Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Los Angeles Lakers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Pages: 1, 2, 3
Nuntius
Νίκη με 104-92 επί των Lakers.

Ο πάγκος μας έπαιξε αρκετά καλά στα πρώτα 7 λεπτά της τέταρτης περιόδου. Σε αυτό το διάστημα, ο CJ έβαλε 7 πόντους, ο Danny έβαλε 5 πόντους και ο Scola με τον Mahinmi είχαν από 2 και ο καθένας και μαζί με την καλή τους άμυνα μεγάλωσαν την διαφορά και μας οδήγησαν σε μια σχετικά άνετη νίκη.
SteveNashidis

Ηe is back ! 7 pts -9 assist-1stl-1 reb smiley.gif
duncan21
QUOTE (Voyager @ Feb 5 2014, 15:40 ) *
Ηe is back ! 7 pts -9 assist-1stl-1 reb smiley.gif

Career high?
SteveNashidis
QUOTE(duncan21 @ Feb 5 2014, 15:46 ) *
Career high?

The most steals Steve Nash has had in a regular season NBA game is five, which he accomplished during the 2000-1 season.

Dallas vs Boston 106-98, Dec 18, 2000

http://www.basketball-reference.com/boxsco...0012180BOS.html
T.W.Is.M.
Μου ειχαν λειψει οι Blake και Farmar τοσο καιρο. Αφου η συγκυρια ειναι καλη για να πω κατι υπερ των Λεικερς, θα πω οτι πιστευω οτι αυτη η ομαδα ανεξαρτητα απ το ποσες νικες θα κανει, αν θα ξεπερασει ή οχι τις 30(casting για του χρονου κανουμε απ οτι καταλαβαινω) και ποσα παιχνιδια θα χασουν τα μεγαλα ονοματα της, αν επαιζε πληρης ολη τη σεζον(=με τον Κομπι να χανει το διαστημα που προβλεποταν απ την αρχη χωρις δευτερο τραυματισμο, το Nash να χανει σποραδικα παιχνιδια κι οχι τη μιση σεζον και χωρις οι γκαρντ να πεφτουν σαν τους 10 μικρους νεγρους), θα ηταν μεσα στα πλει οφ μεχρι το τελος. Μπορει να εκανε και περισσοτερες νικες απο περσι και δε νομιζω να εφευγε με sweep οπως περσι.
captain charisma

η εικονα τα λεει ολα..οι λεικερς εχτες κατεβηκαν με 8 παικτες γτ οι υπολοιποι ηταν εκτος λογο τραυματισμων...το περιστατικο με τον σακρε οφειλω να πω οτι δεν ηξερα πως υπαρχει τετοιος κανονισμος..
Air Kef
Kανείς δεν τον ήξερε, ούτε οι ομάδες από ότι φάνηκε, οι διαιτητές ενημέρωσαν πάγκους και κοινό.

Επίσης συμφωνώ με TWisM, το ποτένσιαλ ήταν καλό, η ομάδα είναι για Ντ'Αντόνι και τελικά η Δύση δεν είναι τόσο δυνατή όσο φαινόταν. Ο Κόμπι τελικά θα ξαναπαίξει φέτος;
geo82
Δίκιο έχεις φίλε ΤWisM αλλά μάλλον σας ευχήθηκε καλή επιτυχία ο επίτιμος στην αρχή της χρονιάς.
T.W.Is.M.
QUOTE(Air Kef @ Feb 6 2014, 16:55 ) *
Kανείς δεν τον ήξερε, ούτε οι ομάδες από ότι φάνηκε, οι διαιτητές ενημέρωσαν πάγκους και κοινό.

Επίσης συμφωνώ με TWisM, το ποτένσιαλ ήταν καλό, η ομάδα είναι για Ντ'Αντόνι και τελικά η Δύση δεν είναι τόσο δυνατή όσο φαινόταν. Ο Κόμπι τελικά θα ξαναπαίξει φέτος;

Οι σχολιαστες του Κλιβελαντ που μετεδιδαν το ματς για την τηλεοραση το ηξεραν. Το ειχαν πει αρκετη ωρα πριν κανει το 6ο φαουλ ο Sacre οτι αν αποβληθει, θα συνεχισει στο ματς.

Επανερχομαι σε αυτο που ελεγα το απογευμα(το εγραψα λιγο πριν δω το χτεσινο παιχνιδι με το Κλιβελαντ, αλλα γνωριζοντας το σκορ-σχεδιαζα να δω Κλιπερς-Μαιαμι χωρις να ξερω το σκορ, αλλα μου το σποιλεριασε το gazzetta το μεσημερι στη δουλεια και ξενερωσα με τη νικη του Μαιαμι, οποτε αποφασισα να δω Λεικερς) για να γραψω τωρα μια σκεψη που ειχα κανει τη μερα που ειχαμε κερδισει τη Μινεσοτα στο Staples και ειχαμε φτασει για πρωτη φορα σε θετικο ρεκορ(13-12 αμεσως μετα το 2ο τραυματισμο του Κομπι). Θα ηθελα πολυ να εβλεπα ενα ενιαιο ροστερ του LA με ολο σχεδον το supporting cast των Λεικερς μαζι με CP3-Griffin(+1-2 ρολιστες απο Κλιπερς) και τον D'Antoni στον παγκο. Εχω την εντυπωση οτι θα γινοταν καλυτερη ομαδα απο τους φετινους Κλιπερς και απο οποιαδηποτε ομαδα εχουν παρουσιασει τα 3 προηγουμενα χρονια οι Λεικερς(μετα τους 2 τιτλους δηλαδη).
Paul-Blake-Farmar
Meeks-Henry
Johnson-Young
Griffin-Hill-Kelly
Jordan-Sacre
Αφηνω εκτος Kobe-Pau Gasol-Nash(οι δυο πρωτοι δεν ταιριαζουν τοσο με D'Antoni, ο τριτος περισσευει με την παρουσια του Paul και δε θελω να τον αφησω στον παγκο) και βλεπω μονο ενα κενο στο 5, που δεν ειναι και τοσο φοβερο λογω του τροπου παιχνιδιου του D'Antoni και της ενδεχομενης παρουσιας Griffin-Jordan Hill για καποια λεπτα. Ο μονος που πιστευω οτι θα ανεβαζε ακομα περισσοτερο αυτο το ροστερ ειναι ο Redick, αλλα τον αφησα εξω γιατι το concept ειναι σταρ απο Κλιπερς+supporting cast και παγκος απο Λεικερς. Τον Deandre δεν μπορουσα να τον αφησω εκτος γιατι θα επρεπε να παρω ειτε Gasol ειτε Kaman(ο μεν πρωτος ειπαμε ειναι αταιριαστος, για το φιλο του Νοβιτσκι δεν εχει εφευρεθει ακομα η μηχανη του χρονου).
Πριν με κατηγορησει κανεις για το Sacre ας τον δει λιγο περα απο την πλακα για τους περσινους πανηγυρισμους του. Για 10' σε μια καλη ομαδα ειναι ικανος και ειναι απο τους λιγους ψηλους που μπορουν να αμυνθουν με πλαγια βηματα στην περιφερεια παρα τα 2.13(δε λεω οτι θα ακολουθησει το Westbrook, αλλα δε θα βγει στα 6 μετρα μετα απο σκριν πανω στη μπαλα και θα τον περασει ο γκαρντ σαν σταματημενο-αλλωστε με τη second unit θα παιζει).
SteveNashidis
40 χρονών σήμερα έγινε ο Steve Nash ! Χρόνια του πολλά ! Το μέλλον του και η καριέρα είναι μπροστά και έχει δρόμο με τους Lakers του Νταν Τόνι smiley.gif
SG3ptshooter
Απ' τα 8 τελευταία ματς, στα 5 ο Κεντάλουρας ο Marshall δεν έχει σκοράρει καν. Παράλληλα σε αυτό το game span έχει 5 φορές τελειώσει το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό assists και μόνο μια φορά έπεσε κάτω απ' τις 7, όπου και τότε έκανε 4. Σε αυτό το διάστημα έχει κατά μέσο όρο 2,75 πόντους και 9,25 assists. Full season έχει περισσότερες assists από πόντους, 9,5 με 8,5, καθώς και στους συνολικούς αριθμούς της ιδιαίτερα σύντομης καριέρας του. Είναι δεύτερος στις assists κατά μέσο όρο ανάμεσα σε όλους τους NBAers πίσω μόνο απ' το Μεγάλο Chris Paul, έχει και το δεύτερο καλύτερο a/to των leaders σε assists. Per 36 minutes η διαφορά τους με τον Paul μειώνεται στις 0,2 τελικές πάσες. Στους πόντους per 36 minutes πάλι ισοβαθμεί στις θέσεις 349-350-351.

