Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Β' ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΡΑΣ 2016-2017
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Β Εθνική
Pages: 1, 2, 3
kaneKorso
Η κλήρωση της Β' Εθνικής (Βόρειος όμιλος)

http://www.basket.gr/files/draft/men-b2.htm
kaneKorso
Διαιτητές-Κομισάριοι Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών - Βόρειος όμιλος (1η αγων, 2/10)

ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχέλαος-Καρδίτσα Φούτζηλας-Γαζέτας (Σαμάλης)

ΔΑΚ Καστοριάς 17.00 Καστοριά-Φίλιππος Βέρ. Κοϊμτζόγλου-Θεοδώρου (Βόντζας)

Αγιάς Λάρ. 17.00 Ερμής Αγιάς-Στρατώνι Κατωτικίδης-Παπανικολάου (Βαρνάς)

ΔΑΚ Μεσολογγίου 16.00 Χαρίλαος Τρικούπης-Ασπίς Ξάνθης Καρακάσης-Καρπάνος (Πίγκας)

Μ. Τσικίνας 17.00 ΧΑΝΘ-Αγρίνιο Τσουμαχίδης-Ζαχαρής (Σακελαρίου)

Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Πολύγυρος Ταρενίδης Κ-Μελανίδης (Λαδένης)

Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λαγκαδά-Ευρώπη Πευκοχωρίου Ελευθεριάδης-Παπαγεωργίου (Φωτιάδης)

ΔΑΚ Ευόσμου 17.00 Αίας Ευόσμου-Γέφυρα Τσιρτσιμάλης-Δαμίγος (Αστρεινίδης)

Άντε καλή αρχή σε όλους και καλό πρωτάθλημα να έχουμε! smile.gif

1η αγωνιστική 1/10/2016

Αν και αρχή, θα τολμήσω προβλέψεις, για το καλό

Πιερικός Αρχέλαος-Καρδίτσα 2
Καστοριά-Φίλιππος Βέρ. 1
Ερμής Αγιάς-Στρατώνι 1
Χαρίλαος Τρικούπης-Ασπίς Ξάνθης 1
ΧΑΝΘ-Αγρίνιο 1
Ανατόλια-Πολύγυρος 1
Ερμής Λαγκαδά-Ευρώπη Πευκοχωρίου 1
Αίας Ευόσμου-Γέφυρα 2
tolistriant
Πιερικός Αρχέλαος-Καρδίτσα 2(πολύ καλά δουλεμένη ομάδα η Καρδίτσα,θα παλέψει για άνοδο μαζί με Καστοριά,Αγιά,Χαρίλαο Τρικούπη)

Καστοριά-Φίλιππος Βέρ. 1(10-15 πόντους)

Ερμής Αγιάς-Στρατώνι 1(οριακά,χωρίς καθαρό playmaker λόγω του τραυματισμού του Τριανταφύλλου)

Χαρίλαος Τρικούπης-Ασπίς Ξάνθης 1

ΧΑΝΘ-Αγρίνιο 2

Ανατόλια-Πολύγυρος 1(ίδια ομάδα με πέρυσι,συν κάποιες σημαντικές προσθήκες που δίνουν στο κολέγιο ποιότητα και βάθος στο ρόστερ)
Ερμής Λαγκαδά-Ευρώπη Πευκοχωρίου 1(στα ίδια με πέρυσι, συν τον Μάρουσιτς, δεν θα περάσει κανείς εύκολα μέσα στην έδρα του)

Αίας Ευόσμου-Γέφυρα 2
Μηχανολόγος
Πιερικός Αρχέλαος-A.Σ.Καρδίτσας 2 (με 7-10 πόντους)

Καστοριά-Φίλιππος Βέρ. 1 (στάνταρ με 20+)

Ερμής Αγιάς-Στρατώνι 1 (οριακά 1 με ντέρμπι)

Χαρίλαος Τρικούπης-Ασπίς Ξάνθης 1 (κι εδώ ντέρμπι λόγω Ασημάκη shot.gif

ΧΑΝΘ-Αγρίνιο 1

Ανατόλια-Πολύγυρος 1 (στάνταρ)

Ερμής Λαγκαδά-Ευρώπη Πευκοχωρίου 1 (ντέρμπι θα πάω με την έδρα)

Αίας Ευόσμου-Γέφυρα 2 (αδύναμος ο Αίας και χωρίς Τσότσο)
kaneKorso
ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ-ΣΤΡΑΤΩΝΙ 87-67 ΤΕΛΙΚΟ. Στόφα ομάδας ικανής για πολλά κ σημαντικά κ φέτος ο Ερμής
kaneKorso
Με το «δεξί» στη Β΄ Εθνική ο Ερμής Αγιάς

Ο Ερμής Αγιάς επέστρεψε στα γνωστά του «λημέρια» και με σχετική ευκολία επικράτησε επί του Στρατωνίου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.

Του Βασίλη Σιώκα

Μέσα σε γιορτινό κλίμα, οι «κυανόλευκοι» υποδέχτηκαν την Κυριακή (2/10) στο κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς τους «Χαλκιδιώτες» που δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στις «ορέξεις» τους. Παίζοντας στο δεύτερο ημίχρονο εκπληκτικό μπάσκετ με ενέργεια στην επίθεση αλλά κυρίως στην άμυνα, έφτασαν εύκολα στο τελικό 87-67.

Έτσι ξεκίνησαν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα που συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ξεχωριστό «χρώμα» στις κερκίδες έδωσε ο κόσμος της Αγιάς που κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο και έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι θα αποτελέσει τον έκτο παίκτη της ομάδας.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι νεοαποκτηθείς Τσιαμπαλής, Βαβάτσικος και η πλέον «παλιοσειρά» Περρωτής-Κόμματος. Δεν πραγματοποίησε ντεμπούτο ο Νταλός που δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις των προηγούμενων ημερών. Στην αντίπερα πλευρά, Κελεσίδης και Πολιτόπουλος έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν την ομάδα τους μέσα στο παιχνίδι.

Ο αγώνας:

Το αρχικό σχήμα που διάλεξε ο προπονητής Γιασάρης να παρατάξει την ομάδα του στο παρκέ αποτελούνταν από τους Τριανταφύλλου, Χαλκιά, Βαβάτσικο, Περρωτή, Κόμματο. Οι πρώτοι δύο πόντοι της χρονιάς προήλθαν από τον Βαβάτσικο, ενώ ο Τριανταφύλλου με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα τους «κυανόλευκους» για το 7-4. Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής (9-8) αλλά το σουτ τριών πόντων του Κόμματου άνοιξε την ψαλίδα (12-8). Ακολούθησαν μετά ακόμα δύο τρίποντα των Τριανταφύλλου και Χαλκιά για να φτάσει η διαφορά σε διψήφια νούμερα (20-8). Βαβάτσικος, Τριανταφύλλου και Χαλκιάς πριν καν συμπληρωθεί η πρώτη περίοδος συμπλήρωσαν γρήγορα έκαστος από δύο φάουλ και αναγκαστικά οδηγήθηκαν στο πάγκο. Αυτό το γεγονός έπαιξε ρόλο και άλλαξε την εικόνα του δεύτερου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι έμειναν στάσιμοι στην επίθεσή τους για τρεισήμισι λεπτά, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και με τον Πολιτόπουλο να σημειώνει το ένα καλάθι μετά το άλλο άρχιζαν να «ροκανίζουν» την διαφορά. Ο Μηλιώνης που ήρθε από τον πάγκο έδωσε την λύση, δίνοντας αέρα 10 πόντων για την ομάδα του (26-16). Ωστόσο με συνεχόμενα τρίποντα οι «Χαλκιδιώτες» μείωσαν την διαφορά στο καλάθι (34-32). Το τάιμ άουτ του Γιασάρη ξύπνησε τους παίκτες του που στα εναπομείναντα τρία λεπτά ανέβασαν το προβάδισμά τους στους 7 πόντους (41-34) πριν οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κυανόλευκοι» βγήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι και τις όποιες ελπίδες είχαν οι φιλοξενούμενοι. Με το τρίποντο του Τσιαμπαλή και το γκολ φάουλ του Περρωτή η διαφορά ανέβηκε στους 13 (49-36). Δεν έμειναν εκεί, με οδηγό τους την άμυνά και με τον Κόμματο να βρίσκει στόχο πίσω από τα 6,75 άγγιξε τους 20 (56-38). Ο αρχηγός Άκης Χαλκιάς με δικά του σουτ συντέλεσε να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα (67-51) μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο πολύ δύσκολα θα άλλαζε κάτι. Ο Γούλας με τρίποντο τρία λεπτά πριν το τέλος εκτόξευσε την διαφορά στην μέγιστη τιμής της στο +28 (87-59) για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι για το τελικό 87-67.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 41-34, 69-51, 87-67

Ερμής Αγιάς (Γιασάρης): Βαβάτσικος 16 (8ριμπ.), Τσιαμπαλής 11(6ασ.), Τριανταφύλλου 6, Αγαπίου, Νταλός, Μηλιώνης 3, Χαλκιάς 10, Κόμματος 12(16ριμπ., 9ασ.), Γούλας 7, Περρωτής 22, Φαρμάκης Β., Φαρμάκης Θ.

Στρατώνι (Χατζούλης): Κελεσίδης 16, Γρηγοριάδης, Ζυγούρας 4, Συμεών, Δελίδης 3, Σουτζόπουλος 10, Σαμαράς 3, Φλιάτης Ι. 1, Θωμαϊδης 6, Φλιάτης Γ., Πολιτόπουλος 13, Δασκαλόπουλος 11.

http://www.rockngoal.com.gr/basketnews/vit...ki-o-ermis.html
kaneKorso
Β' Εθνική (Βορράς): Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Με άγχος έφτασε σε νικηφόρα πρεμιέρα ο Χαρίλαος Τρικούπης, γλιτώνοντας το «σοκ» από την Ασπίδα Ξάνθης και κερδίζοντας με 71-69. Οι παίκτες του Παναγιώτη Ζωντού, έμοιαζαν να ελέγχουν απόλυτα την αναμέτρηση, καθώς στα έξι λεπτά πριν το φινάλε είχαν πάρει «αέρα» 13 πόντων (63-50). Με αντεπίθεση διαρκείας, όμως, οι Ακρίτες κατάφεραν να φτάσουν πολύ κοντά σε ολική επαναφορά, η οποία ωστόσο δεν επετεύχθη, αφού στη λήξη της αναμέτρησης το σουτ από τα εννέα περίπου μέτρα δε βρήκε στόχο.

Η πρώτη εμφάνιση της Γέφυρας στη Β' Εθνική συνοδεύτηκε από «διπλό», με το «καθαρό» 63-51 επί του Αίαντα Ευόσμου. Το συγκρότημα του Γιώργου Τουλούμη, κατάφερε να πάρει «κεφάλι» ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο, όπου μετά από ένα σχεδόν ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο (26-28), κατάφεραν να πάρουν «αέρα» πέντε πόντων, δείχνοντας έτοιμοι για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα (38-43). Χάρη σε ένα εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο, όπου σημείωσαν 20 πόντους, «καθάρισαν» την υπόθεση νίκης.

«Περίπατο» έκανε ο Ερμής Λαγκαδά, «σκορπίζοντας» με 82-55 το Πευκοχώρι. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απλοποιήσουν από πολύ νωρίς την κατάσταση, αποδίδοντας σε εξαιρετικά στάνταρ στην επίθεσή τους και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 51-37. Η άμυνά τους, θα πρωταγωνιστούσε στο δεύτερο μέρος, ώστε να διευρύνουν ακόμη περισσότερο την απόσταση από τους αντιπάλους τους και να κάνουν «σεφτέ» με ευκολία.

Τις δικές της... διαθέσεις για το νέο πρωτάθλημα έδειξε η Καστοριά, υποτάσσοντας με 78-66 τον Φίλιππο Βέροιας. Το σύνολο του Γιώργου Σούλιου, από νωρίς πήρε τον έλεγχο του ματς και το 44-29 του ημιχρόνου προμήνυε άνετη επικράτηση. Η ομάδα από την Ημαθία, κατάφερε να δώσει ενδιαφέρον στο παιχνίδι με τη βελτιωμένη της απόδοση στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου, μειώνοντας σε 47-40, αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο, με την Καστοριά να αυξάνει και πάλι την απόσταση σε διψήφιο νούμερο (72-59 στο 37') και να διατηρεί τελικά με άνεση το προβάδισμά της.

«Σίφουνας» απέναντι στο Στρατώνι ήταν ο Ερμής Αγιάς, που «συνέτριψε» με 87-67 το Στρατώνι. Οι Θεσσαλοί, έφτασαν σε αυτό το θρίαμβο ανεβάζοντας «στροφές» στο δεύτερο ημίχρονο, αφού το 41-34 του πρώτου εικοσαλέπτου έμοιαζε να αφήνει περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Το εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο του Ερμή, όμως, απέφερε ένα επιμέρους σκορ 28-17 που ουσιαστικά αποτελείωσε όποιες ελπίδες είχε το Στρατώνι (69-51), για να ακολουθήσει μία τελευταία περίοδος που θα αποτελούσε τυπική διαδικασία.

Έκανε πρώτα σπουδαία ανατροπή και μετά κατάφερε να «σκοτώσει» στην παράταση το Αγρίνιο με 89-83 η ΧΑΝΘ. Το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό στο ημίχρονο, με τη διαφορά στο +15 υπέρ των παικτών του Χρήστου Μυριούνη (31-46), αλλά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και με αντεπίθεση κατάφεραν να στείλουν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο (76-76). Συνεχίζοντας να είναι εξαιρετικοί επιθετικά, έφτασαν στο τελικό 89-83, σημειώνοντας 13 πόντους στην παράταση και πανηγυρίζοντας μία σπουδαία νίκη, έτσι όπως εξελίχθηκε.

Τα δικά του ψυχικά αποθέματα κατέθεσε και ο Πιερικός Αρχέλαος στο παρκέ, για να φτάσει στο 64-59 με αντίπαλο την Καρδίτσα. Οι έτεροι Θεσσαλοί, έμοιαζαν να αποτελούν τους κυρίαρχους του αγώνα, καθώς σε όλη τη διάρκεια του είχαν το προβάδισμα και, παρότι δεν πήραν κάποια διαφοράς που θα τους έδινε απόλυτη ασφάλεια, είχαν τον πρώτο λόγο στα τρία λεπτά πριν τη λήξη (52-57). Ένα σερί 9-0, όμως, της ομάδας της Κατερίνης θα άλλαζε εντελώς την εικόνα του ματς και θα διαμόρφωνε το 61-57 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, με τους γηπεδούχους να κρατούν «σφιχτά» το θετικό αποτέλεσμα.

Η δεύτερη ομάδα που έκανε... ποδαρικό με «διπλό» είναι ο Πολύγυρος, που πέρασε από το Ανατόλια με το 67-62. Σε έναν αμφίρροπο αγώνα σε όλη του τη διάρκεια, κομβικό ήταν μάλλον το σημείο, όπου η ομάδα από την Χαλκιδική πήρε «αέρα» τεσσάρων πόντων, με 60" να απομένουν (59-63). Στο τέλος, είχαν την ψυχραιμία να διατηρήσουν το πολύτιμο αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:
Πιερικός Αρχέλαος ΑΣ Καρδίτσας 64-59
Καστοριά Φίλιππος Βέροιας 78-66
Ερμής Αγιάς Στρατώνι 87-67
Χαρίλαος Τρικούπης Ασπίδα Ξάνθης 71-69
ΧΑΝΘ ΑΟ Αγρινίου 89-83 (76-76 κ.α.)
Ανατόλια Πολύγυρος 62-67
Ερμής Λαγκαδά Πευκοχώρι 82-55
Αίας Ευόσμου ΚΣ Γέφυρας 51-63



Τα φύλλα αγώνα:

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ - ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ 71-69
Διαιτητές: Καρακάσης-Καρπάνος
Δεκάλεπτα: 16-14, 35-32, 54-47 71-69
Χαρίλαος Τρικούπης (Ζωντός): Ιωάννου 3, Βουρνάς 3, Παπαδιονυσίου 17 (4), Τοπουζίδης 9 (2), Μουράτογλου 4, Σταυρόπουλος 2, Παπαρέγκας 17 (1), Γεωργιάδης 6, Μουρίκης 3, Ψάλτου 7.
Ασπίς Ξάνθης (Ιωαννίδης): Παπαδάκης 4, Γρούδος, Τσιώγκας 3 (1), Καραμπίνης, Τσιαβές 10 (2), Κουτσογιάννης 10, Ασημάκης 4, Παπαθανασίου 1, Μανδαλάκης 25 (3), Πετς 12 (2).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 64-59
Δεκάλεπτα: 13-16, 29-32, 42-47, 64-59
Διαιτητές: Φουτζήλας-Γαζέτας
Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Πολυχρόνης,Ταβαντζής, Γκοντόπουλος 13 (4), Καλτσουνάς, Γκογκίδης 11 (2), Καραγκιολίδης 17 (1), Χανέλλι, Τοπούζης 13, Κωνσταντινίδης 4, Τσιρογιάννης 6, Τσιλιγγαρίδης,Παπαμιχαήλ.
ΑΣ Καρδίτσας (Ρουμελιώτης): Σκόρδας, Δογράνης, Κουρέπης, Λάκκας 1, Μαυρογιάννης 4,Παππάς Κ. 2, Πανταζής 14 (2), Καμαριώτης, Παπαδόπουλος 10, Τριχόπουλος 7 (2), Θέος 8, Παππάς Γρ. 12 (2).

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ-ΣΤΡΑΤΩΝΙ 87-67
Δεκάλεπτα: 23-12, 41-34, 68-51, 87-67
Διαιτητές: Κατωτικίδης-Παπανικολάου
Ερμής Αγιάς (Γιασσάρης): Βαβάτσικος 16 (1), Τσαμπαλής 11 (3), Τριανταφύλλου 6 (2), Αγαπίου, Νταλός, Μηλιώνης 3 (1), Χαλκιάς 10 (3), Κόμματος 12 (2), Περρωτής 22, Γούλας 7 (1), Φαρμάκης Β., Φαρμάκης Θ.
Στρατώνι (Χατζούλης): Κελεσίδης 16(1), Πολιτόπουλος 13(3), Συμεών , Δελίδης 3(1), Σαμαράς 3, Ζυγούρας, Γρηγοριάδης 4, Θωμαΐδης 6, Σουτζόπουλος 10, Φλιάτης Ι. 1, Φλιάτης Γ., Δασκαλόπουλος 11.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 78-66
Δεκάλεπτα: 18-15, 44-29, 61-46, 78-66
Διαιτητές: Κοϊμτζόγλου-Θεοδώρου
Καστοριά (Σούλιος): Κυριακόπουλος 10 (1), Χονδρογιάννης, Ματενίδης 6 (1), Μπέγος 3 (1), Ελευθεριάδης 4, Χότζα, Τερτενίδης 2, Τασιούδης 9, Τεπετίδης 8, Αντωνιάδης 15 (1), Μπένας 9, Τσότσος 12
Φίλιππος Βέροιας (Γκίμας-Μπλατσιώτης): Πάρος 6 (2), Τσιμίδης, Βάλλιος 1, Παπαδόπουλος, Νίκος 6, Γεωργιάδης 6, Κοθράς 18 (2), Σιόλογκας 29 (1), Θεοδωρίδης 3, Σταυριανίδης 3 (1), Μόρας, Παπαδόπουλος Νίκος (του Σάββα).

