Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Α.Ε.Κ. - Playoffs 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
SteelGandalf
Basket League Playoffs 2016

3η Φάση (Μικροί Τελικοί - 3η-4η Θέση) - 1ος Αγώνας

Τετάρτη, 18/5/2016, 19:00
(novasports2 & 2HD)

Άρης - Α.Ε.Κ.

Ο Άρης μετά την απώλεια της σειράς από τον Παναθηναϊκό (με 3-2), υποδέχεται την ΑΕΚ, την οποία "σκούπισε" ο Ολυμπιακός (με 3-0). Στις τρεις φετινές αναμετρήσεις των δύο συγκεκριμένων ομάδων, ο Άρης μετράει ισάριθμες νίκες, αλλά και οι δύο ως γηπεδούχο τον βρήκαν να κερδίζει δύσκολα, αγχωτικά και στις λεπτομέρειες, σε αντίθεση με το παιχνίδι της Αθήνας.

Οι γηπεδούχοι έχουν αγωνιστικό ρυθμό και καλή ψυχολογία, μετά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι και πιο κουρασμένοι, έχοντας και κάποιους παίχτες που δεν βρίσκονται, λογικά, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση (Ξανθόπουλος και Ζάρας), ενώ και ο Jamelle Hagins εξακολουθεί να κάνει αποθεραπεία.

Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας μια γεμάτη εβδομάδα ξεκούρασης και προετοιμασίας, θα έρθουν στην Θεσσαλονίκη για να πετύχουν την σημαντικότερη νίκη της χρονιάς, αν φυσικά τα καταφέρουν. Έχουν όμως πολλά εσωτερικά προβλήματα και τριγμούς. Μάλιστα, διάβασα ένα πρόσφατο δημοσίευμα που ανέφερε πως ο Νιγηριανός της σέντερ, Micheal Eric, που πρόσφατα έφτασε στην χώρα μας για να την ενισχύει, ζήτησε να φύγει πριν καν διεξαχθεί η συγκεκριμένη σειρά, κάτι που όπως ήταν φυσικό ο προπονητής του δεν αποδέχθηκε. Όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά και την αποχώρηση του Taurean Green, έπειτα από το επεισόδιο σε εκτός έδρας αγώνα της προηγούμενης σειράς που είχε με τον προπονητή του.

QUOTE(www.pressaris.gr - 17/5/2016)
Ζντοβτς: «Ο Άρης αυτή τη στιγμή έχει καλύτερη χημεία και ψυχολογία»

Ο Γιούρι Ζντοβτς παραδέχθηκε πως ο Άρης έχει καλύτερη ψυχολογία και χημεία από την ΑΕΚ και πως η δύναμή του είναι το Παλέ, δήλωσε πως θα ήθελε οι κίτρινοι να παίξουν με τον Χάγκινς παρόντα και αναφέρθηκε στην σημασία της 3ης θέσης.


Ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε αρχικά: “Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ τον κόουτς Σφαιρόπουλο και τον κόουτς Πεδουλάκη που είναι στον τελικό. Επίσης συγχαίρω τον κόουτς Πρίφτη για την προσπάθειά του. Ο Άρης στα ημιτελικά έκανε μία πολύ καλή προσπάθεια σε όλη την χρονία, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για εμάς και ειδικά στα ημιτελικά. Ο Ολυμπιακός μάς κατέστρεψε. Περάσαμε αυτή την βδομάδα προσπαθώντας να φτιάξουμε την ψυχολογία μας, να ξεπεράσουμε κάποιους μικροτραυματισμούς και να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Πιστεύω στην ομάδα μας. Ο Άρης αυτή την στιγμή έχει καλύτερη χημεία και ψυχολογία. Η δύναμη του Άρη είναι στην έδρα του, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την σειρά. Ξέρουμε πως το πρώτο ματς δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε ποιότητα και αρκετούς παίκτες”.

Για την απουσία του Χάγκινς είπε: “Θα ήθελα να παίζει ο Χάγκινς. Εχουμε 2-3 μεγάλα κορμιά που μπορούν να τον ματσάρουν. Παρ’ όλα αυτά θα προετοιμαστούμε και θα δούμε τι θα συμβεί”.

Για το ενδιαφέρον που έχει η 3η θέση σχολίασε: “Δεν κάνω πολιτική. Η δουλειά μου είναι να προετοιμάσω τους παίκτες για να πάρουν την 3η θέση. Κάποιοι παίκτες δεν είναι χαρούμενοι και το συζητούν. Έχουμε συμβόλαια. Στο τέλος της μέρας θα είναι μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 17/5/2016)
Πρίφτης: «Το ότι είμαστε ξανά στην τετράδα είναι η επιβεβαίωση των προσπαθειών μας συνολικά!»

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναλύει τα πλάνα του για την σειρά με την ΑΕΚ στους μικρούς τελικούς, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου των τεσσάρων προπονητών, που διοργανώνει τώρα ο ΕΣΑΚΕ στην Αθήνα.


Στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο τεχνικός του Άρη επεσήμανε: «Έγινε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Τους συγχαίρω όλους. Είμαστε στην τελευταία στροφή. Σημαντικό ότι είμαστε ξανά στην τετράδα. Είναι η επιβεβαίωση των προσπαθειών μας συνολικά. Σημαίνει καθιέρωση και προοπτική. Τα ματς ίσως δεν είναι τόσο σημαντικά, αλλά και οι δύο ομάδες θα παλέψουν σκληρά. Υπάρχει κίνητρο. Είχαμε μια έντονη σειρά, με πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ήμασταν ανταγωνιστικοί, αλλά μας έχει κοστίσει στην κούραση κα αυτό πρέπει να διαχειριστούμε. Ξέρουμε τα όπλα μας. Η ομάδα είναι η ίδια από την αρχή και είναι πλεονέκτημα για μας. Να ισοσκελίσουμε τα προβλήματα και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Εύχομαι ήρεμα ματς, ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να απολαύσει τα παιχνίδια».

Ρωτήθηκε για την κούραση των Αμερικανών και πώς μπορεί να την διαχειριστεί και απάντησε: «Αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Χρειάζεται διαχείριση. Να είναι αφαιρετική η διαχείριση των τριών ημερών μέχρι το ματς. Να μην παρασυρθεί η ομάδα σε έντονη προπόνηση. Να μην μπεις σε μεγάλη ποσότητα, αλλά με ποιοτική δουλειά με βίντεο και να μην σπαταλήσεις δυνάμεις ενεργειακά για να είναι έτοιμη ομάδα στη σειρά. Δεν είναι μόνο οι τρεις Αμερικανοί. Είναι και ο Σίμτσακ που ήταν να παίζει 5-10 λεπτά. Λόγω της απουσίας του Χάγκινς και της απόδοσής του, παίζει 25’ και απαιτεί μεγάλη ενέργεια, με πολλές επαφές, με κορμιά πιο νεανικά, πιο δυνατά. Είναι και ο Πελεκάνος, είναι και ο Μούρτος και θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε».

Για την κατάσταση των τραυματιών σχολίασε: «Ο Χάγκινς πολύ δύσκολα θα παίξει στη σειρά. Δεν θα είναι στα δύο πρώτα ματς. Ο τραυματισμός απαιτεί 4-6 εβδομάδες. Μέρα με τη μέρα να δούμε αν και κατά πόσο θα συμμετέχει. Ο Ζάρας συμμετέχει κανονικά, ο Ξανθόπουλος είχε μια ασθένεια, έχασε πέντε κιλά είναι εξαντλημένος, αλλά χρειάζεται χρόνο. Θα συμμετέχουν κανονικά και όχι όπως στο πέμπτο ματς με τον Παναθηναϊκό, θα έχουν σημαντικό ρόλο».

Ρωτήθηκε όπως ήταν λογικό για την παρουσία του κόσμου του Άρη και απάντησε: “Ο κόσμος είναι σημαντικό κομμάτι για τον Άρη Σπρώχνει την ομάδα μας ψυχολογικά. Τα πλέι οφ και ειδικά το πρώτο ματς έχει ιδιαιτερότητα ψυχολογική και τα πράγματα μπορούν να εκτυλιχθούν. Η ΑΕΚ έχει έμπειρους παίκτες. Έχουν παίξει τελικούς, έχουν εικόνες και αυτό θα δημιουργήσει προϋποθέσεις. Μαυροκεφαλίδης, Μαυροειδής ξέρουν να το διαχειριστούν. Θα γίνει σκληρή μάχη, ο κόσμος θα είναι παρών και θα μας βοηθήσει”.

