Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tα καλύτερα ματς που έχω δει στη ζωη μου, ανεξαρτήτως σπορ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
treathitch
Ιδού λοιπόν και μια άλλη λίστα..
Είναι στιγμές μοναδικές στον αθλητισμό και λόγοι που με έκαναν να λατρεύω για χρόνια κάποια σπορ. Όλα τα παρακάτω ματς/αναμετρήσεις, τα είδα live, εκτός από ένα, το οποίο όμως παραμένει και πάλι στη λίστα μου, γιατί ενθουσιάστηκα πάρα πολύ κι ας ήξερα το αποτέλεσμα, όντας μάλλον απωθημένο μου.
Υπάρχουν κι άλλα πολλά, σίγουρα. Στιγμές γεμάτες συναισθήματα, αγωνία, ηδονή, πίστη σε αυτόν που υποστηρίζουμε και γι' αυτό σας προτείνω να βάλετε ο καθένας τα δικά σας, τα οποία - για διαφορετικούς λόγους - έμειναν χαραγμένα στη μνήμη σας...


#10

Ιταλία-Ολλανδία 3-1 πέναλτυ (κ.αγ. 0-0), ποδόσφαιρο, ημιτελικός Euro2000

H μεγάλη βραδιά του Φραντσέσκο Τόλντο. Ο κίπερ της Φιορεντίνα αποκρούει ένα πέναλτι και οι Ολλανδοί χάνουν άλλο ένα. Ο Τζαμπρότα βγαίνει με δεύτερη κίτρινη στο 34' και όλοι εμείς οι απογοητευμένοι Ιταλόφιλοι ετοιμαζόμαστε για νέα μαύρα περιβραχιόνια και για καλοκαίρια οδυρμού και φωνών κατά του Τζοφ. Όμως, όσο και να έσπαγαν τα δοκάρια οι ανώτεροι Ολλανδοί, ο Τόλντο δεν άφηνε να περάσει τίποτα, η τριάδα Μαλντίνι-Νέστα-Καναβάρο ήταν η καλύτερη στον κόσμο και βέβαια στα πέναλτυ τους κάναμε σκόνη, περάσαμε στον τελικό, αλλά οι μισητοί, αντιπαθητικοί Γάλλοι μας κέρδισαν με τη σκανδαλώδη εύνοια της διαιτησίας (και του Ντελ Πιέρο!) και τις υπερβολικές καθυστερήσεις.

#9


Tζων Χίγκινς - Ρόνι Ο' Σάλιβαν 10-9, σνούκερ, τελικός UK Masters Series 2006

Όλη η υφήλιος σίγουρα ήθελε το "διάβολο" πίσω στο θρόνο του, αλλά μια μαγική βραδιά για το υπέροχο αυτό σπορ έφερε το Τζων Χίγκινς στην κορυφή. Με το σκορ στο 9-8 υπέρ του και έχοντας επιστρέψει από μεγάλη διαφορά, ο Ρόνι πήρε προβάδισμα με 60-0 και ήταν έτοιμος να τελειώσει το ματς, αλλά έχασε 2 από τις ευκολότερες στεκιές της καριέρας του και ο Χίγκινς (είχε κάνει προηγουμένως ένα λάθος που έμοιαζε μοιραίο) επέστρεψε στο ματς και το κέρδισε σε ένα ανεπανάληπτο φινάλε.

#8

Toντ Χάμιλτον (-1/-10) - Έρνι Ελς (par, -10) (playoff round), γκολφ, British Open 2004

Όντας ένα θεσπέσιο σαββατοκύριακο στα μέσα Ιουλίου και όσο το Eurosport δε μας έπρηζε με το Tour de France, oι εμπειρία ήταν μοναδική. Σε μια από τις ιστορικότερες και πιο κλασικές μονομαχίες στην ιστορία του θεσμού, εκεί που όλα γίνονται, ο Τοντ Χάμιλτον μπήκε σφήνα ανάμεσα στους βετεράνους Έρνι Ελς και Φιλ Μίκελσον και κατάφερε να ισοφαρίσει τον Ελς στο φινάλε του weekend και να φορσάρει πλέιοφ (ας το πούμε, παράταση) στο γκολφ και μάλιστα σε τέτοιο τουρνουά! Και επειδή η τύχη είναι με τους δυνατούς, ο Ελς δε συγχώρεσε ποτέ στον εαυτό του το κακό πρώτο χτύπημα στη δεύτερη τρύπα, όπου ο Χάμιλτον ανεδείχθη νικητής και ...τα πήρε όλα κι έφυγε εκείνη την Κυριακή.

#7

Ελλάδα - ΕΣΣΔ 103-101 (παράταση, κ..α. 89-89), μπάσκετ, τελικός Ευρωμπάσκετ 1987

Όχι τόσο σημαντικό πια, μιας και το μπάσκετ έχει πολύ σημαντική θέση στη ζωή μου, αλλά τότε ήταν ακόμη κάτι καινούριο και το 1987, από το πουθενά, το σπορ εκτινάχθηκε. Δε θυμάμαι να είχα ξανανιώσει κάτι τέτοιο, δε θυμάμαι ένα πράγμα να έχει διαδοθεί ποτέ τόσο γρήγορα και να επηρεάζει έτσι τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Αθήνα ήταν ένα κουβάρι μετά τη λήξη του μυθικού τελικού, τον οποίο πρέπει να έχουν δει όλοι οι Έλληνες. Η αντιπάθειά μου προς τον Άρη και προς τα πρόσωπα των Γκάλη-Γιαννάκη δεν τους βγάζει από το πάνθεον των κορυφαίων Ελλήνων καλαθοσφαιριστών, αλλά ο Φασούλας και ο Φάνης είναι εξ ίσου μεγάλοι. Ο Καμπούρης, ο Συρίγος και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της εποχής παραμένουν από τότε συμπαθή πρόσωπα. Η βραδιά της 14ης Ιουνίου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου, έστω και μακριά από την 1η θέση (υπάρχουν καλύτερα ματς..).

#6


Ιταλία - Γερμανία 2-0 (παράταση, κ. αγ. 0-0), ημιτελικός μουντιάλ 2006

Η Γερμανία ήταν φυσικά η καλύτερη ομάδα ενός από τα κορυφαία μουντιάλ της τελευταίας 20ετίας. Λάθος.. Ήταν η 2η καλύτερη ομάδα, διότι η καλύτερη ήταν η Σκουάντρα Ατζούρα. 24 χρόνια φαγούρας για τον 4ο τίτλο σε μουντιάλ, σε μια μάχη τιτάνων, με συγκλονιστικές μονομαχίες, που - αν ευοδώνονταν - θα έφερναν στο νου τον αντίστοιχο ημιτελικό των 2 το 1970 στο Μεξικό (4-3 η Ιταλία). Το ότι το ματς πήγε στην παράταση δεν πτόησε τον έμπειρο Μαρσέλο Λίπι, ο οποίος κέρδισε στα σημεία το νεαρό Γιούργκεν Κλίνσμαν και με δύο γκολ μετά το 118' (κυρίως το γκολ του Γκρόσο πόνεσε πιο πολύ τα πάντσερ) το Βερολίνο έπαψε πλέον να σαμποτάρει τις πιτσαρίες και οι μισητοί Γάλλοι προσκύνησαν στον τελικό.

#5

Eλλάδα - Ρωσία 66-61, προημιτελικός Ευρωμπάσκετ 2005

Η Ελλάδα δεν είχε κερδίσει νοκ-άουτ παιχνίδι από το 1998 (κι αυτό με τη διαιτησία!) και μετά τη νίκη που δε μετρούσε απέναντι στο Ισραήλ, η λιγότερο ταλαντούχα, αλλά πιο αθλητική Ρωσία φάνταζε βουνό. Όχι όμως. Δεν ήταν αλήθεια. Το 13-2 ήταν κάτι χειρότερο από αυτό. Ήταν ταπείνωση. Οι παίκτες που λάτρεψα και είχαν την ευκαιρία να με δικαιώσουν για όσα καλά έλεγα γι' αυτούς και όσα άσχημα για τους "λούζερ" Σιγάλα, Αλβέρτη, Ρεντζιά, Οικονόμου, Παπανικολάου, Τσακαλίδη. Όμως έμοιαζαν με λούζερ... Με φοβισμένα παιδάκια. Δεν ειμαι φαν του Παπαλουκά, είμαι λάτρης του Διαμαντίδη, αλλά εκείνο το απόγευμα Πέμπτης στο Βελιγράδι, αν δεν ήταν ο Παπαροκστάρ, η Ελλάδα θα έθαβε ακόμη το κεφάλι της στο χώμα. Μόλις, λοιπόν, το γύρισαν με το small ball, εκείνο το τρομερό δεύτερο ημίχρονο, τότε γεννήθηκε στην Ελλάδα το μπάσκετ που κερδίζει. Ήταν η πραγματική πρωταθλήτρια, σε ένα ματς που με έκανε να δακρύσω. Εκείνο το απόγευμα, ξαναγεννήθηκε το Ελληνικό μπάσκετ και ο Παπαλουκάς είναι ο κορυφαίος διότι (μαζί με Ντικούδη και Χατζηβρέττα) έσωσαν το άθλημα σε αυτή τη χώρα, σε μια βραδιά που δάκρυζα από τη χαρά μου και τραγουδούσα δυνατά το "είμαστε πια πρωταθλητές", με δεδομένη πλέον την επιστροφή της Ελλάδας στην ελίτ.


#4

Ζυστίν Ενάν-Αρντέν - Αναστάσια Μίσκινα 2-1, τένις, ημιτελικός Ολμπιακών Αγώνων 2004

H Ρωσία έχει μόλις κερδίσει το πρώτο της Γκραν Σλαμ στις γυναίκες (Ρολάν Γκαρός) τον Ιούλιο του 2004 και η κάτοχός του, η απρόβλεπτη Αναστάσια Μίσκινα κατεβαίνει στους Ολυμπιακούς ως το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Στον ημιτελικό, βρίσκει απέναντί της τη μεγαλύτερη τενίστρια της γενιάς της, αλλά επηρεασμένη από τον τραυματισμό της Ζυστίν Ενάν-Αρντέν. Η Νάστια χάνει το 1ο σετ με 5-7, αλλά επιστρέφει με το 7-5 και η Βελγίδα δείχνει κουρασμένη. Η Νάστια είναι μπροστά με 5-1 και με την αυτοπεποίθηση να κυριαρχεί, αλλά ....ωιμέ! Η Ενάν επιστρέφει με συγκλονιστικό τρόπο και ισοφαρίζει σε 5-5. Η Νάστια τα χει χαμένα και βάζει τα κλάμματα στο τερέν, την ώρα που χάνει τα ίδια τα σερβίς της στο 6-7. Η Ενάν θα κερδίσει με 6-8 κι εγώ θα δω την αγαπημένη μου αθλήτρια να καταρρέει ακολουθώντας πιστά το μύθο του Σισύφου, στην αποθέωση του αθλήματος που επί 20 χρόνια παρακολουθώ πιστά και λατρεύω.

#3

Tάρα Λιπίνσκι - Μισέλ Κουαν, καλλιτεχνικό πατινάζ, τελικός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 1997

Το ότι η 14χρονη Τάρα Λιπίνσκι δεν είχε τη μόστρα και το στυλ της 17χρονης τότε Κουαν όλοι το ήξεραν. Η Μισέλ ήταν και θα παραμείνει μια τοπ-3 skater όλων των εποχών, αλλά εκείνη τη βραδιά το κορίτσι-θαύμα έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει. 1.45 ύψος και λιγότερο από 40 κιλά, η αέρινη πιτσιρίκα με το εντυπωσιακό κέντρο βάρους έκανε δύο τριπλά άξελ στη σειρά και δεν έχασε την ισορροπία της σε κανένα τόλουπ για να κερδίσει τελικά παρά την πολύ δύσκολη βραδιά, αφού και η έμπειρη Κουαν είχε παρουσιάσει εξαιρετικό πρόγραμμα. Όταν τα χαράματα της επομένης έβλεπα live αυτή την ιστορική μονομαχία, άρχισα μόνος μου να χοροπηδάω στο σπίτι μου, υμνώντας ένα αουτσάιντερ που ένα χρόνο μετά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για να γίνει επαγγελματίας.

#2


Bραζιλία - Ιταλία 3-2 (πέναλτι, κ.αγ. 0-0), τελικός μουντιάλ 1994

Αγώνας-σταθμός στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και μια από τις σημαντικότερες στιγμές της περασμένης δεκαετίας. Όχι, δεν ήταν καλό ματς. Οι μόνοι μισητότεροι από τους Γάλλους, οι ειδεχθείς (πάντα στη μπάλα, έτσιwink.gif Βραζιλιάνοι παίζουν με τη Σκουάντρα Ατζούρα που έχει Μπάτζιο τραυματία και προπονητή από τα πανυγύρια. Στα πέναλτι; Οκ... 3-2 μπροστά οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι έχουν κι άλλο ένα. Είμαι 15 χρονών, το ματς είναι μέρα σε ένα καφενείο στη ...Σπερχειάδα. Όλοι (μα όλοι) εκτός από μένα υποστηρίζουν τη Βραζιλία. Ο Ρόμπι (ο "μικρός Βούδας", ο "θεϊκός κοτσιδάκιας") παίρνει φόρα για να ξαναφερει τους Ατζούρι στα ίσια. Ο μέγας σπεσιαλίστας, ο τύπος που εκτελούσε εν ψυχρώ τη Νιγηρία, την Ισπανία και τη Βουλγαρία στους προηγούμενους γύρους, ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου το περασμένο έτος θα τη στείλει πάνω από τα δοκάρια του Ταφαρέλ σε μια φάση που έγινε συζήτηση για χρόνια και διαφήμιση για ουίσκι. Η Βραζιλία κέρδισε, η Ιταλία χρειάστηκε άλλα 12 χρόνια για να κερδίσει μουντιάλ κι εγώ έκλαιγα μπροστά σε ένα στόλο κάφρους που πανυγύριζαν και μου φώναζαν "κάτσε κάτω ρε μαλακισμένο"! Φρίκη μεν αλλά έντονο συναίσθημα.


