Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Eurocup 2014-15
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Zoys


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση του Eurocup. Η φετινή ελληνική εκπροσώπηση είναι ο ΠΑΟΚ, τον όμιλο του οποίου δεν θα αποκαλούσαμε και ιδανικό, παρ' όλα αυτά υπάρχουν οι δυνατότητες για την πρόκριση.




Η πρώτη φάση ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 17 Δεκεμβρίου με τέσσερις ομάδες να συνεχίζουν από κάθε όμιλο. Ακολουθεί η φάση των 32 στην οποία θα προστεθούν οι ομάδες που δεν θα έχουν πάρει το εισιτήριο για το Top-16 της Ευρωλίγκας και θα δημιουργηθούν οκτώ νέοι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων από τους οποίους θα προκριθούν οι δύο πρώτες. Αναλυτικά η μορφή της διοργάνωσης εδώ.

Καλή τύχη στον ΠΑΟΚ και καλή μπασκετική χρονιά που αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα για τη διοργάνωση του Eurocup που όπως πάντα φιλοξενεί αρκετές δυνατές ομάδες.
gspara
Γκραν Καναρια-Καντου 51-40 στο ημιχρονο χαρις στο σερι 9-0 των γηπεδουχων στο τελος.
Ατραξιον του αγωνα μεχρι στιγμης ο ασταματητος Feldeine απο Καντου(18ποντοι με 4/4τριπ) και απο τους γηπεδουχους ο Kuric με αρκετες θεαματικες φασεις.
Zoys
Ξεκίνησε σήμερα και το Eurocup με 2 παιχνίδια από τον β' όμιλο. Νωρίτερα, η Villeurbanne πήρε το διπλό στην έδρα της Artland με 64-70 και τώρα παίζει η Gran Canaria με την Cantu, ή μάλλον με τον Feldeine που έχει σημειώσει σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας του που είναι πίσω με 51-40 στην ανάπαυλα. Περισσότερες λύσεις οι Ισπανοί, δίκαια ξεπέρασαν το αρχικό σοκ και κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτο εικοσαλέπτου. Εύστοχος, αλλά και δραστήριος αμυντικά ο Kuric που όπως και ο Kendall φαίνονται μεταγραφές στη σωστή κατεύθυνση.

Γενικότερα, η Gran Canaria μου αρέσει πολύ σαν ομάδα και είναι καλά δομημένη όπως και στο παρελθόν με οδηγό την καλή της άμυνα. Μένει να δούμε αν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο και στη διοργάνωση του Eurocup στην οποία η καλύτερη πορεία της ήταν οι προημιτελικοί του 2010 όταν και είχε αποκλειστεί από τον Πανελλήνιο.
gspara
101-81 τελικα η Γκραν Καναρια με ακομα καλυτερη αμυνα στο β ημιχρονο και μετατρεποντας σε σοου την δ περιοδο.
Μοναδικο μελανο σημειο ο τραυματισμος του Urtasun.
MVP του ματς ο εκπληκτικος KYLE KURIC!!!!!!
akratacity
μπεσικτας - ολιμπια λιουμπλιανας 68-70

μεγαλο διπλο για τους σλοβενους οι οποιοι βεβαια στο πενταλεπτο απο το 39-55 εφτασαν κοντα στην ηττα

οι τουρκοι γυρισαν το ματς με μεγαλα τριποντα απο τους λοφτον (2), μπροκχοφ (2) τζονσον και ατσουρ ομως στο τελος ο κανασεβιτς με 4/4 βολες εδωσε τη νικη στην ομαδα του μιρζα μπεγκιτς
Weekendman
Ας δούμε και καμιά αυτοκτονία για να περάσει η ώρα...

Zoys
Στα παιχνίδια του ομίλου του ΠΑΟΚ οι άλλες δύο ομάδες που ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο Eurocup είναι
1) Η Locomotiv Kuban με την επιβλητική νίκη της στην έδρα της Zielona Gora (78-97) με 23 πόντους του Derrick Brown και 15 του καινούργιου Anthony Randolph. Αν συνοπολογίσουμε τους 10 του Hendrix η Ρωσική ομάδα έλαβε 48 πόντους από τους ψηλούς της. Μεγάλη απώλεια για την Ευρωλίγκα...
2) Η μίνι-έκπληξη από τη Λετονία που ακούει στο όνομα Ventspils και επικράτησε επί της Buducnost πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 82-75. Οι Πρωταθλητές Λετονίας που επιστρέφουν μετά από 5 χρόνια στη διοργάνωση απέδειξαν τη δυναμική τους όταν αγωνίζονται στο σπίτι τους παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισαν την πολύ πιο έμπειρη στον θεσμό ομάδα της Buducnost. Ο πολυταξιδεμένος στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις Mire Chatman ήταν ο πρωταγωνιστής των Λετονών (19 π. - 4 ριμπ. - 3 ασ.) ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο φόργουορντ Troy Barnies με 12 πόντους (6/6 δίπ.).

Η κατάσταση στον όμιλο μετά αυτή τη νίκη και τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Τουρκία περιπλέκεται από την 1η κιόλας αγωνιστική με τη μόνη ομάδα που φαίνεται να μην χρειαστεί να μπει σε μπελάδες να είναι η Lokomotiv.

Λοιπά αξιοσημείωτα:
-Η νίκη της Πρωταθλήτριας Ουγγαρίας Szolnoki Olaj επί της Zenit Αγίας Πετρούπολης (πρώην Triumph Lyubertsy) με 96-94. Η πρώτη νίκη στην ιστορία των Ούγγρων στο Eurocup ήρθε με πρώτα βιολιά τον David Vojvoda (25 π.), αλλά και τον γνώριμο από την εξαιρετική του χρονιά στον ΚΑΟΔ Lazeric Jones που έβαλε 23 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ. Από την άλλη πλευρά η φιλόδοξη Zenit είδε τους καλύτερους παίκτες της σε καλή βραδιά χωρίς να φτάσει στο διπλό: Walter Hodge (25 π. - 6 ασ.), Kyle Landry (12 π. - 9 ριμπ.), Cameron Jones (14 π. - 5 ρ.) και η τιμιότατη λύση του πρώην παίκτη του Άρη Dejan Borovnjak (13 π. - 7 ριμπ.).
-Το διπλό της Σεβίλλης στην έδρα της Oldenburg, μια νίκη που προσωπικά δεν την περίμενα κρίνοντας από την εικόνα των δύο ομάδων σε Ισπανία και Γερμανία αντίστοιχα, αλλά έχει φανεί και στο παρελθόν ότι σε αμέτρητες περιπτώσεις η παρουσία σε Ευρώπη και τα εγχώρια πρωταθλήματα δεν συμβαδίζει πάντα. Παρά τους 22 πόντους του Aleksandrov και τους 17 του Jenkins, η ομάδα από την Ανδαλουσία πήρε τη σημαντική αυτή νίκη με 16 πόντους του Alex Urtasun (που ξεκίνησε πολύ πιο δυναμικά από τον συνονόματο του στην Gran Canaria) και έπειτα 13 πόντους του Pullen, 11 του Thames και από 10 οι Radicevic, Oriola με τους τρεις τελευταίους να είναι κάτω των 23 ετών.
-Στο παιχνίδι που έπεφτε χρονικά πάνω στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας η Reggio Emilia επιβεβαίωσε και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της τη δυναμική της επικρατώντας στην Ιταλία με 70-67 της Brose Baskets που ακόμα δεν πείθει. Η εμπειρία που είναι το βασικό όπλο του ρόστερ της Ιταλικής ομάδας θα την οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό στη συνέχεια της διοργάνωσης στην οποία επιστρέφει μετά από 9 χρόνια. Cinciarini με ολοκληρωμένο παιχνίδι (15 π. - 9 ριμπ. - 6 ασ.) και Kaukenas (13 π.) οι πρώτοι σκόρερ. Σημειώνεται και η πολύ καλή παρουσία του 21χρονου γκαρντ Amedeo Della Valle με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα. Ο Αντρίκος είχε την ευτυχία να δει τον Mbakwe να καθαρίζει 14 "σκουπίδια", τον Carlon Brown να κάνει παπάδες στην επίθεση και να σταματάει στους 26 πόντους και τους Wannamaker και Strelnieks να σκοράρουν άλλους 12, αλλά με την υπόλοιπη ομάδα απούσα από το παιχνίδι η ήττα ήρθε αναπόφευκτα.
-Το Στρασβούργο πήρε θριαμβευτική νίκη στην έδρα της Βόννης (βλέπε παραπάνω post του Weekendman για τον τρόπο) με τον πολύ εύστοχο Leloup στους 16 πόντους (4/4 τρ.) και τον Campbell στους 18 με 5/5 τρίποντα - καλοί σουτέρ, αλλά στη μέρα τους, και η χθεσινή οπωσδήποτε ήταν τέτοια. Για τους Γερμανούς, ο Lawrence πήρε 10 (10 πόντοι, 10 ασίστ), ενώ αναπάντεχη συμβολή στο σκορ για την ομάδα του είχε ο Wachalski με 24 πόντους. Πιο λογική η επίσης καλή συγκομιδή πόντων του έμπειρου Λιθουανού Veikalas με 17.
-Οι 17 πόντοι, τα 5 ριμπάουντ και οι ισάριθμες ασίστ του Blake Schilb δεν αρκούσαν στην Pari Levallois για να αποσπάσει το διπλό στην έδρα της Zaragoza. Καλύτεροι για τους Ισπανούς ο Marcus Landry (15 π.), ο Jelovanc (15 π.) και ο Goulding με 13. Από τον τελευταίο περιμένω περισσότερα στη συνέχεια αν και λογικά οι υψηλές στατιστικά επιδόσεις του στην Αυστραλία είναι λίγο πιο δύσκολο να προκύψουν εύκολα στην Ευρώπη.
-Η Ολίμπια Λουμπλιάνας φαίνεται ότι και φέτος θα κάνει αποτελέσματα που θα προκαλέσουν την έκπληξη μας. Το χθεσινό διπλό στην Besiktas τους δίνει σεβαστές ελπίδες για τη συνέχεια. Θα αναφερθώ μόνο στις παλιές δόξες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού: Begic με 7 πόντους και 5 ριμπάουντ, Armstrong με 9 πόντους και 12 ριμπάουντ. biggrin.gif
PanosIlio
QUOTE(Weekendman @ Oct 16 2014, 10:12 ) *
Ας δούμε και καμιά αυτοκτονία για να περάσει η ώρα...


