Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Τι συνέβη στον Κένιον Τζόουνς;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
Pierce
Η κραυγή της Πόρσα Τζόουνς

QUOTE
Καμιά φορά τα mail που φτάνουν στο SPORT 24, περνάνε απαρατήρητα. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο που έφτασε δεν ήταν δυνατό να το αγνοήσουμε. Προερχόταν από την Πόρσα Τζόουνς, σύζυγος του αδικοχαμένου Κένιον, που χάθηκε ξαφνικά το καλοκαίρι του 2005, από ανακοπή καρδιάς στις ΗΠΑ
Η κυρία Τζόουνς αποκαλύπτει μια άγνωστη πτυχή της ζωής των Αμερικανών που έρχονται στην Ευρώπη (και φυσικά) στην Ελλάδα, καθώς εξηγεί ότι όσες φορές αναζήτησε πλήρες ιατρικό αρχείο του συζύγου της, πήρε μισές απαντήσεις και ελάχιστες πληροφορίες.

Σημειώνει ότι οι έλεγχοι στους οποίους υποβλήθηκε ο Κένιον ήταν σε προπονήσεις ρουτίνας και αφήνει ερωτηματικά για την ιατρική κάλυψη των επαγγελματιών παικτών.

Προτείνει μάλιστα την καθιέρωση του "Νόμου Τζόουνς" που θα προστατεύει πλήρως την καριέρα όλων των Αμερικανών οι οποίοι περνάνε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας τους. Έχει, μάλιστα, και την υποστήριξη πολλών γνωστών συμπατριωτών της μπασκετμπολιστών, όπως ο Μάικ Μπατίστ, ο Ρόντρικ Μπλέικνι που υπογράφουν την επιστολή της.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής με τίτλο "Τι συνέβη στον Κένιον Τζόουνς; Αναφορά έρευνας" είναι το εξής:

"Το όνομά μου είναι Πόρσα Τζόουνς. Είμαι η σύζυγος του Κένιον Τζόουνς, ενός Αμερικανού που έπαιξε μπάσκετ στην Ευρώπη, για πέντε χρόνια. Το 2000 αγωνίστηκε στην γαλλική Χάβρη, το 2001 στον Πανιώνιο, το 2002 στο Μαρούσι, την σεζόν 2003-04 στον Παναθηναϊκό και στη Ντιναμό Μόχας και τέλος την περίοδο 2004-05 πάλι στο Μαρούσι.

Ο σύζυγός μου ήταν, επίσης, μέλος της Εθνικής Ομάδας της FYROM. Σας γράφω αυτή την επιστολή, πιστεύοντας να κεντρίσω την προσοχή σας για να πάρω και απαντήσεις σε σχέση τις συνθήκες του θανάτου του συζύγου μου, στις 19 Αυγούστου του 2005.

Από τον θάνατο του συζύγου μου προσπάθησα να συγκεντρώσω τα ιατρικά αρχεία από την Ελλάδα, το μόνο, όμως, που κατάφερα να πάρω στα χέρια μου ήταν ένα πολύ μικρό κομμάτι πληροφοριών. Μέχρι τώρα δεν έχω πάρει συγκεκριμένη απάντηση στις ερωτήσεις μου, όπως που είναι ΟΛΑ τα ιατρικά αρχεία.

Η υγεία του παραμελήθηκε, μέσα από «μισές» διαγνώσεις οι οποίες έγιναν σε προπονήσεις ρουτίνας. Δεν θα ήθελα αυτή η τραγωδία να επαναληφθεί σε κανέναν αθλητή και την οικογένειά του.

Προτείνω λοιπόν, την καθιέρωση του «Νόμου Κένιον» που θα θεσπιστεί ώστε να προστατεύσει ιατρικά τους Αμερικανούς μπασκετμπολίστες που αγωνίζονται ανά την Ευρώπη. Την πρότασή μου, την συζήτησα αρκετά στους μπασκετικούς κύκλους, κι είναι αλήθεια ότι βρήκα υποστήριξη από πάρα πολλούς. Μερικά ονόματα υπάρχουν στο τέλος της επιστολής.

Ο «Νόμος Κένιον» θα μπορέσει, επίσης, να βοηθήσει στην αύξηση της συνειδητοποίησης των κινδύνων για τα καρδιακά νοσήματα των αθλητών και ταυτόχρονα να περιορίσει τις τραγωδίες, όπως αυτή που συνέβη στον Κένιον.

Θα ήθελα πολύ την υποστήριξή σας, στην επιβολή του Νόμου, τιμώντας έτσι και το όνομα του συζύγου μου".

Την επιστολή υπογράφουν εκτός της Πόρσα Τζόουνς και του γιου της Κάιρι Τζόουνς και ορισμένοι πολύ γνωστοί Αμερικανοί μπασκετμπολίστες, που είτε παίζουν, είτε έχουν περάσει από την Ελλάδα, ή αγωνίζονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Είναι οι Μάικ Μπατίστ, Ρόντρικ Μπλέικνι, Μάρκους Γκορί, Άριελ Μακντόναλντ, Τζίμι Όλιβερ, Νόρμαν Νόλαν, Μπιλ Φίλιπς, Μπακ Τζόνσον, Τζέιμς Φόρεστ. Υπογράφουν, ακόμη, η Αμπερ Φίλιπς που έχει ιδρύσει το site Basketwifes.com και η σύζυγος του αξέχαστου και επίσης αδικοχαμένου Αλφόνσο Φορντ, Πάολα
thrylos7
Τί να σχολιάσει κανείς; Τον πόνο της γυναίκας (όχι, αυτό βγαίνει εξ αρχής, δεν είμαστε TV), την ωραία κίνηση - πρωτοβουλία ή τις εγκληματικές ενέργειες μερικών;
Τίποτα! Η επιστολή φτάνει και περισσεύει...
suspect
Εγω δεν ειμαι σιγουρος οτι προκειται για εγκληματικες ενεργειες τριτων.....
geosider
QUOTE(suspect @ Dec 24 2006, 09:56 PM) *
Εγω δεν ειμαι σιγουρος οτι προκειται για εγκληματικες ενεργειες τριτων.....

suspect τί εννοείς;
suspect
εννοω φιλε μου οτι κατα την αποψη μου ( που μπορει να ειναι λαθος, δεν μπορω να το αποδειξω αλλωστε ) πιο πιθανο μου φαινεται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ αθλητης να παει στον αλλο κοσμο απο ντοπες και ντρογκες παρα απο φυσικα αιτια.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.