Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Και τώρα η υπέρβαση για το final four..
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3
panos75
QUOTE
Οσο για τους τραυματισμους,ενα ακομη σχολιο..Οταν η ομαδα εχει συγκεκριμενη αγωνιστικη ταυτοτητα,δεν την επηρρεαζουν σε μεγαλο βαθμο η απουσια καποιων προσωπων!Και η Ταου εχασε μες στη χρονια Σκολα,Ρακοσεβιτς,Πλανινιτς.Δεν μπορει να περιμενεις οτι ολα θα πανε τελεια!
Ο δε Αρης ολη τη χρονια ειχε τραυματισμος,και την εβγαλε με δυο ψηλους!Ειναι αξιοσημειωτο ομως οτι με το μισο μπατζετ ο Ματζον εχει καταφερει να φτιαξει ενα συνολο που μας κοιτα στα ισα..


Φίλε Anaz χτύπησες καρδιά με αυτό που είπες. Αν ο Γκέρσον γκρινιάζει για τραυματισμούς τότε τι να πει και ο κακομοίρης ο Ματσον ή η Ταού που εκτός των άλλων έχασε και τον προπονητή της στην πιο κρίσιμη στιγμή. Ενώ όμως αυτοί έσκυψαν το κεφάλι και δούλεψαν με αυτούς που είχαν, ο κ. Πίνι έψαχνε να βρει την επόμενη δικαιολογία.

QUOTE
Το αν οι κοντρες με τους παικτες του ηταν ευθυνη δικια του η οχι για μενα ειναι ξεκαθαρο..Ο Σοφο ειναι ενας εξορισμου προβληματικος χαρακτηρας και οταν αρχισαν να μη του φαιρονται σαν να ειναι ο Σακιλ τα πηρε και.....παχυνε.Ο Μουλα επισης ειχε συνεχης τραυματισμους κατι που επεφερε εκνευρισμο και στις 2 μεριες..Παντως για αυτη την περιπτωση εχει παρει ανοικτα θεση και η διοικηση οποτε δεν εχω να πω εγω κατι..Ο Στακ ειναι προφανες οτι δεν ταιριαξε στην ομαδα απο την αρχη..Αποδειξη οι καλες; εμφανισεις του Χοσκιν(αντικαταστατη του) στο λιγο καιρο παρουσιας του..Τελος ο αρχηγος δεν εχει κανενα μα κανενα παραπονο απο οσο ξερω απο τον προπνητη αν και πιστευω οτι θα επρεπε να παιζει περισσοτερο..


Τα είχα πει και τότε. Η διοίκηση φρόντισε να προστατεύσει τον Γκέρσον ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στους παίκτες, παρότι ήταν φανερό πως υπήρχαν ευθύνες και από τις δύο πλευρές. Έφτασε στο σημείο ο Αγγελόπουλος να απειλήσει δημόσια τον Μούλα, ο οποίος σε τόσα χρόνια καριέρας δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα όπου κι'αν αγωνίστηκε. Και πως το ανταπέδωσε αυτό ο Γκέρσον; Τον έβγαλε στη σέντρα λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ πως δεν του έδωσε αρκετά λεφτά για μεταγραφές!

QUOTE
Τελος ο αρχηγος δεν εχει κανενα μα κανενα παραπονο απο οσο ξερω απο τον προπνητη αν και πιστευω οτι θα επρεπε να παιζει περισσοτερο..


Γιατί άραγε έχω την εντύπωση πως την ατάκα ότι ο Γκέρσον δεν είναι προπονητής την είπε στον Παπαδογιάννη ο αρχηγός;

QUOTE
Ο Γκερσον δικαιως αρνηθηκε πιστωση χρονη στην αρχη αλλα σου εξηγω οτι ειχε και πολλες αναποδιες μεσα στη χρονια που θα επρεπε για εναν μυαλομενο φιλαθλο να σημαινουν απο μονες τους χαμηλωμα των στοχων..