Σε ερώτηση για το τι ενδιαφέρον έχει η τρίτη θέση ο τεχνικός του Άρη απάντησε: «Η δουλειά μας είναι μέσα στο γήπεδο. Είμαστε, όμως, κομμάτια της ευρωπαϊκής μπασκετικής κοινότητας κι έχουμε άποψη. Υπάρχει μία μεγάλη αντίφαση και είμαστε όλοι στη μέση. Η Ευρωλίγκα με συγκινεί. Διαφημίζει το μπάσκετ και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Το κατεστημένο με τα εγγυημένα συμβόλαια έρχεται σε αντίθεση με τα πρωταθλήματα. Το «πρόβλημα» υπάρχει χρόνια. Η φωτιά τώρα άναψε, αλλά μακάρι να σβήσει και να μην υπάρξει πρόβλημα. Τα πλέι οφ πρέπει να αφορούν τον πρωταθλητή. Αφού δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον, θα έλεγα πως είναι μία περιττή διαδικασία που έχει εμπορικούς λόγους που δεν περιφρονώ. Στην Ευρώπη μετά την 1η και την 2η φάση δεν υπάρχουν αγώνες για τις θέσεις 3-4. Συμφωνώ με τον Γιούρι πως η δουλειά μας είναι στο γήπεδο και πως αν δεν υπάρχουν κίνητρα, πρέπει να τα δημιουργήσουμε».

Ρωτήθηκε για την παρουσία των Μπαρτζώκα και Ιτούδη στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και απάντησε: «Είναι μεγάλη χαρά ότι δύο συνάδελφοί μας προπονητές ήταν στο φάιναλ φορ. Επίσης, είναι μεγάλη χαρά πως σχεδόν πάντα υπάρχει εκπροσώπηση από τον κλάδο μας».

Για την προσφορά του Διαμαντίδη στο μπάσκετ και το θέμα της βράβευσής του από αντίπαλη ομάδα σχολίασε: «Είναι θέμα κουλτούρας για το πώς διαχειρίζεται το θέμα μιας βράβευσης ενός παίκτης ακόμα και από τον αντίπαλο. Μακάρι να συμβεί αυτό. Το μπάσκετ είναι κομμάτι της προόδου. Θέλουμε τα γήπεδα να είναι όμορφα και η δουλειά μας να γίνει λιγότερο τοξική. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, όταν το περιβάλλον κινείται σε μία ήρεμη διαδικασία, όλα θα είναι καλύτερα. Πιστεύω ότι η προσφορά του Διαμαντίδη είναι τεράστια. Πέρα από το τι βλέπει ο φίλαθλος, ο Διαμαντίδης αφήνει πίσω του ένα άλλο πρότυπο παίκτη από αυτό που είχε καθιερώσει ο Γκάλης και ο Γιαννάκης. Ο Διαμαντίδης κυρίως κι άλλα παιδιά έχουν μετατοπίσει τον φίλαθλο. Οι δουλειές του δεν αποτυπώνονται στο φύλλο της στατιστικής. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που έχει προσφέρει ο Διαμαντίδης στο ελληνικό μπάσκετ σαν διαφορετικό πρότυπο και στυλ. Είναι μεγάλη τιμή. Αφήνει πίσω του πολύ μεγάλο έργο για τους παίκτες και τους προπονητές».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 18/5/2016)
Υψηλό κίνητρο η περηφάνια, έτοιμος o Αυτοκράτορας για το 1-0 με τον κόσμο του! (PRESSARIS LIVE, 19:00)

Η σειρά με την οποία ολοκληρώνεται η φετινή χρονιά για τον Άρη ξεκινάει απόψε (19:00) στο Αλεξάνδρειο, εκεί όπου οι κίτρινοι θέλουν να κάνουν απέναντι στην ΑΕΚ το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα.

Δεν διακυβεύεται κάτι σημαντικό σε αυτούς τους αγώνες υπό την έννοια ότι η τρίτη θέση δεν δίνει π.χ. συμμετοχή στην Ευρωλίγκα όπως παλιότερα, όμως μη νομίσει κανείς ότι δεν υπάρχει… δίψα στον Άρη και υψηλότατο κίνητρο.

Σωστά τα είπε ο Ντομινίκ Γουότερς στο μπλογκ του στον ΕΣΑΚΕ χθες και εκπροσωπούσε όλους τους παίκτες: Παίζουν για την υπερηφάνεια τους, παίζουν για να αφήσουν στον κόσμο όμορφα συναισθήματα ως τελευταία εντύπωση.

Ο Άρης είναι σαφώς περισσότερο ομάδα από την ΑΕΚ, το έχει δείξει όχι μόνο στα τρία παιχνίδια απέναντί της φέτος, μετρώντας ισάριθμες νίκες, αλλά και με όλη την πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τίποτα περισσότερο από ένα… στατιστικό στοιχείο δεν είναι αυτό όμως. Σήμερα όλα αρχίζουν από το μηδέν και το γνωρίζουν πολύ καλά στον Άρη αυτό.

Οι κίτρινοι έχουν το πλεονέκτημα έδρας, έχουν όμως και την απουσία του Τζαμέλ Χάγκινς και την όχι στο 100% ετοιμότητα των Βασίλη Ξανθόπουλου και Θόδωρου Ζάρα. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και την δεδομένη καταπόνηση από την ημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό, μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται για μια εύκολη σειρά.

Η ΑΕΚ όσο κι αν έχει διαψεύσει τους πάντες μέσα στο γήπεδο με την εικόνα που παρουσιάζει, δυσανάλογα χειρότερη σε σχέση με την ποιότητα των παικτών της και το μπάτζετ, παραμένει μια ομάδα που έχει μονάδες οι οποίες μπορούν να κάνουν την διαφορά. Τρεις φορές με τον Άρη δεν το έκαναν, γιατί ο Άρης είχε τον τρόπο του, την συνοχή του, την χημεία του.

Εκεί θα ποντάρει και πάλι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη και φυσικά στην έδρα του, σε αυτή που μετράει 23 νίκες σε 25 αγώνες, με μόνες ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια!
Dwyane ''the flash'' Wade
Τελείως ανούσια σειρά κατά τη γνώμη μου χωρίς κανένα απολύτως νόημα. Σαφέστατο προβάδισμα ο Άρης και λόγω αγωνιστικής κατάστασης και λόγω έδρας φυσικά. Με τον Ζντοβτς να έχει χαμένα τα αποδυτήρια εδώ και μήνες δεν βλέπω τρόπο να αποκτήσουν κίνητρο οι παίκτες. Κάπου στο 3-1 τη κόβω τη φάση.
ashton
3-0 θα το πάρει ο Άρης, εκτός κι αν πάθει καμιά ίωση ο Ζντοβτς και χάσει κανενα ματς στον πάγκο μας κι έχουμε ελπίδες.
Εντελώς ανούσια η σειρά, αφού δεν κερδίζει κάτι ο νικητής σε πρακτικό επίπεδο . Κάποτε η 3η θέση (όταν οι άλλοι 2 έπαιζαν τελικο) έδινε δυνατότητα έστω για προκριματικό ευρωλίγκας . Τώρα παίζουν για να γεμίζουν πρόγραμμα τα συνδρομητικά ..
gerorge
QUOTE (ashton @ May 18 2016, 14:27 ) *
3-0 θα το πάρει ο Άρης, εκτός κι αν πάθει καμιά ίωση ο Ζντοβτς και χάσει κανενα ματς στον πάγκο μας κι έχουμε ελπίδες.
Εντελώς ανούσια η σειρά, αφού δεν κερδίζει κάτι ο νικητής σε πρακτικό επίπεδο . Κάποτε η 3η θέση (όταν οι άλλοι 2 έπαιζαν τελικο) έδινε δυνατότητα έστω για προκριματικό ευρωλίγκας . Τώρα παίζουν για να γεμίζουν πρόγραμμα τα συνδρομητικά ..



Εγω παλι εχω την εντυπωση οτι λογω ξεφουσκωματος του Αρη και σωματικο αλλα κυριως ψυχολογικο η ΑΕΚ εχει αρκετες πιθανοτητες για μπρεικ και συνεπως να παρει τη σειρα.Παρολαυτα παραμενει αδιαφορη η σειρα και ακομα δεν καταλαβαινω γιατι γινονται αυτα τα παιχνιδια,αφου ουτε ο κοσμος καιγεται ουτε στις ομαδες προσφερουν κατι
pan24
Ο αρης ειναι καλυτερος.Εχω την αισθηση οτι αυτη η σειρα ειναι η τελευταια ευκαιρια του ζντοβς να κρατησει την θεση του τη νεα σεζον
Ο αρης θα πρεπει να ανταπεξελθει ψυχολογικα στο οτι ενω βρισκοταν ενα 40λεπτο απο το θαυμα τωρα πρεπει να παιξει μια σειρα χωρις καμια σημασια
El_Cid
Οι πιθανότητες είναι με τον Άρη, θα έλεγα 70-30, το κρίσιμο παιχνίδι είναι το πρώτο: αν το κερδίσουμε τότε οι πιθανότητες πάνε στο 80-20 κατ' εμέ. Αν χάσουμε πάμε στο 50-50.
Σε ότι αφορά την αναγκαιότητα των παιχνιδιών, προφανώς αυτή είναι αποκλειστικά οικονομική. Και από τη στιγμή που ο Άρης (και η κάθε ομάδα που φτάνει στη σειρά για τις θέσεις 3-4) έχει όφελος (εισιτήρια, διαφημίσεις, τηλεοπτικά, κλπ), τότε δεν έχει λόγο να μην θέλει να γίνονται αυτοί οι αγώνες.
SteelGandalf
Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες.

