος θεωρείται αν όχι ο καλύτερος, από τους καλύτερους και σίγουρα εξυπνότερους ψηλούς στην Ευρώπη?
Ο Κροάτης μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία και χαμηλά και ψηλά στην ρακέτα και η αναμέτρησή του με τον Σκόλα θα κρίνει πολλά.


Προϊστορία:
Η προϊστορία τους όπως και στον άλλο ημιτελικό, είναι φτωχή. Μόλις μία φορά αντιμέτωπες σε Final4 και αυτή στον περσινό τελικό όπου η Μακάμπι κέρδισε με 90-78.


Σε αυτόν τον ημιτελικό, λοιπόν, θα λείπει το θεαματικό Λιθουανικό στοιχείο, καθώς οι Μασιγιάουσκας και Γιασικεβίτσιους που έκλεψαν την παράσταση πέρσι (ένα μέρος της τουλάχιστον), έφυγαν για άλλες πολιτείες, και σίγουρα θα είναι μία αμφίρροπη αναμέτρηση....
Ή όχι?

Το ματς απ Σκόλα-Βούισιτς θα τραντάξει τα καλάθια, αλλά στην περιφέρεια ο Πάρκερ δείχνει να μην έχει αντίπαλο. Επίσης, μπορεί η φυγή του Σάρας να κόστισε στη Μακάμπι, όχι όμως τόσο που να της κόψει πόντους από την επίθεση, ενώ στην άμυνα δείχνει να βελτιώνεται.
Αν η Ταού θέλει να κερδίσει την Μακάμπι, και άνετα μάλιστα, τότε οι κυανοκίτρινοι θα πρέπει να κάνουν εμφάνιση ανάλογη του τελευταίου προημιτελικού...και αμφιβάλλω αν θα παίξουν έτσι στο Final4.
Έχω ήδη ψηφίσει στο άλλο τόπικ την Μακάμπι για πρωταθλήτρια Ευρώπης, οπότε δε βλέπω πως να το κατακτήσουν χωρίς να περάσουν τον ημιτελικό smile.gif.
qspock
Πολυ ενδιαφερον ζευγαρι.

Προσωπικα δεν αποτελει εκπληξη η φετινη παρουσια της Ταου στο final four, ειχα επισημανει οτι η Ταου παραμενει ισχυροτατη ακομα κι απο το παιχνιδι στη Βιτωρια εναντιον της ΑΕΚ στην αρχη της χρονιας. Παιχνιδι οπου η Ταου φορτσαρε μονο στο τελος και καθαρισε ανετα. Γενικα, ειναι μια ομαδα που δε φαινεται να εχει τρωτα σημεια! Εκτος ισως του μπακαπ του βασικου της ποιντ γκαρντ, του Μπρικιονι και της απειριας του Σπλιτερ.

Η Μακαμπι εχασε το καθαρο μυαλο του Σαρας, αρα και μερος της αποτελεσματικοτητας της σε δυσκολες επιθεσεις. Αλλα εχει κερδισει στην αμυνα, οπου πλεον και οι 5 μπορουν να παιξουν (θυμαστε την ταπα του Σολομον στον ανοιχτο Κουινσι στο τριποντο?) Αρα αν πιεσει στην αμυνα και με την συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου (και οχι μονο) με το μερος της, εχει πολλες ελπιδες.

Δυο παραγοντες που θα κρινουν πολλα:

1) Η αποτελεσματικοτητα του Σολομον επιθετικα, αν δηλαδη του βγουν τα σουτ αλλιως ειναι σκετη καταστροφη.

2) Η ενδεχομενη φθορα του Σκολα με φαουλ. Αρα μπαινει αλλος ενας (σκοτεινος) παραγοντας στη μεση... ph34r.gif Ο οποιος κατι μου λεει οτι θα ειναι υπερ των Εβραιων. Κι ας ειναι Ισπανος ο Μπερτομπεου. Πως εγραφε εκεινο το πανο στη Βιτωρια? Αλλο Βασκονια αλλο Ισπανια? Θα φατε καλα... icon_wave.gif 19.gif
Air Kef
Δεν ντρέπεσαι καθόλου;;Μα πότε ευνόεισαι η διαιτησία την Μακάμπι για να την ευνοήσει τώρα;; 69.gif


Αν παιχτεί στα ίσια το ματς,Ταού άνετα.Σκόλα γερά,πάρε τους βρακιά.Μετά τον ΠΑΟ,απέκλεισε και την ακόμα πιο μισητή ομάδα!
Alexmei
QUOTE
απέκλεισε και την ακόμα πιο μισητή ομάδα



XEXEXEXE και εγώ τους μισώ τους Ισραηλήτες! shot.gif shot.gif shot.gif
treathitch
λ
Alexmei
QUOTE(Guest @ Apr 20 2006, 04:20 PM)
λ
*



πόσο χρόνο σου πήρε να το γράψεις;
dizzy_fingers
gdi.gif

Ξέχασα τα permision! 40.gif

Ευτυχώς που έγραψε ο φίλος μας και το κατάλαβα νωρίς... 18.gif
Alexmei
τι ξέχασες;
Achilleas13
QUOTE(Alexmei @ Apr 20 2006, 04:08 AM)
XEXEXEXE και εγώ τους μισώ τους Ισραηλήτες! shot.gif  shot.gif  shot.gif
*



Συμφωνώ φίλε.Δυστυχώς όμως θα περάσουν γιατί έχουν καλύτερη ομάδα
Alexmei
QUOTE(Achilleas13 @ Apr 24 2006, 10:23 PM)
Συμφωνώ φίλε.Δυστυχώς όμως θα περάσουν γιατί έχουν καλύτερη ομάδα
*



εγώ λέω πως πρέπει να παν να ψοφήσουν! torture.gif Μας θέλουν και Κατσικάρη! τα μάθατε. ο προπονητής τους αποσύρεται του χρόνου και οι Ισραηλήτες θέλουν τον Κατσικάρη! Δεν παν να ψοφήσουν λέω γω;
dizzy_fingers
Γιατί τόσο μένος βρε παιδιά ενάντια στη Μακάμπι?
Θα καταλήξουν οι παναθηναϊκοί να μισούνε περισσότερο τους ισραηλίτες παρά τον ολυμπιακό (λέω καμιά βλακειούλα να περάσει η ώρα icon_drunk.gif 71.gif )...
Αν θέλουν τον Κατσικάρη, ας τον πάρουν.
Μακάρι να πάει ο άνθρωπος να πάρει και πολλά λεφτά και να μπορέσει να διεκδικήσει-κατακτήσει το ευρωπαϊκό.

QUOTE(Alexmei)
τι ξέχασες;


Να ρυθμίσω το φόρουμ έτσι ώστε να μη μπορούν να ποστάρουν οι μη εγγεγραμένοι wink.gif.
thrylos7
Ένα πολύ ενδιαφέρον ματς... Ενδεχομένως και το πιο ενδιαφέρον όλης της διοργάνωσης...

Αρχικά... στα ομαδικά...

- Και οι δύο ομάδες δίνουν πολλές ασσίστ. Στη Μακάμπι αυτό το κάνουν πολλοί παίκτες, στην Ταού οφείλεται μάλλον στον Πριτζιόνι.