Οι φίλαθλοι έδωσαν πίστωση χρόνου στην ομάδα μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε. Όταν όμως τη βλέπουν να διαλύεται από την Εφές στο ΣΕΦ ή να μην έχει ένα σύστημα στην επίθεση ενώ κοντεύει να τελειώσει η σεζόν τότε τι θες να κάνουν; Και στο κάτω κάτω λίγες εβδομάδες πριν, ενώ είχαν συμβεί όλες αυτές οι αναποδιές που αναφέρεις ο Γκέρσον ήταν αυτός που βγήκε πάλι και έλεγε για ταμείο στο τέλος. Μόνο όταν αποκλείστηκε από την Ταού θυμήθηκε όλα αυτά που λες κι εσύ.
Dominique
Παρακολουθω τη κουβεντα περι ευθυνων του Γκερσον με μεγαλο ομολογουμενως ενδιαφερον,τοσο που προχωρω στη συνταξη του πρωτου μου post,αφου πρωτα κανω μια συντομη προβλεψη:Ο Γκερσον το καλοκαιρι θα αποτελεσει παρελθον απ τον ΟΣΦΠ.Αν και ειμαι υπερ της αποψης οτι ο προπονητης πρεπει να στηριζεται μεχρις εσχατων,στην προκειμενη περιπτωση η αποπομπη του θα ειναι περα για περα δικαιολογημενη. Μηπως ηταν καποιος αλλος που εκανε τις αποτυχημενες πλην Ακερ μεταγραφες;Εκεινος δεν ηταν που πιστεψε οτι θα παιξει μπασκετ επιπεδου Μακαμπι με παιχτες χαμηλοτερου βεληνεκους και στην πορεια ξεπουλησε το δογμα run n gun παραδεχομενος(αρχικα εμμεσα κι αργοτερα απροκαλυπτα σε συνεντευξη του στο site της euroleague)οτι δεν ταιριαζει στο υπαρχον υλικο;(Η δικαιολογια περι τραυματισμου του Ματσε ειναι τουλαχιστον αστηρικτη αφου ενας παικτης και δη με τα χαρακτηριστικα αυτου δεν ειναι δυνατον να κανει μια ολοκληρη ομαδα να τρεχει και να εκτελει σα δαιμονισμενη.Οσο για το Σοφο,οποιος εχει ματια βλεπει...) Το κυριο φταιξιμο ομως του Γκερσον εγκειται κατα τη γνωμη μου στην αδυναμια του να διαχειριστει τη μοναδικη σοβαρη φετινη νικη του-αυτη εναντιον του ΠΑΟ-η οποια μαλιστα επετευχθη σε κομβικο σημειο της σεζον.Μπορει καποιος να υποστηριξει οτι η νικη εκεινη οφειλεται εν μερει στην τυχη αφου ο ΠΑΟ επεμενε να αστοχει σε αμαρκαριστα σουτ,ομως αποτελει κοινο τοπο οτι ο ΟΣΦΠ εμφανιζοταν φανερα βελτιωμενος εκεινο το συντομο διαστημα.Αντι να δουμε λοιπον περαιτερω βελτιωση,γιναμε μαρτυρες πανηγυρικων εορτασμων,δηλωσεων ακρατης αυτοπεποιθησης και ειρωνικων χαμογελων.Ως εκ τουτου απ τον επομενο σοβαρο κιολας αγωνα εκανε την εμφανιση της η ανοργανωσια και η απειθαρχεια ενω την ειδε βεντετα μεχρι κι ο αξιολογοτατος κατα τα αλλα Μπουρουσης.Η πλακα ειναι οτι ολα αυτα θα συνεβαιναν νωριτερα οπως μας προιδεαζαν τα περιβοητα φιλακια στο ΣΕΦ αλλα ας οψονται ο Μητσος και ο Μαικ. Οσον αφορα το κοουτσαρισμα του τελος(αφου ηδη εχω μακρυγορησει)νομιζω οτι τα αποτελεσματα μιλουν απο μονα τους:Δεν υπαρχει ουτε ενα-αρ.1-σημαντικο ματς του οποιου τη ροη να εχει αλλαξει.Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ο Γκερσον ειναι ενας πολυ καλος προπονητης που ομως απετυχε στον ΟΣΦΠ,πιθανοτατα διοτι δεν ειχε ξαναδουλεψει εκτος Ισραηλ η επειδη αλλαζονας ως ειναι απο τη φυση του δε ζυγισε σωστα τις δυσκολιες πυ θα συναντουσε
AZ1980
Αγαπητέ apkat, θα ήταν πλεονασμός να παραθέσω τους λόγους για τους οποίους όλα όσα ανέφερες είτε αποτελούν λάθη Γκέρσον, είτε αφορούν σε καταστάσεις που ο Πίνι χειρίστηκε λανθασμένα. Και αυτό γιατί, όχι μόνο τους έχω εκτενώς αναφέρει σε ένα σωρό ποστ, αλλά και γιατί οι anaz και dominique (καλώς ήρθες) τους κατέγραψαν ήδη σε μεγάλο βαθμό πληρότητας.

Ειδικά για τον anaz έχω πειστεί πλέον πως το "έχει", σπάνια λαθεύει, ακόμα και όταν το θέμα αφορά την ομάδα του, ή τον αιώνιο αντίπαλό της.
apkat
Να καλωσορισω και γω τον φιλτατο Dominique και να του ευχυθω καλα ποστ tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Ενταξει οντως δεν ξερω αν εχει σημασια να συνεχιστει η κουβεντα αφου ολοι το εχουμε πει ξανα και ξανα πολλες φορες ο καθενας απο την οπτικη γωνια..

