Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Κηφισιά - Playoffs 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
SteelGandalf
Basket League Playoffs 2016

1η Φάση (Προημιτελικοί) - 1ος Αγώνας

Σάββατο, 16/4/2016, 18:00
(novasports2 & 2HD)

Άρης - Κηφισιά

Πρεμιέρα των αγώνων των playoffs αύριο το απόγευμα, με το Nick Galis Hall να αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά, δίνοντας τεράστιο πλεονέκτημα και ώθηση στην ομάδα του Αυτοκράτορα για το καθοριστικό 1-0 στην συγκεκριμένη σειρά!

QUOTE(www.pressaris.gr - 15/4/2016)
Άρης – Κηφισιά: Στο πρωτάθλημα ελέγχει πλήρως την κατάσταση, με 5 νίκες σε 6 αγώνες

Άρης και Κηφισιά κοντράρονται για πρώτη φορά σε πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι κίτρινοι έχουν βιώσει δύο αποκλεισμούς στο Κύπελλο από την αθηναϊκή ομάδα, αλλά στο πρωτάθλημα ελέγχουν πλήρως την κατάσταση με πέντε νίκες σε έξι αγώνες.


Ο ΕΣΑΚΕ στο αφιέρωμά του για την σειρά του Άρη με την Κηφισιά αναφέρει: «Διανύοντας την τρίτη της σεζόν στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ η Κηφισιά ετοιμάζεται για τη δεύτερη παρουσία της στα πλέι οφ και πάλι με μειονέκτημα έδρας κόντρα σε ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπως πριν δύο χρόνια με τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης έχει πάρει τον… αέρα του αντιπάλου του μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των πρώτων αγώνων τους.

Για το Κύπελλο Ελλάδας την περίοδο 2012-13 όταν ήταν ακόμη ομάδα της Α2, η Κηφισιά νίκησε και απέκλεισε τον αντίπαλο της με το εμφατικό 81-60 στο Ζηρίνειο (Καράμπουλας 21 – Πελεκάνος 15), τον έφερε σε δύσκολη θέση μέσα στη Θεσσαλονίκη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ για την περίοδο 2013-14 (67-65 Γκίκας 17 – Κρόκερ 25) και τον νίκησε στο ματς του δεύτερου γύρου με 81-74 στην έδρα της (Τσαλδάρης 18 – Μούρτος 14).

Έκτοτε όμως ο Άρης άλλοτε πιο εύκολα, άλλοτε πιο δύσκολα έκανε το απόλυτο αφού «σκούπισε» την Κηφισιά τόσο πέρυσι όσο και φέτος για την κανονική περίοδο μετρώντας δηλαδή τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στα παιχνίδια που έδωσαν φέτος οι δύο ομάδες, ο Άρης επικράτησε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες με 81-68 στη Θεσσαλονίκη (Ουάιτ 19 – Λόουερι 15) και σαφώς πιο δύσκολα στην Κηφισιά με 67-65 (Ουότερς 17 – Χογκ 8π, 15ρ.).

Σε σύνολο λοιπόν έξι αγώνων Πρωταθλήματος, οι «κίτρινοι» μετρούν πέντε νίκες επί του αντιπάλους τους τον οποίο θα πρέπει να ξεπεράσουν ώστε να βρεθούν στην 4άδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη στα τελευταία πέντε χρόνια».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 16/4/2016)
Αρχίζει το… πραγματικό πρωτάθλημα! Άρης – Κηφισιά πράξη 1η σήμερα στο Παλέ στην έναρξη των πλέι οφ! (PRESSARIS LIVE, 18:00)

Το εκπληκτικό 20-6 της κανονικής περιόδου μπήκε στο συρτάρι. Τώρα ξεκινάει το… πραγματικό πρωτάθλημα. Τώρα κρίνεται ο βασικός αγωνιστικός στόχος του Άρη. Η αρχή των πλέι οφ βρίσκει τους κίτρινους να υποδέχονται σήμερα (18:00) στο Αλεξάνδρειο την Κηφισιά και φυσικά στόχος είναι το πρώτο βήμα για την είσοδο στην τελική τετράδα.

Οφείλουν όλοι να ξεχάσουν ό,τι έγινε μέχρι σήμερα. Οι παίκτες, οι προπονητές, οι διοικούντες, ο κόσμος, ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης. Από σήμερα υπάρχει άλλο… έργο μπροστά στα μάτια όλων.

