Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Off topic Σκέψεις
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153
T.W.Is.M.
QUOTE(frenchman7 @ May 19 2014, 21:51 ) *
Απ' όσο ξέρω για να σου κάνουν πρόταση για μείωση παγίου ή καλύτερη επιδότηση πρέπει να τους έρθει ειδοποίηση ότι
την κάνεις γι άλλες πολιτείες. Αλλιώς στο παίζουν κινέζοι ή σου προσφέρουν ψίχουλα

QUOTE(greeneyes13 @ May 19 2014, 21:57 ) *
συνηθως ετσι οπως τα λες γινεται αλλα εμενα ετσι εγινε και οχι μονο σε μενα αλλα σε οσσους γνωστους μ ειχαμε το ιδιο προγραμμα και πηραμε να διαμαρτυρηθουμε για την αλλαγη

Ειναι μαλλον παγια τακτικη των εταιριων αυτη. Μου ελεγε πριν μερικους μηνες φιλος μου που δουλευει σε τετοια εταιρια(οπου εχω κι εγω τη συνδεση μου) οτι αν επαιρνα σε καποιο τηλεφωνο και δηλωνα οτι θα φυγω για αλλη εταιρια λογω του παγιου, θα μου εκαναν αντιπροταση που θα με συνεφερε περισσοτερο και θα μπορουσα παραλληλα να χρησιμοποιησω και την επιδοτηση που ειχα.
Απο τη vodafone εχω ακουσει προσφατα για περιπτωση, που εφεραν τον πελατη απο αλλη εταιρια υποσχομενοι καποιες παροχες, δεν τις τηρουσαν τελικα, αλλα μετα απο διαμαρτυρια του εφτασαν να του προσφερουν ενα πακετο σε τιμη χαμηλοτερη της μισης!
greeneyes13
χαμός έγινε με το σποτάκι του Θεοδωράκη
δεν θα μπορούσε να πετύχει μεγαλύτερο ντόρο
προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι με ενόχλησε, αν και θα μπορούσε να παραλείψει την φράση "είναι εκείνη η στιγμή που από κορίτσι γίνεσαι γυναίκα"
bballbill
Έλα τώρα, αδιάφορο μέχρι χασμουρητού.
Zoys
QUOTE(bballbill @ May 20 2014, 21:47 ) *
Έλα τώρα, αδιάφορο μέχρι χασμουρητού.

Όπως και το σύνολο των θέσεων (των ποιων; ) του κόμματος...
bballbill
Μια ερωτησούλα.

Υπάρχει στάση μετρό κοντά στα κτελ στον Κηφισό;
rchos
QUOTE(bballbill @ May 22 2014, 21:09 ) *
Μια ερωτησούλα.

Υπάρχει στάση μετρό κοντά στα κτελ στον Κηφισό;

Όχι μόνο λεωφορείο
bbplayer
βλέπω τώρα ΑΝΤ1 (μέχρι πριν λίγο). Τα "δίνουν όλα" μπας και σώσουν τους υποτακτικούς τους.έχουν μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι και λένε, λένε, λένε ακατάσχετα

δυο μερούλες σας μείνανε λαμόγια kill.gif kill.gif kill.gif kill.gif
bballbill
QUOTE(rchos @ May 22 2014, 23:34 ) *
Όχι μόνο λεωφορείο

Thnx.
rchos
QUOTE(bbplayer @ May 23 2014, 00:16 ) *
δυο μερούλες σας μείνανε λαμόγια kill.gif kill.gif kill.gif kill.gif

Γιατί βγάζουμε πρωθυπουργό?
bbplayer
QUOTE (rchos @ May 23 2014, 15:03 ) *
Γιατί βγάζουμε πρωθυπουργό?

όχι αλλά μπας και μαζευτούν λίγο γιατί έχει πέσει πολλή μπόχα
j-kidd13
Αν καποιος ειναι σε κανα τρακερ που εχει ταινιες με ενσωματωμενους υποτιτλους για download και εχει προσκληση,ας μου στειλει..Θα το εκτιμησω οταν ερθει η στιγμη που θα βρισκεται στα προθυρα του φαουλ... icon_drunk.gif
επαθα λαστιχο
QUOTE(j-kidd13 @ May 30 2014, 23:38 ) *
Αν καποιος ειναι σε κανα τρακερ που εχει ταινιες με ενσωματωμενους υποτιτλους για download και εχει προσκληση,ας μου στειλει..Θα το εκτιμησω οταν ερθει η στιγμη που θα βρισκεται στα προθυρα του φαουλ... icon_drunk.gif

οι ενσωματωση υποτιτλων ριχνει την ποιοτητα της εικονας να ξερεις
j-kidd13
QUOTE(επαθα λαστιχο @ May 30 2014, 23:45 ) *
οι ενσωματωση υποτιτλων ριχνει την ποιοτητα της εικονας να ξερεις

Δεν με πειραζει αυτο...
tuareg
εχει διαγωνισμα αγγλικα η κορη μου και της κανω λεξιλογιο,μολις της ειπα να γραψει και να μεταφρασει τη λεξη map και παρα λιγο να της πω οτι εκανε λαθος στη μεταφραση laugh.gif laugh.gif laugh.gif
frenchman7
QUOTE(tuareg @ May 31 2014, 18:07 ) *
εχει διαγωνισμα αγγλικα η κορη μου και της κανω λεξιλογιο,μολις της ειπα να γραψει και να μεταφρασει τη λεξη map και παρα λιγο να της πω οτι εκανε λαθος στη μεταφραση laugh.gif laugh.gif laugh.gif

