Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΩΦΩΝ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
coachxri
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.) προκειμένου να στελέχωση την Εθνικής Ομάδας Ανδρών-Νέων-Γυναικών στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης ενδιαφέρεται και ζητά από όλες της ομάδες της Ελλάδας εάν υπάρχουν παίκτες-αθλητές που είναι βαρήκοοι ή κωφοί, ή προπονητές-παράγοντες που γνωρίζουν αντίστοιχους αθλητές να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα της Ομοσπονδίας ή του προπονητή της Εθνικής Ομάδας.
Η Ε.Ο.Α.Κ. ιδρύθηκε το 1988, αποτελεί δευτεροβάθμια αθλητική ομοσπονδία ΑΜΕΑ-Κωφών, αναγνωρίστηκε επισήμως από την Ελληνική Πολιτεία με την υπ΄αριθμ.πρωτ. Γ/18446/27.7.1999 Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και διέπεται από τις αρχές του Νόμου 2725/1999 και των συμπληρωματικών Ν.2947/9.10.2001.
Η Ε.Ο.Α.Κ. δεν είναι μέλος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και δεν συμμετέχει στην Παραολυμπιάδα με τα υπόλοιπα άτομα με ειδικές ανάγκες, λόγω της σωματικής αρτιμέλειας των αθλητών μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αποκλειστικά προβλήματα ακοής. Τα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουν αφορούν μόνο κωφούς αθλητές και διοργανώνονται από την I.C.S.D.(Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών), την E.D.S.O.(Ευρωπαϊκή Οργάνωση Αθλητισμού Κωφών) και των αγώνων της.
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
Όλα ξεκίνησαν χάρη στο όραμα των Αργύρη Φωτίου (πρώην προέδρου της Ε.Ο.Α.Κ) και Θεόδωρου Σταρόγιαννη, (πρώην προέδρου της Ε.Ο.Α.Κ). Τον Οκτώβριο του 1991 η ομοσπονδία συμπεριέλαβε στα αθλήματα της και το μπάσκετ και από τότε άρχισε μια πορεία που έφτασε μέχρι και την κορυφή του κόσμου.
Απαραίτητος συνεργάτης του προπονητή είναι ένας γνώστης της νοηματικής γλώσσας, ο οποίος καλείται να μεταφέρει στους αθλητές με ακρίβεια όλα όσα λέει ο προπονητής. Σε αυτόν τον τομέα η προσφορά του Γιάννη Στουφή, είναι σημαντικότατη. Η θέληση της τεχνικής ηγεσίας και των παικτών για επιτυχία είναι τόσο μεγάλη, που δεν επιτρέπει στα προβλήματα καθημερινής φύσης να σταθούν εμπόδιο.
H ανοδική πορεία που άρχισε το 1991, με την ίδρυση της Εθνικής, συνεχίστηκε με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου το 2000 στην Πάτρα, κορυφώθηκε με την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο το 2002 στην Αθήνα ενώ οι γυναίκες κατέκτησαν την 5η θέση από τις 9 ομάδες, του αργυρού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Σλοβενία το 2004 καθώς και της 5ης θέσης στη Ολυμπιάδα κωφών στην Αυστραλία το 2005 παράλληλα και οι Εθνική Ομάδα γυναικών κατάφερε να μείνει στην εξάδα των καλύτερων ομάδων του κόσμου.
Η Εθνική ομάδα κωφών συνεχίζοντας την καλή πορεία κατέκτησε στο 2ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στην πόλη Guangzhou της Κίνας το Ιούνιο 2007 το ασημένιο μετάλλιο.Ενώ οι γυναίκες κατέκτησαν την 3η θέση από τις 9 ομάδες.
Συνέχεια για την Εθνική Ομάδα Κωφών ήταν το 9ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ που έλαβε μέρος στη Γερμανία το 2008 με μια ακόμη επιτυχία, το ασημένιο μετάλλιο για τους άνδρες και την 3η θέση για τις γυναίκες. Επόμενος σταθμός για την Εθνική Ομάδα Κωφών είναι οι 21οι Ολυμπιακοί αγώνες που θα διεξαχθεί στο Ταϊβάν στο 2009. Σειρά παίρνουν το 3ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Παλέρμο στην Ιταλία 2011 και οι 22οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Αθήνα 2013.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.


Τα γραφεία της Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.) είναι: ΔΕΡΙΓΝΥ 8, Αθήνα 104-34
www.hafdeaf.gr Email: hafdeaf@οtenet.gr
ΤΗΛ: 210-8829631 ΦΑΞ: 210-8214435
Ώρες επικοινωνίας: (09:00 - 16:00)
Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Διονύση Γαζής κιν.: 6948074558
Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Γυναικών Σδούκος Θωμάς κιν.: 6936684747
coachxri
Η άγνωστη πολυνίκης εθνική οµάδα µπάσκετ ανδρών κωφών
Του Γιάννη Σοφιανού