Τα πλέι οφ είναι μια άλλη ιστορία και οι κίτρινοι θέλουν να πρωταγωνιστήσουν και σε αυτή, όπως έκαναν στην κανονική διάρκεια. Πρώτος στόχος είναι να έρθει η νίκη στον πρώτο αγώνα της σειράς με την Κηφισιά. Τα πρώτα παιχνίδια είναι πάντα πάρα πολύ σημαντικά και εν πολλοίς καθορίζουν την τύχη της σειράς, ειδικά όπως αυτή στην πρώτη φάση των πλέι οφ που κρίνεται στις δύο νίκες.

Ο Άρης έχει δύο νίκες απέναντι στην Κηφισιά, πιστοποιώντας την ανωτερότητά του μέσα στην χρονιά. Αυτό δεν σημαίνει κάτι σημαντικό αυτή τη στιγμή, καλώς ή κακώς.

Οι κίτρινοι οφείλουν να παρουσιάσουν και πάλι το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο και να κάνουν σήμερα το 1-0 για να τους μείνει άλλο ένα βήμα (σε δύο προσπάθειες) για την είσοδο στην τελική τετράδα, που είναι και ο πρωταρχικός στόχος που είχε θέσει διοίκηση και τεχνική ηγεσία το καλοκαίρι.

Εννοείται πως αγωνιστικά ο Άρης θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή του στην άμυνα. Η Κηφισιά είναι ομάδα που έχει αρκετά μεγάλο ρόστερ, Έλληνες που έχουν εμπειρία από αγώνες πλέι οφ και ξένους που μπορούν να απειλήσουν αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά.

Ο κόσμος θα είναι και πάλι στις κερκίδες για να στηρίξει την προσπάθεια όπως κάνει όλη τη χρονιά.

Οι παίκτες προετοιμάστηκαν σωστά, ανέλυσαν πλήρως τον αντίπαλο, αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, οι συνθήκες είναι ιδανικές για το 1-0. Από τον Άρη εξαρτάται…
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 15/4/2016)
Παπαθεοδώρου: «Αντιμετωπίζουμε την κατά τεκμήριο καλύτερη και πιο ισορροπημένη ομάδα του πρωταθλήματος»

Η καλύτερη και πιο ισορροπημένη ομάδα του πρωταθλήματος είναι ο Άρης σύμφωνα με την λογική του Ηλία Παπαθεοδώρου.


Ο τεχνικός της Κηφισιάς τόνισε με γραπτή του δήλωση πως: «Η είσοδος στα πλέι οφ μας γέμισε ικανοποίηση για τις προσπάθειες που έγιναν όλη τη χρονιά και ο αντίπαλός μας, ο Άρης μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να ευχαριστηθούμε τη συμμετοχή μας για δύο λόγους. Πρώτον, θα αντιμετωπίσουμε την κατά τεκμήριο καλύτερη και πιο ισορροπημένη ομάδα του πρωταθλήματος με πολύ καθαρή φιλοσοφία και πίστη στο αρχικό της πλάνο και δεύτερον θα παίξουμε σε ένα από τα πιο μπασκετικά γήπεδα της Ευρώπης που σίγουρα σε αγώνες πλέι οφ οι φίλαθλοι θα δημιουργήσουν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Ο στόχος είναι να φανούμε αντάξιοι ενός αγώνα πλέι οφ ελληνικού πρωταθλήματος και να βγάλουμε τα καλά στοιχεία του παιχνιδιού μας που δείξαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια της κανονικής περιόδου».


QUOTE
Πρίφτης: «Τα λάθη δεν συγχωρούνται!»

Λάθη δεν συγχωρούνται. Έλλειψη συγκέντρωσης επίσης. Τα πλέι οφ ξεκινούν και ο Δημήτρης Πρίφτης ανέλυσε τις σκέψεις του μέσα από γραπτή δήλωση στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ.


