Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ο Φιλίππου έδωσε την ΚΑΕ στην Ερασιτεχνική!
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Basketomania
Ο κύκλος του Γιάννη Φιλίππου κράτησε 10 χρόνια και "έκλεισε" το πρωί της Τρίτης, όταν δέχτηκε να μεταβιβάσει τις μετοχές της ΚΑΕ στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, δίνοντας... ασίστ στον Ντέμη Νικολαίδη!
Η οριστική συμφωνία θα υπογραφτεί τις επόμενες 2-3 ημέρες. Ο μεγαλομέτοχος της ΦΑΓΕ δέχτηκε την πρόταση που του έγινε και συμφώνησε με τον Αχιλλέας Κουρέπη, χωρίς αντάλλαγμα. Νέος πρόεδρος αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Ζούπας.

Φαίνεται ότι μετά την κόντρα με τους οπαδούς η ΠΑΕ κι η ΚΑΕ θα συσπειρωθεί, με τον Ντέμη Νικολαίδη να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο και στο τμήμα μπάσκετ.

Στο μεταξύ ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ την τελευταία δεκαετία έχει "ξεχρεώσει" την Ένωση, η οποία φέτος θα έχει μπάτζετ περίπου στα 3 εκ. ευρώ, ποσό που "σηκώσει" η Ερασιτεχνική, μετά την απεμπλοκή της οικογένειας Φιλίππου.

Το μεσημέρι στην επίσημη ιστιοσελίδα της ΚΑΕ ανακοινώθηκε η συνάντηση των Κουρέπη-Φιλίππου με θέμα τη μεταβίβαση των "κλειδιών" του τμήματος μπάσκετ, ενώ τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσει και σχετικά από την ΠΑΕ.

Οι επαφές γινόντουσαν εδώ κι αρκετές ημέρες. Μάλιστα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιάννης Φιλίππου είχε εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσει (σ.σ ειδικά μετά την κόντρα τους με τους οργανωμένους οπαδούς και την αποστροφή του κόσμου της ΑΕΚ στο μπάσκετ), λέγοντας χαρακτηριστικά: "δίνει τις μετοχές για ένα ευρώ".

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δια στόματος Κουρέπη και Ζούπα είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον να αναλάβει τις τύχες της ομάδας, όραμα που πλέον λαμβάνει σάρκα κι οστά, έστω και χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουν... ούτε ένα ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Φιλίππου έβαλε αρκετά χρήματα από την τσέπη του για να "αναστήσει" το τμήμα μπάσκετ, διαγράφοντας παράλληλα τα χρέη. Επί των ημερών του ο "δικέφαλος" κατέκτησε το κύπελλο Σαπόρτα (2000), ένα πρωτάθλημα (2002), δύο κύπελλα (2000, 2001) και αγωνίστηκε στον τελικό της Ευρωλίγκα (1998).

Τα τελευταία χρόνια όμως και συγκεκριμένα μετά το 2002 όταν η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα άλλαξε... φιλοσοφία, διαλέγοντας μια πολιτική λιτότητας, που ανάγκασε τους Κακιούζη, Ντικούδη και Χατζή, τον βασικό κορμό της ομάδας δηλαδή, να αποχωρήσουν.

Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη φέτος που το μπάτζετ της ομάδας μειώθηκε ακόμη περισσότερο παρά το εγγυημένο συμβόλαιο της Ευρωλίγκα και την επικυρωμένη τηλεοπτική "στέγη" του συνδρομητικού καναλιού.

Και τώρα στο μεταίχμιο μιας νέας εποχής για την Ένωση κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο Γιάννης Φιλίππου πρόσφερε πολλά στην ομάδα, ούτε όμως κι ότι ο δικός του κύκλος έφτανε στο... τέλος.


sport24.gr
ashton
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΕ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ 20/9/2005

Συνάντηση είχαν σήμερα ο πρόεδρος της ΑΕΚ ΚΑΕ Κος Ιωάννης Φιλίππου με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Κο Αχιλλέα Κουρέπη , μετά από πρωτοβουλία του πρώτου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόταση του προέδρου της ΚΑΕ να μεταβιβάσει τις μετοχές ΚΑΕ στον Ερασιτέχνη , χωρίς αντάλλαγμα.
Warrior
Δεν νομιζω οτι ειχε να δωσει κατι περισσοτερο ο Φιλιππου...