24.gif 24.gif 24.gif
g_dask
QUOTE (tuareg @ May 31 2014, 18:07 ) *

laugh.gif
frenchman7
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 20 2014, 18:15 ) *
Ειναι μαλλον παγια τακτικη των εταιριων αυτη. Μου ελεγε πριν μερικους μηνες φιλος μου που δουλευει σε τετοια εταιρια(οπου εχω κι εγω τη συνδεση μου) οτι αν επαιρνα σε καποιο τηλεφωνο και δηλωνα οτι θα φυγω για αλλη εταιρια λογω του παγιου, θα μου εκαναν αντιπροταση που θα με συνεφερε περισσοτερο και θα μπορουσα παραλληλα να χρησιμοποιησω και την επιδοτηση που ειχα.
Απο τη vodafone εχω ακουσει προσφατα για περιπτωση, που εφεραν τον πελατη απο αλλη εταιρια υποσχομενοι καποιες παροχες, δεν τις τηρουσαν τελικα, αλλα μετα απο διαμαρτυρια του εφτασαν να του προσφερουν ενα πακετο σε τιμη χαμηλοτερη της μισης!

Ακολουθούν την ίδια τακτική ακόμα και αν το γυρίσεις σε καρτοκινητό της ίδιας εταιρίας?
Δηλαδή αν πάω στην vodafone και το γυρίσω από συμβόλαιο σε CU, πάλι υπάρχει η πιθανότητα να μου προτείνουν
μείωση στο πάγιο κλπ?
Ή αυτό παίζει μόνο αν φοβηθούν ότι θα πας σε ανταγωνίστρια εταιρία???
sacarame
QUOTE(frenchman7 @ Jun 10 2014, 09:45 ) *
Ακολουθούν την ίδια τακτική ακόμα και αν το γυρίσεις σε καρτοκινητό της ίδιας εταιρίας?
Δηλαδή αν πάω στην vodafone και το γυρίσω από συμβόλαιο σε CU, πάλι υπάρχει η πιθανότητα να μου προτείνουν
μείωση στο πάγιο κλπ?
Ή αυτό παίζει μόνο αν φοβηθούν ότι θα πας σε ανταγωνίστρια εταιρία???

Το έκανα κι εγώ και μάλιστα πρόσφατα..(Την Παρασκευή που μας πέρασε)..

Μου έκαναν πρόταση με πάγιο 5 ευρώ πάνω από όσα πλήρωνα για τις ίδιες παροχές, πήρα τηλ και τους είπα θελω να το γυρίσω σε καρτοκινητό, και μου δώσαν τις ίδιες παροχές που είχα με πάγιο 10 ευρώ κάτω από αυτό που πλήρωνα ως τώρα...
frenchman7
QUOTE(sacarame @ Jun 10 2014, 14:22 ) *
Το έκανα κι εγώ και μάλιστα πρόσφατα..(Την Παρασκευή που μας πέρασε)..

Μου έκαναν πρόταση με πάγιο 5 ευρώ πάνω από όσα πλήρωνα για τις ίδιες παροχές, πήρα τηλ και τους είπα θελω να το γυρίσω σε καρτοκινητό, και μου δώσαν τις ίδιες παροχές που είχα με πάγιο 10 ευρώ κάτω από αυτό που πλήρωνα ως τώρα...

Μιο χαρούλα, κι εμένα πριν λίγο μου το έριξαν κατά 11,5 ευρώ (με μία μίνι αναπροσαρμογή)
sacarame
QUOTE(frenchman7 @ Jun 11 2014, 16:01 ) *
Μιο χαρούλα, κι εμένα πριν λίγο μου το έριξαν κατά 11,5 ευρώ (με μία μίνι αναπροσαρμογή)

Με ρίξανε δηλαδή;;; Για να κάνω μερικά τηλεφωνάκια το πρωί.... smiley.gif
bbplayer
Παροικιά vs Νάουσα , τι προτείνουμε ως προς τη γραφικότητα του πράγματος? επίσης εάν υπάρχει καμια παραλία, μόνο αμμώδης με καθαρά νερά και οργανωμένη
Magnus92
http://smart.noiz.gr/details.php?id=199404
frenchman7
QUOTE(bbplayer @ Jun 15 2014, 20:59 ) *
Παροικιά vs Νάουσα , τι προτείνουμε ως προς τη γραφικότητα του πράγματος? επίσης εάν υπάρχει καμια παραλία, μόνο αμμώδης με καθαρά νερά και οργανωμένη

Νάουσα χωρίς δεύτερη κουβέντα..
Έχω να πάω πολλά χρόνια αλλά απ' όσο ξέρω το νησί είναι φουλ της πιτσιρικαρίας (16-20)
Οπότε ανάλογα τα γούστα
bbplayer
QUOTE (frenchman7 @ Jun 17 2014, 20:36 ) *
Νάουσα χωρίς δεύτερη κουβέντα..
Έχω να πάω πολλά χρόνια αλλά απ' όσο ξέρω το νησί είναι φουλ της πιτσιρικαρίας (16-20)
Οπότε ανάλογα τα γούστα

ευχαριστώ πολύ
Das Kapital
Γιατί τόσος πανικός για ''καθαρότητα'' στις εθνικές ομάδες; Έχω ακούσει άνθρωπό να λέει για τη συμμετοχή μαύρων παικτών στην εθνική Γερμανίας πως ''τρέμουν τα κόκαλα του Χίτλερ'' και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Εγώ το βρίσκω πρόοδο να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα, φυσικά να υπάρχει κάποια σχέση με την χώρα συμμετοχής και όχι να γίνεται απλά μεταγραφή. Επίσης, πιστεύω ότι σημασία έχει τι αισθάνεται ο καθένας, νιώθει περισσότερο Έλληνας ο Κουφός από το Γιάννη; Δε νομίζω!
BasketZilla
QUOTE(Das Kapital @ Jun 21 2014, 21:25 ) *
Γιατί τόσος πανικός για ''καθαρότητα'' στις εθνικές ομάδες; Έχω ακούσει άνθρωπό να λέει για τη συμμετοχή μαύρων παικτών στην εθνική Γερμανίας πως ''τρέμουν τα κόκαλα του Χίτλερ'' και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Εγώ το βρίσκω πρόοδο να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα, φυσικά να υπάρχει κάποια σχέση με την χώρα συμμετοχής και όχι να γίνεται απλά μεταγραφή. Επίσης, πιστεύω ότι σημασία έχει τι αισθάνεται ο καθένας, νιώθει περισσότερο Έλληνας ο Κουφός από το Γιάννη; Δε νομίζω!

