Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Π.Α.Ο.Κ. - Άρης - 16η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Basket League - Σεζόν 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΠΑΟΚ
SteelGandalf
16η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Κυριακή, 31/1/2016, 21:00
(novasports2 & 2HD "live")

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης

Οι γηπεδούχοι αν και δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χρονιά, κατάφεραν στην πορεία να αλλάξουν τα δεδομένα, με σημαντική την προσθήκη του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, οπότε και αναρριχήθηκαν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Θα μπορούσαν μάλιστα, με νίκη σήμερα να φτάσουν τον Άρη, αν δεν είχαν ηττηθεί την προηγούμενη αγωνιστική στην Κηφισιά. Ο ΠΑΟΚ μετά από 15 αγώνες έχει 23 βαθμούς, ενώ ο Άρης έχει 25.

Το σημερινό παιχνίδι, καλώς ή κακώς, έχει περισσότερο χαρακτήρα γοήτρου, αφού δεν μπορεί να κρίνει πολλά για την συνέχεια των δύο ομάδων στον θεσμό. Αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ, πλησιάζει κατά ένα βήμα την 4άδα, ενώ αν κερδίσει ο Άρης θα κάνει σημαντικό βήμα διασφάλισης της 4άδας, αφού θα αποσπαστεί κατά τρεις βαθμούς από την 5η της βαθμολογίας Κηφισιά (χθες ηττήθηκε στο Λαύριο).

Εκτός από την ήττα στο πρωτάθλημα, από την Κηφισιά, ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες στο Eurocup από τη Γερμανική EWE Baskets Oldenburg, οπότε θέλει να επιστρέψει στις νίκες με τεράστιο κίνητρο, αφού έχει απέναντι του την ομάδα με τη μεγαλύτερη αντιπαλότητα στην Ελλάδα. Το γήπεδο, προφανώς, θα είναι γεμάτο, κάτι που συμβαίνει μόνο στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις και αναμένεται να παρακολουθήσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης προέρχεται από εύκολη νίκη στο πρωτάθλημα επί του Αρκαδικού, αλλά και από νίκη επί της δυνατής Alba Berlin στο Eurocup, με τους δύο αγώνες να διεξάγονται στην έδρα του. Αγωνίστηκε μια μέρα μετά από τον συμπολίτη του, ξοδεύοντας αρκετές από τις δυνάμεις του μέχρι να πετύχει την σημαντική νίκη που τον κρατάει "ζωντανό" στις διεκδίκηση της πρόκρισης στους 16 του θεσμού, αλλά το σημερινό αποτελεί κάτι το διαφορετικό.

Σαφώς και όλοι για τους δικούς τους λόγους επιθυμούν τη νίκη. Σαφώς και τα κίνητρα θα είναι αυξημένα, ειδικά από πλευράς γηπεδούχων (θυμίζω πως στον αγώνα του 1ου γύρου, ο Άρης κέρδισε με σκορ 84-72) και βεβαίως το σημερινό παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από εκείνο της 3ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ φαίνεται πλέον να ρίχνει όλο το βάρος της στο πρωτάθλημα, αφού στον θεσμό του Eurocup δεν μπορεί να έχει και πολλές ελπίδες, έχοντας μόλις μία νίκη σε 4 αγώνες (απομένουν 2), ενώ και στο κύπελλο αποκλείστηκε (στον ημιτελικό) από μια συμμετοχή στον τελικό, από τον Φάρο Κερατσινίου (στο Κερατσίνι).

Ο Άρης, προσπαθεί με δυσκολία, να αντεπεξέλθει ταυτόχρονα σε δύο διοργανώσεις (πρωτάθλημα και eurocup) και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει αρκετά καλά, τηρουμένων των αναλογιών και των δυσκολιών. Επίσης αποκλείστηκε από τον θεσμό του κυπέλλου στον ημιτελικό, κόντρα όμως στον πολύ πιο δυνατό Παναθηναϊκό (στο Ο.Α.Κ.Α.).

Τον τελευταίο καιρό κάποιοι βασικοί παίχτες των φιλοξενούμενων (Hagins, White) δείχνουν κουρασμένοι, εκτός φόρμας και εκτός κλίματος, αλλά αν θέλει σήμερα ο Άρης να έχει αυξημένες πιθανότητες επικράτησης, θα πρέπει να αλλάξει η εικόνα τους και να προσφέρουν τα αναμενόμενα. Θα πρέπει να λειτουργήσουν ως ομάδα και να συμβάλλουν όλοι στην προσπάθεια. Από πλευράς γηπεδούχων, υπάρχει και η ποιότητα και η ποσότητα, ώστε να φανούν ανταγωνιστικοί και, γιατί όχι, να πάρουν τη νίκη, αφού στην έδρα τους με την υποστήριξη του κόσμου τους, θα έχουν πρόσθετη βοήθεια. Βέβαια αυτό, μπορεί να αποδειχθεί και εμπόδιο, αφού δεν είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται σε γεμάτο γήπεδο, γεγονός που μπορεί να τους "φορτώσει" πρόσθετο άγχος.

Το τι θα συμβεί, μένει να φανεί σε λιγότερες, πλέον, από 6 ώρες.

QUOTE(www.pressaris.gr - 31/1/2016)
«Διπλό» τετράδας στην Πυλαία και… ολική επαναφορά! (PRESSARIS – LIVE, 21:00)

Στο κλειστό της Πυλαίας έβαλε πέρσι τις βάσεις για την είσοδο στην πρώτη τετράδα. Σήμερα (21:00), στο ίδιο γήπεδο, για την 16η αγωνιστική θέλει να κλειδώσει την παρουσία του ξανά στην πρώτη τετράδα. Ο Άρης είναι έτοιμος από κάθε άποψη για να πάρει το διπλό μέσα στο κλειστό της Πυλαίας επιβάλλοντας τον δικό του… νόμο.

Οι κίτρινοι έδειξαν την τελευταία βδομάδα ότι έχουν ανακάμψει και έχουν αφήσει πίσω τους το καταστροφικό 10ήμερο με τις τέσσερις σερί (εκτός έδρας) ήττες. Ψυχολογικά τουλάχιστον έχει αλλάξει η κατάσταση στο 100% μετά τη νίκη επί της Άλμπα και τον τρόπο με τον οποίο αυτή επιτεύχθηκε.

Αγωνιστικά υπάρχουν ακόμα… θέματα. Ο Τζαμέλ Χάγκινς παραμένει μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Οκάρο Γουάιτ δεν είναι ο ίδιος που ήταν πριν από 20 μέρες, όμως η ομάδα του Άρη άρχισε και πάλι να λειτουργεί. Με τον Αρκαδικό δέχθηκε 52 πόντους. Με την Άλμπα 63. Η άμυνα είναι και πάλι εδώ και με αυτή οδηγό θα πορευτεί μέσα στην Πυλαία απόψε.

Οι κίτρινοι αντιμετωπίζουν μια εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με τον αγώνα του α’ γύρου στο Αλεξάνδρειο. Την διαφορά κάνει η παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος έχει αλλάξει τον ΠΑΟΚ δραστικά. Ο αντίπαλος του Άρη μετράει οχτώ νίκες σε 11 αγώνες στο πρωτάθλημα από τότε που ενσωμάτωσε τον διεθνή σέντερ, που είναι πλέον το σημείο αναφοράς.

Ο Άρης δεν έχει τα κορμιά για να τον αντιμετωπίσει – άλλωστε δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που τα διαθέτουν – έχει όμως τη γνώση και την εμπειρία για να τον περιορίσει, όχι μόνο στην εκτέλεσή του, αλλά και στη δημιουργία του. Ίσως εκεί να είναι σήμερα το “κλειδί” για να φύγει νικητής ο Άρης.

Τα νταμπλ τιμ στον Σχορτσανίτη, αν και εφόσον υπάρξουν από την άμυνα του Άρη, δημιουργούν ελεύθερο πεδίο σε κάποιον περιφερειακό. Αυτό πρέπει να προσέξει η άμυνα των κίτρινων, έχοντας γρήγορες περιστροφές και αλληλοκαλύψεις, διότι οι περιφερειακοί του ΠΑΟΚ είναι καλοί σουτέρ (Βασιλειάδης, Χάτσερ, Τσόχλας, Δέδας, Τέπιτς).

Για να βγάλει τον αντίπαλό του από τον ρυθμό θα πρέπει να κάνει άριστα δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να ελέγξει τα ριμπάουντ και εκμεταλλευόμενος αυτό το στοιχείο, να τρέξει. Εκεί δεν θα έχει αντίπαλο ο Άρης. Για όλα αυτά φυσικά απαιτείται όχι απλά καθαρό μυαλό και προσήλωση, αλλά και… φυσική παρουσία. Χάγκινς και Γουάιτ οφείλουν να βρουν τον καλό εαυτό τους και το παιχνίδι σήμερα έχει την πρόκληση μέσα του για κάτι τέτοιο.

Ο Άρης με νίκη στην Πυλαία αφήνει την 5η θέση τρεις νίκες μακριά, επί της ουσίας τέσσερις, γιατί θα έχει δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ και θα στρέψει και πάλι το βλέμμα του προς τα πάνω για την 3η θέση κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτό αργεί ακόμα. Προς το παρόν προέχει να τελειώσει τη δουλειά προς τα κάτω.
Timemaster
διαφωνώ πως το παιχνίδι είναι θέμα γοήτρου.
Ο ΠΑΟΚ με νίκη και διαφορά μας πλησιάζει και μπορεί να χωθεί στην τετράδα.
Όπου από όσα είπε η FIBA η θέση ανάμεσα στην τέταρτη και πέμπτη έχει σημασία.

Με δική μας νίκη ουσιαστικά καθαρίζουμε την μπουγάδα του πλεονεκτήματος και κυνηγάμε την ΑΕΚ.

Δύσκολο παιχνίδι πάντως που και οι δύο ομάδες έχουν πολλά προβλήματα....
Από την μία ο ΠΑΟΚ με τις συνεχόμενες ήττες και τους τραυματισμούς
Και από την άλλη ο Άρης με τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα και το ντεφορμάρισμα βασικών κλειδιών στο παιχνίδι του.

Σίγουρα η έδρα δίνει ένα πλεονέκτημα όμως πιστεύω πως το κλειδί θα είναι η περιφερειακή άμυνα. Η ομάδα που θα καταφέρει να κλείσει την περιφέρεια του αντιπάλου θα κερδίσει το παιχνίδι.
Ενώ πιστεύω πως όποιος και να κερδίσει θα κερδίσει με διαφορά. Δε βλέπω κλειστό παιχνίδι αλλά εύκολη επικράτηση ανάλογα με τον ρυθμό που θα επιβληθεί.

rolleyes.gif
SteelGandalf
QUOTE(Timemaster @ Jan 31 2016, 16:07 ) *
διαφωνώ πως το παιχνίδι είναι θέμα γοήτρου.
Ο ΠΑΟΚ με νίκη και διαφορά μας πλησιάζει και μπορεί να χωθεί στην τετράδα.
Όπου από όσα είπε η FIBA η θέση ανάμεσα στην τέταρτη και πέμπτη έχει σημασία.


Άντε και μας κέρδισε, άντε και μπήκε στην 4άδα. Ε και;

Αφού έχει ήδη αποφασίσει να συμμετάσχει σε επικείμενο θεσμό της FIBA, ούτως ή άλλως θα είναι μέσα. Αν εμείς τελικά αποφασίσουμε να επιλέξουμε την Euroleague; Εντωμεταξύ, μιλάμε για θεσμούς οι οποίοι δεν έχουν, τούτη την ώρα που μιλάμε, καμία υπόσταση και όλα είναι θεωρητικά...

Επιμένω πως είναι περισσότερο θέμα γοήτρου, διότι στο πρωτάθλημα μας, σε όποια θέση και αν καταταγείς, δεν έχεις καμία διασφάλιση για το που θα παίξεις την επόμενη χρονιά (αναφέρομαι σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση).
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 31/1/2016)
PRESSARIS Ανάλυση: Υπερτερεί σε άμυνα, επίθεση και ριμπάουντ, υστερεί σε «διάβασμα»

Αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την στατιστική ανάλυση των δύο αντιπάλων στη μάχη της Πυλαίας σήμερα το βράδυ (21.00). Ο Άρης σκοράρει περισσότερο, δέχεται λιγότερους πόντους, υπερτερεί στα ριμπάουντ, αλλά υστερεί σε μια σημαντική αναλογία (ασίστ-λαθών) έναντι του αντιπάλου του.

Η στατιστική εικόνα αντικατοπτρίζει αρκετά και όσα έχουν παρουσιάσει οι δύο ομάδες στο παρκέ φέτος. Ο Άρης σκοράρει 75,6 πόντους κατά μέσο όρο στα πρώτα 15 παιχνίδια του, ο ΠΑΟΚ 74,7, όμως η διαφορά των δύο ομάδων είναι στην άμυνα. Εκεί οι κίτρινοι δέχονται 66,5 πόντους κατά μέσο όρο, ο ΠΑΟΚ ξεπερνάει τους 71 πόντους παθητικό στις 15 αγωνιστικές.