Ναι αλλά το επιθετικό φάουλ δεν υπήρχε.
SG3ptshooter
QUOTE(Zoys @ Oct 16 2014, 10:42 ) *
Στο παιχνίδι που έπεφτε χρονικά πάνω στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας η Reggio Emilia επιβεβαίωσε και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της τη δυναμική της επικρατώντας στην Ιταλία με 70-67 της Brose Baskets που ακόμα δεν πείθει. Η εμπειρία που είναι το βασικό όπλο του ρόστερ της Ιταλικής ομάδας θα την οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό στη συνέχεια της διοργάνωσης στην οποία επιστρέφει μετά από 9 χρόνια. Cinciarini με ολοκληρωμένο παιχνίδι (15 π. - 9 ριμπ. - 6 ασ.) και Kaukenas (13 π.) οι πρώτοι σκόρερ. Σημειώνεται και η πολύ καλή παρουσία του 21χρονου γκαρντ Amedeo Della Valle με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα. Ο Αντρίκος είχε την ευτυχία να δει τον Mbakwe να καθαρίζει 14 "σκουπίδια", τον Carlon Brown να κάνει παπάδες στην επίθεση και να σταματάει στους 26 πόντους και τους Wannamaker και Strelnieks να σκοράρουν άλλους 12, αλλά με την υπόλοιπη ομάδα απούσα από το παιχνίδι η ήττα ήρθε αναπόφευκτα.

Δύο ομάδες που με ενδιαφέρουν αρκετά φέτος, βρέχει πουλέν. Ο Brown στα δύο ματς που έχει αγωνιστεί υγιής έχει κάνει δυνατό ξεκίνημα στη Γερμανία, ο Mbakwe περιμένω να δω σε βάθος χρόνου περισσότερα.

Απ' τη Reggio Emilia προσκυνάμε Cincia ξανά. Για ντελαπιάστον δεν έχω να πω κάτι όταν έβαλε 3 τρίποντα στην τελευταία περίοδο ο μέγιστος στις μικρές Εθνικές φέτος ο Mussini. bball.gif
gspara
H Γκραν Καναρια περασε δια πυρος και σιδηρου απο την εδρα της Ντιζον(69-71) με αριστερο λειαπ του Oliver στα 5'' και εμεινε μονη αηττητη στον ομιλο(3-0).
Ο κοντοπιθαρος αλλα δαιμονιος Walker ειχε προηγουμενως ισοφαρισει με 2 ελευθερες βολες.
Κορυφαιος και παλι ο Kuric,τραγικος ο Tavares.
Basketofonos
Από τα λίγα που έχω καταφερει να δω μου φαίνεται ότι η Κουμπαν είναι ξεκάθαρα επιπέδου Ευρωλιγκας και ευκολα ή δυσκολα θα κατακτήσει το τρόπαιο, αν κυλήσουν φυσιολογικα τα πράγματα.Τί λέτε οι πιο σχετικοί;
Zoys
QUOTE(Basketofonos @ Nov 1 2014, 13:07 ) *
Από τα λίγα που έχω καταφερει να δω μου φαίνεται ότι η Κουμπαν είναι ξεκάθαρα επιπέδου Ευρωλιγκας και ευκολα ή δυσκολα θα κατακτήσει το τρόπαιο, αν κυλήσουν φυσιολογικα τα πράγματα.Τί λέτε οι πιο σχετικοί;

Ναι, είναι μαζί με την Khimki οι δύο ομάδες που φαίνεται να ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι ομάδες (οι διεκδικήτριες του τίτλου δηλαδή) θα γίνουν περισσότερες στη δεύτερη φάση όταν και θα προστεθούν οι 8 που δεν θα συνεχίσουν στην Ευρωλίγκα.
Basketofonos
QUOTE (Zoys @ Nov 1 2014, 13:13 ) *
Ναι, είναι μαζί με την Khimki οι δύο ομάδες που φαίνεται να ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι ομάδες (οι διεκδικήτριες του τίτλου δηλαδή) θα γίνουν περισσότερες στη δεύτερη φάση όταν και θα προστεθούν οι 8 που δεν θα συνεχίσουν στην Ευρωλίγκα.



Πολύ σωστός! Ειδικά ο 5ος του ομίλου του Παναθηναικού θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.
Zoys
Μεγάλη εμφάνιση από τον Gediminas Orelik στη νίκη της Lietuvos Rytas επί της Banvit με 90-80 (με την οποία έπιασαν τους Τούρκους στην κορυφή του ομίλου με ρεκόρ 3-1). 27 πόντους από τον 24χρονο φόργουορντ που κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό ξεκίνημα φέτος.

Πολύ καλός για μια ακόμα φορά (να τα λέμε κι αυτά tongue.gif ) ο Mirza Begic στη νίκη της Ολίμπια Λουμπλιάνας επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (89-84) με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 7 κερδισμένα φάουλ. 0 πόντοι από τον αρνητικό Prepelic. Οι Σλοβένοι σε έναν δύσκολο όμιλο (παρέα με Khimki και Besiktas) έχουν ήδη 3 νίκες.
HLR CENATION
Εμενα μ αρεσε πολυ ο Ντειβις της Μπανβιντ.Πασαρε ,σκοραρε τα εκανε ολα,αλλα δεν ειχε βοηθειες.Μονο ο Ροουλαντ ανεβηκε στο τεταρτο δεκαλεπτο,μεχρι τοτε ηταν κακος.Ο Ντραγκισεβιτς φορτωθηκε νωρις με φαουλ,οσο επαιξε δεν πηγε ασχημα.

