Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. @ Α1 2018/19
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2
ashton
Με ήττα στο Περιστέρι μπήκε στη σεζόν η Βασίλισσα.


ήττα (δίκαια*) στην πρεμιέρα για τη Βασίλισσα που έχασε στο Περιστέρι με 83-80.
H τελευταία φορά που χάσαμε στην πρεμιέρα ήταν το 2014/15 στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο. Στο πρώτο εκτός είχαμε χάσει και πέρσι στο Αλεξάνδρειο πάντως.
Για άλλη μια φορά το παιχνίδι στο κλειστό της Κένεντυ ήταν ντέρμπυ (ακόμα και αν απουσιάζαμε από το παρκέ για μεγάλο διάστημα του αγώνα)
Στα 28 (με το σημερινό) ματς που έχουμε παίξει εκεί με το Περιστέρι, μόνο 4 φορές ο νικητής είχε διψήφια διαφορά.. (και μόλις 10 φύγαμε νικητές επίσης)

Η ομάδα ουσιαστικά απουσίαζε επιθετικά από τα μέσα της πρώτης περιόδου μέχρι να αρχίσει το 2ο ημίχρονο.. και αμυντικά έπαιξε συγκροτημένα μόνο στο 4ο δεκάλεπτο.
Στην Α1 και απέναντι σε προπονητές σαν τον Αρτζι, ένα δεκάλεπτο ΔΕΝ φτάνει.
Κρατάω τη σοβαρότητα στο τέλος που μας επέστρεψε στο ματς και το γεγονος πως ξεκινησε πεντάδα ο Ρογκαβοπουλος.

Απο εκεί και πέρα..
Harrow, Bentil & Βασιλόπουλος μας κάνανε τη ζημιά. Τον ένα τον είχαμε πέρσι τον άλλο τον αντιμετωπίσαμε και πέρσι & πρόπερσι. Άρα μάλλον δεν πήγαμε και πολύ διαβασμένοι..

Ανάμικτα συναισθήματα με τον Rathan-Mayes.. Ο Harrow τον εξέθεσε στο 1ο, αλλά στο 2ο έδωσε αρκετές επιθετικές λύσεις. Και αν πχ δεν έχανε τις σερι βολές που έχασε θα ήταν αλλιώς (αλλά πάλι 50-60% έχει καριέρα, οπότε ας το αποδεχτουμε..).
Ειναι φανερό πως δεν έχει μάθει ακομα το ευρωπαϊκο μπασκετ και το 10μερο μεσα στην προετοιμασια που έχασε λογω τραυματισμου τον εφερε πισω.. Να δουμε..
Και με τον Griffin να φορτώνεται με φάουλ τα πράγματα γινανε πιο ζόρικα. Αν δεν ηταν τραυματιας ο Ξανθοπουλος θα βλεπαμε σαφέστατα αλλο ματς απόψε. Ο Malcolm πάντως ήταν θετικος οσο επαιξε - ολα τα σουτ μεσα και με πιεση σε αμυνα οσο τον αφησαν στο παρκέ.
Ο Maciulis με καλά και τα κακά του ήταν εκεί όταν γυρίσαμε το ματς (αλλα και όταν το παρατήσαμε). Ξέρουμε τι θα δουμε με τον Γιονας.
Εξω από τα νερά του και ο Roberson.. η απειρία φάνηκε (πχ στα βήματα που εκανε στα 5μ) κλπ. Δεν μπηκε ποτε στο ματς πρακτικα.
Παράλληλα και ο Hunter δεν μπόρεσε να κάνει ζημια επιθετικά χάνοντας αρκετά σχετικά εύκολα.. Ετσι η απουσια σεντερ που να μπορει να παιξει με πλάτη ήταν παραπάνω από αισθητή.
ο Λάρυ επίσης με τα γνωστά.. και τα δυσκολα να βάζει και τα ευκολα να χάνει.. και με αρκετά λάθη (όπως πχ τα βηματα στον αιφνιδιασμο 3 με 1) - με αυτον ξεφυγανε, με αυτον το γυρισαμε..
Πολύ άστοχος ο Dusan.. μονο 2/9 σουτ είχε (πέρα από τα γνωστά στην άμυνα που τον σημάδεψαν)
Ο Γιαννόπουλος μέτριος, έβαλε κάποια, είχε ένα airball σε άλλο, άμυνα δεν πολυέπαιξε.
Στο ντεμπουτο του στην Α1 ο Ρογκαβοπουλος έβγαλε στοιχεία - το μέλλον είναι δικό του. Θετικό που πήρε πραγματικό χρονο αγώνα και όχι σε garbage time
Ο Μωραϊτης ήταν ο μονος που σταθηκε καλά πανω στον Harrow - μάλλον έπρεπε να δοκιμαστει λιγο περισσοτερο. Επιθετικα πάντως ήταν αγχωμενος.
Τσαλμπουρης-Καββαδάς δεν πάτησαν παρκέ.. ο 2ος αφου ανακοινωθηκε πως ηταν οκ, γιατι δεν μπήκε τότε ποτέ ; Μάλλον δεν ήταν έτοιμος νομίζω.. Μου τη ψιλοδίνει να είναι παίκτες στη 12άδα που δεν ειναι έτοιμοι να παιξουν.


..............Περιστέρι.........Α.Ε.Κ.
ΣΟΥΤ..........30/60 50%.........30/60 50%
ΔΙΠΟΝΤΑ.......22/34 64%.........19/36 52%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ.......8/26 30%.........11/24 45%
ΒΟΛΕΣ.........15/21 71%..........9/15 60%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ.....23-12.............17-6
ΑΣΙΣΤ..........18................13
ΚΟΨΙΜΑΤΑ........0.................3
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ.......2.................6
ΛΑΘΗ...........12................13
ΦΑΟΥΛ..........19................27

Φάουλ (και με τις λιγότερες βολές που συνεπάγονται), ρημπάουντ μάλλον καθοριστικά.
θετικό πως ακόμα και με άθλια εμφάνιση στο 1ο μέρος, δεχτήκαμε μονο 2 κλεψιματα.


5. SAKOTA
Σε κακή μέρα. Αμυντικά το σημάδεψαν, δε βοήθησε και η ομαδική λειτουργία καθόλου.. Επιθετικά τα έσπασε για τα δεδομένα του.. 5π με 2/9 σουτ από 1/4 2π, 1/5 3π.. 1-0 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 1 κερδισμενο, 1 κλεψιμο, 1 λαθος σε 18'49" (και -14 κυρίως..)

7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Δεν πάτησε παρκέ. Με την τρύπα στα ρημπάουντ και τον Καββαδά ανέτοιμο μάλλον έπρεπε να πάρει κάνα πεντάλεπτο.


8. MACIULIS
Ήταν μέσα και όταν πελαγώναμε και όταν αντιδράσαμε. Παρά τα κενά κοντρα στους Bentil, πήρε ρημπάουντ και δεν έκανε κατάχρηση σε σουτ και είχε ένα +6 .Σε 30'56" έβαλε 13π από 1/1 1π, 3/4 2π, 2/4 3π και είχε 4-3 ρημπ, 1 ασιστ, 2 κλεψιματα, 2 λάθη, 3 φαουλ, 3 κερδισμενα.


11. RATHAN-MAYES
Πολύ κακός στο πρώτο μέρος - ο Harrow έκανε ότι ήθελε και οργανωτικά πελάγωνε. Στο 2ο παίζοντας κυριως (αν όχι αποκλειστικά) σαν scoring guard σίγουρα τα πήγε καλύτερα. Σε 29'41" είχε 22π από 3/7 1π (μόνιμο το θέμα εκει δυστυχώς), 5/8 2π, 3/6 3π, 4-0 ρημπαουντ, 8 ασιστ, 1 λαθος, 4 φαουλ, 8 κερδισμενα και +8


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Με αρκετές κακές στιγμές & ολιγωρίες (τα βήματα στον αιφνιδιασμό) αλλά δεν έκανε κατάχρηση σε σουτ για τα δεδομένα του, κι έκανε και κλεψίματα . Με την έλλειψη του Κουβανού πήρε αναγκαστικά παραπάνω χρόνο. Οταν γυρίσει λογικά θα ειναι πιο καλα. Σε 28'01" είχε 12π με 1/1 1π, 4/7 2π, 1/3 3π, 2-0 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψιματα, 3 λαθη, 4 φαουλ, 3 κερδισμενα (και +2)


21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Προσπάθησε να παίξει άμυνα στον Harrow, τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές αλλά η παρουσία του στο παρκέ συνέπεσε με το ομαδικό βάλτωμα (κι έτσι είχε ένα -11). Σε 7'55" είχε 0/1 3π, 0/2 βολές, 1-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 2 κερδισμενα φαουλ


23. GRIFFIN
Στοχοποιήθηκε με τα φαουλ στο 2ο δεκάλεπτο και βγήκε από την εξίσωση του παιχνιδιού. Αν έπαιζε περισσότερο θα ήταν σίγουρα καλύτερα. Σε 18'13" είχε 13π χωρις να χασει σουτ (2/2 1π, 1/1 2π, 3/3 3π) με 1-0 ρημπαουντ, 1 λαθος, 4 φαουλ κι ενα κερδισμενο (και +3)

24. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Ουτε τώρα έπαιξε αν και την Παρασκευή βγήκε ανακοίνωση πως ήταν οκ. Αρα μάλλον δεν ήταν οκ.


27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Ξεκίνησε πεντάδα και ο Luca τον ξαναέβαλε στο 2ο δεκάλεπτο, δείγμα πως τον υπολογίζει κανονικά - απόλυτα θετικό.
Επαιξε συνολικά 7'30" και ειχε 0/1 2π, 1-0 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 1 φαουλ (και -3)


30. ROBERSON
Εντελώς τελείως εκτός ρυθμού αγώνα.. Δε μπορεσε να βοηθήσει στη ρακέτα, χάλασε επιθεσεις με απειρία/κακή συγκέντρωση.
Σε 11'01" ειχε 4π με 2/3 2π, 0-1 ρημπαουντ, 4 φαουλ, 3 λάθη (αλλά και +2 πάντως)


31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν ήταν κακός (πέρα από το airball στο 3π) αλλά μάλλον περιμέναμε περισσότερα.
Σε 19'08" ειχε 5π από 1/1 2π, 1/2 3π, 1-1 ρημπαουντ, 1 φαουλ (και -2)


32. HUNTER
Δεν κατάφερε να βοηθήσει στην επίθεση που πήρε μπάλες αλλά ήταν άστοχος.
Σε 28'46" ειχε 6π με 2/2 1π, 2/6 2π, 0/1 3π (2 σούταρε περσι ολη τη σεζον, 2 εχει ηδη σε 2 ματς), 2-1 ρημπαουντ, 3 ταπες, 4 φαουλ, 1 κερδισμενο, 2 λαθη και -6



Μάλλον θα πρέπει να μπαινουμε πιο σοβαρά στα ματς. Γιατί στα τελευταία 3 και με Χολαργό, και στο κυπελλο και στο Περιστερι μονο συγκεντρωμένοι δεν ήμασταν στο πρώτο δεκάλεπτο.
Κρατάω την εμπιστοσύνη στους μικρούς και τα συστήματα που έχουν δουλευτεί και βγαίνουν σε επιθέσεις μετά από timeout και με λιγο χρονο (πχ το 3ποντο του Griffin στα 2.5")
jasonick
Την χαρήκαμε την ομάδα.
Ναι μεν είχε απουσίες ο ΠΑΟΚ αλλά πέρσυ θα ήταν ντέρμπυ.
Πρώτη φορά είδα την ομάδα φέτος και έχω μερικές παρατηρήσεις.
Καλύτερες επιλογές ο Λαρεντζάκης και πιο επιθετικός εκεί που χρειαζόταν.
Επιτέλους άμυνα! Μου άρεσε που δεν ήμασταν passive όπως πέρσυ και πηγαίναμε να πιέσουμε. Εξαιρετικός Γκρίφιν.
Μου άρεσαν και τα rotation του Ιταλού. Ούτε με το ρολόι ούτε περίμενε υπερβολικά αργά για να κάνει αλλαγές.
Ο Ρόμπερσον θέλει χρόνο. Είχε στιγμές που χαιρόσουν και άλλες που τον έδιωχνες από την ομάδα, ειδικά αμυντικά. Ο Χάντερ βελτιωμένος και λιγότερο απείθαρχος στην άμυνα.
Ο Μέις έχει ωραίο drive. Αυτές οι βολές όμως..
Μασιόυλις 1000 δουλειές. Άτυχος που δεν είχε κάποια κλεψίματα παραπάνω.
ashton

Ενα απόγευμα όπως πρέπει να είναι τα απογεύματα που η Βασίλισσα παίζει εντός έδρας είχαμε απόψε. Οκ θα μπορούσε να έρθει και η 100ρα αν δεν κατεβάζαμε το γκάζι στο τέλος αλλά σε γενικές γραμμές η ομάδα έπαιξε ωραίο μπάσκετ κι ευχαρίστησε τους 3,5-4 χιλιάδες που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Οκ ο ΠΑΟΚ έπαιξε με αρκετά προβλήματα αλλά κι εμείς δεν ήμασταν πλήρεις.
MVP και game changer ήταν για μένα ο Ξανθόπουλος. Μπήκε μέσα με την ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα και τη βοήθησε να παίξει στρωτά, να πιέσει σωστά, να έχει συνολικά σωστή παρουσία. Λογικό αφού είναι δεδομένη η ποιότητα του. Προβληματικό που δεν μπορεί να τα κάνει αυτά ο βασικός playmaker (και που δεν πήρε λίγες περισσότερες ανάσες σε 3η-4η περίοδο ο Βασίλης...έχουμε και Τσεχία την Τρίτη)
Εξαιρετικός ο Λαρεντζάκης με μια μεστή εμφάνιση τόσο αμυντικα όσο και επιθετικα παίρνοντας μεγάλα σουτ (τις βολές του να δει λιγο κι αυτός κι όλη η ομάδα)
Ματσάρα ο Hunter που ήθελε μάλλον να ξεσπάσει μετά τα πολλά χαμένα layup-καρφωματα με τη Hapoel. Κυριαρχησε και στις δυο πλευρές του παρκε.
Ο Griffin φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ, αλλά παίζοντας με 4 από το τελος της 3ης περιοδου έδειξε εξαιρετικά πράγματα στο παρκέ κερδίζοντας πόντους.
Σιγά σιγα ανέβηκε ο Maciulis που παρά την σχετικη αστοχια του εδωσε λύσεις και επιθετικα και κυριως αμυντικα.
Για τον Rathan-Mayes τα γνωστά.. Δεν μπορεί να λογίζεται ως άσος αυτή τη στιγμή - άλλωστε στο 2ο σχεδον όλο το έβγαλε στο 2.. Έχει κάποια θετικά στο 1vs1, και γενικά επιθετικα αλλά όταν οργανωνει κρατάει πάρα πολύ τη μπαλα και δεν βοηθάει όσο θα πιστευαμε στην άμυνα (συν την αστοχία στις βολές).
Dusan έδειχνε να φοβάται σε κάποιες φάσεις- ίσως να μην ένοιωθε καλά με το χέρι του (που και σημερα ηταν με τους ειδικους επιδεσμους) - επιθετικα γενικα ηταν καλος.
Ο Roberson ένας μέτριος Αμερικανός ψηλός είναι αλλά κάποια πράγματα μπορεί να τα κάνει (τον έκανε μάγκα και ο Ξανθόπουλος βέβαια) και θα μπορούσε να δοκιμαστει και την Τετάρτη αφού είναι μέλος της ομάδας (ακόμα τουλάχιστον)
Γιαννόπουλος δεν έχει λυθεί ακόμα - έβγαλε πάντως το τριποντο από την κορυφή (σε 2 προσπάθειες) και σημερα έπαιξε λιγοτερο από άλλες φορές (λογικό με Λαρυ-Griffin να ειναι αρκετά καλοί)
Καββαδάς προσπαθεί, αλλά έχει εμφανώς πρόβλημα σε ανάσες. Δε μπορει να βγαλει σερι πάνω απο 3-4'. Εχασε και προετοιμασία. Να δουμε στην πορεία.
Πήρε χρονο ο Τσαλμπουρης, όχι μονο στο τελος αλλά και στην 2η περιοδο με το ματς να ειναι πιο ζεστο. Θελει χρονο σιγα σιγα να βοηθαει περισσοτερο.
Ο Μωραϊτης μπήκε στο τελος σε garbage time, αλλά έβγαλε ενέργεια και ένταση & έτσι πρέπει.

jasonick
QUOTE(ashton @ Oct 13 2018, 19:48 ) *
[img]MVP και game changer ήταν για μένα ο Ξανθόπουλος. Μπήκε μέσα με την ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα και τη βοήθησε να παίξει στρωτά, να πιέσει σωστά, να έχει συνολικά σωστή παρουσία. Λογικό αφού είναι δεδομένη η ποιότητα του.