ΑΝΑΤΟΛΙΑ-ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 62-67
Διαιτητές: Ταρενίδης Κ-Μελανίδης (Λαδένης)
Δεκάλεπτα: 17-22, 34-35, 52-48, 62-67
Ανατόλια (Γκαϊτατζής): Μπίλιος, Πρωτούλης 11, Βρεττάς, Σιώπης 6, Γαλανίδης 8, Τριανταφυλλίδης 4, Συμεωνίδης 20, Αζίζης, Σταματογιάννης 6, Τζουβάρας 6, Βεργίνης 1, Γραβάνης
Πολύγυρος (Πέγιας): Πιπιλιάρης 19 (1), Ζαγορίτης 2, Πετρίδης 9(1), Παπασαραφιανός, Αράπης 6, Βούλγαρης 2, Χρηστίδης, Ακριτίδης, Νουκάρης 7(1), Νησιώτης 14 (2), Νίκιτς 8(2)

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΚΣ ΓΕΦΥΡΑΣ 51-63
Διαιτητές: Τσιρτσιμάλης-Δαμίγος
Δεκάλεπτα: 18-18, 26-28, 38-43, 51-63
Αίας Ευόσμου (Πεχλιβάνης): Αμουτζιάς 7, Τσιμπής 10(2), Τέντσος, Καδής, Δεληγιάννης, Τσιακλαγκάνος 5 (1), Σπύρος 4, Καραμανώλης 7(1), Δεμερτζής 3, Σικαλίδης 6 (1), Σεκαδάκης, Κοκούρας 9
ΚΣ Γέφυρας (Τουλούμης): Κρομύδας 6, Δανάκης 10 (1), Βάσκος 7 (1), Κολοκοτρώνης, Δέτσικας, Καζαμίας, Μυλωνίδης 12(2), Βογιατζής, Ταραμάς 10(2), Ιατρίδης, Μπίσκας 14 (2), Καρούζος 4.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ-ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 82-55
Δεκάλεπτα: 30-22, 51-37, 72-44, 82-55
Διαιτητές: Ελευθεριάδης-Παπαγεωργίου
Ερμής Λαγκαδά (Αγγέλης): Καϊκλής 5, Μήνου, Μέλλιος 3 (1), Ακεψιμαΐδης 16 (2), Μάρουσιτς 22 (3), Νότης 9 (1), Παρίτσης 8 (2), Πιλκούδης 4, Eλευθεριάδης 3, Σπουργίτης 2, Καντάρκος 10.
Πευκοχώρι (Καραμανλής): Αμπατζίδης 4, Μητσάκης 5, Λεμονάκης 2, Μουρατίδης 18 (3), Μαυρίδης 6, Γαρέζος 7, Καραϊσκάκης, Κιγμέτογλου, Σταύρου 13, Βαϊντερλής.

ΧΑΝΘ-ΑΓΡΙΝΙΟ 89-83 (76-76 κ.α.)
Διαιτητές: Τσουμαχίδης-Ζαχαρής
Δεκάλεπτα: 16-20, 31-46, 54-61, 76-76, 89-83 (παρ.)
ΧΑΝΘ (Νικολαΐδης): Ιορδάνογλου 4, Αμπατζάς 19 (3), Βλάχος 13 (3), Σταματέλος 2, Ελευθεριάδης, Ζιάκας 13 (3), Ερμίδης 13, Γεωργάκης, Παπαχρήστου 3 (1), Μελίδης 5 (1), Λευκαδίτης 17
Αγρίνιο (Μυριούνης): Τασόπουλος 13(1), Μπερερής 11(1), Πατσατζόπουλος 2, Τάσσος 12, Μπαρούχας 4, Γκρέκας 2, Μήτσου 11(1), Γκόβας 17(2), Μακρής 11, Σταμούλης, Πουρνάρας.

Βαθμολογία (σε 1 αγώνα):

1. Ερμής Λαγκαδά 2 (1-0, 82-55)
2. Ερμής Αγιάς 2 (1-0, 87-67)
3. Καστοριά 2 (1-0, 78-66)
4. ΚΣ Γέφυρας 2 (1-0, 63-51)
5. ΧΑΝΘ 2 (1-0, 89-83)
6. Πολύγυρος 2 (1-0, 67-62)
7. Πιερικός Αρχέλαος 2 (1-0, 64-59)
8. Χαρίλαος Τρικούπης 2 (1-0, 71-69)
9. Ασπίδα Ξάνθης 1 (0-1, 69-71)
10. ΑΣ Καρδίτσας 1 (0-1, 59-64)
11. Ανατόλια 1 (0-1, 62-67)
12. Αγρίνιο 1 (0-1, 83-89)
13. Αίας Ευόσμου 1 (0-1, 51-63)
14. Φίλιππος Βέροιας 1 (0-1, 66-78)
15. Στρατώνι 1 (0-1, 67-87)
16. Πευκοχώρι 1 (0-1, 55-82)

2η αγωνιστική (9/10):

Φίλιππος Βέροιας - Πιερικός Αρχέλαος
Στρατώνι - Καστοριά
Ασπίδα Ξάνθης - Ερμής Αγιάς
Αγρίνιο - Χαρίλαος Τρικούπης
Πολύγυρος - ΧΑΝΘ
Πευκοχώρι - Ανατόλια
ΚΣ Γέφυρας - Ερμής Λαγκαδά
ΑΣ Καρδίτσας - Αίας Ευόσμου

http://www.basketblog.gr/index.php?option=...6&Itemid=15
Μηχανολόγος
Φίλιππος Βέροιας - Πιερικός Αρχέλαος (1 λόγω έδρας μπορεί και παράταση.)

Στρατώνι - Καστοριά (2 στάνταρ)

Ασπίδα Ξάνθης - Ερμής Αγιάς (1 έκπληξη)

Αγρίνιο - Χαρίλαος Τρικούπης (2 τοπικό ντέρμπι)

Πολύγυρος - ΧΑΝΘ (1 λόγω έδρας)

Πευκοχώρι - Ανατόλια (1 στάνταρ)

ΚΣ Γέφυρας - Ερμής Λαγκαδά (2 με 7-10)

ΑΣ Καρδίτσας - Αίας Ευόσμου (1 στάνταρ)
kaneKorso
2η αγωνιστική - Κυριακή 9/10/2016

Φίλιππος Βέροιας - Πιερικός Αρχέλαος 1

Στρατώνι - Καστοριά 2

Ασπίδα Ξάνθης - Ερμής Αγιάς 2

Αγρίνιο - Χαρίλαος Τρικούπης 1

Πολύγυρος - ΧΑΝΘ 1

Πευκοχώρι - Ανατόλια 1

ΚΣ Γέφυρας - Ερμής Λαγκαδά 1

ΑΣ Καρδίτσας - Αίας Ευόσμου 1
kaneKorso
Οι διαιτητές και κομισάριοι της 2ης αγωνιστικής, είναι:


ΔΑΚ Βικέλας 17.00 Φίλιππος Βέρ.-Πιερικός Αρχέλαος Παπαγερίδης-Ντούρας (Μελανίδης)

Αρναίας 17.00 Στρατώνι-Καστοριά Τσιρτσιμάλης-Δαμίγος (Παπαγεωργίου)

Χρ.Χριστοδούλου 17.00 Ασπίς Ξ.-Ερμής Αγιάς Ελευθεριάδης-Δημάδης (Σαλικίδης)

ΔΑΚ Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Χαρίλαος Τρικούπης Μπούσιας-Κωνσταντινόπουλος (Κωστής)

Πολυγύρου 17.00 Πολύγυρος-ΧΑΝΘ Παπαδόπουλος-Παπαγεωργίου (Παπαδόπουλος Ν)

ΔΑΚ Αγ. Παύλου 17.00 Ευρώπη Πευκ.-Ανατόλια Γερακίνης-Πιτσίλκας Β. (Θωμόπουλος)

Γέφυρα Θεσσαλονίκης 17.00 Γέφυρα-Ερμής Λαγκαδά Θεοδώρου-Φουτζήλας (Παραλικίδης)

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Αίας Ευόσμου Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ (Κουσαϊτης)
kaneKorso
Σ' ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι, ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ-ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ 34-35 Ημίχρονο (18-17 α' περίοδος)
kaneKorso
Μεγάλη νίκη του ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ, σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με δραματική εξέλιξη. ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ-ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ 67-69 (3η περίοδος 47-52)
Μηχανολόγος
Φίλιππος Βέροιας-Πιερικός Αρχέλαος 77-76 (2παρ.)
Στρατώνι-Καστοριά 60-77
Ασπίδα Ξάνθης-Ερμής Αγιάς 67-69
Αγρίνιο-Χαρίλαος Τρικούπης 89-69
Πολύγυρος-ΧΑΝΘ 66-63
Πευκοχώρι-Ανατόλια 87-73
Γέφυρα-Ερμής Λαγκαδά 71-82
Καρδίτσα-Αίας Ευόσμου 70-49


Αγρίνιο-Χαρίλαος Τρικούπης 89-69
Δεκάλεπτα: 27-18, 48-39, 60-52, 89-69,Διαιτητές: Μπούσιας-Κωνσταντινόπουλος
Αγρίνιο (Μυριούνης): Τασόπουλος 10 (2), Μπερερής 23 (2), Πατσατζόπουλος, Τάσσος, Πουρνάρας, Σταμούλης, Γκρέκας 8 (2), Μήτσου 7, Γκόβας 14 (2), Μακρής 12 (1) , Κουσιάντζας 2
Χαρίλαος Τρικούπης (Ζωντός): Ιωάννου 5, Βουρνάς 2, Παπαδιονυσίου 12 (1), Τοπουζίδης, Μουράτογλου, Σταυρόπουλος 8, Παπαρέγκας 14 (1), Γεωργιάδης 11 (1), Μουρίκης 8, Ψάλτου 9

Ασπίς Ξάνθης-Ερμής Αγιάς 67-69
Διαιτητές: Ελευθεριάδης-Δημάδης,Δεκάλεπτα: 18-17, 34-35, 47-52, 67-69
Ασπίς Ξάνθης (Ιωαννίδης): Παπαδάκης, Γρούδος, Τσιώγκας 5 (1), Στεφανίδης 10 (2), Τσιαβές 4, Κουτσογιάννης 18, Ασημάκης 9 (2), Παπαθανασίου 2, Μανδαλάκης 16 (2), Πετς 3 (1)
Ερμής Αγιάς (Γιασσάρης): Τσαμπαλής 3, Μηλιώνης 1, Χαλκιάς, Κόμματος 24 (4), Περρωτής 21, Τριανταφύλλου 3 (1), Βαβάτσικος 13, Γούλας 3

Φίλιππος Βέροιας - Πιερικός Αρχέλαος 77-76
Διαιτητές: Παπαγερίδης, Ντούρας,Δεκάλεπτα: 25-14, 40-29, 47-45, 61-61, 67-67, 77-76
Φίλιππος Β. (Γκίμας-Μπλατσιώτης): Πάρος 6(2), Τσιμίδης, Βάλλιος 7(1), Παπαδόπουλος 4, Νίκος , Γεωργιάδης 8, Κοθράς 13(2), Σιόλογκας 29(2), Θεοδωρίδης 4, Σταυριανίδης 6(2)
Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Γκοντόπουλος 14(1), Καλτσουνάς , Γκογκίδης 15(2), Καραγκιολίδης 22(2), Χανέλλι, Τοπούζης 8, Κωνσταντινίδης 4, Τσιρογιάννης 13(1), Παπαμιχαήλ

Ευρώπη Πευκοχωρίου - Ανατόλια 87-73
Διαιτητές: Γερακίνης-Πιτσίλκας Β.,Δεκάλεπτα: 22-27, 41-45, 67-60, 87-73
Πευκοχώρι (Καραμανλής): Αμπατζιδης, Μητσάκης 19 (3), Λεμονάκης 7, Μουρατίδης 12, Μαυρίδης 14 (1), Γαρέζος 10 (2), Καραϊσκάκης 2, Καραθανασης, Κιγμετογλου 16 (1), Σταύρου 7, Μάρκου, Βαιντερλης
Ανατόλια (Γκαιτατζής): Ζαφειρούδης, Πρωτουλης 15 (4), Βρεττας, Σιώπης 7, Γαλανιδης 13 (3), Τριανταφυλλιδης 6 (2), Συμεωνιδης 14, Αζιζης, Σταματογιαννης 2, Τζουβαρας 10, Βεργίνης 2, Γραβανης 4

Πολύγυρος-ΧΑΝΘ 66-63
Διαιτητές: Παπαδόπουλος, Παπαγεωργίου,Δεκάλεπτα: 17-20, 35-32, 50-46, 66-63
Πολύγυρος (Παπαδόπουλος - Πεγιάς): Πιπιλιάρης 29 (2), Ζαγορίτης, Πετρίδης, Παπασαραφιανός 5 (1), Αράπης, Βούλγαρης 8 (2), Χρηστίδης, Ακριτίδης, Νουκάρης 10, Νησιώτης 14 (1), Νίκιτς
ΧΑΝΘ (Νικολαΐδης): Ιορδάνογλου 3, Αμπατζάς 15, Βλάχος 8 (1), Σταματέλος, Ελευθεριάδης, Ζιάκας 3 (1), Ερμείδης 6 (1), Γεωργάκης 3 (1), Παπαχρήστου 8, Παπαζούδης, Λευκαδιτης 13, Μελίδης 3 (1)

Καρδίτσα - Αίας Ευόσμου 70-49
Διαιτητές: Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ.,Δεκάλεπτα: 20-10, 33-21, 50-32, 70-49
Καρδίτσα (Ρουμελιώτης): Σκορδάς 2, Δόγρανλης, Πανταζής 6 (1), Λάκκας 6 (2), Μαυρογιάννης 5 (1), Παππάς Κ. 8 (2), Πάσσας, Καμαριώτης 11 (2), Παπαδόπουλος 7, Τριχόπουλος 8 (2), Θέος 12 (2), Παππάς Γ. 5 (1)
Αίας (Πεχλιβάνης): Αμούτζιας, Τσιμπής 14 (2), Σεκαδάκης Γ., Καδής 4, Δεληγιάννης 9 (1), Τσιακλάγκανος 3 (1), Σπύρας, Καραμανώλης 3, Δεμερτζής 8, Σικαλίδης 2, Σεκαδάκης Δ., Κοκούρας 6

Στρατώνι - Καστοριά 60-77
Διαιτητές: Τσιρτσιμάλης, Δαμίγος,Δεκάλεπτα: 14-18, 30-33, 50-62, 60-77
Στρατώνι (Χατζούλης): Κελεσίδης 13(4), Πολιτόπουλος 2, Δελίδης 3(1), Σαμαράς 6(2), Ζυγούρας, Θωμαΐδης 7(1), Σουτζόπουλος 15(3), Φλιάτης Ι. 4, Δασκαλόπουλος 10
Καστοριά (Σούλιος): Κυριακόπουλος 10(2), Χονδρογιάννης, Ματενίδης 2, Μπέγας, Ελευθεριάδης 19(2), Χότζα, Τερσενίδης 5(1), Τασιούδης 8, Τεπετίδης 4, Αντωνιάδης 14(3), Μπένας 8, Τσότσος 8

Γέφυρα-Ερμής Λαγκαδά 71-82
Διαιτητές: Θεοδώρου-Φουτζήλας,Δεκάλεπτα: 14-21, 26-44, 46-63, 71-82
Γέφυρα (Τουλούμης): Κρομμύδας 2, Δανάκης 5 (1), Βάσκος 1, Κολοκοτρώνης 10 (2), Δέτσικας, Καζαμίας 8 (2), Μυλωνίδης 21 (2), Βογιατζής 3, Ιατρίδης, Ταραμάς 7 (1), Μπίσκας 9 (2), Καρούζος 5
Ερμής Λ. (Αγγελής): Καϊκλης 8 (1), Καμπέρης 1, Μέλλιος, Ακεψιμαΐδης 22 (4), Μάρουσιτς 8 (1), Νώτης 2, Παρίτσης 14 (2), Πιλκούδης 6, Ράπι, Ελευθεριάδης 8, Μίνου 2, Καντάρκος 7 (1).

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (16/10)

Πιερικός Αρχέλαος-Στρατώνι
Καστοριά-Ασπίδα Ξάνθης
Ερμής Αγιάς-Αγρίνιο
Χαρίλαος Τρικούπης-Πολύγυρος
ΧΑΝΘ-Πευκοχώρι
Ανατόλια-Γέφυρα
Ερμής Λαγκαδά-Αίας Ευόσμου
Καρδίτσα-Φίλιππος Βέροιας

http://basket.gr/index.php/eidhseis/5447-v...s-2i-agonistiki
kaneKorso
Απέδρασε από το «θρίλερ» ο Ερμής Αγιάς!

Δεύτερη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και ο Ερμής Αγιάς ταξίδεψε στην Ξάνθη για το πρώτο του εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την τοπική Ασπίδα.

Του Βασίλη Σιώκα

«Σφιχτό» και «συντηρητικό» το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο αφού δεν μπόρεσε κάποια ομάδα να βρει ρυθμό και να ξεφύγει στο σκορ. Στο δεύτερο όμως οι «κυανόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να διατηρήσουν σταθερά μια μικρή διαφορά 5-6 πόντων. Στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι «επέστρεψαν» στην αναμέτρηση και ο αγώνας μετατράπηκε σε «θρίλερ». Ωστόσο ο Ερμής Αγιάς με παλικαρίσια ψυχή επέδρασε από το κλειστό γυμναστήριο «Χριστίνα Χριστοδούλου» με 67-69 κάνοντας το 2/2 στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας:

Δυνατό παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά με τον Ερμή να προηγείται στο σκορ με 7-9 έπειτα από καλάθι του Κόμματου στο 4'. Οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε αρκετά λάθη ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδισε στο να παραμείνουν σε απόσταση ενός καλαθιού 13-15. Στην συνέχεια όμως «ξύπνησαν» και με σερί πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 18-17, που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε κάτι και οι ομάδες συνέχιζαν να πορεύονταν χέρι-χέρι στο σκορ. Ο Κόμματος με σουτ έξω από τα 6,75 έδωσε αέρα τριών πόντων (22-25) στον Ερμή αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν απάντηση με τον Κουτσογιάννη που μείωσε γρήγορα σε 24-25. Ο Βαβάτσικος έδωσε λύσεις στην επίθεση (26-29) αλλά η ομάδα της Ξάνθης με συνεχόμενα καλάθια πέρασε εκ νέου μπροστά (31-30). Τελικά ο Ερμής κατάφερε και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ του 34-35.

Στην επανάληψη, ο παίκτης για όλες τις δουλειές, Νέστορας Κόμματος, έδωσε με νέο τρίποντο προβάδισμα έξι πόντων στην ομάδα του (37-43). Έκτοτε οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν το προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο τους παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Ιωαννίδη παραμόνευε από κοντά (45-49, 47-52). Έξι λεπτά πριν το φινάλε ο Ερμής έφτασε στο +7 (52-59) αλλά η Ασπίδα με σερί 7-0 ισοφάρισε βάζοντας φωτιά στο ματς. Δραματικά ήταν τα τελευταία δύο λεπτά όπου οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού με καλάθι του Κουτσουγιάννη (61-60) για να έρθει η απάντηση του Ερμή (61-62), 1'33". Ο Περρωτής με εντυπωσιακό καλάθι διεύρυνε την διαφορά στους τρεις πόντους (65-68), στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα, με τον προπονητή Ιωαννίδη να καλεί τάιμ-άουτ ψάχνοντας πλέον γρήγορα καλάθι. Ο Κουτσογιάννης ήταν αυτός που πήρε την μπάλα και χωρίς να καθυστερεί μείωσε σε 67-68, 11" για το τέλος. Ωστόσο ήταν ο μοιραίος αφού στο σουτ που επιχείρησε στο τέλος ήταν άστοχο με τον Ερμή να παίρνει την νίκη με 67-69.

Διαιτητές: Ελευθεριάδης-Δημάκης

Δεκάλεπτα: 18-17, 34-35, 47-52, 67-69

Ασπίς Ξάνθης (Ιωαννίδης): Παπαδάκης, Γρούδος, Τσιώγκας 5 (1), Στεφανίδης 10 (2), Τσιαβές 4, Κουτσογιάννης 18, Ασημάκης 9 (2), Παπαθανασίου 2, Μανδαλάκης 16 (2), Πετς 3 (1)
Ερμής Αγιάς (Γιασσάρης): Τσαμπαλής 3, Μηλιώνης 1, Χαλκιάς, Κόμματος 24 (4), Περρωτής 21, Τριανταφύλλου 3 (1), Βαβάτσικος 13, Γούλας 3

http://www.rockngoal.com.gr/basketnews/vit...er-o-ermis.html
kaneKorso
Ο ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=e9hX5zcZss8...p;feature=share
kaneKorso
Οι σκόρερς της Β΄ Εθνικής (2η αγ/κή)

Ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος και ο Δημήτρης Σιόλογκας προηγούνται στις λίστες των πρώτων σκόρερς σε νότιο και βόρειο όμιλο στη Β΄ Εθνική έπειτα από δύο αγωνιστικές. Όχι πάντως με μεγάλη διαφορά. Τέσσερις παίκτες στο Νότο και άλλοι τόσοι στο Βορρά έχουν πάνω από 20 πόντους κατά μέσο όρο μέχρι στιγμής. Διαβάστε αναλυτικά ποιο είναι το Top 10 των σκόρερς στους δύο ομίλους της Β΄ Εθνικής.

