Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Κανονισμός του φόρουμ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στο γραφείο του προέδρου > Νέα-ανακοινώσεις
dizzy_fingers
Οι κανονισμοί του BasketForum χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Τους κύριους και τους δευτερεύοντες.
Για οποιαδήποτε παραβίαση ενός κύριου κανονισμού, θα γίνεται μία (1) προειδοποίηση στο μέλος. Αν το μέλος δε συμμορφωθεί, στις επόμενες πέντε (5) προειδοποιήσεις θα γίνεται ban από το φόρουμ για χρονικό διάστημα το οποίο θα καθορίζεται από τους mod.
Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις το ban μπορεί να έρθει και με το πρώτο warn.
Οι λόγοι μπορεί να είναι: spamming επικίνδυνων λινκ με ιούς, υπερβολικά άσχημη γλώσσα, το να έχει γραφτεί με ένα συγκεκριμένο κακόβουλο σκοπό, double account.

Η παραβίαση των δευτερεύοντων κανονισμών δεν επιφέρει ποινή, μόνο παρατήρηση.


Κύριοι κανονισμοί:

1. Απαγορεύεται η εγγραφή στο φόρουμ από χρήστες οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Αν τυχόν, κάποιο μέλος είναι μικρότερο από 16 ετών και αποκρύψει επίτηδες την ηλικία του, ο ιδιοκτήτης και οι διαχειριστές του φόρουμ δεν έχουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και για οτιδήποτε συμβεί σε όλα τα υπόλοιπα μέλη, εφόσον αυτό δεν προκληθεί από ενέργειες του ιδιοκτήτη και των διαχειριστών.

2. Παρακαλείσθε να μην απευθύνεστε στον συνομιλητή σας με προσβλητικό, υποτιμητικό, εμπρηστικό τρόπο. Επίσης, απαγορεύονται τα υβριστικά μηνύματα προς δημόσια πρόσωπα. Αυτό δε σημαίνει ότι λογοκρίνονται οι βρισιές αλλά ούτε ότι και χαρακτηρισμοί οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα υβριστικοί, αλλά είναι προσβλητικοί, θα επιτρέπονται.
Αυτός ο κανονισμός δεν αφορά μόνο τα ποστ αλλά και τα μηνύματα στις υπογραφές των μελών, οι οποίες εφόσον κριθεί απαραίτητο μπορούν να επεξεργαστούν από τους διαχειριστές του φόρουμ.
Επίσης, θα σας παρακαλούσα να διαβάζατε πρώτα τον παρακάτω οδηγό ώστε να καταλάβετε σε τί γραμμή κινούνται οι συζητήσεις.

3. Οποιαδήποτε θέματα και posts, αναφέρονται σε πειρατεία ή παραπέμπουν σε links που περιέχουν cracks και keygenerators προγραμμάτων θα διαγράφονται αμέσως. Το ίδιο θα συμβαίνει και στη δημοσίευση σκληρού πορνογραφικού υλικού (φωτογραφίες ή βίντεο) αλλά και συνδέσμων προς αυτό.
Επίσης, απαγορεύεται οποιαδήποτε δημοσίευση αλλά και αποστολή προσωπικών μηνυμάτων περιεχομένου το οποίο προκαλεί παραβίαση οποιουδήποτε νόμου του Ελληνικού Συντάγματος.
Στην περίπτωση των προσωπικών μηνυμάτων, οι διαχειριστές και ο ιδιοκτήτης του φόρουμ δεν έχουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε κάποιο μέλος.

4. Απαγορεύεται να έχετε διπλούς (ή πολλαπλούς) λογαριασμούς στο φόρουμ.

5. Απαγορεύεται να δημοσιεύετε πμ, email και προσωπικά στοχεία τρίτων χωρίς την άδεια τους, στο φόρουμ.

6. Αν έχετε παράπονα σχετικά με τη συμπεριφορά των διαχειριστών χρησιμοποιήστε προσωπικά μηνύματα για να την εκφράσετε. Μη χρησιμοποιείτε δημοσιεύσεις γι'αυτό το σκοπό.

7. Οι διαχειριστές του forum έχουν το δικαίωμα διαγραφής οποιουδήποτε θέματος κατά την κρίση τους, ακόμη κι αν δεν παραβιάζει τον κανονισμό λειτουργίας (περίπτωση επαναλαμβανόμενων νέων τόπικ, άσχετα με το μπασκετικό θέμα του φόρουμ κλπ).