#1

Nτιουκ - Κεντάκι 104-103 (παράταση, κ.αγ. 93-93), μπάσκετ, Κολεγιακό Πρωτάθλημα, East Regional Final 1992

Αυτό είναι το ματς που ΔΕΝ εχω δει live, αλλά αμφιβάλλω αν έχω ευχαριστηθεί ποτέ μου κάτι τόσο πολύ όσο αυτό. Καμία ομάδα στο Κολεγιακό δεν έχει επαναλάβει τίτλους μετά το 1973 και το UCLA και το Ντιουκ είναι η πρωταθλήτρια ομάδα και νούμερο ένα στο NCAA καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Με ηγέτη τον βέβαιο παίκτη της χρονιάς και υπερ-σταρ Κρίστιαν Λέτνερ, η ομάδα πηγαίνει ολοταχώς προς το φάιναλ φορ και το ριπίτ, αλλά ο Ρικ Πιτίνο έχει άλλη άποψη. Με τους ...περίεργους σίνιορ του στο παρκέ και σταρ το Τζάμαλ Μάσμπερν παίζει ένα αλησμόνητο ματς και στέλνει το ματς στην παράταση, με το Ντιουκ να μη μπορεί να ξεφύγει με τίποτα. Στα 20" το καλάθι και φάουλ του Μάσμπερν θα φέρει το Κεντάκι μπροστά στο σκορ με 100-101, για να πάρει ο Λέτνερ το 5ο φάουλ του Μάσμπερν στην αμέσως επόμενη φάση και να βάλει 2/2. Ο Πιτίνο καλεί τάιμ άουτ στα 8" και τη φάση, με έναν ανορθόδοξο τρόπο παίρνει ο Σον Γουντς τη μπάλα και μπροστά στα υψωμένα χέρια του κατά 30 πόντους ψηλότερου Λέτνερ γράφει το 102-103 μόλις 2"1 πριν τη λήξη.
Φυσικά, το απόλυτο buzzer-beater στην ιστορία του Κολεγιακού δεν περιγράφεται με λόγια.
Eίναι μια στιγμή σχεδόν θεϊκή, το όλο παιχνίδι του Λέτνερ (10/10 σουτ, 10/10 βολές, 31 πόντοι, 10 ριμπάουντ) χαρακτηρίζεται ως τέλειο και το Ντιουκ θα φτάσει τελικά στο πολυπόθητο ριπίτ μια εβδομάδα μετά. Είναι η μεγαλύτερη στιγμή στο αγαπημένο μου σπορ.
dizzy_fingers
Congrats once again. ohmy.gif
Δεν το ήξερα ότι παρακολουθείς ποδόσφαιρο tongue.gif.
Με έκανες να ανατριχιάσω σε μερικές περιγραφές...
jois21
Απο Τσαπιονσ Λιγκ:

Λα Κορουνια - Μιλαν (νοκ αουτ 2003 αν θυμαμαι καλα)

Ντορτμουντ - Ρεαλ (ακομα πιο παλια)

Τελικος Μιλαν - Λιβερπουλ

Τσελσι - Μπαρτσελονα (περυσι)

Απο μπασκετ δε ξερω πολλα. Μαλλον Ελλαδα-Γαλλια κ Ελλαδα-Αμερικη.

Απο F1 πολλα, αλλα ο τιτλος λεει για ματς.

Απο το Μουντιαλ φετος: Ολλανδια - Πορτογαλλια
teneatis
Θα γράψω τα πιο συνκλονιστικά ματς
1. ussr- yugoslavia 91-90
45'' πριν την λήξη 8 πόντοι μπροστά οι yugoi. Σαμπόνος 3π, κλέψιμο τιχονένκο 3π, και πάνω από 30'' για τη λήξη. Ηλίθιο φαουλ του Χομίτσιους και από το πλάι η μπάλα με τους Γιουγκους απλώς να πρέπει να την κρατήσουν. Η μπάλα στον Ντίβατς και...βήματα 12'' πριν την λήξη.
Ο Βάλντις Βάλτερς παίρνει την μπάλα και φυσικά το βάζει. Παράταση και οι σοβιετικοι κερδίζουν.
2. RAC rally 1998
Η διαφορά μεταξύ makinen και sainz είναι 2 βαθμοί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών και ο makinen εγκαταλείπει στον τελευτάιο αγώνα. O sainz θεωρείται σίγουρος πρωταθλητής μιας και χρειάζεται να τερματίσει στην πεντάδα. Τελευταία ειδική και 500 μέτρα πριν το τέλος το αυτοκίνητο του sainz σταματάει και παίρνει φωτιά ο κινητήρας. Τραγωδία από τη μία, από την άλλη ο makinen πήρε έναν ανέλπιστο τίτλο.
3. παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 1982
Ημιτελικός Γαλλία-Δ.Γερμανία
Το απίστευτο σασπένς
από 0-1 σε 3-1 στην παράταση, τελικά 3-3. Στα πέναλτι καλύτεροι οι Γερμανοί.
4. Bayern - Man Utd 1-2στον τελικό του cl to 99 Στις καθυστερήσεις η ανατροπή και ο Hiezzfeld πρέπει να κατάλαβε ότι ο καλύτερος παίχτης (Basler) δεν γίνεται αλλαγή.
5. Γαλλία Τσεχία 0-1
Δέλλας στο 119'.
Ο βασιλιας των αθληματων. Σε κανενα αλλο σπορ δεν υπαρχει περιπτωση η χειροτερη ομαδα σ ολη τη διαρκεια ενος παιχνιδιου να φυγει με τη νίκη
6. Γαλλια Ελλαδα 66-67
Το τρίποντο του Μητσάρα...
7. Το παιχνίδι snooker που αναφέρθηκε παραπάνω.
Επίσης θα έγραφα κι εναν τελικό wimbleton της δεκαετιας του 80. Μακενρο εναντιον Λεντλ από 2-0 σε 2-3 αλλά δεν είδα το 5ο σετ μιας και η ΕΡΤ είχε κόψει τη μετάδοση στο τελος
Pierce
εγω θα γραψω ποιον αγωνα θεωρω καλυτερο ever .τελικοςWorld League 2003 στη μαδριτη 13 ιουλιου για το
volley . οι φιναλιστ βραζιλια και σερβια μαυροβουνιο οι κατα τεκμηριο καλυτερες ομαδας εκεινης της εποχης. το ματς πηγε στο tie break και η βραζιλια μετα απο ενα ατελειωτο και χορταστικο παιχνιδι πηρε τη κουπα με 3-2 σετ (25-16, 21-25, 19-25, 25-23, 31-29) ναι 31-29 στο tie break blink.gif . να υπενθυμισω οτι το tie break τελειωνει στους 15 ποντους
kolossos
2003-2004 volley ΠΑΟ-γαυρος 2ος τελικός. 3-2 στα σετ και ο αγώνας να κρατάει κοντά 2,5 ώρες. Από μπάσκετ το Ελλάδα-Γαλλια πέρσι και το η κούπα το 96. Από μπάλλα οι τελικοί του Τσ.Λ του 99 και του 2005. Βέβαια έχω την αίσθηση το ότι το τόπικ από τα καλύτερα ματς έχει μετατραπεί στα συγκλονιστικότερα tongue.gif
jois21
Mα αυτα ειναι τα καλυτερα.
NBAer
The best topic ever in this forum i think!!!!!!! 41.gif


Τι να πρωτοθυμηθω???????????? Εγω σαν ενας ΜΕΓΙΣΤΟΣ οπαδος των σπορ εχω ζησει ανεπαναληπτες στιγμες αγωνιας. Μπορει η αγωνια να ειναι κατι δραματικο και να με κανει και ποναω εκεινη τη στιγμη, αλλα αν το δεις μια αλλη στιγμη ειναι κατι "γλυκο".....
Ελπιζω και αλλοι να ειναι τετοιου ειδους οπαδοι γιατι ειναι πολυ ωραιο συναισθημα! biggrin.gif


QUOTE(treathitch @ Nov 23 2006, 10:01 PM) *
Είναι στιγμές μοναδικές στον αθλητισμό και λόγοι που με έκαναν να λατρεύω για χρόνια κάποια σπορ.
#10
Ιταλία-Ολλανδία 3-1 πέναλτυ (κ.αγ. 0-0), ποδόσφαιρο, ημιτελικός Euro2000


Ναι δυστυχως ο Τολντο και οι Ιταλοι γενικοτερα ηταν απιστευτοι αμυντικα εκεινη τη μερα! Εγω μετα απο Γερμανια και Ελλαδα στο 100% υποστηριζω Ολλανδια 60% στο ποδοσφαιρο, οποτε καταλαβαινεις την λυπη μου shot.gif
Οι Ολλανδοι σφυροκοπουσαν ανελεητα τους Ιταλους αλλα το γκολ δεν εμπαινε! sad.gif


QUOTE
περάσαμε στον τελικό, αλλά οι μισητοί, αντιπαθητικοί Γάλλοι μας κέρδισαν με τη σκανδαλώδη εύνοια της διαιτησίας (και του Ντελ Πιέρο!) και τις υπερβολικές καθυστερήσεις.


Mισητοί και αντιπαθητικοί Γάλλοι! 41.gif
Το προσυπογραφω 100% ! Τους μισω, τους μισω! Εκεινο το ματς το πηρε η Ιταλια!
Τετοια διαιτησια σπανια βλεπει καποιος.....


QUOTE
#7
Ελλάδα - ΕΣΣΔ 103-101 (παράταση, κ..α. 89-89), μπάσκετ, τελικός Ευρωμπάσκετ 1987


Ημουν 5 χρονων τοτε οποτε δεν το προλαβα..... sad.gif sad.gif


QUOTE
Η αντιπάθειά μου προς τον Άρη και προς τα πρόσωπα των Γκάλη-Γιαννάκη δεν τους βγάζει από το πάνθεον των κορυφαίων Ελλήνων καλαθοσφαιριστών, αλλά ο Φασούλας και ο Φάνης είναι εξ ίσου μεγάλοι.


Βασικα ο Γκαλης ηταν πολλα σκαλια πιο πανω απο ολους αυτους!
Ομως οσον αφορα για την σπουδαιοτητα των παιχτων για την ελληνικη ομαδα ο Φασουλας ισως ηταν κοντα στον Γκαλη, καθως ηταν ο μοναδικος ψηλος που μπορουσε να αντισταθει στους αντιπαλους ψηλους.....


QUOTE
#6
Ιταλία - Γερμανία 2-0 (παράταση, κ. αγ. 0-0), ημιτελικός μουντιάλ 2006


shot.gif shot.gif shot.gif shot.gif


QUOTE
#5
Eλλάδα - Ρωσία 66-61, προημιτελικός Ευρωμπάσκετ 2005


Φοβερο παιχνιδι πραγματι, αλλα λογω του αριστερου(κυριως) lay up του Παπαλουκα δεν με ανεβασε στο Ζενιθ της αγωνιας οποτε δεν μπορω να πω οτι μου μενει για παντα στην μνημη.....


QUOTE
#4
Ζυστίν Ενάν-Αρντέν - Αναστάσια Μίσκινα 2-1, τένις, ημιτελικός Ολμπιακών Αγώνων 2004


Φοβερο παιχνιδι πραγματι!! Παντως αγωνια εγω εχω μονο για την Χινγκις! Ωραιες οι παλιες μαχες της με την Ντειβενπορτ αλλα πλεον..... sad.gif


QUOTE
#2
Bραζιλία - Ιταλία 3-2 (πέναλτι, κ.αγ. 0-0), τελικός μουντιάλ 1994


Ρομπερτο Μπατζο, Ρομπερτο Μπατζο και αουτ η μπαλα και η Βραζιλια ειναι παγκοσμια πρωταθλητρια!
Αυτα ελεγε η μαγικη για εμενα(το 99% των ανθρωπων που γνωριζω ειναι εντελως αντιθετοι) φωνη του Μανωλη Μαυροματη!
Ενας πολυ κακος τελικος αλλα ενας απο τους μεγαλυτερους οπως λες.....

Μπαρεζι και Μπατζιο εχασαν τα πεναλτυ για την Ιταλια σε ενα Μουντιαλ που ανηκε στην Ελλαδα καθως εδωσε την ευκαιρια σε καποιους αλλους να προσθεσουν καποια ρεκορ στην συλλογη τους. biggrin.gif
Καταρχην στο παιχνιδι της Αργεντινης εναντιον μας ο Μαραντονα πετυχε το τελευταιο του γκολ με την εθνικη Αργεντινης! Δωσαμε την ευκαιρια επισης στους Βουλγαρους να μας συνριψουν με 4-0 πετυχαινοντας ετσι την πρωτη τους νικη σε Μουντιαλ μετα απο 17 ανεπιτυχεις αγωνες! Φυσικα ημασταν και η μονη ομαδα που δεν πετυχε γκολ.....