Νότιος όμιλος
1. Σάκης Γεωργοπαπαδάκος Φιλαθλητικός 51
2. Δήμος Αβραμίδης Πανελευσινιακός 47
3. Γιάννης Ντιμπ Τρίτωνας 44
4. Λουκάς Γιαουρτόγλου Πανερυθραϊκός 41
5. Ανδριανός Περδικάρης Ιωνικός Νίκαιας 39
6. Γιάννης Κακιούζης Παπάγος 38
7. Αλέξανδρος Μπάρδας Απόλλωνας 37
-. Μιχάλης Φρουσκλιάς Κρόνος 37
9. Νίκος Ψυλέας Μανδραϊκός 35
-. Χρήστος Γκαβανόπουλος Τρίτωνας 35

Βόρειος όμιλος
1. Δημήτρης Σιόλογκας Φίλιππος Βέροιας 52
2. Δημήτρης Πιπιλιάρης Πολύγυρος 48
3. Νάσος Περρωτής Ερμής Αγιάς 43
4. Γιάννης Μανδαλάκης Ασπίδα Ξάνθης 41
5. Νέστορας Κόμματος Ερμής Αγιάς 39
-. Γιάννης Καραγκιολίδης Πιερικός Αρχέλαος 39
7. Λευτέρης Ακεψιμαΐδης Ερμής Λαγκαδάς 38
8. Γιώργος Μπερερής Αγρίνιο 34
-. Φίλιππος Συμεωνίδης Ανατόλια 34
-. Κώστας Αμπατζάς ΧΑΝΘ 34

http://www.infobasket.gr/%ce%bf%ce%b9-%cf%...%ce%ba%ce%ae-2/
kaneKorso
Οι διαιτητές και κομισάριοι της 3ης αγωνιστικής (16-10-2016), είναι:

ΣΣ Κατερίνης 20.00 Πιερικός Αρχέλαος-Στρατώνι Παριανόπουλος-Ζαχαρής (Γιαμούζης)

ΔΑΚ Καστοριάς 17.00 Καστοριά-Ασπίδα Ξάνθης Ξέρας-Καρακώστας (Κηπουρίδης)

Αγιάς 17.00 Ερμής-Αγρίνιο Παπαδόπουλος Θ.-Παπαγεωργίου (Μπεκιάρης)

ΔΑΚ Μεσολογγίου 16.00 Χαρίλαος Τρικούπης-Πολύγυρος Κοτσιμπός-Κωνσταντινίδου (Ρόζης)

Μ. Τσικίνας 17.00 ΧΑΝΘ-Ευρώπη Πευκοχωρίου Παγώνης-Πιτσίλκας Β. (Γκούμας)

Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Γέφυρα Τσιρτσιμάλης-Τσιομπάνος (Μήτσιου)

Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λαγκαδά-Αίας Ευόσμου Σιμητόπουλος-Πετανίδου (Φωτιάδης)

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Φίλιππος Βέροιας Κοϊμτζόγλου-Γαζέτας (Κουσαϊτης)

http://basket.gr/index.php/refs/5463-diait...n-3i-agon-16-10
kaneKorso
Πιερικός Αρχέλαος-Στρατώνι 1

Καστοριά-Ασπίδα Ξάνθης 1

Ερμής Αγιάς-Αγρίνιο 1

Χαρίλαος Τρικούπης-Πολύγυρος 1

ΧΑΝΘ-Πευκοχώρι 1

Ανατόλια-Γέφυρα 2

Ερμής Λαγκαδά-Αίας Ευόσμου 1

Καρδίτσα-Φίλιππος Βέροιας 1
kaneKorso
«Πικρή» ήττα στο τέλος για Ερμή Αγιάς

Ο Ερμής Αγιάς δεν κατάφερε να συνεχίσει την νικηφόρα του πορεία στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, καθώς ο ΑΟ Αγρινίου τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα και μάλιστα εντός έδρας.

Του Βασίλη Σιώκα

Απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα για το συγκρότημα του Γρηγόρη Γιασάρη που αν και προηγούνταν καθ'όλη την διάρκεια του παιχνιδιού στο τέλος τα λάθη και η αστοχία τον «πλήγωσαν». Ωστόσο η ήττα αυτή μόνο συσπείρωση και ενότητα έφερε στο σύλλογο που θα προσπαθήσει την επόμενη αγωνιστική να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών με αντίπαλο το Πολύγυρο στην Χαλκιδική.

Ο αγώνας:

Ο Ερμής «πιάνοντας» στον ύπνο τους φιλοξενούμενους και με τον Βαβάτσικο να μπαίνει «ζεστός» στο παρκέ, έκανε 10-0 σερί στα πρώτα λεπτά. Ο Κόμματος που έπαιξε κομβικό ρόλο στο παιχνίδι των «κυανόλευκων», έδωσε προβάδισμα μέχρι και 13 πόντους (22-9), ωστόσο η ομάδα του Αγρινίου δεν άρχισε να «ξυπνήσει». Με τους Τάσσο και Γκόβα να κάνουν όλη την «βρώμικη» δουλεία στο επιθετικό κομμάτι μείωσαν την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (24-17). Μελανό σημείο στο πρώτο δεκάλεπτο τα δύο φάουλ του Περρωτή που τέθηκε εκτός μάχης και αναγκάστηκε να καθίσει στο πάγκο. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το προβάδισμα στο σκορ αλλά οι φιλοξενούμενοι με κύριους εκφραστές τους Γκόβα και Μακρή πλησίασαν στο καλάθι (27-26). Τριανταφύλλου και Κόμματος έδωσαν λύσεις με τα εύστοχα τρίποντα τους (41-33) για να κλείσει το ημίχρονο με το 46-42.

Ο Ερμής έδειχνε να ελέγχει την έκβαση του παιχνιδιού μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τον αντίπαλο (53-46, 58-48). Το τέταρτο όμως προσωπικό φάουλ του Περρωτή μόλις στο 25' άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης. Η απουσία του έμπειρου και αναντικατάστατου ψηλού από το παρκέ έγινε αισθητή και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό, μειώνοντας στο 62-58. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν και σε απόσταση ενός πόντου (64-63) μετά το τρίποντο του Γκόβα. Οι «κυανόλευκοι» απάντησαν γρήγορα με τους Τριανταφύλλου και Βαβάτσικο για το 71-65 αλλά οι «Αγρινιώτες» αποδείχτηκαν αρκετά μαχητικοί. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα όπου κάποια λάθη στέρησαν από τον Ερμή την ευκαιρία να διεκδικήσει την νίκη, με τελικό αποτέλεσμα το 75-79.

Ανάμεσα στον κόσμο που κατέκλυσε για μια ακόμα φορά το κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς, είχαμε και εκλεκτούς καλεσμένους με τους εκπροσώπους του χορηγού φανέλας. Ο γενικός διευθυντής της πολυεθνικής εταιρίας Arysta Lifescience Hellas, Κώστας Παπασωτηρίου μαζί με τους συνεργάτες του Ειρήνη Τσιότρα και Βασίλη Τσουκανά, παρακολούθησαν τον αγώνα και παρά το τελικό αποτέλεσμα έδειξαν την στήριξή και την πίστη τους στην ομάδα.

Δεκάλεπτα: 24-17, 46-42, 62-58, 75-79

Ερμής Αγίας (Γιασσάρης): Αγαπίου, Βαβάτσικος 24 (1), Τσιαμπαλής, Β. Φαρμάκης, Τριανταφύλλου 20 (4), Νταλός 4, Μηλιώνης, Χαλκιάς 5 (1), Κόμματος 12 (1), Περρωτής 10, Γούλας, Θ. Φαρμάκης

Αγρίνιο (Μυριούνης): Τασόπουλος, Μπερερής 6, Πατσατζόπουλος, Τάσσος 16, Πουρνάρας, Σταμούλης 6 (2), Γκρέκας 10 (1), Μήτσου 11 (1), Γκόβας 17 (2), Μακρής 10, Κουσιάντζας

και φωτογραφίες... http://www.rockngoal.com.gr/basketnews/vit...s-gia-ermi.html

Β΄Εθνική (Βορράς / 3η αγωνιστική)

Tο Αγρίνιο δείχνει τα δόντια του στον βόρειο όμιλο της Β΄ Εθνικής! Μία εβδομάδα μετά την επιβλητική νίκη επί του Χαρίλαου Τρικούπη, η ομάδα του Χρήστου Μυριούνη έκανε το «μεγάλο κόλπο» της 3ης αγωνιστικής, καθώς επιβλήθηκε εκτός έδρας του Ερμή Αγιάς (79-75), με τον Θεοδόση Γκόβα να την οδηγεί. Το Αγρίνιο ακολουθούσε στο σκορ σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, εντούτοις δεν άφησε ποτέ τους γηπεδούχους να αισθανθούν άνετα.

Στο τέλος, δε, το Αγρίνιο κατάφερε να «κλέψει» και το ματς. Ο Γκόβας ισοφάρισε 75-75 με μία ελεύθερη βολή 15 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη και μετά το κλέψιμο του Μήτσου στην επόμενη φάση, ο έμπειρος γκαρντ ήταν πάλι αυτός που έκανε το σκορ 75-77. Εν συνεχεία ο Κόμματος αστόχησε σε τρίποντο με 8 δευτερόλεπτα να απομένουν και ο Γκόβας «κλείδωσε» τη μεγάλη νίκη των φιλοξενούμενων με 2/2 βολές.

Έστω και δύσκολα ο Χαρίλαος Τρικούπης κατέβαλε τον Πολύγυρο με 69-63 στον πρώτο, χρονικά, αγώνα της 3ης αγωνιστικής και διατήρησε αλώβητη την έδρα του στον βόρειο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι και παρότι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν ποτέ στο σκορ, βρήκαν στο τέλος τον τρόπο να υποχρεώσουν τον Πολύγυρο στην πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα.

Συνεχίζουν αήττητοι Ερμής Λαγκαδά και Καστοριά

Μετά τις ήττες του Ερμή Αγιάς και του Πολύγυρου, δύο ομάδες απέμειναν αήττητες στον βόρειο όμιλο. Ο Ερμής Λαγκαδά νίκησε τον Αίαντα Ευόσμου 71-61 και έκανε το 3-0, όπως και η Καστοριά, η kastoriaοποία επικράτησε της Ασπίδας Ξάνθης με 85-71 και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα.

Tη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα σημείωσε η Καρδίτσα, η οποία άνοιξε τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο και υπερκέρασε το εμπόδιο του Φίλιππου Βέροιας με 70-59. Οι Βεροιώτες πάλεψαν επί 2,5 δεκάλεπτα, ωστόσο στο 27′ αποβλήθηκε ο Κοθράς και μαζί του έχασε την επαφή στο σκορ και η ομάδα του. Στο μεταξύ, το Πευκοχώρι χρειάστηκε παράταση για να αποδράσει με το διπλό από το κλειστό της ΧΑΝΘ (με 70-65), ενώ το πρώτο φετινό ροζ φύλλο αγώνα πήρε το Ανατόλια, που επικράτησε της Γέφυρας με 73-68.

Την πρώτη νίκη του πέτυχε και το Στρατώνι στον αγώνα που άρχισε στις 20:00, αφού επικράτησε εκτός έδρας του Πιερικού Αρχέλαου με 58-51. Αισθητή ήταν από τη μεριά των γηπεδούχων η απουσία του Καραγκιολίδη, που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Πιερικός Αρχέλαος-Στρατώνι 51-58
Καστοριά-Ασπίδα Ξάνθης 85-71
Ερμής Αγιάς-Αγρίνιο 75-79
Χαρίλαος Τρικούπης-Πολύγυρος 69-63
ΧΑΝΘ-Πευκοχώρι 65-70 (παρ.)
Ανατόλια-Γέφυρα 73-68
Ερμής Λαγκαδά-Αίας Ευόσμου 71-61
Καρδίτσα-Φίλιππος Βέροιας 70-59

Τα φύλλα αγώνα:

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ 75-79
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-17, 46-42, 52-48, 75-79
Διαιτητές: Παπαδόπουλος Θ.-Παπαγεωργίου
ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Γιάσαρης): Αγαπίου, Τσιαμπαλής, Φαρμάκης Β., Μηλιώνης, Νταλός 4, Χαλκιάς 5 (1), Κόμματος 15 (2), Περρωτής 10, Τριανταφύλλου 17 (3), Βαβάτσικος 24 (1), Φαρμάκης Α., Γούλας.
ΑΓΡΙΝΙΟ (Μυριούνης): Τασόπουλος, Μπερερής 6, Πατσαντζόπουλος, Τάσσος 16, Πουρνάρας, Σταμούλης, Γκρέκας 13 (2), Μήτσου 12 (2), Γκόβας 22 (3), Μακρής 10, Κουσιάντζας.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 85-71
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-14, 46-31, 70-49, 85-71
Διαιτητές: Ξέρας-Καρακώστας
ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Σούλιος): Κυριακόπουλος 12 (1), Χονδρογιάννης, Ματενίδης 11 (2), Μπέγας 3 (1), Ελευθεριάδης 9 (1), Τερσενίδης 8 (2), Τασιούδης 2, Τεπετίδης 12 (2), Αντωνιάδης 2, Μπένας 16, Τσότσος, Απιδόπουλος 10.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Παπαδάκης 9 (1), Γρούδος 6, Τσιώγκας 5 (1), Στεφανίδης 7 (1), Καραμπίνης 4, Τσιαβές 15 (2), Κουτσογιάννης 8, Ασημάκης 7, Παπαθανασίου 2, Μανδαλάκης 5 (1), Πετς 2, Μασμανίδης 1.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ-ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 69-63
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-14, 38-27, 47-43, 69-63
Διαιτητές: Κοτσιμπός-Κωνσταντινίδου
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Ζωντός): Ιωάννου 4 (1), Βουρνάς, Παπαδιονυσίου 16 (1), Τοπουζίδης 3 (1), Μουράτογλου 16 (1), Σταυρόπουλος 8, Παπαρέγκας 8, Γεωργιάδης 4, Μουρίκης 4, Ψάλτου 6.
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ (Πεγιάς): Πιπιλιάρης 19 (1), Πετρίδης 4, Παπασαραφιανός 6 (2), Αράπης 5 (1), Βούλγαρης, Ακριτίδης 2, Νουκάρης 13 (3), Νησιώτης 12, Μίκιτς 2.

ΑΝΑΤΟΛΙΑ-ΓΕΦΥΡΑ 73-68
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-17, 27-38, 50-54, 73-68
Διαιτητές: Τσιρτσιμάλης-Τσιομπάνος
ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Γκαϊτατζής): Ζαφειρούδης, Πρωτούλης 6 (1), Βρεττάς, Σιώπης 14 (1), Γαλανίδης 11 (2), Τριανταφυλλίδης 14 (1), Συμεωνίδης10, Αζίζης, Σταματογιάννης, Τζουβάρας 14 (1), Βεργίνης 4, Γραβάνης.
ΓΕΦΥΡΑ (Τουλούμης): Κρομήδας 8, Δανάκης 9, Βάσκος 5, Κολοκοτρώνης 1, Δέτσικας 3, Καζαμίας, Μυλωνίδης 20, Βογιατζής 16 (1), Ιατρίδης, Ταραμάς, Μπίσκας 3 (1), Καρούζος 3.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 70-59
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-20, 37-35, 54-47, 70-59
Διαιτητές: Κοϊμτζόγλου-Γαζέτας
ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Ρουμελιώτης): Σκορδάς 2, Δόγρανλης, Πανταζής, Λάκκας 7, Μαυρογιάννης 6, Παππάς Κ., Πάσσας, Καμαριώτης 10 (2), Παπαδόπουλος 6, Τριχόπουλος 18 (1), Θέος 21, Παππάς Γ.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Γκίμας-Μπλατσιώτης): Πάρος 5 (1), Τσούκας 3 (1), Τσιμίδης 2, Βάλλιος, Παπαδόπουλος Ν. 5, Γεωργιάδης 8 (1), Κοθράς 11, Σιόλογκας 11, Θεοδωρίδης 4, Σταυριανίδης 10 (3), Μόρας, Παπαδόπουλος Νίκος του Σάββα.

ΧΑΝΘ-ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 65-70 (παρ.)
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-16, 34-23, 47-42, 55-55 (κ.α.), 65-70
Διαιτητές: Παγώνης-Πιτσίλκας Β.
ΧΑΝΘ (Νικολαΐδης): Ιορδάνογλου 4, Αμπατζάς 6, Βλάχος 7 (1), Σταματέλος 1, Ελευθεριάδης 2, Ζιάκας 4, Γεωργάκης 5, Λευκαδιτης 32 (1), Μελίδης 4.
ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ (Καραμανλής): Αμπατζίδης, Μητσάκης 16 (3), Λεμονάκης 3, Μουρατίδης 17 (2), Μαυρίδης 13 (1), Γαρέζος 1, Καραϊσκάκης, Κιγμέτογλου 10, Σταύρου 10 (1), Βαϊντερλής.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ-ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ 71-61
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-23, 40-38, 57-49, 71-61
Διαιτητές: Σιμητόπουλος-Πετανίδου
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Αγγέλης): Καϊκλης, Καμπέρης, Μέλλιος 1, Ακεψιμαΐδης 13 (3), Μάρουσιτς 16 (1), Νώτης 2, Παρίτσης 13 (1), Πιλκούδης 4, Ράπι, Ελευθεριάδης 8 (2), Μίνου, Καντάρκος 14 (1).
ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Μπεχλιβάνης): Αμούτζιας 8 (2), Τσιμπής 16 (3), Τέντσος, Σεκαδάκης Γ. 1, Καδής 2, Δεληγιάννης 10 (2), Τσιακλάγκανος 5 (1), Σπύρας 2, Καραμανώλης 5 (1), Δεμερτζής 5, Σεκαδάκης Δ. 2, Κοκούρας 5.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΣΤΡΑΤΩΝΙ 51-58
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-12, 30-29, 34-43, 51-58
Διαιτητές: Παριανόπουλος-Ζαχαρής
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου): Γκοντόπουλος 10 (1), Καλτσουνάς, Γκογκίδης 16 (4), Χανέλλι, Τοπούζης 5, Κωνσταντινίδης 3, Τσιρογιάννης 11 (1), Τσιλιγγαρίδης 2, Παπαμιχαήλ 4.
ΣΤΡΑΤΩΝΙ (Χατζούλης): Κελεσίδης 4 (5ρ., 6ασ., 4κλ.), Γρηγοριάδης 1, Δελίδης 11 (3), Πολιτόπουλος 4, Σαμαράς 2, Θωμαΐδης 4, Σουτζόπουλος 5, Φλιάτης Ι. 6, Φλιάτης Γ. 6 (1), Δασκαλόπουλος 15.