Το θεμα τωρα ειναι,καταρχην,αν ο ερασιτεχνικη μπορει να σηκωσει το
μπατζετ(3εκ. Ευρω οπως γραφεται παραπανω) της φετινης ομαδας.(wink.gif

Τωρα δηλαδη ρε παιδια,στην ουσια,το μπασκετ περνα στα χερια του Νικολαιδη??
suspect
Αναλογα με το πως τοποθετειται καθενας, αλλος στεκεται περισσοτερο στα θετικα της διοικησης Φιλιππου που αναμφισβητητα εκανε και αλλος στα λαθη της διοικησης Φιλιππου που αναμφισβητητα εκανε.
Η ιστορια θα τον γραψει και αυτο οφειλουμε να του το αναγνωρισουμε ΟΛΟΙ οτι ουτε λαμογιο, ουτε απατεωνας, ουτε καταχραστης ηταν. Ακομα και στην οριστικη εξοδο του καταλογιζεται οτι την ομαδα δεν την πουλησε αλλα τη χαρισε αλλα απο την αλλη ομως ρε αδερφε, αμα αυτο ειχες σκοπο, καντο νωριτερα να μην τρεχουμε και δε φτανουμε μολις ενα μηνα πριν αρχισει το πρωταθλημα....

Σε οτι αφορα την ερασιτεχνικη ΑΕΚ, με καλη διαχειριση, χορηγους που ΔΕΝ ειχαμε και φιλαθλους που ΔΕΝ ειχαμε, πιστευω πως μπορει να διατηρησει την ομαδα σε ενα αξιοπρεπες επιπεδο αλλα δεν βλεπω διακρισεις στο εγγυς μελλον. Τουλαχιστον ομως δεν μας μενει το παραπονο οτι "βαλε ρε δισεκατομμυριουχε 5 εβρα..."
emperor
Αν δεν βρεθεί κάποιος λεφτάς ή κάποια ομάδα ατόμων τα βλέπω δύσκολα τα πραγματα για την ΑΕΚ.Γιατί όταν ανακατέβεται ο Ερασιτέχνης σε μια ΑΕ τότε αργά ή γρήγορα πελαγώνει και τα κάνει χάλια (το παράδειγμα της ομάδας μου πιστεύω κάνει)

Suspect βλέπεις να έχει ο ερασιτέχνης την δυνατότητα να συσπειρώσει τον κόσμο σας στο μπάσκετ ή μια από τα ίδια;Γιατί αν έρθει ο κόσμος η χρονιά σώζεται αλλιώς δύσκολα.........

Πάντως πολύ γκαντέμης ο Κακιούσης
qspock
QUOTE(emperor @ Sep 21 2005, 10:08 PM)
Πάντως πολύ γκαντέμης ο Κακιούσης
*

laugh.gif Πραγματι...

Νομιζω πως η ΑΕΚ στην υγειεστατη κατασταση που βρισκεται τωρα, με το γηπεδο το τηλεοπτικο συμβολαιο και το συμβολαιο της Ευρωλιγκα που εχει, ειναι μια ελκυστικοτατη περιπτωση για καθε μεγαλοεπιχειρηματια. Το μονο που μενει ειναι να ενδιαφερθουν γνωστες του αντικειμενου κι οχι περαστικοι. Γιατι τετοιοι περασαν πολλοι κατα καιρους και την ταλαιπωρησαν. Για 10 χρονια ειχε σταθεροτητα, τωρα τι γινεται?
ashton
H χρονιά φέτος βγαίνει χωρίς πολλά προβλήματα.
Του χρόνου είναι το στοίχημα.
Αν γίνουν οι σωστές κινήσεις φέτος δεν θα υπάρξει θέμα.
Θα δούμε...

(σε λίγο καιρό με βλέπω να μη γράφω για θέματα μπάσκετ πουθενά αφού θα είναι αντιδεοντολογικό :-)
suspect
φιλε emperor πιστευω πως αν

α) η ομαδα κινδυνευσει
β) η ερασιτεχνικη κανει εξυπνες κινησεις τυπου πολυ φτηνα εισιτηρια, καλες σχεσεις με τον τυπο για προβολη του τμηματος

θα ειμαστε στο Γαλατσι πολυ περισσοτεροι απο περυσι...
emperor
Μακάρι suspect να έρθει ο κόσμος στο Μπάσκετ σας γιατί είναι αδικία για το ίδιο το τμήμα η απαξίωση από τους οπαδούς.Δεν το αξίζει για μένα


Πάντως παιδιά για μένα ο ερασιτέχνης σας θα πρέπει να ψάξει όποσδήποτε για ένα "επενδυτή" η μεγαλοχορηγό γιατί μην ξεχνατέ ότι φέτος λίγη και το συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα.