Πόσο respect; rolleyes.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(SG3ptshooter @ Mar 11 2014, 01:23 ) *
Απ' τα 8 τελευταία ματς, στα 5 ο Κεντάλουρας ο Marshall δεν έχει σκοράρει καν. Παράλληλα σε αυτό το game span έχει 5 φορές τελειώσει το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό assists και μόνο μια φορά έπεσε κάτω απ' τις 7, όπου και τότε έκανε 4. Σε αυτό το διάστημα έχει κατά μέσο όρο 2,75 πόντους και 9,25 assists. Full season έχει περισσότερες assists από πόντους, 9,5 με 8,5, καθώς και στους συνολικούς αριθμούς της ιδιαίτερα σύντομης καριέρας του. Είναι δεύτερος στις assists κατά μέσο όρο ανάμεσα σε όλους τους NBAers πίσω μόνο απ' το Μεγάλο Chris Paul, έχει και το δεύτερο καλύτερο a/to των leaders σε assists. Per 36 minutes η διαφορά τους με τον Paul μειώνεται στις 0,2 τελικές πάσες. Στους πόντους per 36 minutes πάλι ισοβαθμεί στις θέσεις 349-350-351.

Πόσο respect; rolleyes.gif

Ηταν ομως μια περιοδος που χτυπαγε 40λεπτα και οποτε σηκωνοταν ελευθερος απο τα 7.25(κι απ τα 8.25 αμα λαχει) γυριζαμε το βλεμμα στην αμυνα γραφοντας 3 ποντους για τους Λεικερς. Απο τα λιγα καλα της σεζον ο Marshall, αλλα αυτη την περιοδο αν το ματς παει στον ποντο, προτιμω να εχω στο τελος μεσα τονJordanτοFarmar.

ΥΓ.Την Πεμπτη μας βλεπω να τρωμε 150 ποντους στην OKC. Τα ιδια καναμε και στους Κλιπερς κι οποτε μας πετυχαινουν τρωμε 40αρες ισον με δυο 20αρες...
lakersdynasty
Ήττα 107-143 απο τους Λύκους.

Σε αυτό το παιχνίδι δεν είχαμε κανένα αρνητικό ρεκορ;

Ti; Μόνο οι Clippers; tongue.gif
geo82
http://www.slamonline.com/online/nba/2014/...g-mike-dantoni/

Ο D' Antoni μάλλον μένει στους Lakers. Φοβερή επιλογή laugh.gif Μου φαίνεται ότι τώρα που πάνε να σοβαρευτούν οι Knicks με τον Phil Jackson πρέπει να προκύψει άλλο big market ανέκδοτο. Ο τύπος είναι υπερτιμημένος όσο δεν πάει.
Air Kef
20 εκ. στον Κόμπι, παραμονή για τον Ντ'Αντόνι ("The front-office seems to like the job he’s done so far, "), όντως μιλάμε για κανονικό τσίρκο.
T.W.Is.M.
Η φετινη δουλεια του Ντ'Αντονι ειναι οντως καλη!!! Μιλαμε για 25 νικες με υλικο επιπεδου Μιλγουοκι και Φιλαντελφια, αφου ο Κομπι και ο Νας ουσιαστικα δεν επαιξαν καθολου, ενω ο Παου(ο αδερφος του Γκασολ) εχασε κι αυτος το 1/4 της σεζον και ολοι οι υπολοιποι ρολιστες εχασαν απο λιγα εως πολλα ματς. 16 διαφορετικοι παιχτες βρεθηκαν στην αρχικη πενταδα, αρκετοι απ αυτους εκαναν την καλυτερη σεζον της καριερας τους και μπορει η αμυντικη επιδοση να ηταν αστεια, αλλα επιθετικα οι Λεικερς ηταν καλυτεροι κι απο ομαδες που θα παιξουν στα πλει οφ.
Βεβαια αυτο δε σημαινει οτι ο Ντ'Αντονι ειναι ο προπονητης που πρεπει να στηριχτουν για να επανελθουν στην κορυφη. Απλα τα λεω αυτα για να αναφερθει το φετινο του εργο. Σημειωτεον οτι υπηρξαν παιχνιδια που αυτη η κατα τ αλλα ασοβαρη ομαδα(δεν το λεω ειρωνικα) προσπαθησε να γυρισει και καποιες φορες τα καταφερε, πραγμα που σημαινει οτι οι παιχτες της πιστεψαν στον τροπο παιχνιδιου του προπονητη τους. Το δε υλικο που εμφανιστηκε στα περισσοτερα παιχνιδια ηταν τετοιο που οι Λεικερς θα μποροουσαν να παρουν εναν παιχτη απο οποιαδηποτε αλλη ομαδα του πρωταθληματος και να τον βαλουν στην πενταδα τους και να γινουν καλυτεροι(ναι και απο το Μιλγουοκι, γιατι, μηπως εχουμε το φετινο Brandon Knight στο ΛΑ?), ενω εγω προσωπικα ως καλομαθημενος οπαδος τους αντεχω ακομα να βλεπω καποια απ τα παιχνιδια τους συμβιβασμενος με την ανυπαρκτη αμυνα, αλλα και τη βελτιωμενη σε σχεση με την περσινη ομαδα των σταρ(και της μιας τρυπας στο νερο) επιθεση. Δεν κρυβω οτι στις αρχες της σεζον, τοτε που περιμεναμε την επιστροφη του Bryant(πιστευοντας οτι θα βγαλει τη σεζον) και που οι νικες ερχονταν με τον ιδιο ρυθμο που ερχονταν και οι ηττες και οχι με το σταγονομετρο, οπως τελευταια, χαιρομουν να βλεπω αυτη την ομαδα πολυ περισσοτερο απ την περσινη. Συνεχιζω δε να πιστευω οτι αν δεν ειχαν ερθει ολοι αυτοι οι τραυματισμοι(δε μιλαω για το Nash), οι Λεικερς θα μπορουσαν να ηταν μεσα στα πλει οφ.
Zephyr
Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε πλέον για να υπάρχει μέλλον στην ομάδα είναι να μείνουν οι καλοί ρολίστες, ο Κόμπι να επιστρέψει υγιής για την σύνταξη και ένα καλό πλασάρισμα στην λοταρία για ένα draft pick - τράμπα ανάλογο του 1996 (μάλλον πολλά ζητάω biggrin.gif )
geo82
QUOTE (T.W.Is.M. @ Apr 4 2014, 17:05 ) *
Δεν κρυβω οτι στις αρχες της σεζον, τοτε που περιμεναμε την επιστροφη του Bryant(πιστευοντας οτι θα βγαλει τη σεζον) και που οι νικες ερχονταν με τον ιδιο ρυθμο που ερχονταν και οι ηττες και οχι με το σταγονομετρο, οπως τελευταια, χαιρομουν να βλεπω αυτη την ομαδα πολυ περισσοτερο απ την περσινη. Συνεχιζω δε να πιστευω οτι αν δεν ειχαν ερθει ολοι αυτοι οι τραυματισμοι(δε μιλαω για το Nash), οι Λεικερς θα μπορουσαν να ηταν μεσα στα πλει οφ.

Σ' αυτο θα συμφωνήσω. Όντως, μέχρι να αρχίσουν οι απανωτοί τραυματισμοί, μου άρεσαν κι εμένα σαν ομάδα. Τους παρακολουθούσα ευχάριστα και μάλιστα περισσότερο από την ομάδα που υποστηρίζω, η οποία εκείνη την περίοδο ήταν τραγική. Δεν ξέρω αν θα καταφέρνατε να μπείτε στα πλέι οφ, αλλά πιστεύω, ότι αν ήσαστε υγιείς, θα το παλεύατε.
lakersdynasty
Και εγώ ειμαι οπαδός της άποψης ότι μπορούσαμε να μπούμε υγιείς στα playoffs αλλά οκ shit happens.

Η ομάδα όμως απο πλευράς παικτών είναι ακόμη και σήμερα ελκυστική στα μάτια μου. Επιθετικά παίζουμε καλό μπάσκετ και έχουμε κάτι δεκάλεπτα άλλο πράγμα.

smile.gif

Ενδιαφέρον να δούμε τι θα μας τύχει στο ντραφτ και πως θα κινηθούν οι επόμενες 2 σεζόν με τον Κόμπι. Ελπίζω να τις περάσει στο γήπεδο και να φύγει όπως του αξίζει.
Air Kef
QUOTE(T.W.Is.M. @ Apr 4 2014, 18:05 ) *
Η φετινη δουλεια του Ντ'Αντονι ειναι οντως καλη!!! Μιλαμε για 25 νικες με υλικο επιπεδου Μιλγουοκι και Φιλαντελφια, αφου ο Κομπι και ο Νας ουσιαστικα δεν επαιξαν καθολου, ενω ο Παου(ο αδερφος του Γκασολ) εχασε κι αυτος το 1/4 της σεζον και ολοι οι υπολοιποι ρολιστες εχασαν απο λιγα εως πολλα ματς. 16 διαφορετικοι παιχτες βρεθηκαν στην αρχικη πενταδα, αρκετοι απ αυτους εκαναν την καλυτερη σεζον της καριερας τους και μπορει η αμυντικη επιδοση να ηταν αστεια, αλλα επιθετικα οι Λεικερς ηταν καλυτεροι κι απο ομαδες που θα παιξουν στα πλει οφ.