Να αναφερω και εγω καποιες(λιγες καθως υπαρχουν απειρες smile.gif ) απο της χαρακτηριστικοτερες στιγμες του αθλητισμου που εχω ζησει!

Ποδοσφαιρο: 1994, Βραζιλια - Ολλανδια 3-2 Τρομερο ματς!
Αυτοι ηταν καιροι με τα συστηματα να μην ειναι οπως τα καταραμενα τωρινα 10-0-0, αλλα να εχουμε καποιους χωρους ελευθερους. Δυστυχως αν το ποταμι δεν γυρισει πισω τα φοβερα ματς θα μηδενιστουν.


Ποδοσφαιρο: 1998, Γερμανια- Γιουγκοσλαβια 2-2 Αλλο ενα απιστευτο ματς!
Προηγουνταν οι Γιουγκοσλαβοι με 2-0 ως το 73' αλλα τελικα το ισοφαρισαμε! Ομως στο ματς γινοταν χαμος! Παμπολλες ευκαιριες εκατερωθεν.... Εγω να πεθαινω απο την αγωνια φυσικα.... blink.gif


Ποδοσφαιρο: 1994, Γερμανια- Ν.Κορεα 3-2 Και αλλο ενα φοβερο ματς!
Λογω του ρυθμου αυτη τη φορα. Ειναι ενα απο τα παιχνιδια με τον πιο γρηγορο ρυθμο που εχω δει..... Οι Κορεατες ηταν κατι σαν μηχανακια με φουλ βενζινη.


Ποδοσφαιρο: 1999, Μαντσεστερ Γιουναιτεντ- Μπαγερν 2-1 Τι να πεις γι'αυτο το ματς?
Το οτι κοντεψα να παθω καρδια? (Ειμαι Μ.Γιουναιτεντ) biggrin.gif Η Μπαγερν να νικαει 1-0 και να χανει ως το 80 παμπολλες ευκαιριες, 2 δοκαρια, και τελικα στα 3 τελευταια λεπτα η Γιουναιτεντ να 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif


Ποδοσφαιρο: 2005, Τσελσι - Μπαρτσελονα 4-2 Το καλυτερο ματς της τελευταιας 11ετιας πιστευω!
Εκατομμυρια φασεις φοβερα γκολ και ο Ροναλντινιο! Δυστυχως χασαμε sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif


Ποδοσφαιρο: 2004, Ελλαδα - Πορτογαλια 2-1 Απιστευτο ματς απο καθε πλευρα!
Καθε φορα που η Πορτογαλια περνουσε το κεντρο με επιανε πονος στο στηθος. Καθε φαση της Πορτογαλιας ηταν και μια μαχαιρια! Τελικα το πηραμε! Το πηραμε. icon_drunk.gif


Ποδοσφαιρο: 2004, Ελλαδα - Ισπανια 1-1 Τέλεια!
Τα γνωστα! Καναμε και ανατροπη παρακαλω! Μεγιστη αγωνια->Μεγιστο ματς!


Ποδοσφαιρο: 2004, Ελλαδα - Ρωσσια 1-2 Περασαμε!
Ανεπαναληπτες στιγμες.....

Ποδοσφαιρο: 2004, Ελλαδα - Γαλλια 1-0 Γκολ, γκολ, γκολ, γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ!
Το οτι ειχα χασει καμια 10ρια μηνες ζωης δειχνει το ποσο μεγαλο ματς ηταν για μενα.....

Ποδοσφαιρο: 2004, Ελλαδα - Τσεχια 1-0 Ενα απο τα 5 πιο δραματικα ματς που εχω ζησει!
Ο εγκεφαλος μου κατα την διαρκεια του ματς δεν λειτουργουσε κανονικα λογω αγωνιας και θα εδινα και 1000€ για να ξαναζησω την στιγμη του γκολ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θα εχασα περιπου 1 χρονο ζωης μαλλον μετα απο αυτο το ματς.....


Ποδοσφαιρο: 2004, Ελλαδα - Πορτογαλια 1-0 ΝΑΙ! Μεγαλες στιγμες.....


Μπασκετ: 1993, Σικαγο Μπουλς - Φοινιξ Σανς 99-98 Δραμα! Σκετο δραμα!
Να ξεκιναμε τελεια και στο τελος να τα χαλαμε. Να χανουμε 4 ποντους 40'' πριν το τελος και εγω να πεθαινω κυριολεκτικα! Ο Μαικλ να παιζει επιθετικα μονος του στο τελος και τελικα λιγα second πριν το τελος να χανουμε 2 και να βαραει ο Παξον τριποντο....... Και μπαινει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ωραιες στιγμες οι οποιες πανε..... sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif


Μπασκετ: 1997, Σικαγο Μπουλς - Γιουτα Φοινιξ Σανς 87-86 Ωχ ωχ! Ενα απο τα 5 πιο δραματικα ματς που εχω ζησει!
Και ενα απο τα 2 ματς στο οποιο ημι-λιποθυμησα(εχασα τις αισθησεις μου αλλα οχι ολικως) λογω αγωνιας. Ο Μαικλ με 45 καθαρισε σε εναν απο τους μεγαλυτερους αγωνες της ιστοριας για μενα!

Μπασκετ: Σικαγο Μπουλς
Πολλες στιγμες αγωνιας με τον φοβερα τρομερο Μαικλ να καθαριζει και να με λυτρωνει!

Μπασκετ: ΠΑΟΚ -ΑΡΗΣ 1988-1994 με Μπανε-Κορφα Vs Γκαλη-Γιαννακη κλπ
Εκατομμυρια τεραστια ματς!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σουπερ αγωνια σε μια "ρομαντικη" εποχη!


Μπασκετ: ΠΑΟΚ στην Ευρωπη με Μπανε-Κορφα διαφημισεις σοκολατας Break κλπ
Σουπερ αγωνια και τρομαχτικα μεγαλα ματς!!!!!!!!!!!
Αναρωτιεμαι που ειναι αυτες οι εποχες?????????????????????????????? sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif


Στιβος: Ολυμπιακοι Αγωνες 2000, 10000μ, Γκεμπρεσελασιε-Τεργατ. Ωχ, ωχ! Τι αγωνας!
Το αλλο ματς στο οποιο στο τελος ημι-λιποθυμησα(αυτο ηταν πιο σοβαρο καθως στο τελος δεν μπορουσα να δω καλα για 4 λεπτα και ειχα 19 συστολικη πιεση) λογω φοβερα τρομαχτικου φιναλε!!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτο γιατι ειμαι ενας απο τους φανατικοτερους θαυμαστες του Αιθιοπα Γκεμπρεσελασιε.....
Ενας απο τους καλυτερους αγωνες ολων των εποχων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο Τεργκατ 200μ πριν το τελος εκανε επιθεση και φανηκε να εχει δυναμεις. Και ειχε πολλες! Αλλα ο Γκεμπρεσελασιε αρχισε να τον φτανει. Ο Τεργατ κρατουσε αλλα ο Γκεμπρε τον εφτασε. Και τον περασε για λιγο. Αλλα ο Τεργατ ειχε και αλλες δυναμεις! Και τον εφτανε. Αλλα ο Γκεμπρε ειχε περισσοτερες και τελικα τον νικησε για 0.09 δευτερολεπτα!

Αξιζει να σημειωθει οτι ο Τεργκατ εκανε το τελευταιο 200αρι(και μιλαμε για αγωνα 10 χιλιομετρων) σε 26.3 sec!!
Αλλα ο Γκεμπρεσελασιε εκανε ακομα καλυτερο: 25.3 sec!!!!!!!!!!!!!


Στιβος: Εκατομμυρια στιγμες αγωνιας στον αγαπημενο μου στιβο! (πλεον και μετα το 2002 δεν παρακολουθω καθολου αφου ο στιβος εχει πεθανει!)
Εχω περασει απιστευτες στιγμες (αγωνιας) με τους "αγαπημενους" μου:
Χαιλε Γκεμπρεσελασιε, Μαριον Τζοουνς, Μαικλ Τζονσον, Λινφορντ Κριστι, Σεργκει Μπουμπκα, Νουρεντιν Μορσελι, Γιαν Ζελεζνι, Ιρινα Πριβαλοβα και αλλους που προφανως ξεχνω τωρα.....

Βολλευ: Ελληνικη εθνικη ομαδα.
Υπηρξαν φοβερες στιγμες αγωνιας που συνηθως κατεληγαν σε τρομερες στιγμες απογοητευσης στο τελος, με την Ελληνικη ομαδα του Βολλευ.....


Βολλευ: Ματς Ιταλιας και Ολλανδιας οταν ηταν στα χαι τους, Παπι,Τζιανι,Μπλανζε,Βαν Ντε Γκουρ, κλπ
Τεραστια ματς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Και αλλες στιγμες φυσικα υπαρχουν τις οποιες ξεχνω τωρα.... Πχ: Αρσεναλ-ΠΑΟΚ 1-1, Πολο με εθνικη Ελλαδος, Dream Team I (το "προβλημα" με αυτη ηταν οτι δεν ειχαν αγωνια τα ματς οποτε ηταν σχετικα αδιαφορα για εμενα), Champions League 1994-2005 αμετρητα φοβερα και αγωνιωδη ματς, κλπ....
treathitch
Παιδιά, για να είμαι πιο δίκαιος, αν υπάρχει κάτι που με κρατούσε πιο πολύ από τα ματς της Εθνικής Ιταλίας στο ποδόσφαιρο, της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ και του Λέτνερ, αυτά ήταν τα ματς ΠΑΟΚ-Άρη μέχρι το '92.
Δυστυχώς, όμως, ούτε αποτελέσματα από τα παιχνίδια που ήθελα βρήκα, ούτε φώτος υπάρχουν. Κι έχω πετάξει και τα πολλά τρίποντά μου.
Ευχαριστώ όλους για τα καλά τους λόγια. wink.gif
dizzy_fingers
QUOTE
Κι έχω πετάξει και τα πολλά τρίποντά μου.

Αυτό κάνει και ο Βετούλας, μην ανησυχείς. "Πετάει" (στο γάμο του καραγκιόζη) τρίποντα laugh.gif 69.gif.

Από αυτό το ματς στα πέναλτυ Ιταλία-Ολλανδία (νούμερο 10 στη λίστα του treathitch) θυμάμαι χαρακτηριστικά την παραφιλολογία που υπήρχε γύρω από το τελευταίο πέναλτυ του Ντε Μπουρ.
Λίγο πριν εκτελέσει το πέναλτυ που θα έκρινε τον αγώνα, η κάμερα τον συνέλαβε να κλείνει το μάτι στον Τόλντο.
Αμέσως καταλαβαίνετε πως δεν ήθελαν πολύ οι συνωμότες του κόσμου να πιαστούν από αυτό και να αρχίσουν τις θεωρίες...

Τώρα, νευρικό τικ ήταν, κλείσιμο "τώρα θα στο βάλω ρε μπαγάσα" ήταν, κάτι πιο πονηρό...ποιός ξέρει?
sarounas
παναγία μου, φοβερό το τόπικ blink.gif

αλλά τι επιλογή να κάνει κανείς και να περιοριστεί σε μόλις 10 γεγονότα;
Θέλει σκέψη το πράγμα,
Εμένα με συναρπάζουν συνήθως οι μεγάλες εκπλήξεις
θα βάλω ξεχωριστά τα κορυφαία 15 (θα το ανεβάσω λίγο smile.gif ) αθλητικά γεγονότα, με τις πιο cult στιγμές για μένα, τα οποία έχω δει ζωντανά ή έστω με καθυστέρηση λίγων ωρών, χωρίς όμως φυσικά να γνωρίζω την εξέλιξη, γιατί έτσι χάνεται η έκπληξη της στιγμής. Εξάλλου αν προσπαθήσω να βάλω ότι έχω δει γενικά, τότε δεν θα μπορέσω να βγάλω άκρη.
Επίσης βγάζω έξω το μπάσκετ γιατί είναι εκτός συναγωνισμού και ίσως θα έπρεπε να κάνουμε κάτι ανάλογο και μάλιστα να το περιορίσουμε σε ΝΒΑ, εθνικές και συλλόγους
Θα βγάλω και το ποδόσφαιρο έξω, γιατί για μένα δεν έχει θέση στα προηγούμενα, αλλά θυμάμαι πολλά εξαιρετικά παιχνίδια που είδα και θα ήθελα να τα αναφέρω, κάτι φταίει σήμερα σ’ αυτό το άθλημα, νομίζω καταλαβαίνω ίσως τι… και δυστυχώς σπάνια μπορώ να δω ένα παιχνίδι της προκοπής. Για μένα, το χαλάσαν το παιχνίδι!