Όμως, αν και άνευ ουσίας οι αγώνες, η ΑΕΚ είναι επικίνδυνη καθώς θα έχουν πρόσθετα κίνητρα οι παίχτες της ώστε να "διασκεδάσουν" τις κακές εντυπώσεις που δημιούργησαν το προηγούμενο διάστημα.

Το 1ο παιχνίδι είναι κομβικό. Η σειρά ξεκινάει από το 55-45% υπέρ του Άρη και αυτό λόγω έδρας. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να κάνει το break στην 1η αναμέτρηση, τότε το 55-45% εις βάρος της, θα γίνει γύρω στο 60-40% υπέρ της.

Μένει να δούμε στην πράξη που θα οδηγηθεί η συγκεκριμένη σειρά...
El_Cid
H AEK παίζει πλήρης; Έχω χάσει την μπάλα με τις αλλαγές που έκαναν φέτος, αλήθεια έχει μετρήσει κανείς πόσοι παίκτες έπαιξαν φέτος στην ΑΕΚ;
gerorge
Χωρις Μαυροκεφαλιδη η ΑΕΚ.Ετσι οπως παιζει εναντιον μας φετος αλλα και με την εικονα που παρουσιαζει στα πλειοφς πιο πολυ για δικη μας απωλεια το βλεπω
ashton
QUOTE
Χωρίς Μαυροκεφαλίδη η ΑΕΚ

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν θα καταφέρει να ενισχύσει την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τον Άρη για τις θέσεις 3-4.
SHARES

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο «Nick Gallis» για το πρώτο παιχνίδι της σειράς που θα κρίνει τις θέσεις 3-4 με μία σημαντική απουσία.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν θα καταφέρει ν' αγωνιστεί κι έτσι ο Γιούρι Ζντοβτς δεν θα τον έχει στη διάθεσή του.

Ο άσος της Ένωσης έχει πρόβλημα στον χόνδρο στο δεξί του γόνατο κι η συμμετοχή του κρίθηκε αδύνατη.

Διάβασε περισσότερα στο: Χωρίς Μαυροκεφαλίδη η ΑΕΚ | Basket League | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook


Βλέπω να κατεβάζουμε 11, γιατί δε θα σκέφτηκε να πάρει 13 πάνω ο Σλοβενος ..
SteelGandalf
Τελικά ο αγώνας θα μεταδοθεί από το novasports2 & 2HD. Ακόμη, δεν θα αγωνιστεί ο Μαυροκεφαλίδης σήμερα.
SteelGandalf
Αέρινος ο Άρης, ξεκίνησε με τεράστια ενέργεια τον αγώνα. Πιέζει πολύ στην άμυνα, κλέβει μπάλες και τρέχει στον αιφνιδιασμό.

Ήδη το σκορ είναι 12-5 μετά από περίπου 5 λεπτά αγώνα.

===

1η Περίοδος

Άρης - Α.Ε.Κ. : 23-13

Ενώ οι παίχτες της ΑΕΚ υπερτερούν στα ριμπάουντς [11 (5 επιθ.)] έναντι του Άρη [8 (1 επιθ.)], εντούτοις με τις κακές επιθετικές τους επιλογές, τη μεγάλη τους αστοχία (3/9 δίποντα και 1/6 τρίποντα) και τα πολλά τους λάθη (5), δεν φαίνονται ικανοί να απειλήσουν. Ο Άρης έχει 6/11 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 8/8 βολές, 2 κλεψίματα και έχει επιβάλλει τον δικό του ρυθμό.

===

31-16 το σκορ στο 12ο λεπτό...
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Α.Ε.Κ. : 43-28

Συνεχίζοντας με ανάλογη απόδοση ο Άρης, κατάφερε να εδραιώσει μία διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, που κυμαινόταν γύρω στους 11-16 και τελικά να ολοκληρώσει το ημίχρονο με το +15.

Αυτός ο Άρης θα κινδυνέψει από την συγκεκριμένη ΑΕΚ μόνο εφόσον ο ίδιος της το επιτρέψει.

Game Summary

pan24
Το παιχνιδι φαινεται οτι θα κλεισει στους 20+ ποντους διαφορα.Η αεκ δεν εχει 4αρια να αντιμετωπισουν τον ουαιτ που τους κανει πλακα
Ο ζντοβς τι τον βασανιζει τον ερικ και δεν τον αφησε να φυγει δυο φορες που το ζητησε?Αφου και τωρα που λειπει ο μαυρος προτιμησε να βαλει τον σαρικοπουλο που ουτε ο ιδιος δεν ξερει που τον ειχε θαψει παρα να βαλει τον ερικ να παιξει(1λεπτο επαιξε σε ενα ημιχρονο)
ashton
Αυτή η ΑΕΚ με αυτόν τον προπονητή και χωρις playmaker δεν μπορεί να κερδίσει ούτε την Κύμη .
Θα ήθελα ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει τον Σλοβενο γιατι έφερε το "μυστικό όπλο Ερικ" για τα ματς με Οσφπ-Αρη στα πλειοφ...
tuareg
σχεδον ολα τα διποντα του Αρη ειναι πανω στα ποδια του Μαυροειδη....
Timemaster
επιβάλαμε τον ρυθμό μας σε άμυνα και επίθεση. Πολύ κακή η ΑΕΚ χωρίς συνοχή και χωρίς οργάνωση.
Δεν είναι μόνο ο Ουάιτ είναι ότι όλοι οι παίχτες του Άρη τρυπάνε την άμυνα της. Από τον Σίμτσακ έως τον Μούρτο.
Πραγματικά αν δε χάναμε τόσα εύκολα καλάθια η διαφορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Και ενώ η δύναμη της ΑΕΚ είναι κάτω από το καλάθι δεν υπάρχει παίχτης να ταίσει τους ψηλούς.
Ο Μαυροιδής σκοτωμένες πάσες παίρνει συνέχεια σε λάθος θέση. Ο μοναδικός της περιφέρειας της ΑΕΚ που μπορεί να πασάρει νομίζω πως είναι ο Καλαμπόκης.
SteelGandalf
Κάνει να μειώσει (στους 10) η ΑΕΚ και το καταφέρνει με 2 βολές και τρίποντο του Σάκοτα, αλλά ο Άρης επαναφέρει την τάξη με δίποντο του Cohen και τρίποντο του Waters. Σκορ 50-34 στο 24 λεπτό!
pan24
Βρε την αεκ...Λιγο που χαλαρωσε ο αρης,λιγο που το προσπαθουν και πλησιασαν
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Α.Ε.Κ. : 57-50

Έχουμε αγώνα, αφού ο Άρης στην 3η περίοδο εμφάνισε πολύ κακό πρόσωπο. Ήταν άστοχος, είχε κακές επιθετικές επιλογές, υπέπεσε σε 4 λάθη, ενώ είχε μόλις 1 σε ολόκληρο το 1ο ημίχρονο. Όλα αυτά η ΑΕΚ τα εκμεταλλεύτηκε, ανέβασε την επιθετική παραγωγικότητα της και σταδιακά κατέβασε την διαφορά από τους 15 στους 5 πόντους, πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο με το -7.

Αν ο Άρης δεν ξαναβρεί τον ρυθμό του, το παιχνίδι μπορεί και να εξελιχθεί διαφορετικά. Έχουμε πρόβλημα στο μαρκάρισμα μέσα στην ρακέτα. Δεν υπάρχει ο παίχτης για να μαρκάρει ψηλά. Εικάζω πως μπορεί να δούμε και ζώνη από τον κόουτς Πρίφτη, αφού οι φιλοξενούμενοι σε αρκετές περιπτώσεις έφτασαν εύκολα μέχρι μέσα. Επιμέρους σκορ περιόδου 14-22 υπέρ της ΑΕΚ.

