Help - Search - Members - Calendar
Full Version: τιμωρία για Ελληνες παίχτες από την ΕΟΚ;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
cryptic
QUOTE(CrossoverOnE @ Aug 21 2010, 04:09 ) *
Το 90% του φορουμ λοιπον απαρτιζεται απο ρατσιστες.....
Επιμενω οτι το μονο λαθος ηταν το οτι βγηκε να κανει δηλωσεις..οχι τα λογια του...

Κατ' αρχήν δεν κάνω γκάλοπ, την άποψη μου λέω, η πρώτη πρόταση σου είναι λίγο άκυρη.
Δεύτερον, αν την ίδια απάντηση την είχε δώσει σε μία άσχετη συνέντευξη του σε περιοδικό ποικίλης ύλης στην ερώτηση 'αν υπάρχουν έλληνες με ταλέντο πλέον ή κάνουν καλά οι ελληνικές ομάδες που δίνουν πιο εύκολα χρόνο σε ξένους' όλοι θα συμφωνούσαν μαζί του. Το γεγονός ότι ειπώθηκε μετά απο το ξύλο είναι που χάλασε και όχι ότι είναι ρατσιστική εκ φύσεως γιατί πολύ απλά δεν είναι.

Με αυτή τη λογική αν εγώ βγώ και πώ 'τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ καλής ποιότητας και οι έλληνες γονείς θα πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν με αυτή την ευκολία τα παιδιά τους στην Αγγλία αλλά να εμπιστευτούν την ελληνική εκπαίδευση' μάλλον κινδυνεύω να θεωρηθώ ρατσιστής. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά.
Nostradamus
Yποθέτω ότι είνια πολύ δύσκολο για μερικούς να πιστέψουν ότι υπάρχουν άνθρωποι με το παρακάτω σκεπτικό σε αυτόν τον κόσμο:

"Προφανώς περιμένουμε καλύτερη φιλοξενία στην Ευρώπη" είπε ο "κόουτς Κ" στους Αμερικανούς, ενώ συγκεντρώνοντας τους παίκτες του, πριν αρχίσει η προπόνηση, ήταν κατηγορηματικός: "Λοιπόν παιδιά, θα σας πω κάτι. Αν συμβεί κάτι, απλά... κάντε πίσω. Φύγετε από κει. Πάτε απέναντι. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εμπλακείτε σε καυγά. Πάμε να παίξουμε μπάσκετ. Μπορεί να τιμωρηθείτε και μη ξεχνάτε ότι αντιπροσωπεύετε τη χώρα σας. Γι αυτό, αν σας τύχει κάτι παρόμοιο μην κάνετε τίποτε!"

Τάδε έφη Mike Kryzewski προπονητής μπάσκετ των ΗΠΑ

Μα τι φλωροι που είναι αυτοί οι Αμερικανοί, γιαυτό δεν θα πάνε ποτέ μπροστά σαν λαός! icon_drunk.gif

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr
CrossoverOnE
Aν είναι κάποιος άγιος ή όχι δεν χρειάζεται να τον ανακυρήξουν οι άλλοι αλλά το έχει μέσα του και σε κάμια περίπτωση δεν υποστήρίζω κάτι τέτοιο για τον ευατό μου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς άγιος για να κάνει κάποια νορμάλ βήματα καθαρού επαγγελματισμου΄το 2010 που ζούμε. Δηλαδή όλοι οι ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, βολευμπολίστες, παίκτε πινγκ-πονγκ κλπ. που δεν έχουν τσακωθεί ακόμη θα έπρεπε να διεκδικήσουν την ενθεότητα με αυτή τη λογική. Έλεος ρε παιδιά, αλλά η κυνικότητα και η λογική του όποιος με χτύπησε θα κινήσω γη και ουρανο για να του γ...σω
τη μάνα δεν έχει οριο πια σε αυτή τη χώρα.

Το οτι υπαρχουν αθλητες που δεν τσακωθικαν ακομη τι ακριβως σημαινει;Ειναι αξιομα οτι ολοι οι αθλητες εχουν φτασει τα ορια ανοχης τους και παρολα αυτα κρατηθικαν;Και να πω οτι μιλαμε για αθλητη ευεξαπτο που κανει φασαριες με το παραμικρο..δεν υπαρχει ουτε ενας τετοιος στην Εθνικη.Αφου δεν εισαι αγιος μη εισαι τοσο απολυτος.Δεν ξερεις ποτε θα φτασεις σε τετοιο σημειο...μακαρι να μην φτασεις ποτε φυσικα.
Ίσως τελικά τέτοιοι που είμαστε, τέτοιους σαν ανθρώπους σαν τον Βασιλακόπουλο θέλουμε να κουκουλώνουν τα πάντα.

Αυτο ειναι αλλου παπα Ευαγγελιο αλλα συμφωνω.
ΥΓ. Κάθε τι που λέω και δημοσιεύεται με το όνομά μου εννοείται ότι είναι η "σκοπιά που είδα εγώ τα πράγματα" αφού με κάθε δημοσίευση που γράφω πάνω γραφει "ο Νostradamus έγραψε". Είναι αυτονόητο να πω ότι είναι η άποψή μου.

Η σκοπια που βλεπεις τα πραγματα μπορει να σε κανει απολυτο.Το να κρινεις με βαση αυτα που βλεπεις ομως (υπαρχει διαφορα) σημαινει οτι αφηνεις και το ενδεχομενο κατι που δε το χεις δει παρολα αυτα να υπαρχει...οποτε αυτοματα δεν εκφραζεσαι με τροπο απολυτο....

QUOTE(cryptic @ Aug 21 2010, 04:18 ) *
Κατ' αρχήν δεν κάνω γκάλοπ, την άποψη μου λέω, η πρώτη πρόταση σου είναι λίγο άκυρη.
Δεύτερον, αν την ίδια απάντηση την είχε δώσει σε μία άσχετη συνέντευξη του σε περιοδικό ποικίλης ύλης στην ερώτηση 'αν υπάρχουν έλληνες με ταλέντο πλέον ή κάνουν καλά οι ελληνικές ομάδες που δίνουν πιο εύκολα χρόνο σε ξένους' όλοι θα συμφωνούσαν μαζί του. Το γεγονός ότι ειπώθηκε μετά απο το ξύλο είναι που χάλασε και όχι ότι είναι ρατσιστική εκ φύσεως γιατί πολύ απλά δεν είναι.

Με αυτή τη λογική αν εγώ βγώ και πώ 'τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ καλής ποιότητας και οι έλληνες γονείς θα πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν με αυτή την ευκολία τα παιδιά τους στην Αγγλία αλλά να εμπιστευτούν την ελληνική εκπαίδευση' μάλλον κινδυνεύω να θεωρηθώ ρατσιστής. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά.

Δεν καταλαβες προφανως.Εγω συμφωνω μαζι σου...σταθικα στη φραση σχετικα με το Ελληνικο ταλεντο....ουτε εγω κανω γκαλοπ...αλλα οπου και να γυρισω στο φορουμ καπου θα βρω καποιον να λεει οτι πρεπει να δοθει περισσοτερη προσοχη στα δικα μας νεα παιδια...αυτο που ειπε και ο Τσαρτσαρης δηλαδη...και ειπα οτι αν γι αυτο ο Τσαρτσαρης ειναι ρατσιστης τοτε και το 90% του φορουμ ειναι το ιδιο.Ελπιζω να εγινα κατανοητος τωρα...

QUOTE(Nostradamus @ Aug 21 2010, 04:21 ) *
Yποθέτω ότι είνια πολύ δύσκολο για μερικούς να πιστέψουν ότι υπάρχουν άνθρωποι με το παρακάτω σκεπτικό σε αυτόν τον κόσμο:

"Προφανώς περιμένουμε καλύτερη φιλοξενία στην Ευρώπη" είπε ο "κόουτς Κ" στους Αμερικανούς, ενώ συγκεντρώνοντας τους παίκτες του, πριν αρχίσει η προπόνηση, ήταν κατηγορηματικός: "Λοιπόν παιδιά, θα σας πω κάτι. Αν συμβεί κάτι, απλά... κάντε πίσω. Φύγετε από κει. Πάτε απέναντι. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εμπλακείτε σε καυγά. Πάμε να παίξουμε μπάσκετ. Μπορεί να τιμωρηθείτε και μη ξεχνάτε ότι αντιπροσωπεύετε τη χώρα σας. Γι αυτό, αν σας τύχει κάτι παρόμοιο μην κάνετε τίποτε!"

Τάδε έφη Mike Kryzewski προπονητής μπάσκετ των ΗΠΑ

Μα τι φλωροι που είναι αυτοί οι Αμερικανοί, γιαυτό δεν θα πάνε ποτέ μπροστά σαν λαός! icon_drunk.gif

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr

ΟΚ...αυτο δε σημαινει οτι εχει πεσει λιγο ξυλο στο ΝΒΑ.....και μαλιστα το ΝΒΑ διαφημιζει περισσοτερο τις ΗΠΑ απ οτι η Εθνικη τους.....δε διαφωνει κανεις με τα λογια αυτα....η μηπως μονο στην Αμερικη τα λενε αυτα οι προπονητες;;;;;Το θεμα ειναι τι γινεται οταν ΔΕΝ εισαι ηρεμος και ποσο θυμασαι τετοιες κουβεντες...
Nostradamus
QUOTE(CrossoverOnE @ Aug 21 2010, 04:24 ) *
Το οτι υπαρχουν αθλητες που δεν τσακωθικαν ακομη τι ακριβως σημαινει;Ειναι αξιομα οτι ολοι οι αθλητες εχουν φτασει τα ορια ανοχης τους και παρολα αυτα κρατηθικαν;Και να πω οτι μιλαμε για αθλητη ευεξαπτο που κανει φασαριες με το παραμικρο..δεν υπαρχει ουτε ενας τετοιος στην Εθνικη.Αφου δεν εισαι αγιος μη εισαι τοσο απολυτος.Δεν ξερεις ποτε θα φτασεις σε τετοιο σημειο...μακαρι να μην φτασεις ποτε φυσικα.

Αυτο ειναι αλλου παπα Ευαγγελιο αλλα συμφωνω.

Η σκοπια που βλεπεις τα πραγματα μπορει να σε κανει απολυτο.Το να κρινεις με βαση αυτα που βλεπεις ομως (υπαρχει διαφορα) σημαινει οτι αφηνεις και το ενδεχομενο κατι που δε το χεις δει παρολα αυτα να υπαρχει...οποτε αυτοματα δεν εκφραζεσαι με τροπο απολυτο....

Δεν καταλαβες προφανως.Εγω συμφωνω μαζι σου...σταθικα στη φραση σχετικα με το Ελληνικο ταλεντο....ουτε εγω κανω γκαλοπ...αλλα οπου και να γυρισω στο φορουμ καπου θα βρω καποιον να λεει οτι πρεπει να δοθει περισσοτερη προσοχη στα δικα μας νεα παιδια...αυτο που ειπε και ο Τσαρτσαρης δηλαδη...και ειπα οτι αν γι αυτο ο Τσαρτσαρης ειναι ρατσιστης τοτε και το 90% του φορουμ ειναι το ιδιο.Ελπιζω να εγινα κατανοητος τωρα...

Ναι εννοώ πως ότι γράφεται και δημοσιεύεται από αυτόν τον λογαριασμό είναι η καθαρά προσωπική μου άποψη και τα συμπεράσματα που εγώ βγάζω από την δική μου οπτική που βλέπω τα πράγματα (και καλύτερα που το ανέφερες γιατί εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι!).

Όσο για το πρώτο σκέλος, δεν είναι τιμή σε οποιοδήποτε άνθρωπο πρώτα και μετέπειτα αθλητή να μην υπερβαίνει τα εσκαμμένα σε καταστάσεις που τον φτάνουν στα όριά του.? Δεν ξέρω για σένα πάντως άποψή μου είναι ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί νικητές εκτός γηπέδου (μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, τι να πεις) γιατί αυτοί μπορούν να κοιτάξουν τον ευατό τους στον καθρέφτη το πρωί που σηκώνονται.

ΥΓ. Εννοείται δεν ξέρω τι θα μου παρουσιαστεί στη ζωή μου και πως θα αντιδράσω σε αυτό, χώρια που μπορεί να συμβεί κάτι συνταρακτικό και σε 5 χρόνια να λέω εγώ αυτά που λες εσύ και εσύ αυτά που λέω εγώ, άλλωστε ο χαρακτήρας μας διαμορφώνεται από τα βιώματά μας. Αλλά επειδή το συμβάν έγινε αυτή τη χρονική στιγμή, αυτή είναι και η άποψή μου για το συμβάν και όχι μόνο, ότι κάθε μορφή βίας καταδικάζεται και επουδενί δεν επικροτείται.

ΥΓ2. Η υπογραφή είναι βγαλμένη από μία ταινία που λέγεται "Το Στοίχημα του Σλέβιν"? Άσχετο, αλλά χρήζει απάντησης... blink.gif

QUOTE(CrossoverOnE @ Aug 21 2010, 04:27 ) *
ΟΚ...αυτο δε σημαινει οτι εχει πεσει λιγο ξυλο στο ΝΒΑ.....και μαλιστα το ΝΒΑ διαφημιζει περισσοτερο τις ΗΠΑ απ οτι η Εθνικη τους.....δε διαφωνει κανεις με τα λογια αυτα....η μηπως μονο στην Αμερικη τα λενε αυτα οι προπονητες;;;;;Το θεμα ειναι τι γινεται οταν ΔΕΝ εισαι ηρεμος και ποσο θυμασαι τετοιες κουβεντες...

Δεν υπάρχει διαφωνία με αυτά που λες, και κανείς δεν ξεχνά το περιστατικό του Αρτέστ το 2005, αλλα μην ξεχνάς ότι η τιμωρία του ήταν 82 παιχνίδια (που συμβολικά είναι μία ολόκληρη σεζόν εκτός παρκέ) και άλλα 41 (μισή σεζόν) είχαν οι Stephen Jackson και Jermaine O'neal (δηλαδή πάικτες πρώτη γραμμής). Εδώ ποια ακριβώς θα είναι η τιμωρία από την ΕΟΚ? 30 χιλ. πρόστιμο για παίκτες που πληρώνονται με πάνω από 1εκ. ως επί το πλέιστον.

Ξύλο μπορεί να πέσει παντού, καταδικαστέο μεν, αλλά ανθρώπινο όπως ανέφερες, το θέμα είναι πως διαχειρίζεσαι το θέμα μετά σαν ομοσπονδία και σαν κράτος ώστε να μην χάσεις μία καλή φήμη που έχεις για τον αθλητισμό σου κλπ.

Π.Χ. αν αυτό είχε γίνει 5-6 φορές στο παρελθόν δεν νομίζω ότι θα ερχόταν ποτε οι ΗΠΑ για φιλικό εδώ κλπ. Αλλάζει η αντιμετώπιση από όλους μετά και δεν σε παίρνει κανείς στα σοβαρά αν συγκαλύπτεις πισώπλατα τέτοια φαινόμενα.
CrossoverOnE
QUOTE(Nostradamus @ Aug 21 2010, 04:32 ) *
Όσο για το πρώτο σκέλος, δεν είναι τιμή σε οποιοδήποτε άνθρωπο πρώτα και μετέπειτα αθλητή να μην υπερβαίνει τα εσκαμμένα σε καταστάσεις που τον φτάνουν στα όριά του.? Δεν ξέρω για σένα πάντως άποψή μου είναι ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί νικητές εκτός γηπέδου (μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, τι να πεις) γιατί αυτοί μπορούν να κοιτάξουν τον ευατό τους στον καθρέφτη το πρωί που σηκώνονται.

Nαι ειναι τιμη του.Τον εαυτο τους στον καθρεφτη μπορουν να τον κοιταξουν αυτοι και οι αναισθητοι.Φυσικα το αν και ποιος απο τους παικτες της Εθνικης σημερα ΔΕΝ μπορουσε να κοιταχτει στον καθρεφτη δε θα το μαθουμε ποτε οπως και το ποιος μετανοιοσε πραγματικα οπως και το ποιος ηταν ο πραγματικος λογος για ολα αυτα.Αλλα το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...αυτο προσπαθω να πω τοσην ωρα...ειπα και νωριτερα οτι δε μιλαω γιατι δεν ξερω τι συναιβει...το οτι δε μιλαω δε σημαινει οτι τους λεω μπραβο...αν ηταν ετσι θα μιλαγα και θα ελεγα μπραβο....

