Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Euroleague 2005-2006
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4
Anxel
Aπό sportime.gr:

Στην Πράγα, την πόλη που θα φιλοξενήσει το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα το 2006, θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των διοργανώσεων της ULEB. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Ιουλίου θα γίνει η κλήρωση του ULEB Cup, ενώ μια μέρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Ευρωλίγκα. Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι η πρώτη φορά που οι κληρώσεις των δύο λιγκών θα γίνουν στην ίδια πόλη.

---------------------------------------------------------------

Οι γνωστές 3 ομάδες μας θα μπούνε και φέτος στην κληρωτίδα..Ελπίζουμε οτι φέτος θα είναι η χρονιά του Παναθηναικού..Το 4ο Ευρωπαικό να έρθει στην Πράγα..3 χρόνια χωρίς κούπα είναι πολλά..
Anxel
Φέτος έχουμε κάποιες αλλαγές στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στην Euroleague.

2005-06 Euroleague teams
TEAM COUNTRY STATUS
Cibona Croatia Contract
Pau-Orthez France Contract
Strasbourg France Domestic Champion
GHP Bamberg Germany Domestic Champion
Olympiacos Greece Contract
AEK Athens Greece Contract
Panathinaikos Greece Domestic Champion
Maccabi Israel Contract / Domestic champion
Climamio Bologna Italy Contract / Domestic champion
Benetton Treviso Italy Contract
Armani J. Milano Italy Domestic runner-up
Montepaschi Siena Italy Best regular season qualifier
Zalgiris Lithuania Contract / Domestic champion
Lietuvos Rytas Lithuania ULEB Cup Champion
Prokom Trefl Poland Domestic Champion
CSKA Moscow Russia Contract / Domestic champion
Partizan Serbia Domestic Champion
Union Olimpija Slovenia Contract / Domestic champion
Winterthur FCB Spain Contract
Tau Ceramica Spain Contract
Real Madrid Spain Best non-contract playoff finisher
Unicaja Spain Next-best non-contract playoff finisher
Efes Pilsen Turkey Contract / Domestic champion
Ulker Istanbul Turkey Contract
ashton
Τα γκρουπ δυμαμικότητας για την κλήρωση της Κυριακής :
ΠΑΟ στο 1ο, ΑΕΚ στο 3ο, ΟΣΦΠ στο 7ο.

2005-06 Euroleague Draw seeding levels
Sunday, July 10 at 11:00 CET, Prague, Czech Republic
Level 1 Maccabi Tau Ceramica Panathinaikos
Level 2 CSKA Moscow Efes Pilsen Benetton
Level 3 Armani J. Milano Ulker AEK Athens
Level 4 Climamio Montepaschi Winterthur FCB
Level 5 Real Madrid Cibona VIP Zalgiris
Level 6 Prokom Unicaja Union Olimpija
Level 7 Olympiacos GHP Bamberg Pau-Orthez
Level 8 Partizan PMB Strasbourg Lietuvos Rytas
Warrior
Παλι το συστημα των 3 ομιλων θα εχουμε??

Πολλοι αγωνες ρε παιδια(14) για να κοψουμε 8 ομαδες...Καλα γιατι δεν κανουν
4 ομιλους των 6 ομαδων??

Στην ουσια η Ευρωλιγκα αρχιζει μετα την πρωτη φαση..
greece4
sumfwnw.. alla to susthma etsi 8a einai...

mhn xexnas oti h tau prokri8hke an dn kanw la8os ws 5h h 6h apo ton omilo ths... polla allazoun mesa sth sezon...
Bonzo
Aπο sportime.gr:

Σαν βγεις στον πηγαιμό για Πράγα...

...Να είναι μακρύς ο δρόμος! Η κληρωτίδα δεν στάθηκε ευγενική με τις ελληνικές ομάδες και ειδικά με τον Παναθηναϊκό που ξεκινάει με στόχο να πάει στην Πράγα και να φέρει πίσω το τρόπαιο. Οι πράσινοι ήταν επικεφαλής ομίλου και «επέλεξαν» μεταξύ άλλων την ΤΣΣΚΑ (από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας) και την Ρεάλ Μαδρίτης (από το πέμπτο) κι ακόμα τις Ούλκερ, Σιένα, Μάλαγα, Ορτέζ, Παρτιζάν. Εναρκτήριο παιχνίδι στις 31/10 με ελληνοτουρκική μάχη Ούλκερ-Παναθηναϊκού!

Στα δύσκολα και η ΑΕΚ που κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο με αντίπαλο τον Ζήση (Μπένετον) και ακόμα, Ταού, Μπολόνια, Ζαλγκίρις, Ολίμπια, Μπάμπεργκ, Στρασμπούργκ.

Στον λάκκο των λεόντων έπεσε και ο Ολυμπιακός που κληρώθηκε με τον... Παναθηναϊκό, όμως μεταφέρθηκε στο δεύτερο γκρουπ βάσει κανονισμών κι εκεί θα βρει μπροστά του Μακάμπι, Εφές, Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Τσιμπόνα, Πρόκομ, Μπάμπεργκ, Λιέτουβος, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να «πολεμήσει» για την πρόκριση.

Η κλήρωση της πρώτης φάσης είναι μόνο η αρχή ενός μαραθωνίου που τελειώνει στην Πράγα και οι ελληνικές ομάδες, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, δεν αισθάνονται πολύ άνετα. Παρόλα αυτά και οι τρεις έχουν αρκετές πιθανότητες πρόκρισης τουλάχιστον στην επόμενη φάση - με εξαίρεση πάλι τον Παναθηναϊκό που στοχεύτει πολύ ψηλά - και στο χέρι τους βρίσκεται η δυνατότητα να τις διέκδικήσουν.

Α ΟΜΙΛΟΣ: Μάχη για ΑΕΚ

Στον πιο ισορροπημένο όμιλο της πρώτης φάσης βρέθηκε η ΑΕΚ, αν και πολλά για την ομάδα θα εξαρτηθούν από το ρόστερ που τελικά θα παρουσιάσει η Ένωση την προσεχή σεζόν.

Επικεφαλής του ομίλου του δικέφαλου είναι η Ταού Κεράμικα, που αναμένεται να εμφανιστεί ουσιαστικά αποδυναμωμένη, καθώς ήδη έχει χάσει τον κόουτς Ιβάνοβιτς και πιθανότατα θα απολέσει και την τριάδα Σκόλα, Μασιγιάουσκας, Καλντερόν.

Στη συνέχεια βρίσκεται η Μπενετόν Τρεβίζο, η οποία παραχώρησε τον Μπουλέρι, απέκτησε τον αμερικανό «μπόμπερ» Ντριου Νίκολας, αναζητά τον βασικό της πλέι μέικερ, ενώ τα παιχνίδια της με την ΑΕΚ αναμένεται να έχουν ειδικό ενδιαφέρον λόγω της σχεδόν δεδομένης πια παρουσίας του Νίκου Ζήση στο Τρεβίζο.

Η δεύτερη ιταλική ομάδα του ομίλου είναι η πρωταθλήτρια Κλιμάμιο Μπολόνια που, όμως, περνά φάση αναδιοργάνωσης. Πιθανότατα θα παραχωρήσει τους Σμόντις και Ντάγκλας, ο Βούγιανιτς είναι τραυματίας και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έχει ήδη μπει πωλητήριο πάνω του, ενώ το συμβόλαιο του προπονητή Γιάσμιν Ρέπεσα ακόμα δεν έχει ανανεωθεί.

Ακολουθεί η Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία, αν κρατήσει τον Ρόμπερτ Πακ και τον Τανόκα Μπερντ, μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε ομάδα του ομίλου, και η Ολίμπια Λιουμπλιάνας που μάλλον θα είναι σχετικά αδύναμη του χρόνου, καθώς παραδοσιακά πουλά παίκτες, αλλά πάντα παραμένει ένα επικίνδυνο σύνολο.

Το γκρουπ συμπληρώνουν η πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάμπεργκ και η πρωταθλήτρια Γαλλίας Στρασμπούργκ. Και οι δύο ομάδες είναι αρκετά δυνατές, όμως είναι πρωτάρες στην διοργάνωση και έτσι αναμένεται να κάνουν ζημίες κυρίως στις έδρες τους.

Β ΟΜΙΛΟΣ: Ελπίζει ο Ολυμπιακός

Οποιαδήποτε κλήρωση δεν θα ήταν εύκολη για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο το δεδομένο είναι πως μετά την πρώτη τετράδα του ομίλου, οι υπόλοιπες ομάδες σε καμία περίπτωση δεν είναι φόβητρα.