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες)
Ομάδα Ν.-Η. Πόντοι Βαθμοί
1. Ερμής Λαγκαδά 3-0 235–187 6
2. Καστοριά 3-0 240-197 6
3. Αγρίνιο (2-0) 2-1 251-233 5
4. Χαρ. Τρικούπης (1-1) 2-1 209-221 5
5. Καρδίτσα 2-1 199-172 5
6. Πευκοχώρι 2-1 212–220 5
7. Ερμής Αγιάς (0-1) 2-1 231–213 5
8. Πολύγυρος (0-1) 2-1 196-194 5
9. Ανατόλια (1-0) 1-2 208-222 4
10. Φίλιππος Βέροιας (1-0) 1-2 202–224 4
11. Στρατώνι (1-0) 1-2 185–215 4
12. ΧΑΝΘ 1-2 217–219 4
13. Γέφυρα (0-1) 1-2 202-206 4
14. Πιερικός Αρχέλ. (0-2) 1-2 191–194 4
15. Ασπίδα Ξάνθης 0-3 207-225 3
16. Αίας Ευόσμου 0-3 161–204 3

Η επόμενη αγωνιστική (4η, 23/10)

Ασπίδα Ξάνθης-Πιερικός Αρχέλαος
Αγρίνιο-Καστοριά
Πολύγυρος-Ερμής Αγιάς
Πευκοχώρι-Χαρίλαος Τρικούπης
Γέφυρα-ΧΑΝΘ
Αίας Ευόσμου-Ανατόλια
Ερμής Λαγκαδά-Καρδίτσα
Στρατώνι-Φίλιππος Βέροιας

http://www.infobasket.gr/%ce%b2%ce%84%ce%b...3%ce%b5-%cf%84/
kaneKorso
Το επίσημο ρόστερ του Ερμή Αγιάς -Σεπτέμβριος 2016

http://www.ermisagias.gr/402,2643,1,%CE%9F...%BA%CE%B5%CF%84

Μηχανολόγος
Ασπίδα Ξάνθης-Πιερικός Αρχέλαος 1 γιατί πρέπει

Αγρίνιο-Καστοριά 2 στο ντέρμπι με 5-8 πόντους

Πολύγυρος-Ερμής Αγιάς 1 με 4-7 πόντους

Πευκοχώρι-Χαρίλαος Τρικούπης 1 με 6-9 πόντους

Γέφυρα-ΧΑΝΘ 1 με 3-7 πόντους

Αίας Ευόσμου-Ανατόλια 2 με 6-10 πόντους

Ερμής Λαγκαδά-Καρδίτσα 2 μπορεί και παράταση

Στρατώνι-Φίλιππος Βέροιας 1 με 5-10 πόντους
kaneKorso
Β΄Εθνική (Βορράς / 4η αγωνιστική): Αήττητοι συνεχίζουν Ερμής Λαγκαδά και Καστοριά

Ακάθεκτοι συνεχίζουν στο βόρειο όμιλο της Β΄Εθνικής ο Ερμής Λαγκαδά και η Καστοριά. Ο Ερμής Λαγκαδά δημιούργησε μία διαφορά 6-8 πόντων στην τρίτη περίοδο, τη διατήρησε μέχρι τέλους και με κορυφαίους τους Μάρουσιτς (21π.) και Καντάρκο (18π.) νίκησε την Καρδίτσα 74-69, κάνοντας το τέσσερα στα τέσσερα. Από κοντά ακολουθεί και η Καστοριά, η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας του Αγρινίου με 73-66, παρότι είδε μία διαφορά 19 πόντων (42-61) να πέφτει στους πέντε (60-65) με 4΄33΄΄ να απομένουν για τη λήξη. Στο τέλος η Καστοριά κατόρθωσε να πάρει τη νίκη, ενώ οι γηπεδούχοι εξέφρασαν έντονα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Ματσάρες σε Πολύγυρο, Πευκοχώρι, Γέφυρα

Το ματς της ημέρας έγινε στη Χαλκιδική, εκεί όπου ο Ερμής Αγιάς χρειάστηκε δύο παρατάσεις προκειμένου να νικήσει τον Πολύγυρο 96-94, σε ένα παιχνίδι που ήταν «κλειστό» επί 50 λεπτά. Εν τέλει ο Ερμής Αγιάς, αν και είχε τον Νέστορα Κόμματο με 4 φάουλ από το πρώτο ημίχρονο, ήταν ο καλύτερος στις λεπτομέρειες και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα έχοντας κορυφαίους τους Βαβάτσικο, Περρωτή, οι οποίοι έβαλαν μαζί σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας.

Δραματικό παιχνίδι έγινε και στο Πευκοχώρι, όπου η τοπική ομάδα επιβλήθηκε του Χαρίλαου Τρικούπη με 77-75 και έφτασε τις τρεις σερί νίκες, ενώ παράταση χρειάστηκε η Γέφυρα για να καταβάλει με 77-72 τη ΧΑΝΘ, σε ένα ματς με αμέτρητες εναλλαγές στο σκορ. Σεφτέ στις νίκες έκανε η Ασπίδα Ξάνθης, η οποία νίκησε πάντως πολύ πιο δύσκολα τον Περικό Αρχέλαο, απ’ ότι δείχνει το τελικό 72-51. Η ομάδα της Κατερίνης βρισκόταν κοντά στο σκορ μέχρι το 33′ (50-44), αλλά οι stratoni-filipposΞανθώτες έκλεισαν το παιχνίδι με επιμέρους 22-7 στα τελευταία έξι λεπτά και πήραν έτσι τη νίκη.

Μετά το κακό ξεκίνημα το Στρατώνι πήρε φόρα, καθώς επικράτησε πολύ εύκολα του Φίλιππου Βέροιας με 79-54. Η ομάδα της Χαλκιδικής ξέφυγε με 15 πόντους διαφορά στο ημίχρονο, την ανέβασε στο +26 μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου και έφτασε πολύ άνετα στη νίκη, απέναντι σε έναν Φίλιππο που έπαιζε χωρίς τον τιμωρημένο Ευθύμη Κοθρά. Τέλος, οι Συμεωνίδης, Γαλανίδης πέτυχαν μαζί 47 από τους 68 πόντους της ομάδας τους και οδήγησαν το Ανατόλια στην εκτός έδρας νίκη επί του Αίαντα με 68-56.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Ασπίδα Ξάνθης-Πιερικός Αρχέλαος 72-51
Αγρίνιο-Καστοριά 66-73
Πολύγυρος-Ερμής Αγιάς 94-96 (2παρ.)
Πευκοχώρι-Χαρίλαος Τρικούπης 77-75
Γέφυρα-ΧΑΝΘ 77-72 (παρ.)
Αίας Ευόσμου-Ανατόλια 56-68
Ερμής Λαγκαδά-Καρδίτσα 74-69
Στρατώνι-Φίλιππος Βέροιας 79-54

Τα φύλλα αγώνα:

ΑΓΡΙΝΙΟ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ 66-73
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-22, 35-40, 48-63, 66-73
Διαιτητές: Γερακίνης-Φακίτσας
ΑΓΡΙΝΙΟ (Μυριούνης): Τασόπουλος 5 (1), Μπερερής 6 (1), Πατσαντζόπουλος, Τάσσος 11, Πουρνάρας 2, Σταμούλης 6 (2), Γκρέκας 9 (1), Μήτσου 12 (2), Γκόβας 13 (3), Μακρής 2, Κουσιάντζας.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Σούλιος): Κυριακόπουλος 13 (3), Ματενίδης 1, Ελευθεριάδης 20 (2), Τερσενίδης 7 (1), Τασιούδης, Τεπετίδης 5 (1), Αντωνιάδης 11 (3), Μπένας 6, Τσότσος 6, Απιδόπουλος 4, Χότζα.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ-ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ 94-96 (2παρ.)
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-19, 37-40, 52-58, 70-70 (κ.α.), 84-84 (1η παρ.) 94-96
Διαιτητές: Σιμητόπουλος-Φουτζήλας
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ (Παπαδόπουλος-Πεγιάς): Πιπιλιάρης 30, Ζαγορίτης, Πετρίδης 6, Παπασαραφιανός 7 (1), Αράπης 15 (2), Βούλγαρης 5 (1), Χρηστίδης, Νησιώτης 26, Νουκάρης, Ακριτίδης 5, Νίκιτς.
ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Γιάσαρης): Βαβάτσικος 23, Περρωτής 23, Κόμματος 3, Χαλκιάς, Νταλός 1, Μηλιώνης 13, Τριανταφύλλου 8, Αγαπίου, Τσιαμπαλής 12, Γούλας 13, Φαρμάκης Β., Φαρμάκης Θ.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ-ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ 77-75
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-19, 33-41 55-44, 77-75
Διαιτητές: Ευφραιμίδης-Ντούρας
ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ (Καραμανλής): Αμπατζίδης, Μητσάκης 12 (2), Λεμονάκης 4, Μουρατίδης 21 (3), Μαυρίδης 2, Γαρέζος 12 (2), Κιγμέτογλου 13 (1), Σταύρου 13 (1), Βαϊντέρλης.
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Ζωντός): Ιωάννου 3 (1), Βουρνάς 2, Παπαδιονυσίου 15 (1), Τοπουζίδης 11 (3), Μουράτογλου 12 (2), Σταυρόπουλος 5, Παπαρέγκας 3 (1), Γεωργιάδης 2, Μουρίκης 11, Ψάλτου 11.

ΣΤΡΑΤΩΝΙ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 79-54
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-15, 42-27, 63-37, 79-54
Διαιτητές: Ξέρας-Καρακώστας
ΣΤΡΑΤΩΝΙ (Χατζούλης): Κελεσίδης 5 (1τρ., 5ρ., 5ασ., 4κλ.), Γρηγοριάδης 3, Δελίδης 21 (6), Σουτζόπουλος 1, Σαμαρας 4 (1), Φλιάτης Ι. 4, Θωμαϊδης 12, Πονοπουλος, Πολιτόπουλος 7, Συμεών, Δασκαλόπουλος 19 (5ασ.), Ζυγούρας 3(1).
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Γκίμας-Μπλατσιώτης): Πάρος 2, Τσούκας 4, Τσιμίδης 3 (1), Βάλλιος 6 (1), Παπαδόπουλος Ν. 7, Γεωργιάδης 6, Σιόλογκας 7, Θεοδωρίδης 2, Σταυριανίδης 13 (1), Μόρας 4, Παπαδόπουλος Νίκος του Σάββα.

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΑΝΑΤΟΛΙΑ 56-68
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-12, 26-28, 45-48, 56-68
Διαιτητές: Θεοδώρου-Τσιρτσιμάλης
ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Μπεχλιβάνης): Αμούτζιας 4, Τσιμπής 16 (4), Τέντσος, Καδής, Δεληγιάννης 8 (2), Τσιακλάγκανος 7 (1), Σπυράς, Καραμανώλης 4, Δεμερτζής 2, Σικαλίδης 9 (1), Σεκαδάκης, Κόκουρας 6.
ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Γκαϊτατζής): Ζαφειρούδης, Πρωτούλης 2, Βρεττάς 4, Σιώπης 9 (1), Γαλανίδης 20 (4), Συμεωνίδης 27 (1), Αζίζης, Σταματογιάννης 1, Τζουβάρας 1, Βεργίνης 3, Γραβάνης 1.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 72-51
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-10, 31-28, 48-42, 72-51
Διαιτητές: Δημάδης-Μπακάλης
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Μασμανίδης, Παπαδάκης, Γρούδος 2, Τσιώγκας, Στεφανίδης 12 (2), Καραμπίνης, Τσιαβές 17 (1), Κουτσογιάννης 8, Ασημάκης 9 (2), Παπαθανασίου 6 (1), Μανδαλάκης 18 (1), Πετς, Ιωαννίδης.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου): Πολυχρόνης, Χατζηλάμπρου, Γκοντόπουλος 10 (1), Καλτσουνάς 1, Γκογκίδης 3 (1), Καραγκιολίδης 11 (1), Χανέλλι, Τοπούζης 1, Κωνσταντινίδης 15, Τσιρογιάννης 4, Παπαμιχαήλ 6, Ζιώγας.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 74-69
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-21, 33-34, 57-50, 74-69
Διαιτητές: Τσιαπλής-Ταρενίδης Κ
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ. (Αγγέλης): Μέλιος 3 (1), Ακεψιμαΐδης 12 (2), Μάρουσιτς 21 (3), Νώτης 3 (1), Παρίτσης 10, Πιλκούδης 2, Ράπι, Σπουργίτης, Ελευθεριάδης 5 (1), Μήνου, Καντάρκος 18.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Ρουμελιώτης): Σκορδάς, Δόγρανλης, Πανταζής, Λάκκας 2, Μαυρογιάννης 5 (1), Παππάς Κ. 3, Καμαριώτης 4 (2), Παπαδόπουλος 9, Τριχόπουλος 10 (2), Θέος 17 (2), Παπάς 9 (1).

ΓΕΦΥΡΑ-ΧΑΝΘ 77-72 (παρ.)
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-17, 39-35, 56-58, 68-68 (κ.α.), 77-72
Διαιτητές: Λόρτος-Κοϊμτζόγλου
ΓΕΦΥΡΑ (Τουλούμης): Κρομήδας 17, Δανάκης 9, Βάσκος 2, Κολοκοτρώνης 7, Δέτσικας 2, Καζαμίας, Μυλωνίδης 18 (3), Βογιατζής 9 (1), Ιατρίδης, Ταραμάς, Μπίσκας 6, Καρούζος 7 (1).
ΧΑΝΘ (Νικολαΐδης): Ιορδάνογλου 5 (1), Αμπατζάς 16 (2), Βλάχος 2, Σταματέλος, Ελευθεριάδης 15 (1), Ζιάκας 14 (4), Ερμείδης 5, Γεωργάκης 2, Παπαχρήστου 2, Λευκαδίτης 11 (3), Καραθάνάσης.

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)
Ομάδα Ν.-Η. Πόντοι Βαθμοί
1. Ερμής Λαγκαδά 4-0 309-256 8
2. Καστοριά 4-0 313-263 8
3. Ερμής Αγιάς 3-1 327-307 7
4. Πευκοχώρι 3-1 289-295 7
5. Αγρίνιο (1-0) 2-2 317-306 6
6. Πολύγυρος (1-1) 2-2 292-290 6
7. Ανατόλια (1-1) 2-2 276-278 6
8. Χαρ. Τρικούπης (1-1) 2-2 284-300 6
9. Καρδίτσα 2-2 268-246 6
10. Στρατώνι 2-2 264-269 6
11. Γέφυρα (0-1) 2-2 279-278 6
12. Ασπίδα Ξάνθης (1-0) 1-3 279-276 5
13. Φίλιππος Βέροιας (1-0) 1-3 256-303 5
14. ΧΑΝΘ 1-3 289-296 5
15. Πιερικός Αρχέλαος (0-2) 1-3 242-266 5
16. Αίας Ευόσμου 0-4 217-272 4

Η επόμενη αγωνιστική (5η, 30/10)

Πιερικός Αρχέλαος-Αγρίνιο
Καστοριά-Πολύγυρος
Ερμής Αγιάς-Πευκοχώρι
Χαρίλαος Τρικούπης-Γέφυρα
ΧΑΝΘ-Αίας Ευόσμου
Ανατόλια-Ερμής Λαγκαδά
Καρδίτσα-Στρατώνι
Φίλιππος Βέροιας-Ασπίδα Ξάνθης

http://www.infobasket.gr/%ce%b2%ce%84%ce%b...84%ce%b7%cf%84/
kaneKorso
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ- ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ 94-96 23/10/2016

https://www.youtube.com/watch?v=yqOQVNKK7cM...p;feature=share
kaneKorso
Πιερικός Αρχέλαος-Αγρίνιο 2

Καστοριά-Πολύγυρος 1

Ερμής Αγιάς-Πευκοχώρι 1

Χαρίλαος Τρικούπης-Γέφυρα 1

ΧΑΝΘ-Αίας Ευόσμου 1

Ανατόλια-Ερμής Λαγκαδά 2

Καρδίτσα-Στρατώνι 1

Φίλιππος Βέροιας-Ασπίδα Ξάνθης 1
kaneKorso
Διαιτητές-Κομισάριοι 5ης αγωνιστικής, 30/10

ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχέλαος-Αγρίνιο Τσιρτσιμάλης-Τσοκόλης (Σαμάλης)

ΔΑΚ Καστοριάς 17.00 Καστοριά-Πολύγυρος Παπαδόπουλος Θ-Ταρενίδης Κ. (Βόντζας)

Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Ευρώπη Πευκοχωρίου Λόρτος-Τζίμα (Σταμάτης)

ΔΑΚ Μεσολογγίου 17.00 Χαρίλαος Τρικούπης-Γέφυρα Πόντας-Τσολάκος (Ρόζης)

Μ. Τσικινας 17.00 ΧΑΝΘ-Αίας Ευόσμου Φουτζήλας-Κοϊμτζόγλου (Παπαγεωργίου)

Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Ερμής Λαγκαδά Σιμητόπουλος-Θεοδώρου (Γκούμας)

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Στρατώνι Κατωτικίδης-Παπανικολάου (Κουσαϊτης)

ΔΑΚ Βικέλας 17.00 Φίλιππος Βέροιας-Ασπίς Ξάνθης Παργιανόπουλος-Τσουμαχίδης (Μελανίδης)
tolistriant
Πιερικός Αρχέλαος-Αγρίνιο 1

Καστοριά-Πολύγυρος 1

Ερμής Αγιάς-Πευκοχώρι 1

Χαρίλαος Τρικούπης-Γέφυρα 1

ΧΑΝΘ-Αίας Ευόσμου 1

Ανατόλια-Ερμής Λαγκαδά 2

Καρδίτσα-Στρατώνι 1

Φίλιππος Βέροιας-Ασπίδα Ξάνθης 2
Μηχανολόγος
Πιερικός Αρχέλαος-Αγρίνιο 2 με 10

Καστοριά-Πολύγυρος 1 με 15+

Ερμής Αγιάς-Πευκοχώρι 1 με 5

Χαρίλαος Τρικούπης-Γέφυρα 1 με 10+

ΧΑΝΘ-Αίας Ευόσμου 1 με 6-10

Ανατόλια-Ερμής Λαγκαδά 2 με 9-12

Καρδίτσα-Στρατώνι 1 με 6-10

Φίλιππος Βέροιας-Ασπίδα Ξάνθης 2 με 4-8
kaneKorso
6η αγωνιστική, 06/11/2016

Πολύγυρος-Πιερικός Αρχέλαος 1

Πευκοχώρι-Καστοριά 2

Γέφυρα-Ερμής Αγιάς 2

Αίας Ευόσμου-Χαρίλαος Τρικούπης 2

Ερμής Λαγκαδά-ΧΑΝΘ 1

Ανατόλια-Καρδίτσα 2

Αγρίνιο-Φίλιππος Βέροιας 1

Ασπίδα Ξάνθης-Στρατώνι 1
tolistriant
Πολύγυρος-Πιερικός Αρχέλαος 1

Πευκοχώρι-Καστοριά 2

Γέφυρα-Ερμής Αγιάς 2

Αίας Ευόσμου-Χαρίλαος Τρικούπης 2

Ερμής Λαγκαδά-ΧΑΝΘ 1

Ανατόλια-Καρδίτσα 1

Αγρίνιο-Φίλιππος Βέροιας 1

Ασπίδα Ξάνθης-Στρατώνι 1
Μηχανολόγος
Πολύγυρος-Πιερικός Αρχέλαος 1 με 10+

Πευκοχώρι-Καστοριά 1 μπορεί και παράταση

Γέφυρα-Ερμής Αγιάς 1 με 5-9 πόντους

Αίας Ευόσμου-Χαρίλαος Τρικούπης 2 οριακά

Ερμής Λαγκαδά-ΧΑΝΘ 1 στάνταρ

Ανατόλια-Καρδίτσα 2 με 3-6 πόντους

Αγρίνιο-Φίλιππος Βέροιας 1 στάνταρ

Ασπίδα Ξάνθης-Στρατώνι 1 με 5-9 πόντους
kaneKorso
Λύγισε στο τέλος ο Ερμής από την Γέφυρα

Την πρώτη του εκτός έδρας ήττα με σκορ 91-81 γνώρισε ο Ερμής Αγιάς στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης από την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β' Εθνικής.

Του Βασίλη Σιώκα

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο από την αρχή μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να είναι πιο εύστοχοι στα κρίσιμα σημεία και να παίρνουν τελικά την νίκη. Για ένα ακόμα παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι είχαν παράπονα από την διαιτησία, ενώ με το άκουσμα της κόρνας της γραμματείας παραλίγο να ξεφύγουν τα πράγματα. Σίγουρα κάποιες από τις αποφάσεις των διαιτητών σηκώνουν συζήτηση αλλά για μια ακόμα αγωνιστική οι «κυανόλευκοι» δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Το «91» στην άμυνα είναι ενδεικτικό ότι υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα, ωστόσο είμαστε ακόμα στην αρχή και χρόνος για βελτίωση της εικόνας υπάρχει. Επίσης για ένα ακόμα παιχνίδι είχαμε αποβολή για τον Ερμή, με τον Νέστορα Κόμματο να παίρνει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια μετά από δύο τεχνικές ποινές.

Οι «κυανόλευκοι» πλέον μετρούν ρεκόρ 3-3 στο φετινό πρωτάθλημα ενώ οι Θεσσαλονικείς βελτίωσαν το δικό τους στο 4-2. Την ερχόμενη εβδομάδα (13/11, 17:00) ο Ερμής θα υποδεχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς την ομάδα του Αίαντα Ευόσμου που δεν έχει γευτεί ακόμα την χαρά της νίκης (0-6).