Ομως δεν μπορω να πιστεψω οι δεν βλεπει κανεις τα ελαφρυντικα που εχει(η καθως φαινεται αποτυχημενη) χρονια του Πινι στο λιμανι..Δε πιστευω οτι φετος αλλος κοουτς θα τα πηγαινε πολυ καλυτερα..Θεωρω δεδομενη την παρουσια του Πινι για ενα ακομη χρονο στο λιμανι(αφου οι Αγγελοπουλοι τον πανε τρελα) και αν μεχρι τοτε δεν καταφερει να αποδειξει οτι ειναι ο μεγαλος κοουτς που ειδαμε στην Μακαμπι ας φυγει..Ομως τωρα μου φαινεται οτι ειναι εξαιρετικα νωρις να κρινουμε εναν "αντικειμενικα" σπουδαιο προπονητη του οποιου λογω λαθων και ατυχιας δεν του βγηκε η χρονια..
enypnio
QUOTE(apkat @ Apr 8 2007, 08:04 PM) *
Θεωρω δεδομενη την παρουσια του Πινι για ενα ακομη χρονο στο λιμανι(αφου οι Αγγελοπουλοι τον πανε τρελα)


Να ρωτήσω κάτι από συμπεραίνουμε ότι οι Αγγελόπουλαίοι τον πάνε τρελλά? Από το γεγονός ότι δεν τον έχουν διώξει ακόμα? η έχει συμβεί κάτι που δεν ξέρω?
qspock
Γεια σας παιδια, χρονια πολλα.
Δεν σας παρακολουθω λογω πολλων υποχρεωσεων, ελπιζω συντομα να ξαλαφρωσω λιγακι. Για τα αποτελεσματα των ομαδων μας δεν εχω να σχολιασω και πολλα αφου ηταν αναμενομενα και δεν ειδα ακομα τα ματς.

Για το θεμα Γκερσον:

Το οτι το συμβολαιο του Πινι ειχε διαρκεια 1 ετος και οχι παραπανω ειχε καποιον σκοπο. Τωρα μπορει να διαδοθει οτι θα του το ανανεωσουν του χρονου και τα συναφη, η αληθεια ειναι ομως οτι τα λεφτα που ξοδευτηκαν φετος ειχαν εναν βασικο στοχο που δεν επετευχθη. Απο εκει και περα, πολλα μπορει να γραφτουν γιατι απομενει και το πρωταθλημα. Στο οποιο παντως δεν ειναι εξασφαλισμενη ουτε καν η συμμετοχη στον τελικο...

Επισης, το θεμα δεν ειναι αν θα κρινετε η οχι το ποιον του Γκερσον, το θεμα ειναι οτι το final four της Αθηνας χαθηκε, παροτι επενδυθηκαν ουκ ολιγα για να επιτευχθει ο στοχος αυτος φετος. Αρα το αποτελεσμα της ενος ετους συμφωνιας μεταξυ Γκερσον και Ολυμπιακου και με το μπατζετ που ριχθηκε φετος ειναι προφανως αποτυχημενο. Τωρα για το αν εχει κερδισει την εμπιστοσυνη οποιουδηποτε ο συγκεκριμενος προπονητης στη συγκεκριμενη ομαδα, ειναι ενα θεμα που κατ'εμε δεν υφισταται. Η εμπιστοσυνη υπαρχει μεχρι το τελος της χρονιας, οσο δηλαδη υπαρχει και το συμβολαιο. Απο εκει και περα θα μιλησουν τα αποτελεσματα. Και πλεον εχει μεινει μονο το πρωταθλημα αφου ο αλλος στοχος χαθηκε και μαλιστα με 0-2, σε αντιθεση με το περσυνο 1-2 που ηρθε και απο 1 αστοχο σουτ στο τελος και αφου παλεψε η ομαδα στα ισα ολα τα ματς.

Μιλαω μονο για τα αποτελεσματα για να μη μιλησω για το ποσο ευχαριστει το μπασκετ που παιζει η ομαδα σε αντιθεση με περσυ, γιατι θα θεωρηθει υποκειμενικο αυτο.

Για μενα δεν τιθεται ουτε θα επρεπε να τιθεται πλεον θεμα παραμονης του προπονητη. Η αποφαση λογικα ειναι ηδη ειλλημενη. Το μονο που μενει πλεον το ποιος θα ειναι ο αντικαταστατης, ο οποιος μπορει και να εχει ηδη συμφωνησει πολυ πριν την αποχωρηση Γκερσον.
apkat
To γεγονος οτι τον πανε τρελα το συμπεραινουμε απο τις δηλωσεις που εκαναν στην αρχη της χρονιας(αλλα και πιο προσφατα) και απο το γεγονος οτι τον στηριζουν σε καθε περισταση..Ειτε αυτη αφορα αγωνιστικα θεματα ειτε εξωαγωνιστικα..