Ο τεχνικός των κίτρινων τόνισε πως: “Ξεκινά το πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, όπου παίζονται οι κόποι μιας χρονιάς και τα λάθη δε συγχωρούνται. Εμείς καλούμαστε να πιστοποιήσουμε την καλή πορεία μας στην κανονική περίοδο. Απέναντί μας έχουμε την Κηφισιά, μία πολύ καλή ομάδα, κάτι που φαίνεται από την πολύ καλή πορεία της και τη θέση που κατέλαβε στη βαθμολογία. Ο αντίπαλός μας διαθέτει ποιότητα μέσα και έξω από τη ρακέτα, παίζει πιεστική άμυνα και σε υψηλό ρυθμό στην επίθεση, όπως δείχνει και η υψηλή παραγωγικότητά του στο τελευταίο κομμάτι της κανονικής περιόδου”.

Αναλύοντας τον αγώνα υπογράμμισε πως: “Το γεγονός πως και στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου κερδίσαμε δύσκολα, μας κάνει να περιμένουμε μία εξαιρετικά δύσκολη σειρά. Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, με ενέργεια και ένταση στην άμυνα, συνέπεια στο αμυντικό ριμπάουντ και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, ώστε να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση”.
tuareg
με τους παραπανω απο τους μισους κακους,χωρις συγκεντρωση, τη κηφισσια να παιζει πολυ καλα .στο τελος τους ριξαμε και 18.
Τελικα μαλλον μηπως ειμαστε καλυτεροι απ οσο νομιζουμε?
sinkazama82
Τη νίκη με μεγάλη διαφορά κατέκτησε τελικώς ο Άρης, σε ένα παιχνίδι που μέχρι τα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν ντέρμπι.

Ο Άρης είχε σε κακή βραδιά τον Ουάϊτ, ουσιαστικά ανύπαρκτο τον Χάγκινς, ενώ και ο Ουότερς, αν και φαινόταν σε καλή βραδιά, δεν έπαιρνε προσπάθειες. Σε συνδυασμό με ένα μπαράζ τεσσάρων τριπόντων (τρία του Γκίκα κι ένα του Κασελάκη) της Κηφισιάς στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν 13-20. Στη συνέχεια ο Άρης, με πρωταγωνιστές τους Κοέν και Σίμτσακ (αναμφισβήτητα ο πολυτιμότερος παίκτης του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, αν όχι σε όλο τον αγώνα) ισορρόπησε το παιχνίδι και πέρασε μπροστά, αλλά η Κηφισιά με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ, κυρίως του Χογκ, (συνολικά 8 από τα 15) αλλά και με ένα τρικ από την επαναφορά που επαναλήφθηκε αρκετές φορές στο παιχνίδι, έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με δύο πόντους, παρά την αστοχία του κατά τεκμήριο καλύτερου επιθετικού της, Ελ Αμίν, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι άποντος με 0/12 σουτ.

Ο Άρης ήταν εξαιρετικά νωθρός σε αυτό το διάστημα, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, κάτι που μεταφέρθηκε τελικώς και στην κερκίδα, με μια γκρίνια να πλανιέται σε όλο το γήπεδο, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι, μέχρι το '35, όταν ο Γουότερς αρχικά, και στη συνέχεια όλη η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πήρε φωτιά, πετυχαίνοντας συνεχόμενα μακρινά σουτ και κλέβοντας μπάλες που οδήγησαν σε αιφνιδιασμούς, με αποτέλεσμα το σκορ να κλείσει τελικά στο 78-60, κάτι που δεν αντικατοπτρίζει όμως την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού.

Από την ομάδα της Κηφισιάς ξεχώρισε ο Χογκ, όπως προείπαμε, που συνόδευσε τα 8 ριμπάουντ του με 14 πόντους και 9 κερδισμένα φάουλ και ο Κασελάκης, ο οποίος ήταν μια μόνιμη απειλή για την άμυνα του Άρη. Εδώ να σημειώσω όμως, πως το παιχνίδι του Αμερικανού αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου με το πάθος που βγάζει, γεγονός που οδήγησε σε αρκετά χτυπήματα προς παίκτες του Άρη, μερικά εκ των οποίων ήταν επικίνδυνα. Είναι πολύ καλός παίκτης πάντως, με μοναδικό μειονέκτημά του την αστοχία στις βολές (68,25% το ποσοστό του φέτος)