Τον ξέχασα στον προηγούμενο ποστ τον Ξανθό. Συμφωνώ και θα έλεγα τον βοήθησε ότι υπήρχε περισσότερο κίνηση στην επίθεση από την κλασική στασιμότητα που είχαμε πέρσυ.
Δεν μπορώ να βγάλω οριστικά συμπεράσματα για τους Μέης και Ρόμπερσον ακόμα αλλά το θετικό είναι πως το φετινό ρόστερ κολλάει καλύτερα και δεν θα χρειαστεί (αν χρειαστεί δλδ) να γίνουν πολλές κινήσεις για να βρεθεί καλύτερη χημεία.
Πάντως ο Ντελρόυ μου φαίνεται πως θα κόλλαγε τατάμ σε αυτή την ομάδα. rolleyes.gif
ashton




................Α.Ε.Κ............ΠΑΟΚ
ΣΟΥΤ............33/68 48%........23/54 42%
ΔΙΠΟΝΤΑ.........21/42 50%........14/32 43%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ........12/26 46%.........9/22 40%
ΒΟΛΕΣ...........13/19 68%........16/21 76%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ.......26-13............23-6
ΑΣΙΣΤ...........18...............14
ΚΟΨΙΜΑΤΑ.........4................1
ΦΑΟΥΛ...........23...............21
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ........8................4
ΛΑΘΗ.............9...............14

περιορισαμε τα λαθη, ελεγξαμε τα ρημπαουντ, κλέψαμε μπάλες, καλύτερα ποσοστά, ήρθε και η ευκολη νικη.
Τις βολές θα πρεπει να τις κοιτάξουμε..


4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Πολύ μεγάλο ματς από τον Βασίλη, όταν μπήκε το ματς παιζόταν και πατήσαμε το γκάζι. Πήρε πολύ χρόνο αφού ειναι ο μονος playmaker που εμπνέει σιγουριά.
Σε 23'20" είχε και 8π από 2/3 3π, 1/2 2π, 3-0 ρημπαουντ, 6 ασιστ, 3 φαουλ, 1 κερδισμενο, 1 λάθος (και κυρίως +19)


5. SAKOTA
Και σημερα ξεκινησε πεντάδα κάτι που δε συνηθιζε τα προηγουμενα χρονια. Με το δεμένο χερι μάλλον φοβόταν καποιες φάσεις. Σκοραρισμα έκανε, αμυντικά δεν βοηθησε ιδιαιτερα.
Σε 21'47" ειχε 8π από 2/2 1π, 0/1 2π, 2/4 3π, 1 ασιστ, 1 κοψιμο, 2 φαουλ, 3 κερδισμενα (και +8)


7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Πήρε χρόνο κι όχι μόνο στο τέλος αλλά και στην αρχη της 2ης περιοδου. Τακτικά έπαιρνε σωστές θέσεις - θελει ματς να λυθει νομιζω.
Σε 7'22" ειχε 0/1 2π, 2-0 ρημπαουντ κι ενα κερδισμενο φαουλ (+3)


8. MACIULIS
Ξεκινησε νωθρα αλλά ανέβηκε σιγά-σιγά και ήταν σίγουρα θετικός παίζοντας με αρκετη ένταση.
Σε 28'19" ειχε 10π από 2/3 1π, 1/4 2π, 2/5 3π, 6-3 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 1 κοψιμο, 1 κλεψιμο, 1 λαθος, 3 φαουλ, 4 κερδισμενα (+8)


11. RATHAN-MAYES
Σαν άσος ούτε σημερα τσούλησε και ουσιαστικά στα 3 δεκάλεπτα έπαιζε δυάρι. Πήρε αρκετές προσπάθειες πάλι σκοράροντας μονο ατομικες φασεις (2).
Εχει καλά στοιχεια στην επίθεση - αμυντικά όμως.. Σε 24'43" ειχε 8π από 3/6 1π (...), 1/5 2π, 1/4 3π, 2-0 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 1 φαουλ, 5 κερδισμενα (τον ψιλοσημαδευουν πλεον ξεροντας την αστοχια του), 2 κλεψιματα, 2 λαθη (και -2)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Μεγάλη εμφάνιση, έβγαλε σημαντικά σουτ (δεν απέφυγε και τις κλασικές βλακείες πχ το πατ-πατ στο κεφάλι του αντιπαλου του στο 2ο δεκάλεπτο που φυσικα χρεωθηκε φαουλ και τους εδωσε ευκολες βολες).
Σε 25'22" σκόραρε 18 ποντους με 1/3 1π, 4/8 2π, 3/5 3π, 1-2 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 1 κοψιμο, 2 φαουλ, 2 κερδισμενα, 1 κλεψιμο, 1 λαθος (και +21)

21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Μπηκε στο τελευταιο τριλεπτο (2'59") πίεσε στην άμυνα/ δεν κατέβασε μπάλα. Ειχε 1 φαουλ & ενα κερδισμενο (και -8 αφου κατσαμε τοτε)


23. GRIFFIN
Φορτώθηκε γρήγορα με φαουλ. Ειδικά το 4ο το έκανε χαζά και μολις μπηκε. Ομως ο ιταλός τον άφησε στο παρκέ, και είχε καταλυτική παρουσία στο τελευταιο 12λεπτο με κλεψίματα και αιφνιδιασμους.
Επαιξε 17'17" και ειχε 9π από 3/4 2π, 1/2 3π, 3-1 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 4 φαουλ, 3 κλεψίματα. (και +22)


24. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Προσπάθησε να σπρώξει, δείχνει πως δε μπορεί να αντέξει πολλά συνεχόμενα λεπτά ακομα ενώ χρεώθηκε και γρηγορα με φαουλ.
Σε 6'52" ειχε 0/1 2π, 2-1 ρημπαουντ, 1 κοιψιμο, 3 φαουλ, 1 κερδισμενο (+13 πάντως)


30. ROBERSON
Δεν ειναι κατι το φοβερο αλλά μπορεί να δώσει κάποιες ανάσες στο 5 (μέχρι να έρθει αν έρθει αλλος) και με καλό playmaker οπως σημερα δειχνει ακομα καλυτερος.
Σε 12'49" ειχε 9π από 1/1 1π, 4/7 2π, 1-2 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 1 κερδισμενο, 1 κλεψιμο, 1 λαθος (αλλά και -6)


31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Έπαιξε τη λιγότερη ώρα απο ολα τα ματς μεχρι τώρα (8'51"), έβγαλε ένα τριποντο (με διπλη προσπαθεια, 1/3 ειχε) κι ακομα 2-0 ρημπαουντ (+9)


32. HUNTER
Σε μεγάλα κέφια ο Vince. Πολυ αποτελεσματικός στην επίθεση και με αρκετά ρημπαουντ και σημερα.
Σε 20'19" ειχε 18π με 4/4 1π, 7/9 2π, 4-4 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 2 κερδισμενα, 1 λαθος (και +13)


καλό rotation από τον coach. Άνοιξε τη βεντάλια και τους ειχε ολους φρέσκους και κανενα παραπεταμένο. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει έτσι.
Μου άρεσε που επέμεινε στον Griffin παρά το χαζο γρηγορο 4ο φαουλ. Ενδιαφέρον και το σχημα με Griffin-Λαρυ στο 2-3.

και βιντεο απο το ματς
ashton
Μια κακή επιθετικά για τα πρώτα 25' ΑΕΚ, κέρδισε τελικά με 57-66 το χειρότερο Ρέθυμνο των τελευταίων χρόνων που δείχνει φαβορί για υποβιβασμό.
Τα μόνα που πρέπει να κρατήσουμε είναι την θετική εικονα του Sant-Roos στο ντεμπούτο του και την εξαιρετική κατάσταση που ειναι ο Λάρυ. Από εκεί και πέρα.. θα πρέπει να σουτάρουν βολές με τις ώρες σε καθε προπονηση... 80% στα φιλικά, αλλά 13/25 στην Πράγα και 15/27 σήμερα..
O Kουβανός γέμισε την περιφέρεια μας στην άμυνα και είχε σχεδόν πάντα σωστές τοποθετήσεις στο παρκέ. Σίγουρα είναι ο πιο κομβικός παικτης στην ομάδα και έλειψε τόσο καιρό.
Ο Γιαννούλης συνεχίζει το σερί (6 σερί ματς με 10+ πόντους) και ειναι σιγουρα ο MVP μας μέχρι τώρα στη σεζον.
Αστοχος ο Jonas σημερα αλλά βοηθησε αμυντικά.
Rathan-Mayes δείχνει μάλλον ανίατη περίπτωση Μπορει να ειχε 13π, αλλά δε γινεται ο βασικος σου play maker να μην έχει ούτε αξιοπιστο σουτ, ούτε καθαρο μυαλό, ούτε βολές..
Vince θετική παρουσια σε γενικες γραμμές (δεν ειχαν και μεγαθηρια οι αντιπαλοι βεβαια). Χτύησε στο τελος - ας ελπισουμε να μην ειναι κατι το σοβαρο..
Griffin πήρε λιγοτερο χρονο από αλλα παιχνιδια (ήταν και πάλι άστοχος)
Σταθερά βήματα προοδου ο Roberson, δείχνει να βελτιώνεται αργά μεν, αλλά σταθερά.
Ξανθοπουλος ξεκινησε πεντάδα (δειγμα του πόσο εμπιστευεται τον XRM o Luca)
O Γιαννοπουλος το πάλεψε - δεν ήταν αδιάφορος, αλλά μάλλον περιμένουμε περισσοτερη βοήθεια.
Καββαδάς έπαιξε στην αρχή φορτώθηκε εύκολα με φαουλ και δεν ξαναμπηκε.
Τσαλμπουρης πήρε χρονο στο 2ο δεκαλεπτο (ελέω και της απουσιας του Ντουσαν) είχε θετικη παρουσια.
Ρογκα μπήκε στο τελος.
Νομίζω πως με τον XRM που βλέπουμε θα ήταν πιο λογικό να παίζει ο Μωραϊτης.

ashton


Βολές, και διποντα θα πρέπει να βελτιωθούμε ASAP..


4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Ξεκινησε πεντάδα, τον έβαλε και στο τέλος για να έχει το κεφάλι του σίγουρο ο Λούκα. Σε 14'02" ειχε 0/2 3π, 5-0 ρημπάουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο, 2 φαουλ, 0 λάθη. (-5 πάντως)


7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Πήρε χρονο στο 2ο δεκάλεπτο και είχε μια φάση με επιθετικό ρημπάουντ και καλάθι, ενώ τα πήγε και ψιλοκαλά αμυντικα.
Σε 8'48" είχε 2π από 1/1 2π, 1-1 ρημπαουντ, 1 λαθος 2 φαουλ (και +2)


8. MACIULIS
Μια μια τον πάει επιθετικά.. Στην Πράγα τα χλάτσωνε, σημερα τα εσπασε. 2π από 2/4 1π, 0/2 2, 0/3 3π.
Βοηθάει πάντως αμυντικά : 4-2 ρημπαουντ, 4 κλεψίματα, 1 ασιστ, 1 λαθος, 3 φαουλ, 5 κερδισμενα σε 27'19" (και +2)


11. RATHAN-MAYES
Το παλουκάρι δεν στρίβει.. Πλέϊ μέϊκερ για Ευρώπη και δη Α1 δεν ειναι.. Σωστές αποφάσεις δεν παίρνει, παίρνει πάρα πολλες προσπάθειες αντι να μοιράζει μπάλα, μέτρια ποσοστά στα σουτ, κακές επιστροφές και γενικότερα άμυνα συν τις τραγικές βολές..
Οι επιθετικές αρετές σε 1με1, ή καποια σουτ μάλλον δεν ισοσκελίζουν.. Και δε δείχνει να βελτιώνεται..
Σε 29'32" ειχε 13π από 2/6 1π, 4/13 2π, 1/2 3π, 3-1 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 3 λαθη, 1 κλεψιμο, 2 φαουλ, 6 κερδισμενα (και +13 παντως)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Αλλη μια μεγάλη εμφάνιση - και στα 6 επίσημα μεχρι τωρα ηταν διψήφιος. Δειχνει να εχει βελτιωσει το σουτ απ'εξω.
Σε 26'43" ειχε 15π από 6/7 1π, 0/3 2π, 3/6 3π, 1-0 ρημπάουντ, 1 ασιστ, 3 λαθη, 2 φαουλ, 4 κερδσμενα (και +5)


23. GRIFFIN
Ξεκινησε και σημερα πεντάδα. A propos 4 φορές starter, 4 νικες, 2 φορές από πάγκο, 2 ήττες.
Μέτριος σήμερα και με την παρουσια του Κουβανού αλλά και το zone του Λάρυ δεν πήρε πολυ χρονο.
Σε 14'21" ειχε 1/4 2π, 0/2 3π, 2-0 ρημπάουντ, 1 ασιστ, 1 φαουλ, 1 κερδισμενο.

24. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Ξεκίνησε, φόρτωσε με φάουλ τον Γλυνιαδάκη, φορτώθηκε κι αυτός και that's all. Σε 4'55" ειχε 2/2 1π, 0/1 2π, 0-1 ρημπάουντ, 2 φαουλ, 3 κερδισμενα. (-3)


26. SANT-ROOS
Εκανε τη διαφορά με την παρουσία του. Δένει την περιφερειακή άμυνα (χωρις να φορτώνεται και με φαουλ) - έχει σωστή τακτική/αποφάσεις.
Σε 22'07" ειχε 7π με 3/4 1π, 2/2 2π, 3-2 ρημπαουντ, 3 κλεψίματα, 2 ασιστ, 1 κόψιμο, 3 κερδισμενα φαουλ. (και +14)

27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Επαιξε για 24"


30. ROBERSON
Αρκετά θετική εμφάνιση. Δείχνει να βελτιώνεται έστω και με πολύ αργά βήματα.
Σε 21'09" ειχε 8π από 4/6 2π, 0/2 1π, 5-2 ρημπαουντ, 1 λαθος, 3 φαουλ, 1 κερδισμενο (και +11)


31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Με την επιστροφή του Κουβανού θα παίζει κάπου τόσο όσο σήμερα (16'44"). 5π με 0/2 βολές, 1/1 2π, 1/3 3π, 1-0 ρημπαουντ, 1 κλεψιμο, 4 φαουλ, 1 κερδισμενο (+7)


32. HUNTER
Δεν πήρε πολύ χρόνο (είχε και το πρόβλημα στο 4ο που αποσύρθηκε) αλλά ήταν παραγωγικός επιθετικά.
Στα 13'56" που έπαιξε είχε 10π με 5/7 2π, 2-1 ρημπαουντ, 1 λαθος, 2 φαουλ (και +1)

stefkorner
με τον Κουβανο να μπαινει και να ειναι κ καλα και ταυτοχρονα τα πρωτα σημαδια βελτιωσης του Ρομπερσον ,η κατασταση αρχιζει και καλυτερευει κατα πολυ ! θεματακι παραμενει στα γκαρντ κατ εμε ,για το οποιο επιμενω απο την προετοιμασια κιολας ,οτι απο το διδιμο του Καναδου με τον Γκριφιν κατι φαινεται να λειπει ! και δεν νοειται η Αεκ με τους αναβαθμισμενους υψηλους στοχους να περιμενει καθε φορα τοσα πολλα ,απο τον φυσικα τιμιο και συνηθως αξιοπιστο&σταθερο Βασιλη Ξανθοπουλο
ashton

Δυστυχώς και φέτος χάσαμε στην Πάτρα από τον Προμηθέα (και τη δυνατότητα να τον έχουμε αφήσει πίσω στη μάχη της τετράδας). Κι όχι μόνο χάσαμε αλλά φάγαμε και 10π που μάλλον θα μετρήσουν στο τέλος.
Οταν η ομάδα δεν παίζει στρωτό και κοντρολαρισμένο μπάσκετ λογικό είναι να γίνεται αυτό. Και με τον XRM βασικό άσο, δεν νομίζω να αλλάξει αυτό..
Η ΑΕΚ έπαιζε υποφερτά και κάλυπτε τις αδυναμίες της μέχρι το 25'.. η κάκιστη συγκέντρωση στην άμυνα (πάμπολλες επαναφορές σε παίκτες του Προμηθέα, και οι πολλοί χαμένοι αιφνιδιασμοί - αποκορύφωμα η τάπα χαιλαιτ του Ellis στον Λάρυ, που θυμισε Henry Turner σε Γκάλη) γύρισαν το ματς και από το 39-46 πήγαμε στο τελικο 79-69, έχοντας ένα επιμέρους 40-23 εναντίον μας στο τελευταίο 15λεπτο.
Για το βόλλεϋ που έπαιξε ο Ellis κάτω από τη ρακέτα μας θα πω πως ήταν επιλογή μας το καλοκαίρι να μείνουμε με μόνο βαρυ σεντερ τον Καββαδα που χάνει καθε χρονο τα μισα ματς λόγω τραυματισμών και όποτε είναι οκ δεν αντέχει για πάνω από 10λεπτο, αφού αφήσαμε τον Μήτσο και δεν πήραμε ένα σέντερ άλλου τυπου από τον Roberson που φέραμε. Ας προσέχαμε.
Επίσης επιλογή μας ήταν να κόψουμε και σήμερα τον Μωραϊτη απο τη 12άδα (για να μπουν οι Τσαλμπουρης-Ρογκαβοπουλος που δεν πατησαν παρκε). Επιμένω να πιστευω πως με τον XRM στο ρόστερ είναι προτιμότερο να υπάρχει και ο Μωραϊτης στη 12άδα για να έχουμε τουλάχιστον 2 κανονικους πλει μεικερ - αυτόν & τον Ξανθοπουλο..
Καλο ξεκινημα απο Jonas αλλά μετά έπεσε και δεν μπορεσε να συνεχίσει ανάλογα. Πάντως δεν ηταν αυτος η αιτια της ηττας σημερα.
Ο Rathan-Mayes το πάλεψε, έβαλε καποια σουτ, έβαλε και όλες (!!!) τις βολές αλλά playmaker δεν είναι - τουλάχιστον για Ευρώπη.
Και με τον Griffin να είναι άχρωμος-άγευστος & άνοστος απόψε ήρθε κι έδεσε το πράγμα..
Ψιλοπροσπάθησε ο Ξανθόπουλος με το γνωστό πάθος, αλλά δεν είναι κάθε μέρα του ΑϊΓιαννιού.
o Dusan είχε τα πάνω & τα κάτω του, έβαλε καποια σουτ, πάλεψε καπως σε ρημπάουντ αλλά δεν εδωσε το κατι παραπάνω.
Λάρυ έκανε το χειροτερο φετινο του ματς, με πάμπολλα τούβλα (1/8 σουτ, 0/5 3π)- το σκοράρισμα του μας έλειψε σήμερα.
Γιαννοπουλος ουτε σημερα μπορεσε να μπει στο ματς.
Ο Hunter ήταν πολύ καλός και με διάθεση - και όσο έπαιζε είχαμε σαφέστατα καλυτερη εικόνα στο παρκέ.. Λόγω φάουλ δεν μπορούσε να βγάλει παραπάνω από τα 25 σκάρτα λεπτά που έπαιξε και το +7 το δικό του όσο ήταν μέσα, σε σύγκριση με το -17 του Roberson στο 15λεπτο που τον αντικατέστησε αναγκαστικα βγάζει και την τελική διαφορά του -10 ..
Ο Κουβανός προσπάθησε, έβγαλε καποιες φάσεις, αλλά δεν πρέπει να είναι απόλυτα στο 100% ακομα..
Α και πρέπει κάποιος να πει στους ξένους που παιζουν στο 3, να μη βάζουν τρίποντο buzzer beater στο ημίχρονο όταν μεταδίδει ο Χατζηγεωργίου.. Harris πέρσι στη Ρόδο, SantRoos σημερα στην Πάτρα, ήττα στο τέλος.