Δε ξερω αν υπαρχει καποια ειλλημενη αποφαση για την παραμονη του η οχι αλλα ξαναλεω οτι η αποψη μου(περα απο την επιθυμια μου που ειναι κοινη) ειναι οτι ο Πινι θα μεινει για τουλαχιστον ενα χρονο ακομα στον παγκο του Ολυμπιακου
Anaz
Eμενα η διαισθηση μου ειναι αντιθετη με την επιθυμια μου,που αν και δυσκολος στις αλλαγες προπονητων θελω να φυγει! Η διαισθηση μου λοιπον λεει οτι θα μεινει αλλο ενα χρονο.Πιστευω οτι κ ο ιδιος ειναι εγωιστης για να φυγει αποτυχημενος,και οι Αγγελοπουλοι θα προσπαθησουν να δειξουν μια σταθεροτητα στις επιλογες τους,μη φανει οτι κανουν σπασμοδικες κινησεις ή οτι δεν τις στηριζουν.
Καλο ειναι ομως μια τετοια κουβεντα που αφορα (καθαρα) τον Γκερσον να συνεχιστει στο αντιστοιχο υπαρχον τοπικ. cool.gif
AZ1980
QUOTE(apkat @ Apr 8 2007, 06:04 PM) *
Ομως τωρα μου φαινεται οτι ειναι εξαιρετικα νωρις να κρινουμε εναν "αντικειμενικα" σπουδαιο προπονητη του οποιου λογω λαθων και ατυχιας δεν του βγηκε η χρονια..


Δεν τον θεωρώ "αντικειμενικά" σπουδαίο. Ίσα ίσα, πάντα τον θεωρούσα μέτριο και υπερεκτιμημένο, απλά φέτος φάνηκε περισσότερο από ποτέ η έλλειψη σχεδιαστικής ικανότητας και αντανακλαστικών στους τομείς της στελέχωσης, της τακτικής και της επικοινωνίας με παίκτες και Τύπο.

Αυτό έγινε (α) γιατί φέτος η ομάδα ήταν καινούρια, και μάλιστα χτισμένη με στόχο άμεση επιτυχία, (β) γιατί φέτος δεν είχε ένα σύνολο παικτών που να ταιριάζει αποτελεσματικά στο χύμα μπάσκετ που του αρέσει, (γ) γιατί φέτος δεν διέθετε παίκτες με την μπασκετική ιδιοφυία, δημιουργικότητα και εγκεφαλικότητα ενός Γιασικεβίτσιους ή ενός Βούισιτς, παικτών δηλαδή που, ως "προπονητές μέσα στο γήπεδο" συμμάζευαν με το οργανωτικό τους ένστικτο τη Μακάμπι όσο χρειαζόταν και (καθόλου ασήμαντο) (δ) γιατί φέτος δεν είχε την απόλυτη προστασία της διαιτησίας και του συνολικού μηχανισμού διεξαγωγής της Ευρωλίγκα, μια εύνοια της οποίας χαίρει σε ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ βαθμό πολλά χρόνια τώρα η Μακάμπι. Και πριν σπεύσετε να με κακίσετε για το τελευταίο (άλλωστε ελπίζω να έχετε καταλάβει πως γενικά η διαιτησία δεν βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μου, Μακάμπι = απόλυτη εξαίρεση σε αυτό, το δηλώνω, και δεν έχω ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα με τους εβραίους, για να σας προλάβω), θα σας πω απλούστατα πως ο Ολυμπιακός, παρά την (πλην των εξαιρέσεων που έχω αναφέρει) οικτρή μπασκετικά φετινή του εικόνα, αν λεγόταν Μακάμπι Τελ Αβίβ και είχε τις αντίστοιχες διαιτησίες στα καίρια σημεία της χρονιάς, θα βρισκόταν τώρα στο φάιναλ φορ. Επίσης (με "αλά Μακάμπι" διαιτησίες) θα βρισκόταν και πέρσι στο φάιναλ φορ, έχοντας νικήσει το φοβερό και τρομερό Γκέρσον, μέσα στο σπίτι του, έστω και διαθέτοντας υποτετραπλάσια χρήματα από αυτά που τέθηκαν στη διάθεση του Πίνι φέτος.
Anaz
Ειχα πει οτι ηθελα να κανω ενα ποστ για τον Γκερσον να γραψω αναλυτικα τα αιτια της φετινης αποτυχίας,αλλα τελικα με προλαβες αναφεροντας τα περισσοτερα!!
QUOTE
γιατί φέτος δεν διέθετε παίκτες με την μπασκετική ιδιοφυία, δημιουργικότητα και εγκεφαλικότητα ενός Γιασικεβίτσιους ή ενός Βούισιτς, παικτών δηλαδή που, ως "προπονητές μέσα στο γήπεδο" συμμάζευαν με το οργανωτικό τους ένστικτο τη Μακάμπι όσο χρειαζόταν
Αυτο ειναι ίσως το πιο σημαντικο.και το πιο δυνατο επιχειρημα για οσους ισχυριζονται οτι ειναι μεγαλος προπονητης λόγω των τιτλων του,επιχειρώντας συγκριση με την Μακαμπι.

