Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ο καλύτερος ψηλός του ΠΑΟ ...
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3
dizzy_fingers
Για να θυμηθούμε τις παλιές καλές μέρες που δεν είχαμε ανάγκη από ψηλό, και να κλάψουμε παρέα... sad-smiley-009.gif
fatboy
Προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να ψηφίσω ένα Κροάτη... αστειέυομαι, νομίζω ότι ο Zeljko ήταν φανταστικός παίκτης, δυστυχώς οι τραυματισμοί του και εν μέρη το μυαλό του δεν του επιτρέπουν μέχρι και σήμερα τίποτε άλλο παρά να αποτελεί αντικείμενο ανταλλαγής ανάμεσα στις ομάδες της Αμερικής... κρίμα
dizzy_fingers
Ωχ ναι...εγώ δεν ψήφισα.

Για συναισθηματικούς λόγους λοιπόν, ρίχνω την ψήφο στον αγαθό ψηλό που μας χάρισε το πρώτο μας Ευρωπαϊκό..τον Στόγιαν Βράνκοβιτς.


Ο τελευταίος της "παλιάς σχολής" ψηλών. Τότε που δε χρειαζόταν να έχουν καλό mid-range shoot και να κάνουν πιρουέτες μέσα στην ρακέτα (πόσο μου έχει λείψει αυτός ο ψηλός...).

Οι μονομαχίες του με τον Φασούλα, μοναδικές!
fatboy
Και μένα μου άρεσε ο Stojko δεν έχω δει καλύτερο blocker...
dizzy_fingers
Τέτοια χέρια που είχε....

Χαρακτηριστική του κίνηση που μου έχει μείνει στο μυαλό, και την οποία δε μπορούσαν να σταματήσουν οι αντίπαλοι, ήταν όταν με πλάτη τον αντίπαλο, έπαιρνε την εσωτερική αλλά επειδή δεν είχε τον όγκο να φτάσει από κάτω από το καλάθι, έβγαινε σχεδόν ολόκληρος έξω, αλλά με το μακρύ χέρι του την άφηνε από κάτω από το καλάθι blink.gif !

Όσο αργή και προβλέψιμη κι ας ήταν η κίνηση αυτή, κανείς δεν τον μπλόκαρε...
zoros
Ψηλός σαν τον Ράτζα (του ΠΑΟ, όχι του Ολυμπιακού που είναι και στην φώτο biggrin.gif ) δεν έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα. Πόσταρε, σκόραρε, πάσαρε, έπαιζε άμυνα, έπαιρνε ριμπάουντ, έκοβε! Ο απόλυτος παίκτης. Αν είχε δε και καλό μακρινό σουτ, θα ήταν και από τους καλύτερους σέντερ όλων των εποχών για το ΝΒΑ.

Αλήθεια, υπάρχει κανείς που θα ψηφίσει τον Μπερκ??? 24.gif Όχι ότι ήταν κακός, αλλά σε σχέση με τους 3 πρώτους...
dizzy_fingers
Για τον Ράτζα δεν έβρισκα φωτό όταν ήταν στον ΠΑΟ biggrin.gif.
LEFTERIS733
Οπως καταλαβαινετε εριξα την ψηφο μου στο Stojan 77.gif
MZ13
Κι εγώ ψήφισα αυτόν με το βλέμμα της αγελάδας..... Stojko, ο οποίος δεν είναι τυχαίος παίκτης στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ..... wink.gif

Ηταν ο center-φόβητρο, τίποτα δεν πέρναγε κάτω άπο το καλάθι, δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο σαν σκόρερ - τα ποντάκια του όμως τα έβαζε - άλλα φοβερός μπλοκέρ και ριμπάουντερ - ότι χρειάζεται δηλαδή άπο center.... με διαφορά στήθους άπο τον Zelly λοιπόν, Stojko.... biggrin.gif