Πλέον πάμε στη Γαλλία για το ματς της Τρίτης και μετά με ΠΑΟΚ στην Πυλαία για το Κύπελλο ξανά με ενδοσκόπηση όπως τα καταφέραμε..
ashton

...............Προμηθέας..........Α.Ε.Κ.
ΣΟΥΤ...........27/68 39%.........24/60 40%
ΔΙΠΟΝΤΑ........18/40 45%.........17/37 45%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ........9/28 32%..........7/23 30%
ΒΟΛΕΣ..........16/19 84%.........14/16 87%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ.......23-12.............23-9
ΑΣΙΣΤ...........19................15
ΚΟΨΙΜΑΤΑ.........6.................4
ΦΑΟΥΛ...........18................21
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ........8.................8
ΛΑΘΗ.............8................13
ΑΠΟ ΛΑΘΗ........17π...............9π
ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ......32π..............30π
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.11π.............11π
ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΙ....16π..............12π
ΠΑΓΚΟΣ..........45π..............14π

4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν μπόρεσε σήμερα να κάνει τη διαφορά. Προσπάθησε αλλά δεν μπορεί να περιμένουμε να σουλουπώνει συνέχεια το παιχνίδι μας το αναπληρωματικο μας pg.
Σε 16'55" είχε 0/1 2π, 0/1 3π, 2-1 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα (και -2)


5. SAKOTA
Στη φάση με τα δυο κολλητά φάνηκε πως είχε ρολάρει αλλά τελικά δεν.. Και να έχουμε 14/16 βολές με τον Dusan να χάνει τις δυο είναι λίγο περίεργο.
Σε 26'05" ειχε 10π από 0/2 1π, 2/4 2π, 2/4 3π, 2-1 ρημπαουντ, 1 κοψιμο (έφαγε κι ενα), 2 φαουλ, 3 κερδισμενα, 1 λαθος. (και -10)

7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Ούτε σημερα χρησιμοποιήθηκε.. Όπως μπήκε την Τετάρτη κι εκανε τα αναλωσιμα φαουλ θα μπορουσε να γινει και σημερα.. να απλώσει και κάνα χέρι να μην ειναι μονος του ο Ellis..

8. MACIULIS
Ξεκινησε καλά, αλλά μετά και έκατσε και ψιλοξεχάστηκε. all in all πάντως μπορεί να είναι μεγάλος παίκτης αλλά μάλλον όχι αυτό που θα θέλαμε με το συγκεκριμενο ροστερ.
Σε 26'27" είχε 15π από 3/3 1π, 3/4 2π, 2/6 3π, 4-2 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 5 κερδισμενα, 1 λαθος (και -1)


11. RATHAN-MAYES
Πήρε προσπάθειες (που τον άφηναν και οι αντίπαλοι για να τον στέλνουν στις γωνιες..), ήταν 1ος σκόρερ δεν έχασε βολή (!!) αλλά δεν φαινεται να είναι το playmaker που θα δώσει ηρεμία/ρυθμό/συγκέντρωση.
Σε 28'31" ειχε 17π με 8/8 1π, 3/9 2π, 1/4 3π, 2-1 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 1 φαουλ, 6 κερδισμενα, έφαγε μια ταπα, είχε 1 κλέψιμο, 1 λαθος (και -8)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Μετά από εκπληκτικο σερι 7 ματς δικαιουται κι αυτος ένα άσχημο που θα τα σπάσει..
Σε 12'48" είχε 2π με 1/3 2π, 0/5 3π, 0-1 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο, 4 φαουλ, 1 κερδισμενο και μια ταπα χαιλαιτ απο τον Ελλις.. (αλλά και ουδέτερο πρόσημο - ίσως να έπρεπε να παίξει λιγο παραπάνω με χαλινάρι στο σουτ)


23. GRIFFIN
Πολύ κακός σήμερα.. Και άστοχος και εντελώς απρόσεκτος στο παρκε..
Σε 18'02" ειχε 0/2 2π, 3-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 1 κλεψιμο, 2 λαθη, 2 φαουλ, εφαγε και μια ταπα (και -6)


26. SANT-ROOS
Εβαλε το τριποντο buzzer beater στο ημιχρονο, είχε καποιες φάσεις αλλά δεν μπορεσε να προσφέρει συνολικά όσα στα προηγουμενα ματς.
Σε 26'03" ειχε 0/1 2π, 2/3 3π, 3-0 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 2 φαουλ, 3 λαθη (και -9)

27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν έπαιξε - πρώτη φορά ήταν 12άδα και δεν πάτησε παρκέ.


30. ROBERSON
Αυτό μπορούσε κ αυτο εκανε και σημερα φάνηκε (όπως άλλωστε και την Τεταρτη που Alexander-Rubit κανανε παρτυ στο 2ο ημιχρονο) πως δεν ειναι ο σέντερ που μπορει να ματσάρει ψηλοτερους-δυνατοτερους..
Σε 15'11" ειχε 2/4 2π, 2/2 1π, 2-1 ρημπαουντ, 3 φαουλ, 1 κερδισμενο, εφαγε μια ταπα, 1 κλεψιμο, 1 λαθος (και κυριως -17..)


31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ουτε σημερα μπόρεσε να μπει στο ματς και να βοηθήσει.. Δεν ξέρω αν δεν αντέχει το βάρος της φανέλας, ή έχει χάσει τα νερά του με την επιστροφή του Κουβανου.
Σε 5'09" δεν πηρε σουτ, εκανε 1 φαουλ και 1 λαθος (και -4)


32. HUNTER
Με αυτον μέσα ρολάραμε, έβγαινε και κάνανε πάρτυ στη ρακέτα μας.. Αν δεν χτυπουσε στο 1ο δεκαλεπτο στο 9-11 να βγει νωρις, αν δεν φορτωνοταν με τα 2 χαζα φαουλ στο 3ο δεκαλεπτο, αν αν...
Συνολικά ήταν ο καλυτερος παίκτης μας και σε 24'49" ειχε 13π με 1/1 1π, 6/9 2π, 5-2 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 3 ταπες (εφαγε και 1), 4 φαουλ, 2 κερδισμενα, 2 κλεψιματα, 3 λαθη και +7 (ο μόνος με θετικο προσημο)


κλειστο rotation σημερα, παίκτες ψιλοξεχάστηκαν, δικαίωση αυτών που έλεγαν απο το καλοκαιρι πως όταν στραβώνει το ματς δύσκολα το γυρίζει.
Και κάτι ακομα, να έχεις Ντουσαν-Γιαννοπουλο και να μη βγαινουν συστηματα για να σουτάρουν είναι λίγο κάπως..
basket72
QUOTE (ashton @ Oct 27 2018, 23:44 ) *
ROBERSON
Αυτό μπορούσε κ αυτο εκανε και σημερα φάνηκε (όπως άλλωστε και την Τεταρτη που Alexander-Rubit κανανε παρτυ στο 2ο ημιχρονο) πως δεν ειναι ο σέντερ που μπορει να ματσάρει ψηλοτερους-δυνατοτερους..


Θυμάμαι πάντως το καλοκαίρι οι αναφορές να τον έχουν όλες ως 4αρι και μόνο (ala- pivot χαρακτηριστικά...) Όταν γυρίσει ο Καββαδάς ίσως βοηθήσει περισσότερο από το pf, ο αμερικανός.

QUOTE (ashton @ Oct 27 2018, 23:44 ) *
Και κάτι ακομα, να έχεις Ντουσαν-Γιαννοπουλο και να μη βγαινουν συστηματα για να σουτάρουν είναι λίγο κάπως..


Εύστοχη παρατήρηση. Είναι δεδομένο ότι ο Μπιάνκι θέλει τον καιρό του ακόμα για να αφήσει το αποτύπωμά του. Είναι καλός προπονητής πάντως.
ashton
το καλοκαίρι γραφόταν πως θα βλέπαμε και δίδυμο Roberson-Hunter. Κάτι που δεν είδαμε ποτέ ούτε στα φιλικά..
Όσο για τον Καββαδά ... ποιος Καββαδάς να επιστρέψει ; Και να επιστρέψει πάνω από 3λεπτο σερι στο παρκέ δεν αντέχει..

ο Banchi είναι καλός προπονητής αλλά αυτό δε λέει πολλά. Και ο Blatt προπονηταράς είναι αλλά από τον Άρη μάλλον αποτυχημένος έφυγε.
basket72
QUOTE (ashton @ Oct 28 2018, 03:23 ) *
το καλοκαίρι γραφόταν πως θα βλέπαμε και δίδυμο Roberson-Hunter. Κάτι που δεν είδαμε ποτέ ούτε στα φιλικά..
Όσο για τον Καββαδά ... ποιος Καββαδάς να επιστρέψει ; Και να επιστρέψει πάνω από 3λεπτο σερι στο παρκέ δεν αντέχει..



Τόσο χάλια ο Καββαδάς; rolleyes.gif Οκ, πάσο τότε θα πρέπει ο ιταλός να πάει για κάποιον ψηλό αμερικάνο και να κρατήσει τον Ρόμπερσον ως 7ο ξένο για Ευρώπη.
Το Τσάμπιονς φέτος δυσκόλεψε και δεν γίνεται και στην Αθήνα ο τελικός. Θα είναι σημαντικό όμως να μπορέσει να μπει έστω στην τελική τετράδα και πάλι.
Και να είναι ανταγωνιστική και στην Ελλάδα με τους 2 ευρωλιγκάτους. Το ρόστερ της είναι καλό, αλλά με έναν μονάχα σέντερ, κανείς δεν πρόκοψε.
basket72
Ο Μπάνκι έχει δυνατότητες να κάτσει στην ΑΕΚ παραπάνω από έναν χρόνο.
Εμένα το ρόστερ της μου αρέσει πιο πολύ από το περσινό.
Αν κρίνεται- συγκρίνεται με κριτήριο την περσινή πορεία, τότε ο Μπάνκι είναι χαμένος από χέρι.
Πέρσι έπεσε στο φάντασμα του Ολυμπιακού και πήρε δικαιότατα το κύπελλο ενώ το Τσάμπιονς ήταν χειρότερο από το φετινό κι έγινε και στο ΟΑΚΑ το F4.
Για μένα κριτήριο θα είναι το τι μπάσκετ θα παίξει, το αν θα πάρει περισσότερο χρόνο ο Μωραίτης, αν συνεχίζει να βελτιώνεται ο Λαρεντζάκης κι αν ψηθεί λίγο κι ο Τσαλμπούρης.

Σημαντικό βέβαια είναι να ενισχυθεί στο 5 και να της βγει έστω ο ένας εκ των 2 ξένων γκαρντς.

ashton
Τον Μωραϊτη ενώ του έδειξε στην Κυπρο πως είναι έτοιμος για να παιξει (και στο Περιστέρι ήταν ο μόνος που μαρκαρε τον Harrow), τον έχει μονιμα εκτός 12άδας με συνέπεια να υπάρχει μονο ο Ξανθοπουλος σαν κανονικός άσος στο υπολογιζόμενο ρόστερ. Με τον Τσαλμπούρη αν δεν μπαινει μέσα δεν προκειται να βελτιωθεί .
stefkorner
λοιπον ,θα συμφωνησω με το σκεπτικο ashton !με αυτο το κενο στα γκαρντ και με αυτον τον Ρομπερσον να παρουσιαζει τετοια τακτικη αφελεια..
ειναι αμαρτια να μην παιζουν καθολου οι Μωραιτης&Τσαλμπουρης

απο την αλλη θεωρω πως ακομα κ ετσι το ροστερ της Αεκ ειναι αρκετα καλο-και καλυτερο απο περσι!συμφωνω σε αυτο με basket72! ομως πολλες φορες ενα ροστερ με μεγαλυτερη δυναμικη μπορει να παρουσιαζει και περισσοτερες ανορθογραφιες (το ακριβως ιδιο που συμβαινει και σε Παο ) !πειτε το συμπτωση !

περσι ειχε 2 σεντερ τελειως διαφορετικους ,που αλληλοσυμπληρωνονταν!φετος λειπει ενας σεντερ σαν τον Μαυροειδη!που θα μπορουσε ας πουμε απο το ποστ να εβαζε θεματα στον Ελις χθες ..ο οποιος μονος του σκοτωσε την Αεκ,με τα ριμπαουντ
επισης υπηρχε ενας σχετικα εμπειρος ασσος ,ο Γκριν! με την ασταθεια του εστω !που ομως μπορουσε να οργανωσει και να αλλαξει τον ρυθμο ενος ματς μαζι με τον Παντερ ,τον μπομπερ ! το φετινο διδιμο του Καναδου με τον Γκριφιν εμενα μου κανει μπερδεμενο!καλοι παικτες που ομως δεν εχουν ευδιακριτους ρολους !

αν η Αεκ πηγαινε αυτη την στιγμη στην αντικατασταση του Γκριφιν με εναν εμπειρο ασσο τυπου Γκριν (χωρις να υποστηριζω οτι ειναι αρνητικος ο Γκριφιν) υποθετικα πιο πολυ το λεω
και σε εναν σεντερ διαφορετικου τυπου απο τον Ρομπερσον,με ευρωπαικη εμπειρια
τοτε θα ηταν πολυ γεματη ομαδα !και κατ εμε πολυ ανταγωνιστικη ακομα και ως προς Παο-Οσφπ

basket72

O Ρόμπερσον όπως είπα και χθες ως 4αρι βγήκε στην αγορά. Δύο λοιπόν τα τινά: ΄Η ο Μπάνκι είδε πως μπορεί να τον κατεβάσει μια θέση στο ζωγραφιστό και να τον χρίσει ως το δεύτερο του πεντάρι- κάτι που αποδεικνύεται λάθος.
Ή το ότι τον πήραν ως 4αρι που άντε σε έκτακτες περιστάσεις να πάρει χρόνο και στο 5 ( τύπου Πρίντεζη π.χ ) και στην πορεία πρόεκυψε η -ελκυστική- περίπτωση Μασιούλις και είπαν να πάνε με λίγο κοντύτερο ρόστερ.

Για τους 2 ξένους γκαρντς νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει μια σχετική πίστωση χρόνου καθότι παίζουν σε θέσεις που απαιτούν ένα διάστημα προσαρμογής- πόσο μάλλον όταν έχουμε νέο προπονητή.

Εκεί που είναι λάθος ο ιταλός, είναι με τον Μωραίτη, που έδειξε σπουδαία δείγματα το καλοκαίρι (τα έχει δείξει και με τις μικρές εθνικές) και δευτερευόντως με τον Τσαλμπούρη.
Αλλά πραγματικά με τον Μωραίτη είναι απορίας άξιο- εκτός κι αν "κάθησε" ο μικρός και προσπαθεί να τον συνετίσει/παροτρύνει για δουλειά, ο Μπάνκι.
stefkorner
QUOTE (basket72 @ Oct 28 2018, 18:49 ) *
O Ρόμπερσον όπως είπα και χθες ως 4αρι βγήκε στην αγορά. Δύο λοιπόν τα τινά: ΄Η ο Μπάνκι είδε πως μπορεί να τον κατεβάσει μια θέση στο ζωγραφιστό και να τον χρίσει ως το δεύτερο του πεντάρι- κάτι που αποδεικνύεται λάθος.


