Help - Search - Members - Calendar
Full Version: A.E.K.-Παναθηναϊκός
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
MZ13
Το μεγάλο ντέρμπυ...... οι 2 καλύτερες - προσωπική άποψη - ομάδες του πρωταθλήματος αναμετρούνται για άλλη μια φορά..... shot.gif

Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι ίδιο με τις προηγούμενες..... 19.gif 77.gif


ΥΠ: Στην μπάλα χάσαμε, άλλα εδώ εμείς είμαστε τα αφεντικά.... 19.gif cool.gif
LEFTERIS733
Ποιο ντερμπυ τωρα... 19.gif
Warrior
Mατς που θα κρινει πολλα για την συνεχεια του πρωταθληματος.
Καιρος να δουμε αν υπαρχει ομαδα που θα κοντραρει φετος τον ΠΑΟ(εκτος απο
εμας φυσικα blink.gif 21.gif )

Πολυ δυσκολο να προβλεψεις τι θα γινει την Κυριακη..
Παντα για ευνοητους λογους ο Παναθηναικος ξεκινα σαν φαβορι
fatboy
H AEK έχει τον πρώτο λόγο στους ψηλούς, αν πιάσουν απόδοση Nicevic και Lollis με Andic για backup ο ΠΑΟ θα έχει πρόβλημα. Θα είναι σίγουρα ένα καλό παιχνίδι.
Warrior
31-57 στο ημιχρονο
ohmy.gif
MZ13


Ως άλλος…χιονιάς ο Παναθηναϊκός «πάγωσε» από την αρχή κάθε σκέψη της ΑΕΚ για νίκη στο ντέρμπι κορυφής της Α1 μπάσκετ. Με 13/22 τρίποντα και διαφορά που κυμαίνονταν πάνω από είκοσι πόντους, από το 12’ και έπειτα, οι πρωταθλητές πέρασαν από το κλειστό του Γαλατσίου με το σαρωτικό 97-71. Αδύναμοι να ανατρέχουν το εις βάρος τους σκηνικό έδειχναν οι «κιτρινόμαυροι», αφού εκτός από την επίθεση-φωτιά οι πρωταθλητές έπαιξαν και εξαιρετική άμυνα στο πρώτο μέρος. Συνεχίζει μόνη πρώτη η ομάδα του Ομπράντοβιτς, ενώ η Ενωση είναι ισόβαθμη με το Μαρούσι. Συγκινητική η υποστήριξη των φίλων της ΑΕΚ, οι οποίοι τραγουδούσαν σε όλο τον αγώνα.

Οι «πράσινοι» μπήκαν αφηνιασμένοι από την αρχή του αγώνα και ξέφυγαν με οκτώ πόντους (10-2) λίγο μετά την έναρξη του, με τους Σκεπάνοβιτς, Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη να κάνουν…σκόνη κάθε αμυντικό σύστημα του Φώτη Κατσικάρη. Οι τρεις τους έβρισκαν με κάθε τρόπο τον δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, με τον δεύτερο ειδικά να χαρίζει και δύο εντυπωσιακά καρφώματα, παίρνοντας ασσίστ από τον Διαμαντίδη.

Στον αντίποδα οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν ούτε καν να δουν το καλάθι από την εκπληκτική άμυνα των πρωταθλητών, οι οποίοι είχαν κλείσει κάθε διάδρομο για το αντίπαλο καλάθι. Ο μόνος που πάλευε ήταν ο Κουάντρε Λόλις, ο οποίος όμως έδειχνε «τσακωμένος» με τις βολές, έχοντας 5/12 μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Από εκεί και πέρα κανείς άλλος από τους γηπεδούχους δεν έδειχνε ικανός να πλησιάσει ακόμα και το καλάθι, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να λήξει με 27-15 υπέρ του «τριφυλλιού».

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ξεκίνησαν με ένα 10-0 την δεύτερη περίοδο, με πέντε πόντους από τον Σκεπάνοβιτς και έφθασαν την διαφορά στο υπέρ τους +20 (37-17). Ο Παναθηναϊκός όμως δεν σταμάτησε εκεί και συνεχίζοντας τον βομβαρδισμό από το τρίποντο, αλλά και την ασφυκτική του άμυνα, με αποτέλεσμα να ξεφύγει με 24 πόντους, χάρις σε τρίποντο του Αλβέρτη. Το παιχνίδι είχε μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή για την Ενωση, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο η ψαλίδα άνοιξε έναν πόντο πριν από το +30 για τους φιλοξενούμενους, με τον Διαμαντίδη να κάνει το 29-57. Το πρώτο μέρος απλώς έληξε με 31-57.
Τα στατιστικά των πρωταθλητών ήταν για Οσκαρ, αφού είχαν 8/10 3π., 13/22 1π. και 7/9 1π., ενώ είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, την ώρα που κανείς από τους γηπεδούχους δεν είχε πιάσει τους δέκα πόντους

Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά η «μπαγκέτα» είχε περάσει στους Αλβέρη και Λάκοβιτς, οι οποίοι έκαναν αυτό που ξέρουν καλά (να εκτελούν από την περιφέρεια) και να ανεβάζουν και άλλον την διαφορά. Οι Μπέιλι και Λόλις προσπάθησαν στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου να καλύψουν την διαφορά, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να την φέρουν μέχρι το -20 (39-59). Λίγο αργότερα ο Φέμερλινγκ έγινε ο έκτος παίκτης των «πράσινων» που σκόραρε στον αγώνα, ενώ με τρίποντο (τι άλλο) του Λάκοβιτς ολοκληρώθηκε ένα σερί 11-0 του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα το ταμπλό του κλειστού να γράφει 39-70.

To παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα ενώ είναι άξιο αναφοράς ότι ο Μάικ Μπατίστ χρειάστηκε περίπου 32’ για να πετύχει τους δύο πρώτους πόντους του, μιας και η περιφέρεια της ομάδας είχε κάνει εξαιρετική δουλειά.

Το τέλος του αγώνα βρήκε σχεδόν όλους του παίκτες των δύο ομάδων να έχουν σκοράρει πλην δύο από κάθε μία (Τσιάρας, Γλυνιαδάκης – Παπανικολάου, Χατζηβρέττας) και τον Παναθηναϊκό να εδραιώνει την παραμονή του στην κορυφή της βαθμολογίας με το εντυπωσιακό 97-71.

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 31-57, 54-77, 71-97

ΑΕΚ: Λόλις 9, Νικολαϊδης 7 (1), Ζήσης 8 (2), Κους 7 (1), Χατζής 8, Νίτσεβιτς 11, Αντιτς 2, Μπουρούσης 2, Μπέιλι 17 (2)

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 16 (4), Καλαϊτζής 8 (2), Λάκοβιτς 18 (2), Μπατίστ 2, Φέμερλινγκ 5, Μάρει 2, Τσαρτσαρής 18, Διαμαντίδης 11 (2), Σκεπάνοβιτς 15 (3), Σάκοτα 2

*** Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους οπαδούς της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο κλειστό του Γαλατσίου. Παρά το ότι η ομάδα του ήταν πίσω με μεγάλη διαφορά, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αυτοί τραγουδούσαν και επευφυμούσαν τους παίκτες της ομάδας τους, σε κάθε προσπάθεια.

--------------------------------------------------------------------------------

Φώτης Κατσικάρης: "Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι για μας. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν ο τρόπος που αντιδράσαμε από το τζάμπολ κιόλας. Είχαμε πει ότι για να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό πρέπει να παίξεις σκληρά, είτε στην επαφή στην άμυνα είτε στα φάουλ που θα κάνεις. Εμείς δεν παίξαμε δυνατά, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βρει ρυθμό και μετά να είναι ασταμάτητος. Το σημερινό παιχνίδι τελειώνει εδώ για μένα, καθώς έχουμε μπροστά μας έναπολύ κρίσιμο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Ο Νίτσεβιτς έλειπε καιρό και μπήκε δυνατά, με αποτέλεσμα να μην έχει ρυθμό"

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Δεν έχω πολλά λόγια να πω για αυτό το ματς. Παίξαμε πολύ καλύτερα από την ΑΕΚ και κερδίσαμε δίκαια. Η διαφορά του σκορ όμως δεν μεταφράζει τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Για μας αυτή η νίκη δεν αλλάζει κάτι, συνεχίζουμε κανονικά και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στη Φρανκφούρτη.Τέτοια παιχνίδια συμβαίνουν, δηλαδή μια ομάδα να σκοράρει με ευκολία και αυτοπεποίθηση κι άλλη να μη βρίσκει συνοχή. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που ήταν πολύ καλοί. Όσο για το θέμα του Μάρεϊ, θα υπάρχει επίσημη ανακοίνωση τη Δευτέρα"
MZ13
Σωστή η κίνηση της κρατικής τηλεόρασης να μην δείξει το ματς..... είχαμε και παιδιά ξύπνια εκείνη την ώρα..... και τα παιδιά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΣΟΝΤΑ!!! 19.gif

Αγριος διασυρμός στην έδρα της Α.Ε.Κ. και μάλιστα στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν παίξαμε καθόλου...... προσπαθούσαμε να βρούμε τον Murray για να βάλει ένα καλάθι σαν αποχεραιτηστήριο - μας χάλασε και τα ποσοστά στα τρίποντα rolleyes.gif - ενώ οι παίκτες της Α.Ε.Κ. πρέπει να τα είχαν παρατήσει άπο το ημήχρονο..... 19.gif

Στο συγκεκριμένο ματς όλα μας πήγαιναν καλά, μέχρι και ο Διαμαντίδης ήταν εύστοχος στα τρίποντα blink.gif , ενώ ο Τσαρτσαρής αποδυκνείει ότι είναι το καλύτερο 4ρι στην Ελλάδα..... 41.gif

Επίδειξη δύναμης άπο τον Παναθηναϊκό και μύνημα προς τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου -
24.gif
dizzy_fingers
blink.gif !!!

Γ@μ*θήκαμε!!!! Πόσα τρίποντα βάλαμε??? blink.gif
LEFTERIS733
Δεν υπαρχουν αλλοι διεκδικητες του τιτλου φιλε... cool.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.