Ο ashton το χε πει εύστοχα, ο Δρόσος έχει δει τόση δημοσιότητα για τον ευατό του και τις επιχειρήσεις του με την ΑΕΚ , που εώς τώρα αν πλήρωνε διαφημιστικό χρόνο και χώρο θα είχε δώσει περισσότερα από τα χρέη που θα καταβάλει στον γιαουρτά....



QUOTE
* Πώς και γιατί ο Δημήτρης Δρόσος ανέλαβε από τον Γιάννη Φιλίππου την ιδιοκτησία της καταχρεωμένης ΚΑΕ
Ο στοιχηματζής που ποντάρει στην αναγέννηση της ΑΕΚ
Οι παλινωδίες του πρώην αφεντικού της ομάδας μπάσκετ και ο ρόλος του πρώην προπονητή της και νυν βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Ιωαννίδη


Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Στην ορολογία του στοιχηματισμού - παρεμπιπτόντως, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στα ποσά που παίζονται βάσει του πληθυσμού της - οι έννοιες «oddsmaker» και «risk manager» αναφέρονται σε ειδικούς οι οποίοι ρυθμίζουν τις αποδόσεις στο εκάστοτε κουπόνι και ελέγχουν το δίκτυο όλης της Γης εξασφαλίζοντας τη νομιμότητα σε πονταρίσματα... διαστημικών ποσών (λ.χ. όταν «παίζει» κάποιος 1 εκατ. δολ. στην Κίνα). Εκτός από την εξειδίκευση που απαιτείται, χρειάζονται και μαθηματικές γνώσεις και εφόσον ο κ. Δημήτρης Δρόσος - επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον στοιχηματικό χώρο και από την περασμένη Πέμπτη είναι ιδιοκτήτης της μπασκετικής ΑΕΚ - κατάφερε από αυτό το μετερίζι να δημιουργήσει μεγάλη περιουσία, το νέο στοίχημα που εμφανίστηκε μπροστά του τού φάνηκε απλό: όσο «δίνει» ο άσος κάθε φορά που αγωνίζεται η Μπαρτσελόνα ή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα τους. Το μόνο που χρειαζόταν για να διαδεχθεί στον προεδρικό θώκο τον (επί 12ετία) πρόεδρο κ. Γιάννη Φιλίππου ήταν να αποδείξει ότι μπορεί να... αποδώσει στα ταμεία της ΑΕΚ 3,5 εκατ. ευρώ - όσα είναι τα χρέη που αφήνει η απερχόμενη διοίκηση - μέσα σε τρία χρόνια! Αραγε θα τα καταφέρει; Ο ίδιος υποστηρίζει... «σίγουρα»!




Αφού συμφώνησε με τον κ. Γιάννη Φιλίππου (επάνω) ο κ. Δημήτρης Δρόσος συμβουλευόμενος και τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη (δεξιά στην κάτω φωτογραφία) προγραμματίζει τον σχεδιασμό της ομάδας, την οποία θα προπονεί ο κ. Αγγελος Κορωνιός (αριστερά στην κάτω φωτογραφία)

Πώς προκύπτουν τα τρία χρόνια αντί των δέκα που είχε θέσει στο δικό του χρονοδιάγραμμα ο κ. Φιλίππου για την εξόφληση των χρεών; Στον «φάκελο Φιλίππου» που είχε δημοσιεύσει το «Βήμα της Κυριακής» στις 11 Μαρτίου 2007, είχε αποκαλύψει ότι η απερχόμενη διοίκηση προχώρησε σε διακανονισμό με την Εφορία (μηνιαίες δόσεις 7.000 ευρώ για τα επόμενα δέκα χρόνια), ανέλαβε την αποπληρωμή τραπεζικού δανείου 800.000 ευρώ σε πέντε χρόνια, ενώ το υπόλοιπο ποσό οφείλεται σε αθλητές, οι οποίοι υπέγραψαν ισόποσα γραμμάτια για 12-48 μήνες. «Εγώ θα έχω καθαρίσει τα χρέη ως το 2010. Γνωρίζω τους αριθμούς που γράψατε, αλλά δεν έχω την πρόθεση να πάμε τόσο μακριά. Η τελευταία επιταγή ύψους 500.000 ευρώ θα έχει ημερομηνία λήξης γύρω στα Χριστούγεννα του 2010» εκμυστηρεύθηκε ο 42χρονος επιχειρηματίας μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