για 4ρο5ρι/5ρο4ρι εγω τον εβλεπα στην αγορα ,οποτε οπως θελει τον διαβαζει κανεις !αν τον βλεπεις 4ρο5ρι,τον μετρας 4ρι!

στο ροτεισον εμενα μου κανει ως η τριτη λυση στο 4 (πισω απο Μασιουλις-Σακοτα)
και ως η δευτερη στο 5(πισω απο Χαντερ και μπροστα απο Καββαδα )

με -1 ενα σεντερ η Αεκ σε σχεση με περσυ,ειναι προφανως οτι λογιζεται ως ο αναπληρωματικος του Χαντερ ! με τον Καββαδα οπως και να εχει να ειναι ο 3ος σεντερ των 5-10-15λεπτων max! με Προμηθεα χρειαστηκε ακομα παραπανω γιατι λειψαν και αυτα τα 10εστω λεπτα του Καββαδα,που ηταν off !ετσι η οποια τακτικη ανεπαρκεια του χθες,εγινε πιο εμφανης
basket72
QUOTE (stefkorner @ Oct 28 2018, 11:56 ) *
για 4ρο5ρι/5ρο4ρι εγω τον εβλεπα στην αγορα ,οποτε οπως θελει τον διαβαζει κανεις !αν τον βλεπεις 4ρο5ρι,τον μετρας 4ρι
στο ροτεισον εμενα μου κανει ως η τριτη λυση στο 4 (πισω απο Μασιουλις-Σακοτα)
και ως η δευτερη στο 5(πισω απο Χαντερ και μπροστα απο Καββαδα )

με -1 ενα σεντερ η Αεκ σε σχεση με περσυ,ειναι προφανως οτι λογιζεται ως ο αναπληρωματικος του Χαντερ ! με τον Καββαδα οπως και να εχει να ειναι ο 3ος σεντερ των 5-10-15λεπτων max! χθες χρειαστηκε ακομα παραπανω γιατι λειψαν και αυτα τα 10εστω λεπτα του Καββαδα,που ηταν off !ετσι η οποια τακτικη ανεπαρκεια του χθες,εγινε πιο εμφανης



4αρι όμως έπαιζε-ο Ρόμπερσον- έτσι έγραφαν και τα scouting reports.
https://comojuega.com/2017/05/16/tyler-roberson/

Μπορεί να μαρκάρει 4αρια (ala -pivot στα ισπανικά είναι το PF) λέει η αναφορά αλλά και πλάγιους. Δεν μιλάει πουθενά μα πουθενά για σέντερ και μου φαίνεται λίαν εμπεριστατωμένη.
Γενικά είναι ένας ρολίστας που τον παίρνεις για συμπληρωματικό, να παίξει άμυνα να κατεβάσει ριμπς και να τελειώσει φάσεις είτε απο επιθετικό ριμπάουντ είτε από ασίστ.

Ο Μασιούλις λογικά προέκυψε τελευταία στιγμή κι είναι αυτός που ανακάτεψε το όλο ρόστερ.
Βλ. περίπτωση Παπανικολάου στον Ολυμπιακή το 2016 και περίπτωση Παπαγιάννη στον Παναθηναϊκό πριν 2 μήνες.

Είναι από τους παίκτες που προκύπτουν ξαφνικά και δεν μπορεί κανείς εύκολα να τους προσπεράσει.


Στο 3 ήταν οκ με Ρόος και Γιαννόπουλο αλλά και χαμηλά σχήματα με κάποιον εκ των Γκρίφιν ή Λάρε.

Στο 4 το ίδιο με Σάκοτα, Ρόμπερσον. Οπότε έπρεπε να πάει για καθαρό 5αρι κατ΄εμέ.

Και πάλι όμως παίκτες σαν τον λιθουανό απλά τους παίρνεις και κάνεις την προσευχή σου να μην έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα της απόσυρσης από το άθλημα. rolleyes.gif
stefkorner
QUOTE (basket72 @ Oct 28 2018, 19:11 ) *
4αρι όμως έπαιζε-ο Ρόμπερσον- έτσι έγραφαν και τα scouting reports.
https://comojuega.com/2017/05/16/tyler-roberson/

Μπορεί να μαρκάρει 4αρια (ala -pivot στα ισπανικά είναι το PF) λέει η αναφορά αλλά και πλάγιους. Δεν μιλάει πουθενά μα πουθενά για σέντερ και μου φαίνεται λίαν εμπεριστατωμένη.
Γενικά είναι ένας ρολίστας που τον παίρνεις για συμπληρωματικό, να παίξει άμυνα να κατεβάσει ριμπς και να τελειώσει φάσεις είτε απο επιθετικό ριμπάουντ είτε από ασίστ.


4 ρι στα κολλεγιακα του !στην Αμερικη και ειναι η πρωτη του χρονια στην Ευρωπη!ε οπως ξερεις αυτα αλλαζουν απολυτα ! επισης ριπορτ με ριπορτ διαφερει !αν τον αναζητησεις ως forward-center θα βρεις επισης αναφορες !

ε και ως 5ρι στις αλλαγες μπορει να μαρκαρει ανετα απο 4ρια μεχρι γκαρντ ,ενας αντερσαιζ σεντερ
για μενα το επιθετικο ρεπερτοριο οριζει περισσοτερο την θεση ,παρα το αμυντικο !
τωρα που πλεον οι περισσοτεροι αμυνονται με αλλαγες !
τεσπα ,για το υψος του ,που δεν ειναι μεγαλo θεωρω πως εχει πολυ καλα σωματικα προσοντα ,τα οποια μπορουν να φτασουν ψηλα! το προβλημα του ειναι η προσαρμογη ! το ιδιο που ισχυει με τον επισης ελπιδοφορο Μαλικ Ποουπ του Παοκ !ο οπως παρεπιπτοντως ειναι ψηλοτερος : 2.08 ,αλλα μοιαζει για γνησιο 4ρι
basket72
QUOTE (stefkorner @ Oct 28 2018, 12:23 ) *
4 ρι στα κολλεγιακα του !στην Αμερικη και ειναι η πρωτη του χρονια στην Ευρωπη!ε οπως ξερεις αυτα αλλαζουν απολυτα ! επισης ριπορτ με ριπορτ διαφερει !αν τον αναζητησεις ως forward-center θα βρεις επισης αναφορες !

ε και ως 5ρι στις αλλαγες μπορει να μαρκαρει ανετα απο 4ρια μεχρι γκαρντ ,ενας αντερσαιζ σεντερ
για μενα το επιθετικο ρεπερτοριο οριζει περισσοτερο την θεση ,παρα το αμυντικο !
τωρα που πλεον οι περισσοτεροι αμυνονται με αλλαγες !
τεσπα ,για το υψος του ,που δεν ειναι μεγαλo θεωρω πως εχει πολυ καλα σωματικα προσοντα ,τα οποια μπορουν να φτασουν ψηλα! το προβλημα του ειναι η προσαρμογη ! το ιδιο που ισχυει με τον επισης ελπιδοφορο Μαλικ Ποουπ του Παοκ !ο οπως παρεπιπτοντως ειναι ψηλοτερος : 2.08 ,αλλα μοιαζει για γνησιο 4ρι


Τον αναζήτησα λοιπόν (από χούι) και τον βρήκα ως forward. Μονάχα η Wikipedia (που ήταν κι το τελευταίο μέσο που ανέτρεξα) τον αναφέρει ως forward-center. biggrin.gif
Μέχρι και 2-3 βιντεάκια από την περσινή του χρονιά στη G- League, είδα. Και γέλασα λίγο με την αμπαλοσύνη του. biggrin.gif Θεός.

Αλλά είναι μανούλα στο ριμπάουντ και δη το επιθετικό.
Σε κάθε περίπτωση ισχύει το ότι δεν μπορεί το παιδί να παίξει το 5 στην Ευρώπη, εκτός εξαιρέσεων.

Το 4 κι αυτό ως αλλαγή εννοείται. Αν θέλει χρόνο βασικού, υπάρχουν διάφορες βαλκανικές λίγκες κι άλλες ευρωπαϊκές (Τσεχία, άντε και Βέλγιο) όπου θα τα καταφέρει. Και στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να βρει τον χρόνο του. tongue.gif


Συγγνώμη για την παρένθεση με τον Ρόμπερσον. Εύχομαι στην ΑΕΚ να κινηθεί γρήγορα για 5αρι. bball.gif
G-arenas
η αεκ φετος δεν ειναι δυνατη στις θεσεις οπου καθε ομαδα πρεπει να εστιαζει την προσοχη της, δηλαδη τα γκαρντ και το 5. ουσιαστικα δεν εχει ανθρωπο να οργανωνει παρα μονο ξανθοπουλο ο οποιος ποσα να δωσει και αυτος και ταυτοχρονα δεν εχει καποιον σκορερ οπως ο χαρις και μονο ο λαρε προσπαθει. ε οταν απο το 1-3 εχεις μονο λαρε να σκοραρει δεν πας και μακρια.

περσυ η αεκ με γκριν-χαρις και χαντερ-μαυροειδη ηταν πολυ καλη στο 5 και στους γκαρντ, ενω ειχε και τζειμς στο 4 που ηταν πολυ καλος και στο τριποντο και στο 1vs1.

τωρα οπως και ο παναθηναικος εχει μαζεψει πολλα 3-4αρια που δεν κολλανε και μεταξυ τους. ας πουμε εγω τον μασιουλις τον βλεπω ως 3αρι, γιατι ως 4αρι χανει κατα πολυ το μεγαλυτερο πλεον πλεονεκτημα του, το ποστ. και στους ψηλους μοναδικο σεντερ εχει τον ελαφρυ και 2,03 χαντερ μονο, οποτε χανει τις μαχες. δεν ειναι τυχαιο που εχασε ολες τις μαχες απο τον σοφτ στους ψηλους προμηθεα.

γενικα βλεπουμε μια ταση οι ομαδες να εχουν πολλους ενδιαμεσους και να μην γεμιζουν τις πιο σημαντικες θεσεις, το 1 και το 5. τα ιδια και ο παο 3 χρονια τωρα, για αυτο δεν μπορει να κανει υπερβαση.
aegeansheed
QUOTE(G-arenas @ Oct 28 2018, 17:08 ) *
η αεκ φετος δεν ειναι δυνατη στις θεσεις οπου καθε ομαδα πρεπει να εστιαζει την προσοχη της, δηλαδη τα γκαρντ και το 5. ουσιαστικα δεν εχει ανθρωπο να οργανωνει παρα μονο ξανθοπουλο ο οποιος ποσα να δωσει και αυτος και ταυτοχρονα δεν εχει καποιον σκορερ οπως ο χαρις και μονο ο λαρε προσπαθει. ε οταν απο το 1-3 εχεις μονο λαρε να σκοραρει δεν πας και μακρια.


Συμφωνώ 100% στο πρώτο σχόλιο ως προσωπική εικόνα όσο είδα. Ειδικά στην 4η περίοδο που ο Προμηθέας έκανε ένα net +15 και το γύρισε φάνηκε πόσο αδιάβαστη ήταν η ΑΕΚ στο παιχνίδι που κάνει ο Γκίκας. Ο Ξανθόπουλος δε μπορούσε εύκολα να ακολουθήσει και στις αλλαγές χάνονταν η μπάλα. Στο ίδιο διάστημα δεν υπήρχε και κάποιο διαθέσιμο κορμί να σπρώχνει για να κρατάει μακριά τον εντυπωσιακά αθλητικό αμερικάνο με τα σούπερ αντανακλαστικά. Θεωρώ ότι πρέπει να μπει στο παιχνίδι και ο Μωραϊτης για να δούμε αν μπορεί να ανταποκριθεί, διαφορετικά να πάρει άσσο με τα βασικά χαρακτηριστικά που είχε έστω ο Green, δηλαδή καλό χειρισμό και ψυχραιμία. Ο Roos άρεσε γενικά και θα μπορούσε να παίξει έναν ρόλο αντίστοιχο με του Harris δυνητικά, αφού γενικά ξέρει μπάσκετ. ένας ψηλός φαίνεται ότι χρειάζεται όμως αμυντικά.
yorgos
Eγώ πάντως διαφωνώ με τους φίλους που βλέπουν καλύτερο ρόστερ της ΑΕΚ φέτος από πέρυσι. Επιθετικά ειδικά είναι αισθητά χειρότερο.
basket72
QUOTE (yorgos @ Oct 29 2018, 01:42 ) *
Eγώ πάντως διαφωνώ με τους φίλους που βλέπουν καλύτερο ρόστερ της ΑΕΚ φέτος από πέρυσι. Επιθετικά ειδικά είναι αισθητά χειρότερο.



Μπορεί να μην έχεις άδικο.
Είναι που έκρινα ως μεταγραφές αναβάθμισης τις περιπτώσεις των Ρόος, Μασιούλις ακόμα και Γκρίφιν. Έχοντας τον Λαρεντζάκη να έχει ανέβει επίσης επίπεδο αλλά και τον ποιοτικότερο ίσως νέο Έλληνα γκαρντ, τον Μωραΐτη, πίστεψα ότι είναι σε καλύτερη μοίρα από πέρσι.

Η αλήθεια είναι ότι έχασε σε επίθεση αλλά ίσως να κέρδισε σε οργανωμένο, σύγχρονο μπάσκετ και στις 2 πλευρές του παρκέ.

Πάντως, οι Χάρις, Πάντερ, Γκριν και Τζέιμς κατέληξαν σε ομάδες με χαμηλότερη δυναμική από τη φετινή ΑΕΚ.


Μακάρι να έχω δίκιο πάντως και να δούμε μια ακόμη καλύτερη ΑΕΚ.
Έτσι κι αλλιώς έχουμε αναβαθισμένη Α1 ύστερα από χρόνια.


Και με Πεδουλάκη να καλπάζει. wink.gif
G-arenas
QUOTE (basket72 @ Oct 29 2018, 03:17 ) *
Μπορεί να μην έχεις άδικο.
Είναι που έκρινα ως μεταγραφές αναβάθμισης τις περιπτώσεις των Ρόος, Μασιούλις ακόμα και Γκρίφιν. Έχοντας τον Λαρεντζάκη να έχει ανέβει επίσης επίπεδο αλλά και τον ποιοτικότερο ίσως νέο Έλληνα γκαρντ, τον Μωραΐτη, πίστεψα ότι είναι σε καλύτερη μοίρα από πέρσι.

Η αλήθεια είναι ότι έχασε σε επίθεση αλλά ίσως να κέρδισε σε οργανωμένο, σύγχρονο μπάσκετ και στις 2 πλευρές του παρκέ.

Πάντως, οι Χάρις, Πάντερ, Γκριν και Τζέιμς κατέληξαν σε ομάδες με χαμηλότερη δυναμική από τη φετινή ΑΕΚ.


Μακάρι να έχω δίκιο πάντως και να δούμε μια ακόμη καλύτερη ΑΕΚ.
Έτσι κι αλλιώς έχουμε αναβαθισμένη Α1 ύστερα από χρόνια.


Και με Πεδουλάκη να καλπάζει. wink.gif

καλα το οτι ειναι χειροτερο το ροστερ της αεκ φετος το εγραψα και πιο πανω. η αεκ στο 1-2 και 5 ηταν πολυ καλυτερη περσυ. 3 επιπεδα πανω! ε και οταν σε αυτες τις θεσεις εισαι δυνατος, εχεις δυνατη ομαδα! με 3-4αρια κανεις δεν πηγε μπροστα. 3 χρονια και ο παο με τα 3-4αρια δεν παει πουθενα.

στο 2 ειδικα με παντερ-χαρις-λαρε ηταν πραγματικα φωτια και ειχε και γκριν να οργανωνει. τωρα με μοναδικο σκορερ τον λαρε και 1 καλο 3αρι δεν πας πουθενα. και δεν εχει και 5αρι πλην χαντερ.
ashton
η Virtus Bologna και η Strasbourg δεν είναι ομάδες με χαμηλότερη δυναμική - είναι στους διεκδικητές του τίτλου.
basket72
QUOTE (ashton @ Oct 30 2018, 00:48 ) *
η Virtus Bologna και η Strasbourg δεν είναι ομάδες με χαμηλότερη δυναμική - είναι στους διεκδικητές του τίτλου.



Οι φετινές τους εκδοχές νομίζω ότι είναι.
Η Στράσμπουργκ έχει χάσει σε ποιότητα ξεκάθαρα. Λαμπεϊρί, Μπιλάν κατ΄αρχάς αλλά και Ντι Μποστ, Ράιτ, Άτκινς και Ίνγκλις ήταν το 80% της περσινής ομάδας.