Ειναι επισης αξιοσημειωτο οτι πλην του ματς με τον Παο στο Οακα,εχει αποτυχει και στην διαχειριση των αγωνων,στο κοουτσαρισμα..Τι να θυμηθω..Την ηττα στον Αρη (με το "περιφημο" ματσαπ Σοφο-Μασει)οπου εχασε παντελως την μαχη των παγκων απο τον Ματζον?Την ηττα στο Ελληνικο με τον Πανιωνιο χωρις πλευ μεκερ και χωρις ψηλους στα τελευταια λεπτα,και τον Γκερσον να παιζει με Στακ,Σοφο καθηλωμενους στο παγκο και να αφηνει τον πιτσιρικα Καυκη να κατεβαζει και να οργανωνει με το πασο του?Την ηττα στο Σεφ απο τον Παο που αφησε το ματς πριν τελειωσει??
Και μην ξεχναμε και τις γκαφες στην διαχειριση του υλικου του,που εκανε μηνες να ανακαλυψει τον Μπουρουση και το οτι ο Βασιλοπουλος ειναι εξαιρετικος περιφερειακος αμυντικος!Εχει ξεχασει τον Παπαμακαριο,και ποτε δεν εμαθε τον Στακ!
Βεβαια απο κοουτς που δεν προπονει την ομαδα,τι περιμενεις..?

Ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορα που ασκω τετοια κριτικη σε προπονητη της ομαδας μου,και επιθυμω την αποπομπή του! Γενικα ειμαι υπομονετικος και ειμαι κατα των (συχνων) αλλαγων προπονητη..

edit:
Προτείνω το ποστ μου να μεταφερθει μαζι με τα παραπανω στο τοπικ του Γκερσον!
Dromeas7
QUOTE(Anaz @ Apr 10 2007, 04:56 PM) *
Ειχα πει οτι ηθελα να κανω ενα ποστ για τον Γκερσον να γραψω αναλυτικα τα αιτια της φετινης αποτυχίας,αλλα τελικα με προλαβες αναφεροντας τα περισσοτερα!!
Αυτο ειναι ίσως το πιο σημαντικο.και το πιο δυνατο επιχειρημα για οσους ισχυριζονται οτι ειναι μεγαλος προπονητης λόγω των τιτλων του,επιχειρώντας συγκριση με την Μακαμπι.

edit:
Προτείνω το ποστ μου να μεταφερθει μαζι με τα παραπανω στο τοπικ του Γκερσον!


Λάθος λάθος λάθος!!! Παιδιά μην πέφτετε σε αυτό το λούκι.Να σας φέρω ένα παράδειγμα.Ο Διαμαντίδης αν δεν είχε τον Ομπράντοβιτς δεν θα έβγαζε ποτέ την μπασκετική του ιδιοφυΐα στο παρκέ.Το ίδιο και ο Σπανούλης αν δεν είχε τον Γιαννάκη. Έτσι λοιπόν και οι Παρκερ Γιασικεβιτσιους και λοιπόί χωρίς τον Γκέρσον σίγουρα θα βελτιώνονταν αλλά δεν θα έφταναν ποτέ στα επίπεδα που τους έφτασε ο Γκέρσον. Μου λένε τα φιλαράκια μου αν ο Γκέρσον δεν είχε τα λεφτά του Μιζραχι σιγά μην έκανε τπτ. Αυτά εγώ τα ακούω βερεσέ. Για μένα το α και το ω μιας επιτυχημένης ομάδας είναι ο προπονητης!!!

Πίνι I love you!!! peace.gif
apkat
QUOTE
Πίνι I love you!!! peace.gif


Γεια σου ρε Δρομεα..Αν ειναι να φυγει ο Πινι θα εισαι ο πρωτος που θα παρω να παμε να διαδηλωσουμε εναντιον της αποχωρησης του smiley.gif smiley.gif smiley.gif
enypnio
kala o diamantidis kai me ton irakli eixe vgei MVP tis A1 mia hara paixtis itan

alla oso na nai kati eftiaxe ki o Zots pano tou mallon ...

diladi tora mou fenete kaliteros akoma kai apo persi pou leei o logos
AZ1980
QUOTE(Dromeas7 @ Apr 10 2007, 05:52 PM) *
Λάθος λάθος λάθος!!! Παιδιά μην πέφτετε σε αυτό το λούκι.Να σας φέρω ένα παράδειγμα.Ο Διαμαντίδης αν δεν είχε τον Ομπράντοβιτς δεν θα έβγαζε ποτέ την μπασκετική του ιδιοφυΐα στο παρκέ.Το ίδιο και ο Σπανούλης αν δεν είχε τον Γιαννάκη. Έτσι λοιπόν και οι Παρκερ Γιασικεβιτσιους και λοιπόί χωρίς τον Γκέρσον σίγουρα θα βελτιώνονταν αλλά δεν θα έφταναν ποτέ στα επίπεδα που τους έφτασε ο Γκέρσον. Μου λένε τα φιλαράκια μου αν ο Γκέρσον δεν είχε τα λεφτά του Μιζραχι σιγά μην έκανε τπτ. Αυτά εγώ τα ακούω βερεσέ. Για μένα το α και το ω μιας επιτυχημένης ομάδας είναι ο προπονητης!!!