- Η Μακάμπι έχει καθαρά επιθετικό παιχνίδι ενώ η Ταού έχει αρκετά καλή επίθεση αλλά μπορεί πιο εύκολα να προσαρμοστεί σε διαφορετικές συνθήκες, είτε πιο αμυντικές, είτε πιο επιθετικές.

- Η Μακάμπι διαθέτει μεγάλους παίκτες που μπορεί ο καθένας να πάρει το ματς πάνω του. Απ' την άλλη η Ταού είναι ΟΜΑΔΑ κι έτσι η απόδοση της σε κάθε παιχνίδι είναι πιο στάνταρ, αφού δε στηρίζεται αποκλειστικά σε ορισμένους παίκτες. Συνήθως όμως τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται από τους μεγάλους παίκτες.
Εδώ που τα λέμε όμως.. και η Ταού έχει μεγάλους παίκτες. Πρώτος και καλύτερος ο Σκόλα, αλλά και οι Τζέικομπσεν, Πριτζιόνι μπορούν να θεωρηθούν μεγάλοι παίκτες. Σίγουρα όμως υστερούν συγκριτικά(σε όνομα) από αυτούς της Μακάμπι.

- Η Μακάμπι έχει την "καρδιά του πρωταθλητή". Αυτό καθ' αυτό δε σημαίνει τίποτα όμως έχει δείξει πως όταν χρειαστεί θα βρει τον τρόπο να βάλει έναν πόντο παραπάνω.
Απ' την άλλη η Ταού ίσως ρίξει κάποια κρυφά χαρτιά στο παιχνίδι. Παίκτες οι οποίοι δεν αναφέρονται στην παρακάτω σύγκριση, όπως ο Ντρόμπνιακ, ο Ούκιτς και ο Τσάλμερς. Η Μακάμπι μετά τους 8-9 παίκτες δεν έχει κανέναν άλλο. Ο Γκριν δε μπορεί να βοηθήσει σε τέτοια παιχνίδια.


Στους ψηλούς έχουμε τιτανομαχία. Το φοβερό δίδυμο Βούισιτς - Μπαστόν και ο βοηθητικός(αλλά κατά τ' άλλα πολύ καλός) Άρνολντ εναντίον του ΜVP Νο. 2 της χρονιάς Σκόλα, του Σπλίτερ και του Ντάβιντ. Δεδομένης της αξίας των παικτών και του τρόπου που χρησιμοποιούνται έχουμε περίπου 2+2+1(Μακάμπι) vs 2+1,5+1,5(Ταού)...

Βούισιτς και Μπαστόν τη φετινή χρονιά, μόνο σε 2-3 παιχνίδια έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα και οι δύο. Επίσης μόνο σε 2-3 παιχνίδια παίξανε και οι δύο άσχημα. Συνήθως μόνο ένας από τους δύο κάνει καλό παιχνίδι. Εξάλλου οι μέσοι όροι τους(και ειδικά του Μπαστόν) δεν είναι ουσιαστικά μ.ο. Είναι ή του ύψους ή του βάθους. Πχ μ.ο. 12 - 13 πόντους αλλά δε σκοράρουν 13-12-15-14-11 κτλ τόσο πολύ αλλά 5-22-6-19-23-8... Βασικά τα παιχνίδια είναι μισά μισά(τα 2 παραδείγματα).

Ο Σκόλα είναι ο καλύτερος ψηλός φέτος. Μεγάλο πρόβλημα αν είναι εύστοχος.

Σκόλα και Μπαστόν είναι οι πιο επιρρεπείς παίκτες σε φάουλ σε όλη την Ευρωλίγκα. Εξαιρούνται ειδικές κατηγορίες όπως πχ οι νεαροί(λέγε με Σάκοτα). Μπορούν(!) να κάνουν 2 ή και 3 συνεχόμενα φάουλ σε ανίστοιχες φάσεις. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ποιος από τους 2 θα έχει πρώτος πρόβλημα με φάουλ.

Λογικά ο Σπλίτερ θα έχει μειονέκτημα είτε με τον Βούσιτς είτε με τον Μπαστόν. Αν όμως υπάρξει double team στον Σκόλα τότε ο τελευταίος θα δώσει πολλές πάσες(ασσίστ) στον Σπλίτερ(->τελικά πολύ χρήσιμος αφού μπορεί να τις αξιοποιήσει πολύ καλά). Ο Σκόλα θα τροφοδοτηθεί αρκετές φορές από τον Πριτζιόνι. Άρα ο Σκόλα θα είναι και δημιουργός και εκτελεστής. Πως λέμε για τον Βούισιτς... Επίσης ο Σπλίτερ έχει το ύψος για καλύτερη άμυνα, ενώ ο Ντάβιντ την εμπειρία..

Ο Baston είναι "δυναμίτης" αν πάρει μπρος και δεν υπάρχει ουσιαστικός τρόπος άμυνας... όπως και ο Σκόλα άλλωστε. Ο Άρνολντ μπορεί να κάνει βρώμικη δουλειά, ο Ντάβιντ είναι σταθερή αξία και θα πάρει πιο πολύ χρόνο από τον Άρνολντ(αν δεν υπάρξει πρόβλημα με φάουλ για Βούισιτς ή Μπαστόν).
Ταού: 3 παίκτες, Μακάμπι: 2+1 παίκτες. Άρα πλεονέκτημα Ταού. Ωστόσο αν παίξουν όπως ξέρουν και οι 2(Μακάμπι) τότε αντιστρέφεται το πλεονέκτημα). Σε τέτοια περίπτωση θα χρειαστεί πολύ καλός Σκόλα.

Eγώ πάντως βλέπω περισσότερο Σπλίτερ πάνω στον Βούισιτς και Σκόλα πάνω στο Μπαστόν(ο Ντάβιντ και στους δύο) στην άμυνα της Ταού ενώ η Μακάμπι μπορεί πιο εύκολα να εναλλάσει τους 2 ψηλούς της αμυντικά σε Σκόλα - Σπλίτερ.

Ποιος θα υπερισχύσει; Θα το δούμε την Παρασκευή...

Στους περιφερειακούς δεσπόζει ασφαλώς η παρουσία του Πάρκερ. Προβλέπω ότι ο Βιντάλ θα πάρει περισσότερο από το συνηθισμένο χρόνο καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να ανταγωνιστεί τον Πάρκερ στα πόδια. Επειδή όμως με τον Βιντάλ μέσα, μένουν απ' έξω 2 από τους 3 σουτέρ της Ταού αποκλείεται να παίξει και πάρα πολύ. Λογικά η άμυνα στον Πάρκερ θα εναλλάσεται με τον Χάνσεν.
Αν βέβαια περάσει ο Σόλομον στο 2 και ο Σαρπ στο 1 τότε ο Χάνσεν θα πάει στον Σόλομον και για τον Πάρκερ θα χρειαστεί ο Τζέικομπσεν(αλήθεια, αυτός πως πάει από πόδια; ).
Όμως, η Ταού είναι πιθανό να παίξει με ζώνη.. οπότε σε κάθε φάση θα διαφέρει ο παίκτης που θα τυχαίνει να είναι πάνω στον Πάρκερ όταν εκείνος αποφασίσει να κάνει την προσπάθειά του.