Στα ποσοστά ευστοχία παρατηρείται η σχεδόν απόλυτη ισορροπία στα δίποντα (51,2% ο Άρης, 51,8% ο ΠΑΟΚ), υστερούν οι κίτρινοι έξω από τα 6,75μ. με αισθητή διαφορά (30% έναντι 34,5%) και υπερτερούν στις βολές με επίσης αισθητή διαφορά (75,3% – 70,5%).

Στα ριμπάουντ, που σήμερα θα παίξουν καταλυτικό ρόλο, είναι κυρίαρχος ο Άρης με 36 έναντι 30 του ΠΑΟΚ, που είναι η ομάδα με τα λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ στο πρωτάθλημα (88 με 5,8ρ. ανά αγώνα)! Εκεί πρέπει να ποντάρουν οι κίτρινοι, να μην δώσουν δεύτερες επιθέσεις και να τρέξουν.

Ο ΠΑΟΚ έχει λιγότερη αθλητικότητα, αλλά μεγαλύτερη εμπειρία, η οποία μεταφράζεται σε καλύτερο “διάβασμα” στο γήπεδο. Αυτή είναι η αιτία που έχει και καλύτερο συντελεστή στην αναλογία ασίστ/λαθών (249/183 έναντι 229/206 του Άρη).
SteelGandalf
1η Περίοδος

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 20-19

Έγιναν πολλά που δεν προλαβαίνω να περιγράψω. Το θέμα είναι πως το παιχνίδι είναι κλειστό, για την ώρα, ντέρμπι δυνατό. Ο Άρης μπήκε τρομερά ζεστός (ειδικά ο Waters) και ευστοχώντας σε μακρινά σουτ, κατάφερνε να έχει το προβάδισμα για πολλή ώρα. Και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρίσκει απαντήσεις, επιλέγοντας κατά βάση παιχνίδι κοντά στο καλάθι.
Timemaster
με τον Ουάιτ φορτωμένο με φάουλ από την πρώτη περίοδο είναι άλλο παιχνίδι.
Τουλάχιστον ΜακΝιλ και Ουότερς είναι ζεστοί.

Πάντως ο ΠΑΟΚ για την ώρα και καλύτερο μπάσκετ παίζει (στρωμένο) και αυτό φαίνεται στα στατιστικά.
Κυριάρχησε στα ριμπάουντ , έχει περισσότερες ασίστ και καλύτερα ποσοστά.
Εμείς ακόμα δεν έχουμε πάρει επιθετικό ριμπάουντ και βασιζόμαστε στα σουτάκια από μακριά των δύο γκαρντ μας.

Πάντως έχει πολύ δρόμο ακόμα το παιχνίδι.

Υ.Γ. Πρώτος στις ασίστ ο ΣΟΦΟ... που ανοίγει το γήπεδο για σουτ.



rolleyes.gif
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 39-33

Σε όλο το παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ στοχεύει στο να περνάει τη μπάλα μέσα, ειδικά όταν στο παρκέ βρίσκεται ο Σοφοκλής. Αν μπορέσει να βάλει τους αντιπάλους του στο καλάθι, το επιχειρεί. Αν όχι, "σπάει" τη μπάλα σε ελεύθερο συμπαίχτη του, κάτι που προκύπτει από το γεγονός ότι ο Σοφοκλής κλείνεται -αν και όχι πάντα, σίγουρα πολύ τακτικά- από double-team παιχτών του Άρη. Με τον τρόπο αυτό, ο Άρης, ειδικά στην 1η περίοδο, δέχθηκε αρκετά καλάθια από μακριά -κυρίως από τον ζεστό Tepic-. Πάντως οι γηπεδούχοι, έχουν τρόπο να σκοράρουν, είτε από κοντά, είτε από μακριά και γι' αυτό και προηγούνται στο σκορ. Tepic 9, Βασιλειάδης 8, Τσόχλας 6 και Σχορτσανίτης 5, είναι οι βασικοί σκόρερς, που έχει πολύ μεγαλύτερο πλουραλισμό.

Ο Άρης, αν εξαιρέσουμε ελάχιστες περιπτώσεις από μέσα -απειροελάχιστες πραγματικά- έχει σκοράρει μόνο από μέση και μακρινή απόσταση. Ο Okaro White έκανε δύο σχετικά γρήγορα φάουλ και σε μία διένεξη με τον Τσόχλα χρεώθηκαν αμφότεροι από ένα φάουλ, με αποτέλεσμα να φτάσει στα 3 ο Αμερικανός του Άρη και να τεθεί εκτός αγώνα για το 1ο ημίχρονο (έπαιξε κάτι περισσότερο από 7 λεπτά συνολικά σε αυτό το διάστημα). Εκτός αυτού, πάλι δείχνει πως βρίσκεται σε κακή κατάσταση, έχοντας μόλις 2 πόντους από ελεύθερες βολές (2/2) και 0/3 σουτ (από τα οποία 0/2 3p FG). Waters και McNeal κρατούν τον Άρη στο παιχνίδι (12 και 9 πόντοι αντίστοιχα), αλλά αν δεν αλλάξει αυτό και δεν βρεθούν συμπαραστάτες, ο Άρης δεν έχει καμία τύχη, όσο καλή άμυνα κι αν παίξει.

Η στατιστική μιλάει από μόνη της:

ΠΑΟΚ - Άρης

9/13 FT 7/12
9/13 2p FG 10/16
4/11 3p FG 2/7
15 (3 επιθετικά) Rebounds 9 (όλα αμυντικά)
8 Assists 4
3 Steals 0
0 Block 1
8 Turnovers (λάθη) 6
Timemaster
με τον Σόφο να κάνει άλλα δύο φάουλ σε μια άμυνα... και σύνολο 4
αλλάζουν πάλι τα κόζια.

Άντε να δουμε αν ο Χάγκινς μπορεί να το εκμεταλλευτεί.
rolleyes.gif
SteelGandalf
3η Περίοδος

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 56-58

Δια χειρός McNeal με τρίποντο στην εκπνοή.

Από την στιγμή που ο Σοφοκλής χρεώθηκε με 4 φάουλ και αποχώρησε νωρίς, ο Άρης γύρισε από το -10 σταδιακά και το παιχνίδι στο τελευταίο του δεκάλεπτο αναμένεται συγκλονιστικό. Στο διάστημα αυτό, κατεβάσαμε 12 ριμπάουντς (9 επιθετικά) και στο παιχνίδι μας μπήκαν και ο Hagins και ο White. Ο ΠΑΟΚ έχασε τον προσανατολισμό του και κρατήθηκε μπροστά στο σκορ, κυρίως από κάποιες απονενοημένες ενέργειες του Hatcher.
Timemaster
56-58
με τον Σόφο εκτός αγώνα άλλο μάτς βλέπουμε.
Εκεί που δεν είχαμε ούτε ένα επιθετικό ριμπάουντ τώρα έχουμε 9
με 8 πόντους να προέρχονται από αυτά.

rolleyes.gif
SteelGandalf
Το λέω τώρα που το σκορ είναι ακόμα στο 61-60. Χάσαμε 3-4 εξαιρετικές ευκαιρίες από βιασύνη, άστοχα σουτ ή λάθη, ώστε να πάρουμε έστω μια μικρή διαφορά στο σκορ. Αυτό μπορεί να το πληρώσουμε.
Timemaster
ένα τρίποντο από τον Τσουπ και ένα από τον Ουάιτ έκριναν το παιχνίδι...
αν και το καθοριστικό σημείο είναι τα 4 φάουλ του Σοφοκλή
rolleyes.gif
SteelGandalf
Εντάξει, ο Σοφοκλής με τα "αθλητικά" του προσόντα, είναι επιρρεπής και στην κούραση και στα φάουλ. Αυτό δεν είναι καινούργιο. Για να μην κατακρίνουμε μόνο τον κόουτς Πρίφτη σε ό,τι αφορά τους ψηλούς του Άρη.

Ο Άρης κέρδισε το παιχνίδι δίκαια, αλλά αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς 8,3 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του και ενώ το σκορ ήταν 69-76 (υπέρ του), ο Σπύρος Μούρτος είχε κερδίσει αντιαθλητικό φάουλ από τον Γιώργο Δέδα. Υπήρξε όμως νέα ρίψη χαρτιών στον αγωνιστικό χώρο. Οι διαιτητές αποχώρησαν, για 2η φορά από το παρκέ (η πρώτη ήταν με την έναρξη της 3ης περιόδου). Δυστυχώς κάποιοι ακόμη δεν ξέρουν να χάνουν και δεν παραδέχονται την ανωτερότητα των αντιπάλων τους.

Το πιο σημαντικό για μένα όμως, αφού πλέον η νίκη "κλειδώθηκε", είναι η κατάσταση του Βασίλη Σίμτσακ, που τραυματίστηκε στο τελευταίο 5λεπτο της 4ης περιόδου και έδειξε να πονάει στο αριστερό πόδι.
Timemaster
χαζομάρα του Μούρτου εκεί πέρα...
με την νίκη η διαφορά δε μας απασχολεί.
Κράτα την μπάλα να τελειώσει το παιχνίδι και να πάμε στα σπίτια μας.

Το παιχνίδι όπως είπα το κερδίσαμε εξετίας των σουτ των Μακνιλ και Ουότερς στο πρώτο μέρος που μας κράτησαν στο παιχνίδι
Και την ενέργεια που έβγαλαν ο Χάγκινς και ο Ουάιτ όταν βγήκε ο Σχορτσιανίτης με 4 φάουλ.

Τώρα απλά περιμένουμε το τελικό σκορ.

rolleyes.gif
tuareg
ο πριφτης πηρε τη ταυτοτητα του σουλη στο β
SteelGandalf
QUOTE(Timemaster @ Jan 31 2016, 23:28 ) *
χαζομάρα του Μούρτου εκεί πέρα...
με την νίκη η διαφορά δε μας απασχολεί.
Κράτα την μπάλα να τελειώσει το παιχνίδι και να πάμε στα σπίτια μας.


Το παιχνίδι όπως είπα το κερδίσαμε εξετίας των σουτ των Μακνιλ και Ουότερς στο πρώτο μέρος που μας κράτησαν στο παιχνίδι
Και την ενέργεια που έβγαλαν ο Χάγκινς και ο Ουάιτ όταν βγήκε ο Σχορτσιανίτης με 4 φάουλ.

Τώρα απλά περιμένουμε το τελικό σκορ.

rolleyes.gif


Ε σιγά μην τον κατηγορήσουμε κιόλας. Αν κάποιοι δεν έχουν μυαλό, δεν φταίνει οι γύρω τους. Ο παίχτης του ΠΑΟΚ δηλαδή που πήγε να μαρκάρει με τέτοιον τρόπο τι θα πρέπει να πάρει; Εύσημα;

Ας τιμωρηθούν τώρα, όπως εμείς πέρσι, μπας και βάλουν μυαλό. Για τα χαρτάκια πληρώσαμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ μάρμαρο πέρσι, με διακοπή αγώνα, με τιμωρία της έδρας και τρομερό πρόστιμο. Είμαι περίεργος να δω τώρα τι θα αποφασιστεί. Εμείς πάντως σταματήσαμε να τα πετάμε και το γήπεδο μας, εκτός από τρομερές φωνές και παλμό, είναι εκκλησία!
SkiesOfAzel
Κρίμα για την διοίκηση του ΠΑΟΚ και το Σούλη που κάνουν εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πατάει στο μπάσκετ 2 φορές το χρόνο μόνο και μόνο για να φροντίσει να τιμωρηθεί η ομάδα του. Πραγματικά δεν τους αξίζει η ομάδα που έχουν.
SteelGandalf
QUOTE(SkiesOfAzel @ Jan 31 2016, 23:33 ) *
Κρίμα για την διοίκηση του ΠΑΟΚ και το Σούλη που κάνουν εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πατάει στο μπάσκετ 2 φορές το χρόνο μόνο και μόνο για να φροντίσει να τιμωρηθεί η ομάδα του. Πραγματικά δεν τους αξίζει η ομάδα που έχουν.


Θα συμφωνήσω απόλυτα! Τεράστιο respect στον κόουτς Μαρκόπουλο που τον εκτιμώ απεριόριστα, αλλά και στην διοίκηση του ΠΑΟΚ για την προσπάθεια που καταβάλει τόσα χρόνια.
Timemaster
Στα στατιστικά τώρα...
Στην τρίτη περίοδο πήραμε 9 επιθετικά ριμπάουντ και σε όλο το παιχνίδι 12
Ενώ και οι δύο ομάδες ήταν φορτωμένες με φάουλ κανείς δεν αποβλήθηκε με 5
Μαργαρίτης και ΣΟΦΟ είχαν 7 από τις 15 ασίστ του ΠΑΟΚ
Σκόραραν οι 19 από τους 21 παίχτες που αγωνίστηκαν.
Ο Άρης έβαλε 26 πόντους από λαθη αντιπάλου.

