Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Aris vs. Cibona November 07, 2007
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
weirdo1977
χεχε, άλλη μια παράδοση ε ? Η ομάδα μας δεν έχει κάνει ποτε το 3-0 στην Ευρωλίγκα και είναι μεγάλη πρόκληση, υπάρχει το πρόβλημα του τερελ ο οποιος είναι αμφίβολος, βεβαια δεν ξέρω αν αυτό είναι καλο η κακό, έχω ακούσει πως έχουν καλο άσσο και ίσως είναι καλύτερα αμυντικά τουλάχιστον να μην ξεκινήσει ο kastl. Επίσης βλέποντας tgo roster της είδα πως είναι ψηλή ομάδα με 2-3 παίκτες πάνω από 2.10, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τους αντιμετωπίσουμε και κατά ποσο βελτιωνόμαστε σε αυτό το θέμα. Αυτά προς το παρόν, επειδή μου είναι δύσκολο να φτιάξω τα υπέροχα αφιερώματα που κάνετε ας το κάνει κάποιος άλλος, εγώ ελπίζω να συνεχίσω την παράδοση και να σπάσω ακομη μια ... παράδοση biggrin.gif
Warrior
QUOTE(weirdo1977 @ Nov 5 2007, 19:08 ) *
χεχε, άλλη μια παράδοση ε ?


Αυτην και αλλη μια rolleyes.gif να σπασεις και... 77.gif


QUOTE(weirdo1977 @ Nov 5 2007, 19:08 ) *
Η ομάδα μας δεν έχει κάνει ποτε το 3-0 στην Ευρωλίγκα και είναι μεγάλη πρόκληση, υπάρχει το πρόβλημα του τερελ ο οποιος είναι αμφίβολος, βεβαια δεν ξέρω αν αυτό είναι καλο η κακό, έχω ακούσει πως έχουν καλο άσσο και ίσως είναι καλύτερα αμυντικά τουλάχιστον να μην ξεκινήσει ο kastl.


Aληθεια...κανα νεο ειχαμε??

Καλο δεν νομιζω να ναι,γιατι δεν αποκλειεται ξαφνικα να παρει μπρος,ενω ακομα τον Καλαιτζη δεν τον
εμπιστευομαι 100%(αλλα και παλι δεν μπορει να βγαλει το 40λεπτο μονος του)..

Νομιζω οτι παρα την εικονα του παλε χθες,την Τεταρτη θα ζησει μεγαλες στιγμες το γηπεδο!Ιστορικο
σημειολογικα το παιχνιδι!
weirdo1977
στο metropolis άκουσα σήμερα πως είναι αμφίβολος χωρίς κάτι πιο συγκεκριμένο...

για πια παράδοση λες ? για τον παναθηναϊκό ?

γιατί αφήνεις τόσο έξω τον παντελιάδη... μπορεί να βοηθήσει τον καλαϊτζή για 10-15 λεπτάκια...
Warrior
Γενικα μιλαω... tongue.gif

Για τον Παντελιαδη δεν ξερω ρε συ....αν το παιχνιδι ειναι σε κρισιμο σημειο.Δεν εχει και χρονο στα ποδια...
Warrior
Τα εισιτήρια με την Cibona Zagreb

Ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοινώνει ότι αρχίζει από σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση κόντρα στην Cibona Zagreb που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (07/11) και ώρα 20:45, στο πλαίσιο της 3ης Αγωνιστικής της φετινής Euroleague.

Στόχος των «κίτρινων» δεν μπορεί να είναι άλλος από τη νίκη και όλοι εσείς που έχετε στηρίξει την ομάδα μας τόσο στις καλές, όσο κυρίως στις δύσκολες στιγμές, πρέπει για μια ακόμη φορά να γεμίσετε ασφυκτικά το Αλεξάνδρειο, προκειμένου να την βοηθήσετε να συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στην Ευρωλίγκα.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής:

Θύρα 1: 20 ευρώ

Θύρα 2-3: 25 ευρώ

Θύρα 4: 20 ευρώ

Θύρα 5-6: 10 ευρώ

Θύρα 7-8-9-10: 20 ευρώ

Υπάρχουν επίσης και παιδικά εισιτήρια των 5 ευρώ για παιδιά από έξι έως δώδεκα ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια τους σήμερα και αύριο από τα γραφεία του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (τηλ. 2310 265-600) μέχρι τις 19:00, τον Α.Σ. ΑΡΗ (Αλκμήνης 69, εκεί όπου βρίσκεται η θύρα των επισήμων στο Κλεάνθης Βικελίδης, τηλ. 2310 305-402), αλλά και από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Αθλητικού Μελάθρου την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

www.arisbc.gr
weirdo1977
QUOTE(www.betsmart.gr)
Παίζει ο Κασλ με Τσιμπόνα

Το ιατρικό τιμ του Αρη έβαλε την καρδιά του Γκόρντον Χέρμπερτ στη θέση της... Ο Τερέλ Κασλ ανησύχησε τους «κίτρινους» με τον τραυματισμό του στον αγώνα με την ΑΕΚ (δέχτηκε γονατιά στον οπίσθιο μηριαίο από τον Αλέξη Κυρίτση) όμως σήμερα εξετάστηκε από το ιατρικό τιμ της ομάδας και διαπιστώθηκε ότι δε συντρέχουν λίγοι ανησυχίας. Συνεπώς ο αρχηγός του Αρη θα αγωνιστεί κανονικά την Τετάρτη, κόντρα στην Τσιμπόνα.

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ έχει ρίξει το βάρος στην αναμέτρηση με τους Κροάτες και ξέρει ότι αν η ομάδα του κάνει το 3 στα 3» θα αυξήσει κατακόρυφα τις ελπίδες της για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.
basketaris
QUOTE
Πανέτοιμος για Τσιμπόνα

Με μία πρωινή προπόνηση στο Αλεξάνδρειο, ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης, η μίνι προετοιμασία του Άρη για το εντός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης, με την Τσιμπόνα, για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας (07/11, 20:45).

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ θα έχει κανονικά στην διάθεσή του τον Ρέισον Τέρι, όπως και στα προηγούμενα δύο πρώτα παιχνίδια στον Β΄ όμιλο της Ευρωλίγκας, με Μάλαγα στο Αλεξάνδρειο και την Λε Μαν στην Γαλλία. Αυτό όμως που συνεχίζει να παραμένει άγνωστο για τον τεχνικό του Άρη, είναι το πότε θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αμερικανού φόργουορντ και για τις εγχώριες υποχρεώσεις.

Το πότε δηλαδή θα έρθει στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης το σλοβάκικο διαβατήριο του Τζερεμάια Μάσεϊ, ώστε να αποκτήσει το δικαίωμα να αγωνίζεται ως κοινοτικός και ο Ρέισον Τέρι να καλύψει την θέση του δεύτερου ξένου στην Ελλάδα, ως παρτενέρ του Μπρέισι Ράιτ.

Χέρμπερτ: "Είμαστε το φαβορί"

Ως μεγάλη ευκαιρία του Άρη, να διατηρήσει το αήττητο στην Ευρωλίγκα, χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Τσιμπόνα, ο τεχνικός των "κιτρίνων", Γκόρντον Χέρμπερτ.

"Είναι το πρώτο παιχνίδι που ο Άρης είναι το φαβορί και σε θέση να νικήσει. Πρόκειται για σπουδαία ευκαιρία να επικρατήσουμε της Τσιμπόνα και να επεκτείνουμε το θετικό σερί μας. Οι παίκτες μου πρέπει να είναι επιθετικοί και την ίδια στιγμή να παραμένουν συγκεντρωμένοι, ώστε να διατηρηθούμε στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου".

"Η Τσιμπόνα είναι νεανική ομάδα, γεμάτη ταλέντο. Έπαιξαν σπουδαία απέναντι στην Έφες Πίλσεν, την πρώ τη αγωνιστική. Πρέπει να είμαστε σκληροί και να "βγάλουμε" πολλή ενέργεια μέσα στις γραμμές του γηπέδου για να πάρουμε τη νίκη και να την αφιερώσουμε στους φιλάθλους. Στόχος μας είναι τους κάνουμε να αισθάνονται υπερήφανοι για τον Άρη, όταν θα φεύγουν από το γήπεδο, στο τέλος κάθε αγώνα".

Ηλιάδης: "Σοβαροί όπως στα προηγούμενα ματς"

Τη σοβαρότητα που έδειξε στα προηγούμενα ματς, ο Άρης, πρέπει να επαναλάβει και σ' αυτό με την Τσιμπόνα, σύμφωνα με τον Σάββα Ηλιάδη, που αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό ματς της ομάδας του.

"Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι παίζουμε στην έδρα μας κι έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε σιγά, σιγά τον ρυθμό μας, ενώ προερχόμαστε και από μια σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή. Πρέπει και αύριο λοιπόν να παρουσιαστούμε το ίδιο σοβαροί στο γήπεδο για να φτάσουμε στη νίκη", είπε ο άσος των "κιτρίνων", στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

Ως κλειδί του αγώνα, χαρακτήρισε τον έλεγχο του ρυθμού: "Το ποιος θα μπορέσει να επιβάλει τον δικό του ρυθμό. Η ομάδα που θα μπορέσει να το καταφέρει, θα είναι και αυτή που θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη. Το γεγονός ότι η Τσιμπόνα προέρχεται από μια πολύ κακή εμφάνιση, αλλά και μια βαριά ήττα στην έδρα της Μάλαγα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα γιατί δεν πιστεύω ότι θα ξανά παρουσιάσει μια παρόμοια εικόνα στο γήπεδο. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί".

Ο γκαρντ του Άρη, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του είναι πολύ πιο ισχυρή με τον Ρεϊσόν Τέρι, στη σύνθεσή της: "Είναι αλήθεια ότι με τον Τέρι στους αγώνες της Ευρωλίγκα παρουσιαζόμαστε πολύ δυνατοί. Ευτυχώς η απουσία του στο ελληνικό Πρωτάθλημα δεν μας έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής. Όπως και να έχει όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μεγάλες ομάδες πρέπει να αναπληρώνουν όλα τα κενά που προκύπτουν. Είτε αυτό έχει να κάνει με το διαβατήριο του Μάσεϊ που δεν επιτρέπει στον Τέρι να αγωνίζεται στο ελληνικό Πρωτάθλημα, κάτι που ελπίζω να λυθεί σύντομα, είτε έχει να κάνει με προβλήματα τραυματισμών κατά την διάρκεια της χρονιάς. Θα πρέπει λοιπόν όσο δεν παίζει ο Τέρι να κάνουμε όλοι μας ότι καλύτερο μπορούμε για να τον αναπληρώνουμε επάξια το κενό του".