Μία ακόµη Ολυµπιάδα θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το 2013. Πρόκειται για τους Ολυµπιακούς Αγώνες Κωφών, που παρότι δε χαίρουν της προβολής των «κανονικών» Ολυµπιάδων, προσφέρουν εξίσου δυνατές αθλητικές συγκινήσεις. Ανάµεσα, µάλιστα, στις ελληνικές οµάδες που θα λάβουν µέρος στα αγωνίσµατα των Ολυµπιακών Αγώνων Κωφών, είναι και η εθνική
οµάδα µπάσκετ, η οποία, αν και «άγνωστη» στο ευρύ κοινό, εδώ και 18 χρόνια προσφέρει συγκινήσεις στους οπαδούς της.
Αλλωστε, η εθνική οµάδα µπάσκετ ανδρών κωφών, έχει ήδη καταφέρει να κατακτήσει δύο χρυσά µετάλλια, ένα σε ευρωπαϊκό και ένα σε παγκόσµιο επίπεδο, δύο αργυρά µετάλλια (ένα ευρωπαϊκό και ένα παγκόσµιο) και ένα χάλκινο ευρωπαϊκό.Επίσης έχει κερδίσει µία 5η και µία 6η θέση σε Ολυµπιάδες.
«Ολα ξεκίνησαν χάρη στο όραµα των Αργύρη Φωτίου (πρώην προέδρου της Ελληνικής Οµοσπονδίας Αθλητισµού Κωφών-ΕΟΑΚ) και Θεόδωρου Σταρόγιαννη, (επίσης πρώην προέδρου της ΕΟΑΚ). Τον Οκτώβριο του 1991 η Οµοσπονδία συµπεριέλαβε στα αθλήµατά της και το µπάσκετ και από τότε άρχισε µια πορεία που έφτασε µέχρι και την κορυφή
του κόσµου», εξηγεί στο «Περιοδικό» του «Εθνικού Κήρυκα», ο κ. ∆ιονύσης Γάζης προπονητής της οµάδας µπάσκετ.
Ο ίδιος επισηµαίνει, άλλωστε, ότι δεν ήταν και το ευκολότερο πράγµα να δηµιουργηθεί, αλλά και να λειτουργήσει, αυτή η αξιόµαχη οµάδα». «Ακόµα και το πιο απλό, αλλά απαραίτητο πράγµα, γίνεται σύνθετο. Οι παίκτες χρησιµοποιούν την αυξηµένη αίσθηση του χώρου που διαθέτουν προκειµένου να αντιληφθούν τις παρατηρήσεις του προπονητή τους. Η οπτική επαφή ανάµεσα σε πάγκο και παίκτες πρέπει να είναι συνεχής. Ακόµα περισσότερη προσπάθεια χρειάζεται και στη συνεννόηση µεταξύ των παικτών εντός του αγωνιστικού χώρου. Σε αυτόν τον τοµέα, το πλεονέκτηµα δίδεται από το προνόµιο της αυξηµένης αίσθησης του χώρου, που έχουν οι άνθρωποι µε προβλήµατα ακοής. Φανταστείτε πόσο µεγαλύτερη
προσοχή στις κινήσεις των συµπαικτών του πρέπει να δίνει ο πλέι µέικερ της οµάδας, που µπορεί µόνο µέσω της όρασης του να αντιληφθεί τις κινήσεις µέσα στο παρκέ και να εκµεταλλευτεί τα ξεµακαρίσµατά τους. ∆ιαφορετική από τη συνηθισµένη είναι και η διαδικασία των τάιµ άουτ. Στο νεκρό αυτό διάστηµα του αγώνα ο προπονητής δίνει τις ακριβές οδηγίες τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουν οι παίκτες του. Η ταχύτητα στα τάιµ άουτ της εθνικής οµάδας κωφών και σε κάθε άλλο σύλλογο µε αθλητές που έχουν προβλήµατα ακοής πρέπει να είναι διπλάσια», εξηγεί. «Απαραίτητος συνεργάτης του προπονητή είναι ένας γνώστης της νοηµατικής γλώσσας, ο οποίος καλείται να µεταφέρει στους αθλητές µε ακρίβεια όλα όσα λέει ο προπονητής. Σε αυτόν τον τοµέα η προσφορά του γενικού γραµµατέα της Οµοσπονδίας, Γιάννη Στουφή, είναι σηµαντικότατη», διευκρίνισε ακόµη ο κ. Γάζης, ο οποίος τιµήθηκε πρόσφατα από την ΕΟΑΚ για την προσφορά του στις διακρίσεις της εθνικής µπάσκετ. «Το σίγουρο είναι ότι σε όλες τις οµάδες, αλλά κυρίως στην περίπτωση της εθνικής οµάδας κωφών, οι όποιες δυσκολίες είναι απλές λεπτοµέρειες. Oλη η οµάδα, που ξεκινάει από τον πρόεδρο της Οµοσπονδίας, Ανδρέα Ρήγα, και φτάνει µέχρι τον νεότερο παίκτη, διακρίνεται για το άριστο κλίµα συνεργασίας. Η θέληση της τεχνικής ηγεσίας και των παικτών για επιτυχία είναι τόσο µεγάλη, που δεν επιτρέπει στα προβλήµατα καθηµερινής φύσης να σταθούν
εµπόδιο στην ανοδική πορεία που άρχισε το 1991, µε την ίδρυση της εθνικής, συνεχίστηκε µε την κατάκτηση του χρυσού µεταλλίου το 2000 στο Πανευρωπαϊκό στην Πάτρα και κορυφώθηκε µε την πρώτη θέση στο Παγκόσµιο το 2002 στην Αθήνα.
∆υο αργυρά µετάλλια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα της Σλοβενίας το 2004 και στο Παγκόσµιο πρωτάθληµα της Κίνας το 2007 και ένα χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό στην Γερµάνια το 2008». Η κορυφαία στιγµή της Εθνικής Οµάδας Μπάσκετ Κωφών ήταν πάντως ως σήµερα η κατάκτηση του χρυσού µεταλλίου στο Παγκόσµιο πρωτάθληµα που έγινε στην Αθήνα το 2002.
Οι παίκτες του κ. Γαζή πέτυχαν 7 νίκες σε ισάριθµα µατς, µε µεγαλύτερη, βέβαια, αυτήν κόντρα στις Ηνωµένες Πολιτείες, στο µεγάλο τελικό. «Οι αντίπαλοι της Εθνικής µας έµοιαζαν µε σάκους του µποξ. Στον τελικό οι Αµερικανοί αποτέλεσαν εµπόδιο µέχρι τα µέσα της 3ης περιόδου, όταν και το σκορ ήταν ισόπαλο 62-62.Από το σηµείο εκείνο και µετά η
Ελλάδα πήρε µπρος κι έφτασε ακόµα στο +19 (86-67)», λέει υπερήφανα ο προπονητής. Το τελικό 93-83 χάρισε στους παίκτες του ∆ιονύση Γαζή την πρώτη θέση στον κόσµο. Για την ιστορία, στο συγκεκριµένο αγώνα είχαν αγωνιστεί οι : Κωνστάντιος 5, Γκανάτσας 5, Κουρατόρας, Κολεωνίδης, Κεραµιτσούδης 17, Γρίλλης 25, Απτόσογλου, Ντικούδης 19π.-11ρ., Γιαννόπουλος 10 π.- 11 ρ., Παγκράτης 12, Ουρδούρης, Βιτζηλαίος.
Πολυτιµότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Χάρης Γιαννόπουλος.
Πιο πρόσφατη δε επιτυχία ήταν η 3η θέση στο 9ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα του 2008 στη Γερµανία.
«Συνεχίζοντας τη συγκοµιδή των µεταλλίων, η εθνική οµάδα των ανδρών στη Γερµάνια τον Ιούνιο του 2008 πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο µετάλλιο κερδίζοντας στο µικρό τελικό την Ουκρανία 79-52. Η εθνική οµάδα παρουσίασε την καλύτερη άµυνα και εντυπωσίασε σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήµατος», µεταξύ των νικών της µάλιστα συγκαταλέγεται και αυτή µε αντίπαλο την Τουρκία, την οποία κέρδισε µε 100-38.
Σειρά έχουν οι 21οι Ολυµπιακοί αγώνες που θα διεξαχθούν στην Ταϊβάν το 2009, το 3ο Παγκόσµιο πρωτάθληµα
που θα γίνει στο Παλέρµο στην Ιταλία το 2011 και οι 22οι Ολυµπιακοί αγώνες στην Αθήνα 2013.
Ελληνική Οµοσπονδία Αθλητισµού Κωφών (ΕΟΑΚ)
Η Ελληνική Οµοσπονδία Αθλητισµού Κωφών (ΕΟΑΚ) ιδρύθηκε το 1988, αποτελεί δευτεροβάθµια αθλητική οµοσπονδία ΑΜΕΑ Κωφών, αναγνωρίζεται επισήµως από την Ελληνική Πολιτεία και διέπεται από τις αρχές του Νόµου.
Η ΕΟΑΚ είναι µέλος:
α) της ICSD («International Commitee Sports Deaf») - ∆ιεθνής Επιτροπή Αθλητισµού Κωφών) η οποία είναι Συνοµοσπονδία και αναγνωρισµένη οργάνωση από την ∆ιεθνή Ολυµπιακή Επιτροπή (∆.Ο.Ε.), ενώ αναγνωρίστηκε από το Ελληνικό Κράτος µε τον Ν. 2947/2001.
β) της EDSO («European Deaf Sports Organization» - Ευρωπαϊκή Οργάνωση Αθλητισµού Κωφών). «Η ΕΟΑΚ δεν είναι µέλος της Παραολυµπιακής Επιτροπής και δεν συµµετέχει στην Παραολυµπιάδα µε τα υπόλοιπα άτοµα µε ειδικές ανάγκες, λόγω της σωµατικής αρτιµέλειας των αθλητών µας, οι οποίοι αντιµετωπίζουν αποκλειστικά προβλήµατα ακοής. Τα πρωταθλήµατα στα οποία συµµετέχει αφορούν µόνο κωφούς αθλητές και διοργανώνονται από την CISS, την EDSO και τις χώρες µέλη των παραπάνω οργανισµών», αναφέρει σχετικά ο κ.Γάζης.
Οι Ολυµπιακοί Αγώνες Κωφών, ωστόσο, αποτελούν επίσηµα αναγνωρισµένο αθλητικό γεγονός από την ∆ιεθνή Ολυµπιακή Επιτροπή και την ∆ιεθνή Παραολυµπιακή Επιτροπή οι οποίες έχουν αποδεχθεί την αυτοτέλεια και την ισοτιµία της Παγκόσµιας Οργάνωσης Αθλητισµού Κωφών (CISS) και των αγώνων της.
Η ΕΟΑΚ λειτουργεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού και χρηµατοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισµού. Αριθµεί άλλωστε περίπου 1.200 ενεργά µέλη µε 8 αθλητικά σωµατεία κωφών.
Βασικοί σκοποί της Ελληνικής Οµοσπονδίας Αθλητισµού Κωφών είναι: Ηθική εξύψωση των νέων κωφών που έχουν έφεση για άθληση, η ανάπτυξη του πνεύµατος της συναδελφοσύνης και αλληλεγγύης µεταξύτους, η άσκηση και ενασχόληση µε
διάφορα αθλήµατα των σωµατικών και ψυχικών δυνάµεων, η διατήρηση και βελτίωση της υγείας, η απόκτηση,
η τελειοποίηση ορισµένων φυσικών ικανοτήτων, η ανάπτυξή τους κοινωνικά, πολιτιστικά, µορφωτικά, κ.λπ. που απασχολούν τους κωφούς και η αξιοποίησή τους, σύµφωνα µε τις βασικές αρχές του φίλαθλου πνεύµατος και µε την εφαρµογή µορφωτικού προγράµµατος επί των αθλούµενων.
Η συνένωση όλων των νέων κωφών, ο συντονισµός των αθλητικών ενεργειών για την αποτελεσµατικότερη µελέτη και αντιµετώπιση των αθλητικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και λοιπών που αφορούν τους κωφούς και η λήψη παντός µέτρου
που τείνει στην αναγνώριση και προστασία των δικαιωµάτων και των υποχρεώσεων αυτών των νέων αθλουµένων και των µελών στην Κοινωνία και στην Πολιτεία και γενικά η κοινωνική αξιοποίηση αυτών, µη επιτρέπουσα το συναίσθηµα της µειονεκτικότητας.
Ειδικότερα στόχος της ΕΟΑΚ είναι:
Η κατεύθυνση προς κάθε αθλητική δραστηριότητα για την ισότιµη αναγνώριση και κοινωνική αποδοχή των κωφού ατόµου.
Η σωστή ενηµέρωση, πληροφόρηση και συγκέντρωση του αθλητικού συνόλου γύρω από τα Αθλητικά νέα κωφών του εξωτερικού και του εσωτερικού που καλλιεργούν τα αθλήµατα. Η άρση της προκατάληψης και των όποιων µύθων που σχετίζονται µε το κωφό άτοµο, η ευαισθητοποίηση των πολιτικών, κοινωνικών και µορφωτικών φορέων.
Η αναγνώριση από την Πολιτεία του νοηµατικού λόγου των κωφών σαν του προφορικού λόγου αυτών παράλληλα προς τον ένλαλο προφορικό λόγο, επίσης και δακτυλοαλφαβητικού των κωφών.
Η οργάνωση, διοίκηση, κατεύθυνση, διάδοση και ανάπτυξη των γενικών αθληµάτων για τους κωφούς.
Η παρέµβασή του στο κίνηµα των συναδέλφων κωφών και των γονέων τους και η ουσιαστική του συµµετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων που αφορούν την άλλη Οµοσπονδία Κωφών. Η συνεργασία µε αντίστοιχες αθλητικές οργανώσεις, αθλητικά σωµατεία και εκπαιδευτικά ιδρύµατα του εσωτερικού και του εξωτερικού για ανταλλαγή εµπειριών και συντονισµό της δράσης και άθλησης. Η καλλιέργεια του είναι να διεκδικεί σαν κοινωνική οντότητα τα δικαιώµατα που του ανήκουν από την οργανωµένη πολιτεία και τους φορείς της, που σχετίζονται µε τις αθλητικές δραστηριότητες. Η υποβοήθηση του έργου των αθλητικών εγκαταστάσεων στα ειδικά εκπαιδευτικά ιδρύµατα κωφών.
Η επιµέλεια για την υποβολή προτάσεων προς τους αρµόδιους κρατικούς φορείς για την κάλυψη κενών του δικαίου και την προσαρµογή του στις περιπτώσεις των κωφών. Η στενή συνεργασία µε εκπαιδευτικά ιδρύµατα των κωφών, για την
διοργάνωση και αντιπροσώπευση των Πανελλήνιων σχολικών Αγώνων για τους κωφούς. Η στενή συνεργασία µε την άλλη
Οµοσπονδία των κωφών, που έχουν
άλλους σκοπούς.
Για όποιον οµογενή ενδιαφέρεται να µάθει περισσότερα η να συµµετέχει ενεργά στην προσπάθεια της ΕΟΑΚ η διεύθυνση της Οµοσπονδίας είναι ∆εριγνύ 8, Αθήνα 104 34
Ηλεκτρονική διεύθυνση:
hafdeaf@otenet.gr Τηλέφωνα:
210-8829631, 2108214435.
Ωρες επικοινωνίας: 09:00 17:00.
«Και εάν υπάρχουν παίκτες ελληνικής καταγωγής και στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι κωφοί ή βαρήκοοι µπορούν να επικοινωνήσουν µαζί µας για να µπορέσει η Οµοσπονδία να συγκροτήσει όσο γίνεται την Εθνική Οµάδα µπάσκετ καλύτερα», υπογραµµίζει ο κ. Γάζης.
Υπεύθυνος Τµήµατος, Στουφής
Ιωάννης. Ηλεκτρονική διεύθυνση:
stoufis@hafdeaf.gr
Προπονητής, ∆ιονύσης Γαζής. Κινητό
τηλέφωνο:6948074558.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ΘΕΜΑ 7


