Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ατμόσφαιρα γηπέδου/γιορτής σε Ευρώπη & Ελλάδα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
anton2
Μου κάνει εντύπωση όταν βλέπω τα γήπεδα της Μπάγερ στην Γερμανία ή της (πώς την λένε αυτή την ομάδαwink.gif Zielona Góra στην Πολωνία που ΔΕΝ έχουν σπουδαία μπασκετική παράδοση ή ακόμη και στην Ιταλία που δεν έχει κατακτήσει κανένα τρόπαιο εδώ και χρόνια για να μην μιλήσουμε για την θαυμαστή Σερβία, Σλοβενία, Λιθουανία, με λαούς που αντί για ερυθρά αιμοσφαίρια έχουν μικροσκοπικές μπάλες του μπάσκετ.

Και τα θυμήθηκα όλα αυτά με αφορμή αυτό το βιντεάκι : http://www.youtube.com/watch?v=JgPrQZ499nI.

Και μετά θυμήθηκα την ατμόσφαιρα του γηπέδου όταν έπαιζε ο ΠΑΟ με την Ρίτας στην Λιθουανία που ήταν σχετικά άδειο. Ή τα μισο-άδεια γήπεδα όταν παίζει ο Ολυμπιακός.

Εδώ στην Ελλάδα έχουμε έναν καταπληκτικό Ολυμπιακό που παίζει ίσως το ωραιότερο μπάσκετ στην Ευρώπη σε άδεια γήπεδα και τον ΠΑΟ που όταν σταμάει να νικάει οι οπαδοί στις κερκίδες αποδεκατίζονται.

Είναι τόσο Winner ο Έλληνας που την ήττα δεν αντέχει ο τράχηλός του;

Ή είναι τόσο βλάκας που βλέπει μπάσκετ μόνο και μόνο με την πρόυπόθεση της νίκης;;

Δεν αναφέρομαι σε αγώνες ΠΑΟ Ολυμπιακού για να μην ανάψω παλιές αντιπαλότητες και χαλάσει πάλι η συζήτηση.

Αλλά τόσο πολύ κομπλεξαρισμένο είναι το ελληνικό DNA που με την υποψία ήττας ο κάθε καράβλαχος σταματάει να παρακολουθεί; Αυτή είναι η αθλητική μας παιδεία; Τόσο πολύ ταλαιπωρημένοι είναι όλοι από την ζωή τους που σίγουρα δεν μπορούν να ανεχτούν μια ήττα από το μπάσκετ (για την ομάδα τους);

Αλλά δεν ζηλεύετε και όταν βλέπετε μπασκετικά γήπεδα (και όχι πολλαπλών χρήσεων) γεμάτα με ενθουσιασμένο κόσμο που παρακολουθεί με τα παιδιά του τα παιχνίδια όχι με προυπόθεση τη νίκη αλλά επειδή φαίνεται να του αρέσει το άθλημα;

Μήπως εμείς οι Έλληνες τελικά είμαστε λίγο ποδοσφαιρο-μοσχάρια;

Αφήνω απ' έξω τους οπαδούς Άρη, ΠΑΟΚ και Πανιωνίου οι οποίοι δείχνουν για τα κυβικά τους να έχουν ένα αναλογικά μεγαλύτερο μόνιμο κοινό.

Κατά τη γνώμη μου για παράδειγμα κανονικά θα έπρεπε αυτός ο Ολυμπιακός ακόμη και στα χωρίς σημασία παιχνίδια της Eurolegue, έτσι μόνο για το θέαμα ή το σασπένς, να έχει 10,000 ενθουσιώδεις οπαδούς που κάθε βδομάδα θα έστηναν γιορτή στο ΣΕΦ.
Quincy
Όχι, δεν είναι τόσο βλάκας ο Έλληνας, είναι ακόμη περισσότερο. Κι όχι μόνο επειδή παρακολουθεί το οποιδήποτε άθλημα για να κερδίζει η ομάδα του και μόνο, αλλά για ένα σωρό λόγους .

Και για να σου απαντήσω κυρίως στο τελευταίο. Κατά τη γνώμη μου όλες οι ομάδες της Α1, μικρές και μεγάλες, θα πρεπε να έχουν 15.000 ενθουσιώδεις φιλάθλους κάθε Κυριακή στο γήπεδο.

Αντί γι αυτό έχουμε άδεια γήπεδα παρηκμασμένων συλλόγων που ούτε τους παίκτες τους δεν έχουν να πληρώσουν, σε ένα μήνα θα χουμε τον κλασσικό "τελικό" του κυπέλου με μπάτσους στο γήπεδο να κοιτάνε τους χουλιγκάνους να σπάνε τις καρέκλες (όπου πριν τον αγώνα θα γίνει πάλι αυτή η ηλίθια πρόταση να γίνει με μαθητές ο αγώνας αλλά τελικά δεν θα γίνει), οι δημοσιογράφοι θα βγουν να πουν για το χάλι της χώρας που δεν μπορεί να διεξάγει έναν κανονικό αγώνα και θα μιλήσουν για υποβάθμιση του αθλήματος, οι αθλητές θα καταδικάσουν τα γεγονότα, οι παράγοντες θα παίζουν πινγκ πονγκ με τις ευθύνες και εμείς θα τα ξεχάσουμε όλα σε 1 βδομάδα και θα περιμένουμε τους τελικούς τον πλέυ οφ, για να δούμε ακριβώς τα ίδια + τιμωρία του Ολυμπιακού.