Πίνι I love you!!! peace.gif



Φυσικά και το άναρχο μπάσκετ ευνοεί παίκτες με την ιδιοφυή δημιουργικότητα και την ενστικτώδη οργανωτικότητα του Σάρας και του Βούισιτς. Φυσικά και αυτοί οι δύο βρήκαν στο χάος της Μακάμπι την καλύτερή τους, ώστε να αυτοσχεδιάζουν και, με τη βοήθεια εκλεκτών συμπαικτών (όπως ο Πάρκερ) και διαιτητικών "χειρουργείων", να σηκώνουν κούπες. Βέβαια θα έβρισκαν τρόπους να επιβιώσουν και να γίνουν πολύτιμοι και σε πιο οργανωμένες ομάδες, το έχουν ήδη κάνει, καθώς ένα προσόν που συνήθως διακρίνει παίκτες αυτού του διαμετρήματος είναι η ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Όλα αυτά δεν αναιρούν ωστόσο πως η συγκεκριμένη συγκυρία ήταν μεν βολική και για τους δυο τους, λειτούργησε όμως αναμφισβήτητα υπέρ της συγκάλυψης της προπονητικής μετριότητας του Πίνι σε θέματα οργάνωσης, φιλοσοφίας παιχνιδιού και αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού. Δε μπορείς να πεις ένα προπονητή μεγάλο όταν η συνεισφορά του ήταν απλά η ανυπαρξία στρατηγικής, ο χαοτικός δηλαδή κανβάς πάνω στον οποίο "βολεύτηκε" τέλεια το "βγάζω λαγούς από το καπέλο" μπάσκετ των παικτών της ομάδας του. Μπορείς να τον πεις ταιριαστό στην δεδομένη κατάσταση, μπορείς να τον πεις ικανό χειριστή προσωπικοτήτων ή δημοσιοσχετίστα, ή απλά πολυ τυχερό. Δε μπορείς όμως να τον πεις μεγάλο προπονητή. Μπορεί να είναι (αν εσκεμμένα είχε επιλέξει για την ομάδα του την αναρχία ως την πιο ταιριαστή στο ταλέντο της μορφή παιχνιδιού), μπορεί και να μην είναι (αν απλά αυτή η αναρχία αποτελεί ένα πρόσχημα με το οποίο συγκαλύπτει την αδυναμία του να εμφυσήσει πειθαρχημένα κάποια αγωνιστική ταυτότητα στη ομάδα του). Πρέπει με λίγα λόγια αυτός ο προπονητής να αποδείξει ότι δεν ήταν απλά ευνοημένος από τους καιρούς, και ότι διαθέτει ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και γνώση βαθιά του αντικειμένου.

Ο Πίνι με τη φετινή του εμμονή να παίξει ελεύθερο και γρήγορο μπάσκετ με μια ομάδα που δε της ταίριαζε αυτό το μοντέλο, με την παντελώς λανθασμένη επιλογή παικτών για τα πόστα που τους ήθελε, με την μυωπική ανάγνωση του υλικού του που οδήγησε στον παραγκωνισμό των βασικότερων όπλων της ομάδας του, με όλα αυτά και με άλλα πολλά που στο παρελθόν τα έχω αναφέρει σχεδόν όλα, έδειξε καταφανέστατα πως δεν έχει προσαρμοστικότητα, δεν έχει βαθιά γνώση του ίδιου του στιλ μπάσκετ που έπαιξε η Μακάμπι και πως, εν τέλει, δεν είναι μεγάλος προπονητής.
PARISINOS
Ρε παιδια το πατε απο δω, το πατε απο κει, και δεν βλεπω κανεναν να λεει το προφανες.

Οτι ο ολυμπιακος φετος με την ομαδα που ειχε δεν εφτανε φαιναλ 4 με τιποτα, ακομα και αν ειχε τον ζοτς η τον μεσσινα προπονητη.
Οτι και να πουμε υπαρχουν 4 ομαδες που εχουν καλυτερο υλικο απο τον χωρις μακας ΟΣΦΠ.
Οι τρεις-ΤΑΟΥ, ΠΑΟ, ΤΣΣΚΑ-που ειναι μια, δυο κλασεις καλυτερες και μετα η μπαρτσα , που ναι μεν δεν ειναι στο επιπεδο των αλλων τριων αφου δεν εχει ισσοροπια μεταξυ κοντων και ψηλων, εχει ομως το καλυτερο δυαρι της ευρωπης-ναβαρο- και μετα σπουδαιους ρολιστες σαν τον λακοβιτς, μπαζιλε, κακιουζης κλπ που ειναι και καλυτεροι αλλα κυριως πιο ΕΜΠΕΙΡΟΙ απο τους αντιστοιχους νεαρους του ΟΣΦΠ. Βαλτε και το οτι ειναι πιο δεμενη ομαδα αφου φετος αποκτηθηκαν 2-3 παιχτες και θα καταλαβετε γιατι ειναι καλυτερη ομαδα απο τον ΟΣΦΠ.

