Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Eurobasket 2005
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3
weirdo1977
paidia... an ma8ei kaneis pote k pou 8a dixei epanalipsi ton teliko h tv sas parakalo enimeroste gia na to grapsoume.
Live strong
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τη χαρά που νιώθω. Το όνειρο βγήκε αληθινό!!!!!! 41.gif 41.gif 41.gif
Είναι αυτό που λέγαμε…ότι όταν έχεις ψυχή τότε όλα είναι δυνατά!!! Και τα παιδιά απέδειξαν ότι έχουν ψυχάρα!!!!!! 56.gif
Μετά τον ύφαλο της Γαλλίας, την οποία είχα πει ότι φοβόμουν… 42.gif ήμουν σίγουρη ότι δεν μας σταματούσε τίποτα για να σηκώσουμε τη κούπα…και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα… banana.gif
Μπράβο και ξανά μπράβο στα παιδιά. Μακάρι να έχουμε πάντα τέτοιες χαρές
smilie_schal1.gif smilie_schal1.gif smilie_schal1.gif
wav.gif wav.gif
Live strong
Παραθέτω πιο κάτω ένα άρθρο που είδα πριν λίγο από την γερμανική εφημερίδα «Bild». 68.gif
Για μια ακόμη φορά δείχνουν πόσο σοβινιστές είναι σαν λαός….Τι να πω…. «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» rolleyes.gif

"Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός...

Στο κεντρικό θέμα της ιστοσελίδας της γερμανικής εφημερίδας "Bild" οι Γερμανοί εγκωμιάζουν την απόδοση του ΝΒΑer, Ντίρκ Νοβίτσκι και δεν αναφέρονταιι καθόλου στην επιτυχία των Ελλήνων: "Ψηλά το κεφάλι Ντίρκ! Αυτό το ασήμι λάμπει σα χρυσός", ενώ στη συνέχεια του άρθρου ο δημοσιογράφος Μatthias Marburg επισημαίνει, ότι τα "πάντσερ" θα μπορούσαν να τα είχαν πάει και καλύτερα, αν δεν είχαν τους τρεις τραυματίες Οκουλάγια, Χάμαν και Γκάρις."
icon_blahblah.gif icon_blahblah.gif icon_blahblah.gif
NBAholic
Το πήραμε τόσο άνετα που στο τέλος είχαμε δεδομένο. 3 λεπτά πριν το τέλος άρχισαν ν'ακούγονται οι κόρνες. Προσωπικά, τι να πω, ήταν η πιο ευτυχισμένη μου μέρα εδώ και πολύν καιρό.

Όσο για το σωβινισμό των Γερμανών, υστερεί σε σχέση με των Αμερικανών, ιδίως συναρτήσει του ελάχιστου σεβασμού έχουν για τις ομάδες μας. Βλέπετε, τα αμερικανάκια δεν πήραν το μάθημά τους και συνέχισαν να πιστεύουν ότι οι Γάλλοι, έχοντας 3-4 ΝΒΑερς ΠΡΕΠΕΙ να είναι η καλύτερη ομάδα, ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς. Εμείς, βλέπετε, δεν έχουμε αρκετά "καλούς παίχτες". Δεν πειράζει. Μια ζωή στον κόσμο σας, Αmerican simpletons.
NBAholic
Νομίζω ότι πρέπει να σας δείξω και τα International topics στο μεγαλύτερο, ίσως, basketball forum που υπάρχει στο διαδίκτυο. Πολλές αναφορές στον Τελικό.

http://www.realgm.com./boards/viewforum.ph...9ee4406003b54cf
mentat
QUOTE(Live strong @ Sep 26 2005, 11:15 AM)
Παραθέτω πιο κάτω ένα άρθρο που είδα πριν λίγο από την γερμανική εφημερίδα «Bild».  68.gif
Για μια ακόμη φορά δείχνουν πόσο σοβινιστές είναι σαν λαός….Τι να πω…. «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»  rolleyes.gif
"Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός...

Στο κεντρικό θέμα της ιστοσελίδας της γερμανικής εφημερίδας "Bild" οι Γερμανοί εγκωμιάζουν την απόδοση του ΝΒΑer, Ντίρκ Νοβίτσκι και δεν αναφέρονταιι καθόλου στην επιτυχία των Ελλήνων: "Ψηλά το κεφάλι Ντίρκ! Αυτό το ασήμι λάμπει σα χρυσός", ενώ στη συνέχεια του άρθρου ο δημοσιογράφος Μatthias Marburg επισημαίνει, ότι τα "πάντσερ" θα μπορούσαν να τα είχαν πάει και καλύτερα, αν δεν είχαν τους  τρεις τραυματίες Οκουλάγια, Χάμαν και Γκάρις."
icon_blahblah.gif  icon_blahblah.gif  icon_blahblah.gif
*

Δεν νομίζω οτι ενα δημοσίευμα σου επιτρέπει να χαρακτηρίζεις εναν ολόκληρο λαό. Μην ξεχνάς οτι ο ίδιος ο Νοβίτσκι εγκωμίασε την ομάδα μας. Επίσης η στιγμή οπου 2.30 πριν το τέλος ο Μπάουερμαν ρίχνει λευκή πετσέτα (παραδεχόμενος την ήττα) βγάζοντας τον Νοβίτσκι ο οποίος αποθεώνει τον κόσμο και αποθεώνεται από αυτούς δείχνει υψηλό επίπεδο και νοοτροπία.