"Όπως εγώ, έτσι και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου θέλουμε να παίζουμε και να βοηθάμε την ομάδα. Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή και είναι θέμα χρόνου να βρούμε όλοι τον ρυθμό μας, ενώ το πιο σημαντικό από όλα είναι η ομάδα να τα πηγαίνει καλά".

Αγαδάκος: "Να προστατέψουμε την έδρα μας"

Την "προστασία" του Αλεξανδρέιου, έχει ως πρωταρχικό στόχο, ο Λάζαρος Αγαδάκος, που έπλεξε το εγκώμιο των οπαδών του Άρη.

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν παρακολούθησα τα παιχνίδια της Τσιμπόνα με λεπτομέρεια, αλλά κάθε ομάδα στον όμιλό μας είναι υψηλού επιπέδου. Δεν ξεχνώ ότι νίκησαν την Έφες Πίλσεν στην έδρα τους. Δεν πιστεύω ότι η μεγάλη ήττα στη Μάλαγα θα τους επηρεάσει, αφού αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν. Θα έρθουν για να μας νικήσουν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε το αήττητο στην έδρα μας".

"Είναι αλήθεια ότι παίξαμε ένα ζευγάρι παιχνιδιών σε υψηλό επίπεδο και σίγουρα θέλουμε να προστατέψουμε το “Αλεξάνδρειο”. Οι οπαδοί μας γνωρίζουν πως να μας υποστηρίζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, όχι μόνο γιορτάζοντας όταν η ομάδα κερδίζει αλλά και όταν βρίσκεται σε δύσκολες καταστάσεις".

www.sport24.gr
basketaris
CIBONA Zagreb



President Ivo Jelusic
Address Savska, 30 10000 Zagreb - Croatia
Tel. +385 1 484 3016
Fax +385 1 484 3010
Arena BASKETBALL CENTER DRAZEN PETROVIC
Website www.cibona.com

# 4 - Chris WARREN

Height: 1.96
Born: 1981
Nationality: USA
Position: SG

# 5 - Tre KELLEY

Height: 1.83
Born: 1985
Nationality: USA
Position: PG

# 6 - Filip KRUSLIN

Height: 2.00
Born: 1989
Nationality: France
Position: SF

# 7 - Barisa KRASIC

Height: 2.03
Born: 1978
Nationality: Croatia
Position: PF

# 8 - Luka ZORIC

Height: 2.11
Born: 1984
Nationality: Croatia
Position: C

# 10 - Vedran MOROVIC

Height: 1.83
Born: 1983
Nationality: Croatia
Position: PG

# 11 - Vedran VUKUSIC

Height: 2.03
Born: 1982
Nationality: Croatia
Position: SF

# 12 - Luksa ANDRIC

Height: 2.11
Born: 1985
Nationality: Croatia
Position: C

# 13 - Larry AYUSO

Height: 1.90
Born: 1977
Nationality: Puerto Rico
Position: SG


# 14 - Franko KASTROPIL

Height: 2.13
Born: 1984
Nationality: Croatia
Position: C


# 15 - Sam HOSKIN

Height: 2.05
Born: 1979
Nationality: USA
Position: PF

# 17 - Vedran PRINC

Height: 1.90
Born: 1982
Nationality: Croatia
Position: SG

# 20 - Marin ROSIC

Height: 2.01
Born: 1983
Nationality: Croatia
Position: SF

# 24 - Goran VRBANC

Height: 1.94
Born: 1984
Nationality: Croatia
Position: SG

# 44 - Damir MULAOMEROVIC

Height: 1.95
Born: 1974
Nationality: Croatia
Position: SG

Coach: Josip-Jerko VRANKOVIC

Born: 1968
Nationality: Croatia


Euroleague Profile:

QUOTE
With a trophy case that includes at least one piece of hardware from each of the last five decades, there is no denying that Cibona Zagreb represents consistent success in European basketball. Tradition dictates that Cibona will come back strong. Since its first trophy, the 1969 Yugoslav Cup, Cibona has been in the hunt for glory in every league it has played. Cibona won a Korac Cup title in 1972, added a Cup Winners' Cup trophy in 1982, as well as three Yugoslav leagues and five Yugoslav Cup titles between 1980 and 1985. Few teams anywhere can match the success that Cibona had with the late Drazen Petrovic as its leader in the 1980s, backed by his brother Aleksandar and players like Mihovil Nakic, Zoran Cutura, Franjo Arapovic or Danko Cvjeticanin. Drazen Petrovic had 26 of his 36 points in the second half of the 1985 Euroleague final, as Cibona downed Real Madrid 87-78 to claim its first top continental title. Getting there is tough, but staying atop is even tougher. This is what Cibona did, however, as the Petrovic brothers led the team to a second Euroleague title in 1986, beating Zalgiris 94-82 in an unforgottable title game in which Drazen escaped with the trophy against Arvydas Sabonis. Cibona still added a second Cup Winners' Cup title in 1987 against Scavolini Pesaro and reached the Korac Cup final in 1988 before Drazen Petrovic left the team for good. Drazen Petrovic, who died in a car accident in 1993, stays not only as the best-ever Cibona player, but as a Croatian legend. With the opening of the Croatian League in the 1990s, Cibona built a dynasty, with 11 consecutive national titles and five Croatian Cups through 2002. Since then, Cibona has established itself as a regular participant in the Top 16. Even in a rare trophy-less season in 2004-05, Cibona bounced back in 2005-06 with an amazing Top 16 run. The team had to wait until the very last minute to make it to the Top 16, but an outstanding Scoonie Penn led Cibona to three consecutive wins against Panathinaikos, Benetton and Efes Pilsen. The team missed the playoffs on a four-way tie-break, but came back home to lift another Croatian League title. Last season, Cibona missed the Top 16 in a last-second situation but stil lifted its 14th Croatian league trophy in 16 years, downing Zadar in a thrilling five-game title series. Players like Slaven Rimac, Davor Marcelic, Gordan Giricek, Veljko Mrsic, Nikola Prkacin or most recently, Davor Kus, Zoran Planinic, Marko Popovic or Damir Markota make sure that Drazen Petrovic's winning spirit stays alive in Zagreb for good. Thousands of Cibona fans will gather together at Kosarkaski Center Drazen Petrovic to help Cibona to reach higher next season.

Cibona Trophycase:

14x Croatian National League (1992,1993,1994,1995,1996,1997,1998,1999,2000,2003,2004,2005,2006,2007)
5x Croatian National Cup (1995,1996,1999,2001,2002)
3x Yugoslavian National League (1982,1984,1985)
8x Yugoslavian National Cup (1969,1980,1981,1982,1983,1985,1986,1988)
2x Euroleague (1985,1986)
2x Cup of Cups (1982,1987)
1x Korac Cup (1972)

Cibona Euroleague Stats:

http://www.euroleague.net/main/teams/showt...ts?clubcode=cib

---------------------------------------------------------

Μέχρι στιγμής η Cibona έχει 5 νίκες και 3 ήττες στην Αδριατικη Λιγκα (Adriatic League) και βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα:

# 1η αγ.: KK Zadar 87:80 KK Cibona
# 2η αγ.: KK Cibona 79:74 KK Hemofarm STADA
# 3η αγ.: KK Crvena zvezda 106:93 KK Cibona
# 4η αγ.: KK Vojvodina Srbijagas 68:74 KK Cibona
# 5η αγ.: KK Cibona 80:78 KK Buducnost
# 6η αγ.: KK Union Olimpija 84-80 (OT) KK Cibona
# 7η αγ.: KK Cibona 94:78 HKK Siroki Prima pivo
# 8η αγ.: KK Split Croatia osiguranje 78:84 KK Cibona

Στην Ευρωλιγκα, η Cibona μετρα 1 νικη και 1 ηττα και βρισκεται στην 6η θεση του Group B.

Στην 1η αγωνιστικη της Euroleague, η Cibona, νικησε την Efes Pilsen εντος εδρας με 93-85, ενω στη 2η αγωνιστικη διασυρθηκε απο την Unicaja εκτος εδρας με 102-64.
basketaris
Photos απο τη σημερινη προπονηση ενοψει Τσιμπονα:










hagi
Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα μας.Μακάρι να κάνουμε το 3 στα 3 αν και ειναι πολύ πιθανό αν κάνουμε το γνωστό παιχνίδι μας.

Μέσα στο Αλεξάνδρειο και μεκαλή απόδοση δύσκολα χάνουμε.

Η Τσιμπόνα δεν είναι καθόλου κακή ομάδα,το αντίθετο μάλιστα κατά τη γνώμη μου.

Καλή επιτυχία 41.gif 41.gif
Warrior
Δεν εχουμε φτασει ακομα στο επιπεδο,νομιζω,να θεωρουμε κανενα παιχνιδι ευκολο στην Ευρωλιγκα.
Κομβικο ματς το σημερινο...Με νικη (εκτος του οτι για πρωτυ φορα στην ιστορια θα κανουμε το 3/3 σε
φαση ομιλων στην Ευρωλιγκα) κανουμε πολυ μεγαλο βημα για την προκριση στην επομενη φαση και παμε
την αλλη βδομαδα στην Λιθουανια για να υπερασπιστουμε την 1η θέση!! w00t.gif

Πολυ μακρια το πηγα παλι....

Εχω και μια ανυπομονησια να δω τον Τερι σημερα,αφου μου εχει "κλεψει την καρδια" biggrin.gif απο την 1η
στιγμη και μεχρι τωρα τον εχουμε στερηθει σε πολλους αγωνες!

Mε την Τσιμπονα ειναι η πρωτη φορα που συναντιομαστε στα χρονικα.Η παραδοση μας με αντιπαλους
Κροατικες αντιπαλους ειναι καλη,καθως σε 14 παιχνιδια μετραμε 9 νικες και 5 ηττες,ολες απο την
Γιουγκοπλαστικα,που ειναι και η μοναδικη ομαδα που εφυγε νικητρια απο το Παλε τη σεζον 1989/90
με 79-80....

http://www.sport.gr/basket/europe08/eurole...t_aricibhis.asp
basketaris
QUOTE
Η αποστολή της κροατικής ομάδας έφθασε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τρίτης (6/11). Τρε Κέλεϊ, Κρις Ουόρεν, Λάρι Αγιούζο, Σαμ Χόσκιν. Επιτρέψτε μας όμως, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς. Αυτή η "φιγούρα" ξεχώριζε. Χαμογελαστός ο Μούλα μετά τη γέννηση και της δεύτερης κόρης του έχει προειδοποιήσει τους συμπαίκτες του.