Ενας από τους βασικούς σκοπούς της Ελληνικής Οµοσπονδίας Αθλητισµού Κωφών είναι η ηθική εξύψωση
των νέων κωφών που έχουν έφεση για άθληση και η ανάπτυξη του πνεύµατος της αλληλεγγύης µεταξύ τους.
coachxri
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ DEAFLYMPICS (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΩΦΩΝ ) ΤΟΥ 2013, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, υπογράφηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ της Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (I.C.S.D.) Dr. Donalda Ammons και της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Deaflympics 2013 κ. Μαριάννας B. Βαρδινογιάννη, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που θα γίνουν το 2013 στη χώρα μας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, είπε μεταξύ άλλων τα εξής: "Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκονται εδώ σήμερα η κ. Ammons και η κ. Βαρδινογιάννη, για να υπογράψουν το μνημόνιο συνεργασίας των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών. Η κ. Βαρδινογιάννη, που είναι γνωστό ότι επιδεικνύει τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, ανέλαβε με μεγάλη χαρά τη θέση της Προέδρου στην Οργανωτική Επιτροπή. Στους Ολυμπιακoύς Αγώνες Κωφών του 2013, τους οποίους κερδίσαμε στο Σολτ Λέικ Σίτι, αναμένεται να έρθουν, τουλάχιστον, 5.000 αθλητές από 100 χώρες με 10.000 συνοδούς. Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική διοργάνωση που θα γίνει στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι θα έχει ανάλογη επιτυχία, με εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Από την πλευρά της η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπογράμμισε: "Είναι για μένα ιδιαίτερη χαρά , αλλά πάνω από όλα μεγάλη συγκίνηση, που η Πολιτεία μου έκανε την τιμή να ηγηθώ της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών της Αθήνας το 2013. Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας διαβεβαιώσω μέσα από την καρδιά μου, ότι εγώ και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για να πετύχουν αυτοί οι αγώνες. Είμαι σίγουρη ότι και εσείς θα συνεργαστείτε και θα συμβάλετε για αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός".
Στο χαιρετισμό της η κυρία Donalda Ammons τόνισε: "Είμαι ευτυχής που είμαι εδώ σήμερα για την υπογραφή αυτού του μνημονίου. Πιστεύω ότι οι αγώνες που θα γίνουν στην Αθήνα θα είναι οι καλύτεροι, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα".
coachxri
ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:www.hafdeaf.gr/eoak/[/img]


ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
http://www.hafdeaf.gr/eoak/
captain charisma
στην πρεμιερα των ολυμπιακων αγωνων της ταιβαν οι εθνικες μπασκετ γυναικων και αντρων κερδισαν.

γυναικες
ελλαδα- κινα 66-42

αντρες
ελλαδα-βενεζουελα 83-69

η εθνικη αντρων παιζει με τη γερμανια αυριο, και οι γυναικες με την ουκρανια
captain charisma
η εθνικη αντρων κερδισε ευκολα την αντιστοιχη της γερμανιας με 79-42

επομενος αγωνας αυριο με την ιαπωνια
captain charisma
γυναικες
ελλαδα ουκρανια 57-35

αντρες
ελλαδα ιαπωνια 97-55

και στους 8 παιζουν με την ταιβαν...
Live strong
Μπορώ να ρωτήσω κάτι; με ποια κριτήρια μπαίνει κάποιος στην εθνική κωφών; Διότι απ όσο γνωρίζω και διορθώστε με αν κάνω λάθος,
τα παιδιά που συμμετέχουν έχουν ένα πρόβλημα βαρηκοΐας….Απλά θέλω να ξέρω γιατί αν μπορούν να μετάσχουν και αθλητές που δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα να στείλουμε και την εθνική γυναικών …κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε…
captain charisma
γυναικες

ελλαδα-ιαπωνια 82-62 και αυριο στις 2 το μεσημερι με τη σουηδια στον ημιτελικο.