Απλά χαλάει την πλάκα του να αγωνίζονται άνθρωποι συγκεκριμένων χαρακτηριστικών εναντίον άλλων με διαφορετικά προσόντα και εμφάνιση. Αυτό που παίζεται τώρα το βλέπουμε και στο Champions League.
Το ίδιο είναι να δούμε τώρα Γερμανία - Γκάνα με τους Γερμανούς να έχουν όλες τις φυλές του Ισραήλ μέσα και το ίδιο θα ήταν να είχαμε 11 ''παραδοσιακούς'' Γερμανούς εναντίον 11 Αφρικανών ;
Σκέψου την Εθνική Ιταλίας χωρίς στενά μπλουζάκια , ζελέ στο μαλλί, και ωραιοπάθεια νάρκισσων ; Θα ήταν το ίδιο διασκεδαστικό ;
McRae
QUOTE(bbplayer @ Jun 21 2014, 20:31 ) *
αφού βάφτισαν τον Μπάλακ κάτι περίπου σαν τον Μαραντόνα και μετά ήρθαν κάτι 0-0 με Λετονία και ήττα από Τσεχία το 2004, (αφού είχε προηγηθεί η μαγική εικόνα του 2002) ο Μπεκενμπάουερ είναι πει το αμίμητο "αφού οι Γερμανοί ποδοσφαιριστές δεν ξέρουν μπάλα, θα κάνουμε αυτούς που ξέρουν Γερμανούς". Το ειπε και το έκανε

Ουτε εναν νατουραλιζε δεν εχει η εθνικη Γερμανιας.
bbplayer
QUOTE (McRae @ Jun 22 2014, 03:41 ) *
Ουτε εναν νατουραλιζε δεν εχει η εθνικη Γερμανιας.

Podolski-Oezil-Kloze-Boateng-Mustafi δεν είναι Γερμανοί και επίσης ο Kroos είναι γεννημένος στην πρώην Αν. Γερμανία (αλλά αυτό λίγη σημασία έχει, Γερμανός λογίζεται) . Oι εποχές πού ο μόνος που μπορούσε να ντριπλάρει εκεί μέσα είναι ήταν ο Mehmet Scholl δεν είναι και πολύ μακρινές
McRae
Στη Γερμανια γεννηθηκαν ολοι απο αυτους εκτος απο Κλοζε,Ποντολσκι που γεννηθηκαν στην Πολωνια αλλα απο πολυ μικρη ηλικια μετακομισαν.Μια χαρα γερμανοι ειναι λοιπον,εκει μεγαλωσαν εκει εμαθαν μπαλα,φυσικα θα παιξουν για την εθνικη Γερμανιας.Δηλαδη οι Γερμανοι αναπτυσουν και εξελισουν ολους αυτους τους αθλητες αλλα αυτοι πρεπει να αγωνιζονται με τις εθνικες των προγονων τους?Καλο και αυτο,με την ιδια λογικη οι ΗΠΑ επρεπε να κατεβαινουν μονο με ινδιανους.Νατουραλιζε ειναι ο Ντιεγκο Κοστα,ο Εντουαρντο της Κροατιας,ολοι οι αμερικανοι στις εθνικες μπασκετ,οχι ο καθε Οζιλ και Μποατενγκ.
bbplayer
δηλαδή εγώ εάν πάω για κανένα μεροκάματο στην Αραπιά, το παιδί μου εάν γεννηθεί εκεί, θα είναι μια χαρά Κουβετιανός??
aegeansheed
Μετέφερα εδώ ό,τι εθνικοφυλετικά offtopic κυκλοφόρησε χτες.

1. Σχετικά με τέτοια θέματα, προσπαθήστε να μην συνεχίζετε κάτι για το οποίο δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να σχολιάζεται και δεν παρουσιάζει γενικό ενδιαφέρον, αλλά αφορά σε μια μεμονωμένη παρατήρηση (που δεν είναι δα και τόσο πρωτοφανής σήμερα), που για κάποιον λόγο εντυπωσιάζει ορισμένους.
2. Όποιος δεν καταλαβαίνει πώς γίνεται η οποιαδήποτε αθλητική εθνική ομάδα να έχει στις τάξεις της αθλητές που δεν ανταποκρίνονται 100% στο template ενός classic μέλους αυτής, παρακαλείται πρώτα να διαβάσει την περίπτωση "Σιδέρης Τασιάδης" που ανέβασε ο naturalbornληστής πριν κανένα χρόνο http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...st&p=594649
bbplayer
QUOTE (aegeansheed @ Jun 22 2014, 12:12 ) *
Μετέφερα εδώ ό,τι εθνικοφυλετικά offtopic κυκλοφόρησε χτες.