Ο Λεσλι επισης μ αρσε απο τους νικητες.
SG3ptshooter
Tι γίνεται σε αυτό το Γιουροκάπι; MVP της αγωνιστικής ο Hernangomez ο μεγάλος και από πίσω ο Tavares... ΟΚ, είναι ψεύτικα τα νούμερα στη διοργάνωση και το αποδεικνύει κι ο Florent, αλλά είπαμε.

O Janis Timma είναι πρόσφατο draft pick του Memphis και δεν πάει καθόλου άσχημα για την ηλικία του.

Θα χα πάρει τον Omic κι όχι τον Begic, αλλά φαντάζομαι τότε θα μου ζητούσαν και να πληρώσω.

Όσο Dontaρισμένο και να είναι το roster των Ισραηλινών, είναι κρίμα να τρώει απ' αυτούς μέσα η Partizan 20αρα.

Ο μόνος Ρουμάνος που έχει πατήσει παρκέ για τους.. Ρουμάνους, ένα πεντάλεπτο σύνολο, είναι 37 στα 38, 2.10.

Πείτε με ανώμαλο, ακόμα μ' αρέσει ο Strelnieks και πρέπει να το προσέξω αυτό.

Με απογοητεύει η Roma για το shot selection του Ejim, περιμένω Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα bench στο Jordan Morgan.
Zoys
Πώς σχηματίζονται οι όμιλοι της δεύτερης φάσης του Eurocup:

QUOTE
GROUP G: Νίζνι/Ούνικς/Ζαλγκίρις, Στρασμπούργ, Νίμπουρκ, Ζενίτ

GROUP H: Σάσαρι, Γκραν Κανάρια, Μπάνβιτ, Μπουντούτσνοστ

GROUP I: Τσεντεβίτα/Λιμόζ, Ρόμα, Κράσνι Οκτιάμπρ, Σαραγόσα

GROUP J: Τσεντεβίτα/Λιμόζ, Κίμκι, Καντού, ΠΑΟΚ

GROUP K: Μπάγερν Μονάχου/Τούροφ, Μπάμπεργκ, Ντιζόν, Ολίμπια Λιουμπλιάνα

GROUP L: Μπάγερν Μονάχου/Τούροφ, Λιέτουβος Ρίτας, Οστάνδη, Σεβίλλη

GROUP M: Γαλατάσαραϊ/Νεπτούνας/Βαλένθια, Μπεσίκτας, Παρί-Λεβαλουά, Καρσίγιακα

GROUP N: Γαλατάσαραϊ/Βαλένθια, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Νανσί, Πλοϊέστι
Johnaros
Έψαξα και έγραψα ένα κείμενο για την απίθανη ιστορία της Krasny Oktyabr, όποιος θέλει μπορεί να το βρει εδώ.

Για όσους άρρωστους ασχολούνται ακόμα με το eurocup τις επόμενες μέρες θα υπάρχει και αφιέρωμα στους 32.

Άντε, ψηθείτε να ανοίξει λίγο η κουβέντα ρε, κρίμα είναι, έχει τρελό ανταγωνισμό φέτος.
Zoys
QUOTE(Johnaros @ Jan 5 2015, 14:52 ) *
Έψαξα και έγραψα ένα κείμενο για την απίθανη ιστορία της Krasny Oktyabr, όποιος θέλει μπορεί να το βρει εδώ.

Για όσους άρρωστους ασχολούνται ακόμα με το eurocup τις επόμενες μέρες θα υπάρχει και αφιέρωμα στους 32.

Άντε, ψηθείτε να ανοίξει λίγο η κουβέντα ρε, κρίμα είναι, έχει τρελό ανταγωνισμό φέτος.

Έχεις απόλυτο δίκιο και θα προσπαθήσω κι εγώ να είμαι πιο ενεργός στο topic στη συνέχεια.

Επίσης, ο σύνδεσμος δεν οδηγεί σε κείμενο. smiley.gif
yorgos
Κι εγώ ήθελα να το διαβάσω το κείμενο κι έπεσα σε... εμ κάτι άλλο!
Zoys
QUOTE(yorgos @ Jan 6 2015, 07:46 ) *
Κι εγώ ήθελα να το διαβάσω το κείμενο κι έπεσα σε... εμ κάτι άλλο!

Εδώ είναι το κείμενο και το διόρθωσα και στο post του Johnaros γιατί έχει κάνει καλή δουλειά. smile.gif
Zoys
Ξεκίνησε σήμερα το Last 32 (τα σπουδαία αύριο σε ένα πλούσιο πρόγραμμα αγώνων) με το ματς της Valencia με τη Nancy. Τρικυμία με επιείκεια θα χαρακτήριζα την επίθεση των Γάλλων που σκόραρε για πρώτη φορά μετά στα 4:15 πριν ολοκληρωθεί η 1η περίοδος ενώ στο μεταξύ είχε δεχθεί 11 από τους Ισπανούς. Ακραίο τζογάρισμα στο σουτ των γηπεδούχων από τη γαλλική άμυνα που αναμενόμενα το πλήρωσαν. Μόνο τον Loncar κατάφεραν να σταματήσουν στο post με δύο μεγαλοπρεπή στοπ, αλλά μέχρι εκεί. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να μην εξελιχθεί σε περίπατο...

Αύριο ο ΠΑΟΚ παίζει μέσα στη Limoges και μένει να δούμε αν η ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού μπορεί να τον οδηγήσει σε μια καλή εμφάνιση σε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι. Πολλές δυνατές αναμετρήσεις περιμένουμε με παιχνίδια όπως το Strasbourg-Unics Kazan και Dinamo Sassari-Gran Canaria να ξεχωρίζουν.
Johnaros
http://www.theballhog.net/2015/01/06/eurocup-g-j/

Κάνω μια προσπάθεια να κάνω ένα αφιερωματάκι στις ομάδες των 32, όσοι πιστοί, ρίξτε μια ματιά. Αύριο ξεκινάμε.
Zoys
Νωρίτερα:

Η Turow αποδείχθηκε λίγη στην έδρα της Lietuvos Rytas όπου και ηττήθηκε με 98-86, σκορ που είναι ψιλοπλασματικό αν σκεφτούμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι Πολωνοί έχαναν με μεγαλύτερες διαφορές που άγγιξαν και τους 20 πόντους. Μεγαλύτερη πολυφωνία για τους Λιθουανούς με 6 παίκτες να ολοκληρώνουν το ματς με διψήφια συγκομιδή πόντων όταν από την πλευρά των φιλοξενούμενων οι 64 από τους 86 πόντους που πέτυχαν ήρθαν από 3 παίκτες: Collins - Kulig - Chylinski με 20, 21 και 23 αντίστοιχα.

Στο Cedevita-Zaragoza, ένα πολύ ωραίο και άκρως αμφίρροπο ματς με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν για μεγάλη διάρκεια χέρι χέρι στο σκορ, μίλησε τελικά η έδρα της Cedevita σε συνδυασμό με την καλή δουλειά του Repesa. Η μία από τις δύο ομάδες της διοργάνωσης που δεν διαθέτει Αμερικανό στη σύνθεση της (η άλλη είναι η Olimpija Ljubljana) νίκησε στο τέλος με τρίποντο του εξαιρετικού Pilepic (23 π., 4/4 δίπ., 5/7 τρίπ., 3 ρ., 3 ασ., 3 κλεψ.) με 83-80 την αξιόμαχη Ισπανική ομάδα. Παρά την ήττα οι Ισπανοί παρουσιάστηκαν πολύ σοβαροί και απέδωσαν καλό μπάσκετ χωρίς όμως να κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα. Αξίζει να αναφέρω το μεστό παιχνίδι του Pedro Llompart με 10 πόντους και 7 ασίστ που τα χάλασε λίγο με τα 5 λάθη, αλλά έβγαλε μερικές απολαυστικές πάσες όπως και την κυρίαρχη εμφάνιση του Stevan Jelovac ο οποίος πέτυχε 28 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ και κέρδισε 8 φάουλ, σε μια βραδιά από την οποία βέβαια δύσκολα θα μείνει στη μνήμη το δικό του προσωπικό ρεκόρ στο Eurocup και όχι το τρίποντο των Κροατών που έκρινε το αποτέλεσμα.
επαθα λαστιχο
Διπλό κακό για τον ΠΑΟΚ.Η διαφορά με την οποία έχασε αλλά και η νίκη της Καντού επί της Κίμκι.
Zoys
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Jan 7 2015, 23:15 ) *
Διπλό κακό για τον ΠΑΟΚ.Η διαφορά με την οποία έχασε αλλά και η νίκη της Καντού επί της Κίμκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο έχασα την εικόνα από το link και δεν μπόρεσα να δω τη συνέχεια. Σημαντικό το καλό πρόσωπο του ΠΑΟΚ στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά τελικά φαίνεται πως ο JP Batista ήταν ο παίκτης που με 21 π. και 12 ριμπάουντ ξεκόλλησε τη Limoges και τη βοήθησε να δέιξει και εντός γηπέδου την ανωτερότητα της.

