Help - Search - Members - Calendar
Full Version: To Επος της Προυσας!
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Warrior
bball.gif Πέρασαν κιόλας οκτώ χρόνια, όμως μοιάζει λες και ήταν χθες. Στις 3 Απριλίου
του 1997, ο Άρης έγραφε την πιο χρυσή σελίδα στην μεγάλη ιστορία του, κατακτώντας
ίσως τον πιο «γλυκό» του τίτλο. Τον τίτλο του κυπελλούχου Κόρατς και μάλιστα, μέσα
στην Τουρκία, κόντρα στην Τόφας Μπούρσα. Η παρέα των Αγγελίδη, Μπόνι, Ορτίθ, Λιαδέλη,
Σιούτη, Σάκλεφορντ, Σταυρακόπουλου, Ναχάρ, Φλώρου, Χωλόπουλου, με προπονητή
τον Λευτέρη Σούμποτιτς, κατάφερνε αυτό που όλοι πίστευαν ακατόρθωτο. Να ανατρέψει
μια εις βάρος της διαφορά 11 πόντων από την και να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Σε εκείνον τον διπλό τελικό του κυπέλλου Κόρατς, ο Άρης είχε δυο πρόσωπα. Το πρώτο
ήταν τραγικό, στον αγώνα που έγινε στο Αλεξάνδρειο, όταν μπροστά σε 6.000 φιλάθλους
που είχαν κατακλύσει το γήπεδο, είχε λυγίσει και είχε δώσει την ευκαιρία στους Τούρκους
να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη. Το 66-77, τους έδινε αναμφισβήτητα τον πρώτο λόγο
για την κατάκτηση του τροπαίου.Όμως η καρδιά του Αυτοκράτορα, χτυπούσε πολύ δυνατά
μέσα στο σώμα του. Μια εβδομάδα αργότερα, ο Άρης ήταν στην Προύσα για να γράψει ιστορία.
Οι Τούρκοι φίλαθλοι και παράγοντες της Τόφας, είχαν στήσει την δική τους γιορτή,
βέβαιοι για την μεγάλη στέψη. Όμως λογάριαζαν χωρίς τους κίτρινους…καμικάζι,
που έδωσαν όρκο τιμής στα αποδυτήρια και του κράτησαν μέσα στο παρκέ. Ένας Άρης
βγαλμένος από τις πιο χρυσές του σελίδες, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του
κατάσταση και να υψώσει σημαία ελληνική στα βάθη της Τουρκίας, κερδίζοντας με 88-70
και κατακτώντας το τρόπαιο.Οι στιγμές που ακολούθησαν, ήταν πραγματικά μοναδικές.

Η Θεσσαλονίκη «κάηκε», η Ελλάδα ξενύχτησε και όλοι καμάρωναν για το εκλεκτό τους
«παιδί», τον πολυνίκη Άρη. Στην υποδοχή της ομάδας από την Προύσα, στο αεροδρόμιο
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι του Άρη αποθέωσαν τους ήρωές τους. Και
φυσικά, δημιουργώντας ένα κιτρινόμαυρο ανθρώπινο ποτάμι, οδήγησαν με πομπή τους θριαμβευτές
στον Λευκό Πύργο. Που για μια ακόμη φορά, θα άνοιγε τις πόρτες του για να υποδεχθεί την
ομάδα των 21 τίτλων…

Aπο:www.arisbc.gr

Για τον αλησμονητο αγωνα,ισως τον πιο γλυκο τιτλο μας οπως αναφερει και το κειμενο,
μιλησαν στην Sportday οι Ντινος Αγγελιδης και Μαριο Μπονι..

Αγγελιδης:"Μονο εμεις οι παικτες το πιστευαμε.Μας ειχαν στησει στον τοιχο για την
ηττα μας απο τους Τουρκους.Την τελευταια μας κουβεντα ομως την ειπαμε μεσα στο
παρκε.Δωσαμε ορκο τιμης στα αποδυτηρια πριν τον αγωνα και καταφεραμε να παρουμε το κυπελλο....
Την στιγμη που προσγειωνοταν το τσαρτερ κοιταξα κατω στον αεροδιαδρομο και ηταν
ολα κιτρινα!Περισσοτεροι απο 10.000 φιλαλθοι του Αρη,σηκωσαν το αεροπλανο στα
χερια τους.Ηταν εκπληκτικη στιγμη,ισως η καλυτερη της καριερας μου."

Μπονι:"Οσο ζω,δεν προκειται να ξεχασω εκεινες τις στιγμες.Γι'αυτες αγαπησα
τον Αρη και τους φιλαλθους του.Πηραμε ενα Κυπελλο Κορατς μεσα στην κολαση,γιατι
το θελαμε και το πιστευαμε.Μακαρι να μπορουσα να γυρισω τον χρονο πισω και να
βρεθω ξανα στα πανηγυρια του Λευκου Πυργου"

bball.gif bball.gif
emperor
Πω πω πως πέρασαν τα χρόνια.Τότε ήμουν τρίτη γυμνασίου.Θυμάμαι να πεταγόμαστε μαζί με τον αδερφό έξω στο μπαλκόνι και να φωνάζουμε.Τα πανηγύρια στον Λευκό μετά τον αγώνα που αν θέλετε το πιστεύεται τόσο κόσμο κάτω ξαναείδα με την εθνική όταν πήραμε το Γιούρο.Την κοπάνα από το σχολείο για να πάμε αεροδρόμιο κτλ.
Τη θυμήθηκα τώρα..........συγκινήθηκα
dizzy_fingers
Εγώ ήμουν στα αγγλικά όταν το έμαθα και ο μόνος που πανηγύριζε σε όλα τα εξάρχεια ήταν ένας τρελαμένος φίλος μου αρειανός biggrin.gif!

Μία από τις πολλές μπασκετικές στιγμές που δείξανε ότι έχουν ποοοολλά αρ**δια (όπως στην Μπολόνια και πρόσφατα στην Κοζάνη) οι ελληνικές ομάδες...
Warrior
Θυμαμαι οταν εβαλε εκεινο το καλαθι ο Λιαδελης...που τελειωσαν ολα!!
Ειχα πεσει κατω και χτυπιομουν..τι βραδυ και εκεινο..

Τον εχω γραψει και τον αγωνα και πρεπει να βρω την κασσετα,τωρα που το θυμηθηκα!!
chinaski
ποπο αγωνιαααα τοτε αχ τη μου θυμησατε. Παρολα αυτα η ηττα στην Βενεττον με ενα ποντο μου εχει μεινει περισσοτερο απο αυτη την πορεια.
mentat
Τρομερά αγχωτικό ματς. Το είχα δει μαζί με φίλους Αριανούς σε ενα ρετιρέ στη Θεσσαλονίκη γιατί εκείνη την εποχή σπούδαζα εκεί πάνω ... Απίστευτη και μεγάλη βραδιά για τον μεγάλο Αρη που άξιζε περισσότερα στην Ευρώπη από αυτά που κατέκτησε ...
hagi
Μακάρι να ζήσουμε και άλλες τέτοιες μεγάλες στιγμές σύντομα με την Αρειανάρα και στην Ευρωλίγκα...

Και φυσικά στο πρωτάθλημα να το σηκώσουμε και πάλι..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.