Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Η ιδέα μου για την Ευρωλίγκα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
asxetos
Λοιπόν να η περιβόητη ιδέα μου για την ίδρυση μιας Ευρωλίγκας.

Το πρώτο που θα πρέπει να συμβεί είναι οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτήν να μη συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα. Ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να συμβεί αυτό είναι για να αποκτήσει η Ευρωλίγκα μια δική της ταυτότητα κάτι το οποίο δεν έχει αυτή τη στιγμή, αλλά και για να υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περισσότεροι αγώνες μεταξύ των ομάδων. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε πραγματικά πολύ μεγάλη προβολή στο πρωτάθλημα και θα έδινε τη δυνατότητα κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως να ανταγωνίζεται το ΝΒΑ σε όλα τα επίπεδα πλέον και όχι μόνο αγωνιστικά.

Αρχικά θα αγωνίζονταν σε αυτή 24 ομάδες. Τα κριτήρια επιλογής των ομάδων που θα συμμετέχουν τη πρώτη χρονιά θα μπορούσαν να καθοριστούν μετά από διαπραγμάτευση των συλλόγων. Ας πούμε ότι το σύστημα αυτό της Ευρωλίγκας ξεκινούσε φέτος και τα κριτήρια επιλογής ομάδων ήταν ίδια με αυτά που έχει η σημερινή Ευρωλίγκα. Οι 24 ομάδες θα χωρίζονταν σε 4 γκρούπ των 6 με κριτήρια γεωγραφικά. Ο λόγος για τον οποίος θα γινόταν αυτό θα ήταν η εξασφάλιση της συμμετοχής ομάδες από όλες τις περιοχές της Ευρώπης (θα το εξηγήσω αργότερα πως θα γίνει αυτό) αλλά και για να μπορούν οι ομάδες από την ίδια χώρα να αγωνίζονται περισσότερες φορές η μία εναντίον της άλλης.
Για να σας δώσω ένα παράδειγμα:

Group 1
DKV Joventut
Le Mans Sarthe
Pau-Orthez
Tau Ceramica
Unicaja
Winterthur FCB

Group 2
Benetton Treviso
Climamio Bologna
Eldo Basket Napoli
Lottomatica Roma
RheinEnergie
Union Olimpija

Group 3
Aris TT Bank
Cibona
Olympiacos
Partizan
Prokom Trefl
Zalgiris Kaunas

Group 4
CSKA Moscow
Dynamo Moscow
Efes Pilsen
Fenerbahçe Ulker
Maccabi Elite
Panathinaikos

