Help - Search - Members - Calendar
Full Version: AEK - STRASBOURG
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
Τετάρτη στις 19:45 στο Γαλάτσι. Εισιτήρια 10-15-20 ευρώπουλα

QUOTE
Κακιούσης: «Να κρατήσουμε ψηλά το όνομα της ΑΕΚ!»  1/11/2005

Η ΑΕΚ υποδέχεται την πρωτάρα στην Ευρωλίγκα Στρασμπούρ την Τετάρτη (2/11, 19.45/Supersport). «Να κρατήσουμε ψηλά το όνομα και την ιστορία της ομάδας μας στην Ευρώπη», είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Λευτέρης Κακιούσης, δίνοντας το στίγμα της ΑΕΚ στην εφετινή διοργάνωση. Ο προπονητής της ομάδας μας αναφέρθηκε στις ατυχίες που κτύπησαν αυτή την εβδομάδα της ΑΕΚ, τον κόσμο της ομάδας, αλλά και το δεύτερο ξένο.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λευτέρη Κακιούση

Για τους στόχους της ΑΕΚ στη διοργάνωση:
«Η ΑΕΚ έχει όνομα και ιστορία στην Ευρώπη. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κρατήσουμε ψηλά, όσο μπορούμε. Η συμμετοχή μας είναι εμπειρία για όλους μας, καθώς είμαστε  νέα ομάδα, με παιδιά που δεν έχουν τέτοιες εμπειρίες. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Η φετινή ΑΕΚ είναι ομάδα που βασίζεται στην σωστή καθοδήγηση, μέσα από τη συνεχή και συστηματική προπόνηση και από αυτή την άποψη δεν είμαστε έτοιμοι να δίνουμε δύο ματς την εβδομάδα.»

Για το παιχνίδι με τη Στρασμπουρ:
«Είχαμε τέσσερις τραυματίες (Τσιάρας, Παπαϊωακείμ, Ταμίρ και Μπουρούσης) και αυτό δεν μας άφησε να προετοιμαστούμε όπως θα θέλαμε. Ευτυχώς όλοι επέστρεψαν και ελπίζω οτι θα μας βοηθήσουν. Η Στρασμπούρ είναι μια κλασσική γαλλική ομάδα, που παίζει γρήγορα και έχει έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτά τα δύο στοιχεία του παιχνιδιού πρέπει να ελέγξουμε για να φθάσουμε στη νίκη. Διαθέτει καλούς παίκτες, εμείς όμως ποντάρουμε στην έδρα και τη φιλοδοξία των παικτών μας. Δεν σκέφτομαι την ήττα, ακόμα όμως είναι νωρίς είναι μόλις το πρώτο ματς της διοργάνωσης. Καμία ήττα δεν είναι καταστροφή και μπορεί να καλυφθεί στη συνέχεια.»

Για τον κόσμο:
«Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω, οτι όπως και η ομάδα και ο κόσμος χρειάζεται χρόνο. Είναι διστακτικοί, αλλά με το ζήλο που δείχνουμε και τα αποτελέσματα, με το χρόνο θα τους πείσουμε. Θα έρθω σε επαφή μαζί τους, για το καλό της ΑΕΚ. Να αφήσουμε στην άκρη το εγώ, για την ομάδα.»

Για το δεύτερο ξένο:
«Υπάρχουν κάποια οικονομικά στάνταρ. Ψάχνουμε κάποιον που θα μας κάνει καλύτερους και θα ταιριάξει με τη χημεία της ομάδας. Εχουμε εντοπίσει κάποιους, που όμως άλλα έλεγαν τη μια κι άλλα την άλλη. Είμαστε ανάμεσα σε 3-4 παίκτες, αλλά οι συνεχείς αγώνες δεν μας αφήνουν χρόνο να καταλήξουμε.»

aekbc.gr

QUOTE
Κακιούσης: "Εμπειρία για όλους"
Επιμέλεια: Στέφανος Τριαντάφυλλος - Δημοσίευση: 01 Νοεμβρίου 2005 13:42
Κακιούσης: "Εμπειρία για όλους"
Στείλτε το σε ένα φίλο!
Μπάσκετ

Στην μεγάλη εμπειρία που θα προσφέρει στην ομάδα του, η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, στάθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ, Λευτέρης Κακιούσης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την πρώτη φετινή εμφάνιση των "κιτρινόμαυρων" στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο κόουτς της "Ένωσης", έκανε "άνοιγμα" στον κόσμο και χαρακτήρισε τη Στρασμπούρ, κλασσική γρήγορη γαλλική ομάδα, με έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ.
"Η ΑΕΚ έχει όνομα και ιστορία στην Ευρώπη και έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο. Γι` αυτή την ομάδα αποτελεί μεγάλη εμπειρία η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, καθώς οι παίκτες μας είναι άπειροι".

"Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αν και ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι για διπλά παιχνίδια και δεν ξέρω πως θα προσαρμοστούμε. Δεν προετοιμαστήκαμε καλά λόγω των τραυματισμών που υπέστησαν τέσσερις παίκτες αυτή την εβδομάδα. Τώρα όμως επέστρεψαν και θα βοηθήσουν όσο μπορούν", ήταν τα πρώτα λόγια του Λευτέρη Κακιούση.

Για να νικήσει η ΑΕΚ πρέπει να σταματήσει τον γρήγορο ρυθμό των Γάλλων: "Στόχος μας είναι να είμαστε σοβαροί, ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η Στρασμπούρ παίζει όπως όλες οι γαλλικές ομάδες, έχει καλούς αθλητές που τρέχουν και είναι δυνατοί στα επιθετικά ριμπάουντ. Πρέπει να ελέγξουμε αυτά τα στοιχεία αν θέλουμε να κερδίσουμε. Θα ποντάρουμε στην έδρα μας και στη φιλοδοξία των παικτών".

Για την περίπτωση ήττας, τόνισε: "Δεν θέλω καν να σκέφτομαι την ήττα, αλλά δεν μπορεί να κριθεί μία ομάδα από την πρώτη αγωνιστική. Όπως μπορούμε να χάσουμε στην έδρα μας, μπορούμε να πάμε έξω και να νικήσουμε. Η ομάδα είναι νέα, δεν έχει εμπειρία και δεν ξέρουν οι παίκτες να παίζουν και Τετάρτη και Σάββατο. Βασιζόμαστε στην προπόνηση και από `δω και πέρα δεν θα έχουμε τόσο πολύ χρόνο για προπόνηση".

Ο προπονητής της ΑΕΚ, έδειξε ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο με τους φιλάθλους: "Είμαι αισιόδοξος για τον κόσμο. Όπως μία ομάδα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, έτσι κι ο κόσμος. Με την προσπάθεια, τον ζήλο και τα αποτελέσματα θα τον πείσουμε. Θέλω να έρθω και σε επαφή με τους επικεφαλής, γιατί όποια κόντρα κι αν υπάρχει, στη μέση είναι η ΑΕΚ. Όλοι πρέπει να κάνουν την αρχή, μαζί κι εγώ, για να βοηθήσουμε".

Όσο για το "σίριαλ" του δεύτερου ξένου, δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι βαδίζει προς το τέλος του: "Το γεγονός ότι δεν βρήκαμε ξένο, είναι δική μας ευθύνη. Ψάχνουμε όμως ένα σοβαρό παιδί, που θα βοηθήσει την ομάδα. Έχουμε συζητήσει με διάφορους, αλλά έχουμε κουραστεί και θέλουμε να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Υπάρχουν 4-5 παίκτες που θέλουμε, αλλά πρέπει να τελειώσουν τα κοψίματα από τις ομάδες του ΝΒΑ, γιατί ακόμα κι αν έχουν κοπεί κάποιοι παίκτες μέχρι τώρα δεν είναι τυπικά ελεύθεροι".

Τέλος, όσον αφορά ποιος θα είναι ο ξένος της ΑΕΚ, ο Κακιούσης απάντησε με χιούμορ, χωρίς όμως να αναφέρει κάποιο όνομα: "Μας ενδιαφέρει κι ένα κολεγιόπαιδο γιατί θέλουμε μορφωμένους παίκτες".

sport24.gr
ashton
QUOTE
Διάβασα τις σημερινές δηλώσεις του Κακιούση και δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασαν..
Πχ το κομμάτι αυτό δεν το κατάλαβα...
Η ομάδα είναι νέα, δεν έχει εμπειρία και δεν ξέρουν οι παίκτες να παίζουν και Τετάρτη και Σάββατο. Βασιζόμαστε στην προπόνηση και από `δω και πέρα δεν θα έχουμε τόσο πολύ χρόνο για προπόνηση".
Έχουμε και λέμε...
Πελεκάνος, Μπουρούσης, Τσιάρας, Μαγκουνής, Παπανικολάου έπαιζαν και πέρσι στην ΑΕΚ άρα μάλλον έχουν συνηθίσει να παίζουν Τετάρτες-Σάββατα. Ο Rimac έφτασε μέχρι τελικό του Uleb Cup πέρσι ενώ την Ευρωλίγκα την έχει φάει με το κουτάλι. Ο Παντελιάδης έπαιξε Ευρωλίγκα και με τη Φρανκφούρτη πέρσι αλλά και παλιότερα με την ΑΕΚ δυο χρονιές... Ο Παπαϊωακείμ έπαιξε πρόπερσι με την ΑΕΚ στην Ευρωλίγκα. Ο Tamir έπαιξε Uleb Cup με τον ΠΑΟΚ πέρσι . O Hajaj έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ παίζοντας κάθε μέρα, ενώ πρόπερσι με την Happoel έφτασε στο F4 της FEL... Ο Καλαμπόκης ήταν στον Ολυμπιακό συμμετέχοντας στην Ευρωλίγκα τις δυο περασμένες χρονιές... Και τέλος ο Coppenrath μέτρησε 31 ματς στο NCAA πέρσι παίζοντας για παράδειγμα από τις 28 Δεκέμβρη μέχρι τις 6 Μαρτίου, δηλαδή μέσα σε 68 μέρες 22 φορές... Κάθε τρεις μέρες πάνω κάτω δηλαδή...