===

Σκορ 61-60 περίπου 6 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Ο Άρης έχει βραχυκυκλώσει για τα καλά και η ΑΕΚ συνεχίζει να μειώνει με πόντους του Hairston και του Brown...
pan24
Στο δευτερι ημιχρονο ο ουαιτ εξαφανιστηκε και ο πριφτης επαθε ζντοβτς
tuareg
δικο μας παιχνιδι χασαμε.Τραγικοι στο β ημιχρονο.
Εφ οσον δε το τελειωσαμε στο πρωτο που η ΑΕΚ ηταν αλλου καλα να παθουμε
Το χαρησαμε για να δωσουμε σασπενς στη σειρα.
D-Wade
Ρε τους Αεκτζήδες μπράβο. Τρομερό διήμερο γι ' αυτούς. Όχι πως κρίνει κάτι η τρίτη θέση αλλά . . .
Nemesakos
To 'αφησα στο 50-34 και λέω παρτυ ο Άρης..Μπαίνω παίζω cs go τελείωνω το παιχνίδι και βλέπω στο γκαζζετα τελικό 67-77... Λέω δεν μπορεί τυπογραφικό..Μπήκα σε 2-3 ακόμα και πάλι τα ίδια.. Τι στο καλό μπορεί να έγινε για να χάσει ο Άρης ένα τέτοιο παιχνίδι?? Και το ρωτάω ειλικρινά γιατί δεν είχα εικόνα..
Timemaster
μεγάλο μπρέικ η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο....
πληρώσαμε την απίστευτη αστοχία μας στα εύκολα καλάθια , τις χαμένες βολές...
αλλά και το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο σταματήσαμε να παίζουμε με παγίδες στην άμυνα.

gerorge
Πολύ άσχημη εικόνα στο δεύτερο. Δεν ξέρω αν οι παικτες ηταν αδιάφοροι πάντως σίγουρα φαινόταν να ειναι. Έκανε και ο Πρίφτης μερικά λάθη όπως το ότι ξέχασε στον πάγκο τον κοεν ενώ δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στην ΑΕΚ. Αν και αδιάφορα γενικά τα ματς πρέπει να παλέψουν οι παικτες για το διπλό στο ΟΑΚΑ.
bodiroga10
στο 1ο ημιχρονο η αεκ ηταν σαφως επηρεασμενη απο την ελλειψη του σημειου αναφορας της επιθετικα του μαυροκεφαλιδη. στο 2ο καταφερε να προσαρμοστει και να βαλει 49 ποντους σ ενα ημιχρονο!
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Α.Ε.Κ. : 67-77

Break it is!!!

Άφαντος ο γνωστός καλός Άρης στο 2ο ημίχρονο και επική εμφάνιση από την ΑΕΚ που κέρδισε πανάξια, δίκαια και εντυπωσιάκα μέσα στο Nick Galis Hall, μεταφέροντας την σειρά στην έδρα της με στόχο να πάρει το πλεονέκτημα.

Πραγματικά αγνώριστος και πολύ κακός ο Άρης στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε συνολικά 24 πόντους ενώ δέχθηκε 49. Πέραν αυτού, χάλασε και την καλή εικόνα που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια, ειδικά στην σειρά με τον Παναθηναϊκό και τώρα καλείται να παρουσιάσει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο το Σάββατο, αν δεν θέλει να βάλει πρόωρο τέλος στην σειρά των μικρών τελικών. Αν εκεί συμβεί το 2-0 για την ΑΕΚ, τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα για τους Θεσσαλονικείς.

Η ΑΕΚ του 2ου ημιχρόνου έβγαζε υγεία. Άλλαξαν την νοοτροπία τους οι παίχτες της. Συγκεντρώθηκαν κι επαιξαν σκληρή κι εξαιρετική άμυνα. Πέτυχαν πολλά καλάθια, από κοντά αλλά και από μακριά, κάποια από τα οποία ήταν μεγάλα καλάθια ψυχολογίας. Ειδικά ο Brown, ο Σάκοτα, ο Milosevic, αλλά και ο Carter, ήταν καθοριστικοί, ενώ και ο Hairston με 5 συνεχόμενους πόντους, την στιγμή που η ΑΕΚ ροκάνιζε την διαφορά, πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια. Πήραν ψυχολογία οι παίχτες της, ενώ την ίδια στιγμή καταρρακωνόταν η ψυχολογία των δικών μας παιχτών που έχαναν το ένα καλάθι μετά το άλλο, ακόμη και μόνοι τους κάτω από τη μπασκέτα.

Δεν ξέρω αν ήταν η κούραση για τους παίχτες του Άρη. Δεν γνωρίζω αν μετά το εξαιρετικό 1ο ημίχρονο θεώρησαν δεδομένη την επικράτηση τους και αυτό λειτούργησε υπεροπτικά. Όπως και να 'χει, ήταν κάκιστη η εικόνα τους σε ολόκληρο το 2ο ημίχρονο. Σε αυτό συνέβαλαν και οι παγίδες του κόουτς Zdovc πάνω στους κοντούς παίχτες του Άρη και δη στον killer Waters που σε καμία περίπτωση δεν έφτασε στα γνώριμα δεδομένα απόδοσης του. Του έστελνε ψηλό παίχτη πάνω του, άλλοτε τον Milosevic, άλλοτε τον Σάκοτα και αυτό είχε ως συνέπεια να μη μπορεί να βρει επιθετικό ρυθμό, να είναι πολύ άστοχος με βιαστικές και βεβιασμένες επιλογές, χωρίς να βλέπει γήπεδο. Πολλά credits στον προπονητή της ΑΕΚ για το συγκεκριμένο πλάνο. Από την άλλη πλευρά, άφαντος στο 2ο ημίχρονο και ο White, με τον κόουτς Πρίφτη να μη μπορεί να βρει τις λύσεις για να αλλάξει αυτό που, από ένα σημείο και μετά, φαινόταν πολύ πιθανό...

Πραγματικά απορώ γιατί δεν προσπαθήσαμε, όταν ακόμη η διαφορά ήταν υπέρ μας και ενώ είχαμε μεγάλη αστοχία, να μεταφέρουμε το παιχνίδι πιο κοντά στο καλάθι και να πάμε σε διαφορετικές επιθετικές επιλογές. Με τα συνεχή μας άστοχα σουτ, βγήκαμε από τον ρυθμό μας και την ίδια στιγμή, οι παίχτες της ΑΕΚ με τα συνεχή τους καλάθια, αποκτούσαν ψυχολογία και πίστευαν στην ανατροπή που τελικά πέτυχαν.

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 18/5/2016)
Έσκασε από την κούραση και ήττα (67-77) στην πρώτη «μάχη» των μικρών τελικών

Η κούραση διαμόρφωσε το αποτέλεσμα σήμερα στο Αλεξάνδρειο. Ο Άρης με ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο βρέθηκε μπροστά με 15 πόντους, αλλά η ΑΕΚ παίζοντας έξυπνα και με μεγάλα σουτ των Μπράουν και Μιλόσεβιτς πήρε τη νίκη με 67-77 και το πλεονέκτημα έδρας στην σειρά των μικρών τελικών, η οποία μεταφέρεται το Σάββατο στην Αθήνα.


Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης κυριάρχησε πλήρως της ΑΕΚ στο παρκέ. Με άμυνα που… δάγκωνε, ενέργεια λες και δεν έπαιξε η ομάδα πέντε αγώνες με τον Παναθηναϊκό, οι κίτρινοι μπήκαν στο γήπεδο και δεν άφησαν την “Ένωση” να πάρει ανάσα! Στο 5’ το σκορ ήταν ήταν 14-5 και λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε και στους 12 πόντους (17-5, 19-7, 21-9 στο 9’) με τον Οκάρο Γουάιτ να είναι δύο ταχύτητες πάνω από όλους τους παίκτες της ΑΕΚ.

Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 23-13 για τους κίτρινους που κατάφεραν να μην κάνουν ούτε ένα λάθος και να περιορίσουν την ΑΕΚ σε ποσοστό αστοχίας 26% (4/15) εντός παιδιάς.

Ίδια ένταση, ίδια ενέργεια, ίδιο πάθος και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Άρης βρήκε λύσεις από όλους τους παίκτες του, βγάζοντας εξαιρετικές συνεργασίες στο παρκέ. Προηγήθηκε με 31-16 (13’) και 33-18 (14’) και παρότι η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει (37-26 στο 19’), οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη απάντησαν άμεσα και πήγαν στα αποδυτήρια στο +15 (43-28), έχοντας μόλις ένα λάθος!

Η κούραση έκανε την εμφάνισή της στην τρίτη περίοδο πρώτα στο μυαλό και μετά στο σώμα. Οι παίκτες του Πρίφτη έχασαν το καθαρό μυαλό τους σε άμυνα και επίθεση, ειδικά από το σημείο που αποχώρησε (λόγω τρίτου φάουλ) ο Γουάιτ. Το σκορ ήταν τότε 50-34 (25’), όμως η ΑΕΚ με τους Μιλόσεβιτς και Κάρτερ κορυφαίους επέστρεψε και μείωσε σε 55-50 (29’) πριν κλείσει η περίοδος στο 57-50 με 2/2 βολές του Ξανθόπουλου από το τέταρτο φάουλ του Κάρτερ.

Με τον Μπράουν να έχει βρει ρυθμό και τον Χέρστον να εμφανίζεται στο ματς, η ΑΕΚ μείωσε στον πόντο (61-60 στο 34’) με σερί 0-10 και έκανε το παιχνίδι ντέρμπι, εκμεταλλευόμενη την κόπωση βασικών παικτών του Άρη, κυρίως του Γουότερς και του Μακ Νιλ που είχαν και κακές επιλογές επιθετικά.