To υποτιμάς το ρόστερ σας, υπάρχουν πολλά ρόστερ εφάμιλλα που σε γενικές γραμμές είχαν πολύ καλύτερη εικόνα, πχ. Βοστώνη ή ακόμα και το Φίνιξ.

Δεν ειναι οι 25 νικες, που είναι όντως καλός αριθμός. Από ένα σημείο και μετά που η ομάδα ήταν στο 50%, μιλάμε για πολλούς αγώνες με πάρα πολύ κακιές εμφανισεις, με το σκορ να ανοιγει διαστημικά και με εμφανισεις αποκαρδιωτικές.
T.W.Is.M.
QUOTE(Air Kef @ Apr 5 2014, 01:29 ) *
To υποτιμάς το ρόστερ σας, υπάρχουν πολλά ρόστερ εφάμιλλα που σε γενικές γραμμές είχαν πολύ καλύτερη εικόνα, πχ. Βοστώνη ή ακόμα και το Φίνιξ.

Δεν ειναι οι 25 νικες, που είναι όντως καλός αριθμός. Από ένα σημείο και μετά που η ομάδα ήταν στο 50%, μιλάμε για πολλούς αγώνες με πάρα πολύ κακιές εμφανισεις, με το σκορ να ανοιγει διαστημικά και με εμφανισεις αποκαρδιωτικές.

Οι Σελτικς εχουν λιγοτερες νικες. Χτες εχασαν μεχρι κι απ τη Φιλαντελφια. Αυτο που τους σωζει ειναι οτι δεν εχουν δεχτει τις συντριβες που εχουμε δεχτει εμεις. Αυτες ομως ειναι αποτελεσμα του τροπου παιχνιδιου.
Το Φοινιξ εχει σωθει γιατι Dragic και Bledsoe κανουν την καλυτερη χρονια της καριερας τους. Ειναι αξιοι συγχαρητηριων βεβαια για την πορεια που κανουν, αλλα την περασμενη Κυριακη τους καθαρισαμε σαν αυγο! tongue.gif
Air Kef
QUOTE(T.W.Is.M. @ Apr 5 2014, 16:59 ) *
Οι Σελτικς εχουν λιγοτερες νικες. Χτες εχασαν μεχρι κι απ τη Φιλαντελφια. Αυτο που τους σωζει ειναι οτι δεν εχουν δεχτει τις συντριβες που εχουμε δεχτει εμεις. Αυτες ομως ειναι αποτελεσμα του τροπου παιχνιδιου.
Το Φοινιξ εχει σωθει γιατι Dragic και Bledsoe κανουν την καλυτερη χρονια της καριερας τους. Ειναι αξιοι συγχαρητηριων βεβαια για την πορεια που κανουν, αλλα την περασμενη Κυριακη τους καθαρισαμε σαν αυγο! tongue.gif

Ναι έχει 23, αλλά το ΛΑ ήταν καποια στιγμή στο 50% μεσα στην σεζόν όπως έγραψα, κάτι σαν 12-12 ή 16-16 μεχρι, μετά έγραψε 13-40 ή όσο βγαίνει και στο 40 μέσα υπάρχουν 10 συντριβά(νά)ρες με αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία τους.

Ένιγούει, καταλαβαίνεις το πόιντ μου, σκέτη απογοήτευση για έναν προπονητή που είχε τέτοια επιτυχία στο Φίνιξ ώστε να θεωρείται, ιστορικά, από τους coach με την μεγαλύτερη επιρροή στο ίδιο το παιχνίδι, αλλά μετά από εκεί μόνο ΠΑΤΑΓΩΔΕΙΣ αποτυχίες. biggrin.gif
jvalin
Το διάβασα ως ιδέα σε αμερικάνικο φόρουμ και μου κέντρισε το ενδιαφέρον :

Αν διαλέξετε στο top 3, θα δίνατε το pick και τον Nash για Rondo?
Εναλλακτικά, θα δίνατε το φετινό pick εκτός top 3/top 4, ένα lottery protected first και τον Nash για Rondo?
lakersdynasty
QUOTE(jvalin @ Apr 7 2014, 15:35 ) *
Το διάβασα ως ιδέα σε αμερικάνικο φόρουμ και μου κέντρισε το ενδιαφέρον :

Αν διαλέξετε στο top 3, θα δίνατε το pick και τον Nash για Rondo?
Εναλλακτικά, θα δίνατε το φετινό pick εκτός top 3/top 4, ένα lottery protected first και τον Nash για Rondo?

Δεν είμαι φαν του να βοηθήσουμε τους Celtics με οτιδήποτε tongue.gif

Πέρα απο την ένδειξη συμπάθειας biggrin.gif και την πραγματική μου συμπάθεια προς τον Ρόντο θα προτιμούσα να χτίσουμε απο την αρχή απο το ντραφτ και να δοκιμάσουμε τη τύχη μας στην αγορά του χρόνου για κάτι καλό, κρατώντας/προσθέτοντας κάποια καλά κομμάτια απο φέτος. Με προβληματίζει ΠΟΛΥ το γεγονός ότι ο Ρόντο δεν είναι καλός σουτέρ. Πιστεύω ότι το χρειαζόμαστε αυτό στον άσσο. Κάποιον που θα σουτάρει με άνεση και αρκετά, όχι απλά κάποιον που θα βάζει τα σουτ που θα του αφήνουν.

Αλλά η ανταλλαγή φαίνεται ως κάτι που οι Lakers ως οργανισμός θα έκαναν...χτες αν είναι να μη πέσει το επίπεδο της ομάδας να αξίζουν και τα λεφτά που έδωσαν οι της Time Warner στην ομάδα για τα τηλεοπτικά και να μην είναι δυσαρεστημένος ο Κομπι.

Απλά είμαι και λίγο επηρεασμένος απο το γεγονός ότι αν υπάρχει έστω και 0.5% πιθανότητα να δω τους Νας-Κομπι να πάιζουν για ένα ικανό διάστημα μαζί έστω για μια σεζόν θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Έτσι κι αλλιώς του χρόνου ο στόχος είναι η επιστροφή στα playoffs.

Αφού σε αυτό έστω και με δώση τύχης ήμασταν πάντα καλοί ας συνεχίσουμε τη παράδοση. cool.gif (7η φορά εκτός πλεϊ οφς. Δε πάμε καλά sad.gif )

jvalin
QUOTE (lakersdynasty @ Apr 8 2014, 01:17 ) *
Δεν είμαι φαν του να βοηθήσουμε τους Celtics με οτιδήποτε tongue.gif

Πέρα απο την ένδειξη συμπάθειας biggrin.gif και την πραγματική μου συμπάθεια προς τον Ρόντο θα προτιμούσα να χτίσουμε απο την αρχή απο το ντραφτ και να δοκιμάσουμε τη τύχη μας στην αγορά του χρόνου για κάτι καλό, κρατώντας/προσθέτοντας κάποια καλά κομμάτια απο φέτος. Με προβληματίζει ΠΟΛΥ το γεγονός ότι ο Ρόντο δεν είναι καλός σουτέρ. Πιστεύω ότι το χρειαζόμαστε αυτό στον άσσο. Κάποιον που θα σουτάρει με άνεση και αρκετά, όχι απλά κάποιον που θα βάζει τα σουτ που θα του αφήνουν.

Αλλά η ανταλλαγή φαίνεται ως κάτι που οι Lakers ως οργανισμός θα έκαναν...χτες αν είναι να μη πέσει το επίπεδο της ομάδας να αξίζουν και τα λεφτά που έδωσαν οι της Time Warner στην ομάδα για τα τηλεοπτικά και να μην είναι δυσαρεστημένος ο Κομπι.

Απλά είμαι και λίγο επηρεασμένος απο το γεγονός ότι αν υπάρχει έστω και 0.5% πιθανότητα να δω τους Νας-Κομπι να πάιζουν για ένα ικανό διάστημα μαζί έστω για μια σεζόν θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Έτσι κι αλλιώς του χρόνου ο στόχος είναι η επιστροφή στα playoffs.