ΥΠ: Φαντάσου για να μπήκε ο Burke στην ψηφοφορία τι φιντάνια center έχουν περάσει άπο τον ομάδα.... πάλι καλά που γίνεται τώρα η ψηφοφορία και όχι του χρόνου πχ.... δεν θα άντεχα να δω τον Femerling...... help.gif hammer.gif ugly8.gif dry.gif
IraTmac
ΔΕΝ ψηφίζω τον Στόγιαν, γιατί δεν τον είδα παρά μόνο ελάχιστα. ούτε Μπερκ γιατί ήταν μεν χρήσιμος, έδινε οτι μπορούσε, αλλά δεν ήταν κανένας σούπερ παίκτης. επίσης δεν ψηφίζω τον Λάζο, γιατί παρότι είναι ο κορυφαίος Έλληνας ψηλός, δεν πήρε το χρόνο που του άξιζε για να το δείξει στον Πάο. πολύ καλός ο Ρέμπρατσα, μου άρεζε, αλλά δεν ήταν ο κορυφαίος.

ΨΗΦΙΖΩ τον ανυπέρβλητο Dinoσαυρο, τον οποίο έχω σε μεγάλη εκτίμηση (και σε poster στο δωμάτιό μου tongue.gif). έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, είχε τρομερό τσαμπουκά και ήταν άντρας. έπαιξε σε ΟΣΦΠ και Πάο και τίμησε και τις δύο φανέλες χωρίς καραγκιοζιλίκια.
LEFTERIS733
Και η κουτουλια στον φεμερλινγκ τι ηταν; tongue.gif
dizzy_fingers
Ντέρμπυ το βλέπω... 39.gif
Kabamaru
An kai o Stojko itan indalma mou metaksy 1995-1997 logo "tis tapas" (eksalou "Stojko" itan kai to psevdonymo mou sto sholeio: Logo onomatos, ypsous kai agapis pros to prosopo tou) nomizo pos o titlos anikei ston Dino.

All-around paihtis, statheros kai arhontikos. An den eihe "sapia" gonata tha ekane plaka sto NBA gia hronia.....
Warrior
Και γω συμφωνω οτι ο Ρατζα ηταν ο καλυτερος σεντερ του Παναθηναικου,ως αξια..
Τωρα για την συνολικη προσφορα στην ομαδα θα ψηφιζα των Βρανκοβιτς.
dizzy_fingers
QUOTE (Kabamaru @ Jan 16 2005, 05:25 PM)
(eksalou "Stojko"  itan kai to psevdonymo mou sto sholeio: Logo onomatos, ypsous kai agapis pros to prosopo tou)

Ευτυχώς όχι για το πρόσωπό σου 21.gif!

Ο Ράτζα είναι αλήθεια ότι είχε ένα μεγάλο ρεπερτόριο κινήσεων.... 39.gif
IraTmac
QUOTE (LEFTERIS733 @ Jan 16 2005, 05:15 PM)
Και η κουτουλια στον φεμερλινγκ τι ηταν; tongue.gif

έχουμε διαφορετική αντίληψη για την έννοια "καραγκιοζιλίκι".
dizzy_fingers
Ε! Ποιός ψήφισε Ράτζα και δεν το έγραψε...!!??

torture.gif
Green Warrior
Άντε για να ξεθάψουμε λίγο το τόπικ biggrin.gif

Από καθαρά αγωνιστική αξία:

Ράτζα-Ρέμπρατσα-Βράνκοβιτς

Συναισθηματικά αξία/Δέσιμο με την ομάδα:

Βράνκοβιτς-Ρέμπρατσα-Ράτζα
Aristofanis
Καλύτερος ψηλος του ΠΑΟ (από 1993 και μετά) ήταν ο Vrankovic. Από τους καλύτερους αμυντικούς πάικτες που έχω δει ποτέ.