"Τους έχω πει να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη έδρα. Εχω παίξει στο Παλέ και ξέρω τι συμβαίνει. Ο Αρης έχει πετύχει δύο νίκες, διαθέτει πολύ καλή ομάδα και για μας θα είναι πολύ σημαντικό να ανταποκριθούμε στη πίεση που θα δεχθούμε", είπε. Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες της Τσιμπόνα το τελευταίο δεκαήμερο βρίσκονται με μια βαλίτσα στο χέρι. Μάλαγα-Σπλιτ και τώρα Θεσσαλονίκη. "Είναι αλήθεια. Τις τελευταίες δέκα ημέρες ταξιδεύουμε κι ελπίζω να μην μας επηρεάσει".

Για τον προπονητή της Τσιμπόνα, Γιόζιπ Βράνκοβιτς, το περιβάλλον δεν είναι άγνωστο. "Εχω παίξει στο συγκεκριμένο γήπεδο με τον Αρη και ξέρω ότι η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. Ο Αρης έχει εξαιρετική ομάδα, αλλά δεν έχει κλασικό σέντερ, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχουμε πλεονέκτημα κάτω από τα καλάθια. Κι αυτό γιατί ο Αρης διαθέτει πολύ γρήγορους και αθλητικούς. Για μας θα έχει πολύ μεγάλη σημασία αν επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό", είπε ο κροάτης προπονητής.

www.sport.gr
basketaris
QUOTE
Με ίδια συνταγή

Η μάχη της Ευρωλίγκα φουντώνει για τον Αρη, οι παίκτες του ξέρουν πολύ καλά -όσο κι αν οι περισσότεροι συμφωνούν πως είναι νωρίς για υπολογισμούς- πως με νίκη σήμερα απέναντι στην Τσιμπόνα βάζουν ισχυρά θεμέλια για την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα ακολουθήσουν την ίδια συνταγή που τους επέτρεψε να πανηγυρίσουν νίκες κόντρα σε Μάλαγα και Λε Μαν ώστε να τριπλασιάσουν τις επιτυχίες τους στην Ευρωλίγκα. Ποια είναι αυτή; Καλή ομαδική άμυνα, έλεγχος των ριμπάουντ και τροφοδότηση των γρήγορων και ευέλικτων ψηλών του (Μάσεϊ, Τέρι, Μότολα, Αγαδάκος).

Οσο για την Τσιμπόνα; Ο Γκόρντον Χέρμπερτ χθες ξεκαθάρισε ότι κάνουν λάθος όσοι την κρίνουν από το παιχνίδι με τη Μάλαγα. «Εμείς δεν επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με τη Μάλαγα, στο οποίο έχασαν με μεγάλη διαφορά. Δεν ξεχνάμε ότι η Τσιμπόνα την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα κέρδισε την Εφες Πίλσεν».

Ο τεχνικός του Αρη τόνισε: «Η Τσιμπόνα διαθέτει μια πλειάδα καλών παικτών που μπορούν να σκοράρουν. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κόψουμε τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου, δεν πρέπει να του επιτρέψουμε να πετύχει εύκολα καλάθια».

Το γεγονός ότι ο Αρης εμφανίστηκε βελτιωμένος στην άμυνα στα παιχνίδια με Λε Μαν και ΑΕΚ άφησε ικανοποιημένο τον Χέρμπερτ: «Είμαι ευχαριστημένος από τα βήματα βελτίωσης που κάναμε στην άμυνα, είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια».

Ο τεχνικός της Τσιμπόνα, Γιόζιπ Βράνκοβιτς, από την πλευρά του, είπε: «Ο Αρης είναι σπουδαία ομάδα, η οποία δεν έχει βαρύ σέντερ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι δυνατός κάτω από τα καλάθια. Οι παίκτες που έχει στη φροντ λάιν είναι δυνατοί και γρήγοροι και μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα. Θέλουμε να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού, αν γίνει αυτό μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό».

Ο Σάββας Ηλιάδης θεωρεί ότι η ομάδα του θα κερδίσει αν καταφέρει να ελέγξει το ρυθμό.

«Το πιο σημαντικό είναι ο ρυθμός. Αυτό θα είναι κατά τη γνώμη μου το κλειδί του αγώνα. Περιμένω ότι η Τσιμπόνα θα εμφανιστεί πολύ πιο δυνατή από ό,τι ήταν στο παιχνίδι με τη Μάλαγα».

Αν και ο Αρης έχει πλούσια προϊστορία στις αναμετρήσεις του με κροατικές ομάδες , συναντά για πρώτη φορά στο δρόμο του την Τσιμπόνα.

«Προσοχή σε Ουόρεν και Αγιούζο»

Οποιος νομίζει ότι μια νίκη επί της Τσιμπόνα αποτελεί... εύκολη υπόθεση, δεν έχει παρά να ρωτήσει τον Λευτέρη Σούμποτιτς, ο οποίος την αντιμετώπισε πρόσφατα στο κροατικό πρωτάθλημα ως προπονητής της ΚΚ Σπλιτ.

«Εμείς βρεθήκαμε σε πολύ άσχημη μέρα και χάσαμε στην έδρα μας» τόνισε ο «Πίξι», προσθέτοντας: «Για την Τσιμπόνα είναι πολύ σημαντικοί δύο παίκτες. Ο Ουόρεν κι ο Αγιούζο και ο Αρης θα πρέπει να τους προσέξει και να μην τους δώσει την ευκαιρία να εκτελέσουν. Αν τους περιορίσουν θα κάνουν ένα μεγάλο βήμα για τη νίκη».

Ο πρώην παίκτης και προπονητής του Αρη κατέληξε λέγοντας: «Στη Μάλαγα η Τσιμπόνα γνώρισε τη συντριβή γιατί δεν άντεξε στο γρήγορο τέμπο του αντιπάλου και λύγισε παίζοντας σε ένα γεμάτο γήπεδο, όπως πιστεύω ότι θα είναι και του Αρη. Πιστεύω ότι με την προσθήκη και του Τέρι ο Αρης έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη».

Σε γνώριμα... λημέρια ο «Μούλα»

Χαρούμενος που βρίσκεται ξανά στη Θεσσαλονίκη δήλωσε χθες ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, ο οποίος θα τεθεί αντίπαλος του Αρη, αυτήν τη φορά με τη φανέλα της Τσιμπόνα.

«Εζησα μερικές καλές στιγμές σε αυτή την πόλη, δεν θα ξεχάσω την αγάπη που μου έδειξε ο κόσμος. Ξέρω τι σημαίνει να παίζεις με αντίπαλο τον Αρη στην έδρα του, θα έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή. Εχω προετοιμάσει τους συμπαίκτες μου. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και οι δυο ομάδες να προσφέρουν θέαμα». Ειδικότερα για τον Αρη, τόνισε: «Ξέρουμε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ότι έχει συμπληρώσει δύο νίκες στην Ευρωλίγκα και εμφανίζεται βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι».

Ο συμπαίκτης του, Μπάρισα Κράσιτς, από την πλευρά του, τόνισε: «Δεν θεωρώ τις δύο νίκες του Αρη στην Ευρωλίγκα έκπληξη. Θα είναι πολύ δύσκολο να τους σταματήσουμε, όμως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και εκτός έδρας».

Η Τσιμπόνα μετράει μία νίκη (93-85 επί της Εφες Πίλσεν) και μία ήττα (102-64 κόντρα στη Μάλαγα) στην Ευρωλίγκα.

www.goalday.gr
basketaris
ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ! smile.gif
ΑΝΤΕ ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ΣΚΙΣ' ΤΟΥΣ ΚΡΟΑΤΕΣ! 41.gif

thrylos7
Θα κρυώσεις! tongue.gif Ή η σύναξη θα λάβει χώρα μέσα;

Υπολογίσιμη κι επικίνδυνη αντίπαλος η Τσιμπόνα, η εικόνα με τη Μάλαγα δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές της δυνατότητες. Σίγουρα όμως είναι πιο κάτω από τον Άρη κι αν οι γηπεδούχοι πιάσουν καλή απόδοση δε νομίζω ότι μπορούν ν' απειληθούν από τους Κροάτες. Απ' τη Τσιμπόνα πάντως περιμένω αρκετά καλή εμφάνιση κι έτσι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι γενικότερα.
NBA-loco
Γεια σε ολους biggrin.gif ειναι το πρωτο μου ποστ στο φορουμ. Και παλι ενα μεγαλο Γεια σε ολα τα μελη smiley.gif


Επειδη ειμαι αρης εδω θα ειναι η πρωτη μου τοποθετηση. η τσιμπονα εινα απο τις καλυτερες ομαδες στην ευρωπη και θα ειναι δυσκολος αντιπαλος για τον αρη ο ΑΡΗΣ αμα πετυχει 3η νικη ειναι σε καλο δρομο smiley.gif
το παλε θα γεμισει οπως παντα.
θα παει κανενας σας? εγω παντως θα ειμαι εκει blove.gif
Gravedigger
Νίκη για τον Άρη με αντεπίθεση στο τελευταίο 10λεπτο!Εκπληκτικός για άλλη μια φορά ο Massey.Κουβάλησε την ομάδα μόνος του....Για περισσότερα περιμένετε τους φίλους μας τους Αρειανούς,αφού εγώ πόσταρα κυρίως για να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τονJeremiah! 77.gif 77.gif 77.gif
scales84
μασσευ μασσευ σε παρακαλω μεινε για παντα στον κιτρινο θεο!!τι κανει ρε παιδια το παλικαρι?δεν εχω δει ματς.ακουγα ραδιο...και αυτο που καταλαβα ειναι οτι ακομα μια φορα μιλησε αυτος ο ατιμος νομος του παλε.σε οποιοδηποτε αλλο γηπεδο και οποιαδηποτε αλλη ομαδα θα χε χασει....οχι ο ΘΕΟΣ μας ομως!!!!

παμε τωρα για το καλυτερο στο οακα,ας ελπισουμε με τερρυ,που ακομα και σημερα που πρεπει να ταν κακος μπροστα εκανε το καθοριστικο κοψιμο...