Η κατανομή των ομάδων ίσως να μην είναι η καλύτερη αλλά νομίζω καταλαβαίνετε πάνω κάτω τι θέλω να πω. Οι ομάδες θα δίνουν διπλά παιχνίδια με όλες τις ομάδες και 4 εναντίον των ομάδων του ίδιου γκρουπ. Συνολικά 56 παιχνίδια τη χρονιά χωρίς να περιλαμβάνονται τα playoffs. Στα playoffs θα συμμετέχουν 16 ομάδες με σύστημα best of 5 (πρόκριση στις 3 νίκες). Όλες οι ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα για τουλάχιστον 2 χρόνια ώστε αν έχουν μια άτυχη χρονιά λόγω τραυματισμών να μη βγαίνουν τελείως εκτός σχεδιασμού με έναν υποβιβασμό από την Ευρωλίγκα στο εγχώριο πρωτάθλημα.
Αν μια ομάδα αναδειχτεί τελευταία στον όμιλο της για 2 συνεχόμενες χρονιές, τότε θα υποβιβάζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Για παράδειγμα αν η Ουνικάχα βγει τελευταία στο πρώτο γκρουπ φέτος, τότε την επόμενη χρονιά θα πρέπει να αποφύγει την τελευταία θέση αν θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα.
Όσον αφορά το πως θα προβιβάζονται οι ομάδες στην Ευρωλίγκα: Θα υπάρχει και ένα δεύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχει 1 ομάδα από κάθε χώρα (και θα υπάρχει συμμετοχή από όλες τις χώρες μέλη της ευρωπαϊκής ΦΙΜΠΑ). Από την Ελλάδα για παράδειγμα φέτος θα συμμετείχε το τέταρτο Μαρούσι. Τη πρώτη χρονιά λόγω του ότι δεν θα υποβιβαστεί κανείς από την Ευρωλίγκα , οι 4 πρώτες ομάδες της Δεύτερης κατηγορίας θα προβιβαστούν αυτομάτως αυξάνοντας τον αριθμό των ομάδων στην Ευρωλίγκα από 24 σε 28 την επόμενη σεζόν. Οι ομάδες που συμμετέχουν στη δεύτερη κατηγορία θα συμμετέχουν και στα εθνικά πρωταθλήματα αφού οι πρωταθλητές αυτών θα συμμετέχουν στη Δεύτερη κατηγορία της επόμενης περιόδου.
Όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβάζονται στην Ευρωλίγκα κάθε χρόνο, αυτός θα εξαρτάται από τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβάζονται. Αν υποβιβάζονται 4, θα προβιβάζονται οι 4 πρώτες της δεύτερης κατηγορίας. Αν 3, οι 3 πρώτες κοκ. Αν μια χρονιά δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα, τότε στο τέλος της χρονιάς θα γίνονται αγώνας playoff μεταξύ της ουραγού της Ευρωλίγκας και της πρωταθλήτριας ομάδας της δεύτερης κατηγορίας.
Όσον αφορά περιορισμούς σε ξένους παίκτες κτλ., δεν θα υπάρχουν. Η κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει όσο καλύτερο ρόστερ μπορεί. Λίγο-πολύ αυτές είναι οι ιδέες μου.
treathitch
Λυπάμαι asxete...
Δε συμφωνώ καθόλου μαζί σου. Ή μάλλον συμφωνώ με το best of five και τον απεριόριστο αριθμό non-EU, όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν.
Όλα τα υπόλοιπα, sorry αλλά τα βρίσκω λίγο ασυνάρτητα, σαν τους στίχους σκυλάδικου τραγουδιού.
Είναι ένα μείγμα ΝΒΑ και ενός καινούριου είδους οργάνωσης πρωταθλημάτων. Δύο χρονιές πρέπει κάποιος να βγει τελευταίος για να υποβιβαστεί (?), οι ομάδες δε μετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα (?), οι 2 ελληνικές ομάδες είναι μαζί, αλλά ο Παναθηναϊκός μόνος του (γιατί αραγε?), μόνο 24 ομάδες μετέχουν, πού είναι η διεύρυνση ( 68.gif ), τέσσερα παιχνίδια με τις ομάδες από τον ίδιο όμιλο (ναι, μήπως να είναι και μόνιμοι οι αντίπαλοι στον κάθε όμιλο-περιφέρεια, σαν την καραγκιοζιά του ΝΒΑ? Γιατί οι ομάδες της ίδιας χώρας να αγωνίζονται πιο συχνά μεταξύ τους. Για τα αεροπορικά εισιτήρια? laugh.gif ), μετά δεύτερο πρωτάθλημα που οι 4 καλύτεροι θα ανέβουν στην Ευρωλίγκα (δηλαδή οι ομάδες θα γίνουν 28??? Σε χάνω λίγο...)!
Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Όπως δεν είναι έτσι και η κατάσταση, όπως την περιγράφεις. Ανάλογα, λες, με το πόσοι θα υποβιβάζονται, άλλοι τόσοι θα προβιβάζονται? Σύνελθε...
rchos
καλα δεν χρειαζεται να ειμαστε τοσο δεικτικοι!μια αποψη κατατεθηκε!
πωντως συμφωνω οτι το πλανο αυτο δεν μου αρεσει ουτε εμενα και ουτε μου φαινεται βιωσιμο!πανω κατω οι αντιρισεις μου ειναι ιδιες με του treathitch συν κατι ακομη.με τον τροπο που προτεινεις σε λιγα χρονια απο το ξεκινημα της η διοργανωση αυτη θα καταληξει ενα πρωταθλημε που θα συμετεχουν μονο ισπανικες,ιταλικες,ρωσικες,ελληνικες ομαδες συν τις γνωστες μακαμπι,εφες,ζαλγκιρις και κανα δυο ακομη!
treathitch
Αν ακούστηκα δεικτικός, ας με συγχωρέσει ο asxetos. Ειλικρινά, δεν επιθυμούσα να του επιτεθώ, ούτε και το έκανα άλλωστε. Πάντως, το σχέδιό του είναι πολύ λανθασμένο και δεν είναι ώρα πλέον για τέτοιες σκέψεις. Asxete, θα ποστάρω στο interbasket μαζί με ένα φίλο μου το σχέδιο που έχουμε φτιάξει εδώ και ένα εξάμηνο. Θα σου δώσω το link, για να δεις πως σκεφτόμαστε τον επαγγελματισμό στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.
EDIT: Να το link http://forums.interbasket.net/showthread.p...25301#post25301
Θα ακολουθήσουν άλλα 2 posts στο interbasket και πάλι με ανάλυση για τη διαφήμιση, εκμετάλλευση του προϊόντος και την τηλεοπτική κάλυψη.
asxetos
QUOTE(treathitch @ Sep 21 2006, 06:02 PM) *
Λυπάμαι asxete...
Δε συμφωνώ καθόλου μαζί σου. Ή μάλλον συμφωνώ με το best of five και τον απεριόριστο αριθμό non-EU, όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν.
Όλα τα υπόλοιπα, sorry αλλά τα βρίσκω λίγο ασυνάρτητα, σαν τους στίχους σκυλάδικου τραγουδιού.
Είναι ένα μείγμα ΝΒΑ και ενός καινούριου είδους οργάνωσης πρωταθλημάτων. Δύο χρονιές πρέπει κάποιος να βγει τελευταίος για να υποβιβαστεί (?),