Εδώ υφίσταται ένα εκκρεμές ζήτημα όσον αφορά την εξακρίβωση του πραγματικού ύψους των χρεών, το οποίο υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε πρόβλημα. Για τους επόμενους 3-5 μήνες δεν μπορεί να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, ωστόσο οι δύο πλευρές έχουν αποφασίσει να υπογράψουν άμεσα ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο θα εξασφαλίζει αμφότερες σε περίπτωση που προκύψουν υψηλότερα χρέη της απερχόμενης διοίκησης ή αδυναμία καταβολής των οφειλών εκ μέρους του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ο δρόμος λοιπόν δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι δεν θα εμφανιστούν «αγκάθια» για τη συμφωνία, η οποία επετεύχθη σε εστιατόριο της Βούλας την περασμένη Τετάρτη (την επόμενη ημέρα εξεδόθη η επίσημη ανακοίνωση). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελικό ραντεβού την ΚΑΕ ΑΕΚ εκπροσώπησε ο γιος του ιδιοκτήτη της ΦΑΓΕ κ. Δημήτρης Φιλίππου, ο οποίος τον τελευταίο καιρό είχε εξουσιοδοτηθεί από τον πατέρα του να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, που ο κ. Γιάννης Φιλίππου οδηγούσε σε... ναυάγιο!

Σύμφωνα με την υφέρπουσα φημολογία, τη μοναδική φορά που βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω οι δύο πρόεδροι (ο κ. Δρόσος άφησε τον θώκο του Σπόρτινγκ για να αναλάβει τα ηνία της ΑΕΚ προκαλώντας αντιδράσεις στον σύλλογο των Πατησίων), επήλθε... διαφωνία, ενώ όλο το υπόλοιπο διάστημα την Ενωση εκπροσωπούσαν ο στενός συνεργάτης του κ. Γ. Φιλίππου κ. Γιάννης Γρανίτσας και ο γιος του Δημήτρης, ο οποίος έχει ασχοληθεί με τα διοικητικά της ΚΑΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα δώσει άμεσα 300.000 ευρώ σε μετρητά, θα καλύψει τον ετήσιο προϋπολογισμό της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2007-08 και θα καλύψει το χρέος των 3,5 εκατ. ευρώ αποκτώντας άμεσα το 90% των μετοχών της καταχρεωμένης ΚΑΕ.

Είναι δε απολύτως εξακριβωμένο ότι ο άνθρωπος που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον κ. Δρόσο είναι ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, παλαίμαχος προπονητής και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε από την αρχή γνώση του θέματος και πρόσφερε τις συμβουλές του στον 42χρονο επιχειρηματία. «Υπάρχει μεγάλος σεβασμός προς το πρόσωπο του κ. Ιωαννίδη. Τον εκτιμώ απεριόριστα και γνωρίζω ότι τον εκτιμά πολύ και ο προπονητής της ομάδας Αγγελος Κορωνιός» εξομολογήθηκε στο «Βήμα» ο κ. Δρόσος, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις φήμες που θέλουν τον «Ξανθό» να έχει αναλάβει χρέη άτυπου συμβούλου στην επιχείρηση αναγέννησης της μπασκετικής ΑΕΚ, η οποία έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει, κάτι που φάνηκε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εμφάνισης του νέου ιδιοκτήτη στην εκπομπή των οργανωμένων οπαδών: «Θέλω να τους κερδίζω όλους! Αν χάσω έστω και ένα αδιάφορο ματς, ακόμη και αν έχουμε αναδειχθεί πρωταθλητές, θα αρρωστήσω. Ο,τι κάνω στη ζωή μου γίνεται από καρδιάς και αν δεν αισθανθώ καλά, την επόμενη ημέρα θα σηκωθώ να φύγω!»...
Από τα ξερά της Αχαΐας, ιδιοκτήτης νησιού στις Μαλδίβες