Τώρα οι φυλλάδες είναι λογικό να ασχολούνται με την ομάδα τους. Να μην μιλάμε κι εμείς που σε επίπεδο (?) φυλλάδων είμαστε πάτος. wink.gif
Live strong
QUOTE(mentat @ Sep 26 2005, 10:18 AM)
Δεν νομίζω οτι ενα δημοσίευμα σου επιτρέπει να χαρακτηρίζεις εναν ολόκληρο λαό. Μην ξεχνάς οτι ο ίδιος ο Νοβίτσκι εγκωμίασε την ομάδα μας. Επίσης η στιγμή οπου 2.30 πριν το τέλος ο Μπάουερμαν ρίχνει λευκή πετσέτα (παραδεχόμενος την ήττα) βγάζοντας τον Νοβίτσκι ο οποίος αποθεώνει τον κόσμο και αποθεώνεται από αυτούς δείχνει υψηλό επίπεδο και νοοτροπία.

Τώρα οι φυλλάδες είναι λογικό να ασχολούνται με την ομάδα τους. Να μην μιλάμε κι εμείς που σε επίπεδο (?) φυλλάδων είμαστε πάτος. wink.gif
*

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα μπορεί να μη χαρακτηρίζει ένα λαό όπως εσύ λες…και συμφωνώ…αλλά κι εσύ πρέπει να παραδεχτείς πως γενικά τα δημοσιεύματα έχουν τη τάση να ξεσηκώνουν τη κοινή γνώμη…
Από την άλλη ο σοβινισμός των Γερμανών, όπως και των Ιταλών και των Γάλλων απ όσο ξέρω, είναι κάτι γνωστό και δεν είναι δική μου κρίση.
Όσον αφορά τώρα τον Μπαουερμαν και το teem του, οι άνθρωποι αυτοί είναι αθλητές με όλη τη σημασία της λέξης και όπως είναι γνωστό ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς!!!
Για τον υπόλοιπο όμως κόσμο που δεν έχει το πνεύμα του αθλητισμού, σαφώς και θα συμφωνήσουν με το δημοσίευμα που διάβασαν….
Warrior
Kαι παλι στην κορυφη του Ευρωπαικου μπασκετ μετα απο...18 χρονια!!
41.gif 41.gif 77.gif

Χτες το βραδυ τα παιδια ολοκληρωσαν την επανασταση τους!Ξορκισαν τα
"φαντασματα" των προηγουμενων ατυχων αποτελεσματων στις μεγαλες
διοργανωσεις...και εφεραν το 3ο μεταλλιο στην ιστορια της Εθνικης ομαδας
μετα απο 16 ολοκληρα χρονια και το "χρυσο" και παλι μετα απο το επικο '87.
Σε μια πολυ κρισιμη καμπη για το ελληνικο μπασκετ πηραν την κατασταση
στα χερια τους και δινουν μια "χρυση" ευκαιρια στον κοσμο του μπασκετ..
να ξεκινησει απο μια καινουρια αφετηρια,να διορθωσει τα λαθη του και να
κανει ολα αυτα που επρεπε να εχουν ηδη γινει απο το 1987!Μενει να δουμε
αν θα την εκμεταλλευτουμε...

Ο μεγαλος μας φοβος πριν το Ευρωμπασκετ,ηταν πως θα αντιδρασει αυτη
η ομαδα σε συνθηκες πραγματικης πιεσης.Θα μπορουσαν αυτα τα νεα και
σχετικα απειρα παιδια να ανταποκριθουν??

Ε.λοιπον το κανανε και μαλιστα σε...πολυ μεγαλυτερο βαθμο απ'οτι ο καθενας
μας μπορουσε να φανταστει!!
Η αρχη εγινε στο ματς με το Ισραηλ,οταν σε μια κακη βραδια σε αποδοση,
βρηκαμε τα κρισιμα σουτ μετα απο πολλα χρονια σε ενα νοκ-αουτ παιχνιδι.
Το πρωτο βαρος εφυγε...

Ακολουθησε το ματς με τη Ρωσια.Με το σκορ στο 13-2 και με το βαρος μιας
ενδεχομενης συντριβης(που ολοι ξερουμε οτι ισως ισοπεδωνε την ψυχολογια
αυτης της νεας ομαδας),βρηκαν τα ψυχικα αποθεματα και γυρισαν το ματς,
κοντρα στα προγνωστικα..

Και φτανουμε στον ημιτελικο με τους Γαλλους....Τι ματς και αυτο!!! ohmy.gif w00t.gif

Τριποντο του Παρκερ και 51-58 1' και 12" πριν το τελος...εγω να σας πω
την αληθεια εκει ειπα..παει το ματς!Σταματησα να γραφω τον αγωνα,ισως
για γουρι(επιασε παντως,ε w00t.gif biggrin.gif,και εχει ξαναπιασει! rolleyes.gif ),ισως και επειδη
δεν θα ηθελα να ξαναδω αλλον ενα χαμενο ημιτελικο..
Οι παικτες εκει αρχιζουν ομως την αντεπιθεση τους,ομως οι Γαλλοι μας κοβουν
τα ποδια...53-60 1'και 3" πριν το τελος και με καρφωμα του Ντιο 55-62
στα 47".Καπου εκει σκοτεινιασαν ολα...Ομως τα παιδια αρνηθηκαν να το
δεχτουν,δεν μπορουσαν να συμβιβαστουν με την ηττα,δινουν τα ρετσα τους
και ξαφνικα γινομαστε μαρτυρες μιας επικης,μιας απιστευτης ανατροπης που
θα μεινει στην ιστορια του Ευρωπαικου μπασκετ και θα κανουμε πολλα χρονια
να ξεχασουμε!
Το τριποντο του Διαμαντιδη..σεναριο βγαλμενο απο τα πιο τρελα μας ονειρα...
η "αποθεωση" ενος αγωνα μπασκετ!Τι παραπανω μπορουσαμε να ζητησουμε?