Οκ, πήραν τον αγαπητό (Χάρντι Γκάρντι biggrin.gif ) Μάρντι Κόλλινς και τον Γιουσουφά Φαλ (και τον Γκριν από εσάς) αλλά υπολείπονται ξεκάθαρα σε ποιότητα.
Η Βίρτους είναι ανεβασμένη σε σχέση με τα τελευταία - φτωχικά- χρόνια και ο Πάντερ πάει καλά, αλλά δεν θα την έλεγα διεκδικήτρια.
Αμφότερες μέχρι τώρα τα πάνε καλά στο τσάμπιονς. Εξίσου καλά τα πάει στον όμιλο και ο Προμηθέας. rolleyes.gif



Το μεγάλο φαβορί για φέτος είναι η Αβελίνο κι από κοντά και η Μπάμπεργκ με τις παραστάσεις από την Ευρωλίγκα αλλά και τους πολύ καλούς παίκτες.
basket72
Όλα αυτά τα γράφω με την ελπίδα ότι θα βγω αληθινός και θα δούμε μια ΑΕΚ -συνέχεια κι εξέλιξη της περσινής. bball.gif Η αλήθεια είναι ότι η περσινή ΑΕΚ σαν να χτίστηκε για να χτυπήσει το F4στο ΟΑΚΑ. Με παίκτες της μιας χρήσης/ μιας χρονιάς.
Τον Ρόος, τον Χάντερ και τον Γκρίφιν (από τους ξένους) νομίζω ότι πρέπει να τους κρατήσετε και για του χρόνου και βάλε.
Να δημιουργήσετε έναν κορμό επιτέλους μαζί με τους Έλληνες που διαθέτετε.
stefkorner
εγω οταν εκανα συγκριση με το περσινο ροστερ βασικο το αρχικο σκεφτομουν
γιατι το τελικο θεωρω πως ηταν στο πλαισιο των υπερβασεων με στοχο το f4 στο cl
οι μεταγραφες των Παντερ και των Χαντερ συγκεκριμενα

η παραμονη Χαντερ θεωρω πως ηταν σημαντικη επιτυχια για την Αεκ
επισης βλεπω μια τρομερη αναβαθμιση οσο αναφορα την ποιοτικοτατη συνθεση στα forward ,με παικτες σαν τον Κουβανο και τον Μασιουλις ,να μπορουσε να τους συναντησει ανετα καποιος σε ομαδες ευρωλιγκας ! αλλα και ο Σακοτα που χρονο με τον χρονο γινεται ολο και πιο ολοκληρωμενος!
στα γκαρντ επιμενω πως κατι λειπει κ αν ψαχτει υπερβαση παλι ,θα προσταθει πιστευω παικτης !
παρολα αυτα μου αρεσει πολυ ειδικα το διδιμο του Ραταν Μεις με τον Λαρετζακη ,παρα την σχετικη ασταθεια που παρουσιαζει ακομα ο Καναδος !
θα εβρισκα ιδανικο ο Γκριφιν να ηταν αναπληρωματιικος (3ος συνολικα στο ροτεισον,σε αναλογο χρονο με Λαρι )
και τον Ξανθοπουλο σταθερα στα 10λεπτα !οχι παραπανω..

{ολα αυτα εφοσον τελικα ο Μωραιτης δεν βρισκει χρονο,οπως θα περιμεναμε οι περισσοτεροι! εδω να πω και ενα :δυστυχως..
οποτε καλυτερα να πηγαινε καπου δανεικος α1 ,οταν θα ειναι εφικτο ,καθως βλεπω υπαρχει περιορισμος τωρα στις μετακινησεις}
ashton


Μετά το 15' που η ομάδα σοβάρεψε κάπως επιθετικά και άρχισε να βλέπει στοιχειωδώς το καλάθι (το σκορ ήταν 20-25 τότε) πήρε τον έλεγχο του αγώνα και κέρδισε το Χολαργό, όχι όσο εύκολα θα θέλαμε - ή θα περιμέναμε όταν έγινε πχ το 50-34 στο 27'. Ο Λυκογιάννης (όπως άλλωστε κι όλοι οι προπονητές που έχουμε αντιμετωπίσει στην Α1) έπαιξε πιεστικά τον Rathan-Mayes που μπλόκαρε και μαζί με αυτόν και η ομάδα. Χωρίς αυτόν τσούλαγε σίγουρα πιο στρωτά η μπάλα και φάνηκε στο 2ο όταν τραυματίστηκε στις αρχές της 3ης περιόδου, ενώ και ο Griffin έδειξε πιο άνετος/λυμένος.
Kόσμος γύρω στα 2,5 χιλιάρικα (με αρκετούς Χολαργιώτες αλλά και παιδικη εξέδρα που είχε μπροστά κάγκελα - μάλλον ξεμείνανε από το ευρωλιγκοντέρμπυ χθες..) έβγαλε παλμό στο 2ο κυρίως, αλλά ο Λυκογιάννης δε μας έκανε τη χάρη να μπει ο Ραλλάτος :-)
Ο XRM όπως είπα ήταν πάλι μέτριος, με κακά σουτ και τη γνωστή "ευστοχία" στις βολές (πάντως στο τελευταιο κομμάτι του ημιχρονου κ την αρχη του 2ου μεχρι να χτυπησει δεν ηταν και τόσο κακός)
Ετσι έπαιξε περισσότερο στο 1 ο Griffin που χωρις την παρουσία του Καναδού μάλλον ήταν αισθητά βελτιωμένος.. πήρε προσπάθειες στην επίθεση, έπαιξε άμυνα, δεν ταλαιπώρησε πολύ τη μπάλα.
Ο Κουβανός επιθετικά δεν ήταν στη μέρα του και γι'αυτο απέφευγε να πάρει προσπάθειες, κυνηγουσε ομως τα ρημπαουντ παίζοντας τη γνωστή σωστή τακτικά άμυνα πάνω στους αντιπαλους περιφερειακούς.
Πολύ καλός και σήμερα ο Τσαλμπούρης (που μάλλον έπρεπε να πάρει λίγο περισσότερο χρονο αντί του Jonas).. και ρημπαουντ πήρε, και τα χέρια άπλωνε κλείνοντας χώρους στην άμυνα, και επιθετικά έδωσε λύσεις.
MVP συνολικά μάλλον και σήμερα ο Hunter που όταν ήταν στο παρκέ κυριαρχούσε και στις δυο ρακέτες, ενώ έκανε και κάμποσα κλεψίματα... Αν δεν γλύστραγε και κανα δυο φορές ακόμα καλύτερα :-)
Βέβαια το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να βγάλει 40λεπτο και ο Roberson απλά ΔΕΝ... Ούτε ρημπάουντ βοήθησε, χάλασε και αρκετές επιθέσεις, μέχρι και ο Καμπερίδης τον έσπρωξε...
Ο Λάρυ ήρθε και σήμερα από τον πάγκο, δεν ήταν τόσο άστοχος όπως σε προηγούμενα (δεν απέφυγε όμως επιπολαιότητες και έκανε πολλά λάθη για το επίπεδο του.
Ο Maciulis μάλλον έκανε αγγαρεία .. ενδεικτικό πως δεν πήρε ούτε ένα ρημπάουντ.. τουλάχιστον μοίρασε αρκετές ασιστ και δεν έκανε κατάχρηση (και τα 2 τριποντα που εχασε πριν βαλει το 3ο, ήταν με σωστό γύρισμα και σε σχετικά ελεύθερη θεση)
Ο Γιαννόπουλος μετά από καιρό βοήθησε.. έβαλε ένα σουτ και ένα έμμεσο τρίποντο με βολές, βοήθησε τακτικά στο παρκέ όσο έπαιξε.
Βοήθησε όσο έπαιξε ο Μωραϊτης που σίγουρα έπρεπε να πάρει κάνα 5λεπτο παραπάνω..δείχνει κι αυτός να κερδίζει με το σπαθί του τη θέση του .
Ντεμπούτο στο ΟΑΚΑ για τον Ρογκαβόπουλο (μονο εκτός είχε παίξει μέχρι τώρα) που δεν μπήκε σε garbage time και ήταν θετικός στο τριλεπτο που τον είδαμε. Μάλλον έπρεπε να μπει ξανά στο 50-34 που ειχαμε και το momentum.
ashton
..............Α.Ε.Κ.............Χολαργός
ΣΟΥΤ..........23/50 46%.........19/56 33%
ΔΙΠΟΝΤΑ.......19/34 55%.........14/28 50%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ.......4/16 25%..........5/28 17%
ΒΟΛΕΣ.........23/29 79%.........20/25 80%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ......23-9.............19-7
ΑΣΙΣΤ..........13...............11
ΚΟΨΙΜΑΤΑ........4................1
ΦΑΟΥΛ..........20...............25
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ.......8...............10
ΛΑΘΗ...........18...............17
ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ.....36π..............18π
ΑΠΟ ΛΑΘΗ.......11π..............16π
2η ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ...12π..............11π
ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΙ...11π...............6π
ΠΑΓΚΟΣ.........27π..............18π


Απαράδεκτο νουμερο τα 18 λάθη.. Πάγκος/ζωγραφιστό οι διαφορές. τουλάχιστον ειχαμε ψιλοανεκτά νουμερα στις βολές σήμερα.
Θετικο που παίξαμε για 2ο σερί ματς ικανοποιητική άμυνα.


4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Ούτε σημερα ήταν οκ και απλά μπήκε 12άδα να συμπληρώσουμε.


7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Ξεκινησε και σημερα πεντάδα, και ήταν εξαιρετικός στην 3η περίοδο. Μάλλον έπρεπε να πάρει λίγο περισσοτερο χρονο εναντι του μετριου Jonas.
Σε 14'13" ειχε 11π από 4/5 2π, 1/2 3π, 3-2 ρημπάουντ, 2 φαουλ (και +8)


8. MACIULIS
Μέτριος και σημερα ο Λιθουανός. Τα μηδεν ρημπάουντ ενδεικτικά.. τουλάχιστον εβγαλε καποιες ασιστ.
Σε 20'17" είχε 7π από 2/2 1π, 1/3 2π, 1/3 3π, 4 ασιστ, 1 φαουλ, 2 κερδισμενα, 2 λαθη (και -7)


11. RATHAN-MAYES
Τα γνωστά.. οι αντιπαλοι τον πίεσαν, δεν τσούλαγε κι εκνευρίστηκε με κακές επιλογές και στις δυο πλευρές του παρκέ. Χτύπησε στις αρχές του 2ου ημιχρόνου-γυρισε μετά απο τα αποδυτηρια δεν ξαναπαιξε, και τωρα βλεπω πως παει για μαγνητική..
Επαιξε 14'46" είχε 3π από 3/6 1π, 0/2 2π, 0/2 3π, 1-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 1 φαουλ, 6 κερδισμενα, 1 λαθος (αλλά και +10 πάντως)

12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Δεν τα έσπασε από την περιφέρεια όπως προχθες, αλλά δεν απέφυγε τα πολλά λάθη & τις επιπολαιότητες παίζοντας και σαν οργανωτης αρκετή ώρα.
Σε 24'15" είχε 9π από 5/6 1π, 2/3 2π, 0/1 3π, 3-1 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 4 φαουλ, 4 κερδισμενα, 5 λάθη. (και -3)

21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Μπήκε δυο φορές και βοήθησε και τις δυο παρά καποιες κακές επιλογές. Μάλλον έπρεπε να παίξει κανα 5λεπτο ακομα..
Σε 10'29" ειχε 2π από 1/2 2π, 2 ασιστ, 3 φαουλ, 3 κερισμενα, 1 κλεψιμο, 2 λαθη (αλλά και -1)


23. GRIFFIN
Μετά τον τραυματισμό του XRM μάλλον λύθηκε και έπαιξε πιο στρωτά κάνοντας ένα αρκετά καλό παιχνίδι γενικότερα. Και αμυντικά όχι μόνο επιθετικά.
Σε 28'05" είχε 15π από 6/9 2π, 1/3 3π (πάλι δεν σούταρε βολές.. 2 σε 12 ματς μονο !), 4-1 ρημπάουντ, 2 ασιστ, 3 φαουλ, 1 κερδισμενο, εφαγε μια ταπα, 2 κλεψιματα, 3 λαθη (και +12)

26. SANT-ROOS
Δεν ενοιωθε καλά στην επίθεση και φαινόταν. Όμως ήταν εκεί στα ρημπάουντ και την αμυνα.
Σε 30'36" ειχε 4π από 4/4 1π, 0/1 2π, 0/2 3π, 7-0 ρημπαουντ, 2 κλεψιματα, 2 φαουλ, 2 κερδισμενα. (και +8)

27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Μπηκε στο 2ο δεκαλεπτο κι ενω το ματς ήταν ντερμπυ οταν ο Κουβανος δεν τσουλαγε. Βοήθησε και μαλλον επρεπε να ξαναμπει στο 2ο ημιχρονο.
Σε 3'12" ειχε 1-0 ρημπαουντ (εγώ θυμαμαι 2 στο γηπεδο..) 1 φαουλ (και +4)


30. ROBERSON
Δεν μπορεί το παληκάρι...Κακά πατήματα, δεν κατέβασε και ρημπάουντ. Δεν εχουμε ουσιαστικά backup center (πολυ περισσοτερο με διαφορετικα χαρακτηριστικά απο το Vince) και δυσκολεύουμε τη ζωή μας..
Σε 14'46" ειχε 3π από 1/2 1π, 1/3 2π, 0-1 ρημπαουντ, 1 φαουλ, 2 κερδισμενα, 1 λαθος (και -4)

31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μετά από καιρό έκανε αισθητή την παρουσία του στο παρκέ... Πήρε φάσεις,σκοραρε στις μισές.
Σε 14'10", 6π από 3/3 1π, 1/3 3π, 1 ασιστ, 1 κοψιμο, 1 κερδισμενο φαουλ, 1 λαθος (αλλά και +9)



32. HUNTER
MVP και πάλι. Θα μπορούσε να παίξει περισσοτερο αλλά ο Luca μαλλον ηθελε να μην τον ξεζουμίσει.
Επαιξε 25'11" και ειχε 13π από 5/6 1π, 4/6 2π, 4-4 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 3 ταπες, 2 φαουλ, 3 κερδισμενα, 3 κλεψιματα, 3 λάθη (και +14)


πιστώνεται το γεγονος πως γινεται ο πρωτος προπονητης της περιόδου Μάκη που δίνει συνεχόμενο χρόνο στους μικρους έστω κι αν βοηθήσανε και οι απουσίες.

βιντεο απο το ματς
Διονύσης
Τελικά ο τραυματισμός του Ράταν Μεις είναι σοβαρός θα λείψει τρεις εβδομάδες για οστικό οίδημα στον ώμο λένε οι πρώτες πληροφορίες.
Giwrgos1
Exoυμε πληροφοριες για την εξελιξη των τραυματιων πλην Μεις?
ashton
o Καββαδάς θα επιστρέψει μετά τα παράθυρα (για να παίξει κανα παιχνίδι και να μείνει εκτός μέχρι τα επομενα παραθυρα)
ο Σακοτα μπορει να παίξει στη Χαλκίδα με την Κυμη
ο Ξανθοπουλος θα έλειπε "τουλάχιστον μια εβδομάδα" και τώρα κλείνει 3...
ashton

Διπλό και φέτος στη Χαλκίδα για την Βασίλισσα που νίκησε πιο εύκολα από όσο δειχνει το τελικο 67-78 την Κύμη, παίζοντας πολύ καλή άμυνα και πάλι (μέχρι το 30' αφού μετά και φυσιολογικά ήρθε η χαλάρωση).
Έτσι η ομάδα πάει με καλή ψυχολογία για τα δυο ματς που απομένουν μέχρι τη διακοπή για τα παράθυρα της FIBA, στο Βέλγιο με την Antwerp την Τρίτη και με τον ΦαροΗφαιστο ΛαρισοΛημνου την Κυριακή.
Μεγάλη δουλειά η επιστροφή του Dusan στην ομάδα, βοήθησε στη σοβαρότητα που έδειξε στο παρκε.
MVP για μένα (όσο είδα / το 2ο ημίχρονο δηλαδή) ο Jonas που έκανε πολύ καλή δουλειά και στις δυο πλευρές και με σκοράρισμα και με ρημπαουντ.
Ο Hunter σημερα ήταν σχετικά άστοχος (ειδικά βολές), αλλά πήρε τα ρημπάουντ του κι έπαιξε σωστή άμυνα.
Στο ranking πρώτος ήταν πάντως ο Roberson, που είχε στοιχειώδη ευστοχία (χωρις να αποφυγει μια ταπα απο ταμπλω) έχοντας 12π στο 15λεπτο του. Δεν είχε και κανένα θηρίο σεντερ η Κυμη να έχει ζητήματα..
Καλός ο Κουβανός που κάνει πολλές δουλειές, ευτυχώς δε φάνηκε να έχει κάτι σοβαρό τελικά αφού επέστρεψε στο γήπεδο μετά.
Λάρυ αρκετά καλός και σημερα, παίρνοντας και αρκετά λεπτά σαν οργανωτής για να βγουν τα κουκια..
Σημαντικό στοιχείο η επιστροφή του Dusan, έβαλε τα σουτ του (γιατί χωρίς αυτόν έχουμε θεματάκια απ'εξω)
Βοήθησε σημαντικά μετά από καιρό ο Γιαννόπουλος (1ο ματς που βάζει 2 τριποντα φέτος) που χρειάζεται για να έχουμε λύσεις κυρίως στο σουτ
Μωραϊτης, έδωσε και πάλι λύσεις δείχνοντας για άλλη μια φορά πως ειναι έτοιμος και δεν πρέπει να τον ξαναεξαφανίσουμε όταν γυρισουν οι αλλοι δυο.
Τραγικός Griffin.. δεν τσουλάει με τιποτα στα δυο ματς χωρις τον XRM.. Κακες επιλογές, κακά σουτ, κακή νοοτροπία.
Τσαλμπούρης ξεκινησε το ματς και μετά δεν ξαναμπήκε..
Ρογκαβοπουλος έπαιξε στο τέλος - δεν πήρε προσπάθειες, πάλευε όμως για ρημπαουντ.
ashton
.............Κύμη...............Α.Ε.Κ.
ΣΟΥΤ.........24/60 40%..........27/65 41%
ΔΙΠΟΝΤΑ......17/38 44%..........20/46 43%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ......7/22 31%...........7/19 36%
ΒΟΛΕΣ........12/20 60%..........17/23 73%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ.....29-10..............25-8
ΑΣΙΣΤ.........14.................19
ΚΟΨΙΜΑΤΑ.......4.................1
ΦΑΟΥΛ.........24.................23
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ......3.................8
ΛΑΘΗ..........18.................9

μονοψηφιο νουμερο στα λάθη και σήμερα, όπως και αρκετά κλεψίματα (η απουσια XRM εμφανης :-)
στα τριποντα αξιοπρεπη νουμερα με Ντουσαν-Χαρη μεσα. Βολές τουλάχιστον περάσαμε το 70%


4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Και σημερα στη 12άδα ενώ δεν ηταν σε θέση να παίξει. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω αυτό..



