QUOTE(T.W.Is.M. @ Jul 15 2014, 19:42 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Ημουν απ αυτους που την προπερσινη σεζον της καταστροφης(δε θεωρω τοσο καταστροφικη την περσινη, γιατι οι δυνατοτητες ηταν μικροτερες και οι τραυματισμοι αμετρητοι) αναρωτιομουν αν ηταν καλυτερο να αποκλειστουμε απο τα πλει οφ παρα να μπουμε και να φυγουμε με συνοπτικες διαδικασιες(τελικα ο τραυματισμος του Κομπι εφερε τη χρυση τομη, αφου το σουιπ ηταν πια δικαιολογημενο). Θυμαμαι μαλιστα οτι η γνωμη σου ηταν οτι επρεπε με καθε τροπο να χτυπησουμε την προκριση κι ας μην υπηρχε προοπτικη. Γενικα κι εγω ειμαι αυτης της αποψης, απλα εκεινη η ομαδα του 2013 ηταν απογοητευτικη απο καθε αποψη και με εκανε να το ξανασκεφτομαι για εκεινη τη σεζον.
Για τη δυναμικοτητα της Δυσης καθε αλλο παρα παραπονιεμαι. Ισα ισα που μου αρεσει αυτος ο συναγωνισμος. Κανει τις ομαδες καλυτερες και τα πλει οφ της Δυσης πραγματικες μαχες κορυφης.
Τα ποσοστα συμμετοχης στα πλει οφ τωρα ειναι κατι που ισχυει για στατιστικολαγνους, οπως εγραψες. Παροτι δηλωνω ενας απ αυτους, αυτο το στοιχειο δεν ειναι μεσα στο μυαλο μου τοσο ισχυρο. Προσωπικα προτιμω τη διασπορα των τιτλων μεσα στα χρονια ως στοιχειο που ενισχυει την ιστορια της ομαδας. Αλλωστε αυτο που θυμαται πιο ευκολα κανεις ειναι τον πρωταθλητη.
Κάπως σκόρπιες σκέψεις απο μένα...
Και εμένα αυτή ήταν πάντα η διαφορά για τους Lakers σε σχέση με όποια άλλη ομάδα (βασικά τους Celtics και τους άλλους αν δούμε ιστορία στο σύνολο)
Το ζήτημα όμως είναι με βάση τις συνθήκες που έχεις σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς.
Για κάποιους πχ οι Lakers του 80 δεν ήταν τόσο πετυχημένη δυναστεία διότι οι ομάδες που αντιμετόπιζαν στα πλεϊ οφ ήταν λιγότερο σκληρές απο αυτές τις Ανατολής ή/και επειδή δεν είχε δημιουργηθεί αντιπαλότητα με μια συγκεκριμένη ομάδα. Αλλά η ομάδα πήγε σε 9 τελικούς σε 12 χρόνια και κατέκτησε 5 θέτοντας το δικό της στύλ στη περιφέρεια που είχε πια το δικό της ύφος απο το 79-80 όταν οι 2 περιφέρειες σταμάτησαν να παί΄ζουν τόσο συχνά μεταξύ τους.
Απτην άλλη οι Lakers της δεκαετίας του 60 θεωρούνται losers ενω σε καμία περίπτωση δεν ήταν. Ήταν μια ομάδα που έπαιζε σε μια περιφέρεια που δεν μπορουσε να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη αδυναμία της ομάδας, την έλλειψη ενός κορυφαίου Σέντερ και έχαναν στους τελικούς απο ομάδες με έναν τέτοιο αλλά και με μεγαλύτερη συνέχεια-συνοχή απ'οτι οι Lakers. Τη ίδια στιγμή οι ομάδες αυτές όπως και η Δύση γενικότερα είχαν χάλια ρεκορ γιατί έπαιζαν ίδιο αριθμό παιχνιδιών σε Ανατολή και Δύση και τα ρεκόρ τους έδειχναν απλά τη διαφορά μεταξύ των περιφερειών.
Οπότε η πορείες που μπορεί να έχεις στα πλεϊ οφ μπορεί να επηρεαστεί απο διάφορες συγκυρίες αλλα με βάση τα δεδομένα τις κάθε εποχής σε μια περιφέρεια μπορείς να κρίνεις αν είσαι επιτυχημένος ή όχι.
Εγώ έχω τον Baylor θεό και ας μην έχει φέρει τίτλο γιατί κράτησε την ομάδα ψηλά σε σημείο που δεν έφτασε ποτέ εκεί που έφτασαν οι Celtics τη δεκαετία του 90. Και θεωρώ τους Lakers του 80 ως μια δυναστεία που χτίστηκε όχι μόνο μέσω της απόδοσης της αλλά και λόγω του στύλ της. Όπως είπε ο ΜακΑντου κάποτε μπορεί η Ανατολή να ήταν γεμάτη με ομάδες που μπορούσαν να σε κερδίσουν στις κατοχές αλλά άντε να στείλεις πάικτες στο επιθετικό ριμπάουντ και μετά να προλάβεις τους Lakers στον αιφνιδιασμό.