Μπέρσταϊν και Πένι είναι επικίνδυνοι αλλά πιστεύω στα μέτρα των παικτών της Ταού. Ο Μπέρσταϊν είναι πιο επικίνδυνος αλλά τελευταία δεν παίζει πολύ

Όσο για τη Μακάμπι(αμυντικά), με τον Ολυμπιακό άφησε πολλά ελεύθερα σουτ. Αν αυτό συμβεί και με την Ταού τότε η τελευταία αποκτά σημαντικό προβάδισμα, αφού οι Τζέικομπσεν, Χάνσεν και Ερτογκάν είναι πολύ επικίνδυνοι με πολύ καλά ποσοστά(εκτός από τον Ερτογκάν στα τρίποντα αλλά κανείς δεν αμφαβάλλει ότι είναι ικανός ο Τούρκος). Εξάλλου αρκεί 1 από τους 3 να βρεθεί στη μέρα του για να γίνει η δουλειά. Ο Πάρκερ κι αν βάλει 20 πόντους είναι φυσιολογικό. Αν όμως βάλει 20 πόντους ένας από τους 3 της Ταού τότε η ομάδα αποκτά πλεονέκτημα. Πάντως, όπως και με την περίπτωση Μπαστόν - Βούισιτς, ποτέ δεν έχει τύχει να κάνουν και οι 3 καλό παιχνίδι φέτος(επιθετικά). Ή ένας ή δύο... Αρκεί αυτό βέβαια.

Ούτε εδώ υπερισχύει κάποιος... Πολλά θα εξαρτηθούν ασφαλώς από τον Πάρκερ.

Στη θέση του πλέι μέικερ δεν υπάρχουν πολλές παράμετροι... Ουσιαστικά σύγκριση Σαρπ - Πριτζιόνι και Σόλομον - Πριτζιόνι...

Πάμε στα εύκολα... Ο Πριτζιόνι είναι πολύ καλύτερος παίκτης από τον Σαρπ ωστόσο ο δεύτερος επειδή ακριβώς είναι στη Μακάμπι(αγωνιστικά μιλάω, όχι διαιτησίες κτλ) είναι πολύ πιο επικίνδυνος... Δεν έχει και το καλύτερο σουτ(τα περισσότερα είναι ελεύθερα) ωστόσο έχει το "δολοφονικό" σουτ που μπορεί να κρίνει τον αγώνα. Μόνο σε αυτό το σημείο υπερισχύει του αργεντίνου. Βέβαια ούτε ο Πριτζιόνι έχει άσχημο σουτ, ή καλύτερα, άσχημα ποσοστά, λόγω λίγων προσπαθειών μάλλον. Πάντως το "δολοφονικό σουτ" με τον ΠΑΟ το έκανε όσο τυχερό κι αν ήταν.

Σόλομον - Πριτζιόνι..

Ο Πριτζιόνι προτιμά να πασάρει, ο Σόλομον να σκοράρει. Ο Γουίλι πασάρει και αυτός βέβαια αλλά πιο λίγο και σίγουρα χωρίς να βοηθάει ουσιαστικά την ομάδα του στην ανάπτυξη παιχνιδιού. Αντίθετα ο Πριτζιόνι είναι ιδανικός οργανωτής και υπερτερεί του Σόλομον στο μυαλό ενώ ο αμερικανός στα αθλητικά προσόντα... Μα τι έχουμε εδώ... Σημειώσατε τις αρετές του καθενός.... Βγάζουμε μια πολύ ωραία εξίσωση-συμπέρασμα:

Πριτζιόνι + Σόλομον = Γιασικεβίτσιους

Ο Πριτζιόνι είναι ίσως ο πιο βελτιωμένος παίκτης στη φετινή Ευρωλίγκα(τον "κοντράρει" ο Λαβρίνοβιτς). Ο Σόλομον βελτιώθηκε επίσης.

Ο Πριτζιόνι παίζοντας για την ομάδα(οργάνωση - πάσες) παίζει και για τον εαυτό του(κερδίζει και ο ίδιος)
Ο Σόλομον παίζοντας περισσότερο για τον εαυτό του(πόντοι) παίζει και για την ομάδα, αφού οι πόντοι του σ' αυτή χρεώνονται.

Απ΄ την άλλη, ο Πριτζιόνι για να φανεί και γιατί όχι να καθαρίσει το ματς χρειάζεται τη βοήθεια κάποιου συμπαίκτη του ως αποδέκτη των πασών. Ο Σόλομον μπορεί να το καθαρίσει μόνος του και με πιο γρήγορο τρόπο...

Κι εδώ βάζουμε ένα μεγάλο Χ... Ισοπαλία... Ή καλύτερα, θα εξαρτηθεί από τη μέρα. Γι' αυτό και μόνο ο Πριτζιόνι αποκτά απειροστό προβάδισμα αφού λόγω του στυλ παιχνιδιού του είναι πιο στάνταρ η απόδοσή του από τον Σόλομον. Η οργάνωση του παιχνιδιού δεν είναι τόσο θέμα μέρας ενώ η ευστοχία είναι...

Μια ειδική περίπτωση είναι να περάσει ο Σασόν στο 4. Η Ταού δεν έχει κάποιο 3-4άρι(ή και 4-3άρι αν και αυτοί είναι πολύ λίγοι επειδή το μπάσκετ έχει γίνει πιο γρήγορο) στη σύνθεσή της όπως πχ ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Ίσως είναι η μόνη τρύπα στο ρόστερ της. Ο Σασόν είναι παίκτης που βαράει τρίποντα.. Αν το αντίστοιχο βαρύ 4άρι της Ταού βγει έξω να το μαρκάρει τότε η Μακάμπι μπορεί να παίξει το λεγόμενο isolation με την ελπίδα να κερδίσει κάποιο πολύτιμο φάουλ ή ο Σασόν να πασάρει σε κάποιον διερχόμενο προς τη (πιο κενή) ρακέτα παίκτη. Αναμφίβολα Πάρκερ και Σόλομον έχουν ταχύτητα και εκρηκτικότητα για να ξεφύγουν για λίγο και να βρεθούν μόνοι με το καλάθι. Αν δε βγει το 4άρι έξω τα πράγματα είναι απλά. Ρίσκο με ελεύθερα σουτ.
Αμυντικά βέβαια ο Σασόν υστερεί σημαντικά για να μαρκάρει τον αντίπαλο του...

Υπάρχει και η περίπτωση ο Περάσοβιτς να περάσει 4ο περιφερειακό στο παιχνίδι ώστε ο Τζέικομπσεν(μάλλον) να πάει στον Σασόν.. Καλό κόλπο για τον Γκέρσον αν κάποιος ψηλός του έχει πρόβλημα με φάουλ, αφού η Ταού δε θα μπορεί να το εκμεταλλευτεί στον επιθυμητό βαθμό παίζοντας κι αυτή με έναν ψηλό... Ωστόσο, φαντάζεστε στην ίδια πεντάδα Χάνσεν, Ερτογκάν, Τζείκομπσεν; Σε κάθε επίθεση 2 τρίποντα!

Βέβαια, η Ταού είναι πιθανό να προτιμήσει τη ζώνη κι έτσι πολλά από τα παραπάνω να μην έχουν βάση ως ένα βαθμό... Για το τι σχεδιάζει ο Γκέρσον αμυντικά θα έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον.