Ο ολυμπιακος απο την αρχη δεν ειχε καμια πιθανοτητα να παει στο φαιναλ 4, αφου ουτε το απαιτουμενο μπατζετ ειχε--οι αγγελοπουλοι βαλαν λεφτα φετος, αλλα και παλι, λιγοτερα απο τις 4 τοπ ομαδες- ουτε την απαιτουμενη εμπειρια ειχαν οι παιχτες μιας και πολλοι ειναι νεαροι η προερχονταν απο ομαδες που δεν ειχαν τοσο υψηλους στοχους, ουτε την απαιτουμενη ομοιογενεια.

Το να λεμε λοιπον οτι πρεπει να φυγεο ο πινι επειδη ο ΟΣΦΠ δεν πηγε φαιναλ 4 ειναι λαθος. Δεν πηγε οχι γιατι δεν κανει ο πινι, αλλα επειδη απλα υπηρχαν 4 καλυτερες ομαδες.

Το οτι δεν πηγε φαιναλ 4 δεν πρεπει να προβληματισει τους φιλαθλους του ΟΣΦΠ. Ηταν η λογικη εξελιξη των πραγματων. Αυτο που πρεπει να προβληματισει του φιλαθλους ειναι οτι κοντευουν να χαθουν μεχρι και οι ρεαλιστικοι στοχοι, οπως το να καταλαβει ο ΟΣΦΠ την δευτερη θεση στην κανονικη διαρκεια.
Γι αυτο μαλιστα, να τα βαλεις με τον γερσον. Οχι επειδη δεν πηγες φαιναλ 4.

Το οτι οι αγγελοπουλοι ειναι απειροι και νομισαν οτι επειδη μια χρονια ριξανε λεφτα στο παζαρι, θα καταλαβουνε την ευρωπη, δεν πρεπει να χρεωθει στον ισραηλινο. Εδω οι γιαννακοπουλοι, που ειναι και εμπειροι παραγοντες, εχουνε παει μονο σε δυο απο τα τελευταια 4 φαιναλ 4, παρ οτι ριχνουν καθε χρονο τα ιδια η και περισσοτερα λεφτα απο τους αγγελοπουλους φετος.

Το φαιναλ 4 δεν ειναι ευκολη υποθεση. Αν νομιζει κανενας οτι με προσπαθεια ενος ετους θα περασει τους υπολοιπους που προσπαθουν χρονια, ειναι γελασμενος.
Anaz
Parisinos απ'το ποστ σου δεν μπορω παρα να υποθεσω οτι δεν παρακολουθησες καθολου την συζήτηση!
Κανεις δεν κατηγορησε τον Γκερσον για τον αποκλεισμο!Αυτο ειναι το λιγοτερο!Τα'χουμε πει χιλιες φορες!Μην μειωνεις με αυτο το τροπο τα επιχειρηματα των παραπάνω γραφόντων..

Τωρα το αν μπορουσε ή αξιζε ο Ολυμπιακος να παει Final Four,ειναι μια αλλη συζητηση,η οποια εχει αναλυθει ηδη σε ενα βαθμο!Ετσι κι αλλιως ομως ειναι μικρης σημασιας,γιατι το προβλημα ειναι η αγωνιστικη κατασταση της ομαδας και οχι ο αποκλεισμος.
cool.gif
PARISINOS
Φιλε Αναζ το παρακατω αποσπασμα βρισκεται στο πρωτο ποστ αυτης της σελιδας.
QUOTE
Για το θεμα Γκερσον:

Το οτι το συμβολαιο του Πινι ειχε διαρκεια 1 ετος και οχι παραπανω ειχε καποιον σκοπο. Τωρα μπορει να διαδοθει οτι θα του το ανανεωσουν του χρονου και τα συναφη, η αληθεια ειναι ομως οτι τα λεφτα που ξοδευτηκαν φετος ειχαν εναν βασικο στοχο που δεν επετευχθη. Απο εκει και περα, πολλα μπορει να γραφτουν γιατι απομενει και το πρωταθλημα. Στο οποιο παντως δεν ειναι εξασφαλισμενη ουτε καν η συμμετοχη στον τελικο...


Εδω ο φιλος μιλαει ξεκαθαρα για αποτυχια στον ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΧΟ που πρεπει προφανεστατα να χρεωθει στον γερσον. Και επειδη εχω διαβασει και το υπολοιπο τοπικ, εχει παρει το ματι μου και αλλα τετοια αποσπασματα. μην με κανεις λοιπον σε παρακαλω να ανατραξω και προηγουμενες σελιδες να τα βρω.