ΥΓ. Εννοείται δεν ξέρω τι θα μου παρουσιαστεί στη ζωή μου και πως θα αντιδράσω σε αυτό, χώρια που μπορεί να συμβεί κάτι συνταρακτικό και σε 5 χρόνια να λέω εγώ αυτά που λες εσύ και εσύ αυτά που λέω εγώ, άλλωστε ο χαρακτήρας μας διαμορφώνεται από τα βιώματά μας. Αλλά επειδή το συμβάν έγινε αυτή τη χρονική στιγμή, αυτή είναι και η άποψή μου για το συμβάν και όχι μόνο, ότι κάθε μορφή βίας καταδικάζεται και επουδενί δεν επικροτείται.

Αρα καλα τα λογια αλλα το θεμα ειναι τι γινεται στην πραξη....εκ του ασφαλους κανεις μας δεν εχει ελαττωματα και στα λογια λεει παντα το σωστο...Επαναλμβανω η συγκεκριμενη σταση μου δεν εχει σκοπο να επικροτισει οσα εγιναν.Οσα εγιναν και ασχημα ειναι και απαραδεκτα ειναι αλλα ως εκει.

ΥΓ2. Η υπογραφή είναι βγαλμένη από μία ταινία που λέγεται "Το Στοίχημα του Σλέβιν"? Άσχετο, αλλά χρήζει απάντησης... blink.gif

Δε γνωριζω την ταινια.Η υπογραφη ειναι μεταφορικη φραση που χρησιμοποειται συχνα στην Αμερικη.

QUOTE(Nostradamus @ Aug 21 2010, 04:45 ) *
Ναι εννοώ πως ότι γράφεται και δημοσιεύεται από αυτόν τον λογαριασμό είναι η καθαρά προσωπική μου άποψη και τα συμπεράσματα που εγώ βγάζω από την δική μου οπτική που βλέπω τα πράγματα (και καλύτερα που το ανέφερες γιατί εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι!).

Δεν υπάρχει διαφωνία με αυτά που λες, και κανείς δεν ξεχνά το περιστατικό του Αρτέστ το 2005, αλλα μην ξεχνάς ότι η τιμωρία του ήταν 82 παιχνίδια (που συμβολικά είναι μία ολόκληρη σεζόν εκτός παρκέ) και άλλα 41 (μισή σεζόν) είχαν οι Stephen Jackson και Jermaine O'neal (δηλαδή πάικτες πρώτη γραμμής). Εδώ ποια ακριβώς θα είναι η τιμωρία από την ΕΟΚ? 30 χιλ. πρόστιμο για παίκτες που πληρώνονται με πάνω από 1εκ. ως επί το πλέιστον.

Ξύλο μπορεί να πέσει παντού, καταδικαστέο μεν, αλλά ανθρώπινο όπως ανέφερες, το θέμα είναι πως διαχειρίζεσαι το θέμα μετά σαν ομοσπονδία και σαν κράτος ώστε να μην χάσεις μία καλή φήμη που έχεις για τον αθλητισμό σου κλπ.

Π.Χ. αν αυτό είχε γίνει 5-6 φορές στο παρελθόν δεν νομίζω ότι θα ερχόταν ποτε οι ΗΠΑ για φιλικό εδώ κλπ. Αλλάζει η αντιμετώπιση από όλους μετά και δεν σε παίρνει κανείς στα σοβαρά αν συγκαλύπτεις πισώπλατα τέτοια φαινόμενα.

Αν μου βρεις εναν παικτη της Εθνικης που εχει τα μυαλα και τον ψυχισμο του Αρτεστ και ελαβε μερος στα χτεσινα παρατραγουδα τοτε οχι 82 παιχνιδια...να του παρουν το δελτιο για παντα θα σου πω....αλλα ακριβως επειδη εγω τουλαχιστον δε μπορω να βρω ουτε εναν τετοιο παιχτη δε μπορω να δεχτω οτι ολο αυτο εγινε για ψηλου πηδημα...και η αιτια για μενα παιζει ρολο...διαφορετικα και ολοι οι φονοι ιδιες ποινες θα επεσυραν αλλα υπαρχει και το εν βρασμο ψυχης που λεμε....
Sleeper
QUOTE(colonel gomelsky @ Aug 20 2010, 23:27 ) *
Ερώτηση προς όλους όσους καταδικάζουν γενικά τα γεγονότα:

α)Τι θα έπρεπε να κάνει κατά την άποψή σας ο Τσαρτσαρής όταν χτυπούσαν τον πεσμένο συμπάικτη του;

β)Τι θα έπρεπε να κάνει ο Φώτσης όταν ο Τεόντοσιτς τον χτύπησε; Η απάντηση "ας μην ζητούσε τα ρέστα ο Φώτσης" δεν μπορεί να γίνει δεκτή γιατί μετά θα παίζουμε την κολοκυθιά και κάποιος θα μπορεί να ισχυριστεί ότι ας μην έκανε και το αντιαθλητικό ο Τεόντοσιτς.

γ)Τη φάση στην οποία ο Τεόντοσιτς πάει και κρύβεται πίσω από τον Σόφο την είδατε; Δεν τη βαφτίσαν μάχη ΠΑΟ-ΟΣΦΠ μόνο οι δημοσιογράφοι. Αυτή φαίνεται να ήταν και η "λογική" του Τεόντοσιτς.

ΥΓ. Μια χαρά είναι οι δηλώσεις του Τσαρτσαρή και ισχύουν για οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε χώρα. Το αυτονόητο δλδ. Επειδή μίλησε μόνο για την Ελλάδα είναι ρατσιστής;

ΥΓ.2 Το πρόβλημα που υποβόσκει και αχνοφαίνεται σε πολλά ποστ αλλά κανείς δεν το παραδέχεται είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια η εθνική στηρίζεται στο μεγαλύτερο βαθμό σε παίκτες του ΠΑΟ. Αυτό ενοχλεί.

ΥΓ. 3 Ο Ντούντα έχασε ένα τεράστιο παράσημο στη μεγάλη καριέρα του που κατά την άποψή μου θα το κατάφερνε αν είχαν αποφευχθεί αυτά: Να χειροκροτηθεί ως προπονητής του αιωνίου στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

α) μάλλον δεν πρόσεξες το σημείο που έχει πέσει ο Τεοντοσιτς και είναι ο Φώτσης απο πάνω και έχει μαζευτεί όλο το μπούγιο σχεδον στα πόδια του Τσαρτς και αυτος προσπερναέι αδιάφορα και πάει να πλάκωθει με άλλον σέρβο.
Δεν ξέρω τι έπρεπε να κάνει για τον συμπαίχτη του, στο συγκεκριμένο σημείο όμως μάλλον αδιαφορεί.
Συγκεκριμένα δες το απο το 0.36.

β)Το οτι θα αρχίσουμε την κολοκυθια πως ακριβώς δικαιώνει κάποιον απο τους δυο?

γ)Το οτι κρύβεται είναι δική σου ερμηνεία, εγω τον βλέπω να προσπαθει να συγκρατήσει τον σόφο.

ΥΓ. No comment

ΥΓ.2 Τώρα απο που το εβγάλες αυτο το συμπέρασμα...πραγματικά I rest my case....

Όταν πέφτει ξύλο δεν υπάρχουν καλοί και κακοί... Υπάρχουν αυτοι που χάνουν την ψυχραιμια τους τεο-φώτσης
Αυτοι που την είδαν καουμποηδες aka το τρίο των σέρβων που την έπεσαν στον φώτση και οι ινδιάνοι που προστευουν τα δίκια τους σόφο-τσαρτς. Και υπάρχουν και οι ψύχραιμοι όπως Διαμαντιδης, Σπανούλης, Μπουρούσης και Paounic.

Επιμένω το πρόβλημα δεν είναι το ξύλο, συμβαίνουν αυτα και στις καλύτερες οικογένειες (αλλώστε είμαστε αδέλφια με τους Σέρβους rolleyes.gif ). Το πρόβλημα είναι το μήνυμα που περνάει η ΕΟΚ με τις αντιδράσεις της.

Nostradamus
QUOTE(CrossoverOnE @ Aug 21 2010, 04:52 ) *
Αν μου βρεις εναν παικτη της Εθνικης που εχει τα μυαλα και τον ψυχισμο του Αρτεστ και ελαβε μερος στα χτεσινα παρατραγουδα τοτε οχι 82 παιχνιδια...να του παρουν το δελτιο για παντα θα σου πω....αλλα ακριβως επειδη εγω τουλαχιστον δε μπορω να βρω ουτε εναν τετοιο παιχτη δε μπορω να δεχτω οτι ολο αυτο εγινε για ψηλου πηδημα...και η αιτια για μενα παιζει ρολο...διαφορετικα και ολοι οι φονοι ιδιες ποινες θα επεσυραν αλλα υπαρχει και το εν βρασμο ψυχης που λεμε....

Tώρα όμως μιλάς εσύ χωρίς να ξέρεις ακριβώς τι είχε γίνει με τον Αρτέστ, και αυτό που κατηγορείς όλους εδώ το κάνεις πρώτος. Πρόσεχε...

Και κάτι ακόμα, ο Αρτέστ δεν τιμωρήθηκε για τον "ψυχισμό" του αλλά για τις πράξεις αυτές καθεαυτές που έκανε εκείνο το βράδυ.
Τις ποινές τις επιβάλλουν αθλητικοί δικαστές, όχι ψυχίατροι.

Ψάξε και βρες λίγο την αιτία που τα έκανε όλα αυτά ο αρτέστ τον Νοέμβρη του 2005 και άμα την θεωρείς "ψίλου πήδημα" πες μου να κόψουμε τη συζήτηση τουλάχιστον.
Anaz
Οι δηλωσεις του Τσαρτσαρη δε νομιζω οτι εχουν ρατσιστικο νοημα. Πολυ βαρης χαρακτηρισμος. Απλα χαζες, γραφικες, φτηνολαικιστικες και προπαγανδιστικες θα τις ελεγα. Επαιξε πολυ μεγαλο ρολο ο εκνευρισμος του. ειχε στο μυαλο του τους Μιλος και Κεσελυ προσπαθησε να τα χωσει πλαγιως βαζοντας και λιγο συνδικαλιστικο ως αντιπροεδρος του ΠΣΑΚ μεσα και βγηκε ενας αχταρμας που μαλλον δεν καταλαβε κι ο ιδιος πως ακουστηκε. Δεν ηταν σε θεση να σκεφτει καθαρα. Δεν επρεπε να τον αφησουν να κανει δηλωσεις αμεσως μετα τον καυγα. Μεγα σφαλμα.

ΔΕΝ εξομοιωνω απολυτα την συμπεριφορα των δικων μας με των Σερβων. Οι Σερβοι ηταν αυτοι που εδωσαν τόσο μεγαλη εκταση στο επεισοδειο Φωτση-Μιλος που αντι να μπουν να χωρισουν οπως αρχικα οι δικοι μας, μπηκαν για να παιξουν ξυλο!!
Απο'κει και περα ομως η εικονα να βλεπεις τον Φωτση και τον Τσαρτσαρη να τρεχουν εκ των υστερων να πιασουν τον αντιπαλο που τους ειχε επιτεθει να του την πεσουν στα μπουνιδια, κι ενω φορανε το εθνοσημο και ειναι οικοδεσποτες και θα επρεπε υποτιθεται πρωτοι αυτοι να κοιταξουν να διασφαλισουν την ηρεμια του αγωνα, ΕΙΝΑΙ ντροπιαστικη.
Εγω δικαιολογω ΜΕΧΡΙ και την ΑΡΧΙΚΗ αντιδραση του Φωτση. Μεχρι ΙΣΩΣ ΕΝ ΜΕΡΕΙ και την αντιδραση του Σοφο που εχω την αισθηση οτι αρχικα μπηκε να χωρισει και δεχτηκε καταιγισμο πισοπλατων χτυπηματων κ τρελαθηκε.
Να βλεπω ομως τον Τσαρτσαρη να εχει ανοιξει προσωπικη βεντετα κ να ψαχνει να ξυλοφορτωσει τον Κεσελυ προσπερνώντας την ιδια ωρα απο πανω τον πεσμενο συμπαιχτη που υποτιθεται ηθελε να προστατευσει, ε ΔΕΝ δικαιολογειται με τιποτα!! Ο Διαμαντιδης που ηταν και μπροστα στη φαση ειχε την πιο σωστη συμπεριφορα.

colonel αυτα τα γενικα "ενοχλει που η Εθνικη απαρτιζεται κυριως απο παιχτες του Παο" να τα πεις σε αλλα φορουμ!! Εδω μεσα υπαρχουν ΑΡΚΕΤΑ παιδια που αγαπουν την Εθνικη περισσοτερο κι απο τις ομαδες τους. Να προσεχεις τι λες. Ειδικα δε οταν δεν θυμαμαι ΠΟΤΕ σε ΑΥΤΟ το φορουμ να εχει υπονοηθει κατι τετοιο! Το μονο που θυμαμαι ειναι καποιους να αντιδρουν γιατι ορισμενοι Παναθηναικοι προσπαθουσαν να αναγαγουν τις επιτυχιες της Εθνικης σε επιτευγματα των παιχτων του Παο που την απαρτιζουν και..του Ζοτς, και κατηγορουσανε τον Γιαννακη για την 12η επιλογη του ροστερ οτι εψηνε παιχτες για τον Ολυμπιακο!!

Πραγματικα ειναι φοβερο το πως κοιταει το συστημα των ρουφιανοδημοσιογραφων να εκμετταλευτει την κατασταση για να προπαγανδισει κατα των Μιλος και Ιβκοβιτς.
CrossoverOnE
QUOTE(Nostradamus @ Aug 21 2010, 05:50 ) *
Tώρα όμως μιλάς εσύ χωρίς να ξέρεις ακριβώς τι είχε γίνει με τον Αρτέστ, και αυτό που κατηγορείς όλους εδώ το κάνεις πρώτος. Πρόσεχε...

Και κάτι ακόμα, ο Αρτέστ δεν τιμωρήθηκε για τον "ψυχισμό" του αλλά για τις πράξεις αυτές καθεαυτές που έκανε εκείνο το βράδυ.
Τις ποινές τις επιβάλλουν αθλητικοί δικαστές, όχι ψυχίατροι.

Ψάξε και βρες λίγο την αιτία που τα έκανε όλα αυτά ο αρτέστ τον Νοέμβρη του 2005 και άμα την θεωρείς "ψίλου πήδημα" πες μου να κόψουμε τη συζήτηση τουλάχιστον.

Δε συνενοουμαστε προφανως....κανεις δεn τιμωρειται για τον ψυχισμο του...για τα αποτελεσματα που μπορει να επιφερει ομως ο ψυχισμος φυσικα και τιμωρουνται...ο Αρτεστ πλακωσε θεατη που του πεταξε αντικειμενο...τι ακριβως πρεπει να ξερω παραπανω;Αλλωστε ο Αρτεστ δεν ειναι παικτης που θα με εκπληξει το να κανει φασαρια οπως και δεν με εξεπληξε τοτε...ομως ακριβως επειδη Αρτεστ σε αυτη την ομαδα δεν εχουμε...ειναι προφανες οτι πρεπει να κοιταξεις βαθυτερα...Ψιλου πηδημα δεν ειναι το να σου πεταξουν αντικειμενο...αλλα στην Ελλαδα σχεδον καθε βδομαδα που λεει ο λογος θα πρεπε να πλακωνονται οι παικτες με θεατες για αντικειμενα που πεταγονται...δεν μπορω να καταλαβω τι κοινο μπορει να εχει ο Αρτεστ με οποιοδηποτε παικτη της Εθνικης.Το παλικαρι ειναι σεσημασμενο και στην Εθνικη κανεις δεν ειχε δωσει δικαιοματα για να περιμενεις κατι αναλογο....Ο τυπος ειναι γνωστο ευραιως οτι παρακολουθειται απο ψυχιατρο δηλαδη τι συζηταμε τωρα δε καταλαβαινω...
Johnny Shooter
QUOTE(magickaminia @ Aug 20 2010, 11:50 ) *
Οσον αφορα την μπασκετικη παιδεια ξεχασατε μου φαινεται οτι οι ανθρωποι ειναι 2 μετρα ο καθενας και οταν καποιος παει και τους επιτιθεται υπουλα , ειναι ευκολο να τρελαθουν και να αντιδρασουν. Πολυ κουλ και Χριστιανοι γινατε ολοι.

