Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Φινλανδία
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2015
sacarame


Η Φινλανδία μετά το 1995 είχε 16 ολόκληρα χρόνια να εξασφαλίσει μια συμμετοχή σε Ευρωμπάσκετ. Την τελευταία τετραετία όμως παρουσιάζει μια αξιοθαύμαστη συνέπεια στις μεγάλες διοργανώσεις, καθώς είναι το τρίτο σερί Eurobasket στο οποίο θα πάρει μέρος, ενώ συμμετείχε και στο περσινό Παγκόσμιο (έστω και με wild card). Διατηρώντας σταθερό το μεγαλύτερο μέρος του κορμού της, και με την προσθήκη ενός νατουραλιζέ ( Jamar Wilson), οι Φινλανδοί θα παίξουν το γνωστό τους μπάσκετ προσδοκώντας την πρόκριση από τον πρώτο όμιλο, ο οποίος είναι ανοιχτός σε όλα σχεδόν τα πιθανά ενδεχόμενα.
Η απουσία του Hano Mottola είναι γεγονός, καθώς ο γερόλυκος ψηλός αποφάσισε να σταματήσει στην τρυφερη ηλικία των 38 ετών.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

6η θέση Eurobasket 1967
9η θέση Eurobasket 2011
9η θέση Eurobasket 2013

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Mikko Koivisto

Height: 1.94
Date of Birth: 18/04/1987
Position: SG
Club (2014-15) Skyliners Frankfurt



Erick Murphy

Height: 2.08
Date of Birth: 26/10/1990
Position: PF-C
Club (2014-15) Austin Spurs



Shawn Huff

Height: 1.98
Date of Birth: 05/05/1984
Position: SF
Club (2014-15) MHP Ludwigsburg




Gerard Lee Jr.

Height: 2.08
Date of Birth: 23/11/1987
Position: C
Club (2014-15) CSU Asesoft Ploiești



Sasu Salin

Height: 1.92
Date of Birth: 11/06/1991
Position: SG
Club (2014-15) Union Olimpija



Tuukka Kotti

Height: 2.05
Date of Birth: 18/03/1981
Position: PF
Club (2014-15) Nilan Bisons


Petteri Koponen

Height: 1.94
Date of Birth: 13/04/1988
Position: PG
Club (2014-15) Khimki



Matti Nuutinen

Height: 2.00
Date of Birth: 27/09/1990
Position: SF
Club (2014-15) Nilan Bisons


Ville Kaunisto

Height 2.04
Date of Birth 19/03/1982
Position PF
Club (2014-15) Kouvot



Joonas Caven

Height 2.11
Date of Birth 19/01/1993
Position PF - C
Club (2014-15) Delaware 87ers



Roope Ahonen

Height 1.87
Date of Birth 12/06/1990
Position PG
Club (2014-15) Loimaa Bisons


Jamar Wilson

Height 1.85
Date of Birth 22.02.1984
Position G
Club (2014-15) Adelaide 36ers


Coach: Henrik Dettmann

Date of Birth: 05/04/1958
Nationality: Finland

Ο Φινλανδός coach συνεχίζει το εξαιρετικό έργο στην εθνική ομάδα της χώρας του. Έχει καταφέρει να βάλει την Φινλανδία για τα καλά στον μπασκετικό ευρωπαϊκό χάρτη και σε αυτό το Ευρωμπάσκετ θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα στο βήμα παραπάνω.

Πιθανή 5-αδα & Depth Chart

PG Koponen- Wilson - Ahonen
SG Salin – Koivisto
SF Huff - Nuutinen
PF Murphy -Kotti – Kaunisto
C Lee – Caven


Face Control
Πλεονεκτήματα:
- Πρώτο και βασικό πλεονέκτημα όπως ξέρουμε από τα προηγούμενα χρόνια είναι το περιφερειακό σουτ. Το ρόστερ τους έχει σχεδόν στο σύνολο του την ικανότητα να απειλεί από μακρινή απόσταση και αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν των Φινλανδών.Είναι ομάδα που αρέσκεται να παίζει σε γρήγορο tempo και στηρίζεται σε συνεργασίες pick’n’roll και pick’n’pop.
- Η ομοιογένεια θα αποτελεί και πάλι ένα ισχυρό συν της ομάδας του Dettmann καθώς οι 8 από τους 12 έχουν συμμετάσχει και στις 3 τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις.
- Υπάρχει βελτίωση στο θέμα των rebounds. Το πρόβλημα των προηγούμενων διοργανώσεων για τους Φινλανδούς ήταν ότι δεν είχαν αρκετά ψηλή front- line και αντιμετώπιζαν πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα. Πλέον η παρουσία των Murphy, Caven και Kaunisto έρχεται να δώσει λύσεις σε αυτό το θέμα.

Μειονεκτήματα:

- Επιλογή καλύτερου νατουραλιζέ. Από τη στιγμή που ο coach αποφάσισε να δώσει διαβατήριο σε κάποιον Αμερικανό, θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή. Ο 31χρονος Wilson δεν είναι τοπ σουτέρ, δεν είναι και το πρώτο μπόι και παρά το γεγονός ότι είναι distributor, είναι περισσότερο συμπληρωματικός παίκτης παρά παίκτης που θα δώσει το κάθε παραπάνω σε αυτό το ρόστερ.
- Όσο αξιόμαχο και μαχητικό σύνολο και να είναι οι Φινλανδοί, δεν παύουν να έχουν συγκεκριμένο ταβάνι. Η απουσία plan B στο επιθετικό παιχνίδι δεν τους βοηθάει να ανταπεξέλθουν απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερη ποιότητα.