Μετά ακολουθούν Radja, Rebraca & Middletton
Green Warrior
Όντως είναι και ο αειθαλής Μίντλετον απλά νόμιζα ότι αναφερόταν στους 3 γιούγκους οι οποοίοι ήταν και πεντάρια (αν και ο Ράτζα στην εθνική Γιουγκοσλαβίας έπαιζε περισότερο 4). Περισσότερο ταυτίστηκε από τους τρεις με την ομάδα ο Στόγιαν και λόγω των δυο κοψιμάτων με Μπένετον και Μπάρτσα το '96 και γενικότερα με το πάθος που έδειχνε. Ο Ράτζα σαφώς ήταν το μεγαλύτερο όνομα από τους τρεις. Ο Ρέμπρατσα συνδέθηκε με την κατάκτηση του δεύτερου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (MVP) στο F4 της θεσσαλονίκης και με της μονομαχίες του με Ράτζα στους τελικούς του 2001. Επιθετικά καλύτερος από όλους ήταν ο Ράτζα, αμυντικά ο Βράνκοβιτς, ενώ ο Ρέμπρατσα ήταν πολύ καλός τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.
Achilleas13
Θα ψηφίσω τον Βρανκοβιτς
dimitrisp
Για συναισθηματικους και οχι μονο λογους (αλλα και αγωνιστικους) Στογιαν Βράνκοβιτς tongue.gif
Igor
Που ψηφιζεται ολοι εσεις και δεν καταλαβαινω ???
Green Warrior
Μάλλον ψήφιζαν πριν δύο χρόνια μέχρι που βρέθηκα να ξεθάψω λίγο το τόπικ έτσι για γίνεται κουβέντα biggrin.gif
dizzy_fingers
biggrin.gif Σωστή η απορία του Igor.

Είχα βάλει ψηφοφορία στην αρχή με διάφορους ψηλούς, αλλά λόγω προβλημάτων την έβγαλα.

Θα την προσθέσω αύριο.
Green Warrior
Πάντως γενικά υπάρχει μία τάση υποτίμησεις του Ρέμπρατσα συμπεριλαμβανομένων και ημών των οπαδών του ΠΑΟ, αν και την εποχή που ήρθε ήταν ο καλύτερος ψηλός στην Ευρώπη και ήταν και ο MVP στο F4 του 2000 wink.gif
Igor
Αμαν εχω ειχα διαβασει 16 Ιανουαριου 2007 οχι 2005 !!! Τελως παντων θα ψηφιζα Βρανκοβιτς μονο και μονο για την ταπα αλλα μου αρεσει πιο πολυ ο Ζελικο..
Garnett13
Για τον φίλο που θυμήθηκε τον Πάτρικ Μπέρκ να πω μια πληροφορία ότι τώρα παίζει στην πιο διαστημική ομάδα του ΝΒΑ τους Φοίνιξ Σάνς
Igor
Καλα αν παιζει ο αχρηστος ο Μπερκ στους Σανς αυτοι που εχουμε τωρα που πρεπει να παιζουν ??????
dizzy_fingers
Άχρηστος ο Μπερκ???
Από πού κι ως πού?

Δεν ήταν ο καλύτερος ψηλός που είχε η ομάδα, αλλά ήταν μία αρκετά αξιόπιστη λύση που θα στεκόταν άνετα στη φετινή ομάδα.
Igor
Ρε dizzy σκεψου προπονηση των Σανς τον τιμιο Ιρλανδο Πατρικ Μπερκ να μαρκαρει τον γιγαντα Αμαρε.
Για Ελληνικο Πρωταθλημα καλος ενταξει.
Green Warrior
Μπορεί ο Μπερκ να μην ήταν Ράτζα ή Ρέμπρατσα αλλά ήταν φιλότιμος παίκτης και χρήσιμος παίκτης και πάντως πιο ουσιαστικός από τον μέχρι τώτα Γιαβτόκας...
dizzy_fingers
QUOTE(Igor @ Feb 18 2007, 08:13 PM) *
Ρε dizzy σκεψου προπονηση των Σανς τον τιμιο Ιρλανδο Πατρικ Μπερκ να μαρκαρει τον γιγαντα Αμαρε.
Για Ελληνικο Πρωταθλημα καλος ενταξει.