Φίλε μου κατά λάθος το έγραψες αυτό το άλλοθι ...έτσι?
Ό,τι είναι 2 μέτρα και...

Τότε στο American Football που είναι 2 μέτρα επί ...3 μέτρα θα έπρεπε να τους βάζουν να παίζουν μέσα σε αρένα! icon_drunk.gif

Είναι Επαγγελματίες Αθλητές του Πολιτισμένου Κόσμου φίλε μου, δεν παίζουμε εσύ και εγώ στην μπασκέτα της γειτονιάς μας!
Nostradamus
QUOTE(CrossoverOnE @ Aug 21 2010, 07:22 ) *
Δε συνενοουμαστε προφανως....κανεις δεn τιμωρειται για τον ψυχισμο του...για τα αποτελεσματα που μπορει να επιφερει ομως ο ψυχισμος φυσικα και τιμωρουνται...ο Αρτεστ πλακωσε θεατη που του πεταξε αντικειμενο...τι ακριβως πρεπει να ξερω παραπανω;Αλλωστε ο Αρτεστ δεν ειναι παικτης που θα με εκπληξει το να κανει φασαρια οπως και δεν με εξεπληξε τοτε...ομως ακριβως επειδη Αρτεστ σε αυτη την ομαδα δεν εχουμε...ειναι προφανες οτι πρεπει να κοιταξεις βαθυτερα...Ψιλου πηδημα δεν ειναι το να σου πεταξουν αντικειμενο...αλλα στην Ελλαδα σχεδον καθε βδομαδα που λεει ο λογος θα πρεπε να πλακωνονται οι παικτες με θεατες για αντικειμενα που πεταγονται...δεν μπορω να καταλαβω τι κοινο μπορει να εχει ο Αρτεστ με οποιοδηποτε παικτη της Εθνικης.Το παλικαρι ειναι σεσημασμενο και στην Εθνικη κανεις δεν ειχε δωσει δικαιοματα για να περιμενεις κατι αναλογο....Ο τυπος ειναι γνωστο ευραιως οτι παρακολουθειται απο ψυχιατρο δηλαδη τι συζηταμε τωρα δε καταλαβαινω...

Φυσικά δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί ο λόγος που έκανε ότι έκανε ο Αρτέστ δεν ήταν το αντικείμενο που δέχτηκε ούτε ο ψυχισμός του. Ο Αρτέστ δεν ήταν σεσημασμένος μέχρι εκείνο το συμβάν, το εν λόγω συμβάν είναι που έκανε κάποιους να κοιτάξουν το ψυχικό του κόσμο (αν και αυτό όχι μόνο είναι άσχετο με την εθνική αλλά δυστυχώς είναι και off-topic).

H ουσία δεν είναι αν είναι κάποιος σεσημασμένος ή όχι, αλλά να υπάρχουν νόμοι και αυτοί να τηρούνται για όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ! ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ. Κανείς δεν πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου με το άλλοθι ότι αν χάσουμε τους συγκεκριμένους παίκτες δεν θα τα πάμε καλά στο παγκόσμιο. Όχι ένα, αλλά δέκα παγκόσμια θα έπρεπε να θυσιάσουμε στο βωμό και στο χτίσιμο μίας σωστής αθλητικής παιδείας αν θέλουμε να λεγόμαστε κράτος.

Έπειτα τι μου λες? Ότι η πράξη του Αρτέστ είναι κατακριτέα επειδή είναι τρελός (που ούτε αυτό το ξέρουμε γιατί δεν είμαστε ψυχολόγοι) ενώ τα καλόπαιδα τα δικά μας το περνάμε στο ντούκου επειδή δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν? Στο είπα και στο ξαναλέω, ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΘΕΑΥΤΕΣ και επουδενί η φήμη που συνοδεύει τον χαρακτήρα αυτού που διαπράττει το ατόπημα.

ΥΓ. Δεν μου απάντησες όμως, ο Αρτέστ δέχθηκε ποινή ενός έτους αποκλεισμού από τα γήπεδα, ποια είπες ότι θα είναι η τιμωρία για αυτούς που ενεπλάκησαν χθες?

ΥΓ2. Καλά ο Αρτέστ είναι μουρλός για δέσιμο, και ο Jackson? και ο jermaine o'neal? Τρελαθήκανε ομαδικώς στην Ιντιάνα εκείνο το βράδυ? (οι δύο τελευταίο έχασαν τη μισή σεζόν, ήταν σεσημασμένοι και αυτοί?)

ΥΓ3. Ψάξε το λόγο που επιτέθηκε ο Αρτέστ! Και δεν είναι το μπουκάλι... Όταν το βρείς απάντησέ μου, εδώ θα είμαι και θα περιμένω.

Η διαφορά δεν είναι ανάμεσα στον Αρτέστ και στα επισόδια που έγιναν το 2005 σε σχέση με το χθεσινό συμβάν. Η διαφορά είναι η αντιμετώπιση στις ΗΠΑ αυτών που έκαναν τα επισόδια σε σχέση με την αντιμετώπιση που θα έχουν οι αντίστοιχοι μποξέρ εδώ πέρα.
Johnny Shooter
Οι δηλώσεις του Τσαρτσαρή δεν είναι ρατσιστικές βρε παιδιά.

Μπορείς να τις πεις ό,τι είναι άκαιρες και μη σωστά διατυπωμένες (σίγουρα εν συγχύση) εν θερμό (ακόμα) αλλά όχι και Ρατσιστικές.

Μην "πετάμε" τόσο βαριές λέξεις αβίαστα!

Το θέμα κατά πόσο εγχώριοι managers σε συνεργασία με αλλοδαπούς managers (και προπονητές) , εκμεταλεύονται παράγοντες, ομάδες αλλά και τους ίδιους τους (αλλοδαπούς) παίκτες, που φέρνουν στην Ελλάδα, παίκτες πάρα πολλές φορές αμφιβόλου (sic) αξίας ή αλλιώς "παλτά" (κυνικά), είναι μια πραγματικότητα!

Όπως πραγματικότητα είναι ό,τι στην Ελλάδα θα μπορούσαν οι ομάδες να βρούν σε πολλές περιπτώσεις έλληνες πιο ταλαντούχους (με φουσκωμένα μυαλά από τους μανατζαρέους πολλές φορές ...βέβαια).

Η πραγματικότητα αυτή ισχύει χρόνια τώρα στην Ελλάδα (παλιότερα ακόμα περισσότερο) και όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στο ποδόσφαιρο.
Αυτή είναι βέβαια μια κουβέντα για άλλο τόπικ!

Ξαναλέω βέβαια πως οι δηλώσεις του Τσαρτσαρή ήταν κατ'αρχήν για τον Τεόντοσιτς και όχι σωστά εκφρασμένες!
Venomous
Ο Τσαρτσαρής που έψαχνε να ρίξει τα μπουνίδια του σεβάστηκε μήπως τη χώρα του, την Εθνική και τους φιλάθλους της? Τι σχέση έχει το που παίζει ένας παίκτης με τον καυγά ενός αγώνα. Παντελώς άκαιρες,άκυρες και γραφικές δηλώσεις και εγώ περιμένω να τις αναιρέσει δημόσια. Όπως περιμένω και δημόσια συγγνώμη από τον Φώτση που όρμησε στην αρχή και συνέχισε μετά ενώ τους είχαν χωρίσει. Αυτοί εκπροσωπούν την Εθνική εκείνη τη στιγμή και ρεζίλεψαν τα πάντα. Ο Κρστιτς και ο Ίβκοβιτς ζήτησαν συγγνώμη δημόσια, κανένας δικός μας θα κάνει το ίδιο ή οι δικοί μας είναι όλοι αθώοι?
colonel gomelsky
QUOTE(Anaz @ Aug 21 2010, 06:47 ) *
colonel αυτα τα γενικα "ενοχλει που η Εθνικη απαρτιζεται κυριως απο παιχτες του Παο" να τα πεις σε αλλα φορουμ!! Εδω μεσα υπαρχουν ΑΡΚΕΤΑ παιδια που αγαπουν την Εθνικη περισσοτερο κι απο τις ομαδες τους. Να προσεχεις τι λες. Ειδικα δε οταν δεν θυμαμαι ΠΟΤΕ σε ΑΥΤΟ το φορουμ να εχει υπονοηθει κατι τετοιο! Το μονο που θυμαμαι ειναι καποιους να αντιδρουν γιατι ορισμενοι Παναθηναικοι προσπαθουσαν να αναγαγουν τις επιτυχιες της Εθνικης σε επιτευγματα των παιχτων του Παο που την απαρτιζουν και..του Ζοτς, και κατηγορουσανε τον Γιαννακη για την 12η επιλογη του ροστερ οτι εψηνε παιχτες για τον Ολυμπιακο!!

Πραγματικα ειναι φοβερο το πως κοιταει το συστημα των ρουφιανοδημοσιογραφων να εκμετταλευτει την κατασταση για να προπαγανδισει κατα των Μιλος και Ιβκοβιτς.

Συζητάμε για ένα θέμα. Έχω εγώ μία άποψη και μία άλλη κάποιος άλλος φίλος. Ο Χ φίλος παραθέτει και το επιχείρημά του για τη στηρίξει. Αν δε με καλύπτει το επιχείρημα ή δεν μπορώ να το κατανοήσω ψάχνω να βρω άλλες πιθανές ενναλακτικές. Μία απ αυτές είναι και αυτό που είπα. Ούτε γενίκευσα, ούτε τίποτα. Ίσως βέβαια να είμαι και επηρεασμένος από αυτό που λες στο κομμάτι που μπόλνταρα. Τεσπα δε δίνω συνέχεια. peace.gif

ΥΓ. Όλα κι όλα όμως: Όχι και προπαγάνδα κατά του Ίβκοβιτς! Οι ίδιοι "ρουφιανοδημοσιογράφοι" όπως τους αποκαλείς είναι αυτοί που Σοφό ανεβάζουν τον Ντούντα, Δάσκαλο τον κατεβάζουν (και δικαίως).
magickaminia
QUOTE(YANN @ Aug 21 2010, 07:23 ) *
Φίλε μου κατά λάθος το έγραψες αυτό το άλλοθι ...έτσι?
Ό,τι είναι 2 μέτρα και...

Τότε στο American Football που είναι 2 μέτρα επί ...3 μέτρα θα έπρεπε να τους βάζουν να παίζουν μέσα σε αρένα! icon_drunk.gif

Είναι Επαγγελματίες Αθλητές του Πολιτισμένου Κόσμου φίλε μου, δεν παίζουμε εσύ και εγώ στην μπασκέτα της γειτονιάς μας!

Το μεγεθος που ανεφερα ειναι εν τη ριμη του λογου. Π.χ. ο Ζαμπιδης του 1,65 ανετα βγαζει νοκ αουτ ενα 2 μετρο ντουλαπα. Οσον αφορα τον επαγγελματισμο , αναφερεσαι και στον ανδρισμο των αθλητων. Εγω εχω παιξει κυριως ποδοσφαιρο αγαπητε φιλε και μαλιστα σε μια θεση που η καθε Κατινα μου κατεβαζε καντηλια απο το πρωτο λεπτο και εβριζε το γενεαλογικο μου δεντρο, κοινως τερματοφυλακας. Καποια στιγμη λοιπον η κοτα ο τερματοφυλακας ο κουνελοπνιχτης κ.α. την ωρα του ημιχρονου πεταξε απο τα γαντια βγηκε απο τα αποδυτηρια στην εξεδρα και ορμηξε στο νουμερο που μου εβριζε την μανα . Ημουν 31 χρονων καραγκιοζης εγινε το μελε ολε στην εξεδρα γιατι το γηπεδο ειχε και δικους μου οπαδους και μετα με απεβαλε ο Διαιτητης. Σε αγωνα πρωταθληματος της ΕΠΣ Πειραια. Μην τα βλεπετε ολα μπλαζε παληκαρια. Ανθρωποι ειναι πανω απ ολα. blove.gif
boumtze-boumtze
http://basketblog.gr/pages/ViewContent.asp...amp;w=0&m=1
O Φωτσης παντως,σα να μη μας τα λεει καλα rolleyes.gif
modernam
QUOTE(T.W.Is.M. @ Aug 21 2010, 01:19 ) *
Συμφωνω στις τιμωριες γενικα. Οι δηλωσεις του Τσαρτσαρη δε μου φανηκαν ρατσιστικες παντως. Στο πρωτο κομματι που φωτογραφιζει τον Τεοντοσιτς συμφωνω απολυτα. Μετα ομως ξεφευγει. Υποθετω οτι εννοει τον Κεσελι, αλλα ετσι χανει τη μπαλα, γιατι μιλαει για καποιον που δεν εχει παιξει ουτε αγωνα στην Ελλαδα και που λιγα λεπτα πριν ειχαν παιξει μπουνιες. Απο κει και μετα δηλαδη ειναι φαουλ.

και εμένα οι δηλώσεις του τσαρτσαρη δεν μου φαινονται ρατσιστικές.
είναι όμως χαζές λες και και οι σερβοι/ξενοι χρωστάνε στο ελληνικό μπασκετ ενώ κατα την αποψή μου συμβαίνει το αντίθετο.
χωρίς τα χρήματα των αθηναικών ομάδων και τους ξένους των τελευταίων 15 ετών, ο τσαρτσαρής και ο φώτσης θα πάλευαν για ένα συμβόλαιο 10.000 € το χρόνο.

QUOTE(T.W.Is.M. @ Aug 21 2010, 01:19 ) *
Απο την περιγραφη που κανεις εχω μονο να διαφοροποιηθω στο οτι πιστευω οτι η ενεργεια του Τεοντοσιτς ειναι σκοπιμη. Το εχει ξανακανει και σε καθε ευκαιρια δεν αποφευγει τις βρωμικες ενεργειες. Ολοι ξερουν οτι εχει εμπλακει σε επεισοδια και επομενως ολες οι ενδειξεις ειναι εναντιον του. Πιστευω οτι ηθελε να χαλασει το παιχνιδι, αλλα το πραγμα ξεφυγε περισσοτερο απ οτι περιμενε(μαλλον δεν περιμενε τετοια αντιδραση) και μετα συγκρατουσε το Σοφο κρυβομενος πισω του.
Αναρωτιεμαι τι πρεπει να γινει την επομενη φορα που θα εμπλακει σε καποιο μικροεπεισοδιο. Οχι αν...οταν, γιατι θεωρω δεδομενο οτι θα ξαναγινει.
Α ναι...και κατι αλλο. Πρωτα σπρωχνει ο Τεοντοσιτς(γιατι δεν ηταν μπουνια αυτο, μην υπερβαλλουμε) και μετα φτυνει ο Φωτσης.

για μένα η ενέργεια του μίλος στο φαουλ δεν είναι εσκεμμένη
βλέπω το φώτση να λυγίζει να τη μέση του σαν να χτυπήθηκε ... αλλά δεν είναι εκεί το θέμα
τέτοιες φασεις γίνονται 20 σε κάθε αγώνα
και κατά 99% τελειώνουν με δύο γαλλικά, μια διαμαρτυρία στο διαιτητή.
ο μίλος αρχικά κανει πίσω ... είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.
όταν ένας παιχτης κανει πίσω το θέμα πάλι κατά 99% τελειώνει εκεί
ο φώτσης όμως το συνεχίζει ...
Johnny Shooter
QUOTE(magickaminia @ Aug 21 2010, 11:56 ) *
Το μεγεθος που ανεφερα ειναι εν τη ριμη του λογου. Π.χ. ο Ζαμπιδης του 1,65 ανετα βγαζει νοκ αουτ ενα 2 μετρο ντουλαπα. Οσον αφορα τον επαγγελματισμο , αναφερεσαι και στον ανδρισμο των αθλητων. Εγω εχω παιξει κυριως ποδοσφαιρο αγαπητε φιλε και μαλιστα σε μια θεση που η καθε Κατινα μου κατεβαζε καντηλια απο το πρωτο λεπτο και εβριζε το γενεαλογικο μου δεντρο, κοινως τερματοφυλακας. Καποια στιγμη λοιπον η κοτα ο τερματοφυλακας ο κουνελοπνιχτης κ.α. την ωρα του ημιχρονου πεταξε απο τα γαντια βγηκε απο τα αποδυτηρια στην εξεδρα και ορμηξε στο νουμερο που μου εβριζε την μανα . Ημουν 31 χρονων καραγκιοζης εγινε το μελε ολε στην εξεδρα γιατι το γηπεδο ειχε και δικους μου οπαδους και μετα με απεβαλε ο Διαιτητης. Σε αγωνα πρωταθληματος της ΕΠΣ Πειραια. Μην τα βλεπετε ολα μπλαζε παληκαρια. Ανθρωποι ειναι πανω απ ολα. blove.gif

Άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε συμφωνώ φίλε μου, δεν λέω να τους σταυρώσουμε...