5. SAKOTA
Επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του και ήταν αρκετά καλός, δινοντας λύσεις απεξω που μας έλειψαν.
Σε 17'39" ειχε 10π απο 2/2 2π, 2/3 3π, 1-0 ρημπάουντ, 2 ασιστ, 1 κόψιμο, 1 φαουλ, 2 κερδισμενα, 1 λάθος (και +15)


7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Ξεκινησε πεντάδα δεν τσουλησε ιδιαιτερα και δεν ξαναμπήκε. Νομίζω θα μπορούσε να πάρει χρόνο πχ στο 4ο ώστε να ξεκουράσει Jonas-Dusan.
Στα 3'46" που έπαιξε ειχε 0-1 ρημπάυντ και 2 φάουλ (με -1)


8. MACIULIS
Πολύ καλος σημερα και απο τις δυο πλευρές του παρκέ.
Σε 27'42" είχε 15π από 4/5 1π, 4/9 2π, 1/3 3π, 4-1 ρημπάουντ, 2 ασιστ, 1 φαουλ, 4 κερδισμενα, 2 κλεψιματα, 1 λάθος, δέχθηκε κι ενα κοψιμο. Ranking 17 (και +20)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Αλλη μια μεστή εμφάνιση για τον Λαρυ. Και άμυνα και σκοράρισμα και οργάνωση. Μια χαρά.
Σε 23'38" ειχε 13π από 2/2 1π, 4/11 2π, 1/4 3π, 3-0 ρημπάουντ, 5 ασιστ, δεχθηκε ενα κοψιμο, 4 φαουλ, 2 κερδισμενα. (και +3)


21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Κερδιζει χρονο στο παρκέ με την αξία του - δείχνει πως δεν πρέπει να τον θυμόμαστε μονο οταν δεν υπάρχει άλλος όμως..
Σε 21'32" ειχε 5π απο 1/2 2π, 1/4 3π, 3-0 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 4 φαουλ, 2 λάθη (και -4 πάντως μια που ηταν μεσα στο τελος)


23. GRIFFIN
Απογοητευτικός επιθετικά στα δυο τελευταια ματς.. Και σήμερα κακός και χωρις συγκεντρωση επιθετικα - αμυντικά βοήθησε πάντως.
Σε 19'35" είχε 2π από 2/4 βολές (από το Περιστέρι ειχε να κερδισει βολες) 0/2 2π, 0/1 3π και 2-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 4 φαουλ, 2 κερδισμενα, 5 λάθη (αλλά και +3)


26. SANT-ROOS
Καλός ο Κουβανός και σημερα - ευτυχώς δεν φάνηκε τελικά να έχει κάτι σοβαρό αφού ξαναμπήκε.
Σε 27'18" ειχε 8π από 4/4 1π, 2/5 2π, 4-2 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 2 φαουλ, 5 κερδισμενα, δεχθηκε μια ταπα και εκανε 2 κλεψιματα. 17 ranking κι αυτος (με +11)


27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Μπήκε στο τέλος για 1'54". Μπορουσε να μπει νωριτερα νομίζω. Δεν πήρε προσπάθειες (είχε και -7 σε αυτο το διαστημα)


30. ROBERSON
Με Horton & Τουτζιαράκη απέναντι οι ελλείψεις του δε φάνηκαν. Εκανε ενα καλό ματς (για τα δεδομενα του) που ίσως του δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια (αφου αλλαγες δε φαινονται στον οριζοντα)
Επαιξε 16'02" και είχε 12π από 4/4 1π, 4/6 2π, 4-1 ρημπαουντ, 1 κλεψιμο, 3 κερδισμενα φαουλ, 19 ranking (γι'αυτο και MVP, αλλά και -12 όμως)


31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βοήθησε σημερα κι εδωσε λύσεις απο τα 6μ75. Χρειάζονται.
Σε 16'56" ειχε 6π απο 2/4 3π, 0/1 2π, 2 ασιστ, 2 φαουλ, 2 κερδισμενα (και +4)


32. HUNTER
Αστοχος σημερα (για τα σουπερ τελευταια δεδομενα του) αλλά έπαιξε και πάλι καλή άμυνα, με κλεψίματα-ρημπαουντ κλπ.
Σε 23'58" ειχε 7π από 1/4 2π, 3/8 2π, 4-3 ρημπάουντ, 1 ασιστ, 3 φαουλ, 4 κερδισμενα, δεχθηκε μια ταπα κι έκανε 3 κλεψιματα. (και ειχε και +23 το μεγαλυτερο απο ολους)


Η ομάδα πάιζει καλή άμυνα στα τελευταία ματς και το πιστώνεται ο κώουτς. (βοηθάει και η απουσία του XRM βεβαια :-)



ο κόσμος γέμισε την πλευρά του και χάρηκε άλλη μια νικη στη Χαλκίδα
ashton


Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο (κυρίως αμυντικά), η Βασίλισσα ανέβασε στροφές στην επανάληψη (κυρίως αμυντικά) και έφτασε σχετικά άνετα στην επικράτηση με 83-69 επί του Ήφαιστου.
Ίσως να έπαιξε και το ρόλο της η φυσική παρουσία του άχαστου team στις πολυθρόνες σε αυτό το διάστημα :-)
Ο Μανωλόπουλος έχει μια αρκετά κοντρολαρισμένη για τα κυβικά της ομάδα και όσο δεν έσφιγγε η άμυνά μας ήταν μέσα στο σκορ ο Ήφαιστος. Όταν σοβαρευτήκαμε η σεμνή τελετή έλαβε τέλος όπως έλεγε και ο Ξανθός πολύ παλιότερα.
Πολύ καλός ο Dusan (παρά την αστοχία απ'εξω) έδωσε αρκετές λύσεις όχι αποκλειστικά στην επίθεση - είχε 1κλ-1κψ πχ.
Άστοχος απ'εξω και ο Λάρυ αλλά έχει ανέβει επιπεδο αυτοπεποίθησης φέτος και καθάριζε όταν έπρεπε (πρέπει να αποφύγει τα επιπόλαια λάθη πάντως)
Στατιστικά MVP ήταν ο Jonas - από την εξέδρα (και την πολυθρόνα) δε φαινόταν τόσο - αλλά τώρα που κοιτάω τα νούμερα έκανε σχεδόν άψογη εμφάνιση. Σουτ όταν έπρεπε και με καλά ποσοσοτά, βοήθειες πίσω, ομαδική λειτουργία κανένα λάθος.
Θετικός μετά από πολύ καιρό ο Griffin (που ξεκινησε μέτρια αλλά μετά το πρώτο εύστοχο άρχισε να ρολάρει). Κυρίως γιατί είδε γήπεδο μοιράζοντας ασιστ ενώ έπαιξε & άμυνα. Τα σουτ δεν ήταν και τόσο καλά γενικά.
Σταθερή αξία ο Hunter που φλέρταρε με το double-double, έχοντας και τη γνωστή έφεση σε άμυνα/κλεψίματα.
Δεν ένοιωθε καλά επιθετικά ο Κουβανός κι αυτό φαινόταν - ψιλοθέμα να παίζεις με 4 μπροστά. Πίσω βέβαια είναι τοίχος.
Ο Μωραϊτης όσο έπαιξε ήταν και πάλι αρκετά θετικός, με πίεση στην άμυνα και καλή κυκλοφορία/οργάνωση.
Ο Roberson μέτριος και πάλι (δηλαδή ο Evans πχ πόσο παραπάνω παίρνει wink.gif ενώ φορτώθηκε και με φάουλ.
Πήρε λίγο περισσότερο χρόνο σήμερα ο Γιαννόπουλος, αλλά ήταν κι αυτός αρκετά άστοχος.
Τσαλμπούρης για άλλη μια φορά ξεκίνησε πεντάδα και μετά ξεχάστηκε εκτός. Θα μπορουσε να πάρει μερικά λεπτά στο 5 να μη ξεζουμίζουμε τον Vince.
Ο Ρογκαβόπουλος μπηκε για μια άμυνα 17" στα τελειώματα της 2ης περιοδου - νομίζω μπορούσε να ξαναμπεί για λίγο στο τέλος.
Ο Ξανθοπουλος ήταν 12άδα αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να παίξει. Νομίζω πως πρέπει να είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχει χάσει σερι ματς στην καριέρα του. Χρειάζεται να γυρισει για να μην γινονται ψιλοαλχημειες με Λαρυ στο 1.

πλήρη στατιστικά έχει εδώ
https://www.fibalivestats.com/u/ESAKE/1057534/
ashton
..............Α.Ε.Κ.............Ηφαιστος
ΣΟΥΤ..........25/59 42%.........21/48 43%
ΔΙΠΟΝΤΑ.......18/33 54%.........19/37 51%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ.......7/26 26%..........2/11 18%
ΒΟΛΕΣ.........26/32 81%.........25/33 75%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ......17-8.............17-5
ΑΣΙΣΤ..........17...............19
ΚΟΨΙΜΑΤΑ........1................1
ΦΑΟΥΛ..........25...............24
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ.......8................3
ΛΑΘΗ...........11...............17
ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ.....34π..............32π
2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ....12π...............1π
ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΙ...15π...............4π
ΠΑΓΚΟΣ.........40π..............13π

θετικο που και σημερα ειχαμε αξιοπρεπη ποσοστά στις βολές. Στα τριποντα ομως το πρόβλημα παραμένει.. (βέβαια και ο Ηφαιστος άστοχος ήταν)
αξιοσημειωτο που σε ολα τα δεκαλεπτα κάναμε τα φαουλ.

4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Ουτε σημερα μπορούσε να παίξει. Παίζει να έχει χάσει και τα περισσότερα ματς ever στην καριέρα του φέτος. Πολύ γκαντεμιά.
Ας ελπίσουμε να επιστρέψει στη διακοπή. Στο Ισραηλ θα χρειαστεί.

5. SAKOTA
Πολύ καλός ο αρχηγός παρά το γεγονός πως δε σκόραρε απ'εξω. Εδωσε λύσεις και στην άμυνα πέρα απο την επίθεση.
Σε 21'57" ειχε 15π από 9/10 1π, 3/3 2π, 0/3 3π, 2-1 ρημπαουντ, 1 κοψιμο, 2 φαουλ, 5 κερδισμενα, 1 κλεψιμο, 3 λάθη (16 ranking, +11 στα +/-)

7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Ξεκινησε το ματς και σήμερα, αλλά μετά δεν ξαναπάτησε παρκέ. Δεν βοηθαγανε και οι αντιπαλοι σαν κορμιά αλλά από τον ανεπαρκή Tyler καλυτερα να έπαιρνε κάνα 2λεπτο στο 5 ..
Σε 6' είχε 1-0 ρημπάουντ (και -2)


8. MACIULIS
Πολύ καλός σήμερα και στις δυο πλευρές του παρκέ.. με διάθεση στην άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση. Πρέπει να παιζει λιγοτερο ομως - δεν ειναι πιτσιρικάς (κι έχει και Εθνική τώρα).
Σε 29'17" είχε 12π από 2/2 1π, 2/2 2π, 2/3 3π, 3-2 ρημπάουντ, 3 ασιστ, 1 φαουλ, 5 κερδισμενα, 1 κλεψιμο (24 ranking & +16)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Aρκετά καλός και σήμερα - θα ήταν σουπερ αν απέφευγε επιπολαιότητες (χαζομπασιματα που δέχεται ταπες, κακές επιλογές κλπ). Επαιξε και σημερα λίγο στο 1.
Σε 24'17" είχε 16π από 7/8 1π, 3/6 2π, 1/5 3π, 3-1 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 2 φαουλ, 6 κερδισμενα, 2 κλεψιματα, 4 λαθη, εφαγε ενα κοψιμο (16 ranking & +10)


21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Αρκετά θετικός και σήμερα. όταν πέρασε μέσα η περιφέρεια πίεσε και ξεφυγαμε. Θα πρέπει να παίζει 10-15' και όταν γυρισουν οι αλλοι δυο.
Επαιξε 13'40" και ειχε 4π από 1/2 1π, 0/1 2π, 1/2 3π, 3-1 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 2 φαουλ, 2 κερδισμενα, 1 κλεψιμο (+7)


23. GRIFFIN
Καλό ματς μετά από δυο βδομάδες και το Χολαργό.. κέρδισε και για πρώτη φορά βολές στο ΟΑΚΑ.. Μοιρασε ασιστ και ηταν πιο συγκεντρωμενος στα οργανωτικά του. Να αντέδρασε στο καμπανάκι ; Θα φανει.
Επαιξε 23'22" και είχε 13π με 1/2 1π, 3/5 2π, 2/7 3π, 2-1 ρημπαουντ, 8 ασιστ, 1 κλεψιμο, 4 φαουλ, 2 κερδισμενα (ranking 15 και +7)

26. SANT-ROOS
Μαλλον κουρασμενος απο τα 30λεπτα και δεν ειχε ενεργεια/διαθεση στην επιθεση. Αμυντικά τα γνωστά χωρίς να εντυπωσιάσει ενώ έκανε και λαθακια.
Σε 24'30" ειχε 6π από 4/6 1π, 1/2 2π, 0/1 3π, 2-1 ρημπάουντ, 2 ασιστ, 2 φαουλ, 3 κερδισμενα, 3 λάθη (+9)

27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Μπήκε για μια άμυνα (που τη βγάλαμε) στο τελος της 2ης περιοδου - θα μπορουσε να μπει στο τελευταίο 1,5 λεπτό. 16" έπαιξε.


30. ROBERSON
δεν μπορει το παλουκάρι.. Και η απουσία του Καββαδά (ή άλλου βαριού κορμιού) μεγαλώνει το πρόβλημα.. Φορτώθηκε και με τα φάουλ σήμερα, έμπλεξε και στον καυγά στο τελος..
Σε 9'10" μέχρι να αποβληθεί με 5 φάουλ είχε 1/2 2π (εντυπωσιακό κάρφωμα και ένα άχαστο), 2-0 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 1 λαθος, 1 κερδισμενο φαουλ. (+1 παντως)


31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πήρε λίγο περισσοτερο χρονο αφου ο Κουβανος ηταν κουρασμενος.. αν του βγαινανε και τα σουτ..
Σε 16'41" είχε 3π από 0/1 2π, 1/5 3π, 1-0 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 1 κερδισμενο, 1 λάθος (-2 ειχε)


32. HUNTER
Σιγουρα έχει βελτιωθεί στα ρημπαουντ φέτος, ενώ σταθερά βοηθάει στην πίεση με κλεψιματα/αμυνα . Επιθετικά καλός αν και έχασε 1-2 σχετικά ευκολα για τα δεδομενα του.
Σε 30'50" είχε 12π με 2/2 1π, 5/11 2π, 6-2 ρημπαουντ, 4 φαουλ, 1 κερδισμενο, δεχθηκε μια ταπα κι εκανε 3 κλεψιματα. (13 ranking & +13)


Πολυ καλύτερες αντιδρασεις μεσα στο ματς πλέον - η ομάδα δείχνει να έχει αγωνιστικό πλάνο μέσα στο παρκέ.
Αν γίνουν οι κινησεις που πρέπει ακόμα καλύτερα.

κόσμος γύρω στα 2,5 χιλιαρικα. Αναλόγως αντιπαλου-ώρας κλπ μια χαρά.

Μπράβο στην ΚΑΕ για τη στηριξη στη Μυρτώ


αλλά και στη φιλοξενία των προσφυγόπουλων από το Οικουμενικό Πρόγραμμα της Εκκλησίας.