Ο Πελεκάνος είχε 1/5 σουτ αλλά μάζεψε 4 ριμπάουντ και έκανε 4! κλεψίματα
Ο Βασιλειάδης είχε 3/5 τρίποντα αλλά σούταρε μόνο ένα δίποντο (άστοχο)
Ο Σοφοκλής έκανε μόλις δύο σουτ και εκτέλεσε 10 βολές.
Ο Ουότερς έκανε 6 λάθη και 5 ασίστ
Ο Μακνιλ έπαιξε σχεδόν όλο τον αγώνα 37 λεπτά.

Τελικό σκορ 69-77

Με τον Σίμτσακ να μην έχει κάτι σοβαρό.


rolleyes.gif

QUOTE(SteelGandalf @ Jan 31 2016, 23:32 ) *
Ε σιγά μην τον κατηγορήσουμε κιόλας. Αν κάποιοι δεν έχουν μυαλό, δεν φταίνει οι γύρω τους. Ο παίχτης του ΠΑΟΚ δηλαδή που πήγε να μαρκάρει με τέτοιον τρόπο τι θα πρέπει να πάρει; Εύσημα;

Ας τιμωρηθούν τώρα, όπως εμείς πέρσι, μπας και βάλουν μυαλό. Για τα χαρτάκια πληρώσαμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ μάρμαρο πέρσι, με διακοπή αγώνα, με τιμωρία της έδρας και τρομερό πρόστιμο. Είμαι περίεργος να δω τώρα τι θα αποφασιστεί. Εμείς πάντως σταματήσαμε να τα πετάμε και το γήπεδο μας, εκτός από τρομερές φωνές και παλμό, είναι εκκλησία!


Σε τέτοιες περιπτώσεις κρατάς την μπάλα και κάνεις φερ-πλέι
Δε πας να βάλεις καλάθι.

Και φυσικά χαζομάρα του Δέδα.... που θα στοιχίσει μια βαριά καμπάνα στον ΠΑΟΚ.

Οι κάφροι είναι κάφροι παντού... και εφόσον υπάρχουν πρέπει και οι παίχτες να μη τους ξεσηκώνουν χωρίς λόγο.
Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε άνετα να τελειώσει το παιχνίδι και όλα καλά.

QUOTE(SkiesOfAzel @ Jan 31 2016, 23:33 ) *
Κρίμα για την διοίκηση του ΠΑΟΚ και το Σούλη που κάνουν εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πατάει στο μπάσκετ 2 φορές το χρόνο μόνο και μόνο για να φροντίσει να τιμωρηθεί η ομάδα του. Πραγματικά δεν τους αξίζει η ομάδα που έχουν.


Θα συμφωνήσω μαζί σου...
Μαρκόπουλος και Πρέλεβιτς παλεύουν με νύχια και δόντια και οι οπαδοί πατάνε μονάχα στα παιχνίδια με Άρη και Ολυμπιακό και μονίμως τιμωρίες.

rolleyes.gif

Υ.Γ. Έχω και εγώ περιέργεια να δω τι θα γίνει με την τιμωρία και τους νόμους που εφαρμόστηκαν μονάχα σε εμάς πέρσι στα πλευ οφ
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 69-77

Όταν ξεκίνησε ο αγώνας, μετά την διακοπή, ο Μούρτος εκτέλεσε 2 βολές (ευστόχησε σε μία), ενώ στην επαναφορά, οι παίχτες μας κράτησαν τη μπάλα απλά για να περάσουν τα 8,3 δευτερόλεπτα και να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

Ο Άρης κατάφερε να βρίσκεται κοντά στο σκορ στο 1ο ημίχρονο, όπως αναφέραμε αρκετές φορές, με την βοήθεια των Waters και McNeal και όταν στην 3η περίοδο ο Σοφοκλής υπέπεσε σε δύο διαδοχικά φάουλ (είχε ήδη 2), αποσύρθηκε για πολλή ώρα. Σε εκείνο το διάστημα, ο κόουτς Πρίφτης πέρασε στο παρκέ τους Hagins και White, οι οποίοι έκανα ό,τι ήθελαν σε άμυνα κι επίθεση, με τα αθλητικά τους προσόντα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ροκανίσουμε την διαφορά των 10 πόντων και να προηγηθούμε στην λήξη του 3ου δεκαλέπτου.

Στο 4ο δεκάλεπτο κάπως έτσι συνεχίστηκε το παιχνίδι, αλλά οι παίχτες μας ήδη είχαν ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία τους. Πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονταν, όταν ο ΠΑΟΚ είχε μέσα τον Κώττα σε θέση "5". Είχαμε διαδοχικά βιαστικές επιλογές σε σουτ, άστοχα φυσικά και γενικά ήμασταν εκτός ρυθμού, οπότε το παιχνίδι δεν είχε, σε καμία περίπτωση, κριθεί. Παρόλα αυτά, είχε αλλάξει άρδην το momentum και αυτό φάνηκε λίγο πριν το τέλος, όταν ο Cupkovic και λίγο αργότερα ο White, ευστόχησαν σε δύο σπουδαίας σημασίας τρίποντα που εδραίωσαν τη νίκη μας. Διαδικαστικού χαρακτήρα οι βολές εκατέρωθεν και τελικός νικητής ο Άρης, που όπως είχα γράψει στην πρώτη μου αναφορά στο παιχνίδι, με τη σημερινή του επικράτηση κατάφερε να πάρει τεράστιο πλεονέκτημα 4άδας, έναντι του σημερινού του αντιπάλου.


Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 31/1/2016)
Μια συνήθεια που έγινε λατρεία! Υπόκλιση στον Αυτοκράτορα και τεράστιο «διπλό» (69-77)!

Ο Αυτοκράτορας έκανε την βόλτα του στην Πυλαία όπως και πέρσι! Με εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο επέστρεψε από το -10 και πήρε εύκολα στο τέλος μια δίκαιη νίκη με σκορ 77-69, κλειδώνοντας την θέση του στην πρώτη τετράδα και έγινε φαβορί για την τρίτη αφού έχει την ΑΕΚ στην έδρα του!


Ο Άρης ξεκίνησε το παιχνίδι με μεγάλη ευστοχία και πήρε το προβάδισμα, κυρίως γιατί ο Γουότερς έκανε ότι ήθελε τον Χάτσερ. Με ηγέτη τον Αμερικανό οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 3-6 (2’), 7-11 (4’), 9-13 (5’) και 11-5 (6’), αλλά σε εκείνο το σημείο οι διαιτητές χρέωσαν από ένα φάουλ Τσόχλα και Γουάιτ, απόφαση που εκνεύρισε τον Πρίφτη ο οποίος δέχθηκε τεχνική ποινή. Ο Άρης είχε ήδη με 3 φάουλ τον Γουάιτ και 2 τον Χάγκινς, αμφότεροι ήταν και πάλι εκτός κλίματος αγώνα και οι γηπεδούχοι με βολές πήραν το προβάδισμα με 17-15 και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 20-19.

Στη δεύτερη περίοδο οι κίτρινοι δεν βρήκαν λύσεις στο σκοράρισμα πέρα από τους Γουότερς και Μακ Νιλ και παρότι ο Σίμτσακ έπαιξε πολύ σωστή άμυνα πάνω στον Σχορτσανίτη, ο Άρης βρέθηκε πίσω μέχρι και με 8 πόντους (32-24 στο 16’, 34-26 στο 17’), κυρίως γιατί ήταν άστοχος και δεν είχε επιθετικό ριμπάουντ. Το ημίχρονο έκλεισε στο 39-33 για τους γηπεδούχους, με τον Άρη να έχει 3/8 βολές και 1/3 τρίποντα και 5 λάθη στη δεύτερη περίοδο.

Οι κίτρινοι βρέθηκαν και στο -10 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 43-33 και 45-35, όμως στο 24’ ο Σχορτσανίτης χρεώθηκε με δύο γρήγορα φάουλ και ο Άρης εκμεταλλευόμενος την απουσία του Έλληνα σέντερ έκανε σερί 9-0 και έφτασε στον πόντο (45-44 στο 26’), ενώ λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 48-48 (27’). Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε προ στιγμήν με 56-51, αλλά οι κίτρινοι με πίεση στο επιθετικό ριμπάουντ, κέρδισαν φάουλ, έβαλαν τις βολές – με ενεργούς Γουάιτ, Χάγκινς σε αυτό το διάστημα – και ο Μακ Νιλ με τρίποντο στην εκπνοή του δεκαλέπτου έκανε το 56-58.

Οι κίτρινοι έχασαν ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να μείνουν στον αγώνα και να προηγηθούν με 61-60 στο 34’. Ο Άρης αντέδρασε και με δύο μεγάλα τρίποντα από Μακ Νιλ και Τσούπκοβιτς ξέφυγε με 68-62 στα 3.43 πριν το τέλος! Ο Τσόχλας μείωσε σε 70-67 (1.01) αλλά ο Γουάιτ που μεταμορφώθηκε στο δεύτερο μέρος με εύστοχο τρίποντο έκανε το 73-67 στα 41’’ πριν το τέλος δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του! Με εύστοχες βολές από Σχορτσανίτη και Γουότερς διαμορφώθηκε το 76-69 και στα 8’’ ο Μούρτος κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Δέδα. Τότε ήταν που οι… Μόγγολοι πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, χτυπώντας τον κομισάριο Σιμητόπουλο και ανάγκασε τους διαιτητές να πάνε στα αποδυτήρια… Μετά από 20 λεπτά ξεκίνησε και πάλι το παιχνίδι και ο Μούρτος με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 77-69.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 39-33, 56-58, 69-77.

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 11 (1), Βασιλειάδης 15 (3), Μαργαρίτης 4 (6ρ., 4ασ.), Μάρκοβιτς 2, Χάτσερ 16 (1), Λιάπης, Κακαρούδης 2, Τσόχλας 9 (2), Δέδας, Κώττας, Σχορτσανίτης 8 (3ασ.), Ντούβνιακ 2.

ΑΡΗΣ: Γουάιτ 13 (6/6β., 2/3δπ., 1/4τρ., 8ρ.), Γουότερς 17 (4/6β., 5/11δπ., 1/2τρ., 5ασ., 6λ.), Κοέν 4, Μούρτος 4 (4ρ.), Μακ Νιλ 19 (5/10δπ., 3/6τρ., 3ρ., 3ασ., 2κλ.), Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 3 (4ρ., 4κλ.), Τσούπκοβιτς 3 (1), Ζάρας 4, Χάγκινς 8 (4/6β., 2/3δπ.), Σίμτσακ 2 (4ρ.).
tuareg
εχουμε 17 παραπανω επιθεσεις και κερδισαμε με τη ψυχη στο στομα....
SteelGandalf
QUOTE(tuareg @ Jan 31 2016, 23:51 ) *
εχουμε 17 παραπανω επιθεσεις και κερδισαμε με τη ψυχη στο στομα....


Επειδή είχαμε κακές επιλογές, βιαστικές και με κακές προϋποθέσεις.
SteveNashidis
Σαν ουδέτερος απόλαυσα το ματς. Εναλλαγές του σκορ, μεγάλα καλάθια , ωραίες άμυνες, μαχητικότητα από τους παίκτες χωρίς έκτροπα και θεαματικά καρφώματα . Μου άρεσαν και οι δύο ομάδες και η νίκη για τον Άρη ήρθε από τις πολλές δεύτερες επιθέσεις λόγων των ριμπάουντ και από τα λάθη του Παοκ.

Ο Παοκ πολύ μαχητικός , είχε δύο πρόσωπα ελέω των φάουλ του Σοφοκλή . Μόνος ο Βασιλειάδης είχε κλειστεί καλά από τον πελεκάνο ενώ όταν έπρεπε να μπει η μπάλα στο καλάθι , Κώττας,Ντούβνιακ,Μάρκοβιτς,Τέπιτς(που πας εσύ ρε παλικάρι μου tongue.gif) δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους.

Ο Άρης από την άλλη ήταν νωθρός στο πρώτο ημίχρονο και λογικό καθώς οι παίκτες του πρώτη φορά αντιμετώπιζαν μια καυτή έδρα. Μετά πήρε τα ηνία του ματς με τους δύο ψηλούς του να κυριαρχούν κυριολεκτικά στον αέρα εν τη απουσία σόφο. Μόλις βγήκαν και οι 2 ψηλοί με 4 φάουλ , ισορρόπησε μεν το παιχνίδι αλλά και μίλησε η περιφέρεια του άρη όπου δεν έκανε τα αβίαστα λάθη όπως ο Πάοκ και στις λεπτομέρειες πήρε το ματς.

Αγαπάμε Σούλη Μαρκόπουλο όπως και να έχει για την καλοστημένη ομάδα του .εύχομαι τουλάχιστον να νικήσει την Βαλένθια.
Τον Πρίφτη τον θεωρώ λίγο ανάλατο και δεν μου εμπνέει τόσο εμπιστοσύνη αλλά τα ρίσκα να αφήσει τα κλειδιά της ομάδας στον μακνιλ τον δικαιώνουν καθώς έχει δέσει με την αεροπορία της ρακέτας του.
SteelGandalf
Δεθχήκαμε 39 πόντους στο 1ο ημίχρονο και 30, με το ζόρι, στο 2ο.

Την ίδια ώρα πετύχαμε 33 πόντους στο 1ο και 44 στο 2ο!!!