Επικεφαλής είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι που ουσιαστικά έχει μόνο ένα μεγάλο ανοιχτό μέτωπο, την υπόθεση του Γιασικεβίτσιους και τον πιθανό του αντικαταστάτη. Κατά τα άλλα είναι η ίδια ομάδα που τα τελευταία δύο χρόνια κυριάρχησε στην Ευρώπη.

Το δεύτερο φαβορί του ομίλου είναι η Εφές Πίλσεν, η οποία κράτησε τον τουρκικό της κορμό, «έκλεψε» τον σέντερ Καρίμ Γκονλούμ από την Ούλκερ, πήρε πίσω τον αμερικανό σμολ φόργουορντ Αντόνιο Γκρέιντζερ για να αντικαταστήσει τον Χέρνι Ντόμερκαντ και απέκτησε τον ταλαντούχο Κροάτη Μάρκο Πόποβιτς για να καλύψει το κενό του Ουίλι Σόλομον.

Ακολουθεί η... μοδάτη Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, η οποία «χρύσωσε» τον Μπουλέρι για να καλύψει το κενό του συνταξιούχου Σάσα Τζόρτζεβιτς και διατηρεί κατά τα άλλα ανέπαφη την ομάδα που έφτασε στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια βρίσκεται η Μπαρτσελόνα που με τον Ιβάνοβιτς στο πάγκο και τον Σάβιτς στην διοίκηση θέλει να δημιουργήσει και πάλι μία ομάδα εξαιρετικά ανταγωνιστική. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει κάποια μεταγραφή, παρά τα σενάρια που ακούγονται. Δεδομένο είναι ότι πρώτος της στόχος είναι ο Καλντερόν της Ταού.

Η Τσιμπόνα είναι παλιά γνώριμη και επιπλέον ό,τι καλό είχε το πούλησε αυτό το καλοκαίρι, ή ετοιμάζεται να το πουλήσει. Επομένως αναμένεται να εμφανιστεί αποδυναμωμένη. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το πει για την πολωνική Πρόκομ που έδειξε και πέρυσι τα δόντια της, αλλά θεωρητικά τουλάχιστον αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος.

Τέλος η κάτοχος του ULEB Cup Λιέτουβος Ρίτας είναι ένα αξιόπιστο σύνολο, ο Ολυμπιακός διεκδίκησε ανεπιτυχώς από αυτή τον σέντερ Γιαβτόκας και τον φόργουορντ Γιασάιτις, ενώ η ομάδα ενισχύθηκε ήδη με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Μάθιου Νίλσεν.

Γ ΟΜΙΛΟΣ: Μαθημένος στα δύσκολα

Για μία ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός από την πρώτη φάση της διοργάνωσης θα μετρηθεί κόντρα σε ομάδες που υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να αντιμετωπίσει ξανά αν φτάσει στο φάιναλ φορ. Αυτό φυσικά μπορεί να είναι και καλό.

Έτσι θα αντιμετωπίσει και πάλι την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία με τον Ετορε Μεσίνα πλέον στον πάγκο θέλει επιτέλους να βρεθεί τουλάχιστον σε έναν τελικό φάιναλ φορ. Παρά τις φήμες για μαζικό πογκρόμ όσων απέτυχαν να κερδίσουν τον τίτλο πέρυσι, μέχρι στιγμής μόνο ο Μάρκους Μπράουν και ο Αντόνιο Γκρέιντζερ έχουν δει την πόρτα της εξόδου, ενώ οι Τράιαν Λάνγκτον, Ματίας Σμόντις και ίσως ο Αντώνης Φώτσης ετοιμάζονται να φορέσουν την κόκκινη φανέλα.

Παλιοί γνώριμοι των «πρασίνων» είναι φυσικά οι Ούλκερ και Σιένα, οι οποίες αλλάζουν μεν πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι, αλλά ειδικά οι Τούρκοι δεν αναμένεται να αποδυναμωθούν. Αντίθετα προς την Κωνσταντινούπολη φαίνεται να οδεύει ο Τουρκσάν και μέχρι στιγμής οι δύο απώλειες της ομάδας είναι ο Γκονλούμ και ο Ντίον Γκλόβερ που αποδεσμεύτηκε μετά πολλών επαίνων.

Όσο για την Σιένα, ναι μεν οι Στεφάνοφ, Βάντερπουλ, Θόρτον, Γκαλάντα και ίσως και οι Κακιούζης, Ρεντζιάς θα αποτελέσουν παρελθόν, αλλά η ιταλική ομάδα είναι κατά παράδοση ο κακός δαίμονας του τριφυλλιού.

Ακολουθεί η αναγεννημένη Ρεάλ Μαδρίτης του Μπόζα Μάλκοβιτς. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας θα μείνει ανέπαφη αυτό το καλοκαίρι, ο Μάλκοβιτς σκοπεύει να αποδεσμεύσει μόνο τους Μπένετ και Φώτση και το ερώτημα είναι ποιους θα αποκτήσει. Ο μεγάλος στόχος της ομάδας φαίνεται ότι είναι επίσης ο Καλντερόν της Ταού, αλλά και ένας ψηλός πρώτης γραμμής.

Μόνιμο θύμα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα είναι και η Μάλαγα. Η ομάδα του Σκαριόλο αλλάζει πρόσωπο, πάντως, αποδέσμευσε τον Αργεντινό Ουόλτερ Χέρμαν, αλλά μάλλον χάνει και τον Φραν Βάσκεθ, ο οποίος οδεύει προς το ΝΒΑ, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε έναν σταρ στην περιφέρεια μετά την μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια να πάρει τον Λάνγκτον.

Η Ορτέζ προέρχεται από μία μέτρια σεζόν, δύσκολα θα μπορέσει να κάνει κάτι εντυπωσιακό και η συμμετοχή της στη διοργάνωση οφείλεται στο εγγυημένο της συμβόλαιο.

Τέλος η Παρτιζάν κράτησε το μεγάλο της αστέρι, τον πάουερ φόργουορντ Ντέγιαν Μιλόγεβιτς, αλλά ειδικά η επίσκεψη του «Ζοτς» στο Βελιγράδι μάλλον θα είναι μία ευκαιρία για να αποθεωθεί από το κοινό που τον λάτρεψε.

Άρης Μπάρκας
Bonzo
Από contra.gr:

Το πρόγραμμα

Α´ Ομιλος

1η ημέρα (2-3/11/05) - 8η ημέρα (21-22/12/05)

Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Ζαλγκίρις Κάουνας
Ταού Κεράμικα-Κλιμάμιο Μπολόνια
ΑΕΚ-Στρασμπούρ
Μπενετόν Τρεβίζο-Μπάμπεργκ

2η ημέρα (9-10/11/05) - 9η ημέρα (4-5/1/06)

Μπάμπεργκ-Ολίμπια Λιουμπλιάνα
Στρασμπούρ-Μπενετόν Τρεβίζο
Κλιμάμιο Μπολόνια-ΑΕΚ
Ζαλγκίρις Κάουνας-Ταού Κεράμικα

3η ημέρα (16-17/11/05) - 10η ημέρα (11-12/1/06)

Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Ταού Κεράμικα
ΑΕΚ-Ζαλγκίρις-Κάουνας
Μπενετόν Τρεβίζο-Κλιμάμιο Μπολόνια
Μπάμπεργκ-Στρασμπούρ

4η ημέρα (23-24/11/05) - 11η ημέρα (18-19/1/06)

Στρασμπούρ-Ολίμπια Λιουμπλιάνα
Κλιμάμιο Μπολόνια-Μπάμπεργκ
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπενετόν Τρεβίζο
Ταού Κεράμικα-ΑΕΚ

5η ημέρα (30/11-1/12/05) - 12η ημέρα (25-26/1/06)

Ολίμπια Λιουμπλιάνα-ΑΕΚ
Μπενετόν Τρεβίζο-Ταού Κεράμικα
Μπάμπεργκ-Ζαλγκίρις Κάουνας
Στρασμπούρ-Κλιμάμιο Μπολόνια

6η ημέρα (7-8/12/05) - 13η ημέρα (1-2/2/06)

Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Κλιμάμιο Μπολόνια
Ζαλγκίρις Κάουνας-Στρασμπούρ
Ταού Κεράμικα-Μπάμπεργκ
ΑΕΚ-Μπενετόν Τρεβίζο

7η ημέρα (14-15/11/05) - 14η ημέρα (8-9/2/06)

Μπενετόν Τρεβίζο-Ολίμπια Λιουμπλιάνα
Μπάμπεργκ-ΑΕΚ
Στρασμπούρ-Ταού Κεράμικα
Κλιμάμιο Μπολόνια-Ζαλγκίρις Κάουνας