Αφού σε αυτό έστω και με δώση τύχης ήμασταν πάντα καλοί ας συνεχίσουμε τη παράδοση. cool.gif (7η φορά εκτός πλεϊ οφς. Δε πάμε καλά sad.gif )

Φοβάμαι ότι εν προκειμένω πιο πολύ σας βοηθάμε, παρά μας βοηθάτε. tongue.gif Δεδομένου ότι ξεφορτώνεστε τον Nash, τα μόνα συμβόλαια εν ισχύι θα είναι αυτά των Kobe και Rondo, οπότε δημιουργείται χώρος στο cap και για 3ο σταρ, αρκεί να βγει κάποιος εκ των LeBron ,Melo στη free agency. Όπως και να χει, στη χειρότερη παίρνετε του χρόνου τον Love και ξαναγίνεστε contenders.

Εμείς απ την άλλη μπαίνουμε σε rebuilding mode 3ετίας-4ετίας που μπορεί να αποδώσει καρπούς όπως στην περίπτωση των Thunder, μπορεί όμως και να γυρίσει μπούμερανγκ αν γίνουν λανθασμένες επιλογές στο draft.

Αν υπάρχει ένας λόγος που ψήνομαι με το trade είναι ο Exum! Τον πιστεύω πολύ και νομίζω ότι σε βάθος χρόνου θα καλύψει το κενό του Rondo και με το παραπάνω. Το ερώτημα είναι αν μας παίρνει να μείνουμε συνειδητά άλλες 2-3 σεζόν στη μετριότητα με δέλεαρ το γεγονός πως χτίζουμε ομάδα που δυνητικά θα πρωταγωνιστεί για την προσεχή δεκαετία…Αίσθηση μου είναι ότι ο Ainge θα κινηθεί σε πιο σίγουρα νερά, αλλά αυτό μένει να φανεί στην πράξη, αρχής γενομένης απ το επερχόμενο draft.
lakersdynasty
Οι Σελτικς παραδοσιακά ήταν πιο σωστοί ως οπαδοί. Στήριζαν περισσότερο την ομάδα στα κάτω της. Δε ξέρω όμως πόσο περιθώριο έχει πραγματικά ο Ainge για να ξαναχτίσει την ομάδα. Είναι και ζήτημα του μ.ο ηλικίας της βάσης των οπαδών. Και αυτά αλλάζουν άρα και οι απαιτήσεις αλλάζουν.

Σκέφτομαι ότι απ'τη μια έχεις δίκαιο. Θα' ταν καλό να έχουμε τον Ρόντο έστω για μια σεζόν. Επίσης θα ήταν καλό έστω και ως ένα βαθμό να φτιάξουμε ένα ρόστερ που να μας οδηγήσει την επόμενη σεζόν στην τελευταία (ίσωςwink.gif σεζόν του Κόμπι να είμαστε με ακόμη μια καλή προσθήκη καλοί και για αυτή τη χρονιά.

Απλά εαν φτιάξουμε την επίθεση μας πάνω στους Ρόντο-Κομπι και την επόμενη σεζόν συνεχίσουμε να ψαχνόμαστε και να αλλάζουμε πάλι πλάνο απο το 0 αφού θα είμαστε όχι απλά μείον ένα παίκτη αλλά μείον ένα point guard θα πρέπει να υποθέσουμε ότι οι τελευταίες δυο χρονιές του Κόμπι με βάση τα σημερινά δεδομένα θα πάνω κατά κάποιο τρόπο χαμένες.

Οπότε και εμείς απτη πλευρά μας δεν ξέρω τι στόχους έχουμε για τοάμεσο μέλλον και τι υπομονή έχουμε ως οργανισμός. Ως οπαδοί δεν έχουμε. Αυτό το ξέραμε ανέκαθεν. Στο ΛΑ κερδίζεις και είσαι αγαπητός. Αυτά.

T.W.Is.M.
Μην ανησυχειτε. Θα παρουμε το Νο1 του ντραφτ το επομενο καλοκαιρι και θα επιλεξουμε το γιο του Μιτσελ. smiley.gif
Και του χρονου το καλοκαιρι ο Αγαπουλας θα γυρισει σπιτι του.
jvalin
QUOTE (lakersdynasty @ Apr 8 2014, 13:35 ) *

Το σκεπτικό είναι ότι αν οι Celtics θελήσουν να δώσουν τον Rondo για να τρυπώσουν στο top 3, οι Lakers φαντάζουν ως ο ιδανικότερος συνομιλητής. Όπως λες κι εσύ, δεν έχετε την πολυτέλεια να πάτε σε μακροχρόνιο rebuilding κάτι που δεν ισχύει με το Milwaukee, το Orlando τη Utah και τις λοιπές υπερδυνάμεις tongue.gif που επίσης θα επιλέξουν ψηλά στο draft. Πέραν όμως αυτού, οι Lakers είναι πιθανότατα η μοναδική ομάδα απ το top 5-6 του draft στην οποία ο ίδιος ο Rondo θα δεχόταν να υπογράψει πρόωρη επέκταση συμβολαίου, άρα εκ των πραγμάτων όλοι οι υπόλοιποι βγαίνουν εκτός παιχνιδιού. Προφανώς λοιπόν η συζήτηση έχει νόημα μονάχα αν στο πλαίσιο του trade υπάρξει συμφωνία για το συμβόλαιο ή εν πάση περιπτώσει αν καμφθούν πλήρως οι φόβοι των Lakers ως προς το ενδεχόμενο αποχώρησης του Rondo το επόμενο καλοκαίρι. Αποκλείεται να χαραμίσετε το pick για rental μίας σεζόν, πολύ δε μάλλον όταν μόλις πέρυσι την πατήσατε με τον Howard.

QUOTE (lakersdynasty @ Apr 8 2014, 13:35 ) *
Είναι και ζήτημα του μ.ο ηλικίας της βάσης των οπαδών. Και αυτά αλλάζουν άρα και οι απαιτήσεις αλλάζουν.

Αν δεν είναι κόπος, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τι εννοείς;

QUOTE (T.W.Is.M. @ Apr 8 2014, 15:30 ) *
Μην ανησυχειτε. Θα παρουμε το Νο1 του ντραφτ το επομενο καλοκαιρι και θα επιλεξουμε το γιο του Μιτσελ. smiley.gif
Και του χρονου το καλοκαιρι ο Αγαπουλας θα γυρισει σπιτι του.

Γιος του Μίτσελ και Νας για Ρόντο. Ποιος λέει όχι, εμείς ή εσείς?
lakersdynasty
QUOTE(jvalin @ Apr 8 2014, 15:58 ) *
Αν δεν είναι κόπος, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τι εννοείς;

Γιος του Μίτσελ και Νας για Ρόντο. Ποιος λέει όχι, εμείς ή εσείς?

Εαν ο Ρόντο δεχόταν να εξασφαλίσει πρόωρα την παραμονή του θα ήταν όντως διαφορετικά τα πράγματα. Θα υπάρχει μια βάση για μετά όχι για του χρόνου.

Όσον αφορά τους οπαδούς, οι Σελτικς έχουν ίσως την πιο πιστή βάση παραδοσιακά, ειδικά όσον αφορά τους οπαδούς εντός πόλης που επηρεάζουν και πιο έμπρακτα την ομάδα.

Αλλά είναι ίσως και η ομάδα μεταξύ αυτών με πολλές επιτυχίες που η νεα γενιά έζησε 1 πρωτάθλημα στη ζωή της μετά απο μακρά απουσία όχι απλά απο διεκδίκηση τίτλου αλλά και απο τα playoffs.

Οπότε οι παλιοί οπαδοί που έζησαν έστω τον Μπερντ θα έχουν υπομονή να δουν τι θα γίνει. οι νεότεροι ίσως μοιάζουν κάπως περισσότερο με τους οπαδούς άλλων ομάδων που είναι του σήμερα και του τώρα.
jvalin
QUOTE (lakersdynasty @ Apr 8 2014, 16:12 ) *
Οπότε οι παλιοί οπαδοί που έζησαν έστω τον Μπερντ θα έχουν υπομονή να δουν τι θα γίνει. οι νεότεροι ίσως μοιάζουν κάπως περισσότερο με τους οπαδούς άλλων ομάδων που είναι του σήμερα και του τώρα.