Το σερί της ΑΕΚ έφτασε στο 0-16 με τρίποντα των Σάκοτα και Μιλόσεβιτς και της έδωσε προβάσιδμα με 61-66 (37’), πριν ο Μακ Νιλ (2.46) μειώσει με καλάθι και φάουλ σε 64-66. Ο Μπράουν έγραψε το 64-68, ο Γουότερς μείωσε στον πόντο με τρίποντο (67-68), αλλά ο Μπράουν απάντησε με τον ίδιο τρόπο (67-71). Ο Μούρτος αστόχησε σε 2 βολές (1.48), όμως αστόχησαν και οι κίτρινοι στις επιθέσεις τους και έτσι στα 47’’ ο Σάκοτα με 2/2 βολές έκανε το 67-73 (47’’), ενώ ο ίδιος πάλι με βολές διαμόρφωσε το 67-75 (41’’)…

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 43-28, 57-50, 67-77.

ΑΡΗΣ: Γουάιτ 15 (8/8β., 2/5δπ., 1/3τρ., 8ρ.), Γουότερς 12 (4ασ., 4λ.), Κοέν 4, Μούρτος 5 (7ρ., 2ασ.), Μακ Νιλ 11 (3/5β., 4/9δπ., 0/1τρ., 4ρ.), Ξανθόπουλος 5 (1), Πελεκάνος 4, Τσούπκοβιτς 5 (4ρ.), Ζάρας 4, Σίμτσακ 2.

ΑΕΚ: Σάκοτα 15 (3/6τρ.), Χέρστον 5 (4ρ.), Μπράουν 20 (2/2β., 3/8δπ., 3/7τρ., 6ρ., 4ασ.), Κατσίβελης 5 (4ρ.), Μαυροειδής 6, Μιλόσεβιτς 13 (9ρ.), Κάρτερ 10, Καλαμπόκης 2, Μωραϊτης, Έρικ 1.
tuareg
QUOTE (bodiroga10 @ May 18 2016, 21:00 ) *
στο 1ο ημιχρονο η αεκ ηταν σαφως επηρεασμενη απο την ελλειψη του σημειου αναφορας της επιθετικα του μαυροκεφαλιδη. στο 2ο καταφερε να προσαρμοστει και να βαλει 49 ποντους σ ενα ημιχρονο!


ο μαυροκεφαλιδης σε ολα τα παιχνιδια με τον Αρη δεν εχει κανει τπτ επιθετικα (ψαξε να δεις στατιστικα)
Το παιχνιδι το χαρισε ο Αρης που στο πρωτο ημιχρονο ειχε ευκαιρια να παει τη διαφορα στους 25 και δε το εκανε.
Μετα στο β οσο δε σκοραραμε (χαναμε λευ απ απο κατω) η ΑΕΚ επαιρνε ψυχολογια εβαλε 2-3 μεγαλα σουτ και τελος.
bodiroga10
QUOTE (tuareg @ May 18 2016, 21:03 ) *
ο μαυροκεφαλιδης σε ολα τα παιχνιδια με τον Αρη δεν εχει κανει τπτ επιθετικα (ψαξε να δεις στατιστικα)
Το παιχνιδι το χαρισε ο Αρης που στο πρωτο ημιχρονο ειχε ευκαιρια να παει τη διαφορα στους 25 και δε το εκανε.
Μετα στο β οσο δε σκοραραμε (χαναμε λευ απ απο κατω) η ΑΕΚ επαιρνε ψυχολογια εβαλε 2-3 μεγαλα σουτ και τελος.

στο τελευταιο ειχε αποβληθει ενω ειχε παιξει λιγοτερο απο 5λεπτα οποτε ποτε να προλαβαινε να κανει;

στον 1ο γυρο ειχε βαλει 10 ποντους. αλλα ανεξαρτητα πως παιζει με τον αρη ειναι σημειο αναφορας στην επιθεση της αεκ και εχει συνηθισει η ομαδα να του δινει αρκετες επιθεσεις οποτε ειναι λογικο να ειχαν απροσανατολιστει στο 1ο ημιχρονο απο την απουσια του.
ashton
μπράβο στην ομάδα και στον Ζντοβτς για το διπλο . (πάντα τον πίστευα άλλωστε :-) :-)

Εντυπωσιακή η διαφορά και στις δυο ομάδες απο ημιχρονο σε ημιχρονο

CODE
ημιχρονο 43-28, τελικο 67-77 (24-49 το β)

.............Αρης (Α).......Αρης(Β)...........ΑΕΚ(Α)......ΑΕΚ(Β)
2π......... 10/20 50%........6/22 27%.... 6/15 40%........8/19..42%
3π........... 3/8  37%.......2/10 20%.... 4/16 25%........7/13..54%
1π.......... 14/14 100%......6/11 54%..... 4/ 6 67%......12/13..92%
ρημπ......... 14-3 ..........10-8 .........12-8...........18-7
ασιστ............5 ...........4.............6..............4
λαθη.............1 ...........8.............7..............4
κλεψ.............3 ...........3.............1..............4
ταπες............2............1.............2..............1
φαουλ...........10............13............12............11
ποντοι απο λαθη 11............2.............3.............10
2nd chance pts.. 5............6.............5.............10
pts in the paint..16..........12............10............14
fastbreak pts....6............5.............0.............2
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 18/5/2016)
Πρίφτης: «Δεν είχαμε πόδια όταν το παιχνίδι πήγε στο ένας εναντίον ενός»

Ο Δημήτρης Πρίφτης αιτιολόγησε την ήττα του Άρη στο ότι δεν υπήρξαν απαντήσεις μέσα στο γήπεδο όταν η ΑΕΚ άλλαξε την αμυντική τακτική της και αυτό συνέβη πρωτίστως λόγω της κούρασης.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, έπαιξε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε περισσότερη ενέργεια από μας. Κέρδισε δίκαια. Εμείς είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος και ένα πολύ κακό δεύτερο. Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι ότι η ΑΕΚ άλλαξε την τακτική της στο πικ εν ρολ στο “5” εκεί που χτυπούσαμε εμείς, όπως είχαμε κάνει και με τον Παναθηναϊκό. Έπαιξε με κοντό σχήμα, έκανε αλλαγές στα σκριν και εκεί το παιχνίδι πήγε στο “ένας εναντίον ενός”. Εκεί δεν είχαμε πόδια, χάσαμε όλες τις μάχες σε άμυνα και επίθεση, μπήκαν και κάποια μεγάλα σουτ, αλλά έτσι είναι… Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι, να μελετήσουμε τα λάθη μας και να πάμε στο ΟΑΚΑ να παίξουμε με καλύτερες προϋποθέσεις”.

Ρωτήθηκε αν διέκρινε έλλειψη κινήτρου και απάντησε πως
: “Να είστε σίγουροι ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν μεγάλο κίνητρο. Απλώς ρωτήθηκα χθες (στην συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ) για την σημασία των αγώνων και έπρεπε να απαντήσω. Πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτοί οι αγώνες. Παίζεις μέχρι εκεί που διεκδικείς το πρωτάθλημα κι όταν αποκλείεσαι πας σπίτι σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε τα βλέπουμε με κίνητρο αυτά τα ματς. Τουναντίον…”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 18/5/2016)
Ξανθόπουλος: «Κούραση υπάρχει, αλλά δεν είναι δικαιολογία! Πάμε όλοι μαζί για το μπρέικ στο ΟΑΚΑ»

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει κούραση, αλλά δεν την ανέφερε ως δικαιολογία για την σημερινή ήττα, τονίζοντας πως θα πρέπει να συγκεντρωθούν όλοι και να κανουν αυτό που έχουν ήδη κάνει φέτος, να κερδίσουν στο ΟΑΚΑ.


Ο Έλληνας πλέι μέικερ τόνισε: “Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της. Είχαμε δύο πρόσωπα σήμερα. Ένα πολύ καλό στο πρώτο ημίχρονο σε άμυνα και επίθεση, όπου βγάλαμε ενέργεια, πιέσαμε στα τέσσερα τέταρτα και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Η ΑΕΚ άλλαξε την άμυνά της, έπαιξε με αλλαγές, δεν διαβάσαμε σωστά τα μις ματς, ενώ η ΑΕΚ το έκανε, κυρίως στο πικ εν ρολ με τον Μπράουν, έβαλαν και κάποια μεγάλα σουτ και έτσι έκανε το μπρέικ”.

Συνέχισε τονίζοντας ότι: “Θα δούμε τα λάθη μας και θα ετοιμαστούμε για τον δεύτερο αγώνα. Το έχουμε ξανακάνει, έχουμε κερδίσει στο ΟΑΚΑ, η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις και πάμε όλοι μαζί για το μπρέικ. Η ΑΕΚ έχει καλή ομάδα, το έδειξε και σήμερα”.

Ρωτήθηκε για την κούραση και απάντησε: “Υπάρχει κούραση, αλλά δεν είναι δικαιολογία. Τα παιδιά που έπαιξαν με τον Παναθηναϊκό έχουν καταπονηθεί πολύ, είναι τέλος της χρονιάς όμως και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την κούραση. Δεν ήταν μόνο θέμα κούρασης, ήταν και αυτό που είπα πριν ότι άλλαξε η ΑΕΚ την άμυνά της”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 18/5/2016)
Μπράουν: «Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη»

Ο Τζεϊκόβαν Μπράουν αναφέρθηκε στην άμυνα που έπαιξε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και στην δυσκολία που θα έχει το επόμενο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ.