Αν και αυτή η κατάσταση ίσως ευνοεί την δικιά μου ομάδα wink.gif
Air Kef
Ότι λάθοι και να έκανε ο Φιλίππου το ελληνικό μπάσκετ και η ΑΕΚ του χρωστάνε τουλάχιστιον ένα ευχαριστώ.
Πήρε την ΑΕΚ 10η και σε 2 χρόνια την έκανε πρωταγωνήστρια.Κατέκτησε 2 κύπελλα Ελλάδος,πήρε πρώτάθλημα μετά από 32 χρόνια και βέβαια το Σαπόρτα,ύστερα από το 68!!
Μέσα από την δική του ΑΕΚ,αναδείχτηκαν παίκτες όπως ο Κακιούζης,ο Ντκούδης και ο Ζήσης που στελεχώνουν την σημερινή αντρική ομάδα της εθνικής, αλλά και άλλοι όπως ο Χατζής ή ακόμα και ο Τσακαλίδης άσχετα αν είναι για πολλές σφαλιάρες ο άνθρωπος.

Είχε όραμα από την αρχή,έβαλε λεφτά στην αρχή,χτύπησε τους ταραξίες πρώτος,όμως η αδιαφορία των οπαδών της ΑΕΚ,που φέτος ήταν προκλητική και η δική του ξεροκεφαλιά(κάποιες φορές) προκάλεσαν την μερική αποτυχία του σχεδίου του..
Εν κατακλείδι,ένας παράγοντας που χρειάζεται το μπάσκετ,αποχώρησε.
ashton
Η αποχώρηση Φιλίππου ΔΕΝ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Άλλωστε ο άνθρωπος είναι συνώνυμο της "συνέπειας".. Από τις πληρωμές μέχρι τις δηλώσεις.
hagi
Σύμφωνω ότι δεν πρέπει να φεύγουν από το μπάσκετ άνθρωποι που έχουν προσφέρει χρήματα.
Αν χάνουμε αυτούς που τα έχουν πως να πάει μπροστά το μπάσκετ..
Έγιναν πολλά βέβαια και σίγουρα φταίει και ο ίδιος αλλά όμως η εικόνα του άδειου γηπέδου ήταν μεγάλη υπόθεση.Κρίμα για την ομάδα που προσπαθούσε.
Μακάρι να αλλάξει κάτι φέτος και να πηγαίνει ο κόσμος.
Warrior
Τι εγινε ρε παιδια??Το εκανε μοδα ο Πανελουδης?? biggrin.gif

Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα...

Το χρυσο της Εθνικης και οι νεες προοπτικες που ανοιγονται στο ελληνικο
μπασκετ(?) αλλαζουν οπως λεγεται την αρχικη αποφαση του Φιλιππου
hagi
Και γω το διάβασα..Τίποτα δεν αποκλείεται.
Πάντως όλα για τα λεφτά γίνονται..Εντάξει για το μπάσκετ καλό είναι να γυρίσει και να βάλει φράγκα..
ashton
O Φιλίππου δεν επιστρέφει για να βάλει φράγκα.
Ο Φιλιππου επιστρέφει για να βγάλει φράγκα.

Βλέπω να πουλάει και τον Μπουρούση μέχρι τα Χριστούγεννα. (ή να τον αφήνει ελεύθερο για να πατσίσει αυτά που του χρωστάει..)
Air Kef
QUOTE
O Φιλίππου δεν επιστρέφει για να βάλει φράγκα.
Ο Φιλιππου επιστρέφει για να βγάλει φράγκα.


Άκόμα να καταλάβω γιατί πιστεύεις ότι ο Φιλίππου βγάζει λεφτά από το μπάσκετ.Από ελέγχους πάντως που προέκυψαν πριν δωσει τις μετοχές του στην ερασιτεχνική,δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.
ashton
Δεν έγιναν έλεγχοι (τουλάχιστον από την πλευρά της Ερασιτεχνικής), και δεν έχουν δοθεί οι μετοχές.

