Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Utah Jazz
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
SG3ptshooter
Utah Jazz





O Jamaal Tinsley είναι και πάλι εδώ....



Προηγούμενο Ρεκόρ (2012-2013): 43-39
Leaders (2012-13):
Πόντοι: Al Jefferson 17,8 Paul Millsap 14,6 Gordon Hayward 14,1
Ριμπάουντ: Al Jefferson 9,2 Paul Millsap 7,1 Derrick Favors 7,1
Ασσίστ: Mo Williams 6,2 Jamaal Tinsley 4,4 Earl Watson 4

Πιθανή 5άδα:
πιθανή πεντάδα

PG:BurkeSG:BurksSF:HaywardPF:FavorsC:Kanter


Πάγκος:
PG’s:Jamaal Tinsley, John Lucas III
SG’s: Brandon Rush, Ian Clark
SF’s: Marvin Williams, Richard Jefferson
PF’s: Jeremy Evans
C’s: Rudy Gobert, Andris Biedrins

Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: John Lucas III (ελεύθερος, από Raptors), Βrandon Rush - Richard Jefferson - Andris Biedrins (ανταλλαγή, από Warriors), Ian Clark (υπέγραψε ελεύθερος, undrafted rookie), Derrick Favors (ανανέωσε για 4 χρόνια), Jamaal Tinsley (ανανέωσε, yeaaah)
Draft Picks: Trey Burke (#9, από Minnesota), Rudy Gobert (#27, από Denver)
Έφυγαν: De Marre Carroll (ελεύθερος, υπέγραψε στους Hawks), Randy Foye (ανταλλαγή στους Nuggets), Al Jefferson (ελεύθερος, υπέγραψε στους Bobcats), Paul Millsap (ελεύθερος, υπέγραψε στους Hawks), Μο Williams (ελεύθερος, υπέγραψε στους Trailblazers), Earl Watson (ελεύθερος, υπέγραψε στους Trailblazers), Kevin Murphy (SIG Strasbourg, Γαλλία - Euroleague),

Προπονητής: Tyrone Corbin
Mετά από πολλά χρόνια στο επιτελείο του Sloan, ο Corbin τον διαδέχθηκε το 2011 και φέτος ξεκινάει για τρίτη χρονιά ως προπονητής της ομάδας. Παρά τη δυσκολία του franchise των Jazz να δαπανά πάνω απ' το cap και την μόνιμα αβέβαιη ατμόσφαιρα, ιδιώς πέρυσι, όσον αφορά τους expiring big men που είχαν στο roster τους οι Jazz, ο Corbin οδήγησε και τις 2 περασμένες χρονιές τους Jazz πάνω απ' το 50% σε νίκες. Φέτος καλείται να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό, ένα σύνολο που θα πρέπει να δείξει μαχητικό στα παιχνίδια παρότι θα αποτελείται από παίκτες που κατά βάση δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία, αλλα είναι work in progress. Απ' τους 5 παίκτες που λογίζονται ως μέλλοντες βασικοί, μόνο ο Hayward έχει υπάρξει τέτοιος για ολόκληρη σεζόν στο παρελθόν, αλλά κι αυτός πέρυσι υποβιβάστηκε στο ρόλο του sixth man.

