Help - Search - Members - Calendar
Full Version: O Παγδατής στον τελικό...
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
sihainas
Αν και δεν ασχολούμε καθόλου με το τέννις δεν έχω τη δυνατότητα άλλωστε αφού δεν δείχνουν κανένα ματς στην τηλεόραση, πέρα από τους ολυμπιακούς, δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω αυτήν την πρόκριση... Μπράβο του που κατάφερε και το γύρισε το παιχνίδι και καλή επιτυχία στον τελικό που θα παίξει ή με τον Φέντερερ ή με τον Κίφερ


QUOTE(www.sportime.gr)
Παρακολουθώντας την απίστευτη επιστροφή του Μάρκου Παγδατή στο παιχνίδι, ο Νταβίντ Ναλμπαντιάν άρχισε να επικαλείται τις ανώτερες δυνάμεις. Και πάνω που πίστευε πως «μια βροχή θα μας σώσει», παρέλειψε ότι δεν υπήρχε γκαζόν! Ο Κύπριος τενίστας δεν επηρεάστηκε από τη διακοπή του αγώνα και ολοκλήρωσε το θαύμα του. Προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open μετά από αγώνα που κράτησε σχεδόν τρεισήμισι ώρες και στον οποίο είχε χάσει τα δύο πρώτα σετ (6-3, 7-5). Ξεκίνησε την αντεπίθεσή του με οπλό το σερβίς, στο τρίτο σετ (6-3), συνέχισε στο τέταρτο (6-4) και στο πέμπτο απλά διατήρησε την παράδοση. Έχανε 4-2 games, αλλά ο Παγδάτης δεν είχε χάσει ποτέ στο πέμπτο σετ και δεν θα μπορούσε να την... πάθει σε έναν ημιτελικό και με όλο τον κόσμο να τον αποθεώνει. Αντίπαλός του ένας εκ των Φέντερερ (Νο1) ή Κίφερ (Νο21).

Ο Ναλμπαντιάν ξεκίνησε με μπρέικ και πήρε προβάδισμα 2-0, αλλά ο Παγδατής απάντησε κάνοντας με τη σειρά του μπρέικ στο σερβίς του Αργεντινού και ισοφάρισε σε 2-2. Ο Παγδατής είχε την ευκαιρία να κάνει το 4-4 όταν και είχε τρεις ευκαιρίες να καθαρίσει τον πόντο χωρίς όμως επιτυχία και τελικά ο Ναλμπαντιάν έκανε το μπρέικ κάνοντας το 5-3 και κατά συνέπεια πήρε και το πρώτο σετ με 6-3.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με μπρέικ του Ναλμπαντιάν στο σερβίς του Παγδατή και έτσι πήρε προβάδισμα για τη συνέχεια. Διατηρώντας το σερβίς του και κάνοντας άλλο ένα μπρέικ (4-1) έγινε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου σετ. Κάπου εκεί μίλησε η ψυχή του Παγδατή που θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και έκανε μπρέικ στο 5-3 δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει έτσι απλά το σετ.

Ο Κύπριος είχε πάρει φόρα και έδειχνε ασταμάτητος με αποτέλεσμα να κάνει και δεύτερο μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 5-5 και να γυρίσει ένα σετ που φαινόταν από την αρχή χαμένο. Ο Ναλμπαντιάν απάντησε κάνοντας το 6-5 στο σερβίς του Παγδατή και πήρε και το δεύτερο σετ με 7-5 και ήθελε άλλο ένα σετ για να προκριθεί το μεγάλο τελικό.

Ο Παγδατής είχε ανέβει κάτι που φαινόταν και στο παιχνίδι του στο τρίτο σετ. Ένα σετ που ήταν αμφίρροπο από την αρχή με τους δύο τενίστες να κρατάνε το σερβίς τους και να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Ο Παγδατής κατάφερε να κάνει μπρέικ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο (4-2) και να πάρει προβάδισμα για την κατάκτηση του τρίτου σετ και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς (6-3).