και βιντεο απο το ματς (με το 2ο ημίχρονο να είναι courtside)
Giwrgos1
απο ολα τα ματς ως τωρα παρατηρω τα εξης οσον αφορα τους ρολους των παικτων

1. Ο Λαρεντζακης παιζει πολλες φορες πλειμεικερ
2. Ο Ματσιουλις παιζει σε καθε ματς και στο 3 και στο 4 ισο χρονο σχεδον
ashton


Εστω και αν στο τέλος προσπάθησε φιλότιμα να γκρεμίσει ότι έχτιζε και να ξανάβαλε τον χειρότερο Αρη των τελευταίων χρόνων στο ματς, η Βασίλισσα κέρδισε στην αίθουσα Nick Galis Hall του Αλεξάνδρειου τον Άρη.
Αυτή ήταν και η πρώτη της νίκη εκτός με τον Άρη στην κανονική περίοδο μετά το 80-86 στις 6/10/2001, στην πρωταθληματική χρονιά.
DHI το αποτέλεσμα μετράει, αλλά θα πρέπει να αποφύγουμε στη συνέχεια τέτοιο κολλημα στο τελος.. Από 60-72 στο 36' και 70-78 στα 50" δε γινεται να το κανεις ντερμπυ..
Anyway, η ομάδα πέτυχε την 7η συνεχόμενη νίκη της και πάει με καλή ψυχολογία στο παιχνίδι με τη Hapoel την Τρίτη.

Αγωνιστικά τωρα τα προβλήματα μας σε βασικό playmaker και backup σέντερ συνεχίζουν να φαίνονται - οι τραυματισμοί σίγουρα τους αναδεικνυουν περισσότερο..
Πολύ καλός ο Hunter πρόσθεσε άλλη μια καλή εμφάνιση φέτος, έχοντας βελτιωθει αρκετά σε ρημπαουντ.
Θετικός σε γενικές γραμμές ο Maciulis, χωρίς να κάνει κάτι το φοβερό - το απλό όμως είναι και το πιο χρήσιμο πολλές φορές.
O Griffin ήταν αρκετά καλός, δίνοντας σκοράρισμα αλλά και άμυνα και στάθηκε επαρκώς σήμερα στο 1.
Μέτριος για να μην πω κακος επιθετικα ο Κουβανός -και με κακές επιλογες σε επαναφορες στο τελος- αλλά κάνει πολλές δουλειες στο γηπεδο γι'αυτο και έμεινε παραπανω απο ολους (και με την απουσια του Χαρη).
Ο Τσαλμπουρης και σημερα ξεκινησε, έδωσε λύσεις, αλλά δεν ξαναμπήκε στο παρκέ.
Μονο για 6-7' έπαιξε ο Καναδός που προφανώς δεν ειναι ακόμα έτοιμος.
Αυτό βοήθησε ίσως να πάρει πάλι το 15λεπτο του ο Μωραϊτης.. και δεν ειναι τυχαιο που και σημερα με αυτον μεσα το ματς γυρισε απο αμφιρροπο σε άνετο για μας..(και που ξαναγινε κλειστο όταν πήγε πάγκο).
Με προβληματα αμυντικα ο Sakota (τον σημαδεψαν με διδυμο Kyser-McGhee) αλλά έδωσε λύσεις στην επιθεση.
Ο Λάρυ μπορει να έβαλε 13π αλλά το 1/9 τριποντα δεν ειναι επίδοση για εν ενεργεία διεθνή παίκτη.. Συνολικά παρά τις κακές επιλογές μάλλον σε θετικό πρόσημο.
Παρά τις δεδομένες αδυναμίες του ο Roberson βοηθησε και σε σκοράρισμα και σε ρημπαόυντ.
Μπήκε για κάνα 2λεπτο και όχι σε garbage time ο Ρογκαβοπουλος .

ashton

............Αρης............Α.Ε.Κ.
ΣΟΥΤ........28/58 48%.......26/62 41%
ΔΙΠΟΝΤΑ.....17/33 51%.......19/46 46%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ....11/25 44%........7/21 33%
ΒΟΛΕΣ.......10/18 55%.......22/25 88%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ....21-8...........23-11
ΑΣΙΣΤ.........17.............15
ΚΟΨΙΜΑΤΑ.......3..............2
ΦΑΟΥΛ.........22.............21
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ......5.............12
ΛΑΘΗ..........17.............13


παρά τις επιπολαιοτητες στο τελος, αισθητα λιγοτερα λάθη και αρκετά κλεψίματα και σημερα παρά τη μέτρια άμυνα. (Μονο στην Πυλαια που δεχθηκε ομως και 95π έβαλε περισσοτερους ο Αρης φέτος).
Αξιοσημειωτη για τα φετινα δεδομενα μας η ευστοχία στις βολές που η διαφορά εδω βοηθησε σημαντικά στη νικη.


5. SAKOTA
Ειχε προβληματα αμυντικά, αλλά ήταν εκει όταν έπρεπε στην επίθεση.
Σε 27'08" είχε 11π από 3/4 1π, 1/2 2π, 2/3 3π, 2-0 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 1 κλεψιμο, 2 λαθη, 4 κερδισμενα φαουλ (και +6)


7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Ξεκινησε βασικός, ηταν αρκετά θετικός οσο επαιξε αλλά δεν ξαναμπηκε πάλι. Νομιζω μπορουσε να δωσει ανασες στα τελη της 3ης περιοδου πχ.
Σε 6'30" ειχε 5π από 1/1 2π, 1/1 3π, 1-0 ρημπαουντ (και -1)


8. MACIULIS
Ουσιαστικος με λύσεις και στις δυο πλευρές του παρκέ. Χαιλαιτ η φάση με το καλαθι και φαουλ για το 30-30. simple is better.
Σε 25'23" είχε 10π από 3/3 1π, 2/5 2π, 1/3 3π, 2-2 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 3 φαουλ, 4 κερδισμενα, δεχθηκε μια ταπα (και +/- 0)


11. RATHAN-MAYES
Δοκιμαστηκε και σημερα για λιγο στη 2η περιοδο αλλά δεν πατουσε καλά προφανως και δεν ξαναμπηκε. Τουλάχιστον αφου δεν αλλαζει μην τον χάσουμε για κανα 10μερο παλι)
Σε 6'33" ειχε 0/1 2π, 0/1 3π, 1 ασιστ, 1 φαουλ. (και +1)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Μπορει να ήταν και πάλι διψήφιος ο Λαρυ παίρνοντας πρωτοβουλίες, δεν απέφυγε ομως κακές επιλογές και το απαράδεκτο ποσοστό/εμμονη στο 3ποντο για παίκτη επιπεδου.
Σε 22'27" ειχε 13π απο 6/7 1π, 2/5 2π, 1/9 3π, 3-0 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 2 φαουλ, 4 κερδισμενα, 3 κλεψιματα, 3 λαθη (ουδετερο +/- κι αυτος)


21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Mπηκε στο τελος του ημιχρονου με το ματς να παιζεται - βγηκε στις αρχες της 4ης περιοδου με την ομάδα να έχει κλειδωσει τη νικη (θεωρητικα). Νομίζω πως επρεπε να ξαναμπει στο τελος αντι να κανουμε πειραματα με τον Κουβανο στο κατεβασμα/επαναφορά.
Σε 14'18" ειχε 2π από 1/1 2π, 0/1 3π, 1-0 ρημπ, 2 φαουλ, 1 κερδισμενο (και +6)


23. GRIFFIN
Αρκετά καλός και σημερα παρα ενα μετριο ξεκινημα. Εδωσε λυσεις στο σκοραρισμα, απεφυγε τα λάθη.
Σε 23'48" ειχε 14π από 4/4 βολές, 2/5 2π, 2/3 3π, 1-1 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 2 κλεψιματα, 4 φαουλ, 3 κερδισμενα, 1 λαθος (και +2)


26. SANT-ROOS
Εμεινε αποντος, ενώ έκανε και πολλα λαθη στο τελος που δε μας στοιχισαν αλλά μοίρασε παιχνιδι και πήρε ρημπάουντ, παιζοντας και αμυνα.
Σε 31'49" είχε 0/3 2π, 3-2 ρημπαουντ, 6 ασιστ, 2 κλεψιματα, 3 λαθη, 3 φαουλ (και αλλος ενας με ουδετερο +/-)


27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Πήρε χρόνο στο 2ο δεκάλεπτο - θετικο που τον εμπιστευεται για μη garbage time o Luca.
Σε 2'09" ειχε 1 ταπα (αλλά και -5)


30. ROBERSON
Κοντρα σε McGhee-Kyser δεν εκτεθηκε οπως σε αλλα ματς και έδωσε αξιοπρεπείς ανάσες.
Σε 12'52" ειχε 10π από 2/2 1π, 4/7 2π, 2-6 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 2 κερδισμενα, 2 λαθη, δεχθηκε και μια ταπα (και -3)


32. HUNTER
MVP και σημερα, δεν ειχε αντιπαλο επιθετικα, μάζεψε και ρημπάουντ, έκανε κλεψιματα. Μια χαρά (και βάλε).
Σε 27'03" είχε 16π από 4/5 1π, 6/11 2π, 8-0 ρημπαουντ, 1 κοψιμο, 4 φαουλ, 4 κερδισμενα, 4 κλεψιματα, 2 λαθη (και +14)



DHI, το αποτελεσμα μετράει και ο Ιταλος έγινε ο πρώτος που πήρε ροζ φυλλο στο Αλεξανδρειο σε ρεγκιουλαρ μετά από 17 χρόνια.
Προσαρμοζεται πιο καλά πλεον στη διαρκεια των ματς. Θετικό που εμπιστευεται τους παικτες του.
stefkorner
QUOTE (ashton @ Dec 9 2018, 04:49 ) *
DHI, το αποτελεσμα μετράει και ο Ιταλος έγινε ο πρώτος που πήρε ροζ φυλλο στο Αλεξανδρειο σε ρεγκιουλαρ μετά από 17 χρόνια.


με την ευκαιρια ,που ειπες για DHI,να αναφερω οτι προσεξα πως αρχιζει και αραιωνει επικινδυνα η κεφαλη του Χαντερ !
τον βλεπω οπου να ναι να μπαινει στο κλαμπ ..! welcome Vince : cool.gif

σημερα παντως μπορεσε το παλουκαρι ..που λες και εσυ ,για τον Ρομπερσον !εστω και αν αργησε πολυ,αν σταθεροποιηθει σε αυτα τα στανταρ αποδοσης,τοτε θα ειναι μια χαρα για 2ος σεντερ,πισω απο Χαντερ
fear_me
Η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ:

Αν και είχε μόνο ένα εύστοχο τρίποντο στα εννιά που επιχείρησε κόντρα στον Άρη, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σημείωσε με αυτό ένα ξεχωριστό ατομικό επίτευγμα. Έφτασε τα 73 με τη φανέλα της ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα και «έπιασε» τον Τόμπι Μπέιλι στη 10η θέση της αντίστοιχης λίστας της ομάδας στην Betshop Basket League.

Ο διεθνής γκαρντ αναμένεται σύντομα σχετικά, να «σκαρφαλώσει» ακόμη μερικές θέσεις στη σχετική λίστα αφού μπροστά του βρίσκονται ο Τζέι Αρ Χόλντεν με 86, ο Χρήστος Ταπούτος με 88 και ο Άγγελος Κορωνιός με 92 εύστοχα τρίποντα.

Κατά τα άλλα…

*Κλέβοντας μία φορά την μπάλα, ο Ντούσαν Σάκοτα έφτασε τα 150 κλεψίματα στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τις τρεις ασίστ που μοίερασε αφού είχε δύο κόντρα στην Κύμη.

*Ο Βινς Χάντερ έχοντας 6/11 δίποντα, ξεπέρασε τα 100 εύστοχα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Μετράει πλέον 104/181 (57,45%).

Ακόμη ο Αμερικανός είχε για 4η φορά φέτος -μετά τα ματς με ΠΑΟΚ, Χολαργό και Ήφαιστο- οχτώ ριμπάουντ.

*Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος είχε εννιά ασίστ στις πέντε προηγούμενες εμφανίσεις του ενώ στο ματς του “Παλέ” μοίρασε έξι. Προηγούμενη καλύτερη επίδοση του, οι τρεις που είχε κόντρα στον Προμηθέα.

*Με ένα ρεκόρ περιόδου έφυγε από το παρκέ και ο Τάιλερ Ρόμπερσον που μάζεψε οχτώ ριμπάουντ. Ο Αμερικανός είχε επτά στο ματς του Ρεθύμνου.
ashton

Άνετο απόγευμα απόψε για τη Βασίλισσα - όπως άλλωστε πρέπει να είναι τα απογεύματα με τέτοιους αντιπάλους.
Η ομάδα συνέχισε το σερί της (5η σερί νικη στην Α1, 9η σερί σε Ελλαδα-Ευρώπη μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο) παίζοντας ωραίο μπάσκετ στηριζόμενη στην άμυνα για άλλο ένα ματς, ικανοποίησε τους 2,5 χιλιάδες που βρεθήκαμε στο ΟΑΚΑ.

Το θέμα με τις βολές θα πρέπει να το δουλέψουμε πάντως, όπως και με το τρίποντο..

Πολύ καλός ο αρχηγός που πήρε και ρημπάουντ κι έπαιξε και άμυνα.
Μοιράζεται το MVP και αγωνιστικά και στατιστικά με τον Hunter που ήταν άψογος και πάλι - θα πρέπει να πάρει παραπάνω ανάσες βέβαια..
Ο Griffin καλός συνολικά, απέφυγε λάθη, μοιρασε παιχνίδι, πήρε ρημπάουντ.
Κακός στο 1ο μέρος ο XRM (για να μην πω τραγικός), αλλά στο 2ο ήταν αρκετά καλός και στο σωστό δρόμο. Να δούμε..
Ο Jonas ήταν μια χαρά όσο έπαιξε - στο β έμεινε στον πάγκο να ξεκουραστεί και πολύ καλά έγινε.
Τις γνωστες επιπολαιοτητες ο Λάρυ (που έφαγε και από μια ταπα σε καθε ημιχρονο) που ηταν ο πιο κακος στις βολές αποψε..
Εγγύηση ο Κουβανός στην άμυνα, δενει την ομάδα και επιθετικά ήταν οκ στις προσπαθειες που πηρε.
O Roberson δεν μπορεί ούτε κόντρα στα Λαύρια γι'αυτό προτιμησε να παιξει με Τσαλμπουρη στο 5 για ενα διαστημα.. Κορμί και προσοντα σε άλμα κλπ εχει - συγκέντρωση δεν έχει..
Τσαλμπουρης κακος στο 1ο, ανέβηκε παιζοντας στο 2ο.. Σχημα παντως με αυτον και Ντουσαν μεσα δεν θα πρεπει να ξαναδοκιμασουμε νομίζω..
Ο Μωραϊτης και πάλι θετικός - αν εξαιρεσουμε τις βολές.. Σωστή τοποθέτηση & πίεση, σωστη κυκλοφορία.
Πρώτοι ποντοι στην Α1 και για Ρογκαβοπουλο που πήρε χρόνο όπως πρέπει σε τέτοια ματς (και όχι όλοι οι μικροί μαζί αλλά σε κανονική πεντάδα μέσα..)
ashton

................Α.Ε.Κ............Λαύριο
ΣΟΥΤ............33/65 50%........26/64 40%
ΔΙΠΟΝΤΑ.........29/49 59%........22/47 46%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ.........4/16 25%.........4/17 23%
ΒΟΛΕΣ...........13/25 52%.........8/15 53%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ.......32-14............25-8
ΑΣΙΣΤ.............13..............16
ΚΟΨΙΜΑΤΑ...........3...............5
ΦΑΟΥΛ.............19..............21
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ..........6...............9
ΛΑΘΗ..............14..............13

κυριαρχήσαμε στα ρημπαουντ, καλύτερα ποσοστά στα διποντα και ηρθε ευκολα η νικη παρά τα κακά ποσοστα σε βολες-τριποντα (μια που το Λαυριο ειχε ακομα χειροτερα)
στα σημαντικα - άλλο ένα ματς που κρατήσαμε τον αντιπαλο κάτω από τους 70π.
Από τον ημιτελικό και μετά (με το 9-0 σερι) μόνο ο Αρης μας έβαλε 77π (Χαποελ 70, Φουενλαμπραντα 71 και ολοι οι αλλοι παρακάτω).



5. SAKOTA
πολύ καλός ο αρχηγός και ο μονος αξιοπιστος από τα 6μ75. Δυο φορές τον άφησαν και τα χλάτσωσε με τον κλασσικό τρόπο. Με ενα σουτερ βεβαια δεν γινεται δουλεια..
Και σημερα πήρε ρημπάουντ κι έπαιξε άμυνα - όχι επιπέδου, αλλά χωρίς να είναι τρύπα. Δεν σουταρε και βολές να βελτιώσει το μέσο όρο μας :-)
Σε 20'33" είχε 14π από 4/5 2π, 2/2 3π, 6-1 ρημπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λαθος, έφαγε μια τάπα.. (και +19 - θα είχε και 1-2 ασιστ αν ο Roberson χαμπάριαζε..)


