Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Eurocup Women 2018-19
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
benchwarmer
Με ελληνική ομάδα και στην 2η ευρωπαϊκή διοργάνωση thumbsup.gif
Μακάρι να είναι κάποιο σημάδι όλο αυτό ότι σιγά σιγά προσπαθούμε να εξαργυρώσουμε την παρουσία της Εθνικής μας.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκριση της Νίκης Λευκάδας στους ομίλους επί της Σπάρτακ Νογκίνσκ (η οποία βέβαια για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης ηττήθηκε στην πρεμιέρα του ρωσικού πρωταθλήματος από το μεγαθήριο Εκατερίνμπουργκ με.... 28-107!!), με νίκη στη Λευκάδα 66-59 και γλυκιά ήττα στην Ρωσία 62-66.
Εδώ οι πληροφορίες για τα ματς κλπ, μακάρι να αντιμετωπίσουν στο νησί τη διοργάνωση ως μία μεγάλη γιορτή, και μακάρι να βγει από όλο αυτό και μία παίχτρια (η Έλενα) που την έχουμε πολύ ανάγκη ως Εθνική για το μέλλον..
BASKET TUNE
28-107;;;;;;;;;;; Παρόλα αυτά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτήν την επιτυχία, και ειδικά στο Δουβίτσα και όσους Λευκαδίτες στηρίζουν την ομάδα. Μπράβο τους.
ggrilik
QUOTE (BASKET TUNE @ Oct 13 2018, 22:36 ) *
28-107;;;;;;;;;;; Παρόλα αυτά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτήν την επιτυχία, και ειδικά στο Δουβίτσα και όσους Λευκαδίτες στηρίζουν την ομάδα. Μπράβο τους.

Το βασικό είναι πως έχουν βελτιωθεί τα βιντεάκια rolleyes.gif tongue.gif

Καλή συνέχεια εύχομαι!
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Oct 15 2018, 06:24 ) *
Το βασικό είναι πως έχουν βελτιωθεί τα βιντεάκια rolleyes.gif tongue.gif

Η εικόνα πάντως που βγήκε (από τους Ρώσους) στη συνέντευξη τύπου μετά το πρώτο παιχνίδι στη Λευκάδα ήταν… άσ’ τα να πάνε. Ok, κάνουν μια αξιοθαύμαστη προσπάθεια οι άνθρωποι της ομάδας, δεν λέω, αλλά με το επικοινωνιακό είναι λιγουλάκι μαλωμένοι… rolleyes.gif

Αγωνιστικά, οι ξένες της ομάδας (White, Stjepanovic) δεν βοηθάνε και πολύ. Μακάρι να αλλάξει αυτό, γιατί η Νίκη δεν έχει την πολυτέλεια να μην της βγουν οι ξένες, αν θέλει να είναι ανταγωνιστική, όχι μόνο στο Eurocup αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Για την Έλενα την Τσινέκε που το ’παιξε το 40λεπτάκι της στη Μόσχα: 1/5 τρίποντα και 1/6 βολές! Δεν μπορώ, θα γκρινιάξω. Εντάξει, για το σουτ της τα ’χω ξαναπεί, αλλά... όταν βασίζεσαι τόσο πολύ στο 1v1 και κυνηγάς τις επαφές, δεν μπορείς να έχεις τέτοιο κακό ποσοστό στις βολές. Απλά, δεν γίνεται. ugly1.gif

Ο όμιλος της Νίκης:
Galatasaray (δεν είναι η περσινή ομάδα, αλλά εξακολουθεί να είναι υπολογίσιμη – ξεκίνησε με ήττα στο τουρκικό πρωτάθλημα από τη Besiktas)
MBA Moscow (από τις καλές ομάδες της Ρωσίας, αλλά απ' το δεύτερο ράφι)
Energa Torun (από τις πολύ καλές ομάδες του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος Πολωνίας).