Ο αγώνας:

δανικό ξεκίνημα για τους παίκτες του Γρηγόρη Γιασάρη που παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα έπειτα από την τιμωρία που του επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον αγώνα με το Πευκοχώρι. Οι «κυανόλευκοι» εγκαινιάζοντας την νέας τους φανέλα με απόχρωση το μπλέ, έτρεξαν ένα σερί 7-0 ενώ στην συνέχεια μετά από τρίποντο του Χαλκιά η διαφορά άγγιξε και τους 10 πόντους (6-15). Ωστόσο οι γηπεδούχοι «ξύπνησαν» και πήραν τα ηνία του παιχνιδιού φτάνοντας στην ισοφάριση (21-21). Ο Τσιαμπαλής με σουτ τριών πόντων στην εκπνοή του πρώτου δεκάλεπτου έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του (21-24). Στην δεύτερη περίοδο, το ματς ήταν κλειστό, με αρκετές εναλλαγές στο σκορ (31-28, 33-36). Λίγο πριν το ημίχρονο ο Βαβάτσικος με το γκολ φάουλ που κέρδισε μείωσε στο πόντο (40-39) αλλά την τελική απάντηση την είχαν οι γηπεδούχοι (47-43).

Στην επανάληψη, με τους Βαβάτσικο και Κόμματο να μπαίνουν φουριόζοι, ο Ερμής πήρε το προβάδισμα (47-48) που έμελλε να ήταν και η τελευταία φορά στον αγώνα. Έκτοτε οι γηπεδούχοι δεν βρέθηκαν ποτέ πίσω στο σκορ παρά τις όποιες προσπάθειες των «κυανόλευκων». Ο Περρωτής έδωσε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και με τα δικά του καλάθια κρατούσε την διαφορά σε φυσιολογικά επίπεδα (55-54, 60-59). Ωστόσο οι παίκτες του Γιώργου Τουλούμη ανέβασαν στροφές (72-65, 79-73), αυτό όμως δεν αποθάρρυνε τους φιλοξενούμενους που είχαν έτοιμη την απάντηση. Με τον Τριανταφύλλου λοιπόν με ευστοχεί σε τρίποντο (81-80), 3'30'' πριν το τέλος, το ματς φάνταζε για θρίλερ στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά για μία ακόμα φορά οι «κυανόλευκοι» έπαθαν ολικό «μπλακ άουτ» και έχασαν την ευκαιρία για το θετικό αποτέλεσμα (91-81).

Δεκάλεπτα: 21-24, 47-43, 70-65, 91-81

Γέφυρα (Τουλούμης): Κρομήδας 2, Δανάκης 24, Βάσκος 5(1), Κολοκοτρώνης 4, Δέτσικας, Καζαμίας, Μυλωνίδης 18 (3), Βογιατζής 8(2), Ταραμάς 9, Ιατρίδης, Μπίσκας 16 (2), Καρούζος 5(1)

Ερμής Αγιάς (Γιασάρης): Βαβάτσικος 11(2), Τσαμπαλής 10(2) , Τριανταφύλλου 17(3), Αγαπίου, Ντάλος, Μηλιώνης 5(1), Χαλκιάς 8(2), Κόμματος 10, Περρωτής 17, Γούλας 3(1), Φαρμάκης Β., Φαρμάκης Θ.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Αγρίνιο - Φίλιππος Βέροιας 78-65
Πολύγυρος - Πιερικός Αρχέλαος 67-72
Πευκοχώρι - Καστοριά 69-58
ΚΣ Γέφυρας - Ερμής Αγιάς 91-81
Αίας Ευόσμου - Χαρίλαος Τρικούπης 56-64
Ερμής Λαγκαδά - ΧΑΝΘ 70-65 (παρ), 55-55 (κ.αγ)
Ανατόλια - Καρδίτσα 64-61
Ασπίδα Ξάνθης Στρατώνι 71-64

Βαθμολογία (σε 6 αγώνες):

1. Πευκοχώρι 11 (5-1)
2. Ερμής Λαγκαδά 11 (5-1)
3. Καστοριά 11 (5-1)
4. Ανατόλια 10 (4-2)
5. Αγρίνιο 10 (4-2)
6. Γέφυρα 10 (4-2)
7. Ερμής Αγιάς 9 (3-3)
8. Χαρίλαος Τρικούπης 9 (3-3)
9. Ασπίδα Ξάνθης 9 (3-3)
10. Καρδίτσα 9 (3-3)
11. Πιερικός Αρχέλαος 8 (2-4)
12. Πολύγυρος 8 (2-4)
13. Στρατώνι 8 (2-4)
14. ΧΑΝΘ 8 (2-4)
15. Φίλιππος Βέροιας 7 (1-5)
16. Αίας Ευόσμου 6 (0-6)

7η αγωνιστική (13/11):

Πιερικός Αρχέλαος - Πευκοχώρι
Καστοριά - Γέφυρα
Ερμής Αγιάς - Αίας Ευόσμου
Χαρίλαος Τρικούπης - Ερμής Λαγκαδά
ΧΑΝΘ - Ανατόλια
Καρδίτσα - Ασπίς Ξάνθης
Φίλιππος Βέροιας - Πολύγυρος
Στρατώνι - Αγρίνιο

http://www.rockngoal.com.gr/basketnews/vit...s-o-ermis1.html
kaneKorso
Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας ο Ερμής Αγιάς

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ερμής Αγιάς στην οποία εκφράζει τα παράπονα του για την διαιτησία στον αγώνα με την Γέφυρα αλλά και για την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα τους αγώνες πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερμή Αγιάς:

«Ο Ερμής Αγιάς διαμαρτύρεται έντονα για την χθεσινή διαιτησία των κυρίων Παπαδόπουλου και Μελανίδη στον εκτός έδρας αγώνα μας εναντίον της Γέφυρας ,στα πλαίσια της 6 αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Β Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών. Οι κύριοι αυτοί έκαναν τα πάντα για να χάσει η ομάδα μας .

Συγκεκριμένα:

1) χωρίς λόγο δυο τεχνικές ποινές και αποβολή στον καλύτερο μας παίκτη Νέστορα Κόμματο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Το λάθος του ήταν ότι κάρφωσε στον αιφνιδιασμό.

2) ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ στον πλέιμεικερ Στέργιο Τσαμπαλή την ώρα που υπάρχουν συμπαίκτες πίσω του.

3) δυο ανύπαρκτα φάουλ στον βασικό σέντερ μας Νάσο Περρωτή.

4) δεν χρέωσαν σωρεία φάουλ που έκαναν οι αντίπαλοι μας

Για όλα αυτά που αναφέρουμε υπάρχει το βίντεο του αγώνα διαθέσιμο σε όποιον το θελήσει.

Δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία να διαμαρτυρηθούμε για έναν μόνο αγώνα η μια κακή στιγμή ενός διαιτητή ,αλλά έχουμε παράπονα και στους προηγούμενους τρεις αγώνες που έδωσε η ομάδα μας .

Με τον Πολύγυρο αποβλήθηκε ο προπονητής μας με δυο τεχνικές ποινές και ο Κόμματος με πέντε αυστηρά φάουλ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Με το Πευκοχώρι αποβλήθηκε ο βασικός μας πλέιμεικερ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με δυο φάουλ που τα χρέωσαν κακώς ως αντιαθλητικά.

Με το Αγρίνιο χρέωσαν δυο ανύπαρκτα επιθετικά φάουλ στο βασικό μας σέντερ Νασο Περρωτή στα πρώτα δυο λεπτά του αγώνα και ουσιαστικά τον έθεσαν εκτός.

Όλα αυτά δεν μπορούμε να τα θεωρήσουμε τυχαία. Υπάρχει κάποιο σχέδιο εναντίον της ομάδας μας αλλά να ξέρουν αυτοί που το σκέφτηκαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας με κάθε τρόπο.

Είμαστε ένα υγειές σωματείο με αρχές, με συνεχόμενες ανόδους τα προηγούμενα χρόνια και σε κάποιους δεν αρέσει αυτό. Τους λέμε ότι ήρθαμε για να μείνουμε και δεν θα τους κάνουμε την χάρη που αυτοί θέλουν.
θα ακολουθήσει αργότερα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές των χτεσινών διαιτητών αντί για τις στιγμές της ομάδας μας».

http://www.rockngoal.com.gr/basketnews/vit...ermisagias.html
kaneKorso
Οι σκόρερς της Β΄Εθνικής (6η αγωνιστική)

Οι ανακατατάξεις συνεχίζονται στο Top 10 των σκόρερς του νότιου ομίλου, την ώρα που στον Βορρά ο Δημήτρης Πιπιλιάρης παραμένει σταθερά στην κορυφή, όχι όμως με μεγάλη διαφορά πια από τον δεύτερο Νάσο Περρωτή. Όσο για το Νότο, ο Νίκος Χουχούμης ήταν αυτός που ανέβηκε αυτή την εβδομάδα στην 1η θέση, ωστόσο βρίσκεται μόνο δύο πόντους πάνω από τον 2ο Νίκο Ψυλέα, τέσσερις πάνω από τον Ανδριανό Περδικάρη και πέντε από τη νέα είσοδο του Top 10, τον Δημήτρη Λεγκίκα, που έκανε την Κυριακή νέο φετινό ρεκόρ στην κατηγορία με 34 πόντους.

Νότιος όμιλος
1. Νίκος Χουχούμης Εργοτέλης 109
2. Νίκος Ψυλέας Μανδραϊκός 107
3. Ανδριανός Περδικάρης Ιωνικός Νίκαιας 105
4. Δημήτρης Λεγκίκας Φιλαθλητικός 104
5. Γιάννης Ροδοστόγλου Αγία Παρασκευή 99
6. Κώστας Φακοπουλίδης Παπάγος 96
7. Λουκάς Γιαουρτόγλου Πανερυθραϊκός 95
-. Κώστας Δέδες Παπάγος 95
-. Γιάννης Κακιούζης Παπάγος 95
10. Μιχάλης Φρουσκλιάς Κρόνος 94

Βόρειος όμιλος
1. Δημήτρης Πιπιλιάρης Πολύγυρος 115
2. Νάσος Περρωτής Ερμής Αγιάς 111
3. Γιάννης Βαβάτσικος Ερμής Αγιάς 106
4. Σταύρος Μυλωνίδης Γέφυρα 104
5. Μπάμπης Μουρατίδης Πευκοχώρι 102
-. Θεοδόσης Γκόβας Αγρίνιο 102
-. Νεκτάριος Μάρουσιτς Ερμής Λαγκαδά 102
8. Δημήτρης Σιόλογκας Φίλιππος Βέροιας 95
9. Γιάννης Δασκαλόπουλος Στρατώνι 94
10. Σπύρος Λευκαδίτης ΧΑΝΘ 92
–. Λευτέρης Ακεψιμαΐδης Ερμής Λαγκαδά 92

http://www.infobasket.gr/%ce%bf%ce%b9-%cf%...b9%ce%ba%ce%ae/
kaneKorso
Για αυτές τις φάσεις διαμαρτύρεται ο Ερμής Αγιάς (video)

http://www.basket247.gr/ellada/b-ethniki/i...mis-agias-video
kaneKorso
7η αγωνιστική (13/11):

Πιερικός Αρχέλαος - Πευκοχώρι 2

Καστοριά - Γέφυρα 1

Ερμής Αγιάς - Αίας Ευόσμου 1

Χαρίλαος Τρικούπης - Ερμής Λαγκαδά 1

ΧΑΝΘ - Ανατόλια 2

Καρδίτσα - Ασπίς Ξάνθης 1

Φίλιππος Βέροιας - Πολύγυρος 2

Στρατώνι - Αγρίνιο 2
kaneKorso
Επιστροφή στις νίκες για Ερμή Αγιάς

Ο Ερμής Αγιάς φιλοξένησε την Κυριακή (13/11) στο κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς τον Αίαντα Ευόσμου για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β' Εθνικής.

Του Βασίλη Σιώκα

Αν και δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του, το συγκρότημα του Γρηγόρη Γιασάρη πήρε την νίκη και επέστρεψε στις επιτυχίες. Ο έμπειρος τεχνικός αναγκάστηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να παρακολουθήσει την ομάδα του από την κερκίδα, αφού η διοργανώτρια αρχή επέκτεινε την ποινή τού αποκλεισμού του από τον πάγκο του Ερμή. Έτσι ο συνεργάτης του, Αλέξης Ζέστας, ανέλαβε καθήκοντα της τεχνικής ηγεσίας.

Στα του αγώνα, οι «κυανόλευκοι» δεν έπαιξαν εντυπωσιακό μπάσκετ, έπαιξαν όμως όσο πρέπει για να πάρουν την νίκη που ήρθε τελικά με το 64-53. Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικό, η νίκη θα αναπτερώσει το ηθικό και θα δώσει ώθηση στην ομάδα για την δύσκολη συνέχεια. Σίγουρα η κατάληξη θα μπορούσε να ήταν διαφορετική, έδειξε όμως ότι έχει τις προδιαγραφές για κάτι καλύτερο.

Την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα έλεγε ότι ο Ερμή Αγιάς θα ταξίδευε στον Λαγκαδά για να αντιμετωπίσει τον έτερο Ερμή. Ωστόσο η διοίκηση του Ερμή Λαγκαδά έστειλε αίτημα στην ΕΟΚ για διεξαγωγή του αγώνα την προηγούμενη μέρα απ'ότι ορίστηκε αρχικά (Σάββατο αντί Κυριακής), λόγω εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γήπεδό τους. Αναμένεται η απόφαση της ΕΟΚ.

Ο αγώνας:

Φτωχό το πρώτο δεκάλεπτο ως προς το θέαμα και το σκοράρισμα, με τις ομάδες να φτάνουν με αρκετή δυσκολία στο αντίπαλο καλάθι. Τα πολλά λάθη και οι βιαστικές επιθέσεις οδήγησαν το παιχνίδι σε χαμηλό σκορ, ωστόσο ο Ερμής διατηρούσε το προβάδισμα (7-4, 12-7) με αιχμή του δόρατος τον Κόμματο που σημείωσε 9 από τους 14 πόντους της ομάδας του.

Περρωτής και Βαβατσικος πήραν τη σκυτάλη από τον Κόμματο στην δεύτερη περίοδο, όμως οι φιλοξενούμενοι με αντεπίθεση πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, με τα ελεύθερα σουτ τριών πόντων των Τσιμπή και Καραμανώλη (16-21). Ο Περρωτής μείωσε προσωρινά με το γκολ φάουλ (19-21) αλλά κάποια αβίαστα λάθη δεν επέτρεψαν στους «κυανόλευκους» να πλησιάσουν περισσότερο (23-27, 25-33). Ο «Βαβά» με δύο γρήγορα καλάθια πρόλαβε και συμμάζεψε λίγο τα πράγματα πριν οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια (29-33).

Στην επανάληψη, ο Ερμής «έσφιξε» την άμυνά του και δέχτηκε μόλις 6 πόντους(!) στο τρίτο δεκάλεπτο. Αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών, με το δίδυμο Τριανταφύλλου, Κόμματος να δίνουν το έναυσμα για αντεπίθεση. Ανεβάζοντας στροφές έφτασαν αρχικά στο 43-37, ενώ στην συνέχεια στο 47-41.

Ο Χαλκιάς με πέντε συνεχόμενους πόντους έγραψε το 54-44, την πρώτη διψήφια διαφορά στο παιχνίδι. Ένα τρίποντο και ένα τρίποντο φάουλ έβαλαν ξανά τους φιλοξενούμενους στην διεκδίκηση του παιχνιδιού (54-51) με μόλις τρία λεπτά για την λήξη. Ο Περρωτής όμως είχε άλλη άποψη. Αν και αγωνίζονταν ώρα με τέσσερα φάουλ, δεν φοβήθηκε να κυνηγήσει χαμένες μπαλιές, να βουτήξει στο παρκέ για το κλέψιμο και φυσικά να σημειώσει κρίσιμα καλάθια στο τέλος για το τελικό 64-53.

Δεκάλεπτα: 14-11, 29-33, 45-39, 64-53

Ερμής Αγιάς (Ζέστας): Τσιαμπαλής, Μηλιώνης, Χαλκιάς 5(1), Κόμματος 17(2), Περρωτής 12, Τριανταφύλλου 17(1), Βαβάτσικος 11(1), Γούλας, Νταλός 2, Φαρμάκης Θ. , Φαρμάκης Β., Αγαπίου.

Αίαντας Ευόσμου (Μπεχλιβάνης): Αμουτζιάς 12(3), Τσιμπής 18(3), Τέντζος, Καδής 3(1), Δεληγιάννης 2, Τσιακλαγκάνος, Σπύρας, Καραμανώλης 6(1), Δεμερτζής 5(1), Μπαλτζόπουλος, Σεκαδάκης, Κόκουρας 7.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Στρατώνι - Αγρίνιο 92-69
Πιερικός Αρχέλαος - Πευκοχώρι 71-77
ΑΣ Καστοριάς - ΚΣ Γέφυρας 86-58
Ερμής Αγιάς - Αίας Ευόσμου 64-53
Χαρίλαος Τρικούπης - Ερμής Λαγκαδά 77-69
ΧΑΝΘ - Ανατόλια 80-68
ΑΣ Καρδίτσας - Ασπίδα Ξάνθης 84-75
Φίλιππος Βέροιας Πολύγυρος - 75-65

Βαθμολογία (σε 7 αγώνες):

1. Πευκοχώρι 13 (6-1)
2. Καστοριά 13 (6-1)
3. Ερμής Λαγκαδά 12 (5-2)
4. Γέφυρα 11 (4-3)
5. Αγρίνιο 11 (4-3)
6. Ανατόλια 11 (4-3)
7. Ερμής Αγιάς 11 (4-3)
8. Χαρίλαος Τρικούπης 11 (4-3)
9. Καρδίτσα 11 (4-3)
10. Ασπίδα Ξάνθης 10 (3-4)
11. ΧΑΝΘ 10 (3-4)
12. Στρατώνι 10 (3-4)
13. Φίλιππος Βέροιας 9 (2-5)
14. Πιερικός Αρχέλαος 9 (2-5)
15. Πολύγυρος 9 (2-5)
16. Αίας Ευόσμου 7 (0-7)

Η 8η αγωνιστική:

Γέφυρα - Πιερικός Αρχέλαος
Αίας Ευόσμου - Καστοριά
Ερμής Λαγκαδά - Ερμής Αγιάς
Ανατόλια - Χαρίλαος Τρικούπης
ΧΑΝΘ - Καρδίτσα
Πευκοχώρι - Φίλιππος Βέροιας
Πολύγυρος - Στρατώνι
Αγρίνιο - Ασπίς Ξάνθης

και φωτος... http://www.rockngoal.com.gr/basketnews/vit...ermi-agias.html
kaneKorso
Η 8η αγωνιστική (20/11/2016):

Γέφυρα - Πιερικός Αρχέλαος 1

Αίας Ευόσμου - Καστοριά 2

Ερμής Λαγκαδά - Ερμής Αγιάς (19/11/2016) 2

Ανατόλια - Χαρίλαος Τρικούπης 1

ΧΑΝΘ - Καρδίτσα 1

Πευκοχώρι - Φίλιππος Βέροιας 1

Πολύγυρος - Στρατώνι 2

Αγρίνιο - Ασπίς Ξάνθης 1
Μηχανολόγος
Γέφυρα - Πιερικός Αρχέλαος 1 ντερμπάκι με μικρή διαφορά

Αίας Ευόσμου - Καστοριά 2 στάνταρ

Ερμής Λαγκαδά - Ερμής Αγιάς (19/11/2016) 1 στο ντέρμπι με 7-10 πόντους

Ανατόλια - Χαρίλαος Τρικούπης 2

ΧΑΝΘ - Καρδίτσα 2

Πευκοχώρι - Φίλιππος Βέροιας 1 στάνταρ

Πολύγυρος - Στρατώνι 1

Αγρίνιο - Ασπίς Ξάνθης 1
kaneKorso
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ 78-86 τελικό (τα 10λεπτα: 15-25, 39-44, 57-68, 78- 86). Πολύ μεγάλη εμφάνιση και μεγάλη νίκη για την Αγιά Λάρισας.
kaneKorso
Β΄Εθνική (Βορράς / 8η αγωνιστική): Δια πυρός και σιδήρου Πευκοχώρι και Καστοριά

Τα… χρειάστηκε η Καστοριά μέχρι να καταβάλει τον Αίαντα Ευόσμου με 80-79 στην παράταση και να παραμείνει στην κορυφή του βορείου ομίλου της Β΄Εθνικής. Εκεί όπου βρίσκεται σταθερά και το Πευκοχώρι, το οποίο επικράτησε με 82-72 του Φιλίππου Βέροιας και έφτασε τις 7 συνεχόμενες νίκες.