7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Στο α ήταν μέτριος, σαν πεντάρι που έπαιξε ψιλοαναγκαστικά με την αποδοση του Roberson δεν τσουλησε (ειδικά όταν ηταν διπλα του ο Dusan/ δεν παιζει αυτο το σχημα..)
Παίρνοντας χρόνο όμως ρόλαρε περισσότερο και τελικά έφταε σε διψηφιο νουμερο.
Σε 14'53" ειχε 10π από 4/4 2π, 2/3 1π, 3-2 ρημπαουντ, 4 φαουλ, 2 κερδισμενα, 1 κλεψιμο, 2 λάθη (και -5)


8. MACIULIS
Με διάθεση σε άμυνα-επίθεση όσο έπαιξε, ξεκουράστηκε και στο 2ο. Μια χαρά.
Σε 14'43" είχε 4π από 2/3 2π, 0/2 3π, 2-2 ρημπάουντ, 1 ασιστ, 1 κόψιμο (έφαγε και ένα), 2 φαουλ, 1 κερδισμενο, 2 λάθη (και +14)


11. RATHAN-MAYES
Ψιλοτραγικός στο 1ο μέρος με τις γνωστές αδυναμίες - στο 2ο ημίχρονο όμως ήταν άλλος παίκτης.. Χωρίς λάθη/επιπολαιότητες και με καλές επιλογές στην επιθεση ενώ δεν ήταν απλά παρών αμυντικά.
Επαιξε 21'38" και είχε 12π από 1/2 1π, 4/7 2π, 1/2 3π, 2-1 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 2 φαουλ, 3 κερδισμενα, εφαγε ενα κοψιμο κι ειχε 2 λάθη (αλλά και +17)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Θέλει λίγη αποφόρτιση γιατί θολώνει και κάνει κακές επιλογές που πανε σε κοψίματα..
Σε 19'44" ειχε 6π από 2/6 1π, 2/5 2π, 1-1 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 2 φαουλ, 5 κερδισμενα, δέχθηκε 2 κοψίματα, 1 λάθος (και +8)


21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Θετικός και σήμερα.. Σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα, σωστή κυκλοφορία. Πρέπει να συνεχίσει έτσι (και να δουλέψει 3π-βολές).
Σε 15'21" ειχε 0/2 1π, 1/2 2π, 2-2 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 1 λαθος, 3 φάουλ, 1 κερδισμενο (και +3)


23. GRIFFIN
Δεν ήταν σουπερ οπως στα προηγουμενα, αλλά ήταν καλός και με διάθεση σε επιθεση-άμυνα.
Επαιξε 23'58" για 2/2 1π, 3/5 2π, 0/2 3π, 6-0 ρημπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλεψιμο, 2 λάθη, 2 φαουλ, 3 κερδισμενα. (και +9)


26. SANT-ROOS
Οικονομία στις ενέργειες, δεν σπαταλάει προσπάθειες, δένει την άμυνα . MVP γενικά πίσω απο τον Vince αυτο το διαστημα.
Σε 22'15" ειχε 7π απο 2/2 1π, 1/2 2π, 1/2 3π, 1-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 2 κερδισμενα φαουλ (και +3)


27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Πήρε αρκετό χρόνο, από το τελος του 3ου και σχεδον ολο το 4ο, σκόραρε και τους πρώτους ποντους του στην Α1.
Σε 10'12" ειχε 1/2 1π, 1/2 2π, 0/1 3π, 2-0 ρημπαουντ, 1 φαουλ, 1 κερδισμενο, 1 λάθος (και +5)


30. ROBERSON
Δεν τσουλαγε και σημερα με τίποτα.. Δεν ειναι τυχαιο πως ο Luca τον έβγαλε στο 2λεπτο και προτιμησε Τσαλμπουρη στο 5 για να τον ξαναβάλει με τη διαφορα στους 20 στο τελος..
Το πρόβλημα ειναι πως δεν έχει ενέργεια, συγκέντρωση και γίνεται yoyo από τον κάθε Κακλαμανάκη (a propos θα προτιμουσα αυτον από τον Καββαδά του ενός ματς το εξάμηνο).
Επαιξε 9'39" και είχε 1/2 1π, 1/4 2π, 3-1 ρημπαουντ, 1 κοψιμο (από σπόντα και χωρις να πηδήξει), 1 φαουλ, 1 κερδισμενο, 1 λάθος (και -7).


31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ηταν 12άδα αλλά προφανώς δεν ήταν έτοιμος και δεν κριθηκε σκοπιμο να ζοριστεί και σωστά.


32. HUNTER
Κυριαρχος και σήμερα, παρα το γεγονός πως δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός όσο αλλες φορές.. Θέλει ανάσες - αλλά ποιος να τις δώσει..
Σε 27'04" είχε 14π από 2/4 1π, 6/10 2π, 4-4 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 1 κοψιμο, 2 φαουλ, 2 κερδισμενα, 3 κλεψιματα, 1 λάθος (κι ενα εντυπωσιακό αλλά και ενδεικτικο +29)



τον άλλο χρόνο γυρνάει και ο Ξανθοπουλος όπως και ο Καββαδάς..
Άρα με αυτή τη συνθεση θα πάμε με Nymburk, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Ολυμπιακό και βλέπουμε...
Νομίζω θα πρέπει να γινουν κινήσεις και με βάση αυτά τα δεδομένα...
Υπάρχει διηπειρωτικό το Φλεβάρη & τα νοκ άουτ του BCL μετά..

video απο το ματς
Giwrgos1
Νομιζω Griffin και Mayes πρεπει να αλλαξουν θεση. Ο Griffin να παιζει στον ασο και ο XRM δυαρι
ashton


Για το σημερινό ματς δεν έχει κανείς και πολλά να πει.. Στο παρκέ ήμασταν για κάνα τρίλεπτο στην αρχή..
Το σημαντικό είναι να είναι καλά ο Hunter γιατί και ο καλύτερος παίκτης μας φέτος είναι και δεν υπάρχει και τίποτα από πίσω..
Από τη στιγμή που η ομάδα δε μπήκε μέσα με το μαχαίρι στα δόντια ήταν δεδομένο πως θα γράψει το κοντερ πολλά με λίγα..
Ενημερωτικά ήταν η 3η φορά σε αυτή τη δεκαετία που δεχόμαστε 110+ από τους πράσινους (111-70 το 2010, 115-85 πέρσι 5 μέρες μετά το Φ4, 111-79 σήμερα)

Στατιστικά αυτό που χτυπάει στο μάτι είναι πως ο σέντερ μας μοίρασε περισσότερες ασιστ από τον βασικό μας πλεϊ μέϊκερ, ο οποίος με τη σειρά του μάζεψε όσα ρημπάουντ πήραν μαζι τα τρια τεσσάρια μας..
Ο Hunter για άλλο ένα ματς ήταν ο καλύτερος παίκτης μας και ο μονος στη frontline που μπορούσε να κοιτάξει τους αντιπαλους.. Η επιλογή να μπει στα 40" κι ενώ ήταν κρύος αποδείχθηκε κακή κι ας ελπίσουμε ο τραυματισμός να μην ειναι σοβαρός, γιατι δε φαντάζομαι πως θα μπορέσουμε να πάμε χωρις αυτον στη Γερμανια σε 2 βδομαδες..
Κι αυτό γιατί ο Roberson παρά τα σκέτα νουμερα που δε δειχνουν άσχημα(8π-9ρ-2κψ) και το νέο κούρεμα, ήταν και πάλι η χαρά των αντιπάλων... Κορμί μπορεί να έχει και άλμα, αλλά δε δείχνει κανένα ιδιαιτερο σημαδι βελτιωσης τοσους μηνες..
Ο Dusan επιθετικά κάτι έκανε, αλλά αμυντικά δεν τσουλησε με τιποτα σημερα ..
Και ο Jonas κάτι ψιλοέκανε μπροστά, αλλά πίσω κι αυτος δεν σημερα...
Ο XRM, ξεκινησε με 3/3 τρίποντα αλλά μετά τον πρόσεξαν περισσότερο, τα έσπασε και επιδοθηκε στο γνωστο σερι κακών επιλογών.. Δεν ξέρω αν σε κάποια χρόνια πλησιάσει στο να γινει αξιοπρεπής πλέϊ μέϊκερ - στο άμεσα προσεχές μέλλον πάντως δεν φαίνεται πως πρόκειται να γίνει..
Πεσμένος επιθετικά ο Λάρυ στο τελευταιο διάστημα - μια που αναγκαζεται να κάνει και πολύ ώρα οργανωτικό παιχνίδι. Η έλλειψη άσου φθείρει κι αυτόν..
Ο Κουβανός κουρασμένος, έχοντας χάσει και προπονησεις μεσοβδομαδα δεν ήταν αυτός που θα μπορούσε..
Μέτριος και ο Griffin που δεν πήρε προσπάθειες, αμυντικά δε βοήθησε αλλά τουλάχιστον μοίρασε κάποιες ασιστ.
Ο Μωραϊτης φαίνεται πως γύρισε στα 2λεπτα-3λεπτα από την ώρα που ο XRM επέστρεψε στα 20-25'.. Μόνο που με αυτον μέσα ήταν που παίζαμε άμυνα στην περιφέρεια το προηγούμενο διάστημα..
Εβαλε καποια σουτ ο Γιαννοπουλος, αλλά σε τετοια ματς χρειάζεται και κάτι (πολυ) παραπάνω στην αμυνα..
Ο Τσαλμπούρης σε σχέση με την άθλια ομαδική εμφάνιση δεν ήταν τόσο τραγικός και το γεγονος πως με 30ρα στο κεφαλι έπαιξε 15' και σε αυτά ήμασταν μια ή άλλη πάει στα θετικά του.
Ίσως το μονο θετικό η παρουσία του Ρογκαβοπουλου που πήρε και σημερα λιγο χρονο και προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του. Μου θύμισε το Ζήση στο 56-75 απο τον Ολυμπιακό το 2000/01.

ashton
....................ΠΑΟ............Α.Ε.Κ.
ΣΟΥΤ...............41/69 59%.......27/66 40%
ΔΙΠΟΝΤΑ............34/48 70%.......17/44 38%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ............7/21 33%.......10/22 45%
ΒΟΛΕΣ..............22/31 70%.......15/21 71%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ..........25-10............18-8
ΑΣΙΣΤ...............22..............20
ΚΟΨΙΜΑΤΑ.............8...............2
ΦΑΟΥΛ...............20..............22
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ............7...............7
ΛΑΘΗ................11..............15

οταν ο αντιπαλος σουτάρει με 70% στα 2π τι να πεις..Αλλά η άμυνα με τα μάτια αυτά έχει..
Παλι καλα που βαλαμε καποια τριποντα και δεν έφτασε στη 40ρα η διαφορα..



5. SAKOTA
Επιθετικά δεν ήταν κακός, έβαλε τα περισσοτερα σουτ που του άφησαν. Δεν πήρε ομως ρημπάουντ και δε μπορουσε να ματσάρει στην αμυνα την πρασινη frontline.
Σε 16'23" ειχε 9π από 1/2 1π, 1/2 2π, 2/3 3π, 2 φαουλ, 4 κερδισμενα, 3 λαθη (αλλά και -24 ...)



7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Δειχνει να σταθεροποιείται σε χρόνο συμμετοχής στα 8-10' στην ευρωπη και 10-15' στην Α1. Σε σχεση με το ναυαγιο σημερα δεν ηταν τοσο αθλιος.
Σε 14'52" ειχε 2/3 2π, 0/1 3π, 0-1 ρημπαουντ, 1 φαουλ, 1 κερδισμενο (και ο μονος με ουδετερο +/-)


8. MACIULIS
Κι αυτος επιθετικά κάτι έκανε, αλλά δε μπόρεσε κι αυτος να βοηθησει ιδιαιτερα αμυντικά κατω απο τη ρακετα.
Σε 24'57" ειχε 11π από 3/4 1π, 4/6 2π, 0/3 3π, 1-0 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 3 κερδισμενα, 2 λαθη (και -11)


11. RATHAN-MAYES
Ξεκινησε με 3/3 και μετά είδαμε το γνωστό κακό καναδό.. Η επιλογή αποδεικνύεται σταθερά κακή και βελτίωση/προσαρμογή στα ευρωπαϊκά/ελληνικα δεδομένα δε βλέπουμε.. θα έπρεπε να είχε αλλαχθει εδώ και καιρο για μενα αλλά..
Στα 24'52" που επαιξε ειχε 1/2 1π, 1/9 2π (..), 3/5 3π, 2-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 1 κλεψιμο, 1 λαθος, 3 φαουλ, 2 κερδισμενα ενώ δεχθηκε και 4(!) ταπες. (ειχε κι ενα -22)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
4ο συνεχομενο ματς με μονοψήφιο σκοράρισμα - η παρουσία του στο 1 τον κουράζει και χάνει επιθετικά.. Ήταν πάντως ο 1ος σε ασιστ και 2ος σε ρημπαουντ σημερα.
Επαιξε 20'48" και ειχε 3π από 0/3 2π, 1/2 3π, 4-1 ρημπαουντ, 6 ασιστ, 1 κλεψιμο, 1 λαθος, 3 φαουλ, 1 κερδισμενο (και -15)

21. ΜΩΡΑΊΤΗΣ
Και σημερα πηρε πολυ λιγο χρονο στο τελος της 1ης περιοδου & αρχές της 2ης. Ειδικά στο 2ο ημιχρονο με τη διαφορά στους 30 δεν καταλαβα γιατι δεν ξαναδοκιμαστηκε..
Σε 2'28" ειχε 1 λάθος (και -6)


23. GRIFFIN
Επιθετικά δεν πήρε πρωτοβουλίες, αμυντικά απείχε από ότι κάνει συνήθως, τουλάχιστον μοίρασε καποιες ασιστ..
Σε 19'52" ειχε 1/2 3π, 1-0 ρημπαουντ, 5 ασιστ, 2 λαθη, 3 φαουλ (και -14)


26. SANT-ROOS
Οταν δεν ειναι καλά φαινεται.. Κουρασμένος, και με 1-2 μερες προπονηση μειον, δεν ηταν στα στάνταρντ του. Τουλαχιστον δεν ειχε υποτροπη.
Επαιξε 20'46" και ειχε 2/2 1π, 1/3 2π, 0/1 3π, 1-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 1 κλεψιμο, 2 λαθη, 1 φαουλ, 2 κερδισμενα κι εφαγε ενα κοψιμο (και -20)

27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Το πάλεψε όσο έπαιξε και είχε διάθεση. Επρεπε να παιξει λιγο περισσοτερο. Σημαντικο παντως πως στα 17 του εχει πατησει παρκέ σε 8 απο τα 10 ματς της Α1.
Σκόραρε 6π σε 5'48" με 2/3 3π και ειχε 1 κλεψιμο, 1 φαουλ, 1 κερδισμενο (και -2)


30. ROBERSON
Ας μην ξεγελάνε οι ποντοι, τα ρημπαουντ και οι ταπες.. Δεν μπορεί το παλουκάρι.. Η χαρά των αντιπαλων.. Να δω πως θα καλυψουμε το 5 με τον Βινς έξω..
Στα 18'31" ειχε 8π από 2/4 1π, 3/9 2π, πήρε 6-3 ρημπαουντ και ειχε 1 ασιστ, 2 κοψιματα (έφαγε και 3), 3 φαουλ, 2 κερδισμενα, 1 λαθος (και -15)


31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πηρε λίγο χρονο και δειχνει να ειναι οκ μετά τον τραυματισμο. Σε τετοια ματς δεν ειναι για να παιζει και παραπάνω ...
Στα 9'34" ειχε 7π απο 2/3 2π, 1/2 3π, 0-1 ρημπαουντ, 1 κλεψιμο, 1 λαθος, 2 φαουλ (και -14)


32. HUNTER
Επαιζε στα κοκκινα τοσο καιρο, είχε το πρόβλημα μετα τη Nymburk, ήρθε και η αχρείαστη είσοδος του στα τελευταια δευτερολεπτα για να τον στειλει στα πιτς για τουλάχιστον μια βδομαδα και να βάλει στον Λούκα δυσκολα για το ποιος θα παίζει στο 5...
Σε 21'09" ειχε 12π απο 6/7 1π, 3/6 2π, 3-2 ρημπαουντ, 4 ασιστ, 1 φαουλ, 4 κερδισμενα, 2 κλεψιματα, 1 λαθος (και -17)
stefkorner
QUOTE (ashton @ Dec 24 2018, 08:50 ) *

30. ROBERSON
Ας μην ξεγελάνε οι ποντοι, τα ρημπαουντ και οι ταπες.. Δεν μπορεί το παλουκάρι.. Η χαρά των αντιπαλων.. Να δω πως θα καλυψουμε το 5 με τον Βινς έξω..
Στα 18'31" ειχε 8π από 2/4 1π, 3/9 2π, πήρε 6-3 ρημπαουντ και ειχε 1 ασιστ, 2 κοψιματα (έφαγε και 3), 3 φαουλ, 2 κερδισμενα, 1 λαθος (και -15)


πολυ δυνατο χαιλαιτ εκει που του κανει προσποιηση για πασα ο Βουγιουκας και σκαλωνει για κανα sec και ψαχνει να δει που πηγε η μπαλα laugh.gif ! οσο εξαιρετικα σωματικα προσοντα και να εχει το παλουκαρι,ειναι πολυ πισω ακομα σε αντιληψη (των ευρωπαικων δεδομενων εστω )
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.