Η δυνατή μας άμυνα, σε συνδυασμό με το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι, μας δικαίωσε. Δεν περίμενα να αντέξει ο Σοφοκλής σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ώστε να μας κάνει ζημιά. Περίμενα και φοβόμουν, την καλή περιφέρεια του ΠΑΟΚ, κάτι που δεν είδα στην πράξη, αν εξαιρέσουμε μερικά πολύ "τραβηγμένα" σουτ από τον Hatcher, που τον κράτησε στα δύσκολα. Ο Βασιλειάδης ήταν θετικός, αλλά δεν μπορούσε μόνος του. Ο Tepic στο 1ο δεκάλεπτο με τρόμαξε, με την εκπληκτική του ευστοχία, την στιγμή που επιλέξαμε, σύμφωνα με αυτό που φαινόταν από την τηλεόραση, να του δώσουμε τα σουτ. Στην συνέχεια, "προσγειώθηκε" στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Ελπίζω πως αυτό το σημαντικό τρίποντο του Okaro White θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την "επιστροφή" του στις καλές εμφανίσεις. Τον έχουμε πολύ ανάγκη, ειδικά στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Neptunas. Το ίδιο φυσικά θα πρέπει να συμβεί και με τον Hagins.
Timemaster
ένα στατιστικό που βλέπω τώρα είναι ότι στα πρώτα 3:45 της τρίτης περιόδου τα σουτ είναι 3-8
ενώ τα συνολικά της περιόδου είναι 8-21.
ουσιαστικά κάναμε 13 παραπάνω σουτ σε μία περίοδο.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 1/2/2016)
Πρίφτης: «Να μη δώσουμε μεγαλύτερη σημασία από την πραγματική στη νίκη! Όλα κρίνονται στα πλέι οφ»

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν αλλάζει τροπάριο ούτε μετά τη νίκη στην Πυλαία και πράττει άριστα. Χαμηλά η μπάλα, γιατί όλα κρίνονται στα πλέι οφ και ήδη από τώρα σκέφτεται πώς θα πρέπει να διαχειριστεί το μυαλό των νεαρών παικτών του μετά από μια όντως πολύ σημαντική νίκη.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι, έχει την ιδιαιτερότητα του ντέρμπι, αλλά πρέπει να μείνουμε στην ουσία που είναι οι δύο βαθμοί. Όλα κρίνονται στα πλέι οφ. Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι. Μας δίνει αυτή η νίκη ένα αβαντάζ, αλλά έχει τόσο πολύ δρόμο ακόμα που πολλά μπορούν να συμβούν. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι”.

Πρόσθεσε πως: “Ξεκινήσαμε χαλαρά, δεν είχαμε την ενέργεια που έπρεπε, δεν ήμασταν μαχητικοί, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε 12 επιθετικά ριμπάουντ και πετύχαμε κρίσιμα σουτ σε καθοριστικά σημεία του αγώνα. Αύριο ταξιδεύουμε και προχωράμε. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ”.

Ρωτήθηκε αν αισθάνεται πιο ήρεμος μετά από αυτή τη νίκη και απάντησε: “Το αντίθετο. Με αγχώνει πολύ αυτή η νίκη. Το πιο δύσκολο στον αθλητισμό είναι να κοντρολάρεις τα συναισθήματα σου και να είσαι προσγειωμενος. Μας δίνει σίγουρα μια ανάταση αλλά δεν πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία από αυτή που πραγματικά έχει αυτή η νίκη. Πολλές φορές ο υπέρμετρος ενθουσιασμός σε επηρεάζει, υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Αυτή είναι η δυσκολία, να συμμαζέψω το μυαλό των νέων παιδιών…”.

Για τον Τσούπκοβιτς σχολίασε: “Η εμφάνισή του αποδεικνύει ότι είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι. Είναι προπονημένος, έχει σωστή νοοτροπία και ήταν έτοιμος. Μας χαροποιεί και δικαιώνει τη δική του προσπάθεια…”.


QUOTE(Timemaster @ Feb 1 2016, 00:22 ) *
ένα στατιστικό που βλέπω τώρα είναι ότι στα πρώτα 3:45 της τρίτης περιόδου τα σουτ είναι 3-8
ενώ τα συνολικά της περιόδου είναι 8-21.
ουσιαστικά κάναμε 13 παραπάνω σουτ σε μία περίοδο.


Απόρροια των πολλών επιθετικών ριμπάουντς, με αποτέλεσμα να έχουμε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Ουσιαστικά τι κάναμε; Παίξαμε δυνατή άμυνα. Κλέψαμε μπάλες. Βγήκαμε στον αιφνιδιασμό και όταν δεν μπορέσαμε να τρέξουμε, είχαμε την υπεροχή στα επιθετικά ριμπάουντς, που μας έδωσαν τις περισσότερες επιθέσεις και την καλύτερη ψυχολογία. Έτσι, άλλαξε σταδιακά η εικόνα του αγώνα.
Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ Feb 1 2016, 00:27 ) *
Απόρροια των πολλών επιθετικών ριμπάουντς, με αποτέλεσμα να έχουμε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Ουσιαστικά τι κάναμε; Παίξαμε δυνατή άμυνα. Κλέψαμε μπάλες. Βγήκαμε στον αιφνιδιασμό και όταν δεν μπορέσαμε να τρέξουμε, είχαμε την υπεροχή στα επιθετικά ριμπάουντς, που μας έδωσαν τις περισσότερες επιθέσεις και την καλύτερη ψυχολογία. Έτσι, άλλαξε σταδιακά η εικόνα του αγώνα.


Έτσι ακριβώς...
Κάναμε 3 κλεψίματα όλα από τον Πελέκάνο....
ο ΠΑΟΚ έκανε 6 λάθη τα 3 από τον Τέπιτς
και πήραμε 9 επιθετικά ριμπάουντ.


I love this game
Εκεί που σκέφτομαι ότι ίσως αδικώ τον Γουότερς κι ενώ έχει κανει πράγματικά πάρα πολυ καλό παιχνίδι περισσότερο σκοράροντας και λιγότερο στην οργάνωση (αμυντικά είναι πάντα καλός) κάνει τα λάθη στο τέλος και με επαναφέρει στην πραγματικότητα. Δεν μπορείς να είσαι ήρεμος όταν η μπάλα είναι στα χέρια του σε κρίσιμο σημείο.

Τα πολλά επιθετικά και τα μεγάλα σουτ του 2ου ημιχρόνου μας έδωσαν το παιχνίδι.

Κανείς δεν είδε ότι το ο τσόχλας πατάει καθαρά την γραμμή όταν κάνει το 67-70???? Καμία αναφορά και πολύ διαφορετκό το 66-70 από το 67-70 άσχετα αν τελικά δεν έπαιξε ρόλο.
SteelGandalf
QUOTE(I love this game @ Feb 1 2016, 00:41 ) *
Εκεί που σκέφτομαι ότι ίσως αδικώ τον Γουότερς κι ενώ έχει κανει πράγματικά πάρα πολυ καλό παιχνίδι περισσότερο σκοράροντας και λιγότερο στην οργάνωση (αμυντικά είναι πάντα καλός) κάνει τα λάθη στο τέλος και με επαναφέρει στην πραγματικότητα. Δεν μπορείς να είσαι ήρεμος όταν η μπάλα είναι στα χέρια του σε κρίσιμο σημείο.

Τα πολλά επιθετικά και τα μεγάλα σουτ του 2ου ημιχρόνου μας έδωσαν το παιχνίδι.

Κανείς δεν είδε ότι το ο τσόχλας πατάει καθαρά την γραμμή όταν κάνει το 67-70???? Καμία αναφορά και πολύ διαφορετκό το 66-70 από το 67-70 άσχετα αν τελικά δεν έπαιξε ρόλο.


Το είδα εγώ και χτυπιόμουν και πίστευα πως από τον πάγκο μας θα το έχουν δει, αλλά δεν είδα, από όσο μπορούσα από την tv, καμία αντίδραση. Ξέχασα, απλά, να το αναφέρω μέσα στ' άλλα. Και φυσικά είναι εντελώς διαφορετικό το να βρίσκεσαι με 4 αντί για 3 πόντους μπροστά στο σκορ. Την ώρα που συνέβη, δεν γνωρίζαμε την εξέλιξη και το αν θα παίξει ρόλο τελικά. Ευτυχώς δεν έπαιξε.

Συμφωνώ απόλυτα για τον Waters. Είναι εξαιρετικός γενικά, αλλά όταν η μπάλα "καίει" υποπίπτει συνεχώς σε λάθη. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό.
SteveNashidis
QUOTE(I love this game @ Feb 1 2016, 00:41 ) *
Κανείς δεν είδε ότι το ο τσόχλας πατάει καθαρά την γραμμή όταν κάνει το 67-70???? Καμία αναφορά και πολύ διαφορετκό το 66-70 από το 67-70 άσχετα αν τελικά δεν έπαιξε ρόλο.


H κάμερα και στο ριπλέι ήταν από την άλλη μεριά , δεν ήταν ξεκάθαρο αλλά νομίζω ότι πατάει γραμμή .
Πάντως οι διαιτητές έκαναν καλό παιχνίδι και σφύριζαν σωστά.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 1/2/2016)
Μαρκόπουλος: «Ο Άρης έβαλε δύο μεγάλα τρίποντα και εκεί ξεκαθάρισε ο νικητής»

Απγοητευμένος ο Σούλης Μαρκόπουλος από την ήττα της ομάδας του τόνισε πως υπάρχει ακόμα ένας ολόκληρος γύρος για να ανακάμψει και να δει τα λάθη της.


Στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «Το παιχνίδι ήταν όπως το περιμέναμε. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ. Είχε μηδέν επιθετικά ριμπάουντ ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, από τη στιγμή που φορτωθήκαμε με φάουλ, ο Άρης μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι. Μετά και οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Ο Άρης έβαλε δύο μεγάλα τρίποντα και εκεί ξεκαθάρισε ο νικητής. Οι διακοπές ίσως να αλλοίωσαν το ρυθμό των ομάδων. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να δούμε τα λάθη μας. Το πρωτάθλημα έχει ένα γύρο ολόκληρο ακόμα. Πρέπει να προσέξουμε γιατί έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια. Και περισσότερο, το θέμα είναι να βρεθούμε σαν ομάδα, γιατί οι προπονήσεις γίνονται με ελλιπή σύνθεση».

Για τα χαμένα ριμπάουντ όταν έλειπε ο Σχορτσανίτης λόγω φάουλ από το παρκέ: «Και όταν έλειπε ο Σχορτσανίτης στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης δεν πήρε επιθετικό ριμπάουντ. Και όταν έλειπε η διαφορά ήταν ένα καλάθι. Μετά το παιχνίδι και εκ των υστέρων μπορείς να πεις πολλά…».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πλην της ΑΕΚ, έχει χάσει όλα τα ντέρμπι στο τέλος: «Τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό χάθηκαν άδικα. Χάθηκαν επειδή χάσαμε δύο βολές. Στα άλλα παιχνίδια, υπήρχαν κάποιες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν, που θέλαμε να τις ελέγξουμε αλλά πολλές φορές το παιχνίδι έιναι τελείως διαφορετικό. Ο Αρης δεν είχε βάλει σχεδόν κανένα τρίποντο, αλλά ο Γουάιτ και ο Τσούπκοβιτς, όταν χρειάστηκε έβαλαν δύο μεγάλα σουτ».
tuareg
αυτο
https://www.facebook.com/100005990958864/vi...75/?pnref=story

μουφα διαστρεμμα ο σιμτσακ...εκανε το ψοφιο κοριο για να βαρεσει τις βολες ο κοεν biggrin.gif
SteelGandalf
QUOTE(tuareg @ Feb 1 2016, 01:26 ) *
αυτο
https://www.facebook.com/100005990958864/vi...75/?pnref=story

μουφα διαστρεμμα ο σιμτσακ...εκανε το ψοφιο κοριο για να βαρεσει τις βολες ο κοεν biggrin.gif


Κοίτα, αυτό η αλήθεια είναι το σκέφτηκα κι εγώ. Όμως είχα και δεύτερες σκέψεις. Ο μαχητής Σίμτσακ δεν θα έβγαινε ποτέ από το παρκέ, αφήνοντας την ομάδα του σε τέτοιο σημείο. Επίσης, το γεγονός ότι χτύπησε εκείνη την στιγμή, δεν σημαίνει πως ήταν σοβαρός ο τραυματισμός. Θυμάσαι το πέσιμο που είχε ο McNeal σε εντός έδρας αγώνα μας και πάγωσε όλο το γήπεδο προς στιγμήν;

Μπορεί εκείνη την στιγμή να μην το ένιωθε καλά και να αποχώρησε από τον αγώνα προληπτικά. wink.gif

QUOTE(www.novasports.gr - 31/1/2016)
Ο Άρης αφεντικό της πόλης... (video)

“Κίτρινο” βάφτηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Αρη να πανηγυρίζει μέσα στην Πυλαία (69-77). Υπήρξε διακοπή και εκκένωση του γηπέδου λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, καθώς αντικείμενο χτύπησε τον Κομισάριο του αγώνα.
Timemaster
σε ένα πράγμα που μπορεί να έχει δίκαιο ο Μαρκόπουλος στις δηλώσεις του είναι για αυτά που είπε για τον Σόφο.