Pragmatika aporw gia to an diavases auta pou egrapsa. Nai 2 xronies prepei na bgei teleutaios sto group tou gia na ypovivastei. Alithia tin eksigisi pou egrapsa gi'auto den tin diavases? An theleis sto ksanalew... Giati an mia omada exei pollous trauamtismous mia xronia kai parei ti teleutaia thesi, o sxediasmos tis tinazetai ston aera. Giati nomizeis oti oi mikres omades tis A1 den boroun na kanoun makroxronia sxediasmo?

QUOTE
οι ομάδες δε μετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα (?),


Otan se rotisa xtes poio einai to kerdos tou Olympiakou h tou Panathinaikou apo ti symmetoxi sta exoria protathlimata arnithikes na apantiseis opws kaneis synithws otan den se symferei. Alithia thimasai otan egrafes ekeina ta geloia minimata (Diamantidis-Papaloukas no NBA skills whatsoever) kai otan se rotisa an o Calderon einai kaliteros athlitis apo ton Diamantidi arnithikes na apantiseis?

QUOTE
οι 2 ελληνικές ομάδες είναι μαζί, αλλά ο Παναθηναϊκός μόνος του (γιατί αραγε?),


Aporw an diavases auto pou egrapsa (i epilogi twn omadwn kai twn groups egine TYXAIA) rolleyes.gif


QUOTE
μόνο 24 ομάδες μετέχουν, πού είναι η διεύρυνση ( 68.gif ),


Tin apantisi tin edoses monos sou:

QUOTE
μετά δεύτερο πρωτάθλημα που οι 4 καλύτεροι θα ανέβουν στην Ευρωλίγκα (δηλαδή οι ομάδες θα γίνουν 28??? Σε χάνω λίγο...)!


Anarotiemai poios xanei poion. rolleyes.gif

QUOTE
τέσσερα παιχνίδια με τις ομάδες από τον ίδιο όμιλο (ναι, μήπως να είναι και μόνιμοι οι αντίπαλοι στον κάθε όμιλο-περιφέρεια, σαν την καραγκιοζιά του ΝΒΑ? Γιατί οι ομάδες της ίδιας χώρας να αγωνίζονται πιο συχνά μεταξύ τους. Για τα αεροπορικά εισιτήρια? laugh.gif ),


Vlepw exeis kai humor. Gia na sou apantisw tin erotisi, kata prwton o geografikos diaxorismos twn omadwn mas voitha na apofeugoume oi ouragoi twn omilwn na proerxontai apo tis idies xwres. An gia paradeigma omades apo to Velgio vriskontan kai sta 4 group kai oi 4 tha itan teleutaies kai to Velgio den tha eixe kamia omada stin Euroligka se 1-2 xronia. Episis ta topika derby exoun to diko tous xroma.