Ας ρίξουμε μια ματιά και σε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία...

Χάνσεν, Ερτογκάν και Τζέικομπσεν έχουν βάζουν περίπου τους ίδιους πόντους(10,8-10,4-9,7). Άλλοι δύο παίκτες της Ταού είναι στους 10 πόντους.. Σπλίτερ 9,8 - Ντάβιντ 9.. Καλό στοιχείο για την Ταού.

Τζέικομπσεν-Χάνσεν-Ερτογκάν vs Πάρκερ-Σόλομον
Πόντοι: 30,9 - 29,8

Σκόλα-Σπλίτερ-Ντάβιντ vs Βούισιτς-Μπαστόν-Άρνολντ
Ο χρόνος είναι λογικό να είναι ίδιος περίπου...
Πόντοι: 33,6 - 31,8
Ρημπάουντ: 15,8 - 14,4

(είχα βρει κι άλλα, αλλά μου διαφεύγουν. Θα τα ποστάρω με την πρώτη ευκαιρία..)

Προσωπική εκτίμηση(όσο αυτή είναι δυνατή): Η Ταού έχει πολύ μικρό προβάδισμα.
sarounas
εδώ θα ποντάρω στην ΤΑΟΥ!

ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
leonkalf
Εγώ σίγουρα υπέρ ΤΑU.
Δεν την πάω καθόλου τη Μακάμπι, όχι επειδή απέκλεισε τον Ολυμπιακό, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες ομάδες.
Δεν μ'αρέσουν οι Ισραηλινοί. Και περισσότερο δε χωνεύω τον Γκέρσον,μου τη δίνει στα νεύρα.
Δεν έχουν πάγκο ουσιαστικά,ότι κάνει η πρώτη -και πολύ καλή- πεντάδα.Πάνε σε πολύ ατομικό παιχνίδι.Εξαρτώνται από τις ατομικές εξάρσεις των star τους.
Συμπαθώ πολύ τον Πάρκερ! Παικτάρα, τον θέλω στον Θρύλο!!!

Απ'την άλλη η ΤΑU είναι ομάδα.Μ'αρέσει περισσότερο ως σύνολο,παίζουν ωραίο μπάσκετ.
Ελπίζω να κερδίσουν.
Air Kef
Είχα πει μετα το ματς του Θρύλου με την Μακάμπι στο Ισραηλ στην α' φάση πως δεν πιστεύω στην Μακάμπι,πως με δυσκολία θα φτάσει,αν φτάσει στους 4 και εκεί θα βρεθεί σίγουρα ομάδα να την σταματήσει.Μέχρι τώρα τα πάω καλά,άντ μωρή Ταού.

Παρασκευή 18.30 το ματς.
qspock
Εγω νομιζω οτι οι 2 ομαδες ειναι ισοδυναμες. Και οι 2 παιζουν πολυ καλο μπασκετ, το καλυτερο στη διοργανωση. Μη σας γελαει οτι η Μακαμπι ζοριστηκε με τον Ολυμπιακο, ειδατε πως γυριζαν τη μπαλλα? Ειδατε με τι αερα-σιγουρια παιζανε ακομα κι οταν ο Ολυμπιακος περνουσε μπροστα στο τελος? Η ομαδα αυτη εχει παιχτες-προσωπικοτητες, η Ταου εχει και αυτη, αλλα σαν συνολο ειναι σαφως ποιο απειρη. Και η εμπειρια σε τετοια παιχνιδια παιζει σημαντικο ρολο.

Μη ξεχνατε επισης τον κοσμο της Μακαμπι, θα παιζει ουσιαστικα στην εδρα της. Περσυ πως νομιζεται οτι ηταν παλι τοσο αποτελεσματικη στη Μοσχα? Βαλτε και τους γκρι, και βγηκε το φαβορι του ημιτελικου αυτου.
hellenic
Diskolo to match!H Maccabi exase polla apo tin stigmi poys efige o Saras!mono apo psixologia moy fainetai exase para polli!omos kai akoma exei paiktes opos ton Vujcic,Solomon kai Parker poy kseroyn tin prepi na ginei!O pankos ton isrealinon omos einai kapos periorismenos me Penney,Arnold ktl...!H TAU nomizo pos exei kai afti poli kaloys paiktes omos den exei afton ton tzampoka tis Maccabi!Aftos tha einai o logos gia tin niki tis Maccabi!
Alexmei
ποιος νίκησε τελικά δν το είδα το ματς 68.gif
Warrior
Δεν παιξανε ακομα βρε... biggrin.gif

Σημερα ειναι στις 6.30 απο S/S1!

Παιδια ουτε εγω παω τους Ισραηλινους,αλλα το μπασκετ ειναι αλλη υποθεση.
Η Μακαμπι παιζει 3 χρονια το καλυτερο μπασκετ στην Ευρωπη,με την Ταου
να προσπαθει να το αμφισβητησει τελευταιως.Και ενταξει,δεν λεω....εχει την
ευνοια της διαιτισιας,αλλα μην τα ισοπεδωνουμε τελειως.Δηλαδη τα δυο
τελευταια χρονια πηρε τον τιτλο λογω της βοηθειας της διαιτησιας?Υπηρχε
αλλη καλυτερη και δεν το πηρε επειδη την εμποδισε το παρασκηνιο??

Φετος δεν ειναι η περσινη ομαδα,αλλα εξακολουθει να παιζει καταπληκτικο
μπασκετ,το καλυτερο στην Ευρωπη μαζι με την Ταου...συμφωνω με τον qspock.

Δεν περασε δικαια στο φαιναλ-4?Ποια ηταν καλυτερη της?Ο Ολυμπιακος
ή ο Παναθηναικος..και απο που προκυπτει?

Αναμενω να δουμε μπασκετ πολυ υψηλου επιπεδου σημερα σε αυτον τον
ημιτελικο.Πραγματικα πολυ δυσκολο να κανω μια προβλεψη.Μαλλον Μακαμπι...
λογω 9.000 οπαδων της και της εμπειριας της.
dizzy_fingers
Γεια σου ρε alexmei!! 41.gif laugh.gif

Πιστεύω ότι φέτος το ματς μεταξύ τους θα έχει περισσότερο σασπένς από τον περσινό τελικό...
Τρελό φαβορί η Μακάμπι, αλλά υποψιάζομαι πως θα παρουσιαστεί πολύ νευρική σήμερα (και όχι λόγω άγχους...πιο πολύ λόγω έλλειψης Σάρας...).
Air Kef
Ανάλυση του αγώνα από τον Δημήτρη Ιτούδη στο sportime.gr:

QUOTE
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ταουγκρές με το «μάτι» του Δημήτρη Ιτούδη

Θεωρώ ότι ο ημιτελικός αυτός είναι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Η Ταουγκρές θα προσπαθήσει να εφαρμόσει πιο σκληρή άμυνα, διοχετεύοντας μεγάλη ενέργεια με όλους τους παίκτες της να πηγαίνουν πολύ επιθετικά στον αντίπαλο. Αντίθετα η Μακάμπι θα στηριχθεί σε πιο «έξυπνα» αμυντικά συστήματα, καθώς δεν επιθυμεί να ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας της στην άμυνα αλλά στην επίθεση. Έτσι χρησιμοποιεί διάφορα «ματς-απ» ή ζώνες που καταλήγουν σε αυτά, σκοπεύοντας να μπερδέψει τον αντίπαλο.