Απλώς όμως να παραδεχτούμε ό,τι οι επαγγελματίες κάθε είδους έχουν μεγαλήτερη ευθύνη για τις ενέργειες και πράξεις τους. Γιατί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι πράξεις τους επιρρεάζουν περισσότερο κόσμο και επιπροσθέτως πληρώνονται γι' αυτό που κάνουν!

Πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για επαγγελματίες πρώτης γραμμής!

Επομένως και θα πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί μαζί τους και θα πρέπει να τιμωρηθούν!
Δίνοντας με την τιμωρία το παράδειγμα!

Υ.Γ: Δεν είναι λοιπόν αφ' υψηλού (μπλαζέ όπως είπες) η στάση μου, αλλά αντίθετα κοινωνικά ευαισθητοποιημένη ...έτσι πιστεύω τουλάχιστον!
cryptic
QUOTE(modernam @ Aug 21 2010, 12:39 ) *
για μένα η ενέργεια του μίλος στο φαουλ δεν είναι εσκεμμένη
βλέπω το φώτση να λυγίζει να τη μέση του σαν να χτυπήθηκε ... αλλά δεν είναι εκεί το θέμα
τέτοιες φασεις γίνονται 20 σε κάθε αγώνα
και κατά 99% τελειώνουν με δύο γαλλικά, μια διαμαρτυρία στο διαιτητή.
ο μίλος αρχικά κανει πίσω ... είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.
όταν ένας παιχτης κανει πίσω το θέμα πάλι κατά 99% τελειώνει εκεί
ο φώτσης όμως το συνεχίζει ...

Δε θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ το Φώτση αλλά
1) Δε ξέρουμε αν έχει προηγηθεί κάτι
2) Αν το ίδιο φάουλ το είχε κάνει κάποιος άλλος παίχτης πιστεύεις ότι θα το είχε συνεχίσει ο Φώτσης; Καλώς ή κακώς ο Τεόντοσιτς έχει λερωμένη τη φωλιά του και δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Είναι και αυτό μεσα στο παιχνίδι πάντα.
Ginobili
Εννοείται ότι μας έκαναν περήφανους.Όχι θα καθόμαστε να μας δέρνουν να μας βρίζουν και να μας ειρωνεύονται οι Σέρβοι μέσα στο σπίτι μας επειδή νιώθουν αδικημένοι.
Το ότι ο Τεόντοσιτς έχει προηγούμενα και προκαλεί το ξέραμε,ένας ήταν όμως στον Ολυμπιακό,οι συμπαίκτες του ήταν πιο μυαλωμένοι και τερμάτιζε εκεί η ιστορία.Εδώ ολόκληρος Κλέιζα που "τρώγεται" για μανούρα...ξέρει να συγκρατεί τα νεύρα του,ο δε Διαμαντίδης ...έβλεπε τον Τεόντοσιτς να δίνει "μπουνιά" στον Φώτση...και συνέχιζε να κρατάει τον Φώτση!!!! Στην Σερβία όμως....έχουν κι άλλα καλόπαιδα(οι οποίοι ευθύνονται και περισσότερο για το τι έγινε).....αντί να λήξει το συμβάν εκεί...έτρεξαν Βελίτσκοβιτς(τώρα καταλαβαίνουμε γιατί δεν το πήρε ο Ζοτς,και πόσο αρμονικά έχει κολλήσει στην Ρεάλ του Μεσίνα)...Κέσελι και Κρίσιτς να πλακώσουν τον Φώτση....!!!!

Λοιπόν τι θα έκαναν οι Έλληνες παίκτες???? Οποιοσδήποτε παίκτης που αγαπάει τον συμπαίκτη του και θα το έβλεπε αυτό θα τρελαινόταν.Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή ο Τσαρτσαρής...που την έπεσε στον Κέσελι και ο Σόφο στον Κρίσιτς???

Περηφάνια λοιπόν!!!! Και δίνω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες της Εθνικής γιατί έδωσαν το υγιές πρότυπο της αγάπης και της αλληλεγγύης στον συμπαίκτη όταν του την πέφτουν πολλοί ανεξαιρέτως συλλογικών συμφερόντων.Δεν κατάλαβα δηλαδή...ο Μπουρούσης και Σπανούλης παίκτες του Ολυμπιακού δε είναι??? Βλέπετε να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους παίκτες του ΠΑΟ και τον Σπανούλη??? Ο Σόφο τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό δεν έπαιζε...??? Ο δε Μπουρούσης γιατί δεν το έπαιξε καλός στον Ίβκοβιτς...???
Και έχει το θράσος ο Ίβκοβιτς να βγαίνει και να λέει ότι οι τεχνικές ποινές που δέχτηκε ήταν η αιτία για αυτό που έκαναν οι παίκτες του.....Κάτι ήξεραν ο Φάνης και ο Φασούλας....
T.W.Is.M.
QUOTE(cryptic @ Aug 21 2010, 13:13 ) *
Δε θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ το Φώτση αλλά
1) Δε ξέρουμε αν έχει προηγηθεί κάτι
2) Αν το ίδιο φάουλ το είχε κάνει κάποιος άλλος παίχτης πιστεύεις ότι θα το είχε συνεχίσει ο Φώτσης; Καλώς ή κακώς ο Τεόντοσιτς έχει λερωμένη τη φωλιά του και δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Είναι και αυτό μεσα στο παιχνίδι πάντα.

Αυτο ακριβως. Εχει κανει κι αλλες βρωμικες ενεργειες ο Τεοντοσιτς που γινεται κανεις καχυποπτος εναντιον του. Και οταν την ιδια ενεργεια την εχει ξανακανει, πιο πιθανο ειναι να εγινε εσκεμμενα. Φευγει πισω οπως φευγουν οχι μονο οσοι δε θελουν να συνεχισουν, αλλα κι οσοι ειναι ενοχοι. Λαθος, οσοι ειναι βρωμικοι και ενοχοι, γιατι απομακρυνεται σαν να μην εχει γινει τιποτα. Οταν ερχεται καποιος και σου κολλαει τη μουρη στο προσωπο, συνηθως του απαντας. Ειδικα αν εχεις δικιο, θα πεις κατι. Δε θα χτυπησεις και δε θα κανεις τον ασχετο. Αυτος οταν ο Φωτσης του ελεγε τα δικα του, εκανε μια χειρονομια σαν να ελεγε "ολο μιλας", πραγμα που μπορει να προκαλεσει περισσοτερο καποιον που εχει δεχτει υπουλο χτυπημα.
Επαγγελματικη συμπεριφορα. Οχι απο μπασκετμπολιστα βεβαια ή απο αθλητη γενικοτερα, αλλα απο προβοκατορα.
nikefalin
Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί......ανώριμοι και ανόητοι υπερασπιστές του καλού κοκκινοπρασινου και πρασινοκόκκινου δικαίου σε ένα διαφορετικό πεδίο αντιπαράθεσης.

"Επιχειρήματα" ( ο Θεός να τα κάνει) των μεν :
Aλήτης ο Τεόντοσιτς που χτυπά μόνο παίκτες του ΠΑΟ στα απαφτά,να απελαθεί και ο Ντούντα , Ο Κέσελι και ο ξωφαλτσος Κρστιτς, σας περιμένουμε στο ΟΑΚΑ
Δικαιολογημένα τα παλικάρια μας , ήρωες, υπερασπιζόμενοι υπερ γαιών και εδαφών

"Επιχειρήματα" των δε :
Αλήτης, προκλητικός και προδότης ο Φώτσης, ο Τσαρτσαρής Κου Κλουξ Κλαν κυρίως, ο Διαμαντίδης για το φτύσιμο πριν απο μήνες ( κουβέντα για τον Σόφο ) και φυσικά ο Χριστοδούλου ( όχι ο Φάνης αλλά ο Χρήστος , έτσι λέγεται...αφού ο Φάνης επαιξε και στον "βάζελο" και ο Χρήστος ήταν ο αδελφός του, τι δεν έχει καμμιά σημασία που είναι άλλος ο διαιτητής..το χει το όνομα) για κππιάστε όλοι στο ΣΕΦ!

Πανσοφος, ήρεμος και δικαιος ο Ντούντα, Τεοντοοσιτς αλάνι για πάντα στο λιμάνι, Κέσελι σε πάμε, εσύ κι ο Γούντς αδερφέ, α ρε Κρστιτς όταν τελειώσεις με το ΝΒΑ σε περιμένει η θέση του ψηλού.

Αλλος ωμά και άλλος με περιτύλιγμα λίγο από φουστανελιά λίγο με δουλοπρεπισμό λίγο με συμφέρον αλλά πάνω απόλα με την έντονη ανάγκη να τα μπουρδελοποιήσουμε όλα , να τα φέρουμε στα κοντά μας μέτρα προσπαθούν είτε από τον Τυπο είτε και στο διαδύκτιο , διαρυγνύωντας τα ..Mouse pads τους να επικρατήσουν όχι συζητώντας ή πείθωντας, όχι διαβάζωντας ή ακούωντας αλλά απλά και στυγνά μεταφέρωντας την προπαγάνδα που εκπορεύονται τα πληρωμένα αλητοειδή του τύπου.

Ειπαμε να συζητήσουμε ακούγωντας ο ένας τον άλλον, να δεχθούμε να αναλύσουμε το γεγονός αλλά όσο τα οπαδικά προπύργια αρκετών απειλούνται ( π.χ. ναι ο Τεόντοσιτς παίζει στα όρια του βρώμικου, ναι ο Φώτσης και ο Τσαρτσαρής είχαν απαράδεκτη συμπεριφορά , ναι ο Ντούντα είχε εξίσου απαράδεκτη συμπεριφορά ) τόσο θα εκτραχυνθεί η κουβέντα.

ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΜΑΣ ένα φιλικό ήταν στο οποίο χρειάστηκαν ακόμα και υπουργοί για να ξεμπλέξουν την χαζομάρα 10 τριαντάρηδων και 2-3 40ρηδων και 2 50+ ρηδων. Χρειάστηκε να απαλειφθεί ένα καραμπινάτο αυτόφωρο ( για το οποίο αν ήμουν εγώ και πέταγα την καρέκλα δεν θα το γλίτωνα δια του αρραβώνως), να μας λένε να ξεχάσουμε , να στηθεί ένα πανηγυρι παράνοιας, και το μόνο που απασχολεί κάποιους είναι να βγουν λάδι τα καμάρια τους! Μην θιχτεί ο Μίλος, ο Κωστάκης, ο Αντωνάκης, ο μπαρμπα Ντούντα, μην θιχτούν οι Αγγελόπουλοι, οι Γιαννακόπουλοι και αυτό το άρτιο θέαμα που προσφέρουν κάθε Ιούνιο....

και υπάρχουν και τα γεροντάκια με τον καημό τους...να πάει καλά όλη η ομάδα γιατί πως αλλιώς θα συντηρήσουμε τα σχεδόν 6εκ. που παίρνουμε ως επιχορήγηση για να χρωστάμε 2 χρόνια σε διαιτητές, ένα χρόνο σε μετακινήσεις χαμηλών εθνικών κατηγορίων κλπ..

Ιονέσκο σκέτος, το θέατρο του παραλόγου...

Στα πολιτισμένα κράτη το δίκαιο θα ήταν άμεσο και παραδείγματα παμπολλα. Ο Ρούντης ο Φερνάντες πριν 3 ημέρες δια του εκπροσώπου του διαλάλησε πως δεν γουστάρει το ΝΒΑ και θέλει να φύγει εδώ και τώρα. Το ΝΒΑ με βάση τον κανονισμό του του έριξε 25000 δολαριάκια. Αμεσα εισπρακτρέα. Ο Ρόνις ο Αρτέστις ο ράπερ έκανε το ντου. 82 αγώναι, μια περιόδος πλήρης έγραψε το καντράν. Και μεις συζητάμε τι είναι το 0,0000001 % πιο δίκαιο της χαζομάρας. Κάθε όμως 0.000001 % που υποχωρούμε χανουμε 100000 % σε σεβασμό , κύρος, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Και το χάνουμε όλοι μαζί. Δίκαιοι και άδικοι.

Flash
Μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις χωρίς να έχω προλάβει να διαβάσω το σύνολο των posts. H σειρά είναι τυχαία:

1) Για μένα όσοι έριξαν ξύλο είναι απαράδεκτοι. Μπορεί κάποιοι να έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη ευθύνη (θα πω παρακάτω) αλλά όλοι τους είναι χρόνια επαγγελματίες, πολλοί παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο και έχουν πολύ μεγάλη πείρα από "θερμά επεισόδια". Θα έπρεπε να δείξουν πολύ μεγαλύτερη ψυχραιμία και σύνεση.

2) Ο Διαμαντίδης από την πρώτη στιγμή πάει και αγκαλιάζει τον Φώτση προσπαθώντας να τον ηρεμήσει. Γιατί κανείς από τους Σέρβους δεν πηγαίνει να κράτησει τον Τεοντόσιτς ενώ αντίθετα με το που αρχίζει ο σαματάς έχουν σταθεί από πίσω του και του κάνουν κεφαλοκλείδωμα ; Σε τέτοιες στιγμές, στοιχειώδες μυαλό να έχεις, πάς και πιάνεις το συμπαίχτη σου, όχι τον αντίπαλο.

3) Συγνώμη για την σκληρότητα της έκφρασης, αλλά βρίσκω την άποψη ότι ο Κριστις βρισκόταν σε αυτοάμυνα αστεία. Αν δείτε την εικόνα από τη live μετάδοση, η κάμερα έχει κεντράρει στο Σοφοκλή ο οποίος έχει σταματήσει για 4-5 δευτερόλεπτα να κυνηγά τον Κριστις. Ανάμεσα τους υπάρχουν τουλάχιστον 6 παίχτες και των 2 ομάδων και τα πνεύματα αρχίζουν να ηρεμούν όταν ακούγεται ξαφνικά (δε φαίνεται από αυτή τη λήψη) ότι ο Κριστις πέταξε καρέκλα. Ναι ήταν πανικόβλητος, επίσης είναι θρασύδειλος που ρίχνει μπουνιές στον αυχένα ανθρώπου με γυρισμένη την πλάτη, ναι μπορεί να νόμιζε ότι ήταν σε αυτοάμυνα αλλά όχι, δεν ήταν.

4) Αυτό που έκανε ο Τεόντοσιτς λέγεται μπουνιά, όχι σπρώξιμο. Εκτός και αν το σπρώξιμο γίνεται με σφιγμένη γροθιά και βρίσκει στο σαγόνι του άλλου. ΠΡΟΣΟΧΗ: αυτό δε δικαιολογεί καθόλου την υπερβολική αντίδραση του Φώτση στο φάουλ (που τον έχει πιάσει αλα μπρατσέτα παρά την παρέμβαση του ΔΔ) ακόμα κι αν ήταν σκληρό.

5) Οι δηλώσεις του Τσαρτσαρή ήταν άστοχες και δεν βοηθούν σε τίποτε απολύτως. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε ζητήσει ο ίδιος εδώ και πολλά χρόνια μαζί με πολλά από τα παιδιά που έχουν ισχύ στο ελληνικό μπάσκετ είναι η τιμωρία παικτών, ομάδων και χουλιγκάνων κάθε φορά που γίνονται επεισόδια σε συλλογικά επίπεδο. Αντ' αυτού έχουμε χάδια εκατέωθεν. Ρατσιστικές όμως δεν ήταν. Χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη σαν καραμέλα στην Ελλάδα και λόγω της ιστορικής και πολιτιστικής της φόρτισης αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Σημειωτέον ότι ούτε με τη λογική των δηλώσεων συμφωνώ αλλά έτερον εκάτερον.