Αν ο Φιλίππου έχανε συνολικά από την παρουσία του 10+ χρόνια στην ΑΕΚ, θα την είχε κάνει με ελαφριά πηδηματάκια νωρίτερα.
Όχι τώρα.
Δεν τον έχω για τόσο χαζό ώστε να χάνει λεφτά και να κάθεται.

Και μερικές σημειώσεις...
- τα 150 χιλιάρικα πχ που η ΚΑΕ έδινε κάθε χρόνο στην Ερασιτεχνική για να συντηρεί τις ακαδημίες, είναι ποσό 'δωρεάς σε με κερδοσκοπικό σωματείο' και η φοροαπαλλαγή ανάλογη
- Η προβολή του ονόματος του και της ΦΑΓΕ, τόσα χρόνια πόσο αποτιμάται ;
- Η Parmalat είχε την Πάρμα και την Παλμεϊρας και τώρα βγαίνουν οι αλχημείες που γινόντουσαν λογιστικά.
qspock
Μα και μονο η επιστροφη του μετα την κατακτηση του χρυσου απο την εθνικη αυτο λεει ξεκαθαρα. Πλεον, ως καλος επιχειρηματιας, θεωρησε κερδοφορο το αθλημα. Και κυριως τη διαφημηση της ΦΑΓΕ μεσω αυτου. Απλο δεν ειναι?

Αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο παντως. Αλλα: Οι παιχτες που εχει παρει (κι εχει δωσει) το καλοκαιρι δεν δικαιολογουν την επιστροφη του! Γιατι το καλοκαιρι ειχαμε ξεπουλημα ...λαικης αγορας και μαλιστα λιγο πριν αυτη ..ληξει! 19.gif

Ας ελπισουμε να κανει και μεταγραφες, γιατι τελευταια τη βλεπω την ΑΕΚ φετος. Και τον Φιλιππου να φευγει οριστικα αργοτερα.
ashton
Eνημερωτικά πάντως, οι παίκτες δεν έχουν πληρωθεί για τη νέα σεζόν.
dizzy_fingers
Θα τα πάρουν σε γιαούρτια...φρέσκα. unsure.gif
ashton
Μαλλον σε αδιάθετα λόγω της νόσου των πουλερικών κοτόπουλα ΜΙΜΙΚΟΣ :-)
dizzy_fingers
Σωστά! Το ξεχάσαμε κι αυτό! laugh.gif
Α ρε παλικάρια που μείνατε το καλοκαίρι, τι τραβάτε κι εσείς...


Αισιόδοξη αντιμετώπιση:
- Πάλι καλά που οι κότες δε βγάζουν γάλα... rolleyes.gif

Απαισιόδοξη αντιμετώπιση:
- Τί είπαμε ότι είναι το συμβόλαιο? Κλειστό διετές? 19.gif $$$$$$$$$$$$$$
Warrior
Ανακοινωση στο σαιτ της ΚΑΕ ΑΕΚ εβγαλε ο Δημητρης Φιλιππου(υιος),απο
την οποια φαινεται να κλεινει οριστικα το ενδεχομενο αποχωρησης της
οικογενειας απο το μπασκετ,ενω σχολιαζει και την απουσια του κοσμου:

"Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι παίκτες της ομάδας μας για την προσπάθεια που κατέβαλλαν επί σαράντα λεπτά και παρά το γεγονός οτι δεν είχαν τη συμπαράσταση του κόσμου. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλό προπονητή. Εχει δημιουργήσει ένα σύνολο που είμαι βέβαιος οτι θα πάει πολύ καλύτερα στο μέλλον. Με εξαίρεση λοιπόν την έλλειψη δεύτερου ξένου που είναι θέμα χρόνου η απόκτησή του, μοναδικό... κενό σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι ο κόσμος. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ - με εξαίρεση τους επτακόσιους που έρχονται μόνιμα στο Γαλάτσι και τους ευχαριστούμε θερμά - είναι μόνιμα απόντες. Είναι φανερό, οτι ο κόσμος της ΑΕΚ, είναι φίλαθλοι του καναπέ. Και η λατρεία τους για την ομάδα εκδηλώνεται μόνο μέσω της τηλεόρασης. Είναι πράγματι απορίας άξιο, πού είναι όλοι αυτοί που τον τελευταίο καιρό έκαναν κριτική και ανησυχούσαν για το μέλλον της ομάδας. Η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό και αξιόμαχο σύνολο, διαψεύδοντας όλους αυτούς τους μόνιμα απόντες που έκαναν κριτική και θα είχαν κάθε δικαίωμα να κάνουν, αν τουλάχιστον τους γνωρίζαμε από την παρουσία τους στο γήπεδο. Δυστυχώς, γίνεται αντιληπτό οτι η ΑΕΚ δεν έχει μπασκετικό κοινό. Κι όλοι-όλοι οι φίλοι της, είναι αυτοί οι επτακόσιοι που είναι πάντα στο πλευρό της. Εστω όμως κι έτσι η ομάδα θα προχωρήσει. Μόνοι μας, παίκτες, προπονητές, διοίκηση και οι επτακόσιοι φίλοι της, θα οδηγήσουμε ξανά την ΑΕΚ στην κορυφή."