Ιεραρχώντας τα «πρέπει» της Μακάμπι είναι βέβαιο ότι η ομάδα του Γκέρσον πρέπει και σίγουρα θα επιδιώξει να μπλοκάρει τον Πριτζιόνι, να ελέγξει τα σουτ των Ισπανών μετά από μονά ή διπλά σκριν στους σουτέρ της ομάδας (Χάνσεν, Τζέϊκοπσεν, Ερντογκάν και Βιντάλ) και τρίτον το inside-game τους με τον Σκόλα, διότι ο Σπλίτερ και ο Νταβίντ είναι καλοί παίκτες αλλά όχι το ίδιο δημιουργικοί με τον Αργεντινό. Για τον Πριτζιόνι, που μοιράζει πολλές ασίστ και μάλιστα κυρίως στον παίκτη με τον οποίο εφαρμόζουν το «πικ-εντ-ρολ» και όχι αναζητώντας τον ελεύθερο παίκτη μακριά από το καλάθι, πιθανόν θα χρησιμοποιήσουν αρκετά τον έμπειρο Σαρπ. Με άμυνα σε όλο το γήπεδο και με προσοχή στα πολύ μακριά από το καλάθι πικ-εντ-ρολ που κάνουν, ενώ ικανότητα στο μαρκάρισμα του έχει και ο Μπουρστάϊν.

Η Ταουγκρές θα πρέπει να βρει λύσεις στα «πικ-εντ-ρολ» που κάνει η Μακάμπι στο πλάϊ, εκμεταλλευόμενη την ικανότητα του βασικού της σέντερ, Νικόλα Βούϊσιτς να σουτάρει μακριά από το καλάθι. Έτσι μπορεί να αποδιοργανώσει την άμυνα του αντιπάλου καθώς διαθέτει «5αρι» που σουτάρει από μακριά και «4αρι» που χάρη στις αλτικές του ικανότητες μπορεί να αξιοποίησε τις λόμπες που του πετούν οι περιφερειακοί. Άρα πρέπει να είναι πολύ επιθετική στην άμυνα και να κατορθώσει να βγάλει πολλές περιστροφές ή να κατεβάσει το ρυθμό του αγώνα με άμυνες ζώνης. Το ίδιο πρέπει να κάνει ώστε να αντιμετωπίσει την ικανότητα του Βούισιτς και στο inside game, ενώ τέλος για να έχει περισσότερες επιθέσεις θα επιδιώξει να κατεβάσει με τους περιφερειακούς και κυρίως τον Χάνσεν επιθετικά ριμπάουντ.


Τραυματισμούς τελευταίας στιγμής και τέτοια ευτυχώς δεν είχαμε.
Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας! w00t.gif
Warrior
Εμενα μπορει να μου πει κανεις που θα το δω το ματς,μιας και δεν εχω nova! angry_red.gif

hammer.gif

Λετε αν ψαξω σε καμια καφετερια να το δειχνουν?Χλωμο,ε...?
ashton
τα ματς σήμερα είναι και στο Supersport1 (αναλογικό). όλο και κάπου θα βρεις να το δεις.
Warrior
Σκεφτομαι να παω σε κανα καφενειο...αλλα θα με κοιτανε καλα καλα οι
θαμωνες!! biggrin.gif

Eλπιζω κατι να βρω στην τελικη..
Warrior
Πω...πω...

Φωτιες πεταει η Μακαμπι!!

64-37 στο 24'!! ohmy.gif

19π. ο Παρκερ(3/3τρ.) που αποδεικνυει για αλλη μια φορα οτι ειναι παικτης
για μεγαλους αγωνες.

13π. ο Μπαστον και 12π. και 7 ασ. ο Βουγισιτς!

Μεγαλη απογοητευση η Ταου..

Ο Πριτζιονι στο απολυτο μηδεν,ο Σκολα χαμενος στο διαστημα...

Η διαφορα επιασε τους 30π.(73-43)πριν απο λιγο...Παλι τα ρεκορ νικης σε
φαιναλ-4 θα ψαχνουμε.


Συμμαζεψε καπως την τελικη διαφορα η Ταου...85-70 το τελικο σκορ και
η Μακαμπι πανηγυρικα στον τελικο.

Μπαστον πρωτος σκορερ με 20π.(6/8δ.,2/2τρ.,2/2β.),7ρ. και 6 ταπες!! ohmy.gif

O Παρκερ εμεινε στους 19π. και ο Βουγισιτς εφτασε τους 16π.Ο Μπερσταιν
προσθεσε 12 και ο Σολομον 9π.

Απο την Ταου Σκολα(17π.,11ρ. και 5ασ.),Χανσεν(15π.),Νταβιντ(12π.και 10ρ.)
και Ερντογαν(12π.) μπορουμε να πουμε οτι διασωθηκαν...
dizzy_fingers
QUOTE(dizzy_fingers)
Πιστεύω ότι φέτος το ματς μεταξύ τους θα έχει περισσότερο σασπένς από τον περσινό τελικό...


QUOTE(euroleague.net)
Maccabi Elite T.A. 85 - Tau Cerámica 70


Αν κάποτε σας πω να παίξετε ένα ματς στο στοίχημα...κάντε το αντίθετο! 71.gif

Αμάν αμάν αμάν....τί ήταν αυτή η Μακάμπι??? blink.gif
Φωτιές πέταγε!!!! ohmy.gif

Μη μιλήσουμε για την Ταού βεβαίως...όλοι ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝ!
Με την σημερινή εικόνα της είναι απίστευτο να πιστέψει κανείς πως αυτή η ομάδα πέρασε στο final4...
Μόνο ο φουκαράς ο Σκόλα προσπάθησε στο τέλος να περισώσει τα προσχήματα αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του.

Από τη Μακάμπι τώρα...να σας πω ένα περίεργο?
6 παίχτες της έμειναν άποντοι!!!
Οι υπόλοιποι έξι που σκόραραν ήταν: Μπαστόν 20, Πάρκερ 19, Βούισιτς 16, Μπέρσταϊν 12, Σόλομον 9, Άρνολντ 9.

Άλλο κουλό στατιστικό, το οποίο σίγουρα θα προσέξατε καθώς το τόνιζαν συνεχώς οι σχολιαστές, έχει να κάνει με τα επιθετικά ριμπάουντ: 17 η Ταού έναντι 5 της Μακάμπι.

Ατομικό ρεκόρ που σημειώθηκε ήταν οι 6 τάπες του Μπαστόν.