Ο Αμερικανός τόνισε πως: “Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε το μπάσκετ της ΑΕΚ. Παίξαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος. Στο ημίχρονο ο προπονητής μας είπε να παίξουμε ομαδικά, μας είπε ότι μας πιστεύει και από τη στιγμή που βελτιώσαμε την άμυνά μας, παρότι κάναμε κάποια λάθη, γυρίσαμε τον αγώνα. Η άμυνά μας ήταν πολύ καλή στο δεύτερο ημίχρονο, αυτή μας έδωσε τη νίκη”.

Ρωτήθηκε αν ένιωσε ότι ο Άρης ήταν κουρασμένος από την σειρά με τον Παναθηναϊκό και απάντησε: “Δεν θέλω να μιλήσω για τους αγώνες του Άρη. Κοιτάμε τον επόμενο αγώνα, ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολος. Θέλουμε να συγκεντρωθούμε στα δικά μας παιχνίδια”.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 18/5/2016)
Ζντοβτς: «Δεν είναι εύκολο ψυχολογικά για τον Άρη να παίξει αυτή τη σειρά»

Ο Γιούρι Ζντοβτς εξήγησε ότι είναι πολύ δύσκολο για τον Άρη ψυχολογικά να παίξει αυτή τη σειρά, γιατί ενώ έχει τερματίσει τρίτος στην κανονική διάρκεια, καλείται να διεκδικήσει την θέση που έχει ήδη κατακτήσει!


Ο τεχνικός της ΑΕΚ επεσήμανε: “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη τους, αλλά και στην ποδοσφαιρική μας ομάδα που κατέκτησε χθες το Κύπελλο. Μας ενέπνευσαν και βοήθησαν την ομάδα ψυχολογικά. Η νίκη δεν σημαίνει τίποτα. Ο Άρης είναι εξαιρετική ομάδα, με χαρακτηρα και έναν εξαιρετικό προπονητή. Θα παίξουμε αρκετά παιχνίδια… Παρότι στο πρώτο ημίχρονο χάναμε με 10-15 πόντους, έβλεπες κάποια καλά σημάδια. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε εδώ. Αυτό που άλλαξε είναι ότι πιστέψαμε στη νίκη. Αν δεν πιστέψεις, δεν κερδίζεις”.

Χωρίς να ερωτηθεί είπε ότι: “Σαφώς και η σειρά με τον Παναθηναϊκό κούρασε τον Άρη, άδειασαν από τους πέντε αγώνες, είναι βέβαιο αυτό. Έπαιξαν εξαιρετικά. Δεν είναι εύκολο ψυχολογικά για τον Άρη να παίξει μια σειρά για την τρίτη θέση, ενώ ήταν τρίτος στην κανονική διάρκεια. Για μας είναι κάτι σαν… βραβείο αυτή η σειρά. Και εμείς έχουμε τα προβλήματα μας, γιατί χάσαμε με 3-0 από τον Ολυμπιακό. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του, θα παλέψουμε μέχρι τέλους”.

Για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη είπε: “Μάλλον είναι εκτός για όλη τη σειρά. Έχει πρόβλημα στο γόνατο. Ίσως κάνει τρεις μήνες να γυρίσει. Δεν μπορούμε να πούμε με σαφήνεια τι έχει, ίσως πρέπει να επιλέξουμε αν θα μπει χειτουργείο ή όχι. Κατά 99% δεν θα παίξει στους υπόλοιπους αγώνες”.


Συμφωνώ απόλυτα με τις δηλώσεις του. Κυρίως στο κομμάτι που αναφέρει πως:

QUOTE
Παρότι στο πρώτο ημίχρονο χάναμε με 10-15 πόντους, έβλεπες κάποια καλά σημάδια.


Τα είδα πρόωρα, αλλά πίστευα πως θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Τελικά επαληθεύτηκαν οι φόβοι μου.
tuareg
QUOTE (SteelGandalf @ May 18 2016, 22:21 ) *
Συμφωνώ απόλυτα με τις δηλώσεις του. Κυρίως στο κομμάτι που αναφέρει πως:



Τα είδα πρόωρα, αλλά πίστευα πως θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Τελικά επαληθεύτηκαν οι φόβοι μου.


δε το τελειωσαμε οσο ειχαμε δυναμεις και το πληρωσαμε
Ειμασταν 50-34 στο 25 με χαμενα λευ απ,βολες,ελευθερα τριποντα,οσο δε βαζαμε η ΑΕΚ εβρισκε ψυχολογια.
Εβαλαν και τα μεγαλα σουτ μετα και τελος. (που οκ για μενα εκει φταει ο πριφτης που αφησε το σιμτσακ στις αλλαγες,οτι δε πληρωσε η ΑΕΚ με το μαυροειδη στο α το πληρωσαμε εμεις)
Αν ειχαν μπει 2-3 ουτε τους 65 δε θα εφτανε η ΑΕΚ και θα κερδιζαμε κατι σαν 69-63
SteelGandalf
Φίλε Βασίλη, με αν και θα δεν φτιάχνουμε πραγματικότητες.

Χάσαμε από δικά μας λάθη, κυρίως, αλλά και από την εξαιρετική προσπάθεια της ΑΕΚ. Αυτή είναι η αλήθεια. Η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στο 2ο ημίχρονο.

Το έγραψα άλλωστε στον πρόλογο της αναμέτρησης, εχθές. Στις δύο εντός έδρας φετινές μας αναμετρήσεις, κερδίσαμε πάρα πολύ δύσκολα, αγχωτικά και στις λεπτομέρειες. Ε, σήμερα δεν τα καταφέραμε. Συμβαίνουν αυτά στον αθλητισμό.
tuareg
QUOTE (SteelGandalf @ May 18 2016, 22:57 ) *
Φίλε Βασίλη, με αν και θα δεν φτιάχνουμε πραγματικότητες.

Χάσαμε από δικά μας λάθη, κυρίως, αλλά και από την εξαιρετική προσπάθεια της ΑΕΚ. Αυτή είναι η αλήθεια. Η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στο 2ο ημίχρονο.

Το έγραψα άλλωστε στον πρόλογο της αναμέτρησης, εχθές. Στις δύο εντός έδρας φετινές μας αναμετρήσεις, κερδίσαμε πάρα πολύ δύσκολα, αγχωτικά και στις λεπτομέρειες. Ε, σήμερα δεν τα καταφέραμε. Συμβαίνουν αυτά στον αθλητισμό.


Τιποτα δεν ανεβασε η ΑΕΚ,μπασκετ ποσειδωνιου παιζει,οτι εκανε στο α εκανε και στο β απλα δεν ειχαμε ενεργεια και θολωσαμε στην επιθεση.
Δωρο το καναμε το ματς.
Εκανε το τρικ ο Ζντοβτς με το χαμηλο σχημα κι αντι να κανουμε οτι καναμε ολη τη χρονια (διαβασμα της αμυνας) πηγαιναμε και κουτουλουσαμε.Χωρις δυναμεις θολωσε και το μυαλλο.
Η σειρα εξαρταται απο εμας κι οχι απο την ΑΕΚ.
SteelGandalf
Οι 28 πόντοι του πρώτου ημιχρόνου σε σύγκριση με τους 49 του δευτέρου, δεν μπορεί να δικαιλογηθεί με το επιχείρημα σου. Ναι μεν πήραν πολλές προσπάθειες σε σουτ τριών πόντων, αλλά πριν βάλουν τα μεγάλα καλάθια, έκαναν μπούκες και μας "πλήγωσαν" από μέσα, εκεί που με την κακή συνολική λειτουργία της άμυνας μας, κατάφεραν να αρχίσουν να το πιστεύουν.

Επιθετικά εμείς ήμασταν τραγικοί στο 2ο ημίχρονο. Πραγματικά έτριβα τα μάτια μου και την έβλεπα την ανατροπή, έστω κι αν ήλπιζα πως, πριν μας προσπεράσουν, θα πετύχουμε 2-3 καλάθια ψυχολογίας που θα τους κόψουν τα φτερά. Δεν συνέβη αυτό, οπότε και το πληρώσαμε.
j-kidd13
QUOTE(tuareg @ May 18 2016, 23:00 ) *
Τιποτα δεν ανεβασε η ΑΕΚ,μπασκετ ποσειδωνιου παιζει,οτι εκανε στο α εκανε και στο β απλα δεν ειχαμε ενεργεια και θολωσαμε στην επιθεση.
Δωρο το καναμε το ματς.
Εκανε το τρικ ο Ζντοβτς με το χαμηλο σχημα κι αντι να κανουμε οτι καναμε ολη τη χρονια (διαβασμα της αμυνας) πηγαιναμε και κουτουλουσαμε.Χωρις δυναμεις θολωσε και το μυαλλο.
Η σειρα εξαρταται απο εμας κι οχι απο την ΑΕΚ.