Σχόλιο:
Χωρίς να υπάρχουν απαραίτητα πολλά νέα πρόσωπα, μιας και πλην του Burke οι υπόλοιποι βασικοί νεαροί των Jazz βρίσκονταν ήδη στο roster αλλά χαμηλότερα στο chart, oι Jazz κάνουν μια νέα αρχή. Σε μια κίνηση που συζητήθηκε αρκετά, επέλεξαν να μην ανταλλάξουν για προτάσεις που έκριναν μη επαρκείς ως κέρδος γι' αυτούς τους 2 star caliber ψηλούς τους. Η απόφαση αυτή οδήγησε τελικά όχι στην ανανέωση του ενός έστω απ' τους Jefferson, Millsap (ή Big Gay Al και 1000 φορές σαπίλας για τους φίλους), αλλά στην αποχώρηση και των δύο, που άφησε τους Jazz χωρίς φορτωμένο salary cap, αλλά και χωρίς roster ικανό να προσελκύσει κάποιον απ' τους αξιόλογους free agents του περασμένου καλοκαιριού. Οι δύο κύριες offseason moves τους ήταν να φορτωθούν τα expiring συμβόλαια που έπρεπε να ξεφορτωθεί το Golden State για το sign n trade του Iggy, και να κάνουν trade up στο draft για να επενδύσουν στον πολυτιμότερο παίκτη του κολεγιακού πρωταθλήματος, τον Trey Burke, ώστε να κλείσει αν όλα πάνε καλά η χαοτική τρύπα στη θέση του point guard. To flexibility για fa το επόμενο καλοκαίρι, ή και αργότερα, από κοινού με την επιλογή να δώσουν την ευκαιρία σημαντικής έκθεσης σε συνθήκες αγώνα ΝΒΑ σε όσους μικρούς σε ηλικία παίκτες έχουν δεσμευμένους, δείχνει ότι κρατούν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά με το ιδεατό σενάριο να πηγαίνει κάπως έτσι: Επιλογή στο επόμενο draft παίκτη με το potential να εξελιχθεί σε all-star και πλαισίωσή του με τους παίκτες που ήδη υπάρχουν αλλά θα ξεχωρίσουν φέτος, κάποιο άλλο πετυχημένο draft pick συν κάποιον ή κάποιους πολύ ικανούς και σίγουρα έμπειρους free agents μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια. Φέτος μοιάζει να θέλει τέχνη για να εξασφαλίσεις πως το tanking σου θα είναι καλύτερο απ' των άλλων, η Utah πάντως σίγουρα ξεκινά, περισσότερο από άποψη εμπειρίας του roster παρά από έλλειμμα ταλέντου, από καλή θέση την κούρσα για Wiggins και Parker.

Ο Burke λοιπόν είναι ο νέος playmaker στο Salt Lake City, μια επιλογή που έμοιαζε αναγκάια για τους Jazz και που το upside της μοιάζει σίγουρα περισσότερο ενδιαφέρον απ' τη δεδομένη αλλά και.. μετρημένη αξία των αντικαταστατών του Deron, Devin Harris και Mo Williams. Ο Lucas ο τριτοτέταρτος πίσω του και ο υπερβολικά βετεράνος Tinsley θα δώσουν κάποια αξιόλογα βράδια αλλά το βάρος θα πρέπει σίγουρα να το σηκώσει ο rookie. Στο φτερό το μορμονοπαίδι ο Hayward με τον σχετικά στάσιμο ως τώρα Burks θα έχουν φέτος την ευκαιρία να κερδίσουν μια θέση βασικού, ενώ εμπειρία και μετριότητα θα δώσουν στο 3 ο Marvin Williams με τον προσωρινό Richard Jefferson. Ο Brandon Rush είναι ένα πολύ ικανός παίκτης που οι τραυματισμοί και το ταλέντο μπροστά του στο Golden State τον έχουν αφήσει στο παρασκήνιο, οπότε ίσως βγει κερδισμένη εδώ η Utah, ενώ και ο undrafted rookie shooter o Ian Clark μοιάζει steal της free agency, ξεκάθαρα με προοπτική για combo guard με ρόλο, με βάση έστω το τι είδαμε απ' αυτόν στο summer league.. Στους ψηλούς το σκηνικό άλλαξε άρδην, με τους 2 πολλά υποσχόμενους αναπληρωματικούς πέρυσι να παίρνουν την ευκαιρία τους ταυτόχρονα. Ο Favors ήδη έχει δείξει πολύ θετικά δείγματα όταν βρήκε ρόλο βασικού, ενώ κι ο Kanter παρά τον καιρό που πέρασε στο IR έδειξε στο λίγο χρόνο που βρήκε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικός, έστω και κάποιες φορές απέναντι σε μέτριες συμπληρωματικές frontlines.