Μονο το κυπελλο...Αντε να χασεις,μετα απο αυτο,στον τελικο...
Εμεινε εκτος και η Ισπανια...και οτι και να λεμε...με την Γερμανια κινδυνευαμε
μονο απο τον κακο μας εαυτο. wink.gif
Tα παιδια απελευθερωμενα απο το αγχος και με τον αερα του καλυτερου,
εκλεισαν τον Νοβιτσκι,πιεσαν και τους υπολοιπους και δεν αφησαν στους
Γερμανους την δυνατοτητα να διεκδικησουν το κυπελλο.Εμφανιση βγαλμενη
απο τα..φιλικα..εξαιρετικη αμυνα,ταχυτητα στην επιθεση και πολυφωνια.
Ξεκαθαρη νικη και δευτερο χρυσο!! 41.gif

Λεγαμε δεν εχουμε ηγετη και μας προεκυψαν ξαφνικα καμποσοι!!Να πουμε
για τον απιστευτο Παπαλουκα,τον μεγαλο Διαμαντιδη,τον ηγετη του μελλοντος
Ζηση...τον μαχητη Ντικουδη,τον μυαλωμενο Φωτση και τον αρχηγο τον
Κακιουζη..
Ολα τα παιδια εδωσαν τα παντα σε ολους τους αγωνες και τους αξιζουν
συγχαρητηρια!

Και φυσικα στον Παναγιωτη Γιαννακη,του οποιου η συμβολη στην επιτυχια
ειναι παραπανω απο εμφανης! 77.gif

Συνεχεια να υπαρξει και να μην αφησουμε την ευκαιρια ανεκμεταλλευτη..!
mentat
QUOTE(Live strong @ Sep 26 2005, 01:19 PM)
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα μπορεί να μη χαρακτηρίζει ένα λαό όπως εσύ λες…και συμφωνώ…αλλά κι εσύ πρέπει να παραδεχτείς πως γενικά τα δημοσιεύματα έχουν τη τάση να ξεσηκώνουν τη κοινή γνώμη…
Από την άλλη ο σοβινισμός των Γερμανών, όπως και των Ιταλών και των Γάλλων απ όσο ξέρω, είναι κάτι γνωστό και δεν είναι δική μου κρίση.
Όσον αφορά τώρα  τον Μπαουερμαν και το teem  του, οι άνθρωποι αυτοί είναι αθλητές με όλη τη σημασία της λέξης και όπως είναι γνωστό ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς!!!
Για τον υπόλοιπο όμως κόσμο που δεν έχει το πνεύμα του αθλητισμού, σαφώς και θα συμφωνήσουν με το δημοσίευμα που διάβασαν….
*

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω διαβάσει το δημοσίευμα. Αρα βασίζομαι μονο σε αυτά που ανέφερες στο post σου. Εκεί λες οτι η Bild εκθειάζει τον Νοβίτσκι (καλά κάνει) και λέει οτι για τη Γερμανία αυτό το αργυρό είναι σαν χρυσό (συμφωνώ απόλυτα και νομίζω οτι μάλλον θα έπρεπε να μας κολακεύει αυτό το σχόλιο). Τώρα για τους απόντες ουδέν σχόλιο δεν έχω. Εν πάσει περιπτώσει δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να προσβάλλομαι από αυτά τα σχόλια. Δεν λεει (τουλάχιστον δεν μας το μεταφέρεις) ότι το πήραμε άδικα η κάτι παρόμοιο. Υμνεί απλά τη δική τους ομάδα και τον Νοβίτσκι.

Συμφωνώ μαζί σου οτι κάποια δημοσιεύματα μπορούν να ξεσηκώσουν τη κοινή γνώμη αλλά νομίζω οτι αυτό δεν ανήκει στην εν λόγω κατηγορία.
Live strong
QUOTE(mentat @ Sep 26 2005, 11:35 AM)
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω διαβάσει το δημοσίευμα. Αρα βασίζομαι μονο σε αυτά που ανέφερες στο post σου. Εκεί λες οτι η Bild εκθειάζει τον Νοβίτσκι (καλά κάνει) και λέει οτι για τη Γερμανία αυτό το αργυρό είναι σαν χρυσό (συμφωνώ απόλυτα και νομίζω οτι μάλλον θα έπρεπε να μας κολακεύει αυτό το σχόλιο). Τώρα για τους απόντες ουδέν σχόλιο δεν έχω. Εν πάσει περιπτώσει δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να προσβάλλομαι από αυτά τα σχόλια. Δεν λεει (τουλάχιστον δεν μας το μεταφέρεις) ότι το πήραμε άδικα η κάτι παρόμοιο. Υμνεί απλά τη δική τους ομάδα και τον Νοβίτσκι.

Συμφωνώ μαζί σου οτι κάποια δημοσιεύματα μπορούν να ξεσηκώσουν τη κοινή γνώμη αλλά νομίζω οτι αυτό δεν ανήκει στην εν λόγω κατηγορία.
*

Θα το βρεις στο www.Pathfinder.gr - news – αθλητικά
Και όπως ανέφερα και προηγουμένως δεν αναφέρεται καθόλου στη νίκη των Ελλήνων…
Εσένα σαν Έλληνα αυτό δεν σε πειράζει; Είναι σα να μου λες ότι άφησαν το δρόμο ανοιχτό οι Γερμανοί για να περάσουμε εμείς… (Και προς Θεού δεν έχω τίποτα με τους Γερμανούς, με ενόχλησε αυτό που διάβασα…) smile.gif
mentat
QUOTE(Live strong @ Sep 26 2005, 01:52 PM)
Θα το βρεις στο www.Pathfinder.gr -  news – αθλητικά 
Και όπως ανέφερα και προηγουμένως δεν αναφέρεται καθόλου στη νίκη των Ελλήνων…
Εσένα σαν Έλληνα αυτό δεν σε πειράζει; Είναι σα να μου λες ότι άφησαν το δρόμο ανοιχτό οι Γερμανοί  για να περάσουμε εμείς… (Και προς Θεού δεν έχω τίποτα με τους Γερμανούς, με ενόχλησε αυτό που διάβασα…) smile.gif
*

Οχι ρε συ smile.gif δεν με πειράζει ... Δεν γράφουν τίποτα κακό για εμένα. Γερμανοί είναι ... η Γερμανία έπαιζε ... λογικό είναι να ασχολούνται με την ομάδα τους ... Αυτοι εχουν το δικαιωμα να μεροληπτουν.