QUOTE(teneatis @ Nov 23 2006, 09:02 PM) *
Επίσης θα έγραφα κι εναν τελικό wimbleton της δεκαετιας του 80. Μακενρο εναντιον Λεντλ από 2-0 σε 2-3 αλλά δεν είδα το 5ο σετ μιας και η ΕΡΤ είχε κόψει τη μετάδοση στο τελος


Φίλε teneatis από το παιχνίδι που λες με Μακένρο και Λεντλ είχα δει κάτι στιγμιότυπα σε ένα αφιέρωμα και όντως ήταν εκπληκτικό, είσαι πολύ τυχερός που το είδες, πρέπει να ήταν κάπου 1984-85, τώρα για τα κατορθώματα της ΕΡΤ, απαξιώ ακόμη και να τα σχολιάσω, ακούς εκεί να το κόψουν στο 5ο σετ; Αλήθεια μήπως έχεις τίποτα κόπιες με μεγάλα αθλητικά γεγονότα εκτός μπάσκετ και στίβου, αφού σ’αυτά έχω σχεδόν τα πάντα από την δεκαετία του 80 για να ανταλλάξουμε κάτι;

QUOTE(pierce21 @ Nov 23 2006, 09:14 PM) *
εγω θα γραψω ποιον αγωνα θεωρω καλυτερο ever .τελικοςWorld League 2003 στη μαδριτη 13 ιουλιου για το
volley . οι φιναλιστ βραζιλια και σερβια μαυροβουνιο οι κατα τεκμηριο καλυτερες ομαδας εκεινης της εποχης. το ματς πηγε στο tie break και η βραζιλια μετα απο ενα ατελειωτο και χορταστικο παιχνιδι πηρε τη κουπα με 3-2 σετ (25-16, 21-25, 19-25, 25-23, 31-29) ναι 31-29 στο tie break blink.gif . να υπενθυμισω οτι το tie break τελειωνει στους 15 ποντους


Α ναι, το είχα δει κι εγώ αυτό, μάλλον είναι το καλύτερο όλων των εποχών στο βόλει, πάντως εγώ θα δώσω έμφαση κυρίως σε Ολυμπιακούς και παγκόσμια

Σε κανα μισάωρο πιστεύω να μαι έτοιμος και γω tongue.gif
treathitch
QUOTE(dizzy_fingers @ Nov 24 2006, 07:16 PM) *
Από αυτό το ματς στα πέναλτυ Ιταλία-Ολλανδία (νούμερο 10 στη λίστα του treathitch) θυμάμαι χαρακτηριστικά την παραφιλολογία που υπήρχε γύρω από το τελευταίο πέναλτυ του Ντε Μπουρ.
Λίγο πριν εκτελέσει το πέναλτυ που θα έκρινε τον αγώνα, η κάμερα τον συνέλαβε να κλείνει το μάτι στον Τόλντο.
Αμέσως καταλαβαίνετε πως δεν ήθελαν πολύ οι συνωμότες του κόσμου να πιαστούν από αυτό και να αρχίσουν τις θεωρίες...

Τώρα, νευρικό τικ ήταν, κλείσιμο "τώρα θα στο βάλω ρε μπαγάσα" ήταν, κάτι πιο πονηρό...ποιός ξέρει?

Πωπωωω...
Όπου παίζει η Ιταλία - βλέπω - αναπτύσσονται και διάφορες φιλολογίες περί διαφθοράς!
Άλλο ένα παράδειγμα, το πέναλτι φέτος με την Αυστραλία.
Η αλήθεια όμως βρίσκεται αλλού wink.gif: Το στημένο 2-2 Δανίας-Σουηδίας. Το στημένο ματς με την Κορέα, όπου ο διαιτητής από το Εκουαδόρ μας άλλαξε τα φώτα. Οι αποβολές το '96 με την Τσεχία.
sarounas
Μπα παραπάνω πήρε τελικά biggrin.gif , τρελάθηκα μες στις αναμνήσεις!

Δείξτε κατανόηση για οποιοδήποτε λάθος σε σκορ, και επιδόσεις
λοιπόν έχουμε και λέμε από το 15ο προς το κορυφαίο:



15. Ρολάν Γκαρός, Τελικός κάπου 92-93. Σέλες-Γκραφ 2-1, στην ίσως μεγαλύτερη μάχη που έχει γίνει ποτέ στο γυναικείο τέννις το τρίτο σετ δεν τελείωνε με τίποτα, τελικά κάποτε πήρε δύο games διαφορά η Μόνικα και έληξε, παίρνοντας για τρίτη φορά σερί την διοργάνωση. Ήταν το κύκνειο άσμα της νομίζω, αφού αργότερα την μαχαίρωσε ο τρελός και δεν ξαναέφτασε ποτέ στο επίπεδο που ήταν. Για επίπεδο παιχνιδιού, σκεφτείτε μόνο ότι η Γκράφ μάλλον ανακυρύχτηκε κορυφαία όλων των εποχών και η Σέλες εκείνη την τριετία την είχε κατατροπώσει!

14. Σίδνευ 00 10km (A), ο αήττητος Γκεμπρεσελασιέ δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση που θα μπορούσε να φανταστεί από τον Τέργκατ, και τον κερδίζει στο νήμα! Ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές κούρσες που έχουν γίνει.

13. Αθήνα 2004, Χάντμπολ (γ) Τελικός, Δανία-Κορέα κάπου 34-33. Πρέπει να είναι ο μόνος αγώνας χαντμπολ που έχω δει στην ζωή μου, από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου βέβαια και ύστερα, ήταν την Κυριακή το πρωί την τελευταία μέρα των Ολυμπιακών, το ματς πήγε παράταση και τελικά πέναλτι! Η κορυφαία παικτρια και αρχηγός της Δανίας που κατέκτησε και πάλι την πρωτιά, έμαθα ότι σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό λίγους μήνες αργότερα 

12. Βαρκελώνη 92 Πόλο (α) Τελικός. μάλλον Ισπανία-Γερμανία είχε πάει παρατάσεις, δεν θυμάμαι περισσότερες λεπτομέρειες, το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι ήταν συγκλονιστικό και τον τεράστιο Ισπανό παίκτη, τον Εστιάρτε!

11.1989 μάλλον, Ρολάν Γκαρός Τσανγκ-Εντμπεργκ 3-2. Ο δεκαεπτάχρονος τότε Μάικλ Τσανγκ πήρε τον τίτλο με ανατροπή του σκορ από 1-2. Ήταν πολύ παράξενο για μένα που κατάφερε τόσο μικρός να πάρει τέτοιο τίτλο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά υποστήριζα τον Σουηδό! Απίστευτο ακούγεται να είσαι σήμερα μόλις 34 και να έχεις κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός το 89!

10. Ατλάντα ’96 Τελικός Βόλευ. Ολλανδία-Ιταλία 3-2. Το θυμάμαι αμυδρά, αλλά ήταν φανταστικό παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του με τους οράνιε να εκμεταλλεύονται νομίζω λάθος του Αντρέα Τζιάνι στο τέλος και να παίρνουν την νίκη.

9. Σίδνευ 2000, Άρση βαρών. Η απίστευτη νίκη του Πύρρου Δήμα επί του Ασανίτζε. Ο μεγάλος αθλητής πήγαινε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Σουλειμάνογλου, αλλά ξεκίνησε τον αγώνα με δύο άκυρες προσπάθειες στο αρασέ και ενώ κινδύνευε να αποκλειστεί έκανε μια τρομερή αντεπίθεση και ισοφάρισε το ρεκόρ, το θυμάμαι σαν χθες, χάρηκα πολύ!

8. Βαρκελώνη 92. 100 εμπ.(γ). για μενα η μεγαλύτερη έκπληξη στον αθλητισμό ever, τότε η Ελλάδα έστελνε πολύ λίγους αθλητές και ξέραμε λίγο πολύ τι πρόκειται να κάνουν, ήταν όλη η πορεία προς τον τελικό και φυσικά η απίστευτη έκπληξη και το αναπάντεχο αποτέλεσμα του τελικού, αλλά και το πώς ήρθε αυτό!

7. Σίδνευ Τελικός Πάλης 130+ Καρέλιν-Γκάρνερ η ήττα του αήττητου για 13 χρόνια! Αλεξάντερ Καρέλιν, στο άφημα των χεριών στην λαβή, από τον αμερικάνο φαρμέρη ο οποίος προπονούταν με ταύρους, αφού τους θεωρούσε ισοδύναμους με τον Ρώσο γίγαντα!

6. Αθήνα 2004 1500m, 5000m (α) οι δύο πολύ μεγάλες νίκες του Μαροκινού «δρομέα του βασιλιά». Στο 1500άρι ο κορυφαίος δρομέας μεσαίων αποστάσεων ever, που δεν είχε στην συλλογή ούτε ένα χρυσό ολυμπιακό! πήρε μια νίκη που του την χρωστούσε στον εαυτό του πάνω απ’ όλα, μετά την πτώση του το 96 και την ήττα του (2ος) το 2000 και στο 5άρι στην τελευταία κούρσα της ζωής του, σε μια απίστευτη μάχη σώμα με σώμα μέχρι το φινάλε με τον άλλο μεγάλο την εποχής μας τον Μπεκέλε. Ήταν ακόμη μεγαλύτερες οι νίκες γιατί ήταν και ελαφρά τραυματισμένος και έτρεχε κυρίως με την ψυχή.

5. Ατλάντα 1996, Υψος γυναικών. Η αξεπέραστη Στέφκα Κωνσταντίνοβα ανέβηκε επιτέλους στον θρόνο της! Η σούπερ γούμαν που κατέχει μέχρι και σήμερα του παγκόσμιο ρεκόρ με το 2.09 που είχε κάνει στο παγκόσμιο της Ρώμης, είχε έρθει δεύτερη στην Σεούλ το 88 πίσω από μια αμερικανίδα με γυαλιά, μου διαφεύγει το όνομά της τώρα, και το 92 πήγε πολύ άσχημα και δεν μπόρεσε να κοντράρει την Χένκελ/Ντρέσελ και την Ρουμανα τότε Γκαλίνα Ασταφέι. Εκτός αυτού ο αγώνας περιείχε και το στοιχείο της μεγάλης έκπληξης και για μας τους έλληνες με την 2η θέση την Μπακογιάννη, ευτύχώς που δεν πήρε την πρώτη πάντως γιατί θα ήταν μεγάλη αδικία να μείνει χωρίς χρυσό ολυμπιακό η Βουλγάρα!

4. Σεούλ ’88, 100m(α). η μεγάλη κόντρα που είχαν στήσει οι αθλητικές εταιρίες, πάνω στα πρόσωπα του Μπεν Τζόνσον και του Καρλ Λιούις, δικαιολογημένα σε ένα βαθμό. Η κούρσα εκείνη όχι μόνο για μένα αλλά για όλους, εκτός από την προσμονή για την σύγκρουση έβγαλε και την εξωπραγματική επίδοση του Μπεν Τζόνσον 9.79. βέβαια μετά τον ακύρωσαν λόγο ντόπας και του σταματήσαν ουσιαστικά την καριέρα, αλλά για μένα παραμένει η κορυφαία επίδοση γιατί ο άνθρωπος έκανε σχεδόν όσο είναι σήμερα το παγκόσμιο στα 100, πριν 20 χρόνια. Τώρα για την ντόπα, σήμερα απλά γνωρίζουμε ότι τότε η εταιρεία του Λιούις ήταν πιο ισχυρή από αυτή του Καναδού, όπως και το star system φαντάζομαι επέβαλε αυτό.
Βέβαια μετά και τα φετινά με τον Γκάτλιν δεν ξέρει τι να υποθέσει κανείς, πάντως μια φορά, να ‘ναι όλα καθαρά αποκλείεται! Άλλη κουβέντα αυτό..

3. Ατλάντα ‘96 200m (α). Η εξωπραγματική επίδοση του «πάπια» με 19.32 την στιγμή που ο επίσης αιώνιος δεύτερος Φρέντερικς έσπαγε και αυτός το παγκόσμιο με 19.66 και ο Μπόλτον έκανε νομίζω 19.85. Τα λόγια είναι περιττά! Έχει δει κανείς τα νέα φιντάνια που έχουν βγει τώρα στα 200; υποθέτω ότι κάποιος από αυτούς μπορεί να πλησιάσει τα 19.50, για να καταρείψει το παγκόσμιο ούτε λόγος βέβαια, αν και ποτέ δεν ξέρεις!

2. Ατλάντα 96, Άρση βαρών. Η μεγάλη νίκη του Σουλειμάνογλου απέναντι στον Λεωνίδη, όσοι το έχετε δει καταλαβαίνεται, όσοι πάλι όχι, δεν πειράζει. Υγεία πάνω απ’ όλα

1. Παγκόσμιο Τόκιο 1991. Μήκος (α). το απόλυτο για μένα, όταν ο Κάρλ Λιούις έκανε κάμποσα άλματα πάνω από 8.80, και μάλιστα ένα ήταν 8.91 αλλά δεν αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιο αφού ο άνεμος ήταν λίγο πάνω από 2μ ευνοικός, ώσπου να έρθει ο δεύτερος επίσης πάρα πολύ καλός Μάικ Πάουελ και στο 5ο άλμα να κάνει 8.95 και να πάρει την πρωτιά όπως και το παγκόσμιο του Μπίμον από το ‘68, προσπάθησε ο Λιούις στην τελευταία προσπάθεια αλλά έκανε πάλι ένα μικρό άλμα νομίζω γύρω στα 8.80! την ρεβάνς του ο Λιούις την πήρε στην Βαρκελώνη την επόμενη χρονιά όπου έκανε 8.67 έναντι 8.64 του Πάουελ!