Κατάλαβα τι εννοείς, ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. smile.gif
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω γνώμη επ αυτού που λες. Στα αμερικάνικα φόρουμς οι απόψεις όσον αφορά το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα είναι εν πολλοίς μοιρασμένες. Δεν έχω ιδέα τι ηλικία έχει ο κάθε πόστερ, αν είναι από τη Μασαχουσέτη, την Καλιφόρνια ή την Κίνα, ούτε βέβαια ζω στη Βοστώνη για να έχω ιδία άποψη.
lakersdynasty
Lakers 1955-1971: Team's records Vs the NBA during its biggest Championship draught

http://ldcyblog.blogspot.com/2014/04/laker...rds-vs-nba.html

Αυτούς τους πίνακες τους είχα φτιάξει πριν καιρό αλλά είχα κλείσει το blog τότε και δεν τους είχα ποστάρει πουθενά.
geo82
http://www.nba.com/2014/news/04/30/lakers-...p.ap/index.html

Παραιτήθηκε ο Ντ' Αντόνι

Και ένα ενδιαφέρον άρθρο για την αναζήτηση του διαδόχου

http://hangtime.blogs.nba.com/2014/04/30/d...-his-successor/
aegeansheed
QUOTE(geo82 @ May 1 2014, 08:01 ) *
Παραιτήθηκε ο Ντ' Αντόνι

Αντικαταστάτης του Μάικ Νταντόνι φέρεται να είναι ο Γιώργος Παράσχος.

link
RaZak
Για εμένα η Lakers είναι πια μια ομάδα ιστορική που είναι σχεδόν απίθανο να σωθεί... Ο Kobe άκουσα ότι φεύγει άρα πάει.

Δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να κάνει κάτι παραπάνω από ότι είχε κάνει
lakersdynasty
Οι υπολογισμοί μου για το συμβόλαιο των Lakers Time Warner Cable. Προφανώς τα ποσοστά που χρησιμοποίησα τα χρησιμοποίησα με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν:

1. 20 χρόνια για 3,6 δις $
2. Πιθανή επέκταση στα 25 χρόνια για 5 δις $
3. Πληρωμή 200 εκ $ μέσο όρο στα 25 χρόνια της συμφωνίας.

Click to view attachment
morfi
Και μέσα σε όλα αυτά, οι Λέικερς παίρνουν ένα καλό πόιντ γκαρντ. Επιτέλους, το αστείο με τον Νας πρέπει να σταματήσει..
SteveNashidis
Aπό πότε το "καλός playmaker" συνοδεύει τον Λιν και το "αστείο" τον Νας ; 39.gif
giorgos14
QUOTE(morfi @ Jul 12 2014, 14:21 ) *
Και μέσα σε όλα αυτά, οι Λέικερς παίρνουν ένα καλό πόιντ γκαρντ. Επιτέλους, το αστείο με τον Νας πρέπει να σταματήσει..

Ένα καλό τι??η μεγαλύτερη μπασκετική απάτη τα τελευταία 10 χρόνια ,ο λιν καλό πόιντ γκάρντ? Οκ γεροξεκούτης ο νας αλλα και με π να κινείται καλύτερος άσσος ειναι...
lakersdynasty
Καλή προσθήκη ο Λιν. Όχι γιατί είναι ως πάικτης σε τόσο υψηλό επίπεδο. Αλλά επειδή κάνει πράγματα που χρειαζόμαστε.

Σκόρερ ποιντ γκαρντ με ροπή προς τη διείσδυση και σίγουρα σε καλή φάση της καρίερας του σε σχέση με τις εναλλακτικές.

Το αστείο με τον Νας έχει να κάνει με το σώμα του και ο καλός ποϊντ γκαρντ Λιν με το τι μας λείπει στον άσσο γενικότερα. που να μην είναι απειλή επιθετικά έχουμε. Αν πάιξει και κάπως ο Νας θα είμαστε οκ σε αυτή τη θέση.

Ας δούμε πως θα καλύψουμε τις άλλες θέσεις. Με Ρανταλ και Χιλ μπορούμε να έχουμε μια φροντ λαϊν που να μην υστερεί τουλάχιστον στο ριμπάουντ.

Το ζήτημα είναι να φτιάξουμε γενικότερα ροστερ που να μας επιτρέπει να μην μειονεκτούμε τουλάχιστον σε κατοχές. Την γενικότερη ποιότητα του θα δούμε στο τέλος.

Πάντως βλέπω κάτι σχόλια "είμαστε η ταδε ομάδα και έχουμε τόσες επιτιχιες τι είναι αυτές οι προσθήκες;" κτλ. Οκ όλα καλά αλλά αν θέλουμε να είμαστε πραγαμτιστές σε επίπεδο μάνατζμεντ σημμασία έχει τι έκαναν οι ομάδες απο το 89 εως σήμερα ουσιαστικά. Δηλαδή τουλάχιστον με unrestricted free agency και salary cap. Ότι έγινε πιο πριν σε αυτο το επίπεδο το ξεχνάμε.

Ζητούμενο η επιστροφή στα playoffs.
SteveNashidis
Αστείο είναι που πιστεύετε ότι θα σας σώσει ο Λιν και θα τρέξει μια ομάδα που αποχαιρέτησαν πολλοί.
Στο Houston τον έδιωξαν κακήν κακώς . Επειδή ήταν το συμβόλαιο του βαρύ ή γιατί δεν έπαιξε ποτέ σοβαρό μπάσκετ;
Αλλά και πριν λίγους μήνες εκθειάζεται τις αρετές του Κendall Marshall ( που έχει 4 turnover μέσο όρο στο summer league τώρα)

Όταν περιμένεις ο Νας στα 40 να έχει το ρόλο που είχε σε Φοίνιξ/Νταλλας και τον πιέζεις να παίξει γιατί η πίεση να κρατήσεις τον Howard είναι μεγαλύτερη, μάντεψε που βρίσκεται το αστείο. Η ανοργανωσιά και η προχειρότητα στους Λ.Α είναι τεκμηριωμένο γεγονός τα τελευταία 2 χρόνια . Η φυσική κατάσταση του Στιβ είναι τρομερή για την ηλικία του και ο ρόλος του πρέπει να είναι ίδιος με του Φίσερ (ένα ακόμα αστείο που διώξατε; ) . Λίγα ποιοτικά λεπτά να συμμαζέψει με την εμπειρία του την ομάδα.

Όταν κάποιος θεωρεί τον Νας αστείο τότε του αξίζει ένας Λιν .
morfi
Τα είπε όλα ο lakersdynasty. Ο Νας φέτος έπαιξε σε καμιά δεκαπενταριά παιχνίδια και έχει καμιά εξηνταριά όσο είναι στους Λέικερς. Το "αστείο" δεν πήγαινε στην αξία του η οποία είναι μεγάλη αλλά στο ότι επιμένει ενώ (από ότι φαίνεται) δεν αντέχει.
T.W.Is.M.
Μην ακουω για Lin. Εχουμε αδειο ροστερ μεχρι στιγμης, αυτος μας το αδειαζει περισσοτερο. Ειμαι πολυ περιεργος να δω τι ομαδα θα δημιουργηθει...
lakersdynasty
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ροστερ που προσφέρει ασφάλεια και σιγουρία ας μιλήσουμε για ροστερ άλλων ομάδων καλύτερα. Ξέρουμε ότι μετά απο τραυματισμούς κορυφαίων παικτών όπως του Ροουζ και του Κομπι η κατάσταση είναι ασταθής και ο τρόπος που θα στηθεί η ομάδα στοίχημα.

Ο Λιν είναι όντως με το ζόρι τοπ60 γκαρντ αν δει κανείς τα PER.

http://www.basketball-reference.com/play-i...amp;order_by=ws

Οι υπόλοιπες εναλλακτικές μας όμως δεν είναι καν. Με αυτή τη λογική είναι μια χαρά προσθήκη. Δε θα μας ανεβάσει κάπου. Μπορούμε όμως να έχουμε μια σταθερή βάση στη περιφέρεια πάντα με τη λογική και το ενδεχομένως κερδισμένο στοιχημα της επιστροφής του Κομπι σε καλό επίπεδο με βάση της ικανότητες του και με μειωμένη αθλητικότητα.

Ο Μάρσαλ είναι ένας καλός πλεϊ μείκερ που όμως δε σου προσφέρει και πολλά άλλα πράγματα στο παρκε αρα δεν έχει και το καλύτερο plus/minus potential. O Νας πλέον δεν έχει το σώμα για να υποστηρίξει όσα βρίσκονται στο μυαλό του. Αρα με αυτές τις 2 λύσεις ως εναλλακτικές μπορούν να φτιάξουν μια 3αδα γκαρντ που θα στηρίξουν τον Κομπι έχοντας έστω έναν σίγουρο πάικτη σε σώμα και πνεύμα.

Οι Lakers πάντα θα λένε ότι πάνε για το καλύτερο και για να φτιάξουν κορυφαία ομάδα. Αρχίζουν με στόχο το καλύτερο. Δεν τους πέτυχε και συνεχίζουν. Ως συνέχεια λοιπόν ο Λιν είναι καλή κίνηση.

Το ροστερ όμως ακόμα είναι άδειο σχετικά και θα πρέπει να δούμε και τις επιλογές στο 3 αλλά και αν θα μείνει/ουν άλλοι απο τους περσινούς.