και μετα?λιετουβος για την κορυφη!και για οποιον θυμαται κατι της χρωσταμε,απο οταν παιξαμε στο ουλεμπ.δεν υπαρχει πιο τσαμπα αποκλεισμος...

παμε ολοι μαζι:η ομαδα που αγαπαωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
ωωωωω
στην καρδια εχει το θεο
κι οσο ζω θα τραγουδαω,ΑΡΙΑΝΑΡΑ σ αγαπω.
σ'οποιο γηπεδο κι αν παιζεις
παντα θα σ ακουλουθω
μονο εσυ με αρρωσταινεις
μου χεις παρει το μυαλο
η ομαδα που αγαπαωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
ωωωωωω
xaotiki_diastasi
στην καρδια εχει το θεο
κι οσο ζω θα τραγουδαω,ΑΡEΙΑΝΑΡΑ σ αγαπω.
σ'οποιο γηπεδο κι αν παιζεις
παντα θα σ ακουλουθω
μονο εσυ με αρρωσταινεις
μου χεις παρει το μυαλο
η ομαδα που αγαπαωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
ωωωωωω
t0ny3
Μασει ο τρομερος.Αυτη ειναι η χρονια του.Ετσι μπραβο μασει.Ειναι καταπληκτικος και οδηγει τον αρη στην ευρωλιγκα απο νικη σε νικη.Μπραβο σε ολους τους παικτες.Χαρηκα πολυ που κερδισε ο αρης.Χρειαζομαστε τον δυνατο αρη.και φετος θα παει πιο μακρια ο αρης. biggrin.gif
Alexmei
Μπράβο στον Άρη που αν και δύσκολα κατάφερε να κάνει το 3/3! Φανταστικός Μάσεϊ 28 π. 11 ριμπάουντ
NBA-loco
O μασει εκπληκτικο παιχνιδι.
αλλα η γενικη εικονα τις ομαδας δεν ηταν καλη πολλα λαθη ο καστλ παλι δεν εντυπωσιασε κανεναν ενω περιμενουμε ακομα ενα καλο παιχνιδι του.
Air Kef
Ρε τον Μασεϊ..

Από παιδί της σφαλιάρας στον Γ.Σ. Λάρισας,ομαδα με στοχο την παραμονή,κανοντας σε αγωνα με αντιπαλο τον Γιονσεν και τον Χαρισμίδη 6/14 διποντα, κορυφαίο 4αρι της Ευρώπης.Κριμα να μην ειχε λιγους ποντους ακομα ύψος να κανει καριερα στο ΝΒΑ..

Μπράβο στον Άρη που έχει βάλει πολυ γερά θεμέλια πρόκρισης και αν συνεχίσει έτσι,σίγουρα θα έχει και καλο πλασάριμσα για την κλήρωση του Top16.
xaotiki_diastasi
Παιδιά μπορεί να σας φανώ υπερβολικά απαισιόδοξος, αλλά δεν περιμένω κάτι από τον Καστλ φέτος. Άντε 4-5 καλά παιχνίδια. Άλλωστε φέτος περισσότερο για να φτιάχνει παιχνίδι τον χρειαζόμαστε και λιγότερο για να βάζει πόντους. Κ ποτέ δεν ήταν καλός σε αυτό. Τώρα στα 36 θα μάθει να φτιάχνει παιχνίδι; Του χρόνου που θα φύγει πρέπει επιτέλους να πάρουμε έναν πραγματικά καλό playmaker.

Κατά τ' άλλα μπράβο στην ομάδα που το γύρισε. Δεν το έχω δει και δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.
valsam
Μπραβο στα παιδια,αλλα με προβληματιζει πολυ ο χερμπερτ!πολλα λαθη και αμηχανο κοουτσινγκ!Στεναχωριεμε με τον μασευ γιατι αν συνεχισει ετσι θα τον χασουμε σιγουρα του χρονου(και δεν γουσταρω να χανουμε παικταραδες!),το παιδι ειναι απο αλλον πλανητη "εξωπραγματικος" Γιαυτο γκρινιαζω για τον αρη μας,μολις "γινει" καποιος παικτης τον επομενο χρονο τον χανουμε!Θελω τον αρη δυνατο και να κραταει τους παικταραδες,μονο τοτε θα γυρισουμε στα παλια που εμεις καναμε κουμαντο και περναμε η κρατουσαμε τουπαικτες που θελαμε!
klearxos
Συγχαρητηρια στην ομαδα για τη νικη! 41.gif 41.gif
Με εξαιρεση τον Μασευ οι υπολοιποι επιθετικα ηταν απο μετριοι εως πολυ κακοι. Στην αμυνα ομως τουλαχιστον στο τελευταιο δεκαλεπτο επαιξαν ολοι πολυ καλα!

Την νικη την χρειαζομασταν-κατα τη γνωμη μου-γιατι ερχονται δυο παρα πολυ δυσκολα ματς (με ΠΑΟ και Λιετουβος) οπου με πιθανες δυο ηττες-ισως και με μεγαλες διαφορες-θα ειχαμε παρα πολυ γκρινια!

Δυστυχως πλεον συμφωνω με οσους λενε για τον Καστλ. Σημερα εκανε λαθη που κανει play-maker μινι κατηγοριας. Το να σταματας την τριπλα σου χωρις να εχεις σιγουρη πασα ειναι οτι χειροτερο. Ενω ακομα και οταν εβγαζε την πασα μετα κοπων και βασανων ηταν τοσο ξεψυχισμενη που ακομα και ο Τσαλδαρης επρεπε να σκυψει για να την παρει. Θελω να πιστευω οτι επηρρεαστηκε απο τον μικροτραυματισμο με την ΑΕΚ αλλα....
ερχεται ΠΑΟ και δεν μας βλεπω καλα...

Υ.Γ Για οσους ειδαν τον αγωνα απο την τηλεοραση το καλαθι μετρουσε ή ηταν εκπροθεσμο?
thrylos7
Πολύ μεγάλο ματς στο Αλεξάνδρειο σήμερα! Από τα highlights της χρονιάς.

Ο Άρης κατάφερε με πολύ δύσκολο τρόπο να πάρει μια σπουδαία νίκη. Η Τσιμπόνα ήταν πάρα πολύ καλή (εώς κι εκπληκτική σε μερικά σημεία) κι έλεγχε το ματς. Ήταν καλύτερη στα πρώτα 33-34 λεπτά του παιχνιδιού, με τον Άρη να βρίσκεται σε κακή βραδιά (εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο, επιθετικά). Ευτυχώς όμως υπήρχε ο Μάσεϊ στο τρίτο δεκάλεπτο και κράτησε την ομάδα στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, βρήκε κάποια συμπαράσταση κι από τους υπόλοιπους και τον κόσμο, ενώ πλέον η Τσιμπόνα είχε χάσει την κυριαρχία της στο παιχνίδι. Τελικά, η νίκη ήρθε στον Άρη, δίκαια, αν αναλογιστούμε τη μεγάλη προσπάθεια στο τέλος, "άδικα" (και όχι άδικα), καθώς η Τσιμπόνα εμφάνισε καλύτερο πρόσωπο. Βέβαια, η μπάλα ήταν με το μέρος της... Λες και οι δύο μπασκέτες ήθελαν καλάθια μόνο από τους φιλοξενούμενους. Πάμπολλες φορές τα σουτ (ή λέι απ, ή καρφώματα) του Άρη μπήκαν και βγήκαν.

Νομίζω πως είχα υποτιμήσει την Τσιμπόνα για τις δυνατότητές της. Μου άρεσε πολύ. Ο Κέλι είναι δαιμόνιος (βέβαια η διαφορά έγινε με τον Μούλα μέσα), αν και σίγησε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αγιούσο είναι ο γνωστός Πορτορικανός που μπορεί να καταστρέφει αμυντικά συστήματα, Γουόρεν και Χόσκιν (δεινοπάθησε με τον Μάσεϊ) ιδιαίτερα ποιοτικοί παίκτες, ενώ και ο Κράσιτς έκανε ζημιά με το που μπήκε. Ο Μούλα έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Ωραίες συνεργασίες, καλή άμυνα, περιφερειακό σουτ... Αν είχε και μεγαλύτερο inside game (πέρα από σχετικές συνεργασίες) θα είχε πολλές ελπίδες να προκριθεί.

Για τον Άρη, μετά το φανταστικό και πάλι Μάσεϊ (μάλλον ο πιο φορμαρισμένος(; ) τούτη τη στιγμή στην Ευρώπη), μου άρεσε πάρα πολύ ο Καλαϊτζής, αν και δεν έπαιξε πολύ στο 2ο ημίχρονο. Στο πρώτο όμως, ήταν άψογος, ο πλέι μέικερ που χρειάζεται ο Άρης. Έβγαλε και μια καταπληκτική πάσα στον αιφνιδιασμό στον Τέρι.
Από εκεί και πέρα ο Ράιτ ήταν καλός στο πρώτο και κακός στο 2ο, ο Τέρι επιθετικά δε βοήθησε ιδιαίτερα, αλλά αμυντικά προσέφερε σημαντικά, βγάζοντας και ιδιαίτερα θεαματικές φάσεις, ενώ ο Τσαλδάρης ώρες ώρες μοιάζει με τον αρχηγό της ομάδας. Ο κανονικός αρχηγός είναι φανερό ότι δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Μότολα καλός, αλλά λίγο διστακτικός, όπως (πολύ) και ο Σεραπίνας. Ο Αγαδάκος ήταν κακός στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε.
Η εικόνα της ομάδας πάντως ήταν αρκετά προβληματική κι αυτό ίσως είναι ανησυχητικό.

Το θετικό είναι ότι μπήκαν γερές βάσεις για την πρόκριση.

Ο κόσμος ήταν αρκετός, όχι όμως όσος θα έπρεπε (sold out). Ωστόσο, και λόγω της εικόνας του ματς, η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν καυτή..

Η βραδιά θύμιζε πολύ την περυσινή χρονιά.. Καυτή ατμόσφαιρα, μεγάλο πάθος κι ένας Άρης που ήξερε να πάρει το ματς.