Σε λίγο ακολουθούν τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα.
dizzy_fingers
Maccabi Elite T.A.
Ν. Βασικοί Πόντοι 2π. 3π.
Βολές
Αμ.Ρ. Επ.Ρ. Συν.Ρ. Κλ. Λ. Κερδ.Φ. Φ. Ασ. Κοψ. Χρ.συμ.
15 J. Solomon Willie 9 4/7 57 0/5 0 1/1 100 4 0 4 3 1 2 5 2 0 33
6 D. Sharp 0 0/0 0 0/4 0 0/0 0 0 0 0 0 0 3 0 1 0 17
20 K. Penney 0 0/0 0 0/2 0 0/0 0 1 0 1 0 0 1 0 0 0 9
11 S. Shason 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 1 1 2 0 0 0 0 0 0 5
23 J. Arnold 9 3/4 75 0/0 0 3/4 75 2 2 4 0 0 2 2 1 1 12
Ν. Πάγκος Πόντοι 2π. 3π.
Βολές
Αμ.Ρ. Επ.Ρ. Συν.Ρ. Κλ. Λ. Κερδ.Φ. Φ. Ασ. Κοψ. Χρ.συμ.
4 R. Fanan 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
41 Y. Green 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 3
10 T. Burstein 12 6/9 67 0/0 0 0/0 0 1 0 1 2 2 3 1 1 0 30
14 O. Casspi 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
5 M. Baston 20 6/8 75 2/2 100 2/2 100 6 1 7 1 3 2 5 0 6 28
8 A. Parker 19 3/8 38 3/4 75 4/4 100 4 0 4 1 2 2 4 4 0 31
7 N. Vujcic 16 4/6 67 2/2 100 2/2 100 7 1 8 2 3 3 3 7 2 32
Σύνολο: 85 26/42 62 7/19 37 12/13 92 26 5 31 9 11 19 20 16 9 200
dizzy_fingers
Tau Ceramica
Ν. Βασικοί Πόντοι 2π. 3π.
Βολές
Αμ.Ρ. Επ.Ρ. Συν.Ρ. Κλ. Λ. Κερδ.Φ. Φ. Ασ. Κοψ. Χρ.συμ.
4 L. Scola 17 8/15 53 0/0 0 1/4 25 4 7 11 1 2 4 9 5 0 39
10 R. Ukic 8 4/7 57 0/3 0 0/0 0 0 0 0 0 1 2 0 2 0 19
11 S. Erdogan 12 1/4 25 3/5 60 1/1 100 2 0 2 0 2 1 1 1 0 21
18 K. David 12 4/8 50 0/0 0 4/4 100 7 3 10 0 1 3 3 0 1 20
23 C. Jacobsen 0 0/2 0 0/0 0 0/0 0 1 1 2 0 0 2 1 0 1 18
Ν. Πάγκος Πόντοι 2π. 3π.
Βολές
Αμ.Ρ. Επ.Ρ. Συν.Ρ. Κλ. Λ. Κερδ.Φ. Φ. Ασ. Κοψ. Χρ.συμ.
7 L. Chalmers 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
6 T. Hansen 15 3/8 38 3/7 43 0/0 0 4 3 7 2 2 3 0 2 0 28
5 P. Prigioni 0 0/1 0 0/3 0 0/0 0 0 0 0 0 3 2 2 1 0 21
9 S. Vidal 2 1/3 33 0/1 0 0/0 0 2 0 2 1 1 0 1 0 0 12
14 P. Drobnjak 2 1/2 50 0/1 0 0/0 0 1 1 2 0 0 1 1 0 0 9
15 J. Grimau 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
21 T. Splitter 2 1/2 50 0/0 0 0/0 0 1 2 3 0 1 2 1 0 0 12
Σύνολο: 70 23/52 44 6/20 30 6/9 67 22 17 39 4 13 20 19 11 2 199
Warrior
To φωτορεπορταζ του ημιτελικου... biggrin.gif












Warrior
bball.gif Στα αποδυτήρια του Sazke Arena.....

Γκέρσον:"Δεν υπαρχουν ευκολα παιχνιδια πριν αυτα ξεκινησουν.Περιμενα
οτι το ματς θα ηταν δυσκολο,αλλα ειχαμε πολυ καλο ξεκινημα.Απο την προθερμανση
ειχα την εντυπωση οτι πιασαμε ρυθμο σημερα.Ειχαμε σωστο ρυθμο στο παιχνιδι
μας και "βγαλαμε" και την εμπειρια μας στο παρκε.Ειμαστε χαρουμενοι,αλλα
κουρασμενοι.Χασαμε ενεργεια,αλλα δεν πειραζει..Η Ταου ειναι σπουδαια ομαδα,
εκανε εξαιρετικη πορεια για να φτασει ως εδω.Μπορει να παιξει και καλυτερα
απο οτι σημερα,με βαση οσα εχω δει..

Την Κυριακη ξερω οτι δεν θα εινα ευκολα τα πραγματα,ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελονα
ειναι πολυ καλες ομαδες και δεν θα ειναι τοσο ευκολο οσο σημερα.Ειμαι χαρουμενος,
αλλα θα ειμαι ακομα περισσοτερο αν παρουμε το κυπελλο.

Ο Σολομον επαιξε εξαιρετικα,δεν ειναι ευκολο να περιορισεις τον Πριτζιονι.Στην
Μακαμπι ειχα τρεις μεγαλους πλευ-μακερ....τον Αριελ Μακ Ντοναλντ,
τον Γιασικεβιτσιους και τον Σολομον.Αλλα υπαρχει μονο ενας Παρκερ!Αυτος ειναι
ο λογος που φτασαμε ολοι μας εδω.Προσπαθει σκληρα σε ολες τις προπονησεις
και δεν παραπονιεται ποτε.Ειναι μεγαλος παικτης,μεγαλος ανθρωπος...ειναι
τα παντα!"


Περάσοβιτς:"Σε κανενα σημειο του αγωνα δεν μπορεσαμε να τους απειλησουμε.
Η Μακαμπι ηταν εκπληκτικη στο πρωτο δεκαλεπτο και βλεποντας την διαφορα
να αυξανεται αντι να μειωνεται χασαμε την αυτοσυγκεντρωση μας.

Δεν εκμεταλλευτηκαμε καποιες καταστασεις στην αρχη του παιχνιδιου,οπως η
Μακάμπι,που χαρις στην εμπειρια της,ηξερε τι επρεπε να κανει στην συνεχεια για
να φτασει στην νικη.

ΚΑτα την διαρκεια της Ευρωλιγκας δειξαμε οτι μπορουμε να συναγωνιστουμε
τις καλυτερες ομαδες της Ευρωπης και ειναι κριμα..γιατι σημερα δειξαμε κατωτεροι
των περιστασεων.Δεν νιωσαμε ανετα στο γηπεδο σε κανενα σημειο του αγωνα.

Δεν μπορεσαμε να αντιμετωπισουμε τους αυτοματισμους,το "physical game",
το "transition" και τα ευκολα καλαθια στον αιφνιδιασμο της Μακαμπι.Ειχαμε
προβληματα στο να επιβαλλουμε το παιχνιδι μας και στην επιθετικη μας αναπτυξη.
Ο αντιπαλος βελτιωνοταν οσο περνουσε η ωρα,ομως η δικια μας απαντηση ηταν
η χειροτερη δυνατη.

Μας "ποναει" πολυ αυτη η ηττα,μιας και ταξιδεψε πολυ κοσμος ως εδω για να δει
την ομαδα και εμεις παραδοθηκαμε ευκολα.Σιγουρα και η Μακαμπι δεν περιμενε
να επικρατησει τοσο ευκολα.