Η νίκη της Cantu (99-88) επί της Khimki είναι ίσως το αποτέλεσμα της αγωνιστικής και ανατρέπει άρδην τις ισορροπίες στον όμιλο στον οποίο ήδη πριν την έναρξη των 32 ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να έχει πολλές βλέψεις, πόσο μάλλον μετά μια τέτοια αναπάντεχη εξέλιξη. Το δίδυμο των Hollis και Johnson-Odom με 19 και 18 πόντους οδήγησε τους Ιταλούς σε μια νίκη που τους βάζει ξαφνικά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Σε ένα άλλο παιχνίδι που επίσης έκανε αίσθηση κυρίως με την έκταση της τελικής διαφοράς στο σκορ η Οστάνδη συνέτριψε με 94-63 τη Σεβίλλη στην έδρα της με τον Mateusz Ponitka να σημειώνει 13 πόντους, τον Antoine Pierre Gillet άλλους 15 και τον John Prince 11! Η ήττα αυτή αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα της Ανδαλουσίας στο σύντομο παρελθόν της στη διοργάνωση (3 σεζόν). Και ο ηλίθιος είχα διστάσει να παίξω τους Βέλγους με χάντικαπ +5,5...

Η Strasbourg επίσης έδειξε στην Unics Kazan ποιος είναι το αφεντικό με τους παίκτες του Vincent Collet να παίζουν άμυνα αντίστοιχη με εκείνη της Εθνικής Γαλλίας στον προημιτελικό του Παγκόσμιο με τους Ισπανούς και να παίρνουν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες από κάποια στιγμή και μετά τη νίκη με 72-61. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Ρώσοι σημείωσαν στο 2ο ημίχρονο μόλις 26 πόντους. Εκτός από την άμυνα οι Γάλλοι έπαιξαν σοβαρό και ισορροπημένο μπάσκετ (με εξαίρεση την γ' περίοδο όπου βασικά έπαιζαν μόνο άμυνα - δεν εξηγείται αλλιώς το ότι σημειώθηκαν μόνο 12 πόντοι σε αυτότο δεκάλεπτο) με μαέστρο τον Antoine Diot (7 π., 4 ριμπ., 5 ασ., 2 κλεψ.) και πρωταγωνιστές κάτω από τα καλάθια τον Matt Howard με μια εξαιρετική παρουσία που μεταφράστηκε σε 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά και τον Tadija Dragicevic που πρόσθεσε άλλους 14. Βοήθησε εδώ που τα λέμε στην ευκολία της επικράτησης και η απουσία του D'Or Fischer, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την αστοχία των Αμερικανών περιφερειακών της ομάδας του Pashutin ιδίως του James White που με 1/7 σουτ έγραψε ranking -6.

Στον τουρκικό "εμφύλιο" η Karsiyaka έκανε περίπατο στην έδρα της Besiktas διαλύοντας την τελευταία και με κατοστάρα (77-105) εξανεμίζοντας από νωρίς κάθε ελπίδα να παιχτεί κλειστό ματς. Τα ποσοστά μιλούν από μόνα τους αφού η ομάδα του Ufuk Sarica σούταρε με 63,3% στα δίποντα και με 58,1% στα τρίποντα. 24 οι πόντοι του Dixon, 16 του Gabriel και 15 ο γνωστός μας τριποντάκιας Diebler.

Κλείνοντας, να θυμίσω τη μεγάλη κλάση του Chuck του Davis που ήταν και ο κυριότερος παράγοντας του σημαντικού διπλού της Banvit στην έδρα της Buducnost με 68-74 με τον Αμερικανό φόργουορντ να πετυχαίνει 28 πόντους με 11/12 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 10 κερδισμένα φάουλ και παρά τα 7 λάθη να φτάνει σε rank ίσο με 37!! 41.gif
yorgos
QUOTE(Johnaros @ Jan 6 2015, 20:24 ) *
http://www.theballhog.net/2015/01/06/eurocup-g-j/

Κάνω μια προσπάθεια να κάνω ένα αφιερωματάκι στις ομάδες των 32, όσοι πιστοί, ρίξτε μια ματιά. Αύριο ξεκινάμε.


Μπράβο φίλε, δυνατός.
Zoys
QUOTE
Eurocup fined Rowland 30,001 euros while Sammy Mejia was suspended three games and fined 30,001 euros after last week game


Οι τιμωρίες για το περιστατικό στο Buducnost-Banvit.
Johnaros
Πλήγμα η απουσία του Μέχια, σίγουρα, αλλά ο τύπος went for the kill. Αστραπή.

http://www.theballhog.net/2015/01/12/eurocup-k-n/

Το δεύτερο κομμάτι του αφιερώματος, λίγη ώρα πριν την έναρξη της δεύτερης αγωνιστικής.
Τρομερό αυτό που έχει κάνει ή Νεπτούνας, δεν το είχα πάρει χαμπάρι όταν χαζευα το ρόστερ.


Σήμερα έχει Banvit - Sassari, με την πρώτη να έχει χάσει εύκολα στην έδρα της από την Canaria, και να μη μπορεί να κάνει τίποτα για τον Tavares που έβαλε 26 πόντους και είχε 12 ρημπάουντ. Το μενού σήμερα της επιφυλάσσει Chuck Davis, ο οποίος επίσης είχε κάνει απίστευτη εμφάνιση με 28 πόντους και 11/12 την πρώτη αγωνιστική.
Μάλλον νίκη της Μπάνβιτ, έστω και χωρίς τον Μέχια βλέπω, και τις ελπίδες της Σάσαρι να εξανεμίζονται, ιδίως αν Ντάισον και Λογκαν επαναλάβουν του 3/17 τρίποντα.

Η Μπεσίκτας έφαγε μια ξεγυρισμένη τριαντάρα από την Καρσιγιάκα στην έδρα της, και θα πρέπει οποσδήποτε να κερδίσει μέσα στην Παρί αν θέλει να έχει καλές ελπίδες για τη συνέχεια, γιατί και η Νεπτούνας δεν αστειεύεται. Γενικότερα, και οι δυο ομάδες καιγονται για τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ μετά την αναμενόμενη ήττα από τη Λιμόζ υποδέχεται την Καντού που πανηγύρισε τεράστια νίκη απέναντι στην Κίμκι με 99-88 (ίσως να την υποτίμησα στις προβλέψεις μου). Με νίκη οι Ιταλοί μπαίνουν στη θέση του οδηγού για την πρόκριση, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δύσκολο έργο. Σίγουρα πάντως θα πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω από τους 59 πόντους που πέτυχε στη Γαλλία.

Ζενίτ και Στρασμπούρ αμφότερες κέρδισαν στον πρώτο γύρω, με τη δεύτερη να έχει κάνει σημαντική από πλευράς αντιπάλου νίκη απέναντι στην Ούνικς, ενώ τη Ζενίτ από πλευράς έδρας.

Johnaros
Όπως τα έγραψα και στο fb, για τη δεύτερη αγωνιστική.