Β´ Ομιλος

1η ημέρα (2-3/11/05) - 8η ημέρα (21-22/12/05)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Προκόμ
Τσιμπόνα-Λιέτουβος Ρίτας
Αρμάνι Μιλάνο-Εφές Πίλσεν
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

2η ημέρα (9-10/11/05) - 9η ημέρα (4-5/1/06)

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ
Εφές Πίλσεν-Μπαρτσελόνα
Λιέτουβος Ρίτας-Αρμάνι Μιλάνο
Προκόμ-Τσιμπόνα

3η ημέρα (16-17/11/05) - 10η ημέρα (11-12/1/06)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Τσιμπόνα
Αρμάνι Μιλάνο-Προκόμ
Μπαρτσελόνα-Λιέτουβος Ρίτας
Ολυμπιακός-Εφές Πίλσεν

4η ημέρα (23-24/11/05) - 11η ημέρα (18-19/1/06)

Εφές Πίλσεν-Μακάμπι Τελ Αβίβ
Λιέτουβος Ρίτας-Ολυμπιακός
Προκόμ-Μπαρτσελόνα
Τσιμπόνα-Αρμάνι Μιλάνο

5η ημέρα (30/11-1/12/05) - 12η ημέρα (25-26/1/06)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αρμάνι Μιλάνο
Μπαρτσελόνα-Τσιμπόνα
Ολυμπιακός-Προκόμ
Εφές Πίλσεν-Λιέτουβος Ρίτας

6η ημέρα (7-8/12/05) - 13η ημέρα (1-2/2/06)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Λιέτουβος Ρίτας
Προκόμ-Εφές Πίλσεν
Τσιμπόνα-Ολυμπιακός
Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα

7η ημέρα (14-15/11/05) - 14η ημέρα (8-9/2/06)

Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο
Εφές Πίλσεν-Τσιμπόνα
Λιέτουβος Ρίτας-Προκόμ

Γ´ Ομιλος

1η ημέρα (2-3/11/05) - 8η ημέρα (21-22/12/05)

Παρτιζάν-Ορτέζ
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα
Ούλκερ-Παναθηναϊκός(31/10/2005)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Σιένα

2η ημέρα (9-10/11/05) - 9η ημέρα (4-5/1/06)

Σιένα-Παρτιζάν
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μάλαγα-Ούλκερ
Ορτέζ-Ρεάλ Μαδρίτης

3η ημέρα (16-17/11/05) - 10η ημέρα (11-12/1/06)

Παρτιζάν-Ρεάλ Μαδρίτης
Ούλκερ-Ορτέζ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάλαγα
Σιένα-Παναθηναϊκός

4η ημέρα (23-24/11/05) - 11η ημέρα (18-19/1/06)

Παναθηναϊκός-Παρτιζάν
Μάλαγα-Σιένα
Ορτέζ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ούλκερ

5η ημέρα (30/11-1/12/05) - 12η ημέρα (25-26/1/06)

Παρτιζάν -Ούλκερ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης
Σιένα-Ορτέζ
Παναθηναϊκός-Μάλαγα

6η ημέρα (7-8/12/05) - 13η ημέρα (1-2/2/06)

Παρτιζάν -Μάλαγα
Ορτέζ-Παναθηναϊκός
Ρεάλ Μαδρίτης Σιένα
Ούλκερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

7η ημέρα (14-15/11/05) - 14η ημέρα (8-9/2/06)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παρτιζάν
Σιένα-Ούλκερ
Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης
Μάλαγα-Ορτέζ
Bonzo
Από sportime.gr:

Ο Παναθηναϊκός ήταν χωρίς αμφιβολία ο πιο... ριγμένος της κλήρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον όμιλο των πρασίνων βρέθηκε η 4η ομάδα του φάιναλ φορ της Ρωσίας, ΤΣΣΚΑ, μαζί με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μάλαγα.

Για παράδοση... κακοτυχίας, έκανε λόγο ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος, Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Πέσαμε στο πιο δύσκολο γκρουπ και αρχίζει πλέον να γίνεται παράδοση. Ως συνήθως , πρώτος μας στόχος είναι να τερματίσουμε στην κανονική σεζόν ανάμεσα στις πέντε καλύτερες ομάδες του ομίλου και να κερδίσουμε όσους περισσότερους μπορούμε για να φτάσουμε στους 16. Το μόνο καλό για εμένα από αυτή την κλήρωση είναι ότι θα πάω πίσω Βελιγράδι και την Μαδρίτη».

«Το γκρουπ το δικό μας είναι το πιο δυνατό. Υπάρχουν έξι ομάδες υψηλού επιπέδου και με αθλητική σοφία... Οι δύο ισπανικές είναι πολύ επικίνδυνες. Η ΤΣΣΚΑ και ο Παναθηναϊκός ήταν στο περσινό φάιναλ φορ και αυτό δείχνει πολλά, υποστήριξε ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας, Σεργκέι Κούσενκο. Και ο πρόεδρος της Ταού, Χοσεάν Κουερεχέτα, αναγνώρισε ότι το πιο δύσκολο γκρουπ είναι αυτό των πρασίνων. «Όλοι οι όμιλοι είναι δύσκολο, όμως αυτός του Παναθηναϊκού, της ΤΣΣΚΑ, της Ρεάλ και της Μάλαγα, μοιάζει να είναι ο δυσκολότερος».

Ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της κληρωτίδας εμφανίστηκε ο Γενικός διευθυντής της ΑΕΚ, Δημήτρης Φιλίππου.«Η κλήρωση είναι καλή. Δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλύτερα από την περσινή σεζόν». Και ο κ. Φιλίππου κατέληξε: «Η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιόνας Καζλάουσκας, τόνισε: «Ο όμιλος είναι δύσκολος, όμως, στην Ερυωλίγκα υπάρχουν 24 δυνατές ομάδες που μετέχουν, οπότε τίποτε και ποτέ δεν μπορεί να είναι εύκολο. Στην παρούσα φάση, οι ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους, ωστόσο, η Μακάμπι θα πρέπει να θεωρείται το φαβορί του γκρουπ. Η Μπαρτσελόνα είναι πάντα Μπαρτσελόνα, ενώ η Εφές τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται πολύ δυνατή και πρωταγωνιστεί. Μιλάνο και Λιέτουβος είναι πάρα πολύ φιλόδοξες ομάδες, ενώ η Τσιμπόνα είναι μια παραδοσιακή ομάδα. Αυτό δεν ισχύει για την Προκόμ, η οποία ωστόσο διαθέτει εμπειρία και δεν είναι η& ρούκι της διοργάνωσης.
Bonzo
Παραδοσιακά ο ΠΑΟ στον πιο δύσκολο όμιλο (και ας ήταν στο πρώτο γκρούπ δυναμικότητας..). Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ αν δεν αποδυναμωθεί πάρα πολύ φένεται να έχει εύκολο έργο καθώς η tau αποδυναμώνεται πολύ και ο ολυμπιακός μπορεί να περάσει...(αρκεί να κάνει μεταγραφές γιατί αν συνεχίσει έτσι δεν τον βλέπω να συμπληρώνει 12 παίκτες)
greece4
to skefthkan kala ekei panw gia to fotsh??? laugh.gif

ektos k an 8ewroun oti mporoun na tou allaxoun ta muala dikoudhs k papaloukas... polu amfivalw vevaia.. smile.gif
Warrior
Η ΑΕΚ σιγουρα ειναι η πλεον ευνοημενη,απο την κληρωση,ελληνικη ομαδα..
Της δινεται μια πρωτης ταξης ευκαιρια για ενα πολυ καλο πλασαρισμα στην πρωτη
φαση.Το θεμα ειναι οτι με αυτα που ακουγονται τον τελευταιο καιρο στην ομαδα,ειναι
αμφιβολο αν θα τα καταφερει.Να δουμε πως θα κινηθει στις μεταγραφες...

Απο κει και περα ο Παναθηναικος εχει δυσκολο ομιλο...αλλα δεν νομιζω οτι εχει
αναγκη..biggrin.gif
Ετσι και αλλιως η πρωτη φαση για τις μεγαλες ομαδες αποτελει μια καλη προθερμανση
για την συνεχεια της διοργανωσης..Ειτε,ας πουμε,1ος βγει ειτε 3ος δεν εχει σημαντικη
διαφορα για αυτον..wink.gif

O Ολυμπιακος εχει σιγουρα το δυσκολοτερο εργο...καθως εγω,τουλαχιστον με τα
δεδομενα που εχουμε αυτην την στιγμη,δεν βλεπω καποια ομαδα που θα μπορουσαμε
να πουμε οτι ειναι χειροτερη απο αυτον ή του χεριου του..
ashton
Η κλήρωση της Πράγας θα ήταν λουκούμι για την περσινή ΑΕΚ.
Για την φετινή όμως, η κλήρωση είναι λουκούμι για τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου.
Ταου-Κλιμάμιο-Μπενετόν θα πάρουν τις 3 πρώτες θέσεις και Ολίμπια-Ζαλγκίρις μάλλον εύκολα θα περάσουν στην 5άδα (ίσως κάνει την έκπληξη η πρωτάρα Στρασμπουργκ).
Εμάς δε μας βλέπω για πάνω από 2 άντε βία 3 νίκες...