1. Σχετικά με τέτοια θέματα, προσπαθήστε να μην συνεχίζετε κάτι για το οποίο δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να σχολιάζεται και δεν παρουσιάζει γενικό ενδιαφέρον, αλλά αφορά σε μια μεμονωμένη παρατήρηση (που δεν είναι δα και τόσο πρωτοφανής σήμερα), που για κάποιον λόγο εντυπωσιάζει ορισμένους.
2. Όποιος δεν καταλαβαίνει πώς γίνεται η οποιαδήποτε αθλητική εθνική ομάδα να έχει στις τάξεις της αθλητές που δεν ανταποκρίνονται 100% στο template ενός classic μέλους αυτής, παρακαλείται πρώτα να διαβάσει την περίπτωση "Σιδέρης Τασιάδης" που ανέβασε ο naturalbornληστής πριν κανένα χρόνο http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...st&p=594649

από πάρτη μου μόνο για μπάλα έχουν να κάνουν αυτά που γράφω και τίποτα παραπέρα
Das Kapital
Εγώ πάντως τους συγκεκριμένους ως Γερμανούς τους λογίζω, πιστεύω έτσι νιώθουν και οι ίδιοι. Εξάλλου, η Γερμανία αποτέλεσε μετά τον Β' ΠΠ κατ'εξοχήν χώρα υποδοχής μεταναστών. Αυτοί οι άνθρωποι εκεί μεγάλωσαν, τη γερμανική κουλτούρα απέκτησαν και εκεί έμαθαν να παίζουν ποδόσφαιρο. Τους συνδέουν με τη Γερμανία περισσότερα από ότι με τις χώρες καταγωγής των γονιών τους.
T.W.Is.M.
QUOTE(McRae @ Jun 22 2014, 11:27 ) *
Στη Γερμανια γεννηθηκαν ολοι απο αυτους εκτος απο Κλοζε,Ποντολσκι που γεννηθηκαν στην Πολωνια αλλα απο πολυ μικρη ηλικια μετακομισαν.Μια χαρα γερμανοι ειναι λοιπον,εκει μεγαλωσαν εκει εμαθαν μπαλα,φυσικα θα παιξουν για την εθνικη Γερμανιας.Δηλαδη οι Γερμανοι αναπτυσουν και εξελισουν ολους αυτους τους αθλητες αλλα αυτοι πρεπει να αγωνιζονται με τις εθνικες των προγονων τους?Καλο και αυτο,με την ιδια λογικη οι ΗΠΑ επρεπε να κατεβαινουν μονο με ινδιανους.Νατουραλιζε ειναι ο Ντιεγκο Κοστα,ο Εντουαρντο της Κροατιας,ολοι οι αμερικανοι στις εθνικες μπασκετ,οχι ο καθε Οζιλ και Μποατενγκ.

Η οικογενεια Μποατενγκ με εναν γιο στην εθνικη Γερμανιας και εναν στην εθνικη Γκανας ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση. Και να μην τους θεωρουμε νατουραλιζε(αν και θα μπορουσε να πει κανεις οτι αν δεν ειναι ο "Γερμανος" Μποατενγκ που μου διαφευγει το μικρο του, τοτε ειναι ο Πρινς νατουραλιζε Γκανεζος), ειναι παιχτες με διπλη υπηκοοτητα που διαλεξε ο καθενας την εθνικη ομαδα που θα παιξει. Δεν ξερω αν στην προκειμενη περιπτωση ο καθενας απ τα δυο αδερφια αισθανοταν διαφορετικη εθνικοτητα, μου μοιαζει ομως περιεργο.
bballbill
Δεν είναι θέμα αισθημάτων. Πρόκειται ξεκάθαρα για επιλογή καριέρας.
Germany96
QUOTE(bbplayer @ Jun 22 2014, 08:46 ) *
Podolski-Oezil-Kloze-Boateng-Mustafi δεν είναι Γερμανοί και επίσης ο Kroos είναι γεννημένος στην πρώην Αν. Γερμανία (αλλά αυτό λίγη σημασία έχει, Γερμανός λογίζεται) . Oι εποχές πού ο μόνος που μπορούσε να ντριπλάρει εκεί μέσα είναι ήταν ο Mehmet Scholl δεν είναι και πολύ μακρινές

QUOTE(bbplayer @ Jun 22 2014, 12:32 ) *
από πάρτη μου μόνο για μπάλα έχουν να κάνουν αυτά που γράφω και τίποτα παραπέρα

Τον Khedira πως και τον πέρασες από ISO καθαρής Γερμανικότητας; Μπράβο σου όμως που είσαι μεγαλόψυχος και καταδέχεσαι και λογίζεις τον Kroos σαν "κανονικό" Γερμανό. Απ’ ότι καταλαβαίνω κάνεις την αντίστοιχη γενναιόδωρη παραχώρηση και με τους Θεσσαλονικείς και λοιπούς βορειοελλαδίτες και τους λογίζεις κι αυτούς ως "κανονικούς" Έλληνες. Μιλάμε για πραγματική μεγαλοψυχία, όχι αστεία…

Ότι το αντιμετωπίζεις το θέμα καθαρά ποδοσφαιρικά φαίνεται και από τους (ξεκάθαρα μη εθνοφυλετικούς) προσδιορισμούς που έχεις αραδιάσει κατά καιρούς στο forum για τους Γερμανούς όπως Ούνοι, Γότθοι, Οστρογότθοι, Βησιγότθοι κ.λ.π. Δεν καταλαβαίνω όμως, από την στιγμή που με το σταγονόμετρο βρίσκεις "καθαρό" Γερμανό ποδοσφαιριστή στο roster της εθνικής, που απευθύνεις αυτούς τους προσδιορισμούς;