Για πάμε και ποδόσφαιρο τώρα, από ημερομηνίες συγχωρείστε με αλλά δεν θυμάμαι καλά

15 Ολυμπιακός-Ηρακλής 5-4 (δεν πιστέυω να διαφωνεί κανείς;,κύπελλο 2000 είναι; )

14 Λεβερκούζεν-ΑΕΚ 4-4 (το καλύτερο ματς στην ιστορία της ΑΕΚ στην Ευρώπη, ουέφα 2001 είναιwink.gif

13 Βραζιλία-Ολλανδία 1-1 (η ματσάρα ο ημιτελικός του 98, στο β ημιχ. και στην παράταση είχε έναν δαιμονισμένο ρυθμό, για να κριθεί στα πέναλτι)

12 Βαλένθια- Μπάρτσα 4-1 (η Βαλένθια που σήμερα είναι εξπερ της άμυνας εκείνη την σεζόν ήταν ότι πιο θεαματικό έχω δει ποτέ σε champions league, πάνω και από Άγιαξ το 96 και Γιούβε το 97, στην προηγούμενη φάση είχε ρίξει στο Μεστάγια στην Λάτσιο 5 γκολ, χαιρόμουν να την βλέπω)

11 ΑΕΚ-ΠΑΟ 3-3 (για μένα το καλύτερο στην Ελλάδα ever, τελικός κυπέλλου, το 95 ήταν; )

10 Ρουμανία-Αργεντινή 3-2 (στους 16 στο usa 94. Χάτζι, Ντουμιτρέσκου, Ραντουτσόιου και τα μυαλά στα κάγκελα, υπέροχο και το επόμενο ματς με τους Σουηδούς αλλά μας πότισαν φαρμάκι στο τέλος)

9 Ιταλία-Αργεντινη 1-1 (τρομερή ατμόσφαιρα και τραγικό φινάλε για τους Ιταλούς στον ημιτελικό του 90, να ναι καλά το παληκάρι ο Σέρτζι Γκοιγκοετσέα! )

8 Αγγλία-Αργεντινή 2-2 (στην Γαλλία φάση 16 το 98, το πρώτο μισάωρο είναι το καλύτερο που έχω δει ποτέ! )

7 Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 4-2 (το προπέρσινο)

6 Βραζιλία-Ολλανδία 3-2 (στην αμερική το 94)

5 Ρεάλ- Μπαρτσελόνα 2-2 (όργια Ρίμπο, από 2-0, 2-2, και ακύρωση κανονικού του γκολ, περίπου 2002 )

4 Ολλανδία-Γερμανία 2-1 (ο ημιτελικός με μια ακόμη γκολάρα στο φινάλε του Φαν Μπάστεν! Στο euro 88)

3 Αγγλία-Καμερούν 3-2 (προημιτελικός στο italia 90)

2 Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 2-3 (πάλι με όργια του Ρίμπο, με το ανάποδο στο τέλος και πρόκριση στο τσ. λιγκ, 2001 ήταν; πολύ, πολύ τυχερός που το είδα)

1 Σοβ. Ένωση-Βέλγιο 3-4 (μουντιάλ 86. Προημιτελικός, ότι παλαιότερο και εντυπωσιακότερο θυμάμαι από ποδόσφαιρο, λογικό είνα εξάλλου όσο πιο μικροί είμαστε τόσο πιο μεγάλα μας φαίνονται!)

Τώρα για μπάσκετ όπως είπα και παραπάνω, στην κατάλληλη περιοχή, άλλο τόπικ και διαχωρισμός σε nba, εθνικές, σύλλογοι. Μόνο έτσι βγαίνει άκρη!

Αυτά, προς το παρών
θα επάνελθω να σχολιάσω και τα δικά σας!
dizzy_fingers
QUOTE(sarounas)
7. Σίδνευ Τελικός Πάλης 130+ Καρέλιν-Γκάρνερ η ήττα του αήττητου για 13 χρόνια! Αλεξάντερ Καρέλιν, στο άφημα των χεριών στην λαβή, από τον αμερικάνο φαρμέρη ο οποίος προπονούταν με ταύρους, αφού τους θεωρούσε ισοδύναμους με τον Ρώσο γίγαντα!

ohmy.gif

Πραγματικά απίστευτο τόπικ...αναφέρονται ιστορικά γεγονότα, τα οποία ο καθένας μπορεί να πάρει ως αφορμή για ψάξιμο.

Όσοι, πάντως, έχετε γράψει για ποδόσφαιρο, μου κάνει εντύπωση που δεν έχετε αναφέρει τον τελικό champions league 99' στη Βαρκελώνη, με την περίφημη ανατροπή της Γιουνάιτεντ κατά της Μπάγερν Μονάχου.
Pierce
QUOTE(teneatis @ Nov 23 2006, 11:02 PM) *
4. Bayern - Man Utd 1-2στον τελικό του cl to 99 Στις καθυστερήσεις η ανατροπή και ο Hiezzfeld πρέπει να κατάλαβε ότι ο καλύτερος παίχτης (Basler) δεν γίνεται αλλαγή.



QUOTE(dizzy_fingers @ Nov 24 2006, 11:02 PM) *
ohmy.gif

Όσοι, πάντως, έχετε γράψει για ποδόσφαιρο, μου κάνει εντύπωση που δεν έχετε αναφέρει τον τελικό champions league 99' στη Βαρκελώνη, με την περίφημη ανατροπή της Γιουνάιτεντ κατά της Μπάγερν Μονάχου.

αντιπαθω οσο δεν παει την man utd και βασικα τον γεροξεκουντιασον
treathitch
Kοίτα, Sarounas, η λίστα σου είναι καταπληκτική. Επειδή έχω δει όλες τις κούρσες στο στίβο, τη μάχη Λιούις - Πάουελ στο μήκος και τους αγώνες τένις, θα ήθελα να προσθέσω και μια σκυταλοδρομία 4*400 το 1997 στο παγκόσμιο, όπου η Γκριτ Μπρόιερ έκανε προσπέρασμα από την εσωτερική (!) στην τελική ευθεία για να κερδίσει η Γερμανία, τη νίκη του Μπορζακόφσκι στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 κυριολεκτικά στο νήμα, τη νίκη του Γκάε Μουν στο πανευρωπαϊκό του '96 στο 200. Η ήττα του Καρέλιν μου θύμισε πολλά, γιατί ένας φίλος παλαιστής μου εξηγούσε ποιος ήταν ο τύπος και πόσο σημαντικό του ήταν να κερδίσει. Ο φίλος μου το είχε πάρει κατάκαρδα. Τόσο η νίκη του Πύρρου, όσο και η μάχη Σουλεϊμάνογλου με Λεωνίδη ήταν θρυλικές.
Στο τένις, πράγματι εκείνη η νίκη του Μάικλ Τσανγκ ήταν και ο πρώτος αγώνας τένις που είχα δει στη ζωή μου και βέβαια υποστήριζα τον Έντμπεργκ. Εγώ ήμουν τότε Λεντλικός και Μπεκερικός, ενώ στις γυναίκες εννοείται ότι ήμουνα με τη Στέφι Γκραφ και πανυγύριζα όταν εκείνος ο ψυχοπαθής μαχαίρωσε τη Σέλες (...παιδάκι ήμουνα tongue.gif ). Άλλα ματς τένις που είδα πρόσφατα - είναι πολλά τα ματς εκεί και δεν παλεύεται - ήταν η νίκη του Σάφιν στον ημιτελικό του περσινού (2005) Αυστραλιανού απέναντι στο Φέντερερ (μυθικό ματς), κυρίως λόγω του ότι είμαι Σαφινικός (παρ' ότι είναι τεμπέλης, στα 18 του ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο στον κόσμο), η ήττα της Χαντούκοβα από τη Σαράποβα σε έναν προημιτελικό (μάλλον στο ίδιο τουρνουά), η νίκη της Γκραφ επί της Χίνγκις, λίγο πριν την αποχώρηση της πρώτης, το '97, η ήττα του Καφέλνικοφ (ως νούμερο 2 τότε) από το Σάμπρας το '97 κ.α.
Στο ποδόσφαιρο δεν τα έχω δει όλα. Το 3-3 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός είναι και μένα το αγαπημένο μου ματς ever στην Ελλάδα. Θυμάμαι ένα 4-5 ή 5-4 Ολυμπιακός-ΟΦΗ το '89, από 4-0 στο ημίχρονο, ένα μυθικό ματς, το οποίο είχα ακούσει στο ραδιόφωνο. Επίσης ένα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1, με ισοφάριση του Μητρόπουλου στο 90' με κεφαλια και το κεφάλι του να συνθλίβεται την ώρα που την έπιανε από κεφάλι "πράσινου" αμυντικού. Θυμάμαι το εξώφυλλο των "Νέων" την επόμενη μέρα. Ο τύπος πανυγύριζε μέσα στα αίματα με μπαταρισμένο κεφάλι
Εγώ ξεκίνησα να βλέπω μπάλα σε ποσότητα το '86. Πρώτο ματς που τρελάθηκα δεν ήταν το 3-4, αλλά ένας άλλος αγώνας της ίδιας φάσης με την ομάδα που αντιμετώπισε αργότερα το Βέλγιο, την Ισπανία, που έπαιξε με τη Δανία και κέρδισε με 5-1, με τα 4 γκολ του Μπουντραγκένιο, ο οποίος έγινε αμέσως ο αγαπημένος μου παίκτης. Στον αμέσως επόμενο γύρο, στο ματς με τους Βέλγους, οι Ισπανοί κερδίσαν πέναλτι και αντί για το "γύπα", το εκτέλεσε ο Ελόι και το έπιασε ο Πφαφ και τελικά πέρασε το Βέλγιο. Είχε φάει πολύ βρισίδι αυτός ο Ελόι. Καλός και ο ημιτελικός Γερμανίας-Γαλλίας, καλός και ο τελικός τότε, από 2-0, γρήγορο το 2-2 και το 3-2 με το πλασέ του Μπουρουσάγα.
Το 1988, θυμάμαι στα Εξάρχεια, στο σπίτι της γιαγιάς μου έβλεπα το Αγγλία-Ολλανδία και ήταν 1-0. Μπήκε αλλαγή ένας τύπος που δεν τον είχα ξανακούσει, με το 13 νομίζω κιόλας και έκανε χατ-τρικ. Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν. Αργότερα, στον τελικό, έβαλε και τη γκολάρα στους Ρώσους. Μεγάλο ματς και το ΕΙΡΕ-Αγγλία που άφησε έξω από τους ομίλους τους Εγγλέζους και τότε ήταν έκπληξη μεγατόνων.
Το '90 δεν είχε πολύ πράμα. Ο ημιτελικός ήταν η ντροπή της μπάλας, με τον αποκλεισμό στα πέναλτι μέσα στη Νάπολι από Αργεντινή, εννοείται πως ήμουνα Γερμανία στον τελικό και ένιωθα μίσος για τους Αργεντίνους και ηδονή για το κάλπικο πέναλτι της νίκης. Οι Γερμανοί πάντως ήταν μυθική ομάδα τότε.
Το '92, η πιο "γεμάτη" Γερμανία κατάφερε να χάσει από τη Δανία στον τελικό, λόγω Πόβλσεν και Σμάιχελ. Τότε Μέλερ, Χέσλερ και Έφεμπεργκ ήταν θεοί. Ομαδάρα είχε και η Σουηδία, για μένα από τις καλύτερες ομάδες της δεκαετίας του '90 και αντικειμενικά η καλύτερη του μουντιάλ '94. Σε εκείνο το μουντιάλ όμως, μεγάλο ματς έκανε και πάλι η Ιταλία στο γύρο των 16 με τη Νιγηρία, όταν ο Ντίνο Μπάτζιο βγήκε από το πλάι και έβγαλε στο Ρόμπι που ισοφάρησε στις καθυστερήσεις για να πάει το ματς στην παράταση και να το πάρουμε. Θυμάμαι καθόμουνα σε μια πολυθρόνα στο σπίτι του πατέρα μου στην Κηφισιά και πήδηξα σχεδόν μέχρι το ταβάνι με επιτόπιο και χωρίς να χρησιμοποιήσω τα πόδια μου (ουρλιάζοντας βέβαια tongue.gif). Το '96. τόσο το Ιταλία-Τσεχία, όσο και ο τελικός (τι ματσάρα, thank u Όλι Μπίρχοφ) ήταν έξοχα.
Το μουντιάλ του 1998 είχε τα καλύτερα ματς, συμφωνώ σε αυτό. Το 3-2 Αργεντινής-Αγγλίας είναι σίγουρα τοπ-10 ever ματς για μένα, ειδικά αφού δεν υποστήριζα κανέναν. Το έγκλημα του Ορτέγα και το γκολ του Μπέργκαμπ στον προημιτελικό με τους Ολλανδούς επίσης. Η ήττα της Ιταλίας στα πέναλτι από τους Γάλλους επίσης αχώνευτη. Ο ημιτελικός Βραζιλίας-Ολλανδίας, συμφωνώ μαζί σου. Το 2000, τα είπαμε, αν και ο τελικός ήταν άδικος, αλλά οι δύο ημιτελικοί μαγευτικοί. Καλύτερο ματς των ομίλων ήταν το Τσεχία-Ολλανδία. Το 2002 ήταν το χειρότερο μουντιάλ ever ενώ το 2004 είχε εκείνο το Ελλάδα-Τσεχία, αλλά κυρίως το (classic, once again...) Τσεχία-Ολλανδία και το Ιταλία-Σουηδία.
Θυμάμαι επίσης το Αργεντινή-Βραζιλία, πρέπει να ήταν το 2001 και να κέρδισαν οι Αργεντίνοι 3-1. Το έβλεπα με ένα φίλο μου και του είπα ότι αυτή η Αργεντινή είναι η καλύτερη ομάδα που έχω δει στη ζωή μου. Και πράγματι, ήταν καλύτερη από τη Γερμανία του '90 ή το πολύ πολύ στα ίσια. Περίεργο που οι Αργεντίνοι δε βγήκαν από τους ομίλους στο μουντιάλ του επόμενου καλοκαιριού.
Τέλος, για να κλείσουμε με τις αναμνήσεις, θυμάμαι το '97 ένα τουρνουά τεσάρων ομάδων που έκαναν οι Γάλλοι στο Παρίσι, σαν δοκιμή για το επερχόμενο μουντιάλ, με τη συμμετοχή Ιταλίας, Αργεντινής, Βραζιλίας. Το ματς (ανάμεσα σε πολλές ματσάρες έτσι κι αλλιώς) ήταν το Ιταλία-Βραζιλία. 1-0 οι Ιταλοί, 1-1 η Βραζιλία, 3-1 η Ιταλία. Τότε η Ιταλία έπαιζε με την καινούρια της ομάδα. Προωθείτο πολύ το βασικό δίδυμο των κεντρικών αμυντικών Νέστα και Καναβάρο. Θαύμαζα και γω τους μεγάλους παίκτες μας και πρωτοέβλεπα τον περιβόητο νεαρό Ρονάλντο, για τον οποίο τόσα είχα ακούσει. Το σκορ, λοιπόν, στο 3-1 και ο πιτσιρικάς πηγαίνει στον "βράχο" Καναβάρο και του κάνει μία προσποίηση από τα δεξιά (δεν την τρώει), μια από τα αριστερά (ούτε εκεί), τρίτη και πέφτει ο Φάμπιο κάτω. 3-2. Τελικά 3-3 το σκορ και φοβερή ματσάρα. Μπορεί και από τα καλύτερα ματς που παίχτηκαν ποτέ.
Τόσο το 3-3, όσο και η νίκες του Σουλεϊμάνογλου και του Πάουελ ανήκουν στο τοπ-10 μου. Θεωρείστε το πλέον τοπ-13. biggrin.gif
NBAer
QUOTE(sarounas @ Nov 24 2006, 09:45 PM) *
14. Σίδνευ 00 10km (A), ο αήττητος Γκεμπρεσελασιέ δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση που θα μπορούσε να φανταστεί από τον Τέργκατ, και τον κερδίζει στο νήμα! Ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές κούρσες που έχουν γίνει.