QUOTE
Eurocup Review
Last 32 Round 2

Όμιλος G

H Zenit κέρδισε την Strasbourg με 87-82, σε ένα πολύ κοντινό παιχνίδι το οποίο έφτασε στην παράταση. Άλλο ένα παιχνίδι που κρίθηκε από τα λάθη, με τους Ρώσους να κάνουν μόλις 4 σε 45 λεπτά, ενώ την Strasbourg να έχει 18. MVP των νικητών, ως αναμενόμενο, ο Walter Hodge με 19 πόντους και 9 assists με τον Vikhrov να ακολουθεί με 15π, 4r, 5ast. Οι Γάλλοι χαράμισαν το εξαιρετικό παιχνίδι του Matt Howard (16π/7r/8ast/2blk).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Nymburk προσπάθησε να χτυπήσει την Unics μέσα στο Kazan, αλλά το βάθος και το ύψος των Ρώσων κυριάρχησε στο τέλος. Νίκη με 75-67 για την ομάδα του Καϊμακόγλου που πέτυχε double-double με 10 πόντους και ισάριθμα rebounds, ενώ άλλοι 5 παίκτες της ρωσικής ομάδας είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Οι Τσέχοι έκανα μόλις 12 λάθη (σε αντιπαραβολή με τα 19 της Unics) αλλά διαλύθηκαν στη μάχη του rebound με μόλις 24, έναντι 46 (18 επιθετικά) της Unics.

Όμιλος H

Dinamo Sassari πήρε μια δύσκολη όσο και σημαντική νίκη στην έδρα της Mejia-less Banvit με 74-75. Η γηπεδούχοι δεν είχαν σε τόσο καλή μέρα τον καταλύτη τους, Chuck Davis, ο οποίος είχε 6/15 σουτ και 5 λάθη, ενώ σαν ομάδα υπέπεσαν σε 18 λάθη, γεγονός που τους στοίχισε την ήττα. Η Sassari στηρίχτηκε στις πλάτες των Rakim Sanders (22π, 5κλ) και Shane Lawal (15π, 12ρ και το κάρφωμα στη λήξη) για την πρώτη της νίκη στη φάση των 32.

Η Gran Canaria, όπως ήταν αναμενόμενο, συνέχισε την αήττητη πορεία της στη διοργάνωση και πέτυχε τη 12η νίκη της απέναντι στην Buducnost με 92-69. 19 πόντοι για τον Kuric, από 14 για Newley, Kendall, O' Leary ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Darko Planinic με 18. Εύκολη νίκη για τους Ισπανούς που σούταραν με καλά ποσοστά και σκέπασαν τα καλάθια με Tavares και Kendall.

Όμιλος Ι

Σε ένα παιχνίδι με χαμηλό σκορ (67-53) η Zaragoza δε δυσκολεύτηκε να κάνει την πρώτη της νίκη απέναντι στη Virtus, η οποία είχε σε κακή μέρα τους καλύτερούς της παίκτες και σούταρε με 21% από τη γραμμή των τριών πόντων (8/37). ΜVP για τους Ισπανούς ο Marcus Landry που έβαλε 20 πόντους με 6 τρίποντα.

Σε μια σύγκρουση νοοτροπιών στο Volgograd, το άναρχο παιχνίδι με τους πολλούς ξένους και τα isolations της Krasny Oktyabr, συγκρούστηκε με το ομοιογενές, ομαδικό στυλ της Cedevita και την εμπιστοσύνη της στο εγχώριο ταλέντο. Η ομάδα έλιωσε τα άτομα (65-83), καθώς η Cedevita μέτρησε 22 assists και 12 κλεψίματα, ενώ ευστόχησε σε 9 από τα 18 τρίποντα που επιχείρησε, την ώρα που οι Ρώσοι έκαναν 20 λάθη και σούταραν με 30% από τα 6,75. Κορυφαίος για τους νικητές ο Tomislav Zubcic με 24 πόντους, 7 rebounds και 5 κλεψίματα.

Όμιλος J

Στο γεμάτο παλατάκι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη που του δίνει ελπίδες για πρόκριση στους 16, 78-77 απέναντι στην Cantu. Μπροστά τέσσερις πόντους στο ημίχρονο, βρέθηκε στα τελευτάια λεπτά να χάνει με 67-76, αλλά με ένα σερί 11-1 με αιχμή τον Τσόχλα και το τρίποντο του Γιώργου Δέδα (ήμαρτον) 10’’ πριν το τέλος πηρε τη νίκη σε ένα συναρπαστικό φινάλε. Πρώτος σκόρερ του ο Langford με 16, και καθοριστική παρουσία από Κακαρούδη και Τσόχλα, οι οποίοι συνεισέφεραν 11 πόντους έκαστος, με 3/4 τρίποντα, και τον δεύτερο να προσθέτει και 7 assists. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να σφίξει και άλλο την άμυνα του στα επόμενα παιχνίδια, καθώς δε θα είναι εύκολο να βρίσκει πάντα τους ρολίστες του σε τόσο καλή μέρα.

Στη Ρωσία, η Khimki σοβαρεύτηκε και κέρδισε εύκολα με 79-70 την Limoges, φέρνοντας τον όμιλο σε ισοβαθμία. Ο Rice πήρε την μπαγκέτα (7 assists) και ο Petteri Kopponen σόλαρε (24π με 4 τρίποντα).

Όμιλος Κ

Άλλος ένας εμφύλιος έληξε με θρίαμβο των φιλοξενούμενων, μετά τη μεγάλη νίκη της Karsiyaka στην έδρα της Besiktas. Η Bayern θύμισε την ποδοσφαιρική ομόσταβλό και δημιούργησε κόμπλεξ κατωτερότητας στην Bamberg, την οποία και νίκησε με 52-90. Οι Βαυαροί κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού (62% έναντι 40% δίποντα, 40-26 στα rebounds, 21-8 assists, 10-21 λάθη) και είχαν πρώτους σκόρερ τους Dedovic και Stimac με 16.

Η Olimpija υποχρέωσε την Dijon στη 2η ήττα της στον όμιλο, κερδίζοντας την στη Γαλλία με 77-81. Οι Γάλλοι είχαν σε καλή μέρα τον Gray με 22, αλλά ο παίκτης-κλειδί τους, ο κοντοπίθαρος Walker έμεινε στους 9 με 3/12. Career game από τον αμερικανοτραφή Halil Kanacevic για την ομάδα του Pipan, με 27 πόντους, 13 rebounds, 1 assist, 2 κλεψίματα/τάπες. Ξεχωρίζουν και οι 11 assists του Marinovic.

Όμιλος L

Πετυχαίνοντας ένα σερί 13-0 στο τελευταίο τετράλεπτο η Telenet Ostend κέρδισε με 75-69 τη Lietuvos, και σκαρφάλωσε μόνη πρώτη στον όμιλο. 20 πόντοι από τον John Prince και 18 από το μεγάλο prospect του πολωνικού μπάσκετ Mateusz Ponitka. Η Lietuvos πήρε μόνο 2 πόντους από Juskevicius και Kavaliauskas, και η καλή εμφάνιση του Gece (19π με 5 τρίποντα, 3 assists, 4 κλεψίματα) δε μεταφράστηκε σε θετικό αποτέλεσμα.

Η Σεβίλλη παρά την αντεπίθεσή της στην 4η περίοδο δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη στην έδρα της Turow, με τα 5/19 τρίποντα να είναι πλήγμα για τους Ισπανούς, οι οποίοι πάντως είχαν σε καλή μέρα τα ταλεντάκια τους. Για τη νικήτρια, ξεχώρισε η γνωστή τριάδα Mardy Collins (16π, 3ast), Chylinski (15π) και Damian Kulig (19π, 7r).

Όμιλος M

Η Karsiyaka συνεχίζει να πυροβολεί και οι επιδόσεις της στην επίθεση κοντεύουν να ρίξουν γύρω στους τελευταίους. Μετά τους 102 απέναντι στην Besiktas ήταν η σειρά της Neptunas να γευτεί την πύρινη λαίλαπα (99-85). O Jon Diebler ήταν στον κόσμο του (26π με 7/8 τρίποντα, 7 rebounds, 6 assists), o Kenny Gabriel έκανε double-double (14/11), o Dixon είχε 16π/8ast, ο Palacios μια 20άρα έτσι για το καλό, και η Paris Levallois στήνει αναχώματα.