αντρες

ελλαδα-ταιβαν 93-42 και αυριο με ηπα στον ημιτελικο
alexako
QUOTE(Live strong @ Sep 11 2009, 08:12 ) *
Μπορώ να ρωτήσω κάτι; με ποια κριτήρια μπαίνει κάποιος στην εθνική κωφών; Διότι απ όσο γνωρίζω και διορθώστε με αν κάνω λάθος,
τα παιδιά που συμμετέχουν έχουν ένα πρόβλημα βαρηκοΐας….Απλά θέλω να ξέρω γιατί αν μπορούν να μετάσχουν και αθλητές που δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα να στείλουμε και την εθνική γυναικών …κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε…

Θα ήθελα να πω το εξής...Όλες οι παίκτριες που συμμετέχουν έχουν πρόβλημα ακοής άλλες είναι κωφές κι άλλες είναι βαρύκοες...υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό βαρυκοϊας που επιτρέπει μια αθλήτρια να συμμετάσχει.Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αθλήτρια που να μην έχει το ανάλογο ποσοστό που επιτρέπει η παγκόσμια ομοσπονδία κωφών. Και φέτος επειδή είναι Ολυμπιάδα γίνανε ακουογραφήματα σε 6 αθλήτριες στο γυναικείο τμήμα συμπεριλαμβανόμενες και οι καινούργιες παίχτριες, κάποιες κωφές και κάποιες βαρύκοες. Οπότε δεν καταλαβαίνω ως προς τί αυτή η σπόντα?
Live strong
QUOTE(alexako @ Sep 12 2009, 20:46 ) *
Θα ήθελα να πω το εξής...Όλες οι παίκτριες που συμμετέχουν έχουν πρόβλημα ακοής άλλες είναι κωφές κι άλλες είναι βαρύκοες...υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό βαρυκοϊας που επιτρέπει μια αθλήτρια να συμμετάσχει.Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αθλήτρια που να μην έχει το ανάλογο ποσοστό που επιτρέπει η παγκόσμια ομοσπονδία κωφών. Και φέτος επειδή είναι Ολυμπιάδα γίνανε ακουογραφήματα σε 6 αθλήτριες στο γυναικείο τμήμα συμπεριλαμβανόμενες και οι καινούργιες παίχτριες, κάποιες κωφές και κάποιες βαρύκοες. Οπότε δεν καταλαβαίνω ως προς τί αυτή η σπόντα?

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες... και αυτό που έγραψα δεν πηγαινε για σπόντα αλλά για γεγονός...
Βέβαια για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις πάρα πάνω...μπορεί όντως να υπήρχε πρόβλημα και να μη φαινόταν...
alexako
QUOTE(Live strong @ Sep 14 2009, 08:59 ) *
Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες... και αυτό που έγραψα δεν πηγαινε για σπόντα αλλά για γεγονός...
Βέβαια για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις πάρα πάνω...μπορεί όντως να υπήρχε πρόβλημα και να μη φαινόταν...

Ξέρω σίγουρα κάτι παραπάνω γιατί πολύ απλά είμαι μέλος της Εθνικής κωφών και πίστεψε με οτι αν γινόταν κάτι τέτοιο στην ομάδα δεν θα το επέτρεπα εγω η ίδια!
coachxri
Αθήνα, 23/9/2009



ΠΡΟΣ: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θέμα: Επιστολή διαμαρτυρίας



Κύριοι,



Εχθές γίναμε δέκτες των δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου και των αθλητικών εφημερίδων σχετικά με την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ που κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Πολωνία. Το γεγονός αυτό δημοσιεύτηκε σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα πρωτοστάτησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Δουβής Σταύρος, ο οποίος πήγε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τη νικήτρια ομάδα!!!

Κάτι ανάλογο δεν έγινε ΠΟΤΕ με την αντίστοιχη Ομάδα Μπάσκετ Κωφών που κατέκτησε το Χάλκινο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στους 21ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Θερινοί Deaflympics) που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην Ταϊπέι / Ταϊβάν, όπως επίσης δεν έγινε πότε κάτι παρόμοιο και με τις υπόλοιπες εθνικές μας ομάδες κωφών που κατακτήσανε ανάλογες θέσεις. Ήδη έχουμε ενημερώσει από τα καθημερινά δελτία τύπου ότι η Ελληνική Αποστολή των Deaflympics έφερε συνολικά 5 μετάλλια: στο μπάσκετ, στην κολύμβηση, στο τάε κβον ντο και στο μπόουλινγκ (2 ασημένια και 3 χάλκινα).

Επίσης, η χώρα μας και συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη παρέλαβαν τη σημαία των επόμενων 22ων Θερινών Deaflympics που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, δια μέσου αντιπροσώπου, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Deaflympics 2013, κ. Σκάλκος Ιωάννης. Οι επόμενοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με περισσή υπερηφάνεια το Καλοκαίρι του 2013 στην Αθήνα!!!

Αν λάβουμε υπόψη μας τα παραπάνω, ποιος ήταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία στους κωφούς αθλητές μας να νιώσουν τιμημένοι και με όλη τους τη ψυχή να δοθούν στον αγώνα τους, καθώς επίσης να σηκώσουν την Ελληνική μας σημαία; Για ποιο λόγο οι κωφοί αθλητές μας που θυσιάζονται για τον ίδιο σκοπό, θεωρούνται αθλητές και πολίτες Γ’ κατηγορίας και οδηγούνται στην κοινωνική απομόνωση; Γιατί δεν προβάλλονται και τα δικά τους μοναδικά επιτεύγματα, αλλά μόνο των υπολοίπων, όπως της ανάλογης εθνικής ομάδας που κατέκτησε τη 3η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ;

Κρίνοντας τα παραπάνω η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών εκφράζει τη βαθιά της λύπη για την περιφρόνηση που δείχνει ο ευρύτερος χώρος των ΜΜΕ, η πολιτική ηγεσία και οι λοιποί και ζητά τη δικαίωση και την αποκατάσταση της εικόνας των αθλητών μας, ζητώντας να βγουν επιτέλους στη δημοσιότητα και να αναγνωριστούν οι ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ των ΚΩΦΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ.

Βλέποντας όμως και το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στους αγώνες μπάσκετ κωφών στην Ταϊπέι και στον ανάλογο αγώνα μπάσκετ όπου κατακτήθηκε το Χάλκινο μετάλλιο, παραβρέθηκε ένα σημαντικό πρόσωπο: ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί Χόρτου, κ. Χατζημιχάλης Δημήτρης. Ο ίδιος επίσης, ως εκπρόσωπος της ΕΟΕ παρακολούθησε την παράδοση της σημαίας των Αγώνων κατά τη Τελετή Λήξης των 21ων Θερινών Deaflympics 2009 στην Ταϊπέι, που δόθηκε από την ICSD (Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών) στην Ελληνική Επιτροπή.

Ευχαριστούμε όσους έως σήμερα προσπάθησαν να στηρίξουν τις προσπάθειές μας, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών. Ευχαριστούμε τις αθλητικές εφημερίδες Φως και Φίλαθλος για την συνεχή υποστήριξη και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των Deaflympics, σε αντίθεση με κάποιες άλλες εφημερίδες που προσελκύονται από οικονομικά κίνητρα και δείχνουν αδιαφορία ή αγνοούν τα θέματα του αθλητισμού κωφών.

Τέλος, είναι άξιο απορίας επίσης το γεγονός ότι από πλευράς της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των 22ων Θερινών Deaflympics – Αθήνα 2013, κα Μαριάννας Βαρδινογιάννη, δεν δόθηκε έως σήμερα κανένα δημοσίευμα ή επίσημο μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες, στο οποίο να δηλώνεται ότι από την παραλαβή της σημαίας στην Ταϊπέι, μετράμε αντίστροφα τις ημέρες έως την ώρα που θα υποδεχθούμε τους αθλητές και την έναρξη των επερχόμενων αγώνων στη χώρα μας.