Καλή η πλακίτσα με τα εθνικά στερεότυπα όπως "μακαρονάδες" και λοιπά γραφικά, αλλά επειδή κάποια πράγματα αγγίζουν και κάπως πιο σημαντικά ζητήματα από το βραβείο καλύτερης ατάκας σε προαύλιο δημοτικού σχολείου, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
bbplayer
QUOTE (Germany96 @ Jun 23 2014, 00:17 ) *
Τον Khedira πως και τον πέρασες από ISO καθαρής Γερμανικότητας; Μπράβο σου όμως που είσαι μεγαλόψυχος και καταδέχεσαι και λογίζεις τον Kroos σαν "κανονικό" Γερμανό. Απ’ ότι καταλαβαίνω κάνεις την αντίστοιχη γενναιόδωρη παραχώρηση και με τους Θεσσαλονικείς και λοιπούς βορειοελλαδίτες και τους λογίζεις κι αυτούς ως "κανονικούς" Έλληνες. Μιλάμε για πραγματική μεγαλοψυχία, όχι αστεία…

Ότι το αντιμετωπίζεις το θέμα καθαρά ποδοσφαιρικά φαίνεται και από τους (ξεκάθαρα μη εθνοφυλετικούς) προσδιορισμούς που έχεις αραδιάσει κατά καιρούς στο forum για τους Γερμανούς όπως Ούνοι, Γότθοι, Οστρογότθοι, Βησιγότθοι κ.λ.π. Δεν καταλαβαίνω όμως, από την στιγμή που με το σταγονόμετρο βρίσκεις "καθαρό" Γερμανό ποδοσφαιριστή στο roster της εθνικής, που απευθύνεις αυτούς τους προσδιορισμούς;

Καλή η πλακίτσα με τα εθνικά στερεότυπα όπως "μακαρονάδες" και λοιπά γραφικά, αλλά επειδή κάποια πράγματα αγγίζουν και κάπως πιο σημαντικά ζητήματα από το βραβείο καλύτερης ατάκας σε προαύλιο δημοτικού σχολείου, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

κοίτα πρώτα τη δική σου σοβαρότητα Germany96 και εάν είσαι εντάξει με αυτή τότε κάνεις υποδείξεις και στους άλλους. Αυτά που γράφεις για βορειοελλαδίτες είναι καθαρά και μόνο μυθεύματα που προέρχονται από τη νοσηρή φαντασία σου. Εγώ δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο.

Το ότι οι Γερμανοί είναι απογονοι των γοτθικών φύλων , αρκεί να ανατρέξεις λίγο στην Ιστορία για να το μάθεις εάν δεν το γνωρίζεις ήδη. Το γιατί είναι επιλήψιμο να πεις τον Γότθο, Γότθο, μόνο εσύ το γνωρίζεις.

Εγώ έγραψα 5-6 ονόματα από τα 23 της ΕΟ της Γερμανίας που δεν είναι Γερμανοί αναφερόμενος και συσχετίζοντάς τα με τη ρήση του Μπεκενμπάουερ μετά το Εuro 2004, καθαρά και μόνο αναφερόμενος στο άμπαλο του πράγματος.
Το εάν εσύ αυτό το βαφτιζεις "σταγονόμετρο" και "ψάξιμο καθαρότητας" είναι εντελώς δική σου , παντελώς αυθαίρετη και ανυπόστατη ερμηνεία που εμπίπτει στα περί "σοβαρότητας" που υποδεικνπύεις στους άλλους.

Το πώς ποστάρω και πού αναφέρομαι το ξέρω μόνο εγώ και όχι οι κατά το δοκούν και κατά συνθήκη ...ονειροκρίτες.

Αυτά
Germany96
Λες ότι το αντιμετωπίζεις το ζήτημα καθαρά ποδοσφαιρικά ενώ κατά καιρούς είχες πετάξει ένα σωρό εθνοφυλετικούς προσδιορισμούς (εντελώς τυχαία φορτισμένους αρνητικά στην δική μας γλώσσα). Αν κρίνεις κάποιον σε αθλητικά πλαίσια (έστω καφενειακά) τον αποκαλείς άμπαλο, όχι Ούννο.

Το ότι έχεις παρόμοιους προβληματισμούς με το νεοναζιστικό NPD για την Γερμανικότητα των αθλητών που αναφέρεις θα έπρεπε να σε προβληματίσει. Κυρίως γιατί απ’ ότι καταλαβαίνω δεν είναι αυτό κάτι που πραγματικά σε εκφράζει αλλά το πετάς απλά για να πεις κάτι εναντίον αυτού που θεωρείς ποδοσφαιρικό "εχθρό" είτε χωρίς να πολυσκέφτεσαι ότι έχει και πολύ πιο σοβαρές προεκτάσεις είτε να μην σε πολυνοιάζει αυτό το γεγονός.

Αν πάρω λέξη προς λέξη προς λέξη το post σου και αντιστρέψω τις εθνικότητες σε υποθετικό άρθρο Γερμανού για την (επίσης υποθετική για χάρη του παραδείγματος) ελληνική εθνική, δες πόσο ωραία θα ηχούσαν αυτά που γράφεις:

"Γιάνκοβιτς – Αντετοκούμπο – Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνες και ο Διαμαντίδης είναι γεννημένος στην Β. Ελλάδα (αλλά αυτό λίγη σημασία έχει, Έλληνας λογίζεται). Οι εποχές που ο μόνος που μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ από δαύτους ήταν ο Τσακαλίδης δεν είναι και πολύ μακρινές."

Σκέψου επίσης αυτός που είχε γράψει τα παραπάνω να αποκαλούσε τους Έλληνες κάθε τόσο Γραικύλους, Ραγιάδες, Χάονες.

Καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό δεν ακούγεται σαν πλακίτσα (που ελπίζω να είναι ο κακοεκτελεσμένος σκοπός σου) αλλά σαν ρατσιστικό παραλήρημα;
j-kidd13
Χαλαρωστε και οι δυο μην σας χαλαρωσουμε μια και καλη εμεις...
bbplayer
QUOTE (Germany96 @ Jun 24 2014, 11:45 ) *
Λες ότι το αντιμετωπίζεις το ζήτημα καθαρά ποδοσφαιρικά ενώ κατά καιρούς είχες πετάξει ένα σωρό εθνοφυλετικούς προσδιορισμούς (εντελώς τυχαία φορτισμένους αρνητικά στην δική μας γλώσσα). Αν κρίνεις κάποιον σε αθλητικά πλαίσια (έστω καφενειακά) τον αποκαλείς άμπαλο, όχι Ούννο.

Το ότι έχεις παρόμοιους προβληματισμούς με το νεοναζιστικό NPD για την Γερμανικότητα των αθλητών που αναφέρεις θα έπρεπε να σε προβληματίσει. Κυρίως γιατί απ’ ότι καταλαβαίνω δεν είναι αυτό κάτι που πραγματικά σε εκφράζει αλλά το πετάς απλά για να πεις κάτι εναντίον αυτού που θεωρείς ποδοσφαιρικό "εχθρό" είτε χωρίς να πολυσκέφτεσαι ότι έχει και πολύ πιο σοβαρές προεκτάσεις είτε να μην σε πολυνοιάζει αυτό το γεγονός.

Αν πάρω λέξη προς λέξη προς λέξη το post σου και αντιστρέψω τις εθνικότητες σε υποθετικό άρθρο Γερμανού για την (επίσης υποθετική για χάρη του παραδείγματος) ελληνική εθνική, δες πόσο ωραία θα ηχούσαν αυτά που γράφεις:

"Γιάνκοβιτς – Αντετοκούμπο – Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνες και ο Διαμαντίδης είναι γεννημένος στην Β. Ελλάδα (αλλά αυτό λίγη σημασία έχει, Έλληνας λογίζεται). Οι εποχές που ο μόνος που μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ από δαύτους ήταν ο Τσακαλίδης δεν είναι και πολύ μακρινές."

Σκέψου επίσης αυτός που είχε γράψει τα παραπάνω να αποκαλούσε τους Έλληνες κάθε τόσο Γραικύλους, Ραγιάδες, Χάονες.

Καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό δεν ακούγεται σαν πλακίτσα (που ελπίζω να είναι ο κακοεκτελεσμένος σκοπός σου) αλλά σαν ρατσιστικό παραλήρημα;

έχε χάρη τα 4 φάουλ μου και ότι δε θέλω να φύγω από το φόρουμ...
benchwarmer
Δικαίωμα του καθενός να ορίζει όπως θέλει το πότε κάποιος θα πρέπει να λέγεται Γερμανός, Τούρκος, Έλληνας ή οτιδήποτε. Τολμώ να πω μάλιστα ότι δεν βρίσκω κάτι ρατσιστικό σε αυτό, είναι απλά διαφορετική θεώρηση κάποιων πραγμάτων.

Όμως μιας και πήγε εκεί η κουβέντα, καλό θα είναι να αναφέρουμε λίγο τα πραγματικά στοιχεία του καθενός, και να κάνουμε μια σύγκριση με κάποια δικά μας γνωστά παραδείγματα, ώστε ο καθένας να κρίνει όπως θέλει, αλλά όχι με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Οζιλ: Γεννημένος στη Γερμανία, από γονείς επίσης γεννημένους στη Γερμανία (τουλάχιστον ο πατέρας του δηλαδή, για την μητέρα του δεν βρήκα), τουρκικής βέβαια καταγωγής.
Μπόατενγκ: Γεννημένος στη Γερμανία, από μητέρα Γερμανίδα και πατέρα Γκανέζο. Ελληνικό ισοδύναμο ο Σοφοκλής, ο οποίος κιόλας έχει γεννηθεί στο Καμερούν και όχι στην Ελλάδα. Θα συμφωνήσω πάντως ότι η διαφορετική επιλογή κάθε αδερφού για την εθνική είναι πιθανότατα θέμα καριέρας και όχι αισθημάτων.
Μουστάφι: Γεννημένος στη Γερμανία, από γονείς μετανάστες από την Αλβανία. Ελληνικό ισοδύναμο ο Αντετοκούμπο.
Ποντόλσκι: Γεννημένος στη Πολωνία από "καθαρά" Πολωνούς γονείς. Πήγε στην Γερμανία στα 2 του. Ελληνικό ισοδύναμο ο Γιάνκοβιτς.
Κλόζε: Παρόμοια περίπτωση, απλά αυτός πήγε Γερμανία μεγαλύτερος, στα 8 του.

Επίσης, ενδιαφέρον έχει και το πώς χαρακτηρίζει κανείς κάποιον στην αντίθετη περίπτωση. Όπως πχ ο Καλάθης και ο Μπράμος, που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ από γονείς επίσης γεννημένους στις ΗΠΑ, και η όποια σχέση τους με την χώρα την οποία εκπροσωπούν πρέπει να αναζητηθεί στους παππούδες τους.

Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές είναι περιπτώσεις κοντά (λίγο από εδώ ή λίγο απο εκεί αντίστοιχα) στην όποια νοητή γραμμή μπορεί να έχει κάποιος. Δεν μιλάμε για καμία περίπτωση "νατουραλιζέ" όπως όλες αυτές που βλέπουμε στο μπάσκετ (ΜακΚάλεμπ κλπ)
Pierce
Χωρίς να θέλω να εμπλακώ ιδιαίτερα σε μια τέτοια κουβέντα περί καθαρότητας των λαών, ούτε παίρνοντας το μέρος κάποιου, μια απορία θα ήθελα να εκφράσω.
Το να αποκαλείς τους Γερμανούς Οστρογότθους και Βησιγότθους , γιατί είναι κακό; Γερμανικά φύλα δεν ήταν;
Η προσφώνηση κατά αναλογία για τους Έλληνες σε καμία περίπτωση δεν είναι τα ραγιάδες και γραικύλοι, αλλά Ίωνες ,Αχαιοί, Αιολείς και Δωριείς.
SteveNashidis
Σωστά όλα τα παραδείγματα που θέτει ο "Παγκίτης" tongue.gif .