Ο Παναθηναϊκός έχει μια δύσκολη κλήρωση, που όμως σημαίνει πιο βατό όμιλο στη β' φάση.

Ο Ολυμπιακός θα δούμε τι ομάδα θα φτιάξει για να δούμε τι ψάρια θα πιάσει..
NBAholic
Ο όμιλος του Ολυμπιακού δεν είναι πιο βατός. Μακάμπι και Εφές μπορούν να νικήσουν τον οποιοδήποτε εντός και εκτός. Η Μπαρτσελόνα χάνει τον Μποντιρόγκα, αλλά αποκλείεται να μην ενισχυθεί με κάποιους καλούς παίχτες στο μέλλον. Οι Λιετούβος είναι μια ομάδα που αξίζει της προσοχής μας (ULEBCupούχοι πέρυσι) και πιστεύω ότι θα κάνει αρκετές εκπλήξεις. Για την Πρόκομ δεν ξέρω, αλλά η περυσινή της πορεία δείχνει ότι δεν είναι ανέκδοτο. Η Αρμάνι Μιλάνο είναι σε στάδιο δυναμικής ανασυγκρότης, ενώ η Τσιμπόνα θα με εκπλήξει αν φτάσει μακριά. Χωρίς πλάκα, αν ο Ολυμπιακός σοβαρευτεί επιτέλους στα μεταγραφικά, μάλλον αυτή είναι το πρώιμο φαβορί για την τελευταία θέση του ομίλου.

Στον τρίτο όμιλο υπάρχουν 5 φαβορί και 3 αουτσάιντερ, αρκετά φανερά. Η Ορτέζ είναι ένα από αυτά, καθώς οι μετακινήσεις που σκοπεύει να εκτελέσει δεν είναι πρωτοκλασάτες. Το ίδιο και η Σιένα, η οποία αυτή τη στιγμή χάνει περισσότερους απ'όσους αποκτά, σε αριθμό και αξία. Η Παρτιζάν είναι ακόμη ερωτηματικό, αλλά δε με εμπνέει για πολύ ψηλά. Οι θέσεις 4-5, πιστεύω, θα κριθούν μεταξύ Ουνικάχα και Ουλκέρ και οι 1-3, μεταξύ ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ-Ρεάλ.

Όσο για τον πρώτο, όντως είναι ο πιο βατός, αλλά η αδράνεια της ΑΕΚ μοιάζει να εξισορροπεί αυτο το συγκριτικό πλεονέκτημα που μοιάζει να δημιουργείται. Κακά τα ψέματα, δεν μπορεί να εφησυχάσει, μιας και τα πρώιμα φαβορί είναι άλλα (Μπολόνια, Μπενετόν και Ταού). Η Ζαλγκίρις είναι απροσδιόριστων στόχων, όπως και η Ολίμπια. Με αυτούς λογικά θα παλέψει. Η Στρασμπούρ είναι το αντίστοιχο Μαρούσι/Μακεδονικός της Γαλλίας, αλλά τόσο αυτή όσο και η Μπάμπεργκ, μάλλον θα πουν αντίο νωρίς.
dizzy_fingers
Να'μαι κι εγώ, φέρνω την άμμο από την παραλία του Αγκιστριού icon_drunk.gif....


Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάζουμε συμπεράσματα καθώς όπως είπε και ο Ζοτς, οι ομάδες ακόμα δεν έχουν συμπληρώσει τα ρόστερ τους, όπως είναι τώρα τα πράγματα, ασφαλώς και ο Ολυμπιακός έχει το δυσκολότερο έργο (το οποίο δε σημαίνει απαραίτητα και τον πιο δύσκολο όμιλο wink.gif ).

Πιστεύω πως αν δεν ήταν η Λιέτουβος στον όμιλό του θα είχε περισσότερες ελπίδες για να περάσει μέσα στην 5άδα. Τώρα θα παλέψει για να μπει, ενώ δεν αποκλείουμε και την πιθανότητα του καλύτερου 6ου (ο οποίος μόνο από αυτόν τον όμιλο ή τον 1ο μπορεί να προκύψει σύμφωνα με τις ομάδες που υπάρχουν στον 3ο).

Όπως και πολλά άλλα πράγματα, όμως, στον Ολυμπιακό, έτσι και η φετινή ευρωπαϊκή του πορεία θα εξαρτηθεί από την ομοιογένεια και χημεία μεταξύ των παιχτών - η έλλειψη της οποίας ήταν το βασικό πρόβλημα της ομάδας τα τελευταία χρόνια και όχι η έλλειψη υλικού.
Άσχετο: Με τον Ζουκάουσκας τι γίνεται?



Ο Παναθηναϊκός, αν θέλει να σηκώσει το final 4 φέτος στην Πράγα, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να διαλέγει αντιπάλους. Βλέπω όμως πως έχει ευκαιρία να μαζέψει αρκετά επταχίλιαρα από την πρώτη φάση (τα οποία είναι και το μπόνους για κάθε νίκη ομάδας από την Ευρωλίγκα).



Η ΑΕΚ, ως συνήθως είναι το μεγάλο ερωτηματικό, αφού μόλις σήμερα ανακοίνωσε τον προπονητή με τον οποίον θα πορευτεί φέτος.
Κατά τ'άλλα συμφωνώ με τον ashton και τα...λουκούμια του biggrin.gif.




Α, είδατε και το νέο σήμα της Ευρωλίγκας?
Πως σας φαίνεται? Εγώ δε θα πω τι μου θυμίζει....μεσημεριάτικα, κάνει και ζέστη.... rolleyes.gif

Πάντως, τα άλλα λογότυπα (της κλήρωσης και του final4) μου θυμίζουν πολύ NBAlive (η γραμματοσειρά και το χρώμα είναι σχεδόν ίδια)...
Ήδη η συμφωνία λαμβάνει χώρα βλέπω...










miltos
Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε ωραία παιχνίδια το χειμώνα, κυρίως στο γκρουπ του ΠΑΟ. Σίγουρα ο Παναθηναικός αν περάσει εύκολα ή δύσκολα στην επόμενη φάση θα έχει πολύ πιο εύκολο δρόμο στη συνέχεια.
Για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αν δε κλείσουν τα roster τους δε νομίζω πως μπορούμε να πούμε και πολλά πράγματα.
Εγώ πάντως εύχομαι να είναι και οι τρεις ομάδες ενισχυμένες και να προωθήσουν το Ελληνικό μπάσκετ.
qspock
QUOTE (dizzy_fingers @ Jul 12 2005, 04:25 PM)
Πάντως, τα άλλα λογότυπα (της κλήρωσης και του final4) μου θυμίζουν πολύ NBAlive (η γραμματοσειρά και το χρώμα είναι σχεδόν ίδια)...
Ήδη η συμφωνία λαμβάνει χώρα βλέπω...

Δηλαδη το NBA Live 2006 θα εχει μεσα κι ευρωλιγκα απο τη μαμα του? Κατι τετοιο ειχα διαβασει και στη στηλη του Καρυδα στο Basketnews.
ΑΨΟΓΟ!
icon_joy.gif thumbsup.gif 38.gif
dizzy_fingers
Όχι, όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία της Euroleague Properties με την EA Sports, πολλοί ήταν αυτοί που νόμιζαν ότι θα κυκλοφορήσει παιχνίδι από την εταιρία με την Ευρωλίγκα και τις Ευρωπαϊκές ομάδες.

Όπως, όμως, γράφτηκε στο basketforum όπου και λύθηκε το μυστήριο tongue.gif :
http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=666
η συνεργασία αυτή ουδεμία σχέση δεν έχει με την κυκλοφορία τέτοιου παιχνιδιού. Το τόνισε κατηγορηματικά ο CEO της EA Sports.

Οπότε, και ο αγαπητός κος Καρύδας (στον οποίο πάντα χρωστάμε ένα υπέρτατο ευχαριστώ όσοι συμμετέχουμε στο basketforum για τη βοήθεια που μας έδωσε στο παρελθόν 77.gif ) μάλλον έκανε λάθος στη στήλη του.