Ναι καλα που μου το διορθωσες! Το 2000 εγινε αυτος ο αγωνας. Οχι το 1996 οπως θυμομουν....


QUOTE
12. Βαρκελώνη 92 Πόλο (α) Τελικός. μάλλον Ισπανία-Γερμανία είχε πάει παρατάσεις, δεν θυμάμαι περισσότερες λεπτομέρειες, το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι ήταν συγκλονιστικό και τον τεράστιο Ισπανό παίκτη, τον Εστιάρτε!


Καλα φοβερο ματς!!!!! 3 Παρατασεις εγιναν με απιστευτα πραγματα να διαδραματιζονται θυμαμαι....
Ιταλια - Ισπανια νομιζω ηταν και νικησε η Ιταλια....


QUOTE
9. Σίδνευ 2000, Άρση βαρών. Η απίστευτη νίκη του Πύρρου Δήμα επί του Ασανίτζε. Ο μεγάλος αθλητής πήγαινε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Σουλειμάνογλου, αλλά ξεκίνησε τον αγώνα με δύο άκυρες προσπάθειες στο αρασέ και ενώ κινδύνευε να αποκλειστεί έκανε μια τρομερή αντεπίθεση και ισοφάρισε το ρεκόρ, το θυμάμαι σαν χθες, χάρηκα πολύ!


Α.Π.Ι.Σ.Τ.Ε.Υ.Τ.Ο!
Πραγματι ηταν εκπληκτικος αγωνας με εναν τρομαχτικα τρομερο Πυρρο.... Το πηρε με την ψυχη του και οχι με την δυναμη του.
Το εχω και σε κασετα και καλα που μου το θυμισες για να το ξαναδω! 77.gif


QUOTE
7. Σίδνευ Τελικός Πάλης 130+ Καρέλιν-Γκάρνερ η ήττα του αήττητου για 13 χρόνια! Αλεξάντερ Καρέλιν, στο άφημα των χεριών στην λαβή, από τον αμερικάνο φαρμέρη ο οποίος προπονούταν με ταύρους, αφού τους θεωρούσε ισοδύναμους με τον Ρώσο γίγαντα!

sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif


QUOTE
6. Αθήνα 2004 1500m, 5000m (α) οι δύο πολύ μεγάλες νίκες του Μαροκινού «δρομέα του βασιλιά». Στο 1500άρι ο κορυφαίος δρομέας μεσαίων αποστάσεων ever, που δεν είχε στην συλλογή ούτε ένα χρυσό ολυμπιακό! πήρε μια νίκη που του την χρωστούσε στον εαυτό του πάνω απ’ όλα, μετά την πτώση του το 96 και την ήττα του (2ος) το 2000 και στο 5άρι στην τελευταία κούρσα της ζωής του, σε μια απίστευτη μάχη σώμα με σώμα μέχρι το φινάλε με τον άλλο μεγάλο την εποχής μας τον Μπεκέλε. Ήταν ακόμη μεγαλύτερες οι νίκες γιατί ήταν και ελαφρά τραυματισμένος και έτρεχε κυρίως με την ψυχή.


Προφανως αναφερεσαι στον μεγαλο, τεραστιο, τρομερο Ελ Γκερουζ! (Ελ Γκουερουι οπως τον ελεγε ο Θεοδωρακοπουλος στις αρχες οταν δεν ηταν και πολυ γνωστος ο Μαροκινος biggrin.gif )


QUOTE
15 Ολυμπιακός-Ηρακλής 5-4 (δεν πιστέυω να διαφωνεί κανείς;,κύπελλο 2000 είναι; )


Ματσαρα πραγματι!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν θυμαμαι ωστοσο αν ο διαιτητης ειχε παιξει τον ρολο του.... tongue.gif (Hey i'm Greek! I have to comment about the referee! biggrin.gif )


Τα αλλα τα αφηνω ασχολιαστα προς το παρον.....
NBAer
QUOTE(dizzy_fingers @ Nov 24 2006, 11:02 PM) *
Όσοι, πάντως, έχετε γράψει για ποδόσφαιρο, μου κάνει εντύπωση που δεν έχετε αναφέρει τον τελικό champions league 99' στη Βαρκελώνη, με την περίφημη ανατροπή της Γιουνάιτεντ κατά της Μπάγερν Μονάχου.


dry.gif blink.gif dry.gif
I and Teneatis wrote about it....! Πως να ξεχαστει τετοιο ματς?
NBAer
QUOTE(teneatis @ Nov 23 2006, 11:02 PM) *
5. Γαλλία Τσεχία 0-1
Δέλλας στο 119'.
Ο βασιλιας των αθληματων. Σε κανενα αλλο σπορ δεν υπαρχει περιπτωση η χειροτερη ομαδα σ ολη τη διαρκεια ενος παιχνιδιου να φυγει με τη νίκη


Γαλλια Τσεχια 0-1????????
Προφανως εννοεις Ελλαδα Τσεχια 1-0!

Συμφωνω στο: "Σε κανενα αλλο σπορ δεν υπαρχει περιπτωση η χειροτερη ομαδα σ ολη τη διαρκεια ενος παιχνιδιου να φυγει με τη νίκη".
ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ στο οτι επελεξες το Ελλαδα Τσεχια για να το πεις αυτο!

Στο Ποδοσφαιρο απορω γιατι βλεπετε μονο την επιθεση ως κριτηριο του ποιος επαιξε καλα.
Υπαρχει και η αμυνα! biggrin.gif

Σε εκεινο το ματς η ελλαδα ηταν εκπληκτικη στην αμυνα! Οποτε δεν μπορουμε να πουμε οτι ηταν η χειροτερη ομαδα σε ολη τη διαρκεια του παιχνιδιου..... Ηταν μεν καπως χειροτερη γενικα(αμυνα-επιθεση) απο τους Τσεχους αλλα οχι και πολυ χειροτερη.
Αλλα hey! Στο τελος το σκορ γραφει οτι νικησε 1-0 ετσι? icon_drunk.gif banana.gif banana.gif banana.gif icon_drunk.gif
liolias
QUOTE
Όσοι, πάντως, έχετε γράψει για ποδόσφαιρο, μου κάνει εντύπωση που δεν έχετε αναφέρει τον τελικό champions league 99' στη Βαρκελώνη, με την περίφημη ανατροπή της Γιουνάιτεντ κατά της Μπάγερν Μονάχου.


Και εγω φυσικα ως Λιβερπουλακιας να αναφερω τον τελικο champions league με τη Μιλαν.... cool.gif
Air Kef
QUOTE(sarounas)
13. Αθήνα 2004, Χάντμπολ (γ) Τελικός, Δανία-Κορέα κάπου 34-33. Πρέπει να είναι ο μόνος αγώνας χαντμπολ που έχω δει στην ζωή μου, από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου βέβαια και ύστερα, ήταν την Κυριακή το πρωί την τελευταία μέρα των Ολυμπιακών, το ματς πήγε παράταση και τελικά πέναλτι! Η κορυφαία παικτρια και αρχηγός της Δανίας που κατέκτησε και πάλι την πρωτιά, έμαθα ότι σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό λίγους μήνες αργότερα 



Πω ρε φίλεεε..

ΤΟ ΜΑΤΣ.ΘΕΙΚΟ.Ο μονος αγώνας Χάντμπολ που έχω παρακολουθησει με τετοια αγωνια.Η νικη άλλαζε χέρια σε κάθε επίθεση.

Και δν θα πιστέψετε την ιστορία μου.

Είναι 29 Αυγουστου 2004 λοιπόν.

Χθες το βράδυ είχα πραγματοποιήσει το όνειρο μου και είχα δει απο κοντά τον Τελικο του Μπάσκετ σε Ολυμπιακους Αγώνες,μεταξυ Αργεντινης-Ιταλιας και τον απόλυτο αγώνα μπάσκετ μεταξυ ΗΠΑ-Λιθουανιας στο πάρτυ του επιθετικου μπασκετ και την νυχτα του απόλυτου ρεκορ τριποντων σε έναν αγωνα απο τους Λιθουανους αφού με το εξωπραγματικο 21/36 έσπασαν το ρεκορ του προηγουμενο ρεκορ του 20/35 μιας ομάδας που δν θυμάμαι.

Ενα χρόνο πριν,είχα κλείσει όλα μου τα εισητηρια για τους Ολυμπιακους Αγώνες.Στις 26,στις 20.00 θα παρακολουθουσα 2 προημιτελικους μπάσκετ.Στις 27,στις 19.00 τους 2 ημιτελικους του βολευ,στις 28 στις 20.00 τους τελικους του μπασκετ και για την τελευταία μέρα είχα κανονισει για τους τελικους του βόλει.

Τι είπατε;;Δεν είπα τι ώρα στους τελικους του βολευ; Είχα δει στο εισητηριο 19.00.

Ξυπνάω λοιπον στις 29.8 στις 12 το μεσημερι.Έχω νοικιασει το SWAT να δω για να περάσει η ώρα μεχρι το βράδυ που θα πάω στο γήπεδο.

Πριν βάλω την ταινια κάνω μια βόλτα στην τηλεοραση να δω την τελευταια μερα των Ολυμπιακων Αγώνων.Πρώτο καναλι ήταν η ΕΤ1 που είχε διαφημησεις.Ετοιμος να βάλω το ντβντ, βάζω ΝΕΤ που έπαιζε το ματς-τελικο Δανία-Κορέα για το γυναικειο Χαντμπολ.

"Πω ρε μλκ,τι γυναικείο Χάντμπολ..Άσε θα βάλω την ταινεια.Κάτσε ενα λεπτο να δω αν έχει κατι καλο η ΕΤ1 και βαζω SWAT μετά..."

Το ματς εξελισσεται σε απόλυτο ντερμπυ.Δεν σηκωνομαι να πάω ούτε τουαλετα.Δεν μπορω να μην παρακολουθώΤο στομάχι γουργουριζει και λογικο.Δεν έχω φάει τπτ.Εννοειται οτι το ντβντ αναβληθηκε.Πριν τα πέναλτι πετάει διαφημησεις.Βαζω ΕΤ1.Έχει ΗΠΑ-Ρωσια βόλευ.Λεω "καλα αυτες θα παιξουν μικρο τελικο το βράδυ..Α,θα έπαιξαν και στους ομιλους και το δειχνει σε επαληψη.".Ξαφνικα ο εκφωνητης λεει ότι είναι ο μικρος τελικος του βολευ!!!

Τεζα ο Αιρ Κεφ.Μολις σηκωθει τρέχει να ελέγξει τα εισητήρια του βόλευ.Δεν μπορεί.Τα είδε καλά.
19.00 έλεγε το εισητήριο.
Ξαναβλέπει και έλεγε 19.00.
"ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ;;"

Ξαφνικα το μυστηριο αποκαλύπτεται.Το εισητήριο που έλεγε Βολευ στις 19:00..........Αλλά έλεγε και 27.8.
Καλά καταλάβατε.Έβλεπε το εισητήριο που είχε χρησιμοποιήσει πριν 2 μερες.Ψάχνοντας ανακαλύπτει το εισητήριο του τελικού.