Η μόνη μου ένσταση είναι για τα αδέρφια Μπόατενγκ. Για μένα δεν μου κάθεται καλά να παίζουν σε 2 διαφορετικές εθνικές.
Αν δηλαδή και ο άλλος αδερφός ήταν καλύτερος θα έπαιζε και αυτός στη Γερμανία; Δηλαδή κριτήριο (πέρα από τα εθνικά αισθήματα και όλα αυτά που αναλύσατε) είναι και η ποιότητα της ποδοσφαιρικής του καριέρας; .

Για μένα λάθος είναι αυτό. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν με ενοχλεί.

Ίσα ίσα βλέπω την κολοσσιαία γερμανία να μην έχει σωστές ακαδημίες ενώ η ελλάδα βγάζει τους αντίστοιχους κατσουράνηδες,καραγκούνιδες , χαριστέες ! (χούμορ χούμορ banana.gif )
Germany96
QUOTE(Pierce @ Jun 24 2014, 14:40 ) *
...
Το να αποκαλείς τους Γερμανούς Οστρογότθους και Βησιγότθους , γιατί είναι κακό; Γερμανικά φύλα δεν ήταν;
Η προσφώνηση κατά αναλογία για τους Έλληνες σε καμία περίπτωση δεν είναι τα ραγιάδες και γραικύλοι, αλλά Ίωνες ,Αχαιοί, Αιολείς και Δωριείς.

Ούνοι, Γότθοι, Βάνδαλοι φυσικά και είναι Γερμανικά φύλα αλλά στην Ελληνική γλώσσα έχει επικρατήσει να έχουν και δεύτερη έννοια ξεκάθαρα υποτιμητική (όπως η λέξη Γραικύλοι ήταν υποτιμητικός προσδιορισμός των Ρωμαίων προς τα ελληνικά φύλα). Υποθέτω πως κάποιος που δεν αναφέρεται σε φύλα που υπήρχαν πριν από μιάμιση χιλιετία αλλά σε ανθρώπους που ζούνε σήμερα, δεν χρησιμοποιεί την λέξη με την πρώτη της έννοια (όπως αντίστοιχα κανείς δεν αναφέρεται στους σημερινούς Έλληνες ως Χάονες ή Δωριείς) αλλά επιλέγει την λέξη για την δεύτερη, αρνητικά φορτισμένη της, έννοια.

QUOTE(benchwarmer @ Jun 24 2014, 14:21 ) *
Δικαίωμα του καθενός να ορίζει όπως θέλει το πότε κάποιος θα πρέπει να λέγεται Γερμανός, Τούρκος, Έλληνας ή οτιδήποτε...

Ας συμφωνήσουμε πως ο καθένας έχει δικαίωμα να "ορίζει" πως θα πρέπει να προσδιορίζεται εθνικά κάποιος άλλος (ακόμα κι αν αυτός ο κάποιος άλλος έχει επιλέξει να αυτοπροσδιορίζεται διαφορετικά) αλλά αντίστοιχα και ο οποιοσδήποτε τρίτος μπορεί την εξάσκηση αυτού του δικαιώματος να την κρίνει αρνητικά.

QUOTE(benchwarmer @ Jun 24 2014, 14:21 ) *
Τολμώ να πω μάλιστα ότι δεν βρίσκω κάτι ρατσιστικό σε αυτό, είναι απλά διαφορετική θεώρηση κάποιων πραγμάτων...

Αφού μπήκες στον κόπο και χάραξες κάποιες αναλογίες με Έλληνες αθλητές να το θέσω ως εξής: όταν κάποιος δηλώνει ότι ο Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας εμένα αυτό μου ακούγεται ως, όχι απλά διαφορετική, αλλά ρατσιστική θεώρηση των πραγμάτων. Καταλαβαίνω ότι μπορεί σε κάποιον άλλον η δική μου αντίδραση να φαίνεται υπερβολική, δεκτό κι αυτό.

Τυγχάνει κι έχω κάποια φιλαράκια που είναι παιδιά μεταναστών κι έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, έχοντας παράλληλα την Ελληνική υπηκοότητα. Όταν κάποιος τους ρωτήσει από ποια χώρα είναι (μπορεί να μην το δείχνουν αλλά το ξέρω ότι) οι ίδιοι ενοχλούνται και μόνο από την ερώτηση. Πόσο μάλλον αν αφού έχουν δώσει την απάντηση "Από την Ελλάδα" ο άλλος επιμείνει και του πει "Έλα που είσαι Έλληνας εσύ…".

benchwarmer
QUOTE(Germany96 @ Jun 24 2014, 16:43 ) *
..

Αν θέλεις να μιλήσουμε με την αυστηρή έννοια του όρου, ρατσισμός δεν είναι να πιστεύεις ότι κάποιος δν είναι Έλληνας, αλλά να πιστεύεις ότι είναι κατώτερος σου επειδή δεν είναι Έλληνας (ή οτιδήποτε άλλο) και να του συμπεριφέρεσαι αναλόγως. Αυτό εννοούσα κυρίως με την φράση μου. Εν πάσει περιπτώσει δεν διαφωνούσα κάπου με όσα είπες εσύ, άλλος ήταν ο σκοπός του ποστ μου και τον ανέφερα smile.gif
bbplayer
QUOTE (Pierce @ Jun 24 2014, 14:40 ) *
Χωρίς να θέλω να εμπλακώ ιδιαίτερα σε μια τέτοια κουβέντα περί καθαρότητας των λαών, ούτε παίρνοντας το μέρος κάποιου, μια απορία θα ήθελα να εκφράσω.