Και τα υπόλοιπα γερμανικά site αναφέρονται στην ομάδα τους και στη μεγάλη τους (αναμφισβήτητα) επιτυχία. Περιορίζονται σε απλές αναφορές στην ομάδα μας χρησιμοποιώντας επίθετα τύπου "δυνατή" , "συγκεντρωμένη" κλπ.

Αν η ιστοσελίδα π.χ. της FIBA ή το eurosport ή κάποιος άλλος έγραφε παρόμοιο κείμενο θα με πείραζε ναι !
emperor
Τι να πω.

Συγχαρήτηρια στα παιδιά για το χρυσό και για την εμφάνιση στον τέλικό.
Έπαιξαν καταπληκτικά

Σας θύμισε καθόλου Euro;Και εκεί στον ημητελικό ζοριστήκαμε περισότερο από ότι στον τελικό Και πάλι μπράβο στα παιδιά 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif
Live strong
QUOTE(mentat @ Sep 26 2005, 12:28 PM)
Οχι ρε συ  smile.gif  δεν με πειράζει ... Δεν γράφουν τίποτα κακό για εμένα. Γερμανοί είναι ... η Γερμανία έπαιζε ... λογικό είναι να ασχολούνται με την ομάδα τους ... Αυτοι εχουν το δικαιωμα να μεροληπτουν.

Και τα υπόλοιπα γερμανικά site αναφέρονται στην ομάδα τους και στη μεγάλη τους (αναμφισβήτητα) επιτυχία. Περιορίζονται σε απλές αναφορές στην ομάδα μας χρησιμοποιώντας επίθετα τύπου "δυνατή" , "συγκεντρωμένη" κλπ.

Αν η ιστοσελίδα π.χ. της FIBA ή το eurosport ή κάποιος άλλος έγραφε παρόμοιο κείμενο θα με πείραζε ναι !
*

Οκ ! πάω πάσο…Δεν θα ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν από εδώ! smile.gif
Είπα τη γνώμη μου, εσύ τη δική σου… cool.gif
Ίσως να ήταν η μοναδική εφημερίδα που έγραψε κάτι τέτοιο, και οι άλλες να έκαναν αναφορά ση νίκη μας…
Δεν αμφισβητώ κανέναν απ τους Γερμανούς, είναι μια μεγάλη ομάδα, πως θα μπορούσα άλλωστε…και ειδικά έναν παίχτη σαν τον Νοβιτσκι.. κορυφαίος.. 41.gif
Αλλά αν σε περίπτωση δεν έγινε καμία αναφορά από τον γερμανικό τύπο, τη στιγμή που η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, ε, τότε τα συμπεράσματα δικά σας… 39.gif
bhoy
[κάποια από τα γραφόμενά μου,τα έχω γράψει κι αλλού,ίσως να θεωρηθούνε και κάπως 'προκλητικά'..]

Στο Eurobasket της άμυνας-αλλά και των stars/NBAers,έδειξε η ομα´δα πως το σύνολο μπορεί να κερδίσει!
Ελπίζω,πως του χρόνου στο Παγκόσμιο θα υπάρχει ανάλογο κλίμα κι όχι η γνωστή αλλαζονεία και τζάμπα-'ελληνική'-μαγκιά.
Aκόμη του χρόνου,να έρθουνε όλες οι Ευρωπαϊκές ομάδες να παίξουνε με ΟΛΟΥΣ τους αθλητές ,με τις Κροατία-Σερβία & Μαυροβούνιο/Ρωσία,να είναι παρούσες.

Στα παλιά μου τ' ADIDAS η ταύτιση basket-ποδοσφαίρου(και-αν είναι δυνατόν!-eurovision) κι οι παπαριές για "εν δυνάμει πρωταθλήτρια των 2 λαοφιλών αθλημάτων(μα αφού είμαστε ΤΩΡΑ,δε δυνάμεθα να είμαστε..γαμώ τα ελληνικά σας,γαμώ!)" .
Οι αραιότεροι και μη μαζικοί πανυγηρισμοί(που πάλι συνοδεύτηκαν από κάποιες ακραίες και περιθωριακές δράσεις κάποιων..),όπως κι η σημερινή μεσημεριανή επιστροφή της ομάδας,δείχνει πως το basket ΔΕΝ είναι για τα πρόβατα..τους "ελληνάρες"..τους κομπλεξικούς!!!