6) Ευθύνες σίγουρα έχει και ο Χριστοδούλου. Η δεύτερη τεχνική ποινή σε φιλικό παιχνίδι ομάδων μεταξύ των οποίων υπάρχει και κάποια φόρτιση είναι εντελώς για τα πανυγήρια και το μόνο που λέει είναι "all lights on me". Γενικά δε μου αρέσει να σχολιάζω διαιτητές αλλά πραγματικά θεωρώ ότι ήταν τραγικότατη η συγκεκριμένη απόφαση. Άσε που βάση του ρεπορτάζ δεν φαίνεται να του είχε πει και τίποτα φοβερό ο Ντούντα. Ο οποίος βέβαια μετά ίσως θα έπρεπε να είναι πιο ψύχραιμός αλλά όταν φεύγεις από ένα φιλικό παιχνίδι λόγω τεχνικών ε, εγώ τουλάχιστον θα σε δικαιολογήσω.

7) Η εικόνα του ημίγυμνου επιστήμονα που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και εξήλθε από αυτόν μαζί με την εθνική μας χωρίς να έχει επέμβει ούτε ένας αστυνομικός είναι ωδή στο ελληνικό κράτος.

8) ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη είχαν και έχουν οι μεγαλοπαράγοντες του ελληνικού μπάσκετ (συλλόγων και όχι μόνο) και οι ελεγχόμενες φυλλάδες που συστηματικά υποδαυλίζουν με κείμενα και ανακοινώσεις τον ακύρηχτο πόλεμο της φαυλότητας. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των όσων θα (ξανα)δουμε τους ερχόμενους μήνες.

9) Ως προς την αντίδραση των ομοσπονδιών: Κοινή συνέντευξη τύπου και εκατέρωθεν δημόσια συγνώμη των πρωταγωνιστών. Επιπλήξεις, πρόστιμα και δήλωση ότι σε περίπτωση υποτροπής κατά οποιονδήποτε τρόπο οι αθλητές τίθονται οριστικά εκτός εθνικής ομάδας. Ίσως και μια-δυο αγωνιστικές από το Παγκόσμιο.

10) Για το θέμα της ορθής ή όχι από νομική πλευράς αντιμετώπισης της υπόθεσης Κριστις δεν έχω γνώμη γιατί δεν έχω γνώσεις. Επειδή όμως συν τοις άλλοις τίθονται και ζητήματα διπλωματίας (να θυμίσω τι είχε γίνει το 1995 μετά τις αποδοκιμασίες σε Σέρβους ; ) θεωρώ εκ πρώτης όψεως επαρκή την όλη μεταχείριση. Αφενός με την παρέμβαση εισαγγελέα λες "επ, τι έγινε εδώ" από την άλλη δε θέλεις να τραβήξεις το σκοινί απέναντι σε μια κατα τα άλλα φίλική χώρα που αποτελεί οικονομικό εταίρο. Θα μου πεις κανείς ότι θίγεται η αρχή της ισονομίας και πιθανώς (επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω) να έχει δίκαιο.
nikefalin
QUOTE(Flash @ Aug 21 2010, 14:22 ) *
10) Για το θέμα της ορθής ή όχι από νομική πλευράς αντιμετώπισης της υπόθεσης Κριστις δεν έχω γνώμη γιατί δεν έχω γνώσεις. Επειδή όμως συν τοις άλλοις τίθονται και ζητήματα διπλωματίας (να θυμίσω τι είχε γίνει το 1995 μετά τις αποδοκιμασίες σε Σέρβους ; ) θεωρώ εκ πρώτης όψεως επαρκή την όλη μεταχείριση. Αφενός με την παρέμβαση εισαγγελέα λες "επ, τι έγινε εδώ" από την άλλη δε θέλεις να τραβήξεις το σκοινί απέναντι σε μια κατα τα άλλα φίλική χώρα που αποτελεί οικονομικό εταίρο. Θα μου πεις κανείς ότι θίγεται η αρχή της ισονομίας και πιθανώς (επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω) να έχει δίκαιο.

αυτό τόνισα κι εγώ. Οτί έγινε ουσιαστικό και όχι δικονομικό κουκούλωμα γιατί αν υπήρχε εκδίκαση τώρα ( δηλ. τη Δευτέρα) κανείς δεν θα κέρδιζε. Τηρήσαμε τους τύπους αλλά και να γινόταν μια δίκη τώρα πάλι νομιμοι θα ήμασταν. Κάπου διάβασα σήμερα δηλώσεις ανθρώπων της Οκλαχόμα που έλεγαν πως "ευτυχώς ο Νέναντ δεν πήγε φυλακή"
colonel gomelsky
Επειδή πολλά απ όσα έγραψα άλλα παρεξηγήθηκαν και άλλα δεν έγιναν κατανοητά παραθέτω ολοκληρωμένα πως το βλέπω:

Κρίμα. Για την μπασκετική παράδοση Σερβίας και Ελλάδας. Για το υψηλό επίπεδο των αγωνιζομένων αθλητών. Για τον "Σοφό" που δεν πρέπει να κριθεί και να στιγματιστεί όλη η πορεία του από μια στιγμή έντονου (αδικαιολόγητου ως προς την ένταση) εκνευρισμού. Για τον τεράστιο παίκτη (και όχι ταλέντο) Μίλος Τεόντοσιτς. Για τον αρχηγό Αντώνη Φώτση. Για τον διαιτητή Χριστοδούλου που καλείται να καλύψει το τεράστιο κενό και να "χωρέσει στα παπούτσια" του Λάζαρου Βορεάδη. Αυτή είναι η αίσθηση που αποκόμισα από τα επεισόδια. Κρίμα. Φταίνε όλοι το ίδιο; Πολύ εύκολο. Οι ίσες αποστάσεις ήταν πάντα η πιο διπλωματική και ενδεδειγμένη λύση. Η λύση που προκύπτει από το δόγμα "ένα και το αυτό να αρχίζεις και να συνεχίζεις έναν καβγά".

Όσο εμφανής ήταν η πρόθεση του Τεόντοσιτς να προκαλέσει (συνεπικουρούμενος και από το αντίστοιχο κλίμα που είχε ήδη δημιουργήσει ο Ντούντα) άλλο τόσο ασυλλόγιστη ήταν και η κίνηση του Φώτση να σηκώσει το πεσμένο γάντι. Προφανώς και δεν φταίνε το ίδιο. Όμως ο Φώτσης έχει δύο στοιχεία που αποδυναμώνουν το άλλοθι της άμυνας: Γνωρίζει τι εστί Τεόντοσιτς και είναι αρχηγός της εθνικής. Το πρώτο στοιχείο, βέβαια, μπορεί να επιδρά και αντίστροφα. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι επειδή ακριβώς γνωρίζει ότι η συμπεριφορά του Σέρβου εντός παρκέ δεν είναι και η καλύτερη, γι αυτό και ήταν προκατειλημμένος. Θεωρητικά κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και όλα ξεκινούν από το μηδέν. Στο μυαλό των αθλητών, όμως, μπορεί και να μην είναι πάντα έτσι.

Είναι παλληκάρια οι παίκτες της εθνικής που ενεπλάκησαν και θρασύδειλοι τραμπούκοι οι Σέρβοι; Για όσους επιμένουν να έχουν ως πρότυπο του Έλληνα την καρικατούρα με τη γκλίτσα και το τσαρούχι είναι εύκολη η απάντηση. Εγώ θα κάνω ένα διαχωρισμό. Ναι, είναι παλληκάρια ο Μπουρούσης, ο Σοφοκλής, ο Τσαρτσαρής, ο Φώτσης. Προσοχή όμως! Για τους εαυτούς τους και μόνο. Για τον κώδικα ηθικής που έχει διαπλάσει ο καθένας τους και υπό το πρίσμα του οποίου αντιλαμβάνονται έννοιες όπως "συναδελφική αλληλεγγύη", "άμυνα" κτλ. Με αυτήν την έννοια μπορεί ο καθένας μας ατομικά να τους υπερασπιστεί ή να τους καταδικάσει. Ως παίκτες της εθνικής Ελλάδος, όμως δεν είναι παλληκάρια. Γιατί όταν αγωνίζονται με την εθνική δεν εκπροσωπούν τους εαυτούς τους. Εκπροσωπούν τη χώρα. Και όταν εκπροσωπείς μια χώρα (την όποια χώρα) δεν κρίνεσαι με βάση τις ιδιαίτερες προσωπικές σου αντιλήψεις, αλλά με τις γενικές επικρατούσες αντιλήψεις του λαού σου. Και όσο κι αν λίγοι hooligans του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ προσπαθούν να καταστήσουν τη βία στον αθλητισμό σχεδόν αυτονόητη, ο ελληνικός λαός αποκρούει τη βία στα γήπεδα και τους γυρίζει την πλάτη.

Με αθλητικά κριτήρια (και με γνώμονα τα ιδεώδη που -πρέπει να- πρεσβεύει ο αθλητισμός) όλοι είναι καταδικαστέοι. Με ποινικά και "διοικητικά" κριτήρια (πειθαρχικές κυρώσεις από ομοσπονδίες, ΝΒΑ και FIBA) πρέπει να γίνει διαβάθμιση των ποινών. Να εφαρμοστεί η αναλογικότητα χωρίς να υπάρξει "σαλαμοποίηση". Άλλη τιμωρία στον Κρστιτς, άλλη στον Τεόντοσιτς, άλλη στο Φώτση και πάει λέγοντας.

ΥΓ. Ο Ίβκοβιτς δείχνει έναν μεγάλο εκνευρισμό. Δύο φορές μέσα σε 10 μέρες κατάφερε (εκών ή άκων, δίκαια ή άδικα) να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι απότοκο της πίεσης που δέχεται σαν προπονητής στην "ηλεκτρική καρέκλα" που λέγεται πάγκος του Ολυμπιακού, αλλά άσχετες μεταξύ τους τυχαίες στιγμές αδυναμίας.

ΥΓ.2 Αυτό που μπορεί να κάνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι να μπει χέρι χέρι με τον Ντούντα στο παρκέ του ΟΑΚΑ και να αναγκάσει τους οπαδούς του ΠΑΟ να τους χειροκροτήσουν από κοινού. Θα είναι ένα πρώτο -έστω και συμβολικό- βήμα. Ένα μάθημα στους άμπαλους της κερκίδας για τον ποιός είναι ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς.

ΥΓ.3 Το ότι η διατησία στα Ακρόπολις θυμίζει κάτι από "λιοντάρια-χριστιανοί" (κατά την εύστοχη έκφραση του Τάσου Μαγουλά) είναι κάτι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επισήμανση. Απλά αυτοί οι κύριοι γίνονται γραφικοί και στο τέλος-τέλος δεν βοηθάν την εθνική.

http://greekhoopz.blogspot.com/2010/08/blog-post_21.html

ΥΓ. Πρώτη φορά κάθομαι να γράψω νηφάλια έχοντας χρόνο για το θέμα, μπορεί να έχω ανακολουθίες με προηγούμενά μου ποστ που προκύπτουν εν πολλοίς και από την κακώς εννοούμενη "ανάγκη απάντησης" σε κάτι συγκεκριμένο και σε ποστ τα οποία φάνηκαν σε μένα ακραία.
CrossoverOnE
QUOTE(Nostradamus @ Aug 21 2010, 07:59 ) *
Φυσικά δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί ο λόγος που έκανε ότι έκανε ο Αρτέστ δεν ήταν το αντικείμενο που δέχτηκε ούτε ο ψυχισμός του. Ο Αρτέστ δεν ήταν σεσημασμένος μέχρι εκείνο το συμβάν, το εν λόγω συμβάν είναι που έκανε κάποιους να κοιτάξουν το ψυχικό του κόσμο (αν και αυτό όχι μόνο είναι άσχετο με την εθνική αλλά δυστυχώς είναι και off-topic).

H ουσία δεν είναι αν είναι κάποιος σεσημασμένος ή όχι, αλλά να υπάρχουν νόμοι και αυτοί να τηρούνται για όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ! ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ. Κανείς δεν πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου με το άλλοθι ότι αν χάσουμε τους συγκεκριμένους παίκτες δεν θα τα πάμε καλά στο παγκόσμιο. Όχι ένα, αλλά δέκα παγκόσμια θα έπρεπε να θυσιάσουμε στο βωμό και στο χτίσιμο μίας σωστής αθλητικής παιδείας αν θέλουμε να λεγόμαστε κράτος.

Ακομα και αν τηρουνται οι νομοι αυτο δεν εχει να κανει με αυτα που ακουγονται εδω μεσα.Η τιμωρια αλλωστε ειναι περισσοτερο θεμα βιτρινας παρα συναιτησης.Μονο ενας καθυστεριμενος παικτης δε θα καταλαβαινε οτι ηταν ασχημο αυτο που εγινε.Η τιμωρια εξυπηρετει την υποληψη της ΕΟΚ και το να παραδειγματιστουν αλλοι ωστε να εινια πιο εγκρατεις στο μελλον.Μυαλα δεν θα αλλαξει σε κανενα η τιμωρια αυτη.Κατα τα αλλα δεν ειπα να μην τιμωρηθουν...Δεν εισια αρμοδιος να μου πεις τι γνωμη ειχα για τον Αρτεστ εγω προσωπικα ακομη και πριν το συγκεκριμενο συμβαν....

Έπειτα τι μου λες? Ότι η πράξη του Αρτέστ είναι κατακριτέα επειδή είναι τρελός (που ούτε αυτό το ξέρουμε γιατί δεν είμαστε ψυχολόγοι) ενώ τα καλόπαιδα τα δικά μας το περνάμε στο ντούκου επειδή δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν? Στο είπα και στο ξαναλέω, ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΘΕΑΥΤΕΣ και επουδενί η φήμη που συνοδεύει τον χαρακτήρα αυτού που διαπράττει το ατόπημα.
Δε θα με τρελλανεις σημερα.Δεν θα κατσω να αναλυσω αν ειναι τρελλος ο Αρτεστ.Δε χρειαζεσαι ντοκτορα για να δεις ποιος εχει προβλημα να συγκρατει τα νευρα του και ποιος οχι.Μην παιρνεις καθε λεξη μια προς μια...Επεναλαμβανω αν οι πραξεις τιμωρουνταν αυτες καθε αυτες ολα τα εγκληματα θα ειχαν ιδιες ποινες και δε θα λαμβανοταν τιποτα υποψη.Παρολα αυτα ξαναλεω οτι δε μιλαω για τις ποινες αλλα γι αυτα που λεγονται εδω μεσα και ποσο ευκολα καταδικαζονται παικτες.Εγω δεν βαζω στην ιδια κατηγορια εναν παικτη που προκαλει συστηματικα με εναν που δεν με εχει συνηθησει σε τετοιες ενεργειες...συγνωμη που δεν τσουβαλιαζω τα παντα.

ΥΓ. Δεν μου απάντησες όμως, ο Αρτέστ δέχθηκε ποινή ενός έτους αποκλεισμού από τα γήπεδα, ποια είπες ότι θα είναι η τιμωρία για αυτούς που ενεπλάκησαν χθες?
Δεν ειπα.Ουτε και θα πω.Δεν ειμαι αρμοδιος.

ΥΓ2. Καλά ο Αρτέστ είναι μουρλός για δέσιμο, και ο Jackson? και ο jermaine o'neal? Τρελαθήκανε ομαδικώς στην Ιντιάνα εκείνο το βράδυ? (οι δύο τελευταίο έχασαν τη μισή σεζόν, ήταν σεσημασμένοι και αυτοί?)
Αρα αφου ολοι ειναι το ιδιο...τοτε και ολοι οι παικτες ειναι το ιδιο προκλητηκοι οσο ο Τεοντοσιτς (μιλαω για τον Τεοντοσιτς γιατι αν καποιος απο τους 10 παικτες μεσα στο γηπεδο ειναι ο πιο προκλητικος απο ολους αυτο θα ειναι ο Τεοντοσιτς)...αλλα δεν συμφωνω...ειπαμε συγνωμη που δεν τσουβαλιαζω.