QUOTE
Όπως δεν είναι έτσι και η κατάσταση, όπως την περιγράφεις. Ανάλογα, λες, με το πόσοι θα υποβιβάζονται, άλλοι τόσοι θα προβιβάζονται? Σύνελθε...


Edw gelame. Den kserw alla mathimatika ekanes sto sxoleio? Mipws esy tha eprepes na syneltheis giati an kapoios grafei asynartisies mallon esy eisai autos kai oxi ego.
Episis, meta apo tin asynartiti apantisi pou edoses perimeneis na diavasw ego ti diki sou protasi?
asxetos
QUOTE(rchos7 @ Sep 21 2006, 06:13 PM) *
καλα δεν χρειαζεται να ειμαστε τοσο δεικτικοι!μια αποψη κατατεθηκε!
πωντως συμφωνω οτι το πλανο αυτο δεν μου αρεσει ουτε εμενα και ουτε μου φαινεται βιωσιμο!πανω κατω οι αντιρισεις μου ειναι ιδιες με του treathitch συν κατι ακομη.με τον τροπο που προτεινεις σε λιγα χρονια απο το ξεκινημα της η διοργανωση αυτη θα καταληξει ενα πρωταθλημε που θα συμετεχουν μονο ισπανικες,ιταλικες,ρωσικες,ελληνικες ομαδες συν τις γνωστες μακαμπι,εφες,ζαλγκιρις και κανα δυο ακομη!


Auto isws na apotelesei provlima alla borei na apofeuxthei kata prwton me ti geografiki katanomi twn omadwn se groups. Episis i arxiki epilogi twn 24 omadwn borei na ginei me diaforetika kritiria apo oti ginetai simera.
Telos to oti sti deuteri katigoria symmetexei mono mia omada apo kathe xwra, dinei ti dynatotita se omades apo kathe xwra na symmetexoun stin Euroligka kathws kai na apoktoun ebeiries paizontas enantion omadwn apo proigmenes basktika xwres.
Den kserw an to exeis proseksei alla oi apostaseis anoiksan toso sto basket oso kai sto podosfairo otan dothike i eukairia se proigmenes xwres na exoun 3 kai 4 omades stin Euroligka h to Champions league. Prin apo 15 xronia i Bayer Leverkusen h i Den Boos borousan na kontraroun omades apo tin Ellada apo tin Italia, kati to opoio den borei na symvei pleon afou oi omades apo xwres opws i Ollandia den exoun tin eukairia na agonistoun enantion omadwn apo proigmenes xwres.
Nomizw oti to sistima pou proteinw dinei ti dynatotita se omades apo oles tis xwres na deiksoun ti boroun na kanoun an tous dothei i eukairia.
treathitch
Ρε συ asxete, είπαμε να μην το πάρεις προσωπικά. Δεν ήθελα να ακουστώ επιθετικός και σου λέω, είναι θέμα σκέψης.

QUOTE(asxetos @ Sep 21 2006, 10:34 PM) *
Pragmatika aporw gia to an diavases auta pou egrapsa. Nai 2 xronies prepei na bgei teleutaios sto group tou gia na ypovivastei. Alithia tin eksigisi pou egrapsa gi'auto den tin diavases? An theleis sto ksanalew... Giati an mia omada exei pollous trauamtismous mia xronia kai parei ti teleutaia thesi, o sxediasmos tis tinazetai ston aera. Giati nomizeis oti oi mikres omades tis A1 den boroun na kanoun makroxroniasxediasmo?

Φιλανθρωπικό ίδρυμα ανοίγεις; Δεν κατάλαβα, δηλαδή; Από πότε δίνονται ευκαιρίες σε ομάδες για να κάνουν μακροπρόθεσμα πλάνα; Ο καλύτερος κερδίζει...