Ο Σέντερ του ΠΑΟΚ όντως δεν έπαιξε και στο πρώτο μέρος και δε πήραμε επιθετικό ριμπάουντ ούτε μπορέσαμε να κάνουμε κάτι.
Ενώ στο β μέρος με τον Σόφο μέσα μπήκαμε ζεστά και πριν να βγει εκτός είχαμε 2 ή 3.
Ουσιαστικά μπήκαμε ποιο ζεστοί και ενεργητικοί στο δεύτερο ημίχρονο σαν ομάδα.

rolleyes.gif
sinkazama82
Δεν ξέρω τι παθαίνει ώρες ώρες ο Σούλης Μαρκόπουλος και από το πουθενά σχεδόν πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Δεν ξέρω επίσης τι περιμένει κάποιες φορές από τους παίκτες του, και τι ήθελε να δει από το ματς της Κυριακής απέναντι στον Άρη.

Δέχομαι πως φέτος ο Σούλης έχει ίσως το χειρότερο υλικό της τελευταίας τετραετίας τουλάχιστον. Αλλά τι να πεις και τι να κάνεις που επίσης άγνωστο πως, ο Νίκος Σταυρόπουλος αγνοήθηκε ως προς τις επιλογές και πήρε η ομάδα υλικό που φωνάζει από την αρχή της περιόδου πως δεν κάνει και δεν ταιριάζει για τους σκοπούς του προπονητή.

Διότι καλός και άγιος ο Κώττας αλλά αλίμονο αν περίμενε ο Σούλης σε τέτοιες συνθήκες να πάρει το ματς ο Θωμάς. Γιατί ας πούμε δεν έκανε τη διαφορά στο ματς με την Μπεσίκτας, ή στο ματς με την Όλντερμπουργκ, ή με την Κηφισιά;

Νομίζω πως ο Μαρκόπουλος πρέπει να τα έχει με τον Τέπιτς που στην κυριολεξία χάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ξέρω αν φταίει η καθυστερημένη έναρξη της τρίτης περιόδου ( μα ντιπ μυαλό πια αυτοί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ; Τόσο; Τον ρυθμό της δικής τους ομάδας χαλάσανε, όχι του Άρη...), ή αν η άμυνα του Πρίφτη επιτέλους λειτούργησε όπως έπρεπε στο δεύτερο μέρος, πάντως η ομάδα του Σούλη στερήθηκε παίκτη.

Από την άλλη μεριά, ο Πρίφτης μπόρεσε να πετύχει τον σκοπό του που ήταν πρώτα και κύρια η φθορά του Σοφοκλή. Και το πέτυχε αρκετά γρήγορα για να μαστε ειλικρινείς, στην τρίτη περίοδο. Ο Πρίφτης έβλεπε από τα προηγούμενα ματς πως ο Σούλης πετύχαινε να « κρατά» τον Σοφοκλή στην πεντάδα χωρίς να φθείρεται, είτε κάνοντάς τον συνεχώς αλλαγή, είτε επειδή δεν μπορούσαν οι αντίπαλοι να τον φθείρουν. Αυτό που έκανε ο Πρίφτης ήταν επιτυχές: Αναγκάζοντάς τον να μαρκάρει και λίγο πιο έξω από τη ρακέτα, τον έφθειρε. Και την πήρε χαμπάρι τη δουλειά και ο ίδιος ο παίκτης, κάνοντας το τέταρτο φάουλ που εκνευρίστηκε.

Από κει και πέρα βέβαια να τονίσουμε πως στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, τον ΠΑΟΚ κράτησε στο παιχνίδι, πέρα από τον εξαιρετικό για μία ακόμη φορά Χάτσερ, ο Βασιλειάδης με κάποια «θεατρικά», τα οποία ακόμα του τα σφυρίζουν φάουλ οι διαιτητές (αν προσέξετε σε ένα φάουλ που σφυρίζεται στον Πελεκάνο, ο Βασιλειάδης του κλειδώνει το χέρι και στη συνέχεια τινάζεται σαν να τον χτύπησε ο παίκτης του Άρη). Επιπλέον, και πάλι στο ίδιο διάστημα, οι διαιτητές σταμάτησαν για κάποιο λόγο να σφυρίζουν τα φάουλ στον Μακνίλ, αν και ο Άρης δεν το πλήρωσε λόγω επιθετικών ριμπάουντ (ενδεικτικές οι φάσεις στα 02:40 και 4:04 στο βίντεο με τα highlights) .

Και για να τονίσουμε βέβαια και τα στραβά του Άρη, ο Ουότερς στα τελευταία λεπτά τα έκανε μαντάρα ,όπως και στο παιχνίδι με την Άλμπα, ενώ διέκρινα και έναν γενικότερο εκνευρισμό εκ μέρους του από την αρχή του παιχνιδιού, ο οποίος βέβαια μπορεί και να οφείλεται σε κάποια φάουλ του Τσόχλα.

Τέλος, θεωρώ τραγικό τον σχολιασμό του Λάζαρου Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, όντας σε εκνευριστικό βαθμό υπέρ του ΠΑΟΚ από την αρχή του παιχνιδιού, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως πανηγύρισε το τρίποντο του Τσόχλα προς το τέλος (05:02 περίπου)

Αυτά βέβαια πλέον είναι ιστορία, το πρωτάθλημα συνεχίζεται, ο Άρης όμως έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την τετράδα σίγουρα, για την τριάδα θα παιχτεί η ιστορία στο εντός με την ΑΕΚ, και η ζωή συνεχίζεται. Μόνο όμως που ο Σούλης πλέον έχει πρόβλημα καθώς μένει αρκετά πίσω η ομάδα του και τα χαστούκια έχουνε γίνει πολλά.

Ta highlights
http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-...l/#.Vq8W27J95pg

Για μια ελαφρώς πιο λεπτομερή ανάλυση, με στατιστικά και εικόνες εδώ:
http://badbasket.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html
SteveNashidis
QUOTE(sinkazama82 @ Feb 1 2016, 10:49 ) *
Δεν ξέρω τι παθαίνει ώρες ώρες ο Σούλης Μαρκόπουλος και από το πουθενά σχεδόν πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Δεν ξέρω επίσης τι περιμένει κάποιες φορές από τους παίκτες του, και τι ήθελε να δει από το ματς της Κυριακής απέναντι στον Άρη.

Δέχομαι πως φέτος ο Σούλης έχει ίσως το χειρότερο υλικό της τελευταίας τετραετίας τουλάχιστον. Αλλά τι να πεις και τι να κάνεις που επίσης άγνωστο πως, ο Νίκος Σταυρόπουλος αγνοήθηκε ως προς τις επιλογές και πήρε η ομάδα υλικό που φωνάζει από την αρχή της περιόδου πως δεν κάνει και δεν ταιριάζει για τους σκοπούς του προπονητή.

Διότι καλός και άγιος ο Κώττας αλλά αλίμονο αν περίμενε ο Σούλης σε τέτοιες συνθήκες να πάρει το ματς ο Θωμάς. Γιατί ας πούμε δεν έκανε τη διαφορά στο ματς με την Μπεσίκτας, ή στο ματς με την Όλντερμπουργκ, ή με την Κηφισιά;


Αν οι ομάδες είχαν αντίθετους προπονητές δεν θα συζητούσαμε καν για ντέρμπι. cool.gif

3 είναι οι πυλώνες του παοκ. βασιλειάδης,σόφο και σούλης. ο σόφο βγαίνει με φάουλ , ο βασιλειάδης παίζεται overplay και ο σούλης τι να κάνει ; να βάλει στον κώττα ρετσίνι όπως το χάντμπολ να μην του γλυστράει η μπάλα;

τα συστήματα που έβγαλε ο πάοκ με βάση τον αμυντικό προσανατολισμό του άρη προς τον βασιλειάδη , ήταν πολύ σωστά αλλά οι παίκτες δεν μπόρεσαν να τα ολοκληρώσουν , γιατί ότι τα εφάρμοσαν το είδαμε.
Δεν βλέπω αδυναμία λοιπόν ούτε στις δηλώσεις του .
tuareg
QUOTE (Voyager @ Feb 1 2016, 13:11 ) *
Αν οι ομάδες είχαν αντίθετους προπονητές δεν θα συζητούσαμε καν για ντέρμπι. cool.gif

3 είναι οι πυλώνες του παοκ. βασιλειάδης,σόφο και σούλης. ο σόφο βγαίνει με φάουλ , ο βασιλειάδης παίζεται overplay και ο σούλης τι να κάνει ; να βάλει στον κώττα ρετσίνι όπως το χάντμπολ να μην του γλυστράει η μπάλα;

τα συστήματα που έβγαλε ο πάοκ με βάση τον αμυντικό προσανατολισμό του άρη προς τον βασιλειάδη , ήταν πολύ σωστά αλλά οι παίκτες δεν μπόρεσαν να τα ολοκληρώσουν , γιατί ότι τα εφάρμοσαν το είδαμε.
Δεν βλέπω αδυναμία λοιπόν ούτε στις δηλώσεις του .


τωρα εισαι υπερβολικος η μαλλον μεροληπτεις.
Το οτι βγηκε με φαουλ Σοφο τινος επιτυχια ειναι?
Μηπως στοχευμενα εστειλε επανω του τα γκαρ στις αλλαγες για να του παρουν τα φαουλ?
Το Βασιλειαδη ποιος τον εκλεισε?Ο Πελεκανος μονος του?Δε του δωσε κανεις οδηγιες?
Τι συστηματα βγηκαν στο Βασιλειαδη με 6 μολις σουτ που επιχειρησε ενω σε καθε ματς κανει 10+?
Το Ζαρα που ειχε κανει το Τεπιτς να φαινεται Ντιλευνυ ποιος το παρκαρε στο παγκο και μετα εξαφανιστηκε ο Τεπιτς στο β?
Δλδ το Σοφο στο τριτο φαουλ δεν επρεπε να το βγαλει να το προσατεψει?
Ολα καλα τα εκανε ο Σουλης?Κι ο Πριφητς τιποτα?Του γυρισε ματς απο -10 εκει μεσα που η ΑΕΚ εχασε απο το +29 κι ο Ολυ κερδισε με τη ψυχη στο στομα.
Απο την αλλη ξεχνας οτι με 3 φαουλ επαιζαν ο Χαγκινς κι ο Οκαρο απο το πρωτο ημιχρονο.Εκει ο Πριφτης δε πηρε αριστα στη διαχειριση τους?
Τον εχει 5-3 ο Πριφτης το Σουλη σε 2 χρονιες που αν δεν ειχε περσυ τους τραυματισμους Νευμικ και Ογκο θα ηταν 7-1 κι ακομα λες αν ηταν αλλιως οι προπονητες.
Ποιον το Σουλη που ενω στελνει το Σταυροπουλο στο Πορτσμουθ το scouting του περιοριζεται στο τι θα του πει ο γιος του και στο ποιοι Αμερικανοι εχουν παιξει Α1?
Γιατι νομιζεις δε πηρε Αμερικανους φετος?
Χαγκινς και Νευμικ ηθελε στο 5 αλλα ηταν ακριβοι για το 50αρι που δινει μαξ ο παοκ και μετα δεν ειχε εμπιστοσυνη στο Σταυροπουλο και οτι ειδε στο Πορτσμουθ.
SteveNashidis
QUOTE(tuareg @ Feb 1 2016, 14:37 ) *
τωρα εισαι υπερβολικος η μαλλον μεροληπτεις.
Το οτι βγηκε με φαουλ Σοφο τινος επιτυχια ειναι?
Μηπως στοχευμενα εστειλε επανω του τα γκαρ στις αλλαγες για να του παρουν τα φαουλ?
Το Βασιλειαδη ποιος τον εκλεισε?Ο Πελεκανος μονος του?Δε του δωσε κανεις οδηγιες?
Τι συστηματα βγηκαν στο Βασιλειαδη με 6 μολις σουτ που επιχειρησε ενω σε καθε ματς κανει 10+?
Το Ζαρα που ειχε κανει το Τεπιτς να φαινεται Ντιλευνυ ποιος το παρκαρε στο παγκο και μετα εξαφανιστηκε ο Τεπιτς στο β?
Δλδ το Σοφο στο τριτο φαουλ δεν επρεπε να το βγαλει να το προσατεψει?
Ολα καλα τα εκανε ο Σουλης?Κι ο Πριφητς τιποτα?Του γυρισε ματς απο -10 εκει μεσα που η ΑΕΚ εχασε απο το +29 κι ο Ολυ κερδισε με τη ψυχη στο στομα.
Απο την αλλη ξεχνας οτι με 3 φαουλ επαιζαν ο Χαγκινς κι ο Οκαρο απο το πρωτο ημιχρονο.Εκει ο Πριφτης δε πηρε αριστα στη διαχειριση τους?
Τον εχει 5-3 ο Πριφτης το Σουλη σε 2 χρονιες που αν δεν ειχε περσυ τους τραυματισμους Νευμικ και Ογκο θα ηταν 7-1 κι ακομα λες αν ηταν αλλιως οι προπονητες.
Ποιον το Σουλη που ενω στελνει το Σταυροπουλο στο Πορτσμουθ το scouting του περιοριζεται στο τι θα του πει ο γιος του και στο ποιοι Αμερικανοι εχουν παιξει Α1?
Γιατι νομιζεις δε πηρε Αμερικανους φετος?
Χαγκινς και Νευμικ ηθελε στο 5 αλλα ηταν ακριβοι για το 50αρι που δινει μαξ ο παοκ και μετα δεν ειχε εμπιστοσυνη στο Σταυροπουλο και οτι ειδε στο Πορτσμουθ.