για μια ακόμα και τελευταία φορά, επαναλαμβάνω ότι το ποσταρισμα αφορούσε αποκλειστικα και μόνο τη μπάλα. Τα ίδια έγραφα και πέρσι για τον Γκόμεζ (και όταν ανέλαβε ο Γκουαρντιόλα τον σούταρε) με αφορμή την Μπάγερν και όχι την ΕΟ μια και δεν υπήρχε δραστηριότητα.
Εάν ο κάθε Δελαπατρίδης που αντί για το "Καφενείο Ζαχαράτου" διάλεξε το φόρουμ για...αυτοϊκανοποίηση ,άρχισε να λέει για βορειοελλαδίτες, για dnp και "για ότι του φανεί", δεν έχει να κάνει με μένα. Αυτά και τέλος
benchwarmer
QUOTE(bbplayer @ Jun 24 2014, 19:43 ) *
για μια ακόμα και τελευταία φορά, επαναλαμβάνω ότι το ποσταρισμα αφορούσε αποκλειστικα και μόνο τη μπάλα. Τα ίδια έγραφα και πέρσι για τον Γκόμεζ (και όταν ανέλαβε ο Γκουαρντιόλα τον σούταρε) με αφορμή την Μπάγερν και όχι την ΕΟ μια και δεν υπήρχε δραστηριότητα.
Εάν ο κάθε Δελαπατρίδης που αντί για το "Καφενείο Ζαχαράτου" διάλεξε το φόρουμ για...αυτοϊκανοποίηση ,άρχισε να λέει για βορειοελλαδίτες, για dnp και "για ότι του φανεί", δεν έχει να κάνει με μένα. Αυτά και τέλος

Είπες όμως ότι:
QUOTE(bbplayer @ Jun 22 2014, 08:46 ) *
Podolski-Oezil-Kloze-Boateng-Mustafi δεν είναι Γερμανοί

άρα φαντάζομαι ότι αντίστοιχα θεωρείς ότι οι Σχορτσιανίτης-Αντετοκούνμπο-Γιάνκοβιτς κλπ δεν είναι Έλληνες.
Και ξαναλέω εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει σε αυτό το φόρουμ η κοινωνικοπολιτική προέκταση του θέματος, αλλά το ότι αντίστοιχα θεωρείς ότι και εμείς ως εθνική ομάδα μπάσκετ είμαστε "αντίστοιχη" της ποδοσφαιρικής γερμανικής.

Και για να διατυπώσω πιο καθαρά την άποψή μου, με καθαρά ΑΘΛΗΤΙΚΑ κριτήρια όπως κι εσύ λες, πιο αντιπροσωπευτική εθνική ομάδα μιας χώρας είναι αυτή που αποτελείται από άτομα που είναι αθλητικά προϊόντα αυτής της χώρας, παρά από άτομα που έχουν μακρινή σχέση (καταγωγή πχ) με την χώρα αυτή και πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους εκεί στα 18+ τους.
bbplayer
QUOTE (benchwarmer @ Jun 24 2014, 20:00 ) *
Είπες όμως ότι:

άρα φαντάζομαι ότι αντίστοιχα θεωρείς ότι οι Σχορτσιανίτης-Αντετοκούνμπο-Γιάνκοβιτς κλπ δεν είναι Έλληνες.
Και ξαναλέω εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει σε αυτό το φόρουμ η κοινωνικοπολιτική προέκταση του θέματος, αλλά το ότι αντίστοιχα θεωρείς ότι και εμείς ως εθνική ομάδα μπάσκετ είμαστε "αντίστοιχη" της ποδοσφαιρικής γερμανικής.

Και για να διατυπώσω πιο καθαρά την άποψή μου, με καθαρά ΑΘΛΗΤΙΚΑ κριτήρια όπως κι εσύ λες, πιο αντιπροσωπευτική εθνική ομάδα μιας χώρας είναι αυτή που αποτελείται από άτομα που είναι αθλητικά προϊόντα αυτής της χώρας, παρά από άτομα που έχουν μακρινή σχέση (καταγωγή πχ) με την χώρα αυτή και πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους εκεί στα 18+ τους.

όχι!!! δεν το είπα έτσι! το είχα συσχετίσει με τη ρήση του Μπεκενμπάουερ μετα το ματς με τοους Τσέχους. Από εκεί ξεκίνησα! (πριν είχε πει κάποιςο άλλος για νατουραλιζέ)
benchwarmer
QUOTE(bbplayer @ Jun 24 2014, 20:15 ) *
όχι!!! δεν το είπα έτσι! το είχα συσχετίσει με τη ρήση του Μπεκενμπάουερ μετα το ματς με τοους Τσέχους. Από εκεί ξεκίνησα! (πριν είχε πει κάποιςο άλλος για νατουραλιζέ)

Δεν μπορώ να πω ότι καλύφθηκα από την απάντησή σου γιατί είναι ξεκάθαρο το τι είπες πιο πριν, αλλά οκ δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε smile.gif
bbplayer
QUOTE (benchwarmer @ Jun 24 2014, 20:21 ) *
Δεν μπορώ να πω ότι καλύφθηκα από την απάντησή σου γιατί είναι ξεκάθαρο το τι είπες πιο πριν, αλλά οκ δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε smile.gif

δες αυτό. έτσι ξεκίνησε η κουβέντα, από αυτό που έγραψε ο basketzilla. πού είναι το επιλήψιμο?

http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...st&p=673331

πιο ξεκάθαρρο πεθαίνεις!!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.