Γι'αυτό όσοι θέλετε ευρωλίγκα στα pc σας, κατεβάστε τα patch (όπου στο πατς της προσθήκης του Άρη, έβαλε και το χέρι του το φόρουμ μας, όπως μπορείτε να δείτε στα credits του αρχείου biggrin.gif). Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...findpost&p=5016
Green_Fan
Καινοτομίες από την ULEB σχετικά με τα λάθη που μπορεί να γίνουν σε κάθε ματς σχετικά με τη μέτρηση του χρόνου...

QUOTE("sportime.gr")
Ένα πρωτοποριακό σύστημα μέτρησης χρόνου, το οποίο αναμένεται να εξαλείψει τα λάθη των διαιτητών και της γραμματείας σε καίρια σημεία των αγώνων, ετοιμάζεται να υιοθετήσει η διοργανώτρια αρχή της Ευρωλίγκας και μάλιστα άμεσα, από την περίοδο 2005-06.

Το λεγόμενο «Precision Time System » θα χρησιμοποιείται σε όλους τους αγώνες της Ευρωλίγκας, ούτως ώστε να μην επαναληφθούν περιπτώσεις αλλοίωσης αποτελέσματος ή ακόμη και δικαστικές διαμάχες μεταξύ συλλόγων στο γραφείο του Πορτογάλου αθλητικού δικαστή, Χοσέ Μανουέλ Μεϊρίμ.

Σύμφωνα με το φιλόδοξο «concept », τρία θα είναι τα «κλειδιά» του όλου εγχειρήματος: Ένα ειδικό μικρόφωνο, το οποίο θα έχουν οι διαιτητές κατά τη διάρκεια του αγώνα και θα ενεργοποιείται κάθε φορά που προκύπτει σφύριγμα, ώστε αυτομάτως να ενημερώνεται η γραμματεία για να σταματάει ή να ανανεώνεται ο χρόνος.

Ειδικές ζώνες με μηχανισμό, τις οποίες θα φορούν οι διαιτητές, ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα λάθους στις διακοπές και στην επανεκκίνηση του παιχνιδιού και τρίτον, μια σύγχρονη εγκατάσταση σε κάθε γυμναστήριο, στην οποία θα αποτυπώνεται ηλεκτρονικά ο χρόνος που απομένει για τη λήξη κάθε αγώνα (λεπτά, δευτερόλεπτα, δέκατα).
Warrior
Μαλιστα...διαιτητες ρομποκοπ!!!

Καλα εκει εντοπισανε το μεγαλο προβλημα??Δεν κοιτανε που περυσι τοσο
στην Ευρωλιγκα οσο και στο UlebCup σφυριζανε οτι να ναι...
nash
Σήμερα ξεκινάει η Ευρωλίγκα με το Ούλκερ - ΠΑΟ στις 9 παρά τέταρτο κ το μεταδίδει το Supersport 3. Άντε καλή αρχή να έχουμε!!

ΥΣ: Δε μπορούσε να το μεταδίδει το Supersport 1?Μήπως έχει πιο σημαντικά πράγματα να δείξει δηλαδή??
dizzy_fingers
Έλα ντε..... 45.gif

Θα είναι πανηγυρική η έναρξη πάντως απ'ότι διαβάζω..για να δούμε..και ας ελπίσουμε η φετινή Ευρωλίγκα να λήξει όπως ακριβώς αρχίζει...

με νικητή τον Παναθηναϊκό biggrin.gif.

Καλή αρχή!!!
sihainas
Αν δεν έχετε nova... μπορείτε να το δείτε on-line μεσω ενος τουρκικου σταθμού... (σε όχι και τόσο καλή ποιότητα)

http://www.tv4all.com/portal.htm?http://ww...evision/210.htm

πατάτε στο sky turk...
qspock
Κι αν δεν εχουμε ουτε NOVA ουτε DSL? sad.gif
Warrior
Τοτε...δεν εχουμε ελπιδες φιλε qspock.... sad.gif

Θριαμβευτικο ξεκινημα για τον Παναθηναικο....:

QUOTE(sportime.gr)
bball.gif Φώτα, κάμερες και... action! Η πρεμιέρα της Ευρωλίγκα τα είχε όλα, ακόμη και τηλεοπτικά γυρίσματα για το σίριαλ «Τα σύνορα της αγάπης»! Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, «μαγεύτηκε» από την ατμόσφαιρα και πήρε με το έτσι θέλω τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιβλήθηκε άνετα της Ούλκερ με 82-66 και ανάγκασε τους Τούρκους να εκκενώσουν πρόωρα το κατάμεστο Αμπντί Ιπεκτσί.

bball.gif Highlights: Η πρώτη περίοδος είχε καθαρά αναγνωριστικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς στο σκορ (14-13, υπέρ των Τούρκων). Τρεπανιέρ για την Ούλκερ και Χατζηβρέττας για τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά... μονοπώλησαν τις επιθέσεις των ομάδων τους. Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, οι πράσινοι αποφάσισαν να πατήσουν γκάζι. Με ένα μίνι σερί 5-0 (από ένα μπάσιμο του Χατζηβρέττα και ένα τρίποντο του Αλβέρτη), έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 6π. (22-16). Και αυτό ήταν μόλις η αρχή...

Ο Εργκιν Αταμάν έδωσε εντολή στους παίκτες του να γυρίσουν σε ζώνη, όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδος τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν γρήγορα την ιδέα... Με τρία σερί τρίποντα (ένα του Παπανικολάου και δύο του Λάκοβιτς), ο Παναθηναϊκός εκτίναξε την διαφορά στο +11π. (38-17, στο 17ο λεπτό), αφού πρώτα φρόντισε με την καλή του άμυνα να... κρύψει το καλάθι από τους Τούρκους, οι οποίοι σκόραραν κυρίως από την γραμμή των ελευθέρων βολών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο α' μέρος οι γηπεδούχοι σούταραν 14 βολές (ευστοχώντας στις 9), έναντι μόλις 6 της ελληνικής ομάδας (η οποία ευστόχησε σε 5)! Το γεγονός αυτό, πάντως, δεν πτόησε τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που με όπλο τους την ταχύτητα, τον Γιάκα Λάκοβιτς, αλλά και τις 14 ασίστ (!), πήγαν στα αποδυτήρια με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου έχοντας μια διαφορά 13π. (45-32).

Και αυτή, όμως, δεν ήταν αρκετή για την ελληνική ομάδα, που συνέχισε να βομβαρδίζει από τα 6.25μ. την Ούλκερ και δεν άργησε να βρεθεί στο +19 (36-55, στο 25ο λεπτό). Οι Αμερικανοί Μπίσλι και Τρεπανιέρ επιχείρησαν να βοηθήσουν την Ούλκερ να ανακάμψει και μείωσαν στους 14π. (41-55), όμως, οι πράσινοι αντέδρασαν άμεσα και δια χειρός Παπανικολάου, Αλβέρτη και Μπατίστ ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 20π. (64-44).

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω... Με την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου μείωσαν σε 49-66, ενώ εκμεταλλευόμενοι την σύγχυση που προκάλεσε στον Παναθηναϊκό η πιεστική τους άμυνα, οι Ονάν και Τουρκσάν μείωσαν στους 10π. (60-70, στο 35ο λεπτό). Ως εκεί, όμως... Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς απάντησαν επίσης με πιεστική άμυνα, ενώ στην επίθεση, Τσαρτσαρής και Διαμαντίδης, φρόντισαν να αυξήσουν ξανά τις αποστάσεις (62-77, στο 38ο λεπτό). Κάπου εκεί οι φίλαθλοι άρχισαν να αποχωρούν από το κλειστό, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έδειξαν να συμβιβάζονται με την ιδέα της ήττας και ο Παναθηναϊκός έφτασε χωρίς κόπο στην τελική επικράτηση. Κερασάκι στην τούρτα, το μακρινό τρίποντο του Γιάκα Λάκοβιτς στην εκπνοή, με το οποίο ο Σλοβένος διαμόρφωσε το τελικό 82-66.

bball.gif Εσύ σούπερ σταρ: Γιάκα Λάκοβιτς! Με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς στο Γαλάτσι με την ΑΕΚ, ο Σλοβένος μπήκε στο παρκέ του Αμπντί Ιπεκτσί αποφασισμένος να χαλάσει την φιέστα των Τούρκων. Στο πρώτο μέρος έκανε πράγματα και θαύματα και ήταν εκείνος που έχτισε την διαφορά των 20π. Μια τραβηγμένη προσπάθεια 3π., ήταν ο λόγος που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον απέσυρε για παραδειγματισμό στον πάγκο, «χαλώντας» του ελαφρώς την διάθεση. Παρόλα αυτά τα ποσοστά του είναι εξαιρετικά: 19π. με 3/4 βολές, 2/4 δίποντα και 4/9 τρίποντα. Επίσης, μπήκε στον... κόπο να μαζέψει 3 ριμπάουντ, ενώ έδωσε και 2 ασίστ.

bball.gif Έτσι το είδαμε: Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Ακόμη και στην μεγάλη αντεπίθεση των Τούρκων, όταν από τους 20π. μείωσαν στους 10 (60-70) οι πράσινοι δεν ήταν απλά σε θέση να ελέγξουν το παιχνίδι, αλλά ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούσαν να εκτινάξουν την διαφορά. Και το έκαναν. Γενικά η ανωτερότητα των πρασίνων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και το συγκεκριμένο παιχνίδι θα το έχαναν μόνο αν... αυτοκτονούσαν.

bball.gif Φύλλο Αγώνος

Δεκάλεπτα: 16-22, 32-45, 49-66, 66-82.