QUOTE(asxetos @ Sep 21 2006, 10:34 PM) *
Otan se rotisa xtes poio einai to kerdos tou Olympiakou h tou Panathinaikou apo ti symmetoxi sta exoria protathlimata arnithikes na apantiseis opws kaneis synithws otan den se symferei. Alithia thimasai otan egrafes ekeina ta geloia minimata (Diamantidis-Papaloukas no NBA skills whatsoever) kai otan se rotisa an o Calderon einai kaliteros athlitis apo ton Diamantidi arnithikes na apantiseis?

Εδώ ψεύδεσαι... Δεν αρνήθηκα να απαντήσω στο θέμα του domestic league για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Απλούστατα, αν διαβάσεις τη δική μου οπτική, θα καταλάβεις γιατί είναι απαραίτητη η συμμετοχή στην Α1. (για να προκριθούν και την επόμενη χρονιά...)
Ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς είναι και οι δύο καλύτεροι παίκτες από τον Καλντερόν, κατά τη γνώμη μου, αλλά μόνο για το λεγόμενο International game. Ο Καλντερόν έχει αυτό που λέγεται NBA-type athleticism. Δηλαδή ικανοποιητικό lateral quickness, πολύ καλό speed και ικανοποιητικότερο vertical leap και από τους δύο Έλληνες γκαρντ.
Όσο για το "γελοιότητες", σου το επιστρέφω.

QUOTE(asxetos @ Sep 21 2006, 10:34 PM) *
Vlepw exeis kai humor. Gia na sou apantisw tin erotisi, kata prwton o geografikos diaxorismos twn omadwn mas voitha na apofeugoume oi ouragoi twn omilwn na proerxontai apo tis idies xwres. An gia paradeigma omades apo to Velgio vriskontan kai sta 4 group kai oi 4 tha itan teleutaies kai to Velgio den tha eixe kamia omada stin Euroligka se 1-2 xronia. Episis ta topika derby exoun to diko tous xroma.

Ο σκοπός σου δηλαδή είναι να διαχωρίζεις τις ομάδες σε δυνατές και αδύναμες; Ε, πες το! Καλά το 'πα εγώ. Αυτό είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, όχι επιχείρηση.
Τοπικά ντέρμπι; Στα τοπικά πρωταθλήματα...

QUOTE(asxetos @ Sep 21 2006, 10:34 PM) *
Edw gelame. Den kserw alla mathimatika ekanes sto sxoleio? Mipws esy tha eprepes na syneltheis giati an kapoios grafei asynartisies mallon esy eisai autos kai oxi ego.

Ακριβέστατα... Δε μπορεί να καθορίζεται ο αριθμός των προβιβαζόμενων από την πορεία των κατώτερων ομάδων του πρωταθλήματος. Αυτό πρέπει να το ξέρουν από την αρχή. Δηλαδή, ο κακομοίρης ο δεύτερος στο 2ο τη ταξει πρωτάθλημα της Ευρώπης θα περιμένει μέχρι την τελευταία αγωνιστική να δει τι κάνουν στο πάνω πάτωμα και πόσοι θα πέσουνε;
Όσον αφορά το "28" που σου υποσημείωσα πριν, λυπάμαι, αλλά δε βγάζει νόημα. Δηλαδή, 7 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων; Πως θα το χωρίσεις;

QUOTE(asxetos @ Sep 21 2006, 10:34 PM) *
Episis, meta apo tin asynartiti apantisi pou edoses perimeneis na diavasw ego ti diki sou protasi?

Όχι παιδάκι μου προς Θεού. Άλλωστε, μάλλον ασυνάρτητη θα είναι η πρότασή μου, οπότε...
Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. wink.gif
asxetos
QUOTE(treathitch @ Sep 22 2006, 01:02 AM) *
Ρε συ asxete, είπαμε να μην το πάρεις προσωπικά. Δεν ήθελα να ακουστώ επιθετικός και σου λέω, είναι θέμα σκέψης.


Nai akrivws, einai thema skepsis. Kai sevasmou pros tis apopseis twn allwn.