Μετά μερικοί βιτσιόζοι σαν εμένα θα ανοίξουν κανα stream να δουν τους αντίστοιχους αγώνες της ACB, θα κάνουν την αναπόφευκτη σύγκριση και αφού βαρεθούν να ρωτάνε "μα καλά αυτοί είναι πιο έξυπνοι και μπορούν και γεμίζουν γήπεδα για να χαρούν τις ομαδάρες τους", θα αρχίσουν να βρίζουν την τύχη τους που δεν είναι στην Ισπανία για να πάνε στο γήπεδο bball.gif

Όσο για την Ευρωλίγκα, θα γεμίσουν τα γήπεδα όταν μυριστούν καμιά πρόκριση οι ποδοσφαιρόκαφροι. Τώρα αν εσύ θέλεις φιλάθλους που να αγπάνε ΚΑΙ το άθλημα μαζί με την ομάδα τους, τότε λυπάμαι αλλά είσαι στη χώρα που ότι παίζεται με τα χέρια είναι μ%$*!^α, και το μπασκετάκι θα ναι δεύτερο ότι κι αν πετύχει, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις γιατί πρέπει ένα άθλημα να είναι "καλύτερο" από ένα άλλο για να έχει φιλάθλους.
T.W.Is.M.
Ξεχασατε να αναφερετε πως ο υπεροχος λαος των ομαδων ξερει καλυτερα τι κανει η Πιτερχεντ, η Λειτον Οριεντ και η Γιουβε Σταμπια παρα ποια ειναι η 3η καλυτερη ομαδα της Α1. Επισης γνωριζει περισσοτερους παιχτες της Μαντσεστερ Σιτι απ οτι της δικης του ομαδας στο μπασκετ και μπορει να εξηγησει καλυτερα τον τροπο παιχνιδιου της Παρι Σεν Ζερμεν απο το τι προτερηματα και μειονεκτηματα εμφανιζει η ομαδα του στην Ευρωλιγκα. blove.gif
yorgos
Για τον ΠΑΟΚ θα διαφωνήσω, η προσέλευση των φιλάθλων του είναι ανύπαρκτη, παρά τις πολύ καλές προσπάθειες που ε΄χουν γίνει κατά καιρούς, μιλάμε για ομάδα με μηδέν μπασκετικό κόσμο, αναλογικά με τους τίτλους και την κατά καιρούς αξία της. Ο ορισμός του ποδοσφαιρο-καγκουρο κοινού. Ο ΠΑΟ και ο Άρης είναι ομάδες με μπασκετικό κοινό, ο Ολυμπιακός λόγω όγκου κοινού έχει και μπασκετικούς, ορισμένοι πραγματικά υψηλού επιπέδου.

Έχει δίκιο ο φίλος που λέει ότι ο Έλληνας ασχολείται πιο πολύ με τη Β' Φινλανδίας παρά με το μπάσκετ. Δεν κάνει για τα δύσκολα ο Έλληνας, είναι απο τους ευκολατζήδες αρπακολίστικους λαούς, το μπασκετάκι είναι δύσκολο, αλλά και εύκολο να ήταν, δε σηκώνεται ο Ελληνάρας από την καρέκλα. Ή στο προποτζίδικο θα τη βγάλει ο κοιλαράς να παίζει ΚΙΝΟ ή στον καναπέ του με φραπέ, εδώ δε βγαίνει να πάει σε μια πορεία να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, δεν κάνει ένα τζόκινγκ μπας και σταματήσει αν είναι ο (στατιστικά) πιο χοντρός Ευρωπαίος, δεν μπορεί ούτε μισή ώρα να αφιερώσει να διαβάσει ένα βιβλίο, θα πάει να δει μπάσκετ από κοντά, χωρίς την άνεση της κοβέρτας, της στατιστικής και των ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΩΝ σχολιαστών Βαγγέλα και Χατζή.

Η συμπεριφορά του Έλληνα στο γήπεδο είναι αυτή που είναι και αλλού: Συνήθως νωθρός έως ανύπαρκτος κι όταν τελικά δώσει το παρών, είναι βαλκανοκάφρος.
anton2
QUOTE (yorgos @ Nov 25 2013, 21:58 ) *
....δεν κάνει ένα τζόκινγκ μπας και σταματήσει αν είναι ο (στατιστικά) πιο χοντρός Ευρωπαίος....


Νομίζω ότι εδώ υπερ απλοποιείς το θέμα. Και οι αμερικάνοι έχουν ρεκόρ παχυσαρκίας αλλά τα γήπεδα του NBA τα γεμίζουν και το μπάσκετ το τιμάνε.

Αυτό που έπρεπε να πεις είναι ότι όταν μιλάμε για αθλητισμό στην Ελλάδα οι 99% καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για ολυμπιακό-Παο και ποδόσφαιρο ή πρωταθλητισμό και ολυμπιακά μετάλλια ενώ η μαζική άθληση θεωρείται συζήτηση άσχετη με το θέμα.





This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.