Η εικόνα του παιχνιδιού είχε αλλάξει και ο Παγδατής έκανε μπρέικ στο 2-1 και στη συνέχεια διατήρησε το σερβίς του και παρά την προσπάθεια του Ναλμπαντιάν στο 4-3 να κάνει μπρέικ κατάφερε να επικρατήσει με 6-4 και να στείλει το ματς σε πέμπτο σετ.

Το πέμπτο σετ δεν ξεκίνησε καλά για τον Παγδατή με τον Ναλμπαντιάν να παίρνει προβάδισμα δύο πόντων (2-0). Ο Μάρκος όμως, απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ και ισοφάρισε άμεσα σε 2-2. Ο Ναλμπαντιάν έσπασε δεύτερη φορά το σερβίς του Παγδατή και προηγήθηκε 4-2. Ξανά ο Μάρκος είχε απάντηση και έκανε άμεσα μπρέικ ισοφαρίζοντας άμεσα σε 4-4. Ο Ναλμπαντιάν δεν άντεξε την πίεση του Παγδατή και έκανε τέσσερα συνεχόμενα λάθη και έδωσε προβάδισμα νίκης στον Κύπριο ο οποίος δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο και ο Μάρκος πέρασε στον τελικό, όπου το πρωί της Κυριακής (29/1, 10.30πμ ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Φέντερερ-Κίφερ.

Ήταν μία παλικαρίσια νίκη για τον Κύπριο ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του ανέτρεψε ματς και στη δεύτερη μόλις παρουσία του στο στο Αυστραλιανό Open θα βρεθεί στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ, Νο 1 στον κόσμο και τον Γερμανό Νίκολας Κίφερ.
dizzy_fingers
Μπράβο στον Κύπριο που απ'ότι διαβάζω έχει την αμέριστη βοήθεια από τους ομογενείς στη Μελβούρνη. 41.gif

Και το παληκάρι είναι μόλις 20 ετών, ε?
leonkalf
Συγχαρητήρια 41.gif
Φοβερή ανατροπή.Έχει ψυχή!!
Καλή επιτυχία στον τελικό
kop-13
Πρέπει να είναι πολυ καλος!
Εχει αποκλήσει 3 απο τους 10 καλύτερους κ τώρα αρχίζει!
Άντε μπάς κ ξεκολήσσουν τα κανάλια κ τα ραδιόφωνα λίγο απο το ποδόσφαιρο...
chinaski
Εμενα μου αρεσουν ολα τα αθληματα και το τενις δεν αποτελει εξαιρεση.

Καλη τυχη στο παλικαρι.
Warrior
Εγω ειδα τα τελευταια 2 σετ....

Ειναι φοβερος ο Κυπριος.Ψυχαρα..πανω που ελεγες παει το χασε...τα γυρναγε
στα καπακια!! 41.gif 77.gif

Απο τα ωραιοτερα ματς τενις που εχω δει...

Mε τον Φεντερερ(γιατι αυτος θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα)παντως στον
τελικο,τα πραγματα θα ειναι πολυ δυσκολα.

Εν τω μεταξυ,οι Ελληνοκυπριοι στις κερκιδες την ειχαν δει...Πορτογαλλια!
"Σηκωσε το"...."Μαρκο ολε,δεν σταματω να τραγουδω ποτε!!" κ.α συναφη! laugh.gif
sihainas
Τι σημασία έχει το άθλημα ή η χώρα... όπου υπάρχουν διακρίσεις για έλληνες και κυπρίους και ειδικότερα σε αθλήματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχαν για την Ελλάδα πρέπει να πανηγυρίζουμε και να χαιρόμαστε...

Σίγουρα είναι δύσκολα με τον Φέντερερ.. αλλά δεν ξέρουμε ακόμα τι μπορεί να γίνει... ποιός περίμενε ότι θα φτάσει στον τελικό άλλωστε..?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.