Στόχος όπως προείπα η 8η θέση στα πλεϊ οφ και με τον Κόμπι προφανώς και θα την κινηγήσουμε. Και αν το πετύχουμε σε αυτή τη Δύση θα είναι εύσημο.

ΥΓ (για στατιστικολάγνους tongue.gif )

Απο ιστορικής απόψεως οι Lakers θέλουν να διατηρίθούν ως η ομάδα με το καλύτερο ποσοστό συμμετοχής στα πλει οφ. (το λινκ της υπογραφής μου έχει τα ποσοστά σε μια απτις καρτέλες) Εαν δεν μπουν στα πλεϊ οφ φέτος οι Spurs θα βρεθούν σε αυτή τη θέση άλλη μια αποδειξη για τη σταθερότητα τους ακόμη και όταν δεν κέρδιζαν τίτλους.

Απτην άλλη δεν θα έπρεπε κανείς υποστηρικτής της ομάδας να παραπονιέται για τη φορτωμένη ταλέντο Δύση. Οι Lakers στα τέλη της δεκαετίας του 50-αρχές του 60 είχαν 4 χρονιές στις οποίες μπήκαν στα πλεϊ οφ και έφτσαν και στον τελικό (1959) έχοντας χειρότερα εως πολύ χερότερα ρεκορ απο την τελευταία ομάδα της Ανατολής. Τα πράγματα λίγο πολύ εξισορροπούνται αν δει κανείς ολόκληρη την ιστορία της λίγκας.

http://ldcyblog.blogspot.com/

bball.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(lakersdynasty @ Jul 15 2014, 14:13 ) *
ΥΓ (για στατιστικολάγνους tongue.gif )

Απο ιστορικής απόψεως οι Lakers θέλουν να διατηρίθούν ως η ομάδα με το καλύτερο ποσοστό συμμετοχής στα πλει οφ. (το λινκ της υπογραφής μου έχει τα ποσοστά σε μια απτις καρτέλες) Εαν δεν μπουν στα πλεϊ οφ φέτος οι Spurs θα βρεθούν σε αυτή τη θέση άλλη μια αποδειξη για τη σταθερότητα τους ακόμη και όταν δεν κέρδιζαν τίτλους.

Απτην άλλη δεν θα έπρεπε κανείς υποστηρικτής της ομάδας να παραπονιέται για τη φορτωμένη ταλέντο Δύση. Οι Lakers στα τέλη της δεκαετίας του 50-αρχές του 60 είχαν 4 χρονιές στις οποίες μπήκαν στα πλεϊ οφ και έφτσαν και στον τελικό (1959) έχοντας χειρότερα εως πολύ χερότερα ρεκορ απο την τελευταία ομάδα της Ανατολής. Τα πράγματα λίγο πολύ εξισορροπούνται αν δει κανείς ολόκληρη την ιστορία της λίγκας.

http://ldcyblog.blogspot.com/

bball.gif

Ημουν απ αυτους που την προπερσινη σεζον της καταστροφης(δε θεωρω τοσο καταστροφικη την περσινη, γιατι οι δυνατοτητες ηταν μικροτερες και οι τραυματισμοι αμετρητοι) αναρωτιομουν αν ηταν καλυτερο να αποκλειστουμε απο τα πλει οφ παρα να μπουμε και να φυγουμε με συνοπτικες διαδικασιες(τελικα ο τραυματισμος του Κομπι εφερε τη χρυση τομη, αφου το σουιπ ηταν πια δικαιολογημενο). Θυμαμαι μαλιστα οτι η γνωμη σου ηταν οτι επρεπε με καθε τροπο να χτυπησουμε την προκριση κι ας μην υπηρχε προοπτικη. Γενικα κι εγω ειμαι αυτης της αποψης, απλα εκεινη η ομαδα του 2013 ηταν απογοητευτικη απο καθε αποψη και με εκανε να το ξανασκεφτομαι για εκεινη τη σεζον.
Για τη δυναμικοτητα της Δυσης καθε αλλο παρα παραπονιεμαι. Ισα ισα που μου αρεσει αυτος ο συναγωνισμος. Κανει τις ομαδες καλυτερες και τα πλει οφ της Δυσης πραγματικες μαχες κορυφης.
Τα ποσοστα συμμετοχης στα πλει οφ τωρα ειναι κατι που ισχυει για στατιστικολαγνους, οπως εγραψες. Παροτι δηλωνω ενας απ αυτους, αυτο το στοιχειο δεν ειναι μεσα στο μυαλο μου τοσο ισχυρο. Προσωπικα προτιμω τη διασπορα των τιτλων μεσα στα χρονια ως στοιχειο που ενισχυει την ιστορια της ομαδας. Αλλωστε αυτο που θυμαται πιο ευκολα κανεις ειναι τον πρωταθλητη.
lakersdynasty
QUOTE(T.W.Is.M. @ Jul 15 2014, 19:42 ) *
Ημουν απ αυτους που την προπερσινη σεζον της καταστροφης(δε θεωρω τοσο καταστροφικη την περσινη, γιατι οι δυνατοτητες ηταν μικροτερες και οι τραυματισμοι αμετρητοι) αναρωτιομουν αν ηταν καλυτερο να αποκλειστουμε απο τα πλει οφ παρα να μπουμε και να φυγουμε με συνοπτικες διαδικασιες(τελικα ο τραυματισμος του Κομπι εφερε τη χρυση τομη, αφου το σουιπ ηταν πια δικαιολογημενο). Θυμαμαι μαλιστα οτι η γνωμη σου ηταν οτι επρεπε με καθε τροπο να χτυπησουμε την προκριση κι ας μην υπηρχε προοπτικη. Γενικα κι εγω ειμαι αυτης της αποψης, απλα εκεινη η ομαδα του 2013 ηταν απογοητευτικη απο καθε αποψη και με εκανε να το ξανασκεφτομαι για εκεινη τη σεζον.
Για τη δυναμικοτητα της Δυσης καθε αλλο παρα παραπονιεμαι. Ισα ισα που μου αρεσει αυτος ο συναγωνισμος. Κανει τις ομαδες καλυτερες και τα πλει οφ της Δυσης πραγματικες μαχες κορυφης.
Τα ποσοστα συμμετοχης στα πλει οφ τωρα ειναι κατι που ισχυει για στατιστικολαγνους, οπως εγραψες. Παροτι δηλωνω ενας απ αυτους, αυτο το στοιχειο δεν ειναι μεσα στο μυαλο μου τοσο ισχυρο. Προσωπικα προτιμω τη διασπορα των τιτλων μεσα στα χρονια ως στοιχειο που ενισχυει την ιστορια της ομαδας. Αλλωστε αυτο που θυμαται πιο ευκολα κανεις ειναι τον πρωταθλητη.

Κάπως σκόρπιες σκέψεις απο μένα...

Και εμένα αυτή ήταν πάντα η διαφορά για τους Lakers σε σχέση με όποια άλλη ομάδα (βασικά τους Celtics και τους άλλους αν δούμε ιστορία στο σύνολο)

Το ζήτημα όμως είναι με βάση τις συνθήκες που έχεις σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς.

Για κάποιους πχ οι Lakers του 80 δεν ήταν τόσο πετυχημένη δυναστεία διότι οι ομάδες που αντιμετόπιζαν στα πλεϊ οφ ήταν λιγότερο σκληρές απο αυτές τις Ανατολής ή/και επειδή δεν είχε δημιουργηθεί αντιπαλότητα με μια συγκεκριμένη ομάδα. Αλλά η ομάδα πήγε σε 9 τελικούς σε 12 χρόνια και κατέκτησε 5 θέτοντας το δικό της στύλ στη περιφέρεια που είχε πια το δικό της ύφος απο το 79-80 όταν οι 2 περιφέρειες σταμάτησαν να παί΄ζουν τόσο συχνά μεταξύ τους.

Απτην άλλη οι Lakers της δεκαετίας του 60 θεωρούνται losers ενω σε καμία περίπτωση δεν ήταν. Ήταν μια ομάδα που έπαιζε σε μια περιφέρεια που δεν μπορουσε να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη αδυναμία της ομάδας, την έλλειψη ενός κορυφαίου Σέντερ και έχαναν στους τελικούς απο ομάδες με έναν τέτοιο αλλά και με μεγαλύτερη συνέχεια-συνοχή απ'οτι οι Lakers. Τη ίδια στιγμή οι ομάδες αυτές όπως και η Δύση γενικότερα είχαν χάλια ρεκορ γιατί έπαιζαν ίδιο αριθμό παιχνιδιών σε Ανατολή και Δύση και τα ρεκόρ τους έδειχναν απλά τη διαφορά μεταξύ των περιφερειών.