Η Paris Levallois βύθισε τη φιλόδοξη Besiktas στο 0-2, διατηρώντας ένα προβάδισμα περίπου 10 πόντων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (τελικό σκορ 93-83). Για τους Τούρκους ο star τους, Chris Lofton, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αλλά με 1/10 τρίποντα τους έβγαλε εκτός διεκδίκησης του παιχνιδιού. Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Engin Atsur με 29 πόντους (5/9 2π, 5/7 3π, 4/4 βολές), 4 rebounds, 9 assists, 2 κλεψίματα και PIR 38. Για τους Παριζιάνους ξεχώρισε η συνήθης τριάδα Green (16π, 9ast), Schilb (24π, 6r, 8ast) και Ford (18π, 11r).

Όμιλος Ν

Εύκολη επικράτηση με 75-62 για την Lokomotiv Kuban επί της Valencia, η οποία σε καμία στιγμή του αγώνα δεν κατάφερε να απειλήσει τους Ρώσους, με μόνο διασοθέντα τον Bojan Dubljevic (20π, 12r). Απίθανη all-around εμφάνιση από τον Anthony Randolph με 18 πόντους, 12 rebounds, 5 assists, 5 κλεψίματα, 3 τάπες και μόλις ένα λάθος. Εντυπωσιακό 18/6/7 και από τον Malcolm Delaney.

Νancy - Asesoft Ploiesti 84-67, σε ένα μάλλον αδιάφορο παιχνίδι που όλα πήγαν όπως προβλεπόταν. Επίσης ο Florent Pietrus πλέον έχει βάλει σε σκέψεις τη διοίκηση των Cavaliers. Ήταν ο LeBron James η σωστή κίνηση; (σιγά μην έφτασε κανείς ως εδώ, γράψε tongue.gif) 10/11/3/4/2 από τον Γάλλο ο οποίος, λογικά, έχει απορροφήσει κάπως τον αδερφό του.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι περίεργοι;

- http://www.theballhog.net/2015/01/06/eurocup-g-j/
- http://www.theballhog.net/2015/01/12/eurocup-k-n/
επαθα λαστιχο
O ΠΑΟΚ τι θέλει στο παιχνίδι που γίνεται τώρα?
SteveNashidis
Αν ο πάοκ ήταν λίγο συγκεντρωμένος στις άμυνες τα τελευταία λεπτά ίσως έκανε την ολική ανατροπή. Πολύ ωραίο παιχνίδι στο παλατάκι όπως και πολύ ωραίο το coachαρισμα από τον σούλη . Μαρέσει η ομάδα και το σύνολο που έχει χτίσει !

Ο Koponen δεν είναι παίκτης euroleague? εμένα πολύ θα μου άρεσε να τον έβλεπα στον ολυμπιακό. Ωραίος παίκτης με πάθος αν μη τι άλλο. Ας μην βγούμε όμως offtopic.
Zoys
QUOTE
Rafa Martínez becomes the Eurocup player with most starts in history
Johnaros
Πάλι από το facebook.

Eurocup Review
Last 32 Round 2

Part 1/2

Όμιλος G

Strasbourg 87 – 80 CEZ Nymburk

Οι Τσέχοι υπέκυψαν στην ανωτερώτητα της Strasbourg, και συγκεκριμένα των Diot, Howard, και έπεσαν στο 0-3. Ο Γάλλος PG, μετά από δύο μέτρια παιχνίδια στη φάση των 32 στα οποία ευστόχησε συνολικά σε 3 σουτ, πήρε την εκδίκησή του με 30 πόντους (3/3 2π, 6/7 3π) και 3 assists. Στο πλευρό του οι Matt Howard (18 πόντοι, 11 rebounds, 4 assists, 3 κλεψίματα, 0 λάθη) και Tadija Dragicevic (22 πόντοι με 4/4 δίποντα και 4/7 τρίποντα), οι οποίοι μαζί με τον Diot έβαλαν τους 70 από τους 87 πόντους της ομάδας του Collet. Οι Αμερικάνοι της Nymburk προσπάθησαν, προεξάρχοντος του Darius Washington (23 πόντοι, 4 assists), αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσου την Strasbourg.

Unics Kazan 103 – 67 Zenit St Petersburg

Ο ρωσικός εμφύλιος αποδείχτηκε τυπική διαδικασία για την γηπεδούχο Unics η οποία έδειξε για πρώτη φορά τη διαφορά κλάσης της στο Eurocup. Τρομακτικές statlines από James White (23π/5r/3ast/2stl), Keith Langford (24π/7r/4ast/2stl) και Κώστα Καϊμακόγλου (14π/4r/8ast/3stl). Συναρπαστικός όμιλος με Unics, Zenit και Strasbourg στο 2-1 και τους Τσέχους της Nymburk να αποχαιρετούν της ελπίδες τους.

Όμιλος Η

Buducnost 93 – 86 Dinamo Sassari

Ο ύψους 1,96 Suad Sehovic, κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε πόντους (27 με 5/6 δίποντα και 5/8 τρίποντα), ranking (37) και rebounds (13), γράφοντας παράλληλα 4 assist και 0 λάθη, οδήγησε την Buducnost σε μια πολύ σημαντική νίκη επί της Sassari και την ξαναέβαλε στο κυνήγι της πρόκρισης. Πολύ καλή all-around εμφάνιση και για τον Bojan Subotic (11π/8r/5ast σε μόλις 18’). Από τη στατιστική ξεχωρίζουν και οι 23 assists της ομάδας του Jovovic. Από την άλλη Sassari, η οποία βρέθηκε πίσω μέχρι και με 22 πόντους στην τέταρτη περίοδο, αντεπιτέθηκε και με επιμέρους σκορ 2-19 μείωσε στους 5, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το come back. Η απουσία εγχώριου ταλέντου που να μπορεί να βοηθήσει της στοίχισε, με την τετράδα των Αμερικάνων της να σκοράρει 69 από τους 87 πόντους της.

Banvit Badirma 80 – 70 Gran Canaria

Σε ένα παιχνίδι πολύ αμφίρροπο, παρά την τελική διαφορά και το γεγονός ότι η Banvit δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ, η Banvit απέδειξε ότι η Gran Canaria δεν είναι ανίκητη. Κλείνοντας καλά τα αστέρια της, έδωσε στον εαυτό της την ευκαιρία να διεκδικήσει το παιχνίδι. Όπως και οι περισσότερες μάχες της ιστορίας κρίνονται τελικά από έναν αστάθμητο παράγοντα, έτσι και το χτεσινό παιχνίδι κρίθηκε από την εξαιρετική εμφάνιση του Can Maxim Mutaf, ο οποίος έβαλε 22 πόντους με 5 τρίποντα και 3 assists. Πλέον οι δύο ομάδες μοιράζονται την πρώτη θέση, και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

Όμιλος Ι

Krasny Oktyabr 71 – 66 CAI Zaragoza

Η γνωστή (ελπίζω http://www.theballhog.net/2015/01/05/krasnyoktyabr/ ) πλέον Krasny Oktyabr πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην φάση των 32, με όπλα – απρόσμενα – την άμυνα και τα ελάχιστα λάθη της (7). Ξέφυγε με 9 πόντους στην δεύτερη περίοδο και η Zaragoza δεν κατάφερε να την χτυπήσει στο υπόλοιπο παιχνίδι. Ίσως αυτό που χρειάζονταν οι Ρώσοι να ήταν η καθυσηχαστική παρουσία του Fedor Likholitov, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στους 32, και συνεισέφερε 2 πόντους με βολές, 3 rebounds, 2 λάθη και μια τάπα. Ίσως πάλι κρισιμότεροι να ήταν οι Donnie McGrath (17 πόντοι, 3 assists) και Randy Culpepper (21 πόντοι, 4 assists). To απίθανο παιχνίδι του Stevan Jelovac με 27 πόντους, 3/3 τρίποντα και 10/10 βολές πήγε στράφι για τους Ισπανούς.

