Στον Παναθηναικο κατεληξε ο πρωτος τιτλος της χρονιας...
Τελικο σκορ 68-57 με Τσαρτσαρη ΜVP με 16π.(4/8β.,3/4δ.,2/4τρ.),7ρ.,
2ασ. και 5 κερδ.φαουλ!
Δικαια,πιστευω,κατεκτησε τον τιτλο ο Παναθηναικος και εγινε πλεον ο πολυνικης
του θεσμου με 9 κατακτησεις.
Το Μαρουσι το παλεψε το παιχνιδι οσο μπορουσε,αλλα "εμεινε" απο επιθετικες
λυσεις τις κρισιμες στιγμες.Ο Μπλακνει μπλοκαριστηκε στο β'ημιχρονο,ενω
ο Κυριτσης δεν ηταν σε καλη μερα...
Oμπραντοβιτς:"Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πορεία τους στο κύπελλο. Είναι ωραίο να βλέπεις τον κόσμο να πανηγυρίζει. Τον τελευταίο καιρό που τον χρειαζόμαστε είναι κοντά στην ομάδα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας. Συγχαρητήρια στο Μαρούσι που έπαιξε με καρδιά και θέληση.
Στην αρχή προηγήθηκαμε με 8 πόντους, παίξαμε σωστά, κάναμε ελεύθερα σουτ, αλλά δεν σκοράραμε. Το Μαρούσι έμεινε μες στο παιχνίδι εκμεταλλευόμενο τα επιθετικά του ριμπάουντ. Στο δεύτερο η άμυνα ήταν το κλειδί κι ότι ελέγξαμε επιτέλους τα ριμπάουντ. Σε αυτόν τον τελικό έγιναν αρκετά παράδοξα το Μαρούσι που σουτάρει πολύ καλά στις βολές είχε άσχημα ποσοστά, ενώ εμείς που είχαμε υψηλά ποσοστά στο τρίποντα σήμερα ήμασταν κακοί.
Ένας τίτλος είναι πάντα σημαντικός κι αποτελεί ψυχολογική ένεση για την Ευρωλίγκα. Αύριο γυρίζουμε σελίδα και ξεκινάμε την προετοιμασία με την Εφές. Τον τελευταίο καιρό παίζουμε καλά, αλλά έχουμε δημοκρατία κι ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Το σημαντικό είναι πως αισθανόμαστε εμείς. Πήραμε έναν τίτλο κι έχουμε 35-7 ρεκόρ. Αποδεικνύεται ότι η θέληση των παικτών ήταν μεγάλη και στο σημερινό παιχνίδι. Και δεν μας απασχολούν αυτά που ακούγονται για το κλίμα Δεν παίζει ρόλο το γεγονός ότι αυτός ήταν ο 22ος για μένα. Σημασία έχει ότι πήρε έναν ακόμη ο Παναθηναϊκός. Είναι σημαντικότερος για τον κόσμο και τους νεαρούς παίκτες μας, όπως ο Σπανούλης που κατακτά για πρώτη φορά ένα τρόπαιο. Θα πάρει, όμως, αρκετά ακόμη για είναι σπουδαίος παίκτης".
Γιαννάκης: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και βέβαια συγχαρητήρια και στους παίκτες μου. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι παίκτες μου ήταν αναπληρωματικοί στο Μαρούσι πέρυσι, δείξαμε ότι έχουμε τον χαρακτήρα να κερδίσουμε μια μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Κάναμε περισσότερα λάθη απ ότι έπρεπε και είχαμε χαμηλό ποσοστό στις βολές. Είχαμε εκνευρισμό, αλλά αυτό είναι καλό, δείχνει ότι τα παιδιά θέλουν και μπορούν. Κάναμε παιδαριώδη λάθη. Στα ομαδικά παιχνίδια κερδίζει αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη. Μάθαμε πολλά, θα διαβάσουμε και το βίντεο και θα μάθουμε περισσότερα. Ο πρόεδρος, Αρης Βωβός, είναι πολύ χαρούμενος με την ομάδα του. Μας αφήνει να δουλεύουμε σκληρά και να κάνουμε τη δουλειά μας. Θέλαμε πολύ να τον κάνουμε υπερήφανο με έναν τίτλο, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Εμείς θέλουμε να παίζουμε τέτοια παιχνίδια κι ας τα χάνουμε. Οι παίκτες μου γίνονται καλύτεροι."