Οπότε η πορείες που μπορεί να έχεις στα πλεϊ οφ μπορεί να επηρεαστεί απο διάφορες συγκυρίες αλλα με βάση τα δεδομένα τις κάθε εποχής σε μια περιφέρεια μπορείς να κρίνεις αν είσαι επιτυχημένος ή όχι.

Εγώ έχω τον Baylor θεό και ας μην έχει φέρει τίτλο γιατί κράτησε την ομάδα ψηλά σε σημείο που δεν έφτασε ποτέ εκεί που έφτασαν οι Celtics τη δεκαετία του 90. Και θεωρώ τους Lakers του 80 ως μια δυναστεία που χτίστηκε όχι μόνο μέσω της απόδοσης της αλλά και λόγω του στύλ της. Όπως είπε ο ΜακΑντου κάποτε μπορεί η Ανατολή να ήταν γεμάτη με ομάδες που μπορούσαν να σε κερδίσουν στις κατοχές αλλά άντε να στείλεις πάικτες στο επιθετικό ριμπάουντ και μετά να προλάβεις τους Lakers στον αιφνιδιασμό.

Αν δει κανεις τις εποχές, ουσιαστικά η εποχή Kobe είναι η πιο ανταγωνιστική στην Δύση απο όλες τις προηγούμενες, ακόμη και απο την εποχή Mikan και οι συμμετοχές σε τελικό και τα συνεχόμενα πρωταθλήματα σε τέτοια εποχή στην Δύση είναι παράσημο. Όσο παράσημό ομως είναι για μένα και οι συνεχώμενοι τελικοί τη δεκαετία του 60. Η ομάδα μπορούσε να πάει ως εκεί; Οκ πήγε! Αν ήταν στην Ανατολή δε θα μπορούσε να πάει. Αν ήταν τώρα στην Ανατολή ίσως είχε κάποια καλύτερη προοπτική τα επόμενα χρόνια.

Συνολικά όμως πέραν των πρωταθλημάτων και των συμμετοχών σε τελικούς σημασία για μένα έχουν και οι συμμετοχές στα πλεϊ οφ. Οι Lakers μεν στα τέλη 50 αρχές 60 και άλλες σκορπισμένες σεζόν βάση ρεκορ δε θα έπρεπε να συμμετέχουν στα πλεϊ οφ (αν ήταν στην Ανατολή δηλαδή θα ήταν έξω) αλλά αυτές οι σεζόν στη πλειοψηφία τους ανήκουν στην εποχή που όλη η περιφέρεια είχε κακά ρεκορ λόγω ισορροπημένου προγράμματος μεταξύ των περιφερειών. (57, 59 (τελικός 0-4 απο Celtics), 60,61)

Εαν παίρναμε τα πράγματα με βάση το βαθμό δυσκολίας τότε οι Lakers θα έπρεπε να είναι περισότερο περήφανοι για τις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων τους και οι Celtics για τις 21 συμμετοχές τους στους τελικούς του ΝΒΑ αφού σε γενικές γραμμές για αυτές τις διακρίσεις έπαιξαν ομάδες με καλύτερα ρεκορ συνολικά στην ιστορία τους. Το ζήτημα όμως είναι όταν δεν πας ως εκεί τι κάνεις; Εκεί είναι που για μένα μετρα το να συμμετέχεις και ας μην είσαι σε θέση να πας μακριά. Και αυτή είναι και η λογική που για μια ομάδα αποκτά σημασία ακόμη και το τρόπαιο της Περιφέρειας. Ειδικά αν συγκρίνει κανείς τα πλεϊ οφ με τα πλεϊ οφ του 50-60 στα οποία μια ομάδα μπορούσε κατακτώντας τη πρώτη θέση της Division της στη κανονική περίοδο να αποφύγει τον ημιτελικό και να πάιξει μόλις μια σειρά πριν τους τελικούς του ΝΒΑ. Με αυτή τη λόγική μια ομάδα που αγωνίζόταν σε 2 και τώρα 3 σειρές σε μια λίγκα 20-30 ομάδων ένα τρόπαιο το αξίζει και ας είναι τόσες οι επιτυχίες της στο ανωτατο επίπεδο που δεν θέλει να το διατυμπανίζει.

Την άποψη σου για το 2013 την καταλάβαινα απο τότε και έχεις και εσυ τα δίκια σου. Και τα δίκια σου αυξάνονται εαν σκεφτεί κανείς την δυσκολία πια να αποκτήσει κανείς ταλέντο και να χτίσει γρήγορα ομάδα. Προσωπικά σκέφτομαι όμως ότι έχουμε μια παράδοση που διατηρούμε σε όλο το μήκος της ιστορία μας. Και θα ήταν καλό να τη συνεχίσουμε. Ξέρουμε ότι αυτή είναι η φύση της ομάδας. Να ψάχνουμε τον επόμενο σταρ και το επόμενο προτζεκτ. Η συνέχεια και η ασφάλεια δε πολυπάει σε μια αγορά όπως το LA smile.gif

Ξέρουμε ότι και φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά στο μυαλό μου η πραγματική προσπάθεια για επιστροφή στα πλεϊ οφ και ειδικά σε μια τόσο γεμάτη περιφέρεια είναι ευθύνη και χαίρομαι που έχουμε έναν ηγέτη, έστω και λαβωμένο που έχει τη νοοτροπία αυτή. Ας δούμε πως θα μας πάει.

Click to view attachment

Lets go!

cool.gif bball.gif

Οι Lakers προσθέτουν στη λίστα των bangers τους τον Ed Davis. Τα ριμπάουντ και τα μάτια μας είναι οι προσθήκες/ανανεώσεις μας ως τώρα. smile.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(lakersdynasty @ Jul 17 2014, 15:06 ) *
Οι Lakers προσθέτουν στη λίστα των bangers τους τον Ed Davis. Τα ριμπάουντ και τα μάτια μας είναι οι προσθήκες/ανανεώσεις μας ως τώρα. smile.gif

Το διαβασα το πρωι. Ο Ed Davis δεν ηταν lottery pick μια φορα κι εναν καιρο? Θα μπορουσε λες να δειξει κατι καλυτερο απ οσα εχει κανει ως τωρα?
lakersdynasty
Νο 13 απο τους Ράπτορς το 2010. Οι οπαδοί του είχαν μια συμπάθεια και γενικά ήταν ευχαριστημένοι με το παιχνίδι του μέχρι όμως που έγινε ανταλλαγή στους Μέμφις στην ανταλλαγή που έστειλε εκει και τον Καλντερόν

Περιμένω ότι μπορει να βοηθήσει μαζι με Ράνταλ και Χιλ τόσο ως ριμπάουντερ όσο και ως finisher. Καπου στο 70% των
καλαθιών του ήταν μετά απο ασιστ οπότε καταλαβαίνεις ότι θα χρειαστεί τη βοήθεια άλλων για να σκοράρει αλλά μπορεί να κινηθεί χωρίς τη μπάλα.

Είναι αρκετά κοντά στο παιχνίδι του Χιλ. Αλλά πιστεύω ότι το ριμπάουντ και την άμυνα τους τα χρειαζόμαστε. Και ας μην είναι λύσεις ένας προς ένα δημιουργόντας δικά τους σουτ.

http://www.basketball-reference.com/play-i...d01&y2=2014
jvalin
Lakers acquire Carlos Boozer through amnesty bid
The Lakers submitted a high-bid of $3.25 million for Boozer, reports ESPN's Marc Stein. The minimum bid for Boozer was $1.44 million.

Ό,τι να ναι…Τον Randle τον επιλέξατε για να τρώει πάγκο? ugly_tocktock.gif
Το σχέδιο ποιο είναι ακριβώς? Παίρνουμε Βούζα μήπως μπούμε ως 8οι στα playoffs και φάμε σκούπα στον πρώτο γύρο?
QUOTE (lakersdynasty @ Jul 17 2014, 15:06 ) *
Απο ιστορικής απόψεως οι Lakers θέλουν να διατηρίθούν ως η ομάδα με το καλύτερο ποσοστό συμμετοχής στα πλει οφ .................................Ξέρουμε ότι και φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά στο μυαλό μου η πραγματική προσπάθεια για επιστροφή στα πλεϊ οφ και ειδικά σε μια τόσο γεμάτη περιφέρεια είναι ευθύνη και χαίρομαι που έχουμε έναν ηγέτη, έστω και λαβωμένο που έχει τη νοοτροπία αυτή. Ας δούμε πως θα μας πάει.