Επισης και μονο το γεγονος οτι ολοι μιλανε για τον γερσον στο τοπικ του αποκλεισμου απο το φαιναλ 4 τα λεει ολα πιστευω...
Στο τοπικ του γκερσον εχουν γραφτει 7 σελιδες σε 10 μηνες. Στο τοπικ του αποκλεισμου 9 σελιδες σε 10 μερες ολες για τον γκερσον. Ειναι ξεκαθαρο οτι απο το αν θα παει η ομαδα φαιναλ 4 περιμεναν οι περισσοτεροι να τον κρινουν.
Anaz
Ισως ερμηνευουμε διαφορετικα το νοημα των ποστς γιατι εγω εξακολουθω να πιστευω οτι οι ευθυνες από οσους γραφουν εδω δεν αφορουν τον αποκλεισμο απ'το final four τόσο,αλλα κυριως την αγωνιστικη κατασταση της ομαδας!Η σειρα αυτη ήταν απλα η αφορμη.
Σε καθε περιπτωση εγω εχω ήδη διαχωρισει παντως τη θεση μου:
QUOTE
Παντως κανεις δεν ριχνει πιστευω ιδιαιτερη ευθυνη στον Γκερσον που δεν πηγαμε Final Four!Αυτο οπως ειχα πει καιρο ηταν κ θεμα συγκυριων,αφου γνωριζαμε οτι ημαστε ενα σκαλι κατω απ'τους 3 κορυφαιους. Ουτε φυσικα για τον αναμενόμενο αποκλεισμο απ'την καλυτερη Ταου. Θα μπορουσαμε βεβαια να του προσαψουμε το γεγονος οτι δεν "κυνηγησε" αυτες τις συγκυριες χάνοντας την δευτερη θεση στον πρωτο γυρο,αλλα μικρο το κακο!
Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι η ομαδα δεν εχει αγωνιστικη ταυτότητα!Απριλη μηνα και δειχνει χωρις συνοχη,χωρις συστημα, λες και ειναι εντελως νεα ομαδα!


QUOTE
Στο τοπικ του γκερσον εχουν γραφτει 7 σελιδες σε 10 μηνες. Στο τοπικ του αποκλεισμου 9 σελιδες σε 10 μερες ολες για τον γκερσον. Ειναι ξεκαθαρο οτι απο το αν θα παει η ομαδα φαιναλ 4 περιμεναν οι περισσοτεροι να τον κρινουν.
Οπως ειπα ήταν η ΑΦΟΡΜΗ (όχι η αιτια) για το ξεσπασμα!Αν για παραδειγμα εκανε κανα θαυμα ο Πινι και περνουσε την Ταου,θα καταπίναμε τη γλωσσα μας!Απο πανω ομως,κι ο τροπος που ηρθε ο αποκλεισμος με 2-0 και 25 πόντους στη Βιτορια,ηταν η αφορμη και η σταγονα που εφερε το ξεσπασμα,αφου επιβεβαιωσε τις ανησυχιες μας για το κακο αγωνιστικο προσωπο της ομαδας!Εξαλλου όσα γραφονται είχαν λίγο πολυ ηδη γραφτει και πριν τη σειρα αυτη,στην οποια σχεδον όλοι ειχαμε αναγνωρίσει ως μεγαλο φαβορι την Ταου!
Γι'αυτο εχω ζητησει να μεταφερθουν τα ποστς στο σωστο τοπικ!
PARISINOS
Τελος παντων λιγη σημασια εχουν ολα αυτα μιας και συμφωνω και εγω οτι εχει κανει λαθη ο γκερσον και ειναι βεβαιως γεγονος οτι πολλοι εδω μεσα--αναμεσα τους και εσυ-- τα εχουν επισημανει και πιο πριν.

Η ουσια του τι θελω να πω βρισκεται εδω,
Το αν ο γκερσον πηρε τον πεν αντι του εντνι, δεν χρησιμοποιει τον στακ, και δημιουργει ψυχολογικο στον σοφο λιγη σημασια εχουν.

Εγω πιστευω οτι του χρονου ο ΟΣΦΠ
*αν αυξησει το μπαντζετ λιγο ακομα ωστε να εχει την πολυτελεια να παρει ασσο της προκοπης--αντι για τα 800,000 του πενν, δωσει 1,5-2 για εναν βαρβατο ασσο, ειτε αυτος λεγεται σαρας, ειτε ζησης ειτε οτιδηποτε αλλο,
*αν εχει υγιει το μασιγιαουσκας

και με δεδομενη την μεγαλυτερη εμπειρια των παιχτων συν την πολυ καλυτερη ομοιογενεια--αφου δεν θα εχει αλλαξει ολη η ομαδα το καλοκαιρι οπως περσι--, ο ΟΣΦΠ θα συμπληρωσει την τριαδα ΤΑΟΥ, ΤΣΣΚΑ, ΠΑΟ και θα ανηκει στις 4 καλυτερες ομαδες της ευρωπης, ειτε ο προπονητης λεγεται γκερσον ειτε οχι.
reignman
ε νταξ... οχι 2 εκ ο σαρας 2 ο ζησης.. οι αξιες τους δε συγκρινονται ουτε κατα το ημιση...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.