29.8.2004 στις 12:00.Τεζ ο Αιρ Κεφ reloaded.

Μην σας τα πολυλογώ,πήρα την Νικη τηλ,της εξήγησα,συναντηθηκαμε με την τσίμπλα στο ματι και οι δύο,χωρίς να έχουμε φάει τπτ στο Μοναστηράκι και πέρνοντας τον Ηλεκτρικο και κανοντας προσευχές βρεθηκαμε στο ΣΕΦ 5-6 πόντους πριν η Ρωσσία καθαρισει με 3-0 τις ΗΠΑ για να αρχίσει ο τελικο μεταξυ Βραζιλιας-Ιταλίας.


Αν δν ήταν αυτος ο αγώνας γυναικείου χάντμπολ πιθανως θα είχα κάνει την μαλακια της ζώης μου.
Επειδή ήταν ΤΟΣΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ σώθηκα.


Περαστικά μου.
sarounas
QUOTE(dizzy_fingers @ Nov 24 2006, 09:02 PM) *
ohmy.gif

Πραγματικά απίστευτο τόπικ...αναφέρονται ιστορικά γεγονότα, τα οποία ο καθένας μπορεί να πάρει ως αφορμή για ψάξιμο.

Όσοι, πάντως, έχετε γράψει για ποδόσφαιρο, μου κάνει εντύπωση που δεν έχετε αναφέρει τον τελικό champions league 99' στη Βαρκελώνη, με την περίφημη ανατροπή της Γιουνάιτεντ κατά της Μπάγερν Μονάχου.


κοίταξε, Σπύρο
Εγώ δεν το ανέφερα, διότι εκτός του ότι δεν είδα το παιχνίδι, αυτές οι δύο συγκεκριμένες η Μάντσεστερ και η Μπάγερν μου προκαλούσαν πάντα μία απέχθεια.
αλλά ακόμη και να το έβλεπα, αποκλείεται να το έβαζα μέσα, γιατί με την μεταφυσική δεν ασχολούμαι, με την λογική ναι wink.gif

QUOTE(treathitch @ Nov 24 2006, 09:57 PM) *
Kοίτα, Sarounas, η λίστα σου είναι καταπληκτική. Επειδή έχω δει όλες τις κούρσες στο στίβο, τη μάχη Λιούις - Πάουελ στο μήκος και τους αγώνες τένις, θα ήθελα να προσθέσω και μια σκυταλοδρομία 4*400 το 1997 στο παγκόσμιο, όπου η Γκριτ Μπρόιερ έκανε προσπέρασμα από την εσωτερική (!) στην τελική ευθεία για να κερδίσει η Γερμανία, τη νίκη του Μπορζακόφσκι στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 κυριολεκτικά στο νήμα, τη νίκη του Γκάε Μουν στο πανευρωπαϊκό του '96 στο 200. Η ήττα του Καρέλιν μου θύμισε πολλά, γιατί ένας φίλος παλαιστής μου εξηγούσε ποιος ήταν ο τύπος και πόσο σημαντικό του ήταν να κερδίσει. Ο φίλος μου το είχε πάρει κατάκαρδα. Τόσο η νίκη του Πύρρου, όσο και η μάχη Σουλεϊμάνογλου με Λεωνίδη ήταν θρυλικές.
Στο τένις, πράγματι εκείνη η νίκη του Μάικλ Τσανγκ ήταν και ο πρώτος αγώνας τένις που είχα δει στη ζωή μου και βέβαια υποστήριζα τον Έντμπεργκ. Εγώ ήμουν τότε Λεντλικός και Μπεκερικός, ενώ στις γυναίκες εννοείται ότι ήμουνα με τη Στέφι Γκραφ και πανυγύριζα όταν εκείνος ο ψυχοπαθής μαχαίρωσε τη Σέλες (...παιδάκι ήμουνα tongue.gif ). Άλλα ματς τένις που είδα πρόσφατα - είναι πολλά τα ματς εκεί και δεν παλεύεται - ήταν η νίκη του Σάφιν στον ημιτελικό του περσινού (2005) Αυστραλιανού απέναντι στο Φέντερερ (μυθικό ματς), κυρίως λόγω του ότι είμαι Σαφινικός (παρ' ότι είναι τεμπέλης, στα 18 του ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο στον κόσμο), η ήττα της Χαντούκοβα από τη Σαράποβα σε έναν προημιτελικό (μάλλον στο ίδιο τουρνουά), η νίκη της Γκραφ επί της Χίνγκις, λίγο πριν την αποχώρηση της πρώτης, το '97, η ήττα του Καφέλνικοφ (ως νούμερο 2 τότε) από το Σάμπρας το '97 κ.α.
Στο ποδόσφαιρο δεν τα έχω δει όλα. Το 3-3 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός είναι και μένα το αγαπημένο μου ματς ever στην Ελλάδα. Θυμάμαι ένα 4-5 ή 5-4 Ολυμπιακός-ΟΦΗ το '89, από 4-0 στο ημίχρονο, ένα μυθικό ματς, το οποίο είχα ακούσει στο ραδιόφωνο. Επίσης ένα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1, με ισοφάριση του Μητρόπουλου στο 90' με κεφαλια και το κεφάλι του να συνθλίβεται την ώρα που την έπιανε από κεφάλι "πράσινου" αμυντικού. Θυμάμαι το εξώφυλλο των "Νέων" την επόμενη μέρα. Ο τύπος πανυγύριζε μέσα στα αίματα με μπαταρισμένο κεφάλι
Εγώ ξεκίνησα να βλέπω μπάλα σε ποσότητα το '86. Πρώτο ματς που τρελάθηκα δεν ήταν το 3-4, αλλά ένας άλλος αγώνας της ίδιας φάσης με την ομάδα που αντιμετώπισε αργότερα το Βέλγιο, την Ισπανία, που έπαιξε με τη Δανία και κέρδισε με 5-1, με τα 4 γκολ του Μπουντραγκένιο, ο οποίος έγινε αμέσως ο αγαπημένος μου παίκτης. Στον αμέσως επόμενο γύρο, στο ματς με τους Βέλγους, οι Ισπανοί κερδίσαν πέναλτι και αντί για το "γύπα", το εκτέλεσε ο Ελόι και το έπιασε ο Πφαφ και τελικά πέρασε το Βέλγιο. Είχε φάει πολύ βρισίδι αυτός ο Ελόι. Καλός και ο ημιτελικός Γερμανίας-Γαλλίας, καλός και ο τελικός τότε, από 2-0, γρήγορο το 2-2 και το 3-2 με το πλασέ του Μπουρουσάγα.
Το 1988, θυμάμαι στα Εξάρχεια, στο σπίτι της γιαγιάς μου έβλεπα το Αγγλία-Ολλανδία και ήταν 1-0. Μπήκε αλλαγή ένας τύπος που δεν τον είχα ξανακούσει, με το 13 νομίζω κιόλας και έκανε χατ-τρικ. Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν. Αργότερα, στον τελικό, έβαλε και τη γκολάρα στους Ρώσους. Μεγάλο ματς και το ΕΙΡΕ-Αγγλία που άφησε έξω από τους ομίλους τους Εγγλέζους και τότε ήταν έκπληξη μεγατόνων.
Το '90 δεν είχε πολύ πράμα. Ο ημιτελικός ήταν η ντροπή της μπάλας, με τον αποκλεισμό στα πέναλτι μέσα στη Νάπολι από Αργεντινή, εννοείται πως ήμουνα Γερμανία στον τελικό και ένιωθα μίσος για τους Αργεντίνους και ηδονή για το κάλπικο πέναλτι της νίκης. Οι Γερμανοί πάντως ήταν μυθική ομάδα τότε.
Το '92, η πιο "γεμάτη" Γερμανία κατάφερε να χάσει από τη Δανία στον τελικό, λόγω Πόβλσεν και Σμάιχελ. Τότε Μέλερ, Χέσλερ και Έφεμπεργκ ήταν θεοί. Ομαδάρα είχε και η Σουηδία, για μένα από τις καλύτερες ομάδες της δεκαετίας του '90 και αντικειμενικά η καλύτερη του μουντιάλ '94. Σε εκείνο το μουντιάλ όμως, μεγάλο ματς έκανε και πάλι η Ιταλία στο γύρο των 16 με τη Νιγηρία, όταν ο Ντίνο Μπάτζιο βγήκε από το πλάι και έβγαλε στο Ρόμπι που ισοφάρησε στις καθυστερήσεις για να πάει το ματς στην παράταση και να το πάρουμε. Θυμάμαι καθόμουνα σε μια πολυθρόνα στο σπίτι του πατέρα μου στην Κηφισιά και πήδηξα σχεδόν μέχρι το ταβάνι με επιτόπιο και χωρίς να χρησιμοποιήσω τα πόδια μου (ουρλιάζοντας βέβαια tongue.gif). Το '96. τόσο το Ιταλία-Τσεχία, όσο και ο τελικός (τι ματσάρα, thank u Όλι Μπίρχοφ) ήταν έξοχα.
Το μουντιάλ του 1998 είχε τα καλύτερα ματς, συμφωνώ σε αυτό. Το 3-2 Αργεντινής-Αγγλίας είναι σίγουρα τοπ-10 ever ματς για μένα, ειδικά αφού δεν υποστήριζα κανέναν. Το έγκλημα του Ορτέγα και το γκολ του Μπέργκαμπ στον προημιτελικό με τους Ολλανδούς επίσης. Η ήττα της Ιταλίας στα πέναλτι από τους Γάλλους επίσης αχώνευτη. Ο ημιτελικός Βραζιλίας-Ολλανδίας, συμφωνώ μαζί σου. Το 2000, τα είπαμε, αν και ο τελικός ήταν άδικος, αλλά οι δύο ημιτελικοί μαγευτικοί. Καλύτερο ματς των ομίλων ήταν το Τσεχία-Ολλανδία. Το 2002 ήταν το χειρότερο μουντιάλ ever ενώ το 2004 είχε εκείνο το Ελλάδα-Τσεχία, αλλά κυρίως το (classic, once again...) Τσεχία-Ολλανδία και το Ιταλία-Σουηδία.
Θυμάμαι επίσης το Αργεντινή-Βραζιλία, πρέπει να ήταν το 2001 και να κέρδισαν οι Αργεντίνοι 3-1. Το έβλεπα με ένα φίλο μου και του είπα ότι αυτή η Αργεντινή είναι η καλύτερη ομάδα που έχω δει στη ζωή μου. Και πράγματι, ήταν καλύτερη από τη Γερμανία του '90 ή το πολύ πολύ στα ίσια. Περίεργο που οι Αργεντίνοι δε βγήκαν από τους ομίλους στο μουντιάλ του επόμενου καλοκαιριού.
Τέλος, για να κλείσουμε με τις αναμνήσεις, θυμάμαι το '97 ένα τουρνουά τεσάρων ομάδων που έκαναν οι Γάλλοι στο Παρίσι, σαν δοκιμή για το επερχόμενο μουντιάλ, με τη συμμετοχή Ιταλίας, Αργεντινής, Βραζιλίας. Το ματς (ανάμεσα σε πολλές ματσάρες έτσι κι αλλιώς) ήταν το Ιταλία-Βραζιλία. 1-0 οι Ιταλοί, 1-1 η Βραζιλία, 3-1 η Ιταλία. Τότε η Ιταλία έπαιζε με την καινούρια της ομάδα. Προωθείτο πολύ το βασικό δίδυμο των κεντρικών αμυντικών Νέστα και Καναβάρο. Θαύμαζα και γω τους μεγάλους παίκτες μας και πρωτοέβλεπα τον περιβόητο νεαρό Ρονάλντο, για τον οποίο τόσα είχα ακούσει. Το σκορ, λοιπόν, στο 3-1 και ο πιτσιρικάς πηγαίνει στον "βράχο" Καναβάρο και του κάνει μία προσποίηση από τα δεξιά (δεν την τρώει), μια από τα αριστερά (ούτε εκεί), τρίτη και πέφτει ο Φάμπιο κάτω. 3-2. Τελικά 3-3 το σκορ και φοβερή ματσάρα. Μπορεί και από τα καλύτερα ματς που παίχτηκαν ποτέ.
Τόσο το 3-3, όσο και η νίκες του Σουλεϊμάνογλου και του Πάουελ ανήκουν στο τοπ-10 μου. Θεωρείστε το πλέον τοπ-13. biggrin.gif


Είναι πραγματικά απίστευτο πόσα πολλά είναι τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα που έχουμε ζήσει, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ήταν τόσα πολλά!
και πόσα ακόμη θυμήθηκα, τελικά αν μπεις σε αυτό το τριπάκι δεν βγαίνεις με τίποτα!