Μελανό σημείο η παρολίγον συμπλοκή μεταξύ των οπαδών... Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από φανατικούς του super 3, ένας εκ των οποίων έβρεξε τη γύρω κερκίδα με νερό. Κάποιοι αντέδρασαν ήπια και έλαβαν ως απάντηση την άκρως εκνευριστική (για μένα) χειρονομία να σιωπήσουν (όχι το φερμουάρ, το άλλο που κάνουν μερικοί όταν ευστοχούν σε κρίσιμο τρίποντο), άλλοι τους έβρισαν... Το αποτέλεσμα ήταν να ορμήσουν κατευθείαν 2-3 ανεγκέφαλοι, για να υπερασπιστούν το δίκιο τους (!!). Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πνεύματα ηρέμησαν, αν και μάλλον πρόλαβαν να πέσουν μερικές ψιλές... Ήταν ακριβώς πάνω μου το σκηνικό (και θα με παρομοίαζα με τους βιολιστές στον Τιτανικό τώρα που το σκέφτομαι.. biggrin.gif ). Ρε παιδιά, αν ψάχνετε αφορμή για να πλακωθείτε, μην έρχεστε στο γήπεδο για να το παίζετε κάποιοι, "οργανώνοντας" την κερκίδα...

Παρέλαβα και το διαρκείας μου σήμερα... Άντε να εξαντληθούν όλοι οι αγώνες του!

Περιγραφή στο supersport ο Φιλέρης έκανε;
basketaris
Massey, Massey... 77.gif
Παλι, εγειρε το γηπεδο στην δ' περιοδο, παλι μιλησε ο νομος του Παλε και ο νομος των διδυμων πυργων μας, Μασσευ-Τερρυ! 41.gif
Πολυ σημαντικη νικη, γιατι προφυλασσει την εδρα μας και μας δινει ενα καλο υποβαθρο για τη συνεχεια στο θεσμο. Θεωρω πως ο σοβαρος ΑΡΗΣ απο εδω και περα, δεν πρεπει να χασει την προκριση. Δυστχυως, κερδισε και η Λιετουβος και ετσι την αλλη αγωνιστικη παιζουμε για την 1η θεση! smile.gif
Τεχνικες αναλυσεις αργα το βραδυ ή αυριο, οταν με το καλο δω και τηλεοπτικα το παιχνιδι (01:00 στο Supersport1)...

QUOTE(klearxos @ Nov 7 2007, 21:23 ) *
Δυστυχως πλεον συμφωνω με οσους λενε για τον Καστλ. Σημερα εκανε λαθη που κανει play-maker μινι κατηγοριας. Το να σταματας την τριπλα σου χωρις να εχεις σιγουρη πασα ειναι οτι χειροτερο. Ενω ακομα και οταν εβγαζε την πασα μετα κοπων και βασανων ηταν τοσο ξεψυχισμενη που ακομα και ο Τσαλδαρης επρεπε να σκυψει για να την παρει. Θελω να πιστευω οτι επηρρεαστηκε απο τον μικροτραυματισμο με την ΑΕΚ αλλα....
ερχεται ΠΑΟ και δεν μας βλεπω καλα...

+1. Δυστυχως, δεν τραβαει... sad.gif

QUOTE(klearxos @ Nov 7 2007, 21:23 ) *
Υ.Γ Για οσους ειδαν τον αγωνα απο την τηλεοραση το καλαθι μετρουσε ή ηταν εκπροθεσμο?

Νομιζω πως ηταν πεντακαθαρα εκπροθεσμο... rolleyes.gif Εκει σφυριξαν λιγουλακι εδρα... cool.gif
Θα το δω και θα σου πω 100%...
klearxos
QUOTE(basketaris @ Nov 8 2007, 01:42 ) *
Νομιζω πως ηταν πεντακαθαρα εκπροθεσμο... rolleyes.gif Εκει σφυριξαν λιγουλακι εδρα... cool.gif
Θα το δω και θα σου πω 100%...


Και εγω ετσι το ειδα.
Οταν γυρισα σπιτι μου ειπαν πως ηταν εγκυρο.
Το contra λεει οτι ηταν εκπροθεσμο...
ΚιτρινιΑΡΗΣ
QUOTE
Κάποιοι με κίτρινες φανέλες
έπαιζαν μπάσκετ
και κέρδισε
ο κόσμος του Αρη".
Γ. Καλαϊτζής


sportine.gr
ΚιτρινιΑΡΗΣ
QUOTE
"Οι κίτρινες φανέλες και ο κόσμος"

Ο Γιόζιπ Βράνκοβιτς ξόδεψε πολλές ώρες μπροστά σε μια τηλεόραση παρέα με τους παίκτες του ώστε να σκιαγραφήσει την ομάδα του Αρη. Είναι αλήθεια ότι ο κροάτης τεχνικός προετοίμασε εξαιρετικά την ομάδα του, είχε υπολογίσει, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Οπου ξενοδόχος,οι περισσότεροι από 4.000 φίλοι του Αρη που βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο. Παραμένει αδιευκρίνιστο το κατά πόσο έπαιζαν άμυνα και σκόραραν ταυτόχρονα. Το βέβαιο είναι ότι "...κάποιες κίτρινες φανέλες έπαιξαν μπάσκετ και κέρδισε ο κόσμος του Αρη", όπως είπε και ο Γιώργος Καλαϊτζής.

Ιστορικά ο Αρης είναι η ομάδα των ανατροπών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως τα πράγματα έδειχναν δυσκολότερα από κάθε άλλη φορά του πρόσφατου παρελθόντος. Η Τσιμπόνα είχε το momentum του αγώνα, ο Αρης όμως είχε τον κόσμο του. "Αυτό που συνέβη ήταν ανεπανάληπτο. Ο κόσμος έκανε σπουδαία πράγματα και ήταν πραγματικά απίστευτος ο τρόπος που στήριξε την ομάδα όταν ήμασταν πίσω στο σκορ και δεν παίζαμε καλά", είπε ο Γιώργος Καλαϊτζής.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αρης σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, άρμεξε την αγελάδα, αλλά κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα. Δηλαδή, δύο φορές ροκάνισε τη διαφορά με χαρακτηριστική δυσκολία διαφορά που είχε αποκτήσει η Τσιμπόνα, αλλά με χαρακτηριστική ευκολία της επέτρεψε να ξεφύγει και πάλι. "Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Τις δύο πρώτες, ισορροπήσαμε το παιχνίδι αλλά τους επιτρέψαμε να ξεφύγουν. Νομίζω ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο κάναμε μια σπουδαία προσπάθεια, ενώ ο κόσμος έκανε το ίδιο για σαράντα αγωνιστικά λεπτά", όπως είπε και ο Γκόρντον Χέρμπερτ.

Παραμένει επίσης αδιευκρίνιστο το κατά πόσο ο καναδός προπονητής και οι παίκτες του είναι fans του Αλφρεντ Χίτσκοκ, είναι βέβαιο όμως ότι επιφυλάσσουν σενάρια αγώνων ανάλογα με αυτά που έγραψε και σκηνοθέτησε ο άγγλος. "Δεν μας αρέσει να πηγαίνουν έτσι τα παιχνίδια. Μέσα από αυτούς τους αγώνες δείχνει τον χαρακτήρα σου ως ομάδα. Εμείς λοιπόν κάναμε μια εξαιρετική τελευταία περίοδο με την Μάλαγα, το ίδιο κάναμε και σήμερα και αποδείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ".

Επί της ουσίας, οι αριθμοί έγραψαν ότι ο Αρης έπειτα από τρεις αγωνιστικές βρίσκεται αήττητος στην κορυφή του ομίλου. Είναι επίσης αλήθεια ότι οφείλει σε μεγάλο βαθμό την νίκη και στον Τζερεμάια Μάσεϊ (σ.σ. ποιος όμως μπορεί να παραγνωρίσει την εξαιρετική άμυνα του Ρεϊσόν Τέρι ή τη μεταμόρφωση του Σεραπίνας). "Εγώ τα περί tendex τα ακούω ʼβερεσέʼ. Αυτά που δίνει ο Τζερεμάια στην ομάδα δεν φαίνονται στη στατιστική. Το tendex μειώνει τις υπηρεσίες που προσφέρει. Κάνει πολλά περισσότερα", είπε ο Γιώργος Καλαϊτζής, ενώ το εγκώμιο του αμερικάνου έπλεξε και ο Γκόρντον Χέρμπερτ.

Ο ίδιος ο Μάσεϊ σχολίασε, πάντως, για την απόδοσή του: "Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Από τον πλανήτη Γη είμαι. Μην σας μπαίνουν σκέψεις".

Από την άλλη πλευρά, θα ήταν αδικία να μην συμπεριληφθεί στα στοιχεία που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα και η εξαιρετική άμυνα του Τσαλδάρη στον Τρε Κέλι κι αφού "απέτυχαν" σʼ αυτή την αποστολή οι "κλασικοί" πόιντ γκαρντ του Αρη. "Δεν παίξαμε καλά, αλλά κερδίσαμε. Ηταν λοιπόν μια πολύ μεγάλη νίκη, αλλά τη χρωστάμε στον κόσμο μας. Εχουμε μαζέψει εμπειρίες από πέρυσι κι αυτό φαίνεται στους τρεις πρώτους αγώνες της Ευρωλίγκα", σημείωσε ο Τσαλδάρης.

Ο Γιόζιπ Βράνκοβιτς είδε την ομάδα του να έχει ρόλο κυριάρχου του παιχνιδιού για τουλάχιστον 32 λεπτά. Ο Κροάτης παρότι δεν μετράει πολλές ημέρες στους πάγκους έδειξε ότι είναι πράγματι ταλέντο. Βέβαια, μετά το παιχνίδι τα έριξε εμμέσως στους διαιτητές. "Ελέγξαμε το παιχνίδι, αλλά στο τέλος δεν περιμέναμε να συμβούν κάποια πράγματα. Χάσαμε τον έλεγχο. Κάναμε 19 λάθη και είναι πολλά. Αλλά αυτή η παράβαση με τη μπάλα, καταλογίστηκε αρκετές φορές εις βάρος μας. Συν τοις άλλοις δεν μας δόθηκαν κάποια φάουλ με αποτέλεσμα να κλονιστεί η αυτοπεποίθησή μας", είπε ο τεχνικός της Τσιμπόνα.

"Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε και δεν το πετύχουμε. Στο τέλος συνέβη κάτι παράξενο", είπε με νόημα ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς. Επί της ουσίας, είναι πολύ δύσκολο για κάθε ομάδα να δεχθεί την ήττα σʼ ένα παιχνίδι το οποίο ήλεγχε για τουλάχιστον 32 λεπτά.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι μετά το τέλος του αγώνα οι άνθρωποι της Τσιμπόνα κατέθεσαν ένσταση, καθώς θεωρούν πως το καλάθι του Τέρι 1`:07`` πριν τη λήξη του αγώνα (70-70) ήταν εκπρόθεσμο.


sportline.gr
Jimar
QUOTE(klearxos @ Nov 7 2007, 16:23 ) *
Υ.Γ Για οσους ειδαν τον αγωνα απο την τηλεοραση το καλαθι μετρουσε ή ηταν εκπροθεσμο?


το καλαθι το ειδα απο την τηλεοραση και καθαρα το χρονομετρο ελεγε 0 και ο σεραπινας ( αυτος δεν ηταν ? , δεν θυμαμαι ) ειχε την μπαλα στα χερια. εμας δεν μας πειραζει ομως...

τι κανει ο μασευ ρε σεις....
Warrior
Παιδια το καλαθι ηταν εκπροθεσμο 100%..

Αφου κερδισαμε και σημερα...Μην το πειτε πουθενα! biggrin.gif

ΕΙμασταν κακοι(εκτος Μασει),δεν μας ηθελε και η μπαλα....16% στα τριποντα...ειλικρινα δεν μπορω να
καταλαβω πως κερδισαμε!ΕΙναι φαινομενο προς διερευνηση!Μαλλον η απαντηση βρισκεται σε οσα λετε παραπανω..smile.gif
thrylos7
Το καλάθι κι εμένα μου φάνηκε εκπρόθεσμο...

Ίσως το έδωσαν ως "διόρθωση" 1-2 κακών φάσεων για τον Άρη, λίγο πιο πριν. Αυτή βέβαια ήταν πιο σημαντική φάση.
Warrior
QUOTE(valsam @ Nov 8 2007, 01:09 ) *
Μπραβο στα παιδια,αλλα με προβληματιζει πολυ ο χερμπερτ!πολλα λαθη και αμηχανο κοουτσινγκ!Στεναχωριεμε με τον μασευ γιατι αν συνεχισει ετσι θα τον χασουμε σιγουρα του χρονου(και δεν γουσταρω να χανουμε παικταραδες!),το παιδι ειναι απο αλλον πλανητη "εξωπραγματικος" Γιαυτο γκρινιαζω για τον αρη μας,μολις "γινει" καποιος παικτης τον επομενο χρονο τον χανουμε!Θελω τον αρη δυνατο και να κραταει τους παικταραδες,μονο τοτε θα γυρισουμε στα παλια που εμεις καναμε κουμαντο και περναμε η κρατουσαμε τουπαικτες που θελαμε!


Ο Χερμπερτ σημερα οντως ηταν μετριος,αν και νομιζω οτι εισαι λιγο αυστηρος γενικοτερα μαζι του.Δεν νομιζω
οτι με τον Ματσον βλεπαμε καλη διαχειριση υλικου και καταστασεων.

Σημερα νομιζω ξεχασε τον Καλαιτζη στο 2ο ημιχρονο στον παγκο,ενω ισως επρεπε να αγωνιστει περισσοτερο
ο Τερι.Γενικα παντως ηταν ολοι σε κακη κατασταση σημερα.Για τον Καστλ τα χουμε πει.Μηδεν βελτιωση θα
ελεγα.Μοιαζει να ειναι και αυτος εκνευρισμενος στην κατασταση που βρισκεται.Η εθνικη Βοσνιας μαλλον
του εκανε πολυ κακο.Ας ελπισουμε να συνελθει γιατι θα χρειαστουμε τις εκτελεστικες του ικανοτητες.

Οσον αφορα τα υπολοιπα φιλε valsam,ολοι αυτο θελουμε.Το θεμα ειναι πως θα το πετυχουμε...Ας μην το
ανοιξουμε,εδω,ομως αυτο το θεμα.ΕΙναι πολυ μεγαλη συζητηση.Θα ανοιξω αυριο και τοπικ σχετικο με την
κουβεντα που ειχαμε στο Αρης-ΑΕΚ... smile.gif

QUOTE(Jimar @ Nov 8 2007, 02:08 ) *
τι κανει ο μασευ ρε σεις....


Καλα ο Μασει...ειναι "σεληνιασμενος"! ohmy.gif

Πραγματικα εξωπραγματικος.... 77.gif 77.gif
hagi
Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια για τη νίκη 41.gif 41.gif Απίστευτος Μάσεϊ 77.gif

Γενικά όμως η ομάδα δεν ήταν καλή και όπως λέει και o Warrior (που σε ρε Κώσταwink.gif πως κερδίσαμε δεν ξέρω..

Αν όμως βγάζουμε τέτοια παιχνίδια πραγματικά από τον τάφο τότε είμαστε σε καλό δρόμο.Λογικό είναι να μην παίζουμε συνεχώς καλά.Όσο για τον Κάστλ εγώ πιστεύω ότι θα ανέβει κάποια στιγμή.
Πάντως για σε εμένα ακούγεται άσχημο να λέμε να φύγει ο Κάστλ και είναι άχρηστος.Θα πρέπει να σεβόμαστε τα χρόνια που μας έδωσε.

Δεν λέω αν δεν είναι καλός να τον κρατήσουμε με το ζόρι αλλά ας περιμένουμε λίγο.Δεν τον θεωρώ περιττό σε καμία περίπτωση.

Το παιχνίδι εχθές ήταν κακό για εμάς και ευτυχώς είχαμε βελτίωση στο 4ο δεκάλεπτο και πήραμε τη νίκη.Το καλάθι του Σεραπίνας φάνηκε εκπρόθεσμο από την τηλεόραση.Όμως ήταν τόσο οριακά που οι διαιτητές νομίζω δεν το έκανα επίτηδες αλλά τους ξέφυγε.Πάντως θεωρώ ότι και να μην έμπαινε αυτό θα κερδίζαμε έτσι όπως ήταν το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο.

3-0 λοιπόν και πάμε παρακάτω..Παναθηναϊκός και Λιέτουβος είναι πολύ δυνατές ομάδες και θα πρέπει να γίνουν καταπληκτικά παιχνίδια για να έχουμε τύχη.Έστω να πάρουμε ένα από τα δύο.Θα το θεωρήσω επιτυχία.
weirdo1977
QUOTE(scales84 @ Nov 7 2007, 22:49 ) *
και μετα?λιετουβος για την κορυφη!και για οποιον θυμαται κατι της χρωσταμε,απο οταν παιξαμε στο ουλεμπ.δεν υπαρχει πιο τσαμπα αποκλεισμος...


με τα λάθη του ασημακοπουλου και εκείνο το τρίποντο του κόλινς στο τελευταίο δευτερόλεπτο που αν έμπαινε φτάναμε k ως τελικό ε ? πάντως η πρόκριση χάθηκε μέσα στο pale όταν ο κόσμος του Αρη δεν τίμησε την ομάδα ούτε με 3000 παρουσίες...


http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...topic=107&st=45

p.s αυτό το topic ας το ανοίξει άλλος tongue.gif
AZ1980
Μπράβο Αρειανάρα, 3-0! Πάμε σαν άλλοτε!!!

Το έχω αναρωτηθεί δημοσίως εδώ στο φόρουμ αρκετές φορές, μόνο ο Anaz θυμάμαι μου είχε απαντήσει ικανοποιητικά, αλλά ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΠΑΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΤΟ ΜΑΣΕΙ? Διακόσιες φορές το είχαμε γράψει από πέρσι, να τα τώρα τα όργια!!! Δεν πειράζει, καλύτερα, γουστάρω να τον βλέπω να δίνει τις επικές του μάχες με τα κιτρινόμαυρα... Αλλά και πάλι... ΓΙΑΤΙΙΙΙ??? biggrin.gif
basketaris
Nα πω, λοιπον, κι εγω αυτα που θελω για το παιχνιδι...

Καταρχας, νομιζω πως το προχθεσινο παιχνιδι ηταν το χειροτερο που παιξαμε φετος στα μεχρι τωρα επισημα που εχουμε δωσει. Ή μαλλον για να ακριβολογω, τα πρωτα 30 λεπτα ηταν τα χειροτερα. Η αισθητη βελτιωση στο τελος, μαζι με την αφυπνιση του κοσμου και τα αλλεπαλληλα λαθη της Τσιμπονα ηταν αυτα που μας εδωσαν τη νικη. Αν εξαιρεσουμε το Μασσευ που εκανε παλι οργια, σημαντικη βοηθεια πηραμε και απο τον Τερρυ που του πιστωνονται η εκπληκτικη ταπα και το κερδισμενο αντιαθλητικο, καθως και 2-3 παρα πολυ καλες αμυνες που εβγαλε, οπως επισης και το (εκπροσθεσμο) φολοου που μας εδωσε προβαδισμα 72-70. Νομιζω πως δεν ειναι τυχαιο το οτι οποτε περναει σε θεση "4", αποδιδει σαφως καλυτερα. Επιπροσθετα, η αμυνα που επαιξε ο Σεραπινας ηταν καθοριστικη. Εβγαλε πολυ φιλοτιμο κι ενεργεια, ενω εκανε και ενα πολυ καλο καρφωμα, το οποιο του εδωσε αυτοπεποιθηση... Αν εβαζε και 2 τριποντα ευκολα, τοτε θα ειχε πολυ μεγαλυτερη... Απο κει και περα, δεν πρεπει να ξεχασω τον Τσαλδαρη. Μπορει στο α' μερος να ειχε προβληματα με τον "παλαβο" τον Αγιουσο, αλλα στο 2ο ημιχρονο κυριολεκτικα τον "βιδωσε"! Εχει δειξει πραγματικα αυτο που ειχα παρατηρησει στην αρχη της χρονιας, οτι εχει σκληρυνει ακομη περισσοτερο απ' οτι περυσι και φυσικα εχει σταθεροποιηθει στους defacto 10 ποντους...