Ούλκερ (15/20 βολές, 21/39 δίποντα, 3/17 τρίποντα, 22 ριμπάουντ, 14 λάθη, 9 κλεψίματα, 4 ασίστ, 4 κοψίματα): Ονάν 12(1), Μπίσλι 13, Τρεπανιέρ 18 (5/5 βολές, 5/8 δίποντα 1/6 τρίποντα), Στεφάνοφ 7, Πάσαλιτς, Σαβας, Ερντέν, Τουρκσάν 14(1), Μπράουν 2.

Παναθηναϊκός: 10/12 βολές, 21/32 δίποντα, 10/22 τρίποντα23 ριμπάουντ, 10 κλεψίματα, 10 λάθη, 22 ασίστ, 2 κοψίματα): Λάκοβιτς 19 (3/4 βολές, 2/4 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Τσαρτσαρής (3/4 βολές. 2/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Μπατίστ (5/6 δίποντα, 3 ασίστ), Σπανούλης 8, Διαμαντίδης 9(1), Τομάσεβιτς 2, Χατζηβρέττας 6, φέμερλινγκ 2, Παπανικολάου 8 (1/1 δίποντα, 2/2 τρίποντα), Αλβέρτης 8 (2/2 βολές, 2/4 τρίποντα).

bball.gif Στα αποδυτήρια..

Ομπράντοβιτς:"Παίξαμε καλά από την αρχή ως το τέλος. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί παίξαμε σαν ομάδα. Μακάρι να κάνουμε τέτοιες εμφανίσεις ως το τέλος. Το ομαδικό παιχνίδι μας βοήθησε σε όλους τους τομείς. Όλοι έπαιξαν  καλά, θέλω, όμως, να ξεχωρίσω το παιχνίδι του Σπανούλη για την ωριμότητα που υπέδειξε. Συγχαρητήρια σε όσους έπαιξαν, αλλά και σε όσους δεν έπαιξαν."

Αλβέρτης:"Ήταν μία μεγάλη νίκη σε μία καυτή έδρα. Είχαμε πολύ καλή συνεννόηση εντός αγνωστικού χώρου καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Παίξαμε σαν ομάδα και αυτός ήταν ο λόγος που καταφέραμε να φτάσουμε τόσο εύκολα στην νίκη. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και ο στόχος είναι να παίζουμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου σε όλη την χρονιά. Η χρονιά θα είναι μεγάλη αλλά εγώ πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να πρωταγωνιστήσει".

Μπατιστ:"Πέρσι υπήρχαν παιχνίδια στα οποία βρισκόμασταν μπροστά στο σκορ με μεγάλη διαφορά και στην συνέχεια δεν παίζαμε καλή άμυνα. Σήμερα παίξαμε σε αρκετά χρονικά διαστήματα του αγώνα καλή άμυνα και παραμείναμε δυνατή στην επίθεση για ένα επίσης μεγάλο χρονικό διάστημα του αγώνα. Παραμείναμε υπομονετικοί όταν η Ούλκερ πίεσε. Πέρσι είχαμε πολλούς παίκτες στην ομάδα που φόραγαν για πρώτη χρονιά την φανέλα της και κατάφεραν να την οδηγήσουν στο Φάϊναλ Φορ. Τώρα ξέρουμε ποίος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να βρεθούμε εκεί. Οι συμπαίκτες μου αλλά και το προπονητικό τιμ της ομάδας βρέθηκε μπροστά σε 10,000 κόσμο. Παίξαμε όμως τόσο καλά και παραμείναμε υπομονετικοί σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έτσι δεν πήραμε αυτό που θέλαμε".
sihainas
Πραγματικά φέτος ο Παναθηναικός έχει πάρα πολλές πιθανότητες να το σηκώσει... Πολύ καλό ματς χτες... και το σκορ δείχνει την ανωτερότητα του Παο...
hagi
Αν και δεν το είδα,μπράβο στον ΠΑΟ που έφαγε τους Τουρκαλάδες...
Κι εγώ πιστεύω ότι θα πάει καλά φέτος.
dizzy_fingers
Κατάλαβα Κώστα, τί έλεγες wink.gif.
Από το επόμενο ματς biggrin.gif.

Βαριέμαι τώρα να μεταφέρω...icon_bored.gif
qspock
QUOTE(sihainas @ Nov 1 2005, 12:00 PM)
Πραγματικά φέτος ο Παναθηναικός έχει πάρα πολλές πιθανότητες να το σηκώσει... Πολύ καλό ματς χτες... και το σκορ δείχνει την ανωτερότητα του Παο...
*


Δε το ειδα το ματς, δε προβλεπεται φετος να δω και τιποτα ετσι που τα εκανε η Multichoice. Μπραβο στον ΠΑΟ αλλα η Ουλκερ για μενα μονο σοβαρο κριτηριο δεν ειναι για να λεμε οτι ο ΠΑΟ ειναι φαβορι της Ευρωλιγκας. Να δουμε τι κανουν και τα αλλα μεγαθηρια πρωτα (Μπαρτσα, Μακαμπι, Ταου, ΤΣΣΚΑ) και μετα το συζηταμε.
Warrior
QUOTE(dizzy)
Κατάλαβα Κώστα, τί έλεγες .
Από το επόμενο ματς .

Βαριέμαι τώρα να μεταφέρω...


Oχι δεν καταλαβες(ετσι οπως τα εκανα δεν γινοταν αλλωστε),θα σου
εξηγησω με pm..


Ψιλοασχετο παιδια,αλλα ζητω δημοσια συγνωμη γιατι εσβησα(κατα λαθος) 68.gif
ενα ποστ του φιλου hagi...
hagi
Αν και δεν πρόσεξα ποιο έσβησες,δεν πειράζει κανένα πρόβλημα.
dizzy_fingers
QUOTE(qspock @ Nov 2 2005, 04:55 AM)
Δε το ειδα το ματς, δε προβλεπεται φετος να δω και τιποτα ετσι που τα εκανε η Multichoice. Μπραβο στον ΠΑΟ αλλα η Ουλκερ για μενα μονο σοβαρο κριτηριο δεν ειναι για να λεμε οτι ο ΠΑΟ ειναι φαβορι της Ευρωλιγκας. Να δουμε τι κανουν και τα αλλα μεγαθηρια πρωτα (Μπαρτσα, Μακαμπι, Ταου, ΤΣΣΚΑ) και μετα το συζηταμε.
*


Όντως.
Εδώ η Ούλκερ δεν είναι καν η δυνατή ομάδα της Πόλης...παρόλα αυτά, ήταν θετικό που κέρδισε με τέτοια άνεση η ομάδα.
Και σε θέμα δυνάμεων και σε θέμα ψυχολογίας για τη συνέχεια.