Η Μπρόιερ ήταν τεράστια τετρακοσάρα, εκτός από εξυπνάδα ήθελε πολύ μαγκιά και αυτοσυγκέντρωση να το κάνει αυτό, πάντως για τα 4Χ400 στην ιστορία έχουν μείνει οι φοβερές κόντρες των γυναικείων ομάδων των ΗΠΑ, της πρωην Σοβ. Έν. που είχε την αχτύπητη Μπρίζγκινα και της Ανατ. Γερμανίας.
καλά για τον Μπορζακόφσκι, αυτός πάντα έτσι κερδίζει, δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκει τόσα αποθέματα δύναμης στο τέλος, αφού όσο καλός και αν είσαι, αν είναι σχεδόν όλοι μπροστά σου, είναι φυσικό να απογοητεύεσαι και λίγο
για τον Γκάε Μουν, ποιος είναι αυτός; μήπως πρόκειται για έναν ξανθό Νορβηγό σπρίντερ; δεν τον ξέρω…ή τέλος πάντον δεν θυμάμαι

για τον Καρέλιν, από αυτά που γνωρίζω η μόνη ήττα που είχε κάνει, ήταν το ’87 στο πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά νομίζω ότι το εγχώριο πρωτάθλημά τους ήταν πιο δύσκολο από τα παγκόσμια και τις ολυμπιάδες, αφού στην πάλη όπως στην άρση βαρών, την ενόργανη υπερείχαν έναντι των άλλων, με διαφορά παρόμοια με αυτή που είχαν και στο σκάκι
επίσης πραγματικά αλησμόνητες μου είχαν μείνει στα τέλη του ‘80 οι πολλοί μεγάλες μάχες των δύο σοβιετικών γιγάντων στην τελευταία κατηγορία της άρσης βαρών, του Κούρλοβιτς και του Ταρανένκο!

για το τένις, εγω δεν θυμάμαι να είχα ιδιαίτερες συμπάθειες και αντιπάθειες, βέβαια σε ένα παιχνίδι συνήθως μ’ αρέσει να παίρνω το μέρος ενός, αλλά κυρίως μου αρέσει σαν άθλημα, ποτέ δεν έχω χάσει ρολάν Γκαρός από τότε που κατάλαβα την ύπαρξή του, για τα υπόλοιπα συνήθως βλέπω μόνο κανένα τελικό, ή κάποιο μεγάλο ματς, βεβαίως στο παρελθόν αν επρόκειτο να αγωνιστεί η Γκαμπριέλα Σαμπατίνι έκανα και μια εξαίρεση!
Α, ξέχασα και την Μαρτίνα Χίγκινς που είδα ότι επανήλθε, στην αρχή της σεζόν είχα δει έναν αγώνα με την Κλάιστερς αλλα και τώρα τον Νοέμβρη στο madrid tour είδα 3 αγώνες της, έκανε και μια νίκη επί της Πετρόβα, αλλά και απέναντι στις Αρντέν και Μορεσμό έκανε αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις, δυστυχώς όμως είναι φανερό ότι δεν ζορίζεται, μάλλον φοβάται πολύ για τα πόδια της.
Στους άντρες ίσως λίγο απέχθεια, παρότι στην αρχή τον συμπαθούσα είχα για τον Σάμπρας που πάντως δεν είχε καμιά σχέση με το ρολάν γκαρός το οποίο ποτέ δεν κατάφερε να κατακτήσει! αλλά είχε καταντήσει το άθλημα τόσο μονότονο, ίσως κάτι χειρότερο από αυτό που έχει κάνει και ο σχεδόν ανίκητος Ελβετός σήμερα!

Με το ποδόσφαιρο αν και έχω δει πολλά στο παρελθόν, δεν έχω και τόσο καλή σχέση πλέον, αν είμαι με παρέα μπορεί να κάτσω να δω, εντάξει εξαιρούνται βέβαια τελικοί τσ. Λιγκ, ή τίποτα μουντιάλ και euro που ίσως κάτσω να δω και μόνος μου, αλλά είμαι ψιλοάσχετος μάλλον δεν δικαιούμαι να μιλάω…
Πάντως αδυναμία μου όπως είπα και πριν εκτός από την μεγάλη Ρουμανία, ήταν φυσικά ο Μαραντόνα και ο άλλος Μητσάρας, αυτός του ποδοσφαίρου, επειδή τώρα έχουμε και στο μπάσκετ!
Για την Σουηδία που λες, αν θυμάμαι καλά το ’94 πρέπει να πετούσε φωτιές στην επίθεση! Νομίζω πρέπει να τους είχε όλους στην αποστολή Μπρολίν, Νταλίν, Κ. Άντερσον και Λάρσον, αλλά στον ημιτελικό με την Βραζιλία ήταν απαράδεκτη.


QUOTE(NBAer @ Nov 24 2006, 11:27 PM) *
Καλα φοβερο ματς!!!!! 3 Παρατασεις εγιναν με απιστευτα πραγματα να διαδραματιζονται θυμαμαι....
Ιταλια - Ισπανια νομιζω ηταν και νικησε η Ιταλια....
Προφανως αναφερεσαι στον μεγαλο, τεραστιο, τρομερο Ελ Γκερουζ! (Ελ Γκουερουι οπως τον ελεγε ο Θεοδωρακοπουλος στις αρχες οταν δεν ηταν και πολυ γνωστος ο Μαροκινος biggrin.gif )
Ματσαρα πραγματι!!!!!!!!!!!!!!!

να σε καλά που το θυμήθηκες, έχω ένα κενό στην μνήμη μου, αλλά δεν μπορούσα να ξεχάσω ποτέ ένα τέτοιο ματς tongue.gif

φυσικά και πρόκειτε για τον Χικάμ δεν αναφέρονται ονόματα σε τέτοιες περιπτώσεις 77.gif , ήταν ανώτερος όλων, πάνω από Αουίτα, Μορσελί κλπ.

QUOTE(Air Kef @ Nov 25 2006, 12:00 AM) *
Πω ρε φίλεεε..

ΤΟ ΜΑΤΣ.ΘΕΙΚΟ.Ο μονος αγώνας Χάντμπολ που έχω παρακολουθησει με τετοια αγωνια.Η νικη άλλαζε χέρια σε κάθε επίθεση.

Μην σας τα πολυλογώ,πήρα την Νικη τηλ,της εξήγησα,συναντηθηκαμε με την τσίμπλα στο ματι και οι δύο,χωρίς να έχουμε φάει τπτ στο Μοναστηράκι και πέρνοντας τον Ηλεκτρικο και κανοντας προσευχές βρεθηκαμε στο ΣΕΦ 5-6 πόντους πριν η Ρωσσία καθαρισει με 3-0 τις ΗΠΑ για να αρχίσει ο τελικο μεταξυ Βραζιλιας-Ιταλίας.
Αν δν ήταν αυτος ο αγώνας γυναικείου χάντμπολ πιθανως θα είχα κάνει την μαλακια της ζώης μου.
Επειδή ήταν ΤΟΣΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ σώθηκα.
Περαστικά μου.


Σ.Ω.Θ.Η.Κ.Ε.Σ.

ρε man, τα προσέχουν αυτά τα πράγματα, φαντάζεσαι να το 'χες χάσει; ugly_tocktock.gif τελικός ομαδικού σε Ολυμπιακούς, πότε θα ξανάβλεπες;
πρέπει να 'χε κερδίσει η Βραζιλία 3-1 με λάθος του Αλεσάντρο Φέι, στο τέλος του 4ου σετ,
εκτός αν θυμάμαι άλλο ματς, πάντως σίγουρα η Βραζιλία κέρδισε

από βόλευ στο ΣΕΦ είχα δει τους δύο προημιτελικούς RUS-YUG και ITA-ARG
ευτυχώς που είχα εισιτήριο για στίβο το απόγευμα και γλίτωσα το GRE-USA 69.gif
teneatis
QUOTE(NBAer @ Nov 25 2006, 01:42 AM) *
Γαλλια Τσεχια 0-1????????
Προφανως εννοεις Ελλαδα Τσεχια 1-0!

Συμφωνω στο: "Σε κανενα αλλο σπορ δεν υπαρχει περιπτωση η χειροτερη ομαδα σ ολη τη διαρκεια ενος παιχνιδιου να φυγει με τη νίκη".
ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ στο οτι επελεξες το Ελλαδα Τσεχια για να το πεις αυτο!

Στο Ποδοσφαιρο απορω γιατι βλεπετε μονο την επιθεση ως κριτηριο του ποιος επαιξε καλα.
Υπαρχει και η αμυνα! biggrin.gif

Σε εκεινο το ματς η ελλαδα ηταν εκπληκτικη στην αμυνα! Οποτε δεν μπορουμε να πουμε οτι ηταν η χειροτερη ομαδα σε ολη τη διαρκεια του παιχνιδιου..... Ηταν μεν καπως χειροτερη γενικα(αμυνα-επιθεση) απο τους Τσεχους αλλα οχι και πολυ χειροτερη.
Αλλα hey! Στο τελος το σκορ γραφει οτι νικησε 1-0 ετσι? icon_drunk.gif banana.gif banana.gif banana.gif icon_drunk.gif

Ποροφανώς Ελλάδα-Τσεχία εννοώ.
Καλή η άμυνα της Εθνικής, αλλά χάσαν κάποια απίστευτα τετ α τετ οι Τσέχοι. Το κάπως χειρότερη όταν συγκρίνεις 2 ομάδες τι εννοια είναι; Οι 2 ομάδες θα είναι ή περίπου ισοδύναμες ή η μία καλύτερη από την άλλη.
Και φυσικά πανηγύρισαμε όλοι τη νίκη. Αλλά άλλο η εμφάνιση κι άλλο το αποτέλεσμα.
QUOTE(sarounas @ Nov 24 2006, 07:43 PM) *
Φίλε teneatis από το παιχνίδι που λες με Μακένρο και Λεντλ είχα δει κάτι στιγμιότυπα σε ένα αφιέρωμα και όντως ήταν εκπληκτικό, είσαι πολύ τυχερός που το είδες, πρέπει να ήταν κάπου 1984-85, τώρα για τα κατορθώματα της ΕΡΤ, απαξιώ ακόμη και να τα σχολιάσω, ακούς εκεί να το κόψουν στο 5ο σετ; Αλήθεια μήπως έχεις τίποτα κόπιες με μεγάλα αθλητικά γεγονότα εκτός μπάσκετ και στίβου, αφού σ’αυτά έχω σχεδόν τα πάντα από την δεκαετία του 80 για να ανταλλάξουμε κάτι;

Δυστυχώς φίλε μου μετά την πλημμύρα του 97 ΄στην Κόρινθο το αρχείο μου το πήρε το ποτάμι, το πηρε ο ποταμός και δεν έχω απολύτως τίποτα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα συγκλονιστικά Άρης-ΠΑΟΚ να προσθέσω μια απίστευτη ανατροπή του Άρη με τρίποντο του Γιαννάκη στο τέλος που από -2 φέρνει τον Άρη στο +1 και τον Σάκοτα (προπονητή ΠΑΟΚ) να δηλώνει ότι τέτοια ανατροπή γίνεται μια φορά κάθε 5000 παιχνίδια. Μετά από 3 ημέρες στο επόμενο παιχνίδι πάλι είναι ο ΠΑΟΚ μπροστά με 2 πόντους και στη λήξη ο brad sellers βάζει καλάθι και παίρνει φάουλ οπότε α Αρης κερδίζει.
Επίσης σε basket κάποια σουτ 3 πόντων σημαντικά κατά τη γνώμη μου :
Παγκράτι-ΠΑΟΚ με τρίποντο με τη λήξη από το κέντρο (νομίζω του Γιαννόπουλου) που δίνει την νίκη στο Παγκράτι.
Το παιχνίδι Ελλάδα USA στο παγκόσμιο του 90 στην Αργεντινή με το σουτ του Παταβούκα από το κέντρο που δεν μπήκε και το καλάθι του Γαλακτερού που δεν μέτρησε για να χάσουμε στην παράταση.
Το τρίποντο του djordjevic στην πόλη και η κούπα για την Παρτιζάν.
Το τρίποντο του Cornelius και η απίστευτη αστοχία στις βολές που είχε ο Ολυμπιακός για να χάσουμε μια απίστευτη ευκαιρία στο Tel-Aviv.
Το τρίποντο του Φάνη στο Ζάγκρεπ το 89 και την εκδίκηση των Μαυριτανών
Το τρίποντο του Οικονόμου στο ΣΕΦ που σήμανε την αλλαγή κυριαρχίας στο Ελληνικό basket από κόκκινη σε πράσινη.
klearxos
Καλησπερα!
Αν και Αρειανος να θυμησω τους δυο συνεχομενους τελικους του ΠΑΟΚ σε Ναντ και Γενευη απο μπασκετ.
Ποδοσφαιρο τις δυο πορειες του ΠΑΟ στο Champions League με τελειωματα την νικη στο Αμστερνταμ με το απιθανο γκολ του Βαζεχα μετα την πασα απο το "τραινο" Δωνη, και τα τελευταια λεπτα στο Καμπ Νοου με την Μπαρτσελονα να εχει κλειστει στα καρε τις και το σουτ του Βλαοβιτς να περναει ξυστα απο το δοκαρι(απιστευτος διαιτητης που εγραψε στα αρ.δια του το ονομα Μπαρτσελονα και τις μαλ..ιες των παικτων της και εδωσε 7!!!!! λεπτα καθυστερησεις)
Βολευ ο ημιτελικος του Ηρακλη μεσα στο παλατακι με τους Ρωσους της Μπελγκοροντ σε μια απιστευτη ατμοσφαιρα που αισθανομαι δικαιωμενος που αποφασισα να παρακολουθησω απο κοντα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.