Δεν σου έθιξα τον άρη και τον προπονητή σου μην τρελαίνεσαι.
1) Ο σόφο βγήκε με φάουλ γιατί δεν ξέρει να προστατευτεί μόνος του.
2) Φυσικά και ήταν στοχευμένες οι αλλαγές και προφανώς ο σούλης είχε εξηγήσει στον σόφο πως θα περιμένει τους κοντούς αλλά δεν το έκανε γιαυτό και είδαμε τον εκνευρισμό του σόφο.
3) Tο 3ο με το 4ο φάουλ είναι σε διάστημα 2 δευτερολέπτων και τελείως ανόητα. γιαυτό φταίει ο σούλης; προφανώς και ήθελε μια ακόμα επίθεση να μην ξεφύγει το σκορ. Όπως γινόταν κάθε φορά που ήταν εκτός ο big man.
4)Mόλις μπήκε ο σοφο οι ψηλοί σας πήραν τα 4 φάουλ σε 1 λεπτό. οπότε τα λάθη έγιναν εκατέρωθεν .
5)Tο ότι ο βασιλειάδης πήρε 6 σουτ δεν φταίει ο σούλης. Gιατί κρίνοντας, όχι από την στατιστική, αλλά απ;o την προπονητική σκοπιά, θα δείς ότι : ο πελεκάνος έπαιζε overplay . Aν κολλούσε στο σκριν πεταγόταν ο ψηλός . O Bασιλειάδης σωστά περνούσε τη μπαλα στο miss match μέσα στη ρακέτα με τις γνωστές συνέπειες για τον πάοκ. Προφανώς και δεν έχουμε παίκτη στην Ελλάδα για να βάζει σουτ με ψηλό υπό πίεση.
6) Τον τέπιτς δεν τον παίξατε άμυνα αλλά το παλικάρι άνοιξε το γνωστό κουτί με τα λάθη και κρέμασε τον πάοκ. Η αμυντική προσήλωση του Άρη ανέβηκε κατακόρυφα 2ο ημίχρονο γιατί έγινε πιο εύκολο το παιχνίδι με τον μονοδιάστατο ΠΑΟΚ.
7) Το επιχείρημα με την χθεσινή ανατροπή για τον άρη έχει όση αξία το να σου πω ότι εσύ έχασες με κατεβασμένα χέρια από πάο-οσφπ ενώ ο σούλης με χειρότερο ρόστερ τα πήγε καλύερα . Προφανώς και κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός.
8)Δεν φαντάζομαι προπονητή που να μην θέλει να πάρει παίκτες. Μόνο η διοίκηση , λόγω χρημάτων. Τα υπόλοιπα παρασκηνιακά δεν τα γνωρίζω φυσικά. Αλλά μπορείς να μου πεις γιατί δεν πήρε αμερικάνους, αν έχεις καλύτερη πληροφόρηση.

Και τέλος πιο σημαντικό . Επειδή μαρέσει ο σούλης δεν μεροληπτώ/απαξιώ/μηδενίζω τον πρίφτη. για σένα υπάρχει η λογική ή ΠΑΟΚ ή Άρης.
Αν τους συγκρίνω σε θεωρητική βάση τους δύο προπονητές, για μένα είναι καλύτερος ο Σούλης. Με το εξαιρετικό υλικό που έχετε τώρα θα πηγαίνατε για πράγματα μεγάλα, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται , αν τον είχατε στον πάγκο. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Πρίφτης δεν είναι ένας αξιόλογος προπονητής, απλά αμφιβάλω για τη δυνατότητα να διαχειριστεί τόσο καλά έναν λειψό από παίκτες Πάοκ.
Timemaster
QUOTE(Voyager @ Feb 1 2016, 16:57 ) *
Δεν σου έθιξα τον άρη και τον προπονητή σου μην τρελαίνεσαι.
1) Ο σόφο βγήκε με φάουλ γιατί δεν ξέρει να προστατευτεί μόνος του.
2) Φυσικά και ήταν στοχευμένες οι αλλαγές και προφανώς ο σούλης είχε εξηγήσει στον σόφο πως θα περιμένει τους κοντούς αλλά δεν το έκανε γιαυτό και είδαμε τον εκνευρισμό του σόφο.
3) Tο 3ο με το 4ο φάουλ είναι σε διάστημα 2 δευτερολέπτων και τελείως ανόητα. γιαυτό φταίει ο σούλης; προφανώς και ήθελε μια ακόμα επίθεση να μην ξεφύγει το σκορ. Όπως γινόταν κάθε φορά που ήταν εκτός ο big man.
4)Mόλις μπήκε ο σοφο οι ψηλοί σας πήραν τα 4 φάουλ σε 1 λεπτό. οπότε τα λάθη έγιναν εκατέρωθεν .
5)Tο ότι ο βασιλειάδης πήρε 6 σουτ δεν φταίει ο σούλης. Gιατί κρίνοντας, όχι από την στατιστική, αλλά απ;o την προπονητική σκοπιά, θα δείς ότι : ο πελεκάνος έπαιζε overplay . Aν κολλούσε στο σκριν πεταγόταν ο ψηλός . O Bασιλειάδης σωστά περνούσε τη μπαλα στο miss match μέσα στη ρακέτα με τις γνωστές συνέπειες για τον πάοκ. Προφανώς και δεν έχουμε παίκτη στην Ελλάδα για να βάζει σουτ με ψηλό υπό πίεση.
6) Τον τέπιτς δεν τον παίξατε άμυνα αλλά το παλικάρι άνοιξε το γνωστό κουτί με τα λάθη και κρέμασε τον πάοκ. Η αμυντική προσήλωση του Άρη ανέβηκε κατακόρυφα 2ο ημίχρονο γιατί έγινε πιο εύκολο το παιχνίδι με τον μονοδιάστατο ΠΑΟΚ.
7) Το επιχείρημα με την χθεσινή ανατροπή για τον άρη έχει όση αξία το να σου πω ότι εσύ έχασες με κατεβασμένα χέρια από πάο-οσφπ ενώ ο σούλης με χειρότερο ρόστερ τα πήγε καλύερα . Προφανώς και κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός.
8)Δεν φαντάζομαι προπονητή που να μην θέλει να πάρει παίκτες. Μόνο η διοίκηση , λόγω χρημάτων. Τα υπόλοιπα παρασκηνιακά δεν τα γνωρίζω φυσικά. Αλλά μπορείς να μου πεις γιατί δεν πήρε αμερικάνους, αν έχεις καλύτερη πληροφόρηση.

Και τέλος πιο σημαντικό . Επειδή μαρέσει ο σούλης δεν μεροληπτώ/απαξιώ/μηδενίζω τον πρίφτη. για σένα υπάρχει η λογική ή ΠΑΟΚ ή Άρης.
Αν τους συγκρίνω σε θεωρητική βάση τους δύο προπονητές, για μένα είναι καλύτερος ο Σούλης. Με το εξαιρετικό υλικό που έχετε τώρα θα πηγαίνατε για πράγματα μεγάλα, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται , αν τον είχατε στον πάγκο. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Πρίφτης δεν είναι ένας αξιόλογος προπονητής, απλά αμφιβάλω για τη δυνατότητα να διαχειριστεί τόσο καλά έναν λειψό από παίκτες Πάοκ.


Η σύγκριση Μαρκόπουλου με οποιονδήποτε άλλο Έλληνα μοντέρνο προπονητή είναι σαν να συγκρίνεις ντομάτες με αγγούρια κατά την γνώμη μου.
Ο κόουτς του ΠΑΟΚ έχει ένα μονοδιάστατο τρόπο σκέψης και στήνει με αυτό την ομάδα του. Βέβαια αυτό το κάνει σχεδόν άριστα αλλά με αυτό τον τρόπο έχει ταβάνι μιας και αν δε του βγει τότε όπως γράφτηκε παραπάνω πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.

Ο Μαρκόπουλος έκανε ότι μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι αλλά είδε τα ατού του μετά από το πρώτο μέρος να έχουν κλειστεί καλά.
Ο Βασιλιάδεις να μη μπορεί ούτε να εκτελέσει για τρεις ούτε να κλείνει προς το καλάθι.
Ο Σοφοκλής σε όλο το παιχνίδι να έχει δύο σουτ ενώ από ένα σημείο και έπειτα δε μπορούσε να βγάλει και την μπάλα σε ελεύθερο συμπαίχτη του.
Το Τέπιτς να είναι ο γνώριμος παίχτης όπου με στενό μαρκάρισμα να πουλάει την μπάλα
Και φυσικά τον Άρη να κάνει καλές περιστροφές.
Το μόνο που του απέμενε είναι τα τρελά τρίποντα του Χάτσερ. Όμως μόνο με αυτά δε μπορούσε να πάρει το παιχνίδι.

Αν από την άλλη πλευρά ο Σούλης είχε το ρόστερ του Άρη δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα μιας και οι παίχτες που θέλει και ο τρόπος παιχνιδιού του ουσιαστικά αχρηστεύεται. Όμως είναι από τους λίγους προπονητές που καταφέρνει να έχει τον Σχορτσιανίτη 20+ λεπτά σε κάθε αγώνα , να αξιοποιεί Βασιλειάδη , Χαραλαμπίδη κ.λ.π. παλαίμαχους και να στήνει τέτοια σκληροτράχιλη ομάδα.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι καλός ή κακός δεν ήταν στο χέρι του ΠΑΟΚ η νίκη. Από τη στιγμή που ο Άρης άρχισε να ανεβάζει ενέργεια και να πιέζει στο επιθετικό ριμπάουντ ο ΠΑΟΚ δε μπορούσε να κάνει πολλά. Αυτό κατά την άποψή μου άρχισε με την έναρξη της τρίτης περιόδου και εκτινάχθηκε με την είσοδο των Ουάιτ και Χάγκινς. Όπως είδα το παιχνίδι αν ο Άρης συνέχιζε στο ίδιο τέμπο και την τέταρτη περίοδο η διαφορά θα ανέβαινε κι άλλο.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω πως η διαφορά ανάμεσα στα φάουλ του Σόφο και των Χάγκινς-Ουάιτ είναι ότι ο πρώτος κάνει φάουλ στην προσπάθεια να παίξει άμυνα ενώ είναι σε δυσμενή θέση. Οι δύο παίχτες του Άρη κάνουν φάουλ από χαζομάρες τους σε σκριν, διεκδίκηση ριμπάουντ κ.λ.π.
Ο Σόφο λόγο σωματότυπου είναι επιρρεπής και είναι ένα σημείο που χτυπήσαμε και παρόλα ταύτα έπαιξε 22 λεπτά
Για τους δικούς μας τι να πω που δεν έχουν κάποια δικαιολογία και έπαιξαν 17 και 19 λεπτά;

rolleyes.gif
SteelGandalf
Ναι αλλά θα πρέπει να βάλεις στην εξίσωση πως ο κ. Μαρκόπουλος του ρίχνει καμιά 20αριά χρόνια του κ. Πρίφτη.

Είναι σα να συγκρίνεις έναν επίδοξο και φέρελπι παίχτη, με έναν έμπειρο φτασμένο. Στέκει; wink.gif

Μεγάλοι προπονητές και οι δύο. Ο ένας έχει πολλές επιτυχίες στην πλάτη του και ομάδες μαχητικές από τις οποίες καταφέρνει, κατά βάση, να πάρει το κάτι παραπάνω, ενώ ο άλλος ουσιαστικά από πέρσι ξεκίνησε να κρίνεται σε πιο δύσκολο και απαιτητικό επίπεδο, ως πρώτος προπονητής.

Το γεγονός ότι ο κ. Μαρκόπουλος θα πει στον Σοφοκλή να προσέχει στην άμυνα ή/και στην επίθεση με τα φάουλ, κάτι που γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά, δεν σημαίνει πως θα μπορέσει και στην πράξη ο παίχτης να προστατευτεί. Άλλωστε είναι τέτοια η σωματοδομή του, που τον καθιστά δυσκίνητο και ευάλωτο, απέναντι σε παίχτες κινητικούς και δραστήριους.