Τουτέστιν… παλούκιον! sleep.gif

Πρώτο παιχνίδι με τη Galatasaray, εντός!

Στο πρώτο παιχνίδι με τη Noginsk το γήπεδο της Λευκάδας ήταν μισοάδειο, ελπίζω στα παιχνίδια του ομίλου οι Λευκαδίτες να ενεργοποιηθούν λίγο περισσότερο. Και να το φχαριστηθούν!
parketeza
QUOTE (parketeza @ Oct 15 2018, 17:24 ) *
Αγωνιστικά, οι ξένες της ομάδας (White, Stjepanovic) δεν βοηθάνε και πολύ.

White όχι, Knight ναι. Μπα σε καλό μου! blink.gif
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Oct 15 2018, 17:24 ) *
Ok, κάνουν μια αξιοθαύμαστη προσπάθεια οι άνθρωποι της ομάδας, δεν λέω, αλλά με το επικοινωνιακό είναι λιγουλάκι μαλωμένοι… rolleyes.gif

όντως, αλλά πέρσι ήταν πάρα πολύ μαλωμένοι rolleyes.gif
Προσπαθούν πάντως. Μακάρι να διαρκέσει και είμαι σίγουρος θα βελτιώνονται εκθετικά smile.gif
parketeza
Εκτός, το πρώτο παιχνίδι της Νίκης Λευκάδας με τη Galatasaray. Στην Κωνσταντινούπολη.


Ολίγα για το φετινό Eurocup...

Ίδιο σύστημα διεξαγωγής, όπως πέρσι. 40 ομάδες, σε 10 ομίλους των 4, χωρισμένες σε δύο μεγάλες περιφέρειες (ανατολική και δυτική).

Σε γενικές γραμμές, στην ανατολική περιφέρεια (όπου και η Ελλάδα) αναμένονται να πρωταγωνιστήσουν οι τουρκικές και πολωνικές ομάδες, από τα φαβορί για να φτάσουν στην post-season (δηλαδή στα play-off). Οι ρωσικές δεν νομίζω να πάνε μακριά. Στη δυτική περιφέρεια ξεχωρίζουν οι γαλλικές Lyon και Montpellier (που θα κονταροχτυπηθούν κιόλας στον ίδιο όμιλο και που αμφότερες έχουν θέσει ψηλά τον πήχη για φέτος), η Basket Landes (ένα σκαλί πιο κάτω, αλλά από τις... αδυναμίες μου tongue.gif ), η ουγγρική KSC Szekszard, η ιταλική Venezia και η ισπανική Girona (που στο ένα παιχνίδι που την είδα για το πρωτάθλημα Ισπανίας μου φάνηκε καλύτερη από πέρσι).

Αυτά μέχρι τα play-off, γιατί μετά θα "κατέβουν" οι ομάδες από την Ευρωλίγκα και φτου... κι απ' την αρχή! rolleyes.gif

Εκτός από τη Λευκάδα, έχουμε και τη Σπανού με την ουγγρική Gyor, η οποία όμως δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας. Προπονητής ο Ιταλός Sandro Orlando (της u20 γυναικών Ιταλίας).

υγ.
a-super-list-of-19-players-to-watch-in-2019-eurocup-women
benchwarmer
Για 3 δεκάλεπτα η Νίκη πάλευε ως ίση προς ίση μέσα στην Τουρκία με την Γαλατά (σκορ 50-50 στο 28') αλλά τελικά δεν άντεξε και ηττήθηκε με 81-61... Λογικό με το πολύ μικρό ροτέισιον που έχει η Λευκάδα να μην μπορεί να παίξει για 40 λεπτά τόσο μεγάλα παιχνίδια.
Την άλλη βδομάδα πάντως μέσα στη Λευκάδα απέναντι στην MBA Μόσχας γιατί όχι να μην έρθει η πρώτη νίκη (με την αντίπαλο να έχει ξεκινήσει με 0-3 στο ρωσικό πρωτάθλημα).
parketeza
QUOTE (benchwarmer @ Oct 24 2018, 22:38 ) *
Την άλλη βδομάδα πάντως μέσα στη Λευκάδα απέναντι στην MBA Μόσχας γιατί όχι να μην έρθει η πρώτη νίκη (με την αντίπαλο να έχει ξεκινήσει με 0-3 στο ρωσικό πρωτάθλημα).