Ελπίζουμε σύντομα οι Κωφοί αθλητές της Χώρας μας να λάβουν της ανάλογης δημοσιότητας που τους αξίζει, γιατί γεννήθηκαν και ζουν ως ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!



Μετά τιμής,





Στουφής Ιωάννης

Πρόεδρος ΕΟΑΚ
coachxri
3η ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ 21ους ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΤΑΙΒΑΝ

Επιτέλους στην 5η συμμετοχή αυτής της Εθνικής ομάδας σε Ολυμπιάδα ήρθε κ το μετάλλιο.Η Εθνική Ανδρών κατέκτησε την 3η θέση. Σε αυτούς τους αγώνες αφού κέρδισε την ομάδα του Ισραήλ στο μικρό τελικό με σκορ 84-64 πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες.
Για ακόμα μια φορά η Εθνική Ανδρών παρουσίασε την καλύτερη άμυνα στους αγώνες κ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην διοργάνωση.Στην Α φάση κέρδισε με την σειρά την Εθνική Βενεζουέλας με 84-69 (Γριλλης 20,Ντερτιλης 15,Παγκρατης 10,Απτοσογλου 10),την Εθνική Γερμανίας με 79-42(Γριλλης 23,Τασιουλης Γ 11,Ντερτιλης 8, Απτοσογλου 8 Ντικουδης 8),κ την Εθνική Ιαπωνίας με 97-55(Γκανατσας 25,Παγκρατης 14,Γριλλης 12,Απτοσογλου 10,Κουρατορας 10,Ντερτιλης 10).Έτσι η Εθνική ομάδα των ανδρών πέρασε στην οχτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων σαν πρώτη ύστερα από τις τρεις νίκες που πετυχε στο πλαίσιο της α φάσης.
.Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία Εθνική επιβλήθηκε της διοργανώτριας χώρας Ταιβάν με 93-42(Παγκρατης 18, Απτοσογλου12,Γκανατσας 17, Γιαννόπουλος 9,Τασιουλης Χ 9),κ πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης Εκεί αντιμετώπισε την Εθνική ΗΠΑ, αλλά ηττήθηκε με 64-57(Ντικουδης 14,Γριλλης 11,Παγκρατης 12, Γκανατσας 8,Ντερτιλης 5).Η Εθνική ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 32΄ αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος αφού η ομάδα των ΗΠΑ είχε κ την
βοήθεια της διαιτησίας.
Έτσι στο μικρό τελικό αντιμετώπισε την Εθνική Ισραήλ κ κέρδισε με 84-64(Γριλλης 29,Γκανατσας 15,Τασιουλης Γ 2(6 Ασιστ),Παγκρατης 16(8 ρημπ),Ντερτιλης12) κ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Ταιβάν.Προσθεσε άλλη μια τεράστια επιτυχία στον Ελληνικό αθλητισμό γενικά αλλά περισσότερο στον αθλητισμό των αθλητών με προβλήματα ακοής αφού είναι το πρώτο μετάλλιο σε ομαδικό άθλημα σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών
Στο μεγάλο τελικό οι ΗΠΑ θριαβευσαν επί της Εθνικής Λιθουανίας με 90-73.
captain charisma
http://www.sport24.gr/html/ent/243/ent.323243.asp

δηλωσεις του προπονητη της εθνικης...εχει δικιο σ αυτα που λεει
coachxri
Γαζής: "Μεγάλη επιτυχία, μικρή προβολή" 23.10.09

Η Εθνική Ομάδα Κωφών των Ανδρών σημείωσε μια τεράστια επιτυχία πριν από ένα περίπου μήνα στους «21ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ταϊβάν» κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Ο προπονητής, Διονύσης Γαζής, μίλησε στο sepk.gr για αυτό το κατόρθωμα, για τις προπονητικές ιδιαιτερότητες που συνάντησε, ενώ εξέφρασε το παράπονο του σχετικά με την έλλειψη προβολής της ομάδας.

Η διοργάνωση διεξήχθη από τις 5 ως τις 15 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 91 χωρών και 4.500 αθλητών. «Έχω πάρει μέρος σε αρκετές διοργανώσεις, αλλά δεν έχω δει κάτι παρόμοιο από άποψη οργάνωσης και ανταπόκρισης του κόσμου της Ταϊπέι» ήταν το πρώτο σχόλιο του έμπειρου προπονητή.

Η Εθνική ομάδα των Ανδρών (που έχει κατακτήσει στο παρελθόν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2000 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2002), αφού νίκησε τη Βενεζουέλα, τη Γερμανία και την Ιαπωνία, απέκλεισε στους «8» τους διοργανωτές, για να «χτυπήσει» ως το τέταρτο δεκάλεπτο την πανίσχυρη ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, που δεν έχουν χάσει ποτέ το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

«Παλέψαμε πολύ κι ως το 32 ήμασταν μπροστά στο σκορ, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Και το γεγονός ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε την άσχημη ψυχολογία από ένα τέτοιο αποτέλεσμα και να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο (84-71 το Ισραήλ) είναι πολύ σημαντικό» σχολίασε ο Διονύσης Γαζής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο Ολυμπιακό Μετάλλιο που κατακτά η ομάδα των Κωφών και το δεύτερο της Ελλάδας σε ομαδικά σπορ, μετά από αυτό που πανηγύρισε το 2004 η Εθνική ομάδα Πόλο Γυναικών.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια της ομάδας τόνισε: «Η ομάδα απαρτίζεται από παιδιά από όλη την Ελλάδα. Κάνουμε ένα 4ήμερο καμπ τα Χριστούγεννα και μετά φτιάχνουμε τον προγραμματισμό μας. Οι περισσότεροι παίκτες είναι βαρύκωοι (σ.σ τρεις μόνο είναι κωφοί) και παίζουν σε ερασιτεχνικά σωματεία, ενώ κάνουμε και μια προσπάθεια να προσελκύσουμε και μικρά παιδιά.

«Η προετοιμασία μας ξεκίνησε αρχές Αυγούστου. Μείναμε μια βδομάδα στην Αθήνα και μετά ταξιδέψαμε στο Καρπενήσι, όπου κάναμε την προετοιμασία μας στις ίδιες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι περισσότερες Εθνικές ομάδες. Μείναμε εκεί από τις 9 ως τις 22 Αυγούστου, ενώ στις 31 του μηνός πήγαμε στην Ταϊβάν για να εγκλιματιστούμε στις κλιματολογικές συνθήκες και στη διαφορά ώρας» ανέλυσε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

«Το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς οι περισσότεροι παίκτες έχουν τρομερή αντίληψη και δεν καταλαβαίνει κανείς ότι έχουν πρόβλημα ακοής» πρόσθεσε για να συνεχίσει αναφερόμενος στην καινοτομία που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κι είχε να κάνει με το «κοκκίνισμα» του ταμπλό κάθε φορά που διακόπτεται το παιχνίδι (σφύριγμα κτλ).

Για τις ιδιαιτερότητες του ρόλου του τόνισε ότι «είναι πολύ δύσκολο σε ότι αφορά την προπονητική. Πρέπει να μπεις στο πνεύμα των παιδιών. Να φανταστεί κανείς ότι μια προπόνηση που θα κρατήσει 2 ώρες, σε μας θα διαρκέσει 3 ώρες, διότι πρέπει συχνά να σταματάμε τις ασκήσεις και να τις εξηγούμε, ενώ σε μια ομάδα με παίκτες που δεν έχουν πρόβλημα ακοής μπορείς απλά να φωνάζεις.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι είναι απαραίτητο ο καθένας να ξέρει καλά το ρόλο του, οπότε θα πρέπει να δουλέψεις πολύ στην τακτική για να ξέρεις ο καθένας τι πρέπει να κάνει και που θα πρέπει να κινηθεί στο γήπεδο. Οπότε η προπονητική έχει αρκετή δουλειά και χρειάζεται τρομερή υπομονή» εξήγησε.

