Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Euroleague Season Awards and Records
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2012-2013
rchos
MVP 1ης αγωνιστικής


EMIR PRELDZIC, Fenerbahce Ulker Istanbul



Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για τον Τουρκοσλοβένο γεννημένο στην Βοσνία.Μπήκε στο παιχνίδι σαν αλλαγή στο τέλος της πρώτης περιόδου για την ομάδα του με την BC KHIMKI MOSCOW REGION και αμέσως ανέλαβε το σκοράρισμα δίνοντας μια εύκολη νίκη στην FENERBAHCE ULKER ISTANBUL.
Ο 25χρονος guard/forward έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague τόσο σε πόντους (20) όσο και σε Index rating (31) με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας αφού σε 6 σουτ εντός παιδιάς έχασε μόνο ένα ενώ είχε και 9 στις 10 βολές.Ακόμη είχε 4 rebs, 3 assist και 2 steals φορτώνοντας τους αντιπάλους του και με 7 κερδισμένα φάουλ.

Με ίδιο index rating στην πρώτη αγωνιστική είχαμε και τον ZORAN PLANINIC της BC KHIMKI ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 17 points, 8 assists, 6 rebounds και 2 steals αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του.

Τρίτος την 1η αγωνιστική ήταν ο KSISTOF LAVRINOVIC με Index rating 29 και 17 points, 5 rebounds, 3 assists και 2 steals στην νικη της ZALGIRIS KAUNAS επί της CEDEVITA ZAGREB με 90-62.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Στις ξεχωριστές στατιστικές κατηγορίες είχαμε πρώτο σκόρερ Calloway (UNICAJA MALAGA) και Christopher (BESIKTAS) με 25 πόντους, στα ριμπάουντ ο γνωστός μας Baynes (OLYMPIJA) ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό (12) ενώ πρώτος στις ασσίστ ήταν ο Blassingame (PROKOM) με 11.Στα κλεψίματα περισσότερα έκανε ο Draper (REAL MADRID) με 5.Στα κοψίματα πρώτος ήταν ο Zhukanenko (KHIMKI) με 4.Ο Baynes ήταν και ο μοναδικός της πρώτης αγωνιστικής με Double Double (16 points, 12 rebs).

Αναλυτικά:
Points:Christopher, Calloway (25)
Rebounds:Baynes (12)
Assists:Blassingame (11)
Steals: Draper (5)
Blocks: Zhukanenko (4)
Double-double: Baynes (16 points, 12 rebs)
rchos
MVP 2ης αγωνιστικής


Sonny Weems, CSKA Moscow



Μεγάλος πρωταγωνιστής της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας ήταν ο Sonny Weems ο οποίος με την εκπληκτική επιθετική του παρουσία στον αγώνα της CSKA με την Partizan οδήγησε την ομάδα του σε μια δύσκολη αλλά πολύ σημαντική νίκη.Ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Weems στον θεσμό ο οποίος με 30 πόντους 3 κλεψίματα, 3 ριμπάουντ και 6 κερδισμένα φάουλ είχε index rating 38 και δικαιωματικά αναδείχτηκε MVP της δεύτερης αγωνιστικής.

Εξίσου εκπληκτική επιθετικά εμφάνιση είχαμε από τον Jordan Farmar της Efes ANadolu ο οποίος με 25 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασσίστ με index rating 36 διέλυσε κάθε αμυντική προσπάθεια του Ολυμπιακού και οδήγησε την ομάδα του σε μία πολύ εύκολη νίκη.

Στην τρίτη θέση με index rating 26 είχαμε 3 παίχτες.Τον Lukasz Koszarek της Asseco Prokom Gdynia, τον Steed Tchicamboud της Elan Chalon-sur-Saone και τον Curtis Jerrells της Besiktas JK Istanbul.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Στις ξεχωριστές στατιστικές κατηγορίες είχαμε πρώτο σκόρερ τον Weems (CSKA) με 30 πόντους, στα ριμπάουντ ο Shelden Williams (Elan Chalon) ήταν πρώτος με 13 ενώ πρώτος στις ασσίστ ήταν ο Farmar (Efes Anadolu) με 9.Στα κλεψίματα είχαμε 3 παίχτες με 4. Ricky Hickman (Maccabi Electra), Milos Teodosic (CSKA) και Dejan Musli (Partizan).Στα κοψίματα πρώτος ήταν ο Luka Zoric (Unicaja Malaga) με 5. Τέσσερις παίχτες Malcolm Thomas (14 points, 11 rebounds)(Maccabi), Lior Eliyahu (11 points, 11 rebounds)(Maccabi), Williams (14 points, 13 rebounds)(Elan Chalon) και Baynes (14 points, 12 rebounds)(Olimpija) έκαναν Double-double την 2η αγωνιστική.

Αναλυτικά:
Points:Weems (30)
Rebounds:Williams(13)
Assists:Farmar (9)
Steals: Teodosic,Musli,Hickman (4)
Blocks: Zoric (4)
Double-double: Baynes, Thomas, Eliyahu, Williams
sacarame
MVP Δεκεμβρίου


Maciej Lambe, Caja Laboral



Πέρσι τέτοιο καιρό ήταν τραυματίας και έβλεπε την ομάδα του να αποκλείεται από την φάση του τοπ 16. Φέτος είναι αυτός που με τις εμφανίσεις του κάνει την διαφορά και οδηγεί την Caja σε ένα αήττητο σερί (4-0) μέσα στο μήνα Δεκέμβριο. Μέσα στα 4 αυτά παιχνίδια πέτυχε 3 φορές career-high σε rebounds και 1 φορά σε πόντους, οδηγώντας την ισπανική ομάδα σε νίκη απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης για την πρεμιέρα του τοπ 16

Σε αυτά τα 4 παιχνίδια, ο Lambe έχει περίπου 17 πόντους μέσο όρο σε 23(!!) λεπτά συμμετοχής...
SG3ptshooter
41.gif
QUOTE
Navarro becomes first player to 3,000 Euroleague points

http://www.euroleague.net/news/i/107960/180

Tραγικό το clip για άλλη μία φορά.
sacarame
Έχουμε την ανακοίνωση των All- Euroleague First και Second Teams. Συγκεκριμένα:

First Team

PG Diamantidis
SG Spanoulis
SF Fernandez R.
PF Tomic A.
C Krstic


Second Team

PG Teodosic
SG Navarro
SF Khryapa
PF Mirotic
C James S.



Προφανώς και οι θέσεις είναι σχετικές...

Και το λινκ
gspara
Σχετικες οι θεσεις και ασχετα τα ονοματα.
Τι δουλεια εχει ο Ρουντι στην 1η πενταδα?????Παπανικολαου-Μπραμος-Μασιουλις πολυ ανωτεροι.Ακομα και Ναβαρο 2η πενταδα χαριστικο μου φαινεται!!!!
doctor_dru
QUOTE (gspara @ May 6 2013, 13:29 ) *
Σχετικες οι θεσεις και ασχετα τα ονοματα.
Τι δουλεια εχει ο Ρουντι στην 1η πενταδα?????Παπανικολαου-Μπραμος-Μασιουλις πολυ ανωτεροι.Ακομα και Ναβαρο 2η πενταδα χαριστικο μου φαινεται!!!!

Σίγουρα οι απαιτήσεις απ'τον Ρούντι είναι πολύ μεγάλες και η παρουσία του δεν είναι τόσο dominant όσο περιμέναμε,αλλά παρόλα αυτά τα στατιστικά του είναι αρκετά καλά
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.