Μόνο περίπατο δεν έκανε πάντως η ομάδα της Χαλκιδικής, η οποία ακολουθούσε σταθερά στο σκορ σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο Φίλιππος ξέφυγε μάλιστα με 34-23 στο 14′ και παρότι έχασε το προβάδισμα στην τρίτη περίοδο, δεν άφησε ποτέ το Πευκοχώρι να ξεφύγει με διψήφια διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο τέλος πάντως «μίλησε» η ποιότητα των γηπεδούχων, αλλά και η ευστοχία τους agrinioαπό μακρινή απόσταση, καθώς ευστόχησαν σε 12 τρίποντα.

Το Αγρίνιο ακολουθούσε στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια, ωστόσο δέχτηκε μόνο 11 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και νίκησε την Ασπίδα Ξάνθης 58-52, στο παιχνίδι που άνοιξε χρονικά την αυλαία της 8ης αγωνιστικής. Στο μεταξύ, επιβλητική εμφάνιση έκανε στη Θεσσαλονίκη η Καρδίτσα, η οποία προηγήθηκε από το ημίχρονο με 41-24 και συνέτριψε τη ΧΑΝΘ 77-43, δημιουργώντας νέο φετινό ρεκόρ διαφοράς στη Β΄Εθνική.

Αγώνας για γερά νεύρα στη Χαλκιδική

Συναρπαστικό παιχνίδια για γερά νεύρα και με μπόλικες τεχνικές ποινές έγινε στη Χαλκιδική, όπου ο Πολύγυρος νίκησε στην παράταση το Στρατώνι 88-84. Ο Πολύγυρος είδε μία διαφορά 15 πόντων να κάνει φτερά, αλλά ξέφυγε εκ νέου στο 37′ με +8, ωστόσο πήγε να βγάλει τα μάτια του στο τέλος του κανονικού αγώνα, όταν έχασε τέσσερις ελεύθερες βολές και το Στρατώνι έστειλε το ματς στην παράταση με 2/2 βολές του Δελίδη 4΄΄ πριν από τη λήξη.

Στην παράταση ο παίκτης που έβαλε το μεγάλο σουτ ήταν ο Αράπης, καθώς στα 18 δευτερόλεπτα απέτυχε να ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα ο Πολύγυρος να «καθαρίσει» το ματς με δύο ελεύθερες βολές, σπάζοντας έτσι ένα σερί πέντε ηττών. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής η Γέφυρα νίκησε τον Πιερικό Αρχέλαο 74-64, ενώ και το Ανατόλια συνέχισε την ανοδική πορεία του, επικρατώντας του Χαρίλαου Τρικούπη με 71-67.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Γέφυρα-Πιερικός Αρχέλαος 74-64
Aίας Ευόσμου-Καστοριά 79-80 (παρ.)
Ερμής Λαγκαδά-Ερμής Αγιάς 78-86 (19/11)
Ανατόλια-Χαρίλαος Τρικούπης 71-67
ΧΑΝΘ-Καρδίτσα 43-77
Πευκοχώρι-Φίλιππος Βέροιας 82-72
Πολύγυρος-Στρατώνι 88-84 (παρ.)
Αγρίνιο-Ασπίδα Ξάνθης 58-52

Τα φύλλα αγώνα:

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ–ΚΑΣΤΟΡΙΑ 79-80
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-14, 34-31, 50-46, 65-65 (κ.α.), 79-80
Διαιτητές: Παργιανόπουλος-Ξέρας
ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Τσούρμας): Αμούτζιας 4, Τσιμπής 29 (4), Τέντσος, Καδής 3 (1), Δεληγιάννης 8 (2), Τσιακλάγκανος 9 (1), Σπύρας 2, Καραμανώλης 8 (2), Δεμερτζής 14 (4), Σικαλίδης 2, Σεκαδάκης, Κόκουρας.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Σούλιος): Κυριακόπουλος 25 (5), Χονδρογιάννης, Ματενίδης 5 (1), Απιδόπουλος, Μπέγος, Ελευθεριάδης 21 (1), Χότζα, Τερσενίδης 2, Τασιούδης, Τεπετίδης 2, Αντωνιάδης 5 (1), Μπένας 16, Τσότσος 4.

ΧΑΝΘ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 43-77
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-19, 24-41, 36-58, 43-77
Διαιτητές: Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ.
ΧΑΝΘ (Νικολαΐδης): Ιορδάνογλου 2, Αμπατζάς 10 (2), Βλάχος 5, Σταματέλος, Ελευθεριάδης 5, Ζιάκας 7, Ερμίδης 2, Γεωργάκης 5, Μελίδης, Λευκαδίτης 7, Παπαζούδης, Φυλακτός, Μελίδης.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Ρουμελιώτης): Σκόρδας 2, Κουρέπης 2, Λάκκας 2, Μαυρογιάννης 15, Παππάς 5, Πανταζής 5 (1), Καμαριώτης 9 (3), Παπαδόπουλος 11, Τριχόπουλος 4 (1), Θέος 13 (1), Παπάς 9 (1), Πασάς.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ-ΣΤΡΑΤΩΝΙ 88-84 (παρ.)
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 39-27, 53-49, 72-72, 88-84
Διαιτητές: Τσιρτσιμάλης-Κοϊμτζόγλου
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ (Παπαδόπουλος): Πιπιλιάρης 7, Πετρίδης 13, Παπασαραφιανός, Αράπης 28 (5), Βούλγαρης 8, Νησιώτης 14 (1), Νουκάρης 13 (1), Ακριτίδης 1, Μίκιτς 4.
ΣΤΡΑΤΩΝΙ (Χατζούλης): Κελεσίδης 9, Γρηγοριάδης, Δελίδης 15 (2), Σουτζόπουλος 14, Σαμαράς 10 (2), Φλιάτης Γ. 6, Θωμαΐδης 1, Φλιάτης Ι. 1, Πολιτόπουλος 8 (1), Δασκαλόπουλος 20 (2).

ΓΕΦΥΡΑ–ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 74-64
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-16, 35-34, 57-46, 74-64
Διαιτητές: Ελευθεριάδης-Δημάδης
ΓΕΦΥΡΑ (Τουλούμης): Καζαμίας, Κρομήδας 4, Δανάκης 14 (1), Βάσκος 5 (1), Κολοκοτρώνης 8 (1), Δέτσικας, Μυλωνίδης 19, Βογιατζής 14 (1), Ταραμάς 1, Ιατρίδης, Μπίσκας 5 (1), Καρούζος 4.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου): Πολυχρόνης, Ταβαντζής, Γκοντόπουλος 21 (2), Καλτσουνάς, Γκογκίδης 4 (1), Καραγκιολίδης 9 (1), Χανέλλι 4, Τοπούζης 8, Κωνσταντινίδης 16, Παπαμιχαήλ 2, Ζιώγας, Τζιοβάρας.

ΑΓΡΙΝΙΟ-ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 58-52
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-16, 24-31, 40-41, 58-52
Διαιτητές: Δημόπουλος–Καρπάνος
ΑΓΡΙΝΙΟ (Μυριούνης): Τασόπουλος 2, Μπερερής 12, Σαπλαούρας, Τάσσος 2, Πουρνάρας, Σταμούλης, Γκρέκας 2, Μήτσου 20, Γκόβας 16 (1), Μακρής 4.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Παπαδάκης, Γρούδος, Τσιώγκας 3 (1), Καραμπίνης, Τσιαβές 11, Κουτσογιάννης 12, Ασημάκης 9 (1), Παπαθανασίου 2, Μανδαλάκης 8 (2), Πετς 7 (1).

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 82-72
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-26, 47-47, 70-65, 82-72
Διαιτητές: Σιμητόπουλος-Φουτζήλας
ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ (Καραμανλής): Αμπατζίδης 4 (1), Παπαδόπουλος, Μητσάκης 12 (3), Λεμονάκης 2, Μουρατίδης 25 (5), Μαυρίδης 6, Γαρέζος 2, Καραϊσκάκης, Καραθανάσης, Κιγμέτογλου 6, Σταύρου 25 (3), Μάρκου, Βαϊντερλής.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Γκίμας): Πάρος 5 (1), Τσούκας 9 (1), Τσιμίδης, Βάλλιος 5 (1), Παπαδόπουλος Ν. 14, Γεωργιάδης, Κοθράς 8 (1), Σιόλογκας 24, Θεοδωρίδης 2, Σταυριανίδης 5 (1), Τσεσμετζίδης.

ΑΝΑΤΟΛΙΑ-ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ 71-67
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-18 , 36-31, 57-40, 71-67
Διαιτητές: Φακίτσας-Ντούρας
ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Γκαιτατζής): Ζαφειρούδης, Πρωτούλης 13 (3), Βρεττάς, Σιώπης 1, Γαλανίδης 13 (2), Τριανταφυλλίδης 5 (1), Συμεωνίδης 11, Αζίζης 9 (1), Σταματογιάννης 7, Τζουβάρας 4, Βεργίνης 4, Κοτσάνος 4.
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Ζωντος): Ιωάννου, Βουρνάς 7, Παπαδιονυσίου 13 (1), Τοπουζίδης 5 (1), Μουράτογλου 15 (2), Σταυρόπουλος, Παπαρέγκας 13 (1), Γεωργιάδης 14, Μουρίκης, Δημητρόπουλος.

Η βαθμολογία:
1. Πευκοχώρι 13 (6-1)
2. Καστοριά 13 (6-1)
3. Ερμής Λαγκαδά 13 (5-3)
4. Ερμής Αγιάς 13 (5-3)
5. Γέφυρα 11 (4-3)
6. Αγρίνιο 11 (4-3)
7. Ανατόλια 11 (4-3)
8. Χαρίλαος Τρικούπης 11 (4-3)
9. Καρδίτσα 11 (4-3)
10. Ασπίδα Ξάνθης 10 (3-4)
11. ΧΑΝΘ 10 (3-4)
12. Στρατώνι 10 (3-4)
13. Φίλιππος Βέροιας 9 (2-5)
14. Πιερικός Αρχέλαος 9 (2-5)
15. Πολύγυρος 9 (2-5)
16. Αίας Ευόσμου 7 (0-7)

Η επόμενη αγωνιστική (9η, 27/11)

Πιερικός Αρχέλαος-Αίας Ευόσμου
Καστοριά-Ερμής Λαγκαδά
Ερμής Αγιάς-Ανατόλια
Χαρίλαος Τρικούπης-ΧΑΝΘ
Καρδίτσα-Αγρίνιο
Φίλιππος Βέροιας-Γέφυρα
Στρατώνι-Πευκοχώρι
Ασπίδα Ξάνθης-Πολύγυρος

Νίκησε και έπεισε!

Oι δύο συνονόματες ομάδες της Β' Εθνικής, Ερμής Αγιάς και Ερμής Λαγκαδάς, συγκρούστηκαν το Σάββατο (19/11) στα πλαίσια της όγδοης αγωνιστικής.

Του Βασίλη Σιώκα

Η ομάδα του Ερμή Αγιάς παρουσιάζοντας μετά από καιρό μία πιο βελτιωμένη και πειστική εικόνα, επικράτησε με 78-86.

Στο πρώτο ημίχρονο τα πράγματα ήταν πιο ισορροπημένα, στο δεύτερο όμως οι «κυανόλευκοι» ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης. Αν και αγχώθηκαν προς το τέλος, δείχνοντας όμως την απαραίτητη ψυχραιμία, πήραν τελικά το ροζ φύλλο του αγώνα.

Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Κόμματος με 22 πόντους ενώ ο Τριανταφύλλου, σταθερά κομβικός στα τελευταία παιχνίδια, πρόσθεσε άλλους 18. Οι Τσιαμπαλής και Χαλκιάς έκαναν αθόρυβη δουλειά στην άμυνα και ο Περρωτής «καθάρισε» για λογαριασμό του Ερμή στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Έτσι οι «κυανόλευκοι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο πρωτάθλημα στο 5-3 και την άλλη βδομάδα θα υποδεχθούν το Ανατόλια στο κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς.

Για τους γηπεδούχους οι Μάρουσιτς και Ακεψιμαϊδης έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους σημειώνοντας 44 από τους συνολικά 78 πόντους της ομάδας τους.

O αγώνας:

«Διαβασμένη» μπήκε στο παρκέ η ομάδα της Αγιάς παίρνοντας από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα (3-8), στηριζόμενη κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Την πρωτοβουλία των κινήσεων στην επίθεση ανέλαβαν οι Βαβάτσικος και Κόμματος που με δικούς τους προσωπικούς πόντους και με το πόδι πατημένο στο γκάζι, έφτασε και στο 11-20. Οι φιλοξενούμενοι φαίνονταν «χαμένοι» σε αυτό το διάστημα, πληρώνοντας την έλλειψη ψυχραιμίας και αστοχίας τους (13-22). Το τρίποντο του Κόμματου στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου ανέβασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι την διαφορά σε διψήφια νούμερα (15-25).

Όσο δυνατά και συγκεντρωμένα ξεκίνησαν οι «κυανόλευκοι», τόσο νευρικά συνέχισαν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» τρέχοντας ένα επιμέρους 10-0, έφτασαν στην ισοφάριση (25-25) όμως ο Κόμματος δήλωσε και πάλι παρών. Ο έμπειρος φόργουορντ με καλάθι και φάουλ έδωσε το προβάδισμα και πάλι στον Ερμή Αγιάς για να το διευρύνει ο Τσιαμπαλής έπειτα από αποτελεσματική άμυνα και υποδειγματικό αιφνιδιασμό (25-30). Οι γηπεδούχοι όμως με νέο ξέσπασμα πέρασαν και μπροστά στο σκορ (35-30), όμως οι παίκτες του Γρηγόρη Γιασάρη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και ανέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα. Στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι το ημίχρονο οι «κυανόλευκοι» σημείωσαν συνολικά τέσσερα τρίποντα (δύο Τσιαμπαλής και από ένα Χαλκιάς και Κόμματος) γράφοντας το 39-44. Αυτή ήταν βέβαια και η τελευταία εναλλαγή στον πίνακα του σκορ.

Στην τρίτη περίοδο, ο εκπληκτικός -για ένα ακόμα παιχνίδι- Λεωνίδας Τριανταφύλλου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο +11 (39-50), ενώ με τον Νταλό να σημειώνει συνεχόμενα καλάθια από το ζωγραφιστό, η ομάδα του Ερμή διατηρούσε σταθερά την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (47-59).

Στην τέταρτη περίοδο, οι παίκτες του Γρηγόρη Γιασάρη επαναπαύτηκαν περισσότερο απ'όσο θα έπρεπε στην διαφορά ασφαλείας των 11 πόντων (57-68) και τιμωρήθηκαν από τους γηπεδούχους. Με επικεφαλείς τους Μάρουσιτς και Ακεψιμαΐδης έτρεξαν ένα επιμέρους 11-2 φέρνοντας το παιχνίδι στο καλάθι (68-70). Ωστόσο στο πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα «ξύπνησε» ο παίκτης «κλειδί» για την Αγιά, ο Νάσος Περρωτής που πέτυχε 8 σερί πόντους (από τους 11 που είχε συνολικά) για το 70-80. Το μόνο που κατάφερε ο Λαγκαδάς είναι να μειώσει σε 78-82 στο τελευταίο λεπτό, όμως η Αγιά κατάφερε να διαχειριστεί κατάλληλα τον χρόνο που έμεινε, παίρνοντας τελικά την νίκη με 78-86.

Τα δεκάλεπτα : 15-25, 39-44, 57-68, 78-86

Ερμής Λαγκαδά (Αγγελής): Μάρουσιτς 18(4), Καντάρκος 11(1), Νώτης 5, Ακεψιμαϊδης 26(4), Καϊκλής 2, Παρίτσης 4, Ελευθεριάδης 8(1), Πιλκούδης 4, Καμπέρης, Μήνου, Μέλλιος, Σπουργίτης

Ερμής Αγιάς (Γιασάρης): Τσιαμπαλής 8(2) , Μηλιώνης , Χαλκιάς 7(2), Κόμματος 22(2) ,Περρωτής 11, Τριανταφύλλου 18, Βαβάτσικος 12, Γούλας, Νταλός 8, Φαρμάκης Θ. , Φαρμάκης Β. , Αγαπίου.

http://rockngoal.com.gr/basketnews/vitaeth...kai-epeise.html

http://www.infobasket.gr/%ce%b2%ce%84%ce%b...80%cf%85%cf%81/
kaneKorso
9η αγωνιστική, 27/11/2016

Πιερικός Αρχέλαος-Αίας Ευόσμου 2

Καστοριά-Ερμής Λαγκαδά 1

Ερμής Αγιάς-Ανατόλια 1

Χαρίλαος Τρικούπης-ΧΑΝΘ 1

Καρδίτσα-Αγρίνιο 1

Φίλιππος Βέροιας-Γέφυρα 1

Στρατώνι-Πευκοχώρι 2

Ασπίδα Ξάνθης-Πολύγυρος 1
kaneKorso
Οι σκόρερς της Β΄Εθνικής (8η αγωνιστική)

http://www.infobasket.gr/%ce%bf%ce%b9-%cf%...b9%ce%ba%ce%ae/
kaneKorso
Β' Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή του Βορείου ομίλου.

1) Θωμάς Αράπης (Πολύγυρος)

Μετά την εμπειρία της Α2 με το Πευκοχώρι, πήγε στη μαγευτική Χαλκιδική για να κάνει τη διαφορά στον Πολύγυρο. Ο Έλληνας γκαρντ, δικαίωσε άμεσα τους Πεγιά-Παπαδόπουλο για την επιλογή τους και απέναντι στο Στρατώνι ήταν ασταμάτητος. Ο Θωμάς Αράπης, έφτασε τους 28 πόντους με 5 τρίποντα, καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του σε μία νίκη-«ανάσα» στην παράταση, στην προσπάθεια εξασφάλισης της σωτηρίας της ομάδας, καθώς πρόκειται για την τρίτη φετινή της σε σύνολο οκτώ αγώνων. Φαίνεται πως οι παραστάσεις του τόσο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία όσο και παλιότερα με Κολοσσό, Καβάλα και Ηρακλή, τον βοήθησαν να παρουσιαστεί ως ηγέτης, με τον Πολύγυρο να έχει κάθε δικαίωμα να αισιοδοξεί, όταν είναι σε τέτοια κατάσταση.

2) Μπάμπης Μουρατίδης (Πευκοχώρι)

Ήταν μία από τις μεταγραφικές «βόμβες» που πυροδότησε η Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι, φέρνοντάς τον από τον Ηρακλή. Ο ίδιος, βλέποντας την ίδια ώρα τον «Γηραιό» να φέρνει στις τάξεις του παίκτες, όπως ο Γκαγκαλούδης και ο Τότσιος, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόκληση της Β' Εθνικής, με τις δύο πλευρές να έχουν φανερό κέρδος από αυτή τη συμφωνία. Κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας, τον οποίο είχε συναντήσει και πέρυσι στην Α2, «βομβάρδισε» το αντίπαλο καλάθι με 25 πόντους και 5 τρίποντα, οδηγώντας εκ του ασφαλούς το Πευκοχώρι σε ακόμη μία νίκη που το κρατά στην κορυφή, μαζί με τον εξίσου εξαιρετικό Σταύρου.

3) Δάνης Ελευθεριάδης (Καστοριά)

Άλλος ένας παίκτης που αποχώρησε από την Α2, για να κάνει ακόμη πιο συναρπαστικό τον Βόρειο όμιλο, πραγματοποιώντας ίσως το ματς της ζωής του στον Εύοσμο. Θα προσέξει κανείς τους 25 πόντους με 5 τρίποντα του Γιάννη Κυριακόπουλου, αλλά το ένα που σκοράρει ο Δάνης Ελευθεριάδης, είναι εκείνο που στέλνει το ματς με τον αξιόμαχο Αίαντα στην παράταση. Ο έμπειρος φόργουορντ, αποτέλεσε άλλο ένα μεγάλο θερινό απόκτημα της Καστοριάς και φροντίζει να το αποδεικνύει στο παρκέ, δείχνοντας να αρέσκεται ιδιαίτερα στην επιλογή που έκανε. Είναι από τους παίκτες, άλλωστε, που «κουβαλούν» τους «Γουναράδες» σε μία χρονιά με μεγάλες επιδιώξεις.