Ισοδυναμες ομαδες ειναι Αεκ και Αρης,οποτε σε καμία περίπτωση δεν εξαρτάται απο τον Αρη και φάνηκε αυτο και σημερα.Αμφίρροπη σειρά.
tuareg
QUOTE (SteelGandalf @ May 18 2016, 23:11 ) *
Οι 28 πόντοι του πρώτου ημιχρόνου σε σύγκριση με τους 49 του δευτέρου, δεν μπορεί να δικαιλογηθεί με το επιχείρημα σου. Ναι μεν πήραν πολλές προσπάθειες σε σουτ τριών πόντων, αλλά πριν βάλουν τα μεγάλα καλάθια, έκαναν μπούκες και μας "πλήγωσαν" από μέσα, εκεί που με την κακή συνολική λειτουργία της άμυνας μας, κατάφεραν να αρχίσουν να το πιστεύουν.

Επιθετικά εμείς ήμασταν τραγικοί στο 2ο ημίχρονο. Πραγματικά έτριβα τα μάτια μου και την έβλεπα την ανατροπή, έστω κι αν ήλπιζα πως, πριν μας προσπεράσουν, θα πετύχουμε 2-3 καλάθια ψυχολογίας που θα τους κόψουν τα φτερά. Δεν συνέβη αυτό, οπότε και το πληρώσαμε.


απο τους 49 ποντους οι 17 μπηκαν στα 2,5 τελ λεπτα που μας ειχε πιασει θαλασσα.
Εκεινο που λεω ειναι οτι το κακο διαβασμα της αμυνας της ΑΕΚ ειχε αποτελεσμα να μη σκοραρουμε κι οσο δε σκοραραμε η ΑΕΚ επαιρνε ψυχολογια.
Τη συντηρησες ζωντανη στο ματς.
yorgos
Δε γίνεται να τρως 49π από αυτή την ΑΕΚ χωρίς μαυροκεφαλίδη. Απλά δε γίνεται. Να μη βάλεις ούτε 20, γίνεται, πες ότι έσπασες τα καλάθια, ήσουν άστοχος, δεν έχει καλό οργανωτή ο Άρης, ΟΚ. Έτσι να χάσεις. Αλλά να φας 49 σε ένα ημίχρονο, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.
tuareg
QUOTE (yorgos @ May 18 2016, 23:19 ) *
Δε γίνεται να τρως 49π από αυτή την ΑΕΚ χωρίς μαυροκεφαλίδη. Απλά δε γίνεται. Να μη βάλεις ούτε 20, γίνεται, πες ότι έσπασες τα καλάθια, ήσουν άστοχος, δεν έχει καλό οργανωτή ο Άρης, ΟΚ. Έτσι να χάσεις. Αλλά να φας 49 σε ένα ημίχρονο, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.


ξαναλεω τους 17 τους εφαγες σε 2,5 λεπτα στο τελος που μας επιασε θαλασσα.
Εβαλαν 3 τριποντα κι ενα διποντο απο το 37 εως το 39 και 6 βολες στα τελευταιο δευτερολεπτα'' που σουταραμε στο γαμο του καραγκιοζη και καναμε φαουλ μπας και...
SteelGandalf
Την συντήρησες ζωντανή στο ματς πολύ πριν τα τελευταία 2,5 λεπτά. Σε εκείνα τα λεπτά, απλά πιστοποίησε ότι μπορούσε τελικά να μας κερδίσει. Μετά το 25ο λεπτό που μας πήρε η κάτω βόλτα, η ΑΕΚ σταδιακά μείωνε την διαφορά κι εμείς δεν βρήκαμε ούτε μία ορθολογική-ουσιαστική λύση για να αντιδράσουμε.

Κούραση; Προφανώς. Κακή βραδιά των παιχτών που σηκώνουν την ομάδα στα δύσκολα; Σαφώς. Νομίζω όμως πως σε κακή βραδιά βρέθηκε και ο κόουτς σήμερα. Πέρα από την διαχείριση του ρόστερ που θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι καλύτερη, δεν είδα να προσπαθεί να αλλάξει κάτι όταν πελαγοδρομούσαμε στην επίθεση. Βέβαια, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, οπότε κι επειδή δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, ούτε βρισκόμουν στον πάγκο, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις.

Καλή εμφάνιση στο 1ο ημίχρονο. Κακή στο 2ο. Η ζυγαριά έγειρε περισσότερο από τα πεπραγμένα του 2ου ημιχρόνου και γι' αυτό ηττηθήκαμε.

Το αφήνουμε πίσω και κοιτάμε το παιχνίδι του Σαββάτου. Ο συγκεντρωμένος Άρης που θα έχει αρχή και τέλος στο παιχνίδι του, μπορεί να απαντήσει. Αν το κάνει ή όχι, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Πάντως στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, μέσα στο Ο.Α.Κ.Α., ήταν καταιγιστικός!

ΑΡΗΣ - AEK 67-77. Η συνέντευξη Τύπου
Timemaster
εγώ πάντως συμφωνώ περισσότερο με τον tuareg.

Η ΑΕΚ δεν έπαιξε μπάσκετ ούτε στο δεύτερο ημίχρονο.
Έβαλαν κυρίως δύσκολα σουτ και ατομικές προσπάθειες ένας με όλους.
Ενώ και η άμυνα της δεν ήταν τόσο καλή όσο φανερώνουν οι 24 πόντοι του δεύτερου μέρους.

Ο Άρης είχε πρόβλημα καταρχάς με την κούραση. Χαρακτιριστικές φάσεις το κάρφωμα του Κάρτερ όπου αφήνει πίσω τον Μακνιλ με άνεση και η φάση που ο Μακνιλ κλέβει την μπάλα από τον Κατσίβελη και βρίσκεται 3 μέτρα μπροστά μέχρι ο παίχτης της ΑΕΚ να γυρίσει και να τον κυνηγήσει όπου τον φτάνει για να τον κόψει (αντικανονικά).
Το ίδιο θέμα είχε ο Ουάιτ και για αυτό ο Πρίφτης προσπάθησε να τον ξεκουράσει στην τρίτη περίοδο και ο Σίμτσακ.

Μονάχα ο Ουότερς (από τους ξένους μας) φαινόταν στο δεύτερο μέρος να έχει δυνάμεις.

Έτσι στην άμυνα δε μπορούσαμε να πιέσουμε άλλο ψηλά και οι παίχτες της ΑΕΚ μπορούσαν να μας παίξουν στα πόδια.

Ακόμα στο δεύτερο μέρος χάσαμε πάνω από 5-6 λευ-απ εύκολα και άλλα τόσα ελεύθερα τρίποντα. Από τις 16/16 βολές πέσαμε στις 4/9 και λέω πέσαμε γιατί και χάσαμε βολές αλλά και δε κερδίσαμε φάουλ.
Στο πρώτο μέρος προσπαθούσαμε να τρέξουμε στο τρανζίσιον έτσι και φάουλ κερδίζαμε και εύκολα καλάθια βάζαμε και χαλούσαμε την ψυχολογία της ΑΕΚ. Στο δεύτερο χωρίς δυνάμεις παίζαμε 5-5 όπου χωρίς παιχνίδι με πλάτη , χωρίς δυνάμεις και με μεγάλη αστοχία δε μπορούσαμε να σκοράρουμε.

Τώρα πάμε για νίκη στο ΟΑΚΑ όπου πιστεύω πως εξαρτάτε από εμάς. Όχι επειδή η ΑΕΚ δεν είναι καλή ομάδα ή δε μπορεί να μας κερδίσει αλλά επειδή αν παίξουμε το παιχνίδι μας η ΑΕΚ δε μπορεί να μας ακολουθήσει.


SteelGandalf
QUOTE(Timemaster @ May 18 2016, 22:46 ) *
εγώ πάντως συμφωνώ περισσότερο με τον tuareg.


Και καλά κάνεις Κωστή. smile.gif

Πάντως, δεν έγραψα πουθενά πως η ΑΕΚ έπαιξε διαστημικό μπάσκετ. Απλά έκανε τα στοιχειώδη, με μεγαλύτερη συνέπεια απ' ότι συνήθως, σίγουρα σε σύγκριση με την κακή της εικόνα στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που ο Άρης της έδωσε.

Εγώ έγραψα στο ημίχρονο πως:

QUOTE(SteelGandalf @ May 18 2016, 18:51 ) *
Αυτός ο Άρης θα κινδυνέψει από την συγκεκριμένη ΑΕΚ μόνο εφόσον ο ίδιος της το επιτρέψει.