Ζήτω η 'μασωνία' - να πάνε στον αγύριστο όλοι οι "ποδοσφαιράκηδες" αθλητικογράφοι κι όλοι οι πουθενάδες!Τα ιδιωτικά κανάλια σπρώχνανε όλους τους ΠΟΥΘΕΝΆΔες να κατέβουνε στους δρόμους,αλλά δε κατέβαιναν! Πέρα από τη διαφορετική περσυνή συγκυρία,αλλά και τ'αυξανόμενα προβλήματα της καθημερινότητας,αποδεικνύεται πως πολλοί ξεχνάνε..
Καλό θα 'ναι-επιτέλους-όσοι υποστηρίζουνε κάποιον συγκεκριμένο σύλλογο,ν'αρχίζουνε να το δείχνουνε κι έμπρακτα..Εγώ θεωρώ πως ο ΠΑΟ όλα αυτά τα χρόνια και μερίδα των οπαδών του(που στηρίζουνε ακόμη και το γυναικείο τμήμα,παρακαλώ!),έδιναν πνοή στο άθλημα!Δε θέλλω να 'τσακωθώ' με άλλους οπαδούς/φιλάθλους,αλλά μόνο ο ΑΡΗΣ τα τελευταία χρόνια κάτι πάει να κάνει..

Υ.Γ.άντε να βάλλω και τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΑΤΡΩΝ+ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΣΑΣ,εννοώντας κυρίως το κοινό. 19.gif
Υ.Γ.οι Πεδουλάκης/Δενδρινός/Μανουσέλλης χθες στη ΝΕΤ τα "σπάσανε"...
NBAholic
Οι αραιότεροι και μη μαζικοί πανυγηρισμοί(που πάλι συνοδεύτηκαν από κάποιες ακραίες και περιθωριακές δράσεις κάποιων..),όπως κι η σημερινή μεσημεριανή επιστροφή της ομάδας,δείνχει πως το basket ΔΕΝ είναι για τα πρόβατα..τους "ελληνάρες"..τους κομπλεξικούς!!!

Προσωπικά, οι πανηγυρισμοί μού φάνηκαν αρκετά πυκνοί, τουλάχιστον περισσότεροι από όσους περίμενα. Όχι τόσο στην Ξάνθη, όπου βρίσκομαι (και όπου ο μέτριος καιρός και η κακή οργάνωση--καμιά πρόνοια με γιγαντοθόνες ή "υπαίθριες" τηλεοπτικές μεταδώσεις, αλλά σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, γενικώς στα περισσότερα μεγάλα αστικά κέντρα είχε μπόλικη κίνηση, δεδομένης μάλιστα της εποχής (όχι καλοκαίρι, με την επόμενη μέρα εργάσιμη).

Φυσικά, αν μιλάς για το δημοσιογραφικό κύκλωμα, τα πράγματα ίσως αλλάζουν, κάτι που θα φανεί τις επόμενες μέρες ακόμη καλύτερα.

Δεν είναι προσβλητικά όσα είπες...Προσωπικά κι εγώ πολλές φορές ψάχνω για πιθανές συνωμοσίες.
greece4
προσωπικα αηδιασα με ολους αυτους που εσπευσαν να επωφεληθουν κ να εκμεταλλευθουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ αυτη την επιτυχια, ανθρωποι που ειχαν χαρακτηρισει τα ιδια αυτα παιδια κ τον προπονητη ανικανα κ με αλλα πολυ χειροτερα επιθετα... επισης εριξα πολυ γελιο κ παραλληλα λυπηθηκα τον παπαλουκα κ το γιαννακη που σε ενα απο τα δελτα που ηταν παροντες κ αναγαστηκαν να υποστουν ενα (μικρο ευτυχως) παραληρημα συριγου και ιωαννιδη, που ο καθενας με τα δικα του συμφεροντα (κ εγω που μεχρι πριν λιγο καιρο νομιζα πως αυτα ειναι κοινα.... βρε πως αλλαζει ο ανθρωπος!). ειχαν κ οι δυο υφος (παπαλουκας-γιαννακης εννοω) να ανοιξει η γη να φυγουν, ενω ηταν ετοιμοι να ανοιξουν το στοματακι τους κ ποιος ξερει τι θα ακουγαν κ οι 2 κυριοι Μ****ΕΣ...
qspock
Συνωμοσιες? Εδω ειμαστε, το αγαπημενο μου! 19.gif

Αποκαλυφτηκαν ολα τωρα! Καποιους τους πειραξε η επιτυχια της εθνικης, που εβγαλαν την πικρα τους στα καναλια το βραδυ της στεψης. Και φυσικα μιλαω για αυτους που αναφερει ο bhoy, τους ποδοσφαιράκηδες αθλητικογράφους. Οχι για τον Συριγο που πρωτος πανηγυριζε τις επιτυχιες μπουκαρωντας στο παρκε και φιλωντας τους παντες!
Αυτοι οι ποδοσφαιρακηδες λοιπον, χτες οταν ολη η Ελλαδα πανηγυριζε, δεν εχαναν καιρο να μας θυμιζουν συνεχως τις κακες παρουσιες της εθνικης και να αναφερουν συνεχεια τη χρονια του 1999 οπου η εθνικη δεν πηγε καλα. Και το ξαναλεγανε και το ξαναλεγανε σαν να θελουν να πεισουν τους εαυτους τους και οσους αλλους μπορουν, οτι το μπασκετ εκει ανηκει, κι οχι οτι ηταν μια κακη παρενθεση οπως υποστηριζαν ο Συριγος, ο Βασιλακοπουλος και οσοι ασχολουνται με το αθλημα.
Για εμας υπαρχει το 87 και η πρωτη θεση, το 89 και η 2η, το 91 και η 5η, το 93 και η 4η κ.ο.κ Μια αρχη δηλαδη που εγινε το 87 και ειχε συνεχεια με καποιες κακες παρενθεσεις. Το Ελληνικο μπασκετ (οχι το επαγγελματικο οπως σωστα διευκρινισε ο Συριγος) υπηρχε υπαρχει και θα υπαρχει, και ειναι πλεον λαμπροτερο απο ποτε!