Η οποία MBA, αν δεν κάνω λάθος, παίζει χωρίς ξένες, μόνο με Ρωσίδες.

Η Έλενα η Τσινέκε μπορεί να έμεινε χαμηλά στο σκορ (4 πόντοι), αλλά είχε 6 ασίστ, τις περισσότερες της Νίκης. Και 0 βολές! rolleyes.gif

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, αναμενόμενα αποτελέσματα. Στα πιο σημαντικά, οι νίκες της Mersin επί της Ormanspor και της Montpellier επί της Lyon. Αυτή η Montpellier πάει για σπουδαία πράγματα φέτος. Έκανε μερικές σημαντικές μεταγραφές το καλοκαίρι, πήρε τις Γαλλίδες διεθνείς Ciak, Miyem (που επέστρεψαν στη Γαλλία) και την… αναγεννημένη Tchatchouang (από τη Bourges), πήρε και τη Sami Whitcomb, την Αμερικανο-Αυστραλέζα, και ήδη προηγείται ως αήττητη στο δύσκολο γαλλικό πρωτάθλημα. Έβαλε κι από κάτω τη Lyon στον όμιλο του Eurocup κι όλα καλά... Τεχνική διευθύντρια της ομάδας η σπουδαία παλιά Γαλλίδα διεθνής Edwige Lawson-Wade (αποχώρησε από την ενεργό δράση μετά το Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας το 2013).

Νίκη και για τη Gyor της Σπανού, με τη δικιά μας να έχει 14 πόντους και 5 ασίστ σε 34 λεπτά συμμετοχής.
parketeza
Η Νίκη λοιπόν έχασε από την MBA με σκορ 56-82 (στατιστικά εδώ, για να μην τα γράφω και συγχύζομαι blink.gif ), η οποία MBA είχε νικήσει και την Energa Torun την προηγούμενη βδομάδα, η οποία κέρδισε τη Galatasaray σήμερα (77-55), η οποία είχε επικρατήσει της Νίκης... Μύλος! rolleyes.gif

Ήττα και για τη Gyor, παρά τους 20 πόντους της Σπανού.

Επόμενος αγώνας για τη Νίκη, εντός έδρας και πάλι, απέναντι στην Torun της Καναδής Nirra Fields.
ethn
QUOTE(parketeza @ Oct 31 2018, 23:29 ) *
Η Νίκη λοιπόν έχασε από την MBA με σκορ 56-82 (στατιστικά εδώ, για να μην τα γράφω και συγχύζομαι blink.gif ), η οποία MBA είχε νικήσει και την Energa Torun την προηγούμενη βδομάδα, η οποία κέρδισε τη Galatasaray σήμερα (77-55), η οποία είχε επικρατήσει της Νίκης... Μύλος! rolleyes.gif

Ήττα και για τη Gyor, παρά τους 20 πόντους της Σπανού.

Επόμενος αγώνας για τη Νίκη, εντός έδρας και πάλι, απέναντι στην Torun της Καναδής Nirra Fields.



Τι στατιστικά ήταν αυτά???????!!!!!!!! 68.gif wacko.gif wacko.gif sad.gif

Να σε ρωτήσω.. Βλέπεις κάπου τα παιχνίδια ιντερνετικά..?

parketeza
QUOTE (ethn @ Nov 1 2018, 13:52 ) *
Βλέπεις κάπου τα παιχνίδια ιντερνετικά..?