Virtus Rome 71 – 66 Cedevita Zagreb

Σε ένα παιχνίδι με αλεπάλληλα σερί εκατέρωθεν, η Virtus Rome εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική αμυντική της λειτουργία στο τέταρτο δεκάλεπτο, στο οποίο και δέχτηκε μόλις 13 πόντους, κέρδισε την Cedevita και θρονιάστηκε δίπλα της στην κορυφή του ομίλου. Οι – κατ’ όνομα τουλάχιστον – Ιταλοί μπορεί να τα έσπασαν από τη γραμμή του τριπόντου (7/27) και να είχαν σε κακή μέρα τα επιθετικά τους όπλα, αλλά έγραψαν 14 κλεψίματα και υποχρέωσαν τους Κροάτες σε 21 λάθη. MVP για τη Virtus ο Μorgan με 17 πόντους, 12 rebounds και 3 κλεψίματα.

Όμιλος J

Limoges 81 – 70 Cantu

Η Limoges ανεβάζοντας την απόδοσή της στο τέταρτο και κρίσιμο δεκάλεπτο επικράτησε της Cantu με πρωταγωνιστή το βόδι που λέγεται Andrien Moermann και το double-double του (20π/11r + bonus 3 κλεψίματα) φτάνοντας τις δύο νίκες σε τρία παιχνίδια. Η Cantu από την άλλη, δεν μπορούσε να εξασφαλίσει κατοχές (44-26 κατά της η μάχη των rebounds) και δεν κατάφερε να χτίσει στην έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής. Θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, όπου θα παίξει τους δύο από τα εναπομείναντες τρεις αγώνες της, αλλά η Limoges πλέον κρατάει την τύχη της στα χέρια της.

ΠΑΟΚ 78 – 82 Khimki

Σε ένα ούτως ή άλλως πολύ δύσκολο παιχνίδι στο κατάμεστο «παλατάκι» ο ΠΑΟΚ προσπάθησε μέχρι τέλους να κάνει την έκπληξη, φτάνοντας μετά από ένα κλειστό παιχνίδι μέχρι και το 76-79 και πάλι με ένα τρίποντο του Γιώργου Δέδα. Ως συνήθως, πρωταγωνιστής ήταν ο Marc Carter με 17π. Καλή εμφάνιση και από τον Langford και τους ρολίστες, αλλά τα άσχημα παιχνίδια από Odum και Bremer σε συνδυασμό με την αδυναμία του ΠΑΟΚ στον τομέα του rebound δεν του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει κάτι παραπάνω. Οι Ρώσοι είδαν πέντε παίκτες τους να τελειώνουν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων.




Πραγματικά εξαιρετική η δουλειά του Σούλη. Το ρόστερ που έχει δεν έχει καμία δουλειά να χτυπάει τέτοια παιχνίδια. Με λίγο καλύτερες επιλογές Αμερικάνων, νομίζω θα είχε πολύ καλές πιθανότητες για πρόκριση.
Zoys
Τρελό φινάλε στο Volgograd-Roma με τους Ιταλούς να παίρνουν το διπλό στην παράταση (86-88) με το καθοριστικό εκτός ισορροπίας τρίποντο του Stipcevic (19 π. και 4/6 τρίπ.) 7 δεύτερα πριν το τέλος! Προηγουμένως οι Ρώσοι είχαν ισοφαρίσει μετά τα δύο σερί τρίποντα του Cuthbert Victor, αλλά η τελευταία λέξη ανήκε στον γκαρντ των Ρωμαίων.

blove.gif
tsitum
Ως συνηθως φανατικος με τις αποδοσεις biggrin.gif , οι οποιες εχουν ως εξης για κατακτηση αυτη τη στιγμη:

Λοκομοτίβ Κούμπαν 3.00
Κίμκι 6.00
Βαλένθια 8.00
Ούνιξ Καζάν 8.00
Γκραν Κανάρια 10.00
Μπάγερν Μονάχου 10.00
Zoys
Χωρίς την παραμικρή δυσκολία η Khimki δείχνει να καθαρίζει από το πρώτα από τα τέσσερα ημίχρονα (λόγω των διπλών παιχνιδιών) των αναμετρήσεων με τη Zenit την υπόθεση πρόκριση επιβεβαιώνοντας και το πλουσιότερο ρόστερ της, αλλά και το ειδικό της βάρος στη διοργάνωση.

Φωτιά αναμένονται πάντως τα υπόλοιπα παιχνίδια που ακολουθούν...
Zoys
Τα ζευγάρια που σχηματίστηκαν μετά το πέρας της φάσης των 16 είναι:

Valencia-Khimki
Unics Kazan-Lokomotiv Kuban
Paris Levallois-Banvit
Gran Canaria-Karsiyaka

Οι προημιτελικοί αγώνες θα έχουν και αυτή τη μορφή διπλών ματς οπότε δεν αποκλείεται να ξαναδούμε και... ισοπαλία όπως στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των Lietuvos Rytas και Karsiyaka. Οι διασταυρώσεις χωρίς υπερβολή έχουν αναδείξει και πρόωρους τελικούς αφού τα δύο πρώτα ζευγάρια θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν και το ζευγάρι του τελικού της διοργάνωσης με τις τέσσερις αυτές ομάδες να αποτελούν τις τελευταίες πρωταθλήτριες του θεσμού από το 2011 και μετά.

MVP της 2ης φάσης των 16 η μηχανή τρίποντων σουτ ονόματι Jon Diebler τον οποίο η Karsiyaka στο εκπληκτικό δεύτερο ματς της αξιοποίησε στο μέγιστο βαθμό (26 π.).



Ο έτερος σεσημασμένος Petteri Koponen μεταμόρφωσε το δεύτερο ματς της Khmki με τη Zenit σε υγιεινό περίπατο με τα 6 εύστοχα τρίποντα του.

tsitum
Oντως τα 2 πρωτα ζευγαρια ειναι πολυ δυνατα.
3 ρωσικες, 2 ισπανικες, 2 τουρκικες και 1 γαλλικη. Αποκλειστηκαν στους 16 καλα ονοματα.

Ας το παρει η Ουνιξ ή η Κιμκι για να τις δουμε του χρονου Ευρωλιγκα.

Επ' ευκαιρια, μηπως ξερει κανεις ποια κατοχος Eurocup εφτασε μακρυτερα την επομενη χρονια στην Ευρωλιγκα?
Zoys
QUOTE(tsitum @ Mar 16 2015, 17:39 ) *
Επ' ευκαιρια, μηπως ξερει κανεις ποια κατοχος Eurocup εφτασε μακρυτερα την επομενη χρονια στην Ευρωλιγκα?

Τρεις ομάδες που κατέκτησαν το Eurocup έφτασαν μέχρι τους 8 της Euroleague την επόμενη χρονιά: Dynamo Moscow (2006), Valencia (2010) και Unics Kazan (2011). Η μόνη που δεν έφυγε με σκούπα από τα προημιτελικά ήταν η Valencia το 2011 που αποκλείστηκε με 3-2 από τη Real όταν και πλησίασε αρκετά κοντά στο F4 - και για να πω την αλήθεια πιστεύω ότι εκείνη τη χρονιά θα τα πήγαινε καλύτερα από τους Μαδριλένους στον ημιτελικό αν είχε πάρει τελικά το 5ο ματς.
tsitum
Zoys εισαι κινητη εγκυκλοπαιδεια!
Η απορια μου η αλλη ειναι οτι μονο ο ΠΑΟΚ συμμετειχε απο ελληνικες ομαδες. Ειναι συγκεκριμενος ο αριθμος των ομαδων που συμμετεχουν? Δε γινοταν να συμετασχουν αλλες, ή δε θελησαν?
Λιγο δυσκολο μου φαινεται να προταθηκε στον ΚΑΟΔ και να αρνηθηκε.
Zoys
QUOTE(tsitum @ Mar 16 2015, 19:34 ) *
Η απορια μου η αλλη ειναι οτι μονο ο ΠΑΟΚ συμμετειχε απο ελληνικες ομαδες. Ειναι συγκεκριμενος ο αριθμος των ομαδων που συμμετεχουν? Δε γινοταν να συμετασχουν αλλες, ή δε θελησαν?
Λιγο δυσκολο μου φαινεται να προταθηκε στον ΚΑΟΔ και να αρνηθηκε.