Από την ομάδα του Άρη τώρα, πέραν του Σίμτσακ (10 πόντοι και 10 ριμπάουντ), εξαιρετικός ήταν ο Μακνίλ που άγγιξε το τριπλ νταμπλ με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ ενώ εντυπωσιακός ήταν από ένα σημείο και μετά ο Ουότερς, που τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους με 6/9 εντός παιδιάς και 5 ασίστ. Ο Κοέν βοήθησε πολύ στο διάστημα που αγωνίστηκε, αλλά οι Ξανθόπουλος, Πελεκάνος, Ζάρας, Χάγκινς και Μούρτος είχαν απόδοση που κυμάνθηκε από το μέτριο ως το κακό. Ιδιαίτερα για τον Αμερικάνο, η απόδοσή του εδώ και μοιάζει ανησυχητική, μιας και δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που βλέπαμε στην αρχή της χρονιάς.

Ανησυχία προκαλεί επίσης και το πρόβλημα στα ριμπάουντ, μιας και ο Άρης με την άμυνά του δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του, αλλά δίνει αρκετά συχνά δεύτερες ευκαιρίες.

Οι διαιτητές θεωρώ πως σε γενικές γραμμές έκαναν πολύ καλή δουλειά, ελέγχοντας ένα παιχνίδι που είχε αρκετό ξύλο, με τις μονομαχίες Ουάιτ-Σίμτσακ με Χογκ-Γλυνιαδάκη να είναι πραγματικά σκληρές.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή, με εικόνες και στατιστικά, εδώ:
http://badbasket.blogspot.gr/2016/04/16042016.html
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Κηφισιά : 13-20

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Κηφισιά : 33-35

3η Περίοδος

Άρης - Κηφισιά : 52-48

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Κηφισιά : 78-60

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 16/4/2016)
Γουότερς, Σίμτσακ και… 1-0!

Ο Άρης δεν έπαιξε καλά, αλλά στα πλέι οφ σημασία έχει μόνο το αποτέλεσμα. Αυτό ήθελε και αυτό πήρε ο Άρης, που κέρδισε την Κηφισιά με σκορ 78-60 έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τον Ντομινίκ Γουότερς και Βασίλη Σίμτσακ.


Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς καλό ρυθμό από τον Άρη, καθώς η Κηφισιά πίεσε αποτελεσματικά και δεν έδωσε την ευκαιρία στους κίτρινους να κάνουν το παιχνίδι τους. Αμυντικά ο Άρης δεν έδωσε πολλά περιθώρια στην Κηφισιά μέχρι και το 8’ όταν το σκορ ήταν 11-8. Στο τελευταίο δίλεπτο ωστόσο λάθη στις περιστροφές και κακή αμυντική συμπεριφορά έδωσαν το δικαίωμα στην Κηφισιά να ξεφύγει με 20-13 (10’) τρέχοντας σερί 12-3 με 4/4 τρίποντα, τρία από τον Γκίκα και ένα από τον Κασελάκη.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 22-13 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και τότε ήρθε η αντίδραση από τον Άρη. Με κορυφαίους τους Σίμτσακ και Κοέν οι κίτρινοι έτρεξαν σερί 12-2 και προηγήθηκαν με 25-24 στο 15’, ξέφυγαν με 33-28 (18’) με συνεχόμενα τρίποντα από Γουότερς και Ζάρα, αλλά δέχθηκαν σερί 0-7 ως το τέλος του πρώτου μέρους και έτσι η Κηφισιά πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα (33-35).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν επίσης πολύ νευρικό και κακό ποιοτικά και για τις δύο ομάδες. Ο Χάγκινς ήταν εκτός κλίματος αγώνα, Γουάιτ και Μακ Νιλ δεν είχαν ρυθμό, αλλά οι κίτρινοι βρήκαν τον τρόπο μέσα από την άμυνα να προηγηθούν για πρώτη φορά με 8 πόντους διαφορά (52-44 στο 27’), την οποία όμως δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν ως το τέλος της περιόδου. Δεν σκόραραν πόντο μέχρι το 30’ και η Κηφισιά μείωσε σε 52-48…

Η Κηφισιά είχε εγκλωβίσει στο ρυθμό της τον Άρη που δεν είχε λύσεις επιθετικά και έπαιρνε δύναμη μόνο από την άμυνά του. Αυτός που ξεκλείδωσε τους κίτρινους ήταν ο Γουότερς ο οποίος από το 55-52 (35’) έβαλε επτά σερί πόντους και έκανε το 62-53 για τον Άρη στο 36’. Ο Παπαθεοδώρου πήρε τάιμ άουτ, όμως οι κίτρινοι είχαν βρει ρυθμό, ο Γουάιτ έγραψε το 64-53 και στο 37’ Γουότερς (10π. στο τελευταίο πεντάλεπτο) και Μακ Νιλ έβαλαν τέλος στην υπόθεση νίκη κάνοντας το 69-55!