Συνεπώς δε νομίζω πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την ομάδα ως άπειρη στην Ευρώπη λόγω της παρουσίας των Μάτου, Αθανασούλα & Μιχάλογλου που δεν παίζουν και ιδιαίτερα ...

Όσο για το άλλο που είπε
"Μας ενδιαφέρει κι ένα κολεγιόπαιδο γιατί θέλουμε μορφωμένους παίκτες".
Τι να πει κανείς ; Δηλαδή οι υπόλοιποι υποψήφιοι πέρα από το 'κολεγιόπαιδο' παίζουν streetbasket στις αλάνες των ghetto ;


http://vasilissa.blogspot.com/2005/11/strasburg.html

και η προϊστορία με Γαλλικές ομάδες εδώ
dizzy_fingers
Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να αναγνωρίσουμε την πρωτοβουλία του να πλησιάσει τον κόσμο της ΑΕΚ...κάτι που σίγουρα δεν ήταν δική του δουλειά να κάνει...
ashton
Άλλοι πρέπει να μιλήσουν με τον κόσμο.
Όχι οι υπάλληλοι ...
dizzy_fingers
Αυτό λέω κι εγώ.
Δεν ήταν δική του δουλειά, αλλά παρόλα αυτά ασχολήθηκε και γι'αυτό μπράβο του.

Καλή επιτυχία αύριο στην ΑΕΚ!
ashton
Πολύ καλός ο Καλαμπόκης (για το ότι πήρε την ομάδα πάνω του στο τέλος) με τον Μπουρούση (γιατί μάζεψε 9 επιθετικά και συνολικά 13 ρημπάουντ) και τους Rimac, Παντελιάδη στην αρχή..

Το ματς, αν είχαμε ένα στοιχειωδώς σοβαρό/έμπειρο πλέϊ-μέϊκερ (ακόμα και τον Κορωνιό του σήμερα), θα το καθαρίζαμε με 8-10 πόντους.
Ευτυχώς για μας, οι Γάλλοι έσπασαν το ταμπλώ στις βολές (20/34) και έτσι οι τάσεις αυτοκτονίας μας δεν ευδοκίμησαν.

Φυσικά σημαντικό μεριδιο στη νίκη έπαιξε και η (ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ) απόφαση του κομισάριου να δώσει σε μας την κατοχή στη φάση που έγινε στα 8.1"
Οι διαιτητές έδειξαν Στρασμπούργκ αρχικά, δόθηκε timeout, στα μάτριξ έπαιξε το βίντεο, ο κομισάριος το είδε, μάζεψε τους πορτοκαλί και η μπάλα ήρθε σε μας. Πήρε το φάουλ ο Καλαμπόκης, έβαλε τις βολές και πήραμε τη νίκη.

Πάντως ήταν η χειρότερη φετινή ΑΕΚ.

Το θετικό είναι πως κέρδισε (και πήρε και τα 7000 ευρώ μπόνους = μισό μηνιάτικο του ξένου που έρχεται 3,5 μήνες)
dizzy_fingers
QUOTE
Οι διαιτητές έδειξαν Στρασμπούργκ αρχικά, δόθηκε timeout, στα μάτριξ έπαιξε το βίντεο, ο κομισάριος το είδε, μάζεψε τους πορτοκαλί και η μπάλα ήρθε σε μας.



blink.gif ????
Καινούρια κόλπα αυτά?

Και για να μην ξεχνιόμαστε....

ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΟΕ ΟΕ ΟΕ...(μήπως σιγά σιγά, η ειρωνική διάθεση του συνθήματος, δίνει τη θέση της στο σεβασμό και στην επιδοκιμασία? πολλά μπράβο σε ένα παιδί που έχει ψυχή 41.gif )
ashton
όντως καινούρια κόλπα...
Ο Γάλλος κώους χτυπιόταν αλλά η απόφαση του κομισάριου ήταν σωστή.
Α ... ξέχασα να πω πως και ο ... Φίλιππας Συρίγος διαμαρτυρήθηκε στον κομισάριο για την απόφαση... ΞΥΔΙ !

Πάρτε και μερικές φωτό...