Δημιουργηθηκαν μεγαλες προσδοκιες μετα την προκριση μας επι του ΠΑΟ
με μειονεκτημα εδρας.Τωρα πρεπει να ανακαμψουμε οσο πιο γρηγορα γινεται
και να αγωνιστουμε για την 3η θεση.Πρεπει να δειξουμε οτι μπορουμε να παιξουμε
καλυτερο μπασκετ."


Πάρκερ:"Ο κοσμος κοιτα το τελικο σκορ και νομιζει οτι η επικρατηση
ηταν ευκολη.Το καναμε να φαινεται ευκολο με την σκληρη δουλεια που καναμε
μεσα στο γηπεδο.Ο κοσος ηταν καταπληκτικος.Κανω οτι καλυτερο μπορω για την
ομαδα.Αλλες φορες αυτο ειναι τα ριμπαουντ,αλλες οι ασσιστ,αλλες οι ποντοι.Ολοι παιξαμε
καταπληκτικα σημερα."


Μπαστόν:"Οι οπαδοι μας ηταν απιστευτοι. Αυτοι μας εσπρωξαν στη νικη.
Όπως λενε οι περισσοτεροι, η αμυνα ειναι η καλυτερη επιθεση. Και εμεις παιξαμε
καλη αμυνα και πετυχαμε ευκολα καλαθια στον αιφνιδιασμο,χτιζοντας μια διαφορα
απο το ξεκινημα.Αυτο που μετραει ειναι να παιζεις τα καλυετρα παιχνιδια στην
σεζον,οταν πραγματικα χρειαζεται να το κανεις."


Σόλομον:"Δεν περιμεναμε οτι θα ηταν τοσο ευκολο,ομως ειμασταν συγκεντρωμενοι
και αποφασισμενοι.Επιβαλλαμε τον ρυθμο μας,αποκτησαμε μια διαφορα 20 ποντων
και απο κει και περα ελεγξαμε τον αγωνα και φτασαμε στην νικη.Το περιμεναμε
αυτο ολη την χρονια.Πρεπει να εισαι συγκεντρωμενος και προετοιμασμενος
100% σε αυτα τα ματς.Τωρα,πρεπει να δουμε ποιος θα ειναι ο αντιπαλος μας στον
τελικο,και να προετοιμαστουμε καταλληλα...οπως ακριβως καναμε και με την Ταου."


Πριτζιόνι:"Νομιζω οτι η Μακαμπι επαιξε σπουδαια αμυνα.Κανανε σωστες
αλλαγες σε ολα τα σκριν και δεν μπορεσαμε να ανταποκριθουμε.Πρεπει να κρατας
την ψυχραιμια σου σε τετοιες καταστασεις,κατι που δεν καναμε,πιθανοτα λογω
της μεγαλης πιεσης που δεχτηκαμε.Στην επιθεση ηταν σχεδον αλανθαστοι.Καθε σουτ
τους πηγαινε μεσα..Πρεπει να ειμαστε ικανοποιημενοι που φτασαμε σε μια τοσο
σπυδαια διοργανωση και χασαμε απο μια εξαιρετικη ομαδα."



Ερντογάν:"Επαιξαν σκληρη αμυνα. Δεν υπαρχει κατι να πουμε. Θα μπορουσαμε
να ειχαμε κερδισει το παιχνιδι,αλλα αποψε ηταν καλυτεροι"


Γιάκομπσεν:"Σουταραν εξαιρετικα,δεν μπορεσαμε να αποτρεψουμε τα
ευκολα καλαθια στον αιφνιδιασμο.Η Μακαμπι εχει πολυ καλους παικτες και το
ξεραμε.Επαιξαν καλα στο ενας εναντιον ενος και αμυνθηκαν εξισου καλα.Τα ποσοστα
μας στα σουτ ηταν σημερα πολυ ασχημα.Μπορει να συμβει,αλλα ειναι πολυ ασχημο
να συμβαινει σε αυτο το ματς.Μπηκανε αποφασισμενοι και επιθετικα στον
αγωνα,αντλωντας δυναμη απο το κοινο τους.Θελαμε πολυ να παρουμε τον
αγωνα,ειχαμε δουλεψει ολη την χρονια,αω με 10-15 ποντους....ειναι πολυ δυσκολο
να επανερθεις"


bball.gif bball.gif
hellenic
Telika h Maccabi tha dieksikisei ton troto sinexomeno titlo poy eisos einai opio diskolos!Pantos termatise tin TAU kai den afise peritoria gia amfibolia!afto enooysa otan elega kseroyn ti prepi na konoyn h paiktes tis Maccabi!
kolossos
Gamw tin ebnefsi mou na paw na xwsw 45 euro stin tau na parei tin koupa :| Klaiw ta lefta mou tora
kop-13
Μεγάλη μαγκιά του ταβερνιάρη η ψυχολογία που μεταδίδει στους παίχτες του στα final4!
hagi
Δεν είχα δειτη Μακάμπι να παίζει σε άλλο αγώνα αλλά σήμερα ήταν απίστευτη.Φοβερό μπάσκετ και θεαματικό με τρομερή άμυνα και φαρμακερή επίθεση (με λίγο κωλοφαρδία βέβαια)..

Αν παίξει έτσι και στον τελικό δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί..
Η Ταού δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου και έχασε 100% δίκαια.Δεν περίμενα να κερδίσει τόσο εύκολα η Μακάμπι.Πάντως μπράβο τους γιατί έδειξαν στοιχεία μεγάλης ομάδας στον αγώνα που έπρεπε..
Ευχαριστήθηκα πολύ τον αγώνα.Ωραίες φάσεις με καρφώματα και κοψίματα..Γενικά πολύ όμορφο θέαμα για μένα τουλάχιστον.
leonkalf
Δεν περίμενα να κερδίσει η Μακάμπι,πόσο μάλλον τόσο εύκολα!
Δεν έχω δει το ματς για να κρίνω,μόνο ότι διάβασα.
Πάντως και πάλι φαίνεται απ'τα στατιστικά ότι βασίστηκε μόνο στην πρώτη πεντάδα, η οποία όμως έχει ποιότητα.Αφού κατάφερε και το έβγαλε έτσι το ματς επιθετικά, τι να πει κανείς.
Πρέπει να ήταν σε χάλια μέρα η ΤΑU όμως.
Θέλω να πιστεύω ότι δε θα τα καταφέρουν στον τελικό.

Ο Πάρκερ πάλι έκανε μεγάλο ματς ε? Το ιδανικό 3άρι πιστεύω 77.gif
dizzy_fingers
QUOTE
Πρέπει να ήταν σε χάλια μέρα η ΤΑU όμως.

Δε μπορείς να φανταστείς πόσο...
Έτυχε χθες η Μακάμπι να είναι σε τρελή μέρα και η Ταού στο χειρότερο ίσως παιχνίδι της, φέτος...

Ο Πάρκερ έκανε τρελό παιχνίδι στην αρχή, μετά τον ξεκούρασε ο Γκέρσον και στο τέλος δούλευε με σβηστές τις μηχανές, όπως και όλη η ομάδα.
Αν ήθελαν, η διαφορά θα είχε πάει πολύ ψηλότερα....
qspock
Η Ταου ηταν χαλια γιατι η Μακαμπι δεν της επετρεψε να αναπτυχθει στο παιχνιδι. Το φαινομενο της αποδοσης της Μακαμπι δεν ειναι εκπληξη. Στα final four παιζει ΚΑΙ αμυνα, σε αντιθεση με την κανονικη περιοδο. Και μαλιστα φετος παιζει ΑΜΥΝΑΡΑ.