4) Νέστορας Κόμματος (Ερμής Αγιάς)

Είχε κάνει τα πρώτα του «βήματα» αγωνιζόμενος στον ΓΣΛ κι επέστρεψε σε αυτόν για χάρη του Ερμή Αγιάς, φανερώνοντας σε κάθε ευκαιρία πως διαθέτει πάντα το ίδιο «κέφι», βαδίζοντας πια προς τα 40 του χρόνια. Ο Νέστορας Κόμματος, σαν να έχει τη σοφία του συνονόματου βασιλέα της Πύλου, κατευθύνει τους υπόλοιπους με σύνεση και με την εμπειρία που διαθέτει από τις παραστάσεις στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο, με το «διπλό» στον Λαγκαδά επί του Ερμή να φέρει φαρδιά-πλατιά τη δική του «υπογραφή». Ο πολύπειρος φόργουορντ, έφτασε τους 22 πόντους με δύο τρίποντα, σε ακόμη μία ονειρώδη εμφάνισή του κι έδειξε ξανά ότι είναι «σαν το παλιό καλό κρασί», αποτελώντας έναν από τους βασικούς λόγους της θετικής μέχρι τώρα πορείας της ομάδας του.

5) Φίλιππος Συμεωνίδης (Ανατόλια)

Η πεντάδα μας θα κλείσει με άλλον έναν παίκτη που πέρασε την προηγούμενη χρονιά στην Α2 με το Πευκοχώρι, για να έρθει στη Β' Εθνική να δείξει το δρόμο στους νέους του συμπαίκτες. Στο εκπληκτικό σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Πέτρος Γκαϊτατζής, ο Φίλιππος Συμεωνίδης έχει περίοπτη θέση. Δεν είναι τόσο πολύ οι 11 πόντοι που πετυχαίνει με αντίπαλο τον Χαρίλαο Τρικούπη, αλλά η σιγουριά που εμπνέει στους υπόλοιπους συμπαίκτες του με την παρουσία του, κυριαρχώντας απόλυτα έναντι των αντιπάλων του, με τους Θεσσαλονίκεις να βασίζονται σε αυτόν, σε ακόμη μία σπουδαία τους επιτυχία στο σκληρό πρωτάθλημα του Βορείου ομίλου της Β' Εθνικής. Στην εκπληκτική τους πορεία, είναι άλλωστε ένας εκ των ηγετών τους.

Προπονητής: Γρηγόρης Γιασσάρης (Ερμής Αγιάς)

Ο Ερμής Αγιάς μοιάζει να έχει πάρει... φόρα και μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο του Βορρά της Γ' Εθνικής, είναι έτοιμος για μία ανταγωνιστική πορεία στον Βόρειο όμιλο της Β' Εθνικής. Η τρομερή αυτή πορεία στον ενάμιση χρόνο που μας έχει συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο η θεσσαλική ομάδα, πιστώνεται σε σπουδαίο βαθμό στον Γρηγόρη Γιασσάρη, με τον Έλληνα προπονητή να έχει καταφέρει να εμπνεύσει τους παίκτες του ακόμη και για μεγάλα «διπλά» που δείχνουν το «μέταλλό» τους ως συνόλου. Κάπωε έτσι, μπορεί να χαρακτηριστεί άλλωστε η νίκη στον Λαγκαδά επί του συνονόματου Ερμή, όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο παρκέ, φτάνοντας στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ακολουθεί ένα ντέρμπι με το Ανατόλια, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν την ψυχολογία τους στα ύψη. Οι δοκιμασίες δε σταματούν για τον κόουτς Γιασσάρη, αλλά έχει δείξει κιόλας πως δεν τις φοβάται.

http://www.basketblog.gr/index.php?option=...i&Itemid=15
kaneKorso
Οι διαιτητές της 9ης αγωνιστικής 27-11-2016

ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχέλαος-Αίας Ευόσμου Παπαγερίδης-Μπακάλης (Σαμάλης)

ΚΓ «Δ. Διαμαντίδης» 17.00 Καστοριά-Ερμής Λαγκαδά Ταρενίδης Στ.-Παπαδόπουλος Θεοφ. (Κηπουρίδης)

Αγιάς Λάρισας 17.00 Ερμής Αγιάς-Ανατόλια Τσιαπλής-Κατωτικίδης (Μπεκιάρης)

ΔΑΚ Μεσολογγίου 17.00 Χαρίλαος Τρικούπης-ΧΑΝΘ Γιακείμη-Καρπάνος (Κωστής)

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Αγρίνιο Τζιοπάνος Ν.-Ταρενίδης Κ. (Σταμάτης)

ΔΑΚ Βικέλας 17.00 Φίλιππος Β.-Γέφυρα Γερακίνης-Καρακώστας (Μελανίδης)

Αρναίας 17.00 Στρατώνι-Ευρώπη Πευκοχωρίου Λόρτος-Τζίμα (Δροσόπουλος)

ΚΓ «Χρ. Χριστοδούλου» 17.00 Ασπίς Ξ.-Πολύγυρος Θεοδώρου-Σηταρίδης (Σαλικίδης)

http://www.basketblog.gr/index.php?option=...6&Itemid=15
kaneKorso
Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας είναι ξανά η Καστοριά, η οποία έκανε «περίπατο» στο ντέρμπι της αγωνιστικής, με 84-63 επί του Ερμή Λαγκαδά, καθώς την ίδια ώρα το Στρατώνι υπέτασσε με 74-64 το Πευκοχώρι. Δια χειρός... Σταυρόπουλου, ο Χαρίλαος Τρικούπης επέστρεψε στις επιτυχίες, κερδίζοντας με 69-67 το «θρίλερ» με την ΧΑΝΘ, ενώ επιβλητική ήταν η Καρδίτσα με 73-52 κόντρα στο Αγρίνιο.

Μεγάλη νίκη πέτυχε και ο Ερμής Αγιάς με 65-63 απέναντι στο Ανατόλια, όπως και η Ασπίδα Ξάνθης με 58-47 επί του Πολυγύρου. Υψίστης σημασίας ήταν το θετικό αποτέλεσμα για τον Φίλιππο Βέροιας, που «συνέτριψε» με 79-52 τη Γέφυρα. Στις νίκες επέστρεψε ο Πιερικός ο οποίος επικράτησε στην Κατερίνη του Αίαντα Ευόσμου με 71-58, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Πιερικός Αρχέλαος Αίας Ευόσμου 71-58
Καστοριά Ερμής Λαγκαδά 84-63
Ερμής Αγιάς Ανατόλια 65-63
Χαρίλαος Τρικούπης ΧΑΝΘ

69-67
ΑΣ Καρδίτσας Αγρίνιο 73-52
Φίλιππος Βέροιας ΚΣ Γέφυρας 79-52
Στρατώνι Πευκοχώρι 74-64

Ασπίδα Ξάνθης

Πολύγυρος 58-47





Αφεντικό η Καστοριά

Σε εξαιρετική κατάσταση βρέθηκε σήμερα η Καστοριά, με αποτέλεσμα να «διαλύσει» με 84-63 τον Ερμή Λαγκαδά, στο ματς που θεωρείτο ως το ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι παίκτες του Γιώργου Σούλιου, είχαν θέσει γερές βάσεις από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκαν με διαφορά 15 πόντων (30-15), με την ασυναγώνιστη επίθεσή τους να «ξεχαρβαλώνει» την αντίπαλη άμυνα και να δίνει «αέρα» 20 πόντων στην ανάπαυλα (48-28). Το θριαμβευτικό σκορ παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με τους «Γουναράδες» να είναι απόλυτοι κυρίαρχοι και να κατακτούν την κορυφή της βαθμολογίας πια μόνοι τους.

Εδώ... είναι Στρατώνι!

Άλλη μία τρομερή εμφάνιση του Στρατωνίου στην έδρα του, χάρισε ακόμη ένα «σοκ» για ομάδα με σημαντικές επιδιώξεις στην φετινή σεζόν και το νέο «θύμα» ήταν με 74-64 το Πευκοχώρι. Οι γηπεδούχοι, μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο που βρήκε μπροστά τοην Ευρώπη (15-16), πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και με την εξαιρετική τους άμυνα, κατάφεραν να προηγηθούν με 31-22 στο ημίχρονο. Μέχρι το τέλος, κατάφεραν να διατηρήσουν αυτό το προβάδισμα, παρότι οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ασφυκτικά και στα δύο περίπου λεπτά πριν τη λήξη είχαν μειώσει σε 62-57. Αυτή τη φορά, ένα επιθετικό «κρεσέντο» θα χάριζε στο Στρατώνι την νίκη, με επιμέρους σκορ 12-7, με τον Καραμανλή να δέχεται δύο τεχνικές ποινές και να αποβάλλεται στα 44" πριν την εκπνοή.

Στο «νήμα» ο Ερμής

Σπουδαία σημασία έχει η νίκη του Ερμή με 65-63 κόντρα στο Ανατόλια, με την ομάδα της Αγιάς να «εξαργυρώνει» ιδανικά το «διπλό» στον Λαγκαδά. Οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στην τελευταία περίοδο (46-46), αλλά οι Θεσσαλοί επανέλαβαν το σκηνικό πριν τη συμπλήρωση των 30 λεπτών, έχοντας πάντοτε ένα μικρό προβάδισμα. Αυτό διατήρησαν μέχρι τη λήξη, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των παικτών του Πέτρου Γκαϊτατζή για «απόδραση».

Με άνεση η Καρδίτσα

Εύκολη ήταν η επικράτηση της Καρδίτσας με 73-52 απέναντι στο Αγρίνιο. Οι Θεσσαλοί άντλησαν δύναμη από την άμυνά τους και στο ημίχρονο είχαν καταφέρει να έχουν επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους, προηγούμενοι με «αέρα» 11 πόντων (37-26). Το σκηνικό δεν άλλαξε στη συνέχεια, με το «μοτίβο» αυτό να ευνοεί ξεκάθαρα τους γηπεδούχους, οι οποίοι προχώρησαν σε έναν εντός έδρας θρίαμβο που τους διατηρεί στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όπου «συγκατοικούν» με τον Ερμή Αγιάς.

Με το χέρι του Σταυρόπουλου...

Ένα καλάθι του Ντίνου Σταυρόπουλου, ήταν αρκετό για να υπερκεράσει με 69-67 ο Χαρίλαος Τρικούπης το «εμπόδιο» της ΧΑΝΘ. Το σύνολο του Παναγιώτη Ζωντού, έβλεπε τη διαφορά 12 πόντων του ημιχρόνου να «καταρρέει» (38-26), με τους Θεσσαλονικείς να μειώνουν σταδιακά τη διαφορά, βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεσή τους και καταφέρνοντας να φέρουν το ματς στα ίσια (67-67). Εκείνη ήταν η στιγμή για τον αρχηγό των Αιτωλοακαρνανών, ο οποίος «μίλησε» στην πιο κρίσιμη ώρα και με το δικό του εύστοχο σουτ, αποφεύχθηκε για την ομάδα του ένα νέο «έμφραγμα».

Της αμύνης τα παιδιά...

Επιστροφή στις επιτυχίες για την Ασπίδα Ξάνθης, η οποία ξεπέρασε με 58-47 το «εμπόδιο» του Πολυγύρου. Σε ένα ματς που δε διεκδικεί «δάφνες ποιότητας», οι Ακρίτες κατάφεραν να επιβληθούν χάρη στην άμυνά τους, με το 19-17 της πρώτης περιόδου να μετατρέπεται σε ένα ικανοποιητικό προβάδισμα οκτώ πόντων στην ανάπαυλα (33-25). Ακολουθώντας την ίδια «συνταγή» έως το τέλος, κατάφεραν να φτάσουν στην τέταρτη φετινή τους νίκη, που μπορεί να λογιστεί ως σημαντική επιτυχία, αν σκεφτεί κανείς πως δεν είχαν νίκη στις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

Την «έπνιξε» στη Βέροια

Ανοδική είναι η πορεία του Φιλίππου Βέροιας τον τελευταίο καιρό, με το συγκρότημα του Δημήτρη Γκίμα να υποτάσσει με 79-52 τη Γέφυρα. Μία ολοκληρωτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, ύστερα από το 38-33 του ημιχρόνου, θα έδινε στην ομάδα της Ημαθίας αυτό το θριαμβευτικό αποτέλεσμα, αφού με επιμέρους σκορ 22-4, κατάφερε να πάρει «αέρα» 23 πόντων (60-37). Στο τέλος, δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει αυτή τη διαφορά και να πάρει άλλη μια μεγάλη «ανάσα».

Έκανε το καθήκον του ο Πιερικός

Ο Πιερικός Αρχέλαος θεωρούσε δικαιολογημένα ματς «ζωής και θανάτου» αυτό κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου, φτάνοντας στην νίκη με 71-58 τελικά, αν και δυσκολεύτηκε για 30 λεπτά. Στο τέλος της τρίτης περιόδου, το σκορ βρισκόταν στο 51-46, με τον Αίαντα να μοιάζει ικανός για το «μπαμ» μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά στη συνέχεια δεν άντεξε. Η ομάδα από την Κατερίνη μπήκε αποφασισμένη στο φινάλε και αποδίδοντας σε υψηλά επίπεδα στις δύο πλευρές του παρκέ, πέτυχε επιμέρους σκορ 20-12 και παίρνοντας ένα αποτέλεσμα με σημαίνοντα βαθμολογικό και ψυχολογικό αντίκτυπο.

Τα φύλλα αγώνα:

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ - ΧΑΝΘ 69-67
Διαιτητές: Γιακείμη-Καρπάνος
Δεκάλεπτα: 21-13, 38-26, 55-46, 69-67
Χαρίλαος Τρικούπης (Ζωντός): Ιωάννου 11(3), Βουρνάς 1, Παπαδιονυσίου 16(2), Τοπουζίδης 11(2), Μουράτογλου 7(1), Σταυρόπουλος 12(2), Παπαρέγκας 5(1), Γεωργιάδης, Μουρίκης 6.
ΧΑΝΘ (Νικολαίδης): Ιορδάνογλου, Αμπατζάς 21(4), Βλάχος 10(1), Σταματέλος, Ελευθεριάδης 8, Ζιάκας 13(3), Ερμείδης Π.5(1), Γεωργάκης 1, Λευκαδίτης 7(1), Μελίδης 2.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΓΕΦΥΡΑ 79-52
Διαιτητές: Γερακίνης-Καρακώστας
Δεκάλεπτα: 20-13, 38-33, 60-37, 79-52
Φίλιππος (Γκίμας - Μπλατσιώτης): Πάρος 6(2), Τσούκας 16(4), Βάλλιος, Παπαδόπουλος Νίκος 7, Κοθράς 17(2), Σιόλογκας 21(1), Θεοδωρίδης 4, Σταυριανίδης 8(2), Τσεσμετζίδης
Γέφυρα (Τουλούμης): Κρομήδας 3, Δανάκης 13(1), Βάσκος, Κολοκοτρώνης 6, Δέτσικας 2, Καζαμίας, Μυλωνίδης 17(2), Βογιατζής 6, Ταραμάς, Μπίσκας 3(1), Καρούζος 2, Ταραμάς.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ 73-52
Δεκάλεπτα: 20-11, 37-26, 52-36, 73-52
Διαιτητές: Τζιοπάνος-Ταρενίδης
Καρδίτσα (Ρουμελιώτης): Σκορδάς 2, Κουρέπης, Πανταζής 7 (1), Λάκκας 13 (1), Μαυρογιάννης 12 (1), Παππάς 2, Πασσάς, Καμαριώτης 7 (1), Παπαδόπουλος 4, Τριχόπουλος 6, Θέος 16 (1), Παπάς 4 (1)
Αγρίνιο (Μυριούνης): Τασόπουλος 2, Μπερερής 17, Τάσσος 8, Πουρνάρας, Μπαρούχας 3 (1), Σταμούλης, Γκρέκας 2, Μήτσου 6, Γκόβας 3, Μακρής 11

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ 71-58
Διαιτητές: Παπαγερίδης-Μπακάλης
Δεκάλεπτα: 21-12, 29-29, 51-46, 71-58.
Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Τζοβάρας, Ταβαντζής, Γκοντόπουλος 17 (4), Καλτσουνάς, Γκογκίδης 17 (5), Καραγκιολίδης 18 (2), Χανέλλι, Τοπούζης 2, Κωνσταντινίδης 6, Τσιρογιάννης 11 (3), Τσιλιγγαρίδης, Παπαμιχαήλ.
Αίας Ευόσμου (Τσούρμας): Αμούτζιας 7 (1), Τσιμπής 11 (2), Τέντσος, Καδής 3 (1), Δεληγιάννης 8 (2), Τσιακλάγκανος 7 (1), Σπύρας, Καραμανώλης, Δεμερτζής 15 (1), Σικαλίδης 5, Μπαλτζόπουλος, Κόκουρας 2.

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΑ 65-63
Διαιτητές: Τσιαπλής-Κατωτικίδης
Δεκάλεπτα: 19-17, 32-32, 46-46, 65-63
Ερμής Αγιάς (Γιασσάρης): Αγαπιου 2, Τσιαμπαλης, Φαρμάκης, Μηλιώνης 3 (1), Νταλός 4, Χαλκιάς, Κόμματος 5, Περρωτής 8, Τριανταφύλλου 16 (2), Βαβάτσικος 15 (3), Φαρμάκης, Γούλας 12 (1)
Ανατόλια (Γκαιτατζής): Ζαφειρούδης, Πρωτούλης 5 (1), Βρεττάς, Σιώπης 8 (1), Γαλανίδης 15 (2), Τριανταφυλλίδης 2, Συμεωνίδης 9, Αζίζης, Σταματογιάννης 4, Τζουβάρας 8 (1), Βεργίνης 6, Κοτσάνος 6

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 84-63
Διαιτητές: Μαντήλας-Παπαδόπουλος
Δεκάλεπτα: 30-15, 48-28, 79-46, 84-63
Καστοριά (Σούλιος): Κυριακόπουλος 25 (5), Μπέγος, Ματενίδης 4, Απιδόπουλος 4,Ελευθεριάδης 8, Χότζας, Τερσενίδης 13(3), Τασιούδης 2, Τεπετίδης 4, Αντωνιάδης 3, Μπένας 14, Τσότσος 7
Ερμής Λαγκαδά (Αγγέλης): Καϊκλής, Μύνο 2, Ακεψιμαϊδης 13(2), Μάρουσιτς 20(2), Νόττης, Παρίτσης 3, Πιλκούδης 10, Μέλλιος 2, Ελευθεριάδης 6, Καντάρκος 7.

ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 74-64
Διαιτητές: Λόρτος-Τζίμα
Δεκάλεπτα: 15-16, 31-22, 48-44, 74-64.
Στρατώνι (Χατζούλης): Κελεσίδης 13(1), Ζυγούρας. Πονόπουλος 1, Σουτζόπουλος 12(1), Σαμαράς 8(2), Φλιάτης Ι. 2, Θωμαίδης 15(1),Φλιάτης Γ. 2,Πολιτόπουλος, Δασκαλόπουλος 21
Πευκοχώρι (Ντολόπουλος): Αμπατζίδης, Μητσάκης 8(1), Λεμονάκης , Μουρατίδης 19(2), Μαυρίδης 13, Γαρέζος 2, Κιγμέτογλου 19, Σταύρου 3(1).

AΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 58-47
Διαιτητές: Θεοδώρου, Σιταρίδης
Δεκάλεπτα: 19-17, 33-25, 48-32, 58-47
Ασπίς Ξάνθης (Ιωαννίδης): Σμυρλόγλου, Παπαδάκης 4, Γρούδος 4, Τσιώγκας 3 (1), Στεφανίδης 10 (2), Καραμπίνης, Τσιαβές 12, Κουτσογιάννης, 17, Ασημάκης 2, Παπαθανασίου, Μασμανίδης, Πετς 6 (1)
Πολύγυρος (Παπαδόπουλος): Πιπιλιάρης 16, Πετρίδης 2, Παπασραφιανός, Αράπης 7 (1), Βούλγαρης 1, Νησιώτης 14, Νουκάρης 5 (1), Ακριτιδης, Μίκιτς 2.