Τα Αστέρια
Petteri Koponen



Ο άσσος της Κίμκι είναι ο ηγέτης των Φινλανδών και αυτός που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι τους. Εκρηκτικός, με μεγάλο επιθετικό ρεπερτόριο, είναι το Α και το Ω για την ομάδα του Dettmann.

Ο Στόχος

Οι Φινλανδοί θα είναι στον Ά όμιλο του φετινού Eurobasket και θα έρθουν αντιμέτωποι με τις Ρωσία, Βοσνία, Γαλλία, Πολωνία και Ισραήλ. Ο όμιλος πέραν της Γαλλίας είναι ισορροπημένος και οι Φινλανδοί έχουν την ικανότητα να προκριθούν. Αυτό που θα πρέπει να πετύχουν είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα που θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν ένα λιγότερο ισχυρό αντίπαλο στο πρώτο νοκ άουτ, έτσι ώστε να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους 8 της διοργάνωσης.

Το Ερώτημα

Πόσα τρίποντα θα μετρήσουμε φέτος από τους Φινλανδούς;;
GK_23
Ο Τζαμάρ Ουίλσον δεν είναι μία επιλογή νατουραλίζε "αλά Σκόπια", από όσο ξέρω οι Φινλανδοί δεν έψαξαν να δώσουν διαβατήριο σε κάποιον. Πήρε την υπηκοότητα μέσω της νόμιμης οδού, νομίζω είναι παντρεμένος με Φινλανδή και έχει συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια παραμονής στη χώρα.

Στους ψηλούς υπάρχει σίγουρα πρόβλημα, μόνο ο Λι είναι τυπικός παίκτης ζωγραφιστού. Ο Καβέν είναι φτερό στον άνεμο, δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να βοηθήσει ιδιαίτερα στον τομέα των ριμπάουντ. Μου θυμίζει τον Γιάγκλα σε στυλ ο Καβέν, αυτό είναι μάλλον ανησυχητικό rolleyes.gif

Να πούμε επίσης ότι δύο εκ των Φινλανδών θα παίξουν στην Ελλάδα του χρόνου. Οι Νοουτίνεν και Αχόνεν, σε Αρκαδικό και Κολοσσό Ρόδου αντίστοιχα.
sacarame
QUOTE(GK_23 @ Sep 3 2015, 15:57 ) *
Ο Τζαμάρ Ουίλσον δεν είναι μία επιλογή νατουραλίζε "αλά Σκόπια", από όσο ξέρω οι Φινλανδοί δεν έψαξαν να δώσουν διαβατήριο σε κάποιον. Πήρε την υπηκοότητα μέσω της νόμιμης οδού, νομίζω είναι παντρεμένος με Φινλανδή και έχει συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια παραμονής στη χώρα.


Ναι αυτό ξέρω κι εγώ. Απλά οκ, έχουν δει κι άλλες αντιστοιχες περιπτώσεις τα μάτια μας με γάμους κλπ οπότε το άφησα στη γενικότητα του.

Από τη στιγμή εξάλλου που έτσι κι αλλιώς διαβατήριο βγάζει, και αφού το πήραν απόφαση να πάνε σε κάτι τέτοιο, θεωρητικά μπορούσαν να πανε σε καλύτερο παίκτη..
GK_23
Μόλις παρατήρησα ότι λείπει και ο Teemu Rannikko από το ρόστερ, ένας παίκτης που ήταν παρών σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις με τη Φινλανδία. Φαντάζομαι πως στα 35 του έχει σταματήσει από την εθνική, παίζει σε ομάδα της πατρίδας του πλέον.
Nuntius
Το παλέψαμε πολύ με Γαλλία και στείλαμε τον αγώνα στην παράταση. Δυστυχώς, στην παράταση ηττηθήκαμε με 97-87. Πάντως, αφού καταφέραμε να κοντράρουμε στα ίσια την Γαλλία μέσα στο Μονπελιέ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης είμαι αισιόδοξος.

Σήμερα παίζουμε με το Ισραήλ, το οποίο κέρδισε την Ρωσία χθες και άρα έχει πολύ καλή ψυχολογία. Χρειαζόμαστε μια νίκη και μακάρι να τα καταφέρουμε.
Air Kef
QUOTE(GK_23 @ Sep 4 2015, 06:51 ) *
Μόλις παρατήρησα ότι λείπει και ο Teemu Rannikko από το ρόστερ, ένας παίκτης που ήταν παρών σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις με τη Φινλανδία. Φαντάζομαι πως στα 35 του έχει σταματήσει από την εθνική, παίζει σε ομάδα της πατρίδας του πλέον.


Eδώ λείπει ο Χάννο ο Μόττολα, ποιος Ράννικο τώρα.

Ο Ουίλσον ανά στιγμές είχε κάνει τον Πάρκερ να φαίνεται παίκτης της σειράς, ρε κάτι αποκαλύψεις αυτό το Ευρωμπάσκετ. bball.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.