Δυστυχως, δεν πηραμε μεγαλη βοηθεια απο τον Ραιτ, κατι που μαρτυρα και το γεγονος οτι στην κρισιμη τελευταια περιοδο, ο Αμερικανος δεν επαιξε. Ενω ξεκινησε ζεστος, η αποδοση του επεσε μετα απο 2-3 αστοχα σουτ και εγινε κι επιρρεπης στα λαθη. Επιπλεον, ο Καστλ επαιξε, θεωρω, πολυ παραπανω απο τα λεπτα που πρεπει να αγωνιζεται. 30+ λεπτα δεν πιστευω οτι ειναι ενδεδειγμενος χρονος συμμετοχης, απο τη στιγμη, μαλιστα, που ο προσωπικος του αντιπαλος, Μουλαομεροβιτς, του δημιουργουσε πολλα προβληματα. Εκτιμω οτι θα επρεπε να ειχε χρησιμοποιηθει περισσοτερο ο Καλαϊτζης, που φαινεται να βρισκει τη χαμενη του αυτοπεποιθηση και να μας καθοδηγει σιγουρα. Στους μη διακριθεντες βαζω και το Μοτολα, που δε μπορεσε να κλεισει επιτυχως τους διαδρομους στα γκαρντ των φιλοξενουμενων και επιθετικα κυμανθηκε σε ρηχα νερα. Ηλιαδης-Παντελιαδης-Αγαδακος δεν επιδεχονται κριτικης, αφου αγωνιστηκαν απο ελαχιστα εως καθολου...

Ομαδικα αν δουμε τον αγωνα, η αδυναμια μας να κλεισουμε τα pick'n'rolls της Τσιμπονα, καθως και οι ανοιχτοι διαδρομοι για διεισδυσεις απο τον Κελλεϋ (κυριως) ηταν αυτα που παρ' ολιγο να μας κοστισουν. Ακομη και με την εισοδο του Μουλαομεροβιτς, παραδοξως, η φιλοσοφια των επιθεσεων τους περιελεμβανε συνεχεις διεισδυσεις και μοιρασμα της μπαλας ειτε εξω στην περιφερεια, ειτε μεσα. Οταν ο ΑΡΗΣ, στην τελευταια περιοδο, εκλεισε (χαρη σε Τερρυ-Τσαλδαρη-Σεραπινας) αυτα τα κενα, η Τσιμπονα κατεφυγε σε βιαστικα/σκοτωμενα 3ποντα, ειτε υπεπεσε σε φαινομενικα ευκολα λαθη. Αυτο μας εδωσε τη δυνατοτητα να τρεξουμε και το παιχνιδι, οσες φορες μπορεσαμε και ετσι, φυσιολογικα, να παρουμε το ροζ φυλλο...

Γυρω στους 4.000 ο κοσμος. Αν δεν ημουν ΑΡΗΣ, θα ημουν ικανοποιημενος... Τωρα, ομως, δεν μπορω παρα να ειμαι στεναχωρεμενος που αυτη η εκπληκτικη προσπαθεια των παιδιων μας δεν εχει αγκαλιαστει απο περισσοτερους... Ειναι κριμα, γιατι η φετινη ομαδα δειχνει να μπορει να παιρνει τα αμφιρροπα παιχνιδια και η βοηθεια που αντλει απο την κερκιδα ειναι αστειρευτη... Παντως, και ΠΑΛΙ, το γηπεδο στην δ' περιοδο "εγειρε" απο τις φωνες... Γι' αυτο και πρεπει να ευχαριστουμε την ηχητικη του Παλε...

Αυτα σε γενικες γραμμες... Παμε τωρα για το διπλο στο ΟΑΚΑ!!! Δυσκολο χωρις Τερρυ, αλλα οχι ακατορθωτο...

QUOTE
Το έχω αναρωτηθεί δημοσίως εδώ στο φόρουμ αρκετές φορές, μόνο ο Anaz θυμάμαι μου είχε απαντήσει ικανοποιητικά, αλλά ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΠΑΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΤΟ ΜΑΣΕΙ? Διακόσιες φορές το είχαμε γράψει από πέρσι, να τα τώρα τα όργια!!! Δεν πειράζει, καλύτερα, γουστάρω να τον βλέπω να δίνει τις επικές του μάχες με τα κιτρινόμαυρα... Αλλά και πάλι... ΓΙΑΤΙΙΙΙ???

Γιατι ο Μασσευ γουστ-ΑΡΗ και γιατι ειναι παλαβι-ΑΡΗΣ!!! biggrin.gif tongue.gif icon_wave.gif
valsam
QUOTE(AZ1980 @ Nov 9 2007, 07:06 ) *
Μπράβο Αρειανάρα, 3-0! Πάμε σαν άλλοτε!!!

Το έχω αναρωτηθεί δημοσίως εδώ στο φόρουμ αρκετές φορές, μόνο ο Anaz θυμάμαι μου είχε απαντήσει ικανοποιητικά, αλλά ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΠΑΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΤΟ ΜΑΣΕΙ? Διακόσιες φορές το είχαμε γράψει από πέρσι, να τα τώρα τα όργια!!! Δεν πειράζει, καλύτερα, γουστάρω να τον βλέπω να δίνει τις επικές του μάχες με τα κιτρινόμαυρα... Αλλά και πάλι... ΓΙΑΤΙΙΙΙ??? biggrin.gif

Γιατι ο Ομπραντοβιτς δεν γουσταρει τους παικτες που κανουν κολπακια (μορφασμους,τσιριδες,τρελους πανυγηρισμους)τους θελει τους παικτες ρομποτακια και ειναι απο τους αυστηροτερους προπονητες(ακολουθει πιστα το δογμα του μεντορα του Ιβκοβιτς)!Αλλα μην νομιζετε οτι ο παυλαρας και οι Αγγελοπουλοι δεν τον γουσταρουν τρελλα!Ειχα πει προχθες οτι πολυ δυσκολα εως αδυνατον να τον κρατησουμε και του χρονου,και εχθες βγηκε ο Στηβ και ειπε το ιδιο πραγμα!Και κατι ακομα,παρα τις 3 νικες, ειπαν στην εκπομπη του Σιγαλα οτι ο Αρης εχει καλες πιθανοτητες να βγει 5ος γιατι εχασαν οι λε μαν και το μιλανο!!!!!!!!Σε τοση εκτιμηση μας εχουν!Και ολα αυτα πιστευω γιατι δεν εχουμε εναν επεδυτη η προεδρο να πει "ποσα ειναι τα εσοδα ρε παιδια 3-4 μυρια,ε θα βαλω και γω 1 απο την τσεπι μου και θα τον κρατησω τον Μασευ,θα παρω τον Παντιους στην θεση του Σεραπινας θα παρω και τον Χαριση για πλει μεικερ"Ενω στον παναθ. και στο ολυμπ. δεν μιλαμε για 1μυριο αλλα αυτοι δεν ξερουν πως να τα ξοδεψουν, τα πετανε τα λεφτα!
basketaris
QUOTE(valsam @ Nov 9 2007, 16:07 ) *
Και ολα αυτα πιστευω γιατι δεν εχουμε εναν επεδυτη η προεδρο να πει "ποσα ειναι τα εσοδα ρε παιδια 3-4 μυρια,ε θα βαλω και γω 1 απο την τσεπη μου και θα τον κρατησω τον Μασευ,θα παρω τον Παντιους στην θεση του Σεραπινας θα παρω και τον Χαριση για πλει μεικερ"Ενω στον παναθ. και στο ολυμπ. δεν μιλαμε για 1μυριο αλλα αυτοι δεν ξερουν πως να τα ξοδεψουν, τα πετανε τα λεφτα!

Ανθρωπος που να βαζει λεφτα για την πλακα του και μονο δεν υπαρχει στον πλανητη...! Ουτε για την ψυχη της μανας του... Οι δουλειες, ευτυχως, δε γινονται ετσι... Ακομη και στους 2 της Αθηνας που ξοδευουν αβερτα τα λεφτα, πιστευω πως γινεται με απωτερο σκοπο την επιχειρηματικη τους κοντρα σε γενικοτερο επιπεδο και οχι σε καθαρα μπασκετικο... Αυτα, μπορουμε να τα λεμε εδω στο forum, αλλα σε επιπεδο επαγγελματικης ομαδας, τετοιες διεργασιες θυμιζουν μπακαλικο... Ακομη και επενδυτης να ερθει στον ΑΡΗ, δεν θα "βαζει" λεφτα απο την τσεπη του, χωρις ανταποδοτικοτητα...

Ο Τζεβελεκης με το Δαμιαν εχουν πολυ πρακτικο και οργανωμενο μυαλο, με σκεψεις που εχουν αρχη-μεση-τελος και πολλη εμπεριστατωμενη αποψη... Δεν ξερω αν τους ειδε κανεις χθες στο Euroleague show του SuperSport, αλλα, εμενα προσωπικα, μου εδωσαν οραμα και με επεισαν για τις προθεσεις και τις κινησεις τους... 41.gif
valsam
QUOTE(basketaris @ Nov 9 2007, 17:03 ) *
Ανθρωπος που να βαζει λεφτα για την πλακα του και μονο δεν υπαρχει στον πλανητη...! Ουτε για την ψυχη της μανας του... Οι δουλειες, ευτυχως, δε γινονται ετσι... Ακομη και στους 2 της Αθηνας που ξοδευουν αβερτα τα λεφτα, πιστευω πως γινεται με απωτερο σκοπο την επιχειρηματικη τους κοντρα σε γενικοτερο επιπεδο και οχι σε καθαρα μπασκετικο... Αυτα, μπορουμε να τα λεμε εδω στο forum, αλλα σε επιπεδο επαγγελματικης ομαδας, τετοιες διεργασιες θυμιζουν μπακαλικο... Ακομη και επενδυτης να ερθει στον ΑΡΗ, δεν θα "βαζει" λεφτα απο την τσεπη του, χωρις ανταποδοτικοτητα...