ΥΓ3. Ψάξε το λόγο που επιτέθηκε ο Αρτέστ! Και δεν είναι το μπουκάλι... Όταν το βρείς απάντησέ μου, εδώ θα είμαι και θα περιμένω.
Εγω ειδα οτι ο Αρτεστ επιτεθικε στον θεατη μολις εφαγε το μπουκαλι.Μαλιστα επιτεθικε σε λαθος ατομο αλλα αυτο δεν εχει σημασια.Αν εσυ ξερεις τον πραγματικο λογο δωσε μας τα φωτα σου...αν ηθελα θα πηγαινα στο ποιος θελει να γινει εκατομυριουχος.Αλλα για να μη κολλας στον ΑΡτεστ.Ο Ροντμαν ειχε σκασει κλωτσια μεσα στα μουτρα φωτογραφου ο οποιος τον φωτογραφισε μετα απο πεσιμο του.
Η διαφορά δεν είναι ανάμεσα στον Αρτέστ και στα επισόδια που έγιναν το 2005 σε σχέση με το χθεσινό συμβάν. Η διαφορά είναι η αντιμετώπιση στις ΗΠΑ αυτών που έκαναν τα επισόδια σε σχέση με την αντιμετώπιση που θα έχουν οι αντίστοιχοι μποξέρ εδώ πέρα.

Ναι οταν τσουβαλιαζεις τα παντα δεν υπαρχει καμια διαφορα.Το ειπαμε αυτο.Βεβαια εσυ μου φερνεις για παραδειγμα τις ΗΠΑ
και δει το ΝΒΑ και τον Στερν..ο οποιος ειναι πιο αυστηρος και απο το φυσιολογικο...Η ατιμωρισια στην Ελλαδα ειναι το ενα ακρο...η εξαντληση καθε αυστηροτητας στο ΝΒΑ ειναι το αλλο ακρο.Και αυτο δε το λεω για την τιμωρια του Αρτεστ οσο για αλλα περιστατικα που ο Στερν ηταν πραγματικα υπερβολικος.Οποτε την επομενη φορα προσπαθισε να βρεις καποιο πιο "φυσιολογικο" παραδειγμα.
PARISINOS
Λοιπον καποιες σκορπιες σκεψεις και εγω.

Οι δηλωσεις το τσαρτσαρη δεν ειναι ρατσιστικες σε καμια περιπτωση. Υμαρτον. Ρατσιστικο ειναι να τσουβαλιαζεις ολο το κοσμο. Αυτος λεει ξεκαθαρα "ΚΑΠΟΙΟΙ " ξενοι παιχτες φωτογραφιζοντας ουσιαστικα τον τεοντοσιτς .
Ουσιαστικα ο τσαρτσαρης θα μπορουσε ανετα να πει "ο τεοντοσιτς τρωει ψωμι στη χωρα μας και δεν μας σεβεται. Αντι να δινεται συμβολαια σε ξενους ΣΑΝ τον ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ , εμπιστευθειτε ελληνες".
Το ιδιο πραγμα θα ηταν , απλα στην προκειμενη ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να κατονομασει τον τεοντοσιτς. Τωρα που βρηκατε εσεις τον ρατσισμο , οταν ο ανθρωπος ξεκαθαρα μιλαει για ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ συγκεκριμμενα, ενας θεος ξερει.

Ισως να διαλεξε λαθος λεξεις , μιας και εκφρασεις του στυλ "ξενοι, ελληνες, τρωνε ψωμι "κλπ εχουν αρνητικο νοημα συνηθως αλλα , το νοημα των δηλωσεων ηταν ξεκαθαρο.

Τωρα ο αρστεστ εφαγε 82 παιχνιδια γιατι χτυπησε ΦΙΛΑΘΛΟ , ΑΚΑ ΠΕΛΑΤΗ , που λενε στην αμερικη. Καμια σχεση λοιπον οι δυο περιπτωσεις. Αν ειχει χτυπησει καποιον συμπαιχτη, απλα θα ετρωγε 3-4 παιχνιδια (δηλαδη μια βδομαδα αποκλεισμο) και τελος, απλα για τα ματια του κοσμου, για να μην ακουει ο στερν οτι επικροτει τη βια. Καλως η κακως ο κοσμος γουσταρει μπουκετα και τζερτζελο γενικα, και ολοι μας εδω μεσα το ιδιο , πραγμα που πιστοποιειται απο τις 30 σελιδες που εχουμε γραψει ( αντι για τις 3-4 που θα ειχαμε γραψει αν τελειωνε κανονικα ).

Οποτε οι κραυγες για παραδειγματικη τιμωρια, δηλωσεις για επαγγελματισμο, κανονες συμπεριφορας ισως θα επρεπε να διατυπονονται με λιγοτερο απολυτο τροπο , γιατι σορρυ κιολας αλλα οποιος εχει παιξει αρκετο μπασκετ, εχει μπλεξει σε τετοιο καυγα , και δεν νομιζω να τιμωρηθηκε (εκτος και αν ξερετε πολλους που να ανταλλαξαν μπουκετα και σπρωξιες στο πλειγκραουντ της γειτονιας σας, και να κατεληξαν εν τελη αυτοφορο).

Ισα ισα που περισσοτεροι τιμωρουνται οι αθλητες , παρα ο απλος κοσμος που πλακωνεται σε πλευγκραουντ και δικαιως κιολας. Αλλα οχι και να ζητατε παραδειγματικες τιμωριες και μεγαλα χρηματικα προστιμα , επειδη ο τσαρτσαρης εριξε μια ξωφαλτση στον μπιελιτσα και ο τεο αλλα μια τζουφια στον φωτση. Αυτα ειναι μεσα στο παιχνιδι, και αν θελετε την αποψη μου , 95 τις εκατο των ατομων που γουσταρουν μπασκετ, γουσταρουν και μια σχετικη ενταση , μιας και ο αθλητισμος , επειδη ακριβως εφευρεθηκε για να αντικαταστησησει τον πολεμο , δημιουργει ανταγωνισμο. Ο ανταγωνισμος δημιουργει νευρα και λογικο ειναι να ξεφυγεις καμια φορα (παντα σε λογικα πλαισια, δηλαδη και θα σπρωχτεις λιγο, και θα βρισεις, και θα νευριασεις).

Προφανως και το να παρεις την καρεκλα και να τη σπασεις στο κεφαλι καποιου ξεπερνα τα ορια, οπως και το να χτυπησεις θεατη που δεν σου φταιει σε τιποτα και που δεν ειναι σε καμια περιπτωση στα κυβικα σου, η το να εισαι θεατης και να πεταξεις στον ανυπερασπιστο παιχτη μια καρακλα .

Ωστοσο σπρωξιματα μεταξυ παιχτων , βρισιες , κανα ξοφαλτσο/τζουφιο μπουκετο εγω προσωπικα τα θεωρω σχεδον μερος του παιχνιδιου, που πρεπει να τιμωρουνται μεν, αλλα χαλαρα, μιας και ουτως η αλλως δεν κινδυνευει κανεις να τραυματιστει , και ο πολυς ο κοσμος τα παιρνει στην πλακα.

Τωρα τι να πω, ισως ολα αυτα εμενα να με κανουν πολεμοχαρη.

Timemaster
Το τι εννοούσε ο Τσαρτσαρής στις δηλώσεις του δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία...
σημασία κατά εμένα έχει το τι είπε και αυτό που είπε είχε ρατσιστική και απαράδεκτη χροιά την ώρα που το είπε.

Το ότι εννοούσε τον Μίλος είναι δεδομένο, το ότι έρχονται ξένοι αθλητές στην Ελλάδα και δεν αξίζουν τα λεφτά τους ή δεν έχουν την καλήτερη συμπερηφορά είναι και αυτό δεδομένο....

Όμως ο τρόπος με τον οποίο μήλησε ο Τσαρτσαρής ήταν απλά απαράδεκτος μετά από τις μπουνιές που αντάλλαξε.
rolleyes.gif
CrossoverOnE
QUOTE(PARISINOS @ Aug 21 2010, 15:39 ) *
Λοιπον καποιες σκορπιες σκεψεις και εγω.

Οι δηλωσεις το τσαρτσαρη δεν ειναι ρατσιστικες σε καμια περιπτωση. Υμαρτον. Ρατσιστικο ειναι να τσουβαλιαζεις ολο το κοσμο. Αυτος λεει ξεκαθαρα "ΚΑΠΟΙΟΙ " ξενοι παιχτες φωτογραφιζοντας ουσιαστικα τον τεοντοσιτς .
Ουσιαστικα ο τσαρτσαρης θα μπορουσε ανετα να πει "ο τεοντοσιτς τρωει ψωμι στη χωρα μας και δεν μας σεβεται. Αντι να δινεται συμβολαια σε ξενους ΣΑΝ τον ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ , εμπιστευθειτε ελληνες".
Το ιδιο πραγμα θα ηταν , απλα στην προκειμενη ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να κατονομασει τον τεοντοσιτς. Τωρα που βρηκατε εσεις τον ρατσισμο , οταν ο ανθρωπος ξεκαθαρα μιλαει για ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ συγκεκριμμενα, ενας θεος ξερει.

Ισως να διαλεξε λαθος λεξεις , μιας και εκφρασεις του στυλ "ξενοι, ελληνες, τρωνε ψωμι "κλπ εχουν αρνητικο νοημα συνηθως αλλα , το νοημα των δηλωσεων ηταν ξεκαθαρο.

Τωρα ο αρστεστ εφαγε 82 παιχνιδια γιατι χτυπησε ΦΙΛΑΘΛΟ , ΑΚΑ ΠΕΛΑΤΗ , που λενε στην αμερικη. Καμια σχεση λοιπον οι δυο περιπτωσεις. Αν ειχει χτυπησει καποιον συμπαιχτη, απλα θα ετρωγε 3-4 παιχνιδια (δηλαδη μια βδομαδα αποκλεισμο) και τελος, απλα για τα ματια του κοσμου, για να μην ακουει ο στερν οτι επικροτει τη βια. Καλως η κακως ο κοσμος γουσταρει μπουκετα και τζερτζελο γενικα, και ολοι μας εδω μεσα το ιδιο , πραγμα που πιστοποιειται απο τις 30 σελιδες που εχουμε γραψει ( αντι για τις 3-4 που θα ειχαμε γραψει αν τελειωνε κανονικα ).

Οποτε οι κραυγες για παραδειγματικη τιμωρια, δηλωσεις για επαγγελματισμο, κανονες συμπεριφορας ισως θα επρεπε να διατυπονονται με λιγοτερο απολυτο τροπο , γιατι σορρυ κιολας αλλα οποιος εχει παιξει αρκετο μπασκετ, εχει μπλεξει σε τετοιο καυγα , και δεν νομιζω να τιμωρηθηκε (εκτος και αν ξερετε πολλους που να ανταλλαξαν μπουκετα και σπρωξιες στο πλειγκραουντ της γειτονιας σας, και να κατεληξαν εν τελη αυτοφορο).

Ισα ισα που περισσοτεροι τιμωρουνται οι αθλητες , παρα ο απλος κοσμος που πλακωνεται σε πλευγκραουντ και δικαιως κιολας. Αλλα οχι και να ζητατε παραδειγματικες τιμωριες και μεγαλα χρηματικα προστιμα , επειδη ο τσαρτσαρης εριξε μια ξωφαλτση στον μπιελιτσα και ο τεο αλλα μια τζουφια στον φωτση. Αυτα ειναι μεσα στο παιχνιδι, και αν θελετε την αποψη μου , 95 τις εκατο των ατομων που γουσταρουν μπασκετ, γουσταρουν και μια σχετικη ενταση , μιας και ο αθλητισμος , επειδη ακριβως εφευρεθηκε για να αντικαταστησησει τον πολεμο , δημιουργει ανταγωνισμο. Ο ανταγωνισμος δημιουργει νευρα και λογικο ειναι να ξεφυγεις καμια φορα (παντα σε λογικα πλαισια, δηλαδη και θα σπρωχτεις λιγο, και θα βρισεις, και θα νευριασεις).

Προφανως και το να παρεις την καρεκλα και να τη σπασεις στο κεφαλι καποιου ξεπερνα τα ορια, οπως και το να χτυπησεις θεατη που δεν σου φταιει σε τιποτα και που δεν ειναι σε καμια περιπτωση στα κυβικα σου, η το να εισαι θεατης και να πεταξεις στον ανυπερασπιστο παιχτη μια καρακλα .

Ωστοσο σπρωξιματα μεταξυ παιχτων , βρισιες , κανα ξοφαλτσο/τζουφιο μπουκετο εγω προσωπικα τα θεωρω σχεδον μερος του παιχνιδιου, που πρεπει να τιμωρουνται μεν, αλλα χαλαρα, μιας και ουτως η αλλως δεν κινδυνευει κανεις να τραυματιστει , και ο πολυς ο κοσμος τα παιρνει στην πλακα.

Τωρα τι να πω, ισως ολα αυτα εμενα να με κανουν πολεμοχαρη.

Συμφωνω σε ολα.Βεβαια δε θα σου πω οτι ευχαριστηθικα που ειδα ο,τι ειδα.Αλλα σε γενικες γραμμες συμφωνω.Ωστοσο το προβλημα στην Ελλαδα ειναι οτι ταυτιζονται και παρα πολυ οι φιλαθλοι με αυτα.Δηλαδη δινει μπουκετο ο παικτης της ομαδας Α στον παικτη της ομαδας Β..και ο φιλαθλος της ομαδας Α νοιοθει οτι την μπουνια την εδωσε ο ιδιος κι αναβουν τα αιματα και σε επιπεδο οπαδων.Δυστυχως στην Ελλαδα οι παικτες ειδικα των ΠΑΟ και ΟΣΦΠ θα πρεπει να λαμβανουν και αυτο υποψην πριν αποφασισουν να διαπληκτιστουν...αυτο βεβαια δεν ειναι παντοτε εφικτο...ειπαμε οτι ολοι εχουν καποια ορια.
tzagasdog
Μιλαει και ο Τσαρτσαρης ρε γαμοτο που ο περυσι ο μονος λογος που μπηκε ειναι για να εκνευρισει τον Κλειζα στους τελικους...
ναι ναι μετα φταινε τα καλοπαιδια οι Σερβοι.... ενω οι δικοι μας ειναι αγιοι....

Μου αρεσει που λετε οτι μονο ο Τεοντοσιτς προκαλει γενικα και εχει παρελθον...
priest
αφου ολοι προσπαθουν να αναλυσουν σε βαθος αυτο το μεγα-θεμα(αν ειναι δυνατον) ας κανω και εγω μια μικρη αναλυση.
λοιπον η διαιτησια κακιστη σε ολα τα ματς αλλα αυτο το εχω συνηθισει..τοσα χρονια στο τουρνουα ολες οι ομαδες φευγουν με παραπονα...κριμα κυριως για την εθνικη αλλα σε λιγο καιρο οταν αρχισει το μουντομπασκετ και αν παμε καλα ολα θα ξεχαστουν(σωστα?).
σιγουρα οι σερβοι ειχαν δικιο μιλωντας για την διαιτησια αλλα δεν σας φαινεται περιεργο η συνεχη διαμαρτυρια?απο την ωρα που ξεκινησε ο αγωνας.ακομα και οι καναδοι και οι σλοβενοι που αδικηθηκαν δεν το εκαναν και θεμα.μηπως απλα ηθελαν να νικησουν τον αγωνα παση θυσια?δηλαδη ηταν ηδη προετοιμασμενοι για ''πολεμο μεσα στο παρκε''..καποιος τους ειχε ηδη θανατισει..ποιος?ε ενταξει..ο ντουντα ειναι υπευθυνος και μετα ,εννοειται, οι παικτες.ολα ξεκινουν απο τον προπονητη..μετα οι παικτες ειναι ευκολο να θανατιστουν και να πλακωθουν...εμενα δεν μ φανηκε περιεργο η διαμαχη τεο-φωτση η σοφο-σερβων η οτι αλλο θελετε..αυτα σε εναν αγωνα θα συμβουν..αλλα η συμπεριφορα του ντουντα ηταν περιεργη...προετοιμαζεται ισως για το ελληνικο πρωταθλημα..μπασκετ θελω να δω οχι πυγμαχια,αλλα πολυ φοβαμαι πως η ιστορια θα επαναληφθει.
CrossoverOnE
Δε θα τρελλαθουμε τελειως! Υπαρχουν ενα καρο Ελληνες που ειναι προλητικοι...Γκαγκαλουδης,Πασχαλης,Βασιλοπ
υλος,Μπαρλος,Μιχαλος.....αν καποιος νομιζει οτι υπαρχουν αντιστοιχοι αυτων στην Εθνικη τι να πω....μαλλον ειστε πολυ ευαισθητοι....
Timemaster
QUOTE(CrossoverOnE @ Aug 21 2010, 16:09 ) *
Δε θα τρελλαθουμε τελειως! Υπαρχουν ενα καρο Ελληνες που ειναι προλητικοι...Γκαγκαλουδης,Πασχαλης,Βασιλοπ

�υλος,Μπαρλος,Μιχαλος.....αν καποιος νομιζει οτι υπαρχουν αντιστοιχοι αυτων στην Εθνικη τι να πω....μαλλον ειστε πολυ ευαισθητοι....

