Ανοιξα αυτο το τοπικ με αφορμη τον αγωνα της Εθνικης με την Κινα χθες κι επειδη ειδα τις αποψεις να συγκρουονται για το αν ηταν ενταξει το οτι η Κινα μας επαιξε τοση ζωνη.Οπως εγραψα και στο τοπικ του μουντομπασκετ θεωρω "αγενεια" να επιλεγει ενας προπονητης να παιζει 40 λεπτα ζωνη.Σαφεστατα δεν το απαγορευει καποιος κανονισμος αλλα γνωμη μου ειναι οτι τετοιες αμυνες και ειδικα οταν ειναι τοσο παθητικες οπως των Κινεζων,απλα πρεπει να εχουν συμπληρωματικο ρολο στο αμυντικο πλανο μιας ομαδας, δεν ειναι πανακεια.Γενικως ειμαι κατα του να εισαι παθητικος και να καταστρεφεις το παιχνιδι του αλλου.Καποιοι θα πουν οτι ειναι μερος του παιχνιδιου και το δεχομαι,αλλα δεν μπορω να δεχθω αυτη να ειναι η κεντρικη σου αμυντικη στρατηγικη.Φανταστειτε αν στο μπασκετ ειχαμε μαθει να παιζουμε 30 και 35 λεπτα ζωνη και τα υπολοιπα 5 man 2 man.Θα μιλουσαμε για διαφορετικο αθλημα.Δεν ειναι φτιαγμενο το μπασκετ για τετοια αμυνα και για τοση μεγαλη διαρκεια.Πολλοι κοροιδευαν την εθνικη στο ποδοσφαιρο οταν πηρε το Γιουρο (και καλα εκαναν κατα τη γνωμη μου)γιατι ηταν τσουκου τσουκου γκολ το παιχνιδι της.Τωρα βλεπω παιδια που ειπαν πχ για την Κινα οτι καλα εκαναν και οτι εννοειται οτι θα μας παιξουν ετσι γιατι δεν εχουμε σουτερ.Συμφωνοι αλλα εχω μια απορια.Ποτε ειχε καθαρο σουτερ η Εθνικη;Ισως να πρεπει να γυρισουμε σε εποχες Αλβερτη.Απο τοτε μεχρι τωρα δε νομιζω να μας εχει παιξει καποιος τοση και τετοιου στυλ ζωνη.Αυτο κατι λεει και για την φιλοσοφια και για την αισθητικη των προπονητων...ιδιαιτερα οταν μιλαμε για τετοιο επιπεδο...Εχουμε παιξει με πολυ κατωτερες ομαδες απο την Κινα και δεν μας αντιμετωπισαν ετσι...νομιζω οτι ειναι και θεμα εγωισμου και "αξιοπρεπειας" να μην παιζεις τοση ζωνη.
Ακομη και η Εθνικη το 2006 απεναντι σε μια Αμερικη που εκανε μπαμ απο χιλιομετρα οτι δεν εχει σουτερ..και με προπονητη τον αρκετα παθητικο για τα γουστα μου Γιαννακη τετοια αμυνα δεν επαιξε.
Θα ηθελα να ακουσω και αλλους,τι πιστευουν σχετικα με το αν ειναι θεμιτο να χρησιμοποειται η αμυνα με αυτον τον τροπο.