Αυτοι ομως οι κυριοι, μεσα στα πανηγυρια νοσταλγουσαν μονο το 1999 (!!!) που οπως τονιζανε βγηκαμε τελευταιοι. Οσοι ειδανε mega ξερουν για ποιους/ποιον γνωστο και μη εξαιρετεο αντιμπασκετικο μιλαω. Αυτον του οποιου τα αθλητικα δελτια ξεκινουν με ποδοσφαιρο, θαβουν ολικα κι εντεχνα το μπασκετ και τελειωνουν με το πως ξυνονται στην προπονηση παιχτες ομαδας Β' εθνικης στο ποδοσφαιρο.

Φιλε bhoy, δε ξερω το χωρο απο οπου προερχεσαι κι αν εισαι δημοσιογραφος, αλλα δε χρειαζεται να ανηκεις στο χωρο για να καταλαβεις αυτα που γινονται εναντιον του μπασκετ εδω και χρονια.
Τα ακουγαμε απο στοματα ανθρωπων του μπασκετ κατα καιρους αλλα ηταν μεμονομενες φωνες διαμαρτυριας.

Οι λιγδιαρηδες και οι νυφιτσες πλεον δεν μπορεσαν να κρυφτουν αλλο, δεν αντεξαν κι αποκαλυφτηκαν και στους πιο δυσπιστους! Ποιος ξερει ποσοι ακομα ειναι αυτοι που εμειναν κρυμμενοι στο ευρυ κοινο...
Μακαρι να αποκαλυφτουν, κι αν οχι, τους ευχομαι να 'ναι μιζεροι για παντα! 68.gif
hagi
Δεν έχει σημασία να σχολιάσουμε τίποτα.....(για λίγο)

ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 2005 41.gif 41.gif

Συγχαρητήρια σε όλους για την υπερπροσπάθεια και εύχομαι να έχει συνέχεια.. 69.gif 69.gif
NBAholic
Ευτυχώς, μετά τη λήξη βγήκα έξω, οπότε δεν είδα τι είπε ο καθείς, αν και είχα άτομα να κάνουν ζάππινγκ.

Πάντως, περί αυτού μάλλον είναι καλύτερο να ανοίξει άλλο thread και να αφιερωθεί το παρόν μόνο στις χαρές μας...
qspock
Αν ειναι ας κοψει-ραψει ο dizzy οταν επιστρεψει smile.gif
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ dizzy, εγω στο ειχα πει, παμε για χρυσο και συ φευγεις? tongue.gif tongue.gif
Κατσε εκει τωρα, να μην ξανατρεχεις του χρονου.. laugh.gif wink.gif
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ!

ΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 2005! ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙ!!!!
wav.gif wav.gif
41.gif 41.gif 41.gif
bhoy
ίσως να χρειάζεται ν'ανοιχτεί κι άλλο θέμα,για τις "παρενέργειες" του Eurobasket '05.γι'αυτό κι εγώ έγραψα 2 ξεχωριστές τοποθετήσεις.

Πάντως,δυστυχώς,ο Συρίγος για κάποια χρόνια όπως κι ο Ιωαννίδης,αποτελούσανε μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης..

Υ.Γ.αλήθεια,είχε κάποιο θεσμικό ρόλλο ο Συρίγος κι είχε την ειδική διαπίστευση(έτσι έμπαινε πρώτος πρώτος μέσα..),αλλά και συμμετείχε στις επισκέψεις στους πολιτειακούς παράγοντες;
greece4
ναι κατι ηταν αποτι ακουσα... κατι υπευθυνοσ τυπου της ομοσπονδιας?? κατι τετοιο...
qspock
Ελα ρε παιδια, μη με τρελενετε τωρα...

Για τον Συριγο εχουν ακουστει κατα καιρους οι πιο μεγαλες σαχλαμαρες που μπορει να φανταστει κανεις. Εδω στη Θεσσαλονικη, τον κατηγορουσαν οτι αυτος πηγε το μπασκετ στην Αθηνα. Ή οτι δηθεν λογω προσωπικου κερδους ηταν μεσα στις κλικες κι εκοβε κι εραβε αναλογα με τα συμφεροντα συκγεκριμενων ομαδων. Ποιος? Ο Συριγος.

Ομως το υφος και το ηθος του συγκεκριμενου δημοσιογραφου ποτε δεν δικαιολογουσε καμια απο αυτες τις κατηγοριες. Αυτα που γραφει και λεει απο παλια ειναι απλα οι αποψεις του στο αθλημα και τιποτα παραπανω. Και αν καποιος κατσει αμεροληπτα να τον ακουσει/διαβασει, θα δει ξεκαθαρα οτι τα λεγομενα του εχουν παντα ως γνωμονα το καλο του αθληματος. Τον παρακολουθω και τον διαβαζω απο παλια, οσοι επαιρναν το Τριποντο θυμουνται την πρωτη στηλη του. Ουδεποτε προσπαθουσε να επηρεασει τον κοσμο, ουτε εχει καμια κρυφη ατζεντα, οπως αυτες που του επισυναπτουν κατα καιρους. Τη γνωμη του λεει ο ανθρωπος, κανει τη δουλεια του δηλαδη, και μαλιστα πολυ καλα. Με ουσιωδης ερωτησεις, επιχειρηματα επιπεδου και οχι αερολογιες.