Οι περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται σε τοπικές κατηγορίες (σ.σ όπως η ομάδα Α.Ο Κωφών στην ΕΣΚΑ), αν κι υπάρχουν ορισμένοι που έχουν δυνατότητες να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο. «Ο Παναγιώτης Ντικούδης (σ.σ ξάδερφος του Δήμου Ντικούδη) πάλεψε πολύ για να παίξει, αλλά δεν τον εμπιστεύονται οι ομάδες» συμπλήρωσε.

Είναι πρόσφατο και το παράδειγμα του Μίχα Ζούπαν του πρώτου κωφού παίκτη που αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα, που φέτος θα φοράει τη φανέλα των Τρικάλων. «Μπορεί να διακρίνει κανείς ότι δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Ακολουθεί μια πλήρως επαγγελματική καριέρα, οπότε ήταν λογικό να μην αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ταϊβάν»


Ο Διονύσης Γαζής αν και γνωρίζει ορισμένες λέξεις στην νοηματική, έχει την πολύτιμη συνδρομή διερμηνέα (του Κώστα Σίμση) ο οποίος είναι παρών σε όλες τις προπονήσεις και φυσικά τους αγώνες.

Ολοκληρώνοντας ο Διονύσης Γαζής εξέφρασε το παράπονο του, που αφορά την περιορισμένη προβολής από τα ΜΜΕ, την αδιαφορία -κατά βάση- των φορέων και την έλλειψη χορηγών. «Δεν ακούστηκε καθόλου αυτό το μετάλλιο. Δυστυχώς αυτή η ομάδα δεν είχε την κάλυψη από τα Μέσα Ενημέρωσης, παρότι έχει σταθερά πολύ μεγάλες επιτυχίες» κατέληξε.

tsouras o.a.c
Παρα πολλα συγχαρητηρια!Αντε και με το χρυσο στην επομενη διοργανωση και μεσω του μπασκετφορουμ να ερθει και η προβολη, που χρειαζεται και τους αξιζει.
coachxri
2010 DIBF U21 World Championships
Θα πραγματοποιηθεί στη Lublin, Πολωνία τον Ιούνιο του 2010

Η DIBF(Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ Κωφών) έχει αναθέσει στην PFSN (Πολωνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών) και συγκεκριμένα στην πόλη Lublin, να φιλοξενήσει το 2010 DIBF U21 World Championships.
Η PFSN ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διοργάνωση που πρόσφατα έλαβε χώρα στην Πολωνία (2009 U20 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών) στην οποία κέρδισε η Τουρκία στους άνδρες και στις γυναίκες η Σουηδία.
Η Σουηδία ήταν αρχικά για να φιλοξενήσει το 2010 το παγκόσμιο πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών U21, αλλά λόγω γάμου στη σουηδική βασιλική οικογένεια τον ίδιο χρόνο αποσύρθηκε από την διεκδίκηση της ανάληψης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος καθιστώντας την υποψηφιότητα της, οικονομικά αδύνατη και ελλείψει υποστήριξης απέναντι στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.
Η DIBF εκφράζει την βαθύτατη συμπαράσταση για την PFSN, πολωνική κυβέρνηση και τις αθλητικές οργανώσεις για την αποδοχή να φιλοξενήσει το 2010 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21 σε ένα τέτοιο σύντομο χρονικό διάστημα και έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη της διαχείρισής τους για την προετοιμασία στην οποία DIBF θα επιβλέπει τους επόμενους μήνες.
Στο πλαίσιο αυτών των αγώνων η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών λαμβάνοντας υπόψη της όλες τις διατάξεις που θέτει DIBF ζητεί την άμεση επικοινωνία-πληροφόρηση νέων κάτω των 21 χρόνων στην διαδικασία επιλογής-στελέχωσης της νεοσύστατης Ομάδας Νέων Ανδρών Κωφών. Σε αυτήν πραγματικά την νέα προσπάθεια της ομοσπονδίας να στελεχώσει για πρώτη φορά, μικρές Εθνικές Ομάδες ζητά την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια όλων όπως αυτή εκφράζετε με την διάδοση αυτής της είδησης σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και κάνοντας αυτή την προσπάθεια αρωγό των μέχρι τώρα επιτυχιών. Όσο αφορά την εύρεση και ανίχνευση νέων παικτών η πρόσκληση απευθύνετε και σε άτομα με ποσοστό βαρηκοΐας πάνω από 50%. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της ομοσπονδίας
http://www.hafdeaf.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ

Δεριγνύ 8
Αθήνα
104 34
Ελλάδα

210-8829631
210-8214435
Ώρες επικοινωνίας: (09:00 - 17:00)


coachxri
Όποιος έχει κάποια πληροφορία για παιδιά(U 21) στο πανελλήνιο μπορεί να επικοινωνήσει και μέσο του συγκεκριμένου post.
coachxri
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής συναντήθηκε το Σάββατο, με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών.






ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής συναντήθηκε το Σάββατο, με αντιπροσωπεία (Στουφής Ι. , Πρόεδρος και Αντιπροέδρος Β' εξωτερικών θέμα εξωτερικού Ζασπαλης Α.) της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών και συζήτησαν σε βάθος την προοπτική της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, την οποία έχει αναλάβει η χώρα μας για το 2013.

Συμφωνήθηκε, απολύτως, ότι η διοργάνωση αυτή πρέπει να υπηρετήσει την αξία της απλότητας και της Ολυμπιακής λιτότητας, ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική συγκυρία. Συμφωνήθηκαν οι άξονες συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών, καθώς και το πλαίσιο της ριζικής αναπροσαρμογής του προϋπολογιστικού κόστους της διοργάνωσης. Συμφωνήθηκε επίσης η αναγκαιότητα συμμετοχής των εκπροσώπων της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων


Γραμματεία
14/12/2009
coachxri
ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2010
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών

σας προσκαλεί στην εκδήλωση κοπής πίτας της που θα τελέσει την

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 10.45 π.μ.

στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ευελπίδων» (οδός Ευελπίδων 18, Αθήνα).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν βραβεία στους αθλητές και

στις αθλήτριες που πέτυχαν διακρίσεις στους

21ους Θερινούς Deaflympics 2009 στη Ταϊβάν, (Σεπτέμβριος 2009).
coachxri
Deaflympics 2013


Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής συναντήθηκε το Σάββατο, με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής συναντήθηκε το Σάββατο, με αντιπροσωπεία (Στουφής Ι. , Πρόεδρος και Αντιπροέδρος Β' εξωτερικών θέμα εξωτερικού Ζασπαλης Α.) της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών και συζήτησαν σε βάθος την προοπτική της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, την οποία έχει αναλάβει η χώρα μας για το 2013.

Συμφωνήθηκε, απολύτως, ότι η διοργάνωση αυτή πρέπει να υπηρετήσει την αξία της απλότητας και της Ολυμπιακής λιτότητας, ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική συγκυρία. Συμφωνήθηκαν οι άξονες συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών, καθώς και το πλαίσιο της ριζικής αναπροσαρμογής του προϋπολογιστικού κόστους της διοργάνωσης. Συμφωνήθηκε επίσης η αναγκαιότητα συμμετοχής των εκπροσώπων της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων


Γραμματεία
14/12/2009

coachxri
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΑΚ
Σήμερα , 9 Φεβρουαρίου , δημοσιεύτηκαν τις αθλητικές εφημερίδες το δελτίο τύπου της ΕΟΑΚ , όπως δείτε παράκατω :

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου , το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κυρ. Μπιτσάξη , στην ΓΓΑ , με τη παρουσία του προέδρου κυρ. Στουφή Ι. , του Τεχνικού Σύμβουλου κυρ. Γαζή και του Νομικού Συμβούλου κυρ. Καϊμακάμη , το όποιο συζητήθηκε το θέμα της διοργάνωσης των ολυμπιακών αγώνων κωφών Αθήνα 2013 και λοιπά θέματα .