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 33-35, 52-48, 78-60.

ΑΡΗΣ: Γουάιτ 13 (2/4β., 4/5δπ., 1/4τρ., 8ρ., 2κοψ.), Γουότερς 18 (2/2β., 2/4δπ., 4/5τρ., 5ασ.), Χάγκινς 2, Μούρτος 3 (1), Μακ Νιλ 15 (4/6β., 1/5δπ., 3/6τρ., 8ρ., 7ασ., 2κλ.), Ξανθόπουλος 5 (1), Δήμας 3 (1), Πελεκάνος, Ζάρας 3 (1), Κοέν 6 (6ρ.), Σίμτσακ 10 (10ρ.).

ΚΗΦΙΣΙΑ: Στίγκερς 2, Σταμάτης 2, Κασελάκης 14 (2), Χογκ 14 (8ρ.), Γλυνιαδάκης 10 (6ρ.), Χατζηνικόλας, Γκίκας 10 (3), Χρυσικόπουλος 2, Σμιθ 6 (4ρ.), Ελ Αμίν (0/6δπ., 0/6τρ.), Σπυριδωνίδης.
SteelGandalf
Βασίλη δεν ισχύει αυτό που έγραψες φίλε μου. Απλά και οι αντίπαλοι μας δεν παρουσιάζονται όπως πρέπει για να μας κάνουν την ζημιά.

Προχθές, ήμουν στο παιχνίδι και αυτό που παρακολούθησα στο, συντριπτικά, μεγαλύτερο μέρος του δεν μου άρεσε. Σαφώς και αντιλαμβανόμουν πως οι παίχτες μας ήταν αγχωμένοι, αλλά -που να πάρει η ευχή- περίμενα μετά τα πρώτα 5-10 λεπτά να το έχουν διαχειριστεί το άγχος τους.

Φυσικά, η Κηφισιά ήταν καλά διαβασμένη και προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της, επιτυγχάνοντας να περιορίσει τα ατού του αντιπάλου της. Ως έναν βαθμό το κατάφερε, αλλά έδωσαν δικαιώματα και οι παίχτες μας. Εκεί -στο 1ο δεκάλεπτο- που το παιχνίδι ήταν "κλειστό" με τον Άρη να δείχνει πως το ελέγχει, χωρίς παρόλα αυτά να μπορεί να επιβάλλει τον γνωστό του ρυθμό, ο Νίκος Γκίκας με τρία συνεχόμενα τρίποντα και ο Λεωνίδας Κασελάκης, με ένα 4ο, άλλαξαν τελείως το σκηνικό. Το 11-8 (υπέρ μας) έγινε 11-11 κι έπειτα, το 13-11 (πάλι υπέρ μας), έγινε 13-20, στο τέλος της περιόδου! Μέσα σε δύο λεπτά δεχθήκαμε όσους πόντους δεν είχαμε δεχθεί στα υπόλοιπα 8, με αποτέλεσμα να χαθεί η συγκέντρωση και ο κόσμος να δυσανασχετεί εύλογα.

Παρότι η συνέχεια ήταν λιγάκι διαφορετική, αφού επιστρέψαμε σταδιακά στο παιχνίδι, παίρνοντας και το προβάδισμα στο σκορ, σε κανένα σημείο του δεν παρουσιαστήκαμε ικανοί να ξεφύγουμε με διαφορά. Ευτυχώς, θα πω εγώ, μετά το συγκεκριμένο σερί της Κηφισιάς που οι παίχτες της τα έσπασαν κυριολεκτικά τα στεφάνια (21/67 σουτ εντός παιδιάς και 13/24 βολές) γιατί θα κινδυνεύαμε πραγματικά. Δεν είχαμε ρυθμό και επιλέγαμε να πάμε περισσότερο σε ατομικές ενέργειες, παρά σε ομαδικό παιχνίδι. Εκεί δε που ήμασταν πραγματικά ανύπαρκτοι ήταν το παιχνίδι στο "ζωγραφιστό". Το απόλυτο τίποτα με τον Jamelle Hagins εκτός τόπου και χρόνου...