Αυτό συνέβη τελικά και χάσαμε. Πρώτα εμείς χάσαμε και μετά μας κέρδισε η ΑΕΚ. Δεν παίξαμε εμείς καλά στο 2ο ημίχρονο σε σχέση με το 1ο. Ήμασταν πολύ κατώτεροι από τα δεδομένα μας. Η ΑΕΚ βελτίωσε την κακή της εικόνα του 1ου μέρους στο 2ο, μας έφτασε, μας προσπέρασε, τελείωσε ο χρόνος και τέλος. Άλλωστε δεν θα μάθουμε τώρα την ΑΕΚ, ούτε η ΑΕΚ μπορεί να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού μερικούς αγώνες πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.
ashton
QUOTE
Το πρώτο «διπλό» της ΑΕΚ σε μικρούς τελικούς

Κατηγορία : Τι λένε οι αριθμοί | 18-05-2016

Κόντρα στη ροή του πρώτου ημιχρόνου όταν και βρέθηκε πίσω με 15 πόντους η ΑΕΚ έφυγε με τη νίκη από τη «Nick Galis Hall» και πήρε το προβάδισμα στη σειρά των μικρών τελικών με τον Άρη σε ένα αποτέλεσμα που είχε ιστορική χροιά γι’ αυτήν καθώς ήταν η πρώτη της εκτός έδρας νίκη σε αυτή τη φάση των πλέι οφ δεδομένου ότι είχε χάσει από δύο φορές ως φιλοξενούμενη το 1998 και το 2000 κόντρα στον Ολυμπιακό και τρεις το 2003 απέναντι στον Ηρακλή. Μετρούσε δηλαδή μέχρι σήμερα επτά εκτός έδρας ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια μικρών τελικών.

*Με τη σημερινή νίκη της η ΑΕΚ έβαλε τέλος σε ένα σερί 10 ηττών που είχε ως φιλοξενούμενη του Άρη. Το τελευταίο «διπλό» της ήταν εκείνο των προημιτελικών του 2005 όταν επικράτησε με 76-70 με 15 πόντους των Νίσεβιτς και Μπέιλι (18 είχε ο Κόλινς για τον Άρη).

*Για την ΑΕΚ μπορεί να θεωρηθεί καλό «σημάδι» το γεγονός ότι στις 15 από τις 21 προηγούμενες σειρές μικρών τελικών, η ομάδα που έκανε το 1-0 πήρε τελικά και την 3η θέση. Ωστόσο 17 από τις 21 σειρές οδηγήθηκαν στο 1-1.

*Η «ένωση» έκανε ότι ο Ηρακλής επί του ΠΑΟΚ το 1995, ο ΠΑΟΚ επί του Περιστερίου το 1997, το Μαρούσι επί του Πανιωνίου το 2008 και ο ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου το 2014, «σπάζοντας» δηλαδή το πλεονέκτημα της έδρας από τον πρώτο αγώνα. Ήταν δηλαδή μόλις η 5η φορά στις 22 σειρές μικρών τελικών που άρχισαν με break και 0-1.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Από τους πρωταγωνιστές της νίκης της ΑΕΚ ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα ισοφαρίζοντας τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις του τόσο στο σκοράρισμα με 15 πόντους όσους είχε εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ –στην κανονική περίοδο- και εντός έδρας με τον Κολοσσό H Hotels, όσο και στα ριμπάουντ με τέσσερα επίδοση που σημείωσε τέσσερις φορές στην κανονική περίοδο.

*Ο Γιάννης Καλαμπόκης έφτασε στις 325 συμμετοχές και στην 27η θέση της σχετικής λίστας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ τον Παναγιώτη Λιαδέλη.

*134 παιχνίδια έφτασε στο ελληνικό Πρωτάθλημα ο Μαρκ Κάρτερ προσπερνώντας τον Τόνι Κόστνερ και «πιάνοντας» στην 27η θέση της λίστας των ξένων παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές, τον Ντάριλ Μίντλετον.

*Πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους ήταν ο Τζέι Κόβαν Μπράουν που εκτός της δράσης του σε εκτελεστικό επίπεδο βοήθησε και δημιουργικά με τέσσερις ασίστ αλλά και με τα έξι ριμπάουντ του που είναι ρεκόρ σεζόν καθώς είχε πέντε στο αντίστοιχο παιχνίδι κόντρα στον Άρη της κανονικής περιόδου.


*Τη δική του καλύτερη επίδοση περιόδου ισοφάρισε ο Δημήτρης Κατσίβελης με τα τέσσερα ριμπάουντ του όσα είχε μαζέψει στο εκτός έδρας ματς με την Κηφισιά της 7ης αγωνιστικής.


Η ήττα ήρθε μέσα από αρνητικά ρεκόρ

*Ο Άρης δέχτηκε 11 τρίποντα από την αντίπαλο του και αυτό είναι αρνητικό ρεκόρ περιόδου γι’ αυτόν ως προς τα παιχνίδια του στη «Nick Galis Hall». Το προηγούμενο ήταν εκείνου του αγώνα με τον ΠΑΟΚ από τον οποίο είχε δεχτεί 10 τρίποντα.

*Οι «κίτρινοι» σημείωσαν μόλις 24 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο που είναι η δεύτερη χειρότερη φετινός εντός έδρας επίδοση τους καθώς είχαν σημειώσει 19 στο πρώτο ημίχρονο του 4ου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό. Είναι πάντως η χειρότερη εντός έδρας επίδοση δευτέρου ημιχρόνου αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 21 πόντων που σημείωσαν στο ματς της κανονικής περιόδου με τον Παναθηναϊκό.

*Ο Άρης επιβλήθηκε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 15 πόντους. Το παθητικό των 28 πόντων στο πρώτο μέρος είναι η τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Είχε δεχτεί 24 από τον Αρκαδικό και 26 από την Καβάλα και τον Απόλλωνα Carna στα εντός έδρας παιχνίδια. 28 πόντους είχε δεχτεί στο πρώτο ημίχρονο και των εκτός έδρας αγώνων της με τον Αρκαδικό και τον Απόλλωνα Carna.

*Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Άρης έμεινε για τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα πλέι οφ μετά από τους δύο με τον Παναθηναϊκό σε μονοψήφιο αριθμό λαθών. Παράλληλα όμως έμεινε επίσης για τρίτο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι και 5η φορά στους οχτώ αγώνες πλέι οφ ο Οκάρο Ουάιτ αναδείχτηκε βάσει της στατιστικής και του ranking ο κορυφαίος παίκτης του Άρη.

*Παράλληλα ο TAGHeuer MVP της κανονικής περιόδου έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων βολών και εύστοχων διπόντων στο Πρωτάθλημα. Έχοντας σήμερα 8/8 βολές, έφτασε τις 106/136 (77,94%) και με τα 2/5 δίποντα του μετράει πλέον 101/172 (58,72%).

*312 παιχνίδια έφτασε στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο Βασίλης Ξανθόπουλος και ανέβηκε στην 33η θέση της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Γιαννούλη.

*Σημειώνοντας τέσσερις πόντους ο Μιχάλης Πελεκάνος ξεπέρασε τους 800 με τον Άρη στο Πρωτάθλημα ενώ με τα δύο εύστοχα δίποντα του ξεπέρασε τα 200 με τους «κίτρινους» στην κατηγορία.

http://www.esake.gr/el/424DA93F
sinkazama82
Η χθεσινή αναμέτρηση δεν χωράει και πολύ σχολιασμό, με το αποτέλεσμα να κρίνεται από δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι πως η ΑΕΚ φαίνεται να θέλει το παιχνίδι πιο πολύ, μιας και η αλήθεια είναι, πως τουλάχιστον φέτος, έχει πιο πολλά να αποδείξει από τον Άρη. Το γεγονός αποδεικνύεται και από την παρουσία του κόσμου στο Αλεξάνδρειο,όπου μετά από καιρό, υπήρχαν τόσα άδεια καρεκλάκια.


Το δεύτερο είναι η έκδηλη κούραση των παικτών του Άρη. Πέρα από το γεγονός πως το ροτέισιον είναι αρκετά σφιχτό, ειδικά στα πλέι οφ, με τους Αμερικάνους να έχουν τραβήξει πάρα πολύ κουπί, η απουσία Χάγκινς, Ζάρα και Ξανθόπουλο στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, είναι φανερό πως έχει εξαντλήσει Σίμτσακ, Μακνίλ και Ουότερς σε πρώτο βαθμό και κατά δεύτερο τον Ουάιτ και τον Μούρτο. Και αν στο δεύτερο ημίχρονο η κούραση αποτυπώθηκε και στο σκορ, στο πρώτο τα πολλά χαμένα λέι απ, ειδικά του Σίμτσακ, έδειξαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Μαζί με τον κόσμο και τους παίκτες, «άδειος» έδειξε και ο Πρίφτης, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν μπόρεσε να περιορίσει την φουρτούνα που έβλεπε να έρχεται κατά πάνω του.

Σε συνδυασμό με την μεγάλη εμφάνιση του Μπράουν, την πολύ καλή παρουσία Κάρτερ(στο Α') και Χέρστον (στο Β') και με μεγάλα σουτ από Μιλόσεβιτς και Σάκοτα, η ΑΕΚ πήρε μια μεγάλη νίκη κάνοντας τον μπρέικ, απέναντι σε έναν Άρη, που θα πρέπει να αλλάξει πράγματα για να γυρίσει τη σειρά, μιας και το χθεσινό παιχνίδι έδωσε την εντύπωση πως όσο περνούνε οι μέρες τόσο θα αυξάνεται και η κούραση των παικτών.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.