Η Νίκη μεταδίδει τα εντός έδρας παιχνίδια της ραδιοφωνικά! Αφού δεν έχει τα... μέσα rolleyes.gif Η Γαλατά, αντίθετα, έδειξε το προηγούμενο παιχνίδι από το κανάλι της (σε μαγνητοσκόπηση), αλλά πρόλαβα να δω μόνο το τέλος όταν όλα είχαν κριθεί, δηλαδή τίποτα. Εκείνες που τα μεταδίδουν διαδικτυακά (μέσω youtube) είναι η MBA και η Torun, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις τελευταίες δύο αγωνιστικές όταν θα πάει εκεί η Νίκη.
parketeza
Νομίζω ότι οι τελευταίοι αγώνες της Νίκης καταδεικνύουν και τη μεγάλη διαφορά που έχουν οι ελληνικές ομάδες από τις άλλες σε αυτό το επίπεδο. Ήττα 44-74 από την Energa Torun, και βλέπω από τη στατιστική ότι ο Δουβίτσας χρησιμοποίησε 9 παίκτριες, ένδειξη ότι μάλλον προσπαθεί να δώσει χρόνο κι εμπειρίες στις περισσότερες δυνατές.

Είδα και για πρώτη φορά τη Gyor φέτος (να 'ναι καλά η καταλανική τηλεόραση), και δεν μπορώ να πω ότι με άρεσε. rolleyes.gif Ήττα από τη Girona στο Fontajau (78-58). Με νέο προπονητή για την Gyor, τον Σέρβο Milos Pavlovic (της u20 της Σερβίας). Μια Σπανού όμως δεν φτάνει (στατιστικά εδώ). Η Gyor που μετράει και 4 συνεχόμενες ήττες στο ουγγρικό πρωτάθλημα.

Νίκη για τη Gernika της Χριστινάκη επί της πορτογαλικής Uniao Sportiva (78-58): 8 μινούτος για τη δική μας, 0 πούντος.

Αυτές οι 4 ομάδες είναι στον ίδιο όμιλο. Η Girona πρώτη (3-0), δεύτερη η Gernika (2-1), τρίτη η Gyor (1-2, έχει βουνό μπροστά της για να βγει από τον όμιλο), τέταρτη η Uniao Sportiva (0-3).
parketeza


Το πάλεψε η Νικούλα της Λευκάδας, αλλά και πάλι αρκετό δεν ήταν. Με δύο ξένες, η τρίτη, η νιόφερτη, δεν έπαιξε.

Από δω και πέρα πάντως κινδυνεύουμε με overdose, καθώς εκτός από το παιχνίδι με τον (ή το?) Σπόρτιγκ για το ελληνικό πρωτάθλημα που θα μεταδοθεί σε live streaming (γκουχ-γκουχ), θα τη δούμε τη Λευκάδα και με την ευρωπαϊκή της φορεσιά στα δύο εναπομείναντα ματς του Eurocup (με MBA και Torun). Μεγαλεία! tongue.gif

Κατά τ' άλλα, 14 πουντίτος για την Τσινέκε τη μία (1/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα!), 0 πουντίτος για την Τσινέκε την άλλη.

Δεν τις αναφέρω τυχαία. Το φετινό Eurocup μπορεί να έχει αρκετές παλιές και φτασμένες παίκτριες, έχει όμως και κάμποσες νιόβγαλτες, της ίδιας συνομοταξίας με τις δικιές μας (της δοξασμένης γενιάς των u20 rolleyes.gif ), κάποιες μάλιστα από δαύτες κλέβουν την παράσταση.

Όπως η Laure Resimont (Βέλγιο): 29 πόντοι, 7 ριμπάουντ στη νίκη της ομάδας της BBC-Sint-Kateline-Waver επί της Basket Landes, στην παράταση. Ή όπως η ξανθοσβούρα Klara Lundquist (Σουηδία): 32 πόντοι για την ομάδα της τη Sodertalje, παρά την ήττα από τη Spartak Moscow. Έχουμε ακόμη τη σουτέρισσα Zala Friscovec (Σλοβενία): 16 πόντοι για τη Cinkarna Celje στην ήττα από την ουγγρική KSC Szekszard. Με την οποία παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής η επίσης μικρή Ουγγαρέζα Livia Gereben.

