Φτάσαμε λοιπόν στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, το απόλυτο ντέρμπι της χώρας.
Ένα παιχνίδι που εν πολλοίς θα καθορίσει το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς της Α1.
'Ενα παιχνίδι που θα καθορίσει τα φάουλ των χρηστών στο baskeforum..
Για τον Ολυμπιακό το ματς δεν έχει πολλά ερωτηματικά, αγωνιστικά ή σε θέματα τακτικής. Όλοι οι παίχτες του είναι ετοιμοπόλεμοι, όλοι οι παίχτες του έχουν εμπειρία τέτοιων παιχνιδιών -εξαιρείται ο Πάουελ-, όλοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες αυτών των παιχνιδιών. Όσο και αν η τακτική σου ή η αγωνιστική σου κατάσταση είναι ανώτερη του αντιπάλου, στο ντέρμπι τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις είναι το πάθος, η δύναμη σε κάθε φάση, η διεκδίκηση κάθε μπάλας, γενικά να δείξεις πιο "θέλω" στο παιχνίδι. Το μεγάλο ερωτηματικό του αυριανού αγώνα είναι ο Πάο και πιο συγκεκριμένα οι πολλοί καινούριοι παίχτες του, που δεν έχουν βιώσει ποτέ καταστάσεις σαν αυτή. Πώς άραγε θα εμφανιστεί ο Λάσμε? ο Γκίστ? ο Καπόνο? ο Μασιούλις? ο Μπάνκς? ο Ούκιτς?
Είναι όλοι τους παίχτες που θα βαπτισθούν αύριο σε ταλιμπανοματς. Φυσικά δεν εννοώ τον πύρινο κόσμο του ΟΣΦΠ, ως κύριο πρωταγωνιστή, που θα κάνει τους παίχτες του Πάο να λιγοψυχήσουν. Απλά είτε παίξεις στο ΣΕΦ, είτε παίξεις στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά σε ντέρμπι με - φωνές - κακό - καπνογόνα - ντού - διαιτητές που φεύγουν - ανακοινώσεις -παίχτες και προπονητές που τρώνε μπουκάλια ή σφαίρες, ε όπως και να το κάνεις είναι ένταση που δεν έχεις ξαναδεί γιατί έχεις μάθει να αγωίζεσαι σε ένταση αλλά φίλε μου δεν έχεις μάθει να παίζεις στη Βαγδάτη...
Συμπερασματικά για μένα θα παίξει μεγάλο ρόλο η προσαρμοστικότητα που δείξουν ή όχι οι νέοι σε τέτοια ματς παίχτες του Πάο. Ελπίζω να μην επαναληφθεί κανένας άνιωθος στύλ Ουίνστον που μας πέταξε 26(7)!! μες το Σεφ...
Τακτικίστικα κοιτώντας το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έχει τη καλύτερη άμυνα στη κατηγορία και εκεί θα προσπαθήσει να χτυπήσει και να κλέψει το ματς. Αν στις ζώνες με προσαρμογές που θα χρησιμοποιήσει ο Πεδουλάκης κολλήσουμε, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Νομίζω όμως ότι θα υπάρχει εντολή για πολύ τρέξιμο και εκδήλωση αιφνιδιασμών, ώστε να μην πολυχρειαστεί να παίξουμε όλο το ματς απέναντι σε σετ επίθεση. Για να το κάνεις αυτό βέβαια πρέπει πρώτα να ελέγξεις τα ριμπάουντ και νομίζω ότι σπάνια γηπεδούχος σε ντέρμπι χάνει τα ριμπάουντ...
Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός αν τρέξει λογικά θα κερδίσει και εύκολα. Λο και Σλούκας θα είναι κλειδιά σε αυτό.
Υ.Γ.1. Στα + η "μυρωδιά" που έχουν από τα πράσινα αποδυτήρια οι Σπαν, Περπε, Σερμα. Έπαιξε και αυτό το ρόλο του στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ένας Περπέρογλου μέτριος σε όλη τη χρονιά, στο ματς στο ΟΑΚΑ, έκανε μια απο τις καλύτερες αν όχι την καλύτερη εμφάνιση με τη νέα του φανέλα.
Υ.Γ.2 Νίκη ή ήττα μέχρι -3 είναι το ίδιο πράγμα.