Αυτό μέχρι τη δήλωση ότι είναι άσχετος ο Μπερκ είναι μία απόσταση..από το σπίτι του Φέμερλινγκ μέχρι το γκέι μπαρ που συχνάζει ο Αμίτσι tongue.gif.

Όταν είχε φύγει ο Ράτζα(ή ο Ρέμπρατσα...?), αν δε θυμάμαι λάθος, ο Ιρλανδός ήταν ο βασικός στυλοβάτης του ΠΑΟ στη ρακέτα.

ΥΓ: Πρόσθεσα την ψηφοφορία αλλά επειδή το έκανα πρόχειρα είναι πολύ πιθανό να ξέχασα κάποιον παίχτη...
Πείτε μου ποιόν να προσθέσω αν είναι και θα το κάνω wink.gif.
Green Warrior
QUOTE(dizzy_fingers @ Feb 18 2007, 09:09 PM) *
Αυτό μέχρι τη δήλωση ότι είναι άσχετος ο Μπερκ είναι μία απόσταση..από το σπίτι του Φέμερλινγκ μέχρι το γκέι μπαρ που συχνάζει ο Αμίτσι tongue.gif.

Όταν είχε φύγει ο Ράτζα(ή ο Ρέμπρατσα...?), αν δε θυμάμαι λάθος, ο Ιρλανδός ήταν ο βασικός στυλοβάτης του ΠΑΟ στη ρακέτα.

ΥΓ: Πρόσθεσα την ψηφοφορία αλλά επειδή το έκανα πρόχειρα είναι πολύ πιθανό να ξέχασα κάποιον παίχτη...
Πείτε μου ποιόν να προσθέσω αν είναι και θα το κάνω wink.gif.


Από ότι θυμάμαι ο Μπερκ έπαιξε 1998-2001 οπότε ήταν στην πρώτη τπυ χρονιά με Ράτζα και μετά με Ρέμπρατσα, πάντως έδινε πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο και παρεπιπτόντως ως Ιρλανδος ήταν τρελαμμένος με τον ΠΑΟ και το τριφύλλι wink.gif
scorpions
αααααααααααααααααααααα
mathbasketic
Στογιαν Βρανκοβιτς ψήφισα!!!!!!!!
Das Kapital
Μαικ Μπατιστ? Παντως εγω αυτον ψηφισα!!!!
grigoris
Το μπάσκετ που ήξερε ο Ράτζα το ήξεραν ή ξέρουν όλοι οι άλλοι μαζί οπότε μάλλον αυτονόητη η ψήφος μου...
Green Warrior
Σίγουρα ο Ράτζα είναι αγωνιστιστικά ο καλύτερος όλων ακολουθούμενος από τον Ρέμπρατσα, θυμάμαι που τον πρώτο καιρό υπήρχε πολύ γκρίνια για τον Ζέλικο επειδή όλοι τον συνέκριναν με τον Ράτζα αλλά ο Σέρβος έδωσε την απάντησή του στο final four του 2000 και στα πλέυ οφς του 2001 wink.gif
suspect
Δεν ψηφιζω γιατι δεν θελω ως οπαδος αλλης ομαδας να επιρεασω ( εστω και λιγο ) την ψηφοφορια που απευθυνεται σε φιλους του ΠΑΟ, απλως θα γραψω τη γνωμη μου.

Το θεμα για μενα δεν ειναι ποιος ηταν καλυτερος.
Το θεμα ειναι ποιος θα μπορουσε να σταθει καλυτερα στο στιλ και στη φιλοσοφια του Ομπραντοβιτς που κατα γενικη ομολογια ειναι ο καλυτερος προπονητης που περασε ποτε απο τη χωρα μας [ ΣΣ αν και ο Ιβκοβιτς εχει επισης πολλους φιλους ] και ποιος θα μπορουσε να προσφερει περισσοτερα.