Τα αλλα για κρυφες σκευωριες και οργανωμενα μελετημενα σχεδια κερδοσκοπιας ή οτιδηποτε αλλο μπορει να κατεβασει η κουτρα κανενος, εγω τα ακουω βερεσε. Δεν αξιζει να σχολειται κανεις. Απλα ρε σεις, απορω! Απορω πως σε αυτη τη χωρα, οταν καποιος λεει τα πραγματα με το ονομα τους ενοχλει. Οταν καποιος κανει καλα τη δουλεια του, ειναι η εξαιρεση και πρεπει να αμαυρωθει το ονομα του. Τετοιο ραδιο-αρβυλα και τετοια αντιπαλοτητα δεν εχω ξαναδει ρε παιδια. Ειλικρινα δηλαδη, με κανει κι αηδιαζω. Γιατι ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ αδικαιολογητη. Αλλα ανηκει κι ο Συριγος σε αυτους που θελουν το καλο του αθληματος, οποτε ειναι στοχος καποιων. Ισως μονο ετσι δικαιολογουνται αυτα που εχουν ακουστει και συνεχιζουν να ακουγονται εδω και χρονια για το προσωπο του. Δειτε μονο τις ΑΝΩΝΥΜΕΣ κατηγοριες που του προσαπτονται κατα καιρους. Ειναι για γελια η υποθεση... icon_drunk.gif

Αυτα και τελειωνω εδω, δεν εχω να πω κατι αλλο επι του θεματος.
dizzy_fingers
Ti egine paidia? To pirame?

A, kali fasi 39.gif

tongue.gif w00t.gif wav.gif wav.gif wav.gif
smilie_schal1.gif smilie_schal1.gif smilie_schal1.gif
77.gif 41.gif 77.gif 41.gif

Tosa evrobasket, tosa mundobasket, tosoi olympiakoi agones.....kai tora pou kseniteftika vrikan na to sikosoun????? ohmy.gif
Tous tsoglanous (opos tha elege ki o warrior) 45.gif
Warrior
Εγω θα ηθελα να μιλησω λιγο για τον Γιαννακη..

Ναι μεν απο την αρχη υποστηριζα την προοπτικη να ειναι ο τεχνικος της Εθνικης
και τον πιστευα,αλλα πραγματικα με εξεπληξε θετικα κατα την διαρκεια του τουρνουα!!

Το κοουτσαρισμα του σε ολους τους αγωνες(εκτος απο την Ρωσια που δεν το ειδα)
ηταν εξαιρετικο!Αριστα αντανακλαστικα(αμεσες αντιδρασεις στις κινησεις του
αντιπαλου προπονητη),σωστες αλλαγες στην ομαδα και απιστευτη διαυγεια στις
κρισιμες στιγμες.Πραγματικα δεν το περιμενα... w00t.gif

Περισσοτερο τον ηθελα για προπονητη,λογω ολων αυτων που πρεσβευει..επειδη
ανεμενα(και αναμενω φυσικα)να εχει σημαντικη εξελιξη και κυριως επειδη πιστευα
οτι μπορει να μεταδωσει την νοοτροπια του νικητη στους παικτες και την ομαδα.
Ουτε παντως αυτο το τελευταιο περιμενα να γινει τοσο αμεσα..

Παρουσιασαμε μια ομαδα στο πανευρωπαικο,που ηξερε τι ηθελε στο γηπεδο
και πως θα το επαιρνε,μια ομαδα που δεν πανικοβαλοταν και που ποτε δεν
τα παρατουσε.Ακομα και στο ματς με την Σλοβενια,δεν τους ειδα να τα παρατανε. wink.gif

Τονιζε μετα τους πρωτους αγωνες,"οτι πρεπει τα παιδια να μην κοιταζουν το σκορ
στο ταμπλο,αλλα μονο το χρονο...που ειναι παντα αρκετος".
Και τα καταφερε και τους επεισε στο τελος..κατι που φανηκε τοσο στον αγωνα
με την Ρωσια οσο και με στον ημιτελικο με την Γαλλια.

Αξιο αναφορας ειναι και το ηθος που επεδειξαν καθ'ολη την διαρκεια του τουρνουα
(πριν,κατα την διαρκεια και μετα)ολοι οι παικτες της ομαδας. 41.gif
Air Kef
Αν σηκώσουμε το ευρωπαϊκό, δε με νοιάζει κι αν έρθω στις 5 οκτώβρη...δε με νοιάζει που θα με πούνε τρελό...εγώ θα κατέβω στην ομόνοια και θα πανηγυρίσω! Έστω και μόνος μου! Έστω και ετεροχρονισμένα!

Dizzy Fingers.
Δεν το ξεχνάμε αυτό!
qspock
Ο Γιαννακης ηταν η ψυχη της ομαδας το 87, και το 2005!
Κι οχι μονο ψυχη. Το κοουτσαρισμα του ηταν ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ.
Ηταν και ειναι μακραν ο καλυτερος προπονητης που περασε απο την εθνικη. Οταν στις αρχες του η εθνικη εβγαινε 4η και τον πολεμησαν σαν αποτυχημενο (!), φευγοντας ειπε: Ευχομαι να καταφερει κι ο επομενος προπονητης να βγει εστω 4ος!
Λες κι ειναι ευκολο να φτανεις ημιτελικα...

Και μετα ολοι ξερουμε τι βγηκαμε χωρις τον Γιαννακη.
peka
Μπραβο εστω και καθυστερημενα και απο εμενα... (βλεπετε επαγγελματικοι λογοι με κρατησαν μακρια απο τους πανηγυρισμους της επομενης μερας...).
Αξιοι οι αθλητες και ολο το τεχνικο επιτελειο!!!
Αναμενουμε και νεες επιτυχιες απο αυτα τα παιδια...

ΥΓ. Με δικαιωσαν και στο στοιχημα γιατι ειχα πονταρει οτι θα το σηκωσουν το τροπαιο!!!
hagi
Συμφωνώ για τον Γιαννάκη.Έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά και αυτό είχε φανεί και από το Μαρούσι.
Οι παίχτες τον άκουγαν και τον σέβονταν οπότε το καλό δεν άργησε να έρθει..