Ο Γ.Γραμματέας κυρ. Μπιτσάξης , ανάφερε ότι το 2013 , υπάρχουν δυο μεγάλα γεγονότα , τα όποια θα επιβαρυνθούν ψηλά το κόστος όπως οι μεσογειακοί αγώνες κι οι ολυμπιακοί αγώνες κωφών που θα γίνει το καλοκαίρι με διάστημα διάφορα ενός μηνός περίπου , ζήτησε πρώτα από όλα να ακυρωθούν οι αγώνες των κωφών λογω το υπουργείο οικονομικών έχει δοθεί εντολή να περικοπεί σχεδόν τις δαπάνες κι δεν δέχεται να δοθεί το συνολικό των 17 εκατομμύρια ευρώ που πρέπει να καταβληθεί από το δημόσιο που είχαν εγκριθεί η προηγούμενη κυβέρνηση .

ως ΠΡΌΕΔΡΟΣ της ΕΟΑΚ , θεωρώ ότι γίνεται μια διάκριση , ανάμεσα τους μεσογειακούς και τους Deaflympics , δεν έχει ξεκινήσει η υπάρχουσα επιτροπή υπό τη πρόεδρο κυρ. Βαρδινογιάννη που ακόμη δεν έχει καταθέσει αντιπρόταση , που παράλληλα οι άλλες οργανώσεις δεχτήκαν κάποιες περικοπές ή αναθεωρήσεις. Η Ο.Ε. θεωρείται από την ΕΟΑΚ ως μην λειτουργική και αναναποστελματική , επειδή κάποιοι μελή που επιλεχτήκαν από τη προηγούμενη πολιτική κυρίως τις επιλογές του κυρ. Ιωαννίδη κι του κυρ. Δουβη , τα παραίτησαν μέσα σε μια νύχτα αφήνοντας τα άδυτα νερά τη σημαντική διοργάνωση των κωφών αθλητών. Η ομοσπονδία θέλει να τη διαδώσει με όσα νομικά μέσα γίνεται.

Παρακαλειται να επιστρέψει πισω τη σημαία των αγωνων DEAFLYMPICS , που τη παρελαβε ο κυρ. Σάλκος Αντιπροεδρος της Ο.Ε. , την ΕΟΑΚ εκει που ανηκει οι αγωνες σε αυτή κι θα παλεψει με νυχια κι δοντια να ΓΙΝΕΙ οι ολυμπιακοι αγωνες των κωφων στην Ελλαδα !! δεν θα υποχωρησουμε πισω...

Ζήτησε να μειωθεί όσο δυνατόν κι να προτείνει η Ομοσπονδία των Κωφών νέο προϋπολογισμό να μην υπερβαίνει τουλάχιστον τα 8 εκατομμύρια , σε αντίθετη περίπτωση προτείνεται να μην διεξάγουν . Η πολιτική της ΓΓΑ στρέφεται κυρίως σε κατά προτεραιότητα να γίνουν οι μεσογειακοί αγώνες τις πόλεις Λάρισα κι Βόλο όπου θα δαπανηθούν μεγάλα ποσά .

Ο νομικός σύμβουλος κυρ. Καϊμακάμης , ζήτησε να δοθεί πίστωση χρόνου να προετοιμαστεί το προϋπολογισμό κι αν είναι δυνατόν με τα 8 εκατομμύρια να γίνουν οι αγώνες. Και θα καταθέσει η ΕΟΑΚ νέα πρόταση προϋπολογισμού και μετά θα γίνει η σύσταση της επιτροπής .

Σχετικά με τις τροπολογίες του αθλητικού νομού η ΕΟΑΚ κατάθεσε πρόταση για προσθήκη της ονομασίας των ολυμπιακών αγώνα κωφών διότι υπάρχει προβλήματα με το πινάκα διακρίσεως που αιτήθηκαν οι κωφοί αθλητές μας από τους ολυμπιακούς αγώνες κωφών Ταιβάν 2009. Είναι μια σοβαρή παράλειψη του συγκεκριμένου παραγράφου του άρθρου του ΦΕΚ όπου λένε μόνο για ολυμπιακοί κι παρολυμπιακοι αγώνες .

coachxri
Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΟΑΚ - ΓΓΑ
30-3-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται το κίνημα Κωφών Αθλητών, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, λόγω της αμφισβήτησης που υπάρχει από την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών του 2013, οι οποίοι έχουν ανατεθεί εδώ και πολύ καιρό στη χώρα μας. Σε συνάντηση που είχαμε σήμερα Τρίτη με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή το ίδιο αρνητικό κλίμα εισπράξαμε για την διοργάνωση των Deaflympics 2013 στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ Γιάννης Στουφής ενημέρωσε τον κ. Μπιτσαξή για τις ανησυχίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (I.C.S.D) που εκφράστηκαν εντονότατα στην συνάντηση που είχε στις 27 Μαρτίου στο Λονδίνο με τον πρόεδρό της, κ.Craig Crowley, ο οποίος πρότεινε να έρθει στην Ελλάδα για να τα κάνει ο ίδιος επαφές τόσο με τον ΓΓΑ, όσο και με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και την Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδια για θέματα αθλητισμού, κα. Άντζελα Γκερέκου.

Το αίτημα του κ. Crowley μεταφέρθηκε από τους εκπροσώπους της ΕΟΑΚ στον κ. Μπιτσαξή, ο οποίος αποδέχτηκε να τον συναντήσει στις 5 Μαϊου του 2010 μαζί με τους αρμόδιους Υπουργούς, όπου και θα ξεκαθαρίσει αν τελικά η Ελλάδα θα αποφύγει τον παγκόσμιο εξευτελισμό που δεδομένα πρεσβεύει η ενδεχόμενη άρνηση της κυβέρνησης να διοργανώσει η χώρα μας τους Deaflympics 2013. Σε αυτή τη συνάντηση θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, η οποία παρά το γεγονός ότι έχει συσταθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, παραμένει προκλητικά ανενεργή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράγοντες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών θα ενημερώσουν αναλυτικά την Ελληνική Κυβέρνηση για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στην χώρα μας σε περίπτωση που δεν αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2013. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μέσα στις ποινές αυτές είναι η αποβολή της Ελλάδας και κατ’ επέκταση των Ελλήνων Κωφών Αθλητών απ’ όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Μπιτσαξή συμμετείχαν επίσης ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Πέτρος Καϊμακάμης και ο τεχνικός σύμβουλος κ. Διονύσης Γαζής, οι οποίοι του εξέθεσαν τις ίδιες ανησυχίες για την τύχη αυτής της πολύ σημαντικής διοργάνωσης.
coachxri
Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
9-4-2010



Ο πρόεδρος της Ελληνικης Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών απέστειλε την περασμένη Τετάρτη 7 Απριλίου την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, που κοινοποιήθηκε στην Υπουργό Πολιτισμού, αρμόδια για θέματα Αθλητισμού, κα. Αντζελα Γκερέκου, στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, στην Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.





Θέμα: 22οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών – ΑΘΗΝΑ 2013



Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,



επανερχόμαστε στο, εθνικής σημασίας, θέμα της διοργάνωσης των 22ων Deaflympics (Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών) 2013. Τα μέλη της Ο.Ε. Deaflympics 2013 και συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.) που αποτελείται από τους Στουφή Γιάννη, Γαργάλη Κωνσταντίνο, Σταρόγιαννη Θεόδωρο και Ρήγα Ανδρέα, εκφράζουν την μεγάλη αγανάκτηση και δυσαρέσκειά τους για την «αδράνεια» της Πολιτείας για τους παραπάνω αγώνες. Και παρότι η πρόεδρος της Ο.Ε. κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη σας είχε επισκεφτεί τον περασμένο Ιανουάριο, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση προς εμάς, ούτε υπήρξε κάποια επικοινωνία.



Έτσι, ως πρόεδρος της ΕΟΑΚ επεδίωξα συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Πάνο Μπιτσαξή με σκοπό το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών. Πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις με τον κ. Μπιτσαξή και με βαθιά λύπη ενημερωθήκαμε ότι αμφισβητείται η πραγματοποίησή τους.