Κλειδι στο παιχνιδι ηταν η αμυνα του Σολομον πανω στο Πρικιονι. Αμυνα που ο Σαρας δεν θα επαιζε ουτε στα ονειρα του. Εγω πιστευω οτι αυτη η Μακαμπι δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο την περσυνη. Παιζει μπασκετ ανωτερο απο καθε αλλη ομαδα, δε χριεαζεται εναν παιχτη να κανει παιχνιδι, βγαινουν οι ψηλοι εξω και βγαζουν ανοιχτους. Και μαρκαρουν φανατισμενα ολοι οι παιχτες. Στην επιθεση διαθετει τους ικανοτερους επιθετικους της διοργανωσης. Πως να χασει?
sarounas
ντροπή στην TAU και ειδικά στον Πριγκιόνι, τί χάλι ήταν αυτό, τι να πρωτοέκανε ο κακόμοιρος ο Σκόλα. Δεν έχω δει χειρότερη εμφάνιση από ομάδα σε ημιτελικό final four, και το '91 Μπάρτσα- Μακάμπι 101-67 η Μακάμπι έπαιξε καλύτερα από την χτεσινή TAU. Χάσαμε την ώρα μας, ΝΤΡΟΠΗ!
thrylos7
2 ήταν οι λόγοι...

Το φοβερό άγχος και η νευρικότητα των παικτών της Ταού... η Μακάμπι πήρε μπρος και από εκεί και πέρα άντε να τη σταματήσεις...

Η τραγική εμφάνιση του Πριτζιόνι... Όσο καλός ήταν μέσα στη χρονιά, τόσο κακός ήταν χθες. από εκεί ξεκίνησαν όλα. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Πριτζιόνι και όχι ο Σκόλα είναι ο MVP της φετινής Ταού... Εξάλλου ΜVP δεν είναι ο καλύτερος αλλά ο πολυτιμότερος... Οι παίκτες έκαναν ότι ήθελαν.. Πολυ κακοί οι Χάνσεν, Ερτογκάν που βαρούσαν χωρίς λογική τις περισσότερες φορές, ο Τζέικομπσεν δεν υπήρξε... Χωρίς αρχή και τέλος, η Ταού ήταν 5 παίκτες μέσα στο γήπεδο χωρίς σχέση μεταξύ τους... Όλα αυτά ξεκίνησαν ασφαλώς από την έλλειψη οργάνωσης και ρυθμού, λόγω Πριτζιόνι ασφαλώς... Έκανε τόσο κακή εμφάνιση που ήταν χειρότερος και από τον Ντρόμπνιακ...

Η Μακάμπι έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι της τη τελευταία 3ετία(άρα...10ετία και...), αν και δεν είχα δει τον τελικό του 2004(Το έδειχνε; ).
Ευχαριστιόσουν να τη βλέπεις... Όσο αδιάφορο ήταν το ματς άλλο τόσο ενδιαφέρουσα ήταν η παράσταση της Μακάμπι. Σωστά ο Γκέρσον έβγαλε τους βασικούς για τον τελικό.

Δεν πιστεύω πάντως πως η φετινή Μακάμπι είναι καλύτερη από την περσινή και ούτε η Ταού είναι μικρή ομάδα... Δεν είναι και το πιο ασφαλές κριτήριο ένας και μόνο αγώνας, όσο μεγάλος κι αν είναι αυτός.
Air Kef
Προσωπικά η αίσθηση που πήρα ήταν πως η Μακάμπι απλά έβαζε τα ελεύθερα σουτ της ενώ η Ταού όχι.

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας επέτρεψε στην Μακάμπι να έχει πολλά ελεύθερα σουτ που σήμαιναν πολλά αναίμακτα καλάθια,σε αντίθεση με την Ταού κάθε καλάθι της έμπαινε με πολύ βία!

Ακόμα κι όταν μετά το +32 η άμυνα των Ισραηλινών χαλάρωσε και οι περιφερειακοι των Ισπανών βρήκαν χώρους και χρόνο να σουτάρουν χωρίς πίεση ήταν άστοχοι,4-5 φορές που το επιχείρησαν,15 πόντοι δηλαδή,όση και η δαιφορά.

Αναρωτιεμαι αν αυτήν την Μακάμπι αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός κι αν αυτή την Ταου ο ΠΑΟ..
thrylos7
Για τη Μακάμπι δεν ξέρω, για την Ταού σίγουρα όχι...
Τα τελευταία σουτ ήταν πάλι βιαστικά(λόγω έλειψης χρόνου προφανώς).

Έβλεπες τον Ερτογκάν και τον Χάνσεν να κάνουν τα γιουρούσια αλλά Σπανούλης και να σηκώνονται μπροστά στον Βούισιτς... ή να επιχειρούν παράτολμα τζαμπ σουτ... Δεν υπήρχε οργάνωση.. Δεν ήταν μόνο τα σουτ η διαφορά... Έπαιξαν και αυτά ρόλο βέβαια, τα εύστοχα της Μακάμπι δηλαδή.
Dromeas7
QUOTE(qspock @ Apr 29 2006, 01:31 PM)
Η Ταου ηταν χαλια γιατι η Μακαμπι δεν της επετρεψε να αναπτυχθει στο παιχνιδι. Το φαινομενο της αποδοσης της Μακαμπι δεν ειναι εκπληξη. Στα final four παιζει ΚΑΙ αμυνα, σε αντιθεση με την κανονικη περιοδο. Και μαλιστα φετος παιζει ΑΜΥΝΑΡΑ.

Κλειδι στο παιχνιδι ηταν η αμυνα του Σολομον πανω στο Πρικιονι. Αμυνα που ο Σαρας δεν θα επαιζε ουτε στα ονειρα του. Εγω πιστευω οτι αυτη η Μακαμπι δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο την περσυνη. Παιζει μπασκετ ανωτερο απο καθε αλλη ομαδα, δε χριεαζεται εναν παιχτη να κανει παιχνιδι, βγαινουν οι ψηλοι εξω και βγαζουν ανοιχτους. Και μαρκαρουν φανατισμενα ολοι οι παιχτες. Στην επιθεση διαθετει τους ικανοτερους επιθετικους της διοργανωσης. Πως να χασει?
*


Μισή ώρα πριν τον μεγάλο τελικό και θέλ να δώσω και εγώ με τη σειρά μου ένα μεγάλο μπράβο στην καλήτερη ομάδα που έχει βγάλει η Ευρώπη την τελευταία 20ετία(Μετά την Γιουγκοπλάστικα δηλαδή)

Απλά δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησησης αυτής της ομάδας.
Σε όλους τους τομείς υπερτερεί των αντιπάλων της.

Ομως τώρα πάω να δω τον τελικό και αυριο θα σας γράψω ένα κατεβατό του γιατί πιστεύω πως αυτή η ομάδα είναι απο άλλον πλανήτη... icon_wave.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.