Η πρόγνωση για τη Utah είναι πάντα δύσκολη, μιας και οι επιλογές του front office τα τελευταία χρόνια είναι out of the ordinary. Αν προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό, και πάλι μοιάζει δύσκολο να επιβιώσουν στον ανταγωνισμό της Δυτικής περιφέρειας, το θέμα είναι πόσο χαμηλά θα επιλέξουν να βρεθούν.

Πρόβλεψη: 24-58
Conference rank: 14th
Division rank: 5th

SG3ptshooter
Admin να σου πετύχει. Του λες βάλε τον Tinsley πίσω στο roster και πάει και τον γράφει στα draft picks. icon_drunk.gif
sacarame
QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 27 2013, 19:03 ) *
Admin να σου πετύχει. Του λες βάλε τον Tinsley πίσω στο roster και πάει και τον γράφει στα draft picks. icon_drunk.gif



Είναι που ο Τζαμάλ παίζει σαν έφηβος και τον μπέρδεψα..... smiley.gif
morfi
Κοροιδεύετε τον Τίνσλει όσο θέλετε biggrin.gif. Στα καλά του ήταν all-star..
SG3ptshooter
QUOTE(morfi @ Oct 27 2013, 19:48 ) *
Κοροιδεύετε τον Τίνσλει όσο θέλετε biggrin.gif. Στα καλά του ήταν all-star..

Eγώ το Jamaal ποτέ, δηλώνω φίλος, άλλωστε στο κεφάλι μου απ' όταν έπαιζα Pacers στο NBA live και τα έγραφα όλα τον έχω ήρωα. Νταξ τώρα, all-star, βαριά κουβέντα. Τον έχω πάντως στον τίτλο, γραφικές θετικές αναφορές υπάρχουν καθώς και videακι του στο κείμενο. tongue.gif
benchwarmer
Σε αντίθεση με τους 76ers, τα παιδιά εδώ το πήραν το memo (όχι τον Οκούρ) ότι πάμε για tanking φέτος... Καλά όχι ότι μπορούνε και καλύτερα.
Gravedigger
Η χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ αυτή την στιγμή (και μάλλον γενικά). Υπήρχαν ομάδες που θεωρητικά ήταν στα ίδια κυβικά με αυτούς (Magic,Celtics,Cats,76ers,Suns) αλλά όλες έχουν πετύχει μερικές εντυπωσιακές νίκες σε αντίθεση με την Utah που ακόμα περιμένω να σπάσει το ρόδι.
morrison
Όντως, δεν είναι απλά η χειρότερη ομάδα ως τώρα αλλά πολλές φορές δεν είναι καν ανταγωνιστική.

Επιθετικά δεν φτάνουν οι συνεργασίες Χέιγουορντ/Καντέρ, τα επιθετικά ριμπάουντ του Φέιβορς και οι ταρζανιές του Μπερκς.
Χρειάζονται περισσότερες βοήθειες από τη second unit μόνο που με Λούκας, Μάρβιν Γουίλιαμς, Γκομπέρ αμφιβάλλω αν θα έρθουν ποτέ.
Μόνη ελπίδα η επιστροφή του Μπερκ μήπως βγάλει λίγο βάρος από τους ώμους του Χέιγουορντ δημιουργικά δίνοντας ταυτόχρονα κάποιες πάσες στον Φέιβορς στο low post που τις έχει ανάγκη. Γενικά, φανερή έλλειψη playmaker με πολλά λάθη που συνήθως οδηγούν σε καλάθι στον αιφνιδιασμό.