8. Απαγορεύεται το spam και η διαφήμιση άλλων site.

9. Οφείλετε να ελέγχετε τον κανονισμό κάθε τόσο για τυχόν ανανεώσεις.
Αν παραβιάσετε κάποιο άρθρο του κανονισμού, τότε η δικαιολογία της άγνοιάς του, δεν ισχύει και θα υποστείτε τις κυρώσεις που αναφέρονται.



Έχετε υπ'όψιν, ότι η παρουσία των κανονισμών έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων και την πρόληψη ατυχών περιστατικών και όχι τον περιορισμό της ελευθερίας των μελών.

Δευτερεύοντες κανονισμοί:
- Θα σας παρακαλούσα να γράφετε στα ελληνικά. Ακόμα και αν έχετε συνηθίσει στα greeklish, πατήστε shift+alt και γράψτε στα ελληνικά ότι έχετε να γράψετε. Πιστέψτε με: καλύτερα ανορθόγραφα ελληνικά παρά δυσανάγνωστα greeklish.
- Μην γράφετε με κεφαλαία γράμματα. Στη γλώσσα του ίντερνετ αυτό σημαίνει πως φωνάζετε, οπότε αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό θα σας παρακαλούσα να απενεργοποιούσατε το caps lock.
- Όταν εκφράζετε κάποια άποψη, στηρίξτε την με κάποια αιτιολογία. Σε κανέναν δεν αρέσουν μονολεκτικά ποστ και το μόνο σίγουρο είναι ότι δημιουργείτε κακή εικόνα στον εαυτό σας.
- Όταν ανεβάζετε υλικό στις κατηγορίες “Downloads” θα σας παρακαλούσα να βάζετε όσο πιο λεπτομερή περιγραφή μπορείτε ώστε να γίνεται πιο εύκολη η μελλοντική αναζήτηση των αρχείων στο μέλλον.
- Τα τόπικ των αγώνων θα ανοίγονται στα φόρουμ των γηπεδούχων ομάδων. Αν δηλαδή παίζουν Ολυμπιακός (γηπεδούχος) – Παναθηναϊκός (φιλοξενούμενος), το τόπικ θα ανοιχτεί στο φόρουμ του Ολυμπιακού.
dizzy_fingers
Προσθήκη κανονισμού:
QUOTE
4. Απαγορεύεται να έχετε διπλούς (ή πολλαπλούς) λογαριασμούς στο φόρουμ.

Κανονικά θα έπρεπε να είναι ευνόητο...
Κακώς αργήσαμε να προσθέσουμε αυτόν τον κανονισμό στο basketforum.
dizzy_fingers
Έγινε αυτή η αλλαγή:
QUOTE
Αν το μέλος δε συμμορφωθεί, στις επόμενες πέντε (5) προειδοποιήσεις θα γίνεται ban από το φόρουμ για χρονικό διάστημα το οποίο θα καθορίζεται από τους mod.
Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις το ban μπορεί να έρθει και με το πρώτο warn.
Οι λόγοι μπορεί να είναι: spamming επικίνδυνων λινκ με ιούς, υπερβολικά άσχημη γλώσσα, το να έχει γραφτεί με ένα συγκεκριμένο κακόβουλο σκοπό, double account.


Από πριν που ήταν στα 2 warn το ban, τώρα γίνεται στα 5.
Επίσης, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βλέπετε το warn level σας στη μπάρα κάτω από τα στοιχεία σας (στα τόπικ, στο member profile...).
dizzy_fingers
Νέα αλλαγή στον κανονισμό, αυτή τη φορά στην παράγραφο 2:

QUOTE
2. ......
Επίσης, απαγορεύονται τα υβριστικά μηνύματα προς δημόσια πρόσωπα.


...καθώς ότι γράφετε πλέον, έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να διαβάζεται από τον αποδέκτη.
Επομένως, αν θέλετε να κάνετε κριτική, κάντε την χωρίς χαρακτηρισμούς και ύβρεις.
Αν θέλετε να βρίσετε, επικοινωνήστε μαζί του.


Σημειώνω πως θα είμαστε πολύ αυστηροί σε αυτό το θέμα, καθώς δεν έχουμε καμία όρεξη να κινδυνέψουμε για κάποια απερισκεψία ενός ατόμου.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.