και πολλοί άλλοι....
το θέμα είναι πως δε βγίκαν μετά από μια κλοτσοπατινάδα να τα πουν όλα αυτά....
ο Τσαρτσαρής δεν κρίνεται με την δήλωση του σαν ρατσιστής... μπορεί να είναι μπορεί και όχι.
Οι δηλώσεις του που έγιναν εν βρασμό ψυχής όμως ήταν και ρατσιστικές και σε λάθος χρονική περίοδο.
rolleyes.gif

Τώρα για τις τιμωρίες πρέπει να δωθούν κλιμακοτά.
Δε μπορεί ο Φώτσης ή ο Τεόντοσιτς να μπει στο ίδιο τσουβάλι με τον Κριστις ούτε όμως και με Τσαρτσαρή και τον Σοφοκλή!
PARISINOS
QUOTE(Timemaster @ Aug 21 2010, 13:50 ) *
Το τι εννοούσε ο Τσαρτσαρής στις δηλώσεις του δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία...
σημασία κατά εμένα έχει το τι είπε και αυτό που είπε είχε ρατσιστική και απαράδεκτη χροιά την ώρα που το είπε.

Το ότι εννοούσε τον Μίλος είναι δεδομένο, το ότι έρχονται ξένοι αθλητές στην Ελλάδα και δεν αξίζουν τα λεφτά τους ή δεν έχουν την καλήτερη συμπερηφορά είναι και αυτό δεδομένο....

Όμως ο τρόπος με τον οποίο μήλησε ο Τσαρτσαρής ήταν απλά απαράδεκτος μετά από τις μπουνιές που αντάλλαξε.
rolleyes.gif

Και ομως , για να χαρακτηρισεις καποιον, θα πρεπει να λαβεις υποψη σου ΚΥΡΙΩΣ το νοημα οσως ειπε, και οχι το πως ακουστηκε.

Εγω απο αυτα που ακουσα , καταλαβα ξεκαθαρα οτι τα ελεγα για τον τεοντοσιτς , οχι επειδη δε γουσταρει τους ξενους γενικα, και αυτο κραταω.

Τωρα αν εσυ καταλαβες οτι εννοουσε τον τεοντοσιτς, και ομως διαλεγεις να κρατησεις οτι δεν γουσταρει τους ξενους γενικα , τι να πω.
Για μενα δεν μετρανε οι εντυπωσεις αλλα η ουσια.

Εμενα δεν μου αρεσε αυτο που ειπε ο τσαρσαρης , γιατι οπως λεει ο απο κατω , ειναι λιγο υποκριτικο. Ολοι ξερουμε οτι οταν θελουμε πολυ τη νικη, πολλες φορες χρησιμοποιεις και κολπα . Μερικοι δεν τα κανουν, αλλα τα κανουν , δεν εχει σημασια . Σημασια εχει οτι ειναι μερος του παιχνιδιου.
Το να βγαινεις λοιπον να στοχοποιεις του τεοντοσιτς δεν εχει νοημα( οταν οπως ειπε και καποιος απο πανω, υπαρχουν και ελληνες τετοιο). Αλλο ομως οτι οι δηλωσεις ειναι υποκριτικες και αστοχες, και αλλο οτι ειναι ο τσαρτσα ρατσιστης και ΚΚΚ...

@crossoverone

Προφανως και δεν ουτε εμενα μου αρεσε αυτο που εγινε, πρωτα απ ολα γιατι ηθελα να δω το τελος του ματς , και δεν το ειδα. Αλλα δεν με χαλασε κιολας. Ισα ισα που μας επετρεψε να κανουμε ωραιες κουβεντουλες, για να μην πω οτι εκανε την καλυτερη διαφημηση για το παγκοσμιο, μιας και ολοι τωρα περιμενουν ποτε θα ξαναπαιξουμε με τους σερβους.
CrossoverOnE
QUOTE(Timemaster @ Aug 21 2010, 16:16 ) *
και πολλοί άλλοι....
το θέμα είναι πως δε βγίκαν μετά από μια κλοτσοπατινάδα να τα πουν όλα αυτά....
ο Τσαρτσαρής δεν κρίνεται με την δήλωση του σαν ρατσιστής... μπορεί να είναι μπορεί και όχι.
Οι δηλώσεις του που έγιναν εν βρασμό ψυχής όμως ήταν και ρατσιστικές και σε λάθος χρονική περίοδο.
rolleyes.gif

Τώρα για τις τιμωρίες πρέπει να δωθούν κλιμακοτά.
Δε μπορεί ο Φώτσης ή ο Τεόντοσιτς να μπει στο ίδιο τσουβάλι με τον Κριστις ούτε όμως και με Τσαρτσαρή και τον Σοφοκλή!

O Πασχαλης που κοντεψε να σκοτωσει τον Βασιλοπουλο...βγηκε μετα απο το συμβαν...ζητησε συγνωμη...ειπε οτι ηταν πολυ χαζο αυτο που εκανε..παρολα αυτα στα ματια μου ο Τσαρτσαρης ειναι πολυ ψηλοτερα απο τον Πασχαλη...σε επιπεδο αθλητικου ηθους και συμπεριφορας.Αναρωτιεμαι αν εχουμε χασει τοσο πολυ την κριτικη σκεψη...
Και οχι δεν ειμαι Παναθηναικος...
Timemaster
QUOTE(PARISINOS @ Aug 21 2010, 16:17 ) *
Και ομως , για να χαρακτηρισεις καποιον, θα πρεπει να λαβεις υποψη σου ΚΥΡΙΩΣ το νοημα οσως ειπε, και οχι το πως ακουστηκε.

Εγω απο αυτα που ακουσα , καταλαβα ξεκαθαρα οτι τα ελεγα για τον τεοντοσιτς , οχι επειδη δε γουσταρει τους ξενους γενικα, και αυτο κραταω.

Τωρα αν εσυ καταλαβες οτι εννοουσε τον τεοντοσιτς, και ομως διαλεγεις να κρατησεις οτι δεν γουσταρει τους ξενους γενικα , τι να πω.
Για μενα δεν μετρανε οι εντυπωσεις αλλα η ουσια.

Εμενα δεν μου αρεσε αυτο που ειπε ο τσαρσαρης , γιατι οπως λεει ο απο κατω , ειναι λιγο υποκριτικο. Ολοι ξερουμε οτι οταν θελουμε πολυ τη νικη, πολλες φορες χρησιμοποιεις και κολπα . Μερικοι δεν τα κανουν, αλλα τα κανουν , δεν εχει σημασια . Σημασια εχει οτι ειναι μερος του παιχνιδιου.
Το να βγαινεις λοιπον να στοχοποιεις του τεοντοσιτς δεν εχει νοημα. Αλλα ομως οτι οι δηλωσεις ειναι υποκριτικες και αστοχες, και αλλο οτι ειναι ο τσαρτσα ρατσιστης και ΚΚΚ...

@crossoverone

Προφανως και δεν ουτε εμενα μου αρεσε αυτο που εγινε, πρωτα απ ολα γιατι ηθελα να δω το τελος του ματς , και δεν το ειδα. Αλλα δεν με χαλασε κιολας. Ισα ισα που μας επετρεψε να κανουμε ωραιες κουβεντουλες, για να μην πω οτι εκανε την καλυτερη διαφημηση για το παγκοσμιο, μιας και ολοι τωρα περιμενουν ποτε θα ξαναπαιξουμε με τους σερβους.

Είναι διάσημος και μηλάει σε κόσμο. Το τι εννούσε μπορεί να το καταλάβω εγώ, εσύ και πολλοί άλλοι...
όμως δε θα κάτσει ο καθένας να το αναλήσει να γράψει 10 σελίδες για το τι μπορεί να εννοεί κ.λ.π.
Ο κοινός νους και ο προκατελλημένος θα ακούσει τις ρατσιστικές του κουβέντες και αυτές θα μήνουν.
Όπως και να το κάνουμε εκείνη την στιγμή είναι ο εκπρώσοπος της Εθνικής ομάδος και θα πρέπει να διαλέγει προσεκτικά την παραμικρή λέξη που λέει σε δημόσια εμφάνηση και ειδικά μετά από ένα τέτοιο επισόδιο.

modernam
QUOTE(Flash @ Aug 21 2010, 14:22 ) *
4) Αυτό που έκανε ο Τεόντοσιτς λέγεται μπουνιά, όχι σπρώξιμο. Εκτός και αν το σπρώξιμο γίνεται με σφιγμένη γροθιά και βρίσκει στο σαγόνι του άλλου. ΠΡΟΣΟΧΗ: αυτό δε δικαιολογεί καθόλου την υπερβολική αντίδραση του Φώτση στο φάουλ (που τον έχει πιάσει αλα μπρατσέτα παρά την παρέμβαση του ΔΔ) ακόμα κι αν ήταν σκληρό.

ρε παιδιά μπερδευόμαστε...
το θέμα για μένα είναι ποιός και γιατι ξεκινάει τον καβγά
η αποψή μου λοιπόν είναι ο φώτσης χωρίς σπουδαίο λόγο.

αλλά για να μην μαλώνουμε

γιατι δεν δείχνεται σε ένα φιλο σας στην αμερική/αφρική/ασία το βιντεο και να τον ρωτήσετε το ποιος ξεκιναει τον καβγά
απλά τα πράγματα ...
comrade
Δεν εχω διαβασει σχεδον καθολου το τοπικ. Δεν εχω προλαβει αλλωστε, ειναι και 13 σελιδες. Αλλα καποιες αποψεις του στυλ, "ε και τι εγινε, ας φανε ενα προστιμο, ας μην αποκλειστουν, ο κοσμος γουσταρει τζερτζελο", με λυπουν.

Τι παει να πει "οι περισοτεροι που εχουμε παιξει μπασκετ εχουμε δει τετοια σκηνικα και δεν τιμωρηθηκαν"? Τι παει να πει, "και στην αλανα παιζουμε μπουνιες και δεν τιμωρουνται"?
Κατ αρχην αν δεν τιμωρηθηκαν, κακως δεν τιμωρηθηκαν!

Απο κει και περα αλλη βαρυτητα εχει οταν παιζεις ξυλο στην αλανα, αλλη οταν παιζεις ξυλο σε καποιο τοπικο πρωταθλημα κι αλλο οταν παιζουν ξυλο επαγγελματιες και τους βλεπει το πανελληνιο. Εισαι προτυπο, κυριως στα μικρα παιδια, πληρωνεσαι εκατομμυρια, πρεπει να προσπαθεις να ελεγχεις τα νευρα σου. Τελος.

Εγω μια ερωτηση θα βαλω:
Οσα εγιναν ηταν τραγικα? Απ τη στιγμη που καποιος απαντησει θετικα σ αυτη την ερωτηση τοτε πρεπει να συμφωνησει οτι οι παιχτες πρεπει να τιμωρηθουν.Μη στρουθοκαμηλιζουμε! Πρεπει να δεχτουν τις συνεπειες των πραξεων τους. Τι να κανουμε! Ετσι ειναι!

Αν θελει η ομοσπονδια και ο προπονητης να ειναι σοβαροι, πρεπει κατ εμε, να αποκλεισει τους τσαρτσαρη-σόφο-φωτση απ το μουντομπασκετ. Το ξερω οτι ειναι δυσκολη μια τετοια αποφαση. Αλλα το να δειχνεις σοβαρος και να μην κανεις τη παπια αναλογα με το πως σε βολευει ειναι πολυ πιο σημαντικο απο ενα μουντομπασκετ.
Κι οχι προστιμα. Οταν παιρνουν εκατομυρια και συ τους επιβαλεις ενα ανεπαισθητο προστιμο... ε συγγωμη, δεν ειναι τιμωρια αλλα κοροιδια.
Και γω δεν γουσταρω να μου ριχνουν σταχτη στα ματια. Ας μην τους επιβαλλουν προστιμο. Πιο καλα....
kolokotronis
Αν η ομοσπονδία μας, αποκλείσει κάποιους δικούς μας ή τους τιμωρήσει για κάποια ματς και οι σέρβοι δεν κάνουν το ίδιο, μετά δεν θα ήμαστε μ@λ@κες με περικεφαλαία??
comrade
Σοβαροι θα ειμαστε.
Δεν μπορουμε να εφαρμοζουμε τους κανονισμους και τους νομους μονο οταν μας συμφερει.
Δεν γινεται να λες οτι ειναι κατακριτεα η πραξη και μετα να μην κανεις τπτ. Απλα δεν εισαι σοβαρος. Για μενα, το να εισαι σοβαρος ειναι πολυ πιο σημαντικο απο ενα μουντομπασκετ.

Edit: Δεν με ενδιαφερει τι κανει η σερβικη ομοσπονδια. Το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις! Βεβαια και οι σερβοι παιχτες πρεπει να τιμωρηθουν απ την αντιστοιχη δικη τους ομοσπονδια.
nikefalin
το πιο ..τρανταχτό επιχείρημα για να μην υπάρχει εξοντωτική τιμωρία για οποιονδήποτε συμμετείχε είναι τα περίφημα ..δεδικασμένα , ή καλύτερα τα προηγούμενα οπού είτε η φιμπα ή η ομοσπονδία επέβαλε ποινές χωρίς σοβαρές συνέπειες. Η μόνη φορά που η φίμπα επέβαλε ετεροχρονίσμενα μεν αλλά εξοντωτικές τιμωρίες δε είναι στα ..εύκολα θύματα, ουρουγουανούς και μεξικάνους. Κάτι που είναι σαν τον υποβιβασμό των Ιωαννίνων για χρέη στο ποδοσφαιρό μας. Μιλάμε για τέτοια σοβαρότητα.

Διαχρονικά η φιμπα και με την ενεργότατη ελληνική συμμετοχή δεν..σκάλιζε αρκετά τέτοια γεγονότα. Δεν μπορώ να απορρίψω εντελώς το σκεπτικό που λέει οτί η ...περεστρόικα της Φιμπα δεν χρειάζεται να ξεκινήσει από μας ( και τους σερβους). Και υπάρχει κάποιο δίκιο σ' άυτό γιατί κανόνες δεν θεσπίζεις με βάση ένα γεγονός, αλλά το κάνεις κάποια στιγμή με κάθε επισημότητα και στέλνεις οδηγίες εφαρμογης τους με κάποιο χρονικό πλαισιο ( όπως π.χ. έγιναν οι αλλαγές στους κανονισμούς παιδιάς πριν 2 χρόνια και τώρα θα εφαρμοστούν). Ωστόσω πρέπει και η δική μας ΕΟΚ αντί να στρουθοκαμηλίζει να δώσει το δικό της ηχηρό μύνημα σε τέτοια γεγονότα. Καλύτερα μάλιστα να το κάνει μαζί με τους Σερβους , αλλά αν οι σερβοι δεν ...συμμετέχουν ας δώσουμε εμείς το μύνημα. Και το μύνημα δεν πρέπει να είναι η εξόντωση των αθλητών αλλά ούτε και η δικαίωση τους δια της μη-τιμωρίας κανενός. Συμβολικά ας τους απαγορέψει να παίξουν την Τετάρτη. Δε χάθηκε και ο κόσμος για ένα φιλικό. Ας δώσει και τη διάσταση της "αναστολής ποινής". Ας ξεκινήσει να θεσπίζει και η ίδια η ΕΟΚ κανόνες συμπεριφοράς, ξεκάθαρους. Με τους ανθρώπους βέβαια που είναι τώρα εκεί όλο αυτό φαντάζει dreamland.
CrossoverOnE
QUOTE(modernam @ Aug 21 2010, 16:46 ) *
το θέμα για μένα είναι ποιός και γιατι ξεκινάει τον καβγά

To θεμα ειναι ποιος τον ξεκιναει η ποιος τον προκαλει;Η ενεργεια του φωτση ειναι δραση η αντιδραση;
CrossoverOnE
“Μη γελάς, δεν είναι για γέλια η υπόθεση… Για κλάματα είναι”… Ο συνομιλητής στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής επιχείρησε να με βάλει στη θέση μου… Τα κατάφερε. Προς στιγμήν όμως. Διότι είχε δίκιο. Μπορεί (και ναι το παραδέχομαι ότι υπήρξαν περιπτώσεις που γέλασα βλέποντας ξανά και ξανά το βίντεο των επεισοδίων) να ήταν αστείες κάποιες σκηνές μέσα στο θλιβερό σενάριο των γεγονότων του ΟΑΚΑ, αλλά όταν ακούς χείλη διεθνή να λένε…

“Είχαν έρθει κάποια παιδάκια να δουν το ματς, συγγενείς μου και τα είδα να κλαίνε από φόβο” δε δικαιούσαι να γελάς. Έως εκεί όμως.. Διότι αυτό που επακολούθησε, τα λαϊκά (και τα λαϊκίστικα) δικαστήρια που στήθηκαν από το facebook μέχρι και την τηλεόραση και όλη η υποκριτική στάση που τήρησαν πολλοί ήταν για (πολλά) γέλια. Παλιότερα θα ήταν για κλάματα και προβληματισμό. Αλλά αυτά έχουν στερέψει προ πολλού σε τούτη τη χώρα όταν μιλάμε για αθλητισμό.