QUOTE
Φιλανθρωπικό ίδρυμα ανοίγεις; Δεν κατάλαβα, δηλαδή; Από πότε δίνονται ευκαιρίες σε ομάδες για να κάνουν μακροπρόθεσμα πλάνα; Ο καλύτερος κερδίζει...


Den borw na katalavw giati eisai toso arnitikos se auto. Den einai asximo otan anatrepetai o sxediasmos mias omados apo tyxaious paragontes (opws oi traumatismoi)? Telospantwn an esy den boreis na to katalaveis auto, tote ti allo borw na sou pw...

QUOTE
Εδώ ψεύδεσαι... Δεν αρνήθηκα να απαντήσω στο θέμα του domestic league για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Απλούστατα, αν διαβάσεις τη δική μου οπτική, θα καταλάβεις γιατί είναι απαραίτητη η συμμετοχή στην Α1. (για να προκριθούν και την επόμενη χρονιά...)


Pseudomai? Ma pote den mou apantises. Antithetws mou eipes na sou steilw to yahoo ID mou.


QUOTE
Ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς είναι και οι δύο καλύτεροι παίκτες από τον Καλντερόν, κατά τη γνώμη μου, αλλά μόνο για το λεγόμενο International game. Ο Καλντερόν έχει αυτό που λέγεται NBA-type athleticism. Δηλαδή ικανοποιητικό lateral quickness, πολύ καλό speed και ικανοποιητικότερο vertical leap και από τους δύο Έλληνες γκαρντ.
Όσο για το "γελοιότητες", σου το επιστρέφω.


Se euxaristo gia tin eteroxrismeni apantisi sou alla den symfwnw. Sigoura o Calderon to exei auto to stoixeio pou les, alla oi 2 ellines paiktes pou anefera exoun stoixeia pou ta exw anaferei polles fores se posts pou exw kanei sto interbasket. Oso gia auto pou les peri total lack of athleticism gia pollous ellines paiktes. Signomi alla autos o xaraktirismos den tairiazei oute sto Diamantidi oute ston Papalouka. An o Diamantidis itan toso unathletic oso les tote den tha eixe toses tapes kai tosa klepsimata. O xaraktirismos unathletic tairiazei se paiktes opws o Tomic, o Hatzis, o Alvertis h o Okoinomou pou pragmatika den eixan ta fysika prosonta, oxi sto Diamantidi! Den boreis na katalaveis oti otan grafeis auta pou grafeis oi ksenoi pou ta diavazoun nomizoun oti o Papaloukas den borei na pidiksei oute efimerida!

QUOTE
Ο σκοπός σου δηλαδή είναι να διαχωρίζεις τις ομάδες σε δυνατές και αδύναμες; Ε, πες το! Καλά το 'πα εγώ. Αυτό είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, όχι επιχείρηση.
Τοπικά ντέρμπι; Στα τοπικά πρωταθλήματα...


Se euxaristo gia ta kala sou logia. rolleyes.gif


QUOTE
Ακριβέστατα... Δε μπορεί να καθορίζεται ο αριθμός των προβιβαζόμενων από την πορεία των κατώτερων ομάδων του πρωταθλήματος. Αυτό πρέπει να το ξέρουν από την αρχή. Δηλαδή, ο κακομοίρης ο δεύτερος στο 2ο τη ταξει πρωτάθλημα της Ευρώπης θα περιμένει μέχρι την τελευταία αγωνιστική να δει τι κάνουν στο πάνω πάτωμα και πόσοι θα πέσουνε;


Auto einai to mono simeio sto opoio exeis dikio.


QUOTE
Όσον αφορά το "28" που σου υποσημείωσα πριν, λυπάμαι, αλλά δε βγάζει νόημα. Δηλαδή, 7 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων; Πως θα το χωρίσεις;


Epimenw, mathmatika den ksereis? 4 omiloi twn 7 ennoousa fysika.


QUOTE
Όχι παιδάκι μου προς Θεού. Άλλωστε, μάλλον ασυνάρτητη θα είναι η πρότασή μου, οπότε...
Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. wink.gif


Nai auto tha kanw. Isws an edeixnes ligo perissotero sevasmo stis apopseis twn allwn tha eixes kai esy perissotero.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.