Επίσης, να τονίσουμε την ήττα της ΤΣΣΚΑ μέσα στη Ρωσία από την Σιένα με 67-72...εντάξει, τώρα που χάσανε στην αρχή, θα το πάρουν το τρόπαιο το Μάη rolleyes.gif tongue.gif.
Warrior
Στους χθεσινους αγωνες...



bball.gif ΤΣΣΚΑ-Σιένα 69-74

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 31-32, 53-54, 69-74
TΣΣΚΑ Μόσχας: Αντερσεν 12, Παπαλουκάς 7, Χόλντεν 9, Πανόφ 13, Λάνγκτον 5, Βάντερπουλ 10, Σαμπάλκιν 4, Σμόντις 4
Σιένα: Κιάτζιγκ 4, Καουκένας 21, Γούντγουορντ 23, Χάμιλτον 8, Στόουνρουκ 2, Μ. Ζουκάουσκας 11



bball.gif Ταουγκρές-Φορτιτούντο 77-69

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 38-32, 61-50,77-69
Tαού: Σκόλα 18, Πριγκιόνι, Χάνσεν, Βιντάλ 9, Ούκιτς 3, Ερντογάν 17, Ντρόπνιακ, Ντάβιντ 14, Σπλίτερ 8, Γιάκομπσεν 8.
Φορτιτούντο: Mανσινέλι 2, Μπετσίροβιτς 14, Μπάγκαριτς 12, Γκριν 5, Ρες, Λόρμπεκ, 5, Κόμματος 2, Γκάρις 8, Μπελινέλι 11, Ουότσον 10



bball.gif Τσιμπόνα-Λιέτουβος Ρίτας 68-57

Τα δεκάλεπτα: 17-7, 43-33, 58-44, 68-57.
Tσιμπόνα: Πεν 18, Κους 15, Σκέλιν 4, Ντάβισον 7, Ράνσιτς 3, Μάρσελιτς 10, Αντριτς 3, Ρόζιτς 3, Μάρκοτα 5
Λιέτουβος Ρίτας: Λουκάουσκις 5, Σλέζας 3, Στελμάχερς, Χάουζ 11, Ντελινκάιτις, Τόμας,5 Μουγεζίνοβιτς 11, Γιασάιτις 6, Γιαβτόκας 10, Νίλσεν 6.

bball.gif bball.gif


Με το "αριστερο" ξεκινησε η ΤΣΣΚΑ(που ειναι στον ομιλο με ΠΑΟ)....
Για τον ομιλο της ΑΕΚ,η περσινη φιναλιστ Ταουγκρες επικρατησε της
Φορτιτουντο,ενω σε αυτον του Ολυμπιακου..η αποδυναμωμενη Τσιμπονα
νικησε ευκολα της "πρωταρα" Λιετουβος..

Σημερα:

Ολύμπια Λ.-Ζαλγκιρις (Α')
Μπενετόν-Μπάμπεργκ (Α')
Μακάμπι-Πρόκομ (Β')
Μιλάνο-Εφές Πίλσεν (Β')
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός (Β')
Παρτιζάν-Ορτέζ (Γ')
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα (Γ')
ashton
Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα σταματήσουν να γράφουν 'Ταουγκρές' την Ταού στην Ελλάδα ;

Τον Πανιώνιο γιατί δεν τον γράφουν ακόμα Τσιπίτα και τον Άρη ΣΑΤΟ ;
Warrior
Εγω την εγραψα ετσι,επειδη δεν μου πολυαρεσει το Ταου...και εχω συνηθισει
να την λεω ετσι.
dizzy_fingers
Το αληθινό της όνομα δεν είναι Baskonia?
Warrior
bball.gif Ολίμπια Λ. - Ζαλγκίρις 75-78

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 42-34, 59-56, 75-78.
Ολίμπια:Ντρόμπνιακ 5, Σζέτσικ 10, Ράνικο 11, Χαλπερίν 10, Όλιβερ 26, Ευθίμοφ 11, Πόλιακ 2.
Ζαλγκίρις: Κότα 9, Γιανκούνας 21, Λαβρίνοβιτς 8, Γκινεβίτσιους 2, Φρίμαν 16, Σεραπίνας 11, Μασιούλις 2, Μπερντ 9, Σιλίνσκις.

bball.gif Μπενετόν - Μπαμπεργκ 76-68

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 42-30, 60-50, 76-68.
Μπενετόν: Νίκολας 9, Μορντέντε, Γκορ 16, Σλοκαρ 5, Γιοβανόνι 3, Κάλβε, Σισκάουσκας 14, Σοράνια 4, Ζήσης 11, Πόποβιτς 14, Μπαρνιάνι.
Μπάμπεργκ: Αρτσιμπονγκ, Γκάρετ 12, Νίλσον 17, Μαλετ 14, ΦΦελπς 3, Στάφορντ, Μπέγκλι 9, Χελμάνις, Ναχάρ 8, Ενσμινγκερ 5.

bball.gif Μακάμπι - Πρόκομ 95-68

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 46-35, 72-56, 95-68.
Μακάμπι: Σασόν, Πένι 19, Σόλομον 7, Σαρπ 11, Άρνολντ 17, Πάρκερ 12, Μπερστάιν 4, Ντοτάν, Βούιτσιτς 11, Μπάστον 10, Γκριρ 4.
Προκόμ: Μπουζιάν, Νταλμάου 6, Άντερσεν 7, Βόιτσικ 14, Νόρντγκαρντ 3, Ντίλεβιτς 3, Γιακόντνικ 12, Μασιούλις 6, Νέμεθ 17.

bball.gif Αρμάνι Μιλάνο - Εφές Πίλσεν 66-71

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 33-34, 50-54, 66-71
Μιλάνο: Καλάμπρια 7, Σουμπερτ 6, Σουλτζ, Βούκσεβιτς 6, Κολντεμπέλα 9, Τζιζενα, ΦΑγιάρδο 8, Μπουλέρι 12, Γκαλάντα 8, Μπλερ 10.
Εφές Π.: Γκρέιντζερ 5, Ντομερκαντ 6, Ακιόλ 15, Αρσλάν 10, ντεμίρ 1, Πόποβιτς 2, Πρκάτσιν 7, Γκόνλουμ 5, Άμπι, Πεκέρ 20.

bball.gif Παρτιζάν - Ορτέζ 57-82

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 22-37, 44-64, 57-82.
Παρτιζάν: Μπογκντάνοβιτς 5, Λόντσαρ 8, Σαμαρντζίσκι, Βελίκοβιτς 2, Μπράουν 8, Σούπουτ 4, Τρίπκοβιτς 19, Πεκοβιτς 4, Μιλόγεβιτς 19, Πέροβιτς 5.
Ορτεζ:Φατούχ 6, Λουξ 9, Βαρέμ 11,Ρούπερτ 4, Σισέ 3, Ντροζντόφ, Κούπερ 20, Χάρισον 22, Σαλές 6, Γκαντού 1.

bball.gif Ρεάλ Μ. - Μάλαγα 88-75

Τα δεκάλεπτα: 24-23,23-21,25-15,16-18.
Ρεάλ Μ.: Χάμιλτον 4, Σονκό, Ρακόσεβιτς 15, Ρέγιες 15, Ζελαμπάλ 20, Χερνάντεθ, Ερβέλ 17, Μπούλοκ 11, Τόμας 6.
Μάλαγα: Σάντσεθ 2, Ροντρίγκεθ, Ρισασέ 2, Καμπέζας 11, Πιετρούς 2, Χερμαν 7, Γκαρμπαχόθα 21, Σαντιάγκο 12, Μπράουν 17, Μακσαντσεβ 3



bball.gif ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

A'OMΙΛΟΣ
1.Μπενετόν 1-0
2.Ταού 1-0
3.Ζαλγκίρις 1-0
4.ΑΕΚ 1-0
5.Στρασμπούργκ 0-1
6.Ολίμπια Λ. 0-1
7.Φορτιτούντο 0-1
8.Μπάμπεργκ 0-1

Β'ΟΜΙΛΟΣ
1.Μακάμπι 1-0
2.Μπαρτσελόνα 1-0
3.Τσιμπόνα 1-0
4.Εφές 1-0
5.Μιλάνο 0-1
6.Λιέτουβος 0-1
7.Ολυμπιακός 0-1
8.Πρόκομ 0-1

Γ'ΟΜΙΛΟΣ
1.Ορτέζ 1-0
2.Παναθηναικός 1-0
3.Ρεάλ 1-0
4.Σιένα1-0
5.ΤΣΣΚΑ 0-1
6.Μάλαγα 0-1
7.Ούλκερ 0-1
8.Παρτιζάν 0-1


Αξιοσημειωτο της αγωνιστικης...το πρωτο triple double figure στην ιστορια
της Ευρωλιγκας απο τον Βουγισιτς της Μακαμπι με 11π.,12ρ. και 11ασ.!!
dizzy_fingers
Σημειώνουμε τους 11 πόντους του Ζήση στη νίκη της ομάδας του επί της Μπάμπεργκ και την επιστροφή της Αρμάνι (Ολύμπια - Στεφανέλ) Μιλάνο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά από 8 χρόνια, η οποία συνοδεύτηκε από ήττα....από την Εφές.
LEFTERIS733
QUOTE(dizzy_fingers @ Nov 4 2005, 12:33 AM)
Το αληθινό της όνομα δεν είναι Baskonia?
*


Οχι ταου ειναι.
Warrior
Εμενα παλι μου εκανε εντυπωση το διπλο της Ορτεζ στην Σερβια και ειδικοτερα
η ευκολια με την οποια εγινε αυτο.Ειχα ακουσει οτι η Ορτεζ θα ειναι καλη
φετος,αλλα μαλλον παλι σακος του μποξ θα ειναι η φετος η Παρτιζαν.