Προσοχή, δεν έχω διάθεση να αθωώσω κανένα, αλλά η εμπορία πνεύματος και ορθής τάξης με όχημα το απόλυτο και αρρωστημένο οπαδισμό και παράλληλα η ανακάλυψη ενόχων και σπερμάτων βίας που …” δεν θα απολαύσουν της συγκάλυψης” όπως εννόησαν (ότι πρέπει να γίνει) οι πολιτικοί μας προκαλούν τα χειρότερα των συναισθημάτων.

Ακούστηκαν φωνές σοβαρών (και σοβαροφανών) ανθρώπων που μετά τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, μίλησαν για βία και την ανάγκη καταπολέμησης της. Κι αυτό είναι κάτι που σοκάρει. Δε μπορεί να είναι τόσο μακριά νυχτωμένοι. Ούτε να ζηλεύουν τόσο πολύ την στρουθοκάμηλο. Ίσως να ακουστεί εξτρεμιστικό, αλλά αυτό που είδαμε στο ΟΑΚΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματική βία που μαστίζει, ερημώνει και κατακρεουργεί τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι μακράν νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν ότι μέσα από την τιμωρία (την οποία ζήτησαν με επιτακτικό τρόπο) δέκα παικτών θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα με βαθιές κοινωνικές ρίζες.

Στην πυρά λοιπόν, οι διεθνείς… Αυτοί που στο κάτω, πρώτοι καταδίκασαν τα περιστατικά. Αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ δεν ήταν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, από μία ανθρώπινη αντίδραση, όντων που χρησιμοποιούν το κορμί τους και τη δύναμή τους και παράλληλα διαχειρίζονται τα νεύρα τους επί μεγάλο διάστημα και κάποια στιγμή σε ένα ματς που κύλησε ανάποδα, ιδιαίτερα μετά την προκλητική (από κάθε άποψη… και από πλευράς απόφασης διαιτητών και αντίδρασης του κόουτς) αποβολή του Ιβκοβιτς.

Κατακριτέοι… Ναι! Καταδικαστέοι… Ναι! Άνθρωποι όμως! Που στο κάτω εδώ και πάρα, πάρα πολλά χρόνια δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα και σε κανένα να τους χαρακτηρίσει ως κύτταρα βίας. Αν μη τι άλλο, η στάση ποδοσφαιριστών και παικτών μπάσκετ στην Ελλάδα είναι κατά κανόνα, άριστη. Βέβαια, ο αντίπαλος (ξένη εθνική ομάδα) δεν υψώνει αναχώματα, ούτε οχυρά που βολεύουν την πολιτική ισορροπία. Με λίγα λόγια… Αντίπαλοι είναι καμπόσοι (ακριβοπληρωμένοι) παίκτες και η καυστική στάση απέναντί τους, δε θα χρεώσει με πολιτικό κόστος κανέναν, όταν ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία τους. Φευ…

Όταν όμως, το ΣΕΦ ή το ΟΑΚΑ γίνεται Γης Μαδιάμ, εκεί η σιωπή είναι πολιτική στάση. Δεν απενοχοποιώ τον Φώτση, που ξέφυγε του ελέγχου, όταν ο Τεόντοσιτς του έκανε την εκνευριστική τσαχπινιά με το χτύπημα στη βουβωνική χώρα την ώρα που σουτάρει (συνηθισμένο φαινόμενο που σπανίως βλέπουν οι διαιτητές οι οποίοι κοιτούν ψηλά). Έπρεπε να συγκρατηθεί. Όφειλε… Αλλά δεν το έκανε… Προσωπικά δε θα τον κρεμάσω! Πολύ δε περισσότερο σε ένα φιλικό παιχνίδι. Αλλά όχι να μιλήσουμε για ωμή βία, επειδή κάποιος τσαντίστηκε και βρέθηκαν κάποιοι μεγαλόσωμοι να χτυπιούνται.

Όπως επίσης, προσωπικά δεν θα μιλήσω ποτέ για μία εντός παρκέ παναθηναϊκοολυμπιακή κόντρα. Αυτή βρίσκεται στο αρρωστημένο μυαλό αυτών που επιχείρησαν κατόπιν να αποδώσουν δίκαιο και άδικο κρίνονται αποκλειστικά από την οπαδική έκστασή τους για τα ανδραγαθήματα των ηρώων τους. Πράσινης ή κόκκινης απόχρωσης. Ο Τεόντοσιτς παίζει στον Ολυμπιακό, που κάθε χρόνο αντιμετωπίζει δέκα φορές τον Παναθηναϊκό. Το ματς ήταν σκληρό γενικώς, υπήρχαν νεύρα (αποδεικνύεται από την αποβολή Ιβκοβιτς και τις τεχνικές ποινές) και μετά από δύο χρόνια, ο Φώτσης “τα πήρε στο κρανίο¨επειδή όντως η …τσαχπινιά του Τεόντοσιτς είναι εκνευριστική.

Εκείνη τη στιγμή ο Φώτσης δεν είδε μπροστά του τον παίκτη του Ολυμπιακού Τεόντοσιτς. Είδε έναν παίκτη, που κατ’εξακολούθηση κάνει αυτή την …τσαχπινιά κι εκνευρίζει. Τα πράγματα είναι όντως επικίνδυνα, ίσως πιο επικίνδυνα από πότε. Δεν τα κάνουν όμως οι παίκτες… Αλλά αυτοί που ποτίζουν με οπαδισμό τον δικό τους εγκέφαλο. Αυτοί που γράφουν στάτους και πρωτοσέλιδα. Αναζητώντας -υποτίθεται- το δίκαιο. Τρομάρα τους!

Πολλοί από αυτούς που καταδικάζουν τα επεισόδια μεταξύ των παικτών, είναι οι ίδιοι που θα πετάξουν στο γήπεδο ό,τι βρουν μπροστά τους τη στιγμή που θα παρακολουθούν έναν αγώνα. Αυτοί που θα έχουν την προθυμία να σπάσουν τα κεφάλια τους με τον …εχθρό αν έρθουν σώμα με σώμα. Υποκρισία κύριοι! Αυτοί ανέλαβαν το ρόλο του δικαστή Ντρεντ!

Όπως επίσης ήταν υποκρισία και η σύλληψη και η κράτηση του Κρστιτς ένα ολόκληρο βράδυ στην Ασφάλεια. Οι μηχανισμοί κινήθηκαν. Τα όργανα λειτούργησαν. Η δικαιοσύνη ήταν όντως τυφλή. Μα πως γίνεται αυτή -η ίδια- δικαιοσύνη να τυφλώνεται στα μύρια περιστατικά που συμβαίνουν κάθε εβδομάδα στα ελληνικά αθλητικά πεδία; Που είναι όλοι αυτοί οι εισαγγελείς και τα όργανα, όταν το ΣΕΦ γίνεται κρανίου τόπος, όταν στο ΟΑΚΑ γίνεται κόλαση, όταν σπάνε κεφάλια, όταν κάφροι την πέφτουν στον Μπάγεβιτς, όταν… όταν… όταν… όταν… Που είναι μωρέ;

Αφήστε ξέρουμε… Απάντηση δεν υπάρχει… Όπως δεν υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια!

Tα εντονα τα εβαλα εγω σε καποιες φρασεις γιατι ειναι πραγματα που ελεγα απο χτες.Τα τελευταια εντονα μαλιστα ειναι αυτο ακριβως που λεω στα τελευταια μηνυματα...Δεν αρκει να δουμε ψυχρα το βιντεο που δειχνει το Φωτση να κινειται προς τον Τεοντοσιτς.
http://www.superbasket.gr/asproulias/?p=261
Marciulionis
Δεν πρέπει να τιμωρηθεί κανείς άμεσα κατά τη γνώμη μου. Ας πάνε πλήρεις οι ομάδες στο Μουντομπάσκετ, να κάνουν ότι μπορούν κι ότι ποινές είναι να επιβληθούν μετά. Κατά τη γνώμη μου ένας διετής αποκλεισμός από όλες τις διεθνείς διοργανόσεις για όσους συμμετείχαν στα επεισόδια, μετά όμως από το Μουντομπάσκετ.
Kanzler
QUOTE(Ginobili @ Aug 21 2010, 12:44 ) *
Εννοείται ότι μας έκαναν περήφανους.Όχι θα καθόμαστε να μας δέρνουν να μας βρίζουν και να μας ειρωνεύονται οι Σέρβοι μέσα στο σπίτι μας επειδή νιώθουν αδικημένοι.
Το ότι ο Τεόντοσιτς έχει προηγούμενα και προκαλεί το ξέραμε,ένας ήταν όμως στον Ολυμπιακό,οι συμπαίκτες του ήταν πιο μυαλωμένοι και τερμάτιζε εκεί η ιστορία.Εδώ ολόκληρος Κλέιζα που "τρώγεται" για μανούρα...ξέρει να συγκρατεί τα νεύρα του,ο δε Διαμαντίδης ...έβλεπε τον Τεόντοσιτς να δίνει "μπουνιά" στον Φώτση...και συνέχιζε να κρατάει τον Φώτση!!!! Στην Σερβία όμως....έχουν κι άλλα καλόπαιδα(οι οποίοι ευθύνονται και περισσότερο για το τι έγινε).....αντί να λήξει το συμβάν εκεί...έτρεξαν Βελίτσκοβιτς(τώρα καταλαβαίνουμε γιατί δεν το πήρε ο Ζοτς,και πόσο αρμονικά έχει κολλήσει στην Ρεάλ του Μεσίνα)...Κέσελι και Κρίσιτς να πλακώσουν τον Φώτση....!!!!

Λοιπόν τι θα έκαναν οι Έλληνες παίκτες???? Οποιοσδήποτε παίκτης που αγαπάει τον συμπαίκτη του και θα το έβλεπε αυτό θα τρελαινόταν.Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή ο Τσαρτσαρής...που την έπεσε στον Κέσελι και ο Σόφο στον Κρίσιτς???

Περηφάνια λοιπόν!!!! Και δίνω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες της Εθνικής γιατί έδωσαν το υγιές πρότυπο της αγάπης και της αλληλεγγύης στον συμπαίκτη όταν του την πέφτουν πολλοί ανεξαιρέτως συλλογικών συμφερόντων.Δεν κατάλαβα δηλαδή...ο Μπουρούσης και Σπανούλης παίκτες του Ολυμπιακού δε είναι??? Βλέπετε να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους παίκτες του ΠΑΟ και τον Σπανούλη??? Ο Σόφο τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό δεν έπαιζε...??? Ο δε Μπουρούσης γιατί δεν το έπαιξε καλός στον Ίβκοβιτς...???
Και έχει το θράσος ο Ίβκοβιτς να βγαίνει και να λέει ότι οι τεχνικές ποινές που δέχτηκε ήταν η αιτία για αυτό που έκαναν οι παίκτες του.....Κάτι ήξεραν ο Φάνης και ο Φασούλας....

Μπραβο, πολυ σωστα.
Ναι, ηταν θεμα αλληλεγγυης, την στιγμη που δυο Σερβοι χτυπουσαν τον Φωτση, ο οποιος ειχε δεχθη πριν μπουνια απο τον Teodosic ! Αυτο δειχνει οτι οι παιχτες μας ειναι μια οικογενεια και δεν ασχολουνται με οπαδιλικια ΟΣΦΠ / ΠΑΟ και βλακειες.
a bullet for your head
Δηλωσεις Τσαγκρωνη...
http://www.basketnet.gr/main/3/eok/article...astei-fiba.html
modernam
QUOTE(CrossoverOnE @ Aug 21 2010, 17:31 ) *
To θεμα ειναι ποιος τον ξεκιναει η ποιος τον προκαλει;Η ενεργεια του φωτση ειναι δραση η αντιδραση;

στον αθλητισμό το θέμα είναι το ποιός ξεκινά τον καβγα.
σε άλλη περίπτωση θα είχαμε μονο το σκακι
sir-elric
επειδη οι περισοτεροι εχετε παιξει μπασκετ! δεν εχετε τσαντιστει ποτε. δεν πεσατε ποτε σε αντιπαλο που να σπρωχνει να βριζει και να βαραει? τι κανατε ? του κανατε διαλεξει για το ευ αγωνιζεστε?

QUOTE(Ginobili @ Aug 20 2010, 23:13 ) *
Εννοείται ότι μας έκαναν περήφανους.Όχι θα καθόμαστε να μας δέρνουν να μας βρίζουν και να μας ειρωνεύονται οι Σέρβοι μέσα στο σπίτι μας επειδή νιώθουν αδικημένοι οι "ανώτεροι".
Το πόσο προκλητικός είναι ο Τεόντοσιτς το ξέραμε...ένας ήταν στον Ολυμπιακό,οι συμπαίκτες του ήταν πιο μυαλωμένοι και τερμάτιζε εκεί η ιστορία.Εδώ ολόκληρος Κλέιζα που "τρώγεται" για μανούρα...ξέρει να συγκρατεί τα νεύρα του,ο δε Διαμαντίδης χθες...έβλεπε τον Τεόντοσιτς να δίνει "μπουνιά" στον Φώτση...και συνέχιζε να κρατάει τον Φώτση!!!! Στην Σερβία όμως....έχουν κι άλλα καλόπαιδα.....αντί να λήξει το συμβάν εκεί...έτρεξαν Βελίτσκοβιτς(τώρα καταλαβαίνουμε γιατί δεν το πήρε ο Ζοτς,και πόσο αρμονικά έχει κολλήσει στην Ρεάλ του Μεσίνα)...Κέσελι και Κρίσιτς να πλακώσουν τον Φώτση....!!!!

ειχα αρχισει να αισθανομαι τρελος καφρος

QUOTE(sixama23 @ Aug 20 2010, 23:17 ) *
Σε έκαναν, μη βάζεις α' πληθυντικό...

δεν το ξανακοιτας καλητερα! γιατι το 22% οσων ψηφισαν νοιωθουν υπερηφανοι.

ο τσαρτσαρης οταν περυσσι εφτυνε ο παππας εναν ισπανο διεθνη δεν τον ειδα να νοιαζεται και πολυ (ειναι και αντιπροεδρος) που δεν σεβαστηκε το φαϊ του. το μονο που εκανε ειναι να επιβεβαιωσει οτι του τα εχουν μαζεμενα απο το πρωταθλημα.
CrossoverOnE
QUOTE(modernam @ Aug 21 2010, 18:19 ) *
στον αθλητισμό το θέμα είναι το ποιός ξεκινά τον καβγα.
σε άλλη περίπτωση θα είχαμε μονο το σκακι

Δηλαδη οποιος ξεκιναει καβγα ειναι τραμπουκος και το κανει γιατι γουσταρει να παιζει ξυλο.....δε πρεπει να χεις παιξει ποτε σου μπασκετ...ουτε σε αλανα....
modernam
QUOTE(CrossoverOnE @ Aug 21 2010, 18:24 ) *
Δηλαδη οποιος ξεκιναει καβγα ειναι τραμπουκος και το κανει γιατι γουσταρει να παιζει ξυλο.....
δε πρεπει να χεις παιξει ποτε σου μπασκετ...ουτε σε αλανα....

ναι
παιζω μπασκετ και έκανα και άλλα αθληματα
έχω δει πολλές προκλήσεις
τον καβγά όμως τον ξεκινανε πάντα οι καφροι

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.