Οσον αφορα το θεμα της απουσια του κοσμου...

QUOTE(betsmart.gr)
Μέσω του περίφημου τηλεφωνητή του μεγαλύτερου συνδέσμου της ΑΕΚ ,οι οργανωμένοι τα ..βάζουν με τους οργανωμένους που παράκουσαν την απόφαση για στήριξη του μπάσκετ της Ενωσης!

ΑΝαλυτικά στον τηλεφωνητή ακούγεται οτι

"Η εγκληματική και απαράδεκτη συμπεριφορά των φίλων της ΑΕΚ που άφησαν μόνη, πρόδωσαν και κάρφωσαν βαθιά το μαχαίρι στην καρδιά οδήγησε αυτά τα παιδιά που παλεύουν μόνοι ή σχεδόν μόνοι στην ήττα από τον βαρύ κι ασήκωτο και θεωρητικά ανώτερο αγωνιστικά Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ πάλεψε μέχρι το τέλος και μαζί της παλεύαμε κι εμείς οι 500-700 που βρεθήκαμε στο γήπεδο. Κουτσοί, στραβοί προσπαθούσαμε.

Η αγκαλιά της ORIGINAL είναι πολύ μεγάλη και περιμένει όλο τον κόσμο, ακόμη και τους φιλάθλους του καναπέ. Πρέπει να ανταποκριθούν στα αποτελέσματα, αλλά κυρίως στην προσπάθεια αυτής της ομάδας. Από ότι φαίνεται έχουμε καλό προπονητή, έχουμε παίκτες με πάθος και καρδιά, αλλά φιλάθλους δεν έχουμε! Αν τους βρείτε να τους ξυπνήσετε. Να τους σπρώξετε φιλικά στον ώμο και να τους πείτε "φτάνει η μαλ..Ολοι μαζί".

Γιατί διαφορετικά θα αποδειχτεί ότι αυτό που γίνεται στο ΟΑΚΑ στο ποδόσφαιρο είναι παραμύθι με την κακή έννοια. Η συμπαράσταση είναι δήθεν. Να χαιρόμαστε τους οργανωμένους οπαδούς που βγάζουν ανακοινώσεις συμπαράστασης.

Τώρα η ΑΕΚ παίζει με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, που όπως δείχνουν τα πράγματα θα κερδίσει. Μετά παίζουμε με τον Πανιώνιο στην μπασκετική Νέα Φιλαδέλφεια το Γαλάτσι. Να θυμάστε: η ΑΕΚ πέρα από ιδέα κι εκτός από συμφέροντα κι απειλές είναι σύλλογος. Είναι ένα! Θα το καταλάβουν ποτέ αυτοί οι Ενωσίτες; Θα το δείξουν στην πράξη; Με ή χωρίς διαρκείας εμείς θα είμαστε εκεί. Ζήτω ο Καλαμπόκης. Ζήτω ο Κακιούσης. Ζήτω οι παίκτες που είναι του "8" και δίνουν πάντα το "9"."
emperor
QUOTE
Τώρα η ΑΕΚ παίζει με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, που όπως δείχνουν τα πράγματα θα κερδίσει



Αυτή η σιγουριά τους με αρέσει.....
ashton
Ο Φιλίππου καλό είναι να μας πει που ήταν σε πάμπολλα παιχνίδια (από τον Ηρακλή στον 4ο μικρό τελικό το 2004, μέχρι τον ΑΠόλλωνα πέρσι και πολλά -πολλά άλλα, και κυρίως τα ευρωπαϊκά (σε Παρτιζάν πρόπερσι και σε Εφές πέρσι), να αναλογιστεί τι έχει κάνει και αυτός λάθος και να μην το παίζει άσχετος με το θέμα και εξωτερικός παρατηρητής ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.