1. Μιντλετον: Σπουδαιος παικτης και αδικημενος. Τρομερη η προσφορα του, συνοπτικα ο αθλητης-μπασκετ. Τηρουμενων των αναλογιων θα ελεγα οτι ειναι ο Ντανκαν του ΠΑΟ που ακομα σημερα θα εβρισκε συμμετοχη και δεν ειναι τυχαιο που ακομα παιζει στην Ισπανια.

2. Ρατζα: Ο καλυτερος ολων αλλα δεν νομιζω οτι θα ευδοκιμουσε για πολυ καιρο στον ΠΑΟ. Δεν θα μπορουσε αυτος ο παικτης να παιζει αμυνα, να ειχε 15'μ.ο. συμμετοχης, να εκανε σπλιτ, και να εβαζε την ομαδα πανω απο το εγω του.

3. Μπατιστ: Χωρις να ειναι το μεγαλο ταλεντο, αλλα ειναι απο τους Αμερικανους που εξακολουθουν να δουλευουν και να βελτιωνονται συνεχως. Δεν εχει την ουσια του Μιντλετον, ουτε το ταλεντο του Ρατζα αλλα εχει βοηθησει πολυ τον ΠΑΟ.
Παντως εχω την αποψη πως αυτος δεν επρεπε να μπει στην ψηφοφορια γιατι παιζει ακομα στον ΠΑΟ.


4. Ο Μπερκ ηταν ενας μετριος παικτης συνομοταξιας Πετσαρσκι που κανεις δεν τον θυμαται για τιποτα. Ο Τσαρτσαρης και ο Μπατιστ ειναι 10 φορες καλυτεροι.

5. Λαζαρος: Ωριμασε και βελτιωθηκε. Με κλειστα ματια αντι του Γιαφτοκας και του Τομασεβιτς.

6. Ρεμπρατσα: Μεγαλος αλλα ασταθης.Σπουδαιος παικτης που δεν βοηθησε οσο μπορουσε αλλα εμεινε στη μνημη ολων για ενα κοψιμο. Λιγο οι τραυματισμοι του, λιγο τα ψυχολογικα του αλλα και η μεγαλη του αξια, τελικα δεν αφησαν σημαντικο εργο.

7. Στοϊκο: Αυτος που σε περιοδους που ο ΠΑΟ ειχε αγορασει ολων των πλανητη περιμενε καμια ασιστ μπας και σκοραρει χωρις να γκρινιαζει. Το μπασκετ απο τοτε ομως προχωρησε και αφησε το στιλ του πισω. Δεν νομιζω οτι θα μπορουσε να σταθει σημερα.

Αν λοιπον ερχοταν ο κοουτς Ζοτς και μου ελεγε οτι θα εδιωχνε Τομασεβιτς και Γιαφτοκας θα του προτεινα να παρει Λαζαρο και Νταριλ.

Αν στην ομαδα θα ηταν ο Γκερσον, θα του ελεγα να επαιρνε Ρεμπρατσα και Ρατζα.
και καποιον για να τους χωριζει.
Igor
Το κοψιμο φιλε μου Υποπτε το εκανε ο Βρανκοβιτς και οχι ο Ρεμπρατσα,
Green Warrior
Φίλε suspect νομίχω ότι το ερώτημα αφορά την τελεθταία 20ετία άντε 15ετία και όχι μόνο τον σημερινό Παναθηναϊκό και δεν νομίζω να απευθύνεται μόνο σε οπαδούς του ΠΑΟ. Πάντως συμφωνώ ότι στο σημερινό στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟ καλώς ή κακώς δεν ταιριάζει κάποιος σέντερ τύπου Ράτζα ή Ρέμπρατσα
suspect
Εκανε και ο Ζελικο ενα μεγαλο κοψιμο - δυστυχως δεν θυμαμαι σε ποιον αγωνα - εκτος εδρας και εχω την εντυπωση πως με αυτο ή ο ΠΑΟ πηγε τελικο ή στο φ4, δεν ειμαι σιγουρος.
nikefalin
QUOTE(suspect @ Mar 18 2007, 11:02 AM) *
Εκανε και ο Ζελικο ενα μεγαλο κοψιμο - δυστυχως δεν θυμαμαι σε ποιον αγωνα - εκτος εδρας και εχω την εντυπωση πως με αυτο ή ο ΠΑΟ πηγε τελικο ή στο φ4, δεν ειμαι σιγουρος.