Και φυσικά οι ακόμη μικρότερες, οι 18χρονες αδελφές Massey, Billie και Becky (που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό!). Του Βελγίου κι αυτές. Συμπαίκτριες της Resimont.

υγ.
--- Με τη Gernika η Χριστινάκη ξεκίνησε στην αρχική 5άδα, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Βαριά ήττα από τη Girona.
--- Για τη Gyor ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Ήττα και από την πορτογαλική Uniao Sportiva. Για τη Σπανού: 9 πόντοι, 11 ριμπάουντ, σε 31 λεπτά.
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Dec 1 2018, 17:35 ) *
Δεν τις αναφέρω τυχαία. Το φετινό Eurocup μπορεί να έχει αρκετές παλιές και φτασμένες παίκτριες, έχει όμως και κάμποσες νιόβγαλτες, της ίδιας συνομοταξίας με τις δικιές μας (της δοξασμένης γενιάς των u20 rolleyes.gif ), κάποιες μάλιστα από δαύτες κλέβουν την παράσταση.

Ξέρεις τι? Επειδή είδα πρόσφατα κάποιους αγώνες Α2 και τον αγώνα νεανίδων Πρωτέας Βούλας - Κρόνος Αγίου Δημητρίου έχω πλέον κατασταλάξει πως οι περισσότεροι Έλληνες προπονητές δεν έχουν καν πλάνο ανάπτυξης των ταλαντούχων παικτριών τους. Συνεπώς έχεις κάποιες παίκτριες που παίζουν σε αδύναμα πρωταθλήματα, με αντίπαλες που έχουν πολύ μικρό κίνητρο (ειδικά όταν πάρουν το ζητούμενο που είναι τα μόρια) και βασικά προσπαθούν μόνες τους. Λογικό είναι οι ξένες να αναπτύσσονται καλύτερα
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Dec 1 2018, 18:15 ) *
Ξέρεις τι? Επειδή είδα πρόσφατα κάποιους αγώνες Α2 και τον αγώνα νεανίδων Πρωτέας Βούλας - Κρόνος Αγίου Δημητρίου έχω πλέον κατασταλάξει πως οι περισσότεροι Έλληνες προπονητές δεν έχουν καν πλάνο ανάπτυξης των ταλαντούχων παικτριών τους. Συνεπώς έχεις κάποιες παίκτριες που παίζουν σε αδύναμα πρωταθλήματα, με αντίπαλες που έχουν πολύ μικρό κίνητρο (ειδικά όταν πάρουν το ζητούμενο που είναι τα μόρια) και βασικά προσπαθούν μόνες τους. Λογικό είναι οι ξένες να αναπτύσσονται καλύτερα

Από αδιαφορία λες, από αδυναμία ή από άγνοια;
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Dec 2 2018, 13:44 ) *
Από αδιαφορία λες, από αδυναμία ή από άγνοια;


Νομίζω δεν το έχουν καν στο μυαλό τους ως κομμάτι της δουλειάς τους. Δλδ μπορεί συνειδητά να βάλουν μια νεαρή παίκτρια να παίζει ωστε να εξελιχθεί, αλλά σταματάνε εκεί, δεν φτιάχνουν πλάνο βάζοντας κάτω ποιές δυνατότητες έχει και πως θα εξελιχθεί καλύτερα.

Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Dec 2 2018, 20:14 ) *
Νομίζω δεν το έχουν καν στο μυαλό τους ως κομμάτι της δουλειάς τους. Δλδ μπορεί συνειδητά να βάλουν μια νεαρή παίκτρια να παίζει ωστε να εξελιχθεί, αλλά σταματάνε εκεί, δεν φτιάχνουν πλάνο βάζοντας κάτω ποιές δυνατότητες έχει και πως θα εξελιχθεί καλύτερα.

Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.

Βέβαια σε όλο αυτό δίκαια αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ο ρόλος των ομοσπονδιακών προπονητών (από Κεραμιδά μέχρι Μπακογεώργο). Αλλά ας μην το χοντρύνουμε καλύτερα. smile.gif
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Dec 3 2018, 20:26 ) *
Βέβαια σε όλο αυτό δίκαια αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ο ρόλος των ομοσπονδιακών προπονητών (από Κεραμιδά μέχρι Μπακογεώργο). Αλλά ας μην το χοντρύνουμε καλύτερα. smile.gif

Ίσως να έχουν κάνει προτάσεις αλλά να μην έχουν εισακουστεί. Άλλωστε ακόμα κι αν υπήρχαν ευήκοα ώτα φοβάμαι πως χωρίς χρήματα ... οι περισσότερες προτάσεις είναι καταδικασμένες να καταλήγουν στον μέγα κάλαθο...
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Dec 3 2018, 22:07 ) *
Ίσως να έχουν κάνει προτάσεις αλλά να μην έχουν εισακουστεί. Άλλωστε ακόμα κι αν υπήρχαν ευήκοα ώτα φοβάμαι πως χωρίς χρήματα ... οι περισσότερες προτάσεις είναι καταδικασμένες να καταλήγουν στον μέγα κάλαθο...

Το πιο πιθανό...

Το ματς της Λευκάδας στη Μόσχα, ευγενική χορηγία των Ρώσων και της FIBA: https://www.youtube.com/watch?v=byfnAVLA3DY (Πέμπτη, 18:00).
parketeza
Οι δικιές μας ταμπουρώθηκαν μέσα, οι άλλες έπαιζαν "γύρω-γύρω όλοι" και… 93-59. Για την MBA: 20/51 (!) τρίποντα, 13/19 (!) δίποντα και 28 ασίστ (από το γύρω-γύρω όλοι, που λέγαμε smile.gif). Για την Νικούλα, τα προβλήματα πολλά, με τρανότερο μάλλον τις ξένες της. Πέραν της Walker που δείχνει αξιόπιστη, οι άλλες παίρνουν κάτω από τη βάση. Τώρα γιατί η Λευκάδα έπαιξε χθες με τη Stjepanovic, ιδέα δεν έχω…

2.2 δεύτερα από το τέλος, η πιο… πικάντικη στιγμή του ματς: με το σκορ στο 93-59 ο προπονητής της ρωσικής ομάδας, ο κ. Alexander Diratsuyan, πήρε τάιμ-άουτ κι ενόχλησε τον (εορτάζοντα χθες) κ. Δουβίτσα!

στα 2.2

υγ1
Marine Fauthoux. Δεν θυμάμαι σε ποια μικρή γαλλική εθνική την είδαμε το καλοκαίρι (u17; – ggrilik? rolleyes.gif ), αλλά ας την βάλουμε κι αυτήν στη λίστα με τις… ευρωκουπάτες μικρές. Στα 17 της, βασική στην Tarbes (τη μία από τις τρεις αήττητες ομάδες του Eurocup), με 23 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα (35 χθες στο ντέρμπι του γαλλικού Νότου με τη Basket Landes).