Το ρεκόρ συμμετοχών στα playoffs είναι για να χαμε να λέγαμε. Δεν είστε οι Bucks ή οι Wolves για να έχετε στόχο να μπείτε στα playoffs. Επίσης, ας πει κάποιος στο λαβωμένο ηγέτη ότι τα 48,5 μύρια για 2 χρόνια αποτελούν ανέκδοτο. Η νοοτροπία του Kobe είναι ότι έφτασα 35 χρονών και παραμένω ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης στη λίγκα. Τέτοιους ηγέτες να τους χαίρεστε. Ο τύπος παίζει για την πάρτη του και για την υστεροφημία του.

QUOTE (T.W.Is.M. @ Jul 17 2014, 19:27 ) *
Το διαβασα το πρωι. Ο Ed Davis δεν ηταν lottery pick μια φορα κι εναν καιρο? Θα μπορουσε λες να δειξει κατι καλυτερο απ οσα εχει κανει ως τωρα?

Μια χαρά είναι ο Ed Davis, ειδικά στα λεφτά που του δώσατε (2 μύρια για 2 χρόνια). Ήλπιζα να τον τσιμπάγαμε εμείς για συμπλήρωμα του Zeller στο 5, αν και λόγω ύψους λογίζεται περισσότερο ως 4άρι. Τις προάλλες έτυχε να διαβάσω ένα συνοπτικό scouting report για αυτόν εν όψει της free agency.
QUOTE (www.sbnation.com)
Could Ed Davis be the classic example of a player who only requires a consistent opportunity in order to flourish? Because of various different circumstances, Davis has never really received his chance in the NBA, but the Celtics could be a fit for him, possibly even as a starter.

At only 25-years-old, Davis is one of the best defensive big men remaining in free agency, as he held opponents to a miniscule 43.3 at-rim field goal percentage last season, ranking him in the same league as bigs such as Roy Hibbert, Kendrick Perkins, and Serge Ibaka. Naturally, Davis was a bench player and faced a lower level of competition, but film study confirms that he is very good at moving his feet and using his athleticism to protect the rim.

Davis scored 1.26 points per possessions in the pick-and-roll, the 6th most efficient rate in the league last year, according to Synergy Sports. Davis showcased his improving hands, quick feet, and verticality, a sign that he may just require a higher usage in order to improve statistically. Perhaps the Celtics are a team that can afford to overspend for him on a short-term deal, giving him a chance to realize his potential.

lakersdynasty
QUOTE(jvalin @ Jul 18 2014, 03:07 ) *
Lakers acquire Carlos Boozer through amnesty bid
The Lakers submitted a high-bid of $3.25 million for Boozer, reports ESPN's Marc Stein. The minimum bid for Boozer was $1.44 million.

Ό,τι να ναι…Τον Randle τον επιλέξατε για να τρώει πάγκο? ugly_tocktock.gif
Το σχέδιο ποιο είναι ακριβώς? Παίρνουμε Βούζα μήπως μπούμε ως 8οι στα playoffs και φάμε σκούπα στον πρώτο γύρο?

Το ρεκόρ συμμετοχών στα playoffs είναι για να χαμε να λέγαμε. Δεν είστε οι Bucks ή οι Wolves για να έχετε στόχο να μπείτε στα playoffs. Επίσης, ας πει κάποιος στο λαβωμένο ηγέτη ότι τα 48,5 μύρια για 2 χρόνια αποτελούν ανέκδοτο. Η νοοτροπία του Kobe είναι ότι έφτασα 35 χρονών και παραμένω ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης στη λίγκα. Τέτοιους ηγέτες να τους χαίρεστε. Ο τύπος παίζει για την πάρτη του και για την υστεροφημία του.

Μια χαρά είναι ο Ed Davis, ειδικά στα λεφτά που του δώσατε (2 μύρια για 2 χρόνια). Ήλπιζα να τον τσιμπάγαμε εμείς για συμπλήρωμα του Zeller στο 5, αν και λόγω ύψους λογίζεται περισσότερο ως 4άρι. Τις προάλλες έτυχε να διαβάσω ένα συνοπτικό scouting report για αυτόν εν όψει της free agency.

Τον Ράνταλ τον επιλέξαμε για να πάιξει πολύ όταν θα είναι έτοιμος βασικά και δε θα είναι απο τη πρώτη μέρα.Απτην άλλη ο Μπούζερ απτη στιγμή που τα λεφτά του θα τα πάρει ε και να φάει πάγκο δεν τον βλέπω να παραπονιέται αν ο Ράνταλ πάιξει τόσο καλά που θα κερδίσει λεπτά. Βέβαια έχει άλλα 2 άτομα μπροστά του που λογικά θα πάιξουν και στο 5. Δεν είναι ότι τον θεωρεί κανείς καλή επιλογή και ούτε και εμείς θα έπρεπε. Άλλη μια φτηνή εμπέιρη (θα δούμε κατα πόσο) λύση

@jvalin

Όταν ξέρεις ότι είσαι σε μια δυνατή περιφέρεια και χωρίς να έχεις το υλικό για τίτλο θα βάλεις στόχους που μπορείς να φτάσεις. Καί όπως είπα και στη προηγούμενη σελίδα οι Lakers αυτή τη στιγμή είναι μια ομάδα που πήρε με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν το 1988-89 5 τίτλους απο τότε. Και σε επίπεδο διαχείρησης της ομάδας αυτά πρέπει να βλέπω ως υποστηρικτής τους. Το Κόμπι τον δεχτήκαμε και τον εκτιμήσαμε με τα καλά και τα κακά του. Και τα κακά του ταιριάζουν και με τα κακά του συλλόγου και αρα και της νοοτροπίας μεγάλου πλήθους των οπαδών των Lakers οπότε ως παρέα νιώθουμε μια χαρα. biggrin.gif

Η ομάδα χρυσοπλήρωσε τον Magic Johnson αφού αποσύρθηκε φτάνοντας ο Buss να του δώσει το 1995 συμβόλαιο 14,6 εκ δολάρια για μια σεζόν ποσό που επιβαρυνε το cup και ενώ ο West εψαχνε να ξαναχτίσει την ομάδα.

Τιμούμε τους πάικτες μας και καλά κάνουμε γιατί έχουμε και τις πηγές για να το κάνουμε.

Ναι. Αν ως εκεί μπορούμε να φτάσουμε αυτή τη στιγμή αυτός είναι ο στόχος. Απτην άλλη η παράδοση στη Βοστώνη είναι το χτίσιμο της ομάδας για να πάρει κάποια στιγμή τίτλο χωρίς ημίμετρα στο ενδιάμεσο κάτι που οδήγησε σε 17 τίτλους και 17 μη συμμετοχές στα πλεϊ οφς σε 68 χρόνια. Ο καθένας με τη λογική του. Σε αντίθεση πάντως με το πως αντιμετοπίζεις εσύ την λογική των Celtics όσοι μεγάλωσαν στα 90ς και έβλεπαν την ομάδα συχνά εκτός playoffs βιάζονται να ξαναχτίσουν ομάδα χτές. Κάτι που μέχρι στιγμής πέτυχαν 1 φορά με αποτέλεσμα 1 τίτλο και 1 συμμετοχή σε τελικό στη νέα γεμάτη κανόνες εποχή.

Αμα είμαστε ευχαριστημένοι με τις ομάδες μας τότε ολα καλά. Δε περιμένω τίτλο τα επόμενα 3-4 χρόνια. Μπορώ να περιμένω βλέποντας τον Kobe να τελειώνει τη καριέρα του. Και περισότερο ακόμα. Ήμουν αρκετά τυχερός στη ζωή μου με αυτή την έννοια.

Δεν είστε οι Bucks ή οι Wolves για να έχετε στόχο να μπείτε στα playoffs.

Αυτή τη στιγμή και οι Lakers και οι Celtics στις περιφέρειες τους αυτόι είναι. "Οι Bucks και οι Wolves"
T.W.Is.M.
Ο αρχοντας των δαχτυλιδιων επιστρεφει! Πλεον βλεπω με μεγαλυτερη αισιοδοξια το μελλον. Ειναι βεβαια λιγο περιεργο οτι το προπονητικο τιμ θα εχει περισσοτερες συμμετοχες στα πλει οφ απο τους παιχτες, ενας απο τους οποιους ειναι ο Kobe Bryant! smiley.gif

Το καλυτερο βεβαια ειναι αυτο:
Ο Ρόμπερτ Χόρι, μετά από μια «λαμπρή» καριέρα ως ποδοσφαιριστής, ακολουθεί δειλά-δειλά τον δρόμο της προπονητικής. Μάλιστα, ενδέχεται να βρεθεί σε ομάδα στην οποία έγραψε την δική του ιστορία στη Λίγκα.

Ή στην Ατλετικο Μαδριτης τον βλεπω ή στη Βιγιαρεαλ που φοραει και κιτρινα ή στη Λα Κορουνια, τωρα που επεστρεψε στη La Liga... tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.