Ο Ζέλικο είχε σχέση με κόψιμο..μόνο που το είχε δεχτεί από τον Στόγιαν όταν έπαιζε στη Μπένεττον και με αυτό το κόψιμο πήγε ο ΠΑΟ στο Παρίσι tongue.gif
suspect
Μπορει και να μη θυμαμαι καλα ρε αδερφε, δεν ξερω.
Τα εκατομμυρια λιτρα του αλκοολ εχουν εξαφανισει απο το ομιχλωδες του μυαλου μου τετοιες λεπτομερειες.

icon_drunk.gif

Παντως απο τη λιστα λειπουν ρετρο παικτες οπως ο Εντγκαρ Τζοουνς, ο Αργυρης Παπαπετρου και φυσικα ο Αντονιοοοοοοοοοοοοο Ντεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεειβιιιιιιιιιιιις

smile.gif
Green Warrior
Βασικά κόψιμο από τον Ρέμπρατσα θα έχει να θυμάται ο Μιχαήλοφ στο μουντομπάσκετ του 1998 biggrin.gif
Pantel
εγώ πιστεύω ότι ο καλύτερος από κάθε άποψη ήταν ο Ρέμπρατσα. Βασικά πρέπει να είναι ο μοναδικός καθαρά 5άρι που έχει καθιερωθεί επί Ζέλικο. Ο Μίντλετον δεν ήταν ο CF καθαρός, αλλά ημίψηλος τύπου Τσαρτσαρή,κλπ
Και στους τελικούς είχε κάνει φοβερά παιχνίδια. Τώρα έχει χαθεί

Συναισθηματικά βέβαια λατρεύω Στόγιαν, εκείνη η τάπα ήταν ό,τι και να πω λίγο! από πού έτρεξε!!
Green Warrior
QUOTE(Pantel @ Mar 19 2007, 06:17 AM) *
εγώ πιστεύω ότι ο καλύτερος από κάθε άποψη ήταν ο Ρέμπρατσα. Βασικά πρέπει να είναι ο μοναδικός καθαρά 5άρι που έχει καθιερωθεί επί Ζέλικο. Ο Μίντλετον δεν ήταν ο CF καθαρός, αλλά ημίψηλος τύπου Τσαρτσαρή,κλπ
Και στους τελικούς είχε κάνει φοβερά παιχνίδια. Τώρα έχει χαθεί

Συναισθηματικά βέβαια λατρεύω Στόγιαν, εκείνη η τάπα ήταν ό,τι και να πω λίγο! από πού έτρεξε!!


Είχε πρόβλημα με καρδιακή αρρυθμία έχει να παίξει ένα χρόνο (και είναι 34 πλέον), στι final four του 2000 είχε κάνει φοβερές εμφανίσεις ειδικά άπεναντι στον Χάφμαν.

΄Ενας από τους λίγους παίκτες που γούσταρα τόσο πολύ wink.gif
Pantel
ο Ρέμπρατσα τρελή παιχτούρα. Ειδικά σε κάποια ματς με την πολύ ισχυρή τότε ΑΕΚ είχε δώσει ρέστα
hagi
Ψήφισα Ρέμπρατσα επειδή πιστεύω ότι ο Βράνκοβιτσ δεν ήταν τόσο τεχνίτης και ο Ράτζα δεν έπαιξε και τόσο καλά στο ΠΑΟ..

Όμως όλοι τους είχαν κάτι ξεχωριστό να δώσουν..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.