Κλειδί του προχθεσινού αγώνα, για ακόμα μία φορά, ήταν ο Βασίλης Σίμτσακ. Ένας από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας σε όλους τους τομείς, που την κράτησε στα δύσκολα -όταν πήρε διαφορά η Κηφισιά στο τέλος της 1ης περιόδου και στις αρχές της 2ης- ενώ εξίσου καλός ήταν και ο Dominic Waters. Με βάση την στατιστική, ο Okaro White δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά ήταν στους μέσους όρους του (πόντων και ριμπάουντς), ενώ εκείνος που ήταν εντυπωσιακός σε τέσσερις κατηγορίες της στατιστικής ήταν ο Jerel McNeal (15 πόντοι, 8 ριμπάουντς, 7 ασσίστς, 2 κλεψίματα)!

Ο Άρης έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, όταν και κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ, αλλά χωρίς να μπορεί να το "καθαρίσει" εγκαίρως. Θεωρώ κλειδί της επιτυχίας την δεδομένη αστοχία των παιχτών της Κηφισιάς. Πραγματικά αν βρίσκονταν σε στοιχειωδώς καλή μέρα, θα είχαμε άλλο παιχνίδι, ίσως και να είχε συντελεστεί κάποια έκπληξη. Εκείνος ο El-Amin έκανε το χειρότερο παιχνίδι της ζωής του επιθετικά (0/12 σουτ συνολικά, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί 0/6 δίποντα και 0/6 τρίποντα). Ο Dustin Hogue αν και μαχητικός και πολύ παθιασμένος, είχε το μειονέκτημα της αστοχίας των ελευθέρων βολών (6/12), οπότε ακόμα και όταν δεν μπορούσε να τον σταματήσει η άμυνα του Άρη και τον έστελνε στις βολές, εκείνος ήταν αναποτελεσματικός.

Για ένα ακόμη παιχνίδι είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντς και δη στα αμυντικά. Ενδεικτικό το γεγονός των 15 επιθετικών ριμπάουντς της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ και στο σύνολο επικράτησε με ένα περισσότερο [40 (9 επιθ.) ο Άρης και 41 (15 επιθ.) η Κηφισιά].

Θεωρώ πως ο Άρης είναι ικανός να "σκουπίσει" την σειρά στο παιχνίδι του Σαββάτου. Το έχει αποδείξει αρκετές φορές μέχρι σήμερα και δεν θα έχει και το πρόσθετο άγχος του must win, που είχε στο προχθεσινό παιχνίδι, που αν το καλοσκεφτούμε ήταν το παιχνίδι της χρονιάς, με την έννοια πως σε ενδεχόμενη απώλεια του θα είχαμε δράματα... Τώρα, με μία νίκη στα επόμενα δύο (αν χρειαστεί) παιχνίδια, "κλειδώνει" τον φετινό στόχο που είναι η 4άδα και συνεχίζει με ελεγχόμενο άγχος στους αγώνες του final four...

Υ.Γ. Η απόλυτη πολυτέλεια του ρόστερ μας φέτος ακούει στο όνομα Slaven Cupkovic. Δεν πήρε ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής και πραγματικά αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν στην θέση του είχαμε ένα πιο "τίμιο" και σταθερό "εργάτη"...
El_Cid
Από που μπορούμε να πάρουμε εισιτήρια για το δεύτερο παιχνίδι στην Κηφισιά; Θα υπάρχει οργανωμένη κερκίδα σε εμάς;
SteelGandalf
QUOTE(El_Cid @ Apr 19 2016, 10:05 ) *
Από που μπορούμε να πάρουμε εισιτήρια για το δεύτερο παιχνίδι στην Κηφισιά; Θα υπάρχει οργανωμένη κερκίδα σε εμάς;


Φαντάζομαι πως θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει οργανωμένη κερκίδα. Σε κάθε εκτός έδρας αναμέτρηση ο κόσμος ακολουθεί τον Αυτοκράτορα. wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.