Ο Τζεβελεκης με το Δαμιαν εχουν πολυ πρακτικο και οργανωμενο μυαλο, με σκεψεις που εχουν αρχη-μεση-τελος και πολλη εμπεριστατωμενη αποψη... Δεν ξερω αν τους ειδε κανεις χθες στο Euroleague show του SuperSport, αλλα, εμενα προσωπικα, μου εδωσαν οραμα και με επεισαν για τις προθεσεις και τις κινησεις τους... 41.gif

Μην λεμε οτι θελουμε η οτι μας βολευει,για ποια επιχειρηματικη κοντρα μιλας ο ενας ειναι φαρμακοτριφτης και οι αγγελοπουλαιοι ειναι σιδεραδες, καμια σχεση δεν εχουν μεταξυ τους τα επαγγελματικα τους!Εχει περασει απ΄το μυαλο σου οτι κανουν την καυλα τους!και μαλιστα τα λεφτα τους εκπιπτουν απ'την εφορια!Οι πλουσιοι οταν πανε στα μπουζουκια εχουν καμια ανταποδοτικοτητα?Οταν θες να εισαι προεδρος σε μια ομαδα πρεπει να βαλεις και κανα φραγκο απ'την τσεπι σου για να κανεις και τον εφε σου ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ!Αλλιως λεγεσε λογιστης!ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ-ΑΡΗΣ ΜΠΑΤΖΕΤ=ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ+ΧΟΡΗΓΙΕΣ+ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ
basketaris
Δεν εννοουσα οτι ανταγωνιζονται ο ενας τον αλλον ως επιχειρηματιες... Εννοουσα οτι ο καθενας με την προβολη του μεσω της ομαδας αποσκοπει σε απωτερα οικονομικα οφελη απο τον τομεα της δραστηριοτητας του... Σαφως και κανουν και την καυλα τους, παραλληλα, ποιος το αντικρουει; Απλα, σπανιζουν τετοιες περιπτωσεις και δυστυχως, δεν υπαρχει Αρειανος επιχειρηματιας τετοιας εμβελειας που να μπορει να το κανει... Ετσι πιστεψαμε και με τον Κοντομηνα και θυμομαστε τις καταστροφικες συνεπειες τυπου Σερπανου-Καρακιτσιου...

Οσο για το αν ο προεδρος προϋποθετει και "χωσιμο" χρηματων, μαλλον μπερδευεις την εννοια/ιδιοτητα του με αυτη του μεγαλομετοχου. Μεγαλομετοχος του ΑΡΗ ηταν η Γενεσις και πλεον ειναι σε ποσοστο 67% ο Τζεβελεκης, ο οποιος δεν ειναι, ομως, καποιος τεραστιος οικονομικος κολοσσος. Εχει βαλει λεφτα και οταν μπηκε μελος στη Γενεσις και συνεχιζει να βαζει και απο την τσεπη του, αναλογικα με την επιφανεια του. Οχι, ομως, ως προεδρος, αλλα ως μεγαλομετοχος... Οσο για το χαρακτηρισμο "λογιστης", επειδη τυγχανει να σπουδαζω αυτην την επιστημη, σε διαβεβαιω οτι ειναι μια ΠΑΡΑ, μα ΠΑΡΑ πολυ δυσκολη δουλεια, που απαιτει γνωση, ταλεντο κι ευστροφια... Στα χρονια της Αυτοκρατοριας, εχωνε ο Μπουταρης και αλλοι παραγοντες και δεν υπηρχε κανεις να τα διαχειριστει σωστα... Κοιτουσαμε το παρον και την καλοπεραση, αδιαφορωντας για το μελλον... Τωρα, πληρωνουμε τις συνεπειες εκεινου του νεοπλουτισμου και της "αριστοκρατιας"...

Ο ΑΡΗΣ εφτασε εδω που ειναι τωρα, με σταθερα, αργα βηματα... Φαινομενα αλογιστης σπαταλης, υπερτιμολογησεων παικτων και οικονομικου "ανοιγματος", χωρις προϋποθεσεις καλυψης του μπατζετ, ηταν αυτα που παρ' ολιγο να μας ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ! Γι' αυτο και γω δεν γουσταρω επ' ουδενι να δω την ομαδα μου να καταστρεφει ολο αυτο το νοικοκυριο που εχει μπει, απλα και μονο για να χτυπησω εναν ανταγωνιστη μου... Προτιμω με μεθοδικοτητα και σοβαρη δουλεια, η οποια και σε βαθος χρονου θα προσελκυσει επιχειρηματιες...

Γενικοτερα, επετρεψε μου να σου πω, οτι αντιμετωπιζεις προσωπα και καταστασεις στην ομαδα με εναν αδικαιολογητο εκνευρισμο και μια -αποριας αξια- αρνητικοτητα... Φυσικα ειναι δικαιωμα σου, αλλα πασχιζω να θυμηθω ποτε ηταν η τελευταια φορα που ειδα να εισαι ικανοποιημενος απο κατι... sad.gif

Ο Τζεβελεκης ειναι ενας πολυ σοβαρος ανθρωπος, με οραμα και τεχνοκρατικη αντιληψη και προσωπικα μου εμπνεει σεβασμο & εκτιμηση... Ειναι απο τη νεα γενια παραγοντων που μπορουν να προσφερουν στο συλλογο και οφειλουμε να τον στηριξουμε με ολες μας τις δυναμεις...
valsam
Eιμαι ικανοποιημενος απο την αποδοση ορισμενον παικτων!π.χ μασευ-τσαλδαρης-τερυ-μοτολα εν μερη-αγαδακο-καλαιτζη-δεν κατηγορω τον καστλ γιατι εχει δοσει πολλα στην ομαδα και δεν κρινω ακομη τον ραιτ γιατι πιστευω οτι θα ανεβει!Απο τον χερμπερτ δεν ειμαι ικανοποιημενος γιατι φαινετε απ'την αμυνα που παιζουμε! Και συμφονω στα περισοτερα που λες!Κατηγορω την διοικιση γιατι κανουν παντα του κεφαλιου τους και δεν ακουνε κανεναν,π.χ δινοντας 50-100χιλιαδες ευρω παραπανω θα ειχαμε τον παντιους στη θεση 3 και εναν πλευμαικερ καλυτερο απο τον παντελιαδη!Και επειδη γνωριζω πραγματα,περυσι οταν πηγαν τον Σφαιροπουλο για να κανει την διαχειριση ο δαμιαν και ο τζεβ επαναστατησαν!Δεν λεω,τους δινω πολλα μπραβο αλλα και πολλα λαθη γιατι ο Αρης ειναι για πολυ μεγαλα πραγματα!
Warrior
ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
(by euroleague.net)

bball.gif preview: http://www.euroleague.net/main/results/sho...iew?gamecode=29

bball.gif report: http://www.euroleague.net/main/results/sho...ort?gamecode=29

bball.gif Στατιστικά: http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=29

bball.gif Δηλώσεις: http://www.euroleague.net/main/results/sho...tes?gamecode=29


ΑΠΟΨΕΙΣ

bball.gif Νίκος Παπαδογιάννης (sportday)

Ο φετινός Αρης είναι μια ομάδα μεθοδική, σοβαρή, ψύχραιμη, αποφασιστική. Δεν παρασύρεται από τις αναποδιές μιας βραδιάς, ούτε ξεχνάει πού μπορεί να ποντάρει ανά πάσα στιγμή. Οταν έχει στο πλευρό του τον ασύγκριτο κόσμο του, λυγίζει αντιπάλους που δείχνουν έτοιμοι να «αλώσουν» το Αλεξάνδρειο. Οι αφελείς.

Αυτό που έπαθε η Μάλαγα στην πρεμιέρα, υπέστη και η Τσιμπόνα χθες. Δύο φορές προηγήθηκε με 9 πόντους, δύο φορές άφησε το αβαντάζ να ξεγλιστρήσει από τα δάχτυλά της. Το σκορ του τελευταίου τριλέπτου ήταν 13-5, σωστότερα 13-2, αφού το γκολ-φάουλ του Ουόρεν στο φινάλε σημειώθηκε όταν το ματς είχε κριθεί. Τρία-μηδέν έγραψε πια το κοντέρ για τον θαρραλέο Αρη, με τρεις νίκες σε ισάριθμα θρίλερ. Tέτοιον απολογισμό δεν έχει ούτε η ΤΣΣΚΑ.

bball.gif Φίλιππος Συρίγος(sportday)

...Η τρίτη βασική διαπίστωση έχει να κάνει με τον Αρη, αλλά ταυτόχρονα αφορά όλες εκείνες τις ελληνικές ομάδες που προσπαθούν να διακριθούν χωρίς να διαθέτουν ποταμούς χρημάτων για την ενίσχυση του ρόστερ τους. Ο Αρης, λοιπόν, παραδίδοντας για μια ακόμα χρονιά μαθήματα σωστών επιλογών και οικονομίας, που στηρίζονται στην άριστη γνώση της αγοράς, αλλά και των δικών του αναγκών και απαιτήσεων, παρουσίασε μια ομάδα ικανή να διακριθεί εκ του ασφαλούς σε Ελλάδα και Ευρώπη και έτοιμη να εκμεταλλευθεί τα όποια στραβοπατήματα των αντιπάλων για να αναρριχηθεί σε θέσεις που δυσκολευόταν ακόμα και να ονειρευτεί με βάση την αμείλικτη οικονομική πραγματικότητα.
.
.
.
...Οσο για τον Αρη, εκείνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι, παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς, δείχνει ικανός να πάει καλύτερα από πέρυσι, πράγμα που έγινε σαφές με τις τρεις νίκες του σε ισάριθμους αγώνες στην Ευρωλίγκα.
Βεβαίως, ένα σοβαρό πρόβλημά του είναι το γεγονός ότι προς το παρόν ο Τέρι –καινούργια «χρυσή» ανακάλυψή του μεταξύ των αποφοίτων των κολεγίων– παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα, πράγμα που τον αποδυναμώνει στο πρωτάθλημα αλλά και του δημιουργεί γενικότερες δυσκολίες στον τομέα της χημείας. Ομως, από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» δικαιούνται να περιμένουν περισσότερα, κυρίως από τους Ελληνες παίκτες, που ακόμα δεν έχουν βρει ρυθμό, και να ελπίζουν ότι τη στιγμή που όλα θα είναι πια ιδανικά στην ομάδα τους θα έχουν την ευκαιρία για μια υπέρβαση μεγαλύτερη και από αυτή που με βάση τα οικονομικά δεδομένα τους ήδη έχουν πετύχει.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Τζερεμάια Μάσεϊ, ίσως ο πιο προοδευμένος τα τρία τελευταία χρόνια Αμερικανός επί ευρωπαϊκού εδάφους, είναι ο αδιαμφισβήτητος σταρ της ομάδας, αλλά με ένα επιπλέον πλεονέκτημα για τον Αρη: είναι ένας σταρ που δεν επιδιώκει την ατομική προβολή, αλλά διακρίνεται μέσα από προσπάθειες (προσοχή, σε επίθεση και άμυνα!) που χαρακτηρίζονται από ομαδικό πνεύμα. Οσο για την απίστευτη ενέργεια που βγάζει στο παρκέ, ε, αυτή έχει αποτέλεσμα από τη μία να προσφέρει τρομερό θέαμα και από την άλλη να έχει γίνει (δικαίως) ο αγαπημένος των οπαδών της ομάδας.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ








VIDEO

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.