Από την αρχή έπρεπε να κάνει αυτό ο Άρης, αφού έχει παίχτες για να τον φθείρουν. Ο McNeal είναι μανούλα σε κάτι τέτοια. Εξαιτίας της σωματοδομής του, εγώ τον χαρακτήρισα (τον Σόφο) πολλές φορές πρώην μπασκετμπολίστα και δεν τον ήθελα στην ομάδα μου. Άλλωστε ήταν εκτός φιλοσοφίας παιχνιδιού του Άρη και δεν ταίριαζε στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Όλα αυτά πέρα από τον "δύσκολο" χαρακτήρα του, που δεν έχει καταφέρει να στεριώσει πουθενά.

QUOTE(Timemaster @ Feb 1 2016, 18:01 ) *
Τέλος θα ήθελα να προσθέσω πως η διαφορά ανάμεσα στα φάουλ του Σόφο και των Χάγκινς-Ουάιτ είναι ότι ο πρώτος κάνει φάουλ στην προσπάθεια να παίξει άμυνα ενώ είναι σε δυσμενή θέση. Οι δύο παίχτες του Άρη κάνουν φάουλ από χαζομάρες τους σε σκριν, διεκδίκηση ριμπάουντ κ.λ.π.
Ο Σόφο λόγο σωματότυπου είναι επιρρεπής και είναι ένα σημείο που χτυπήσαμε και παρόλα ταύτα έπαιξε 22 λεπτά
Για τους δικούς μας τι να πω που δεν έχουν κάποια δικαιολογία και έπαιξαν 17 και 19 λεπτά;

rolleyes.gif


Χαχαχα, αυτό ακριβώς όπως το περιγράφεις. Πηγαίνουν σαν σακιά με πατάτες και πέφτουν επάνω στους αντιπάλους τους και ενώ έχουν περάσει τόσοι αγώνες, δεν λένε να την ψιλιαστούν την δουλειά -ειδικά ο White- και φορτώνονται νωρίς. Μάλιστα, ειδικά ο Okaro, πέφτει και στις παγίδες των αντιπάλων του και εκνευρίζεται, οπότε τσακώνεται και δέχεται φάουλ σε νεκρό χρόνο, όπως εχθές με τον Τσόχλα (χρεώθηκαν από ένα φάουλ, ως ποινή, σε φάση που δεν παιζόταν η μπάλα). Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στο Eurocup και φοβάμαι πως δεν θα ήταν η τελευταία φορά χθες.

Παραθέτω κι ένα σχετικό, με το χθεσινό παιχνίδι, άρθρο του Γιάννη Δασκάλου:

QUOTE(www.basketplus.gr - 1/2/2016)
Οι εύκολες μέρες!

Καλό μήνα σε όλες και όλους. Όταν καλύπτεις το ρεπορτάζ του Άρη, μια από τις πιο εύκολες ημέρες είναι η επομένη της νίκης σε ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο πρωινός καφές κατεβαίνει πιο γλυκά, οι λέξεις στο πληκτρολόγιο χτυπιούνται με άνεση, το μυαλό φέρνει πανεύκολα τις σκέψεις και τα συμπεράσματα.


Για μένα πάλι, ισχύει το αντίθετο. Καλύτερα «αποδίδω» μετά από δύσκολες βραδιές, από άσχημα παιχνίδια, από κακά αποτελέσματα. Γι’ αυτό και στο σημερινό μου κείμενο, δεν θα υπάρξουν ούτε υπερβολές, ούτε τυμπανοκρουσίες, ούτε θριαμβολογίες, ούτε ενδελεχείς αναλύσεις.

Η νίκη στην Πυλαία ήρθε για τρεις λόγους. Πρώτον, γιατί ο Άρης κατάφερε να «κουράσει» γρήγορα τον Σχορτσιανίτη, πνευματικά και σωματικά, καταστρέφοντας την επιθετική δομή του ΠΑΟΚ και φέρνοντας το ματς εκεί που ήθελε. Στην ενέργεια και την ταχύτητα. Έτσι δικαιολογείται και το «πάρτι» των ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεύτερον, γιατί ο Άρης ευτύχησε να βρει παίκτες μέσα από το rotation, που έδωσαν εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που «γέρνουν» την ζυγαριά των ντέρμπι. Το τρίποντο του Πελεκάνου και στην συνέχεια ένα κομβικό κλέψιμο του ίδιου παίκτη, έδωσαν μεγάλη ψυχική ώθηση σε μια δύσκολη στιγμή, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν το μεγάλο τρίποντο του Τσούπκοβιτς.

Τρίτον, γιατί ο Πρίφτης και οι συνεργάτες του είχαν πολύ καθαρό μυαλό. Έλεγχαν το τέμπο του αγώνα, οι τεχνικές τους παρεμβάσεις ήταν όπως έπρεπε, όποτε έπρεπε, ενώ τους «βοήθησε» και το επερχόμενο παιχνίδι με την Νεπτούνας, που είναι πολύ κοντά σε αυτό με τον ΠΑΟΚ και του οποίου η σημασία, απορρόφησε αρκετό από το άγχος που πιθανόν να υπήρχε μέσα στα αποδυτήρια για το τοπικό ντέρμπι.

Χθες, στην Πυλαία, ο Άρης δεν πήρε απλά δυο βαθμούς, όπως είπε (γιατί έπρεπε) ο πάντα μετριοπαθής Πρίφτης. Χθες, ο Άρης «καθάρισε» την υπόθεση τετράδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μπορεί, πια, να επικεντρωθεί στο κυνήγι της ΑΕΚ για την 3η θέση. Η αποστολή του είναι δύσκολη, βέβαια, κρίνοντας από το σκανδαλώδες σπρώξιμο της «Ένωσης» (και) μέσα στα Τρίκαλα, το περασμένο Σάββατο.

Παράλληλα, ο Άρης τόνωσε την αυτοπεποίθησή του, γιάτρεψε τον πληγωμένο – από τις συνεχόμενες «φάπες» που προηγήθηκαν μέσα στον Γενάρη- εγωισμό του κόσμου του και απέδειξε ότι εξακολουθεί να μπορεί να κερδίζει και μακριά από το «κάστρο» του.

Αν μπορέσει ο Άρης να βγάλει διπλό και την Τετάρτη στην Λιθουανία (προσωπικά, αν με ρωτούσε κανείς, θα προτιμούσα το ροζ φύλλο αγώνα της Κλαϊπέντα από εκείνο της Πυλαίας), τότε θα μιλάμε για το απόλυτο restart. Αλλά ο αγώνας που έρχεται, είναι τρομακτικά δύσκολος και πολύπλοκος για τους παίκτες και τους προπονητές του Άρη. Μακάρι να τα καταφέρουν.

Ως επίλογο του κειμένου μου, δεν θα αναφερθώ – όσο και αν μπαίνω στον πειρασμό – στα όσα έγιναν στην Πυλαία έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Ούτε και στην διαιτησία του ντέρμπι, που προσωπικά θεωρώ ότι έπαιξε άσχημα τον Άρη. Θα αναφερθώ σε κάτι άλλο, σοβαρό και ανησυχητικό, που διαπίστωσα το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Παρέα με τον Κλείτο Καρκανιά, πήγαμε στο Ποσειδώνιο μαζί με τον Μίσκο Μισούνοφ και τον Αχιλλέα Μαματζιόλα, για να κάνουμε μια συνέντευξη ενόψει του ντέρμπι, για την εφημερίδα Arena Press. Με τα σχολεία κλειστά, με τον ήλιο να λούζει την πόλη και το θερμόμετρο να σημαδεύει τους 16 βαθμούς, το Ποσειδώνιο ήταν άδειο και έρημο. Όλες εκείνες οι ανοικτές μπασκέτες, στις οποίες για να παίξεις στα εφηβικά μου χρόνια έπρεπε να έχεις… μέσο, ήταν εκεί. Μόνες τους. Μια μπάλα μόνο, του φίλου μου του Πέτρου, έσκαζε στο τσιμέντο και χαλούσε την… εκκωφαντική ησυχία των απέραντων, άδειων γηπέδων.

Μήπως ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε όλοι μας το γιατί; Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε, γιατί πια τα νέα παιδιά δεν βρίσκονται στα ανοικτά γηπεδάκια της πόλης και δεν έχουν τον δικό μας «έρωτα» με την πορτοκαλί θεά; Μήπως, εκτός από όλους εμάς τους εκπροσώπους του Τύπου, θα πρέπει να προβληματιστούν και όλοι οι θεσμοθετημένοι φορείς, όλες οι ομάδες, όλος ο μπασκετικός κόσμος, λίγο παραπάνω;
algait
Πάντως είναι εντυπωσιακό πως μία φάση έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία των δύο ομάδων. Μόλις χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ ο Σοφο, αμέσως οι παίχτες του ΠΑΟΚ κατέρευσαν και του ΑΡΗ πήραν τα πάνω τους. Γιατί και νωρίτερα στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν κατα διαστήματα χωρίς τον Σόφο και έπαιζε μια χαρά... Με το που χρεώθηκε το τέταρτο, αμέσως οι δικοί μας πήραν τα πάνω τους, άρχισαν να πιέζουν στην άμυνα, να μπαίνουν στη ρακέτα και να κάνουν εντυπωσιακά καρφώματα και φυσικά να βάζουν τα τρίποντα γιατί μέχρι τότε πετούσαν τούβλα...

Ρισπέκτ στον Τσούπκοβιτς για το μεγάλο τρίποντο. Θα μου πείτε παίχτης είναι και πρέπει να βάζει τα καλάθια, αλλά με αυτά που έχει ακούσει φέτος και την ψυχολογία στα τάρταρα (είναι φανερό αυτό, εδώ και πολύ καιρό), είναι μεγάλη υπόθεση να πάρει εκείνο το σουτ και να το βάλει. Επίσης ρισπέκτ και στον Πελεκάνο για τα 4 κλεψίματα που κατα τη γνώμη μου σε μεγάλο βαθμό γύρισαν το ματς.

Και τώρα χρειάζεται προσοχή στην διαχείριση γιατί πάντα μετά από τέτοιες νίκες, το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι το επόμενο.

ΥΓ. Σε αυτούς τους οπαδούς δεν αξίζει να είναι ούτε ο Μπάνε Πρόεδρος, ούτε ο Σούλης προπονητής... Κρίμα στους ανθρώπους γιατί τους τρέφω απεριόριστο σεβασμό...
SteelGandalf
Το επόμενο παιχνίδι μας, είναι ούτως ή άλλως το πιο δύσκολο, αφού κρίνει την πρόκριση στην συνέχεια του Eurocup. wink.gif

Ο Cupkovic μπήκε πολύ πορωμένος, κάτι που φαινόταν από τον τρόπο που λειτουργούσε στο παρκέ, αλλά και από το γεγονός ότι επιχείρησε και τρίποντο -το οποίο έχασε- σε έναν αιφνιδιασμό. Βιαστική ενέργεια που ήταν λανθασμένη, ακόμη κι αν έμπαινε το σουτ, αλλά η οποία όχι μόνο δεν τον επηρέασε, αλλά τον πρίζωσε περισσότερο!

Αυτό που περιγράφεις στην αρχή του μηνύματος σου, φίλε Αλέξη, σχετικά με την παρουσία του Σοφοκλή, πριν φορτωθεί με φάουλ και μετά, ενώ ισχύει 100%, εντούτοις δεν τιμάει τους παίχτες μας (επειδή εδώ τα λέμε και τα γράφουμε όλα).

Εγώ θα περίμενα τον Hagins να θέλει να μασήσει σίδερα και με αντίπαλο τον Σοφοκλή να δείξει τις ικανότητες του και να "επιστρέψει" στις θετικές εμφανίσεις. Έτσι θα ένιωθα εγώ, αγωνιζόμενος με ψυχή και πείσμα. Όμως όλοι τους έμοιαζαν λες και είχαν απέναντι τους τον Shaquille O'Neal ή κάποιον υπεράνθρωπο, άτρωτο... Μόλις κατάφεραν να τον θέσουν εκτός συνέχειας αγώνα, για σημαντικό χρονικό διάστημα, ξετσουτσούρδωσαν...

Τι να το κάνω τότε ρε παλικάρια, που μέχρι πρότινος παίζατε φοβισμένοι (αλλιώς ήθελα να το γράψω, αντιλαμβάνεστε πιστεύω το πως);
tuareg
Κατ αρχας η φαση που αλλαξε τη ψυχολογια δεν ειναι τοσο τα φαουλ του Σοφο αλλα το καρφωμα του Οκαρο στον αιφνιδιασμο.
Εκει συνειδητοποιησαν οι δικοι μας οτι αν παιξουν το παιχνιδι τους τους εχουν ανετα

Λοιπον τωρα φιλε Voyager εχω μαθει να κανω κουβεντα και να αντιτασσω επιχειρηματα πραγματικα οχι υποθετικα
Αυτα εδω που λες
QUOTE (Voyager @ Feb 1 2016, 15:57 ) *
Δεν σου έθιξα τον άρη και τον προπονητή σου μην τρελαίνεσαι.
Και τέλος πιο σημαντικό . Επειδή μαρέσει ο σούλης δεν μεροληπτώ/απαξιώ/μηδενίζω τον πρίφτη. για σένα υπάρχει η λογική ή ΠΑΟΚ ή Άρης.
Αν τους συγκρίνω σε θεωρητική βάση τους δύο προπονητές, για μένα είναι καλύτερος ο Σούλης. Με το εξαιρετικό υλικό που έχετε τώρα θα πηγαίνατε για πράγματα μεγάλα, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται , αν τον είχατε στον πάγκο. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Πρίφτης δεν είναι ένας αξιόλογος προπονητής, απλά αμφιβάλω για τη δυνατότητα να διαχειριστεί τόσο καλά έναν λειψό από παίκτες Πάοκ.