Πολλά μπράβο για άλλη μια φορά σε όλους.
Live strong
Και να που ήρθε η ώρα της επιβράβευσης των διεθνών μας…. 41.gif ohmy.gif

Ένα πριμ... με απ' όλα!
01/12/05 - 19:37«Χρυσό» πριμ στους «χρυσούς» μπασκετμπολίστες της Εθνικής ομάδας δίνει η Eurobank. Την προσεχή Δευτέρα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο χορηγός της ΕΟΚ θα παραδώσει στους 12 παίκτες ένα μπόνους πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα πακέτο& τρία σε ένα!Η υποδειγματική στάση των διεθνών στο θέμα του πριμ θα έχει και την κατάλληλη ανταμοιβή. Χωρίς να επαιτούν, χωρίς να απαιτούν, θα πάρουν αυτό που τους αναλογεί, δίχως να προκαλέσουν την κοινή γνώμη. Η Πολιτεία μοιράζοντας το καρπούζι στη μέση αποφάσισε δημόσια στις 5 Οκτωβρίου να δώσει ως πριμ σε καθέναν από τους 12 παίκτες και τον Παναγιώτη Γιαννάκη το ποσό των 173.913 ευρώ (μικτά). Οι παίκτες αποδέχθηκαν σιωπηλά και με έκδηλη ικανοποίηση την ανακοίνωση της Πολιτείας και περίμεναν την ώρα της ανακοίνωσης του μπόνους από την πλευρά της Eurobank που αποτελεί τον βασικό χορηγό της Εθνικής ομάδας. Ήταν, άλλωστε, γνωστό από την πρώτη στιγμή ότι η οικογένεια Λάτση, ούσα στενά συνδεδεμένη με τον χώρο του μπάσκετ, είχε αποφασίσει ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους διεθνείς να τους δώσει ένα καλό δώρο. Και μετά από πολλή σκέψη, η απόφαση ελήφθη.Το πριμ λοιπόν, είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο που φυσικά, ικανοποίησε απόλυτα τους διεθνείς. 1) Προβλέπεται χορήγηση μετρητών ύψους 50.000 ευρώ στον καθένα. Γι' αυτό, εξάλλου, κλήθηκαν όλοι οι παίκτες να δώσουν τα προσωπικά στοιχεία τους στην διεύθυνση της τράπεζας, προκειμένου να καταβληθούν άμεσα και τα ποσά.2) Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη στον καθένα για τα επόμενα πέντε χρόνια.3) Χορήγηση δανείου ύψους 500.000 ευρώ στον καθένα με αποπληρωμή εντός πενταετίας, αλλά άτοκα!Και τα τρία δώρα ενθουσίασαν τους διεθνείς. Ειδικά το τελευταίο, χάρη στο οποίο οι περισσότεροι θα καλύψουν ανοίγματα που είχαν κάνει, χάρη στα ούτως ή άλλως μεγάλα συμβόλαια που έχουν στις ομάδες τους. Οι περισσότεροι εξ αυτών γιατί υπάρχουν και κάποιοι, όπως οι Βασιλόπουλος και Μπουρούσης που τόσα λεφτά δεν έχουν ξαναδεί σε όλη τη ζωή τους. Όπως και να ´χει, σε καλή μεριά. Το άξιζαν για τη χαρά που μας έδωσαν...

Από το sportime.gr

Κι επίσης να συμπληρώσω ότι στις 23 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ, θα γίνει και μια ακόμα βράβευση από τη Eurobank στους Διεθνείς μας, όχι μόνο την Αντρική ομάδα αλλά και την ομάδα των Νέων Αντρών. Θα ακολουθήσει φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων…
dizzy_fingers
.3) Χορήγηση δανείου ύψους 500.000 ευρώ στον καθένα με αποπληρωμή εντός πενταετίας,

Κι αυτό τώρα θεωρείται δώρο? 19.gif
Live strong
QUOTE(dizzy_fingers @ Dec 2 2005, 01:42 PM)
Κι αυτό τώρα θεωρείται δώρο? 19.gif
*

Όχι κι εγώ αυτό δεν το θεωρώ δώρο, μόνο τα ποσά που πρόσφεραν στους παίχτες, αλλά αν κρίνω από τα σχόλια του άρθρου αυτοί μάλλον χάρηκαν… 41.gif
Green_Fan
Κυκλοφόρησε κασετίνα με 7 DVD για το Eurobasket 2005.
Περιέχει μέσα όλους τους αγώνες,παραλειπόμενα,πανηγύρια καθώς και ένα βιβλίο αφιερωμένο στο Eurobasket.
Η τιμή του είναι 40 Eυρώ και μπορείτε είτε να το αγοράσετε από τα περίπτερα. wink.gif
qspock
40€?? blink.gif
Τι λεει βρε παιδι μου... 39.gif
Green_Fan
Εντάξει είναι οργανωμένη η δουλειά και η κασετίνα πολυτελής..40 Ευρώ δεν τα θεωρώ πολλά για 7 DVD..Σαφώς και αξίζει..
Μην ξεχνάμε οτι και η αντίστοιχη κασετίνα που είχε βγεί μετά το Euro 2004 κόστιζε 50 Ευρώ..
NBAholic
Έχει δίκιο. Είναι καλή η συσκευασία. Προσωπικά το αγόρασα μια μέρα αφότου πρωτοδιαφημίστηκε. Έχει κι ένα μικρό έντυπο, όπου περιλαμβάνονται τα boxscores της Εθνικής, ενώ μπορείτε να μάθετε τα βιογραφικά των Σκουντή-Χατζηγεωργίου (μιας και δε νομίζω να υπάρχουν και πολλά από τους παίχτες που δε γνωρίζετε)!
mikri prasini ollandeza
Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο...!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.