πανηγύρια





κόσμος (300~350)



οι βολές του Καλαμπόκη στα 3.5"
hagi
Μπράβο στην ΑΕΚ και στον Καλαμπόκη που δείχνει πολύ καλά στοιχεία.Έπίσης και στον Μπουρούση.
Τώρα για τον κόσμο της δεν καταλαβαίνω γιατί το συνεχίσουν και δεν πηγαίνουν..
Ελπίζω να αλλάξει κάτι στο μέλλον γιατί το αξίζει η ομάδα που έχει και πολλούς Έλληνες παίχτες.
ashton
Και η κριτική του ματς...





4. TAMIR

Μη σας ξεγελούν οι 11 πόντοι του (ρεκόρ με ΑΕΚ). Είχε ... 1/8 τρίποντα, σπάζοντας στην κυριολεξία το ταμπλώ και τα νεύρα μας. Προσπάθησε πάντως να παίξει λίγο άμυνα (χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα)



5. HAJAJ

Λίγα πράγματα. Έκανε κάτι κλεψίματα, έκανε και κάτι @@ στους αιφνιδιασμούς... Ο αιφνιδιασμός πρέπει να τελειώνει με καλάθι... όχι να τα χάνουμε 3 με έναν επειδή κάνει βλακείες ο playmaker..

6. RIMAC


Εξαιρετικός στο α' ημίχρονο έδωσε λύσεις. Στο β' τον περιόρισαν και ψιλοχάθηκε μένοντας στους 12π

7. ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ


Ήθελε αλλά δεν μπορούσε... Ειδικά αυτό που έχασε μετά την προσποίηση μου θύμησε ... ΚουςΚους πέρσι.
Πάντως πρέπει να ήταν κρυωμένος, γιατί έκανε προθέρμανση φορώντας φούτερ από μέσα.

10. ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ



Ανέβηκε στην επανάληψη και κυρίως στο 4ο δεκάλεπτο. Με δικούς του πόντους στο τέλος κρατήσαμε τη νίκη. Σταθερός και στα 7 ματς, σίγουρα ο MVP μέχρι τώρα. 15 πόντοι με καλά στατιστικά, 5 ασ, 2κλεψίματα

11. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

έπαιξε 1'.

13. COPPENRATH

Μέτριος... συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα. Πήρε λίγες προσπάθειες αλλά δεν τράβαγε κι όλας

14. ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Όαση κάτω από τα καλάθια μας (9-4 ρ), ο μόνος που κοίταζε τους αντιπάλους στο άνετο, φόρτωσε και το αντίπαλο καλάθι με 11π



15. ΠΑΠΑΪΩΑΚΕΙΜ

Ο γνωστός Παπαϊωακείμ... Πάλευε αλλά ... 0/2 βολές, 0/2 δίποντα.. Πάλι καλά που πήρε 2 ρ.

16. ΜΑΤΟΣ
Έπαιξε για 1', έβγαλε μια άμυνα



21. ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ

Ξεκίνησε πολύ καλά έως εντυπωσιακά με 8 γρήγορους πόντους. Μάλλον λάθος η επιλογή να μείνει πάγκο στο 30-36' και να παίζει μέσα ο Hajaj. Σιγά-σιγά έχει ανεβάσει στροφές και βοηθάει πολύ

Αξίζει να σημειωθεί πως παίξαμε με 11 παίκτες και όχι με 12...
Και ωραία οι Τσιάρας, Μαγκουνής, Αθανασούλας είναι τραυματίες και τον Μέλνικς προφανώς δεν τον έχουν δηλωσει (για προφανείς λόγους). Τον Μιχάλογλου γιατί δεν τον έντυσαν ;



Junior-ΓιανΓραν
dizzy_fingers
Γιατί δεν δηλώσανε τον Μέλνικς?
Live strong
QUOTE(dizzy_fingers @ Nov 3 2005, 09:49 PM)
Γιατί δεν δηλώσανε τον Μέλνικς?
*



Ως τι, να τον δηλώσει; Ως Έλληνα ή ως ξένο;
Νομίζω ότι σε λίγο καιρό θα έχει ελληνική υπηκοότητα…
dizzy_fingers
Α, σωστά...
ashton
Ο Μέλνικς είναι Λεττονός.
Η Λεττονία είναι ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, συνεπώς η συμμετοχή του σε μια ομάδα της Ελλάδας είναι το ίδιο προβληματική με αυτήν ενός Γερμανού, ενός Γάλλου, ενός Ιταλού ή ενός Ισπανού. ΚΟΙΝΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ.

Τα προβλήματα είναι 2.

1/ Ταλαιπωρείται από τραυματισμό και δεν μπορεί να παίξει.
και βασικά
2/ Το συμβόλαιό του είναι της τάξης των 100,000 ευρώ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.