Κάποιες φορές η μοίρα παίζει άγρια παιχνίδια και ο κ. Δημήτρης Δρόσος βίωσε από νωρίς το να ζεις μόνος και έρημος. Σε ηλικία 13 ετών έχασε τη μητέρα του, με αποτέλεσμα μπαίνοντας στην εφηβική ηλικία να αισθάνεται μοναξιά σαν... καλαμιά στον κάμπο. Ο πατέρας του, καπετάνιος του Εμπορικού Ναυτικού, θαλασσοδερνόταν και ο ίδιος στηριγμένος στις δικές του δυνάμεις προσπαθούσε να ορθοποδήσει παίζοντας ποδόσφαιρο στην Παναχαϊκή και σε άλλες ομάδες της Αχαΐας. Και εκεί όμως τζίφος! Η μια εγχείριση χιαστών ερχόταν μετά την άλλη (σύνολο τρεις, σε ηλικία 16, 21 και 28 ετών) και ενώ στο ξεκίνημα της καριέρας του συμμετείχε ανελλιπώς στα κλιμάκια των μικρών εθνικών ομάδων και υπερηφανευόταν για την ανάδειξή του ως κορυφαίου μη επαγγελματία ποδοσφαιριστή της ευρύτερης περιοχής, αναγκάστηκε να κρεμάσει πρόωρα τα παπούτσια του και να ασχοληθεί με το επάγγελμα του προπονητή κοουτσάροντας για τρία χρόνια τον Ηρακλή Εδεσσας, θυγατρική ομάδα του Εδεσσαϊκού, που αγωνιζόταν στην Α´ κατηγορία Πέλλας.

Τέρμα και η προπονητική. Αποφασίζει να μεταναστεύσει στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, όπου προσλαμβάνεται σε χρηματιστηριακή εταιρεία και μέσα σε λίγο καιρό αναλαμβάνει το νεοσύστατο ειδικό τμήμα που αφορά τις επενδύσεις των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Μπουντεσλίγκα. Οι γνώσεις του γύρω από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - και μάλιστα σε μια εποχή στην οποία το Διαδίκτυο δεν είχε κάνει την εμφάνισή του, συνεπώς οι πηγές πληροφοριών ήταν εξαιρετικά δυσεύρετες - ανταμείφθηκαν. Αποδέχεται μια πρόταση να γίνει αναλυτής αγώνων ποδοσφαίρου στον νευραλγικό τομέα των αποδόσεων στοιχηματισμού και επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1999 ιδρύει τη δική του εταιρεία με το όνομα WinBet. Προσφάτως άνοιξε και μια δεύτερη εταιρεία ονόματι Gold Victory, η οποία εδρεύει στη Μάλτα, ενώ συμμετέχει ενεργά και στη United Sports Broker, η οποία λειτουργεί σε οκτώ ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις και επί του παρόντος επεκτείνεται σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες.

Γύρω από το όνομα του κ. Δρόσου επικρατεί ένας μύθος, όσον αφορά την ύπαρξη ξενοδοχείου και μάλιστα σε... δικό του ιδιόκτητο νησί στο σύμπλεγμα των Μαλδίβων. Ο νέος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ θέλησε να διαλευκάνει το τοπίο μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής»: «Γιατί επικρατεί μύθος; Το θέμα έχει ως εξής. Πριν από μερικά χρόνια πήγα στις Μαλδίβες για διακοπές και ξετρελάθηκα. Αντί λοιπόν να αγοράσω ένα πολυτελές σπίτι στην Αθήνα, προτίμησα να επενδύσω τα χρήματά μου αγοράζοντας ένα ξενοδοχείο. Οσο για το νησί που ακούω να αναφέρεται συχνά, όπως γνωρίζετε οι Μαλδίβες είναι ένα σύμπλεγμα νήσων που αποτελείται από χίλια και πλέον μικρότερα νησάκια. Ενα από αυτά εκμεταλλεύομαι εγώ. Δεν είναι ακριβώς δικό μου, η ενοικίαση έχει διάρκεια 99 χρόνια!» αποκάλυψε ο 42χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος το 2002 ίδρυσε το Huvafen Fushi Resort (πέντε αστέρων) και προσφάτως ένα μικρότερο ξενοδοχείο. Θρυλείται μάλιστα ότι το πριμ των παικτών της ΑΕΚ θα είναι... δωρεάν διακοπές σε ένα από αυτά!


Εφημερίδα "Το Βήμα", 22/7/07