Βαθμολογία (σε 9 αγώνες):

1. Καστοριά 17 (8-1)
2. Πευκοχώρι 16 (7-2)
3. Καρδίτσα 15 (6-3)
4. Ερμής Αγιάς 15 (6-3)
5. Ανατόλια 14 (5-4)
6. Αγρίνιο 14 (5-4)
7. Ερμής Λαγκαδά 14 (5-4)
8. Γέφυρα 14 (5-4)
9. Χαρίλαος Τρικούπης 14 (5-4)
10. Ασπίς Ξάνθης 13 (4-5)
11. Στρατώνι 13 (4-5)
12. Φίλιππος Βέροιας 12 (3-6)
13. Πιερικός Αρχέλαος 12 (3-6)
14. Πολύγυρος 12 (3-6)

http://www.basketblog.gr/index.php?option=...i&Itemid=15
15. ΧΑΝΘ 12 (3-6)
16. Αίας Ευόσμου 9 (0-9)

10η αγωνιστική (4/12):

Ερμής Λαγκαδά-Πιερικός Αρχέλαος
Ανατόλια-Καστοριά
ΧΑΝΘ-Ερμής Αγιάς
Χαρίλαος Τρικούπης-Καρδίτσα
Αίας Ευόσμου-Φίλιππος Βέροιας
Γέφυρα-Στρατώνι
Πευκοχώρι-Ασπίδα Ξάνθης
Πολύγυρος-Αγρίνιο

Πήρε το ντέρμπι με το Ανατόλια ο Ερμής Αγιάς

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς όπου ο Ερμής αντιμετώπισε το Ανατόλια για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄Εθνικής.

Του Βασίλη Σιώκα

Σε ένα παιχνίδι με δραματικό φινάλε, ο Ερμής Αγιάς επικράτησε δύσκολα με 65-63 και εξασφάλισε μια ακόμα πολύτιμη νίκη. Μπήκε αποφασισμένος να παίξει δυνατά και να προσέξει την άμυνα του -σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε- που σε πολλά παιχνίδια αποτέλεσε «αχίλλειο φτέρνα». Το Ανατόλια απέδειξε τον λόγο που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αφού πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το τέλος και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κλέψει και την νίκη.

Την ερχόμενη Κυριακή (4/11) ο Ερμής Αγιάς θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη όπου θα αντιμετωπίσει την ΧΑΝΘ για την 10η αγωνιστική για το «μαραθώνιο» πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Ο αγώνας:

Αμφίρροπο το παιχνίδι στην πρώτη περίοδο με αρκετές εναλλαγές στο σκορ (σύνολο 5). Οι «κυανόλευκοι» βγήκαν στο παρκέ με στόχο να «χτυπήσουν» το ζωγραφιστό και το πέτυχαν με τον Περρωτή που σημείωσε τους πρώτους 8 πόντους της ομάδας του (8-8). Το Ανατόλια όμως με την τριπλέτα Σιώπη, Γαλανίδη και Σταματογίαννη είχαν την απάντηση και πέρασαν λίγο αργότερα μπροστά στο σκορ (8-10). Ο Βαβάτσικος με σουτ τριών πόντων στο 7ο λεπτό διαμόρφωσε το 13-12, ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Τριανταφύλλου από το σημείο των ελευθέρων βολών διατήρησε το μικρό προβάδισμα (19-17).

Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο για τον Ερμή που με σερί 6-0 έφτασε ουσιαστικά στο πρώτο του σοβαρό προβάδισμα στον αγώνα (25-19). Ωστόσο στην συνέχεια οι «κυανόλευκοι» χαλάρωσαν στην άμυνα και επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν στην αναμέτρηση με καλάθια του Συμεωνίδη και τρίποντο του Πρωτούλη (27-28). Άμεσα όμως ο Τριανταφύλλου με πέντε σερί πόντους έδωσε το προβάδισμα και πάλι στους γηπεδούχους (32-28) για να ισοφαρίσει το Ανατόλια (32-32) για το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, Βαβάτσικος και Τριανταφύλλου με σουτ έξω από τα 6.75 διεύρυναν το προβάδισμά τους (41-34)αλλά το τρίποντο του Σιώπη και οι βολές του Τζουβάρα έφεραν το παιχνίδι ξανά στα ίσια (44-44).

Με προβλήματα ξεκίνησε η τελευταία περίοδος για τον Ερμή, αφού Νταλός, Τσιαμπαλής, Περρωτής και Χαλκιάς είχαν συμπληρώσει από τέσσερα φάουλ, ενώ μετά από μόλις δύο λεπτά ο αρχηγός Χαλκιάς αποβλήθηκε από το παιχνίδι με πέντε.

Ο Μηλιώνης που ήρθε από το πάγκο έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο για το 56-52, ενώ στην επόμενη φάση ο Ερμής βρήκε κερδισμένος με πέντε πόντους. Ο Γούλας ευστόχησε σε τρίποντο και ταυτόχρονα οι διαιτητές σφύριξαν φάουλ μακριά από την μπάλα, με αποτέλεσμα να έχει νέα επαναφορά. Ο Γούλας πήρε το σουτ και ευστόχησε για το 61-54. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν ακόμα σφυγμό. Με δύο πανομοιότυπες φάσεις, βρήκαν τον ελεύθερο παίκτη στο τρίποντο και μείωσαν στο 61-60 με μόλις τρία λεπτά για το τέλος.

Τα τελευταία δραματικά λεπτά

Το παιχνίδι είχε μπει στην τελική του ευθεία και οι ομάδες γνώριζαν ότι το φινάλε θα ήταν δραματικό. Το τρίποντο του «Βάβα» (64-61) στο 38', δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους που έφεραν το παιχνίδι στο πόντο (64-63). Επίσης, το Ανατόλια είχε την μπάλα και τις τύχες του παιχνιδιού στα χέρια του όταν στα 38" δεν μπόρεσε σε δύο περιπτώσεις να σημειώσει καλάθι με αποτέλεσμα να μείνουν μόλις 3,2" για το τέλος. Ο Κόμματος οδηγήθηκε γρήγορα στις βολές αλλά ευστόχησε μόνο στην δεύτερη (65-63). Ο Συμεωνίδης κατέβασε γρήγορα την μπάλα και σε νεκρό χρόνο οι διαιτητές σφύριξαν φάουλ, οδηγώντας τον στις βολές. Ο ίδιος ωστόσο αστόχησε στην πρώτη και έχασε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 32-32, 46-46, 65-63

Ερμής Αγιάς (Γιασάρης): Κόμματος 5,Περρωτής 8, Νταλός 4, Τριανταφύλλου 16(2), Μηλιώνης 3(1), Τσιαμπαλής, Φαρμάκης Θ., Φαρμάκης Β. , Γούλας 12(1), Αγαπίου 2, Χαλκιάς, Βαβάτσικος 15(3).

ΣΑΑΚ Ανατόλια(Γκαϊτατζής): Ζαφειρούλης, Πρωτούλης 5(1), Βρέττας, Σιώπης 8(1), Γαλανίδης 15(1), Τριανταφυλλίδης 2, Συμενωνίδης 9, Αζίζης, Σταματογιάννης 4, Τζουβάρας 8(1), Βεργίνης 6, Κούσανος 6

http://www.rockngoal.com.gr/basketnews/vit...ia-o-ermis.html
kaneKorso
Ετσι κρίθηκε το Ερμής Αγιάς-Ανατόλια

http://www.infobasket.gr/%ce%b5%cf%84%cf%8...bb%ce%b9%ce%b1/

Οι σκόρερς της Β΄Εθνικής (9η αγωνιστική)

Αναλλοίωτη παρέμεινε η κορυφή σε νότιο και βόρειο όμιλο αυτή την εβδομάδα. Ο Φίλιππος Μοσχοβίτης και ο Δημήτρης Πιπιλιάρης εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση, αλλά ο ανταγωνισμός είναι έντονος και στους δύο ομίλους της Β΄Εθνικής.

Δύο είναι οι νέες είσοδοι στα Top 10 αυτή την εβδομάδα (μία σε κάθε όμιλο). Ο λόγος για τον Γιάννη Κυριακόπουλο (στον Βορρά) και τον Γιάννη Ροδοστόγλου (στο Νότο), οι οποίοι πήραν τη θέση των Γκόβα και Λεγκίκα αντίστοιχα.

Νότιος όμιλος
1. Φίλιππος Μοσχοβίτης Νέα Κηφισιά 165
2. Νίκος Χουχούμης Εργοτέλης 154
3. Γιάννης Κακιούζης Παπάγος 152
4. Μιχάλης Φρουσκλιάς Κρόνος 151
5. Νίκος Ψυλέας Μανδραϊκός 146
6. Ανδριανός Περδικάρης Ιωνικός Νίκαιας 142
7. Λουκάς Γιαουρτόγλου Πανερυθραϊκός 141
8. Νίκος Μαντζιώρης Πανελευσινιακός 138
9. Γιάννης Ντιπ Τρίτωνας 132
10. Γιάννης Ροδοστόγλου Αγία Παρασκευή 131

Βόρειος όμιλος
1. Δημήτρης Πιπιλιάρης Πολύγυρος 169
2. Μπάμπης Μουρατίδης Πευκοχώρι 167
3. Νεκτάριος Μάρουσιτς Ερμής Λαγκαδά 160
4. Δημήτρης Σιόλογκας Φίλιππος Βέροιας 152
5. Γ. Δασκαλόπουλος Στρατώνι 151
6. Λευτέρης Ακεψιμαΐδης Ερμής Λαγκαδά 149
7. Σταύρος Μυλωνίδης Γέφυρα 148
8. Γιάννης Κυριακόπουλος Καστοριά 147
9. Γιάννης Βαβάτσικος Ερμής Αγιάς 144
10. Νάσος Περρωτής Ερμής Αγιάς 142

* Στο νότιο όμιλο εκκρεμεί ο αγώνας Τρίτωνας-Μαρούσι, που αναβλήθηκε

http://www.infobasket.gr/%ce%bf%ce%b9-%cf%...b9%ce%ba%ce%ae/

Οι διαιτητές της 10ης αγωνιστικής 04-12-2016


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου


Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λαγκαδά-Πιερικός Αρχέλαος Ξέρας-Καρακώστας (Σιμητόπουλος)

Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Καστοριά Ταρενίδης Στ.-Ζαχαρής (Δροσόπουλος)

Μ.Τσίκινας 17.00 ΧΑΝΘ-Ερμής Αγιάς Ελευθεριάδης-Παπαγεωργίου (Αστρεινίδης)

ΔΑΚ Μεσολλογίου 17.00 Χαρίλαος Τρικούπης-Καρδίτσα Θα διεξαχθεί 21/12

ΔΑΚ Ευόσμου 17.00 Αίας Ευόσμου-Φίλιππος Βέροιας Δημάδης-Ντούρας (Πολυχρονίδης)

Γέφυρας 17.00 Γέφυρα-Στρατώνι Παπαδόπουλος Θεοφ.-Μελανίδης (Παραλικίδης)

ΔΑΚ Αγ. Παύλου 17.00 Ευρώπης Πευκοχωρίου-Ασπίς Ξάνθης Θεοδώρου-Κοϊμτζόγλου (Θωμόπουλος)

Πολυγύρου 17.00 Πολύγυρος-Αγρίνιο Σιμητόπουλος-Τσιρτσιμάλης (Λαδένης)

http://www.infobasket.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%...ce%ae%cf%82-35/
kaneKorso
10η αγωνιστική (4/12):

Ερμής Λαγκαδά-Πιερικός Αρχέλαος 1

Ανατόλια-Καστοριά 1

ΧΑΝΘ-Ερμής Αγιάς 2

Χαρίλαος Τρικούπης-Καρδίτσα 1

Αίας Ευόσμου-Φίλιππος Βέροιας 1

Γέφυρα-Στρατώνι 2

Πευκοχώρι-Ασπίδα Ξάνθης 1

Πολύγυρος-Αγρίνιο 2

kaneKorso
ΧΑΝΘ-ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ 69-71 τελικό
kaneKorso
Συνεχίζει απτόητος ο Ερμής Αγιάς!

Απίστευτα πράγματα έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς όπου ο Ερμής αντιμετώπισε τον Χαρίλαο Τρικούπη για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β' Εθνικής.

Του Βασίλη Σιώκα

Οι «κυανόλευκοι» ήταν αυτοί που πήραν το ροζ φύλλο αγώνος με τελικό σκορ 74-64, σε ένα παιχνίδι με πολλή ένταση τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών όσο και εκτός αυτών. Αρκετοί φίλοι του Χαρίλαου Τρικούπη ταξίδεψαν από το Μεσολόγγι για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, ήταν όμως και υπαίτιοι για τις φασαρίες που προκλήθηκαν στις κερκίδες. Κάποια αρνητικά σχόλια προς τον Νέστορα Κόμματο ερέθισαν τον έμπειρο φόργουορντ που έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε στην κερκίδα. Δεν άρχισε επίσης να εμπλακούν και οι φίλοι του Ερμή και να διακοπεί προσωρινά το παιχνίδι. Τελικά η αστυνομική δύναμη που ήταν στο γήπεδο υπέβαλε την τάξη.

Στα αγωνιστικά, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο με τον Ερμή όμως να έχει ένα μικρό προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του. Στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου, οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο παρκέ ωστόσο στην τελευταία περίοδο έδωσαν δικαιώματα στον αντίπαλο χωρίς όμως να απειληθούν ιδιαίτερα.

Ο αγώνας:

Με τον Κόμματο να σημειώνει 14 από τους συνολικά 23 πόντους του στην πρώτη περίοδο, οι «κυανόλευκοι» έφτασαν γρήγορα σε νταμπλ σκορ (12-6). Ενώ όλα φαίνονταν ότι κυλούσαν ομαλά, μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά Περρωτής και Χαλκιάς χρεώθηκαν με δύο και τρία φάουλ αντίστοιχα. Αυτό αποπροσανατόλισε τους γηπεδούχους και ο αντίπαλος μείωσε στο πόντο την διαφορά (21-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ερμής είχε ένα μικρό προβάδισμα (28-24) που στην συνέχεια διαβάζοντας αποτελεσματικά το σετ παιχνίδι το αύξησε (33-26). Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις μέσα από το ζωγραφιστό και τις ελεύθερες βολές και με σερί επέστρεψαν στην αναμέτρηση (36-34). Οι γηπεδούχοι όμως μέχρι το ημίχρονο ανέβασαν στροφές φτάνοντας στο 41-36.

Λιγότερο από ένα λεπτό χρειάστηκε στην επανάληψη η ομάδα του Μεσολογγίου ώστε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (41-41). Τσιαμπαλής και Κόμματος όμως έδωσαν λύσεις στην επίθεση των «κυανόλευκων» γράφοντας το 53-45, για να έρθει από τον πάγκο ο Γκανέτσας που πήρε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και να δώσει στην ομάδα του για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (55-45). Το δεκάλεπτο έκλεισε με 61-52 υπέρ του Ερμή.

Η τελευταία περίοδος ήταν κακή επιθετικά και για τις δύο ομάδες. Τα τρία γκαρντ στην ίδια πεντάδα (Γκανέτσας, Χαλκιάς, Τσιαμπαλής) που χρησιμοποίησε ο Γρηγόρης Γιασάρης έφερε αποτέλεσμα στην άμυνα όχι όμως ιδιαίτερα στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν σκορ μόνο από την γραμμή των ελευθέρων βολών (10 από τους 12 πόντους στην περίοδο) σημειώνοντας το μοναδικό τους σουτ εντός πεδιάς 1:26 πριν την λήξη (69-60). Στην συνέχεια ο Κόμματος δέχτηκε δεύτερη τεχνική ποινή και το Μεσολόγγι πλησίασε στους 7 (69-62). Τελικά ο Ερμής διαχειρίστηκε ιδανικά τα τελευταία δευτερόλεπτα και πήρε μια ακόμα σπουδαία νίκη με 74-64.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 41-36, 61-52,74-64

Ερμής Αγιάς (Γιασσάρης): Τσαμπαλής 13(3), Γκανέτσας 6, Μηλιώνης,Νταλός, Χαλκιάς, Κόμματος 23(2),Περρωτής 11, Τριανταφύλλου 9,Βαβάτσικος 4, Γούλας 8(2)

Χαρίλαος Τρικούπης (Δημητριάδης): Ιωάννου, Βουρνάς 4, Παπαδιονυσίου 11, Τοπουζίδης 7(1), Μουράτογλου 8, Σταυρόπουλος 8, Παπαρέγκας 2, Γεωργιάδης 11(1), Μουρίκης 1, Ψάλτου 12.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής (11η):

Πιερικός - Ανατόλια 56-66
Καστοριά - ΧΑΝΘ 99-74
Ερμής Αγιάς - Χαρίλαος Τρικ. 74-64
Καρδίτσα - Πολύγυρος 95-64
Φίλιππος - Ερμής Λ. 72-69
Στρατώνι - Αίας 85-81
Ασπίδα Ξ. - Γέφυρα 69-60
Αγρίνιο - Πευκοχώρι 67-71

Βαθμολογία (11 ματς)
1. Καστοριά 21 (10-1)
2. Ευρώπη Πευκοχ. 20 (9-2)
3. Ερμής Αγιάς 19 (8-3)
4. Καρδίτσα 17 (7-3)*
5. Ερμής Λαγκαδά 17 (6-5)
6. Αγρίνιο 17 (6-5)
7. Ανατόλια 17 (6-5)
8. Γέφυρα 17 (6-5)
9. Φίλιππος Βερ. 16 (5-6)
10. Ασπίδα Ξάνθης 16 (5-6)
11. Στρατώνι 16 (5-6)
12. Χαρίλαος Τρικ. 15 (5-5) *
13. Πιερικός 14 (3-8)
14. ΧΑΝΘ 14 (3-8)
15. Πολύγυρος 14 (3-8)
16. Αίας Ευόσμου 11 (0-11)
*Ενα παχνίδι λιγότερο.

Η επόμενη αγωνιστική (12η, 18/12)

ΧΑΝΘ-Πιερικός Αρχέλαος
Χαρίλαος Τρικούπης-Καστοριά
Ερμής Αγιάς-Καρδίτσα
Ανατόλια-Φίλιππος Βέροιας
Ερμής Λαγκαδά-Στρατώνι
Αίας Ευόσμου-Ασπίδα Ξάνθης
Γέφυρα-Αγρίνιο
Πευκοχώρι-Πολύγυρος

http://www.rockngoal.com.gr/basketnews/vit...rmis-agias.html
BODIROGA4
QUOTE (kaneKorso @ Dec 12 2016, 09:06 ) *
Συνεχίζει απτόητος ο Ερμής Αγιάς!

Απίστευτα πράγματα έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς όπου ο Ερμής αντιμετώπισε τον Χαρίλαο Τρικούπη για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β' Εθνικής.

Του Βασίλη Σιώκα

Οι «κυανόλευκοι» ήταν αυτοί που πήραν το ροζ φύλλο αγώνος με τελικό σκορ 74-64, σε ένα παιχνίδι με πολλή ένταση τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών όσο και εκτός αυτών. Αρκετοί φίλοι του Χαρίλαου Τρικούπη ταξίδεψαν από το Μεσολόγγι για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, ήταν όμως και υπαίτιοι για τις φασαρίες που προκλήθηκαν στις κερκίδες. Κάποια αρνητικά σχόλια προς τον Νέστορα Κόμματο ερέθισαν τον έμπειρο φόργουορντ που έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε στην κερκίδα. Δεν άρχισε επίσης να εμπλακούν και οι φίλοι του Ερμή και να διακοπεί προσωρινά το παιχνίδι. Τελικά η αστυνομική δύναμη που ήταν στο γήπεδο υπέβαλε την τάξη.



Πως ειναι δυνατον να προκαλουνται επεισοδια απο οικογενειες με μικρα παιδια που ειχαν παει στο γηπεδο απο την πλευρα του Μεσολογγιου;;;Ειδικα οταν στα εντος εδρας παιχνιδια δεν εχει δημιουργηθει το παραμικρο προβλημα, πως θα δημιουργηθει στο εκτος εδρας!Δυστυχως η παραπληροφορηση επιβιωνει!Λυπαμαι για μια μεριδα των φιλαθλων της Αγιας που επιτεθηκε σε μικρα παιδια!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.