Η Τσιμπονα παλι,που "διαλυθηκε" το καλοκαιρι,την πατησε την φιλοδοξη
πρωταρα..Λιετουβος.

Η Μακαμπι παλι μια απο τα ιδια,αρχισε τις 30αρες!
Βεβαια με την Προκομ επαιζε,αλλα 95 ποντοι ειναι πολλοι σε πρεμιερα.
Η ρυθμος του παιχνιδιου της θα ειναι και παλι μαλλον μια ταχυτητα πανω
απο των υπολοιπων.
dizzy_fingers
QUOTE(LEFTERIS733 @ Nov 5 2005, 01:29 AM)
Οχι ταου ειναι.
*


Σίγουρα?
Για κοίτα αυτά:

http://www.tauceramic.com

http://www.baskonia.com

wink.gif
Green_Fan
Ρε μάγκες μην το ψάχνετε..
Φέτος η κούπα θα βαφτεί πράσινη..
4 χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά..

"Μέσα στην Πράγα η Τριφυλλάρα μου θα σηκώσει το Ευρωπαικό"


8 Νοεμβρίου η ULEB βγάζει τα εισιτήρια προς πώληση..Κανονίστε να βρεθούν όσα πιο πολλά γίνεται σε χέρια Παναθηναικών για να είναι γεμάτο το γήπεδο Εβραίους όπως πέρσι στη Μόσχα..
hagi
Σίγουρα έχει πολλές ελπίδες ο ΠΑΟ αλλά μην κόβεις και το κεφάλι σου....
dizzy_fingers
QUOTE
Κανονίστε να βρεθούν όσα πιο πολλά γίνεται σε χέρια Παναθηναικών για να είναι γεμάτο το γήπεδο Εβραίους όπως πέρσι στη Μόσχα..


Τέτοια λάθη διαβάζει ο Lefteris733 και βγάζει αφρούς! laugh.gif
PARISINOS
Μιας και ο ΠΑΟ εχει πολλες πιθανοτητες ειναι κριμα παντως να μεινει απο εισιτηρια πριν καλα καλα αρχισει η ολη φαση.

Κατα τη γνωμη μου πλεονεκτημα εχουν μαζι με το βαζελο η Τσσκα,η Μπαρτσα και η Μακαμπι.

Το βαθος του ροστερ τους σε συνδυασμο με την εμπειρια των προπονητων τους[Ομπραντοβιτς,Ιβανοβιτς και Μεσινα κυριως γιατι η Μακαμπι και με μενα,φαιναλ φορ πηγαινε... tongue.gif ] τους εξασφαλιζει ενα σχετικο πλεονεκτημα εναντι των υπολοιπων.
Green_Fan
QUOTE(dizzy_fingers @ Nov 7 2005, 08:20 PM)
Τέτοια λάθη διαβάζει ο Lefteris733 και βγάζει αφρούς! laugh.gif
*


Ποια ακριβώς είναι τα λάθη ρε Dizzy;
qspock
Μηπως μιλας για Παναθηναικους ..Εβραιους? biggrin.gif
PARISINOS
Climamio Bologna vs. AEK 88-55 F
Lietuvos Rytas vs. AJ Milano 59-65 F
Prokom Trefl vs. Cibona 80-64 F
Panathinaikos vs. CSKA 92-82 F
Unicaja vs. Ulker 70-57 F
Pau-Orthez vs. Real Madrid 50-69
Bamberg vs. Union Olimpija 81-80 F
Strasbourg vs. Benetton 76-78F OT
Zalgiris vs. Tau Ceramica 63-58 F
Olympiacos vs. Maccabi 83-78 F
Efes Pilsen vs. Winterthur 66-63 F
Montepaschi vs. Partizan 66-59 F


Απο τα 12 παιχνιδια η εδρα μιλησε στα περισσοτερα με εξαιρεση τις 2 γαλλικες και τη Λιετουβος,

Τιποτα το ιδιαιτερα αξιοσημειωτο περαν της πολυ ωριμης εμφανισης του Ζηση στη Γαλλια οπου με 4 ποντους απο τους 9 συνολικα στη παραταση [τελειωσε με 12 ποντους και 5 ασιστ] βοηθησε πολυ τη Μπενετον που επαιζε χωρις το Σισκαουσκας.

Κατα ταλλα επαιξε σχεδον 42 λεπτα πραγμα που δειχνει οτι ο Μπλατ λιγο πολυ του εχει δωσει τα κλειδια της ομαδας.

ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΝΙΚΟ... shot.gif

Α και κατι αλλο...Ο Κομματος σε 20 λεπτα εσκασε 18 ποντους στην ΑΕΚ οποτε μαλλον παιρνει παραταση στη Μπολονια. wink.gif
Green_Fan
Group A

AEK vs. Zalgiris Kaunas 80-65
Benetton vs. Climamio 94-84
Bamberg vs. Strasbourg 73-60
Union Olimpija vs. Tau 70-87

Benetton 3-0
TAU 2-1
Bamberg 2-1
Zalgiris 2-1
AEK 2-1
Climamio 1-2
Strasbourg 0-3
Olimpija 0-3


Group B

Maccabi vs. Cibona 83-74
AJ Milano vs. Prokom Trefl 71-92
Winterthur FCB vs. L. Rytas 91-97
Olympiacos vs. Efes Pilsen 75-78

Efes Pilsen 3-0
Maccabi 2-1
Prokom Trefl 2-1
Winterthur FCB 1-2
L. Rytas 1-2
Olympiacos 1-2
Cibona 1-2
Milano 1-2


Group C

Partizan vs. Real Madrid 63-75
Ulker vs. Pau-Orthez 87-55
CSKA vs. Unicaja 87-63
Siena vs. Panathinaikos 78-82

Real Madrid 3-0
Panathinaikos 3-0
Montepaschi 2-1
CSKA Moscow 1-2
Ulker 1-2
Unicaja 1-2
Pau-Orthez 1-2
Partizan 0-3


Στο πρώτο όμιλο όλα πήγαν ομαλά.Η Μπενετόν κέρδισε 94-84 με τον Νίκο Ζήση να έχει 13 πόντους με 3/5 τρίποντα και 4/8 βολές.Ο Κόμματος δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Στο δεύτερο όμιλο είχαμε την απίστευτη νίκη της Λιέτουβος Ρίτας μέσα στη Βαρκελώνη.Η Μπαρτσελόνα δεν δείχνει και σε τόσο καλή κατάσταση πάρα τα πολλά λεφτά που δόθηκαν για μεταγραφική ενίσχυση.Ο Κακιούζης πάντως τα πήγε αρκετά καλά αφού σε 18:15 είχε 11 πόντους με 4/5 δίποντα και 3/3 βολές.Μεγάλη εμφάνιση από τον Νίλσεν για την Λιέτουβος.Ο Αυστραλός είχε 27 πόντους με 11/17 δίποντα και 5/6 βολές.Πάντως η κατάσταση έχει μπερδευτεί εκεί αφού πολλές ομάδες έχουνε 1-2.

Στο τρίτο όμιλο το ματς Ρεάλ και Παναθηναικός έχουνε ξεχωρίσει.Νομίζω οτι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να τους κερδίσουμε στις 14/12 μέσα στο ΟΑΚΑ και να είμαστε καθαρά πρώτοι.
dizzy_fingers
MVP της τρίτης αγωνιστικής ο Marco Popovic της Εφές κι όχι άδικα, καθώς στη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού είχε 29 πόντους με 6/11 τρίποντα, 9/10 βολές και δύο ασίστ.

Όποιος είδε το χθεσινό παιχνίδι σίγουρα θα συμφωνήσει με την ψήφιση του παίχτη ως MVP της αγωνιστικής. Ο άνθρωπος κατέβηκε σεληνιασμένος στον Πειραιά.
Green_Fan
Μα και χωρίς να έχω δεί το χτεσινό ματς μόνο και μόνο από τα στατιστικά του στα σούτ και τους πόντους που πέτυχε πιστεύω οτι δίκαια ψηφίσθηκε MVP της 3ης αγωνιστικής.

Σαν δεύτερο MVP εγώ θα έβαζα τον Νίλσεν που με τους 27 πόντους οδήγησε την Λιέτουβος Ρίτας σε μια πολύ μεγάλη νίκη μέσα στη Βαρκελώνη. wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.