ειναι δικα σου αυθαιρετα συμπερασματα
Δε τρελλαθηκα(αυτο ειναι δικη σου υποθεση),ουτε τρεχω να υπερασπιστω κανενα τη γνωμη μου λεω βασισμενη σε πραγματικα γεγονοτα τα οποια ειναι :
α) Ο Πριφτης εχει το Σουλη στο 5-3 με τις 2 απο τις 3 ηττες του να εχουν γινει με ελλειπη απο τραυματισμους ομαδα.
β) Δεν υπαρχει λογικη Αρης η Παοκ προσωπικα σε μενα,υπαρχει η λογικη ποιος εκανε το καλυτερο για την ομαδα του και υπερισχυσε του αλλου.
γ) Η διαπιστωση σου για το τι θα εκανε ο ενας στο παγκο της αλλης ομαδας ειναι παλι δικο σου αυθαιρετο συμπερασμα. Η πραγματικοτητα λεει οτι με παραπλησια ροστερ περσυ και φετος (και πριν τρεξεις να πεις κατι για το φθηνο παοκ λαβε υπ οψη σου οτι εχει στην ομαδα του δυο παικτες που για διαφορους λογους αγωνιζονται για 4 η 5 φορες το συμβολαιο που θα επαιρναν σε κανονικες συνθηκες σε ευρωπαικη ομαδα)ο Πριφτης προηγειται στις νικες.Aν παλι επιμενεις οτι ο παοκ ειναι ελλειπης σ αυτο φταιει ο Σουλης γιατι εκεινος εκανε το σχεδιασμο

Να σου απαντησω και σε οσα θιγεις αναλυτικα

QUOTE (Voyager @ Feb 1 2016, 15:57 ) *
1) Ο σόφο βγήκε με φάουλ γιατί δεν ξέρει να προστατευτεί μόνος του.
2) Φυσικά και ήταν στοχευμένες οι αλλαγές και προφανώς ο σούλης είχε εξηγήσει στον σόφο πως θα περιμένει τους κοντούς αλλά δεν το έκανε γιαυτό και είδαμε τον εκνευρισμό του σόφο.
3) Tο 3ο με το 4ο φάουλ είναι σε διάστημα 2 δευτερολέπτων και τελείως ανόητα. γιαυτό φταίει ο σούλης; προφανώς και ήθελε μια ακόμα επίθεση να μην ξεφύγει το σκορ. Όπως γινόταν κάθε φορά που ήταν εκτός ο big man.
4)Mόλις μπήκε ο σοφο οι ψηλοί σας πήραν τα 4 φάουλ σε 1 λεπτό. οπότε τα λάθη έγιναν εκατέρωθεν .
5)Tο ότι ο βασιλειάδης πήρε 6 σουτ δεν φταίει ο σούλης. Gιατί κρίνοντας, όχι από την στατιστική, αλλά απ;o την προπονητική σκοπιά, θα δείς ότι : ο πελεκάνος έπαιζε overplay . Aν κολλούσε στο σκριν πεταγόταν ο ψηλός . O Bασιλειάδης σωστά περνούσε τη μπαλα στο miss match μέσα στη ρακέτα με τις γνωστές συνέπειες για τον πάοκ. Προφανώς και δεν έχουμε παίκτη στην Ελλάδα για να βάζει σουτ με ψηλό υπό πίεση.
6) Τον τέπιτς δεν τον παίξατε άμυνα αλλά το παλικάρι άνοιξε το γνωστό κουτί με τα λάθη και κρέμασε τον πάοκ. Η αμυντική προσήλωση του Άρη ανέβηκε κατακόρυφα 2ο ημίχρονο γιατί έγινε πιο εύκολο το παιχνίδι με τον μονοδιάστατο ΠΑΟΚ.
7) Το επιχείρημα με την χθεσινή ανατροπή για τον άρη έχει όση αξία το να σου πω ότι εσύ έχασες με κατεβασμένα χέρια από πάο-οσφπ ενώ ο σούλης με χειρότερο ρόστερ τα πήγε καλύερα . Προφανώς και κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός.
8)Δεν φαντάζομαι προπονητή που να μην θέλει να πάρει παίκτες. Μόνο η διοίκηση , λόγω χρημάτων. Τα υπόλοιπα παρασκηνιακά δεν τα γνωρίζω φυσικά. Αλλά μπορείς να μου πεις γιατί δεν πήρε αμερικάνους, αν έχεις καλύτερη πληροφόρηση.


1) + 2)Το τι εξηγησε ο Σουλης ειναι παλι δικη σου υποθεση.Η πραγματικοτητα λεει οτι ο Πριφτης τον στοχευσε και τον εβγαλε εκτος παιχνιδιου.Αυτο μαλλον πρεπει να το πιστωθει δε νομιζεις?
3)μικρο η μεγαλο διαστημα μολις γινει το τριτο φαουλ τον αλλαζεις αφου δεν εχεις αλλο να τον αναπληρωσεις.Μαλλον για λαθος αποφαση του Σουλη μου φαινεται αυτο η δεν ειναι?
4)Μα δεν ειπα οτι δεν εγιναν λαθη,ειπα οτι ο Πριφτης διαχειριστηκε τα φαουλ τους καλυτερα και τους εβαλε οταν επρεπε.
5)Ενταξει δε φταιει ο Σουλης.Ο Πριφτης εκανε κατι γι αυτο η τυχαια εγινε?Του βγηκε η επιλογη και δε μπορεσε να αντιδρασει ο αλλος ναι η οχι?
6)Μηπως το παιχνιδι εγινε μονοδιαστατο γιατι με τις παγιδες στο Σοφο,τη ζωνη και το οβερπλευ στο Βασιλειαδη δεν ειχε ο Σουλης εναλλακτικη?Τυχαια εγινε αυτο η απο παρεμβαση Πριφτη?
7)Επιλεκτικη λογικη,κατ αρχας με τον Ολυ το ματς ηταν ντερμπυ εως το 38,οσο για το ΠΑΟ αν για σενα ενα παιχνιδι της σειρας στο πρωταθλημα που ο ΠΑΟ σερνεται και κανει αγγαρεια συγκρινεται με ενα παιχνιδι που κρινει τιτλο κι εχει 55% στα τριποντα οκ.
Απο την αλλη εσυ κρινεις δυο προπονητες οχι με γνωμωνα τα μεταξυ τους ματς αλλα στο τι εγινε με τριτους?
Ε οκ κι εμεις κερδισαμε τη Κηφισσια ανετα στο παλε και την ΑΕΚ εκτος ενω ο ΠΑΟΚ εχασε σ αυτα τα αντιστοιχα παιχνιδια.
Ειναι επιχειρημα αυτο?Ισχυει η μεταβατικη ιδιοτητα στο μπασκετ και δε το ξερω?
8)Δε πηρε Αμερικανους γιατι το σκαουτιγκ του φτανει μεχρι την Α1 και οχι παραπερα κι αυτους που ηθελε ηταν ακριβοι για το οτι εδινε η ομαδα του.
algait
Βασικά θεωρώ πως τα 4 φάουλ πρωτίστως επηρέασαν την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και κατά κάποιο τρόπο κατέρευσαν, και αυτό ανέβασε από την άλλη την ψυχολογία των δικών μας.

Όσο για το παράδειγμά σου Στέργιο, μπορεί ο Σόφο να μην είναι Σακίλ, αλλά με έναν προπονητή που βρίσκει τα κουμπιά του (όπως ο Σούλης) είναι τοπ επιπέδου ευρωλίγκας. Απλά ελάχιστοι προπονητές και ελάχιστες ομάδες μπορούν να το πετύχουν αυτό. Τεσπα ο Σόφο είναι μια κατηγορία μόνος του...
air_23
QUOTE
1) Ο σόφο βγήκε με φάουλ γιατί δεν ξέρει να προστατευτεί μόνος του.

Ο σοφο με την τακτικη που ακολουθησε ο σουλης χτες στα πικ εκανε 20 φαουλ και του δοθηκαν 2.επισης οταν ενας τοσο σημαντικος παικτης κανει 3 φαουλ τον βγαζεις ΑΜΕΣΩΣ και τον ξαναβαζεις σ2 2-3 λεπτ οπως εκανε ο πριφτης με οκαρο-χαγκινς

QUOTE
4)Mόλις μπήκε ο σοφο οι ψηλοί σας πήραν τα 4 φάουλ σε 1 λεπτό. οπότε τα λάθη έγιναν εκατέρωθεν .

Λαθος.το 4ο φαουλ των οκαρο και χαγκινς δεν ηταν ο σοφο μεσα.μαλιστα το 4ο του χαγκινς ηταν σε επιθετικο ριμπ του ΚΩΤΤΑ
QUOTE
5)Tο ότι ο βασιλειάδης πήρε 6 σουτ δεν φταίει ο σούλης. Gιατί κρίνοντας, όχι από την στατιστική, αλλά απ;o την προπονητική σκοπιά, θα δείς ότι : ο πελεκάνος έπαιζε overplay . Aν κολλούσε στο σκριν πεταγόταν ο ψηλός . O Bασιλειάδης σωστά περνούσε τη μπαλα στο miss match μέσα στη ρακέτα με τις γνωστές συνέπειες για τον πάοκ. Προφανώς και δεν έχουμε παίκτη στην Ελλάδα για να βάζει σουτ με ψηλό υπό πίεση.

Σορρυ αλλα αν δεν μπορεις σε αυτο το επιπεδο να σπασεις ενα οβερπλευ στον καλυτερο σου παικτη τι συζηταμε ακριβως?

QUOTE
7) Το επιχείρημα με την χθεσινή ανατροπή για τον άρη έχει όση αξία το να σου πω ότι εσύ έχασες με κατεβασμένα χέρια από πάο-οσφπ ενώ ο σούλης με χειρότερο ρόστερ τα πήγε καλύερα . Προφανώς και κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός.

Με τον σοφπ ο αρης δεν εχασε με κατω τα χερια στο σεφ.Ο παοκ επαιξε ΕΝΤΟΣ.με παο ο αρης εχασε ευκολα και στα 2 αλλα υπαρχει και κατι αλλο.Οι ομαδες υπολογιζουν ΠΟΛΥ περισσοτερο φετος τον ΑΡΗ απο οτι τον παοκ ειδικα τη στιγμη που επαιξε στο οακα.


QUOTE
Αν τους συγκρίνω σε θεωρητική βάση τους δύο προπονητές, για μένα είναι καλύτερος ο Σούλης. Με το εξαιρετικό υλικό που έχετε τώρα θα πηγαίνατε για πράγματα μεγάλα, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται , αν τον είχατε στον πάγκο. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Πρίφτης δεν είναι ένας αξιόλογος προπονητής, απλά αμφιβάλω για τη δυνατότητα να διαχειριστεί τόσο καλά έναν λειψό από παίκτες Πάοκ.


Νταξει εχετε κανει τον Σουλη που μεχρι να βει την ομαδα του γιαννακη και του μαπρτζωκα στο μαρουσι και να φτιαξει το ονομα του ηταν γυρολογος των παγκων λες και ειναι ο φιλ τζακσον.Δεν με λες αδερφε.ποσο καλυτερο απο τους υπολοιπους ηταν το ροστερ του σουλη περσυ?οι διαφορες ηταν με τον αρη του πριφτη πχ μαλλον μεγαλυτερες κι απο οτι εχουν τωρα οι ομαδες και παλι ο πριφτης τον κερδισε ΜΕΣΑ ΕΞΩ κι αν δεν ειχε 2 ξενους εξω στα ΠΟ δυσκολα θα κερδιζε κι εκει
SteelGandalf
Φίλε μου air_23 απάντησες σε όλα τα ζητήμα με πολύ σωστά και πραγματικά επιχειρήματα. Την ίδια άποψη για όλα τα παραπάνω έχω κι εγώ.

Ειδικά εκεί που λες για τα πολλά φάουλ του Σοφοκλή, τα οποία δεν σφυρίχτηκαν (όταν επέστρεψε με 4 φάουλ στο παρκέ, στο επόμενο λεπτό έπρεπε να είχε αποβληθεί), αλλά και για το γεγονός πως αντιμετωπίζεται ο ΠΑΟΚ από τις ομάδες της Αθήνας (αναφέρομαι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) σε σύγκριση με τον Άρη.

Εκτιμώ τον κύριο Μαρκόπουλο, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί στο top επίπεδο. Για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ είναι εξαιρετική περίπτωση, την στιγμή που δεν έχει πολλά χρήματα, αλλά καταφέρνει να δημιουργεί ομάδες. Για πιο απαιτητικές καταστάσεις όμως, δεν έχω άποψη, αφού δεν μπορεί να κριθεί, εφόσον δεν έχει δοκιμάσει.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.