Αν δει κανεις τις εποχές, ουσιαστικά η εποχή Kobe είναι η πιο ανταγωνιστική στην Δύση απο όλες τις προηγούμενες, ακόμη και απο την εποχή Mikan και οι συμμετοχές σε τελικό και τα συνεχόμενα πρωταθλήματα σε τέτοια εποχή στην Δύση είναι παράσημο. Όσο παράσημό ομως είναι για μένα και οι συνεχώμενοι τελικοί τη δεκαετία του 60. Η ομάδα μπορούσε να πάει ως εκεί; Οκ πήγε! Αν ήταν στην Ανατολή δε θα μπορούσε να πάει. Αν ήταν τώρα στην Ανατολή ίσως είχε κάποια καλύτερη προοπτική τα επόμενα χρόνια.
Συνολικά όμως πέραν των πρωταθλημάτων και των συμμετοχών σε τελικούς σημασία για μένα έχουν και οι συμμετοχές στα πλεϊ οφ. Οι Lakers μεν στα τέλη 50 αρχές 60 και άλλες σκορπισμένες σεζόν βάση ρεκορ δε θα έπρεπε να συμμετέχουν στα πλεϊ οφ (αν ήταν στην Ανατολή δηλαδή θα ήταν έξω) αλλά αυτές οι σεζόν στη πλειοψηφία τους ανήκουν στην εποχή που όλη η περιφέρεια είχε κακά ρεκορ λόγω ισορροπημένου προγράμματος μεταξύ των περιφερειών. (57, 59 (τελικός 0-4 απο Celtics), 60,61)
Εαν παίρναμε τα πράγματα με βάση το βαθμό δυσκολίας τότε οι Lakers θα έπρεπε να είναι περισότερο περήφανοι για τις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων τους και οι Celtics για τις 21 συμμετοχές τους στους τελικούς του ΝΒΑ αφού σε γενικές γραμμές για αυτές τις διακρίσεις έπαιξαν ομάδες με καλύτερα ρεκορ συνολικά στην ιστορία τους. Το ζήτημα όμως είναι όταν δεν πας ως εκεί τι κάνεις; Εκεί είναι που για μένα μετρα το να συμμετέχεις και ας μην είσαι σε θέση να πας μακριά. Και αυτή είναι και η λογική που για μια ομάδα αποκτά σημασία ακόμη και το τρόπαιο της Περιφέρειας. Ειδικά αν συγκρίνει κανείς τα πλεϊ οφ με τα πλεϊ οφ του 50-60 στα οποία μια ομάδα μπορούσε κατακτώντας τη πρώτη θέση της Division της στη κανονική περίοδο να αποφύγει τον ημιτελικό και να πάιξει μόλις μια σειρά πριν τους τελικούς του ΝΒΑ. Με αυτή τη λόγική μια ομάδα που αγωνίζόταν σε 2 και τώρα 3 σειρές σε μια λίγκα 20-30 ομάδων ένα τρόπαιο το αξίζει και ας είναι τόσες οι επιτυχίες της στο ανωτατο επίπεδο που δεν θέλει να το διατυμπανίζει.
Την άποψη σου για το 2013 την καταλάβαινα απο τότε και έχεις και εσυ τα δίκια σου. Και τα δίκια σου αυξάνονται εαν σκεφτεί κανείς την δυσκολία πια να αποκτήσει κανείς ταλέντο και να χτίσει γρήγορα ομάδα. Προσωπικά σκέφτομαι όμως ότι έχουμε μια παράδοση που διατηρούμε σε όλο το μήκος της ιστορία μας. Και θα ήταν καλό να τη συνεχίσουμε. Ξέρουμε ότι αυτή είναι η φύση της ομάδας. Να ψάχνουμε τον επόμενο σταρ και το επόμενο προτζεκτ. Η συνέχεια και η ασφάλεια δε πολυπάει σε μια αγορά όπως το LA
Ξέρουμε ότι και φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά στο μυαλό μου η πραγματική προσπάθεια για επιστροφή στα πλεϊ οφ και ειδικά σε μια τόσο γεμάτη περιφέρεια είναι ευθύνη και χαίρομαι που έχουμε έναν ηγέτη, έστω και λαβωμένο που έχει τη νοοτροπία αυτή. Ας δούμε πως θα μας πάει.
Click to view attachmentLets go!
![bball.gif](../style_emoticons/default/bball.gif)
Οι Lakers προσθέτουν στη λίστα των bangers τους τον Ed Davis. Τα ριμπάουντ και τα μάτια μας είναι οι προσθήκες/ανανεώσεις μας ως τώρα.