Γινόταν, αλλά έχουν πέσει απανωτές αρνήσεις ελληνικών ομάδων τα τελευταία χρόνια είτε για οικονομικούς είτε για άλλους λόγους. με κυριότερους το θέμα των γηπέδων καθώς ομάδες όπως ο ΚΑΟΔ ή παλαιότερα ο Κολοσσός δεν διαθέτουν κλειστά κατάλληλα για ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
SG3ptshooter
QUOTE(Zoys @ Mar 16 2015, 18:33 ) *
Τρεις ομάδες που κατέκτησαν το Eurocup έφτασαν μέχρι τους 8 της Euroleague την επόμενη χρονιά: Dynamo Moscow (2006), Valencia (2010) και Unics Kazan (2011). Η μόνη που δεν έφυγε με σκούπα από τα προημιτελικά ήταν η Valencia το 2011 που αποκλείστηκε με 3-2 από τη Real όταν και πλησίασε αρκετά κοντά στο F4 - και για να πω την αλήθεια πιστεύω ότι εκείνη τη χρονιά θα τα πήγαινε καλύτερα από τους Μαδριλένους στον ημιτελικό αν είχε πάρει τελικά το 5ο ματς.

Η κατάρα του Omar Cook. Έως και το σήκωνε εκείνη η ομάδα με 1-2 καλύτερες επιλογές στο roster της, τακτικά ήταν απόλυτα συμπαγής. Βέβαια φρόντισε ο αγαπημένος μου παίκτης και δεν περάσαμε ούτε τον πρώτο γύρο πρωταθλήματος με πλεονέκτημα έδρας, ακόμα προσπαθεί να διαβάσει τι όνομα γράφει εκείνη η φανέλα που δε σταμάταγε να τρέχει. Κι εξίσου καλοί ήμασταν και πέρυσι, ο Perasovic είναι διαθέσιμος για συλλόγους; Ξέρω μια ομάδα που διώχνει τον προπονητή της με ήττα την Παρασκευή. tongue.gif
Zoys
Η Gran Canaria μόλις ολοκλήρωσε μια υπέροχη κηδεία στον πρώτο ημιτελικό με αντίπαλο την Unics και πλέον οι Ρώσοι θα κληθούν στην έδρα της ομάδας του Reneses να ανατρέψουν μια διαφορά 13 πόντων (70-83). Καθόλου εύκολη αποστολή αφού η ομάδα των Καναρίων Νήσων μετρά μόλις μια ήττα σε 21 αναμετρήσεις στη διοργάνωση, αυτή στην έδρα της Banvit. Εκεί όπου η Khimki είναι ισόπαλη στο 55-55 και μένει να δούμε πόσο θα αντέξουν οι πάντα δυνατοί εντός Τούρκοι και αν μπορούν να δώσουν έστω και λίγο ενδιαφέρον στο δεύτερο ματς.
SG3ptshooter
QUOTE(Zoys @ Apr 1 2015, 21:58 ) *
Η Gran Canaria μόλις ολοκλήρωσε μια υπέροχη κηδεία στον πρώτο ημιτελικό με αντίπαλο την Unics και πλέον οι Ρώσοι θα κληθούν στην έδρα της ομάδας του Reneses να ανατρέψουν μια διαφορά 13 πόντων (70-83). Καθόλου εύκολη αποστολή αφού η ομάδα των Καναρίων Νήσων μετρά μόλις μια ήττα σε 21 αναμετρήσεις στη διοργάνωση, αυτή στην έδρα της Banvit. Εκεί όπου η Khimky είναι ισόπαλη στο 55-55 και μένει να δούμε πόσο θα αντέξουν οι πάντα δυνατοί εντός Τούρκοι και αν μπορούν να δώσουν έστω και λίγο ενδιαφέρον στο δεύτερο ματς.

H μισή Euroleague δεν θα περνούσε απ' τα Κανάρια. Ελληνική ομάδα Eurocup δεν έχει κάνει ποτέ διπλό εκεί. Όσο καλή και να είναι η Unics υπάρχει σοβαρή ελπίδα πλέον να μην επικρατήσει το budget σε αυτό το ματσάρισμα.

Tα δικαιώματα του Tavares τα έχουν οι Hawks. Είναι ώρα να τα ασκήσουν, 2.20 χτισμένος παίκτης που ξέρει να παίζει άμυνα -έστω αποδεδειγμένα στον κλειστό χώρο μόνο - είναι σπουδαία προσθήκη αν προσαρμοστεί για τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον για μια ομάδα που προσπαθεί να ανέβει επίπεδο προς τον πρωταθλητισμό.
Zoys
QUOTE(SG3ptshooter @ Apr 1 2015, 22:17 ) *
H μισή Euroleague δεν θα περνούσε απ' τα Κανάρια. Ελληνική ομάδα Eurocup δεν έχει κάνει ποτέ διπλό εκεί. Όσο καλή και να είναι η Unics υπάρχει σοβαρή ελπίδα πλέον να μην επικρατήσει το budget σε αυτό το ματσάρισμα.

Και ο Πανελλήνιος θυμάμαι ότι το 2010 είχε φτύσει αίμα για να την αποκλείσει στους διπλούς προημιτελικούς. Της αξίζει να φτάσει στην τελική φάση για πρώτη φορά αναμφίβολα.

Η Banvit πήρε τη νίκη με 83-82, γεγονός που της επιτρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για την πορεία της, αλλά όχι και να τρέφει πολλές ελπίδες για κάτι παραπάνω αφού στη Ρωσία η Khimki έχει δείξει ότι ένα καλό πεντάλεπτο αρκεί για να ξεφύγει από κάθε αντίπαλο.
SteveNashidis
5th consecutive season - Eurocup final between Russian and Spanish team:
2011: Unics Kazan 92-77 Sevilla
2012: Khimki 77-68 Valencia
2013: Lokomotiv Kuban 75-64 Bilbao
2014: Valencia 165-140 Unics Kazan (80-67, 73-85)

Φέτο έχουμε Gran Canaria με Khimki Moscow Region

icon_drunk.gif
SG3ptshooter
2014-15 All-Eurocup first, second teams announced
Zoys
Να θυμίσω ότι σε 15 λεπτά ξεκινάει ο 1ος μεγάλος τελικός του Eurocup.
Zoys
Η Khimki είναι η φετινή τροπαιούχος του Eurocup και η απονομή θα γίνει την Τετάρτη μετά το πέρας του δεύτερου τελικού. Οι Ισπανοί πάλεψαν στο πρώτο μισάωρο, αλλά οι Ρώσοι στο τελευταίο δεκάλεπτο έτρεξαν ένα επι μέρους 12-32 καθαρίζοντας από απόψε την υπόθεση κατάκτηση με το 66-91 και αφαιρώντας κάθε αγωνιστικό ενδιαφέρον από τον επαναληπτικό της Ρωσίας.

Ο Kuric (23 π.) συνέβαλε τα μέγιστα για τους Ισπανούς όπως και ο Baez (18 π., 7 ριμπ.), αλλά χρειαζόταν κάτι παραπάνω για να μην πέσει αμαχητί η γηπεδούχος στο επιθετικό ντελίριο των Ρώσων την τελευταία περίοδο. Από 18 πόντους σημείωσαν οι Koponen και Vyaltsev και άλλους 17 πέτυχε ο Davis που δεν είχε αντίπαλο κάτω από το καλάθι (7/7 δίπ.).

Η Gran Canaria πάντως μόνο υπερήφανη θα πρέπει να είναι που έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης παρά τη βαριά ήττα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.