Κατόπιν αυτού, η αντιπροσωπεία της Ε.Ο.Α.Κ. με πρωτοβουλία της μετέβη εκτάκτως στο Λονδίνο στις 27/3/10 για τα θέματα της διοργάνωσης και του σχετικού προϋπολογισμού των αγώνων. Εκεί, ενημερώθηκαν σχετικά ο πρόεδρος της I.C.S.D. (Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών) Mr. Craig A. Growley, τα μέλη της διοίκησης και η Mrs Tiffany Granfors που έχει οριστεί εδώ και χρόνια ως το αρμόδιο πρόσωπο της I.C.S.D. για τους 22ους Deaflympics 2013. Περιττό να αναφέρουμε ότι όλοι έχουν εξαγριωθεί με την συμπεριφορά της χώρας μας καθότι δεν τηρήθηκαν τα όσα έχουν συμφωνηθεί καθώς το μνημόνιο που υπογράφηκε από την πρόεδρο της Ο.Ε. κ. Βαρδινογιάννη και την πρόεδρο της I.C.S.D. παραμένει σε ισχύ.



Η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου αναφέρει ότι σε περίπτωση αποβολής από τους διεθνείς αγώνες ή την μη ανάληψη κάποιας διοργάνωσης για τα επόμενα χρόνια (ευρωπαϊκής, παγκόσμιας, ολυμπιάδας κλπ) θα είναι ο εξευτελισμός της χώρας που μέχρι σήμερα διατηρεί την φήμη της για την ζεστή φιλοξενία και το πόσο σημαντικοί είναι οι ολυμπιακοί αγώνες κωφών συγκριτικά με τις άλλες δυο διοργανώσεις που θα λάβουν (βεβαίως!!) περισσότερα χρήματα αλλά και το γεγονός ότι το κόστος προϋπολογισμού της διοργάνωσης 2013 θα μειωθεί κατά 22% και η I.C.S.D. μετά βίας είναι πρόθυμη να συμβάλλει ώστε η Ελλάδα να διοργανώσει τους 22ους Deaflympics 2013. Επιπλέον πρέπει να αναφέρουμε ότι χρονικά εμείς πρώτοι αναλάβαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών και μετά έγινε η ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων και των Special Olympics.



Η χώρα μας αναμένει να φιλοξενήσει αποστολές πάνω από 90 χώρες (περίπου 4.500 αθλητές και παράγοντες) των οποίων τα έξοδα δεν βαρύνουν την Ο.Ε. αφού η διαμονή – διατροφή κλπ. καλύπτεται με την ευθύνη κάθε αποστολής. Τα ελληνικά στάδια είναι έτοιμα, δεν χρειάζεται να δημιουργηθούν νέα στάδια, γεγονός που μειώνει κατά πολύ το κόστος. Οι επισκέπτες που αναμένονται περίπου γύρω στις 7.000 θα έρθουν να δουν τους υπέροχους αγώνες στη γενέτειρά τους!



Αυτό θα έχει μεγάλη σημασία για την τουριστική και εμπορική ανάπτυξη της πόλης και τα οφέλη της κοινωνίας γενικότερα καθώς η διάδοση του αθλητισμού των κωφών και της ιστορίας των Oλυμπιακών Aγώνων Kωφών θα βγάλει από την απομόνωση και άλλους κωφούς αθλητές που υπάρχουν σε όλη την περιφέρεια της Ελλάδας και η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα θα επεκταθεί.



Σημειώνεται επίσης, ότι η πρόταση ανάληψης των Oλυμπιακών Aγώνων Kωφών στην Ελλάδα ήταν η δεύτερη προσπάθεια. Η πρώτη προσπάθεια έγινε το 2003 με τον τέως Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και πρόεδρο της Ο.Ε. Νίκο Έξαρχο ο οποίος μαζί με άλλα μέλη της τότε επιτροπής διεκδίκησης ήρθαν μαζί μας στην Σουηδία όπου η Ελλάδα αναμετρήθηκε με την Ταϊβάν για την διεκδίκηση της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών 2009. Ήταν πραγματικά ένας μεγάλος και ωραίος αγώνας ψηφοφορίας όπου τελικά η Ταϊβάν πήρε το χρίσμα. Το 2007 κάναμε πρόταση ανάληψης φιλοξενίας για τους ολυμπιακούς αγώνες κωφών 2013 με την υποστήριξη όλων των χωρών αφού είχε θετικότατο αντίκρισμα η εικόνα των Oλυμπιακών Aγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.



Κύριε Υπουργέ,



θεωρούμε ότι είναι καθήκον σας και καθήκον της Πολιτείας να αποδεχτείτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών 2013 διότι πρόκειται απλούστατα για το αθλητικό ιδεώδες που γεννήθηκε στην Ελλάδα και έχουν δικαίωμα όλοι οι αθλητές της χώρας ανεξάρτητα εάν πρόκειται για άτομα με αναπηρία η όχι!



Ζητάμε να συναντηθούμε το συντομότερο μαζί σας και να συζητήσουμε το φλέγον αυτό θέμα.



Πρόεδρος ΕΟΑΚ

Ιωάννης Στουφής


coachxri
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7-6-2010



Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΓΓΑ η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή που είχε αντικείμενο συζήτησης την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών του 2013, οι οποίοι, ως γνωστόν, έχουν ανατεθεί στην χώρα μας.

Από πλευράς της Διεθνούς Επιτροπής Αθλητισμού Κωφών παρευρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Κρέιγκ Γκρόουλι και η Εκτελεστική Διευθύντρια κα Τίφανι Γκράνφορς. Την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Στουφής, ο επίτιμος πρόεδρος κ. Θεόδωρος Σταρόγιαννης και ο νομικός σύμβουλος κ. Πέτρος Καϊμακάμης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας κ. Κώστας Γαργάλης και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης κάτω από τα γραφεία της ΓΓΑ στην οδό Κηφισίας 7, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 400 άτομα, στην πλειοψηφία τους Κωφοί αθλητές, προκειμένου να εκφράσουν με έντονο τρόπο την διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση που υπάρχει στην προετοιμασία των Deaflympics 2013 και η οποία έγινε αντιληπτή στο κίνημα Κωφών ως άρνηση της ελληνικής πολιτείας να κρατήσει τους Αγώνες στη χώρα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ωστόσο, ο κ. Πάνος Μπιτσαξής έδειξε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει για να βρεθούν οι λύσεις που απαιτούνται, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών του 2013 στην Ελλάδα, πάντα στο πλαίσιο των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

Στη μία ώρα που κράτησε η συνάντηση τέθηκαν απ’ όλους απόψεις και σκέψεις, οι οποίες θα μεταφερθούν στον αρμόδιο Υπουργό κ. Παύλο Γερουλάνο και το πολύ σε ένα μήνα από σήμερα θα υπάρξει οριστική απόφαση για το αν η Ελλάδα θα διοργανώσει κανονικά τους Deaflympics 2013 με τα μηνύματα να είναι σαφώς πιο ενθαρρυντικά για την τύχη των Αγώνων.

coachxri
ΣΤΙΣ 23/10 ΤΟ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων θα διεξαχθεί η φετινή διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας καλαθοσφαίρισης Κωφών. Οι αγώνες του 3ου πανελληνίου κυπέλλου καλαθοσφαίρισης θα διεξαχθούν το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στο κλειστό της Παλλήνης. Οι ώρες έναρξης των αγώνων θα ανακοινωθούν προσεχώς από την ΕΟΑΚ.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι:


1) Αθλητικός Όμιλος Κωφών
2) Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Βορείου Ελλάδας
3) Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Πειραιώς και Νήσων
4) Αθλητικός Σύλλογος Κωφών – Βαρήκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδας

Την προηγούμενη ημέρα (22/10) θα διεξαχθεί η κλήρωση για τους δύο ημιτελικούς που θα διεξαχθούν στις 23 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει τόσο ο μικρός, όσο και ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης.

Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές με την προυπόθεση να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς και μέχρι δύο (2) ακούοντες αθλητές. Στην 12αδα τουλάχιστον οι δύο (2) ή οι τρεις (3) αθλητές θα είναι γεννημένοι από το 1990 και έπειτα, ενώ στην πεντάδα θα βρίσκεται πάντα τουλάχιστον ο ένας από τους τρεις καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων από τα σωματεία θα επιβληθεί ποινή από το ΔΣ της ΕΟΑΚ, σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό.

Οι τιμές των εισιτηρίων ορίστηκαν στα 3 ευρώ. Για τους μαθητές και τα παιδιά μέχρι 12 ετών η είσοδος θα είναι δωρεάν.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.