υγ2
Σπανού εναντίον Χριστινάκη, σημειώσατε 1: 15 πόντους σε 34 λεπτά για την πρώτη, 0 πόντους σε 17 λεπτά για τη δεύτερη. Νίκη και της Gyor (79-61), που κάλυψε μάλιστα τη διαφορά του πρώτου αγώνα κι έβαλε την Gernika από κάτω σε περίπτωση ισοβαθμίας, αλλά θέλει νίκη επί της Girona στην τελευταία αγωνιστική για να βγει 2η στον όμιλο και να προκριθεί στην επόμενη. Από την άλλη, η Gernika έχει ευκολότερο έργο καθώς υποδέχεται την Uniao Sportiva.
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Dec 7 2018, 20:11 ) *
υγ1
Marine Fauthoux. Δεν θυμάμαι σε ποια μικρή γαλλική εθνική την είδαμε το καλοκαίρι (u17; – ggrilik? rolleyes.gif ), αλλά ας την βάλουμε κι αυτήν στη λίστα με τις… ευρωκουπάτες μικρές. Στα 17 της, βασική στην Tarbes (τη μία από τις τρεις αήττητες ομάδες του Eurocup), με 23 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα (35 χθες στο ντέρμπι του γαλλικού Νότου με τη Basket Landes).

Στο Μίνσκ ( παγκόσμιο u17) που έφτασαν στον τελικό με τις Αμερικάνες. Στο u18 του Ούντινε οι Γάλλοι προτίμησαν να κατεβάσουν άλλες παίκτριες.
parketeza
Energa Torun-Νίκη Λευκάδας: 95-48. Τέλος το μαρτύριο! Άνιση μάχη για τη Νικούλα στην Πολωνία, δεν της έφταναν τα άλλα, είχε κι εκτός την Jade-Walker.

Άντε, και του χρόνου σοφότερα! cool.gif

Στα υπόλοιπα:
--- Η Gyor έχασε, η Gernika κέρδισε, Σπανού v. Χριστινάκη, σημειώσατε: 2. smile.gif Η πρώτη θα επικεντρωθεί στο ουγγρικό πρωτάθλημα, η δεύτερη στο να ανεβάσει την απόδοσή της και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή της. 8 πόντοι σε 17 λεπτά (1/5 τρίποντα). Στο δε ντέρμπι με την Avenida το προηγούμενο Σάββατο, μόλις 3 λεπτά, ένα άστοχο σουτ και μετά… πάγκος.

--- Επόμενος αντίπαλος για τη Gernika η Galatasaray. Σε διπλούς αγώνες (3 & 10 Ιανουαρίου) για τα μπαράζ των 16.

--- Στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να μην την είδαμε πολύ (σχεδόν καθόλου δηλαδή) και να το καταλαβαίναμε μόνο από τα στατιστικά της. Αλλά με τη Gernika η Blake Dietrick κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και είναι υπερπολύτιμη. Διάνα πέτυχε ο Μπουμπούς πέρσι, αλλά για μας εδώ ήταν… πολυτέλεια.

--- Απευθείας στις 16 του Eurocup προκρίθηκαν οι αήττητες BLMA, Cukurova (πρώτη και αήττητη στο τουρκικό πρωτάθλημα), Girona και Tarbes, καθώς και η πολωνική Gorzow, η ουγγρική Szekszard, η Wisla και η έτερη ουγγρική Miskolc.

--- Η BLMA και η Cukurova είναι ομάδες που μπορούν να φτάσουν μακριά στη διοργάνωση. Ίσως και η Girona. Ή και η Lyon (κι ας μην έπεισε στον όμιλο), με την οποία παίζει επιτέλους η Julie Allemand (εκτός λόγω τραυματισμού).

--- Προκρίθηκε και η συμπάθειά μου η Basket Landes, που θα αναμετρηθεί στα μπαράζ με την πολύ ασταθή φέτος Venezia.
parketeza
Μετά και τους αγώνες μπαράζ, τα ζευγάρια της φάσης των 16 του Eurocup έχουν ως εξής:

(με κεφαλαία οι ομάδες που είχαν προκριθεί ήδη από τους ομίλους)
--- MISKOLC v. Galatasaray (που ανέτρεψε τη διαφορά 15 πόντων με την οποία είχε χάσει από την Gernika στην Ισπανία).
--- WISLA KRAKOW v. Nantes Rezé (στις 16 του Eurocup έφτασαν οι 4 από τις 5 ομάδες της Γαλλίας που συμμετέχουν στη διοργάνωση!)
--- SZEKSZARD v. Artego Bydgoszcz
--- GORZOW v. Lyon
--- TARBES v. Ruzomberok
--- GIRONA v. MBA (η μοναδική ρωσική ομάδα που συνεχίζει!)
--- CUKUROVA v. Besiktas (η Cukurova είναι το μεγάλο φαβορί, ακόμη και για την κατάκτηση του τίτλου)
--- BLMA v. Venezia (που κατάφερε να επιβιώσει στο Espace Mitterrand και μετέτρεψε τον επαναληπτικό απέναντι στη Basket Landes σε ευκολάκι)

Όπερ και σημαίνει πως…

… την χάσαμε και φέτος την κοντή! sad.gif Κι επειδή την γύρευα την ευκαιρία, ιδού μερικά από τα παλιότερα κατορθώματά της (τα φύλαγα για την ύστατη ώρα biggrin.gif ):


Πάνω, Ευρωμπάσκετ 2013
Κάτω, Ολυμπιακοί 2012



Céline Dumerc. Ή απλώς, σουπερ-Céline. Αθλήτρια της χρονιάς στη Γαλλία το 2013, αθλήτρια της FFBB (Fédération Française de Basket-ball) το 2017. Η παίκτρια με τις περισσότερες συμμετοχές σε εθνική ομάδα μπάσκετ της χώρας της (162). Και φίλη μας αγαπημένη! Από το 2003, το 2005, το 2007, το 2009, το 2010, το 2011, το 2015, το 2017! smile.gif

bonus
Trois mauvais souvenirs. «Je me souviens d'un match que j'ai fait perdre à Aix-en-Provence. Il y avait Kostaki à l'époque. Quand je suis rentrée dans le vestiaire, j'ai vu le regard accusateur de Pierre Vincent. C'était un truc qu'il ne faisait jamais. Il est très protecteur et il n'aime pas montrer une joueuse du doigt. Je m'étais bien pris la tête avec lui (sourire). Sur le moment, ça m'avait brisé le cœur que le coach me montre du doigt.»
πηγή
parketeza
QUOTE (parketeza @ Jan 11 2019, 17:23 ) *
Céline Dumerc. Ή απλώς, σουπερ-Céline. Αθλήτρια της χρονιάς στη Γαλλία το 2013, αθλήτρια της FFBB (Fédération Française de Basket-ball) το 2017. Η παίκτρια με τις περισσότερες συμμετοχές σε εθνική ομάδα μπάσκετ της χώρας της (162). Και φίλη μας αγαπημένη! Από το 2003, το 2005, το 2007, το 2009, το 2010, το 2011, το 2015, το 2017! smile.gif

Ο δαίμων! 262, φυσικά!
parketeza
Στο Γιούροκαπ εφτάσαμεν στα ημιτελικά. Σε μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του θεσμού.

BLMA – Uni Girona (ομάδες του Γιούροκαπ)
Nadezhda – Schio (ομάδες της Ευρωλίγκας και –ποιος να το ’λεγε!– του Α΄ ομίλου)

21 και 28 Μαρτίου.

Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Ρωσία λοιπόν.
Η τουρκική Cukurova καταποντίστηκε ανοιχτά της Σμύρνης. Ενώ η Lyon, που έπαιζε ωραιότατο μπάσκετ το τελευταίο τρίμηνο, ατύχησε πραγματικά, καθώς στην πιο κρίσιμη στιγμή έχασε 4 βασικότατες παίκτριές της με τραυματισμούς.

Εδώ κάτιτις περισσότερο (για τα προηγούμενα) και εδώ (για τα μελλούμενα).

Οι τελικοί: 3 & 10 Απριλίου.

Απόλυτο αουτσάιντερ η Girona! Όμως… vamos, Laia! biggrin.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.