Αμυντικά είναι ακόμα χειρότερα...
Καντέρ τεράστια τρύπα αλλά δεν είναι ο μόνος φταίχτης.
Κακή ατομική άμυνα, χτες στο Τορόντο όποιος ήθελε έβαζε καλάθι στο 1/1.
Φέιβορς χαζά φάουλς και οι Τίνσλει/Τζέφερσον απλά δεν μπορούν.
Ταυτόχρονα χάνονται συνέχεια στις αμυντικές περιστροφές...δείγμα ότι δεν έχουν δουλευτεί και τόσο.

Μοναδικό ελαφρυντικό ότι έχουν παίξει 5 από τα 7 παιχνίδια ως τώρα εκτός έδρας, έρχονται για 3 σερί εντός τώρα μήπως και δείξουν κάτι καλύτερο...
aegeansheed
It sucks to lose...

SG3ptshooter

Trey-Trey blove.gif
SG3ptshooter
Αχεμ.

Κοντοπούτανος, ατομιστής, ασταθής, υπερτιμημένος επειδή βγήκε καλύτερος παίκτης του κολεγιακού, έπαιζε σε ομάδα που έφτασε ως το τέλος άρα τον βοήθησαν οι άλλοι, ρίσκο, τρελός...

Οι Jazz με τόσο potential σε αρκετά στοιχήματα ακόμα, μεσοπρόθεσμα έχουν πιθανόν το καλύτερο supporting cast για έναν franchise player στο επόμενο draft. Ο Joe σε μια ακόμα μεγάλη βραδιά άφησε τον τοπικό ήρωα να περάσει γιατί προτίμησε το πολυετές στο Brandon το Jennings. Good one. Που να βάλει τρίποντο κι o Monroe icon_drunk.gif (Κάπου αλλού)

QUOTE
Burke certainly is an interesting prospect. Everyone and their mothers recognize him as the best point guard in college, he’s a sophomore by the way, and yet all of the big time draft sites peg him as a mid-first-rounder. So where’s the disconnect?

For one, Burke is pretty short. Now I’m not going to try to sell you the size doesn’t matter bullshit like I did last year, because size does matter, especially for wings and especially on defense. But size is less of a limitation for point guards than it is for other positions. And this is demonstrated quite convincingly by the size of some of the league’s best point guards. Chris Paul, of course, is one of the three best players in the league at six feet even with shoes on. And it doesn’t end there: Rajon Rondo, Mike Conley, Ty Lawson, and Kyle Lowry are elite at the position – and they’re all under 6’2″. Even Jameer Nelson, Raymond Felton, T.J. Ford, and Nate Robinson have had reasonable success in the NBA. And Burke has a case for being a better offensive college player than any of these guys. He has almost certainly been the best scorer of the bunch – shooting a 59% true shooting percentage while averaging more points per pace-adjusted 40 than all but Nelson (his senior year), who played against weaker competition. Plus Burke is on pace to average more assists per pace-adjusted 40 than every player on that list except T.J. Ford. Factor in turnover rate – Burke’s is the best of the bunch – and what we have is an efficient, finely tuned offensive weapon who is still only 20.

http://shutupandjam.net/2013/03/13/underra...cts-trey-burke/

Τα λέγαμε και λόγω fantasy με κάποιους στην preseason. Όχι, δεν είναι Lillard. Αλλά είναι η κλασσική περίπτωση παίκτη που μπήκε high school χωρίς να υπάρχει στο χάρτη και έφτασαν undefeated #1, μπήκε NCAA χωρίς τεράστιες προσδοκίες, εικοστός καλύτερος PG στη λίστα αξιολόγησης των νέων recruits, και πήρε το Βοb Cousy award, ε τώρα έμπαινε ΝΒΑ ως ένας με-την-κακή-έννοια-Iverson, ενώ έσπασε το ρεκόρ assists στην ιστορία του Michigan μάλιστα. Go with your gut, δεν το έχει μέσα του να κάνει το 3/3;
Nuntius
Ημίχρονο στην EnergySolutions Arena στο Salt Lake City. Το σκορ ανάμεσα στους Indiana Pacers και τους Utah Jazz είναι 47-48 υπέρ των Jazz.

Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά και οι Jazz πήραν προβάδισμα 10 πόντων (2-12) μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο. Στο τέλος της πρώτης περιόδου είχαμε κόψει την διαφορά στους 5 (17-23). Στα μέσα της δεύτερης περιόδου καταφέραμε να μειώσουμε την διαφορά στους 3 πόντους (29-32) αλλά οι Jazz κατάφεραν να ανεβάσουν την διαφορά πολύ γρήγορα και έτσι χάναμε με 11 πόντους (31-42) με 5 λεπτά να μένουν στο ημίχρονο. Ευτυχώς, παίξαμε αρκετά καλά στο τέλος του ημιχρόνου και με ένα σερί 10-2 στα τελευταία 2 λεπτά μειώσαμε την διαφορά στον πόντο.
Nuntius
Λήξη τρίτης περιόδου. Το σκορ είναι 68-67 υπέρ των Pacers.

Παίξαμε καλύτερα σε αυτό το δωδεκάλεπτο αλλά οι Jazz παραμένουν κοντά στο σκορ. Το πάει για θρίλερ το παιχνίδι. Για να δούμε.
Nuntius
Νίκη με 95-86 επί των Utah Jazz μέσα στο Salt Like City.

Η άμυνα μας έσφιξε στο τέλος και επέτρεψε στους Jazz να σκοράρουν μόλις 19 πόντους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο. Κάπως έτσι φτάσαμε σε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη.
aegeansheed
Κοίτα να δεις ποιος εθεάθη στο ΣΛΣ χθες...


T.W.Is.M.
QUOTE(aegeansheed @ Feb 1 2014, 19:08 ) *
Κοίτα να δεις ποιος εθεάθη στο ΣΛΣ χθες...



Το πιο ωραιο θα ηταν η αποθεωση του σε αγωνα με τους Νετς...
Zoys
Μετά τον Exum και δεύτερος Αυστραλός στους Jazz. Ο λόγος για τον Brock Motum που έπαιξε φέτος στη Bologna.

QUOTE
Αirbnb Australian Boomers forward Brock Motum has become the latest Aussie to join the NBA, signing with the Utah Jazz for the upcoming 2014/15 NBA season.

The 23-year-old becomes the seventh Australian signed to suit up in the NBA, joining 2014 NBA Draft 5th overall selection and Airbnb Boomers teammate Dante Exum at the Jazz.

Motum joins fellow Airbnb Boomers Exum, Patty Mills, Aron Baynes, Matthew Dellavedova, Cameron Bairstow and Andrew Bogut in the NBA, continuing the ever-expanding Australian invasion of the competition.

Currently in Spain preparing for the Airbnb Boomers opening game of the 2014 FIBA Basketball World Cup against Slovenia in the early hours of Sunday morning at 1:30am AEST, Motum is coming off an outstanding off-season that has seen him elevate his game to new heights.

After a solid first professional season with Bologna in Italy, Motum was a standout for the national team in the Sino-Australia Challenge against Perth, scoring 15 points on his international debut.

Next stop was the USA, earning a spot on the Utah Jazz roster for the NBA Summer League. It was here where Motum would emerge as a high-energy player, averaging 8 points and 4.6 rebounds in 17.2 minutes per game.

The Brisbane native would catch the eye, producing two notable performances against the Milwaukee Bucks in the 87-71 win (16 points on 7-of-9 FG, 6 rebounds and 2 steals) and in the 86-77 loss to the San Antonio Spurs (14 points on 6-of-8 FG and 8 rebounds).

Helping the Airbnb Boomers to a 6-3 record in the nine game European tour, Motum provided energy and points off the bench, highlighted by his 17 points in the 100-95 win over Finland and 11 points and 5 rebounds in the 74-65 victory against Ukraine.

Πηγή: basketball.net.au
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.